Lépésenkénti útmutató A festékek és lakkok különböző típusai

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Lépésenkénti útmutató A festékek és lakkok különböző típusai"

Átírás

1 Lépésenkénti útmutató A festékek és lakkok különböző típusai Festékalap A jobb tapadás és fedés érdekében először használjon festékalapot vagy alapozót. Ez speciális jellemzőkkel rendelkezik, amik eltérnek a fedőrétegtől, de a jó eredmény érdekében használata kulcsfontosságú. A legfontosabb jellemző, hogy az alapozó csökkenti a lefestett anyag nedvszívó képességét, ami jobb tapadást biztosít. Ezenkívül az alapozó megelőzi a szennyeződéseknek a fedőrétegbe jutását. Fémfelületeken használjon speciális festékalapot vagy rozsdavédő alapozót. Speciális alapozó falakhoz Ha falat, kezeletlen falazatot vagy betont fest azonnal fedőréteget alkalmazva, a fal erősen felszívja a festéket. Ennek oka az, hogy a fal porózus szerkezetű. A végeredmény nem lesz túl jó, mivel nem lesz elég jó a fedettség, és látszani fognak a henger átfedései. Érdemes előbb alapozót alkalmazni. Alapozót gipszen, gipszkartonon és téglafalon alkalmazhat. Az alapozó ezenkívül megelőzi a nikotin, zsiradék, felületi szennyezések, megszáradt vízfoltok és a gyermekek által hagyott filctollnyomok felszívódását is. Alapozó használata esetén ezek a nemkívánatos hatások elkerülhetők. Alkidfesték Az alkidfesték vagy más néven szintetikus festék beltéren és kültéren egyaránt használható és 40-50%-os terpentin bázisa van, ami terpentinnel hígítható. Nem tapad az akrilfestékhez, és selyemfényű vagy fényes kivitelben kapható. Az alkidfesték 16 óra elteltével festhető át. A profi szobafestők gyakran használnak alkidfestéket a jó eredmény érdekében. Az utolsó előtti réteg gyakran 50% alapozó és 50% fedőfesték keveréke. A selyemfényű festék felülete kevésbé fényes. Használat után tisztítsa meg eszközeit terpentinnel. Fakulás Az alkidgyanta, amit ebben a festéktípusban használnak, fokozatosan kifakul. A kötőanyag, amit tartalmaz elszíneződhet az UV-fénytől vagy a fény hiányától. Ez a sötétebb és világosabb felületeken látható, például a bútorok és ajtók külső és belső felületei közötti különbség formájában. A magas szilárdanyag tartalmú festék nagyon nagy arányban tartalmaz pigmentet, ami szilárdabb állagúvá teszi és jobb fedést biztosít.

2 Akrilfesték Az akrilfestéket elsősorban beltéren használják, mivel kültéri használatra kevésbé alkalmas. Körülbelül 4 évig tart ki. Ez a festék körülbelül 5-10% terpentint tartalmaz, és vízzel hígítható. Viszonylag jól tapad az alkidfestékre, és speciális ecsettel vagy hengerrel alkalmazható. Ez a festék 6-8 óra alatt megszárad,és vékony rétegben átfesthető. Az akrilfesték selyemfényű és standard fényű változatokban kapható (nem kapható magasfényű változatban, mint az alkidfesték). Az akrilfesték előnye, hogy keverhető vízzel. Nincs oldószer szaga, gyorsan szárad és nem fakul. Azonban gyorsan és pontosan kell dolgoznia: ha felvitt egy réteg akrilfestéket, ahhoz nem érhet hozzá újra (tehát az nem simítható el a munka végén!). Az akrilfesték csak 8 C és 25 C közötti hőmérsékleten alkalmazható. A használat után eszközeit meleg vízzel és mosogatószerrel tisztíthatja meg. Felülfestés Az akrilfesték alkalmazható alkidfesték fölé, ha azt megfelelően csiszolta. De ellenkezőleg ez nem igaz! Ezért ha akrilfestéket használt, később is csak akrilfestéket használhat. Ha vissza akar térni a terpentin alapú alkidfestékhez, ahhoz előbb a teljes akrilfesték réteget el kell távolítania. A legtöbb esetben ezt kézileg lekaparva vagy leégetéssel érheti el, de legrosszabb esetben festékeltávolító szert kell használni. Latexfesték A latexfesték az 1940-es években kapta a nevét, és ekkor természetes latex emulziót tartalmazott (folyékony gumi). A latex eredetileg brazil gumifából (Hevea brasiliensis) nyert természetes termék volt. A Hevea fa nedvéből készül a valódi gumi. Manapság már nem használnak természetes latexet a latexfestékben. A festékgyártók ma szintetikus polimert használnak akril- és vinilfestékkel. Manapság a latex festékek teljesen más kémiai összetétellel és jellemzőkkel bírnak, mint a hagyományos latexgumi. Ezért a latexfesték nem a leghelyesebb név e vízbázisú festék számára, ami valójában akrilfestéken alapul. Lakk Átlátszó lakk: ez a lakkféle megszínezi a fafelületet, de az látható az átlátszó rétegen keresztül és lélegezhet. Parkettalakk: ez a lakkféle vastagabban fedi a fafelületet, és erősebb védelmet nyújt. Az átlátszó változat mellett a lakkok különféle színekben is kaphatók. Ezenkívül keverőgépben egyedi színek is keverhetőek. A lazúrok adott fafélék színeiben is kaphatók, például Teak, Pterocarpus és Shorea (Meranti). Ez lehetővé teszi a dekoratív hatás és a fa védelmének ötvözését. A lakk alkalmazható közvetlenül 1. rétegként, de azután azt 10%-kal hígítani kell. A rétegek felvitele között finoman csiszolja a felületet.

3 Nitrolakkok és lazúrok A nitrolakkok és lazúrok kevésbé ellenállóak az ultraibolya (UV) sugárzással szemben. Elegendő védelmet biztosítanak a felső rétegnek, de a védőréteg alatt a fát károsíthatja a rothadás, bár a gyakorlatban ez könnyen észlelhető. Az ilyen lakkok akril és alkid kivitelben is kaphatók. A parkettalakk a legtartósabb megoldás az átlátszó bevonat kialakítására fapadlókon és lépcsőkön. Színkeverő gép A keverőgépek alapvető eszközzé váltak a szaküzletekben. A keverés során néhány alapszínt használnak pigmentpaszta formájában. Az alapszínek keverését és a kívánt szín előállításához szükséges pigmentpaszta mennyiségét számítógép szabályozza. A kikevert szín később szükség szerint újra megrendelhető. Gyakorlatilag bármilyen kívánt szín előállítható, és a színek koordinálhatók a tökéletes illeszkedés érdekében. Ezenkívül a gyártók standard színpalettáját és a nemzetközi RAL színrendszert is használhatja. Oldószerek Az oldószerek feladata a festékek és lakkok oldása és hígítása. Ezeket továbbra is széles körben használják a fafelületek festése során. Könnyen párolognak és károsak lehetnek az egészségre és a környezetre. A gyakran használt oldószerek a terpentin, alkohol, aceton, lakkbenzin és más hígítószerek. A víz az akrilfestékhez leggyakrabban használt oldószer. Régi festékrétegek felülfestése Mielőtt felvisz egy új festékréteget, tudnia kell, hogy milyen festéket használtak korábban. Ha azonos festéktípust használ, akkor elegendő lecsiszolni a felületet és kitölteni a lyukakat és más egyenetlenségeket hézagkitöltő anyaggal. Ha az eredeti fafelületet újra láthatóvá akarja tenni, vagy az akrilfesték helyett új alkidfestéket akar alkalmazni, akkor nincs más megoldás, mint eltávolítani a régi festéket gázégővel, hőlégfúvóval vagy festékeltávolító szerrel. A festékek és lakkok különböző típusai - Hőlégfúvó A hőlégfúvó kiváló eszköz a régi festékrétegek eltávolításához. A hő meglágyítja a régi festéket, így az viszonylag könnyen lekaparható egy festékkaparó szerszámmal. Ügyeljen rá, hogy ne lélegezze be a forró festékgőzöket és ne égesse meg a fa felületét. Ha több réteg régi festéket kell eltávolítania, akkor egy Hántoló szerszám tisztítótárcsával jó megoldás.

