Tisztelt Vásárlónk! Az útmutatókat megtalálja a honlapon.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tisztelt Vásárlónk! Az útmutatókat megtalálja a honlapon."

Átírás

1 BeoSystem 3

2

3 Tisztelt Vásárlónk! Ez a Kezdő lépések a Bang & Olufsen termék és a hozzá csatlakoztatott készülék napi használatához szükséges ismereteket tartalmazza. Termékünket feltehetően a kereskedő szállítja ki, szereli össze, és állítja be. Televíziója több szolgáltatást és funkciót kínál, mint amennyit ebben a Kezdő lépések kiadványban ismertetünk. Többek között ilyenek a Timer funkciók és az automatikus készenlét, valamint a csatornák szerkesztése és elnevezése. Ezeket, és más szolgáltatásokat részletesebben a termék útmutatójában ismertetjük. Az útmutatókat megtalálja a honlapon. Az összes DVB funkciót külön útmutatókban ismertetjük. Az útmutatókat is frissítjük, ha televíziójához egy új szoftver új, vagy módosított szolgáltatásokat és funkciókat kínál. Termékünkről bővebb információk, és a termékkel kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) a honlapon is megtalálhatók. Minden működéssel és javítással kapcsolatos esetben forduljon először a Bang & Olufsen termékek helyi forgalmazójához. Ha az Önhöz legközelebbi forgalmazót keresi, akkor látogasson el a honlapunkra A műszaki jellemzők, a funkciók és ezáltal a kezelés módosításának joga fenntartva. 1.0 változat 1106

4 FIGYELMEZTETÉS! Az elektromos áramütés és a tűz veszélyének csökkentése érdekében, ne tegye ki ezt a készüléket eső, vagy nedvesség hatásának. Óvja a berendezést a csöpögő vagy fröccsenő víztől, és ügyeljen arra, hogy folyadékot tartalmazó tárgyakat, például vázát, ne helyezzenek a berendezésre. Ha teljesen le akarja választani a készüléket a váltakozó áramú hálózatról, akkor húzza ki a hálózati csatlakozót a fali aljzatból. A leválasztott készüléknek használatra készen kell állnia. Az egyenlő oldalú háromszögben látható nyílheggyel ellátott villám célja az, hogy felhívja a felhasználó figyelmét a szigeteletlen "veszélyes feszültség"- nek a termék dobozán belüli jelenlétére, amely elég nagy lehet ahhoz, hogy emberre veszélyes elektromos áramütés kockázata jöhessen létre. Az egyenlő oldalú háromszögben látható felkiáltójel célja, hogy felhívja a felhasználó figyelmét a termékhez mellékelt dokumentumokban található fontos használati és karbantartási (szervizelési) utasítások meglétére. Vigyázat! Gondoskodjon arról, hogy a televízió a jelen Kezdő lépésekben foglalt utasításoknak megfelelően legyen beállítva és csatlakoztatva. A sérülések megelőzése érdekében, csak Bang & Olufsen által elfogadott állványt és falikart használjon! Szilárd és stabil felületen helyezze el a televíziót. Ne helyezzen semmit a televízió tetejére. Ne tegye ki a televíziót eső, nagy páratartalom vagy hőforrás hatásának. A televízió beltéri, otthoni környezetben történő használatra készült. Csak ºC-os hőmérséklettartományban, és 1500 m tengerszint feletti magasságnál nem magasabban használja. Ne helyezze olyan helyre a televíziót, ahol közvetlen napsugárzás vagy közvetlen mesterséges fény, például spotlámpa érheti, mivel ez csökkenti a távirányító érzékelőjének érzékenységét. Továbbá, ha a képernyő túlmelegszik, akkor fekete pontok jelenhetnek meg a képben. Ezek a pontok ismét eltűnnek, ha a televízió ismét normál hőmérsékletre hűl le. Hagyjon elég helyet a televízió körül a megfelelő szellőzés számára. Csatlakoztasson minden kábelt, mielőtt csatlakoztatná vagy újra csatlakoztatná a rendszerben lévő bármelyik terméket a táphálózatra. Szabadon égő tüzet, például égő gyertyát nem szabad a készülékre helyezni. A tűz keletkezésének megakadályozása érdekében mindig tartsa távol a jelen készüléktől a gyertyát és más nyílt lángot adó eszközt. Ne próbálja meg felnyitni a televíziót. A javítást bízza szakemberre. Ne sújtson az üvegre kemény vagy hegyes tárggyal. A televízió teljes kikapcsolása csak akkor történik meg, ha kihúzza a hálózati csatlakozóikat a fali csatlakozó aljzatból. A leválasztott készüléknek használatra készen kell állnia. A készülékhez adott csatlakozó dugó és tápkábel speciálisan ehhez a termékhez készült. Ne cserélje le a csatlakozódugót, ha a tápkábel megsérült, akkor vásárolnia kell egy újat az ön Bang & Olufsen forgalmazójánál.

5 Tartalom Mindennapi használat 6 A távirányító használata 8 Bevezetés 10 Televízió nézés 12 A képújság megtekintése Mindennapi használat 14 Televíziózás a DVB modulon keresztül 16 3D televízió nézés 18 A hangtípus és a képformátum módosítása 19 Az Adaptive Sound Technology funkció használata Telepítés 22 A televízió beállítása 23 Tisztítás 24 Csatlakozópanelek 26 A televízió első beállítása

6 6 A távirányító használata A Beo6 használata Televíziókészülékét működtetheti a Beo6 távirányítóval a Kezdő lépésekben és az Útmutatóban ismertetett módon, de a televíziót működtetheti a Beo5 segítségével is, amelynek használata hasonlít a Beo6 használatához. TV Szoftgomb, kiválasztás képernyőérintéssel* 1 Egy jelforrás bekapcsolása vagy egy funkció kiválasztása Biztonsági másolás a Beo6 kijelzőkkel Living Room A Scene gombok, mint például a Zones vagy a Speaker, előhívása Nyomja meg ismét a visszatéréshez TV V.MEM RADIO DTV N.MUSIC N.RADIO PC DVD CD + STOP Számok előhívása csatornaválasztáshoz Nyomja meg ismét a visszatéréshez Lejátszás vagy felvételkészítés szüneteltetése és leállítása PLAY Lemez vagy felvétel lejátszásának indítása STOP PLAY BACK Lépések visszafelé a menükben. Megnyomva tartva teljesen kiléphet a menükből Színfüggő funkciók kiválasztása* 2 Nyomja meg a szín melletti hangerő-beállító tárcsát BACK Elfordításával állíthatja be a hangerőt A némításhoz fordítsa el gyorsan balra Központi gomb, kiválasztásra és jóváhagyásra használatos Navigációs gomb; bal, jobb, fel és le a menükben való mozgáshoz nyomja meg a gombot a megfelelő irányban Tekercselés előre vagy hátra, keresés előre vagy hátra irányban Lépés a csatornák vagy a felvételek között Tartsa megnyomva a folyamatos léptetéshez Készenlét Fontos erről bővebben olvashat honlapunkon: 1* A szoftgombok 2* A színes gombok Aktuális zóna Szoftgombok a Beo6-on Világosszürke gombok jelzik, ha egy szöveget kell megnyomnia a kijelzőn. Sötétszürke gombok jelzik, ha egy valódi gombot kell megnyomnia. Nyomja meg közvetlenül a szín mellett a tárcsát egy színes gomb aktiválásához. Jelzi a Beo6-on az aktuális zónát, ahogy azt a beállítási folyamat során elnevezték. Az aktivált jelforrástól függően, különféle szoftgombok jelennek meg a képernyőn. Érintse meg a képernyőt, ha aktiválni akarja a funkciót.

7 7 A Beo4 használata A televízió működtethető a Beo4 távirányítóról. Amikor a Beo4 használata eltér a Beo6 használatától, akkor azt külön ismertetjük. Mindennapi használat TV A Beo4 kijelzője mutatja az aktív jelforrást vagy funkciót TV A TV* 3 bekapcsolása DTV A DVB modul bekapcsolása és digitális televízió nézése V.MEM Csatlakoztatott felvevő bekapcsolása TV LIGHT RADIO DTV DVD CD TEXT A képújság bekapcsolása V.MEM TEXT A.MEM 0 9 Csatornaválasztás és adatok beírása a képernyőn megjelenő menükbe LIST MENU A funkciók vagy jelforrások extra "gombjait" jeleníti meg a Beo4 kijelzőjén. A vagy a gombbal lépegethet a listában Az aktív jelforrás menüjének megjelenítése LIST 0 MENU Lépegetés a csatornákon Tartsa megnyomva a folyamatos léptetéshez Tekercselés előre vagy hátra, keresés előre vagy hátra irányban Navigációs gomb; bal, jobb, fel és le,, és a menükben való mozgáshoz nyomja meg a gombot a megfelelő irányban STOP PLAY Központi gomb, kiválasztásra és jóváhagyásra használatos BACK Színfüggő funkciók kiválasztása A hangerő beállítása Elnémítás a gomb közepének megnyomásával STOP Lejátszás vagy felvételkészítés szüneteltetése és leállítása PLAY Lemez vagy felvétel lejátszásának indítása BACK Lépkedés visszafelé a menükön és a Beo4 listán keresztül. Megnyomva tartva teljesen kiléphet a menükből Készenlét 3* Beo4 gombok Egyes gombok átkonfigurálhatók a beállítási folyamatban. Erről bővebben az Útmutatóban olvashat. MEGJEGYZÉS! A távirányító működésére vonatkozó általános ismereteket lásd a távirányítóhoz mellékelt útmutatóban.

