A H.M.S. Victory építése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A H.M.S. Victory építése"

Átírás

1 A H.M.S. Victory építése Hozzáadta: viola október 18. hétfõ 19:59 Utolsó frissités szeptember 04. kedd 11:28 A cikksorozatban nyomonkövethetjük a szerzõ hajójának építését. - Alap : Panart VICTORY - Méretarány: 1:78 - Teljes hossz: 1300 mm Fotómaratott díszítések, az összes ágyú az ágyúnyílások keretezése, a hajófenék réz borításának anyaga stb. tartalma a kittnek. A kitt ára 82 e pénz. A gerinc és a borda összerakása hagyományos módon történt. A csomagban lévõ lemezekbõl a lézerrel már kivágott elemeket ki kell szépen szedni, lesorjázni, sorrendben felilleszteni beállítani, be kellett illeszteni egyidejûleg két fedélzetet ami késõbb nem látható ( elsõsorban merevítõ feladatuk van ) továbbá 3 sor 10 x 5 mm lécet, melyek a nem a látható fedélzeti részeken lévõ ágyukat fogják tartani. Ha ez megvan az egészet szépen össze kell ragasztani. A fenti rajzon talán látható, hogy váz összeállítás mibõl áll és hol vannak a majdan ágyútartó feladatot ellátó lécek. Nem egy nagy kunszt. A kitt doboza a fa alapanyagokkal. Fotómaratott külsõ díszítõ elemek.

2 Ágyúcsövek, drót, és a réz borítás lemezei. A kitt egyéb darabjai, oszlopok, csigák, háló stb. Fedélzeti rácsok alapanyaga, ágyúnyílások keretei, csigák, kötelek. A kötél rendkívül kevés. Biztosan kell még sok méretben és méterben is. Ilyen táblákból vannak kivágva lézerrel a fõbb darabok. Mint gerinc, bordák, stb. Ez a fõfedélzet. Ebben az állapotában már az alapra fel van ragasztva a fedélzet padlózata. A padlózat 0,5 x 3 mm x 900 mm mahagóni. Ezt 60 mm hosszú darabokra vágva fél hossz eltolással kell felragasztani az alapra. Itt már az összeállított gerincre és bordázatra kerül az elsõ palánksor. Anyaga hárs 2x 6X 900 mm. Megjegyzem ennél a hajónál nem lehet egy réteg palánkkal dolgozni. A Price de Neuchatel ( Constucto ) esetében ( ami szintén dupla palánkozású ) elég volt, sõt jobb, csak az elsõ palánksort felrakni nagyon gondosan, mert az elsõ sor 2,5 mm vastag mogyoró fa anyag. Szépen felrakva és összecsiszolva nagyon mutatós. Ennek az belsõ palánksora hársfa. Következésképpen muszáj felrakni mert ez adja a stabilitást, majd a 0,5 mm mahagóni második sort mert csak úgy néz majd ki jól. A puha hárssal könnyû dolgozni, de nem maradhat végleges, hiszen puhafa lévén polírozhatatlan. Ezért az elsõ sor felrakásának precizitására különösebb figyelmet nem fordítottam. Látszik is.

3 A hajó felülnézetben az alsó fedélzet már a helyén. Látszik a korábban említett két stabilizációs fedélzet sárgára festve. A fedélzeti nyílásokat az eredeti terv nem keretezteti körbe mert a majdan rákerülõ fedélzeti rács miatt nem látható. Én viszont a tervtõl eltérõen a lejáratot nyithatóan kívánom majd elkészíteni és lejáró lépcsõt készíteni a raktérbe ami szintén látható lesz. Ezért kereteztem le a fedélzeti nyílást. A keresztben látható rudacskák a ragasztó kötéséig maradnak. A tat látható szintén változtatással a rajzokhoz képest. Eredetileg a tatkabinokba nem lehet belátni. Én úgy szeretném ha a belátás biztosított lehetne, hogy sikerül -e az majd elválik. Ezért a tatkabinok padlóját szintén lepadlóztam és a falait fehérre festettem. A padlózás közbeni állapotot mutatja a kép. Felülnézetben a hajó. Az alsó fedélzet melletti hajóoldal ( ahol is majd ágyuk lesznek a csiptetõk látszanak ) csak külsõ palánkozású. Ami azt jelenti, hogy a bordák belsõ fele nincs burkolva. Valószínûleg az eredetin így volt. Én belülrõl is leburkolom az alsó fedélzet oldalát és a benyúló félfedélzet alját. Talán mutatósabb lesz. A burkolás úgy történt mint a külsõ hajótesten. Egy réteg hárs, majd a mahagóni. A leírás szerint ha kész az elsõ ( belsõ ) palák sor ( a hárs ) csiszolás után ragasztóval le kell kenni kívülrõl a hajótestet. Abból a célból, hogy majd az ágyúnyílások kivágásakor ( két borda közé két ágyúnyílás is kerül ) egybemaradjon a palánksor. Én ezt nem tartottam megbízhatónak ezért mikor a palánkozás kb. 2/3 nál tartott a legfelsõ sortól számítva belülrõl ( mert ekkor még jól hozzá lehet férni alulról is ) mûgyantával és üveggyapot paplannal belülrõl megerõsítettem. Ez késõbb nem látható és biztosítja, hogy a 104 ágyúnyílás kivágásakor ne essenek szét esetleg a palánkok. Remélem. A képen a már megszilárdult mûgyantás paplan látható még eldolgozás ( szintbe csiszolás elõtt ). A fenti képeken az látszik, hogy eldolgozás elõtt hogyan nézett ki a belülre felkasírozott üveggyapot a mûgyantával

4 Az elsõ sor palánkkal elkészült hajótest. A második palánksor felhelyezése. A második fedélzet a kormánykerékkel, második sor palánkozás közben. Ezek a halszálkáknak látszó valamik a mentõcsónakok összeragasztott vázai. ( gerinc, borda ) A befestett fõkötélzet szárad. Az eredeti kötélzet nyers színû. A hajón a tarcs sötét színû. A festést diófapáccal ( amit az asztalosok használnak oldottam meg. Igy sötétbarna lett. Igy néz ki a kötél festés után, vagy akár gyári formájában. (a szõrösödésre gondolok )

5 Így néz ki méhviasszal való átdörzsölés után. ( nincs szõrõsödés ) Festés alatt az egyik árboc platformja. ( kétszer kell festeni.) A három árboc Az elkészült második sor palánkozás, nyers állapotban. A csiszolás, hibajavítás, porustömítés, stb. ezután következik. Az egyik keresztrúd, félkész állapotban. A fenti keresztrúd középsõ része leburkolva 3x0,5 mm lécekkel. Folytatása hamarosan...

6 A csiszolt pórustömített testen, felrajzolás után az ágyúnyílások elkészítése. A kész ágyúnyílás sorok a testen. Középen a majdani bejárati ajtó. Elkészítés módja : Felrajzoltam (sablon szerint ) a nyílásokat majd 5 mm fafúróval nagy fordulatszámú géppel kifúrtam a jelölések közepén. A fúrónak újnak illetve élesnek kell lenni. Azért kell a nagy fordulatszám, hogy ne tépje a fúró a fát. Utána nagyfordulatú gépel 3 mm spirálhornyú ujjmaróval a rajz szerint kimunkáltam a nyílásokat, majd reszelõvel kiigazítottam a sarkokat ill. a kisebb hibákat. Itt látszik, hogy nem kell nagyon pontosan kidolgozni a nyílásokat, mert a késõbb belekerülõ ágyúnyílás keretek peremükkel takarják az esetleges hibákat. Az alsó alig látható ágyúsornál a feljelölés nem volt pontos, a jelölés szerinti középre fúrás mint látszik a szélére sikerült. Nem nagy baj a keret takarni fogja. A tattkabin falainak beillesztése, felragasztása. A test nagyon vékony csiszolókittel áthúzva és lecsiszolva 800-as papírral. Így elõ van készítve a festésre. Ha nem lenne festve természetesen nem szabadna kigittelni, de akkor nem is kellene. A natúr felületen 0,1 mm 0,05 mm rés vagy egyenetlenség alig vagy egyáltalán nem észrevehetõ. A színre fújt felület viszont nagyon kidobja a hibákat.