4 Festékeltávolító szer Ha nehéznek találja a hőlégfúvó használatát, akkor festékeltávolító szert is használhat. Ez nagyon hatékony a szintetikus festékekkel, de nem működik olyan jól az akrilfestékkel. A festékeltávolító szer egyszerre több réteg festéket is eltávolíthat, ha elegendő időt hagy a hatás kifejtésére. Viseljen maszkot és védőkesztyűt. Távolítsa el a régi festéket, mielőtt az megkeményedik. Vigyázzon! Ha a festékeltávolító szer cseppjei a ruházatára kerültek, ügyeljen rá, hogy azok ne érintkezzenek a bőrével. Ha véletlenül ez történne, akkor szakítsa meg a munkát és öblítse ki ruháját tiszta vízzel. A régi festék eltávolítását követően tisztítsa meg az alatta lévő felületet alaposan vízzel, és hagyja megszáradni, mielőtt felvinné az új festéket. Ügyeljen rá, hogy a munkaterület jól szellőzzön, és tartsa távol a gyermekeket a munkaterülettől. Hézagkitöltő anyagok Ha sérült területek, rések, repedések vagy egyéb hibák vannak a felületen, javítsa ki azokat hézagkitöltő anyaggal (rugalmas hézagkitöltővel, ha szükséges). Repedések esetén előbb tágítsa ki azokat kissé, különben nem tud elegendő hézagkitöltő anyagot behelyezni annak megtapadásához, és a repedés újra megjelenhet. Száradás után óvatosan csiszolja. Ha kezeletlen faanyagot használ, töltsön ki minden repedést és hézagot azonos színű fagittel. Tömítőanyag Használjon lefesthető akril tömítőanyagot a falak és az ablakkeretek közötti hézagok kitöltéséhez. Ne használjon szilikon tömítőanyagot, mivel a festék azon nem tapad meg. Várja meg, amíg megszárad, majd óvatosan csiszolja simára. Ha szükséges, használjon alapozót a jobb fedés érdekében. Tisztítsa meg ammóniával a szennyezett vagy zsíros felületeket, különösen a konyhában vagy fürdőszobában. Használjon nedves rongyot a por eltávolításához az ajtók, ajtókeretek és ablakkeretek tetejéről. Fürdőszobákban és más nedves területeken a legjobb megoldás penészálló szigetelőanyagot használni. Ez megelőzi a fekete penész kialakulását. Takarószalag Ha takarószalagot használ, használjon jó minőségű festéshez való takarószalagot, ami gyakran kék vagy zöld színű. Alkalmazza rövid, egymást átfedő csíkokban és nyomja erősen a felületre a széleit. Érdemes a szalagot közvetlenül festés után eltávolítani. Érdemes ezt azelőtt elvégezni, hogy a festék teljesen megszáradna, hogy a lefestett szél ne morzsolódjon le. Ha a festék megszáradt, a takarószalagot finoman válassza le a felületről szögben. Ha némi szalag a felületen maradt, azt óvatosan elvághatja a lefestett rész felül egy éles sniccerrel.

5 Néhány további példa különféle festékekre: Speciális falfesték nedves helyiségekhez Különösen a penészedés és rothadás megelőzésére téglafalakon. Mágneses festék Ez a festék fémrészecskéket tartalmaz, így mágnesekkel jegyzeteket és emlékeztetőket rögzíthet a felületre. Táblafesték Jegyzeteket és rajzokat készíthet rajta krétával. Világító festék Elnyeli a fényt és visszasugározza azt a sötétben. A világító hatás némi idő után eltűnik, de újra visszatér, ha a felületet megvilágítják. Festék spray Az aeroszol festék kiváló kitöltő, fedő és tapadási tulajdonságokkal rendelkezik. Felhasználható kezelt és kezeletlen felületeken is, például fa-, fém-, alumínium-, üveg-, kő- és műanyag felületeken. A nehezen hozzáférhető helyeken is praktikus lehet.

ACRYLCOLOR. akril homlokzatfesték. MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK. 1. Leírás, alkalmazás. 2. Kiszerelés, színárnyalatok

ACRYLCOLOR. akril homlokzatfesték. MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK. 1. Leírás, alkalmazás. 2. Kiszerelés, színárnyalatok MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK ACRYLCOLOR akril homlokzatfesték 1. Leírás, alkalmazás Az ACRYLCOLOR polimer kötések vizes diszperzióján alapuló homlokzatfesték. Alkalmas elsősorban a szilárd,

Részletesebben

POLIÉSZTER ALAPÚ ABLONCZY MŰGYANTA

POLIÉSZTER ALAPÚ ABLONCZY MŰGYANTA POLIÉSZTER ALAPÚ ABLONCZY MŰGYANTA ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Kötési mechanizmus: A műgyanta a hagyományos ragasztókkal, illetve kötőanyagokkal szemben nem az oldószer elpárologtatásával köt meg, hanem a B komponens

Részletesebben

Kenhető, gyorsan kötő, elasztomer vízszigetelő anyag (folyékony fólia)

Kenhető, gyorsan kötő, elasztomer vízszigetelő anyag (folyékony fólia) Kenhető, gyorsan kötő, elasztomer vízszigetelő anyag (folyékony fólia) {tab=termékleírás} Felhasználásra kész, oldószermentes, nagy viszkozitású szigetelőanyag, mely megkötés után rugalmas, vízzáró, de

Részletesebben

Ötletek a Pattex TOTAL ragasztóhoz

Ötletek a Pattex TOTAL ragasztóhoz Ötletek a Pattex TOTAL ragasztóhoz A ragasztók új generációja 5 év kutatás és fejlesztés -ban egyszerû erôs -ban Láthatatlan, nem hagy foltot Folyékony, könnyen felvihetô Rezgésálló Ellenáll a hômérsékletváltozásoknak

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Tisztelt Vásárló!