8 8 Bevezetés Navigáljon a menükben, és válassza ki a beállításokat a távirányítóval. A Menu megnyomásával hívja elő a kiválasztott forráshoz tartozó menülapot. Kijelző és menük A kiválasztott jelforrásra vonatkozó információk a távirányító kijelzőjén láthatók. A képernyőmenükkel módosíthatja a beállításokat. Living Room Válassza ki a TV zónát* 1 TV Kapcsolja be a TV-t Menu Menü megjelenítése A menü megnevezése TV SETUP TUNING 3D DISPLAY Menüopciók SLEEP TIMER PLAY TIMER OPTIONS Információk mező select Példa a képernyőn megjelenő menüre Fontos! 1 *Zóna A zónák nevet kapnak a Beo6 konfigurációban.

9 9 Navigálás a menükben Amikor egy menü látható a képernyőn, akkor lépegethet a menütételek között, megjelenítheti a beállításokat, és beírhat adatokat. Opció/beállítás kiválasztása + Adatok beírása 0 9 BACK vagy BACK Almenü/ tárolt beállítás előhívása Opció kiválasztása Lépések visszafelé a menükben Nyomja meg és tartsa lenyomva a menükből való kilépéshez Mindennapi használat Távirányító Ez a Kezdő lépések és az Útmutató olyan használatot ismertet, amelyben a REMOTE CONTROL menü NAVIGATION BUTTON módra van állítva. Az OPTIONS menüben előhívhatja a REMOTE CONTROL menüt, és beállíthatja úgy a televízióját, hogy az működtethető legyen navigációs gombbal, vagy navigációs gomb nélkül is. Ne feledje Beo4 távirányítóját a megfelelő üzemmódra beállítani. A legelső beállítás során ne változtassa meg a MODE-ot, mivel akkor megtörne a sorrend. Olvassa el a távirányítóhoz mellékelt útmutatót, vagy további információkért vegye fel a kapcsolatot Bang & Olufsen forgalmazójával.

10 10 Televízió nézés A száma alapján válasszon egy TV csatornát, majd kapcsoljon át egy másik csatornára vagy állítsa be a hangerőt. A Beo6 használata Kapcsolja be a TV jelforrást, ha használni akarja ezeket a funkciókat A TV bekapcsolása Csatornanév Csatornaszám TV-csatorna kiválasztása TV CHANNEL LIST CNN 1 2 DISCOVER 3 CWNBC 4 BBCWORLD SUPER CH 9 10 CRIME TV 11 CINEMA MOVIE NW Csatornalista előhívása more select A hangerő beállítása Jelzi, hogy több csatorna áll rendelkezésre A TV kikapcsolása Az automatikus színkalibrálás automatikusan megkezdődhet. Hasznos tippek Automatic Colour Management Ha a képernyő elsötétül és egy szürke skálamező jelenik meg, a televízió keretéből pedig egy érzékelőkar emelkedik ki a készenléti gomb megnyomására, akkor megkezdődött az automatikus színkalibrálás. Az Automatic Colour Management automatikusan kompenzálja a képernyő színmódosulásait minden kb. 100 órányi használat után. Ne kapcsolja ki és ne válassza le a táphálózatról a televíziót kalibrálás közben.

11 11 TV Nyomja meg A Beo4 használata TV Nyomja meg Mindennapi használat Kiválasztás vagy + Számok aktiválása 0 9 Previous vagy Válasszon csatornát Az előző csatorna kiválasztása Kiválasztás Válasszon csatornát Előző csatorna Tartsa Válasszon megnyomva a oldalt csatornalistához Válasszon csatornát vagy + Számok aktiválása 0 9 Jóváhagyás vagy Tartsa Válasszon oldalt vagy csatornát és megnyomva a hagyja jóvá csatornalistához A hangerő beállítása. A némításhoz fordítsa el gyorsan balra Fordítsa el bármely irányban, ha vissza akarja kapcsolni a hangot. A hangerő beállítása (fel vagy le) Középen Középen megnyomva megnyomva visszaállíthatja a hangot elnémíthatja a hangot Nyomja meg Nyomja meg

12 12 A képújság megtekintése Használja a képújságot a képújság tetején látható menüsávon keresztül, vagy a távirányító nyílgombjaival. A Beo6 használata Aktiválja a képújságot, hogy használhassa ezeket a funkciókat Képújság indítása Lépjen a képújság kezdőoldalára. Aktuális oldal Átlépés az oldalra A megtekinteni kívánt képújság oldalak. Képújság oldalak nagyítása PAGE MEMO1 POINT HALT LARGE SETUP P100 BBC S100 Wed 13 Oct 12:39:34 Hivatkozás egyik oldalról a másikra Navigáljon az aktív vagy az előző képújság oldalon, hivatkozzon rá, majd hívjon elő egy másikat. Aloldalak lapozásának leállítása* 1 Képújság oldal nagyítása Aloldal lapozás leállítása A nyíl jelzi, hogy több választási lehetőség van Módosítsa a beállításokat a SETUP-ban és jelenítse meg a rejtett szöveget a REVEAL segítségével MEMO oldalak MEMO csak akkor használható, ha memo oldalak vannak tárolva. Kilépés a képújságból Hasznos tippek POINT MEMO oldalak Kettős képernyő REVEAL Ha vissza kíván térni az előző oldalra, nyomja meg a BACK gombot. A point szolgáltatás csak akkor használható, ha a távirányítón van navigációs gomb, és az engedélyezve van. A gyors elérhetőség érdekében, tároljon egy képújság oldalt MEMO oldalként. Erről bővebben az Útmutatóban olvashat. A Text megnyomása akkor, amikor a képújság aktív, átváltja a kétképernyős módot teljes képernyős módra vagy fordítva. Egy képújság oldal rejtett szövegének megjelenítéséhez, lépjen a REVEAL-re, majd nyomja meg a központi gombot.

13 13 Text Nyomja meg többször egymás után a képernyő mód átváltásához A Beo4 használata TEXT Nyomja meg Mindennapi használat vagy Lépés előre Átlépés a PAGE-re és vagy hátra az továbblépés oldalak között vagy 0 9 vagy vagy 0 9 Válasszon oldalt Lépés az index oldalakra (100, 200, 300 ) Lépés előre Átlépés a PAGE-re és vagy hátra az továbblépés oldalak között Válasszon oldalt vagy vagy Lépés a POINT-ra Lépés az aktuális oldalra Mozgás az oldalhivatkozások Válasszon között oldalt Lépést a POINT-ra Lépés az oldalra Mozgás az oldalreferenciák között és oldalválasztás STOP Lapozás leállítása vagy Átlépés a HALT-ra Nyomja meg vagy Aloldal kiválasztás 0 9 Lapozás újraindítása STOP vagy 0 9 Lapozás leállítása Aloldal kiválasztás Lapozás újraindítása Átlépés a LARGE-ra Megnyomásával átválthat az oldal felső és alsó fele és a normál nézet között Átlépés a LARGE-ra Átkapcsolás a felső és alsó fél között vagy vagy Nyomja meg a MEMO oldalak közötti átváltáshoz Átlépés a MEMO-ra és átkapcsolás a tárolt MEMO oldalak között Átkapcsolás a MEMO oldalak között Átlépés a MEMO-ra és átkapcsolás a MEMO oldalak között BACK Nyomja meg BACK Nyomja meg Képújság feliratozás 1 *Aloldalak Ha azt szeretné, hogy egy bizonyos csatorna képújság feliratoldalai automatikusan megjelenjenek, akkor tárolja a képújság feliratoldalakat 9-es MEMO oldalként. Ne feledje, hogy a csatornaváltás után a képújságnak regisztrálnia kell minden aloldalt, mielőtt a HALT funkciót használhatná és lépegethetne az aloldalak között.

14 14 Televíziózás a DVB modulon keresztül Ha televíziója fel van szerelve a külön rendelhető DVB modullal, akkor fogadhat digitális földi, kábeles és műholdas műsorokat, a modul opcióitól függően. A Beo6 használata Kapcsolja be a DTV jelforrást, ha használni kívánja ezeket a funkciókat A TV és a DVB modult bekapcsolása DTV-csatorna kiválasztása DVB funkció Beo4 gomb RADIO PROGRAMME GUIDE MENU INFORMATION CHANNEL GROUPS SUBTITLES LANGUAGE AUDIO LANGUAGE SETUP CHANNEL LIST CA UNITS MULTIFEED A menülap előhívása és használata* 2 Átlépés egyik csoportból a másikba Csatorna- vagy állomáslista előhívása A TV kikapcsolása Hasznos tippek DVB útmutató Multifeed A részletesebb és naprakész információkat a címen látható DVB útmutatóban találja meg. A MULTIFEED csak akkor áll rendelkezésre, ha ezt a műsorszolgáltató támogatja.

