TEVÉKENYSÉGÜNK. Szolgáltatásaink Konzultáció Audit Tervezés Kivitelezés Üzemeltetési támogatás Oktatás Projektvezetés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TEVÉKENYSÉGÜNK. Szolgáltatásaink Konzultáció Audit Tervezés Kivitelezés Üzemeltetési támogatás Oktatás Projektvezetés"

Átírás

1 CÉGISMERTETŐ 2013.

2 Az Euroway Networking Kft május 1-én alakult meg, így egyidősek vagyunk Magyarország Európai Uniós tagságával. Cégünk az Answare Kft. leányvállalata, amely több mint 15 éve tölt be meghatározó szerepet a magyar informatikai rendszerintegrációs piacon, és az infokommunikációs hálózati szakértelmet képviseli a cégcsoporton belül. Magasan képzett munkavállalóink részesedése a cégben biztosítja azt, hogy megőrizhessük kezdeti lelkesedésünket, munkánk fontosságába vetett bizalmunkat, így az Euroway Networking Kft. neve egyet jelent a szakértelemmel, minőséggel és megbízhatósággal. TEVÉKENYSÉGÜNK Fő tevékenységünk a számítógép hálózati rendszerintegráció. A rendszerintegráció, mint fogalom, felfogásunk szerint egy komplex, az igény felmerülésétől, a rendszer átadásáig terjedő folyamat, melynek egyik részterülete sem hanyagolható el, ha a vevő igényeit kielégítő, tökéletesen működő rendszert kívánunk kiépíteni. Szolgáltatási palettánkat úgy alakítottuk ki, hogy teljességében lefedje a hálózati rendszerintegráció folyamatát. Az egyes szolgáltatások mindemellett önállóan is képesek kezelni egy-egy probléma megoldási folyamatának jól elhatárolt részeit. Szolgáltatásaink Konzultáció Audit Tervezés Kivitelezés Üzemeltetési támogatás Oktatás Projektvezetés 2.

3 Szolgáltatásainkat az IT hálózati rendszerekkel kapcsolatos, meghatározott igényeket kielégítő szolgáltatáscsomagokká fogtuk össze, melyeket megoldások formájában kínálunk ügyfeleink részére. Megoldásaink Adatkommunikációs hálózatok; Konvergens hálózatok; Egységes távközlési megoldások; IT biztonságtechnika; Hálózat menedzsment. Szolgáltatásaink minden egyes megoldásunkon végigvonulnak, teljes egészében lefedik azok megvalósítási folyamatát. Megoldásaink egy jól működő hálózat kialakítását biztosítják, és annak ellenére, hogy az említett megoldási területek szervesen kapcsolódnak egymáshoz, külön-külön is megvalósíthatóak. Szakértelem Műszaki tudásunk a háttérben dolgozó, magasan szakképzett, több partneri tanúsítvánnyal rendelkező, tapasztalt mérnököknek köszönhető. Ezek közül kiemelkedik a Cisco Premier partneri státuszunk, mellyel az országban csak kevesen büszkélkedhetnek. Referenciák Kollegáink több éves rendszermérnöki tevékenységük során számos nagyjelentőségű feladat végrehajtásában vettek részt és szerzetek tapasztalatokat. A referencia munkák szinte minden megoldási területen megtalálhatók. Ezen referenciák között éppúgy vannak kis és közepes vállalatok, mint nagyvállalati, illetve kormányzati területen megvalósított rendszerek. 3.

4 Ipar: Lear Corporation Hungary Kft., Colas Hungária Építőipari Zrt. Közszolgáltatás: GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. Pénzügy: Groupama Garancia Biztosító Zrt. Oktatás: Szegedi Tudományegyetem Távközlési szolgáltatás: Magyar Telekom Nyrt., Antenna Hungária Zrt. Informatika: Sagemcom Magyarország Kft. Állami szektor: Állami Autópálya Kezelő Zrt. SZOLGÁLTATÁSAINK Konzultáció Tevékenységeink köréből elsőként a konzultációs, illetve szakértői szolgáltatásunkat szeretnénk ügyfeleink figyelmébe ajánlani. E szolgáltatásunk kialakításában nagy szerepet játszott kollegáink több éves rendszerintegrátori tapasztalata, mely lehetővé teszi a komplex, a teljes informatikai rendszert átfogó feladatok átgondolását, megtervezését, kialakítását és működtetését. Audit Meglévő, működő IT rendszerekkel illetve közvetlenül a számítógépes hálózati rendszerrel kapcsolatban gyakran felmerül a kérdés: vajon megfelelnek-e azok valójában a velük szemben támasztott műszaki, gazdasági és egyéb igényeknek, követelményeknek? A kérdés egyéb esetekben közvetlenül a rendszer logikai, fizikai, műszaki, működési, szolgáltatási, biztonsági, gazdasági jellemzőivel kapcsolatban merülhet fel. Ezen kérdések megválaszolására alakítottuk ki Audit szolgáltatásunkat. Hálózati audit szolgáltatásunk során segítséget tudunk nyújtani többek között egy adott probléma okának kiderítésében, a megszüntetés lehetséges módjainak kidolgozásában vagy egy teljesen új szolgáltatás bevezetése előtti felmérésben, ahol az új igényeknek való megfelelést kell vizsgálni. 4.

5 Tervezés Az üzleti folyamatok feltérképezése, a pontos igények és a műszaki specifikáció meghatározása után a következő fontos lépés egy rendszer megvalósítása során a tervezés fázisa. A tervezést mindenképpen ügyfelünkkel közösen kialakított konkrét műszaki igények illetve specifikáció alapján végezzük. Egyértelmű szempontrendszer hiányában a tervezés elsődleges szempontjainak a biztonságot, a kezelhetőséget, a bővíthetőséget és a rendszer értékállóságát tekintjük. Ha a megoldás összetettsége megköveteli, lehetőség van arra, hogy rendszermérnökeink tesztkörnyezetben is bemutassák elképzeléseiket. A valós tapasztalatok megismerésében pedig a partnereinknél már megvalósított rendszerek bemutatásával tudunk segíteni. Kivitelezés Bármilyen jól és részletesen specifikált és megtervezett legyen is a rendszer, annak szakszerűtlen megvalósítása veszélybe sodorhatja a rendszerhez fűzött célok elérését, és ezáltal ügyfeleink sikerességét. Fontos tehát, hogy a kivitelezést olyan csapat végezze, amely megfelelő alapossággal és igényességgel, szervezetten de megfelelő rugalmassággal végzi el a megvalósításhoz kapcsolódó feladatokat. Cégünk ezen elvek mentén működő csapatát kínálja fel ügyfeleink részére komplex IT infrastruktúrájuk megvalósításához. A csapatban olyan szakemberek dolgoznak, akik a világ élvonalába tartozó gyártók (Cisco, 3Com, HP, Avaya stb.) legmagasabb minősítésével, több éves gyakorlattal rendelkeznek, illetve országos méretű hálózatok megvalósítása során szerzett tapasztalatokkal végzik munkájukat. Támogatás Véleményünk szerint egy rendszer csakis akkor tudja a tőle elvárt szolgáltatási szintet hosszú távon biztosítani, ha a biztonságos üzemeltetés kérdése is megoldott. Természetesen ügyfeleink saját erőforrásból is biztosíthatják rendszerük működését, de manapság, amikor a cégeknek egyre inkább üzleti alaptevékenységük hatékonyságára kell összpontosítaniuk, egy külső szakértő bevonása mindenképpen gazdaságosabb és természetesen biztonságosabb megoldás lehet. 5.

6 Ezt szem előtt tartva alakítottuk ki támogatási szolgáltatásunkat, melynek keretében, jól meghatározott, nyomon követhető keretek között végzünk hibaelhárítási, folyamatos üzemeltetési feladatokat. Kínált szolgáltatásaink rugalmasak, eseti hibaelhárítástól a dedikált tartalékeszköz biztosítással összekapcsolt, akár 7 24 órás rendelkezésre állásig. Oktatás Az informatika világában napról napra számtalan újdonsággal találkozhatunk, ezért a terület szakemberei számára elkerülhetetlen a folyamatos továbbképzés. Mérnökeink olyan szakmai képzések vezetését vállalják, melyek azon túl, hogy naprakész ismereteket tartalmaznak, ügyfeleink egyéni igényeihez alkalmazkodnak. Az oktatás fontos szempontja egyrészt az elsajátított elmélet gyakorlati alkalmazása, másrészt az, hogy a tanultak közvetlenül használhatóak legyenek a partnereinknél üzemelő informatikai rendszerekben. Projektvezetés Egy-egy komplex feladatot projekt keretek között, saját projekt módszertannal valósítunk meg. Alkalmazott projekt módszertanunk lehetővé teszi, hogy fővállalkozóként egyszerre több helyen zajló, összetett feladatot megvalósító, akár több alvállalkozót is mozgató munkafolyamatot megfelelően koordinálva és dokumentálva, nagy volumenű és magas kockázatú projekteket is megvalósítsunk. 6.

7 MEGOLDÁSAINK Adatkommunikációs hálózatok Az adatkommunikációs hálózatok kiépítése során az általunk ajánlott, illetve alkalmazott technológiát többek között a hálózat kiterjedtsége határozza meg. LAN hálózatok kiépítéséhez kínáljuk strukturált kábelezési megoldásainkat, melyekben a jól ismert hagyományos technológiák mellett alkalmazzuk például a vezeték nélküli (Wireless LAN), vagy a nagytávolságú Ethernet (LRE) technológia kínálta lehetőségeket is. WAN megoldásainkban a hagyományos távközlési technológiák mellett (MLLN, FR, ATM) virtuális magánhálózatok (VPN), illetve szolgáltatói virtuális magánhálózatok (MPLS VPN) kialakítását is vállaljuk. Nagyvárosi rendszerek (MAN) témakörbe tartozó megoldásaink keretén belül a vezeték nélküli technológia adta lehetőségekkel építjük rendszereinket, illetve a kábeltévé (CATV) hálózatok tervezésében, kialakításában tudunk segítséget nyújtani. Konvergens hálózatok Konvergens hálózatok létrehozásával az adat, hang és videó alkalmazásokat támogató hálózati alap infrastruktúrát teremtjük meg ügyfeleink számára. Hang-adat integráció. Konvergens hálózati megoldásaink talán legismertebb eleme a hang-adat integráció, melynek lényege, hogy a telefonhívásokat ugyanazon az infrastruktúrán továbbítják, amit az informatikai adatforgalom is használ. Így a távbeszélési forgalom meghatározott részét, vagy akár teljes egészét ezen bonyolíthatjuk anélkül, hogy a szolgáltatók felé költséges hívásokat irányítanánk. IP alapú telefónia. A hang-adat hálózatok utáni következő lépcső, amely során a telefonok saját IP címmel rendelkező, távolról elérhető, felügyelhető hálózati eszközökké válnak. A hagyományos telefonközpontok szerepét megbízható szerver(ek)en futó alkalmazások veszik át. A hálózati infrastruktúrát garantált minőségű szolgáltatások kezelésére is alkalmassá kell tenni (QoS), hogy az adatforgalom ne befolyásolhassa a hívások minőségét. Az így kialakított rendszerben 7.

8 az összes telefonszolgáltatás elérhető a hálózat bármelyik pontjáról, drága helyi központok telepítése nélkül. Az IP alapú telefónia már az új generációs szolgáltatásokat kínálja azáltal, hogy koherens, összefogott módon teljes mértékben az IP-re támaszkodik. Natív Voiceover-IP támogatásával biztosítja az olyan szolgáltatásokat, mint az IP-végkészülékek használata ezek egyformán lehetnek tényleges vagy szoftveres IP-telefonok és az IP-fővonalak; így több telephelyet lehet zökkenőmentesen összekötni a beszéd- és adatátvitel integrált biztosításával, legyőzve a távolsági és időkorlátokat. A rendszer beépített útválasztót és tűzfalat tartalmaz, valamint rendkívül fejlett beszédkommunikációs szolgáltatásokat kínál, és mindehhez végig nyílt szabványokat alkalmaz. Ennek köszönhetően könnyen megoldható több telephely összekötése úgy, hogy minden dolgozó rendelkezik lel és Internet eléréssel, otthonról is dolgozhat, vagy sürgősségi támogatást nyújthat. Lehetővé válik egy olyan ügyfélkapcsolati központ kialakítása is, amely szabályozott és mérhető módon biztosítja mind a telefonos, mind az en keresztüli forgalom kiszolgálását. A telefon- és informatikai hálózat-üzemeltetés emberi erőforrás- és eszközalapja összevonható, a szakemberek oktatási költségei is csökkennek. IT biztonságtechnika Az Internet és az arra épülő technológiák terjedésével egyre nagyobb hangsúlyt kap az informatikai biztonság. Cégünk az IT hálózati biztonsági módszerek, eljárások és eszközök kiválasztásában és bevezetésében kíván partnerei segítségére lenni, annak érdekében, hogy az alkalmazott IT megoldások elviselhető és kezelhető kockázatot jelentsenek az üzleti működésben. IT biztonságtechnikai megoldásainkat az alábbi területeken kínáljuk: Felhasználó azonosítás és hozzáférés szabályozás. Az IT rendszerek működő védelmének szerves részét képezik azok az eszközök és eljárások, amelyek biztosítják a felhasználók azonosítását és a rendszer erőforrásaihoz történő hozzáférések engedélyezését és/vagy tiltását. A szükséges azonosítási erősség és erőforrás hozzáférési minták felmérésében és kidolgozásában, az ezt megvalósítani képes eszközök kiválasztásában, az eljárások elkészítésében valamint az ezekhez 8.

9 kapcsolódó rendszerintegrációs feladatok elvégzésében állunk megrendelőink rendelkezésére. Tűzfalak. A tűzfalak alkalmazása ma már elengedhetetlen az Internetre kapcsolódó cégek számára. A tűzfal alapvető feladata, hogy csak a beállított szabályoknak megfelelő forgalmat engedjen át a cég hálózata és az Internet, vagy több magánhálózat között. Magánhálózatok Interneten vagy egyéb nem megbízható közegen keresztül történő biztonságos kapcsolódására és elérésére szolgálnak a VPN (virtuális magánhálózat) technológiák, amelyeket a mai tűzfalak ma már beépítetten támogatnak. Vírusvédelem. Felmérések szerint, ma a szervezetek legnagyobb részében a számítógépes vírusok képviselik az IT rendszerek egyik legjelentősebb fenyegető tényezőjét. A vírusok melyek lehetnek igen egyszerű önreprodukáló kódok, vagy egészen összetett, elosztott hálózati alkalmazások igen jelentős károkat képesek okozni számítógépes rendszerekben. Az ellenük történő védekezés tehát nem kérdéses. Annak érdekében, hogy a védekezés célzottan, a szervezet sajátosságainak megfelelően valamint a célul kitűzött működő védelmi szinten valósuljon meg, gondosan megtervezett és megvalósított vírusvédelmi rendszerre van szükség. Tartalomszűrés. A tartalomszűrő rendszerek lehetővé teszik, hogy kizárólag a megengedett típusú tartalmak juthassanak be a cég hálózatába, illetve csak a megengedett tartalmak juthassanak ki a cég hálózatából. A tartalomszűrés segíti a vírusvédelmet is, hiszen a vírusokat potenciálisan tartalmazó állományok bejutását eleve megakadályozhatjuk tartalomszűrés segítségével. Hálózat menedzsment Az általunk kiépített hálózatok mindegyikének szerves részét képezi a hálózat menedzsment. Hálózat menedzsment megoldásainkat ajánlani tudjuk azoknak az ügyfeleknek is, akik már rendelkeznek kiépített IT infrastruktúrával és annak működtetését szeretnék hatékonyabb eszközökkel végezni. Általa pontos képet kaphatnak a hálózat globális állapotáról, illetve a jelentkező hibák felderítése és elhárítása is hatékonyabban végezhető el. 9.

10 A hálózatainkat alkotó eszközökhöz hasonlóan a hálózat-felügyeleti rendszereket is a piacvezető gyártók termékei közül választjuk ki, mindig az ügyfeleink igényeinek, elvárásainak figyelembe vételével. Palettánkon ugyanúgy szerepelnek a nagy terhelhetőségű, UNIX alapú megoldások, mint a népszerű Microsoft Windows-os alkalmazások (Cisco NCS, HP IMC). A menedzsment alkalmazások telepítésén és konfigurálásán túl mindazonáltal fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleinknek átadjuk a hálózat-felügyeleti központ üzemeltetéséhez szükséges ismereteket is. Ez a know-how a hálózat magas rendelkezésre állásának biztosításához elengedhetetlenül szükséges, a hatékony menedzsment kialakításának biztonságát nyújtja ügyfeleinknek. Euroway Networking Kft Budapest, Lajos u Tel: , Fax: info@euroway.hu 10.

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító INFORMATIKAI ÉS ÜZLETI TANÁCSADÁS RENDSZERINTEGRÁCIÓ HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK RENDSZERTÁMOGATÁS OUTSOURCING VIRTUALIZÁCIÓ IP TELEFONRENDSZEREK A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító A-Net

Részletesebben

Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások

Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások KIFÜ színpad Infotér Konferencia 2016. november 9. Lázár János Távközlési Üzletágvezető Antenna Hungária vezeték nélküli stratégia és célkitűzések ANTENNA

Részletesebben

Önkormányzati és. kistérségi infokommunikációs kihívások. Lengyel György projekt igazgató. SCI-Network Távközlési és Hálózatintegrációs Rt.

Önkormányzati és. kistérségi infokommunikációs kihívások. Lengyel György projekt igazgató. SCI-Network Távközlési és Hálózatintegrációs Rt. Önkormányzati és SCI-Network Távközlési és Hálózatintegrációs Rt. T.: 467-70-30 F.: 467-70-49 info@scinetwork.hu www.scinetwork.hu kistérségi infokommunikációs kihívások Lengyel György projekt igazgató

Részletesebben

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB DOMBORA SÁNDOR BEVEZETÉS (INFORMATIKA, INFORMATIAKI FÜGGŐSÉG, INFORMATIKAI PROJEKTEK, MÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI FELADATOK TALÁKOZÁSA, TECHNOLÓGIÁK) 2016. 09. 17. MMK- Informatikai

Részletesebben

Minőségi megoldások IT infrastruktúra üzemeltetésre és felügyeletre

Minőségi megoldások IT infrastruktúra üzemeltetésre és felügyeletre CNW Rendszerintegrációs Zrt. Kozma Csaba vezető tanácsadó Minőségi megoldások IT infrastruktúra üzemeltetésre és felügyeletre Cégbemutató 2012. március 27.» Budapest CNW Rendszerintegrációs Zrt. 1994 óta

Részletesebben

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment Ügyfélkapcsolat-kezelés Integrált vállalatirányítás Iparágak Üzleti intelligencia Üzleti folyamatmenedzsment Rendszerfejlesztés Logisztika és disztribúció Rendszerintegráció Üzleti tanácsadás, oktatás

Részletesebben

A tudás hatalom új generációs oktatás az IP telefónia népszerűsítésére

A tudás hatalom új generációs oktatás az IP telefónia népszerűsítésére Sajtótájékoztató 2010. október 6. A tudás hatalom új generációs oktatás az IP telefónia népszerűsítésére Szekeres Viktor Gloster telekom Kft. Mészáros Attila Cisco Magyarország Kft. Mai témáink Rövid bemutatkozás

Részletesebben

Pantel International Kft. Általános Szerződési Feltételek bérelt vonali és internet szolgáltatásra

Pantel International Kft. Általános Szerződési Feltételek bérelt vonali és internet szolgáltatásra Pantel International Kft. 2040 Budaörs, Puskás Tivadar u. 8-10 Általános Szerződési Feltételek bérelt vonali és internet ra 1. sz. melléklet Az ÁSZF készítésének dátuma: 2009. január 23. Az ÁSZF utolsó

Részletesebben

Üzletmenet folytonosság menedzsment [BCM]

Üzletmenet folytonosság menedzsment [BCM] Üzletmenet folytonosság menedzsment [BCM] Üzletmenet folytonosság menedzsment Megfelelőség, kényszer? Felügyeleti előírások Belső előírások Külföldi tulajdonos előírásai Szabványok, sztenderdek, stb Tudatos

Részletesebben

Az ESR 112 komplex informatikai támogató rendszerének működését biztosító IP alapú hálózat megvalósítása

Az ESR 112 komplex informatikai támogató rendszerének működését biztosító IP alapú hálózat megvalósítása Az ESR 112 komplex informatikai támogató rendszerének működését biztosító IP alapú hálózat megvalósítása Csillag Imre ORFK GF Informatikai Főosztály ESR 112 projekt hálózati munkacsoport vezető Új közszolgálati

Részletesebben

Integrált spam, vírus, phishing és hálózati védelem az elektronikus levelezésben. Börtsök András Projekt vezető. www.nospammail.hu

Integrált spam, vírus, phishing és hálózati védelem az elektronikus levelezésben. Börtsök András Projekt vezető. www.nospammail.hu Integrált spam, vírus, phishing és hálózati védelem az elektronikus levelezésben Börtsök András Projekt vezető www.nospammail.hu Email forgalom 2010 2010. májusában Magyarország az egy főre jutó spamek

Részletesebben

Hogyan válasszunk rendszergazdát?

Hogyan válasszunk rendszergazdát? Hogyan válasszunk rendszergazdát? Milyen szempontok alapján hozzunk döntést, ha el akarjuk kerülni az esetleges buktatókat? Kiadás: 2012/02 Készítette: Tamás Bence, itvezeto.hu Copyright 2012 Tamás Bence

Részletesebben

BYOD. Bring Your Own Device

BYOD. Bring Your Own Device BYOD Bring Your Own Device BYOD Bring Your Own Device vagyis Hozd magaddal a saját eszközöd Magyarországon a táblagépek és az okostelefonok gyors terjedésével és azzal, hogy hazánkban is számos üzleti

Részletesebben

NETinv. Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások

NETinv. Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások NETinv távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés NETinv 1.4.2 Távközlési szolgáltatók és nagyvállatok

Részletesebben

A számítógép-hálózat egy olyan speciális rendszer, amely a számítógépek egymás közötti kommunikációját biztosítja.

A számítógép-hálózat egy olyan speciális rendszer, amely a számítógépek egymás közötti kommunikációját biztosítja. A számítógép-hálózat egy olyan speciális rendszer, amely a számítógépek egymás közötti kommunikációját biztosítja. A hálózat kettő vagy több egymással összekapcsolt számítógép, amelyek között adatforgalom

Részletesebben

Wi - Fi hálózatok mérése (?) Tóth Tibor

Wi - Fi hálózatok mérése (?) Tóth Tibor Wi - Fi hálózatok mérése (?) Tóth Tibor 2020-ra várhatóan a globális internet forgalom 95-szöröse lesz a 2005-ben mért forgalom mennyiségének a teljes IP forgalom 71 százalékát nem számítógépek, hanem

Részletesebben

Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások

Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások Az ITSource Kft. célja ügyfelei költséghatékony és rugalmas kiszolgálása. Cégünk olyan hosszú távú együttműködés megvalósítására törekszik, melynek során

Részletesebben

A SCI-Network és az önkormányzati infokommunikáció

A SCI-Network és az önkormányzati infokommunikáció SCI-Network Távközlési és Hálózatintegrációs Rt. T.: 467-70-30 F.: 467-70-49 info@scinetwork.hu www.scinetwork.hu A SCI-Network és az önkormányzati infokommunikáció Kocsis László vezérigazgató Nem tudtuk,

Részletesebben

Vezetékes gyorsjelentés, 2013. április

Vezetékes gyorsjelentés, 2013. április ezer Vezetékes gyorsjelentés, 213. április Adatszolgáltatók: Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., GTS Hungary Kft., UPC Magyarország Kft., DIGI Kft., PR- TELEKOM Zrt, Tarr Kft, ViDaNet Zrt, PARISAT Kft.

Részletesebben

IT-Shield Mss. Biztonság a javából. Kezelt biztonsági szolgáltatások üzletéhez igazítva! www.it-shield.hu

IT-Shield Mss. Biztonság a javából. Kezelt biztonsági szolgáltatások üzletéhez igazítva! www.it-shield.hu IT-Shield Mss Biztonság a javából. Kezelt biztonsági szolgáltatások üzletéhez igazítva! www.it-shield.hu PAJZS a KiberviLág FELÉ Napjaink egyre nagyobb kihívásokkal küzdő üzleti informatikai világában

Részletesebben

Vezetékes gyorsjelentés. 2014. január

Vezetékes gyorsjelentés. 2014. január Vezetékes gyorsjelentés 214. január ezer Vezetékes gyorsjelentés, 214. Január Adatszolgáltatók: Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., GTS Hungary Kft., UPC Magyarország Kft., DIGI Kft., PR- TELEKOM Zrt,

Részletesebben

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ 1 Mobil eszközök növekedési trendje 2 A mobil eszközök előnyei Támogatják a mobilitást, könnyű velük utazni, terepen munkát végezni Széles applikáció

Részletesebben

GIGászok harca. Kontroll alatt a WiFi Internet szolgáltatás. Liszkai János. Equicom Kft. Geréby Kúria Lajosmizse, 2018

GIGászok harca. Kontroll alatt a WiFi Internet szolgáltatás. Liszkai János. Equicom Kft. Geréby Kúria Lajosmizse, 2018 GIGászok harca Kontroll alatt a WiFi Internet szolgáltatás Liszkai János Equicom Kft. Miről is lesz szó? Agenda Bevezető SZIP projekt NGA technológia Vezeték nélküli szolgáltatás WiFi életciklus Adatgyűjtés,

Részletesebben

A vállalkozás vezérelvei

A vállalkozás vezérelvei A vállalkozás vezérelvei Developing the future. Magunkról: Raiffeisen evolution project development Cégünk egy Ausztriában, Közép- és Kelet-Európában működő, bécsi székhelyű ingatlanvállalkozás. Sikerünk

Részletesebben

Cégprofil publikus CÉGPROFIL 1

Cégprofil publikus CÉGPROFIL 1 CÉGPROFIL 1 BEMUTATKOZÁS A Molaris Kft-t magyar magánszemélyek alapították 2006-ban, jelenleg is 100%-ban magyar tulajdonban van. Cégünk legfontosabb célkitűzése, hogy kiemelkedő színvonalú szolgáltatásai

Részletesebben

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved.

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved. Rólunk Az Első Hazai Adatkezelő Kft. contact center, HR és tréning, munkaerő-kölcsönzés valamint facility management szolgáltatások nyújtásával áll Megbízói rendelkezésére. A rábízott feladatokat 2002

Részletesebben

Mi a Futurionra bíztuk a sikerhez nélkülözhetetlen

Mi a Futurionra bíztuk a sikerhez nélkülözhetetlen Ez az elismerés a mérnökeimé is - hatalmas dicséret illeti öket, köszönök nekik mindent. /Jenson Button világbajnok, Brawn GP/ Mi a Futurionra bíztuk a sikerhez nélkülözhetetlen műszaki háttér biztosítását.

Részletesebben

Hálózati szolgáltatások biztosításának felügyeleti elemei

Hálózati szolgáltatások biztosításának felügyeleti elemei Budai Károly IT architekt 2012. október 11. Hálózati szolgáltatások biztosításának felügyeleti elemei Szolgáltatás biztosítás általános modellje FELHASZNÁLÓ szolgáltató ügyfélszolgálat szolgáltató üzemeltetői

Részletesebben

MEGOLDÁSOK EGY KÉZBŐL A TELJES FEJLESZTÉSI FOLYAMATRA

MEGOLDÁSOK EGY KÉZBŐL A TELJES FEJLESZTÉSI FOLYAMATRA MEGOLDÁSOK EGY KÉZBŐL A TELJES FEJLESZTÉSI FOLYAMATRA MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK SZIMULÁCIÓS MEGOLDÁSOK EL E KTRONIKAI TERVEZÉS SZIMULÁCIÓ TECHNOLÓGIA MEGMUNKÁLÁS GYÁRTÁS- TÁMOGATÁS GYÁRTÁS A CAD-Terv Cégcsoport

Részletesebben

A méhkaptár a természet legtökéletesebb raktára. Ez inspirál minket.

A méhkaptár a természet legtökéletesebb raktára. Ez inspirál minket. A méhkaptár a természet legtökéletesebb raktára. Ez inspirál minket. A jövőd raktára. Most. Működik a raktára? Biztosan elég az, hogy működik? Partnereinknél gyakran találkoztunk olyan jelekkel, amelyek

Részletesebben

Világítástechnika. mesterfokon. Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft.

Világítástechnika. mesterfokon. Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft. Világítástechnika mesterfokon Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft. Egyedi igényekre szabott tervezés 2 A Webs Világítástechnikai Kft. komplex és egyedi megoldásokat kínál a kül-, és beltéri díszvilágítás,

Részletesebben

J NEMZETGAZDASÁGI ÁG - INFORMÁCIÓ, KOMMUNIKÁCIÓ. 62 Információtechnológiai szolgáltatás Információtechnológiai szolgáltatás

J NEMZETGAZDASÁGI ÁG - INFORMÁCIÓ, KOMMUNIKÁCIÓ. 62 Információtechnológiai szolgáltatás Információtechnológiai szolgáltatás J NEMZETGAZDASÁGI ÁG - INFORMÁCIÓ, KOMMUNIKÁCIÓ 62 Információtechnológiai szolgáltatás 62.0 Információtechnológiai szolgáltatás 62.01 Számítógépes programozás - a kész programcsomag-kiadás, lásd 58.29

Részletesebben

Egy országos IP hálózat telepítésének tapasztalatai Szolgáltató születik

Egy országos IP hálózat telepítésének tapasztalatai Szolgáltató születik SCI-Network Távközlési és Hálózatintegrációs zrt. T.: 467-70-30 F.: 467-70-49 info@scinetwork.hu www.scinetwork.hu Egy országos IP hálózat telepítésének tapasztalatai Szolgáltató születik Nem tudtuk, hogy

Részletesebben

Vezetékes gyorsjelentés július

Vezetékes gyorsjelentés július Vezetékes gyorsjelentés 212. július Vezetékes gyorsjelentés, 212. július Adatszolgáltatók: Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., GTS Hungary Kft., UPC Magyarország Kft., DIGI Kft., PR- TELEKOM Zrt, Tarr

Részletesebben

AZ ÖN ELEKTRONIKAI FEJLESZTŐ ÉS GYÁRTÓ VÁLLALATA

AZ ÖN ELEKTRONIKAI FEJLESZTŐ ÉS GYÁRTÓ VÁLLALATA Z Elektronika Kft. AZ ÖN ELEKTRONIKAI FEJLESZTŐ ÉS GYÁRTÓ VÁLLALATA www.zelektronika.eu TISZTELT LEENDŐ PARTNERÜNK! FEJLŐDÉSÜNK ZÁLOGA AZ ÖN SIKERE ELEKTRONIKAI TERMÉKFEJLESZTÉS ÉS GYÁRTÁS Z Elektronika

Részletesebben

HÁLÓZATBIZTONSÁG III. rész

HÁLÓZATBIZTONSÁG III. rész HÁLÓZATBIZTONSÁG III. rész Tűzfalak működése Összeállította: Huszár István 1. A tűzfal (firewall) szerepe Tűzfal: olyan biztonsági rendszer, amely a számítógépes hálózatok kapcsolódási pontján helyezkedik

Részletesebben

Sourcing professzionális energetikai szolgáltatások

Sourcing professzionális energetikai szolgáltatások Sourcing professzionális energetikai szolgáltatások Energetikai Szakreferens Szolgáltatás Sourcing Hungary Kft. 1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49. +36-1-769-13-92 sourcing@sourcing.hu www.sourcing.hu

Részletesebben

Bartimex Kft. Cégbemutató

Bartimex Kft. Cégbemutató Bartimex Kft. Cégbemutató A Bartimex Kft. magyar magánszemélyek tulajdonában álló, bankkártya és informatikai területen tevékenykedő, tanácsadó vállalkozás. Szakértőként elsősorban az üzleti és technológia

Részletesebben

Az infrastruktúra minősége: kinek a felelőssége?

Az infrastruktúra minősége: kinek a felelőssége? Az infrastruktúra minősége: kinek a felelőssége? dr. Kovács Oszkár BPMK elnökségi tag MMK Hírközlési és Informatikai Tagozat elnökségi tag okovacs@interware.hu TARTALOM! Háttér! A szereplők érdekei! Következtetések!

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL

ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb megoldást! ADSL/VDSL INTERNET Az Invitech Solutions költséghatékony és korszerű megoldásaival támogatja vállalkozását. Szolgáltatásunkat

Részletesebben

IT üzemeltetés és IT biztonság a Takarékbankban

IT üzemeltetés és IT biztonság a Takarékbankban IT üzemeltetés és IT biztonság a Takarékbankban Előadó: Rabatin József Üzleti stratégia igények Cél? IT és IT biztonsági stratégia Mit? Felmérés, Feladatok, Felelősség Minőségbiztosítás Mennyiért? Hogyan?

Részletesebben

Andrews Kft. A technológia megoldás szállító. <zambo.marcell@andrews.hu>

Andrews Kft. A technológia megoldás szállító. <zambo.marcell@andrews.hu> Andrews Kft. A technológia megoldás szállító. Az Andrews bemutatása. 1999 derekán alakult az ALF tűzfal fejlesztésére. Csak magyar tulajdonosok. Tulajdonosok zömében mérnökök

Részletesebben

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható Rugalmas, skálázható és megbízható Az OpenScape Business rendszer a kis- és közepes vállalkozások változatos igényeinek minden szempontból megfelelő korszerű, egységes kommunikációs (UC) megoldás. A rendszer-felépítése

Részletesebben

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK Részszakképesítés megnevezése: Hálózati rendszerüzemeltető

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK Részszakképesítés megnevezése: Hálózati rendszerüzemeltető A 8. sorszámú Hálózati rendszerüzemeltető megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A részszakképesítés azonosító száma: 51 481

Részletesebben

Küldetésünk a biztonság

Küldetésünk a biztonság Cím: Vecsés, Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, T2A, F104 Tel: +36 1 296 5682 Fax: +36 1 296 5589 budsec@bud.hu Küldetésünk a biztonság Megbízható biztonsági re ndszerek ADATOK LÉGI KÖZLEKEDÉS

Részletesebben

Vezetékes gyorsjelentés június

Vezetékes gyorsjelentés június Vezetékes gyorsjelentés 211. június Vezetékes gyorsjelentés, 211. június Adatszolgáltatók: Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., GTS Hungary Kft., UPC Magyarország Kft., FiberNet Zrt., DIGI Kft., PR-TELEKOM

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

SDL Trados szervermegoldások. Szekeres Csaba SDL Trados partner szekeres.csaba@m-prospect.hu M-Prospect Kft.