7 Az okkersárga oldal festett állapotban. A többi rész kitakarva. Az egyik mentõcsónak palánkozás közben. Négy darab készül, különbözõ méretekben. Az egyik fedélzeti ágyú. Az innen esõ tengely fedõlemezébõl még hiányzik 2 szeg. Egyébként az ágyú 12 darabból van. ( ha jól számoltam ) Egy másik mentõcsónak palánkozása. A palánk mérete 3x0,5 mm!

8 Egy felszerelésre kész keresztrúd. A fenti keresztrúd közeli képe. A taposó köteleket bandázsolva raktam fel. Elég macerás ekkora helyen felrakni a bandázst, de lesz ez még rosszabb is. A réz kötéltartó és a keresztrúd hosszabítót tartó anyag 0,6 mm. Ezen talán jobban látszik a kötélzet elkészítése. Természetesen a munka csak csipesszel ill. csipeszekkel megy. Ügyesebb kisebb kézzel lehet, hogy menne. Az ágyúnyílások ajtajai alap anyag szinten. Alul 2 szál 6x2 mm hárs léc rajta 0,5x6 mm mahagóni közte a trutyi a

9 ragasztó. A fentiek körbecsiszolás után. A fenti ajtók pirosra festve és felragasztva az ajtók külsõ fekete fedele. Kell belõle kb. 70 db. Itt talán jobban látszik egy ajtó kész állapotban még vasalás nélül. A hajótest a korábban mutatott sárgra festés utáni fekete festéssel. Természetesen a dörzsgerendák, ajtók, ágyúk

10 még sehol. A tattfedélzet külsõ burkolatának felragasztása. Az ablakok mögött az "üveg" dakronból van. A hajó vízvonal alatti részére kerülõ vörösréz burkolat felragasztás közben. A réz felett látható papírcsík a vízvonalat jelzõ segédeszköz. A második részben mutatott halszálkák, és a harmadikban látható bordázás alatt lévõ csónak még mindig félkész, de elõrehaladottabb állapotban. Ez a kép kb. 1:1. Ezek a csónak padlódeszkái lesznek.

11 Lassacskán befejezõdik a vízvonal alatti test réz lemezekkel való burkolása. A képen 2:1 nagyításban létható a lemezelés. Az ágyúnyílások beépítve a testbe. A nyílásoknak benyúló oldalfalat is készítettem ( ezt a leírás nem tartalmazza ez is turbózásnak hívom, lehet, hogy helytelenül ) mert az ágyúcsövek mellett be lehetett volna látni a hajótestbe. Az ágyúnyílások feletti vasalatok felhelyezése. Az eredeti hajón ezek a vasalatok a fekete részen vannak. Én azért tettem a fekete vasalatot sárga oldalra mert szinten így mutatósabb. Az oldalsó fekete dörzsgerendák felhelyezve. A dörzslécek a palánkozással párhuzamosak. Az eredetin a fekete festés vonalvezetése nem követi a palánkozás vonalát. Ezt a megoldást mutatósabbnak és logikusabbnak tartom. ( lehet vitatkozni!! bár változtatni már nem sokat )

12 A bug építésének kezdete. A bug az oldalgerendákkal felülrõl. Ugyanaz oldalnézetben. Az orrkabin a helyén. A rózsaszínû kockák fölé még csapóajtók kerülnek. ( ha el nem felejtem).

13 Szembõl a hajó. Egy dörzsgerenda a réz burkolat határán még hiányzik. A tat felõl még, természetesen félkész állapotban. A víz alatti réz borítás még nem teljesen kész. A gerincre való ragasztás ( rögzítés ) problémát okoz. Még sokat kell vakaróznom míg kitalálom milyen ragasztó hajlandó a behajlított réz lemezeket biztonságosan megtartani Itt az látható, hogy milyen kötélrögzítõ szemeket kell gyártanom, hogy valamelyest mutatós legyen és hasonlítson az eredetire. A képen alul látható 2 db szem az amit a készletben adnak.a felül látható 2 db szem ami karikával van ellátva az általam gyártott. Kell belõle kb. 200 db. A Fórumban egy írásban ilyesmire gondoltam amikor a modell felturbózását említettem. A réz drótot sk. kell lehúzni, két okból. Egyrészt nem biztos, hogy kapsz megfelelõ átmérõjût ( nekem 0,55 mm kell ehhez ) másrészt amit kapsz, ha méretben jó is, de lágy. Lágy drótból nem lehet ilyesmit csinálni, vagy a szemeket le kell ezüsttel forrasztani. Abba meg nyugival bele lehet unni. Ha pl. 1,2 mm drótot kilágyítasz, vagy eleve lágy, mire lehúzod 0,55 mm méretre olyan kemény lesz, hogy vidáman lehet vele dolgozni. Most olyan fázisban tart a munka, hogy látványos változások nincsenek. Sok egyforma ágyú, sok, nyílásfedél, sok fenéklemez stb. és, hogy ezekbõl 1-10-vagy 88 van készen az képileg mindegy, de munkaidõben nem. Az ágyúnyílást tartó vasalat "zsanérjai" helyükre rögzítve.

14 Az ágyúnyílás ajtaja felszerelve, a 2 db felsõ nyitó ill. rögzítõkötéllel, és az alsó behúzó kötéllel. A felsõ kötelek furaton keresztü a hajótestbe mennek az ágyúk fölé, az alsó az ablakon keresztül az ágyúk mellé. Egy ágyúnyílás ajtó közelrõl. A felsõ kötelek rögzítéséhez van szükég az 5. részben mutatott kötélrögzítõ szemekre. Összeszerelve kötelekkel látható az alábbi képen. A galion felsõ rácsozata és a horgonydaruk. A tatt galéria félkész állapotban. Ezen a képen valamennyire látszanak a már beépített ágyúcsövek is.

15 Az ágyúnyílások és ágyúk beépítve, kötelekkel, ablakkal. A csónak csúsztató. A majdnem kész galion. Hiányoznak a galionfigurák és az orrárboc és kapcsolt részei. ( majd legközelebb?) A fenékveret és kormány kész állapotban. Aki hasonló fenékverettel ellátott hajót kíván építeni a lezárások ( gerinc, hajóorr, hajófar ) készüljön fel egy halom problémára és macerára a ragasztást illetõen.

16 A fedélzeti rakodónyíl ás lépcsõje ( a terveken nincs rajta ) az eredeti hajónál felfedezni véltem ezért megépítettem. A rakodónyílások fedelei illetve rácsozata. A félig nyitott ajtó hivatott az elõzõ képen látható lépcsõ "láthatóvá" tételére. Fõfedélzet ágyúi A háttérben a kormányállás és tattkabin részlete. húzó kötelekkel. A visszafogó kötelek még hiányoznak. A fõfedélzet ágyúi felülnézetben.

17 A fedélközi ágyúk, húzó és visszafogó kötelekkel. Fõfedélzet ágyúi oldalnézetben. A "berendezett" tattfedélzet. Fõfedélzet a fõárboc helyével, kötélbakkal és fedélzeti rácsokkal.

18 A galion majdnem készen. Fõfedélzet a térképtartó szekrénnyel, oldallépcsõ, ( félkész ) és az egyik ágytartállyal ( még háló nélkül). Fõfedélzet elsõ része, haranglábbal. Elõárboc helye, rácsokkal, bakokkal. A tatt a merevítõkkel, a zászló láda és zászlótartó rúd helye.

19 A felhelyezett oldaldíszek. Fedélzeti lejáró. Ezután a kötélzet következik és azok a hajótesten és fedélzeten lévõ apróságok, melyek útban lennének, ha a jelenlegi állapotban már a helyükre raknám õket. A fõfedélzet a komplett ágyúkkal és a fedélzeti padlók "szegelései". Macskafejek felszerelve

20 Az oldalfeszítõ kötelek felszerelése az oldalpárkányra. A 4 sorban összeragasztott palánkdarabok hivatottak a acskafejek azonos távolságának beállítását segíteni. Az árboc törzsön az oldalfeszítõ kötelek bekötése oldalról. ( nincs mégmind fenn ) Az árboc törzsön az oldalfeszítõ kötelek bekötése szembõl. Ezeket a képeket azért készítettem, mert ha az összes állókötélzet felszerelésre kerül, valószínûleg nem fogok a fényképezõgéppel elég közel férni, hogy jó felvételt készítsek. Azt szerettem volna, hogy jól ki lessen venni a képekbõl, a honnan?, hova?, miért? és hogyan? kérdésekre a választ.

21 A fõárbóctörsz és a fõderékszár ill. a tereb kötelei bekötései és hágó kötelei. A fõárbóctörzs oldalkötelei és hágó kötelei a belsõ ( hajótest felõli ) oldalról nézve. A fõárbóctörzs oldal és hágó kötelei és kötései a külsõ oldalról nézve..jpg A fõárbóctörzs oldalköteleinek bekötései az oldalpárkányon. A fõderékszár feszítõ kötelei és hágókötelei.

22 A fõderékszár oldalkötelei. A hágószálak felkötésének párhuzamosságát elõsegítendõ a 6 mm széles palánk eselék. Csiptetõvel megfogatva könnyen lehet a következõ sor párhuzamosságát ill. egyenességét biztosítani. Alulnézetben a fõárbóctörzs és a fõderékszár álló kötélzete, majdnem kész állapotban. Alúlról nézve a fõárbóc tereb a bekötésekkel. A tereb feletti oldalkötélzet jobb oldalon kész, a másikon félmagasságig kész.

23 Az oldalkötélzet tereb alatti része. Feszítõkötél, a feszítõkötelek és a tereb között hágó kötelekkel. Fõárbóc tereb oldalkötél lekötései, és kötél elhelyezése. Oldalpárkány a macskafejekkel, az oldalfeszítõ kötelek és hágókötelek. A fõárboc tarcskötele.

24 A hajóorr köteleinek bekötése. A tatt kötélzet elrendezése, látszik a tároló rekeszek hálója. A tattárbócnál a kötél tekercsek ill kötélvégek. Az egyik tárolóháló a hajópárkányon.

25 Az orrárbóc kötélzetének alsó része. Egy keresztrúd rögzítése ill. bekötése az árbóchoz. Felsõ gaffvitorla rúd kötélzete. Gallion a kötélbekötésekkel és csigákkal.a ligõ lógó kötelek késõbb kerülnek a helyükre. Keresztrúd bekötés.

26 Orrárbóc egyik tartókötelének bekötésa a hajótesten. Tarcskötél és keresztrud. Ezután már csak a kész hajóról készítek felvételeket. - A jelen állapotban a tattárbóc kész. - A fõárbóc felsõ két kerestrúdja kész.hiányzik az alsó keresztrúd. - Az orrárbóc még keresztrudak nélkül. - Az orrsudár kész. ( majdnem ) Képek az elkészült hajóról.

27

XV. századi karakk építése

XV. századi karakk építése XV. századi karakk építése Hozzáadta: Nemo 2007. február 26. hétfõ 19:52 Utolsó frissités 2014. október 21. kedd 21:39 A hajó építése akkor fogant meg bennem, amikor befejeztem az elsõ fa vitorlásomat,

Részletesebben

Anyagszükséglet. Hígító 20 db polctartó

Anyagszükséglet. Hígító 20 db polctartó Függőpolc készítése Nemrég olvasói levelet kaptunk, melyben láncokkal a mennyezetre függesztett polc ötletét vetették fel (Offtopic rovatunkban olvasható). Látványos, de meglehetősen ingatag megoldás.

Részletesebben

Az MK-1 meghatározása és műszaki leírása

Az MK-1 meghatározása és műszaki leírása 1. számú melléklet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kötött formájú hajótípusokról szóló Szabályzatához Az MK-1 meghatározása és műszaki leírása A kötött formájú hajótípusokra vonatkozó általános szabályokon

Részletesebben

Összeszerelési útmutató. Magas gyerekágy 120 / 160 szintig

Összeszerelési útmutató. Magas gyerekágy 120 / 160 szintig Összeszerelési útmutató Magas gyerekágy 120 / 160 szintig 1 Köszönjük, hogy termékünket választotta! Termékeink egyedi kézi gyártásúak, ezért a szokásosnál nagyobb ügyességet igényel összeszerelésük. Kérjük

Részletesebben

KERTI SZEKRÉNY ÉP ÍTÉSI ÚTMUTATÓ

KERTI SZEKRÉNY ÉP ÍTÉSI ÚTMUTATÓ KERTI SZEKRÉNY ÉP ÍTÉSI ÚTMUTATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSI RAJZ 18 19 3 13 2 4 15 14 32 16 6 17 5 7 29 28 20 31 30 26 24 22 21 27 23 24 25 23 12 9 11 8 31 1 32 1 GERENDA 28x34x471 31 6 ZSANÉR 75x15 30 1 ALÁTÉTFA 15x50x0

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Asztalos szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 543 02 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és

Részletesebben

Az Amerigo Vespucci építése

Az Amerigo Vespucci építése Az Amerigo Vespucci építése Hozzáadta: viola 2005. február 23. szerda 18:05 Utolsó frissités 2007. szeptember 06. csütörtök 12:47 A ma még szolgálatban lévõ vitorlások között az egyik legnagyobb hajó az

Részletesebben

Mordaunt építése. Hozzáadta: Szikora László 2008. június 24. kedd 22:46 Utolsó frissités 2016. március 17. csütörtök 10:03

Mordaunt építése. Hozzáadta: Szikora László 2008. június 24. kedd 22:46 Utolsó frissités 2016. március 17. csütörtök 10:03 Mordaunt építése Hozzáadta: Szikora László 2008. június 24. kedd 22:46 Utolsó frissités 2016. március 17. csütörtök 10:03 Sok idõ eltelt az elõzõ hajóm befejezése óta, amely után azonnal nekikezdtem az

Részletesebben

RENDŐRAUTÓ villogó LED-del és PRINT-Kojak-szirénával WINKLER - Nr. 101391

RENDŐRAUTÓ villogó LED-del és PRINT-Kojak-szirénával WINKLER - Nr. 101391 RENDŐRAUTÓ villogó LED-del és PRINT-Kojak-szirénával WINKLER - Nr. 101391 Anyaglista: 1 Nyárfafurnérlap 230 x 110 x 8 mm 2 Nyárfafurnérlap 230 x 90 x 6 mm 1 Nyárfafurnérlap 230 x 62 x 10 mm 3 Nyárfafurnérléc

Részletesebben

8. Szerelési megoldások FABETON szigetelôlapokkal

8. Szerelési megoldások FABETON szigetelôlapokkal 8. Szerelési megoldások FABETON szigetelôlapokkal 8.1. Szigetelôlapok felszerelése falazatra, födémre A FABETON szigetelôlemezeket mechanikai rögzítéssel, dûbelezéssel erôsítjük a szigetelendô felületre.

Részletesebben

Bizonyítvány nyomtatása hibamentesen

Bizonyítvány nyomtatása hibamentesen Bizonyítvány nyomtatása hibamentesen A korábbi gyakorlat A nyomtatásra kerülő bizonyítványokat, pontosabban a lap egy pontját megmértük, a margót ehhez igazítottuk. Hibalehetőségek: - mérés / mérő személy

Részletesebben

A feladatsor első részében található 1-20-ig számozott vizsgakérdéseket ki kell nyomtatni, majd pontosan kettévágni. Ezek lesznek a húzótételek.

A feladatsor első részében található 1-20-ig számozott vizsgakérdéseket ki kell nyomtatni, majd pontosan kettévágni. Ezek lesznek a húzótételek. A) Szakmai ismeret: Famegmunkálási, alakítási módok. Alkatrészek hajlítása. Fa ragasztása (ragasztással kapcsolatos fogalmak, ragasztás technológiája, ragasztás hibái). Faipari alapszerkezetek, fahajók

Részletesebben

Letöltésre. Szüksége van több technikai információra? Hívja a technikai támogatás osztályunkat.

Letöltésre. Szüksége van több technikai információra? Hívja a technikai támogatás osztályunkat. 13 06 800 18 726 Szüksége van több technikai információra? Hívja a technikai támogatás osztályunkat. help@demos-trade.com Majdnem mindent fel tudunk ajánlani a bútorvasalatokból. Éppen ezért ne habozzon

Részletesebben

A Golden Star brigg építése

A Golden Star brigg építése A Golden Star brigg építése Hozzáadta: Gateway 2007. május 03. csütörtök 18:30 Utolsó frissités 2007. szeptember 05. szerda 22:24 Az interneten való böngészés közben akadtam rá különféle hajózással és

Részletesebben

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés az oldalsó zárást biztosító gumitömítés

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés az oldalsó zárást biztosító gumitömítés Hôszigetelés mindenek felett Az Eurokapu kiváló minôségû, hôszigetelt acél panelekbôl készül az Ön igénye szerint, mely négyoldali gumitömítéssel biztosítja a légmentes zárást. A panelek ujjbecsípôdés

Részletesebben

PHŐNIX - sikló 900 WINKLER - Nr

PHŐNIX - sikló 900 WINKLER - Nr PHŐNIX - sikló 900 WINKLER - Nr. 100782 Anyaglista: 2 Balza-szárnyprofil 460 x 100 x 10 mm... Szárnyprofil (A), (B) 2 Fenyőléc 460 x 3 x 3 mm... Orrléc (C) 1 Fenyőléc 120 x 10 x 2 mm... Szárnytartó (D)

Részletesebben

ACO Markant 50-es és 60-as világítóakna 100%-ig újrahasznosítható polipropilénből (PP) 65 mm

ACO Markant 50-es és 60-as világítóakna 100%-ig újrahasznosítható polipropilénből (PP) 65 mm ACO Markant 50-es és 60-as világítóakna 100%-ig újrahasznosítható polipropilénből (PP) ACO Markant világítóakna polipropilén alapanyagból készült, egyetlen darabból fröccsöntött akna. A bordákkal merevített

Részletesebben

TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ

TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ Alap-tudnivalók A Tegosolar zsindelyek hatékonysága akkor maximális, ha déli tájolásúak. Vagyis válasszuk ki azt, vagy azokat a tetősíkokat, amelyek megfelelnek ennek

Részletesebben

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés a tömítéssel ellátott szekciók csatlakozása

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés a tömítéssel ellátott szekciók csatlakozása Hôszigetelés mindenek felett Az Eurokapu kiváló minôségû, hôszigetelt acél panelekbôl készül az Ön igénye szerint, mely négyoldali gumitömítéssel biztosítja a légmentes zárást. A panelek ujjbecsípôdés

Részletesebben

Automatikus mûködésû köztéri illemhelyek

Automatikus mûködésû köztéri illemhelyek Automatikus mûködésû köztéri illemhelyek...minõségi higiéniával H-2200 Monor, Mátyás király u. 11. Tel.: (29) 413-553 Fax: (29) 413-535 e-mail: bk@mail.datanet.hu internet: www.bandk.hu Nyolcszög alapú,

Részletesebben

VITORLÁS KATAMARÁN WINKLER - Nr. 100759

VITORLÁS KATAMARÁN WINKLER - Nr. 100759 VITORLÁS KATAMARÁN WINKLER - Nr. 100759 Anyaglista: 2 Styrodur lapok 380 x 45 x 30 mm 1 Nyárfafurnérlap 380 x 140 x 6 mm 1 Nyárfafurnérlap 380 x 100 x 10 mm 1 Nyárfafurnérléc 380 x 20 x 10 mm 1 Nyárfafurnérléc

Részletesebben

Toló-, harmónikaajtó és térelválasztó vasalatok

Toló-, harmónikaajtó és térelválasztó vasalatok Toló-, harmónikaajtó és térelválasztó vasalatok Toló- és harmónikaajtó vasalatok ZIUR Bevezetés Változatos megoldások tolóajtókra A toló- és harmónika ajtók alkalmazása a nyíló ajtókkal szemben választási

Részletesebben

Akció! -30. Lime székek. Fair Play fa székek. Színes székek

Akció! -30. Lime székek. Fair Play fa székek. Színes székek Akció! Vásároljon hihetetlenül kedvezményes áron egészen tavaszig csak a Fair Play-től! Ahogy ígértük ebben az évben is a lehető leghatékonyabban szeretnénk segíteni az Önök munkájukat. Rögtön az év elején

Részletesebben

Osztályelőírás. 1. Általános elvek

Osztályelőírás. 1. Általános elvek Osztályelőírás 1. Általános elvek 1.1 A REGINA egységes, az Osztályelőírás keretei között szabad tervezésű hajóosztály. Az Osztályelőírás célja az egységesség lehetőség szerinti biztosítása az előnyadás

Részletesebben

Safe Home Kft. Garázskapuk, ipari kapuk, elektronikák, kiegészítők árlistája. Érvényes

Safe Home Kft. Garázskapuk, ipari kapuk, elektronikák, kiegészítők árlistája. Érvényes Safe Home Kft. 1108 Budapest, Kozma u. 4. Tel.: +36 1 264 2540 E-mail: Web: safehome@safehome.eu www.safehome.eu Safe Home Kft Garázskapuk, ipari kapuk, elektronikák, kiegészítők árlistája Érvényes 2017.02.15.

Részletesebben

LH - MARKOLÓ (kanállal vagy markoló kézzel) WINKLER - Nr. 101440

LH - MARKOLÓ (kanállal vagy markoló kézzel) WINKLER - Nr. 101440 LH - MARKOLÓ (kanállal vagy markoló kézzel) WINKLER - Nr. 101440 Anyaglista: 1 Lucfenyőléc 170 x 40 x 40 mm 5 Nyárfafurnérlap 200 x 38 x 10 mm 1 Nyárfafurnérlap 220 x 55 x 6 mm 2 Bükkfarúd Ø 4 x 220 mm

Részletesebben

Rajz 02 gyakorló feladat

Rajz 02 gyakorló feladat Rajz 02 gyakorló feladat Alkatrészrajz készítése A feladat megoldásához szükséges fájlok: Rjz02k.ipt Feladat: Készítse el az alábbi ábrán látható tengely alkatrészrajzát! A feladat célja: Az alkatrész

Részletesebben

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet 12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet 12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet 12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma és megnevezése 34 582 08 Kőműves és hidegburkoló

Részletesebben

Finnbär árajánlat House Schulze 36 m2 alapterületű szigetelt gerendaház, 16m2 terasz

Finnbär árajánlat House Schulze 36 m2 alapterületű szigetelt gerendaház, 16m2 terasz Finnbär árajánlat House Schulze 36 m2 alapterületű szigetelt gerendaház, 16m2 terasz Szállított anyagok listája Gerendák, rönkök : Északi fenyőből formázott rétegelt ragasztott gerenda. Méretre vágva,

Részletesebben

Így kötöttem március idusán egy könyvet!

Így kötöttem március idusán egy könyvet! Így kötöttem március idusán egy könyvet! A kiindulás egy spirálos A/5 méretű regiszteres füzet, a spirálnál levágtam és összeragasztottam. A gerincet újra megkentem ragasztóval és ráfektettem a fűzővásznat,

Részletesebben

Redőny. Garázskapu PORTOS. www.portos.hu KATALÓGUS

Redőny. Garázskapu PORTOS. www.portos.hu KATALÓGUS edőny Garázskapu POTOS KATALÓGUS www.portos.hu ELÉHETŐ SZÍNEK SZÍN SK 250 SK 300 SK 350 PA 55 PA 77 101 - ezüst 102 - fehér 103 - szürke 105 - világos bézs 107 - világos szürke 108 - sötétbarna 109 - világosbarna

Részletesebben

BoxMaker Kezelési útmutató. V-1.2-HUN, 2014-Szept.-10

BoxMaker Kezelési útmutató. V-1.2-HUN, 2014-Szept.-10 BoxMaker Kezelési útmutató V-1.2-HUN, 2014-Szept.-10 BoxMaker alkalmazása A BoxMaker-t arra terveztük, hogy hullámpapírból lehessen vele a Paraméterek bekezdésben leírt dobozokat készíteni. A Paraméterek

Részletesebben

Viszonteladói árlista

Viszonteladói árlista Viszonteladói árlista érvényes: 2010. július 01-től visszavonásig Kód Megnevezés Nettó ár/db DUAL-1-T1 Zuhanykabin szerelvények Fali pánt 90 5 000 Ft DUAL-1-T2 Fali pánt 90 aszimmetrikus 5 000 Ft DUAL-1-135F

Részletesebben

Karácsonyi neszeszer

Karácsonyi neszeszer Karácsonyi neszeszer 2016/12. Patchwork Design 2016. www.szilvifoltvarras.hu Ez a PDF sablon személyes használatra készült. Tilos megosztani, másolni vagy feltölteni bármilyen weboldalra. A sablonok és

Részletesebben

Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett

Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett Independence 1775 Hozzáadta: Tóth Gyula 2007. november 29. csütörtök 00:17 Utolsó frissités 2009. augusztus 25. kedd 09:49 Ebben a cikkben elsõ fahajóm, az amerikai Independence szkúner építésérõl olvashattok.

Részletesebben

A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján Gépgyártás-technológiai technikus

A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján Gépgyártás-technológiai technikus A 12/2013 (III. 28.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 521 03 Gépgyártás-technológiai technikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja

Részletesebben

ROZSDAMENTES TERMÉKKATALÓGUS

ROZSDAMENTES TERMÉKKATALÓGUS ROZSDAMENTES TERMÉKKATALÓGUS www.furtinox.com TARTALOM CÉGÜNKRŐL VITORLÁS TERMÉKEINK ÁRBÓC KORLÁT (ELSŐ, HÁTSÓ ÉS POHÁRTARTÓ) KIKÖTŐBIKÁK FÉLSZEM (SEKLI) CSIGÁK TERELŐCSIGA KIFOLYÓK FÜRDŐLÉPCSŐ GÉNUA SÍN

Részletesebben

KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KITEK

KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KITEK KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KITEK KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KIT ALUMÍNIUM ZSANÉRRAL KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KIT ALUMÍNIUM ZSANÉRRAL Cikkszám Magasság mm Zsanérok száma Zárak száma 5103-2502-2

Részletesebben

2 3 2860mm * 40mm purhab szigetelés. 3 2 2740mm * horganyzott torziós rugók. 4 1 2630mm * csapágyazott görgők. 5 --- 2520mm * panelek közti tömítés

2 3 2860mm * 40mm purhab szigetelés. 3 2 2740mm * horganyzott torziós rugók. 4 1 2630mm * csapágyazott görgők. 5 --- 2520mm * panelek közti tömítés Szekcionált ajtó, FEHÉR színben, KAZETTÁS és BORDÁS kivitelű, 40 mm vastag, purhab szigetelésű, ujjbecsípődés védett, egysínes és duplasínes vasalattal 320 Ft /Euro árfolyamig 2 év garancia feltételhez

Részletesebben

2 3 2860mm * 40mm purhab szigetelés. 3 2 2740mm * horganyzott torziós rugók. 4 1 2630mm * csapágyazott görgők. 5 --- 2520mm * panelek közti tömítés

2 3 2860mm * 40mm purhab szigetelés. 3 2 2740mm * horganyzott torziós rugók. 4 1 2630mm * csapágyazott görgők. 5 --- 2520mm * panelek közti tömítés Szekcionált ajtó, FEHÉR színben, KAZETTÁS és BORDÁS kivitelű, 40 mm vastag, purhab szigetelésű, ujjbecsípődés védett, egysínes és duplasínes vasalattal 300 Ft /Euro árfolyamig 2 év garancia feltételhez

Részletesebben

Déri Múzeum Debrecen. Kolozs megye

Déri Múzeum Debrecen. Kolozs megye V.2008.3.1. 1. Ruhásszekrény sifon 2. Fenyőfából készített, gazdagon díszített asztalos munka. A bútor egész felületét beborítják a sárga és a szürkésfehér alapozásra festett növényi indákkal összekötött

Részletesebben

Tudja, hogy... könnyen kiszámíthatja az árat és egyszerűen megrendeli az alumínium keretek megrendelőlap segítségével, amely letölthető a www

Tudja, hogy... könnyen kiszámíthatja az árat és egyszerűen megrendeli az alumínium keretek megrendelőlap segítségével, amely letölthető a www Tudja, hogy... könnyen kiszámíthatja az árat és egyszerűen megrendeli az alumínium keretek megrendelőlap segítségével, amely letölthető a www oldalunkon? alumínium program Ajtó és fiók profilok Rápattintható

Részletesebben

A "Peregrine Galley" építése.

A Peregrine Galley építése. A "Peregrine Galley" építése. Hozzáadta: Baksa Béla 2008. december 05. péntek 12:43 Utolsó frissités 2011. július 18. hétfõ 10:11 Az elsõ hajóm a Golden Star Brigg elkészítése után gondolkodóba estem,

Részletesebben

LEICA LINO Termék bemutató Március 26.

LEICA LINO Termék bemutató Március 26. 1 LEICA LINO Termék bemutató 2018. Március 26. Egy erőteljes új termékcsalád P5 L2 L2P5 L2G L2P5G 2 Lino speciális kialakítás Ütéscsillapító gumiborítás Többféle áramellátás Automatikus pulzáló mód detektorhoz

Részletesebben

2 darab, 12.4 X 22.4 es darab.

2 darab, 12.4 X 22.4 es darab. Botlódrótos BB szóró Ha már kész a maszkunk, és nagyon nem tudunk mit kezdeni magunkkal, íme egy kis házibarkács, megint Sajna a boltban, készen kapható BB szórókkal lőtávban nem veszi fel a versenyt,

Részletesebben

Műszaki leírás. Műszaki leírás

Műszaki leírás. Műszaki leírás ACÉL BEJÁRATI AJTÓ RA08 Lépcsőházi bejárati ajtó Méretek:85 205 ; 95 205 Lemez vastagság (tok/szárny):1,2 mm/0,5 mm Szín: mahagóni, aranytölgy Szigetelés:méhsejt szerkezetű papír ACÉL BEJÁRATI AJTÓ RA040

Részletesebben

Speciális tetőfedések és ács szerkezetei

Speciális tetőfedések és ács szerkezetei Speciális tetőfedések és ács szerkezetei 57 Hajlatképzés A hajlatképzést többnyire a bádogos szerkezetek kiváltására alkalmazzák. Fő jellemzője, hogy kis méretű palákból jobbos vagy balos fedéssel íves

Részletesebben

Tálalószekrény mint térelválasztó elem

Tálalószekrény mint térelválasztó elem Tálalószekrény mint térelválasztó elem Csak előnyös tulajdonságok Tálalószekrény mint térelválasztó elem Ugyan mindennek két oldala van, ennél a térelválasztó elemnél azonban az egyik szebb, mint a másik.

Részletesebben

Lemezalkatrész modellezés. SolidEdge. alkatrészen

Lemezalkatrész modellezés. SolidEdge. alkatrészen A példa megnevezése: A példa száma: A példa szintje: Modellezõ rendszer: Kapcsolódó TÁMOP tananyag rész: A feladat rövid leírása: Lemezalkatrész modellezés SZIE-A4 alap közepes - haladó SolidEdge CAD 3D

Részletesebben

GRAN D LAR G E CRUI S I NG ES C APE ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS

GRAN D LAR G E CRUI S I NG ES C APE ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS 335 GRAN D LAR G E CRUI S I NG ES C APE ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS FELÉPÍTÉS Hajótest: a legmodernebb vákuum injektált technologiával készül Dekoráció: fekete dekorcsík a hajótest oldalán

Részletesebben

(11) Lajstromszám: E (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA

(11) Lajstromszám: E (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA !HU000004045T2! (19) HU (11) Lajstromszám: E 004 045 (13) T2 MAGYAR KÖZTÁRSASÁG Magyar Szabadalmi Hivatal EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA (21) Magyar ügyszám: E 04 770559 (22) A bejelentés napja:

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Festő, mázoló, tapétázó szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 04 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók

Részletesebben

«ВОСХОД-2» (1) Hordszárnyas hajó

«ВОСХОД-2» (1) Hordszárnyas hajó http://zhurnalko.net/=sam/junyj-tehnik-dlja-umelyh-ruk/1975-09--num2 Юный техник - для умелых рук 1975-09, страница 2 (Kis Technikus ügyes kezeknek 1975-09, 2. oldal) (fordította Surman Zsolt SRY) «ВОСХОД-2»

Részletesebben

Takács Bence: Geodéziai Műszaki Ellenőrzés. Fővárosi és Pest Megyei Földmérő Nap és Továbbképzés március 22.

Takács Bence: Geodéziai Műszaki Ellenőrzés. Fővárosi és Pest Megyei Földmérő Nap és Továbbképzés március 22. Takács Bence: Geodéziai Műszaki Ellenőrzés Fővárosi és Pest Megyei Földmérő Nap és Továbbképzés 2018. március 22. VÁZLAT Mit jelent a geodéziai műszaki ellenőrzés? Példák: Ki? Mit? Miért ellenőriz? résfal

Részletesebben

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55.

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. SZÁNTÓ ZSÓFIA architect & design STUDIO VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2164 Váchartyán, Fő utca 55. Önkormányzati épületek energiahatékonysági felújítása Váchartyán Községben Műszaki Leírása 2017 NOVEMBER

Részletesebben

Bemutatkozás. Termékeink:

Bemutatkozás. Termékeink: Bemutatkozás A Sõregi Mester Kft. 1989-ben kezdte meg mûködését egyéni vállalkozásként. A megrendelések növekvõ számának köszönhetõen az egyéni vállakozás mára kinõtte magát, amely az asztalosmûhely korszerûsítésében,

Részletesebben

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma és megnevezése 34 582 13 Burkoló Tájékoztató

Részletesebben

Létesítmény: Terv típusa: Építtető: Generál tervező: Felelős tervező: Építész munkatársak: Statikus tervező: Gépész tervező: Elektromos tervező:

Létesítmény: Terv típusa: Építtető: Generál tervező: Felelős tervező: Építész munkatársak: Statikus tervező: Gépész tervező: Elektromos tervező: MEGJEGYZÉSEK: A felmérés átlagos pontossága ± 2cm / 0,5%, szakági tervekhez a méretek a helyszínen ellenőrizendők! Ez a rajz az IES Kft. szellemi tulajdona. Harmadik fél számára sem eredeti, vagy másolt

Részletesebben

Vezérdrót helye. 4-es önmetsző. 2-es kép A vezérdrótok közötti befoglaló távolság 1500mm-es fonathálótartót

Vezérdrót helye. 4-es önmetsző. 2-es kép A vezérdrótok közötti befoglaló távolság 1500mm-es fonathálótartót FONATOS KERÍTÉSEK TELEPÍTÉSE. A.) OSZLOPOK ELŐKÉSZÍTÉSE 1.- Az ALZIN TIPUSÚ oszlopokra gyárilag nem került felszerelésre a DR 30-as tip. hálótartó, ennek oka, hogy a különböző magasságú hálókhoz sok különböző

Részletesebben

Padlóba süllyesztett ajtócsukók alkatrészei és kiegészítõi

Padlóba süllyesztett ajtócsukók alkatrészei és kiegészítõi Padlóba süllyesztett ajtócsukók alkatrészei és kiegészítõi Egy üvegajtóhoz szükséges vasalatok CTSU ajtócsukó szereléséhez Az ajánlott hézag méretek PIC 10 tengely Felsõ forgópont Felsõ befogó Alsó befogó

Részletesebben

Rhein. Tetıfelület 2,75 m². Rhein 2011 Ungarn Seite 1

Rhein. Tetıfelület 2,75 m². Rhein 2011 Ungarn Seite 1 Rhein Tisztelt Vásárló! A felépítés elıtt gondosan olvassa el a jelen útmutatót. Kérdés esetén forduljon a felépítés elıtt szakértıhöz. Amennyiben pótalkatrészekre lenne szüksége, használja a felépítési

Részletesebben

FÉNYSOROMPÓ EGYIRÁNYÚ VASÚTI FORGALOM ESETÉN

FÉNYSOROMPÓ EGYIRÁNYÚ VASÚTI FORGALOM ESETÉN FÉNYSOROMPÓ EGYIRÁNYÚ VASÚTI FORGALOM ESETÉN 2 Feladat: Irányítás és vezérlés témakörben egy tetszőleges modell elkészítése. Elkészített modell: Egyirányú vasúti fénysorompó és átkelő Anyagszükséglet:

Részletesebben

Könnyűszerkezetes garázsok. és kisépület rendszerek

Könnyűszerkezetes garázsok. és kisépület rendszerek Könnyűszerkezetes garázsok és kisépület rendszerek A Ruukki az acélipar szakértője. A legkisebb részlettől a legnagyobb építőipari projektig, minden területen számíthat ránk, legyen szó fémszerkezetes

Részletesebben

Bicikligarázs kerékpártároló

Bicikligarázs kerékpártároló Bicikligarázs kerékpártároló Védelem az eső és az időjárás viszontagságai ellen. Bicikligarázs kerékpártároló Nehézséget okoz, hogy kerékpárját levigye a pincébe? Ez a saját kezűleg összeállítható kerékpártároló

Részletesebben

Rozsdamentes forgóvillás beléptetőkapu kézfertőtlenítővel BK09224. Revizió: B 2008-05-30

Rozsdamentes forgóvillás beléptetőkapu kézfertőtlenítővel BK09224. Revizió: B 2008-05-30 Rozsdamentes forgóvillás beléptetőkapu kézfertőtlenítővel BK09224 Gépkönyv Revizió: B 2008-05-30 A berendezés főbb részei: 1. ábra 1) Lábazat 1 db 2) Forgóvillaház 1 db 3) Fedél 1 db 4) Forgóvilla 1 db

Részletesebben

MONOBLOKK SZEKRÉNYEK LEVEHETŐ OLDALLEMEZEKKEL - CX SOROZAT

MONOBLOKK SZEKRÉNYEK LEVEHETŐ OLDALLEMEZEKKEL - CX SOROZAT CX TARTOZÉKOK 36/37 old. SZEKRÉNY TARTOZÉKOK 46/61 old. TÖBBRÉSZES KÁBELÁTERESZT PANEL ELVÁLASZTÓ PANEL CSÚSZÓSÍNEK TALPAZAT MONOBLOKK SZEKRÉNYEK LEVEHETŐ OLDALLEMEZEKKEL - CX SOROZAT 1,5 mm a szekrénynél

Részletesebben

ÁRLISTA 2012. Renault Master típusú haszongépjárművekre építhető felépítményekre

ÁRLISTA 2012. Renault Master típusú haszongépjárművekre építhető felépítményekre ÁRLISTA 2012 Renault Master típusú haszongépjárművekre építhető felépítményekre Kapcsolattartók: Krebsz László: 06-88/242-083 06-30/9391-378 Csordás József: 06-88/242-083 06-30/901-9456 Sárközy Tibor 06-88/242-083

Részletesebben

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei 2. Telepítési szempontok Az érzékelő telepítési helyének kiválasztásakor kerülje az alábbi területeket:

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Kőműves és hidegburkoló szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 08 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók

Részletesebben

Hegesztéssel készült bakit nehéz korrigálni. Legyenek konkrét elképzeléseink a szükséges csavarok méretekről és a nyitott anyagdarabok lezárásáról

Hegesztéssel készült bakit nehéz korrigálni. Legyenek konkrét elképzeléseink a szükséges csavarok méretekről és a nyitott anyagdarabok lezárásáról Varia állvány 1. Rendületlenül folytatódik Fémipari alapok című sorozatunk, és most érkezett el az alkalom, hogy átültessük az elméleti anyagot gyakorlatba. Egy konkrét szerkezet elkészítése során felmerülő

Részletesebben

ÖSSZESZERELÉSI ÚTMUTATÓ

ÖSSZESZERELÉSI ÚTMUTATÓ ÖSSZESZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1 Szerszámok és Előkészületek Szükséges szerszámok A helyes össszeszereléshez a következő felszerelésre és szerszámokra van szükség: Bevezető Köszönöm, hogy a Kompozit Birodalmi

Részletesebben

a) A dobogó aljának (a földdel érintkező részének) a területe 108 dm 2. Hány dm élhosszúságú volt egy kocka?...

a) A dobogó aljának (a földdel érintkező részének) a területe 108 dm 2. Hány dm élhosszúságú volt egy kocka?... Térgeometria 2004_01/8 A szabályos dobókockák szemközti lapjain lévő számok összege mindig 7. Amelyik hálóból nem készíthető szabályos dobókocka, az alá írj N betűt, amelyikből készíthető, az alá írj I

Részletesebben

Műszaki leírás. 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon

Műszaki leírás. 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon Műszaki leírás 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. BNV 40. számú pavilon Az épület, 1101 Budapest, X. Albertirsai út 10. szám alatti 39206/31 helyrajzi számú ingatlanon helyezkedik el. Az épület: egyhajós,

Részletesebben

-1- Összeszerelési útmutató 45 cm széles nyitott + 1 ajtós szekrényhez

-1- Összeszerelési útmutató 45 cm széles nyitott + 1 ajtós szekrényhez -1- Összeszerelési útmutató 45 cm széles nyitott + 1 ajtós szekrényhez A lapra szerelt terméke összeszerelése a csomagolásban található szerelési rajz útmutatását követve egyszerűen elvégezhető. A szerelési

Részletesebben

SZERELÉSI UTASÍTÁS Piknik asztal lócával

SZERELÉSI UTASÍTÁS Piknik asztal lócával SZERELÉSI UTASÍTÁS Piknik asztal lócával Gyártó: POLYDUCT ZRt. 4181 Nádudvar, Kabai út 62. Piknik asztal lócával fő egységei: Felületkezelt vázszerkezet Felületkezelt fa asztalrész és lócarész Felületkezelt

Részletesebben

Kerékpártárolók létesítésének általános műszaki leírása

Kerékpártárolók létesítésének általános műszaki leírása Kerékpártárolók létesítésének általános műszaki leírása 1. Kerékpártámasz alapadatai, kiépítése 1.1. Alapadatok Kerékpártámaszok elhelyezése: A tervezendő kerékpárparkoló előre megadott helyszínen (a HÉV

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet és 12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet és 12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet és 12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés azonosítószáma és megnevezése 34 582 08 Kőműves és hidegburkoló

Részletesebben

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 15 1000 00 00 Kőműves Kőműves

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 15 1000 00 00 Kőműves Kőműves A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

PANTANET és FORTINET kerítés

PANTANET és FORTINET kerítés PANTANET és FORTINET kerítés Szerelési útmutató BETAFENCE Sp. z o.o. Kotlarnia 47-246, ul. D bowa 4, Poland tel. +48 77 40 62 200 faks. +48 77 48 25 000 or + 48 77 48 25 007 www.betafence.com Kerítésrendszerek

Részletesebben

Zsanérok fa ajtóra. Zsanérok fára - MH 460 réz zsanér sorozat. MH 463 zsanér. MH 462 zsanér. MH 464 zsanér. MH 465 zsanér. AYR 950 zsanér sorozat

Zsanérok fa ajtóra. Zsanérok fára - MH 460 réz zsanér sorozat. MH 463 zsanér. MH 462 zsanér. MH 464 zsanér. MH 465 zsanér. AYR 950 zsanér sorozat Zsanérok fa ajtóra Zsanérok fára - MH 460 réz zsanér sorozat MH 463 zsanér Díszes réz zsanér Méretek: x 70 mm x80mm 120x80mm Króm felülettel is rendelhetõ MH 462 zsanér MH 464 zsanér Díszes csapágyas réz

Részletesebben

módszerrel kerül fel. Ezt követően az ajtó összes tartozéka, kilincs, zár, zsanérok, küszöb visszakerül a helyére, mégpedig beállítást követően.

módszerrel kerül fel. Ezt követően az ajtó összes tartozéka, kilincs, zár, zsanérok, küszöb visszakerül a helyére, mégpedig beállítást követően. Ajtók felújítása Az ajtók a mai korszerű igényeknek megfelelően nagy formai változáson mentek át. A sima lakótelepi lakások beltéri ajtóit is igényesebb külsőbe lehet öltöztetni, de a régi építésű lakások

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

TARTOZÉKOK 2150 RAJZTASAK (A4) 2152 RAJZTASAK (A5) 2220 KÖR ALAKÚ ELLENŐRZŐ ABLAK 2216 SZÁMLÁLÓKÉPERNYŐ 2215 SZÁMLÁLÓKÉPERNYŐ FÉSZKES ANYA

TARTOZÉKOK 2150 RAJZTASAK (A4) 2152 RAJZTASAK (A5) 2220 KÖR ALAKÚ ELLENŐRZŐ ABLAK 2216 SZÁMLÁLÓKÉPERNYŐ 2215 SZÁMLÁLÓKÉPERNYŐ FÉSZKES ANYA TARTOZÉKOK CSOPORTKÓD TERMÉKNÉV 2150 RAJZTASAK (A4) 2152 RAJZTASAK (A5) 2220 KÖR ALAKÚ ELLENŐRZŐ ABLAK 2216 SZÁMLÁLÓKÉPERNYŐ 2215 SZÁMLÁLÓKÉPERNYŐ 24XX 240X CSAPSZEG FÉSZKES ANYA 340.00.135 BÉKAZÁR 340.00.133

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma és megnevezése 34 582 08 Kőműves és hidegburkoló

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi Mobil tálalókocsi Mobil segítőtárs Mobil tálalókocsi Igencsak praktikus: az ilyen tálalókocsi mindig ott lehet, ahol éppen szükség van rá, és sok helyet kínál mindenféléhez. 1 Bevezetés Bármit varázsol

Részletesebben

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 15 1000 00 00 Kőműves Kőműves

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 15 1000 00 00 Kőműves Kőműves A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Akciós úszókapu vasalat szett!

Akciós úszókapu vasalat szett! Bemutatóterem és raktár: 1183 Budapest, Akadály u. 15 Bejárat a Nefelejcs u. felől! Telefon: +36 1 297 33 96 info@polswat.hu Nyitva: H-Cs: 8-17:00 Magyarország Kft. Mobil:+36 30 633 21 60 www.polswatbolt.hu

Részletesebben

2. kép: Az ereklyetartó doboz és tartozékai, átvételi állapota, elölnézet, normál felvétel

2. kép: Az ereklyetartó doboz és tartozékai, átvételi állapota, elölnézet, normál felvétel 14 1. kép: A tárgycsoport átvételi állapot a szállítás előtt a Görögkatolikus Egyházművészeti Gyűjteményben 2. kép: Az ereklyetartó doboz és tartozékai, átvételi állapota, elölnézet, normál felvétel 15

Részletesebben

SEBÉSZETI MANUÁLIS EGYSZAKASZOS IMPLANTÁCIÓ MŰTÉTI MÓDSZERE

SEBÉSZETI MANUÁLIS EGYSZAKASZOS IMPLANTÁCIÓ MŰTÉTI MÓDSZERE SEBÉSZETI MANUÁLIS EGYSZAKASZOS IMPLANTÁCIÓ MŰTÉTI MÓDSZERE A DR+ CSAVARIMPLANTÁTUMOK EGYSZAKASZOS MŰTÉTI MÓDSZERREL VÉGZETT BEÜLTETÉSE 1.a FELTÁRÁS Az implantátum tervezett helyének megfelelően az állcsontgerinc

Részletesebben

Duna Industry Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Duna Industry Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Duna Industry Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Rozsdamentes ajtók Ajtók: Nyíló: - egyszárnyú, - kétszárnyú Lengő: - lágy PVC, - poliészter Fagyasztó: - egyszárnyú Toló: - kézi mozgatású, - gépi

Részletesebben

Ma is sok területen használják ezt az anyagában is szép természeti kincset.

Ma is sok területen használják ezt az anyagában is szép természeti kincset. Technika Nyersanyagunk, a fa Az ember számára ôsidôk óta a legkönnyebben elérhetô természetes nyersanyag a fa volt. (A nyersanyagok: a természeti környezetbôl kitermelt, további feldolgozásra váró anyagok.)

Részletesebben

HMS Victory építése 1:50 méretarányban

HMS Victory építése 1:50 méretarányban HMS Victory építése 1:50 méretarányban Hozzáadta: Horváth Zoltán 2009. november 09. hétfõ 22:33 Utolsó frissités 2013. január 15. kedd 15:18 Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett Van aki nem ismeri a

Részletesebben

Celentano András építőmérnök hallgató, BME: A Várkert Bazár északi nagykapuja (2002. május)

Celentano András építőmérnök hallgató, BME: A Várkert Bazár északi nagykapuja (2002. május) Celentano András építőmérnök hallgató, BME: A Várkert Bazár északi nagykapuja (2002. május) Az épület megnevezése, címe Szakvélemény A szakvélemény az Ybl Miklós tér l. szám alatti Várkert Bazár épületének

Részletesebben

Vendégpapucs. Patchwork Design

Vendégpapucs. Patchwork Design Vendégpapucs www.szilvifoltvarras.hu Ez a PDF sablon személyes használatra készült. Tilos megosztani, másolni vagy feltölteni bármilyen weboldalra. A sablonok és ábrák kereskedelmi célú hasznosítása tilos.

Részletesebben

Ajtó-őr - a XI. Országos Technikaverseny megyei fordulójának modell ajánlása

Ajtó-őr - a XI. Országos Technikaverseny megyei fordulójának modell ajánlása Tájékoztató Az idei év versenykiírásának megfelelően terveztük munkadarabunkat. Az otthon biztonságát szolgáló modell feladata, hogy az ajtó kinyitása esetén fény és/vagy hang jelzést adjon, valamit az

Részletesebben

Készítette: EA/BiS. Jóváhagyta: Másolatot kap: Molnárkocsi: min. 100 x 400 mm

Készítette: EA/BiS. Jóváhagyta: Másolatot kap: Molnárkocsi: min. 100 x 400 mm Mozgatás berendezésekkel 1/3 21 757464 53 02 1. Általános A munkafolyamatokat úgy kell megszervezni, hogy sem személyi sérülés ne történjen, sem a termékekben ne essen kár. A i előírásokat mindig be kell

Részletesebben

Épitödobozos modellek tuningolása 4.rész

Épitödobozos modellek tuningolása 4.rész Épitödobozos modellek tuningolása 4.rész Hozzáadta: Szeibel Laszlo 2007. augusztus 29. szerda 19:36 Utolsó frissités 2007. szeptember 19. szerda 14:28 Hajomakett.hu - Vitorlás, hajó, makett Na nézzük tovább,

Részletesebben

KAPU CENTRUM KFT. 1039 Budapest, Árpád u. 68. Tel.: 240 2521, 240 8118, Fax: 453 2785 E mail: kapucentrum@kapucentrum.hu www.kapucentrum.

KAPU CENTRUM KFT. 1039 Budapest, Árpád u. 68. Tel.: 240 2521, 240 8118, Fax: 453 2785 E mail: kapucentrum@kapucentrum.hu www.kapucentrum. KAPU CENTRUM KFT. 1039 Budapest, Árpád u. 68. Tel.: 240 2521, 240 8118, Fax: 453 2785 E mail: kapucentrum@kapucentrum.hu www.kapucentrum.hu TARTALOMJEGYZÉK: 2. OLDAL ECOTOR EASY KAPUK fehér, aranytölgy,

Részletesebben

Finnbär árajánlat House Lara 180 m2 lakótér+65m2 terasz

Finnbär árajánlat House Lara 180 m2 lakótér+65m2 terasz Finnbär árajánlat House Lara 180 m2 lakótér+65m2 terasz Szállított anyagok listája Gerendák, rönkök : Északi fenyőből formázott kerek rönk vagy ragasztott gerenda. Méretre vágva, géppel formázva. Összeszereléshez

Részletesebben