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Tisztelt Vásárló! HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárló! Sok éve már, hogy először használtam munkámhoz műgyantát, mely sokoldalúságával azonnal lenyűgözött. A felhasználási felsorolás csak az én fantáziám korlátait, és

Részletesebben

MŰGYANTA FELHASZNÁLÁSÁVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

MŰGYANTA FELHASZNÁLÁSÁVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK MŰGYANTA FELHASZNÁLÁSÁVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK Általános tudnivalók Kötési mechanizmus: A műgyanta a hagyományos ragasztókkal illetve kötőanyagokkal szemben nem az oldószer elpárologtatásával köt meg,

Részletesebben

Piktor. SZÜLINAPI KEDVEZMÉNYEK éves 2016 JÚNIUS. Festékbolttól TÖBB, MINT FESTÉK ALPINA DECKWEISS FEHÉR BELTÉRI FALFESTÉK MINDEN KISZERELÉSBEN

Piktor. SZÜLINAPI KEDVEZMÉNYEK éves 2016 JÚNIUS. Festékbolttól TÖBB, MINT FESTÉK ALPINA DECKWEISS FEHÉR BELTÉRI FALFESTÉK MINDEN KISZERELÉSBEN TÖBB, MINT FESTÉK Érvényes: 2016. június 3-30-ig, illetve a készlet erejéig 2016 JÚNIUS SZÜLINAPI KEDVEZMÉNYEK a éves Piktor Festékbolttól 30 kedvezménnyel ALPINA DECKWEISS FEHÉR BELTÉRI FALFESTÉK MINDEN

Részletesebben

TERMÉKÚJDONSÁGOK 2014

TERMÉKÚJDONSÁGOK 2014 TERMÉKÚJDONSÁGOK 2014 Parketta- és padlóburkolatragasztás-technika X-Bond MS-A 58 Speciális alapozó Szilánbázisú, oldószer-, víz-, szilikon-, izocianát- és halogénmentes speciális gyorskötő alapozó. Alkalmas

Részletesebben

A vállalatról. Minőségpolitika

A vállalatról. Minőségpolitika termékkatalógus A vállalatról Nem messze a szerbiai Arandjelovac-tól, a Vencác hegy lejtőin található a Banja Komerc Bekament DOO. építési vegyi termékeket előállító vállalat. A családi vállalkozás 1992-ben

Részletesebben

Fejezet Tartalom Oldal

Fejezet Tartalom Oldal Fejezet Tartalom Oldal 16 Dekoratív felületképzés 16.1 263 268 16.2 Dekorszínezés 269 274 16.3 Klímaglett 275 278 16.1 Az exkluzivítás lehelete vonul végig a szobákon. A falak és a mennyezet nemes, elegáns

Részletesebben

Folyékony kerámia hőszigetelés.

Folyékony kerámia hőszigetelés. Folyékony kerámia hőszigetelés. Az új fejlesztésű hőszigetelő anyaggal a hagyományos hőszigetelés törtrészeinek megfelelő vastagságban (1-3)mm dolgozunk. Olyan hatékonyan, mint azt más szigetelő anyagokkal

Részletesebben

Útmutató egy nagyértékű vetítővászon elkészítéséhez

Útmutató egy nagyértékű vetítővászon elkészítéséhez Használati útmutató az MPW 20 és MPW 30 vetítővászonfestékekhez Útmutató egy nagyértékű vetítővászon elkészítéséhez 1 Használati útmutató az MPW 20 és MPW 30 vetítővászonfestékekhez A doboz tartalma: MagneCoat,

Részletesebben

Karosszéria védelem. Kőfelverődés elleni védelem Üregvédelem Alvázvédelem

Karosszéria védelem. Kőfelverődés elleni védelem Üregvédelem Alvázvédelem Karosszéria védelem Kőfelverődés elleni védelem Üregvédelem Alvázvédelem Karosszéria védelem További szolgáltatások az autósok részére Három felhasználási területre kínálunk termékeket: A használt és az

Részletesebben

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek beltéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

Professzionális ragasztástechnikai termékek

Professzionális ragasztástechnikai termékek Professzionális ragasztástechnikai termékek 1 BaloBau Kft. ÉPÍTÉSI-SZERELÉSI RAGASZTÓK 85-BMKS350 BISON Montagekit szuper erős kültéri ragasztó 350 g 12 db/krt 85-BMKS125 BISON Montagekit szuper erős kültéri

Részletesebben

Egykomponensű, poliuretán, folyékony vízszigetelés

Egykomponensű, poliuretán, folyékony vízszigetelés Tetőszigetelés Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2012.06.13. Termékazonosító szám: 02 0915 2 0500 0 00013 Sikalastic -618 Egykomponensű, poliuretán, folyékony vízszigetelés Termékleírás A Sikalastic -618 egykomponensű,

Részletesebben

Hibrid építési-szerelési ragasztó beltéri és kültéri használatra

Hibrid építési-szerelési ragasztó beltéri és kültéri használatra Ultrabond MS Rapid Hibrid építési-szerelési ragasztó beltéri és kültéri használatra ALKALMAZÁSI TERÜLET Az Ultrabond MS Rapid egykomponensű, deformálható, állékony, magas kezdeti tapadású ( szívó hatás

Részletesebben

Szakmai beszámoló az NKA 3533/00218 MNM PALÓC MÚZEUMA ÁLLOMÁNYVÉDELMI MŰHELYE TEVÉKENYSÉGÉHEZ SZÜKSÉGES SZAKMAI ANYAGOK ÉS ESZKÖZÖK BESZERZÉSÉRE

Szakmai beszámoló az NKA 3533/00218 MNM PALÓC MÚZEUMA ÁLLOMÁNYVÉDELMI MŰHELYE TEVÉKENYSÉGÉHEZ SZÜKSÉGES SZAKMAI ANYAGOK ÉS ESZKÖZÖK BESZERZÉSÉRE Szakmai beszámoló az NKA 3533/00218 MNM PALÓC MÚZEUMA ÁLLOMÁNYVÉDELMI MŰHELYE TEVÉKENYSÉGÉHEZ SZÜKSÉGES SZAKMAI ANYAGOK ÉS ESZKÖZÖK BESZERZÉSÉRE A Nemzeti Kulturális Alaptól elnyert 350 000 Ft összegű

Részletesebben

Az Epo-trend Kft. Radcon Fo Radcon F rmula # 7 vízszigetel ő rendsze endsz r

Az Epo-trend Kft. Radcon Fo Radcon F rmula # 7 vízszigetel ő rendsze endsz r Az Epo-trend Kft. bemutatja Radcon Formula # 7 vízszigetelő rendszer Tartalomjegyzék ELSŐ RÉSZ A kivitelezési folyamat (4-8 dia). A kivitelezési folyamat összefoglalása MÁSODIK RÉSZ A kivitelezés részletes

Részletesebben

Akciós időszak: 2015. november 6-30-ig, illetve a készlet erejéig. A NAGYVILÁG SZÍNEI

Akciós időszak: 2015. november 6-30-ig, illetve a készlet erejéig. A NAGYVILÁG SZÍNEI TÖBB, MINT FESTÉK Akciós időszak: 2015. november 6-30-ig, illetve a készlet erejéig. 2015 NOVEMBER KOMAR ÓRIÁSPOSZTER 1-614 New York City 184x127 cm Még több óriásposzter: 8. oldal 7190 helyett 6490 PÁRAMENTESÍTŐ

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LÉGKONDICIONÁLÓ CSATLAKOZÓ KÉSZLET. INTERNET: www.uni-max.hu

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LÉGKONDICIONÁLÓ CSATLAKOZÓ KÉSZLET. INTERNET: www.uni-max.hu Termék: LÉGKONDICIONÁLÓ CSATLAKOZÓ KÉSZLET Típus: 1402 Gyártás dátuma: Eladás dátuma, pecsét, aláírás: GARANCIAKÁRTYA??? 1. A KH Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő,

Részletesebben

POW754 HU 1 LEÍRÁS (A ÁBRA)... 2 2 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 2 3 JELZÉSEK... 2 4 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 3

