Vasco Traveler Solid. Használati Útmutató. Magyar

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Vasco Traveler Solid. Használati Útmutató. Magyar"

Átírás

1 Vasco Traveler Solid Használati Útmutató Magyar

2 Copyright 2015 Vasco Electronics

3 Tartalom 1. A készülék használata Funkcióbillentyűk Akkumulátor töltése Memóriakártya SIM kártya Egyenlegfeltöltés Egyenleglekérdezés Költségek Lejárati dátum Kapcsolódási probléma Telefonszám Első használat 9 2. Beállítások Fordítások Hálózatok WiFi konfiguráció Automatikus WiFi A hálózat szolgáltatójának kézi kiválasztása Készülék Menü nyelv Frissítések ellenőrzése A készülékről 13

4 2.4. Megfelelő Vasco beállítások Amerikai Egyesült Államok Haladó beállítások 14 Műszaki adatok 16

5 A készülék használata MEGA Hangerő, 2. Elülső kamera, 3. Hangszóró, 4. Be-, és kikapcsoló gomb, 5. Kamera bekapcsolása/ zár, 6. USB, fülhallgató helye, 7. Mikrofon, 8. Hátsó kamera

6 6 1.1 Funkcióbillentyűk Ki/bekapcsolás Kikapcsolt állapotban: a készülék bekapcsolásához nyomja meg és tartsa nyomva a gombot körülbelül 5 másodpercig. Bekapcsolt állapotban: a képernyő lezárásához nyomja meg a billentyűt. A lezárás feloldásához nyomja meg mégegyszer ugyanezt a gombot. Bekapcsolt állapotban: A készülék kikapcsolásához nyomja meg a gombot és tartsa nyomva körülbelül 1 másodpercig. Érintse meg a Kikapcsolás lehetőséget. Bekapcsolt állapotban: nyomja le és tartsa nyomva a billentyűt körülbelül 1 másodpercig és válassza a Repülőgép üzemmódot annak aktiválásához. Ebben az állapotban a készülék nem kapcsolódik GSM, WiFi és GPS hálózatokhoz. Az üzemmód kikapcsolásához kövesse az előbbi lépéseket. A készülék lenémításához nyomja meg a ikont és tartsa nyomva körülbelül 1 másodpercig. A csendes üzemmód aktiválásához érintse meg a ikont és tartsa nyomva körülbelül 1 másodpercig. A hangerő bekapcsolásához nyomja meg a ikont és tartsa nyomva körülbelül 1 másodpercig, majd válassza ki a hangszóró ikont. Volume Bekapcsolt állapotban: a hangerő növeléséhez vagy csökkentéséhez nyomja meg a billentyűt annak tetején vagy alján. Látni fogja a hangerő ikont. Ugyanezt a beállítást az ikon segítségével is el tudja végezni. Érintse meg és tartsa rajta az ujját, majd húzza balra vagy jobbra.

7 7 1.2 Akkumulátor töltése Az akkumulátor töltéséhez csatlakoztassa a töltőt a konnektorhoz, és dugja be a kábelt a készülékbe. A töltés ikonja jelezni fogja a töltési módot. Az akkumulátor körülbelül 4 óra elteltével fog teljesen feltöltődni. A dióda kék színre fog váltani. A töltés elvégeztével húzza ki a töltőt. FIGYELEM: A készülék töltését -10 C és +35 C közötti hőmérsékleten, megfelelően szellőző helységben végezze. Az akkumulátor töltéséhez kizárólag a gyártó által biztosított töltőt használja. Más töltők használata a készülék károsodásához vezethet. 1.3 Memóriakártya A készülék memóriakártyával van ellátva. A kártya eltávolítása vagy sérülése a készülék helytelen működését vonhatja maga után. A memóriakártya sérülése esetén vegye fel a kapcsolatot a forgalmazóval. 1.4 SIM kártya A készülék egy beépített SIM kártyával van ellátva, mely lehetővé teszi az ingyenes hívásfogadást a világ több, mint százhatvan országában. Látogasson el a weboldalra, az országok teljes listájának megtekintéséért. A beépített SIM kártya feltöltős SIM kártya. Nem igényel semmilyen szerződést.

8 Egyenlegfeltöltés A kártya szolgáltatója a OneSimCard. Az újonnan vásárolt készülékek már tartalmaznak egy 20$-os feltöltést. Számlaegyenlegének feltöltéséhez látogasson el a weboldalra Számlaegyenleg Az egyenleg lekérdezéséhez keresse ki a Számlaegyenleg lehetőséget a főmenüből és érintse meg. Üsse be a számát, mely vel kezdődik. Számát megtalálhatja a készülék tokján vagy a doboz belső fedelén. Egyenlegét úgy is lekérdezheti, ha kezdeményez egy hívást. Tárcsázza a számot és az egyenleginformáció megjelenik a képernyőn Költségek A bejövő hívások fogadása a világ legtöbb országában ingyenes. A kimenő hívások díja a tartózkodási országtól függ. A roaming díjak és az adatátvitel költségeinek megtekintéséhez látogasson el a weboldalra. A hívó fél az ő szolgáltatójának megfelelő tarifát fogja fizetni. A hívás EU-s szám hívásaként lesz számlázva számára Lejárati dátum A SIM kártya az utolsó használatot követő 2 év múlva lejár. Meghoszszabbítás céljából csak használja a készüléket (hívásindítás, SMS küldés, Internet kapcsolatot igénylő alkalmazások használata) Kapcsolódási probléma Ha a készülék nem működik megfelelően, és Ön azt a hibaüzenetet látja, hogy SIM kártya hiba, kapcsolja ki a készüléket és bizonyosodjon meg róla, hogy a SIM kártya megfelelően van-e behelyezve.

