össz hang Ü z l e t r e h a n g o l t i n f o r m a t i k a

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "össz hang Ü z l e t r e h a n g o l t i n f o r m a t i k a"

Átírás

1 össz hang Ü z l e t r e h a n g o l t i n f o r m a t i k a

2 Az Alerant Informatikai Zrt. a magyarországi nagyvállalati informatikai piac meghatározó tagja. Ügyfelei számára teljes üzleti megoldásokat nyújt. Tevékenységi körébe elsôsorban Java (JEE) alapú alkalmazások fejlesztése, integrációja, bevezetése, támogatása tartozik, valamint teljes körû segítséget nyújt az üzleti folyamatokhoz szükséges informatikai háttér kialakításától kezdve a vállalati informatikai infrastruktúra kiépítéséig, átfogó technológia létrehozásáig. Portfóliójában így az alkalmazásfejlesztés és -integráció mellett nagy szerep jut a tanácsadásnak, konzultációnak. Cégünk legfontosabb értékei a szakértelem, rugalmasság és megbízhatóság. Ügyfeleink olyan nagyvállalatok fôleg távközlési cégek és pénzintézetek, melyeknél az informatikai rendszereknek naprakészen követniük kell a gyorsan változó igényeket. Nagyon fontosnak tartjuk tehát, hogy az elvárásokat messzemenôen kiszolgáló, a legfrissebb technológiai eredményeket felhasználó, ugyanakkor megbízható, stabil megoldásokat hozzunk létre. Mindezek eredményeképpen ügyfélkörünk folyamatosan növekszik, a telekommunikációs és banki szektor cégein kívül számos iparvállalattal, kormányzati szervvel dolgozunk együtt. Az Alerant tevékenységének legfôbb jellemzôje a magas szintû szaktudás. Azon kívül, hogy munkatársaink sok éves, nagy informatikai projektekben szerzett tapasztalattal rendelkeznek, fontosnak tartjuk az állandó szakmai továbbképzést is. Ennek eredményeképpen cégünknél regionális szinten is kiemelkedôen magas a vizsgázott szakértôk száma. Az Alerant Zrt. minôségi munkájának igazolásaként 2004-ben megkapta az ISO 9001:2000 tanúsítványt. A tanúsítást a nemzetközileg is elismert SGS Hungária Kft. végezte. A minôsítés az Alerant teljes szakmai tevékenységére vonatkozik, így a nagyvállalati alkalmazásfejlesztésre, szoftverértékesítésre, alkalmazástámogatásra és tanácsadásra. Az Alerant 2003-as megalakulása óta rendkívül dinamikusan fejlôdô vállalat, így 2008-ra éves árbevétele elérte a 2,8 milliárd forintot. A fejlôdés ütemét mutatja, hogy a Deloitte közép-európai piacot vizsgáló Fast 50 felmérésében, 2008-ban negyedik, 2006-ban a Rising Star kategóriában elsô helyezést ért el ban a Deloitte EMEA-térséget vizsgáló Fast 500 felmérésében 27. lett.

3 S Z O L G Á LT A T Á S A I N K Alkalmazásintegráció Egy nagyobb vállalat informatikai infrastruktúrájában általában nagyobb és több száz kisebb, vegyes technológiájú alkalmazás mûködik. Probléma jelentkezhet az adattartalom egységes felhasználása, valamint a folyamatok összekapcsolása, együttmûködése terén. Az alkalmazások integrációjára építô, új informatikai stratégia bevezetése segít a rendszerek átláthatóbbá tételében. Az Alerant átfogó integrációs stratégiát készít ügyfelei részére, de megoldást nyújt a részrendszerek, alkalmazások összekapcsolására, új szolgáltatások meglévô rendszerekbe integrálására is. A kivitelezés során a legkorszerûbb technológiai eszköztárat alkalmazzuk. Ezek közül a legfontosabbak a szolgáltatásorientált architektúra (SOA), SOBA (Service Oriented Business Applications), ESB (Enterprise Service Bus), BPM (Business Process Management), SDP (Service Delivery Platform). Alkalmazásfejlesztés A nagyvállalatok számára napjainkban létfontosságú, hogy gyorsan reagálva a felmerülô igényekre újabb és újabb szolgáltatásokat alakítsanak ki. Ezek informatikai fejlesztése sokszor a legmodernebb technológiák használatát kívánja meg. Az Alerant rendkívül nagyszámú fejlesztési projektben szerzett tapasztalatára támaszkodva végzi üzleti megoldások és alkalmazások tervezését, fejlesztését és bevezetését. A projektek vezetésén kívül szakértôi feladatokat lát el a fejlesztés teljes életciklusában. Az Alerant tevékenységét korszerû technológiák, fejlesztôeszközök és módszertanok használata jellemzi. A technológiai alapokat a Java/JEE képezi, módszertani háttérként a RUP (Rational Unified Process) szolgál, ezen kívül számos speciális, így például a távközlési és informatikai megoldások konvergenciáját megvalósító technológiát használ fel.

4 Tanácsadás Az integrációs és JEE-fejlesztési tevékenységek során, különösen a tervezési, projektindítási, valamint üzembe helyezési fázisban igen fontos az adott területen jelentôs projekttapasztalattal bíró szakemberek jelenléte. Az Alerant technológiai tudást és magabiztosságot nyújt megrendelôi számára. Szakembereink jelentôs üzletági tapasztalattal rendelkeznek a telekommunikáció, banki rendszerek és államigazgatás területén. Szakmai tapasztalatunk üzleti folyamatok kialakításától, informatikai infrastruktúra kiépítésén át, konkrét alkalmazásintegrációs és konszolidációs megoldásokig terjed. Támogatás E szolgáltatás keretében az általunk vagy mások által készített, Java alapú informatikai rendszerek támogatására vállalkozunk. Szakembereink a fejlesztési és üzemeltetési infrastruktúra kialakításában tanácsadással segítenek, az üzemeltetés során pedig jól felkészült támogató csapatunk akár 7 x 24 órában fogadja a bejelentéseket. Audit A leggondosabban tervezett és felépített alkalmazások esetén is elôfordulhat, hogy mégsem az adott helyzetnek legmegfelelôbb megoldás készül el, vagy az nem teljesíti a megrendelô elvárásait. Audit szolgáltatásunkat ilyen helyzetek megoldására alakítottuk ki, melyet folyamatban lévô és lezárt projektekhez egyaránt ajánlunk. Szakembereink áttekintik az alkalmazást, és javaslatokat tesznek a felhasznált technológiában rejlô lehetôségek teljes kihasználását biztosító megoldásokra. Oktatás Az Alerant Zrt. az Oracle Hungary partnereként végzi az Oracle köztesszoftver termékekhez kapcsolódó oktatási tevékenységét. Minôsített oktatói rendkívül felkészültek, a magas szintû elméleti tudás mellett valamennyien sok éves projekttapasztalattal rendelkeznek.

