Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "www.konsys-international.com"

Átírás

1

2 Energia Menedzsment rendszer megvalósításának a lépései Energia Menedzsment - Folyamatos Fejlődés az energia hatékonyság érdekében Mérési rendszer megvalósítása: adatgyűjtő rendszer kiépítése (villamos, gáz, stb.) Mérési adatok elemzése: az energia menedzsment rendszer által rögzített adatok folyamatos kiértékelése (hatékonyság elemzés, minőségi jellemzők felügyelete, fogyasztási szokások megismerése, stb.) Akcióterv kidolgozása a folyamatos energiahatékonyság növelésének és fenntartásának érdekében AVReporter Energy Management and Monitoring

3 Miben tud segíteni az AVReporter energia menedzsment megoldás Jelentős energia megtakarítás elérése (akár 30%) Tudatos energia gazdálkodás megvalósítása, a CO2 kibocsátás csökkentése Pontos fogyasztási szokások meghatározása (pontosabb fogyasztási előre jelzés és menetrend készítés megvalósítása) Zöld energia és hatékonyságot javító beruházások megvalósításának a támogatása és adatok biztosítása megtérülés számításokhoz A költséghely szerinti energia felhasználás pontos meghatározása (egységnyi energia felhasználás termékre, épületre vonatkozólag, stb.) Az energia menedzsment rendszer által biztosított adatok egyszerű és gyors kiértékelése, ezáltal az emberi erőforrások felhasználásának a csökkentése Az AVReporter energia menedzsment dobozos szoftverrel megvalósított rendszerek rövid megtérülési időt biztosítanak (0,5-1,5 év között)

4 AVReporter mint a nélkülözhetetlen eszköz az ISO rendszerben AVReporter Energy Management Software megoldást biztosít az ISO50001-ben megnevezett követelmények megvalósításához. Folyamatos Fejlődés Menedzseri Elbírálás Energia Vezérelv Energia Tervezés Adoptálás, Implementáció és Operáció/Működés Monitorozás, Mérés és Analitika = AVReporter Ellenőrzés Belső Audit Korrekciós és megelőzési eljárások

5 AVReporter energia menedzsment rendszer felépítése Energetíkusok Létesítmény felelősök Pénzügy Menedzsment Az AVReporterrel egyszerű kapcsolódás a terepi mérőeszközökhöz Az AVReporter egyszerűen kapcsolható a már meglevő SCADA, BMS, ERP, termelés felügyeleti rendszerekhez, stb BMS rendszer SCADA rendszer ERP rendszer Terepi eszközök Elektromos, Gáz, Vízmérők, PLC-k, stb. Az AVReporter energiamenedzsment szoftvercsomag a mérnökök és a menedzsment számára könnyen és egyszerűen kezelhető. Az AVReporter alkalmazás segítségével könnyedén megvalósítható különböző rendszerek integrációja és egy felületen történő adatkezelés és elemzés lehetősége, a különböző rendszerek által szolgáltatott adatokból származtatott mennyiségeket képezhetünk, amelyek eredményei tetszőleges riportokban, dashboard-okban megjeleníthetők vagy más rendszerek irányába továbbíthatók. Az AVReporter alkalmazás moduláris felépítésének és skálázhatóságának köszönhetően alkalmazható a kis és közepes rendszerektől egészen a globális rendszerekig.

6 Felhasználói környezet: Desktop és Web felület Az AVReporter a felhasználói igényeknek megfelelően mind Desktop Standalone/Server Kliens, Web alapú felületen és Mobil alkalmazás segítségével egyaránt elérhető. A felületek közötti hathatós és gond nélküli átjárhatóság biztosított, multinacionális környezetben is könnyen megvalósítható alkalmazások.

7 Felhasználói felület: ahol Desktop változat részesítik előnyben szigorúak az IT előírások az energia menedzsment rendszer külön hálózaton van standalone megoldást használnak Tipikus példa:

8 Web-es felület előnyei és alkalmazása multinacionális cégek, ahol sok felhasználó riportjaikat és dashboardjaikat megosztják egymással Felhasználói jogosultságok kezelése, felhasználói csoportok létrehozása szükséges (riportokhoz és dashboard-okhoz való hozzáférési jogosultságok beállítása, szerkesztési funkciók korlátozásának lehetősége, adatokhoz való hozzáférés szabályozása). sok kliens és felhasználó egyszerű kezelése, alkalmazás telepítése nem szükséges a kliens gépekre és távoli adminisztráció megvalósítása Tipikus példa: AVReporter Advanced v3.0 + AVR WebPublisher v3.0 Menedzserek AVReporter Web Client Ethernet Külöbző böngészők támogatása: Internet Explorer, Firefox, Apple Safari és Google Chrome. Mérnökök AVReporter Web Client AVReporter Web Client

9 Felhasználói felület: Web-alapú vizualizációs példák

10 Gyors riport készítési lehetőségek A felhasználó könnyen és egyszerűen elkészítheti az adatok a megfelelő megjelenítését és analízálását, webes és desktop környezetben egyaránt a varázsló (wizard) segítségével. Az egyszerűen kezelhető felhasználói felület miatt a riportkészítés nem igényel különösebb számítástechnikai ismereteket. - Fogyasztási riportok - Teljesítmény analízis - Hatékonysági diagramok - Energia allokációs riportok - stb.

11 Gyors riportépítés WEBPublisher Dynamic Dashboard a Microsoft Silverlight technológiájának felhasználásával lehetővé teszi, hogy a felhasználó gyorsan és könnyen készítsen riportokat és dashboardokat. A Gadget Bar biztosítja a könnyű kezelhetőséget.

12 Template Riportok és Dashboardok Az AVReporter telepítő csomagja számos beépített riportot és dashboardot tartalmaz A template/minta könyvtár segítségével lényegesen lecsökkenthető a telepítés és rendszerkészítés ideje a mérnökök számára Ezen megoldások jelentősen csökkentik a költségeket és növelik a megoldás versenyképességét

13 Realtime megjelenítés és monitorozás Beépített objektumok segítségével könnyedén tudjuk realtime felületek kialakítását megvalósítani Realtime képernyők egyszerűen generálhatóak template-ekből (installációs helyre, költség allokációs helyre, stb.) - gyors képernyőkészítés számos mérőre Azonos felületen tudjuk megjeleníteni a realtime és hisztorikus információkat Vezérlési funkciók digitális és analóg értékekre (a beavatkozásokhoz hozzáférési szintek rendelése)

14 Realtime megjelenítés és monitorozás

15 Alarm és esemény menedzsment Desktop és webes környezetben a riasztások és események kezelése, összefoglaló riportok készítése és küldési lehetőségek Egyszerű szűrési lehetőségek Riasztások beállításai a felhasználói igények szerint Riasztási csoportok létrehozása Riasztások nyugtázási lehetősége (támogatva a karbantartási folyamatokat) Riasztási riportok és lekérdezések készítésének lehetősége Exportálási funkciók Többnyelvű riasztási üzenetek Rendszer eseményeinek loggolása

16 Business Intelligence Modul- hatékony kalkulációs eszköz A Business-Intelligence Modul egy komplex alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára (menedzsment és mérnökök) a nagy mennyiségű adatok kezelését, adatok analizálását, riportok és lekérdezések készítését. Rugalmas felépítésének köszönhetően korlátlan matematikai összefüggések hozhatók létre, amelyek eredményei tetszőleges riportokban, kimutatásokban megjeleníthetők vagy más rendszerek irányába továbbíthatók (plugin-ek segítségével).