9 Telefonszám Az Ön telefonszáma +372-vel kezdődik. A számot megtalálja a védőtokon és a doboz belső felén egyaránt. FIGYELEM: Ne hajlítgassa vagy karcolja össze a SIM kártyát. A SIM kártya nem érintkezhet vízzel, porral és elektromossággal. 1.5 Első használat A készülék első alkalommal történő bekapcsolásakor válassza ki a nyelvet és olvassa el az üzleti feltételeket. A kiválasztott nyelv alapján lesznek rögzítve a helyi beállítások a készülékben. Úgy mint menü, billentyűzet, idő, stb Az üzleti feltételek elfogadása, és a nyelv kiválasztása után látni fogja a készülék főmenüjét. Seperje a képernyőt le és fel, hogy láthassa az elérhető alkalmazásokat és funkciókat. Érintse meg az applikáció nevét a futtatás elkezdéséhez. A menü alján látni fogja a letölteni és letöltött lehetőségeket. Ezek az opciók segítségére lesznek a képernyők gyors megváltoztatásában. A főmenü képernyőjét seperje jobbra, és látni fogja az ajánlott applikációkat. A már letöltött applikációk megtekintéséhez a főmenü képernyőjét seperje balra. Az ajánlott applikációkat könnyen letöltheti a készülékre. Ezen applikációk installálásához Google fiók megléte szükséges. Minden installált applikáció a letöltött mappában lesz megtalálható.

10 10 2. Beállítások A Vasco beállítások segít Önnek gyorsan testreszabni a fontos beállításokat, úgy mint a menünyelv, WiFi konfiguráció és frissítések. 2.1 Fordítások Lépjen be a Vasco beállításai menüpontba, majd válassza a Fordítás számláló lehetőséget. Látni fogja az elvégzett fordítások számát WiFi-n és GSM hálózatokon keresztül egyaránt. A számlálók nullázásához nyomja meg a Számláló nullázása lehetőséget. 2.2 Hálózatok WiFi konfiguráció Lépjen be a Vasco beállításai menüpontba majd válassza ki a WiFi beállítás lehetőséget. Itt kezelheti a WiFi hálózatokat. Ha azt látja: WiFi ki van kapcsolva, érintse meg a képernyő alján található WiFi ikont. A készülék elérhető WiFi hálózatkat fog keresni. Egy elérhető WiFi hálózathoz való kapcsolódáshoz érintse meg annak nevét a listában. Lakat jelentése: a hálózat jelszóval védett. Ha tudja a jelszót, érintse meg a hálózat nevét és gépelje be a kódot. Hatótávolság: Minél több zöld vonal jelenik meg az ikonnál, annál erősebb a hálózati jel.

11 11 FIGYELEM: A lakat jel nélküli WiFi ikon azt jelenti, hogy a hálózat nyitott. Nem szükséges jelszó a csatlakozáshoz. Kérjük, tartsa észben, hogy egyes ilyen hálózatok egyéb intézkedéseket is kérhetnek kapcsolódás előtt, úgy, mint például bejelentkezés Facebook fiókkal vagy üzleti feltételek elfogadása Automatikus WiFi Ez a funkció lehetővé teszi a készülék számára a nyitott WiFi hálózatokhoz való automatikus kapcsolódást. A funkció kikapcsolásához egy érintéssel vegye ki a pipát a dobozból A hálózat szolgáltatójának kézi kiválasztása Ez a funkció lehetővé teszi a preferált GSM hálózat szolgáltatójának manuális kiválasztását. Lépjen a Vasco beállításai menüpontba és válassza a A hálózat szolgáltatójának kézi kiválasztása lehetőséget. Bizonyosodjon meg róla, hogy van elérhető GSM hálózat. Válassza ki a kontinenst, ahol tartózkodik. Válassza ki az országot, amelyben tartózkodik. Olvassa el az ajánlott hálózati szolgáltatók listáját és fogadja el a feltételeket. A következő képernyőn válassza a Manuális választás lehetőséget. Olvassa el a kiválasztott országban elérhető szolgáltatók listájára vonatkozó információkat, és válassza ki az Elérhető hálózatok lehetőséget. Egy figyelmeztető üzenet fog felugrani, miszerint a hibás adatok megadása kapcsolási problémákat okozhat. Igazolja, hogy megértette.

12 12 A készülék elérhető hálózatokat fog keresni. Válassza ki a megfelelőt és várjon a regisztrálásra. Mostmár a regisztrált hálózaton keresztül használhatja a készüléket. FIGYELEM! A manuálisan kiválasztott hálózat esetén a készülék nem fog automatikusan másik szolgáltató hálózatára kapcsolódni. Az automatikus módhoz való visszalépéshez ismételje meg az előbbi lépéseket, de ezúttal az Automatikus választás opciót érintse meg. 2.3 Készülék Menü nyelv A készülék és a billentyűzet nyelvét változtatja meg. Lépjen a Vasco beállításai menübe, majd válassza a Menünyelv lehetőséget. Látni fogja az elérhető nyelvek listáját. Érintse meg a kívánt nyelvet Frissítések ellenőrzése Ez a funkció lehetővé teszi az elérhető rendszer-frissítések keresését. Válassza a Frissítések ellenőrzése lehetőséget az elérhető új frissítések telepítéséhez és hagyja jóvá a frissítés telepítését és az installációt. Ha az Ön verziója naprakész, ezt az üzenetet fogja olvasni: Nincsenek új frissítések. Ha azt az információt látja, hogy A készülék nincs regisztrálva, vegye fel a kapcsolatot az eladóval. FIGYELEM! Minden frissítést WiFi hálózaton keresztül ajánlott letölteni!

