A Szent Mór Iskolaközpont negyedikes diákjai és tanítói sok szeretettel várják a nagycsoportos óvodások szüleit november 11-én, kedden nyílt napjukra.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Szent Mór Iskolaközpont negyedikes diákjai és tanítói sok szeretettel várják a nagycsoportos óvodások szüleit november 11-én, kedden nyílt napjukra."

Átírás

1 A Szent Mór Iskolaközpont negyedikes diákjai és tanítói sok szeretettel várják a nagycsoportos óvodások szüleit november 11-én, kedden nyílt napjukra. A vendégek érkezését megelőző készülődés része, hogy a gyerekek röviden vallanak arról, hogy nekik miért jó ehhez az iskolához, a saját osztályközösségükhöz tartozni. Ezekből a gondolatokból osztunk meg néhányat az alábbi sorokban Miért jó ebbe az osztályba járni? Miért jó katolikus iskolába járni? Mátyás Bálint: A túratábor Év végén van és egyet vagy kettőt ott alszunk. Mindig érdekes helyre megyünk. Közben megnézzük a templomokat, nevezetességeket. Tavaly voltunk Ópusztaszeren.

2 Ignác György: Az összetartó osztály Amióta ebbe az osztályban vagyok a tanító nénik nagyon kedvesek és az osztálytársaim is. Lempek Dóra: Miért jó ebbe az osztályba járni? Amikor egyszer próbáltunk az altemplomban a Szent Móros szereplésre, hirtelen lekapcsolódott a villany. De ennek e ellenére folytattuk a műsort és nem sikoltozott senki.

3 Nagyon szeretek ebbe az osztályba járni. Merics Miháy: A Szent Mór Iskolaközpont Először is az a jó, hogy van túratábor. Ottalvós programok. túra, szerintem nagyon jó! Minden iskolai reggelt 10 perces imádsággal vagy tanulságos történetekkel kezdünk. Azon kívül kéthetente mise is van, lehet ministrálni.

4 Van még mesetábor is év végén: minden osztály előad egy mesét. Lovas Benedek: Miért jó a túratábor? Mert a túratáborban sok játékidőt adnak. És a reggeli, az ebéd, meg a vacsora is finom. A programok is nagyon jók. De a legjobbak a kirándulások. És a tanárok megnyugtatnak, ha honvágyam van. Elsőben Kővágószőlősön voltunk, másodikban Ladon, harmadikban Ópusztaszeren.

5 Petrovics Viktória: Összetartó közösség Mert kedvesek a gyerekek, meg aranyosak a tanárok. Itt minden nap tudunk Jézussal beszélgetni. A kirándulás a legnagyobb élmény, meg persze a túratábor. Akkor jó nagyon, amikor ott alszunk. Sebestyén Dorka: A mesetábor A mesetáborban elő szoktuk adni valamit a tanév végén, amit megtanulunk néhány héttel előtte. Elsőben a Kacor király -t adtuk elő. Másodikban a Mosó Masa mosodáját. Én voltam a Mosó Masa. Harmadikban anyák napján adtuk elő, amire felkészültünk: a Kapzsi földesúr az Eltévedt méhecske a Miklós a hajóskapitány -t. Szerintem nagyon jó, mert szerepelünk.

6 Simon Luca: A jószívű iskola Mert sok a jószívű gyerek. Mert reggel minden nap imádkozunk a kápolnában. Mert itt minden tanító néni nagyon kedves. Miért jó ebbe az osztályba járni? Mert itt majdnem az összes gyerek jó. Mert itt a tanító nénik vigyáznak ránk. Mert itt lehet közösen játszani. Miért jó egyházi iskolába járni? Mert itt sok mindent meg lehet tudni Jézus történetéről. Mert itt mindig együtt vagyunk. Mert elmentünk Máriagyűdre, ahol imádkozott az egész suli. Egry Mátyás Jó ide járni Mert kedvesek a tanárok és segítenek. Meg nagyon jó helyekre megyünk túratáborba. Kéthetente szerdánként mise van. Szoktunk előadni meséket az óvodásoknak. Lehet jelentkezni kórusba és ministráns képzésre. És nagyon jó hittan órákat tart Dóra néni.

