Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "www.konsys-international.com"

Átírás

1

2 Energia Menedzsment rendszer megvalósításának a lépései Energia Menedzsment - Folyamatos Fejlődés az energia hatékonyság érdekében Mérési rendszer megvalósítása: adatgyűjtő rendszer kiépítése (villamos, gáz, stb.) Mérési adatok elemzése: az energia menedzsment rendszer által rögzített adatok folyamatos kiértékelése (hatékonyság elemzés, minőségi jellemzők felügyelete, fogyasztási szokások megismerése, stb.) Akcióterv kidolgozása a folyamatos energiahatékonyság növelésének és fenntartásának érdekében AVReporter Energy Management and Monitoring

3 Miben tud segíteni az AVReporter energia menedzsment megoldás Jelentős energia megtakarítás elérése (akár 30%) Tudatos energia gazdálkodás megvalósítása, a CO2 kibocsátás csökkentése Pontos fogyasztási szokások meghatározása (pontosabb fogyasztási előre jelzés és menetrend készítés megvalósítása) Zöld energia és hatékonyságot javító beruházások megvalósításának a támogatása és adatok biztosítása megtérülés számításokhoz A költséghely szerinti energia felhasználás pontos meghatározása (egységnyi energia felhasználás termékre, épületre vonatkozólag, stb.) Az energia menedzsment rendszer által biztosított adatok egyszerű és gyors kiértékelése, ezáltal az emberi erőforrások felhasználásának a csökkentése Az AVReporter energia menedzsment dobozos szoftverrel megvalósított rendszerek rövid megtérülési időt biztosítanak (0,5-1,5 év között)

4 AVReporter mint a nélkülözhetetlen eszköz az ISO rendszerben AVReporter Energy Management Software megoldást biztosít az ISO50001-ben megnevezett követelmények megvalósításához. Folyamatos Fejlődés Menedzseri Elbírálás Energia Vezérelv Energia Tervezés Adoptálás, Implementáció és Operáció/Működés Monitorozás, Mérés és Analitika = AVReporter Ellenőrzés Belső Audit Korrekciós és megelőzési eljárások

5 AVReporter energia menedzsment rendszer felépítése Energetíkusok Létesítmény felelősök Pénzügy Menedzsment Az AVReporterrel egyszerű kapcsolódás a terepi mérőeszközökhöz Az AVReporter egyszerűen kapcsolható a már meglevő SCADA, BMS, ERP, termelés felügyeleti rendszerekhez, stb BMS rendszer SCADA rendszer ERP rendszer Terepi eszközök Elektromos, Gáz, Vízmérők, PLC-k, stb. Az AVReporter energiamenedzsment szoftvercsomag a mérnökök és a menedzsment számára könnyen és egyszerűen kezelhető. Az AVReporter alkalmazás segítségével könnyedén megvalósítható különböző rendszerek integrációja és egy felületen történő adatkezelés és elemzés lehetősége, a különböző rendszerek által szolgáltatott adatokból származtatott mennyiségeket képezhetünk, amelyek eredményei tetszőleges riportokban, dashboard-okban megjeleníthetők vagy más rendszerek irányába továbbíthatók. Az AVReporter alkalmazás moduláris felépítésének és skálázhatóságának köszönhetően alkalmazható a kis és közepes rendszerektől egészen a globális rendszerekig.

6 Felhasználói környezet: Desktop és Web felület Az AVReporter a felhasználói igényeknek megfelelően mind Desktop Standalone/Server Kliens, Web alapú felületen és Mobil alkalmazás segítségével egyaránt elérhető. A felületek közötti hathatós és gond nélküli átjárhatóság biztosított, multinacionális környezetben is könnyen megvalósítható alkalmazások.