5 S P E C I Á L I S T E R Ü L E T E K SOA-megoldások kialakítása A nagyvállalatoknak napjainkban olyan informatikai infrastruktúrára van szüksége, mely rugalmas, átlátható és menedzselhetô. Egy szolgáltatásorientált infrastruktúrában mindez megvalósítható, hiszen a vállalati folyamatok itt újrafelhasználható, egységesen kezelt szolgáltatásokra épülnek. A SOA nemcsak technológiai megoldást nyújt, kialakításánál és fenntartásánál nagy szerep jut a szervezési oldalnak is. Az Alerant a szolgáltatásorientált infrastruktúra kialakításához, bevezetéséhez és mûködtetéséhez kapcsolódva teljes körû szolgáltatásportfólióval rendelkezik. Platformtól és technológiától függetlenül támogatást nyújt a SOA-architektúra kiépítéséhez és bevezetéséhez, az üzleti folyamatok szolgáltatás alapú átalakításához, egyes szolgáltatások kifejlesztéséhez, valamint a létrejövô infrastruktúra üzemeltetéséhez. Üzletiszabály-kezelés A szabályokra épülô döntések száma rendkívüli mértékben növekszik a nagyvállalatoknál, kezelésük, átlátásuk komoly kihívást jelent. A cégek üzleti-informatikai megoldásait ugyanakkor gyakran folyamatszemlélet hatja át, sok esetben SOA-megközelítést használnak. Fontos, hogy ez a szemlélet valamennyi elemre, így az üzleti szabályokra is kiterjedjen. A szabálykezelés támogatására központosított, a szabályok újrafelhasználhatóságán alapuló megoldást érdemes bevezetni. Az Alerant teljes körû támogatást nyújt e megoldások kialakításánál, az igényfelméréstôl, a rendszer kialakításán, üzleti és informatikai bevezetésén át a fenntartásig. Elektronikus ügyvitel Az ügyiratok elektronikus kezelése a vállalatok nagy részénél ma még jellemzôen nem megoldott. Ez lassítja az ügyek kezelését, kényelmetlenséget okoz az ügyfeleknek és többletmunkát jelent a szervezet számára. Olyan integrált elektronikus tartalomkezelô rendszerek kialakítására van szükség, melyek biztosítják az ügyintézéshez, az ügyfelek maradéktalan kiszolgálásához szükséges valamennyi dokumentum és egyéb digitalizálható tartalom azonnali elérését. Az Alerant átfogó támogatást nyújt e projektekhez kapcsolódva, tanácsadással segíti a vállalatnál meglévô folyamatok felmérését, újratervezését a legmegfelelôbb informatikai infrastruktúra kialakítását, valamint elvégzi a bevezetéshez kapcsolódó alkalmazásfejlesztési feladatokat.

6 P A R T N E R E I N K Oracle Hungary Az Alerant az Oracle által végrehajtott BEA-akvizíció életbe lépéséig, július 1-ig a nagyvállalati informatikai infrastruktúraszállító BEA Systems hivatalos magyarországi disztribútora, oktató- és technológiai központjaként mûködött. Ettôl az idôponttól az Oracle Hungary partnere a middleware megoldások terén. BCA Hungary Üzleti megoldásainak kialakítása során az Alerant szoros együttmûködést alakított ki a BCA Hungary Kft.-vel. A cég átfogó tanácsadói támogatást nyújt az üzleti folyamatok kialakításánál, SOA-szemléletû átalakításánál. Tevékenységei között kiemelt szerepet kap a szervezet- és folyamatmenedzsment, valamint az üzleti folyamatok elemzése, újratervezése (BPR). T O V Á B B I P A R T N E R E I N K EMC Az Alerant az EMC Documentum termékekre épülô megoldások esetén implementálja, beilleszti az eszközöket a meglévô környezetbe, valamint elvégzi a kapcsolódó alkalmazásfejlesztési feladatokat. IBM-ILOG Az ILOG JRules üzleti szabálymenedzsment, átfogó életciklus-támogató eszköz bevezetéséhez kapcsolódva az Alerant teljes körû támogatást nyújt.

7 TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS Az Alerant Zrt. fontos feladatának tartja, hogy segítse a fiatal hazai tehetségeket. Talmácsi Gábor gyorsasági motorversenyzôt ben ezüst fokozatú támogatóként segítette céljai elérésében ban a Zengô Motorsport több versenyzôje, köztük Michelisz Norbert felkészülését támogatta a hazai és európai versenyekre. A Budapest Jazz Club támogatásával járul hozzá a fiatal hazai zenei tehetségek pályájának indulásához. F Ô B B R E F E R E N C I Á I N K Magyar Telekom Nyrt. Budapest Bank Nyrt. CIB Bank Zrt. Erste Bank Hungary Nyrt. ING Bank AstraZeneca Kft. MOL Nyrt. Állami Foglalkoztatási Szolgálat

8 Alerant Informatikai Zrt Budapest, Infopark sétány 1. Telefon: Fax:

Üzleti szabálykezelés

Üzleti szabálykezelés Üzleti szabálykezelés Az Alerant és a BCA üzleti szabálykezelési szolgáltatásai Darmai Gábor technológiai igazgató 2008. június 25. A Alerant Al t Zrt. Z t Az 3. Nagyvállalati fókusz (TOP50 vállalat megcélzása)

Részletesebben

utakon A válságkezelés kihívásai

utakon A válságkezelés kihívásai Új utakon A válságkezelés kihívásai Az elmúlt években a nagyvállalatok hatalmas összegeket fordítottak az informatikai infrastruktúrák átalakítására, olyan architektúrák kiépítésére, mint a SOA (szolgáltatásorientált

Részletesebben

SOA Start.... és összeáll, ami összetett

SOA Start.... és összeáll, ami összetett Start... és összeáll, ami összetett Start szolgáltatások A egy olyan IT-stratégia, mely a teljes vállalat mûködésére hatással van. A stratégia támogatására már több eszköz ESB, BPM, Registry is rendelkezésre

Részletesebben

Banki üzleti szabályok kezelésének támogatása

Banki üzleti szabályok kezelésének támogatása Banki üzleti szabályok kezelésének támogatása Szabálykezelés ILog eszközzel 2008. november 4. Tartalom Bemutatkozás BRM Business Rule Management Egy banki példa Kérdések és válaszok 3 2008. május 28. Az

Részletesebben

Üzleti folyamatok rugalmasabb IT támogatása. Nick Gábor András 2009. szeptember 10.