7 Szücs Márton: Mert katolikus és egyházi iskola. Mert felújított iskola. A közös élmények az osztálykirándulásokon. A Barátok. Segítség a tanulásban. Mert az osztály MINDIG összetart. Mert a hiányzóknak segítünk beilleszkedni, és mindig mindenkinek segítünk. Locskai Bálint: Jó helyekre megyünk kirándulni és elmegyünk túratáborba. A túratábor olyan tábor, amire csak az osztályok mennek, de minden osztály más helyre. Szerintem mi mindig katolikus helyre megyünk. Ott elmentünk kirándulni, imádkoztunk, legendákat hallottunk és jókat játszottunk, vidámak voltunk. Este letusoltunk és bebújtunk az ágyba, elaludtunk és felkeltünk. Amikor hazajöttünk jó pihenést kívántunk egymásnak.

8 Kis Benedek: Miért jó ebbe az osztályba járni? Ebbe az osztályba azért jó járni, mert vicces gyerekek vannak és senki nem otromba. Mert itt van sok barátom és nagyon jókat lehet játszani. Van egy Andris nevű fiú, akivel nagyon jókat lehet fogócskázni. Nagyon sokat beszélgetünk és játszunk. Műsorokat adunk elő és sokat szerepelünk.

9 Csonka Ádám: Miért jó ebbe az osztályba járni? Szerintem ez egy nagyon jó osztály. Vegyük is sorba, hogy miért szeretem ennyire: Hát, egyrészt a tanítók. Ők a legkedvesebb tanítók a világon. Másodrészt: osztálytársak, barátok. Nagyon kedvesek, játszanak, fogóznak. Harmadrészt: az épület. A felújítás óta gyönyörű. De a gyerekek, köztük a mi osztályunk a 4.c ugyanolyanok maradtak. Ezért szeretem annyira az iskolát és a 4.c-t. Lovas Mátyás: Ebbe az osztályba azért jó járni, mert ebben az osztályban jól tudunk csapatban dolgozni. Például, amikor túratáborban együtt építettünk bunkert. Ebben az osztályban sok jó tanuló van. Sok jó focista is van itt. Ebben az osztályban jók és kedvesek a tanárok.

10 Szabó Míra: Tanulságos történet Jó ebbe az iskolába járni, mert itt katolikus lehetek. Még azért is, mert itt kedvesek a gyerekek. Meg itt új az iskola. Mert Dóra néni és Éva néni kedves. Mert ha nincs tízóraim, akkor az osztálytársaim adnak nekem. A tanórák is jók szoktak lenni. Mert itt megkeresztelkedhettem és már gyónhatok is. Elsőáldozó lehettem. Meg azért, mert itt minden reggel van a kápolnában reggeli imádság és kéthetente reggel van szentmise. Kovács-Balyalya Attila: Mert kedvesek a tanárok. És izgalmas a túratábor. A szünetben jó játszani.

11 Miért jó ebbe az osztályba járni? Mert Dóra néni és Éva néni tanít minket, akik a legjobb tanárok. Azon kívül nagyon jók az órák. És jók voltak az osztálykirándulások, a szünetek és az órák. És jó volt fogózni, ipi-apacsozni és vadtehenezni és az Eszperantó parkban játszani. Miért jó egyházi iskolába járni? Azért jó egyházi iskolába járni, mert jó hittant tanulni az osztálytársakkal. A templomban együtt vagyunk misén. És az osztály összetart. Elsőáldozók lehettünk. A szentmisét Norbi atya tartja. Itt mindenki keresztény. Tóth Gergő: A jó iskola Mert jól lehet játszani. Mert jók a gyerekek. Mert szépen gondozzák. Mert minden évben vannak ünnepélyek, mesetábor, túratábor, karácsonyi vásár és anyáknapja. A kitartó osztály Mert itt vannak jó barátaim. Mert izgalmas meséket tanulunk. Mert a tanáraink mindig meglepnek és nagyon kedvesek. Mert az osztály összefog és kitartunk egymás mellett: Az egyik túratáborban bunkert szerettünk volna építeni. Kiosztottuk a feladatokat. valaki fát hozott, valaki téglát és valaki dzsindzsát vitt. Amikor elég alkatrész lett, akkor elkezdtük építeni. Háromnegyed óra után kész lett a bunker. Sajnos utána vissza kellett vinni mindent oda, ahol találtuk. Így ért véget a túratábor. Az egyházi iskola Mert reggel imával kezdjük. Mert minden második szerdán mise van.