17 Business Intelligence Modul- hatékony kalkulációs eszköz Költségmegosztás, belső költség allokáció megvalósítása termékre vagy szolgáltatásra lebontott energia vagy fogyasztási költségek pontos meghatározása (rugalmas kapcsolat más termelési és felügyeleti rendszerekkel) További alfogyasztók irányába, az adóhatóság által elfogadott számlák készítése (pl.: irodaépületek havi fogyasztás számlázása), más számlázó rendszerek irányába rugalmas kapcsolat A felhasználó igényei szerint rugalmasan személyre szabható megoldás

18 Business Intelligence Modul - hatékony kalkulációs eszköz Riport készítési funkciók korlátlan lehetőségei: Green House Gases riportok, KPI riportok, Egyedi fogyasztási riportok, ABCD energia hatékonysági riportok, Energia hatékonysági és költség elemzési kimutatások, Energia lekötések optimalizálását segítő kimutatások, stb.

19 Cost Allocation and Billing Module A Cost Allocation and Billing Modul egy egyszerűen és rugalmasan használható költség allokációs és számlázó modul. Segítségével gyorsan és egyszerűen hozhatók létre költség allokációs kimutatások valamint akár egyedi költség sémák is.

20 Cost Allocation and Billing Module Tipikus példa: Bevásárló központ Területe: m2 Üzletek száma: 30 Mérőeszközök száma: 80 (villamos, gáz és víz fogyasztás mérése) Számla az Energiaszolgáltató Vállalattól Számla Alfogyasztó Bevásárló Központ Számla

21 Cost Allocation and Billing Module Tipikus példa: alfogyasztói számlázás Az AVReporter több alfogyasztó esetén megfelelő eszközzel rendelkezik az egyedi számlázáshoz és költség allokációs összefoglalók készítéséhez. Kiegészül azzal az opcióval, hogy kulcsfontosságú pénzügyi adatokat tudjon exportálni a már meglevő számlázó vagy ERP rendszerekbe. AVReporter Export SAP (ERP) rendszerek irányába Villamos, Gáz, Víz mérés, stb. Számlázás alfogyasztók irányába Riport készítés mérnököknek Riport készítés menedzsmentnek

22 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás Az AVR Connection Center Plug-in hatékony megoldást nyújt különböző rendszerek irányába történő csatlakozáshoz (adatbázisok MS SQL szerver, MySQL, Oracle, stb., Szolgáltatások OPC szerver, ActiveX szerverek, stb.) Meghatározhatjuk hogy az adott adatforráshoz milyen gyakorisággal és feltételekkel kapcsolódunk. A lekérdezésre kerülő adatok szűrhetőek, származtatott adatok képezhetőek, mértékegység váltás és formátum módosítások hajthatóak végre. Egyedi kalkulációk, adatmodellezés, virtuális mennyiségek képzése, adatminőségi kritérium létrehozása lehetséges az AVR Connection Center használatával.

23 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás Az AVR Connection Center a különböző rendszerek irányába történő csatlakozást teszi egyszerűvé és gyorssá, magas fokú IT ismeret nem szükséges. A Simple View kezelői felületnek köszönhetően rendkívül könnyen használható.

24 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás Az AVR Connection Center Advanced View felhasználói felületén létrehoztunk új és egyedi kapcsolódási felületeket a lokális adatforrás formátumoknak megfelelően.

25 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás Adat importálás: MS SQL Szerver, Oracle, MySQL, Sybase, XML adatbázisok, ActiveX komponensek, WEB szolgáltatás, CSV fájlok, FTP adatbázis, OPC szerverek, stb. Adat exportálás: MS SQL Szerver, Oracle, MySQL, Sybase, XML adatbázisok, ActiveX komponensek, WEB szolgáltatás, CSV fájlok, FTP adatbázis, stb.) Forrás adatok között komplex kalkulációk hajthatók végre (SQL parancsok, VB scriptek, stb.) Egyéni függvények alkalmazási lehetősége Visual Basic kódok és SQL lekérdezések használatával Forrás adatok közötti kalkulációk elvégzése, eredmény tárolása AVR adatbázisban

26 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás Tipikus multi-site applikáció: Energetíkusok Létesítmény felelősök Pénzügy Menedzsment Az AVReporterrel egyszerű kapcsolódás a terepi mérőeszközökhöz Az AVReporter egyszerűen kapcsolható a már meglevő SCADA, BMS, ERP, termelés felügyeleti rendszerekhez, stb ERP rendszer Adatkoncentrátorok Villamos, Gáz, stb.

27 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás Desktop & WEB client Plant Personal Site Manager Central Management and Accounting OMMS System (ERP) ODBC Connection Mirroring Hardware: 2x DELL T610 Server CPU: Intel Xeon 16 Core RAM: 32 GB Hardrive: 9x RPM per server Communication layer OPC Server DLMS protocol IEC1107 protocol PLCs Electrical Revenue Meters Electrical Revenue Meters Gas, Water & Flow meters, etc.

28 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás 2 Realtime Workstation (1 Flow & 1 Electrical) 24-hour monitoring Manual input data or import 20 Plant Personal Dektop Workstation Manual input data or ipmort 30 Site Manager Web Client Calculate and Generate Invoice for 300 subfactories (Monthly) Data from field devices AVR Connection Center & Virtual Device Manager SQL Server Jobs Export calculated data to OMMS System (ERP) Calculate Virtual Quantities: - Demand calculation (Gas, Electricity & Flow) - Energy forecasting - Consumption for cost allocation places Import data from external datasources for calculations (excel file and database)

29 Lokalizáció Többnyelvű támogatás, futásidőben történő nyelv váltás lehetősége, kérésre további nyelvekkel bővíthetőek. (nyelv, valuta, dátum formátum, egyedi vállalati megjelenési felület, testreszabott riportok és dashboardok alkalmazási lehetősége). Több valutanem és eltérő időzónák kezelése Az AVReporter jelenleg 11 nyelven érhető el, de kérésre ez további nyelvekkel bővíthető. A nyelvek használat közben változtathatóak a felhasználó igényeinek megfelelően. A nyelvváltás során mind a kezelői felület, mind a riportok és dashboard-ok fordításra kerülnek.

30 Építse fel AVReporter Energia Menedzsment Szoftverét Moduláris felépítés Az AVReporter Energia Menedzsment Szoftver az egyéni igényeknek, elvárásoknak szempontjait figyelembe véve került kialakításra. Könnyű bővíthetőség, költség hatékony megoldás biztosítása az adott felhasználói igényekre.