7 Felhasználói felület: ahol Desktop változat részesítik előnyben szigorúak az IT előírások az energia menedzsment rendszer külön hálózaton van standalone megoldást használnak Tipikus példa:

8 Web-es felület előnyei és alkalmazása multinacionális cégek, ahol sok felhasználó riportjaikat és dashboardjaikat megosztják egymással Felhasználói jogosultságok kezelése, felhasználói csoportok létrehozása szükséges (riportokhoz és dashboard-okhoz való hozzáférési jogosultságok beállítása, szerkesztési funkciók korlátozásának lehetősége, adatokhoz való hozzáférés szabályozása). sok kliens és felhasználó egyszerű kezelése, alkalmazás telepítése nem szükséges a kliens gépekre és távoli adminisztráció megvalósítása Tipikus példa: AVReporter Advanced v3.0 + AVR WebPublisher v3.0 Menedzserek AVReporter Web Client Ethernet Külöbző böngészők támogatása: Internet Explorer, Firefox, Apple Safari és Google Chrome. Mérnökök AVReporter Web Client AVReporter Web Client

9 Felhasználói felület: Web-alapú vizualizációs példák

10 Gyors riport készítési lehetőségek A felhasználó könnyen és egyszerűen elkészítheti az adatok a megfelelő megjelenítését és analízálását, webes és desktop környezetben egyaránt a varázsló (wizard) segítségével. Az egyszerűen kezelhető felhasználói felület miatt a riportkészítés nem igényel különösebb számítástechnikai ismereteket. - Fogyasztási riportok - Teljesítmény analízis - Hatékonysági diagramok - Energia allokációs riportok - stb.

11 Gyors riportépítés WEBPublisher Dynamic Dashboard a Microsoft Silverlight technológiájának felhasználásával lehetővé teszi, hogy a felhasználó gyorsan és könnyen készítsen riportokat és dashboardokat. A Gadget Bar biztosítja a könnyű kezelhetőséget.

12 Template Riportok és Dashboardok Az AVReporter telepítő csomagja számos beépített riportot és dashboardot tartalmaz A template/minta könyvtár segítségével lényegesen lecsökkenthető a telepítés és rendszerkészítés ideje a mérnökök számára Ezen megoldások jelentősen csökkentik a költségeket és növelik a megoldás versenyképességét

13 Realtime megjelenítés és monitorozás Beépített objektumok segítségével könnyedén tudjuk realtime felületek kialakítását megvalósítani Realtime képernyők egyszerűen generálhatóak template-ekből (installációs helyre, költség allokációs helyre, stb.) - gyors képernyőkészítés számos mérőre Azonos felületen tudjuk megjeleníteni a realtime és hisztorikus információkat Vezérlési funkciók digitális és analóg értékekre (a beavatkozásokhoz hozzáférési szintek rendelése)

14 Realtime megjelenítés és monitorozás

15 Alarm és esemény menedzsment Desktop és webes környezetben a riasztások és események kezelése, összefoglaló riportok készítése és küldési lehetőségek Egyszerű szűrési lehetőségek Riasztások beállításai a felhasználói igények szerint Riasztási csoportok létrehozása Riasztások nyugtázási lehetősége (támogatva a karbantartási folyamatokat) Riasztási riportok és lekérdezések készítésének lehetősége Exportálási funkciók Többnyelvű riasztási üzenetek Rendszer eseményeinek loggolása

16 Business Intelligence Modul- hatékony kalkulációs eszköz A Business-Intelligence Modul egy komplex alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára (menedzsment és mérnökök) a nagy mennyiségű adatok kezelését, adatok analizálását, riportok és lekérdezések készítését. Rugalmas felépítésének köszönhetően korlátlan matematikai összefüggések hozhatók létre, amelyek eredményei tetszőleges riportokban, kimutatásokban megjeleníthetők vagy más rendszerek irányába továbbíthatók (plugin-ek segítségével).

17 Business Intelligence Modul- hatékony kalkulációs eszköz Költségmegosztás, belső költség allokáció megvalósítása termékre vagy szolgáltatásra lebontott energia vagy fogyasztási költségek pontos meghatározása (rugalmas kapcsolat más termelési és felügyeleti rendszerekkel) További alfogyasztók irányába, az adóhatóság által elfogadott számlák készítése (pl.: irodaépületek havi fogyasztás számlázása), más számlázó rendszerek irányába rugalmas kapcsolat A felhasználó igényei szerint rugalmasan személyre szabható megoldás

18 Business Intelligence Modul - hatékony kalkulációs eszköz Riport készítési funkciók korlátlan lehetőségei: Green House Gases riportok, KPI riportok, Egyedi fogyasztási riportok, ABCD energia hatékonysági riportok, Energia hatékonysági és költség elemzési kimutatások, Energia lekötések optimalizálását segítő kimutatások, stb.

19 Cost Allocation and Billing Module A Cost Allocation and Billing Modul egy egyszerűen és rugalmasan használható költség allokációs és számlázó modul. Segítségével gyorsan és egyszerűen hozhatók létre költség allokációs kimutatások valamint akár egyedi költség sémák is.

20 Cost Allocation and Billing Module Tipikus példa: Bevásárló központ Területe: m2 Üzletek száma: 30 Mérőeszközök száma: 80 (villamos, gáz és víz fogyasztás mérése) Számla az Energiaszolgáltató Vállalattól Számla Alfogyasztó Bevásárló Központ Számla

21 Cost Allocation and Billing Module Tipikus példa: alfogyasztói számlázás Az AVReporter több alfogyasztó esetén megfelelő eszközzel rendelkezik az egyedi számlázáshoz és költség allokációs összefoglalók készítéséhez. Kiegészül azzal az opcióval, hogy kulcsfontosságú pénzügyi adatokat tudjon exportálni a már meglevő számlázó vagy ERP rendszerekbe. AVReporter Export SAP (ERP) rendszerek irányába Villamos, Gáz, Víz mérés, stb. Számlázás alfogyasztók irányába Riport készítés mérnököknek Riport készítés menedzsmentnek

22 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás Az AVR Connection Center Plug-in hatékony megoldást nyújt különböző rendszerek irányába történő csatlakozáshoz (adatbázisok MS SQL szerver, MySQL, Oracle, stb., Szolgáltatások OPC szerver, ActiveX szerverek, stb.) Meghatározhatjuk hogy az adott adatforráshoz milyen gyakorisággal és feltételekkel kapcsolódunk. A lekérdezésre kerülő adatok szűrhetőek, származtatott adatok képezhetőek, mértékegység váltás és formátum módosítások hajthatóak végre. Egyedi kalkulációk, adatmodellezés, virtuális mennyiségek képzése, adatminőségi kritérium létrehozása lehetséges az AVR Connection Center használatával.

23 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás Az AVR Connection Center a különböző rendszerek irányába történő csatlakozást teszi egyszerűvé és gyorssá, magas fokú IT ismeret nem szükséges. A Simple View kezelői felületnek köszönhetően rendkívül könnyen használható.

24 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás Az AVR Connection Center Advanced View felhasználói felületén létrehoztunk új és egyedi kapcsolódási felületeket a lokális adatforrás formátumoknak megfelelően.

25 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás Adat importálás: MS SQL Szerver, Oracle, MySQL, Sybase, XML adatbázisok, ActiveX komponensek, WEB szolgáltatás, CSV fájlok, FTP adatbázis, OPC szerverek, stb. Adat exportálás: MS SQL Szerver, Oracle, MySQL, Sybase, XML adatbázisok, ActiveX komponensek, WEB szolgáltatás, CSV fájlok, FTP adatbázis, stb.) Forrás adatok között komplex kalkulációk hajthatók végre (SQL parancsok, VB scriptek, stb.) Egyéni függvények alkalmazási lehetősége Visual Basic kódok és SQL lekérdezések használatával Forrás adatok közötti kalkulációk elvégzése, eredmény tárolása AVR adatbázisban

26 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás Tipikus multi-site applikáció: Energetíkusok Létesítmény felelősök Pénzügy Menedzsment Az AVReporterrel egyszerű kapcsolódás a terepi mérőeszközökhöz Az AVReporter egyszerűen kapcsolható a már meglevő SCADA, BMS, ERP, termelés felügyeleti rendszerekhez, stb ERP rendszer Adatkoncentrátorok Villamos, Gáz, stb.

27 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás Desktop & WEB client Plant Personal Site Manager Central Management and Accounting OMMS System (ERP) ODBC Connection Mirroring Hardware: 2x DELL T610 Server CPU: Intel Xeon 16 Core RAM: 32 GB Hardrive: 9x RPM per server Communication layer OPC Server DLMS protocol IEC1107 protocol PLCs Electrical Revenue Meters Electrical Revenue Meters Gas, Water & Flow meters, etc.

28 AVR Connection Center különböző adatforrásokhoz való csatlakozás 2 Realtime Workstation (1 Flow & 1 Electrical) 24-hour monitoring Manual input data or import 20 Plant Personal Dektop Workstation Manual input data or ipmort 30 Site Manager Web Client Calculate and Generate Invoice for 300 subfactories (Monthly) Data from field devices AVR Connection Center & Virtual Device Manager SQL Server Jobs Export calculated data to OMMS System (ERP) Calculate Virtual Quantities: - Demand calculation (Gas, Electricity & Flow) - Energy forecasting - Consumption for cost allocation places Import data from external datasources for calculations (excel file and database)

29 Lokalizáció Többnyelvű támogatás, futásidőben történő nyelv váltás lehetősége, kérésre további nyelvekkel bővíthetőek. (nyelv, valuta, dátum formátum, egyedi vállalati megjelenési felület, testreszabott riportok és dashboardok alkalmazási lehetősége). Több valutanem és eltérő időzónák kezelése Az AVReporter jelenleg 11 nyelven érhető el, de kérésre ez további nyelvekkel bővíthető. A nyelvek használat közben változtathatóak a felhasználó igényeinek megfelelően. A nyelvváltás során mind a kezelői felület, mind a riportok és dashboard-ok fordításra kerülnek.

30 Építse fel AVReporter Energia Menedzsment Szoftverét Moduláris felépítés Az AVReporter Energia Menedzsment Szoftver az egyéni igényeknek, elvárásoknak szempontjait figyelembe véve került kialakításra. Könnyű bővíthetőség, költség hatékony megoldás biztosítása az adott felhasználói igényekre.

31 Technikai Támogatás Az AVReporter rendelkezik egy rendkívül hatékony többnyelvű, Online Tudástárral (Online Konwledgebase) (troubleshooting, technikai dokumentációk, online tréningek, videók, stb.).

32 Partnerek, Referenciák

33 Köszönjük a figyelmet! KÉRDÉSEK?

Modulus ERP Integrált Vállalatirányítási rendszer

Modulus ERP Integrált Vállalatirányítási rendszer Modulus ERP Integrált Vállalatirányítási rendszer MODULUS KERETRENDSZER MODULUS FRAMEWORK ERP Mi az a MODULUS Vállalatirányítási Rendszer? A MODULUS Vállalatirányítási Rendszer egy modern, internetes technológiára

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓ A GÁZSZOLGÁLTATÁSBAN

KOMMUNIKÁCIÓ A GÁZSZOLGÁLTATÁSBAN KOMMUNIKÁCIÓ A GÁZSZOLGÁLTATÁSBAN 2 INTELLIGENS KOMMUNIKÁCIÓ A GÁZSZOLGÁLTATÁSBAN A hálózatba kötött végponti eszközök távoli elérése, menedzsmentje, leolvasása, vezérlése és integrációja a vállalat információs

Részletesebben

Megoldások, Referenciák MEGOLDÁSOK, REFERENCIÁK

Megoldások, Referenciák MEGOLDÁSOK, REFERENCIÁK MEGOLDÁSOK, REFERENCIÁK 1 WEB PORTÁL Hír és katalógus portál kifejlesztése JBOSS technológiákra alapozva, tematikus alportálok, online szolgáltatások kialakítása. Open Source termékek alkalmazása SOA elvű

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓ A TÁVHÔSZOLGÁLTATÁSBAN

KOMMUNIKÁCIÓ A TÁVHÔSZOLGÁLTATÁSBAN KOMMUNIKÁCIÓ A TÁVHÔSZOLGÁLTATÁSBAN 2 INTELLIGENS KOMMUNIKÁCIÓ A TÁVHÔSZOLGÁLTATÁSBAN A távfűtő vállalatok legnagyobb kihívása napjainkban, hogy a lehető leghatékonyabban és a legkisebb energiabefektetéssel

Részletesebben

HUMÁNERŐFORRÁS - GAZDÁLKODÁSI RENDSZER

HUMÁNERŐFORRÁS - GAZDÁLKODÁSI RENDSZER HUMÁNERŐFORRÁS - GAZDÁLKODÁSI RENDSZER FÓKUSZ A humánerőforrás gazdálkodás informatikai támogatására szakosodott fejlesztő és szolgáltató cég. NEXON PROFIL A NEXON Magyarország piacvezető bérügyviteli

Részletesebben

Az SAP vállalatirányítási rendszer

Az SAP vállalatirányítási rendszer Debreceni Egyetem Informatikai Kar Az SAP vállalatirányítási rendszer Az SAP EBP elektronikus beszerzést támogató rendszer bemutatása az E.ON Hungária Zrt. példáján keresztül Témavezető: Dr. Kárpáti Tibor

Részletesebben

Hatékony információtárolás. visszakeresés. you can THEREFORE

Hatékony információtárolás. visszakeresés. you can THEREFORE Hatékony információtárolás és visszakeresés THEREFORE you can Azonnali hozzáférés a kulcsfontosságú információkhoz, a hatékonyság maximalizálása Az információ az üzlet vérkeringése, és a hatékony döntéshozatal

Részletesebben

Fejlesztőeszközök. leírása. i-store.hu Szoftver webáruház 1

Fejlesztőeszközök. leírása. i-store.hu Szoftver webáruház 1 Fejlesztőeszközök leírása 1 TARTALOM Autodesk AutoCAD LT 2009... 4 C++Builder C++Builder 2009 Architect... 6 C++Builder 2009 Enterprise... 7 C++Builder 2009 Professional... 8 C++Builder 2007 Enterprise...

Részletesebben

IBM Rational Application Developer for WebSphere Software Version 6.0

IBM Rational Application Developer for WebSphere Software Version 6.0 Webes, webszolgáltatási, Java, J2EE és Portal alkalmazások gyors tervezése, fejlesztése, elemzése, profilírozása és telepítése átfogó, Eclipse-alapú IDE segítségével IBM Rational Application Developer

Részletesebben

ATSYSTEMS ZRt. ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. ÜZLETI MEGOLDÁSOK

ATSYSTEMS ZRt. ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. ÜZLETI MEGOLDÁSOK ATSYSTEMS ZRt. ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. ÜZLETI MEGOLDÁSOK H-1142 Budapest, Kassai utca 75 Tel.: (+36) 1 872-1300 Fax: (+36) 1 872-1399 Helpdesk: (+36) 1 872-1310 E-mail: info@atsystems.hu Web:

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓ A VÍZSZOLGÁLTATÁSBAN

KOMMUNIKÁCIÓ A VÍZSZOLGÁLTATÁSBAN KOMMUNIKÁCIÓ A VÍZSZOLGÁLTATÁSBAN 2 INTELLIGENS KOMMUNIKÁCIÓ A VÍZSZOLGÁLTATÁSBAN A vízszolgáltató vállalatok legnagyobb kihívása napjainkban, hogy a lehető leghatékonyabban és a legalacsonyabb költségszinten

Részletesebben

Kevesebb ráfordítással, jobb eredmény. Manufacturing Support Modul Gyártást támogató modul. Termékismertető

Kevesebb ráfordítással, jobb eredmény. Manufacturing Support Modul Gyártást támogató modul. Termékismertető Kevesebb ráfordítással, jobb eredmény Manufacturing Support Modul Gyártást támogató modul Termékismertető www.turuls.com A Turul MSM modulról a Turul Standard megoldáshoz kapcsolódó Turul MSM modul a gyártási

Részletesebben

Szakértôink Kôvári Attila Soczó Zsolt Bitemo Erik

Szakértôink Kôvári Attila Soczó Zsolt Bitemo Erik Szakértôink Kôvári Attila Kôvári Attila a BI projekt kft. üzleti intelligencia szakértôje. 1997 óta foglalkozik adattárházak és BI rendszerek építésével. Speciális szakterülete a döntéstámogatásra optimalizált

Részletesebben

YSoft SafeQ Költségfelügyeleti szoftverek és terminálok. YSoft SafeQ Alkalmazások

YSoft SafeQ Költségfelügyeleti szoftverek és terminálok. YSoft SafeQ Alkalmazások YSoft SafeQ Költségfelügyeleti szoftverek és terminálok YSoft SafeQ Alkalmazások YSoft SafeQ - Bevezető YSoft SafeQ - Teljeskörű Költségfelügyelet és Biztonság Az YSoft SafeQ szerver hatékonyan ellenőrzi,

Részletesebben

INTELLIGENS, A LEGÚJABB INTERNET KOMMUNIKÁCIÓS TECHNOLÓGIÁKAT ALKALMAZÓ LOGISZTIKAI SZOFTVER.