Üzleti folyamatok rugalmasabb IT támogatása. Nick Gábor András 2009. szeptember 10. Üzleti folyamatok rugalmasabb IT támogatása Nick Gábor András 2009. szeptember 10. A Generali-Providencia Magyarországon 1831: A Generali Magyarország első biztosítója 1946: Vállalatok államosítása 1989:

Részletesebben

Enterprise Training Management Solutions. képzéstámogató rendszer MADEO ETMS. www.madeo.hu. MADEO Informatikai Kft.

Enterprise Training Management Solutions. képzéstámogató rendszer MADEO ETMS. www.madeo.hu. MADEO Informatikai Kft. Enterprise Training Management Solutions MADEO ETMS képzéstámogató rendszer www.madeo.hu MADEO Informatikai Kft. referencia A MADEO ETMS eddig közel 8 000 tanuló 20 000 képzési jelentkezését támogatta,

Részletesebben

Cégprofil publikus CÉGPROFIL 1

Cégprofil publikus CÉGPROFIL 1 CÉGPROFIL 1 BEMUTATKOZÁS A Molaris Kft-t magyar magánszemélyek alapították 2006-ban, jelenleg is 100%-ban magyar tulajdonban van. Cégünk legfontosabb célkitűzése, hogy kiemelkedő színvonalú szolgáltatásai

Részletesebben

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító INFORMATIKAI ÉS ÜZLETI TANÁCSADÁS RENDSZERINTEGRÁCIÓ HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK RENDSZERTÁMOGATÁS OUTSOURCING VIRTUALIZÁCIÓ IP TELEFONRENDSZEREK A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító A-Net

Részletesebben

Oracle Middleware megoldások helye üzleti esettanulmányokon keresztül bemutatva, különböző iparágakban

Oracle Middleware megoldások helye üzleti esettanulmányokon keresztül bemutatva, különböző iparágakban Oracle Middleware megoldások helye üzleti esettanulmányokon keresztül bemutatva, különböző iparágakban Lenti József Projektkoordinációs vezető Intalion Kft. BPM Business Process Management Rövid áttekintés

Részletesebben

TRL Hungary Kft. Cégismertető. TRL Hungary Kft. www.trl.hu

TRL Hungary Kft. Cégismertető. TRL Hungary Kft. www.trl.hu Cégismertető www.trl.hu Cégismertető A 2000. óta Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Finnország és a balti államok regionális Maconomy disztribútora. A ezenkívül Európától Ázsiáig számos nemzetközi

Részletesebben

Ügyfélközpontú integrált ICT megoldások az üzleti növekedés szolgálatában

Ügyfélközpontú integrált ICT megoldások az üzleti növekedés szolgálatában Ügyfélközpontú integrált ICT megoldások az üzleti növekedés szolgálatában Telekommunikáció Felhő IT Az Invitech küldetése, hogy komplex infokommunikációs at nyújtson a közép-és nagyvállalati, és intézményi

Részletesebben

Az Enterprise Content Management. Miért, mit, hogyan? 2013. 03. 28., Sasi Péter

Az Enterprise Content Management. Miért, mit, hogyan? 2013. 03. 28., Sasi Péter Az Enterprise Content Management Miért, mit, hogyan? 2013. 03. 28., Sasi Péter Alapok Mit jelent az ECM megközelítés erősen leegyszerűsítve Tartalomkezelés: 1. az információvagyon teljes strukturálatlan

Részletesebben

IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. H-1135 Budapest, Hun u. 2. Telefon: 06(1) 236-6400 Fax: 06(1) 236-6464 info@iqsys.hu www.iqsys.

IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. H-1135 Budapest, Hun u. 2. Telefon: 06(1) 236-6400 Fax: 06(1) 236-6464 info@iqsys.hu www.iqsys. értjük egymást level 2 certified company IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. H-1135 Budapest, Hun u. 2. Telefon: 06(1) 236-6400 Fax: 06(1) 236-6464 info@iqsys.hu www.iqsys.hu H-9022 Győr, Bajcsy Zsilinszky

Részletesebben

Üzleti és Közszolgálati informatika szakirányok. Tanszék

Üzleti és Közszolgálati informatika szakirányok. Tanszék Üzleti és Közszolgálati informatika szakirányok Információrendszerek Tanszék Mire készítjük fel a hallgatókat? A piaci elvárások Üzleti informatika szakirány Információrendszerek Tanszék Cél Informatika

Részletesebben

Üzleti architektúra menedzsment, a digitális integrált irányítási rendszer

Üzleti architektúra menedzsment, a digitális integrált irányítási rendszer Üzleti architektúra menedzsment, a digitális integrált irányítási rendszer XXII. MINŐSÉGSZAKEMBEREK TALÁLKOZÓJA A digitalizálás a napjaink sürgető kihívása Dr. Ányos Éva működésfejlesztési tanácsadó Magyar

Részletesebben

Breczku János. Igazgató-helyettes Üzleti Folyamatok Támogatása üzletág jbreczku@icon.hu. ICON Számítástechnikai Kft. http://www.icon.

Breczku János. Igazgató-helyettes Üzleti Folyamatok Támogatása üzletág jbreczku@icon.hu. ICON Számítástechnikai Kft. http://www.icon. Igazgató-helyettes Üzleti Folyamatok Támogatása üzletág jbreczku@icon.hu Üzleti területek, felhasználói problémák Elvárt előnyök Technológiai áttekintés portál, workflow Integrációs lehetőségek, sikertényezők

Részletesebben

Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. 1 Oracle Felhő Alkalmazások: Gyorsabb eredmények alacsonyabb kockázattal Biber Attila Igazgató Alkalmazások Divízió 2 M I L L I Á RD 4 1 PERC MINDEN 5 PERCBŐL 5 6 Ember használ mobilt 7 FELHŐ SZOLGÁLTATÁS

Részletesebben

DW/BI rendszerek kialakítása bevezetői szemszögből. Gollnhofer Gábor - Meta Consulting Kft.

