TEVÉKENYSÉGÜNK. Szolgáltatásaink Konzultáció Audit Tervezés Kivitelezés Üzemeltetési támogatás Oktatás Projektvezetés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TEVÉKENYSÉGÜNK. Szolgáltatásaink Konzultáció Audit Tervezés Kivitelezés Üzemeltetési támogatás Oktatás Projektvezetés"

Átírás

1 CÉGISMERTETŐ 2013.

2 Az Euroway Networking Kft május 1-én alakult meg, így egyidősek vagyunk Magyarország Európai Uniós tagságával. Cégünk az Answare Kft. leányvállalata, amely több mint 15 éve tölt be meghatározó szerepet a magyar informatikai rendszerintegrációs piacon, és az infokommunikációs hálózati szakértelmet képviseli a cégcsoporton belül. Magasan képzett munkavállalóink részesedése a cégben biztosítja azt, hogy megőrizhessük kezdeti lelkesedésünket, munkánk fontosságába vetett bizalmunkat, így az Euroway Networking Kft. neve egyet jelent a szakértelemmel, minőséggel és megbízhatósággal. TEVÉKENYSÉGÜNK Fő tevékenységünk a számítógép hálózati rendszerintegráció. A rendszerintegráció, mint fogalom, felfogásunk szerint egy komplex, az igény felmerülésétől, a rendszer átadásáig terjedő folyamat, melynek egyik részterülete sem hanyagolható el, ha a vevő igényeit kielégítő, tökéletesen működő rendszert kívánunk kiépíteni. Szolgáltatási palettánkat úgy alakítottuk ki, hogy teljességében lefedje a hálózati rendszerintegráció folyamatát. Az egyes szolgáltatások mindemellett önállóan is képesek kezelni egy-egy probléma megoldási folyamatának jól elhatárolt részeit. Szolgáltatásaink Konzultáció Audit Tervezés Kivitelezés Üzemeltetési támogatás Oktatás Projektvezetés 2.

3 Szolgáltatásainkat az IT hálózati rendszerekkel kapcsolatos, meghatározott igényeket kielégítő szolgáltatáscsomagokká fogtuk össze, melyeket megoldások formájában kínálunk ügyfeleink részére. Megoldásaink Adatkommunikációs hálózatok; Konvergens hálózatok; Egységes távközlési megoldások; IT biztonságtechnika; Hálózat menedzsment. Szolgáltatásaink minden egyes megoldásunkon végigvonulnak, teljes egészében lefedik azok megvalósítási folyamatát. Megoldásaink egy jól működő hálózat kialakítását biztosítják, és annak ellenére, hogy az említett megoldási területek szervesen kapcsolódnak egymáshoz, külön-külön is megvalósíthatóak. Szakértelem Műszaki tudásunk a háttérben dolgozó, magasan szakképzett, több partneri tanúsítvánnyal rendelkező, tapasztalt mérnököknek köszönhető. Ezek közül kiemelkedik a Cisco Premier partneri státuszunk, mellyel az országban csak kevesen büszkélkedhetnek. Referenciák Kollegáink több éves rendszermérnöki tevékenységük során számos nagyjelentőségű feladat végrehajtásában vettek részt és szerzetek tapasztalatokat. A referencia munkák szinte minden megoldási területen megtalálhatók. Ezen referenciák között éppúgy vannak kis és közepes vállalatok, mint nagyvállalati, illetve kormányzati területen megvalósított rendszerek. 3.