SDL Trados szervermegoldások. Szekeres Csaba SDL Trados partner szekeres.csaba@m-prospect.hu M-Prospect Kft. SDL Trados szervermegoldások Szekeres Csaba SDL Trados partner szekeres.csaba@m-prospect.hu M-Prospect Kft. Fókuszban A fájlalapú fordítási memória korlátai SDL TM Server 2009 A fájlalapú terminológiai

Részletesebben

Hálózati ismeretek. Az együttműködés szükségessége:

Hálózati ismeretek. Az együttműködés szükségessége: Stand alone Hálózat (csoport) Az együttműködés szükségessége: közös adatok elérése párhuzamosságok elkerülése gyors eredményközlés perifériák kihasználása kommunikáció elősegítése 2010/2011. őszi félév

Részletesebben

Vezetékes gyorsjelentés, január

Vezetékes gyorsjelentés, január ezer 1 338 1 312 1 283 1 221 1 175 1 118 1 82 1 45 1 26 97 937 937 924 Vezetékes gyorsjelentés, 216. január Adatszolgáltatók: Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Magyarország Kft., DIGI Kft., PR-TELEKOM

Részletesebben

Vezetékes gyorsjelentés, június

Vezetékes gyorsjelentés, június Vezetékes gyorsjelentés, 218. június Adatszolgáltatók: Magyar Telekom Nyrt., Digi Csoport: (Invitel Zrt., DIGI Kft.), UPC Magyarország Kft., PR-TELEKOM Zrt., Tarr Kft., ViDaNet Zrt., PARISAT Kft. A vezetékeshang-szolgáltatás

Részletesebben

Vezetékes gyorsjelentés, augusztus

Vezetékes gyorsjelentés, augusztus ezer 1 45 1 26 97 937 937 924 94 863 832 785 747 72 661 Vezetékes gyorsjelentés, 216. augusztus Adatszolgáltatók: Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., Invitech Megoldások Zrt., UPC Magyarország Kft., DIGI

Részletesebben

ALKALMAZÁS KERETRENDSZER

ALKALMAZÁS KERETRENDSZER JUDO ALKALMAZÁS KERETRENDSZER 2014 1 FELHASZNÁLÓK A cégvezetők többsége a dobozos termékek bevezetésével összehasonlítva az egyedi informatikai alkalmazások kialakítását költséges és időigényes beruházásnak

Részletesebben

2651. 1. Tételsor 1. tétel

2651. 1. Tételsor 1. tétel 2651. 1. Tételsor 1. tétel Ön egy kft. logisztikai alkalmazottja. Ez a cég új logisztikai ügyviteli fogalmakat kíván bevezetni az operatív és stratégiai működésben. A munkafolyamat célja a hatékony készletgazdálkodás

Részletesebben

SOA Start.... és összeáll, ami összetett

SOA Start.... és összeáll, ami összetett Start... és összeáll, ami összetett Start szolgáltatások A egy olyan IT-stratégia, mely a teljes vállalat mûködésére hatással van. A stratégia támogatására már több eszköz ESB, BPM, Registry is rendelkezésre

Részletesebben

NetWare 6. bemutató. Szittya Tamás. ügyvezető igazgató. The Power to Change

NetWare 6. bemutató. Szittya Tamás. ügyvezető igazgató. The Power to Change NetWare 6 bemutató The Power to Change Szittya Tamás ügyvezető igazgató NetWare 6 három vélemény A NetWare 6 az iparág vezető hálózati operációs rendszerévé válik az üzleti szférában. NetWare 6 sleeping

Részletesebben

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a 365 365 A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a tökéletesre való törekvésünket: Legyen a partnerünk,

Részletesebben

0405 INFORMATIKA ÁGAZAT

0405 INFORMATIKA ÁGAZAT 0405 INFORMATIKA ÁGAZAT A képzés négy + egy éves A négy éves képzés keretében az informatika ágazat szakgimnáziumi kerettanterve szerint tanulhatsz és a 4. év végén érettségi és szakmai érettségi vizsgát

Részletesebben

össz hang Ü z l e t r e h a n g o l t i n f o r m a t i k a

össz hang Ü z l e t r e h a n g o l t i n f o r m a t i k a össz hang Ü z l e t r e h a n g o l t i n f o r m a t i k a Az Alerant Informatikai Zrt. a magyarországi nagyvállalati informatikai piac meghatározó tagja. Ügyfelei számára teljes üzleti megoldásokat nyújt.

Részletesebben

SYNERGON ÜgymeNET TÉRSÉGFEJLESZTŐ HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁSOK

SYNERGON ÜgymeNET TÉRSÉGFEJLESZTŐ HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁSOK SYNERGON ÜgymeNET TÉRSÉGFEJLESZTŐ HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁSOK Szolgáltató önkormányzat, szolgáltató kistérség Az Európai Unióhoz való csatlakozás új teret nyitott hazánkban. Az önkormányzati testületek, kistérségi

Részletesebben

A tűzfal mögötti adatvédelem. Kalmár István ICT technológia szakértő 2014.05.14.

A tűzfal mögötti adatvédelem. Kalmár István ICT technológia szakértő 2014.05.14. A tűzfal mögötti adatvédelem Kalmár István ICT technológia szakértő 2014.05.14. Előszó a lánc erősségét a leggyengébb láncszem határozza meg! 2014.05.14. 2 Hálózati biztonsági kérdések Tűzfal Internet

Részletesebben

GDPR az EU Általános Adatvédelmi Rendelete - minden vállalkozás életét érintő jogszabály -

GDPR az EU Általános Adatvédelmi Rendelete - minden vállalkozás életét érintő jogszabály - 1 GDPR az EU Általános Adatvédelmi Rendelete - minden vállalkozás életét érintő jogszabály - 2018. február 5. Debrecen Keczán Attila rendszergazda 2 GDPR informatikus szemmel Bemutatkozás Adminisztratív

Részletesebben

Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal.

Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal. Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal.hu. 1 Tartalom 1. BEVEZETŐ... 3 1.1 Architektúra (terv) felülvizsgálat...

Részletesebben

a.) Internet-hozzáférési szolgáltatás, tartalom-meghatározás és előfizetési díj:

a.) Internet-hozzáférési szolgáltatás, tartalom-meghatározás és előfizetési díj: MEZEI-VILL Villamosipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 41 Berettyóújfalu, Puskin u. 12. Tel.: 6-54/5-4 Fax: 6-54/5-382 Mobil: 6-3/9587-416 mezeijo@externet.hu Tisztelt Előfizetőink! Ezúton értesítjük

Részletesebben

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó Küldetés Célunk, hogy támogatást nyújtsunk olyan külföldi és magyar vállalatok számára, akik Magyarországon, főként a Dél-dunántúli régióban tervezik letelepedésüket, bővülésüket. Feladatunk, hogy gazdaságossági

Részletesebben

IT szolgáltatás menedzsment bevezetés az IIER projektben

IT szolgáltatás menedzsment bevezetés az IIER projektben IT szolgáltatás menedzsment bevezetés az IIER projektben it Service Management Forum 2005 Vámosi Róbert MVH Virágh Tamás HP 2005.03.18. Copyright 2005 MVH - HP. Minden jog fenntartva. 1 MVH IIER IT menedzsment

Részletesebben

Információs szupersztráda Informatika. Információrobbanás. Információpolitika. Hálózatok ICT (IKT) Kibertér. Információs- és tudás társadalom

Információs szupersztráda Informatika. Információrobbanás. Információpolitika. Hálózatok ICT (IKT) Kibertér. Információs- és tudás társadalom IR IT AZ INFORMÁCIÓGAZDÁLKODÁS ALAPJAI (Bevezetés) Szent István Egyetem Információgazdálkodási Tanszék 2006. 2 Információs szupersztráda Informatika Információrobbanás Információpolitika Kibertér Hálózatok

Részletesebben

I. kommunikációs csomag:

I. kommunikációs csomag: Az uniós pályázatok kedvezményezettjei eltérő tartalmú kommunikációs csomagokat kötelesek megvalósítani. Ezt minden esetben a pályázati útmutató rögzíti a projekt jellegének és mertének megfelelően.a szigorú

Részletesebben

Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások ANMS. távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés

Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások ANMS. távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások ANMS távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés ANMS Távközlési szolgáltatók számára Az ANMS egy fejlett

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service. szolgáltatások

The Leader for Exceptional Client Service. szolgáltatások The Leader for Exceptional Client Service IT biztonsági szolgáltatások ACE + L A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata. A világ több

Részletesebben

HÁLÓZATOK I. Segédlet a gyakorlati órákhoz. Készítette: Göcs László mérnöktanár KF-GAMF Informatika Tanszék. 2014-15. tanév 1.

HÁLÓZATOK I. Segédlet a gyakorlati órákhoz. Készítette: Göcs László mérnöktanár KF-GAMF Informatika Tanszék. 2014-15. tanév 1. HÁLÓZATOK I. Segédlet a gyakorlati órákhoz 1. Készítette: Göcs László mérnöktanár KF-GAMF Informatika Tanszék 2014-15. tanév 1. félév Elérhetőség Göcs László Informatika Tanszék 1.emelet 116-os iroda gocs.laszlo@gamf.kefo.hu

Részletesebben

Non-stop hozzáférés az üzleti információkhoz bárhol, bármikor és bármilyen eszközzel

Non-stop hozzáférés az üzleti információkhoz bárhol, bármikor és bármilyen eszközzel Non-stop hozzáférés az üzleti információkhoz bárhol, bármikor és bármilyen eszközzel The Power to Change A NetWare 6 üzleti előnyeinek áttekintése NetWare 6: Az operációs rendszer szerepe a Hálózati szolgáltatásokban

Részletesebben

Félreértések elkerülése érdekében kérdezze meg rendszergazdáját, üzemeltetőjét!

Félreértések elkerülése érdekében kérdezze meg rendszergazdáját, üzemeltetőjét! Félreértések elkerülése érdekében kérdezze meg rendszergazdáját, üzemeltetőjét! http://m.equicomferencia.hu/ramada Liszkai János senior rendszermérnök vállalati hálózatok Miről is lesz szó? Adatközpont

Részletesebben

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama. 10. évfolyam Adatbázis- és szoftverfejlesztés gyakorlat 50 óra

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama. 10. évfolyam Adatbázis- és szoftverfejlesztés gyakorlat 50 óra Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama 10. évfolyam: 105 óra 11. évfolyam: 140 óra 10. évfolyam Adatbázis- és szoftverfejlesztés gyakorlat 50 óra 36 óra OOP 14 óra Programozási

Részletesebben

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu Belső ellenőrzés és compliance Cover szolgáltatások KPMG.hu Stratégiai fontosságú lehetőségek a belső ellenőrzésben Valós képet nyújt a szervezet működésének hatásosságáról és hatékonyságáról. Felderíti

Részletesebben

Az információs társadalom európai jövőképe. Dr. Bakonyi Péter c. Főiskolai tanár

Az információs társadalom európai jövőképe. Dr. Bakonyi Péter c. Főiskolai tanár Az információs társadalom európai jövőképe Dr. Bakonyi Péter c. Főiskolai tanár Tartalom Lisszaboni célok és az információs társadalom Az eeurope program félidős értékelése SWOT elemzés Az információs

Részletesebben

Vaszary János Általános Iskola és Logopédiai Intézet

Vaszary János Általános Iskola és Logopédiai Intézet Vaszary János Általános Iskola és Logopédiai Intézet Informatikai stratégia Tata, 2011. Informatikai stratégia - 2 - Tartalom 1. Számítógépes hálózatok... - 3-2. Internet kapcsolat... - 3-3. Interaktív

Részletesebben

Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában?

Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában? Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában? Kórász Tamás igazgató, KPMG Tanácsadó Kft. 2013.11.12. Tartalom 1. Mit vár el egy KKV-vezető az informatikától? 2. A buzzword felhő

Részletesebben

Szolgáltatási szint és performancia menedzsment a PerformanceVisor alkalmazással. HOUG konferencia, 2007 április 19.

Szolgáltatási szint és performancia menedzsment a PerformanceVisor alkalmazással. HOUG konferencia, 2007 április 19. Szolgáltatási szint és performancia menedzsment a PerformanceVisor alkalmazással Szabó Balázs HOUG konferencia, 2007 április 19. Mirıl lesz szó NETvisor Kft bemutatása Szolgáltatási szint alapjai Performancia

Részletesebben

Fedezze fel a Legrand világát

Fedezze fel a Legrand világát Fedezze fel a Legrand világát MINDEN, AMI VILLANYSZERELÉS www.legrand.hu 15 éve Magyarországon! A Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. piacvezetõ a kisfeszültségû elektromos szerelvények gyártása

Részletesebben

Mikor és hogyan érdemes virtualizálni?

Mikor és hogyan érdemes virtualizálni? CNW Rendszerintegrációs Zrt. Tamási Leander» Rendszermérnök Mikor és hogyan érdemes virtualizálni? 2012. március 27.» IT üzemeltetés Főbb témák 30 percben 1) Virtualizáció célterületei, előnyei 2) Virtualizációs

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete

Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete 2 Bosch Praesideo épület- és vészhangosító rendszerek A látogatók tájékoztatása és védelme A Bosch Praesideo, a kihívást jelentő

Részletesebben

Nexpery Learning Hub. Nexpery ahol a jövő hálózati informatikusait képezzük

Nexpery Learning Hub. Nexpery ahol a jövő hálózati informatikusait képezzük Nexpery ahol a jövő hálózati informatikusait képezzük Rólunk A Nexpery-t alapító és működtető MagiCom 2004 óta végez outsourcing szerződés keretében számítógép hálózat üzemeltetési feladatokat minősített

Részletesebben

A kiválasztás nehézségei

A kiválasztás nehézségei A kiválasztás nehézségei Bizonyára ismerik azt a viccet, melyben egy egészséges férfi testtartását addig torzítják a ruhabolt eladói, amíg elfogadhatóan nem áll rajta egy hétköznapi konfekcióöltöny. Kint

Részletesebben

Tesztmérnök: tesztautomatizálási mérnök Feladat: Elvárások: Előnyt jelent: Beágyazott rendszer tesztmérnök beágyazott rendszer tesztmérnök Feladat:

Tesztmérnök: tesztautomatizálási mérnök Feladat: Elvárások: Előnyt jelent: Beágyazott rendszer tesztmérnök beágyazott rendszer tesztmérnök Feladat: Tesztmérnök: Új munkatársakat keresünk tesztautomatizálási mérnök pozícióba. Várjuk a téma iránt elkötelezett, nyitott és motivált kollégák jelentkezését, tapasztalt, illetve kevésbé tapasztalt jelöltek

Részletesebben

Vezetékes adat és internet szolgáltatások nyújtására vonatkozó Üzleti Általános Szerződési Feltételek. 1. számú Díjszabás Melléklet

Vezetékes adat és internet szolgáltatások nyújtására vonatkozó Üzleti Általános Szerződési Feltételek. 1. számú Díjszabás Melléklet Vezetékes adat és internet szolgáltatások nyújtására vonatkozó Üzleti Általános Szerződési Feltételek 1. számú Díjszabás Melléklet 1 1. Előfizetői szolgáltatások... 3 1.1 Bérelt vonal szolgáltatás... 3

Részletesebben

A 450 MHZ-es frekvencia és a kormányzati hálózatok fejlesztésének kapcsolódásai

A 450 MHZ-es frekvencia és a kormányzati hálózatok fejlesztésének kapcsolódásai A 450 MHZ-es frekvencia és a kormányzati hálózatok fejlesztésének kapcsolódásai Dr. Kelemen Csaba Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Budapest, 2016. március 3. KORMÁNYZATI HÁLÓZATOK FEJLŐDÉSÉNEK FŐBB MÉRFÖLDKÖVEI

Részletesebben

Az Internet jövője Internet of Things

Az Internet jövője Internet of Things Az Internet jövője Dr. Bakonyi Péter c. docens 2011.01.24. 2 2011.01.24. 3 2011.01.24. 4 2011.01.24. 5 2011.01.24. 6 1 Az ( IoT ) egy világméretű számítógéphálózaton ( Internet ) szabványos protokollok

Részletesebben

ISIS-COM Szolgáltató Kereskedelmi Kft. MIKROHULLÁMÚ INTERNET ELÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS

ISIS-COM Szolgáltató Kereskedelmi Kft. MIKROHULLÁMÚ INTERNET ELÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS MIKROHULLÁMÚ INTERNET ELÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS Az ISIS-COM Kft. IP-alapú hálózatában kizárólag TCP / IP protokoll használható. 1. SZOLGÁLTATÁS MEGHATÁROZÁSA, IGÉNYBEVÉTELE SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA: Az adathálózati

Részletesebben

Cégismerteto. Ez így kicsit tömören hangzik, nézzük meg részletesebben, mivel is foglalkozunk!

Cégismerteto. Ez így kicsit tömören hangzik, nézzük meg részletesebben, mivel is foglalkozunk! Cégismerteto Modern világunkban nem létezhetünk információ nélkül: az informatika végérvényesen alapinfrastruktúrává vált, mindig, mindenhol jelen van, mindannyiunk életét meghatározza. A mai üzleti világban

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

Globális trendek lokális stratégiák. Kovács András

Globális trendek lokális stratégiák. Kovács András Globális trendek lokális stratégiák Kovács András CLOUD KOLLABORÁCIÓ FOLYAMATFEJLESZTÉS CRM MOBILITÁS ALKALMAZÁSOK PLATFORMOK Strausz János FUJITSU Sales Operations Manager Veres Zsolt IBM Magyarország

Részletesebben

Rónai Gergely. fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt.

Rónai Gergely. fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt. ITS fejlesztés Budapesten Rónai Gergely fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt. A fővárosi ITS kezdetei Nemzeti Közlekedési Napok 2013 - ITS fejlesztés Budapesten 2 ITS fejlesztések szervezeti háttere Budapest

Részletesebben

Projekt siker és felelősség

Projekt siker és felelősség Projekt siker és felelősség dr. Prónay Gábor 10. Távközlési és Informatikai Projekt Menedzsment Fórum 2007. április 5. AZ ELŐADÁS CÉLJA figyelem felhívás a siker kritériumok összetettségére, az elmúlt

Részletesebben

Smart City Tudásbázis

Smart City Tudásbázis Smart City Tudásbázis Projektpartner: Vezető partner és további projektpartnerek: TINA VIENNA (Vezető partner) Esetleg Bécs város kollégái és üzlettársai a kiválasztott tématerületeken Potenciális projektpartnerek

Részletesebben

A PROJEKTTERVEZÉS GYAKORLATI KÉRDÉSEI: SZAKÉRTŐ SZEMÉVEL. Pályázatíró szeminárium, Stratégiai partnerségek Január 16.

A PROJEKTTERVEZÉS GYAKORLATI KÉRDÉSEI: SZAKÉRTŐ SZEMÉVEL. Pályázatíró szeminárium, Stratégiai partnerségek Január 16. A PROJEKTTERVEZÉS GYAKORLATI KÉRDÉSEI: Pályázatíró szeminárium, Stratégiai partnerségek 2018. Január 16. PROJEKT ÉRTÉKELÉS GYAKORLATA Transzparens, szabályozott folyamat 2 független, de a szakterületen

Részletesebben

1 IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira

1   IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira 1 www.businesstemplates.com IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira 2 www.businesstemplates.com TODAY S AGENDA Rólunk Központi jogosultság kezelés Az Innomatrix Services Kft. saját fejlesztésű

Részletesebben

Néhány sikeres külföldi eeducation projekt áttekintése

Néhány sikeres külföldi eeducation projekt áttekintése Néhány sikeres külföldi eeducation projekt áttekintése Kovács Krisztina Education Business Developer Közép-Kelet Európa, Közel-Kelet, Afrika 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information

Részletesebben

AZ ÖN ELEKTRONIKAI BÉRGYÁRTÓJA

AZ ÖN ELEKTRONIKAI BÉRGYÁRTÓJA Z Elektronika Kft. AZ ÖN ELEKTRONIKAI BÉRGYÁRTÓJA www.zelektronika.eu TISZTELT LEENDŐ PARTNERÜNK! FEJLŐDÉSÜNK ZÁLOGA AZ ÖN SIKERE Z ELEKTRONIKA KFT. SZÉLES KÖRŰ SZOLGÁLTATÁST NYÚJT AZ ELEKTRONIKAI BÉRGYÁRTÁS

Részletesebben