DW/BI rendszerek kialakítása bevezetői szemszögből. Gollnhofer Gábor - Meta Consulting Kft. DW/BI rendszerek kialakítása bevezetői szemszögből Gollnhofer Gábor - Meta Consulting Kft. Bemutatkozás Meta Consulting Kft. BI, DW és CRM rendszerek tervezése és kialakítása rendszerintegráció, egyedi

Részletesebben

TOGAF elemei a gyakorlatban

TOGAF elemei a gyakorlatban TOGAF elemei a gyakorlatban Vinczellér Gábor 2009.06.0406 04 8 éves szakmai tapasztalat Bemutatkozás IT Support, Programozó, jelenleg Projektvezető, Termékfejlesztési Üzletág Vezető Tanácsadási és Szoftverfejlesztési

Részletesebben

Folyamatmodellezés és eszközei. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Folyamatmodellezés és eszközei. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék Folyamatmodellezés és eszközei Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék Folyamat, munkafolyamat Munkafolyamat (Workflow): azoknak a lépéseknek a sorozata,

Részletesebben

STRATÉGIA: Növekedésre programozva

STRATÉGIA: Növekedésre programozva STRATÉGIA: Növekedésre programozva 1) MODERN KONCEPCIÓ: SMART ENERGY MANAGEMENT: Az energiatermelés, kereskedelem és összetett szolgáltatások rugalmas és kifinomult kombinációja. A piacon egyedülálló.

Részletesebben

Út az ITIL-e00n át az ISO/IEC 20000-ig Fujitsu Siemens Computers Kft.

Út az ITIL-e00n át az ISO/IEC 20000-ig Fujitsu Siemens Computers Kft. Út az ITIL-e00n át az ISO/IEC 20000-ig Fujitsu Siemens Computers Kft. Nádas Bence - Menedzselt szolgáltatások vezető, Fujitsu Siemens Computers Kft. 2009. március 18. Vállalatunk A Fujitsu Siemens Computers

Részletesebben

innovációra és nemzetközi együttműködések

innovációra és nemzetközi együttműködések Tények és adatok Alapítás 1993 Tulajdonosok 100%-ban magyar tulajdonosi kör Éves forgalom 300 millió Forint C é g p r o fi l A 1993-ban alapított vállalkozás, fő profilja üzleti informatikai megoldások

Részletesebben

INFORMÁCIÓTECHNOLÓGIA ÉS KOMMUNIKÁCIÓ FELHŐBŐL. HOUG 2013, Siófok

INFORMÁCIÓTECHNOLÓGIA ÉS KOMMUNIKÁCIÓ FELHŐBŐL. HOUG 2013, Siófok INFORMÁCIÓTECHNOLÓGIA ÉS KOMMUNIKÁCIÓ FELHŐBŐL HOUG 2013, Siófok PÁR SZÓ A T-SYSTEMS MAGYARORSZÁGRÓL strictly confidential, confidential, internal, public 4/26/2013 2 HAZÁNK VEZETŐ IKT VÁLLALATA 5500 nagyvállalati

Részletesebben

HostLogic kompetencia szolgáltatások

HostLogic kompetencia szolgáltatások HostLogic kompetencia szolgáltatások Nyerõ lépéskombinációk az informatikában Kiknek ajánljuk kompetencia szolgáltatásainkat? Mindazon vállalatoknak, akik már alkalmazzák az SAP rendszereket, illetve azoknak,

Részletesebben

stratégiai kutatási terve

stratégiai kutatási terve A NESSI-Hungary stratégiai kutatási terve Dr. Kondorosi osi Károly BME IIT 2 Vázlat Bevezető Alakulás, motivációk Mit csinál a NESSI az EU-s anya Mit csinál a NESSI-Hungary A Stratégiai kutatási terv (SKT)

Részletesebben

IRÁNYTŰ A SZABÁLYTENGERBEN

IRÁNYTŰ A SZABÁLYTENGERBEN IRÁNYTŰ A SZABÁLYTENGERBEN amikor Bábel tornya felépül BRM konferencia 2008 október 29 BCA Hungary A Csapat Cégalapítás: 2006 Tanácsadói létszám: 20 fő Tapasztalat: Átlagosan 5+ év tanácsadói tapasztalat

Részletesebben

MEGOLDÁSOK EGY KÉZBŐL A TELJES FEJLESZTÉSI FOLYAMATRA

MEGOLDÁSOK EGY KÉZBŐL A TELJES FEJLESZTÉSI FOLYAMATRA MEGOLDÁSOK EGY KÉZBŐL A TELJES FEJLESZTÉSI FOLYAMATRA MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK SZIMULÁCIÓS MEGOLDÁSOK EL E KTRONIKAI TERVEZÉS SZIMULÁCIÓ TECHNOLÓGIA MEGMUNKÁLÁS GYÁRTÁS- TÁMOGATÁS GYÁRTÁS A CAD-Terv Cégcsoport

Részletesebben

Oktatási keretrendszer. Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt

Oktatási keretrendszer. Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt 1 Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt 1 Közigazgatás jelene 2 Problémák Lassú ügyintézési folyamat Államháztartásnak költséges működés Cél Hatékonyság növelése Legyen gyorsabb, egyszerűbb Költség csökkentés

Részletesebben

2018. évi energiafogyasztási riport thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.

2018. évi energiafogyasztási riport thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. 2018. évi energiafogyasztási riport thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. I. Tartalomjegyzék I. Tartalomjegyzék...2 II. Vezetői összefoglaló...3 II.1. Az éves riport célja...3 II.2. A szakreferens

Részletesebben

EMMA, a magyar egészségügy új informatikai nagykövete

EMMA, a magyar egészségügy új informatikai nagykövete EMMA, a magyar egészségügy új informatikai nagykövete EMMA, a magyar egészségügy új informatikai nagykövete September 30, 2013 2 Kik vagyunk? Az Enterprise Group az innovatív informatikai és infokommunikációs

Részletesebben

Mi a folyamat? Folyamatokkal kapcsolatos teendőink. Folyamatok azonosítása Folyamatok szabályozása Folyamatok folyamatos fejlesztése

Mi a folyamat? Folyamatokkal kapcsolatos teendőink. Folyamatok azonosítása Folyamatok szabályozása Folyamatok folyamatos fejlesztése 1 Mi a közös? Vevő Folyamatok Résztvevők (emberek) Folyamatmenedzsment Azonosított, szabályozott, ellenőrzött, mért És állandóan továbbfejlesztett folyamatok Cél: vevői elégedettség, üzleti siker 2 az

Részletesebben

Egy 3 éves szolgáltatásfejlesztési folyamat újabb eredményei. KOVÁCS ZOLTÁN kompetenciaközpont vezető - Üzemeltetés szolgáltatások és Service Desk