4 Ipar: Lear Corporation Hungary Kft., Colas Hungária Építőipari Zrt. Közszolgáltatás: GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. Pénzügy: Groupama Garancia Biztosító Zrt. Oktatás: Szegedi Tudományegyetem Távközlési szolgáltatás: Magyar Telekom Nyrt., Antenna Hungária Zrt. Informatika: Sagemcom Magyarország Kft. Állami szektor: Állami Autópálya Kezelő Zrt. SZOLGÁLTATÁSAINK Konzultáció Tevékenységeink köréből elsőként a konzultációs, illetve szakértői szolgáltatásunkat szeretnénk ügyfeleink figyelmébe ajánlani. E szolgáltatásunk kialakításában nagy szerepet játszott kollegáink több éves rendszerintegrátori tapasztalata, mely lehetővé teszi a komplex, a teljes informatikai rendszert átfogó feladatok átgondolását, megtervezését, kialakítását és működtetését. Audit Meglévő, működő IT rendszerekkel illetve közvetlenül a számítógépes hálózati rendszerrel kapcsolatban gyakran felmerül a kérdés: vajon megfelelnek-e azok valójában a velük szemben támasztott műszaki, gazdasági és egyéb igényeknek, követelményeknek? A kérdés egyéb esetekben közvetlenül a rendszer logikai, fizikai, műszaki, működési, szolgáltatási, biztonsági, gazdasági jellemzőivel kapcsolatban merülhet fel. Ezen kérdések megválaszolására alakítottuk ki Audit szolgáltatásunkat. Hálózati audit szolgáltatásunk során segítséget tudunk nyújtani többek között egy adott probléma okának kiderítésében, a megszüntetés lehetséges módjainak kidolgozásában vagy egy teljesen új szolgáltatás bevezetése előtti felmérésben, ahol az új igényeknek való megfelelést kell vizsgálni. 4.

5 Tervezés Az üzleti folyamatok feltérképezése, a pontos igények és a műszaki specifikáció meghatározása után a következő fontos lépés egy rendszer megvalósítása során a tervezés fázisa. A tervezést mindenképpen ügyfelünkkel közösen kialakított konkrét műszaki igények illetve specifikáció alapján végezzük. Egyértelmű szempontrendszer hiányában a tervezés elsődleges szempontjainak a biztonságot, a kezelhetőséget, a bővíthetőséget és a rendszer értékállóságát tekintjük. Ha a megoldás összetettsége megköveteli, lehetőség van arra, hogy rendszermérnökeink tesztkörnyezetben is bemutassák elképzeléseiket. A valós tapasztalatok megismerésében pedig a partnereinknél már megvalósított rendszerek bemutatásával tudunk segíteni. Kivitelezés Bármilyen jól és részletesen specifikált és megtervezett legyen is a rendszer, annak szakszerűtlen megvalósítása veszélybe sodorhatja a rendszerhez fűzött célok elérését, és ezáltal ügyfeleink sikerességét. Fontos tehát, hogy a kivitelezést olyan csapat végezze, amely megfelelő alapossággal és igényességgel, szervezetten de megfelelő rugalmassággal végzi el a megvalósításhoz kapcsolódó feladatokat. Cégünk ezen elvek mentén működő csapatát kínálja fel ügyfeleink részére komplex IT infrastruktúrájuk megvalósításához. A csapatban olyan szakemberek dolgoznak, akik a világ élvonalába tartozó gyártók (Cisco, 3Com, HP, Avaya stb.) legmagasabb minősítésével, több éves gyakorlattal rendelkeznek, illetve országos méretű hálózatok megvalósítása során szerzett tapasztalatokkal végzik munkájukat. Támogatás Véleményünk szerint egy rendszer csakis akkor tudja a tőle elvárt szolgáltatási szintet hosszú távon biztosítani, ha a biztonságos üzemeltetés kérdése is megoldott. Természetesen ügyfeleink saját erőforrásból is biztosíthatják rendszerük működését, de manapság, amikor a cégeknek egyre inkább üzleti alaptevékenységük hatékonyságára kell összpontosítaniuk, egy külső szakértő bevonása mindenképpen gazdaságosabb és természetesen biztonságosabb megoldás lehet. 5.

6 Ezt szem előtt tartva alakítottuk ki támogatási szolgáltatásunkat, melynek keretében, jól meghatározott, nyomon követhető keretek között végzünk hibaelhárítási, folyamatos üzemeltetési feladatokat. Kínált szolgáltatásaink rugalmasak, eseti hibaelhárítástól a dedikált tartalékeszköz biztosítással összekapcsolt, akár 7 24 órás rendelkezésre állásig. Oktatás Az informatika világában napról napra számtalan újdonsággal találkozhatunk, ezért a terület szakemberei számára elkerülhetetlen a folyamatos továbbképzés. Mérnökeink olyan szakmai képzések vezetését vállalják, melyek azon túl, hogy naprakész ismereteket tartalmaznak, ügyfeleink egyéni igényeihez alkalmazkodnak. Az oktatás fontos szempontja egyrészt az elsajátított elmélet gyakorlati alkalmazása, másrészt az, hogy a tanultak közvetlenül használhatóak legyenek a partnereinknél üzemelő informatikai rendszerekben. Projektvezetés Egy-egy komplex feladatot projekt keretek között, saját projekt módszertannal valósítunk meg. Alkalmazott projekt módszertanunk lehetővé teszi, hogy fővállalkozóként egyszerre több helyen zajló, összetett feladatot megvalósító, akár több alvállalkozót is mozgató munkafolyamatot megfelelően koordinálva és dokumentálva, nagy volumenű és magas kockázatú projekteket is megvalósítsunk. 6.

7 MEGOLDÁSAINK Adatkommunikációs hálózatok Az adatkommunikációs hálózatok kiépítése során az általunk ajánlott, illetve alkalmazott technológiát többek között a hálózat kiterjedtsége határozza meg. LAN hálózatok kiépítéséhez kínáljuk strukturált kábelezési megoldásainkat, melyekben a jól ismert hagyományos technológiák mellett alkalmazzuk például a vezeték nélküli (Wireless LAN), vagy a nagytávolságú Ethernet (LRE) technológia kínálta lehetőségeket is. WAN megoldásainkban a hagyományos távközlési technológiák mellett (MLLN, FR, ATM) virtuális magánhálózatok (VPN), illetve szolgáltatói virtuális magánhálózatok (MPLS VPN) kialakítását is vállaljuk. Nagyvárosi rendszerek (MAN) témakörbe tartozó megoldásaink keretén belül a vezeték nélküli technológia adta lehetőségekkel építjük rendszereinket, illetve a kábeltévé (CATV) hálózatok tervezésében, kialakításában tudunk segítséget nyújtani. Konvergens hálózatok Konvergens hálózatok létrehozásával az adat, hang és videó alkalmazásokat támogató hálózati alap infrastruktúrát teremtjük meg ügyfeleink számára. Hang-adat integráció. Konvergens hálózati megoldásaink talán legismertebb eleme a hang-adat integráció, melynek lényege, hogy a telefonhívásokat ugyanazon az infrastruktúrán továbbítják, amit az informatikai adatforgalom is használ. Így a távbeszélési forgalom meghatározott részét, vagy akár teljes egészét ezen bonyolíthatjuk anélkül, hogy a szolgáltatók felé költséges hívásokat irányítanánk. IP alapú telefónia. A hang-adat hálózatok utáni következő lépcső, amely során a telefonok saját IP címmel rendelkező, távolról elérhető, felügyelhető hálózati eszközökké válnak. A hagyományos telefonközpontok szerepét megbízható szerver(ek)en futó alkalmazások veszik át. A hálózati infrastruktúrát garantált minőségű szolgáltatások kezelésére is alkalmassá kell tenni (QoS), hogy az adatforgalom ne befolyásolhassa a hívások minőségét. Az így kialakított rendszerben 7.