HÍVÓ SZÓ A LÉLEK EREJE. Vesztek erőt, minekutána a Szentlélek eljő reátok. (Apcsel 1:8)

HÍVÓ SZÓ A LÉLEK EREJE. Vesztek erőt, minekutána a Szentlélek eljő reátok. (Apcsel 1:8) IV. évf. 9. szám 2013. május 19. HÍVÓ SZÓ SzigetszentmiklósKossuth utcai Református Egyházközség lapja A LÉLEK EREJE Vesztek erőt, minekutána a Szentlélek eljő reátok. (Apcsel 1:8) Pünkösd a Szentlélek

Részletesebben

Ez a kápolna áll, mert sokakban megvan még a hit

Ez a kápolna áll, mert sokakban megvan még a hit 13. évfolyam 4. szám Ötvenhatodik szám 2008. szeptember A SZEKSZÁRDI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG TÁJÉKOZTATÓJA Ez a kápolna áll, mert sokakban megvan még a hit Részletek Bíró László püspök búcsúi szentbeszédéből

Részletesebben

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Dráviczki Csaba Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Bárányka füzetek I. 2012 Szakmai lektor: Dr. Jakab-Szászi Andrea Kiadja a Református Pedagógiai Intézet 1146 Budapest, Abonyi u. 21. www.refpedi.hu

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A TAIZÉI ZARÁNDOKLATRÓL

BESZÁMOLÓ A TAIZÉI ZARÁNDOKLATRÓL Reménységünk vagyon benned s Máriában, Mint magyar hazánknak hív királynéjában. Még éltedben minket ennek ajánlottál, És szent koronáddal együtt feláldoztál KÉT ISTVÁN Idei augusztus 20-i megemlékezéseink

Részletesebben

Szeretettel: Márta néni

Szeretettel: Márta néni Kedves Gyerekek! Mostanában sokszor találkoztok ezzel az Igével. Hol is láthatjátok? Százéves templomunk főbejáratán ez a mondat fogadja az oda betérőket. A centenáriumi ünnepségsorozat keretében sokan

Részletesebben

MANNA. Erőt ad a megfáradtnak. Erőről erőre (Zsolt 84,8) VI. évf. 8 9. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja 2010. aug. szept.

MANNA. Erőt ad a megfáradtnak. Erőről erőre (Zsolt 84,8) VI. évf. 8 9. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja 2010. aug. szept. VI. évf. 8 9. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja Erőről erőre (Zsolt 84,8) Hányszor hittem már, hogy elfogyott erőm! Vége, nincs tovább Megtántorodtam, már-már elestem, elborított a nyomorúság. Szóltam:

Részletesebben

Mi azonban új eget és új földet várunk

Mi azonban új eget és új földet várunk Várunk Mi azonban új eget és új földet várunk A Budavári Főtemplom közösségének lapja 2011. Szent Kereszt felmagasztalása Énekeljetek az Úrnak új éneket, dicsérete zengjen a szentek közösségében! Izrael

Részletesebben

FÉNYSUGÁR 2008.december. Megjelenik havonta sztjozsef-rita@freemail.hu. 2008. december. Szent József Iskolaközpont Újságja.

FÉNYSUGÁR 2008.december. Megjelenik havonta sztjozsef-rita@freemail.hu. 2008. december. Szent József Iskolaközpont Újságja. 1 Megjelenik havonta sztjozsef-rita@freemail.hu Szent József Iskolaközpont Újságja 2008. december Adventi csendben Advent! Csend van. Nincs hang, csak lélek-beszéd. Adventi csendben Lehullok Uram eléd.