Egy 3 éves szolgáltatásfejlesztési folyamat újabb eredményei. KOVÁCS ZOLTÁN kompetenciaközpont vezető - Üzemeltetés szolgáltatások és Service Desk Egy 3 éves szolgáltatásfejlesztési folyamat újabb eredményei KOVÁCS ZOLTÁN kompetenciaközpont vezető - Üzemeltetés szolgáltatások és Service Desk 1 Agenda 2 Agenda 3 ELŐZMÉNYEK, KIHÍVÁSOK 4 ELŐZMÉNYEK,

Részletesebben

Fejlesztés, működtetés, felügyelet Hatékony infrastruktúra IBM szoftverekkel

Fejlesztés, működtetés, felügyelet Hatékony infrastruktúra IBM szoftverekkel IBM Software Group Fejlesztés, működtetés, felügyelet Hatékony infrastruktúra IBM szoftverekkel Rehus Péter Szoftver üzletág igazgató 2005. február 2. 2003 IBM Corporation On demand igény szerinti működési

Részletesebben

MEGRENDELŐI OLDAL SZEMPONTRENDSZERE A VASÚTI ÁRUFUVAROZÁSSAL SZEMBEN

MEGRENDELŐI OLDAL SZEMPONTRENDSZERE A VASÚTI ÁRUFUVAROZÁSSAL SZEMBEN MEGRENDELŐI OLDAL SZEMPONTRENDSZERE A VASÚTI ÁRUFUVAROZÁSSAL SZEMBEN Labancz Péter MOL-Csoport Beszerzési Igazgató 2018. szeptember 13., Budapest HUNGRAIL Magyar Vasút 2018 AGENDA MOL-CSOPORT......VASÚTI

Részletesebben

Tesztmérnök: tesztautomatizálási mérnök Feladat: Elvárások: Előnyt jelent: Beágyazott rendszer tesztmérnök beágyazott rendszer tesztmérnök Feladat:

Tesztmérnök: tesztautomatizálási mérnök Feladat: Elvárások: Előnyt jelent: Beágyazott rendszer tesztmérnök beágyazott rendszer tesztmérnök Feladat: Tesztmérnök: Új munkatársakat keresünk tesztautomatizálási mérnök pozícióba. Várjuk a téma iránt elkötelezett, nyitott és motivált kollégák jelentkezését, tapasztalt, illetve kevésbé tapasztalt jelöltek

Részletesebben

ITIL Az informatika egyik leggyakrabban használt m szava. Közhellyé süllyedt, vagy emelkedett?

ITIL Az informatika egyik leggyakrabban használt m szava. Közhellyé süllyedt, vagy emelkedett? ITIL Az informatika egyik leggyakrabban használt m szava. Közhellyé süllyedt, vagy emelkedett? Tornyossy Gábor ITSM tanácsadó, HP 2008. Február 18. TARTALOM Az el adás. vázolja az IT szervezetek és a üzlet

Részletesebben

Nemzeti Workshop. Új üzleti modellek és élelmiszer-feldolgozási stratégiák

Nemzeti Workshop. Új üzleti modellek és élelmiszer-feldolgozási stratégiák Nemzeti Workshop Új üzleti modellek és élelmiszer-feldolgozási stratégiák Dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. 1 Az üzleti modell célja 2 Olyan vonzó ajánlat a vevők számára - a termékek

Részletesebben

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó Küldetés Célunk, hogy támogatást nyújtsunk olyan külföldi és magyar vállalatok számára, akik Magyarországon, főként a Dél-dunántúli régióban tervezik letelepedésüket, bővülésüket. Feladatunk, hogy gazdaságossági

Részletesebben

Minőségi megoldások IT infrastruktúra üzemeltetésre és felügyeletre

Minőségi megoldások IT infrastruktúra üzemeltetésre és felügyeletre CNW Rendszerintegrációs Zrt. Kozma Csaba vezető tanácsadó Minőségi megoldások IT infrastruktúra üzemeltetésre és felügyeletre Cégbemutató 2012. március 27.» Budapest CNW Rendszerintegrációs Zrt. 1994 óta

Részletesebben

AEO Tanácsadás. Megfelelés az informatikai és biztonsági követelményeknek. Bozsik Tibor IT csoport vezető

AEO Tanácsadás. Megfelelés az informatikai és biztonsági követelményeknek. Bozsik Tibor IT csoport vezető AEO Tanácsadás Megfelelés az informatikai és biztonsági követelményeknek Engedélyezett Gazdálkodó Státusz (AEO) 2008. Január elsejével került bevezetésre Cél: AEO-val rendelkező gazdálkodó pozitív megkülönböztetése

Részletesebben

Konvergens ICT fejlesztések az e-közigazgatás támogatására. Ádám Csongor, kiemelt fejlesztések ágaza7 igazgató

Konvergens ICT fejlesztések az e-közigazgatás támogatására. Ádám Csongor, kiemelt fejlesztések ágaza7 igazgató Konvergens ICT fejlesztések az e-közigazgatás támogatására Ádám Csongor, kiemelt fejlesztések ágaza7 igazgató A PROJEKTEK KÖRNYEZETE 02 Intézmények Sokszereplős projektek Minisztériumok véleményező szerepe

Részletesebben

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER A Széchenyi István Egyetem szerepe a járműiparhoz kapcsolódó oktatásban, valamint kutatás és fejlesztésben PROF. DR. FÖLDESI PÉTER MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA 2014. JANUÁR 31. Nemzetközi kitekintés Globalizáció

Részletesebben

Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek

Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek 2 Változás sebessége A gazdasági átalakulás nehezen követi a technológiai fejlődést Technológiai változás

Részletesebben

Contivo Átfogó üzemi megoldások A Syngenta új szakmai programja. Heicz Péter, 2014.01.14.

Contivo Átfogó üzemi megoldások A Syngenta új szakmai programja. Heicz Péter, 2014.01.14. Contivo Átfogó üzemi megoldások A Syngenta új szakmai programja Heicz Péter, 2014.01.14. Termelői kihívások Magyarországon Hogyan tudom stabilizálni a terméshozamaimat ilyen időjárási szélsőségek mellett?

Részletesebben

László Zsuzsanna Vezérigazgató. Integra Zrt. Budapest, 1037 Kiscelli utca 104. www.integra.hu 250-9900 laszlo.zsuzsanna@integra.hu 2015.03.