13 A készülékről A felhasználási feltételeket mutatja, a szoftver verzióját és a készülék egyedi azonosítószámát. 2.4 Megfelelő Vasco beállítások A Vasco Traveler egy beépített SIM kártyával van ellátva, mely lehetővé teszi a készülék számára világszerte az Internetre való felcsatlakozást. Ha a készülék elérhető GSM hálózat hatótávolságán belül van, bármilyen konfiguráció szükségessége nélkül rá fog csatlakozni. Ha a fodító nem működik és azt az üzenetet látja, hogy Hálózati hiba bizonyosodjon meg róla, hogy a SIM kártya megfelelően van-e a készülékbe helyezve és megfelelően lett-e installálva. Ha igen, lépjen a Beállítások menübe és: Bal oldalon látni fogja a SIM-kezelés lehetőséget, kapcsolja be a 3G modemet a sávot jobbra húzva. Az Adathasználat opciónak az EE EMT kiírást kell mutatnia. Válassza az Adatkapcsolat lehetőséget és pipálja ki az EE EMT dobozt. Most lépjen vissza és válassza a Továbbiak lehetőséget a bal oldalon. Érintse meg a Mobilhálózatok lehetőséget, majd lépjen be a Hozzáférési pontok nevei menübe.

14 14 Válassza ki az EMT és APN lehetőségeket és törölje ki a szövegmezőbe írt részeket, legyen az bármi és helyette írja be mindkét helyre: send.ee. Mostanra a Vasco Travelernek már megfelelően kell működnie. Ha még mindig hibás, kérjük ellenőrízze számlaegyenlegét és vegye fel a kapcsolatot a disztribútorral Amerikai Egyesült Államok Ha a készüléket az Amerikai Egyesült Államokban szeretné használni, inaktiválni kell a 3G opciót. Kérjük kövesse az alábbi lépéseket: Továbbiak Mobilhálózatok 3G Szolgáltatás 3G Szolgáltatás engedélyezése Ki Folytatás Következő lépésként válassza a Hozzáférési pontok nevein belül az APN-t és adja meg 00-val kezdődően telefonszámát a Felhasználónév mezőbe. 2.5 Haladó beállítások A haladó beállítások lehetővé teszik a következő opciók beállítását: SIM-kezelés a SIM kártya és adatkapcsolat beállításai. Ha a saját SIM kártyáját szeretné használni, ezen a menüponton belül kell megváltoztatni a beállításokat. A szükséges adatokhoz vegye fel a kapcsolatot a SIM kártya szolgáltatójával. WiFi Bluetooth Adathasználat Továbbiak Repülőgép üzemmód VPN (haladó felhasználóknak)

15 15 Megosztás és hord.csatl.pon (haladó felhasználóknak) Mobilhálózatok: adatkapcsolat, 3G, Hozzáférési pontok nevei (APN), mobilszolgáltatók Audio profilok: Általános, Néma, Találkozó, Kültéri Megjelenítés: Zárolt képernyő, Téma, Háttérkép, Fényerő, Álmodozás, Betűméret, Alvó mód Képernyőfelvételek beállításai Tárhely: Telefon-memória, SD-kártya Akkumulátor az akkumulátor részletes használatát mutatja. Alkalmazások (haladó felhasználóknak) Felhasználók Helyhozzáférés Biztonság Nyelv és bevitel Biztonsági mentés és visszaállítás Fiókok Dátum és idő Be-, és kikapcsolás ütemezése Kisegítő lehetőségek

16 16 Műszaki adatok Kijelző Processzor RAM ROM Adatforgalom Wi-Fi Akkumulátor Méret Súly Fülhallgató bemenet USB SD kártyahely Kamera Nemzetközi védettség 4 IPS multitouch, 800x480 pxs MTK 6572, 1.2GHz Dual Core 512 MB, DDR3 4 GB 2G, 3G b/g/n 2400 mah, lithium-ionium 134 x 73 x 18 mm 160 g 3.5 mm Micro USB Micro SD (up to 32GB) Elülső: 2 Mpx / Hátsó: 8 Mpx IP-68, por-, és vízálló

Vasco Traveler HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR

Vasco Traveler HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Vasco Traveler HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Copyright 2016 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Tartalomjegyzék 1. A készülék üzembe helyezése 4 1.1 Funkcióbillentyűk 5 1.2 Az akkumulátor töltése

Részletesebben

Active watch MT849. Használati útmutató

Active watch MT849. Használati útmutató Active watch MT849 Használati útmutató Bevezetés Köszönjük, hogy termékünket választotta! Az eszköz kompatibilis Android 4.1 vagy magasabb verzió számú okostelefonokkal. Annak érdekében, hogy a teljes

Részletesebben

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató Vodafone ReadyPay Használati útmutató 1 - Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások 2 - Fizetés 3 - Menüpontok Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások Az első lépés Megjegyzés: A ReadyPay

Részletesebben

SAP JAM. Felhasználói segédlet

SAP JAM. Felhasználói segédlet SAP JAM Felhasználói segédlet Belépés A JAM modul az SAP SuccessFactors rendszer része. Tökéletesen biztonságos online rendszer. Felhasználónév és jelszó segítségével lehet bejelentkezni. Böngészőbe beírva