POW754 HU 1 LEÍRÁS (A ÁBRA)... 2 2 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 2 3 JELZÉSEK... 2 4 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 3 1 LEÍRÁS (A ÁBRA)... 2 2 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 2 3 JELZÉSEK... 2 4 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 3 4.1 Munkakörnyezet... 3 4.2 Elektromos biztonság... 3 4.3 Személyi biztonság... 3 4.4 Az elektromos

Részletesebben

CD-Color Műszaki Adatlap Nr. D-3003 Rögzítve: 2000/09. BUNTDELTAL AF / Profi HighGloss AF

CD-Color Műszaki Adatlap Nr. D-3003 Rögzítve: 2000/09. BUNTDELTAL AF / Profi HighGloss AF Műszaki adatlap CD-Color Műszaki Adatlap Nr. D-3003 Rögzítve: 2000/09 DELTA BUNTDELTAL AF / Profi HighGloss AF Aromamentes (AF), magasfényű zománcfesték Felhasználási terület Magasfényű zománcfesték minden

Részletesebben

Sika burkolati rendszer meglévő erkélyek felújításához

Sika burkolati rendszer meglévő erkélyek felújításához 15 ÉPÍTŐANYAGOK 16 Sika burkolati rendszer meglévő erkélyek felújításához Felületkezelés Sika MonoTop Egykomponensű, polimerrel módosított, csekély zsugorodású cementkötésű javító és kiegyenlítő habarcs.

Részletesebben

Székhelye: H-6771 Szeged, Szerb u. 59. Telefon/fax: 36 62 406-012 Telefon: 36 62 406-011, 36 62 655-873 Adószám: 10224409-2-06

Székhelye: H-6771 Szeged, Szerb u. 59. Telefon/fax: 36 62 406-012 Telefon: 36 62 406-011, 36 62 655-873 Adószám: 10224409-2-06 The Green Company LUMI-HOD 107-B fólia Javaslatok az alkalmazásokra LUMI-HOD 107-B fólia Az LN egy új osztálya az újonnan kifejlesztett foszforeszkáló (sötétben világító) pigmenteknek, nagymértékben különböznek

Részletesebben

Ultracolor Plus. 7 új. szin CG2WA

Ultracolor Plus. 7 új. szin CG2WA CG2WA CONFORME ALLA NORMA EUROPEA MALTA CEMENTIZIA PER FUGHE Ultracolor Plus 7 új szin Gyorskötésű és gyorsszáradású, fokozott terhelhetőségű, polimerekkel módosított, kivirágzásmentes, vízlepergető fugázóhabarcs

Részletesebben

JUBIZOL homlokzati hőszigetelő rendszerek alapvakolata és ragasztója

JUBIZOL homlokzati hőszigetelő rendszerek alapvakolata és ragasztója MŰSZAKI ADATLAP 11.01.08-HUN ÉPÍTŐIPARI RAGASZTÓK EPS RAGASZTÓHABARCS JUBIZOL homlokzati hőszigetelő rendszerek alapvakolata és ragasztója 1. Leírás, alkalmazás Az EPS RAGASZTÓHABARCS a JUBIZOL EPS homlokzati

Részletesebben

A tételhez nem használható segédeszköz.

A tételhez nem használható segédeszköz. A vizsgafeladat ismertetése: Válaszadás a vizsgakövetelmények alapján összeállított, előre kiadott tételsorokból húzott kérdésekre. A szóbeli központilag összeállított vizsgakérdései a 4. Szakmai követelmények

Részletesebben

TSM CERAMIC A JÖVŐ HŐSZIGETELÉSE

TSM CERAMIC A JÖVŐ HŐSZIGETELÉSE TSM CERAMIC A JÖVŐ HŐSZIGETELÉSE A TSM Ceramic hőszigetelő anyag legfontosabb tulajdonságai 20 év gyári garancia 30-35 év várható élettartam λ=0,001 W/mK Hőreflexió>80 % A TSM Ceramic hőszigetelő bevonat

Részletesebben

FÉMVÉDELEM SZAKÉRTÔJE TERMÉKKATALÓGUS

FÉMVÉDELEM SZAKÉRTÔJE TERMÉKKATALÓGUS A FÉMVÉDELEM SZAKÉRTÔJE ULTIMATE METAL PROTECTION TERMÉKKATALÓGUS E L HAMMERITE Közvetlenül a rozsdára A Hammerite speciális összetételének köszönhetôen megakadályozza a már meglévô, jól tapadó rozsda

Részletesebben

Aromamentes oldószeres, pigmentált, gombaölőszer-mentes, kül- és beltéritéri impregnáló favédő vékonylazúr, kezeletlen fafelületekre.

Aromamentes oldószeres, pigmentált, gombaölőszer-mentes, kül- és beltéritéri impregnáló favédő vékonylazúr, kezeletlen fafelületekre. DELTA Holzlasur 5.06 Aromamentes oldószeres, pigmentált, gombaölőszer-mentes, kül- és beltéritéri impregnáló favédő vékonylazúr, kezeletlen fafelületekre. Felhasználási terület Kültéri vékonylazúr nem

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. Sika Level TERMÉKLEÍRÁS ÖNTERÜLŐ, CEMENTKÖTÉSŰ ALJZATKIEGYENLÍTŐ 3-15 MM-ES VASTAGSÁGHOZ

TERMÉK ADATLAP. Sika Level TERMÉKLEÍRÁS ÖNTERÜLŐ, CEMENTKÖTÉSŰ ALJZATKIEGYENLÍTŐ 3-15 MM-ES VASTAGSÁGHOZ TERMÉK ADATLAP ÖNTERÜLŐ, CEMENTKÖTÉSŰ ALJZATKIEGYENLÍTŐ 3-15 MM-ES VASTAGSÁGHOZ TERMÉKLEÍRÁS A egykomponensű, polimerrel módosított, szivattyúzható, önterülő cementkötésű aljzatkiegyenlítő, beltéri aljzatok

Részletesebben

DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5

DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5 MŰSZAKI ADATLAP 10.01.08-HUN DEKORATÍV VAKOLATOK DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5 1. Leírás, alkalmazás A DÖRZSÖLT SZILIKONOS VAKOLAT 2.0 és 2.5 szilikonos és egyéb polimer kötések kombinációján

Részletesebben

Mellékelten továbbítjuk a delegációknak a D042280/04 számú dokumentumot.

Mellékelten továbbítjuk a delegációknak a D042280/04 számú dokumentumot. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. április 4. (OR. en) 7478/16 ENV 190 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2016. március 29. Címzett: a Tanács Főtitkársága Biz. dok. sz.: D042280/04

Részletesebben

Háromkomponensű, epoxigyantával javított cementbázisú önterülő padló 1,5-3 mm vastagságban

Háromkomponensű, epoxigyantával javított cementbázisú önterülő padló 1,5-3 mm vastagságban Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2013.08.28. Termékazonosító szám: 02 08 02 01 001 0 000001 Sikafloor -81 EpoCem Sikafloor -81 EpoCem Háromkomponensű, epoxigyantával javított cementbázisú önterülő padló 1,5-3

Részletesebben

Felületvédelem a technika legújabb állása szerint. Tökéletes favédelem. DELTA Woodprotection Termékválaszték. A DÖRKEN csoport leányvállalata

Felületvédelem a technika legújabb állása szerint. Tökéletes favédelem. DELTA Woodprotection Termékválaszték. A DÖRKEN csoport leányvállalata Felületvédelem a technika legújabb állása szerint Tökéletes favédelem Woodprotection Termékválaszték A DÖRKEN csoport leányvállalata A tradíció és a korszerűség találkozása Kompakt Termékválaszték A cél

Részletesebben

Bosch tartozékok 11/12 Munkabiztonság Áttekintés 789. Munkabiztonság. Ne felejtse el a profik gondoskodnak saját biztonságukról is!