László Zsuzsanna Vezérigazgató. Integra Zrt. Budapest, 1037 Kiscelli utca 104. www.integra.hu 250-9900 laszlo.zsuzsanna@integra.hu 2015.03. László Zsuzsanna Vezérigazgató Integra Zrt. Budapest, 1037 Kiscelli utca 104. www.integra.hu 250-9900 laszlo.zsuzsanna@integra.hu 2015.03.05 Budapest, 2015.03.05 Néhány szó rólunk - Cégbemutatás Miért

Részletesebben

IMPLEMENTING INNOVATION IN TRADITIONAL ENERGY EUROPEAN. MET Magyarország Zrt. bemutatkozó prezentáció MARKETS

IMPLEMENTING INNOVATION IN TRADITIONAL ENERGY EUROPEAN. MET Magyarország Zrt. bemutatkozó prezentáció MARKETS IMPLEMENTING INNOVATION IN TRADITIONAL EUROPEAN ENERGY MARKETS MET Magyarország Zrt. bemutatkozó prezentáció Vezérigazgatói üzenet Alapértékünk és egyben sikerünk kulcsa, hogy olyan testreszabott üzleti

Részletesebben

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment Ügyfélkapcsolat-kezelés Integrált vállalatirányítás Iparágak Üzleti intelligencia Üzleti folyamatmenedzsment Rendszerfejlesztés Logisztika és disztribúció Rendszerintegráció Üzleti tanácsadás, oktatás

Részletesebben

Hatékony iteratív fejlesztési módszertan a gyakorlatban a RUP fejlesztési módszertanra építve

Hatékony iteratív fejlesztési módszertan a gyakorlatban a RUP fejlesztési módszertanra építve Hatékony iteratív fejlesztési módszertan a gyakorlatban a RUP fejlesztési módszertanra építve Kérdő Attila, ügyvezető, INSERO Kft. EOQ MNB, Informatikai Szakosztály, HTE, ISACA 2012. május 17. Módszertanok

Részletesebben

Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform - NEJP

Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform - NEJP Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2018. 10. 05. 1 Digitális kapcsolatok NMFR 91 millió mobilparkolási tranzakció 1 650 000 ügyfél 40 milliárd Ft bevétel beszedése és elszámolása 23 viszonteladó integrálása (kkv-k

Részletesebben

SOA ALAPÚ INTEGRÁCIÓS LEHETŐSÉGEK AZ E-KÖZIGAZGATÁSBAN

SOA ALAPÚ INTEGRÁCIÓS LEHETŐSÉGEK AZ E-KÖZIGAZGATÁSBAN SOA ALAPÚ INTEGRÁCIÓS LEHETŐSÉGEK AZ E-KÖZIGAZGATÁSBAN Fekete János, fekete@sbgk.hu Dr. Kondorosi Károly, kondor@iit.bme.hu Budapesti Műszaki Egyetem, Információtechnológiai Innovációs és Tudásközpont

Részletesebben

Angyal Business Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Zrt.

Angyal Business Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. Angyal Business Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. bemutatkozás: Az Angyal Business Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. magyarországi és európai közép-, és nagyvállalatok számára nyújt informatikai

Részletesebben

ÉMI TÜV SÜD. ISO feldolgozása, elvárások. Kakas István KIR-MIR-MEBIR vezető auditor

ÉMI TÜV SÜD. ISO feldolgozása, elvárások. Kakas István KIR-MIR-MEBIR vezető auditor ÉMI TÜV SÜD Az EMI-TÜV SUD Magyarország egyik piacvezető vizsgáló és tanúsító cége, amely magas színvonalú műszaki, minőségügyi és biztonságtechnikai megoldásokat nyújt ügyfeleinek a vizsgálat, ellenőrzés,

Részletesebben

Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások

Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások Az ITSource Kft. célja ügyfelei költséghatékony és rugalmas kiszolgálása. Cégünk olyan hosszú távú együttműködés megvalósítására törekszik, melynek során

Részletesebben

Dr. Dinnyés Álmos Projekt menedzsment módszerek alkalmazásának kihívásai a felsőoktatásban

Dr. Dinnyés Álmos Projekt menedzsment módszerek alkalmazásának kihívásai a felsőoktatásban Dr. Dinnyés Álmos Projekt menedzsment módszerek alkalmazásának kihívásai a felsőoktatásban A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája a felsőoktatás kihívásai a XXI. században SZE - finanszírozási

Részletesebben

K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft. ESETTANULMÁNY

K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft. ESETTANULMÁNY K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft. ESETTANULMÁNY Gördülékeny ügymenet Microsoft Dynamics NAV-val Átfogó vállalatirányítási rendszert vezetett be a K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft.-nél az XAPT. A szállítmányozási

Részletesebben

esettanulmány minta

esettanulmány minta esettanulmány minta r+ www.referenciak.com esettanulmány tartalom ki az ügyfél, mit csinál mik voltak az ügyfél céljai és igényei megoldásra váró probléma, mit szeretett volna az ügyfél elérni melyek voltak

Részletesebben

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK BEMUTATKOZÁS Iparágtól függetlenül három egymással szorosan összefüggő terület játszik komoly szerepet a vállalatok sikerességében:az

Részletesebben

Szolgáltatásintegráció (VIMIM234) tárgy bevezető

Szolgáltatásintegráció (VIMIM234) tárgy bevezető Szolgáltatásintegráció Szolgáltatásintegráció (VIMIM234) tárgy bevezető Gönczy László gonczy@mit.bme.hu A tárgyról A tantárgy célja a hallgatók megismertetése a komplex informatikai rendszerek integrációs

Részletesebben

A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015.

A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015. A Rehabjob bemutatkozó diasora megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja területén 2015. Bemutatkozás REHABJOB - JOBGROUP REHABJOB (www.rehabjob.hu) üzletágunk mellett az alábbi divíziók tartoznak

Részletesebben

Vállalati mobilitás. Jellemzők és trendek

Vállalati mobilitás. Jellemzők és trendek Vállalati mobilitás Jellemzők és trendek Vállalati mobilitás értelmezése és előnyei A mobil eszközök (okos telefon, tablet, laptop) száma világszerte rohamosan növekszik és használatuk már nem luxus, hanem

Részletesebben

Vállalati alkalmazások tervezése és fejlesztése

Vállalati alkalmazások tervezése és fejlesztése Vállalati alkalmazások tervezése és fejlesztése Bizalom Cégünk nagyvállalati alkalmazásfejlesztéshez nyújt szolgáltatásokat: webalkalmazások, nagyvállalati alkalmazásrendszerek fejlesztése és integrációja.