Részletesebben

My Hipernet Home üzembehelyezési útmutató

My Hipernet Home üzembehelyezési útmutató My Hipernet Home üzembehelyezési útmutató HIPERNET AKTIVÁLÁSA Kedves Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a My Hipernet Home szolgáltatásunkat választottad. Biztosak vagyunk benne, hogy a kiváló min ség D-Link DWR-116

Részletesebben

Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com

Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com Classification level: Public MEMBER OF METRO GROUP 1 Tartalom 1. Fontos tudnivaló p. 3 2. Bejelentkezés a www.miag.com weboldalra p. 4-5 3. E-mail cím regisztrálása

Részletesebben

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren, PFX fájlban található tanúsítvány és kulcsok esetében 1(7)

Részletesebben

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT - 2016.04.01 után kötött szerződésekre Díjcsomag neve Go Go+ Go EU Go EU+ Kínált letöltési sebesség - 3G 42 Mbit/s 42 Mbit/s 42 Mbit/s

Részletesebben

Tartalom. 1. A dokumentum célja... 2

Tartalom. 1. A dokumentum célja... 2 Tartalom 1. A dokumentum célja... 2 2. IVR Funkciók... 3 2.1. A bejelentkezés... 3 2.2. Jelszóváltoztatás... 3 2.3. Egyenleg és fedezet lekérdezés... 3 2.4. Súgó... 4 1 1. A dokumentum célja A felhasználói

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TALK 5H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 Bevezetés... 5 Kezdeti lépések... 5 Biztonsági figyelmeztetések... 5 Kijelző tisztítása... 6 A készülék tisztítása... 6 Jellemzők... 6 Gombok és csatlakozások... 7 A doboz

Részletesebben

A beállítási segédprogram Használati útmutató

A beállítási segédprogram Használati útmutató A beállítási segédprogram Használati útmutató Copyright 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye az Amerikai Egyesült

Részletesebben

Disk Station DS209, DS209+II

Disk Station DS209, DS209+II Disk Station DS209, DS209+II Gyors telepítési útmutató Dokument-azonosító: Synology_QIG_2BayCL_20090901 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat,

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL ELÉRHETŐ FUNKCIÓK 1. Adónaptár A bejelentkezést követően lehetőség van az eseményekről értesítést kérni! 2. Pótlékszámítás 3. Elektronikus űrlapok

Részletesebben

GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv

GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv GSmart Essence 4 Felhasználói kézikönyv Essence 4 0 S ze rzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert,

Részletesebben

Vasco Alkalmazások. Használati útmutató MAGYAR

Vasco Alkalmazások. Használati útmutató MAGYAR Vasco Alkalmazások Használati útmutató MAGYAR Copyright 2015 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com 3 TARTALOM 1. Vasco Translator 5 1.1. A forrás-, és célnyelv kiválasztása 5 1.2. Hangfelismerés

Részletesebben

AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN

AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN Hatályos: 2014. február 13. napjától AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN Telepítési segédlet 1054 Budapest, Vadász utca 31. Telefon: (1) 428-5600, (1) 269-2270 Fax: (1) 269-5458 www.giro.hu

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR-3580. Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas

Felhasználói kézikönyv ACR-3580. Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas ACR-3580 Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. TIME: Idő PRESET:

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Kisbanki NetBOSS - IVR

Felhasználói Kézikönyv Kisbanki NetBOSS - IVR Felhasználói Kézikönyv Kisbanki NetBOSS - IVR 2004. 10. 07. Változás-nyilvántartó lap Kiadások Sorszáma Dátuma Állomány neve Leírása 1.00 2003.12.04 tknb_felhkk_ivr.doc IVR felhasználói kézikönyv, alap

Részletesebben

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Tartalom 1. Az Erste MobilBank alkalmazásról... 2 2. Felhasználási feltételek... 3 2.2. Ügyfélkör... 3 3. Az alkalmazás letöltése és használata... 4 3.1. Alkalmazás

Részletesebben

Feltöltő kártya akció! 2016.05.01.-2016.09.30.

Feltöltő kártya akció! 2016.05.01.-2016.09.30. Feltöltő kártya akció! 2016.05.01.-2016.09.30. Közreműködtek: Petrován Pál Hálózati Ország Igazgató és Kerékgyártó Miklós Pénzügyi Igazgató 1 Töltse fel GO!STORE egyenlegét! Fődíj: 1.000.000 Ft plusz feltöltés

Részletesebben

SÜTIK TÖRLÉSE. Készült: 2015. 08. 08. Módosítva: 2016. 04. 18.

SÜTIK TÖRLÉSE. Készült: 2015. 08. 08. Módosítva: 2016. 04. 18. SÜTIK TÖRLÉSE Ez a segédlet azért készült, hogy segítséget nyújtson az ÉTDR-ben esetlegesen bekövetkező, böngésző által eltárolt adatok miatti hibák elhárításához Készült: 2015. 08. 08. Módosítva: 2016.

Részletesebben

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Csavarhat webáruház Részletes útmutató a webáruház használatához Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Cégeknek, kis- és nagykereskedőknek,

Részletesebben

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto.NET kártyára

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto.NET kártyára Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto.NET kártyára Windows XP, Vista és Windows 7, valamint Windows 2003 operációs rendszeren, PFX fájlban található tanúsítvány és kulcsok esetében 1(12)

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Az SD embléma a jogtulajdonos védjegye. Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(7) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. Tanúsítvány feltöltése...

Részletesebben

Prop-Tech. Vázmérő. Telepítési és eltávolítási útmutató

Prop-Tech. Vázmérő. Telepítési és eltávolítási útmutató Prop-Tech Telepítési és eltávolítási útmutató Magyar Hungarian 5 / 1 Prop-Tech Vázmérő Telepítési és eltávolítási útmutató Tartalomjegyzék Telepítés... 2 Előfeltételek... 2 Telepítés folyamata... 2 Biztonsággal

Részletesebben

SJ5000+ MENÜBEÁLLÍTÁSOK. E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1

SJ5000+ MENÜBEÁLLÍTÁSOK. E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 SJ5000+ MENÜBEÁLLÍTÁSOK E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 FIGYELMEZTETÉS! A vízálló tok gombjai nagyon erős rugóval vannak ellátva, ezért

Részletesebben

Vasco Traveler 7 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR

Vasco Traveler 7 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Vasco Traveler 7 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Copyright 2019 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Tartalomjegyzék 1. A készülék üzembe helyezése 4 1.1 Funkcióbillentyűk 5 1.2 Az akkumulátor töltése

Részletesebben

Vodafone GPRS Kapcsolat létrehozása Win2000 alatt a Connect Me használata nélkül

Vodafone GPRS Kapcsolat létrehozása Win2000 alatt a Connect Me használata nélkül Vodafone GPRS Kapcsolat létrehozása Win2000 alatt a Connect Me használata nélkül - A képek az angol verziót mutatják - 29/03/2004 1 Start menü Magyar: Start menü Beállítások Telefonos kapcsolatok Ha itt

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 1 4 5 2 3 6 7 EN - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL)

ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL) ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL) A 2006-2010. évre vonatkozó, régebbi adatszolgáltatások esetében az adatszolgáltatás menete a mostanitól eltérő, a benyújtáshoz különböző

Részletesebben

HWDEV-02A GSM TERMOSZTÁT

HWDEV-02A GSM TERMOSZTÁT HWDEV-02A GSM TERMOSZTÁT 2010 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A termosztát egy beépített mobiltelefonnal rendelkezik. Ez fogadja az Ön hívását ha felhívja a termosztát telefonszámát. Érdemes ezt a telefonszámot felírni

Részletesebben

Vasco Traveler 5 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR

Vasco Traveler 5 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Vasco Traveler 5 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Copyright 2018 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Tartalomjegyzék 1. A készülék üzembe helyezése 4 1.1 Funkcióbillentyűk 5 1.2 Az akkumulátor töltése

Részletesebben

beállítások a postafiók használatához

beállítások a postafiók használatához E-mail beállítások a Cor@Net postafiók használatához Cor@Net Távközlési Zrt. Tartalom Tartalom... 2 Microsoft Outlook Express beállítása POP3 típusú levelezéshez... 3 Microsoft Outlook beállítása POP3

Részletesebben

Dial-UP Kapcsolat létrehozása angol nyelvű Windows 2000 alatt

Dial-UP Kapcsolat létrehozása angol nyelvű Windows 2000 alatt Első lépésként válassza a Startmenüt, azon belül a Settings pontot, majd a Network and Dial-up Connectionst és azon belül a Make New Connection lehetőséget. Amennyiben nem szerepel Network and Dial-up

Részletesebben

*Ne használja a készüléket a következő esetekben: túl hideg vagy túl meleg helyen, nedves, poros

*Ne használja a készüléket a következő esetekben: túl hideg vagy túl meleg helyen, nedves, poros MB709C modellhez Ez a használati utasítás fontos figyelmeztetéseket és információkat tartalmaz a helyes használathoz. Figyelmesen olvassa el használat előtt, a balesetek elkerülése végett. Óvintézkedések:

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv GT-I9060I/DS GT-I9060I Felhasználói kézikönyv www.samsung.com A kézikönyvről A készülék a Samsung kiemelkedő technológiai szakértelmét és magas követelményeit felhasználva minőségi mobilkommunikációt és

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-G318H/DS SM-G318H Felhasználói kézikönyv Hungarian. 06/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 A SIM-kártya

Részletesebben

Motorola TLKR T60 magyar nyelvű használati útmutató

Motorola TLKR T60 magyar nyelvű használati útmutató Motorola TLKR T60 magyar nyelvű használati útmutató Az adóvevő használata előtt olvassa át a termék rendeltetésszerű használatáról szóló kézikönyvet, melyet a rádió dobozában talál. FIGYELEM! Mielőtt használni

Részletesebben

Alcor Zest Q813IS Táblagép. Kezelési útmutató

Alcor Zest Q813IS Táblagép. Kezelési útmutató Alcor Zest Q813IS Táblagép Kezelési útmutató BIZTONSÁGGAL KAPCSOLATOS FIGYELMEZTETÉSEK Ez az útmutató fontos információkat tartalmaz a készülék kényelmes és biztonságos használatával kapcsolatban. Kérjük,

Részletesebben

E-számla igénylése három lépéssel!

E-számla igénylése három lépéssel! E-számla igénylése három lépéssel! E-számla igénylése három lépéssel! 1 / 6 Mi az e-számla? Az e-számla elektronikus formában kibocsátott számla, amely jogi megítélése megegyezik a papír alapú számláéval.