15 15 DTV Nyomja meg A Beo4 használata DTV Nyomja meg Mindennapi használat vagy Kiválasztás Számok aktiválása és csatornaválasztás vagy 0 9 Kiválasztás Válasszon csatornát Funkcióválasztás MENU 0 9 vagy Nyomja meg Aktiválja a kívánt funkciót Groups+ Groups- Átlépés egyik csoportból a másikba Átlépés egyik csoportból a másikba Tartsa Válasszon megnyomva a oldalt csatornalistához vagy Válasszon csatornát Jóváhagyás Tartsa megnyomva a Jóváhagyás csatornalistához, oldalvagy csatornaválasztáshoz Nyomja meg Nyomja meg 2 *MEGJEGYZÉS! Nyomja meg kétszer a Menu gombot a TV SETUP menü megjelenítéséhez.

16 16 3D televízió nézés A 3D technológia révén fokozhatja a televíziózás élményét, például, ha mozifilmeket, sportközvetítéseket vagy természetfilmeket néz és a televízió képernyője vagy a kivetítő támogatja a 3D technológiát. Nézési körülmények Foglaljon helyet a képernyő előtt, legyen egy kicsivel közelebb, mint amikor általában 2D televíziót néz, és tegyen föl 3D szemüveget. A nézési pozíció és a képernyő közötti javasolt távolság függ a képernyő méretétől és a képfelbontástól. Ha bal vagy jobb oldalon túl messzire kerül a képernyőtől, vagy túlságosan magasról vagy alacsonyról nézi, a 3D TV kép minősége romlik. Ne feledje, hogy nem minden képernyő támogatja a 3D technológiát. Ha további információkra van szüksége, forduljon a forgalmazóhoz. Akkor élvezheti a legjobb 3D élményt, ha elsötétíti a szobát, például lekapcsolja a világítást és behúzza a függönyöket. Különösen a képernyő körüli és mögötti fényeknek lehet nyugtalanító hatása. Nem javasoljuk a 3D TV nézést közvetlen napfényben, vagy nagyon világos környezetben. 3D vagy 2D televízió aktiválása Ha filmeket, vagy más 3D-re alkalmas programokat szeretne nézni, akkor aktiválnia kell a 3D funkciót és fel kell tennie az aktivált 3D szemüveget, amely a forgalmazónál beszerezhető. Kapcsoljon vissza 2D módra, ha TV-t szeretne nézni, amely nem alkalmas 3D-re, ilyen például a híradó. Hívja elő a Scene képernyőt a Beo6-on, vagy a TV SETUP menüt Válassza ki a 3D Display -t a Beo6-on, vagy hívja elő a 3D DISPLAY menüt Válassza a 3D vagy a 2D funkciót Hagyja jóvá, és nézze a 3D vagy a 2D műsort, vagy válasszon módot 3D/2D Ha rendelkezésre áll a 3D jelzés, akkor a televízió automatikusan 3D módra kapcsol át, amikor kiválasztja a 3D-t és 2D-re, ha a 2D-t választja ki. Ha az automatikus 3D jelzés nem áll rendelkezésre, egy menü jelenik meg a képernyőn a 3D vagy a 2D mód kiválasztására. A módokról bővebben a következő oldalon olvashat. Fontos! Fontos egészségi és biztonsági információk a 3D képekhez Néhány néző kényelmetlenül érezheti magát 3D TV nézés közben, érezhet például szédülést, hányingert, vagy fejfájást. Ha ilyen tüneteket tapasztal, akkor hagyja abban a 3D TV nézését, vegye le a 3D szemüveget és pihenjen. A 3D TV hosszabb ideig tartó nézése megerőltetheti a szemet. Ha szemfáradást tapasztal, akkor hagyja abban a 3D TV nézését, vegye le a 3D szemüveget és pihenjen. Ha szemüveget vagy kontaktlencsét visel, akkor ezek fölött viselje a 3D szemüveget. Ne használja más célra a 3D szemüveget. A felnőttek ügyeljenek a 3D TV-t néző gyerekekre, és vigyázzanak arra, hogy a gyerekek ne érezzék a fent említett kényelmetlenségeket. A 6 évesnél fiatalabb gyermekek számára a 3D TV nézése nem ajánlott.

17 17 3D módok Válassza ki azt a 3D módot, amely megfelel a műsorszolgáltató által kiadott jelnek. SIDE BY SIDE 3D TOP/BOTTOM 3D Mindennapi használat Az egymás melletti 3D jelet teljes képernyőjű 3D megjelenítésre alakítja át úgy, hogy vízszintessé alakítja át a két képet. Az egymás alatti 3D jelet teljes képernyőjű 3D megjelenítésre alakítja át úgy, hogy függőlegessé alakítja át a két képet. 2D módok Válassza ki azt a 2D módot, amely megfelel a műsorszolgáltató által kiadott jelnek. STANDARD 2D SIDE BY SIDE 2D TOP/BOTTOM 2D Normál 2D TV kép átalakítás nélkül. Az egymás melletti 3D jelet teljes képernyőjű 2D megjelenítésre alakítja át úgy, hogy vízszintessé alakítja át egy képet. Az egymás alatti 3D jelet teljes képernyőjű 2D megjelenítésre alakítja át úgy, hogy függőlegessé alakítja át egy képet. A mód átváltása automatikusan Ha az automatikus 3D jel már nem áll rendelkezésre, akkor a televízió automatikusan az aktuális jelforrásnál legutóbb használt módra kapcsol át. Csatornaváltás vagy jelforrás váltás után a televízió STANDARD 2D módra vált át. Televízió képernyők és kivetítők Kettős képernyő Feliratozás Nem mindegyik televízió képernyő és kivetítő támogatja a 3D technológiát. Ha a rendszerhez csatlakoztatott televízió képernyője vagy a kivetítő nem támogatja a 3D-t, akkor a 3D DISPLAY menü szürkén jelenik meg a TV illetve a CINEMA módban. Ha egyidejűleg két jelforrást jelenít meg a képernyőn, vagy az egyik oldalon a képújságot a másikon pedig egy jelforrást jelenít meg, akkor a televízió mindig 2D módot jelenít meg. A feliratozás nem minden esetben támogatott.

18 18 A hangtípus és a képformátum módosítása Miközben TV-t néz a televízió tuneren keresztül, átkapcsolhat a rendelkezésre álló hangtípusok között, és beállíthatja a képformátumot. Hangtípus vagy nyelv módosítása Átkapcsolás a rendelkezésre álló hangtípusok és nyelvek között. Sound Hangtípus előhívása* 1 Sound Többszöri megnyomásával átkapcsolhat a rendelkezésre álló hangtípusok között A képformátum kiválasztása A TV automatikusan úgy állítja be a képet, hogy az a képernyő minél nagyobb felületét foglalja el, amikor kiválaszt egy jelforrást, de a formátumot a felhasználó is kiválaszthatja. Hívja elő a Scene képernyőt a Beo6-on Válassza a Picture képernyőt* Válasszon formátumot* 2 A kép beállítása fel vagy le* 3 FORMAT 1 FORMAT 2 FORMAT 3 Standard* 4 Panorámakép vagy 4:3 Zoom A kép függőleges beállítása Wide Valódi 16:9 arányú szélesvásznú kép Hasznos tippek 3* 1 *Hang és kép 2 *Optimise A kép beállítása fel és le 4 *Variation A Beo4-en a hangtípusokhoz a SOUND a képformátumokhoz pedig a FORMAT funkciót hívja elő a LIST menün keresztül. Ha azt akarja, hogy a SOUND és a FORMAT felirat megjelenjen a Beo4 kijelzőjén, akkor először ezeket adja hozzá a Beo4 funkcióihoz. A képformátum optimalizálódik, ha megnyomja az Optimise gombot a Beo6-on. A Beo4-en nyomja meg a központi gombot. A kép felfelé vagy lefelé irányú mozgatása csak a Standard és a Zoom módban lehetséges. A Standard módban választhat a formátum variációi közül, ha megnyomja a Variation gombot a Beo6-on. A Beo4-en, nyomja meg a vagy a gombot.

19 Az Adaptive Sound Technology funkció használata 19 Hallgatási beállítás kiválasztása Ha televíziót néz, vagy zenét hallgat, kiválaszthatja saját előzetes beállítását, hogy optimalizálhassa a hangzást az adott hallgatási pozícióban. Az előzetesen beállított hangot is elforgathatja, hogy úgy hallja a hangot, mintha az közvetlenül a hallgató elé érkezne. Az Adaptive Sound Technology legyen beállítva és legyen aktív. Erről bővebben az Útmutatóban olvashat. Ha a lehető legjobb hangélményben szeretne részesülni az adott hallgatási pozícióban, akkor válasszon ki egy felhasználói hangzásbeállítást, melyben akár még a hangot is elforgathatja, hogy az a hallgató irányába nézzen. Preset és/vagy Rotate Rotate Nyomja meg Nyomja meg Válassza ki a beállítást Hang elforgatása Mindennapi használat Távirányító A hallgatási beállítások automatikus kiválasztása Ahhoz, hogy ennek az elrendezésnek az előnyeit élvezhesse, több hangszóróra és egy Beo6 távirányítóra van szüksége. Ha csak néhány hangszóró áll rendelkezésére, vagy egy Beo4 távirányítója van, akkor ez a beállítás nem ajánlott, és Adaptive Sound Technology nélküli beállítást kell választania, amelyről az útmutatóban olvashat. A hang automatikusan átkapcsol a TV beállításra a TV bekapcsolásakor. A SOUND ADJUSTMENT menüben beállítható úgy az AUDIO PRESET, hogy átkapcsolja a hangot egy adott, előzetesen kialakított felhasználói hangzásbeállításra, amikor ön kiválaszt egy hangforrást.