8 az összes telefonszolgáltatás elérhető a hálózat bármelyik pontjáról, drága helyi központok telepítése nélkül. Az IP alapú telefónia már az új generációs szolgáltatásokat kínálja azáltal, hogy koherens, összefogott módon teljes mértékben az IP-re támaszkodik. Natív Voiceover-IP támogatásával biztosítja az olyan szolgáltatásokat, mint az IP-végkészülékek használata ezek egyformán lehetnek tényleges vagy szoftveres IP-telefonok és az IP-fővonalak; így több telephelyet lehet zökkenőmentesen összekötni a beszéd- és adatátvitel integrált biztosításával, legyőzve a távolsági és időkorlátokat. A rendszer beépített útválasztót és tűzfalat tartalmaz, valamint rendkívül fejlett beszédkommunikációs szolgáltatásokat kínál, és mindehhez végig nyílt szabványokat alkalmaz. Ennek köszönhetően könnyen megoldható több telephely összekötése úgy, hogy minden dolgozó rendelkezik lel és Internet eléréssel, otthonról is dolgozhat, vagy sürgősségi támogatást nyújthat. Lehetővé válik egy olyan ügyfélkapcsolati központ kialakítása is, amely szabályozott és mérhető módon biztosítja mind a telefonos, mind az en keresztüli forgalom kiszolgálását. A telefon- és informatikai hálózat-üzemeltetés emberi erőforrás- és eszközalapja összevonható, a szakemberek oktatási költségei is csökkennek. IT biztonságtechnika Az Internet és az arra épülő technológiák terjedésével egyre nagyobb hangsúlyt kap az informatikai biztonság. Cégünk az IT hálózati biztonsági módszerek, eljárások és eszközök kiválasztásában és bevezetésében kíván partnerei segítségére lenni, annak érdekében, hogy az alkalmazott IT megoldások elviselhető és kezelhető kockázatot jelentsenek az üzleti működésben. IT biztonságtechnikai megoldásainkat az alábbi területeken kínáljuk: Felhasználó azonosítás és hozzáférés szabályozás. Az IT rendszerek működő védelmének szerves részét képezik azok az eszközök és eljárások, amelyek biztosítják a felhasználók azonosítását és a rendszer erőforrásaihoz történő hozzáférések engedélyezését és/vagy tiltását. A szükséges azonosítási erősség és erőforrás hozzáférési minták felmérésében és kidolgozásában, az ezt megvalósítani képes eszközök kiválasztásában, az eljárások elkészítésében valamint az ezekhez 8.

9 kapcsolódó rendszerintegrációs feladatok elvégzésében állunk megrendelőink rendelkezésére. Tűzfalak. A tűzfalak alkalmazása ma már elengedhetetlen az Internetre kapcsolódó cégek számára. A tűzfal alapvető feladata, hogy csak a beállított szabályoknak megfelelő forgalmat engedjen át a cég hálózata és az Internet, vagy több magánhálózat között. Magánhálózatok Interneten vagy egyéb nem megbízható közegen keresztül történő biztonságos kapcsolódására és elérésére szolgálnak a VPN (virtuális magánhálózat) technológiák, amelyeket a mai tűzfalak ma már beépítetten támogatnak. Vírusvédelem. Felmérések szerint, ma a szervezetek legnagyobb részében a számítógépes vírusok képviselik az IT rendszerek egyik legjelentősebb fenyegető tényezőjét. A vírusok melyek lehetnek igen egyszerű önreprodukáló kódok, vagy egészen összetett, elosztott hálózati alkalmazások igen jelentős károkat képesek okozni számítógépes rendszerekben. Az ellenük történő védekezés tehát nem kérdéses. Annak érdekében, hogy a védekezés célzottan, a szervezet sajátosságainak megfelelően valamint a célul kitűzött működő védelmi szinten valósuljon meg, gondosan megtervezett és megvalósított vírusvédelmi rendszerre van szükség. Tartalomszűrés. A tartalomszűrő rendszerek lehetővé teszik, hogy kizárólag a megengedett típusú tartalmak juthassanak be a cég hálózatába, illetve csak a megengedett tartalmak juthassanak ki a cég hálózatából. A tartalomszűrés segíti a vírusvédelmet is, hiszen a vírusokat potenciálisan tartalmazó állományok bejutását eleve megakadályozhatjuk tartalomszűrés segítségével. Hálózat menedzsment Az általunk kiépített hálózatok mindegyikének szerves részét képezi a hálózat menedzsment. Hálózat menedzsment megoldásainkat ajánlani tudjuk azoknak az ügyfeleknek is, akik már rendelkeznek kiépített IT infrastruktúrával és annak működtetését szeretnék hatékonyabb eszközökkel végezni. Általa pontos képet kaphatnak a hálózat globális állapotáról, illetve a jelentkező hibák felderítése és elhárítása is hatékonyabban végezhető el. 9.

10 A hálózatainkat alkotó eszközökhöz hasonlóan a hálózat-felügyeleti rendszereket is a piacvezető gyártók termékei közül választjuk ki, mindig az ügyfeleink igényeinek, elvárásainak figyelembe vételével. Palettánkon ugyanúgy szerepelnek a nagy terhelhetőségű, UNIX alapú megoldások, mint a népszerű Microsoft Windows-os alkalmazások (Cisco NCS, HP IMC). A menedzsment alkalmazások telepítésén és konfigurálásán túl mindazonáltal fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleinknek átadjuk a hálózat-felügyeleti központ üzemeltetéséhez szükséges ismereteket is. Ez a know-how a hálózat magas rendelkezésre állásának biztosításához elengedhetetlenül szükséges, a hatékony menedzsment kialakításának biztonságát nyújtja ügyfeleinknek. Euroway Networking Kft Budapest, Lajos u Tel: , Fax:

NETvisor cégismertető

NETvisor cégismertető NETvisor cégismertető NETvisor Zrt. Budapest, 1119 Petzvál József utca 56. Tel: +36 1 371 2700 Fax: +36 1 204 1664 www.netvisor.hu komplex infokommunikációs rendszerek I gazdaságos üzemeltetés I kutatás

Részletesebben

Mesterségünk az intelligencia

Mesterségünk az intelligencia Mesterségünk az intelligencia Delta Csoport Igazgatóság tagjai: Hampl Viktor /igazgatóság elnöke/ Brandhuber István /tulajdonos - igazgatóság tagja/ Csontos Zoltán /igazgatóság tagja/ alapítás éve 1987

Részletesebben

ATSYSTEMS ZRt. ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. INFRASTRUKTURÁLIS MEGOLDÁSOK

ATSYSTEMS ZRt. ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. INFRASTRUKTURÁLIS MEGOLDÁSOK ATSYSTEMS ZRt. ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. INFRASTRUKTURÁLIS MEGOLDÁSOK H-1142 Budapest, Kassai utca 75 Tel.: (+36) 1 872-1300 Fax: (+36) 1 872-1399 Helpdesk: (+36) 1 872-1310 E-mail: info@atsystems.hu

Részletesebben

ITIL - az informatikaszolgáltatás módszertana. Esettanulmányok

ITIL - az informatikaszolgáltatás módszertana. Esettanulmányok ITIL - az informatikaszolgáltatás módszertana Készült: 2002. novemberében a Széchenyi-terv támogatásával KFKI Számítástechnikai Rt Verzió: 3.1 Esettanulmányok Tartalom 1. ESETTANULMÁNYOK... 2 1.1. EGY

Részletesebben

Rendszer-felülvizsgálat

Rendszer-felülvizsgálat Rendszer-felülvizsgálat Az informatikai rendszerek folyamatos külső és belső fenyegetettségeknek vannak kitéve. Ezek a fenyegetettségek irányulhatnak a rendszer üzem- és adatbiztonsága ellen. Örök érvényű

Részletesebben

Tartalomjegyzék. FuturIT

Tartalomjegyzék. FuturIT Tartalomjegyzék FuturIT Küldetésnyilatkozat 6 Vezetõi összefoglaló 7 Szervezeti felépítés 9 Konzorciumi tagok bemutatása 10 A fejlesztésbe bevont üzleti partnerek 12 Kutatási programjaink bemutatása 14

Részletesebben

IT-biztonsági megoldások

IT-biztonsági megoldások IT-biztonsági megoldások A T-Systems Magyarország Zrt. biztonsági tevékenysége Az IT-biztonság rövid története a T-Systems-ben Minősítéseink, vizsgáink, partnereink Az elmúlt években sokat változott környezetünk,

Részletesebben

Irányelv informatikai háttér biztosítása szolgáltatás nyújtásához

Irányelv informatikai háttér biztosítása szolgáltatás nyújtásához Irányelv informatikai háttér biztosítása szolgáltatás nyújtásához Tartalomjegyzék 1. Irányelv célja és keretei... 4 1.1. Irányelv koncepciója... 4 1.2. Jogszabályi háttér... 5 1.3. Alkalmazói kör... 8

Részletesebben

SZINERGIA 2010/1 FÓKUSZBAN: ADATKÖZPONTOK INTELLIGENS KÖNYV- DIGITALIZÁLÁS VADVILÁG TERMÉSZET- FOTÓSOK STRATÉGIA ÉS JÖVŐBENI KILÁTÁSOK

SZINERGIA 2010/1 FÓKUSZBAN: ADATKÖZPONTOK INTELLIGENS KÖNYV- DIGITALIZÁLÁS VADVILÁG TERMÉSZET- FOTÓSOK STRATÉGIA ÉS JÖVŐBENI KILÁTÁSOK 2010/1 SZINERGIA FÓKUSZBAN: ADATKÖZPONTOK INTELLIGENS KÖNYV- DIGITALIZÁLÁS VADVILÁG TERMÉSZET- FOTÓSOK STRATÉGIA ÉS JÖVŐBENI KILÁTÁSOK A NAGY TESTVÉR IS FIGYEL UNIFIED COMMUNICATION 2. RÉSZ 10 TARTALOM

Részletesebben

TÜV Rheinland Akadémia. Oktatás, képzés, személytanúsítás

TÜV Rheinland Akadémia. Oktatás, képzés, személytanúsítás TÜV Rheinland Akadémia Oktatás, képzés, személytanúsítás TÜV Rheinland Akadémia A TÜV Rheinland cégcsoporton belül az Akadémia a képzések háza. Célunk naprakész szakmai ismereteket átadni a résztvevők

Részletesebben

PROFEXEC SERVICES KFT. making your own style. Lorem ipsum dolor sit amet consecteuer adipiscing, lorem ipsum dolor sit amet consecteuer

PROFEXEC SERVICES KFT. making your own style. Lorem ipsum dolor sit amet consecteuer adipiscing, lorem ipsum dolor sit amet consecteuer PROFEXEC SERVICES KFT making your own style Lorem ipsum dolor sit amet consecteuer adipiscing, lorem ipsum dolor sit amet consecteuer Magunkról A Profexec Services Kft. fő tevékenységi területe mérnöki

Részletesebben

CÉGTÖRTÉNET. Ezeken a piaci területeket igyekszünk minőségi, minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújtani.

CÉGTÖRTÉNET. Ezeken a piaci területeket igyekszünk minőségi, minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújtani. CÉGTÖRTÉNET A vállalkozásunk 2001 óta van jelen Magyarországon debreceni székhellyel biztonságtechnikai, informatikai területen. Az évek során dinamikusan alkalmazkodva ügyfeleink igényeihez, jelentősen

Részletesebben

Ezen Koncepció keretein belül rövidtávon 2005-ig, középtávon 2007-ig, hosszú távon 2012-ig jelöljük ki a fejlesztések megvalósításának irányát.

Ezen Koncepció keretein belül rövidtávon 2005-ig, középtávon 2007-ig, hosszú távon 2012-ig jelöljük ki a fejlesztések megvalósításának irányát. Vezetői összefoglaló Ezen Koncepció keretein belül rövidtávon 2005-ig, középtávon 2007-ig, hosszú távon 2012-ig jelöljük ki a fejlesztések megvalósításának irányát. A stratégia készítésének kiváltó oka

Részletesebben

ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt.

ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS MEGOLDÁSOK H-1142 Budapest, Kassai utca 75 Tel.: (+36) 1 872-1300 Fax: (+36) 1 872-1399 Helpdesk: (+36) 1 872-1310 E-mail: info@atsystems.hu Web: www.atsystems.hu

Részletesebben

Eszterházy Károly Főiskola

Eszterházy Károly Főiskola Eszterházy Károly Főiskola Informatikai stratégia 2007-2013 Eger Tartalomjegyzék 1. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 4 2. BEVEZETŐ... 5 3. KÜLDETÉS... 6 4. Az EKF INFORMATIKAI INFRASTRUKTÚRÁJA... 7 4.2. Az informatikai

Részletesebben

www.magasyn.hu GONDOLATOK A LIBERALIZÁCIÓRÓL HATÉKONY ESZKÖZÖK Stabil alapokról

www.magasyn.hu GONDOLATOK A LIBERALIZÁCIÓRÓL HATÉKONY ESZKÖZÖK Stabil alapokról www.magasyn.hu 2001. TÉL GONDOLATOK A LIBERALIZÁCIÓRÓL HATÉKONY ESZKÖZÖK Stabil alapokról Tartalom: Stratégia 4 Stabil alapokról Felülnézet 5 Gondolatok a liberalizációról Trend 6 A gazdaság hatása az

Részletesebben

Lépjünk be együtt a jövőbe! Együtt lehetséges. www.t-systems.hu

Lépjünk be együtt a jövőbe! Együtt lehetséges. www.t-systems.hu Lépjünk be együtt a jövőbe! Együtt lehetséges. www.t-systems.hu Tisztelt Ügyfelünk! Üdvözlöm Önt a T-Systems Magyarország Zrt. nevében! Engedje meg, hogy e kiadvány segítségével röviden bemutassam Önnek

Részletesebben

CÉgbemutató. Filozófiánk

CÉgbemutató. Filozófiánk CÉgbemutató Cégünk a CNW Zrt. magyar tulajdonú üzleti vállalkozás, 1994 óta a hazai informatikai piac jelentős szereplője, nemzetközi gyártók által elismert, pénzügyileg stabil, innovatív információtechnológiai

Részletesebben

A Nyíregyházi Főiskola informatikai stratégiája a 2011-2013. évre

A Nyíregyházi Főiskola informatikai stratégiája a 2011-2013. évre A Nyíregyházi Főiskola informatikai stratégiája a 2011-2013. évre Elfogadva: 2011. október 18. Tartalomjegyzék 1.Bevezetés... 2 2.Intézményi célok... 3 3.Az informatikai szervezet küldetése... 6 4.A 2008-2010-ig

Részletesebben

SZINERGIA 2010/2 STRATÉGIAI GONDOLKODÓ ÚJ VEZETŐ A SYNERGONNÁL EDI BEVEZETÉS GARANCIA A BIZALOMRA ELIT IRATKEZELÉS KÖZLEKEDÉS- INFORMATIKA

SZINERGIA 2010/2 STRATÉGIAI GONDOLKODÓ ÚJ VEZETŐ A SYNERGONNÁL EDI BEVEZETÉS GARANCIA A BIZALOMRA ELIT IRATKEZELÉS KÖZLEKEDÉS- INFORMATIKA 2010/2 SZINERGIA STRATÉGIAI GONDOLKODÓ ÚJ VEZETŐ A SYNERGONNÁL EDI BEVEZETÉS GARANCIA A BIZALOMRA ELIT IRATKEZELÉS KÖZLEKEDÉS- INFORMATIKA TÖBBLÉPCSŐS FEJLESZTÉS FELHŐKÖN SZÁLLVA TARTALOM 18 HÍREK MINŐSÍTÉSEKTŐL

Részletesebben

A Magyar Telekom Rt. kutatás-fejlesztési tevékenysége 2004. Tartalom

A Magyar Telekom Rt. kutatás-fejlesztési tevékenysége 2004. Tartalom A Magyar Telekom Csoport kutatás-fejlesztési tevékenysége 24 Tartalom 3 25 3 34 3 7 7 7 8 8 9 2 3 3 5 5 7 8 8 9 9 2 2 2 23 24 24 25 27 27 28 3 3 3 Bevezető A Magyar Telekom Rt. kutatás-fejlesztési tevékenysége

Részletesebben

Informatikai Stratégia

Informatikai Stratégia TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2008 2016 Módosítva: 2011. április 29. Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló... 3 2. A jelenlegi informatikai helyzet bemutatása... 4 2.1 Eszközpark... 5 2.2 Informatikai

Részletesebben

Bevezetés az elektronikus közigazgatás ismereteibe

Bevezetés az elektronikus közigazgatás ismereteibe Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ ROP.. Programigazgatóság Bevezetés az elektronikus közigazgatás ismereteibe Tankönyv a köztisztviselők továbbképzéséhez SZERKESZTŐ:

Részletesebben

Szolgáltatás kihelyezés a közigazgatási informatikában

Szolgáltatás kihelyezés a közigazgatási informatikában MINISZTERELNÖKI HIVATAL Informatikai Helyettes Államtitkárság Informatikai Tárcaközi Bizottság ajánlásai Szolgáltatás kihelyezés a közigazgatási informatikában 18. sz. ajánlás Budapest, 2000. A központi

Részletesebben

Debreceni Egyetem Informatikai Kar BEVEZETÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ÜZLETI FOLYAMATOK FELMÉRÉSE A BAROMFIUDVAR 2002 KFT-NÉL.

Debreceni Egyetem Informatikai Kar BEVEZETÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ÜZLETI FOLYAMATOK FELMÉRÉSE A BAROMFIUDVAR 2002 KFT-NÉL. Debreceni Egyetem Informatikai Kar SAP RENDSZER BEVEZETÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ÜZLETI FOLYAMATOK FELMÉRÉSE A BAROMFIUDVAR 2002 KFT-NÉL Témavezető: Dr. Kárpáti Tibor Egyetemi adjunktus Külső konzulens: Kovács

Részletesebben

Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Budapesti Képzési Helye. e-hr Humán Erőforrás Menedzsment elektronikus alapokon

Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Budapesti Képzési Helye. e-hr Humán Erőforrás Menedzsment elektronikus alapokon Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Budapesti Képzési Helye e-hr Humán Erőforrás Menedzsment elektronikus alapokon Belső konzulens: Fejér Tamás Társadalomtudományi Intézet Önálló

Részletesebben

Az informatika szerepe a Büntetés-végrehajtási Szervezet fejlesztésében

Az informatika szerepe a Büntetés-végrehajtási Szervezet fejlesztésében Soós Géza KONFERENCIA Az informatika szerepe a Büntetés-végrehajtási Szervezet fejlesztésében A KRIMINÁLEXPO IT-SEC 2005. rendezvény keretében 2005. november 2-án a büntetés-végrehajtás Az informatika

Részletesebben

DOKUMENTUMMENEDZSMENT PAPÍR NÉLKÜL, SZABADON

DOKUMENTUMMENEDZSMENT PAPÍR NÉLKÜL, SZABADON WWW.ENIAC.HU Automatizált vállalati tevékenységek Átlátható üzleti folyamatok Könnyedebb irányítás Megalapozott vezetõi döntések Csökkenõ operatív feladatok Több idõ az üzletszerzésre Növekvõ ügyfél-elégedettség

Részletesebben

SAP R/3 integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése a Hírközlési Felügyeletnél

SAP R/3 integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése a Hírközlési Felügyeletnél Kódszám: SZT-IS-14/12 SAP R/3 integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése a Hírközlési Felügyeletnél Budapest, 2002. november 27. IFUA Horváth & Partners Kft. H-1119 Budapest Fehérvári út 79. Telefon:

Részletesebben

IKT szektor Iparpolitikai Ajánlás

IKT szektor Iparpolitikai Ajánlás IKT szektor Iparpolitikai Ajánlás Készült az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM), Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum), Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), Neumann János Számítógép-tudományi

Részletesebben