Részletesebben

Vasco Traveler Solid 2

Vasco Traveler Solid 2 Vasco Traveler Solid 2 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Copyright 2016 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Tartalomjegyzék 1. A készülék használata 5 1.1. Funkciógombok 6 1.2. Az akkumulátor töltése

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Szakképzés - Meghatalmazás használata

Szakképzés - Meghatalmazás használata Szakképzés - Meghatalmazás használata A kérelem beadásához szükséges lehet meghatalmazás készítése. A meghatalmazás az MVH elektronikus kérelem-benyújtási felületén tölthető és nyomtatható ki. A meghatalmazás

Részletesebben

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite 4980 Softphone

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite 4980 Softphone OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Gyors kezdési segédlet R6.0 Mi a? Az Alcatel-Lucent Windows desktop client segédprogram jóvoltából számítógépe segítségével még hatékonyabban használhatja az

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-A300FU Felhasználói kézikönyv Hungarian. 01/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 7 Az értékesítési doboz tartalma 8 A készülék elrendezése 10 A SIM-kártya és akkumulátor

Részletesebben

FTP-kapcsolat létrehozása FlashFXP alatt

FTP-kapcsolat létrehozása FlashFXP alatt Telepítés után elindul a FlashFXP, a következő képernyő fogadja majd a felhasználót. A programban 2 lehetőség van FTP-kapcsolat létesítésére. Egy úgynevezett quick connect, illetve van egy lehetőség csatlakozás

Részletesebben

Vasco Traveler 7 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR

Vasco Traveler 7 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Vasco Traveler 7 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Copyright 2018 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Tartalomjegyzék 1. A készülék üzembe helyezése 4 1.1 Funkcióbillentyűk 5 1.2 Az akkumulátor töltése

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasítás, mielőtt először használná a kamerát.

Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasítás, mielőtt először használná a kamerát. HASZNÁLATI UTASÍTÁS Az M20 kamera a szükségleteket és a piaci trendeket követve lett elkészítve. Különböző funkciókat tartalmaz, beleértve a HD videó/audió felvételt, képrögzítést, mozgásérzékelőt, WiFi-t

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Bluetooth jelölés a jogtulajdonos védjegye, amelyet a Hewlett-Packard Company licencmegállapodás keretében használ. A Google

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Linux Mint 8 telepítése

Linux Mint 8 telepítése Linux Mint 8 telepítése Be kell valljam ez az egyik kedvencem az Ubuntu alapú disztribúciók közül. Már több alkalommal is felpakoltam a különböző verziót és nem nagyon volt vele gondom. Illetve csak a

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 10 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2.

Részletesebben

Szerzői jog. Arty A3 1

Szerzői jog. Arty A3 1 Arty A3 Arty A3 0 Szerzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert, szöveget, zenét és képeket a GIGA-BYTE

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-T560 Felhasználói kézikönyv Hungarian. 09/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 Az akkumulátor töltése

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-G313HN Felhasználói kézikönyv Hungarian. 10/2014. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 A SIM-kártya és akkumulátor

Részletesebben

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen A következő ismertető segítséget nyújt a szervezeti cím küldőként való beállításában a caesar Webmailes felületén. Ahhoz, hogy a Shared Imaphoz

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTR-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTR-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C A jelen förmverfrissítés által biztosított új funkciók és vonatkozó műveleteik leírását lásd alább. Lásd a Használati útmutató és a mellékelt CD-ROM lemezen található, α kézikönyv című

Részletesebben

Modem és helyi hálózat Felhasználói útmutató

Modem és helyi hálózat Felhasználói útmutató Modem és helyi hálózat Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira

Részletesebben

Segítünk online ügyféllé válni Kisokos

Segítünk online ügyféllé válni Kisokos Segítünk online ügyféllé válni Kisokos Kedves Ügyfelünk! Szeretnénk, ha Ön is megismerkedne Online ügyfélszolgálatunkkal, melyen keresztül kényelmesen, könnyedén, sorban állás nélkül intézheti energiaszolgáltatással

Részletesebben

Az első lépések. A Start menüből válasszuk ki a Minden program parancsot. A megjelenő listában kattintsunk rá az indítandó program nevére.

Az első lépések. A Start menüből válasszuk ki a Minden program parancsot. A megjelenő listában kattintsunk rá az indítandó program nevére. A számítógép elindítása A számítógépet felépítő eszközöket (hardver elemeket) a számítógépház foglalja magába. A ház különböző méretű, kialakítású lehet. A hátoldalán a beépített elemek csatlakozói, előlapján

Részletesebben

Hálózati beállítások gyorsútmutatója

Hálózati beállítások gyorsútmutatója Hálózati beállítások gyorsútmutatója WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_HU 2004. Minden jog fenntartva. A szerzői jogvédelem a védett anyag és információ minden formájára és tartalmára

Részletesebben

R6300v2 Intelligens WiFi útválasztó Telepítési útmutató

R6300v2 Intelligens WiFi útválasztó Telepítési útmutató Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR embléma és a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. vagy leányvállalatai védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az itt közölt

Részletesebben

HENYIR felhasználói dokumentáció

HENYIR felhasználói dokumentáció HENYIR felhasználói dokumentáció A HENYIR alkalmazás segítségével az egészségügyi dolgozók foglalkoztatásával kapcsolatos adatokat tartalmazó űrlap beküldését lehet elvégezni. Az alkalmazás a www.antsz.hu

Részletesebben

A Felhasználónév és Jelszó mezőkbe írjuk be az adatainkat, majd kattintsunk a Bejelentkezés gombra, vagy üssük le az Enter billentyűt.