Részletesebben

Fedezze fel a Legrand világát

Fedezze fel a Legrand világát Fedezze fel a Legrand világát MINDEN, AMI VILLANYSZERELÉS www.legrand.hu 15 éve Magyarországon! A Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. piacvezetõ a kisfeszültségû elektromos szerelvények gyártása

Részletesebben

Kontrolling támogató rendszer bevezetése a NISZ-ben

Kontrolling támogató rendszer bevezetése a NISZ-ben Kontrolling támogató rendszer bevezetése a NISZ-ben HOUG Siófok, 2014. március 26. Szalontay Gyöngyi Vezető Szakértő NISZ Zrt. Szabó Gábor Csoportvezető R&R Software Zrt. Tartalom Szabó Gábor Essbase áttekintés

Részletesebben

Toborzás a Linkedin és okosórák korában A toborzás, mint ügyfélkapcsolat kezelés

Toborzás a Linkedin és okosórák korában A toborzás, mint ügyfélkapcsolat kezelés 1 Toborzás a Linkedin és okosórák korában A toborzás, mint ügyfélkapcsolat kezelés Dr. Szeles János ProMigCon Kft. ügyvezető Bíró Gábor- ProMigCon Kft. vezető tanácsadó 2 Témakörök A ProMigCon Kft. bemutatása

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

Eger és Környéke Takarékszövetkezet Stratégiai terv 2009-2011 STRATÉGIAI TERV 2009-2011

Eger és Környéke Takarékszövetkezet Stratégiai terv 2009-2011 STRATÉGIAI TERV 2009-2011 STRATÉGIAI TERV 2009-2011 1 I. Működési filozófia Továbbra sem változik : Működési, szolgáltatási területünkön mi vagyunk a legnagyobb helyi kompetenciával és a legszorosabb ügyfélkapcsolatokkal rendelkező

Részletesebben

Output menedzsment felmérés. Tartalomjegyzék

Output menedzsment felmérés. Tartalomjegyzék Összefoglaló Output menedzsment felmérés 2009.11.12. Alerant Zrt. Tartalomjegyzék 1. A kutatásról... 3 2. A célcsoport meghatározása... 3 2.1 Célszervezetek... 3 2.2 Célszemélyek... 3 3. Eredmények...

Részletesebben

Az Invitel szerepe és tapasztalatai a Kontakt Tolmácsszolgálat rendszerének kiépítésében. 2015. február 18.

Az Invitel szerepe és tapasztalatai a Kontakt Tolmácsszolgálat rendszerének kiépítésében. 2015. február 18. Az Invitel szerepe és tapasztalatai a Kontakt Tolmácsszolgálat rendszerének kiépítésében 2015. február 18. Az Invitel világa A magyar telekommunikációs és informatikai piac egyik meghatározó szereplőjeként

Részletesebben

Menetrendkezelő Rendszer

Menetrendkezelő Rendszer Menetrendkezelő Rendszer Rózsa Péter Folyamatirányítási Informatikai Osztály Piacműködtetési és gazdasági informatikai főmunkatárs MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2016. október Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Társadalmi egyeztetésre került két, korábban felfüggesztett

Részletesebben

Szolgáltatás Orientált Architektúra a MAVIR-nál

Szolgáltatás Orientált Architektúra a MAVIR-nál Szolgáltatás Orientált Architektúra a MAVIR-nál Sajner Zsuzsanna Accenture Sztráda Gyula MAVIR ZRt. FIO 2009. szeptember 10. Tartalomjegyzék 2 Mi a Szolgáltatás Orientált Architektúra? A SOA bevezetés

Részletesebben

Bartimex Kft. Cégbemutató

Bartimex Kft. Cégbemutató Bartimex Kft. Cégbemutató A Bartimex Kft. magyar magánszemélyek tulajdonában álló, bankkártya és informatikai területen tevékenykedő, tanácsadó vállalkozás. Szakértőként elsősorban az üzleti és technológia

Részletesebben

Az Ariba Magyarországon - S2P automatizálás a világ élvonalában

Az Ariba Magyarországon - S2P automatizálás a világ élvonalában Az Ariba Magyarországon - S2P automatizálás a világ élvonalában Gergely Ákos Vezérigazgató DOQSYS Business Solutions Zrt. Tartalom DOQSYS Bemutatkozás Ariba megoldásportfólió Jövőkép a S2P területen Összefoglalás

Részletesebben

A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban

A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban Gombás László Krasznay Csaba Copyright 2011 Hewlett-Packard Development Company HP Informatikai Kft. 2011. november 23. Témafelvetés 2 HP Confidential Cloud

Részletesebben

Tisztelettel köszöntöm a RITEK Zrt. Regionális Információtechnológiai Központ bemutatóján. www.ritek.hu

Tisztelettel köszöntöm a RITEK Zrt. Regionális Információtechnológiai Központ bemutatóján. www.ritek.hu Tisztelettel köszöntöm a RITEK Zrt. Regionális Információtechnológiai Központ bemutatóján. www.ritek.hu BEVEZETŐ az ASP-szolgáltatásról Az ASP-szolgáltatás (Application Service Providing) előnyei A megrendelő

Részletesebben

Gyakorlati tapasztalatok dokumentumkezelő rendszerek bevezetésében. Hivekovics Zoltán Kereskedelmi vezető Remedios Kft.

Gyakorlati tapasztalatok dokumentumkezelő rendszerek bevezetésében. Hivekovics Zoltán Kereskedelmi vezető Remedios Kft. Gyakorlati tapasztalatok dokumentumkezelő rendszerek bevezetésében Hivekovics Zoltán Kereskedelmi vezető Remedios Kft. A Remediosról 1995 óta működő informatikai vállalkozás Oracle, Unix infrastruktúra

Részletesebben

Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában?

Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában? Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában? Kórász Tamás igazgató, KPMG Tanácsadó Kft. 2013.11.12. Tartalom 1. Mit vár el egy KKV-vezető az informatikától? 2. A buzzword felhő

Részletesebben

Mobil üzleti alkalmazások az e-mail-en és naptáron túl

Mobil üzleti alkalmazások az e-mail-en és naptáron túl Mobil üzleti alkalmazások az e-mail-en és naptáron túl Berczik Márton, SAP Hungary Kft. App!system - Vállalati mobilitás és szoftverszolgáltatások konferencia, MOM Kulturális Központ, 2013. május 23. Napirend

Részletesebben

ALKALMAZÁS KERETRENDSZER

ALKALMAZÁS KERETRENDSZER JUDO ALKALMAZÁS KERETRENDSZER 2014 1 FELHASZNÁLÓK A cégvezetők többsége a dobozos termékek bevezetésével összehasonlítva az egyedi informatikai alkalmazások kialakítását költséges és időigényes beruházásnak