Bosch tartozékok 11/12 Munkabiztonság Áttekintés 789. Munkabiztonság. Ne felejtse el a profik gondoskodnak saját biztonságukról is! Bosch tartozékok 11/12 Munkabiztonság Áttekintés 789 Munkabiztonság Ne felejtse el a profik gondoskodnak saját biztonságukról is! A Bosch minőség megjelenik a biztonságos munkavégzésre vonatkozó teljes

Részletesebben

ULTRABOND ECO 375. ALKALMAZÁSI TERÜLET Vinilpadló beltéri ragasztására.

ULTRABOND ECO 375. ALKALMAZÁSI TERÜLET Vinilpadló beltéri ragasztására. ULTRABOND ECO 375 Nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibobátású, gyors és erős kezdeti tapadással, hosszú nyitott idővel rendelkező vizes diszperziós ragasztó vinilpadlókhoz ALKALMAZÁSI TERÜLET

Részletesebben

Műanyagok galvanizálása

Műanyagok galvanizálása BAJOR ANDRÁS Dr. FARKAS SÁNDOR ORION Műanyagok galvanizálása ETO 678.029.665 A műanyagok az ipari termelés legkülönbözőbb területein speciális tulajdonságaik révén kiszorították az egyéb anyagokat. A hőre

Részletesebben

Faipari anyagok és technológiák. Gép- és Terméktervezés Tanszék 2009

Faipari anyagok és technológiák. Gép- és Terméktervezés Tanszék 2009 Faipari anyagok és technológiák Gép- és Terméktervezés Tanszék 2009 Tartalomjegyzék Anyagok Natúrfák...3 Félkész termékek...6 Műszaki fatermékek...7 Technológiák Fűrészelés...9 Gyalulás, marás, fúrás...11

Részletesebben

9. Padlórendszerek 46

9. Padlórendszerek 46 9. Padlórendszerek 46 Cement kötôanyagú betonjavító és kiegyenlítô habarcsok padlófelületekhez Stabiment HVM kemény tapadóhabarcs szürke por max. szemnagyság 3 mm laza halmazsûrûség: 1,60 kg/dm 3 Két rétegû

Részletesebben

4.1 Rotolo Foam Norton Pro új minőségi csiszolás

4.1 Rotolo Foam Norton Pro új minőségi csiszolás FINISELÉS 4.1 Rotolo Foam Norton Pro új minőségi csiszolás New A Rotolo Foam elővágott lapok, kényelmesen használható tekercsekben adagoló dobozban vannak, ideális finom csiszolási műveletekhez éleken,hajlatokban

Részletesebben

Műszaki adatlap kőlap termékhez

Műszaki adatlap kőlap termékhez Műszaki adatlap kőlap termékhez Termék rövid ismertetője Az ultravékony kőtábla burkolatok természetes kőzetek különböző régeteinek szétválasztásával jöttek létre. Az izolációs hőtechnikai eljárás során

Részletesebben

VALIT. kétkomponenső vékonyrétegő rusztikus vakolat. MŐSZAKI ADATLAP 11.15-hun DEKORÁCIÓS VAKOLATOK. 1. Leírás, alkalmazás

VALIT. kétkomponenső vékonyrétegő rusztikus vakolat. MŐSZAKI ADATLAP 11.15-hun DEKORÁCIÓS VAKOLATOK. 1. Leírás, alkalmazás MŐSZAKI ADATLAP 11.15-hun DEKORÁCIÓS VAKOLATOK VALIT kétkomponenső vékonyrétegő rusztikus vakolat 1. Leírás, alkalmazás A VALIT cement és polimer kötıanyagok kombinációján alapuló többé-kevésbé rusztikus

Részletesebben

Tisztelt Ügyfeleink! Köszöntjük Önöket újonnan induló hírlevelünk alkalmából.

Tisztelt Ügyfeleink! Köszöntjük Önöket újonnan induló hírlevelünk alkalmából. Tisztelt Ügyfeleink! Köszöntjük Önöket újonnan induló hírlevelünk alkalmából. Célul tűztük ki, hogy ügyfeleinket a lehető legalaposabban és leggyorsabban tájékoztatjuk termékeinkkel és szolgáltatásainkkal

Részletesebben

Egyoldalas speciális ipari ragasztószalagok Választékkatalógus. A legjobb válaszok. a terméktervezés, a gyártás és a minôség kihívásaira

Egyoldalas speciális ipari ragasztószalagok Választékkatalógus. A legjobb válaszok. a terméktervezés, a gyártás és a minôség kihívásaira Egyoldalas speciális ipari ragasztószalagok Választékkatalógus A legjobb válaszok a terméktervezés, a gyártás és a minôség kihívásaira Bármit csinálunk is, csinálhatjuk jobban a 3M egyoldalas ragasztószalagokkal...

Részletesebben

(11) Lajstromszám: E 003 081 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA

(11) Lajstromszám: E 003 081 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA !HU0000081T2! (19) HU (11) Lajstromszám: E 003 081 (13) T2 MAGYAR KÖZTÁRSASÁG Magyar Szabadalmi Hivatal EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA (21) Magyar ügyszám: E 03 816664 (22) A bejelentés napja:

Részletesebben

POLIFOAM SZIGETELŐANYAGOK

POLIFOAM SZIGETELŐANYAGOK POLIFOAM CSŐHÉJ: POLIFOAM SZIGETELŐANYAGOK Fűtés és szaniter technikához A POLIFOAM csőhéjak zárt cellaszerkezetű, kémiai térhálósítású polietilén habból, környezetbarát FREONMEN- TES technológiával készülnek.

Részletesebben

Alacsony és közepes hőmérsékleten:45889 BÁZIS 95880 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL Magas hőmérsékleten : 45889 BÁZIS 95881 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL

Alacsony és közepes hőmérsékleten:45889 BÁZIS 95880 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL Magas hőmérsékleten : 45889 BÁZIS 95881 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL Alábbi dokumentum a vonatkozó termék adatlappal együtt érvényes. HEMPADUR MASTIC 45880/ HEMPADUR MASTIC 45881 Alacsony és közepes hőmérsékleten:45889 BÁZIS 95880 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL Magas hőmérsékleten : 45889

Részletesebben

Piktor. SZÜLINAPI KEDVEZMÉNYEK éves 2016 MÁJUS. Festékbolttól TÖBB, MINT FESTÉK MINDEN VALMOR, FACTOR, COROR TERMÉK MINDEN BAUMIT FINO GLETT

Piktor. SZÜLINAPI KEDVEZMÉNYEK éves 2016 MÁJUS. Festékbolttól TÖBB, MINT FESTÉK MINDEN VALMOR, FACTOR, COROR TERMÉK MINDEN BAUMIT FINO GLETT TÖBB, MINT FESTÉK Érvényes: 2016. május 6-31-ig, illetve a készlet erejéig 2016 MÁJUS SZÜLINAPI KEDVEZMÉNYEK a éves Piktor Festékbolttól MINDEN VALMOR, FACTOR, COROR TERMÉK Érvényes: május 9-14-ig MINDEN