31 Technikai Támogatás Az AVReporter rendelkezik egy rendkívül hatékony többnyelvű, Online Tudástárral (Online Konwledgebase) (troubleshooting, technikai dokumentációk, online tréningek, videók, stb.).

32 Partnerek, Referenciák

33 Köszönjük a figyelmet! KÉRDÉSEK?

Valós idejű információk megjelenítése web-alapú SCADA rendszerben Modbus TCP protokollon keresztül

Valós idejű információk megjelenítése web-alapú SCADA rendszerben Modbus TCP protokollon keresztül PRESENTATION Valós idejű információk megjelenítése web-alapú SCADA rendszerben Modbus TCP protokollon keresztül LÓRÁNT, Horváth Process Automatika Kft. info@automatika.hu rendszertechnikai felépítése Beépített

Részletesebben

PASS SCADA bemutatás PICK energiamonitoring és mérésadatgyűjtő rendszer

PASS SCADA bemutatás PICK energiamonitoring és mérésadatgyűjtő rendszer PRESENTATION PASS SCADA bemutatás PICK energiamonitoring és mérésadatgyűjtő rendszer LÓRÁNT, Horváth Process Automatika Kft. info@automatika.hu PASS SCADA bemutatás PASS SCADA bemutatás KORLÁTLAN KLIENS

Részletesebben

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor Üzleti intelligencia (Teljesítmény menedzsment) Web Scorecard & Műszerfal Excel Email riasztás Riportok Irányít Összehangol Ellenőriz Stratégia Stratégia

Részletesebben

HecPoll a vezérlő rendszer

HecPoll a vezérlő rendszer a vezérlő rendszer Az előnyei: Könnyű Integráció Ergonomikus kivitel Több nyelvűség Multi-Kliens támogatás Import / Export Interfész 2 Egyszerű integráció Csatlakozás a meglévő modern IT rendszerhez Egyszerű

Részletesebben

SAP BUSINESSOBJECTS PROFITABILITY AND COST MANAGEMENT (PCM) BEMUTATÁSA

SAP BUSINESSOBJECTS PROFITABILITY AND COST MANAGEMENT (PCM) BEMUTATÁSA SAP BUSINESSOBJECTS PROFITABILITY AND COST MANAGEMENT (PCM) BEMUTATÁSA MODELL ALKOTÁS, TECHNIKAI ÉS ARCHITECKTURÁLIS KÉRDÉSEK 1. MODELLEZÉS A modellezés a PCM Model Builder moduljának felhasználóbarát,

Részletesebben

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val)

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) A leolvasási feladat AS Szerver DB Számlázási, ügyfélszolgálati adatbázis Adatgyűjtő szerver Mobil adatgyűjtő AS szerver

Részletesebben

Átfogó megoldás a számlafolyamatok felgyorsításához ELO DocXtractor. Laczkó Kristóf ELO Digital Office Kft. Bálint András Prognax Kft.

Átfogó megoldás a számlafolyamatok felgyorsításához ELO DocXtractor. Laczkó Kristóf ELO Digital Office Kft. Bálint András Prognax Kft. Átfogó megoldás a számlafolyamatok felgyorsításához ELO DocXtractor Laczkó Kristóf ELO Digital Office Kft. Bálint András Prognax Kft. Áttekintés Struktúrált és egyéb Információk bármely forrásból dokumentumok

Részletesebben

Személyügyi nyilvántartás szoftver

Személyügyi nyilvántartás szoftver Személyügyi nyilvántartás szoftver A nexonhr személyügyi nyilvántartás szoftver a személyügyi, továbbképzési és munkaköri adatok kezelését teszi lehetővé. A szoftver támogatja a HR adminisztrációs feladatokat,

Részletesebben

A szükséges új mérıpontok kialakítása, mérık, kommunikációs hálózat, adattovábbító eszközök elhelyezésével.

A szükséges új mérıpontok kialakítása, mérık, kommunikációs hálózat, adattovábbító eszközök elhelyezésével. A FÜGGELÉK Az Energy Online szolgáltatás terjedelme A szolgáltatások telepítése és konfigurálása Meglévı intelligens (kommunikáció képes) mérık integrálása és adattovábbítása az Energy Online szerverek

Részletesebben

ADATBÁZIS-KEZELÉS - BEVEZETŐ - Tarcsi Ádám, ade@inf.elte.hu

ADATBÁZIS-KEZELÉS - BEVEZETŐ - Tarcsi Ádám, ade@inf.elte.hu ADATBÁZIS-KEZELÉS - BEVEZETŐ - Tarcsi Ádám, ade@inf.elte.hu Számonkérés 2 Papíros (90 perces) zh az utolsó gyakorlaton. Segédanyag nem használható Tematika 1. félév 3 Óra Dátum Gyakorlat 1. 2010.09.28.

Részletesebben

Energia- & teljesítmény mérők

Energia- & teljesítmény mérők Energia- & teljesítmény mérők 1194 Budapest, Mészáros Lőrinc u. 130/b Tel.: 06 (1) 288 0500 Fax: 06 (1) 288 0501 www.lsa.hu ELNet GR/PQ Villamos fogyasztásmérő és hálózat analizátor - pontosság: 0,2% (speciális

Részletesebben

SDL Trados szervermegoldások. Szekeres Csaba SDL Trados partner szekeres.csaba@m-prospect.hu M-Prospect Kft.

SDL Trados szervermegoldások. Szekeres Csaba SDL Trados partner szekeres.csaba@m-prospect.hu M-Prospect Kft. SDL Trados szervermegoldások Szekeres Csaba SDL Trados partner szekeres.csaba@m-prospect.hu M-Prospect Kft. Fókuszban A fájlalapú fordítási memória korlátai SDL TM Server 2009 A fájlalapú terminológiai

Részletesebben

Pentaho 4: Mindennapi BI egyszerűen. Fekszi Csaba Ügyvezető 2011. október 6.

Pentaho 4: Mindennapi BI egyszerűen. Fekszi Csaba Ügyvezető 2011. október 6. Pentaho 4: Mindennapi BI egyszerűen Fekszi Csaba Ügyvezető 2011. október 6. 1 2 3 4 5 Bevezetés Pentaho-ról röviden - áttekintő Mindennapi BI egyszerűen a Pentaho 4 újdonságai Pentaho összefoglaló Alkalmazás

Részletesebben

2016. április 21. Hotel Aquincum

2016. április 21. Hotel Aquincum 2016. április 21. Hotel Aquincum Szoftvergazdálkodási érettségi modell IPR-Insights License Consulting Program SAM érettségi modell IPR-Insights SAM Maturity Model 4.0 Szintek és hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások,

Részletesebben

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN N 1. Informatikai eszközök az irodában PC, Notebook, Szerver A számítógép típusonként az informatikai feladatoknak megfelelően. Nyomtatók, faxok, scannerek, fénymásolók Írásos dokumentum előállító eszközök.

Részletesebben

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Két évtized tapasztalatát sűrítettük ErdaGIS térinformatikai keretrendszerünkbe, mely moduláris felépítésével széleskörű felhasználói réteget céloz, és felépítését

Részletesebben

Papír helyett elektronikus űrlap. Szabadság és interaktivitás az űrlapkezelésben

Papír helyett elektronikus űrlap. Szabadság és interaktivitás az űrlapkezelésben Papír helyett elektronikus űrlap Szabadság és interaktivitás az űrlapkezelésben Csamangó András SAP tanácsadó Creative 4U Kft., Budapest 2010 Bemutatás 2002-ben alakult SAP Service Partner fő tevékenység:

Részletesebben

Zimbra levelező rendszer

Zimbra levelező rendszer Zimbra levelező rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Email... 5 Társalgás, nézetek, és keresés...

Részletesebben

Üzleti energia- és vízfelhasználás menedzsment a Rubintól

Üzleti energia- és vízfelhasználás menedzsment a Rubintól Üzleti energia- és vízfelhasználás menedzsment a Rubintól Parádi Csaba cégvezető Dr. Takács Tibor Fejlesztési vezető Rubin Informatikai Zrt Hardver- és szoftverfejlesztés Prepaid számlázó rendszer Infrastruktúra

Részletesebben

Enterprise extended Output Management. exom - Greendoc Systems Kft. 1

Enterprise extended Output Management. exom - Greendoc Systems Kft. 1 Enterprise extended Output Management exom - Greendoc Systems Kft. 1 exom - Greendoc Systems Kft. 2 Sokféle bementi adatformátum kezelése Adatok fogadása különböző csatornákon Előfeldolgozás: típus meghatározás,

Részletesebben

Energrade. energiagazdálkodás a mindennapokra. átláthatóság. Megtakarítás. Fenntarthatóság WWW.ENERGRADE.HU

Energrade. energiagazdálkodás a mindennapokra. átláthatóság. Megtakarítás. Fenntarthatóság WWW.ENERGRADE.HU Energrade energiagazdálkodás a mindennapokra átláthatóság Megtakarítás Fenntarthatóság WWW.ENERGRADE.HU Kommunikáció Monitoring, finomhangolás Megvalósítás, szabályozás Az energiamenedzsment lépései akciótervek

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

LogControl Raktármenedzsment

LogControl Raktármenedzsment LogControl Raktármenedzsment A rendszer kialakítása korszerű rendszertervezési módszertanok alkalmazása a hibalehetőségek minimálissá tétele (a lehető legtöbb helyen vonalkódok használata tárolóhely, cikk,

Részletesebben

EGYSZERŰSÉG ÉS ÁTTEKINTHETŐSÉG AZ ÜZLETI ANALITIKÁBAN CRS PORTÁL AVENSOFT KFT. 1072 BUDAPEST, RÁKÓCZI ÚT 42. WWW.CRSPORTAL.HU WWW.AVENSOFT.

EGYSZERŰSÉG ÉS ÁTTEKINTHETŐSÉG AZ ÜZLETI ANALITIKÁBAN CRS PORTÁL AVENSOFT KFT. 1072 BUDAPEST, RÁKÓCZI ÚT 42. WWW.CRSPORTAL.HU WWW.AVENSOFT. CRS PORTÁL AVENSOFT KFT. 1072 BUDAPEST, RÁKÓCZI ÚT 42. WWW.CRSPORTAL.HU WWW.AVENSOFT.HU EGYSZERŰ KEZELHETŐSÉG ÁTTEKINTHETŐ LOGIKA A CRS Portál egy olyan, web alapú üzleti intelligencia (BI) megoldás, amely

Részletesebben

Oracle Enterprise Manager: Az első teljesértékű felhő üzemeltetési megoldás

Oracle Enterprise Manager: Az első teljesértékű felhő üzemeltetési megoldás 2011 November 8. New York Palota Hotel Boscolo Budapest Oracle Enterprise Manager: Az első teljesértékű felhő üzemeltetési megoldás Sárecz Lajos, Vezető tanácsadó Oracle Hungary Átfogó felhő üzemeltetés

Részletesebben

Folyamatok rugalmas irányítása. FourCorm Kft.

Folyamatok rugalmas irányítása. FourCorm Kft. Folyamatok rugalmas irányítása FourCorm Kft. www.frckft.hu 1 Dokumentumok áramlása Gyakran szekvenciális Rengeteg felesleges másolat Információk alacsony rendelkezésre állása Nincs szolgálati út- és határidőfigyelés

Részletesebben

Tájékoztatás alap- és haladószintű tanfolyamainkról

Tájékoztatás alap- és haladószintű tanfolyamainkról Tájékoztatás alap- és haladószintű tanfolyamainkról Tanfolyamaink 2016-ban A több évtizedes magyarországi szakmai tapasztalat és a közel 100 éves nemzetközi háttér garantálja tanfolyamaink magas színvonalát,

Részletesebben

Kontrolling támogató rendszer bevezetése a NISZ-ben

Kontrolling támogató rendszer bevezetése a NISZ-ben Kontrolling támogató rendszer bevezetése a NISZ-ben HOUG Siófok, 2014. március 26. Szalontay Gyöngyi Vezető Szakértő NISZ Zrt. Szabó Gábor Csoportvezető R&R Software Zrt. Tartalom Szabó Gábor Essbase áttekintés

Részletesebben

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL A toborzást-kiválasztást támogató humáninformatikai megoldásunk, a nexonjob, rugalmasan a vállalati egyedi igények alapján testre szabható. A rendszer webes felületén keresztül jelentkezhetnek a pályázók

Részletesebben

Microsoft SQL Server telepítése

Microsoft SQL Server telepítése Microsoft SQL Server telepítése Az SQL Server a Microsoft adatbázis kiszolgáló megoldása Windows operációs rendszerekre. Az SQL Server 1.0 verziója 1989-ben jelent meg, amelyet tizenegy további verzió

Részletesebben

BIRDIE. Business Information Reporter and Datalyser. Előadó: Schneidler József

BIRDIE. Business Information Reporter and Datalyser. Előadó: Schneidler József BIRDIE Business Information Reporter and Datalyser Előadó: Schneidler József BIRDIE RIPORT RIPORT KÉSZÍTŐ ÉS ÉS TERJESZTŐ RENDSZER A Daten-Kontor Kft. saját fejlesztésű dobozos alkalmazása A BIRDIE célja:

Részletesebben

Szolgáltatás mérés/riportolás magas fokon Egy valós megoldás Pepsi berkekben

Szolgáltatás mérés/riportolás magas fokon Egy valós megoldás Pepsi berkekben Szolgáltatás mérés/riportolás magas fokon Egy valós megoldás Pepsi berkekben Mérő Gábor PepsiAmericas Kft Technikai szolgáltatási Vezető Hajdú Miklós ICON Számítástechnikai Rt Alkalmazás- és Rendszerfelügyeleti