Részletesebben

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható Rugalmas, skálázható és megbízható Az OpenScape Business rendszer a kis- és közepes vállalkozások változatos igényeinek minden szempontból megfelelő korszerű, egységes kommunikációs (UC) megoldás. A rendszer-felépítése

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service. szolgáltatások

The Leader for Exceptional Client Service. szolgáltatások The Leader for Exceptional Client Service IT biztonsági szolgáltatások ACE + L A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata. A világ több

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Gábor András

Oktatói önéletrajz Dr. Gábor András habilitált egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1999-2015 ISACA, CISA Információrendszer Auditor 1977-1979 Marx Károly Közgazdaságtudományi

Részletesebben

Üzletmenet folytonosság menedzsment [BCM]

Üzletmenet folytonosság menedzsment [BCM] Üzletmenet folytonosság menedzsment [BCM] Üzletmenet folytonosság menedzsment Megfelelőség, kényszer? Felügyeleti előírások Belső előírások Külföldi tulajdonos előírásai Szabványok, sztenderdek, stb Tudatos

Részletesebben

Életre keltjük épületét

Életre keltjük épületét Tégy bele csövet, szerelvényt! Hol kazán ontja melegét, a ház életre kél Közel 40 fő munkatársi létszám, közel 100 főt foglalkoztató alvállalkozói kör. 300 m2, XXI. századi technológiával épült iroda,

Részletesebben

Állami érdekű alkalmazás-fejlesztések egységes környezetben. Papp Gergely Zoltán

Állami érdekű alkalmazás-fejlesztések egységes környezetben. Papp Gergely Zoltán Állami érdekű alkalmazás-fejlesztések egységes környezetben Papp Gergely Zoltán Alkalmazás-üzemeltetési és alkalmazás-fejlesztési szolgáltatások Alapnyilvántartásokhoz kapcsolódó szolgáltatások (pl. okmányok,

Részletesebben

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország.

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország. VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2. napjától 2021. január 4. napjáig van

Részletesebben

IT üzemeltetés és IT biztonság a Takarékbankban

IT üzemeltetés és IT biztonság a Takarékbankban IT üzemeltetés és IT biztonság a Takarékbankban Előadó: Rabatin József Üzleti stratégia igények Cél? IT és IT biztonsági stratégia Mit? Felmérés, Feladatok, Felelősség Minőségbiztosítás Mennyiért? Hogyan?

Részletesebben

System Center Service Manager 2012 konferencia. Ker-Soft Kft. Dr. Vinkovits Eszter - Ügyvezető igazgató

System Center Service Manager 2012 konferencia. Ker-Soft Kft. Dr. Vinkovits Eszter - Ügyvezető igazgató System Center Service Manager 2012 konferencia Ker-Soft Kft. Dr. Vinkovits Eszter - Ügyvezető igazgató Program Ker-Soft Számítástechnikai Kft. dr. Vinkovits Eszter Kaszás Orsolya Nyikes Tamás Nagy Dániel

Részletesebben

Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások

Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások KIFÜ színpad Infotér Konferencia 2016. november 9. Lázár János Távközlési Üzletágvezető Antenna Hungária vezeték nélküli stratégia és célkitűzések ANTENNA

Részletesebben

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Köszöntöm Önöket! Az előadás vázlata 1. A Rolling Consulting Hungary bemutatása 2. Pályázati lehetőségek a Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

IT Factory. Kiss László

IT Factory. Kiss László IT Factory Kiss László Mit jelent az IT Factory Együttműködő építőelemekből áll, amelyek jól definiált céllal, feladattal rendelkeznek. A tervezés és megvalósítás világosan elkülönül. A folyamatok és teljesítmény

Részletesebben

A klinikai auditrendszer bevezetése és működtetése

A klinikai auditrendszer bevezetése és működtetése TÁMOP-6.2.5.A-12/1-2012-0001 Egységes külső felülvizsgálati rendszer kialakítása a járó- és fekvőbeteg szakellátásban, valamint a gyógyszertári ellátásban A klinikai auditrendszer bevezetése és működtetése

Részletesebben

Szolgáltatásaink MN6 Energiaügynökség

Szolgáltatásaink MN6 Energiaügynökség Szolgáltatásaink MN6 Energiaügynökség MN6 Energiaügynökség - hitelesség és szakértelem sokoldalúan! Az MN6 Energiaügynökség energetikai szakértőket, mérnököket, közgazdászokat összefogó független, magántulajdonban

Részletesebben

IdomSoft Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság

IdomSoft Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság IdomSoft Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2019. évi közbeszerzési terve Közbeszerzés tárgya Közbeszerzés tervezett mennyisége Közbeszerzésre irányadó i rend Tervezett fajtája Eljárás megindításának

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Gábor András

Oktatói önéletrajz Dr. Gábor András habilitált egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1999 ISACA CISA Információrendszer Auditor 1977-1979 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem

Részletesebben

SAPora folyamatok és felületek, azaz IBM megoldások az EGIS-ben

SAPora folyamatok és felületek, azaz IBM megoldások az EGIS-ben SAPora folyamatok és felületek, azaz IBM megoldások az EGIS-ben Bures Ferenc (vezető fejlesztő) Spaczér Miklós (osztályvezető) 1/130 09-09-10 1 Tartalom Cégbemutató Az EGIS IT környezete (amire építünk)

Részletesebben

Magyar Posta központi Oracle infrastruktúrája VMware alapokon

Magyar Posta központi Oracle infrastruktúrája VMware alapokon Magyar Posta központi Oracle infrastruktúrája VMware alapokon MP Zrt. Oracle infrastruktúra 1. Eredeti állapot Tervezés 2. Virtuális platform kiválasztása 3. Környezet felépítése 4. Üzemeltetési kihívások

Részletesebben

MEGHÍVÓ. hely: PKI Konferenciaterem, Bp. VI. Andrássy út 3. I. em. időpont: 2008. február 18., hétfő, 17 30

MEGHÍVÓ. hely: PKI Konferenciaterem, Bp. VI. Andrássy út 3. I. em. időpont: 2008. február 18., hétfő, 17 30 MEGHÍVÓ A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, a European Organisation for Quality MNB Informatikai Szakbizottsága, és az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvényére

Részletesebben

Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál. Magyar Telekom IAM rendszer Pálfy Zsolt Levente 2008.05.29, 1.

Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál. Magyar Telekom IAM rendszer Pálfy Zsolt Levente 2008.05.29, 1. Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál Magyar Telekom IAM 2008.05.29, 1. oldal Magyar Telekom Csoport integrációs projektek Infrastruktúra egységesítési feladatok 2008.

Részletesebben