INTELLIGENS, A LEGÚJABB INTERNET KOMMUNIKÁCIÓS TECHNOLÓGIÁKAT ALKALMAZÓ LOGISZTIKAI SZOFTVER. INTELLIGENS, A LEGÚJABB INTERNET KOMMUNIKÁCIÓS TECHNOLÓGIÁKAT ALKALMAZÓ LOGISZTIKAI SZOFTVER. Sok szempontból előnyös a PROGRAMJA! raktár üzemeltetési Bevezető. Kedves Partnerünk! Ön is jól tudja, hogy

Részletesebben

MB Biztonsági rendszer. Moduláris platform biztonsági megoldásokra BEHATOLÁSJELZŐ, BELÉPTETŐ ÉS VIDEO FELÜGYELET EGY BIZTONSÁGI RENDSZERBEN

MB Biztonsági rendszer. Moduláris platform biztonsági megoldásokra BEHATOLÁSJELZŐ, BELÉPTETŐ ÉS VIDEO FELÜGYELET EGY BIZTONSÁGI RENDSZERBEN MB Biztonsági rendszer BEHATOLÁSJELZŐ, BELÉPTETŐ ÉS VIDEO FELÜGYELET EGY BIZTONSÁGI RENDSZERBEN This brochure shows functionality that is a forward-looking plan subject to modification based on many factors,

Részletesebben

HOGYAN RACIONALIZÁLJA VÁLLALATÁT ÉS NÖVEKEDJEN NYERESÉGESEN EGySÉGES, ELÉRHETő árú ALKALMAzáS KizáRóLAG KiSVáLLALATOK SzáMáRA

HOGYAN RACIONALIZÁLJA VÁLLALATÁT ÉS NÖVEKEDJEN NYERESÉGESEN EGySÉGES, ELÉRHETő árú ALKALMAzáS KizáRóLAG KiSVáLLALATOK SzáMáRA SAP megoldások részletesen SAP megoldások kis- és közepes méretű vállalatoknak SAP Business One HOGYAN RACIONALIZÁLJA VÁLLALATÁT ÉS NÖVEKEDJEN NYERESÉGESEN EGySÉGES, ELÉRHETő árú ALKALMAzáS KizáRóLAG KiSVáLLALATOK

Részletesebben

TcT Host-IT megoldások

TcT Host-IT megoldások TcT Host-IT megoldások Cégbemutató A TCT (Telecommunication Technologies) a kelet-, és közép-európai régió egyik legdinamikusabban fejlődő informatikai fejlesztő és rendszerintegrátori vállalkozása a komplex

Részletesebben

2015. április 1 évfolyam 1. szám. Folyamatkezelés és hatékonyság ügyfélszemmel

2015. április 1 évfolyam 1. szám. Folyamatkezelés és hatékonyság ügyfélszemmel 2015. április 1 évfolyam 1. szám Folyamatkezelés és hatékonyság ügyfélszemmel Az üzleti alkalmazások új világa Partner Partner Client Client Partner Partner Partner Partner Client Client www.oriana.hu

Részletesebben

Microsoft: System Center Essetials 2007

Microsoft: System Center Essetials 2007 Microsoft: System Center Essetials 2007 Készítette: Szirtes István szakmai igazgató MCT,MCSE+S+M, MCTS,MCITP A mai program A rendszerfelügyelet aktuális kérdései Hol tart ma a technológia? System Center

Részletesebben

- kompromisszumok nélkül. Komplex dokumentummenedzsment; rugalmas folyamatkezelés; biztonságos archiválás!

- kompromisszumok nélkül. Komplex dokumentummenedzsment; rugalmas folyamatkezelés; biztonságos archiválás! Komplex dokumentummenedzsment; rugalmas folyamatkezelés; biztonságos archiválás! Million Documents. Thousand Movements. One Solution. - kompromisszumok nélkül DMSone DMSone termékcsalád DMSone Ultimate

Részletesebben

MAXsees ISMERTETŐ. integrált vállalatirányítási rendszer. Érvényessége: 1 hónap 2014-04-07

MAXsees ISMERTETŐ. integrált vállalatirányítási rendszer. Érvényessége: 1 hónap 2014-04-07 MAXsees integrált vállalatirányítási rendszer ISMERTETŐ Érvényessége: 1 hónap 2014-04-07 Tartalomjegyzék I. CÉGBEMUTATÓ II. REFERENCIÁK III. MAXsees RENDSZER INFORMÁCIÓ IV. MAXsees MODULOK LEÍRÁSA, JELLEMZŐI

Részletesebben

Az SAP NetWeaver. Berczik Márton. termékmenedzser. SAP Hungary Kft. SAP 2004, SAP NetWeaver és mysap Business Suite Herger Tamás 1

Az SAP NetWeaver. Berczik Márton. termékmenedzser. SAP Hungary Kft. SAP 2004, SAP NetWeaver és mysap Business Suite Herger Tamás 1 Az SAP NetWeaver Berczik Márton termékmenedzser SAP Hungary Kft. SAP 2004, SAP NetWeaver és mysap Business Suite Herger Tamás 1 SAP NetWeaver Platform Az SAP NetWeaver platform sok technológiai komponensből

Részletesebben

Gyártáshatékony és biztonságos termeléssel egy zöldebb világért

Gyártáshatékony és biztonságos termeléssel egy zöldebb világért Gyártáshatékony és biztonságos termeléssel egy zöldebb világért Az Ön előtt álló kihívások: l A tervezési, üzemeltetési és karbantartási költségek csökkentése l Az üzemvitel és a termelés hatékonyságának

Részletesebben

MEGYEI INFORMÁCIÓS RENDSZER

MEGYEI INFORMÁCIÓS RENDSZER MEGYEI INFORMÁCIÓS RENDSZER - 1 - TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezetés 4 2 Jogszabályi háttér 5 2.1 A területfejlesztésről és területrendezésről 5 2.2 Területi információs rendszer 5 3 A TeIR országos hálózata

Részletesebben

ENTERPRISE APPLICATIONS

ENTERPRISE APPLICATIONS QAD ENTERPRISE APPLICATIONS QAD ENTERPRISE APPLICATIONS 1. oldal 2. oldal Ritkán állunk meg a mindennapi munka során, hogy átgondoljuk, honnan jöttünk és hová tartunk. Cégünk húszéves jubileuma azonban

Részletesebben

Jó iratkezelés nélkül nincs hatékony ügyintézés! Gyors adminisztrációs folyamatok; egyszerű információelérés

Jó iratkezelés nélkül nincs hatékony ügyintézés! Gyors adminisztrációs folyamatok; egyszerű információelérés Gyors adminisztrációs folyamatok; egyszerű információelérés Million Documents. Thousand Movements. One Solution. ü Európai Unió által ajánlott MOREQ szabványt alapul véve, teljes mértékben helyettesíti

Részletesebben

E-ÖNKORMÁNYZATI RENDSZEREK

E-ÖNKORMÁNYZATI RENDSZEREK E-ÖNKORMÁNYZATI RENDSZEREK DIGITÁLIS VÁROS INTELLIGENS MEGOLDÁSOKKAL 6. E-ÖNKORMÁNYZATI RENDSZEREK 6.1 LOGO INTEGRÁLT ÖNKORMÁNYZATI INFORMATIKAI MEGOLDÁS Az önkormányzati igényeket minden területen kielégítő,

Részletesebben

OPS Vállalatirányítási Rendszer V 1.5

OPS Vállalatirányítási Rendszer V 1.5 OPS Vállalatirányítási Rendszer V 1.5 2/14 oldal OPS - Optimized Productivity System Nr:11082901 A bemutatása A cég 2000-ben alakult német-magyar tulajdonosi háttérrel azzal a céllal, hogy a német beszállítói

Részletesebben

A TUDÁS EREJE: CLARMONT RENDSZERMEGOLDÁSOK

A TUDÁS EREJE: CLARMONT RENDSZERMEGOLDÁSOK A TUDÁS EREJE: CLARMONT RENDSZERMEGOLDÁSOK AHOL AZ ÜZLETI INTELLIGENCIA RENDSZEREK KÉSZÜLNEK ADATBETÖLTŐ * INTERFÉSZEK_ * Az adatbetöltő ETL (Extrac on Transform and Load) interfészek végzik a forrásrendszerekből

Részletesebben