Részletesebben

Az új Printy 4.0. 4911 38x14 mm 4 sor szöveg. 4912 47 18 mm 5 sor szöveg. 4913 58 22 mm 6 sor szöveg

Az új Printy 4.0. 4911 38x14 mm 4 sor szöveg. 4912 47 18 mm 5 sor szöveg. 4913 58 22 mm 6 sor szöveg Az új Printy 4.0 4911 38x1 4 sor szöveg cserepárna: 6/4911 4912 47 18 mm 5 sor szöveg 4913 58 22 mm 6 sor szöveg cserepárna: 6/4912 cserepárna: 6/4913 nagyszerű színek ECO-fekete ECO-szürke Tűzpiros Égkék

Részletesebben

X. fejezet Rigips kézi és gépi vakolatok, glettek

X. fejezet Rigips kézi és gépi vakolatok, glettek X. fejezet X.1 Rimano termékek és tulajdonságaik áttekintése.... 210 X.2 Szükséges eszközök..................................... 212 X.3 A munka menete........................................ 213 X.3.1

Részletesebben

Mechanikus javítások

Mechanikus javítások Mechanikus javítások Menetrögzítés Kötőelemek biztosítása rezgés és rázkódás okozta lazulás ellen Válassza ki a megfelelő terméket A csavarkötések a legfontosabb oldható kapcsolatok, melyeket a gyártás,

Részletesebben

15990 18 kg 888 Ft/kg

15990 18 kg 888 Ft/kg Hőszigetelő rendszer Jubizol normál 2276 normál, 5 cm-es 2750 normál, 8 cm-es Jubizol grafitos 3110 grafitos, 8 cm-es 3066 normál, 10 cm-es 3857 normál, 15 cm-es Mennyiségi kedvezmény a fenti rendszerárból:

Részletesebben

Általános szerelési utasítások

Általános szerelési utasítások Általános szerelési utasítások Szállítás A profilok berakodására és lerakodására alkalmas villástargoncát vagy darut (emelőgerendákkal, ha szükséges) kell használni. Károsodás elkerülésére a profilokat

Részletesebben

Hobbyművész katalógus 2014-2016 www.artexport.hu. üveg- és porcelánfestés

Hobbyművész katalógus 2014-2016 www.artexport.hu. üveg- és porcelánfestés 32 Hobbyművész katalógus 2014-2016 www.artexport.hu üveg- és porcelánfestés Hobbyművész üvegfesték Hobbyművész üvegfesték 30 ml 01909-490 Ft Az áttetsző üvegfesték gyanta alapú, oldószere a terpentin.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FÉMLEMEZ VÁGÓ HSM 1 500, 2 000

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FÉMLEMEZ VÁGÓ HSM 1 500, 2 000 GARANCIA KARTYA 1. Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor a garanciakártyához

Részletesebben

Construction. Beton- és habarcsadalékszerek Kiegészítő anyagok Építési segédanyagok Berendezések

Construction. Beton- és habarcsadalékszerek Kiegészítő anyagok Építési segédanyagok Berendezések Construction Beton- és habarcsadalékszerek Kiegészítő anyagok Építési segédanyagok Berendezések 1. Betonadalékszerek 1.1. Képlékenyítő adalékszerek Sika BV 1 M 1,20 kg/dm 3 Sika BV 3 M 1,14 kg/dm 3 Plastiment

Részletesebben

Mária megkoronázása című, 15 16. századi oltárkép restaurálása

Mária megkoronázása című, 15 16. századi oltárkép restaurálása Mária megkoronázása című, 15 16. századi oltárkép restaurálása Mara Zsuzsanna A Mária megkoronázása című, 15 16. századi oltárkép a Csíki Székely Múzeum egyházi gyűjteményének legreprezentatívabb darabja,

Részletesebben

EGGER OSB 3 A PROFESSZIONÁLIS MEGOLDÁS FAÉPÍTÉSZETHEZ! www.egger.com/osb3

EGGER OSB 3 A PROFESSZIONÁLIS MEGOLDÁS FAÉPÍTÉSZETHEZ! www.egger.com/osb3 EGGER OSB A PROFESSZIONÁLIS MEGOLDÁS FAÉPÍTÉSZETHEZ! www.egger.com/osb EGGER OSB ÖKOLÓGIAILAG ELŐNYÖS ÉS HATÉKONY MEGOLDÁS MAGASABB PÁRATARTALMÚ KÖRNYEZETBEN TÖRTÉNŐ FELHASZNÁLÁSOKHOZ Az OSB (irányított

Részletesebben

MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ TISZTELT VÁSÁRLÓNK HASZNÁLATI UTASÍTÁS

MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ TISZTELT VÁSÁRLÓNK HASZNÁLATI UTASÍTÁS MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ HU TISZTELT VÁSÁRLÓNK Köszönjük vásárlását. Bízunk benne, hogy hamarosan megbízhatónak fogja találni termékeinket. A készülék egyszerűbb használatának érdekében mellékeltük ezt a könnyen

Részletesebben

Felhasználásra kész, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű csemperagasztó

Felhasználásra kész, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű csemperagasztó Adesilex P25 Felhasználásra kész, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű csemperagasztó EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Az Adesilex P25 a D1TE osztály szerinti hosszú nyitott idejű (E), lecsúszásmentes (T),

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MCE 32 BIH TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat MCE 32 BIH. A készülék típusazonosítója: 220-240 V/50 Hz

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MCE 32 BIH TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat MCE 32 BIH. A készülék típusazonosítója: 220-240 V/50 Hz Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat A gyártó védjegye: A készülék típusazonosítója: Teljesítményfelvétel: Grill teljesítmény: Mikrohullámú kimenõ teljesítmény: Meleg levegõ teljesítmény:

Részletesebben

Szakképesítés: 32 582 06 Vízszigetelő, melegburkoló Szóbeli vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Melegburkolatok anyagai, technológiái

Szakképesítés: 32 582 06 Vízszigetelő, melegburkoló Szóbeli vizsgatevékenység A vizsgafeladat megnevezése: Melegburkolatok anyagai, technológiái A vizsgafeladat ismertetése: - Melegburkolatok készítéséhez szükséges anyagok, eszközök ismerete. - Melegburkolási technológiák ismertetése központi tételsor alapján. Amennyiben a tétel kidolgozásához

Részletesebben

Felhasználásra kész, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű csemperagasztó.