A Felhasználónév és Jelszó mezőkbe írjuk be az adatainkat, majd kattintsunk a Bejelentkezés gombra, vagy üssük le az Enter billentyűt. A GMAIL levelező rendszer indítása Indítsuk el a számítógépünkre telepített internet böngésző programunkat. (pl. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, stb.) A böngésző címsorába írjuk be:

Részletesebben

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Használatbavétel 7 Gombok és alkatrészek 7 Telefonhívás, hangfájl vagy videó hangerejének módosítása 9 A billentyűzet és

Részletesebben

DS409slim. Gyors telepítési útmutató

DS409slim. Gyors telepítési útmutató DS409slim Gyors telepítési útmutató Biztonsági utasítások Kérjük, hogy a termék használata előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából tartsa ezt a kézikönyvet

Részletesebben

Előre fizetett (Domino) mobil szolgáltatások Lezárt díjcsomagok, díjak, díjazások

Előre fizetett (Domino) mobil szolgáltatások Lezárt díjcsomagok, díjak, díjazások Lakossági Általános Szerződési Feltételek 5/A Melléklet Domino lezárt Előre fizetett (Domino) mobil szolgáltatások Lezárt díjcsomagok, díjak, díjazások Tartalomjegyzék 1. L E Z Á R T D Í J C S O M A G

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-N590 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók beállítása 2 3 A tv-készülék csatlakoztatása Egyéb készülékek csatlakoztatása

Részletesebben

Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez

Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez A Nemzeti Együttműködési Alap (a továbbiakban: NEA) civil jelöltállítási rendszerébe jelentkezhetnek azok a civil szervezetek (a

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv GSM Mobiltelefon Maxcom MM910

Felhasználói Kézikönyv GSM Mobiltelefon Maxcom MM910 Felhasználói Kézikönyv GSM Mobiltelefon Maxcom MM910 Amennyiben technikai támogatásra van szüksége, lépjen kapcsolatba információs vonalunkkal az alábbi számon (+48) 32 325 07 00 vagy serwis@maxcom.pl

Részletesebben

Windows XP: Windows 7 32bit. Windows 7 64bit. Windows 8.1 32bit. Windows 8/8.1 64bit. Ajánlott linkek. OpenVPN beüzemelése Windows rendszereken

Windows XP: Windows 7 32bit. Windows 7 64bit. Windows 8.1 32bit. Windows 8/8.1 64bit. Ajánlott linkek. OpenVPN beüzemelése Windows rendszereken Windows XP Windows 7 32bit Windows 7 64bit Windows 8.1 32bit Windows 8/8.1 64bit Ajánlott linkek OpenVPN beüzemelése Windows rendszereken Az OpenVPN programcsomag Windows XP, Windows 7 (32/64bit) és Windows

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia T2 Ultra D5303/D5306

Használati útmutató. Xperia T2 Ultra D5303/D5306 Használati útmutató Xperia T2 Ultra D5303/D5306 Tartalomjegyzék Első lépések... 7 A használati útmutatóról...7 Áttekintés...7 Összeszerelés...8 A készülék első bekapcsolása...10 Miért van szükség Google

Részletesebben

Használati útmutató. 4.5" Smartphone E 4504

Használati útmutató. 4.5 Smartphone E 4504 Használati útmutató 4.5" Smartphone E 4504 E4504 HU Hofer Content RC1.indd 1 09.12.2015 09:18:37 Tartalom Néhány szó az útmutatóról... 5 A kezelési útmutatóban használt szimbólumok és kifejezések... 6

Részletesebben

ZE-NC2011D. Beszerelési útmutató VW

ZE-NC2011D. Beszerelési útmutató VW ZE-NC2011D Beszerelési útmutató VW Csatlakoztatás előkészítése Kösse össze a fő csatlakozó kábel megfelelő csatlakozóját a CAN/Stalk interfésszel. Csatlakoztassa a fő csatlakozó kábelt, ahogy azt az ábrán

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia C3 Dual D2502

Használati útmutató. Xperia C3 Dual D2502 Használati útmutató Xperia C3 Dual D2502 Tartalomjegyzék Első lépések...6 A használati útmutatóról...6 Áttekintés...6 Összeszerelés...7 A készülék első bekapcsolása...8 Miért van szükségem Google -fiókra?...9

Részletesebben

Neptun rendszer jelentkezési segéd

Neptun rendszer jelentkezési segéd 1. Neptun rendszer Neptun rendszer jelentkezési segéd Cserháti Sándor Kollégium A böngésző címsávjába gépeld be a Neptun rendszer címét: NEPTUN.SZE.HU 2. Hallgatói web A Neptun webes oldalán jobb oldalt

Részletesebben

Mobiltelefónia & biztonság

Mobiltelefónia & biztonság Technikai fejlődés és biztonság Kéz a kézben vagy egymás ellen? Farkas István Zoltán PR. I. év 2015 A mobilhálózatok fejlődése 0. Generáció: - 1945-ben elkészült mobil rádiótelefont, - Ez a hálózati infrastruktúra

Részletesebben

Vodafone Connect Now

Vodafone Connect Now Vodafone Connect Now Felhasználói kézikönyv BEVEZETÉS MŰSZAKI FELTÉTELEK SZOFTVERTELEPÍTÉS A Connect Now telepítése a számítógépen Korábbi verzió frissítése A Connect Now eltávolítása a számítógépről MODEMEK

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. funscreen EM73 Tablet

Felhasználói kézikönyv. funscreen EM73 Tablet Felhasználói kézikönyv funscreen EM73 Tablet Specifikáció - Operációs rendszer: Android 2.3 - Kijelzõ : 7, 800*480 TFT LCD capacitive, multi touch - Processzor: Telechips TCC8803, Cortex-A8, 1,20GHz -

Részletesebben

Szerzői jog GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. GX2 1

Szerzői jog GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. GX2 1 GX2 Szerzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert, szöveget, zenét és képeket a GIGA-BYTE COMMUNICATIONS

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Böngészési elızmények törlése

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Böngészési elızmények törlése Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bank zavartalan használatához szükséges böngészı beállításban, a böngészési elızmények törlésében. A böngészési elızmények

Részletesebben

Vasco Traveler 5 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR

Vasco Traveler 5 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Vasco Traveler 5 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Copyright 2018 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Tartalomjegyzék 1. A készülék üzembe helyezése 4 1.1 Funkcióbillentyűk 5 1.2 Az akkumulátor töltése

Részletesebben

Vegyes tételek könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.27.