Részletesebben

Rádöbbenek. (Ézsaiás 55, 8-11)

Rádöbbenek. (Ézsaiás 55, 8-11) Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim

Részletesebben

2011. december. A Poverello Alapítvány tájékoztatója. Elérhetőségeink: Kedves Barátunk, Támogatónk, Jótevőnk! Folyószámlánk: 265-2410310003377-52

2011. december. A Poverello Alapítvány tájékoztatója. Elérhetőségeink: Kedves Barátunk, Támogatónk, Jótevőnk! Folyószámlánk: 265-2410310003377-52 A Poverello Alapítvány tájékoztatója 2011. december Kedves Barátunk, Támogatónk, Jótevőnk! A PovInfo 3. számában a tények birtokában mára már biztosan könnyelműnek mondható ígéretet tettem, hogy más időpontban

Részletesebben

A Szarvasi Református Egyházközség gyülekezeti újságja

A Szarvasi Református Egyházközség gyülekezeti újságja VII. évf. különkiadás a gyászról 2006. november A Szarvasi Református Egyházközség gyülekezeti újságja A Kossuth Rádióban 2006. november 1-én, a Református Egyház Félórájában elhangzott beszélgetés: Áldott

Részletesebben

Ez a nap az, amelyet az Úr rendelt!

Ez a nap az, amelyet az Úr rendelt! VII. évf. 5. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja Kezek A nagymosás után jelentve: kész Letette jó anyánk elénk az ételt. Gyermekszemem egy síkba volt kezével, S döbbenten láttam: véres volt a kéz S

Részletesebben

Hova tovább csernyei nyolcadikosok? Újra Zsenikusz most nyári kiadásban Moholi diákok a szünidőről

Hova tovább csernyei nyolcadikosok? Újra Zsenikusz most nyári kiadásban Moholi diákok a szünidőről 69. évf., 2015. VI. 11., 22 23. szám Hova tovább csernyei nyolcadikosok? Újra Zsenikusz most nyári kiadásban Moholi diákok a szünidőről Kötődés a szülőföldhöz Annyi költő szőtte versbe a szülőföld fogalmát,

Részletesebben

Anyanyelv, te drága kincs! Kazinczy Ferenc - Nyelvében él a nemzet

Anyanyelv, te drága kincs! Kazinczy Ferenc - Nyelvében él a nemzet Anyanyelv, te drága kincs! Kazinczy Ferenc - Nyelvében él a nemzet Minden népnek, törzsnek, nemzetnek, csoportnak, mely azonos szokásokat, kultúrát, nyelvet vall sajátjának, csak akkor van tartós jövője,

Részletesebben

Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid. (Péld 16, 3)

Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid. (Péld 16, 3) A DEBRECEN-NAGYERDEI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2012/07 Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid. (Péld 16, 3) Május 20-án konfirmált fiataljaink Első sor balról: Ötvös Blanka, Molnár Zsófia,

Részletesebben

Az elmúlt idő nyomában

Az elmúlt idő nyomában www.szentlelek.catholic.ro Ezzel a sablonosnak tűnő gondolattal kezdeném: Karácsony táján mindig marad néhány percünk arra, hogy egymásra gondoljunk Áldásost, békést, szeretetteljest, boldogot és szerencsést

Részletesebben

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21.

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Kiutazók: Kovács Györgyi pedagógus Kis Angéla 8.b osztályos tanuló Zakupszky Lili 8.b osztályos tanuló 1. nap II.17. hétfő Hajnali 3 óra

Részletesebben

Óvodások műsora Noéról. Gyülekezetünk 340 tagja táborozott Sátoraljaújhelyen

Óvodások műsora Noéról. Gyülekezetünk 340 tagja táborozott Sátoraljaújhelyen 2005/8 DE ÉN ÉS AZ ÉN HÁZAM NÉPE, AZ URAT SZOLGÁLJUK (Józsué 24,15) Óvodások műsora Noéról Gyülekezetünk 340 tagja táborozott Sátoraljaújhelyen Szivárványívemet helyezem a felhőkre, az lesz a jele a szövetségnek,

Részletesebben

ÉV VÉGI BESZÁMOLÓ - 2 0 1 3 -

ÉV VÉGI BESZÁMOLÓ - 2 0 1 3 - ÉV VÉGI BESZÁMOLÓ - 2 0 1 3 - Január 1 től Püspök úr összevonta a plébániánkat i Római Katolikus Plébánia néven egybekerült az Újváros és Belváros, illetve a plébánia része társplébániaként Decs, illetve

Részletesebben

Medjugorje nap Szekszárdon

Medjugorje nap Szekszárdon 16. évfolyam 5. szám Hatvankettedik szám 2009. november A SZEKSZÁRDI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG TÁJÉKOZTATÓJA Öt követ adok nektek a ti Góliátotok ellen 2009. február hetedikén egyházközségünk képviselő-testülete

Részletesebben

Sok nagy vágyam van, de mindig kis lépést lépek

Sok nagy vágyam van, de mindig kis lépést lépek Sok nagy vágyam van, de mindig kis lépést lépek Nguyen Phuong Thaonak hívnak engem. 1968. február 10-én születtem, Vietnamból érkeztem ide, Magyarországra 85 áprilisában. A váci textilüzemben helyeztek

Részletesebben

Mi több, mint ötven éve vigyázunk rá

Mi több, mint ötven éve vigyázunk rá Mi több, mint ötven éve vigyázunk rá Hogyan sikerült megırizni? Tényleg, hogyan? Eddig ezen nem is gondolkoztunk, hiszen rohannak az évek és egyszer csak azt vettük észre, hogy túl vagyunk az arany lakodalmon.

Részletesebben

Mi vagyunk Európa! Esszéíró pályázat. Versenyző neve: Simkó Kornél 7. osztályos tanuló

Mi vagyunk Európa! Esszéíró pályázat. Versenyző neve: Simkó Kornél 7. osztályos tanuló Mi vagyunk Európa! Esszéíró pályázat Versenyző neve: Simkó Kornél 7. osztályos tanuló Iskola neve: Ménes-völgyi Tudásvető Alapítványi Általános Iskola Iskola címe: Szögliget, Dózsa György u. 29. Felkészítő

Részletesebben

Botfai Angyalok Lapja Havonta Élethűen

Botfai Angyalok Lapja Havonta Élethűen NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM ZALAEGERSZEGI GYERMEKOTTHONA hivatalos lapja Hírek Mindennapok Programok Irodalom Érdekességek Sport Rejtvény Kultúra Aktuális Magazin Botfai Angyalok Lapja Havonta Élethűen

Részletesebben

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet!

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Mivel sem az én szüleim, sem férjem szülei nem álltak olyan jól anyagilag, hogy támogatni tudtak volna új otthonunk megteremtésében, esküvőnk után vidékre kötöztünk

Részletesebben

Mi azonban új eget és új földet várunk. A Budavári Főtemplom közösségének lapja 2012. A Szent Kereszt felmagasztalása

Mi azonban új eget és új földet várunk. A Budavári Főtemplom közösségének lapja 2012. A Szent Kereszt felmagasztalása Várunk Mi azonban új eget és új földet várunk A Budavári Főtemplom közösségének lapja 2012. A Szent Kereszt felmagasztalása A hit kapuja, amely bevezet minket az Istennel való életközösségre és lehetővé

Részletesebben

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA. 2010./2. szám. Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt.

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA. 2010./2. szám. Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2010./2. szám Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. Lk 24,5-6 2 2010 / 2 Keresztény családba születtem. Nagyon szerettem a szüleimet,

Részletesebben

Nguyen Luu Lan Anh, szociálpszichológus, hab. egyetemi docens

Nguyen Luu Lan Anh, szociálpszichológus, hab. egyetemi docens valóság 245 Nguyen Luu Lan Anh, szociálpszichológus, hab. egyetemi docens Educatio: Kérlek, mutatkozz be röviden olvasóinknak! LA: Nguyen Luu Lan Anh-nak [kiejtés: nuəŋ liu lʌn ain] hívnak. 16 éves koromban

Részletesebben

KOPOGTATÓ. 2000. április, X. évf. 1. (25.) szám A Magyar Schönstatti Családmozgalom lapja

KOPOGTATÓ. 2000. április, X. évf. 1. (25.) szám A Magyar Schönstatti Családmozgalom lapja 2000. április, X. évf. 1. (25.) szám A Magyar Schönstatti Családmozgalom lapja Erõforrásunk a család KOPOGTATÓ Ha szenvedésemben a szenvedõ Krisztusba kapaszkodom, az élet akkor is marad ugyan siralomvölgye,

Részletesebben