20 20

21 Tartalom Telepítés és beállítás A televízió beállítása 23 Tisztítás 24 Csatlakozópanelek 26 A televízió első beállítása Telepítés és beállítás

22 22 A televízió beállítása Kövesse az elhelyezésre és a csatlakoztatásra vonatkozó leírást, amely ezen és a következő oldalakon található. Kábelvezetés Ha külső készüléket csatlakoztat a rendszerhez, javasoljuk, hogy a csatlakoztatni kívánt készüléket a csatlakozópanel túlsó végén lévő aljzathoz csatlakoztassa, és a többi csatlakozással innen haladjon a csatlakozópanel közepe felé. Ez lehetővé teszi a hozzáférést a szükséges aljzatokhoz a csatlakoztatási eljárás során. 1 Rögzítse a bal és a jobb oldali kábelbilincset a rendszerhez a bemutatott módon. 2 Nyissa fel a kábelbilincseket, végezze el a szükséges csatlakoztatásokat, vezesse át a kábeleket a bilincsek alatt, majd zárja le a bilincseket. 3 Miután minden csatlakozást létrehozott, rögzítse a kábelfedelet úgy, hogy lecsúsztatja a kábelfedelet a kábelbilincsek fölött. A fülek (A) töltsék ki a kábelfedélen található lyukakat. 4 Könnyedén nyomja lefelé a kábelfedelet, amíg az helyére nem kattan. Ha le akarja venni a kábelfedelet, nyomja befelé a füleket (A) a hüvelykujjaival, miközben a többi ujjával felemeli a kábelfedelet click click A A Fontos! Szellőzés A megfelelő szellőzés biztosítása érdekében, hagyjon legalább 5 cm szabad helyet a televízió oldalainál és 10 cm-t fölötte. Ne takarja el a szellőzőnyílásokat a hátoldalon. Túlmelegedés esetén (villogó készenléti jelzőfény és figyelmeztetés a képernyőn), kapcsolja a TV-t készenléti módba, ne kapcsolja ki, hogy a TV lehűlhessen. Ez idő alatt a TV nem használható. MEGJEGYZÉS! Ne hagyjon állóképeket, például logókat, videojátékokat, számítógépes képeket, és képeket a 4:3 formátumban a képernyőn hosszú ideig megjelenítve. Ez állandóan megmaradó utóképeket hagyhat a képernyőn.

23 23 Infravörös vevő kivetítőhöz Ha televíziója és kivetítője is van, és a kivetítő képernyője eltakarja használat közben az infravörös vevőt, akkor egy második infravörös vevőt kell használnia. Az infravörös vevő jeleket kap a távirányítóról és továbbítja azokat a rendszerbe, amely vezérlőjeleket küld a csatlakoztatott készülékre. Ügyeljen arra, hogy az infravörös vevő úgy legyen elhelyezve, hogy képes legyen a távirányító jeleinek fogadására. Ha az infravörös vevő rossz helyen van, a csatlakoztatott készülék által kibocsátott fény befolyásolhatja a televízió távirányítását. Miután felszerelte az infravörös vevőt az ezen az oldalon látható módon, csatlakoztassa azt a rendszer IR IN (mini-jack) aljzatához. B C D B B Telepítés és beállítás A Zöld Sárga Barna B D C D C Tisztítás Karbantartás Készülékház és kezelőszervek Alkoholt soha A rendszeres karbantartás, például a tisztítás, a felhasználó felelőssége. A port száraz, puha ruhával törölgesse le a készülékről. A foltokat vagy szennyeződéseket puha, nedves ruhával távolítsa el, és használjon vizet és enyhe tisztítószert, például mosogatószert. Soha ne használjon alkoholt vagy más oldószert a TV egyik részének tisztításához sem!

24 24 Csatlakozópanelek A fő csatlakozópanelhez csatlakoztatott bármilyen készülék feltétlenül legyen regisztrálva a CONNECTIONS menüben. Az oldalsó csatlakozópanelhez csatlakoztatott készüléket a CONNECTIONS menüben lehet regisztrálni. VIDEO IN L IN R IN SPDIF CTRL AV 5 VIDEO S VIDEO IN L IN R IN SPDIF CTRL AV 6 VGA PCMCIA SMARTCARD CTRL SPDIF CTRL SPDIF Y Pb Pr CTRL SPDIF Y Pb Pr VIDEO IN L IN R IN CONTROL S VIDEO LINK TV 1 DVB-T/C DTV DATA TTL IR IN AV 1 DISPLAY 1 SPDIF CTRL AV 2 AV 3 AV 4 DISPLAY B 2 A C D MASTER LINK 2 DVB-S IR IN MONITOR CINEMA RS232 IR 1+2 HDMI OUT HDMI IN 3 ANALOGUE ANT CENTRE 1 1(SUB) POWER LINK 5 6 AV1 Aljzatcsoport egy elsődleges felvevő vagy egy settop box AV csatlakoztatására. Másfajta külső videokészülék is csatlakoztatható. AV2 A külső videoberendezés AV csatlakozására szolgáló aljzatcsoport. AV3 A külső videoberendezés AV csatlakozására szolgáló aljzatcsoport. A TV nyitva hagy egy jelútvonalat az AV1 aljzathoz csatlakoztatott felvevő és az AV3 aljzathoz csatlakoztatott felvételre alkalmas jelforrás között. Ez lehetővé teszi az AV3-on lévő jelforrás automatikus bekapcsolásának beállítását, valamint az AV3 jelforrásról az AV1 felvevőre történő időzített felvételkészítés beállítását abban az esetben, ha a csatlakoztatott berendezés támogatja ezeket a funkciókat. AV4 A külső videoberendezés AV csatlakozására szolgáló aljzatcsoport. AV5 A külső videoberendezés AV csatlakozására szolgáló aljzatcsoport. Egy BeoMastert, kamerát vagy kamkordert is csatlakoztathat. AV6 A külső videoberendezés AV csatlakozására szolgáló aljzatcsoport. Egy kamerát vagy kamkordert is csatlakoztathat. CTRL (AV1 AV6) Egy AV aljzathoz csatlakoztatott külső készülék infravörös (IR) vezérlőjelei számára. L-IN, R-IN (AV4 AV6) Jobb és bal vonali bemenet. Az AV5 és az AV6 például egy kamera vagy kamkorder audió csatlakozójaként szolgál. VIDEO IN (AV4 AV6) A videojel számára. Az AV5-höz és az AV6-hoz kamerát vagy kamkordert is csatlakoztathat. Y Pb Pr (AV2 AV3) Külső jelforrásból, például HDTV jelforrásból, érkező videojelekhez. Egy AV aljzattal, vagy egy digitális audió aljzattal együtt is használható az aljzat. SPDIF (AV1 AV6) Digitális audió bemeneti aljzat, pl. DVD lejátszó. S VIDEO (AV4, AV6) Y/C kimenettel ellátott készülék például egy játékkonzol csatlakoztatására. HDMI OUT (DISPLAY 1-2) Egy plazmaképernyő és/vagy kivetítő csatlakoztatására. Ha csak egy képernyőt vagy kivetítőt csatlakoztat, akkor azt csatlakoztassa a DISPLAY 1 aljzathoz, máskülönben a képernyőt a DISPLAY 1 a kivetítőt pedig a DISPLAY 2 aljzathoz csatlakoztassa. HDMI IN (A D) HDMI (High Definition Multimedia Interface) videó jelforrás vagy PC számára. Egy beépített videokészülék elfoglalhat egy HDMI aljzatot. A jelforrások bármelyik AV aljzatcsoportnál regisztrálhatók. A HDMI aljzatok számának növeléséhez, csatlakoztasson egy HDMI Expandert a HDMI C aljzathoz. ANT (1 3) DVB T/C (1) antenna bemeneti aljzat a külső antenna/kábel TV hálózatról, DVB-S (2) a műholdas vevőről, külső antenna/kábel TV hálózat (3) a külső antenna/analóg kábel TV hálózatról.* 1 Hasznos tippek Energiatakarékosság Tápkábel A Master Link csatlakozást meg kell valósítani, ha a POWER SAVING funkció ON-ra van állítva a STANDBY SETTINGS menüben. Ha a POWER SAVING funkció ON-ra van állítva és a TV készenléti módban van, akkor a MASTERLINK aljzat ki van kapcsolva. Ez azt jelenti, hogy a TV-t nem lehet elérni a csatlakoztatott szoba audio- vagy videorendszeréből, míg a központi szobában elhelyezett TV készenléti módban van. Továbbá, felvételkészítés egyetlen AV aljzathoz csatlakoztatott jelforrásról sem lehetséges. Erről bővebben az Útmutatóban olvashat. Csatlakoztassa a TV fő csatlakozópaneljén elhelyezett ~ aljzatot és a fali csatlakozó aljzatot. A TV készenléti módban van, és használatra kész.

25 25 Egyes aljzatok a fő csatlakozópanel illusztrációján esetleg már foglaltak belső csatlakozás miatt. Ne vegye ki a kábeleket ezekből az aljzatokból! LINK TV Antennakimenet a videojel továbbítására más helyiségekbe. IR IN (mini-jack) Külső infravörös (IR) vevő számára, amikor a TV-t egy kivetítővel együtt használják. B DTV DATA Későbbi használatra fenntartva. MASTER LINK Egy kompatibilis Bang & Olufsen hangrendszerről. Ez a csatlakozó használható hang és kép átvitelére a BeoLink hálózaton keresztül az egész házban. CENTRE 1 Központi hangszóró csatlakoztatására, például BeoLab 7. Erről bővebben olvashat a hangszóró saját útmutatójában. POWER LINK 1 6 Külső hangszórók csatlakoztatására egy surround hangelrendezésben. Erről bővebben az Útmutatóban olvashat. 1 (SUB) Aljzat, akár két Bang & Olufsen mélynyomó csatlakoztatására. Az ilyen csatlakozáshoz szükséges elágazó kábelt a Bang & Olufsen viszonteladótól szerezheti be. IR IN (9-tűs) A képernyő távirányítós használatát lehetővé tevő infravörös vevőjének. IR 1+2 Külső infravörös (IR) adó számára. A házimozi elrendezéseknél vagy egy HDMI Expander esetében használatos. ~ Tápcsatlakozó Csatlakozás a táphálózathoz. VGA HD-videojelforrás vagy számítógép csatlakoztatására szolgáló aljzat. Ezt az aljzatot egy BeoMaster csatlakoztatására is felhasználhatja. PCMCIA (CA module) Digitális csatornákhoz használatos kártya és modul behelyezésére. A kompatibilis kártya és modul kombinációkkal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért forduljon a Bang & Olufsen viszonteladókhoz. SMARTCARD Digitális csatornákhoz használatos kártya behelyezésére. A kompatibilis kártya és modul kombinációkkal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért forduljon a Bang & Olufsen viszonteladókhoz. Az ideiglenes csatlakozások aljzatainak eléréséhez, nyomja meg a rendszer jobb oldalán található (B) gombot. Erre az ajtó önműködően kinyílik. Az ajtót manuálisan kell bezárni. PHONES A sztereó fejhallgató csatlakozója. > A hangszóró elnémításához fordítsa el egy gyors mozdulattal a hangerő-beállító tárcsát az óramutató járásával ellentétes irányban. (Beo4: nyomja meg gomb közepét). > A hangerő-beállító tárcsa bármely irányban történő elfordításával módosíthatja a hangerőt. (Beo4: nyomja meg a vagy a gombot). > A hangszórók hangjának visszaállításához fordítsa el egy gyors mozdulattal a hangerőbeállító tárcsát az óramutató járásával ellentétes irányban. (Beo4: nyomja meg a gomb közepét). Telepítés és beállítás MONITOR Plazmaképernyőhöz. MEGJEGYZÉS! A magas hangerőszinteken történő tartós használat halláskárosodáshoz vezethet! CINEMA Egy Home Automation system számára. TTL/RS232 Csak szállodáknál alkalmazott elrendezésben. Az USB port ( ) szoftverfrissítésekre szolgál. Csak akkor áll rendelkezésre, ha rendelkezik a külön rendelhető DVB modullal. Ha tovább információkra van szüksége, forduljon a forgalmazóhoz. 1 *DVB Kódolt műsorok A DVB aljzatok száma és típusa attól függ, hogy melyik külön rendelhető DVB modul van a televízióba beépítve. Ha eltorzított képet lát, amikor fizetős, kódolt műsort néz, akkor csatlakoztassa a set-top box-ot közvetlenül a TV-hez. Ne videomagnón keresztül csatlakoztasson. MEGJEGYZÉS! Videomagnók csak az AV1 vagy az AV2 aljzatcsoporthoz csatlakoztathatók, mivel csak ezek az aljzatcsoportok alkalmasak videojel kiadására. Csatlakoztassa az elsődleges felvevőt az AV1-hez a másodlagos felvevőt pedig az AV2-höz.

26 26 A televízió első beállítása Ez az első alkalommal történő beállítási eljárás akkor használható ha a TV csatlakoztatva van a konnektorhoz és első alkalommal van bekapcsolva. Ha később módosítani kívánja a beállítást, ugyanezekhez a menükhöz ismét hozzáférhet és frissítheti a beállításokat. Kapcsolja be a TV-t A TV-nek mintegy 20 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy használatra kész legyen. TV Kapcsolja be Válassza ki a beállításokat A következő beállításokon csak a TV legelső bekapcsolásakor vezeti végig a felhasználót a szoftver.* 1 A menük sorrendje azonban függ azoktól a csatlakozásoktól és beállításoktól, amelyeket ön hoz létre. vagy Válassza ki a beállítást MENU LANGUAGE REMOTE CONTROL TUNER SETUP CONNECTIONS AUTO TUNING Hagyja jóvá, és lépjen a következő menütételre A képernyőn megjelenő menü nyelvének kiválasztása A navigációs gomb letiltása vagy aktiválása a távirányítón* 2 A belső TV tuner vagy DVB kikapcsolása vagy engedélyezése Csatlakoztatott készülék regisztrálása TV-csatornák automatikus behangolása. Csak akkor áll rendelkezésre, ha a TV tuner engedélyezve van. Erről bővebben az Útmutatóban olvashat. Információk TV tuner Csatlakozások Energiatakarékosság A TUNING menü csak akkor használható, ha a TV tuner engedélyezve van. Erről bővebben az útmutatóban olvashat. Az egyes aljzatokhoz csatlakoztatott berendezések, a felhasznált aljzatok, a termék nevének és a jelforrás nevének kiválasztása. Ha más készüléket is csatlakoztat a televízión keresztül, akkor állítsa a POWER SAVING funkciót OFF állapotra. Erről bővebben az Útmutatóban olvashat. 1 *MEGJEGYZÉS! Ha kiválasztotta a kívánt beállításokat egy menüben, akkor esetleg meg kell nyomnia a zöld gombot, hogy folytassa a következő menüvel az első beállítási eljárás során. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

27 27 A hangszórók kalibrálása A hangszórók beállítása a hallgatási pozícióhoz való optimalizálás érdekében. Ahhoz, hogy élvezhesse az Adaptive Sound Technology hangzását, több hangszóróra és egy Beo6 távirányítóra van szüksége. AST ON/OFF Az Adaptive Sound Technology engedélyezése vagy letiltása AST ON: SPEAKER SETUP TV LISTENING PRESET CINEMA LISTENING PRESET SOUND ADJUSTMENT AST OFF: SPEAKER TYPE SPEAKER ROLES SPEAKER DISTANCE SPEAKER LEVEL SOUND ADJUSTMENT Az első alkalommal történő hangszóró beállítás csak a TV nézésnél használatos hangszórókra vonatkozik. Erről bővebben az Útmutatóban olvashat. A hangerő, a basszus, a magas hangok Telepítés és beállítás és a hangosság, valamint a két alapértelmezett hangszóró kombináció előbeállítása. SOUND SETUP Végezze el a beállításokat minden egyes LISTENING PRESET esetében. Erről bővebben az Útmutatóban olvashat. Készenléti beállítások Állítsa be a TV-t úgy, hogy bizonyos idő elteltével, ha nem végeztek vele semmilyen műveletet, önműködően készenléti módra kapcsoljon, vagy kapcsolja be vagy ki az energiatakarékos módot. Erről bővebben az Útmutatóban olvashat. STANDBY SETTINGS A TV készenléti módjának beállításai 2 *Navigációs gomb Kivetítő Ha navigációs gomb nélküli Beo4 készüléke van, vagy a Beo4-en nem a megfelelő mód van beállítva, akkor a navigációs gombot nem tudja aktiválni. Olvassa el a Beo4 útmutatóját, vagy további információkért vegye fel a kapcsolatot Bang & Olufsen forgalmazójával. Ha kivetítőt csatlakoztatott és nem képernyőt, akkor az első alkalommal történő beállítás után ki kell kapcsolnia a televíziót, majd újra be kell kapcsolnia, hogy a beállítások érvényesüljenek. MEGJEGYZÉS! A távirányítókról és a legelső beállításról bővebben az Útmutatóban olvashat.

28 28 Az elektromos és elektronikus hulladékok kezelése (WEEE) Környezetvédelem Az ilyen jellel megjelölt elektromos és elektronikus hulladékokat, alkatrészeket és elemeket vagy akkumulátorokat nem szabad a szokásos háztartási hulladék közé helyezni; mindenfajta elektromos és elektronikus készüléket és alkatrészt külön összegyűjtve kell ártalmatlanítani. Azzal, hogy az országában működő hulladékgyűjtő rendszert használja az elektromos és elektronikus készülékek és elemek ártalmatlanítására, óvja a környezetet, az emberek egészségét, és hozzájárul a természeti erőforrások megfontolt és ésszerű felhasználásához. Az elektromos és elektronikus készülékek, elemek és hulladékok összegyűjtésével megelőzhető az elektromos és elektronikus termékekben és készülékekben található veszélyes anyagokkal való környezetszennyezés lehetősége. Az ön Bang & Olufsen képviselője készséggel ad tanácsot az országában előírt hulladékártalmatlanítási eljárásról. Ha egy termék mérete túl kicsi ahhoz, hogy ellátható legyen ezzel a jellel, akkor ezt jelezzük a használati útmutatóban, a garancialevélen, illetve a csomagoláson. Minden Bang & Olufsen termék megfelel a világszerte vonatkozó környezetvédelmi előírásoknak. Ez a termék megfelel a 2004/108/ EK és a 2006/95/EK sz. irányelvben megfogalmazott rendelkezéseknek. Ha a készülék hálózati csatlakozója földelővezetékkel és 3-érintkezős dugóval van ellátva, akkor a készüléket olyan hálózati aljzathoz kell csatlakoztatni, amely el van látva földelő védőcsatlakozással. A hálózati csatlakozó dugó földelő érintkezőjét nem szabad eltávolítani, az elektromos áramütés veszélye miatt. Ha a fali aljzatban nem áll rendelkezésre védőföldelés, akkor kérje egy elektromos szakember tanácsát. This product incorporates copyright protection technology that is protected by U.S. patents and other intellectual property rights. Use of this copyright protection technology must be authorized by Rovi, and is intended for home and other limited viewing uses only unless otherwise authorized by Rovi. Reverse engineering or disassembly is prohibited. HDMI, the HDMI Logo and High-Definition Multimedia Interface are trademarks or registered trademarks of HDMI Licensing LLC. Manufactured under license from Dolby Laboratories. Dolby, Pro Logic, and the double-d symbol are registered trademarks of Dolby Laboratories. Confidential unpublished works. Copyright Dolby Laboratories. All rights reserved. Manufactured under license under U.S. Patent # s: 5,451,942; 5,956,674; 5,974,380; 5,978,762; 6,487,535; 7,003,467; 7,212,872 & other U.S. and worldwide patents issued & pending. DTS, DTS Digital Surround, ES, and Neo:6 are registered trademarks and the DTS logos, and Symbol are trademarks of DTS, Inc DTS, Inc. All Rights Reserved. U.S. Patent s 6,836,549; 6,381,747; 7,050,698; 6,516,132; and 5,583,936

29 29

30

31

32

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 A műszaki jellemzők, a funkciók és ezáltal a kezelés módosításának joga fenntartva. 1.0 változat 1201 Mindennapi használat 3 Miután beállította a következő oldalakon leírtak

Részletesebben

BeoLab 8002. Útmutató

BeoLab 8002. Útmutató BeoLab 8002 Útmutató Mindennapi használat 3 Miután beállította a következő oldalakon leírtak szerint a hangszórókat, csatlakoztassa az egész rendszert a táphálózathoz. A jelzőfény pirosan kezd világítani,

Részletesebben

BEOPLAY V1. BeoPlay V1 32 BeoPlay V1 40

BEOPLAY V1. BeoPlay V1 32 BeoPlay V1 40 BEOPLAY V1 BeoPlay V1 32 BeoPlay V1 40 Tisztelt Vásárlónk! Ez a Kezdő lépések a B&O PLAY termék és a hozzá csatlakoztatott készülék beállításához és napi használatához szükséges ismereteket tartalmazza.

Részletesebben

BeoVision 8. Új szoftver Kiegészítés

BeoVision 8. Új szoftver Kiegészítés BeoVision 8 Új szoftver Kiegészítés Képernyőn megjelenő menük Televízióját új szoftverrel, és valószínűleg új hardverrel látták el. Ez olyan új funkciókat és szolgáltatásokat eredményezett, amelyeket ebben

Részletesebben

Tisztelt Vásárlónk! Az Útmutatókat megtalálja a honlapon.

Tisztelt Vásárlónk! Az Útmutatókat megtalálja a  honlapon. BeoVision 10 Tisztelt Vásárlónk! Ez a Kezdő lépések a Bang & Olufsen termék és a hozzá csatlakoztatott készülék napi használatához szükséges ismereteket tartalmazza. Termékünket feltehetően a kereskedő

Részletesebben

Mindennapi használat 3

Mindennapi használat 3 BeoLab 11 Útmutató FIGYELMEZTETÉS:Az elektromos áramütés és a tűz veszélyének csökkentése érdekében, ne tegye ki ezt a készüléket eső, vagy nedvesség hatásának. Óvja a berendezést a csöpögő vagy fröccsenő

Részletesebben

Tartalom. A Beo4 távirányító használata, 3. A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek

Tartalom. A Beo4 távirányító használata, 3. A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek Beo4 Útmutató Tartalom A Beo4 távirányító használata, 3 A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek A Beo4 testreszabása, 5 Extra gomb hozzáadása Az extra gombok

Részletesebben

BeoVision 7. Kiegészítés

BeoVision 7. Kiegészítés BeoVision 7 Kiegészítés Képernyőn megjelenő menük Ez a kiegészítés az Útmutató és a Referenciafüzet módosításait tartalmazza. A főbb módosítások a képernyőn megjelenő menükre, a CONNECTIONS menüre és a

Részletesebben

BeoVision 4. Útmutató

BeoVision 4. Útmutató BeoVision 4 Útmutató CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIGYÁZAT! Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében, ne távolítsa el a fedelet (illetve a hátlapot). Nem tartalmaz házilag

Részletesebben

BeoVision 4. Útmutató

BeoVision 4. Útmutató BeoVision 4 Útmutató CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIGYÁZAT! Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében, ne távolítsa el a fedelet (illetve a hátlapot). Nem tartalmaz házilag

Részletesebben

BeoVision 10. Útmutató

BeoVision 10. Útmutató BeoVision 10 Útmutató Vigyázat! Gondoskodjon arról, hogy a televízió a jelen útmutatóban foglalt utasításoknak megfelelően legyen beállítva és csatlakoztatva. Szilárd és stabil felületen helyezze el a

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

Tartalom. Adaptive Sound Technology, 25 A hangszórók beállítása és a hangélmény optimalizálása az Adaptive Sound Technology révén.

Tartalom. Adaptive Sound Technology, 25 A hangszórók beállítása és a hangélmény optimalizálása az Adaptive Sound Technology révén. BeoSystem 3 Tartalom A menü áttekintése, 3 A képernyőn megjelenő menük áttekintése. Navigálás a menükben, 4 Itt tekintheti meg, hogyan használhatja a különféle távirányítókat a menüműveletekhez. A legelső

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

BeoVision 8. Útmutató

BeoVision 8. Útmutató BeoVision 8 Útmutató Az Útmutató és a Referenciafüzet Ez az Útmutató a Bang & Olufsen termék napi használatához szükséges ismereteket tartalmazza. A Referenciafüzet ismerteti a speciális műveletekre vonatkozó

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF1100 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF1100 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-EF1100 2 3 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

Gyors üzembehelyezési útmutató. ComboBox CE HD. Multimédiás vevőkészülék DVB-T és DVB-S2 adások vételére

Gyors üzembehelyezési útmutató. ComboBox CE HD. Multimédiás vevőkészülék DVB-T és DVB-S2 adások vételére Gyors üzembehelyezési útmutató ComboBox CE HD Multimédiás vevőkészülék DVB-T és DVB-S2 adások vételére Fontos biztonsági előírások - - Kérjük, figyelmesen olvassa el az utasításokat. - - Kérjük, őrizze

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

A Beo4 gombokról bővebben, 6 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek

A Beo4 gombokról bővebben, 6 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek Beo4 Útmutató Tartalom 3 A Beo4 távirányító használata, 4 A Beo4 gombokról bővebben, 6 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek A Beo4 testreszabása, 9 A Beo4 beállítása Extra gomb hozzáadása

Részletesebben

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Fontos biztonsági figyelmeztetések 1) Olvassa el ezeket az utasításokat! Figyelem! FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére

Részletesebben

BeoSound 4. Kiegészítés

BeoSound 4. Kiegészítés BeoSound 4 Kiegészítés Menürendszer Ez a kiegészítés a BeoSound 4 úmutatóra vonatkozó módosításokat tartalmazza. Az új szoftvernek köszönhetően, a zenei rendszer új szolgáltatásokkal bővült. A menürendszer

Részletesebben

Tartalom. Adaptive Sound Technology, 27 A hangszórók beállítása és a hangélmény optimalizálása az Adaptive Sound Technology révén.

Tartalom. Adaptive Sound Technology, 27 A hangszórók beállítása és a hangélmény optimalizálása az Adaptive Sound Technology révén. BeoVision 7 Tartalom A menü áttekintése, 3 A képernyőn megjelenő menük áttekintése. A Blu-ray menü áttekintése, 4 Tekintse meg a Blu-ray menü összefoglalóját. Navigálás a menükben, 5 Itt tekintheti meg,

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató

Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozirendszer BDV-NF7220 HU Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-NF7220 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-NF7220 2 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

Ez az unverzális távirányító kompatibilis a legtöbb televízióval, videóval, Dvd-lejátszóval, műholdvevővel, valamint az infravörös vezérlésű(dvb-t) földi digitális vevőkkel. A távvezérlő úgy lett gyárilag

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozirendszer BDV-N9100W BDV-N8100W BDV-N7100W HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-N8100W BDV-N7100W BDV-N9100W 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók beállítása BDV-N9100W

Részletesebben

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta!

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! H Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! AV 100 jelátadó segítségével vezeték nélkül továbbíthatja audio/video készülékeinek (videó lejátszó, DVD, dekóder/sat, videokamera) jelét egy második

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

Üzembe helyezési útmutató

Üzembe helyezési útmutató Rúdhangsugárzó Üzembe helyezési útmutató HT-CT370 Tartalomjegyzék Üzembe helyezés 1 A doboz tartalma 4 2 Elhelyezés 5 3 Csatlakoztatás 6 4 A rendszer bekapcsolása 8 5 Hanglejátszás 9 Alapműveletek A hangeffektusok

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF420 BDV-EF220 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF220 BDV-EF420 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók beállítása BDV-EF420 2 A tv-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

Ha hozzá akar férni az engedélyezési címkékhez,emelje le a BeoLab 3 felső fedelét.

Ha hozzá akar férni az engedélyezési címkékhez,emelje le a BeoLab 3 felső fedelét. BeoLab 3 Útmutató CAUTION: Az elektromos áramütés veszélyének elkerülése érdekében, ne vegye le a fedelet (hátlapot). Házilag javítható alkatrészt nem tartalmaz. A javításhoz hívjon képzett szakembert.

Részletesebben

BeoVision 9. Útmutató

BeoVision 9. Útmutató BeoVision 9 Útmutató Vigyázat! Ügyeljen arra, hogy a készülék a jelen Útmutatóban foglalt utasításoknak megfelelően legyen elhelyezve és beállítva. Szilárd és stabil felületen helyezze el a készüléket.

Részletesebben

BeoVision 8. Útmutató

BeoVision 8. Útmutató BeoVision 8 Útmutató CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIGYÁZAT! Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében, ne távolítsa el a fedelet (illetve a hátlapot). Nem tartalmaz házilag

Részletesebben

KAON CO1600 SAT TV VEVŐEGYSÉG FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

KAON CO1600 SAT TV VEVŐEGYSÉG FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ KAON CO1600 SAT TV VEVŐEGYSÉG FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK BEÜZEMELÉS FIGYELMEZTETÉS Kérjük, minden esetben kövesse az útmutatóban szereplő utasításokat személyi sérülés, vagy a

Részletesebben

BeoVision Útmutató

BeoVision Útmutató BeoVision 8-40 Útmutató Tartalom A menü áttekintése, 3 A képernyőn megjelenő menük áttekintése. Navigálás a menükben, 4 Itt tekintheti meg, hogyan használhatja a különféle távirányítókat a menüműveletekhez.

Részletesebben

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

BeoVision 6. Útmutató

BeoVision 6. Útmutató BeoVision 6 Útmutató Az Útmutató és a Referenciafüzet Ez az útmutató a Bang & Olufsen termék napi használatához szükséges ismereteket tartalmazza. A referenciafüzet ismerteti a speciális műveletekre vonatkozó

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Biztonsági előírások. Használatba vétel előtt ellenőrizze az alábbi tartozékok meglétét:

Biztonsági előírások. Használatba vétel előtt ellenőrizze az alábbi tartozékok meglétét: (A) Biztonsági előírások A működésképtelenné vált készüléket nem szabad háztartási hulladékként kezelni. Különítse el a többi hulladéktól és gondoskodjon a megfelelő elhelyezéséről, elősegítve az újrahasznosítását.

Részletesebben

Telewizor LED. Nr modelu TX-32FS400E TX-40FS400E

Telewizor LED. Nr modelu TX-32FS400E TX-40FS400E Telewizor LED Nr modelu TX-32FS400E TX-40FS400E 3 7 7 11 16 17 18 19 21 2 Polski Polski 3 4 Polski Stojak * * Polski 5 6 Polski czas 23 dbm 23 dbm 23 dbm Model 32-calowy Stojak Model 32-calowy Model 40-calowy

Részletesebben

Figyelem! VIGYÁZAT! Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében, ne távolítsa el a fedelet (illetve a hátlapot).

Figyelem! VIGYÁZAT! Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében, ne távolítsa el a fedelet (illetve a hátlapot). BeoLab 10 Útmutató CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIGYÁZAT! Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében, ne távolítsa el a fedelet (illetve a hátlapot). Nem tartalmaz házilag

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-E6100 BDV-E4100 BDV-E3100 BDV-E2100 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-E6100 BDV-E4100 BDV-E3100 BDV-E2100 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv SBA3011/00

Felhasználói kézikönyv SBA3011/00 A termék regisztrációja és a rendelkezésre álló támogatás igénybevétele a következő weboldalon lehetséges: www.philips.com/welcome SBA3011/00 Felhasználói kézikönyv 1 Fontos! Biztonság Fontos biztonsági

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll!

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll! Mindig az Ön rendelkezésére áll! Regisztrálja termékét és vegye igénybe a rendelkezésre álló támogatást: www.philips.com/welcome Kérdése van? Lépjen kapcsolatba a a Philips céggel! SPA2335 Felhasználói

Részletesebben

Magyar 1. fejezet: Bevezetés TVGo A31 TVGo A31 1.1 A csomag tartalma

Magyar 1. fejezet: Bevezetés TVGo A31 TVGo A31 1.1 A csomag tartalma 1. fejezet: Bevezetés Ez az új Genius TVGo A31 eszköz ideális választás TV-hez, videókészülékhez vagy akár 1280 x 1024 képpont felbontású TFT / LCD / CRT monitorokhoz. Ez a TV/ Video eszköz lehetővé teszi,

Részletesebben

Rendszerkövetelmények

Rendszerkövetelmények Használati útmutató Tulajdonságok: (1) Felhasználóbarát állomáskeresés TV Expert egyszerűen meghatározható TV lejátszóként, mindegy hogy digitális TV jelről vagy analog TV jelről van szó. A nem felhasználóbarát

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-N890W BDV-N790W HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-N790W BDV-N890W 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók beállítása BDV-N890W 2 A tv-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

Register your product and get support at SPA1260. HU Felhasználói kézikönyv

Register your product and get support at   SPA1260. HU Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/support SPA1260 HU Felhasználói kézikönyv a (L) (R) b (L) (R) c d e (L) (R) f (L) (R) AUX HU Vigyázat! A terméket óvja a rácsepegő vagy ráfröccsenő

Részletesebben

SC Surround Sound Card (714DX 7.1 SOUND EXPERT)... A 7.1 hangszórók bekötése. 2

SC Surround Sound Card (714DX 7.1 SOUND EXPERT)... A 7.1 hangszórók bekötése. 2 Termékismertető A: Analóg bemenetek és kimenetek B: Digitális S/PDIF bemenet és kimenet C: Belső analóg bemenetek C A B Üzembe helyezés A műveletek előtt végezze el a következőket: Ha alaplapi hangkártyával

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2014. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 10/2014 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozirendszer BDV-N5200W HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-N5200W 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-N5200W 2 3 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató

HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 18010 Lábmasszírozó gép insportline Otterchill TARTALOM BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ... 3 HASZNÁLAT... 3 ELEM CSERE... 4 ALTERNATÍV HASZNÁLAT... 4 2 BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ Olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Hordozható TV készülék/tft LCD monitor Használati útmutató

Hordozható TV készülék/tft LCD monitor Használati útmutató Hordozható TV készülék/tft LCD monitor Használati útmutató LCD PTV-711 Használat előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót Tartalom Borító......1 Tartalom....2 Figyelmeztetés....3 Biztonsági

Részletesebben

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült

Részletesebben

BeoVision 4. Referenciafüzet

BeoVision 4. Referenciafüzet BeoVision 4 Referenciafüzet A BeoVision 4 a fent látható termékeket tartalmazza. Az egyes összetevőket az útmutató és a referenciafüzet saját nevükön említi. A teljes kiépítést nevezzük BeoVision 4-nek.

Részletesebben

Aktív PA hangfal szett. Használati utasítás

Aktív PA hangfal szett. Használati utasítás Aktív PA hangfal szett Használati utasítás Jelek magyarázata A háromszög jelet vektor piktogrammal olyan termékek jelzésére használják, amelyek a nem megfelelő használat miatt veszélyt jelenthetnek (például

Részletesebben

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra)

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Digitális karóra rögzítő Felhasználói kézikönyv (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Profil: - Mikrofon - Infravörös éjszakai lámpa - USB interfész - HD kamera - Bekapcsolás/Kikapcsolás,

Részletesebben

Multimédiás autós monitor PNI DB900

Multimédiás autós monitor PNI DB900 Multimédiás autós monitor PNI DB900 Használati útmutató Funkciók és tulajdonságok DVD lejátszó Érintős képernyő MP4 dekódolás Vékony design Digitális technológia, jó minöségű képeket ajánl interferenciák

Részletesebben

A távirányító használata

A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használatával kapcsolatos óvintézkedések. Legyen óvatos a távirányítóval, különösen mert kicsi és könnyű. A leejtéstől vagy a kemény ütéstől

Részletesebben

Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató

Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal www.spystore.hu

Részletesebben

NeoTV 350 médialejátszó NTV350

NeoTV 350 médialejátszó NTV350 NeoTV 350 médialejátszó NTV350 2011 NETGEAR, Inc. Minden jog fenntartva. Jelen kiadvány a NETGEAR, Inc.engedélye nélkül részben sem állítható elő újra, továbbítható, írható át, nem tárolható mások által

Részletesebben

CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN

CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN BeoLab 9 Útmutató CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIGYÁZAT! Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében, ne távolítsa el a fedelet (illetve a hátlapot). Nem tartalmaz házilag javítható

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

Termékjellemzők. Megjegyzések. Támogatott fájlformátumok. Magyar

Termékjellemzők. Megjegyzések. Támogatott fájlformátumok. Magyar Termékjellemzők Magyar 1. Formatervezett design, nagy hatékonyságú ventillátor. 2. LED lámpa élénk színekkel, aminek az élettartama 20000 óra. 3. Elektronikus zoom, egyszerű képméret változtatási lehetőség.

Részletesebben

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Cikkszám EW-7476RPC 1-8. oldal Gyors telepítési útmutató 1. Csomag tartalma... 1 2. Rendszerkövetelmények... 1 3. LED állapot... 2 4.

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301)

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA HU DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) Kérjük, olvassa el a használati útmutatót, mielıtt használatba venné a kamera szettet.

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozirendszer BDV-N9200WL BDV-N7200WL HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-N7200WL BDV-N9200WL 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-N9200WL 2 Televízió-készülék

Részletesebben

RC12 Air Mouse. Használati útmutató

RC12 Air Mouse. Használati útmutató RC12 Air Mouse Használati útmutató Bevezetés Köszönjük, hogy Measy terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és egyszerűen

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

www.metroman.hu Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el!

www.metroman.hu Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el! www.metroman.hu VEZETÉK NÉLKÜLI 7 LCD TFT SZÍNES MEGFIGYELŐ RENDSZER Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el! Köszönjük, hogy az általunk

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD4312F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4312FWD-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4324F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4332FWD-(I)(Z)(H)(S)

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

Figyelmeztetés. Tápkábel/tápegység. Apró tárgyak/alkatrészek. Összeszerelés

Figyelmeztetés. Tápkábel/tápegység. Apró tárgyak/alkatrészek. Összeszerelés Figyelmeztetés Eszköz A tűz, áramütés és egyéb sérülések elkerülése érdekében: ne helyezze a készüléket vizes, nedves helyekre! ne helyezzen folyadékkal teli tárgyakat, pl. vázát a készülékre! csak ajánlott

Részletesebben

Digitális TV USB 2.0 dongle, VG0002A

Digitális TV USB 2.0 dongle, VG0002A Digitális TV USB 2.0 dongle, VG0002A Használati útmutató Tartalomjegyzék 1.0 Biztonsági előírások 2.0 Bevezetés 3.0 Felállítás 4.0 Total Media szoftver 5.0 CE Nyilatkozat 1.0 Biztonsági előírások Állítsa

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató UD.6L020B305A0EU magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD42F-(I), DS-2CD424F-(I), DS-2CD432F-(I), DS-2CD42FWD-(I), DS-2CD432FWD-(I),

Részletesebben

MYJACK AUX-IN BLUETOOTH KONVERTER FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Kérjük, hasznosítsa újra a csomagolást

MYJACK AUX-IN BLUETOOTH KONVERTER FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Kérjük, hasznosítsa újra a csomagolást Kérjük, hasznosítsa újra a csomagolást Minden itt említett védjegy a megfelelő tulajdonosok tulajdonát képezi. Hacsak másképp nem jelezzük, a védjegyek használata nem jelenti, hogy azok tulajdonosa kapcsolatban

Részletesebben

Felhasználói Segédlet. A Set Top Box beállítása, a távirányító használata, TV nézés

Felhasználói Segédlet. A Set Top Box beállítása, a távirányító használata, TV nézés Felhasználói Segédlet A Set Top Box beállítása, a távirányító használata, TV nézés v2 Set Top Box A Set Top Box az alábbi csatlakozókkal rendelkezik: USB LAN HDMI SPDIF AV (PAL) Tápegység Távirányító A

Részletesebben

MICA RADIÁTOR R-070/R-075

MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Használati útmutató MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: EXALT. (Hordozható Bluetooth hangszóró)

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: EXALT. (Hordozható Bluetooth hangszóró) HASZNÁLATI UTASÍTÁS Modell: EXALT (Hordozható Bluetooth hangszóró) Köszönjük, hogy WELL terméket választott. Kérjük, olvassa el figyelmesen a következő utasításokat, és tartsa meg. Rendelési azonosító:

Részletesebben

Phonak RemoteControl App alkalmazás. Használati útmutató

Phonak RemoteControl App alkalmazás. Használati útmutató Phonak RemoteControl App alkalmazás Használati útmutató Kezdő lépések A RemoteControl App alkalmazás a Phonak, a világ egyik vezető, hallókészülékeket gyártó vállalata által kifejlesztett alkalmazás. Kérjük,

Részletesebben

RC11 Air Mouse. Használati útmutató

RC11 Air Mouse. Használati útmutató RC11 Air Mouse Használati útmutató Bevezetés Köszönjük, hogy Measy terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és egyszerűen

Részletesebben

ES-S6A Beltéri sziréna. www.etiger.com

ES-S6A Beltéri sziréna. www.etiger.com ES-S6A Beltéri sziréna www.etiger.com HU Jellemzők Az ES-S6A használható kiegészítő szirénaként a riasztó rendszerhez csatlakoztatva, vagy önálló szirénaként távirányítóhoz és / vagy vezeték nélküli érzékelőkhöz

Részletesebben

Návod k obsluze LED televizor

Návod k obsluze LED televizor Polski TX-32DS600E Návod k obsluze LED televizor 2 Obsah 3 3 6 7 11 13 14 15 16 17 17 3 4 * * 5 R6 A 1 C D B 3 2 6 2 3 1 2 3 4 5 6 9 8 7 7 TV TV TV TV TV TV TV TV TV TV (EPG). 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Auna AMP-5100 használati utasítás

Auna AMP-5100 használati utasítás Auna AMP-5100 használati utasítás Tisztelt Vevőnk, köszönjük, hogy termékünket választotta. Ez azt mutatja, hogy Ön az audio berendezések tekintetében igényes vásárló. Büszkék vagyunk arra a hagyományra,

Részletesebben

Gyorskalauz. Powerline extra kimenet PLP1200 modell

Gyorskalauz. Powerline extra kimenet PLP1200 modell Gyorskalauz Powerline 1200 + extra kimenet PLP1200 modell A csomag tartalma Egyes országokban a tudnivalókat tartalmazó CD a termékhez mellékelten található. 2 Kezdő lépések A Powerline adapterek a meglévő

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: WHOOPEE

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: WHOOPEE HASZNÁLATI UTASÍTÁS Modell: WHOOPEE Köszönjük, hogy WELL terméket választott. Kérjük, olvassa el figyelmesen a következő utasításokat, és tartsa meg. Rendelési azonosító: SPKR-BT-ECHO-WL Tulajdonságok:

Részletesebben

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató Figyelem Rádió/DVD lejátszó Kezelési útmutató Menet közben ne próbálja konfigurálni a készüléket. Ha gépjárművével napsütésen parkol, a készülék bekapcsolása előtt várja meg, amíg a készülék lehűl. Esős,

Részletesebben

Polski. Návod k obsluze LCD televizor

Polski. Návod k obsluze LCD televizor Polski Návod k obsluze LCD televizor 2 Obsah 3 3 6 7 11 13 14 15 16 17 17 3 * * 4 5 1 A C D R6 2 6 2 3 3 B 1 2 3 4 5 6 9 8 7 7 TV TV TV TV TV TV TV TV TV TV (EPG). 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Részletesebben

Aktív beltéri DVB-T/T2 antenna SRT ANT 10 ECO

Aktív beltéri DVB-T/T2 antenna SRT ANT 10 ECO Aktív beltéri DVB-T/T2 antenna SRT ANT 10 ECO Picture similar Használati útmutató Tartalomjegyzék 1.0 BEVEZETŐ 1 2.0 A DOBOZ TARTALMA 1 3.0 BIZTONSÁGI ELŐ ÍRÁSOk 2 4.0 AZ ANTENNA BEÁLLÍTÁSA 2 1.0 BEVEZETŐ

Részletesebben

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio 10022754 10022755 10022756 10022757 http://www.auna-multimedia.com Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termékünk megvásárlásához. Kérjük, figyelmesen olvassa

Részletesebben

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ Kamera áttekintése Lencse Mikrofon OLED képernyő Akkumulátorfedélkioldó LED jelzőfény Hangszóró Sztenderd 1/4"-os rögzítési pont Kioldó/Enter gomb Bekapcsolás/Mód váltása gomb Micro-USB

Részletesebben

A helytelen csatlakozásból eredő károkra a garanciális javítás, vagy csere nem vonatkozik.

A helytelen csatlakozásból eredő károkra a garanciális javítás, vagy csere nem vonatkozik. ELEKTRONIKUS AJTÓKUKUCSKÁLÓ OR-WIZ-1102 MŰKÖDÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI KÉZIKÖNYV Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutatót a termék telepítése és használata előtt. Ha bármilyen gondja van annak tartalmának

Részletesebben

BeoCenter 2. Útmutató - Aljzatpanel

BeoCenter 2. Útmutató - Aljzatpanel BeoCenter 2 Útmutató - Aljzatpanel CAUTION RISK OF ELECTRIC SHOCK DO NOT OPEN VIGYÁZAT! Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében, ne távolítsa el a fedelet (illetve a hátlapot). Nem tartalmaz

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben