Az Amerigo Vespucci építése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Amerigo Vespucci építése"

Átírás

1 Az Amerigo Vespucci építése Hozzáadta: viola február 23. szerda 18:05 Utolsó frissités szeptember 06. csütörtök 12:47 A ma még szolgálatban lévõ vitorlások között az egyik legnagyobb hajó az olasz haditengerészet leghorni Haditengerészeti Akadémiájának iskolahajójaként az Amerigo Vespucci, amely az akadémia tisztjelölteinek képzését szolgálja. A hajó névadója Amerigo Vespucci firenzei navigátor és térképész ( ), aki az újonnan felfedezett kontinens elsõ térképeit megrajzolta, s ezzel beírta nevét a történelembe. Késõbb róla nevezték el magát az Újvilágot : Amerikát. Valójában két ilyen hajó épült. Az idõsebb testvért Cristofo Colombo néven 1928 ban bocsátották vízre. Ezt a vitorlást a Szovjetunió 1949-ben háborús kártérítés címén lefoglalta és Dunay névre keresztelte. A szovjet haditengerészet használta a Fekete-tengeren egészen az 1963-as leszereléséig. Végül 1971-ben, Odesszában szétbontották. Az Amerigo Vespucci három fedélzetsorával az 1850-es 60-as évek vitorlás-gõzös sorhajóit idézi. Ezt a képet erõsíti a hosszú, orrderékszárral megtoldott orrárboc, a hajó galériája, a hajóorr elõrenyúló "csõre", annak aranyozott gallionfigurája és a fõfedélzet sok-sok fafaragása. Az ágyúnyílások helyét azonban már kerek hajóablakok foglalták el, és a fõfedélzet a luxusjachtokat idézõ, kifogástalan teakfaborítást kapott. A hajóderékban egy újszerû, futurisztikus kormányházat építettek. A kormánykerék még hagyományos kivitelû, de a kormányrendszer már elektrohidraulikus. A mechanikus erõátviteli kormányrendszer akár nyolc férfi egyidejû erõfeszítését igényelheti. Az Amerigo Vespucci gépi meghajtási rendszere meglehetõsen szokatlan egy klasszikus nagyvitorláson : két 1500 lóerõs dízelmotor váltakozó áramú generátort hajt. Az Amerigo Vespucci úszó tengerésziskolai osztályterem, kiképzõhajó és mindezen felül idegen kikötõben való tartózkodáskor nagyköveti feladatokat is ellát. Hagyományos vitorlázata minden kívánalmat kielégítve alkalmas képzési feladatának ellátására. A hajó állandóan makulátlan állapotban van : bronzveretei ragyognak, a köteleket mindig gondosan feltekerve tárolják. A kikötõben a kadétok izlésesen szabott és jól vasalt uniformisban, fehér kesztyûben és sapkában látványos bemutatókat tartanak az árbocokon és a vitorlarudakon. Behajózás elõtt már átestek néhány, az akadémia udvarán felállított eredeti méretû és teljes vitorlázattal felszerelt árbocokon végzett gyakorlaton. Ezeket az árbocokat biztonsági hálók veszik körül, a hajón azonban ilyenek nincsenek. Az Amerigo Vespucci anyakikötõje La Spezia ahonnan a hajó a legtöbb nyár júniusában - kizárólag saját legénységével a fedélzetén - rövid földközi-tengeri gyakorlatra indul. A matrózok nagy része frissen besorozott újonc. Az akadémiai tanév végeztével az elsõéves tisztjelöltek három hónapos atlanti-óceáni, északi-tengeri vagy balti-tengeri utazáson vesznek részt.

2 Magas oldalaival és jelentõs vízkiszorításával, - különösen széllel szemben cirkálva - az Amerigo Vespucci nem túl gyors hajó. Ez az oka annak, hogy a nagyhajós versenyeken ritkán vesz részt. Kikötõi vitorlástalálkozókon gyakrabban elõfordul évi millenniumi Tall Ship versenysorozat Genoa - Cadiz, Cadiz - Bermuda és Boston - Halifax versenyen feltünt a hajó. A transzatlanti szakaszon osztályában a második, összesítésben a harmadik helyezést érte el ( handikep rendszerben ). Az Amerigo Vespucci gyakran tesz meg hosszabb utakat, és többnyire az amerikai OpSail parádéknak is vendége. Az OpSail olyan jelentõs történelmi eseményekrõl megemlékezõ ünnepség, mint példáulaz 1776-os Amerikai Függetlenségi Nyilatkozat bicentenáriuma, Kolombusz 1492-es partraszállásának ötszáz éves évfordulója, vagy a millennium. Az európai nagyhajós fesztiválokon számos alkalommal megjelenõ Amerigo Vespucci már többször áthajózott az Atlanti óceánon, és a Dél-Amerikában is járt. Mûszaki adatok Vízre bocsátás 1931 Tervezõ Francesco Rotundi alezredes Építõ Castellamare di Stabia hajógyárnápoly Olaszország Tulajdonos Olasz haditengerészet(leghorn Haditengerészeti Akadémia ) Lobogó Olasz Vitorlázat Teljes vitorlázatú hajó Hajótípus Iskolahajó Építési mód Acél

3 Teljes hossz 100,60 m ( 330,1 láb ) Hajótest Hossz 82,30 m ( 270,0 láb ) Szélesség 15,50 m ( 50,9 láb ) Merülés 7,20 m ( 23,6 láb ) Ürtartalom 2686 t ( temzei felmérés ) Vízkiszorítás 3543 / 4146 t Vitorlafelület 2580 m2 Hajógépek 2 x 1500 lóerõs Fiat-Marellidízel-elektromos ( 1 propeller ) Alkalmazási terület

4 Haditengerészeti kiképzõhajó Befogadó képesség 267 fõs legénység kadét Irodalom: - Vitorlás Hajók; Szerzõ: Franco Giorgetti; Kiadó: Alexandra; viola Nem írok a test elkészültének részleteirõl, az szinte egy az egyben azonos a Victory készítésével. Tulajdonképpen még egyszerûbb is, mert nem olyan erõsen hajlítottak a palánkok. Szinte mindet fel lehetett rakni elõhajlítás nélkül szárazon. A palánkozás kétsoros, de mindkét sor hárs, fél szélesség eltolással. Jelen állapotában a test kb. 95 % készültségi fokon van. Az alsó fekete csík hátsó részének festését ki kell javítani, mert a takarás alá szivárgott a festék. A fedélzet még nincs lakkozva a dörzslécen még alakítani ( tisztítani csiszolni ) kell. Látható még néhány kép a fedélzetre kerülõ már elkészült elemekrõl.

5

6 A hajó jelen állapotában a fedélzet kb. 60% készültségû. Azért készítettem képeket ezen a készültségi fokon, mert tartok tõle, hogy mikor minden a helyére kerül takarásba kerül sok minden. ( már fényképezés szempontjából ) Hiányzik még a hátsó felépítmény berendezése, a tárolók, a csónakok ( 10 darab ) a csónakdaruk, a mentõtutajok, korlátok, rácsok, 3 darab feljáró képcsõ, stb. Magam sem tudom pontosan számba venni. Mindenesetre itt tart az akció. Darugém, egy fedélzeti nyílás, a hajóderéknál lévõ felépítménnyel. Egyik navigációs platform közelrõl. Ez csak az arányokat szemkéltetõ kép.( az ujjamhoz viszonyítható)

7 Fedélzet középsõ része, a daruval és darucsörlõvel bekötelezve Felsõ kormányállás berendezve.részben látszik a teherdaru oszlopa, és a rajta lévõ hágcsó. Felülnézetben a skydeck. Géptér felépítménye. A mellete látható nyílásokra a továbbiakban kerülnek lejárati ajtók.

8 Hajóközép szellõzõ kürtõkkel, kéménnyel, ajtók, segédszerelvények. Hátsó kormányállás, az oldalt kinyúló navigációs platformokkal, félig kész lépcsõ,részben látszik a géptér felépítmény hátsó része. Középsõ fedélzeti felépítmény,ajtókkal, nyitott fedélzeti lebújó nyílással, kötélvezetõ görgõvel. Navigácios kabin ( kormányálls) egy oldalsó navigációs platformal. Navigációs híd, a skydeck és a daru részben.

9 Oldalnézet a vezérlõterem és egy másik navigéciós platform. Ezeket az oldalt lévõ platformokat ( 4 db ) elsõsorban kikötéskor használják, illetve a kadétok gykorlatoztatásakor. Vezérlõ terem, tároló láda, csörlõ, poziciófény. A berendezett hajoorr.

10 A hajónév A lépcsõsor daruja. Jól látszik a korlát is. A tatt bakokkal, csörlõkkel, stb. A tatton lévõ mentõövek. Bal oldali horgony.

11 Csónakdaru. A fehér gömbök a csónakok kitámasztását szolgáló pufferek. Csónakdaruk, van belõle 7 db. Fedélzet középsõ rész, lépcsõvel, és a motorcsónakokat tartó rácsozattal. Hajóorr felé vezetõ lépcsõ,szintén küszöbsínnel, balra az egyik felfujható mentõtutaj. Ilyen lessz vagy tíz darab. Hátsó fedélzet.

12 Horgonyok a jobb oldalon, korlát ill. lánckorlát. Lépcsõ olgalnézet. Lépcsõk távolabbról és a fegyvertároló állvány. Lépcsõsor hátulról nézve.

13 Lépcsõsor. Tartalék horgony és a tatt hágcsó. Tatt felé vezetõ lépcsõ, látszik a belépõlél a réz küszöbsín. Tattbalkon járófelülete, ill a korlátok felsõ része. Tattgaléria.

14 Az ily módon 2 mm fúrószárra feltekert 0,8 mm rézdrótból, szétfûrészelés után készül a kötélbekötésekhez a karika. Belötések, láncok közelebbrõl, vasalás. Egy árbóc a terebbel,derékcsarnak kötelekkel, korláttal, spannerokkal. Hajóorr az orrárbóccal közelebbrõl.

15 Korlátok, védõháló, bekötések, kötélbakok. Láncok,kötelek közelrõl. Orrárbóc kötélbekötései a hajótesthez, és az elsõ hágcsósor. Orrárbóc kötélzetekkel.

16 Védõháló az orrárbóc alatt, avakvitorla rúdakkal vasalásokkal. Két szál 0.8 ill. 1,2 mm vastag réz drót kihenberítés elõtt és után.ilyen módon lehet különbözõ szélességû ill. vastagságú csikokhoz jutni alapanyag céljából. Az elõbbiekben mutatott alapanyagból készült gyûrük. A keresztrudakra fognak kerülni. Egy keresztrúd a felhelyezett erõsítõ gyûrûkkel és vasalatokkal.

17 Keresztrúd másik nézetbõl. Elõarbóc az állókötékzet egy részével. Radar és lámpák, ill. feszítõ elemek, vasalatok. Reflektor platform az elõárbocon. Elõárboc.

18 Fõárboc egyik kötélbekötése az elõárbóctõhöz, ill a reflektor platform hátulról. Fõárboc tereb korláttal, feszítõ elemekkel. Kötélbekötések. Oldalmerevítõk bekötései. Képek az elkészült hajóról. [ ]

19

20

21

«ВОСХОД-2» (1) Hordszárnyas hajó

«ВОСХОД-2» (1) Hordszárnyas hajó http://zhurnalko.net/=sam/junyj-tehnik-dlja-umelyh-ruk/1975-09--num2 Юный техник - для умелых рук 1975-09, страница 2 (Kis Technikus ügyes kezeknek 1975-09, 2. oldal) (fordította Surman Zsolt SRY) «ВОСХОД-2»

Részletesebben

2013/2 S/Y FEMME FATALE PROGRAM

2013/2 S/Y FEMME FATALE PROGRAM SHIPS REGAT TA 2013 A S/Y Femme Fatale 2013. szeptember 4-én indul a Mediterranean Tall Ships Regattára. Az Adiáról Barcelonába hajózunk, majd a Regatta után La Speziából Máltára vitorlázunk. S.A.L.T.

Részletesebben

Copyright 2010 by Tarcsafalvi-L

Copyright 2010 by Tarcsafalvi-L Sp e e d e r 4 0 Copyright 2010 by Tarcsafalvi-L STANDARD FESZERELTSÉG Speeder 40 STANDARD FESZERELTSÉG Hajótest - Fehér hajótest,kék vagy bordó, dísz csíkkal és vízvonallal - Izoftál savbevonat használata

Részletesebben

ROZSDAMENTES TERMÉKKATALÓGUS

ROZSDAMENTES TERMÉKKATALÓGUS ROZSDAMENTES TERMÉKKATALÓGUS www.furtinox.com TARTALOM CÉGÜNKRŐL VITORLÁS TERMÉKEINK ÁRBÓC KORLÁT (ELSŐ, HÁTSÓ ÉS POHÁRTARTÓ) KIKÖTŐBIKÁK FÉLSZEM (SEKLI) CSIGÁK TERELŐCSIGA KIFOLYÓK FÜRDŐLÉPCSŐ GÉNUA SÍN

Részletesebben

SÚGÓ. Szélrózsa vagy Bor útja vitorlás túraverseny lépésről-lépésre. 3. FUTAMENGEDÉLY: Miután visszaigazolást kap az irodától, elindulhat a versenyen.

SÚGÓ. Szélrózsa vagy Bor útja vitorlás túraverseny lépésről-lépésre. 3. FUTAMENGEDÉLY: Miután visszaigazolást kap az irodától, elindulhat a versenyen. SÚGÓ Szélrózsa vagy Bor útja vitorlás túraverseny lépésről-lépésre 1. Olvassa el figyelmesen a Versenykiírásokat. 2. REGISZTRÁCIÓ: Amennyiben eldöntötte, hogy részt vesz a versenyen, töltse le a regisztrációs

Részletesebben

A H.M.S. Victory építése

A H.M.S. Victory építése A H.M.S. Victory építése Hozzáadta: viola 2004. október 18. hétfõ 19:59 Utolsó frissités 2007. szeptember 04. kedd 11:28 A cikksorozatban nyomonkövethetjük a szerzõ hajójának építését. - Alap : Panart

Részletesebben

Osztályelőírás. 1. Általános elvek

Osztályelőírás. 1. Általános elvek Osztályelőírás 1. Általános elvek 1.1 A REGINA egységes, az Osztályelőírás keretei között szabad tervezésű hajóosztály. Az Osztályelőírás célja az egységesség lehetőség szerinti biztosítása az előnyadás

Részletesebben

XW XW2001 Navigation 950 XW XW3000 Cruising csomag XF2200 XF4010 XF4011 XF3000 XF5000 XK5000 XC1325 XC9062

XW XW2001 Navigation 950 XW XW3000 Cruising csomag XF2200 XF4010 XF4011 XF3000 XF5000 XK5000 XC1325 XC9062 96.900 XW2000 4. XF2200 XF4010 XW2001 Navigation 950 XF4011 XW2002 4.490 XF3000 XF5000 XK5000 XW3000 Cruising csomag 4.790 XC1325 XC9062 XC9080 ikötőbika XC9090 XC9100 XH1001 XH3110 XH3120 XH5010 XV9420

Részletesebben

MEREVTESTŰ FELFÚJHATÓ CSÓNAKOK KÖZÖTT AZ ELSŐ

MEREVTESTŰ FELFÚJHATÓ CSÓNAKOK KÖZÖTT AZ ELSŐ MEREVTESTŰ FELFÚJHATÓ CSÓNAKOK KÖZÖTT AZ ELSŐ A MINŐSÉG MUNKÁHOZ ÉS SZABADIDŐHÖZ - - Olyan kiváló minőségű csónakokat gyártunk, amelyek a hajókirándulások legmodernebb igényeit is kielégítik. Kifejlesztettünk

Részletesebben

FÛKE 550 Cabin. motorcsónak

FÛKE 550 Cabin. motorcsónak FÛKE 550 Cabin motorcsónak A 2005-ben megrendezett Budapest Boat Show-n mutattuk be legújabb termékünket, a piac által már jól ismert FÛKE 550 motorcsónak kabinos változatát, a Fûke 550 Cabin-t. A kabinban

Részletesebben

XV. századi karakk építése

XV. századi karakk építése XV. századi karakk építése Hozzáadta: Nemo 2007. február 26. hétfõ 19:52 Utolsó frissités 2014. október 21. kedd 21:39 A hajó építése akkor fogant meg bennem, amikor befejeztem az elsõ fa vitorlásomat,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A közkedvelt és sikeres Balaton széria legújabb, a Vega Yachtpsort által fejlesztett modellje. A nemzetközi, modern hajóépítés eddig

ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A közkedvelt és sikeres Balaton széria legújabb, a Vega Yachtpsort által fejlesztett modellje. A nemzetközi, modern hajóépítés eddig ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A közkedvelt és sikeres Balaton széria legújabb, a Vega Yachtpsort által fejlesztett modellje. A nemzetközi, modern hajóépítés eddig elért technikai megoldásai és új technológiái megtalálhatók

Részletesebben

Versenykiírás 2014. 1/b. A verseny abszolút, ennek megfelelően a helyezés a befutás valóságos sorrendjével megegyező.