Vegyes tételek könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.27. Vegyes tételek könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.27. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM

Részletesebben

Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv. 1. kiadás

Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv. 1. kiadás Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv 1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Használatbavétel 6 A készülék gombjai és részei 6 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 7 A memóriakártya behelyezése

Részletesebben

Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv 2. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A SIM-kártya eltávolítása 5 A microsd-kártya behelyezése 5 Vegyük

Részletesebben

Adatok név nélküli megosztása a Lenovo vállalattal. Tartalom. Harmony

Adatok név nélküli megosztása a Lenovo vállalattal. Tartalom. Harmony Adatok név nélküli megosztása a Lenovo vállalattal Tartalom Adatok név nélküli megosztása a Lenovo vállalattal... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo

Részletesebben

Üresként jelölt CRF visszaállítása

Üresként jelölt CRF visszaállítása Üresként jelölt CRF visszaállítása Ha egy CRF vagy bizonyos mező(k) ki vannak szürkítve (üresként jelölve), akkor a megjelölés üresként eszközre kell kattintania, majd törölni a kiválasztott jelölőnégyzet

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia Z C6603/C6602

Használati útmutató. Xperia Z C6603/C6602 Használati útmutató Xperia Z C6603/C6602 Tartalomjegyzék Első lépések...7 A használati útmutatóról...7 Eszköz áttekintés...7 Összeszerelés...8 A készülék első bekapcsolása...10 Miért van szükség Google

Részletesebben

Android táblagép MT102W - 7. Felhasználói kézikönyv

Android táblagép MT102W - 7. Felhasználói kézikönyv Android táblagép MT102W - 7 Felhasználói kézikönyv A Magyar nyelv beállítása: 1. Kattintson a fogaskerékre (Settings) a főképernyőn 2. Keresse meg a Language & input menüt, majd koppintson rá 3. Válassza

Részletesebben

Point of View P517/P527- Android 4.0 Tablet PC. Tartalomjegyzék...1. Általános tudnivalók használathoz...2. Jogi nyilatkozat...2. Doboz tartalma...

Point of View P517/P527- Android 4.0 Tablet PC. Tartalomjegyzék...1. Általános tudnivalók használathoz...2. Jogi nyilatkozat...2. Doboz tartalma... Point of View P517/P527- Android 4.0 Tablet PC Magyar Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...1 Általános tudnivalók használathoz...2 Jogi nyilatkozat...2 Doboz tartalma...2 1.0 Termék alapvető tulajdonságai...3

Részletesebben

SM-G920F. Felhasználói kézikönyv

SM-G920F. Felhasználói kézikönyv SM-G920F Felhasználói kézikönyv Hungarian. 10/2015. Rev.1.2 www.samsung.com Tartalom Alapok 4 Fontos tudnivalók 5 Az értékesítési doboz tartalma 6 A készülék elrendezése 8 SIM kártya 10 Akkumulátor 15

Részletesebben

Feltöltéshez járó Extra Net 50 MB jutalom*

Feltöltéshez járó Extra Net 50 MB jutalom* Hálózatsemlegesség - egységes internet szolgáltatás-leíró táblázat Díjcsomag neve Kínált letöltési sebesség Kínált feltöltési sebesség Feltöltéshez járó Extra Net 50 MB jutalom* A tarifához igazodik, alapértelmezetten

Részletesebben

ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kezelési Útmutató Tisztelt Vásárlónk, Köszönjük, hogy Alcor márkájú terméket választott. Ez a kézikönyv fontos információkat tartalmaz a készülék megfelelő használatával

Részletesebben

Kezelési útmutató myphone Halo 2

Kezelési útmutató myphone Halo 2 Kezelési útmutató myphone Halo 2 1 Köszönjük, hogy készülékünket választotta. Kérjük, figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót. myphone HALO 2 900/1800 MHz GSM hálózatokon működik. Nagy gombok, jól

Részletesebben

www.acelkft.hu Elektronikus öltözőszekrényzárak

www.acelkft.hu Elektronikus öltözőszekrényzárak Elektronikus öltözőszekrényzárak Tronic Pro elektronikus szekrényzár Sportlétesítmények, uszodák, fürdők, szállodák, fitness klubok, bevásárló központok, iskolák, egyetemek, repülőterek, kollégiumok, hivatalok,

Részletesebben

ORSZÁGOS SZOCIÁLIS INFORMÁCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÓI

ORSZÁGOS SZOCIÁLIS INFORMÁCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÓI ORSZÁGOS SZOCIÁLIS INFORMÁCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÓI Felhasználói kézikönyv I. kötet REGISZTRÁCIÓ BELÉPÉS PTR, MŰKENG 2015.02.24. KÉZIKÖNYV TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális

Részletesebben