Felhasználásra kész, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű csemperagasztó. Adesilex P22 Felhasználásra kész, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű csemperagasztó. EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Az Adesilex P22 D1TE osztály szerinti hosszú nyitott idejű (E), lecsúszásmentes (T),

Részletesebben

Univerzális LED kijelzős tolatóradar

Univerzális LED kijelzős tolatóradar B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Univerzális LED kijelzős tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRA L, LED KIJELZŐVEL A DOBOZ TARTALMA 4 db ultrahangos szenzor, oldható

Részletesebben

Védőbevonatok Szigetelőbevonat-forrasztási segédanyag, galvanikus védelem

Védőbevonatok Szigetelőbevonat-forrasztási segédanyag, galvanikus védelem Védőbevonatok Szigetelőbevonat-forrasztási segédanyag, galvanikus védelem PLASTIK 70 Univerzális bevonat nyomtatott áramköri kártyákhoz A PLASTIK 70 gyorsan száradó, áttetsző, jó dielektromos tulajdonságokkal

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/6 Supralux Xyladecor vizes bázisú vastaglazúr verziószám: 2-HU Nyomtattási dátum: 2008-11-27 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. A készítmény megnevezése:

Részletesebben

Műanyag (üvegszálas poliészter) hajók algavédelme EPIFANES anyagokkal

Műanyag (üvegszálas poliészter) hajók algavédelme EPIFANES anyagokkal Műanyag (üvegszálas poliészter) hajók algavédelme EPIFANES anyagokkal Általános felület előkészítés (új hajó vagy teljes felújítás ) Friss poliészter anyagot csak legalább hetes korban szabad festeni.

Részletesebben

HS998 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FÉKOLAJ SZIVATTYÚ TARTOZÉKOKKAL

HS998 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FÉKOLAJ SZIVATTYÚ TARTOZÉKOKKAL GARANCIA KARTYA 1. Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor a garanciakártyához

Részletesebben

Technikai adatlap. 3M FF-400 sorozatú teljesálarcok. Termékjellemzők. Nagyméretű látómező Scotchgard bevonattal. Választható komfort fejkosár

Technikai adatlap. 3M FF-400 sorozatú teljesálarcok. Termékjellemzők. Nagyméretű látómező Scotchgard bevonattal. Választható komfort fejkosár 3M FF-400 sorozatú teljesálarcok Termékjellemzők Nagyméretű látómező Scotchgard bevonattal Az exkluzív 3M Scotchgard bevonat gondoskodik arról, hogy a látómező ellenálljon a festéknek vagy más szennyeződésnek,

Részletesebben

KRISTÁLYOS HAJSZÁLCSÖVES BETONVÉDELEM

KRISTÁLYOS HAJSZÁLCSÖVES BETONVÉDELEM KRISTÁLYOS HAJSZÁLCSÖVES BETONVÉDELEM 1. A beton és a hozzá kapcsolódó problémák 2. A Penetron rendszer a. Hogyan működik a Penetron? b. A Penetron alkalmazása (video) c. Tanúsítványok d. Hogyan használható

Részletesebben

Cementkötésű habarcs talajszint alatti falazatok és akár ivóvíz tárolására szolgáló szerkezetek vízszigetelésére

Cementkötésű habarcs talajszint alatti falazatok és akár ivóvíz tárolására szolgáló szerkezetek vízszigetelésére [Mapei logo] Idrosilex Pronto Cementkötésű habarcs talajszint alatti falazatok és akár ivóvíz tárolására szolgáló szerkezetek vízszigetelésére ALKALMAZÁSI TERÜLET Víz illetve nedvesség beszivárgásának

Részletesebben

Tapéta felhelyezési útmutató

Tapéta felhelyezési útmutató Tapéta felhelyezési útmutató Előkészületek a tekercsek kibontása előtt győződjön meg arról, hogy mindegyik azonos gyártásból származik-e, és egyezik-e a gyártási számuk (Anfertigungs-Nr, Shade-Nr, Batch)

Részletesebben

CB200 / CB200-T HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ UNIVERZÁLIS HAJLÍTÓGÉP ÁLLVÁNNYAL VAGY MUNKAPADI RÖGZÍTÉSSEL

CB200 / CB200-T HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ UNIVERZÁLIS HAJLÍTÓGÉP ÁLLVÁNNYAL VAGY MUNKAPADI RÖGZÍTÉSSEL GARANCIA KARTYA 1. Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor a garanciakártyához

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MCL 32 BIS TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat MCL 32 BIS. A készülék típusazonosítója: 38 kg 230 V 50 Hz

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MCL 32 BIS TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat MCL 32 BIS. A készülék típusazonosítója: 38 kg 230 V 50 Hz Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat A gyártó védjegye: A készülék típusazonosítója: Teljesítményfelvétel: Grill teljesítmény: Meleg levegõ teljesítmény: Mikrohullámú kimenõ teljesítmény:

Részletesebben

CARBOGUARD 1340 (CARBOLINE 1340) Termékismertető

CARBOGUARD 1340 (CARBOLINE 1340) Termékismertető CARBOGUARD 1340 (CARBOLINE 1340) Termékismertető Típus:Kétkomponensű epoxi poliamid Tulajdonságok: Behatoló, átlátszó alapozó-felületkitöltő bevonat betonfelületekhez egyéb fedőbevonatok vagy poliuretán

Részletesebben

15990 18 kg 888 Ft/kg

15990 18 kg 888 Ft/kg Hőszigetelő rendszer PRÉMIUM MINŐSÉG Jubizol normál 29 normál, 5 cm-es 2803 normál, 8 cm-es Jubizol grafitos 3172 grafitos, 8 cm-es 3132 normál, 10 cm-es 3955 normál, 15 cm-es Mennyiségi kedvezmény a fenti

Részletesebben

Szizál és egyéb natúrrost szőnyegek tisztítása

Szizál és egyéb natúrrost szőnyegek tisztítása Szizál és egyéb natúrrost szőnyegek tisztítása HOMETREND natúrszálas szőnyegek Szizál - A Szizál sima szövésű karakterével tökéletesen alkalmazható bármilyen igénybevételű helyiségben. A Szizál nedvességszabályozó

Részletesebben

ipar A jövő anyaga. Poliuretán ipari termékekhez és újszerű megoldásokhoz. PURe technology!

ipar A jövő anyaga. Poliuretán ipari termékekhez és újszerű megoldásokhoz. PURe technology! ipar A jövő anyaga. Poliuretán ipari termékekhez és újszerű megoldásokhoz. PURe technology! 2ipar A poliuretánnal szinte minden lehetséges. Alakítsuk együtt a jövőt mi készen állunk. 3 Újszerű ötletek

Részletesebben

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ 1) ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Az UNICLIC olyan forradalmian új rendszer, amellyel ragasztó nélkül végezhető a laminált padlóburkolók lerakása. A padlólapok összeillesztéséhez

Részletesebben

Mikrohullámú sütő. Tisztelt Vásárlónk. Használati utasítás

Mikrohullámú sütő. Tisztelt Vásárlónk. Használati utasítás Mikrohullámú sütő H Tisztelt Vásárlónk Köszönjük vásárlását. Bízunk benne, hogy hamarosan megbízhatónak fogja találni termékeinket. A készülék egyszerűbb használatának érdekében mellékeltük ezt a könnyen

Részletesebben

A LEGÉRTÉKESEBB SZERSZÁMÉRT

A LEGÉRTÉKESEBB SZERSZÁMÉRT A LEGÉRTÉKESEBB SZERSZÁMÉRT Mesterfogás Érintés Munka Érzés ÚJ, GRIP TECHNOLÓGIÁVAL KÉSZÍTETT elastic master latex nitril soft protect A legjobb kézvédelem! 16 kiválasztott kesztyű az építőiparnak Kőműves

Részletesebben

HYUNDAI ASZTALI KÖSZÖRŰGÉP

HYUNDAI ASZTALI KÖSZÖRŰGÉP HYUNDAI ASZTALI KÖSZÖRŰGÉP HYD-78M Eredeti használati útmutató Hálózati feszültség 230 V Hálózati frekvencia 50 Hz Motor teljesítmény 200W A motor sebességeinek száma 1 fokozat Amotor üresjárati sebessége