Versenykiírás 2014. 1/b. A verseny abszolút, ennek megfelelően a helyezés a befutás valóságos sorrendjével megegyező. Versenykiírás 2014 1, A verseny 1/a. A Keszthely Kenese Szóló arra alapított egyszemélyes vitorlásverseny, hogy hazai és külföldi vitorlázóknak lehetőséget biztosítson a vitorlázó technikai és taktikai

Részletesebben

GRAN D LAR G E CRUI S I NG ES C APE ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS

GRAN D LAR G E CRUI S I NG ES C APE ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS 335 GRAN D LAR G E CRUI S I NG ES C APE ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS FELÉPÍTÉS Hajótest: a legmodernebb vákuum injektált technologiával készül Dekoráció: fekete dekorcsík a hajótest oldalán

Részletesebben

Alumínium keretprofilok 2.9

Alumínium keretprofilok 2.9 lumínium keretprofilok.9 SS 0 lumínium T -léc, lapszerkezetû ajtók éllezárásához. Egyedi méretekkel és m-es szálban rendelhetô. 00000650 SS 0 lumínium T -léc, lapszerkezetû ajtók éllezárásához. Egyedi

Részletesebben

2 3 2860mm * 40mm purhab szigetelés. 3 2 2740mm * horganyzott torziós rugók. 4 1 2630mm * csapágyazott görgők. 5 --- 2520mm * panelek közti tömítés

2 3 2860mm * 40mm purhab szigetelés. 3 2 2740mm * horganyzott torziós rugók. 4 1 2630mm * csapágyazott görgők. 5 --- 2520mm * panelek közti tömítés Szekcionált ajtó, FEHÉR színben, KAZETTÁS és BORDÁS kivitelű, 40 mm vastag, purhab szigetelésű, ujjbecsípődés védett, egysínes és duplasínes vasalattal 320 Ft /Euro árfolyamig 2 év garancia feltételhez

Részletesebben

2 3 2860mm * 40mm purhab szigetelés. 3 2 2740mm * horganyzott torziós rugók. 4 1 2630mm * csapágyazott görgők. 5 --- 2520mm * panelek közti tömítés

2 3 2860mm * 40mm purhab szigetelés. 3 2 2740mm * horganyzott torziós rugók. 4 1 2630mm * csapágyazott görgők. 5 --- 2520mm * panelek közti tömítés Szekcionált ajtó, FEHÉR színben, KAZETTÁS és BORDÁS kivitelű, 40 mm vastag, purhab szigetelésű, ujjbecsípődés védett, egysínes és duplasínes vasalattal 300 Ft /Euro árfolyamig 2 év garancia feltételhez

Részletesebben

MOL - TBS Nagydíj 2016

MOL - TBS Nagydíj 2016 Egyszemélyes Balatonkerülő Vitorlásverseny MOL - TBS Nagydíj 2016 Versenykiírás 1, A verseny 1/a. A MOL - TBS Nagydíj arra alapított egyszemélyes vitorlásverseny, hogy hazai és külföldi vitorlázóknak lehetőséget

Részletesebben

viszonyát foglalta össze frappánsan és érzékletesen.

viszonyát foglalta össze frappánsan és érzékletesen. Előszó 2015 nyarán néhány felejthetetlen hetet töltöttünk a családdal Dél-Angliában. Amikor azt mondom, hogy felejthetetlen, akkor nem idilli pancsolgatásra gondolok az Atlanti-óceán vizében, ahhoz túl

Részletesebben

SPECIFIKÁCIÓ. Üzemanyag tartály kb. 520 l 137 gal Édesvíz tartály kb. 770 l 203 gal. CE minősítés A Hajóbelső. HanseYachts Design.

SPECIFIKÁCIÓ. Üzemanyag tartály kb. 520 l 137 gal Édesvíz tartály kb. 770 l 203 gal. CE minősítés A Hajóbelső. HanseYachts Design. SPECIFIKÁCIÓ Teljes hossz 1622 m 53' 3" Hajótest hossza 1575 m 51' 8" Vízvonalhossz 1490 m 48' 11" Szélesség 505 m 16' 7" Merülés rövid tőkesúly 220 m 7' 3" L tőkesúly, közepes 255 m 8' 4" T tőkesúly,

Részletesebben

Vízszintes teherbírás. (kg) (m) (mm) (kg) Dróthálófeszítõ lánc. Megr. szám: 0310012 Ár: 23,-

Vízszintes teherbírás. (kg) (m) (mm) (kg) Dróthálófeszítõ lánc. Megr. szám: 0310012 Ár: 23,- MD POWER PULLER FESZÍTÕK Könnyû és különösen robusztus feszítõszerszám. Ideális sokféle mûvelethez. Végtelenül sok felhasználási lehetõség, amennyiben húzásról, vonszolásról és kifeszítésrõl van szó. -

Részletesebben

BBBZ-kódex BBBZ-kódex

BBBZ-kódex BBBZ-kódex BBBZ-kódex Kézikönyv vízi-járművek tervezésével, építésével és üzemeltetésével foglalkozó műszaki szakemberek részére Összeállította: Komáromi József okl. járműgépész mérnök az irodalomjegyzékben foglalt

Részletesebben

Ezek jellemzően tavakon, illetve csekély sodrású folyókon vannak kijelölve, úgy hogy az ne keresztezze a nagy hajók útját!

Ezek jellemzően tavakon, illetve csekély sodrású folyókon vannak kijelölve, úgy hogy az ne keresztezze a nagy hajók útját! 1. A vízi közlekedés csoportosítása - Útvonal szerint: a) Belvízi hajózás Folyami Tavi Csatornában megvalósuló hajózás b) Tengeri hajózás Part menti hajózás Mély tengeri hajózás Kikötői hajózás 2. Vízi

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összefoglaló tájékoztatás I. szakasz: Ajánlatkérő A Kbt. 113. (1) bekezdés szerinti eljárások esetében. Az érdekelt gazdasági szereplőknek

Részletesebben

Egyszemélyes Balatonkerülő Vitorlásverseny

Egyszemélyes Balatonkerülő Vitorlásverseny Egyszemélyes Balatonkerülő Vitorlásverseny - TBS Nagydíj 2015 - Versenykiírás 1, A verseny 1/a. TBS Nagydíj arra alapított egyszemélyes vitorlásverseny, hogy hazai és külföldi vitorlázóknak lehetőséget

Részletesebben

G R A N D L A R G E ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS

G R A N D L A R G E ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS 310 G R A N D L A R G E CRUISING ESCAPE ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS FELÉPÍTÉS Hajótest: A legmodernebb injektált vákuum technologiával készül Dekoráció: fekete dekorcsík a hajótest oldalán

Részletesebben

Az MK-1 meghatározása és műszaki leírása

Az MK-1 meghatározása és műszaki leírása 1. számú melléklet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kötött formájú hajótípusokról szóló Szabályzatához Az MK-1 meghatározása és műszaki leírása A kötött formájú hajótípusokra vonatkozó általános szabályokon

Részletesebben

Hajómértékek. Készítette: Szűcs Tamás

Hajómértékek. Készítette: Szűcs Tamás Hajómértékek Készítette: Szűcs Tamás 2017 Hajómértékek alatt a hajók különféle műszaki adatainak (tömeg, űrméret, vízkiszorítás, hordképesség, merülés, hosszúság, sebesség) mértékeit értjük. 1. Hossz A

Részletesebben

Létesítmény: Terv típusa: Építtető: Generál tervező: Felelős tervező: Építész munkatársak: Statikus tervező: Gépész tervező: Elektromos tervező:

Létesítmény: Terv típusa: Építtető: Generál tervező: Felelős tervező: Építész munkatársak: Statikus tervező: Gépész tervező: Elektromos tervező: MEGJEGYZÉSEK: A felmérés átlagos pontossága ± 2cm / 0,5%, szakági tervekhez a méretek a helyszínen ellenőrizendők! Ez a rajz az IES Kft. szellemi tulajdona. Harmadik fél számára sem eredeti, vagy másolt

Részletesebben

/ Üzemanyag tartály: 600 liter, üzemanyagszűrő. SZÁLLÍTÁS: / Dedikált helyek a kézi tűzoltó készülékeknek - a készülékek nem képezik a felszerelés

/ Üzemanyag tartály: 600 liter, üzemanyagszűrő. SZÁLLÍTÁS: / Dedikált helyek a kézi tűzoltó készülékeknek - a készülékek nem képezik a felszerelés Technikai adatok ISO 8666 szerint Teljes hossz Teljes hossz - platformmal Hajótest hossza Hajótest hossza - platformmal Szélesség Merülés Édesvíz tartály Üzemanyag tartály Vízkiszorítás CE kategória Szállítható

Részletesebben

Hossz: Szélesség: Merülés: Tömeg: Nagyvitorla: Fock: Genoua: Spinakker: Fekhelyek száma: 12 fõ számára vizsgáztatható

Hossz: Szélesség: Merülés: Tömeg: Nagyvitorla: Fock: Genoua: Spinakker: Fekhelyek száma: 12 fõ számára vizsgáztatható FÛKE 37 vitorlás A Fûke Yacht Kft. saját fejlesztésû hajója a FÛKE 37, ami közel félévszázados hajóépítõi és -tervezõi múlttal rendelkezõ Fûke Sándor munkájának eredménye. A vitorlást ajánljuk családosoknak,

Részletesebben

Trambulin szettek cm

Trambulin szettek cm Trambulin szettek 140-243-305 cm Köszönjük, hogy termékünk megvásárlása mellett döntött! Alkatrésztörés esetén kérjük hívja a terméket eladó üzletet. 02/07 Összeszerelési útmutató 1. A csomag tartalma:

Részletesebben

STABILO. Homlokzati állvány rendszerelemek. Függőleges keret (alumínium) Függőleges keret (acél) Függőleges keret (alumínium) Függőleges keret.

STABILO. Homlokzati állvány rendszerelemek. Függőleges keret (alumínium) Függőleges keret (acél) Függőleges keret (alumínium) Függőleges keret. STABILO ø 48,3 x 3,25 mm tűzihorganyzott STABILO ø 48,3 x 4,0 mm Súly kg 6,0 14,0 19,0 Cikksz. 700193 700186 700179 Vario ø 48,3 x 3,25 mm tűzihorganyzott Kivehető járólapleszorítóval Súly kg 3,5 6,0 8,0

Részletesebben

G R A N D L A R G E C R U I S I N G E S C A P E ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS

G R A N D L A R G E C R U I S I N G E S C A P E ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS G R A N D L A R G E C R U I S I N G E S C A P E ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS FELÉPÍTÉS Hajótest: a legmodernebb injektált vákuum technologiával készül Dekoráció: fekete dekorcsík a hajótest

Részletesebben

CELIBER IPARI FÉNYEZŐKABIN

CELIBER IPARI FÉNYEZŐKABIN bejárati ajtó: 3 db kerék nyomtávon, két sorban 5*5 db. rácsok, teherbírása 600 kg. analóg vezérlőszekrény, érintőképernyős vezérléssel. hőmérsékletszabályozás. bejárati ajtó: 3 db méret: (SZ*M) 2,90*3,00

Részletesebben

az Egri Baptista Gyülekezet 3300 Eger, Deák Ferenc u. 9. szám alatti MEGLÉVŐ IMAHÁZ ÉPÜLET OLDALÉPCSŐ és RÁMPA ÁTALAKÍTÁSI TERVE

az Egri Baptista Gyülekezet 3300 Eger, Deák Ferenc u. 9. szám alatti MEGLÉVŐ IMAHÁZ ÉPÜLET OLDALÉPCSŐ és RÁMPA ÁTALAKÍTÁSI TERVE KÜLZETLAP az Egri Baptista Gyülekezet 3300 Eger, Deák Ferenc u. 9. szám alatti MEGLÉVŐ IMAHÁZ ÉPÜLET OLDALÉPCSŐ és RÁMPA ÁTALAKÍTÁSI TERVE Helyszín: 3300, Eger, Deák Ferenc út 9. Hrsz:... Megbízó- építtető:

Részletesebben

Navigation. XW2000 B&G Navigation csomag XW2001. XW3000 Cruising csomag XW3001 Cruising 400 XF2200 XF3000 XF4010 XF5000 XK5000

Navigation. XW2000 B&G Navigation csomag XW2001. XW3000 Cruising csomag XW3001 Cruising 400 XF2200 XF3000 XF4010 XF5000 XK5000 154.900 XW2000 B&G Navigation csomag 8.950 XF2200 XF3000 XF4010 XF5000 XK5000 XW2001 XF4011 Navigation 950 XW3000 Cruising csomag 4.590 XC1325 XC9062 XC9080 kikötőbika XC9090 XC9100 XH1001 XH3110 XV9420

Részletesebben

Fényképek és adatok a "ZRYW-1" hordszárnyas hajóról a www.forum.dawnygdansk.pl lengyel fórumon (1) (Fordította. Surman Zsolt SRY)

Fényképek és adatok a ZRYW-1 hordszárnyas hajóról a www.forum.dawnygdansk.pl lengyel fórumon (1) (Fordította. Surman Zsolt SRY) Fényképek és adatok a "ZRYW-1" hordszárnyas hajóról a www.forum.dawnygdansk.pl lengyel fórumon (1) (Fordította. Surman Zsolt SRY) W. Danielewitz 2014. február 28.-i fórumbejegyzésében. Üdvözletem! Lenne

Részletesebben

Használható segédeszköz: szabványok, táblázatok, gépkönyvek, számológép

Használható segédeszköz: szabványok, táblázatok, gépkönyvek, számológép 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 841 01 Hajózási technikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét!

Részletesebben

A hajók kö. A hajók könyve - 1 -

A hajók kö. A hajók könyve - 1 - A hajók kö - 1 - IMPRESSZIUM Ez a jegyzetet: Štefan Guláš és Dušan Leščinskŷ A vitorláshajók törénete, valamint Marjai Imre Nagy hajóskönyv c. műve alapján állítottam össze. Minden képi és szöveges anyag,

Részletesebben

Katonai műszaki képességek polgári gyakorlatban történő alkalmazása. Maczonka Mátyás ny. őrnagy

Katonai műszaki képességek polgári gyakorlatban történő alkalmazása. Maczonka Mátyás ny. őrnagy Katonai műszaki képességek polgári gyakorlatban történő alkalmazása Maczonka Mátyás ny. őrnagy Tartalom Bevezető, bemutatkozás Katonai műszaki képességek Az MN és az MH által alkalmazott eszközök Katonai

Részletesebben

CLUB MED 2 Felújított tengerjáró vitorlás hajó

CLUB MED 2 Felújított tengerjáró vitorlás hajó CLUB MED 2 Felújított tengerjáró vitorlás hajó Egy csodálatos vitorlás tengerjáró hajó, harmonikus modern designnal Felújított 5 szigonyos hajó, mely tökéletes kényelmet biztosít az utazás során. Sokféle,

Részletesebben

KAPU CENTRUM KFT. 1039 Budapest, Árpád u. 68. Tel.: 240 2521, 240 8118, Fax: 453 2785 E mail: kapucentrum@kapucentrum.hu www.kapucentrum.

KAPU CENTRUM KFT. 1039 Budapest, Árpád u. 68. Tel.: 240 2521, 240 8118, Fax: 453 2785 E mail: kapucentrum@kapucentrum.hu www.kapucentrum. KAPU CENTRUM KFT. 1039 Budapest, Árpád u. 68. Tel.: 240 2521, 240 8118, Fax: 453 2785 E mail: kapucentrum@kapucentrum.hu www.kapucentrum.hu TARTALOMJEGYZÉK: 2. OLDAL ECOTOR EASY KAPUK fehér, aranytölgy,

Részletesebben

STABILO. Homlokzati állvány rendszerelemek. Normál bilincs. Forgó bilincs. Toldó bilincs. Félbilincs csatlakozó elemmel. Félbilincs.

STABILO. Homlokzati állvány rendszerelemek. Normál bilincs. Forgó bilincs. Toldó bilincs. Félbilincs csatlakozó elemmel. Félbilincs. Homlokzati állvány rendszerelemek Normál bilincs Forgó bilincs Fix 90, SW 22 48,3 mm-es átmérőjű csőhöz Acél és alumínium csőhöz egyaránt használható (DIN EN 74) SW 22 48,3 mm-es átmérőjű csőhöz Acél és

Részletesebben

TECHNIKAI ADATOK m 38' 1'' m 37' 3.64 m 11' 3" 0.94 m 3' 1 " 200 l 44 UK gal 758 l 166 UK gal 6.06 t 5 UK t

TECHNIKAI ADATOK m 38' 1'' m 37' 3.64 m 11' 3 0.94 m 3' 1  200 l 44 UK gal 758 l 166 UK gal 6.06 t 5 UK t TECHNIKAI ADATOK ISO 8666 szerit Teljes hossz Hajótest hossza Szélesség Merülés Édesvíz tartály Üzemanyag tartály Vízkiszorítás CE kategória Szállítható személyek száma 11.63 m 38' 1'' 11.28 m 37' 3.64

Részletesebben

FINANSZÍROZÁS AKÁR FIX 2,5%-os THM-mel!*

FINANSZÍROZÁS AKÁR FIX 2,5%-os THM-mel!* FINANSZÍROZÁS AKÁR FIX 2,5%-os THM-mel!* CITROËN JUMPER FURGON ÁRLISTA 2017 szeptemberi gyártástól Nettó listaár Bruttó listaár JUMPER FURGON 28 L1H1 2.0 BlueHDi 110 2CU91CHKW604A0C2 5 935 000 7 537 450

Részletesebben

TECHNIKAI ADATOK. Teljes hossz m 38' 2'' Hajótest hossza m 37' 3.64 m 11' 11" Merülés. Szélesség m 3' 1 " Édesvíz tartály

TECHNIKAI ADATOK. Teljes hossz m 38' 2'' Hajótest hossza m 37' 3.64 m 11' 11 Merülés. Szélesség m 3' 1  Édesvíz tartály TECHNIKAI ADATOK ISO 8666 szerint Teljes hossz 1163 m 38' 2'' Hajótest hossza 1128 m 37' Szélesség 364 m 11' 11" Merülés 094 m 3' 1 " Édesvíz tartály 200 l 44 UK gal Üzemanyag tartály 758 l 167 UK gal

Részletesebben

SZÖVETEK KORMÁNYKERÉK POLÍROZOTT FEKETE KERETTEL POLÍROZOTT FEKETE KÖZÉPSŐ KERETEK HÁTULRÓL MEGVILÁGÍTOTT MŰSZERCSOPORT

SZÖVETEK KORMÁNYKERÉK POLÍROZOTT FEKETE KERETTEL POLÍROZOTT FEKETE KÖZÉPSŐ KERETEK HÁTULRÓL MEGVILÁGÍTOTT MŰSZERCSOPORT Új Qubo Qubo Újdonságok KÜLSŐ STÍLUS BELSŐ STÍLUS ELSŐ LÖKHÁRÍTÓ CSOMAGTÉRAJTÓ 15" MÉRETŰ KERÉKAGY SAPKÁK GYÉMÁNTHATÁSÚ, BARNÍTOTT 15" MÉRETŰ KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK FEKETE CSÍKOK A TETŐN (HA NINCS TETŐSÍN)

Részletesebben

A 25 m2 -es TÚRAJOLLE OSZTÁLYELŐÍRÁSA ÉS FELMÉRÉSI UTASÍTÁSA. Készült: a 2002. február 2-án tartott flottaértekezleten elfogadottak alapján.

A 25 m2 -es TÚRAJOLLE OSZTÁLYELŐÍRÁSA ÉS FELMÉRÉSI UTASÍTÁSA. Készült: a 2002. február 2-án tartott flottaértekezleten elfogadottak alapján. A 25 m2 -es TÚRAJOLLE OSZTÁLYELŐÍRÁSA ÉS FELMÉRÉSI UTASÍTÁSA. Készült: a 2002. február 2-án tartott flottaértekezleten elfogadottak alapján. I. OSZTÁLYELŐÍRÁS 1. Általános rendelkezések: A 25m 2 -es túra

Részletesebben

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés a tömítéssel ellátott szekciók csatlakozása

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés a tömítéssel ellátott szekciók csatlakozása Hôszigetelés mindenek felett Az Eurokapu kiváló minôségû, hôszigetelt acél panelekbôl készül az Ön igénye szerint, mely négyoldali gumitömítéssel biztosítja a légmentes zárást. A panelek ujjbecsípôdés

Részletesebben

NAUTIC-370 RUN NEMZETI OSZTÁLYELŐÍRÁS 2013.04.01 VERZIÓ

NAUTIC-370 RUN NEMZETI OSZTÁLYELŐÍRÁS 2013.04.01 VERZIÓ NAUTIC-370 RUN NEMZETI OSZTÁLYELŐÍRÁS 2013.04.01 VERZIÓ A Nautic-370 Run típust 2002-ben tervezte Andrej Justin. Magyarországon 2013-tól elismert önálló nemzeti hajóosztály INDEX I. RÉSZ ADMINISZTRÁCIÓ

Részletesebben

ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A közkedvelt és sikeres Balaton széria legújabb, a Vega Yachtpsort által fejlesztett modellje. A nemzetközi, modern hajóépítés eddig

ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A közkedvelt és sikeres Balaton széria legújabb, a Vega Yachtpsort által fejlesztett modellje. A nemzetközi, modern hajóépítés eddig ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A közkedvelt és sikeres Balaton széria legújabb, a Vega Yachtpsort által fejlesztett modellje. A nemzetközi, modern hajóépítés eddig elért technikai megoldásai és új technológiái megtalálhatók

Részletesebben

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés az oldalsó zárást biztosító gumitömítés

belül fut a biztonság érdekében. felsô panelen vagy áthidalón rögzített gumitömítés az oldalsó zárást biztosító gumitömítés Hôszigetelés mindenek felett Az Eurokapu kiváló minôségû, hôszigetelt acél panelekbôl készül az Ön igénye szerint, mely négyoldali gumitömítéssel biztosítja a légmentes zárást. A panelek ujjbecsípôdés

Részletesebben

CRUISER 34. STYLE: Style Standard felszereltségei TECHNIKAI ADATOK DEMO HAJÓ 2018

CRUISER 34. STYLE: Style Standard felszereltségei TECHNIKAI ADATOK DEMO HAJÓ 2018 CRUISER 34 TECHNIKAI ADATOK DEMO HAJÓ 208 Teljes hossz 9,99 m Hajótest hossz 9,75 m Vízvonal hossz 9,5 m Teljes szélesség 3,42 m Merülés - tavi,58 m Merülés - standard 2,02 m Vízkiszorítás 5.300 kg Tőkesúly

Részletesebben

SPECIFIKÁCIÓ C330 FŐ MÉRETEK STANDARD MOTOR MOTOR OPCIÓK m 33' 10" Hajótest hossza (LH) Teljes hossz (Lmax) 9.99 m 32' 9" Szélesség (BH)

SPECIFIKÁCIÓ C330 FŐ MÉRETEK STANDARD MOTOR MOTOR OPCIÓK m 33' 10 Hajótest hossza (LH) Teljes hossz (Lmax) 9.99 m 32' 9 Szélesség (BH) SPECIFIKÁCIÓ C330 FŐ MÉRETEK ISO 8666 szerint Teljes hossz (Lmax) 1031 m 33' 10" Hajótest hossza (LH) 999 m 32' 9" Szélesség (BH) 350 m 11' 6" Merülés (Tmax) 103 m 3' 5" Magasság 342 m 11' 3" Üzemanyag

Részletesebben

E-mail: info@silliker.hu web: www.silliker.hu Telefon: +36-30-479-1802

E-mail: info@silliker.hu web: www.silliker.hu Telefon: +36-30-479-1802 Pom T-206/3 szállítócsiga Műszaki adatok : T-206/3 4-9 t/h Alapgép hossza (m) 4 Maximális hossz (m) 6 1,7* 4,3** 60⁰ Belső átmérő (mm) 100 1,5 1420 Gép tömege (kb) 80 Kiegészítő tartozékok: fogadógarat

Részletesebben

A hajó. A felszerelés

A hajó. A felszerelés Kis hajó, nagy kaland Méder Áron hatméteres vitorlásával kerülte meg a Földet CARINA (39 éves) és Áron (29 éves) a 3 év alatt 40 országot érintett, 30 000 tengeri mérföldet tett meg (55 000 km), három

Részletesebben

Rögzített létrák. Aknalétrák

Rögzített létrák. Aknalétrák Rögzített létrák A rögzített létrák jelentik az ideális rendszermegoldást, ha az épületek, berendezések vagy gépek biztonságos és állandó megközelítése a feladat, akár nagy magasságokban is, mint pl.:

Részletesebben

Safe Home Kft. Garázskapuk, ipari kapuk, elektronikák, kiegészítők árlistája. Érvényes

Safe Home Kft. Garázskapuk, ipari kapuk, elektronikák, kiegészítők árlistája. Érvényes Safe Home Kft. 1108 Budapest, Kozma u. 4. Tel.: +36 1 264 2540 E-mail: Web: safehome@safehome.eu www.safehome.eu Safe Home Kft Garázskapuk, ipari kapuk, elektronikák, kiegészítők árlistája Érvényes 2017.02.15.

Részletesebben

GRAN D LAR G E CRUI S I NG ES C APE ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS

GRAN D LAR G E CRUI S I NG ES C APE ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS 410 GRAN D LAR G E CRUI S I NG ES C APE ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS FELÉPÍTÉS Hajótest: a legmodernebb vákuum injektált technologiával készül Dekoráció: fekete dekorcsík a hajótest oldalán

Részletesebben

Műszaki Diszpozíció. Kétpályás felsővezeték-szerelő jármű nagyjavítása

Műszaki Diszpozíció. Kétpályás felsővezeték-szerelő jármű nagyjavítása 8. számú melléklet Műszaki Diszpozíció Kétpályás felsővezeték-szerelő jármű nagyjavítása Forgalmi rendszám: BRZ484 Típus: Skoda-Schörling 706 Gyártási év: 1982 Alvázszám: 090047101 I. Motor és segédberendezései,

Részletesebben

SAVER 19 OPEN 11 530 4540000 Extra tartozékok. SAVER 600 OPEN 14 110 5550000 Extra tartozékok

SAVER 19 OPEN 11 530 4540000 Extra tartozékok. SAVER 600 OPEN 14 110 5550000 Extra tartozékok Hajósbolt 1033 Budapest Szentendrei út 107 tel./fax:+36 1 3674905; tel: + 36 30 9330-669 www.maritime.hu, e-mail: maritime@hu.inter.net list.01/2015 Forint irányár, áfás Saver hajó és extra tartozék árak

Részletesebben

2 B&G Triton² multifunkciós kijelző a kokpitban, jelátalakítóval (szél/vízmélység/sebesség/hőmérséklet)

2 B&G Triton² multifunkciós kijelző a kokpitban, jelátalakítóval (szél/vízmélység/sebesség/hőmérséklet) Nettó ár STANDARD SPECIFIKÁCIÓ SZERINT 98900 CSOMAGOK XW2000 B&G Navigation csomag (csak XC3001-el) 4390 XF2200 XF4010 2 B&G Triton² multifunkciós kijelző a kokpitban, jelátalakítóval (szél/vízmélység/sebesség/hőmérséklet)

Részletesebben

2 B&G Triton² multifunkciós kijelző a kokpitban, jelátalakítóval (szél/vízmélység/sebesség/hőmérséklet)

2 B&G Triton² multifunkciós kijelző a kokpitban, jelátalakítóval (szél/vízmélység/sebesség/hőmérséklet) Nettó ár STANDARD SPECIFIKÁCIÓ SZERINT 96.900 CSOMAGOK XW2000 B&G Navigation csomag (csak XC3001-gyel) 4. XF2200 XF4010 2 B&G Triton² multifunkciós kijelző a kokpitban, jelátalakítóval (szél/vízmélység/sebesség/hőmérséklet)

Részletesebben

Teljes hossz Hajótest hossza Vízvonalhossz. Szélesség Merülés. rövid tőkesúly L tőkesúly, közepes. Vízkiszorítás rövid tőkesúly. Dízel motor.

Teljes hossz Hajótest hossza Vízvonalhossz. Szélesség Merülés. rövid tőkesúly L tőkesúly, közepes. Vízkiszorítás rövid tőkesúly. Dízel motor. . Teljes hossz Hajótest hossza 11.40 m 10.99 m 37' 5" 36' 1" Vízvonalhossz 10.40 m 34' 1" 3.90 m 12' 10" rövid tőkesúly 1.62 m 5' 5" L tőkesúly, közepes 2.06 m 6' 9" Szélesség Merülés Vízkiszorítás rövid

Részletesebben

DB POLC ÉS SZEKRÉNYEK HAJÓKBA

DB POLC ÉS SZEKRÉNYEK HAJÓKBA A Member of the Constructor Group DB POLC ÉS SZEKRÉNYEK HAJÓKBA Minőség és biztonság a fedélzeten Polcok és szekrények hajókba HI280 polcos elem a hajózás számára Bár a tengeri szállítás a világ egyik

Részletesebben

2 B&G H5000 multifunkciós kijelző a kormánykonzolon, jelátalakítóval (szél/vízmélység/sebesség/hőmérséklet)

2 B&G H5000 multifunkciós kijelző a kormánykonzolon, jelátalakítóval (szél/vízmélység/sebesség/hőmérséklet) Nettó ár STANDARD SPECIFIKÁCIÓ SZERINT 1.139.900 CSOMAGOK XW2010 B&G Navigation csomag (csak XK5000-rel vagy XK5010-zel a TV-hez) 2 XF2201 XF2223 XF3000 XF4000 XF4011 XF4600 XF5001 XF5200 XF9001 XF9100

Részletesebben

Vitorlázás a Seychelles szigeteken a S.Y. Sea Start és a S.Y. Sea Bird vitorlásokon

Vitorlázás a Seychelles szigeteken a S.Y. Sea Start és a S.Y. Sea Bird vitorlásokon Vitorlázás a Seychelles szigeteken a S.Y. Sea Start és a S.Y. Sea Bird vitorlásokon Egy Seychelles-szigeti nyaralás összes fantasztikus élménye mindössze egy karnyújtásnyira Öntıl a Sea Star/Sea Bird vitorlásokon

Részletesebben

SPECIFIKÁCIÓ. S330v FŐ MÉRETEK MOTOR OPCIÓK m 33' 10" Hajótest hosza (LH) Teljes hossz (Lmax) m 33' 0'' Szélesség (BH)

SPECIFIKÁCIÓ. S330v FŐ MÉRETEK MOTOR OPCIÓK m 33' 10 Hajótest hosza (LH) Teljes hossz (Lmax) m 33' 0'' Szélesség (BH) SPECIFIKÁCIÓ S330v FŐ MÉRETEK ISO 8666 szerint Teljes hossz (Lmax) 1031 m 33' 10" Hajótest hosza (LH) 1007 m 33' 0'' Szélesség (BH) 350 m 11' 6" Merülés (Tmax) 094 m 3' 1" Magasság 339 m 11' 1" Üzemanyag

Részletesebben

Osztályelőírás. Regina 30 hajó április

Osztályelőírás. Regina 30 hajó április Osztályelőírás Regina 30 hajó 2019 április Tartalomjegyzék 1 Általános elvek... 2 2 Gyártó... 2 3 Fedélzet és hajótest... 3 4 Tőkesúly... 3 5 Kormánylap... 3 6 Vitorla... 3 7 Felmérés, felmérési bizonyítvány,

Részletesebben

Pomucz Tamás edző, oktató Vitorlás oktatók I. szakmai konferenciája Tihany, 2014. Június 5-6

Pomucz Tamás edző, oktató Vitorlás oktatók I. szakmai konferenciája Tihany, 2014. Június 5-6 Pomucz Tamás edző, oktató Vitorlás oktatók I. szakmai konferenciája Tihany, 2014. Június 5-6 1. Csoportok kialakítása, mozgatása, biztonság 2. Motorossal manőverezés, helyezkedés, mentés, vontatás 3. Meteorológiai

Részletesebben

CQR horgonyok, horgonyozva: Horgony, CQR 27 kg

CQR horgonyok, horgonyozva: Horgony, CQR 27 kg 1033 Budapest Szentendrei út 107. tel./fax: (1) 3674905; tel: (1) 2501332, (60) 338026 www.maritime.hu, e-mail: maritime@hu.inter.net Nyitva tartás: tavaszi-nyári: H-P: 9-18h, Szo: 9-13h, őszi-téli: H-P:

Részletesebben

Redőnykapuk és redőnyrácsok. alumíniumból vagy acélból

Redőnykapuk és redőnyrácsok. alumíniumból vagy acélból alumíniumból vagy acélból 1 alumínium vagy acél alapanyagból Egyedi és sokoldalú Redőnykapuink olyan egyedi és egyben sokoldalúan alkalmazható ipari megoldások, melyeket az érvényben lévő irányelvek és

Részletesebben

GRAN D LAR G E CRUI S I NG ES C APE ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS

GRAN D LAR G E CRUI S I NG ES C APE ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS 500 GRAN D LAR G E CRUI S I NG ES C APE ALAP FELSZERELTSÉGI LISTA MŰSZAKI LEÍRÁS FELÉPÍTÉS Hajótest: a legmodernebb vákuum injektált technológiával készítve, injektált PVC szendvics szerkezettel Dekoráció:

Részletesebben

Melléklet MŰSZAKI PARAMÉTEREK. MVD ishear B / SZAKMAI JELLEMZŐK. Mechanikus lemezolló gép

Melléklet MŰSZAKI PARAMÉTEREK. MVD ishear B / SZAKMAI JELLEMZŐK. Mechanikus lemezolló gép Atlanti-Szerszám Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Magyarország Tel.: +36 62 444 021 Fax: +36 62 440 753 E-mail: info@atlanti-szerszam.hu Web: www.atlanti-szerszam.hu Melléklet MŰSZAKI PARAMÉTEREK / SZAKMAI

Részletesebben

Dömperek. Technikai adatok: TÍPUS: DP602RM. Méretek: magasság: 2180mm hosszúság: 2370mm szélesség: 1520mm nettó súly: 900kg

Dömperek. Technikai adatok: TÍPUS: DP602RM. Méretek: magasság: 2180mm hosszúság: 2370mm szélesség: 1520mm nettó súly: 900kg Dömperek TÍPUS: DP602RM Méretek: magasság: 2180mm hosszúság: 2370mm szélesség: 1520mm nettó súly: 900kg Motor: 2 hengeres diesel, 13,6LE, léghűtéses Erőátvitel: Mechanikus tárcsás Váltó: 4 előremenet és

Részletesebben

SPECIFIKÁCIÓ S330 FŐ MÉRETEK STANDARD MOTOR MOTOR OPCIÓK m 33' 10" Hajótest hossza (LH) Teljes hossz (Lmax) 9.99 m 32' 9" Szélesség (BH)

SPECIFIKÁCIÓ S330 FŐ MÉRETEK STANDARD MOTOR MOTOR OPCIÓK m 33' 10 Hajótest hossza (LH) Teljes hossz (Lmax) 9.99 m 32' 9 Szélesség (BH) SPECIFIKÁCIÓ S330 FŐ MÉRETEK ISO 8666 szerint Teljes hossz (Lmax) 1031 m 33' 10" Hajótest hossza (LH) 999 m 32' 9" Szélesség (BH) 350 m 11' 6" Merülés (Tmax) 098 m 3' 3" Magasság 339 m 11' 1" Üzemanyag

Részletesebben

KNAUF tolóajtó-rendszer

KNAUF tolóajtó-rendszer KNAUF tolóajtó-rendszer Tartalom Oldal 1. Változatos ajtószélesség és -magasság 3 2. Gyors és egyszerû szerelés 3 3. A szerelés lépései 4 4. A Knauf tolóajtó-rendszer elônyei 6 5. Tartozékok és kiegészítõk

Részletesebben

METAL-FACH bálacsomagolók

METAL-FACH bálacsomagolók Z552 - helyben csomagoláshoz MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ METAL-FACH bálacsomagolók A Z552 bálacsomagoló helyben történő csomagolásra alkalmas. A traktorhoz hárompont felfüggesztéssel

Részletesebben

1. A hajózási képesítésekről szóló 15/2001. ( IV. 27.) KöViM rendelet módosításáról

1. A hajózási képesítésekről szóló 15/2001. ( IV. 27.) KöViM rendelet módosításáról Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának 1 A nemzeti fejlesztési miniszter /2013. ( ) NFM rendelete a hajózási képesítésekről szóló 15/2001. (IV.

Részletesebben

B&G automata kormány Triton² vezérlőegységgel és Precision 9 kompasszal VHF előkészítés antennával és jelosztóval, FM és AIS

B&G automata kormány Triton² vezérlőegységgel és Precision 9 kompasszal VHF előkészítés antennával és jelosztóval, FM és AIS Nettó ár STANDARD SPECIFIKÁCIÓ SZERINT 199.900 CSOMAGOK XW2000 B&G Navigation csomag 10.950 XF2000 XF2200 XF3000 XF4030 XF5000 XK5000 2 műszertartó állvány (kormányállásonként egy) 2 B&G Triton² multifunkciós

Részletesebben

EURÓPA 30 OSZTÁLY MÓDOSÍTOTT OSZTÁLYELÕÍRÁSA 1998.

EURÓPA 30 OSZTÁLY MÓDOSÍTOTT OSZTÁLYELÕÍRÁSA 1998. EURÓPA 30 OSZTÁLY MÓDOSÍTOTT OSZTÁLYELÕÍRÁSA 1998. ÁLTALÁNOS ELVEK A Magyar Európa 30 Flotta - a versenyvitorlázás sportszerûségét, tisztaságát szem elõtt tartva, az elõnyadás nélküli versenyzésre történõ

Részletesebben

Vass Tibor TENGERI HAJÓK. Jacht Akadémia 1997

Vass Tibor TENGERI HAJÓK. Jacht Akadémia 1997 Vass Tibor TENGERI HAJÓK JELZÉSEI Jacht Akadémia 1997 1 Géphajók 2 7 m-nél rövidebb és 7 csomónál lassabb géphajó bármilyen zajkeltő eszköz. Ha lehet, akkor viseljen oldallámpákat is! 3 50 m-nél rövidebb

Részletesebben

Schachermayer. fogantyúk, kiegészítők AKCIÓ. 2014/06 A felüntetett árak áfa nélkül értendőek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Schachermayer. fogantyúk, kiegészítők AKCIÓ. 2014/06 A felüntetett árak áfa nélkül értendőek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk. AKCIÓ Schachermayer fogantyúk, kiegészítők 2014/06 A felüntetett árak áfa nélkül értendőek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk. FOGANTYÚK Modern fogantyúk lyuktávolság 103 300 720 bútorfogantyú 388 Ft

Részletesebben

7.30 Függőleges harmonika tolóajtó vasalások

7.30 Függőleges harmonika tolóajtó vasalások .0 Függőleges harmonika tolóajtó vasalások Függőleges harmonika tolóajtó vasalás lapszerkezetű második ajtó esetére. A szekrénytestre közvetlenül (a piktogrammon) a fogantyú nélküli ajtó van felpántolva.

Részletesebben

Órarend 2014. szeptember 1. - 2015. január 16.

Órarend 2014. szeptember 1. - 2015. január 16. # Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 1. Szalai Péter - Terem: Dömsödi Ferenc - Terem: Hegedüs Marietta - Terem: Földrajz Szabó László - Terem: Informatika Kémia Magyar nyelv és irodalom Tóthné Pintér Kinga

Részletesebben

IPARI FELSZERELÉSEK 2010 MŰHELYFELSZERELÉSEK JOULEING KFT. www.jouleing.hu. info@jouleing.hu Tel: +36 70 336-4032 +36 70 900-5581

IPARI FELSZERELÉSEK 2010 MŰHELYFELSZERELÉSEK JOULEING KFT. www.jouleing.hu. info@jouleing.hu Tel: +36 70 336-4032 +36 70 900-5581 IPARI FELSZERELÉSEK 2010 MŰHELYFELSZERELÉSEK JOULEING KFT Tel: +36 70 336-4032 +36 70 900-5581 FÉMBÚTOROK Kis, zárható rekeszek Tetszőlegesen bővíthető. A szállítás lapraszerelve történik. Szerszám nélkül

Részletesebben

Beton pályaburkolatok tervezése és építése. Vörös Zoltán UTIBER Kft 2008. november

Beton pályaburkolatok tervezése és építése. Vörös Zoltán UTIBER Kft 2008. november Beton pályaburkolatok tervezése és építése Vörös Zoltán UTIBER Kft 2008. november Általános előírások Betonburkolatok - Hézagaiban vasalt betonburkolatok (hossz- és kereszthézagok) - Hézag nélküli betonburkolatok

Részletesebben

B&G automata kormány Triton² vezérlőegységgel és Precision 9 kompasszal VHF előkészítés antennával és jelosztóval, FM és AIS

B&G automata kormány Triton² vezérlőegységgel és Precision 9 kompasszal VHF előkészítés antennával és jelosztóval, FM és AIS Nettó ár STANDARD SPECIFIKÁCIÓ SZERINT 204900 CSOMAGOK XW2000 B&G Navigation csomag 11490 XF2000 XF2200 XF3000 XF4030 XF5000 XK5000 2 műszertartó állvány (kormányállásonként egy) 2 B&G Triton² multifunkciós

Részletesebben

é z s é MINDEN MÉRETET A GYÁRTÁS ELŐTT A HELYSZÍNEN ELLENŐRIZNI KELL! CSALÁDI HÁZ KIVITELI TERV KÜLSŐ NYÍLÁSZÁRÓ KONSZIGNÁCIÓ KONSZIGNÁLÁS ELVEI

é z s é MINDEN MÉRETET A GYÁRTÁS ELŐTT A HELYSZÍNEN ELLENŐRIZNI KELL! CSALÁDI HÁZ KIVITELI TERV KÜLSŐ NYÍLÁSZÁRÓ KONSZIGNÁCIÓ KONSZIGNÁLÁS ELVEI KONSZIGNÁLÁS ELVEI 1. KÓD A TÍPUSÁT JELÖLI K KÜLSŐ NYÍLÁSZÁRÓK B BELSŐ NYÍLÁSZÁRÓK L LAKATOS SZERKEZETEK A ASZTALOS SZERKEZETEK 2. KÓD AZ ELEM MÉRETÉRE UTAL 3. KÓD AZ ELEM KÜLÖNLEGES TULAJDONSÁGÁRA UTAL

Részletesebben

T: (1) 367-2750 www.krullung.hu. jelkulcs: (D= 85 mm) fenntartjuk. 01F 2014.04.

T: (1) 367-2750 www.krullung.hu. jelkulcs: (D= 85 mm) fenntartjuk. 01F 2014.04. eloxált mm, 01F eloxált mm, 02F eloxált mm, VÍZSZINTES METSZET 01V 10 1 2 11 5 6 3 7 4 3 70 üvegborda hossz 70 szerkezeti hossz beépítési helyigény belső téri ellenhúzott textil árnyékolószekezet, üveggerendák

Részletesebben

Kalorflex Kft. Üzlet cím: 1205 Budapest, Határ út 88. Tel: +36 1 285 0756 Mobil: +36 30 549 1674 Fax: +36 1 289 0170 Honlap: www.mosogatonet.

Kalorflex Kft. Üzlet cím: 1205 Budapest, Határ út 88. Tel: +36 1 285 0756 Mobil: +36 30 549 1674 Fax: +36 1 289 0170 Honlap: www.mosogatonet. Nagykonyhai - ipari kivitelű csaptelepek robosztus kivitel, hosszú élettartam Asztali csaptelep test - univerzális felhasználás - szerelhető különböző hosszúságú kifolyószárral nagy méretű mosogató medencékhez

Részletesebben

UNIVERSAL LINE 18 UNIVERSAL LINE 18. Universal Line 18. Universal Line 18 tolóajtós rendszer alkatrészeinek listája. Fogantyúprofilok.

UNIVERSAL LINE 18 UNIVERSAL LINE 18. Universal Line 18. Universal Line 18 tolóajtós rendszer alkatrészeinek listája. Fogantyúprofilok. Universal Line 18 Görgők Az Universal Line 18 a megrendelők szükségleteinek többszörös ellenőrzése után keletkezett, hogy kialakuljon egy termék, mely egyszerű, árban megfizethető és könnyen szerelhető.

Részletesebben

SNAIGĖ STANDART LÁTVÁNY HŰTŐK CD , CD , CD , CD

SNAIGĖ STANDART LÁTVÁNY HŰTŐK CD , CD , CD , CD SNAIGĖ STANDART LÁTVÁNY HŰTŐK CD290-1004, CD350-1003, CD350-1004, CD350-1013 Álló hűtők CD350 és CD290 kiváló választás kis üzletekbe, bárokba, kávézókba, hotelekbe. Tágas hűtők, melyek nem igényelnek

Részletesebben

KÁOKSZI Vizsgafejlesztő Központ Földrajz próbafeladatok Minta

KÁOKSZI Vizsgafejlesztő Központ Földrajz próbafeladatok Minta 10. FELADAT a) Jelölje betűkkel, hogy a felsorolt városi funkciók közül melyik a legjellemzőbb a nagyváros számokkal jelölt részeiben! (Egy funkcióhoz több szám is tartozhat.) a. Szolgáltató funkció:.

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 98.

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 98. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 98. MELLÉKLET: - TÁRGY: Szekszárd város szemétgyűjtő kelyheinek elhelyezése, gyártása, javítása, egyéb lakatos munkák elvégzése tárgyú

Részletesebben

LANDHOUSE. Rúdkarnis nagy választékban! Ø 25 mm-es rúdkarnis RÚDKARNIS 25 MM-ES KABUL BAKU AMMAN TOKYO BEIRUT BANGKOK MANILA DOHA HANOI

LANDHOUSE. Rúdkarnis nagy választékban!  Ø 25 mm-es rúdkarnis RÚDKARNIS 25 MM-ES KABUL BAKU AMMAN TOKYO BEIRUT BANGKOK MANILA DOHA HANOI Rúdkarnis nagy választékban! www.karnis.hu KABUL BAKU TEHERAN BAGHDAD TOKYO AMMAN BANGKOK BEIRUT MANILA DOHA COLOMBO HANOI DAMASCUS ASTANA 25 MM-ES RÚDKARNIS -es rúdkarnis -5- Rúdkarnis nagy választékban!

Részletesebben

E-mail: info@silliker.hu web: www.silliker.hu Telefon: +36-30-479-1802

E-mail: info@silliker.hu web: www.silliker.hu Telefon: +36-30-479-1802 Metal-Fach T-710/1 Két tengelyes 6 to pótkocsi T710/1-6T Kéttengelyes három oldalra billenős pótkocsi. 6 tonna teherbírású, kéttengelyes T710/1 pótkocsi könnyű és robusztus konstrukcióval rendelkezik,

Részletesebben