Részletesebben

KÖZPONTI OKOSHÁLÓZATI MINTAPROJEKT

KÖZPONTI OKOSHÁLÓZATI MINTAPROJEKT KÖZPONTI OKOSHÁLÓZATI MINTAPROJEKT Kudor Attila műszaki igazgató attila.kudor@komzrt.hu KOM KÖZPONTI OKOS MÉRÉS ZRT. 100%-os MAVIR tulajdonú projektvállalat A Központi Okoshálózati Mintaprojekt végrehajtója

Részletesebben

SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag

SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag A Samsung SSM-8000 szoftvercsomag a Samsung által forgalmazott IP kamerák, digitális rögzítők, hálózati rögzítők, encoderek közös grafikai felületen történő megjelenítését

Részletesebben

Naperőmű parkok villamos technológiája és energia menedzsmentje április 25. KERTÉSZ Sándor

Naperőmű parkok villamos technológiája és energia menedzsmentje április 25. KERTÉSZ Sándor Naperőmű parkok villamos technológiája és energia menedzsmentje 2018. április 25. KERTÉSZ Sándor Az előadás tartalma 1. Fotovoltaikus szolár erőművek típusai 2. DC gyűjtőszekrények tulajdonságai 3. AC

Részletesebben

Esri Magyarország Felhasználói Konferencia 2015.10.08. Portal for ArcGIS. Kisréti Ákos 2015.10.08.

Esri Magyarország Felhasználói Konferencia 2015.10.08. Portal for ArcGIS. Kisréti Ákos 2015.10.08. Esri Magyarország Felhasználói Konferencia 2015.10.08. for ArcGIS Kisréti Ákos 2015.10.08. Az ArcGIS Platform Web GIS megoldások Tűzfal Hibrid Server Az ArcGIS Platform Web GIS komponensek Alkalmazások

Részletesebben

Korszakváltás az energiahatékonyságban: források, szabályozások, lehetőségek Az épületautomatika és energiamenedzsment, mint lehetséges válasz

Korszakváltás az energiahatékonyságban: források, szabályozások, lehetőségek Az épületautomatika és energiamenedzsment, mint lehetséges válasz Üdvözöljük! Korszakváltás az energiahatékonyságban: források, szabályozások, lehetőségek Az épületautomatika és energiamenedzsment, mint lehetséges válasz 1974: Elektromos Szövetkezet (ELSZÖV) Automatika

Részletesebben

Oracle9i Alkalmazás Szerver Üzleti folyamat integráció. Molnár Balázs Vezető értékesítési konzultáns Oracle Hungary

Oracle9i Alkalmazás Szerver Üzleti folyamat integráció. Molnár Balázs Vezető értékesítési konzultáns Oracle Hungary Oracle9i Alkalmazás Szerver Üzleti folyamat integráció Molnár Balázs Vezető értékesítési konzultáns Oracle Hungary Üzleti folyamat integráció Kereskedők Beszállítók Partnerek Alkalmazás Disztribútor Belső

Részletesebben

BI modul a lízing üzletágban. 2007 márc. 21. Előadó: Salamon András

BI modul a lízing üzletágban. 2007 márc. 21. Előadó: Salamon András BI modul a lízing üzletágban 2007 márc. 21. Előadó: Salamon András Rövid cég- és terméktörténet Lízing fejlesztések, K+F 1996 óta Lízing éles rendszer 1999 óta Új név: AdviseSoft Kft. 2002 óta Jelenleg:

Részletesebben

Újdonságok. Jancsich Ernő Ferenc

Újdonságok. Jancsich Ernő Ferenc Újdonságok Jancsich Ernő Ferenc Microsoft Dynamics NAV o Világszerte, több, mint 110 000 ezer kis- és középvállalat választotta a Microsoft Dynamics NAV rendszert növekedésének támogatásához. o Ez közel

Részletesebben

SAP Business One. Áttekintés, gyakorlati ismertetı. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Áttekintés, gyakorlati ismertetı. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 technológia Minimum hardver- és szoftverkövetelmények Technológia Technológia Az is kétszintő kliens/szerver architektúrán alapul. A szerver a Microsoft

Részletesebben

Energiafelügyelet egyszerűen, mindenkinek. Energy Online - szinte ingyen

Energiafelügyelet egyszerűen, mindenkinek. Energy Online - szinte ingyen Energiafelügyelet egyszerűen, mindenkinek Energy Online - szinte ingyen Energiafelügyelet a legmodernebb eszközökkel Intelligens és célirányos információ akkor és ahogy Ön szeretné Napjainkban már végtelen

Részletesebben

IBM Software Group Archiválási technológiák - tartalomkezelés Kovács László Az információ kezelésének evolúciója Struktúrált adatok kezelése '60s Alkalmazások '70s Adatbázisok alkalmazásokra optimalizálva

Részletesebben

Kedves Jelentkezők! A tanfolyamból kizárható továbbá:

Kedves Jelentkezők! A tanfolyamból kizárható továbbá: Kedves Jelentkezők! Ezúton szeretnénk tájékoztatást nyújtani hamarosan induló webes alapú továbbképzésünkről, a zökkenőmentes indulás és használat érdekében. - Az előadások időtartama 90 perc, a terem

Részletesebben

KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer

KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Felhasználói felület... 5

Részletesebben

WebCenter. Online jóváhagyás és együttműködés. Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28.

WebCenter. Online jóváhagyás és együttműködés. Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28. WebCenter Online jóváhagyás és együttműködés Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28. Egy termék piaci bevezetésének kihívásai Alkalmazkodni kell az felek időbeosztásához A felek alkalomadtán földrajzilag távol

Részletesebben

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRODIRECT SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ ÜGYFELEKENEK Verzió: v1.04 Dátum: 2018. január 5. Készítette: A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű

Részletesebben

1000 felhasználó 15 országban

1000 felhasználó 15 országban Scolvo Control Scolvo termékeinkkel olyan mobil megoldásokat biztosítsunk ügyfeleink számára, melyek komoly értéket képviselnek a vállalati belső és külső folyamatok támogatásában, és hozzájárulnak a hatékonyabb

Részletesebben

Hatékony csoportmunka

Hatékony csoportmunka Hatékony csoportmunka Hódy Árpád - rendszermérnök Havas Levente megoldás szakértő Microsoft Magyarország 2007. Március 29. Budapest Egységes ges Infrastruktúra Intranetre, Internetre és Extranet Portálokra

Részletesebben

1. Szolgáltatásaink. Adatok feltöltése és elemzése. Digitális feltöltés. Analóg korong feltöltés

1. Szolgáltatásaink. Adatok feltöltése és elemzése. Digitális feltöltés. Analóg korong feltöltés v 1.1 1. Szolgáltatásaink Adatok feltöltése és elemzése A Tacho-X rendszer képes a digitális, valamint analóg tachográfból korongokból származó adatokat beolvasni, és elemezni azokat. Az beolvasott adatokat,

Részletesebben

Smart Energy Metering

Smart Energy Metering Smart Energy Metering Zlatar, Serbia 20 th of April 2017 Danish-Hungarian District Energy Workshop, Budapest, 23rd April, 2018 Per Sandstrom Area Sales Per Sandstrom manager Area Sales Manager Kamstrup

Részletesebben

CMDB architektúra megjelenítése SAMU-val Rugalmas megoldás. ITSMF 2015. 10. 30. Bekk Nándor Magyar Telekom / IT szolgáltatás menedzsment központ

CMDB architektúra megjelenítése SAMU-val Rugalmas megoldás. ITSMF 2015. 10. 30. Bekk Nándor Magyar Telekom / IT szolgáltatás menedzsment központ CMDB architektúra megjelenítése SAMU-val Rugalmas megoldás ITSMF 2015. 10. 30. Bekk Nándor Magyar Telekom / IT szolgáltatás menedzsment központ Tartalom Nehézségeink CMDB adatok és függ ségek vizualizációja

Részletesebben

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD Telepítői Segédlet 2016.08.03. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta!

Részletesebben

Naperőmű parkok villamos technológiája és energia menedzsmentje Szakmai nap MNNSZ tagok részére június 6.

Naperőmű parkok villamos technológiája és energia menedzsmentje Szakmai nap MNNSZ tagok részére június 6. Naperőmű parkok villamos technológiája és energia menedzsmentje Szakmai nap MNNSZ tagok részére 2018. június 6. Az előadás tartalma 1. Fotovoltaikus szolár erőművek típusai 2. DC gyűjtőszekrények tulajdonságai

Részletesebben

Tájékoztatás alap- és haladószintű tanfolyamainkról

Tájékoztatás alap- és haladószintű tanfolyamainkról Tájékoztatás alap- és haladószintű tanfolyamainkról Tanfolyamaink 2018-ban A több évtizedes magyarországi szakmai tapasztalat és a közel 100 éves nemzetközi háttér garantálja tanfolyamaink magas színvonalát,

Részletesebben

Adatbázis rendszerek 7. előadás State of the art

Adatbázis rendszerek 7. előadás State of the art Adatbázis rendszerek 7. előadás State of the art Molnár Bence Szerkesztette: Koppányi Zoltán Osztott adatbázisok Osztott rendszerek Mi is ez? Mi teszi lehetővé? Nagy sebességű hálózat Egyre olcsóbb, és

Részletesebben

E-CENTRAL SALES AUTOMATION. Tudj mindent ügyfeleidről!

E-CENTRAL SALES AUTOMATION. Tudj mindent ügyfeleidről! E-CENTRAL SALES AUTOMATION Tudj mindent ügyfeleidről! E-CENTRAL MAGYARORSZÁG Alapítva: 2006. tulajdonosok Kerekes József ügyvezető, fejlesztés Dr. Kiss Ágnes Virág támogatás, tanácsadás Célunk: Hatékonyabbá

Részletesebben

Nyilvántartási Rendszer

Nyilvántartási Rendszer Nyilvántartási Rendszer Veszprém Megyei Levéltár 2011.04.14. Készítette: Juszt Miklós Honnan indultunk? Rövid történeti áttekintés 2003 2007 2008-2011 Access alapú raktári topográfia Adatbázis optimalizálás,

Részletesebben

1 IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira

1   IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira 1 www.businesstemplates.com IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira 2 www.businesstemplates.com TODAY S AGENDA Rólunk Központi jogosultság kezelés Az Innomatrix Services Kft. saját fejlesztésű

Részletesebben

VIRTUAL APPLIANCE KÉZIKÖNYV VIRTUAL APPLIANCE KÉZIKÖNYV

VIRTUAL APPLIANCE KÉZIKÖNYV VIRTUAL APPLIANCE KÉZIKÖNYV VIRTUAL APPLIANCE KÉZIKÖNYV VIRTUAL APPLIANCE KÉZIKÖNYV www.eset.hu support@sicontact.hu 1. oldal Tartalomjegyzék Alaprendszer installálása 3 Szükséges alapfeltételek 3 A rendszer installálása 3 ESET Remote

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység A

Gyakorlati vizsgatevékenység A Gyakorlati vizsgatevékenység A Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 481 04 0000 00 00 Web-programozó Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1189-06 Web-alkalmazás fejlesztés

Részletesebben

Nyikes Tamás Ker-Soft Kft. Dell Software áttekintés

Nyikes Tamás Ker-Soft Kft. Dell Software áttekintés Nyikes Tamás Ker-Soft Kft. Dell Software áttekintés Dell Software megoldási területek 2 Adatközpont- és felhőmenedzsment Windows Server Management Migráció (Migration Manager, On Demand Migration) SharePoint

Részletesebben

E-Számlázás az ECOD rendszeren belül. Horváth Péter, Senior Projekt Menedzser Synergon Retail Systems Kft.

E-Számlázás az ECOD rendszeren belül. Horváth Péter, Senior Projekt Menedzser Synergon Retail Systems Kft. E-Számlázás az ECOD rendszeren belül Horváth Péter, Senior Projekt Menedzser Synergon Retail Systems Kft. Tartalom ECOD EDI rendszer Magyarországon és a helyi ECOD HelpDesk E-számlák archiválása az ECOD

Részletesebben

Dokumentumok Information kezelése? Management Információ - management. Professzionális dokumentumkezelés hiteles másolat készítés. Offisys Kft.

Dokumentumok Information kezelése? Management Információ - management. Professzionális dokumentumkezelés hiteles másolat készítés. Offisys Kft. Dokumentumok Information kezelése? Management Információ - management Professzionális dokumentumkezelés hiteles másolat készítés Offisys Kft. 2014.10.16 Professzionális dokumentum menedzsment Rendszerezetten

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység B

Gyakorlati vizsgatevékenység B Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 481 04 0000 00 00 Web-programozó Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1189-06 Web-alkalmazás fejlesztés

Részletesebben

WWW.ECOGUARDS.HU ISO 9001-140001

WWW.ECOGUARDS.HU ISO 9001-140001 WWW.ECOGUARDS.HU ISO 9001-140001 Cégcsoport tevékenysége PD-TEAM Mérnöki Iroda Kft. o o Diagnostics Kft. o o Smart Network Planning Hosszútávú tervek és probléma-feltáró vizsgálatok áramszolgáltatók részére

Részletesebben

1 Copyright 2011, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Insert Information Protection Policy Classification from Slide 7

1 Copyright 2011, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Insert Information Protection Policy Classification from Slide 7 1 Copyright 2011, Oracle and/or its affiliates. All rights 2011 November 8 th Budapest Fel a fellegekbe! Oracle alkalmazások szolgáltatásként az Oracle CRM, ERP, HR Visky Máté Vezető CRM Tanácsadó Sonnevend

Részletesebben

MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása

MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása Az informatikai rendszer elsősorban húsipari cégek értékesítési folyamataira nyújt teljes körű megoldást, a megrendelések feldolgozásától,

Részletesebben

Mobil BI rendszer bevezetése a MAVIR ZRt.-nél

Mobil BI rendszer bevezetése a MAVIR ZRt.-nél Mobil BI rendszer bevezetése a MAVIR ZRt.-nél 2011. november 22. Timkóné, Fodor Krisztina, terv és kontrolling osztályvezető MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen Működő

Részletesebben

Felhőalkalmazások a. könyvvizsgálatban

Felhőalkalmazások a. könyvvizsgálatban Felhőalkalmazások a könyvvizsgálatban Bevezetés cloud computing google keresés Nagyjából 247 000 000 találat (0,39 másodperc) Felhő alapú szolgáltatások jellemzője: bárhonnan (ahol Internet elérés biztosított),

Részletesebben

ADATTÁRHÁZ MENEDZSMENT ÉS METAADAT KEZELÉS

ADATTÁRHÁZ MENEDZSMENT ÉS METAADAT KEZELÉS ADATTÁRHÁZ MENEDZSMENT ÉS METAADAT KEZELÉS Gollnhofer Gábor JET-SOL Kft. Nyilvántartási szám: 503/1256-1177 TARTALOM Bemutatkozás Adattárház menedzsment szemszögből Mi kell a sikeres adattárházhoz? Kérdések

Részletesebben

ETL keretrendszer tervezése és implementálása. Gollnhofer Gábor Meta4Consulting Europe Kft.

ETL keretrendszer tervezése és implementálása. Gollnhofer Gábor Meta4Consulting Europe Kft. ETL keretrendszer tervezése és implementálása Gollnhofer Gábor Meta4Consulting Europe Kft. Tartalom Bevezetés ETL keretrendszer: elvárások és hogyan készítsük A mi keretrendszerünk Bevezetési tanulságok

Részletesebben

InCa NMS jelen és jövő HFC Technics szakmai napok

InCa NMS jelen és jövő HFC Technics szakmai napok InCa NMS jelen és jövő HFC Technics szakmai napok Dovalovszki András kereskedelmi igazgató InCa Információtechnológiai Kft. adovalovszki@inca.co.hu Áttekintés A cégcsoport A termék Jelenlegi fejlesztéseink

Részletesebben

Kalumet Számlázó. Termék leírás

Kalumet Számlázó. Termék leírás Kalumet Számlázó Termék leírás Rendszerünk potenciális felhasználói Olyan vállalkozások, akiknél fontos cél, szempont, ügyfeleik kiemelt szintű kiszolgálása. Akik szeretnék, hogy a tevékenységeik, ügyfél

Részletesebben

TELJESÍTÉNYMÉRÉS FELHŐ ALAPÚ KÖRNYEZETBEN AZURE CLOUD ANALÍZIS

TELJESÍTÉNYMÉRÉS FELHŐ ALAPÚ KÖRNYEZETBEN AZURE CLOUD ANALÍZIS TELJESÍTÉNYMÉRÉS FELHŐ ALAPÚ KÖRNYEZETBEN AZURE CLOUD ANALÍZIS Hartung István BME Irányítástechnika és Informatika Tanszék TEMATIKA Cloud definíció, típusok, megvalósítási modellek Rövid Azure cloud bemutatás

Részletesebben

Van-e ingyen-ebéd? Avagy mire elég a nyílt forráskodú Pentaho? Fekszi Csaba Ügyvezető 2012. október 4.

Van-e ingyen-ebéd? Avagy mire elég a nyílt forráskodú Pentaho? Fekszi Csaba Ügyvezető 2012. október 4. Van-e ingyen-ebéd? Avagy mire elég a nyílt forráskodú Pentaho? Fekszi Csaba Ügyvezető 2012. október 4. Omnit Solutions 2007 óta a piacon BI & adattárház tanácsadás 20 fős csapat Oracle, IBM és Pentaho

Részletesebben

Petőfi Irodalmi Múzeum. megújuló rendszere technológiaváltás

Petőfi Irodalmi Múzeum. megújuló rendszere technológiaváltás Petőfi Irodalmi Múzeum A Digitális Irodalmi Akadémia megújuló rendszere technológiaváltás II. Partnerek, feladatok Petőfi Irodalmi Múzeum Megrendelő, szakmai vezetés, kontroll Konzorcium MTA SZTAKI Internet

Részletesebben

Szakdolgozati, TDK témajavaslatok

Szakdolgozati, TDK témajavaslatok Kiadta: IB Controll Kft. Összeállította: Nagy Imre Dokumentum verzió: v1.0 Utolsó frissítés dátuma: 2015. 03. 30. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Témajavaslatok...4 2.1.1. OpenWrt / Linux szerver admin

Részletesebben

Private Cloud architektúra keretrendszer

Private Cloud architektúra keretrendszer Private Cloud architektúra keretrendszer 2017 HOUG szakmai nap Okner Zsolt Budapest, 2017-11-08 Bevezető Miért jó a Privát Cloud? Tömeges adatbázis igénylések kezelése Mérhetőség Chargeback Automatizáció

Részletesebben

Scolvo Multi-Unit Retail Management App MURMA

Scolvo Multi-Unit Retail Management App MURMA Scolvo Multi-Unit Retail Management App MURMA Scolvo termékeinkkel olyan mobil megoldásokat biztosítsunk ügyfeleink számára, melyek komoly értéket képviselnek a vállalati belső és külső folyamatok támogatásában,

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTJÜK AZ IRODAI MUNKÁT.

EGYSZERŰSÍTJÜK AZ IRODAI MUNKÁT. EGYSZERŰSÍTJÜK AZ IRODAI MUNKÁT. Az OfficeGuru segít a munkahelyi Excel felhasználóknak egyszerűbbé és gyorsabbá tenni a napi feladatokat azzal, hogy automatizálja a munka favágó részét. Így több idő marad

Részletesebben

BEVEZETÉS AZ ADATTÁRHÁZ AUTOMATIZÁLÁSBA

BEVEZETÉS AZ ADATTÁRHÁZ AUTOMATIZÁLÁSBA BEVEZETÉS AZ ADATTÁRHÁZ AUTOMATIZÁLÁSBA Gollnhofer Gábor JET-SOL Kft. Nyilvántartási szám: 503/1256-1177 JET-SOL KFT. Alapadatok 2003-ban alakultunk Több mint 120 magasan képzett munkatárs Ügyfélkör Nagyvállalati

Részletesebben

Alkalmazásokban. Dezsényi Csaba Ovitas Magyarország kft.

Alkalmazásokban. Dezsényi Csaba Ovitas Magyarország kft. Tudásmodellezés Kereskedelmi Alkalmazásokban Dezsényi Csaba Ovitas Magyarország kft. Tudásmenedzsment Adat -> Információ -> Tudás Intézményi tudásvagyon hatékony kezelése az üzleti célok megvalósításának

Részletesebben

ivir vezetői információs rendszer

ivir vezetői információs rendszer Cégvezetés egyszerűbben, gyorsabban, hatékonyabban: sikeresebben. Kerüljön előnybe velünk! Kevesebb időt a válaszokra, többet a döntésekre! ivir segítségével Hatékony döntések pillanatok alatt; Új lehetőségekre

Részletesebben

1/9. Sunell IP kamerák webes felületének használati útmutatója. Élő kép (Live Video)

1/9. Sunell IP kamerák webes felületének használati útmutatója. Élő kép (Live Video) felületének használati útmutatója Élő kép (Live Video) Belépés után rögtön látható a kamera élő képe, váltható a stream minősége (a beállításoktól függően), valamint a képre jobb kattintással előhozható

Részletesebben

Self service reporting fogások, technikák és megoldások controllereknek, nem csak Excel alapon

Self service reporting fogások, technikák és megoldások controllereknek, nem csak Excel alapon Self service reporting fogások, technikák és megoldások controllereknek, nem csak Excel alapon Reporting, dashboarding önkiszolgáló módon Anton Dávid Havas Levente Debrecen, 2017.10.26. Mobil fogyasztás

Részletesebben

IBM felhő menedzsment

IBM felhő menedzsment IBM Váltsunk stratégiát! Budapest, 2012 november 14. IBM felhő menedzsment SmartCloud Provisioning és Service Delivery Manager Felhő alapú szolgáltatások Felhasználás alapú számlázás és dinamikus kapacitás

Részletesebben

SIMEAS SAFIR Webalapú hálózatminőség elemző és felügyeleti rendszer

SIMEAS SAFIR Webalapú hálózatminőség elemző és felügyeleti rendszer SIMEAS SAFIR Webalapú hálózatminőség elemző és felügyeleti rendszer Horváth Erzsébet, Siemens Zrt. Horváth Erzsébet MEE 54. Vándorgyűlés és Kiállítás Club Tihany, 2007. augusztus 22-24. B3. Szekció: Közszolgáltatások,

Részletesebben

Projekt és folyamat alapú dokumentum kezelés. az Alfresco rendszer használatával

Projekt és folyamat alapú dokumentum kezelés. az Alfresco rendszer használatával Projekt és folyamat alapú dokumentum kezelés az Alfresco rendszer használatával 2007. június louise@louise.hu Készítette: Nagy Lajos Miért jó? Minden dokumentum automatikusan verzió kezeléssel kerül tárolásra

Részletesebben

COMPANY PROFILE SZOFI ALGORITHMIC RESEARCH KFT

COMPANY PROFILE SZOFI ALGORITHMIC RESEARCH KFT COMPANY PROFILE SZOFI ALGORITHMIC RESEARCH KFT WWW.SZOFIUSA.COM CÉGTÖRTÉNET 1990 Alapítás 1990 Informatikai fejlesztések kezdete 1992 Felsőfokú informatikai képzési rendszer kidolgozása a kormányzat részére

Részletesebben

MÉrnöki szerkezeteket DIagnosztizáló és Nyilvántartó Alkalmazás (MEDINA) Erdődi László MÁV Zrt. PVÜF Híd és Alépítményi Osztály

MÉrnöki szerkezeteket DIagnosztizáló és Nyilvántartó Alkalmazás (MEDINA) Erdődi László MÁV Zrt. PVÜF Híd és Alépítményi Osztály Erdődi László MÁV Zrt. PVÜF Híd és Alépítményi Osztály 1 Vasúti Hídgazdálkodási Rendszer (HGR) az 1990-es években többszöri módosítását követően került bevezetésre. Ez a rendszer sok szempontból mára már

Részletesebben

WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés

WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés Wago Hungária Kft. Cím: 2040. Budaörs, Gyár u. 2. Tel: 23 / 502 170 Fax: 23 / 502 166 E-mail: info.hu@wago.com Web: www.wago.com Készítette: Töreky Gábor Tel:

Részletesebben

C O N T R O S Y S I R Á N Y Í T Á S T E C H N I K A I K F T. Ocean Data Systems Ltd. All rights reserved

C O N T R O S Y S I R Á N Y Í T Á S T E C H N I K A I K F T. Ocean Data Systems Ltd. All rights reserved C O N T R O S Y S I R Á N Y Í T Á S T E C H N I K A I K F T. Ocean Data Systems Ltd. All rights reserved Termék szerkezet és főbb funkciók Automatikusan közzétesz és eloszt Jelentést generál Automatikusan

Részletesebben

Főbb. érvek. az ifix HMI/SCADA frissítése mellett

Főbb. érvek. az ifix HMI/SCADA frissítése mellett Főbb érvek az ifix HMI/SCADA frissítése mellett Proficy HMI/SCADA ifix frissítés Dokumentált fejlesztési lépések Megbízható technológiai háttér Termelékenységre tervezve legalacsonyabb teljes birtoklási

Részletesebben

Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal

Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal Integrált flash 4GB belső 16 kb nem felejtő RAM B&R tovább bővíti a nagy sikerű X20 vezérlő családot, egy kompakt vezérlővel, mely integrált be és kimeneti

Részletesebben

2023 ban visszakeresné 2002 es leveleit? l Barracuda Message Archiver. Tóth Imre Kereskedelmi Igazgató Avisys Kft Barracuda Certified Diamond Partner

2023 ban visszakeresné 2002 es leveleit? l Barracuda Message Archiver. Tóth Imre Kereskedelmi Igazgató Avisys Kft Barracuda Certified Diamond Partner 2023 ban visszakeresné 2002 es leveleit? l Barracuda Message Archiver Tóth Imre Kereskedelmi Igazgató Avisys Kft Barracuda Certified Diamond Partner 1 Tartalom A Barracuda Networks Termékportfólió IT üzemeltetés

Részletesebben

HRdoc+ Rendszerismertető. Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. Tel.: +36 23 311 799 info@divicon.hu www.divicon.hu H-2051 Biatorbágy, Viola u. 38.

HRdoc+ Rendszerismertető. Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. Tel.: +36 23 311 799 info@divicon.hu www.divicon.hu H-2051 Biatorbágy, Viola u. 38. HRdoc+ Rendszerismertető Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. Tel.: +36 23 311 799 info@divicon.hu www.divicon.hu H-2051 Biatorbágy, Viola u. 38. Tartalomjegyzék 1. A rendszer célja 2 2. A rendszer fő

Részletesebben

Mobil Üzleti Intelligencia

Mobil Üzleti Intelligencia Mobil Üzleti Intelligencia Forradalom az üzleti intelligenciában Kiss Péter BiXPERT Kft. A Mobil Internet nagyságrendekkel nagyobb hatással lesz a felhasználókra mint a Desktop Internet Mindig Információ

Részletesebben

Az e-közmű és a BIM üzleti előnyei az infrastruktúra tervezéstől az üzemeltetésig. Baranyi Péter, GIS üzletág igazgató

Az e-közmű és a BIM üzleti előnyei az infrastruktúra tervezéstől az üzemeltetésig. Baranyi Péter, GIS üzletág igazgató Az e-közmű és a BIM üzleti előnyei az infrastruktúra tervezéstől az üzemeltetésig Baranyi Péter, GIS üzletág igazgató Több mint 25 éve közös nevezőnk a TÉR(KÉP) Műszaki Térinformatika Téradatbázis építés,

Részletesebben

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ 1 Mobil eszközök növekedési trendje 2 A mobil eszközök előnyei Támogatják a mobilitást, könnyű velük utazni, terepen munkát végezni Széles applikáció

Részletesebben