Részletesebben

Gyorskötésű és gyorsszáradású, zsugorodás-kompenzált, szálerősítéses betonjavító habarcs

Gyorskötésű és gyorsszáradású, zsugorodás-kompenzált, szálerősítéses betonjavító habarcs Mapegrout Rapido Gyorskötésű és gyorsszáradású, zsugorodás-kompenzált, szálerősítéses betonjavító habarcs ALKALMAZÁSI TERÜLET Károsodott betonszerkezetek vízszintes vagy függőleges felületének javítása

Részletesebben

634935A. Műszaki adatok. Teljesítményfelvétel 1500 W Üzemi fordulatszám 1000-2200 ford/perc Marófej átmérő. Védelmi osztály II /

634935A. Műszaki adatok. Teljesítményfelvétel 1500 W Üzemi fordulatszám 1000-2200 ford/perc Marófej átmérő. Védelmi osztály II / 634935A Műszaki adatok Tatarozó maró RGP 150-15 E Teljesítményfelvétel 1500 W Üzemi fordulatszám 1000-2200 ford/perc Marófej átmérő 150 mm Súly 5,2 kg Védelmi osztály II / A gép elemei 1 Elszívó csonk

Részletesebben

Kereskedelmi katalógus

Kereskedelmi katalógus Kereskedelmi katalógus TERMÉK MEGJELENÉS Termék színe Soudal logó Alkalmazási terület Termékcsoport szín kódja Felhasználói szín kód yellow" Alkalmazási kép Termék név Jellemző felületek Jellemzők Tulajdonságok

Részletesebben

Érzékeny szervünk, amelynek védelemre van szüksége

Érzékeny szervünk, amelynek védelemre van szüksége MSA védőszemüvegek Érzékeny szervünk, amelynek védelemre van szüksége Szemünk egy szempillantás alatt képes befogadni a legkülönbözőbb információkat. Elengedhetetlen funkciókat tölt be számos tevékenység,

Részletesebben

Karbantartó anyagok Karbantartó anyago

Karbantartó anyagok Karbantartó anyago ó t r a t n a b r a K k o g a y n a VARYBOND Type12-22 Csomagolási egység: 10 x 50ml Csavarrögzitı általános, alacsony szilárdságú, vegyes felhasználásra, csavarkulcscsal oldható, áttetszı-viszkóz. Áttetszı

Részletesebben

Organikus színek alacsony hőmérsékletű matricákhoz

Organikus színek alacsony hőmérsékletű matricákhoz Organikus színek alacsony hőmérsékletű matricákhoz Általános információk Ebben a technikai információs kiadványban a Ferro bemutatja az Xpression sorozat színeinek választékát, melyek az alacsony hőmérsékletű

Részletesebben

HW2500 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÉZI CSÖRLŐ 1 100 KG

HW2500 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÉZI CSÖRLŐ 1 100 KG GARANCIA KARTYA 1. Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor a garanciakártyához

Részletesebben

VELUX árnyékolók és redőnyök. Érvényes 2008. február 1-jétől. www.velux.hu

VELUX árnyékolók és redőnyök. Érvényes 2008. február 1-jétől. www.velux.hu árnyékolók és redőnyök Érvényes 2008. február 1-jétől www.velux.hu Bármire legyen szüksége, a -nál megtalálja Tompítaná a vakító napfényt? Sötétben vagy csak félhomályban szeret aludni? Zavarják a szúnyogok?

Részletesebben

40 év minőség. ECSETEK FESTŐHENGEREK RAGASZTÓSZALAGOK TAKARÓANYAGOK SZERSZÁMOK MUNKAVÉDELEM CSISZOLÓESZKÖZÖK PRISMA COLOR SPRAY SZÍNEZŐK

40 év minőség. ECSETEK FESTŐHENGEREK RAGASZTÓSZALAGOK TAKARÓANYAGOK SZERSZÁMOK MUNKAVÉDELEM CSISZOLÓESZKÖZÖK PRISMA COLOR SPRAY SZÍNEZŐK 40 év minőség. 40 év minőség. ECSETEK FESTŐHENGEREK RAGASZTÓSZALAGOK TAKARÓANYAGOK SZERSZÁMOK MUNKAVÉDELEM CSISZOLÓESZKÖZÖK PRISMA COLOR SPRAY SZÍNEZŐK 40 év minőség. A Schuller Eh klar márkanév már 40

Részletesebben

Sadolin kertibútor ápoló és tisztító spray

Sadolin kertibútor ápoló és tisztító spray Felülvizsgálat dátuma/revizíó: 2013.07.25. /1-0HU 1 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának

Részletesebben

AOS 2051 TÍPUSÚ PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉKEK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA és jótállási jegy

AOS 2051 TÍPUSÚ PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉKEK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA és jótállási jegy www.air-o-swiss.hu AOS 2051 TÍPUSÚ PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉKEK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA és jótállási jegy Magyarországon forgalomba hozza: Gyártó: BonAir BG Kft PLASTON AG 1174 Budapest Svájc Lőrinci út 24. Tel: 253-72-85

Részletesebben

Mona Lisa, Südor és MyDido - mûvészi, kreatív hobbi, iskolai festékek, rajzeszközök

Mona Lisa, Südor és MyDido - mûvészi, kreatív hobbi, iskolai festékek, rajzeszközök Mona Lisa, Südor és MyDido - mûvészi, kreatív hobbi, iskolai festékek, rajzeszközök Südor, Mona Lisa és MyDido - mûvészi, kreatív hobbi, iskolai festékek, rajzeszközök Südor színes ceruza készlet, 12 db-os

Részletesebben

IMPERMAX ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ EGY KOMPONENSŰ POLIURETÁN ALAPÚ VÍZSZIGETELŐ MEMBRÁN

IMPERMAX ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ EGY KOMPONENSŰ POLIURETÁN ALAPÚ VÍZSZIGETELŐ MEMBRÁN IMPERMAX ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ EGY KOMPONENSŰ POLIURETÁN ALAPÚ VÍZSZIGETELŐ MEMBRÁN TARTALOMJEGYZÉK 1. SZÁLLÍTÁS ÉS TÁROLÁS 4 1.1. Tárolási hőmérséklet 4 1.2. Csomagolás 4 1.3. Figyelmeztetés 4 2. A LÉGKÖRI

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A TERMÉK / VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLYEK MEGHATÁROZÁSA 3. ÖSSZETÉTEL / TÁJÉKOZTATÁS AZ ÖSSZETEVÔKRÔL

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A TERMÉK / VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLYEK MEGHATÁROZÁSA 3. ÖSSZETÉTEL / TÁJÉKOZTATÁS AZ ÖSSZETEVÔKRÔL 2K SYSTEM 20 FAST HARDENER Oldalszám 1 Kibocsátó: 11/10/2007 Verziószám: 3 1. A TERMÉK / VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA A termék neve: Termékkód: A termék használata / leírása: 2K SYSTEM 20 FAST HARDENER S2030 HARDENER

Részletesebben

33 543 01 1000 00 00 Bútorasztalos Bútorasztalos 54 543 02 0010 54 01 Bútoripari technikus Fa- és bútoripari technikus

33 543 01 1000 00 00 Bútorasztalos Bútorasztalos 54 543 02 0010 54 01 Bútoripari technikus Fa- és bútoripari technikus A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben