SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ"

Átírás

1 SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága november 13-án (csütörtök) órai kezdettel a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal I. emelet 218-as számú tárgyalótermében ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Az ülés napirendje: Nyilvános ülés A képviselő-testület november 27-i rendes ülésének előkészítése 1. Tájékoztató az Önkormányzat háromnegyed éves pénzügyi helyzetéről (a tájékoztató a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság anyagai között található) 2. Sárvár Város Önkormányzata évi költségvetési koncepciója (a koncepció a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság anyagai között található) 3. Tájékoztató Sárvár város munkaerő-piaci helyzetéről Meghívott: Kiss Tamara kirendeltség-vezető 4. Beszámoló a Gondozási és Családsegítő Központ munkájáról Meghívott: Hámoriné Németh Edit intézményvezető 5. Beszámoló a Városi Bölcsőde munkájáról Meghívott: Varga Istvánné intézményvezető 6. Önkormányzati bérlakásra vonatkozó bérleti jogviszony szociális alapon történő meghosszabbítása iránti kérelmek elbírálása (Az előterjesztések a zárt ülés anyagai között találhatók.) A bizottság hatáskörébe átruházott döntések 7. Hozzájárulás Dr. Simon Eszter fogorvos (iskolafogászat) rendelési idejének változásához 8. Szociális alapon bérbe adható bérlakás iránti kérelem elbírálása. (Az előterjesztés a zárt ülés anyagai között található.) 9. Önkormányzati bérlakásra vonatkozó bérleti jogviszony szociális alapon történő meghosszabbítása iránti kérelmek elbírálása. (Az előterjesztések a zárt ülés anyagai között találhatók.) 10. Bérleti jogviszony folytatása iránti kérelem elbírálása. (Az előterjesztés a zárt ülés anyagai között található.) 11. FHO-ban elhelyezésre kerülő fiatal házasok névjegyzékére vétel iránti kérelem elbírálása. (Az előterjesztés a zárt ülés anyagai között található) Zárt ülés A képviselő-testület november 27-i rendes ülésének előkészítése 12. A BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat évi fordulójára benyújtott pályázatok elbírálása (az előterjesztés később kerül fel a honlapra) Sárvár, november 6. Dr. Szabó Gyula s. k. a Bizottság elnöke

2 Nyilvános ülés A képviselő-testület november 27-i rendes ülésének előkészítése 1./ Napirendi pont Tájékoztató az Önkormányzat háromnegyed éves pénzügyi helyzetéről

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14 2./ Napirendi pont Sárvár Város Önkormányzata évi költségvetési koncepciója (Az előterjesztés később kerül fel a honlapra.)

15 3. Napirendi pont Tájékoztató Sárvár város munkaerő-piaci helyzetéről Tájékoztató Sárvár város munkaerő-piaci helyzetéről Kőszeg 4,2% Celldömölk 6,4% Szombathely 4,1% Sárvár 4,5 % Sárvár 4,5% Szentgotthárd 4,8% Körmend 5,1% Vasvár 7,8% Az álláskeresési ráta Vas megye térségeiben (2014. szeptember 20.)

16 MUNKAERŐ-PIACI FOLYAMATOK A MEGYÉBEN 2014-ben a munkaügyi szervezet munkájában meghatározó szerepet tölt be a hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedését segítő uniós programok hatékony működtetése. Kihívást jelent és jelentős ráfordítást igényel a munkanélküliség kezelésében a korábbiaknál hangsúlyosabb szerepet betöltő közfoglalkoztatási programok eredményes megvalósítása. Ezzel egyidejűleg a munkaerő iránti kereslet élénkülése tapasztalható az elsődleges munkaerő-piacon, amely a vállalati kapcsolattartás elmélyítését és további szélesítését teszi szükségessé a felmerülő munkáltatói igények kielégítése érdekében első kilenc hónapjában kedvezőbben alakult a megye munkaerő-piaci helyzete, mint egy évvel korábban, amelyben jelentős szerepet játszottak a közfoglalkoztatási programok. Január- szeptember között havonta átlagosan 6120-an regisztráltatták magukat álláskeresőként, 30,8%-kal kevesebben, mint év hasonló időszakában. Az elsődleges munkaerőpiac által nyújtott elhelyezkedési lehetőségek mellett az áprilisig tartó téli átmeneti közfoglalkoztatási programok munkaerő-igénye befolyásolta kedvezően a megye munkaerő-piaci helyzetét. A program befejeződésével a projekt résztvevőinek csak egy része tudott azonnal bekapcsolódni a nyári közfoglalkoztatásba, a többiek álláskeresővé váltak, így májusban átmenetileg - kiugróan megemelkedett a regisztráltak száma. Az állami foglalkoztatási programok júniusi indulása markánsan hatott az álláskeresők létszámának alakulására, mivel egy hónap alatt 23,2%-kal fogyott a regisztrációs rendszerben szereplők száma. Az év második felében lassú ütemben, hónapról hónapra csökkent az álláskeresők száma. Szeptemberben 5532 álláskereső szerepelt a kirendeltségek nyilvántartásában. Vas megyét az egyik legkedvezőbb munkaerő-piaci helyzetű térségek között tartják nyilván. A területi rangsorban - Győr-Moson-Sopron megye és a főváros után - Vas megyében volt a harmadik legalacsonyabb az álláskeresési ráta, amely szeptemberben 4,7% volt, az előző évinél 1,5%-ponttal alacsonyabb és 4 %-ponttal kedvezőbb az országos átlagnál. A megyén belül jelentős munkaerő-piaci különbségek vannak az egyes térségek között annak ellenére, hogy a körzetek között mérséklődött a differencia az egy évvel korábbiakhoz képest, mivel döntően a közfoglalkoztatás átlagosnál nagyobb volumene következtében - a legmagasabb munkanélküliségi rátájú térségekben csökkent legerőteljesebben az álláskeresők száma. Továbbra is Vasvár vonzáskörzetében a legmagasabb az álláskeresők aránya (7,8%), ahol - a jelentős csökkenés ellenére - a megyei átlagnak a több mint másfélszerese a mutató értéke.

17 Celldömölk térségében a 2,4%-pontos mérséklődés eredményeként 6,4%-ra csökkent a ráta, ahol a jelentős csökkenés ellenére még mindig a megyei átlag fölötti a mutató értéke. A megyei átlagnál (4,7%) magasabb munkanélküliséget még Körmend (5,1%) és Szentgotthárd (4,8%) körzetében mutattak az adatok a vizsgált időszakban. A megyében Sárvár (4,5%), Kőszeg (4,2%) és Szombathely (4,1%) vonzáskörzetében alakult legkedvezőbben a munkaerő-piaci helyzet szeptemberében. A nyilvántartott álláskeresők aránya (a gazdaságilag aktív népességhez) Vas megyében Álláskeresők aránya (%) Változás (%-pont) az előző Kirendeltség év szeptemberhez hónaphoz megnevezése szeptember augusztus szeptember viszonyítva Celldömölk 8,8 6,5 6,4-2,4-0,1 Körmend 6,6 5,5 5,1-1,5-0,4 Kőszeg 5,8 4,5 4,2-1,6-0,3 Sárvár 6,4 4,9 4,5-1,9-0,4 Szentgotthárd 6,3 5,2 4,8-1,5-0,4 Szombathely 5,0 4,0 4,1-0,9 0,1 Vasvár 11,9 8,1 7,8-4,1-0,3 Megye összesen 6,2 4,9 4,7-1,5-0,2 Munkaerő-piaci jellemzők Sárvár városban január-szeptember időszakban kedvezőbb munkaerő-piaci folyamatok érvényesültek a városban, mint az előző év azonos időszakában, amelyben - az elsődleges munkaerőpiac által nyújtott elhelyezkedési lehetőségek mellett - jelentős szerepet játszottak a közfoglalkoztatási programok év első kilenc hónapjában havonta átlagosan 339-en regisztráltatták magukat álláskeresőként, 36,4%-kal kevesebben, mint év hasonló időszakában. Május kivételével, hónapról hónapra csökkent, illetve stagnált a városban az álláskeresők száma. Az átmeneti emelkedést az áprilisig tartó téli átmeneti közfoglalkoztatási programok befejeződése okozta. A projektben résztvevők jelentős része nem tudott a program befejeződését követően elhelyezkedni, így álláskeresővé vált. Számukra a júniusban induló állami foglalkoztatási programok nyújtottak lehetőséget az újbóli munkavállalásra. A programok jelentőségét jól mutatja, hogy egy hónap alatt közel 20%-kal csökkent a városban az álláskeresők száma.

18 A nyilvántartási rendszerből január-szeptember közötti időszakban 717 álláskereső került ki, 14%-kal kevesebb, mint az elmúlt év azonos időszakában. Minden második kilépő elhelyezkedés, mintegy 17% közfoglalkoztatási programba történő belépés miatt került ki a regisztrációs rendszerből. A nyilvántartási rendszerből kikerülő munkát keresőknek összességében 2/3-a munkába tudott állni. Munkaerő-piaci képzésbe történő bekapcsolódás miatt az álláskeresők 1,4%-ának szűnt meg az álláskereső státusza. Együttműködés hiánya miatt illetve egyéb kilépési okból 5-25%-nak szűnt meg nyilvántartása. A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FONTOSABB ÖSSZETÉTELE SÁRVÁRON A vizsgált időszak alatt az álláskeresők iskolai végzettség szerinti megoszlása alapvetően nem változott. A legtöbb (65%) álláskereső középiskolába (szakmunkásképző, szakiskola, szakközépiskola, technikum, gimnázium) járt, alacsony iskolai végzettséggel (max. 8. általános) 28% keresett munkát. A diplomások aránya nem érte el a 10%-ot, 7% körül alakult havonta átlagosan első kilenc hónapjában az álláskeresők közül havonta átlagosan 96-an rendelkeztek legfeljebb 8. általánossal, amely 37,5%-kal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. A csökkenésben szerepet játszott, hogy a közfoglalkoztatási programok elsősorban az alacsony iskolai végzettségűeknek kínálnak munkalehetőséget. A munkát keresők közül 219-en jártak korábban valamilyen középiskolába, számuk több, mint 1/3-dal kevesebb, mint azonos időszakinál. Legnagyobb ütemben a diplomás álláskeresők száma csökkent, így januárszeptember időszakban 23-an szerettek volna felsőfokú végzettséget igénylő munkakörben elhelyezkedni. Az álláskeresők között legtöbben évesek január- szeptember közötti időszakban havonta átlagosan 177-en szerepeltek a regisztrációs rendszerben, 42%-kal kevesebben, mint egy évvel korábban. Az idősebbek száma is csökkent, de üteme elmaradt a középkorosztályétól első kilenc hónapjában havonta átlagosan 104 fő 50 év feletti keresett munkát a kirendeltség közreműködésével. Közöttük legnagyobb arányban (62%) a középiskolai végzettséggel rendelkezők fordulnak elő (ezen belül fele szakmunkás), mintegy 30%-ának legfeljebb 8. általános iskolai végzettsége volt, a diplomások aránya nem érte el a 10%-ot. A fiatal álláskeresők is 37%-kal kisebb számban kerestek üres állást januárszeptember időszakban, mint egy évvel korábban. Iskolai végzettségüket tekintve 1/3 részük

19 alacsony iskolai végzettségű, mintegy 60% járt középiskolába, diplomával mindössze 5% rendelkezett szeptember 1-től jelentős változások történtek az álláskeresési ellátásokat érintő szabályozásban, amelyek erősen befolyásolták a következő évi folyamatokat: A bérpótló juttatást (BPJ) szeptember elsejétől a foglalkoztatást helyettesítő támogatás (FHT) váltotta fel. A szabályozás új elemeként a települési önkormányzat rendeletben előírhatja jogosultsági feltételként, hogy a juttatásban részesülő a lakókörnyezetét tartsa rendben. A foglalkoztatás helyettesítő támogatásra való jogosultságot évente felül kell vizsgálni december 31-e után csak annak a személynek folyósítható az ellátás, aki a jogosultság felülvizsgálatát megelőző egy évben legalább 30 nap munkaviszonyt tud igazolni, vagy úgy, hogy közfoglalkoztatásban vett részt, vagy pedig az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedett el. Az álláskeresési járadék folyósításának maximális időtartama 270 napról 90 napra csökkent, az álláskeresési segélyek közül pedig csak a nyugdíj előtt lévők számára van lehetőség ilyen típusú ellátás megállapítására. A rendelkezések következtében a korábbi évekhez képest jelentősen megváltozott az álláskeresők ellátás szerinti összetétele, amint azt a következő ábra is mutatja. A korábbi években a regisztrált álláskeresők közül minden második részesült álláskeresési járadékban/ segélyben, mára ez az arány 25%-ra mérséklődött. A szociális ellátásban részesülők hányada az elmúlt évekhez hasonlóan 11% körül alakult. Már az előző időszakban is megközelítette a 40%-ot azoknak az álláskeresőknek az aránya, akik semmilyen ellátásra nem voltak jogosultak. Ez az arány azóta tovább emelkedett és az idei évben meghaladta a 60%-ot. A növekedés oka elsősorban az álláskeresési támogatás időtartamának lerövidítésére vezethető vissza. Többen az ellátás kimerítését követően nem válnak jogosulttá szociális ellátásra, ugyanakkor a szolgáltatási tevékenységekre igényt tartva, további együttműködést vállaltak a kirendeltséggel. A gazdasági visszaesés foglalkoztatási hatásainak hosszabb távú következményeként a korábbi években magasan alakult a városban a tartósan (legalább 1 éve megszakítás nélkül) nyilvántartott álláskeresők száma. Mára döntően a közfoglalkoztatási programok eredményeként jelentősen visszaesett év legtöbb hónapjában fő között mozgott a számuk. Az elmúlt év azonos időszakában havonta átlagosan 112-en nem találtak huzamosabb ideje munkahelyet.

20 A tartós munkanélkülieknek több, mint 1/3-a legfeljebb 8 általános iskolát végzett, további közel 1/3 részük szakmunkásképzőben szerzett bizonyítványt. A diplomások aránya 7% körül mozgott. A legalább 1 éve álláskeresők között fiatalok alacsony arányban (7%) fordult elő, ezzel szemben az idősebb korosztály (50 évnél idősebbek) hányada meghaladta az 50%-ot. A pályakezdők számának az alakulását szezonalitás jellemzi. Az év első felében általában csökkenés tapasztalható a körükben, majd a tanév befejeződését követően, a nyári hónapokban általában megemelkedik a frissen végzett fiatal álláskeresők száma ben évben is tapasztalható volt némi növekedés júliustól, amelynek az üteme azonban messze elmaradt az egy évvel korábbitól. Január kivételével az év eddig eltelt minden hónapjában alacsonyabban alakult a városban a pályakezdő munkát keresők száma. Az erőteljes csökkenés eredményeként szeptemberben 28 pályakezdő szerepelt a regisztrációs rendszerben Sárváron, amely közel fele az egy évvel korábbinak. A csökkenő tendencia érvényesülésében egyre nagyobb szerepe van a pályakezdők körében is a közfoglalkoztatásnak ban még alig fordult elő olyan fiatal, aki az állami foglalkoztatási programba történő belépés miatt került ki a nyilvántartási rendszerből, január-szeptember közötti időszakban 10%-ot meghaladta ez az arány. A pályakezdők döntő többsége (36%) alapfokú iskolai végzettséggel keres munkát, minden negyedik érettségizett gimnáziumban, 10% rendelkezik szakmunkás bizonyítvánnyal, 20% szakközépiskolában tanult korábban, a diplomások aránya nem éri el a 10%-ot.

21 A munkaerő-piaci helyzet alakulását befolyásoló tényezők A térségben zajló gazdasági folyamatok az elmúlt időszakban alapvetően nem változtak. A szezonális (kereskedelem, építőipar) munkaerő felvételek, a közfoglalkoztatási programok elindulása és munkaerő igénye határozta meg alapvetően a kilépők számát első félévében. A Sága Zrt. létszámleépítésében érintett munkavállalók álláskeresése, szerencsés esetben még a munkanélkülivé válás előtti ismételt elhelyezkedése, csökkentette a kirendeltségre bejelentett állások számát. Az év második felében folyamatosan volt felvétel - kölcsönzött munkaerőként - a Flextronics Kft-hez. A Sága Foods Zrt.-től elbocsátottak részére a Taravis Kft.-nél is nyílt elhelyezkedési lehetőség. Az AWF Autóalkatrészgyártó és Kereskedelmi Kft. (Sopron, Ipar krt. 20.) március végén megvásárolta az Amtek Zrt. telephelyét. Az épület felújítását, karbantartását május elejével kezdték meg. Az álláskeresők magas száma, a végrehajtott és a folyamatban lévő létszámleépítések miatt nagy volt az érdeklődés a létesülő munkahelyek iránt. A kirendeltség gyűjtötte és továbbította az érdeklődők önéletrajzát a munkáltató részére. Decemberben csoportos behívások történtek a januári termelésindítás érdekében. A folyamatos létszámbővítés eredményeként szeptemberében az alkalmazottak létszáma már 86 fő volt. Új projektek érkezése miatt további létszámfelvételek várhatók a munkáltatónál. A Bábolna Tetra Kft. új baromfikeltető üzeme március végén került átadásra. A kirendeltség megkeresésére a munkáltató jelezte, hogy munkaerő-igény bejelentését nem tervezik, mert a cégnél közvetlenül jelentkezők közül fel tudják tölteni az új állásokat. Térségünkben bejelentett létszámleépítés nem volt, de több munkáltató hajtott végre létszámcsökkentést. Az állásukat elvesztők fogadását kiemelten kezeljük a kirendeltségen, igyekszünk minden információval ellátni őket a regisztráció alkalmával, segítve ezzel az ismételt elhelyezkedésüket. Az elhelyezkedések alakulása MEGNEVEZÉS év év év év* Regisztrált álláskeresők érintett létszám, fő Összes elhelyezkedés, fő Arány %-ban 55,80 53,81 59,05 55,66 - Támogatott elhelyezkedés, fő közfoglalkoztatás TÁMOP Arány %-ban 13,01 15,47 17,58 20,44 - Nem támogatott elhelyezkedés, fő Arány %-ban 42,80 38,34 41,47 35,22 * adatok: szeptember 20-ig Munkaerőigények számának alakulása MEGNEVEZÉS év év év év* Támogatással igényelt munkaerő, fő Támogatottból közfogl.-ba igényelt munkaerő, fő Támogatás nélkül igényelt munkaerő, fő Összes munkaerőigény adatok: szeptember 20-ig

22 A bejelentett álláshelyek száma a munkavégzés helye szerint I-IX. hónap db Sárvár Többi település A fenti grafikon adatai szerint 2014-ben a benyújtott munkaerő-igények 91%-a sárvári munkavégzési helyre szólt. (Az adatok tartalmazzák azokat a munkaerő-igényeket is, amelyeket az ország más kirendeltségein adtak be a munkáltatók.) A MUNKANÉLKÜLISÉG KEZELÉSÉRE SZOLGÁLÓ ESZKÖZÖK A TÁMOP /1 Decentralizált programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért program A program célcsoportjai: 1. Alacsony iskolai végzettségűek 2. a pályakezdő álláskeresők, illetve a 25 év alatti álláskeresők, év felettiek 4. Gyermekgondozás, hozzátartozó ápolása után visszatérők 5. Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult álláskeresők, 6. Tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek: legalább 3 hónapja regisztrált álláskeresők, álláskeresési ellátásukat már kimerített álláskeresők, csoportos létszámcsökkentésben érintettek, elavult/nem hasznosítható szakképzettséggel rendelkezők. Projektbe bevont létszám év Bérköltség támogatás Bértámogatás 50 év feletti Munkatapasztalat célcsoport (max. -szerzés (90 nap) 3X4 hónap) Pályakezdők bérköltség támogatása Sárvár Vas megye

23 A bér-, illetve bérköltség-támogatások igénybevevői jellemzően a mikro- és kisvállalkozások, 1-1 fő felvételével. Képzés Vállalkozóvá válás támogatása Utazási támogatás Lakhatási támogatás Sárvár Vas megye Munkaerőpiaci képzés A TÁMOP program keretében a legtöbb álláskeresőnek munkaerő-piaci képzéssel tudtuk segíteni a munkához jutását ban legtöbben jogosítványszerző, gépkezelő, szállodai szobaasszony, illetve nyelvi képzéseken vettek részt. Az Egységes Segélyhívó Rendszer hívásfogadó központjába felvételt nyertek képzése is többségében ebből a keretből került finanszírozásra ben az álláskeresők között a legnépszerűbb tanfolyamok a targoncavezető, jogosítványszerző és a nyelvi képzések voltak. Munkaerő-piaci képzés támogatására a decentralizált Foglalkoztatási alaprészből csak ban került sor, ekkor 11 fő végezhette el az ESR operátor képzést ban a képzésbe kerülők közül 51 fő, 2014-ben pedig 38 fő volt sárvári lakos. Vállalkozóvá válás támogatása Az álláskeresők vállalkozóvá válását majdnem kizárólag a TÁMOP programból tudtuk támogatni. (2013-ban a decentralizált Foglalkoztatási Alaprészből 3 fő, 2014-ben 4 fő kapott támogatást.) A vállalkozók többsége a város fejlődő turizmusára alapozta a tevékenységét. Többségük fodrász, kozmetikus, kéz- és lábápoló, fényképész, szálláshely-szolgáltató tevékenységi körben indította el a vállalkozását. Közfoglalkoztatás a kirendeltség területén, A kirendeltség rendelkezésére bocsátott keretet egy előzetes terv alapján osztotta el annak érdekében, hogy a központilag előírt létszám foglalkoztatása megtörténjen. A tervezésnél figyelembe vettük a település nagyságát, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők számát, zöldterületek nagyságát, illetve egyéb tényezőket. Felhívtuk az önkormányzatok figyelmét az FHT-ben részesülők esetében a legalább 30 nap munkaviszony megszerzésének lehetőségére. A fentiek, illetve a rendelkezésre álló pénzügyi keret alapján a közfoglalkoztatást az önkormányzatok, illetve intézmények részére személyenként 3 hónapra, napi 6 órás foglalkoztatással és 70 %-os mértékben tudtuk támogatni. A közfoglalkoztatási programok döntően áprilisban elindultak el. A megtakarításokat és a fel nem használt kereteket további igények kielégítésére fordítottuk. Az első félévben 39 önkormányzat, illetve intézmény valamint a bejcgyertyánosi Teleház igényelt támogatást. Közfoglalkoztatásba 74 fő került, mely ezer Ft elkötelezettséget jelentett. (A kazánprogram keretében januártól 4 fő került felvételre. )

24 Az téli közfoglalkoztatási program elindulásáig összesen 44 munkáltatóval 72 támogatási szerződést kötött a kirendeltség. Szervezeti egységek A BM részérő l elvárt belépő k száma Közfoglalkoztatásb a belépők tényleges létszáma Teljesítés i arány Rendelkezésr e álló keret Felhasznált forrás Teljesítés i arány (fő) (fő) (%) (Ft) (Ft) (%) Celldömölk ,3% ,39% Körmend ,6% ,29% Kőszeg ,0% ,47% Sárvár ,0% ,21% Szentgotthár ,2% 45 d ,64% Szombathely ,2% ,52% Vasvár ,3% ,51% 176,8% Vas megye ,66% Az országos közfoglalkoztatási programok (erdészet, vízügy, közút, rendőrség, kormányhivatal, katasztrófavédelem) márciusban indultak, amelynek keretében 159 fő került alkalmazásra. Az időközben megüresedett helyekre a kirendeltség rövid időn belül tudott új munkaerőt közvetíteni. Téli közfoglalkoztatási program a kirendeltség területén (2013. november április 30.) November 1-től 55 fő, december 1-től újabb 64 fő felvételére került sor az önkormányzatokhoz, december 1-től Sárváron (2 csoport), Bejcgyertyánosban, Káldon, Meggyeskovácsiban és Répcelakon alapkompetencia képzésben vettek részt március 30-ig. A szakmai tanfolyamokon (kisgépkezelő, konyhai kisegítő, település-karbantartó, házi betegápoló) decembertől összesen 57 fő vett részt. Az előzetesen januárra tervezett felvételeket előrehozták, így december elejével további 50 fő felvételére került sor az önkormányzatokhoz a téli munkák elvégzésére. Ennek keretében a kazánprogramban résztvevő önkormányzatok (Hegyfalu, Ölbő, Szeleste, Vasegerszeg) továbbfoglalkoztathatták a korábban november végéig - náluk dolgozó létszámot, 8 főt. A foglalkoztatókkal a megállapodások megkötése, a közvetítések, illetve az orvosi vizsgálatra irányítás minden esetben időben megtörtént. Március 1-ével a közfoglalkoztatási program keretében további 64 fő állt munkába az önkormányzatoknál, amelyből a sárvári Városgondnokság 20 főt alkalmazott. A kirendeltség területén működő önkormányzatok többsége is vett még fel közfoglalkoztatottakat április végéig szóló szerződéssel. A téli önkormányzati közfoglalkoztatás résztvevői közül 19 fő tudott az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedni.

25 Az országos közfoglalkoztatási programokban résztvevő munkáltatók és foglalkoztatottak létszáma: Erdészet: 29 fő - Sárvár 12 fő - Vasvár Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság: 39 fő Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság: 7 fő Rendőrség: 5 fő Katasztrófavédelem: 2 fő Közút: 4 fő Őrségi Vízrendezési Társulat: 1 fő Kormányhivatal: 8 fő Nemzeti Művelődési Intézet 11 fő Közfoglalkoztatás Sárvár városban, A sárvári álláskeresők közül novembertől 41 fő dolgozott az országos közfoglalkoztatást bonyolító munkáltatónál. Az önkormányzat és intézményeinél összesen 70 fő állt közfoglalkoztatási jogviszonyban. Alapkompetencia, illetve szakmai ismereteket nyújtó tanfolyamokon 28 fő vett részt. Közfoglalkoztatás a kirendeltség területén, A téli közfoglalkoztatási program május 1-vel ért véget, aminek következtében a kirendeltségnek mintegy 400 fő ismételt álláskereső regisztrálását kellett elvégezni. Az országos programot bonyolító közfoglalkoztatókhoz május 1-vel, illetve május 6-ával visszaközvetítettük az álláskeresőket. Az önkormányzati közfoglalkoztatás első üteme május 15-től, május 19-től, illetve június 1- tól indult és szeptember 30-ig tartott. A kirendeltség a központ által biztosított pénzügyi keretből általánosan 80 %-os mértékű támogatást állapított meg. A kistérségi Start mintaprogram keretében, mely területünkön 2014-ben új programként jelent meg, Bejcgyertyános (13 fő), Meggyeskovácsi (8 fő), Vásárosmiske (5 fő) kezdte meg a foglalkoztatást június 1-től. A közfoglalkoztatás a program keretében október 31-ig tart. Július elejétől újabb közfoglalkoztatási lehetőségek nyíltak az önkormányzatok és intézményeik részére augusztus 31-ig. A támogatás bérköltség tekintetében ekkor 100 %-os mértékű, illetve a bér és járulékai 10%-áig közvetlen költség támogatása is lehetséges volt már. A nyári közfoglalkoztatási programok folytatódtak. Július 31-én érkezett tájékoztatás szerint újabb közfoglalkoztatási lehetőség nyílt az önkormányzatok és intézményeik részére: augusztus 1-től október 31-ig. A támogatás 100%-os mértékű, illetve a bér+járulékok 10 %- áig közvetlen költség támogatására ismételten lehetőség volt. A júliustól augusztus végéig foglalkoztatottak esetében lehetőség volt - az önkormányzat kérésére - a közfoglalkoztatás meghosszabbítására. 24 fő foglalkoztatása került meghosszabbításra. Szeptembertől október végéig további 10 fő foglalkoztatását támogatta a kirendeltség. Az önkormányzati közfoglalkoztatásban összesen 164 fő dolgozik. A szerződések október 31-ig, a Városgazdálkodás esetében 22 főre vonatkozóan november 16-ig meghosszabbításra kerültek. Az önkormányzati közfoglalkoztatásba bevontak közül 10 fő helyezkedett el támogatás nélkül az elsődleges munkaerőpiacon. Az országos közfoglalkoztatásban résztvevők szerződését a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság kivételével meghosszabbították november 30-ig, illetve február 28-ig. A Vízügyi Igazgatóság szeptemberben megszüntette a közfoglalkoztatottak szerződését és október 1-től többségüket ismételten alkalmazásba vette. Foglalkoztatásuk szintén február 28-ig szól.

26 Közfoglalkoztatás Sárvár városban, Az országos közfoglalkoztatók összesen 47 sárvári álláskereső részére biztosítottak munkát. Az önkormányzatnál és intézményeinél 52 főt vontak be a munkába, segítve ezzel a város életét. Nyári diákmunka program Az első alkalommal 2013-ban meghirdetett program célja, hogy az inaktív fiatalok száma ne növekedjen tovább. A program ennek megfelelően prevenciós jelleggel, már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is. A program ezen felül biztosítani kívánta az önkormányzatoknál és a 100 %-ban önkormányzati fenntartású alapfeladat ellátását szolgáló intézményekben a nyári szabadságolási időszakban jelentkező kisegítő munkaerőigények kielégítését is. A program keretében az önkormányzatok, önkormányzati fenntartású alapfeladat ellátását szolgáló intézmények lehettek a támogatott munkaadók, akik legkorábban július 1-jétől legfeljebb 2 hónap időtartamra nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalokat foglalkoztathattak munkaviszony keretében, teljes vagy részmunkaidőben, bérköltség támogatással. A kirendeltség összesen 59 fő foglalkoztatását támogatta. Sárvár Város Önkormányzata 2 főt, (1 fő 7 óra Ft/hó, 1 fő 8 óra Ft/hó), a múzeum 4 főt (8 óra Ft/hó) alkalmazott júniusában ismét meghirdetésre került a diákmunka program. A fiatalok idén is maximum két hónapra, augusztus 31-ig állhattak munkába napi hat órás munkaidővel, azonban a kirendeltség rendelkezésére álló pénzügyi keret 1 fő részére max. 1 hónapra tette lehetővé a támogatást. A pótlólagos igénylésre július 21-én érkezett keret. Ennek köszönhetően a diákmunka programban összesen 83 fő vehetett részt, a megállapított támogatás összege Ft volt. Sárváron az önkormányzat 5 fő, valamint intézményei közül a múzeum foglalkoztatott 12 fő diákmunkást 1-1 hónapra. Ez utóbbi reméljük nagy segítséget jelentett az idegenforgalmi szezonban a turisták fogadásában. Közérdekű munkavégzés április 15-től a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló évi II. törvény alapján folytatott eljárásokra, valamint a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény szerinti közigazgatási bírság helyébe lépő közérdekű munka végrehajtásával kapcsolatos feladatokat a munkaügyi szervezet végzi. Közérdekű munkára kell/lehet jelentkeznie annak a személynek, akinek 1. a szabálysértési hatóság vagy a bíróság meghallgatás vagy tárgyalás során közérdekű munka büntetést szabott ki, 2. a szabálysértési hatóság vagy bíróság által kiszabott, de meg nem fizetett pénzbüntetése illetve helyszíni bírsága közérdekű munkára átváltható és a közérdekű munkát választja, 3. Az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése esetén közérdekű munka büntetés szabható ki. Ha az elkövető a közérdekű munka elvégzését nem vállalja, a szabálysértési hatóság pénzbírságot szabhat ki. Amennyiben megállapítható, hogy ez közérdekű munka visszautasítása miatt kiszabott pénzbírság, úgy közérdekű munkával való megváltásának nincs helye. 4. közigazgatási bírságát a hatóság végzésben közérdekű munkára változtatta át. Az eltelt időszakról az alábbi adatokkal, tapasztalatokkal rendelkezünk:

27 2012-ben 17 fő, 18 esetben jelentkezett a kirendeltségen közérdekű munkavégzésre. Nemek szerinti megoszlásuk: 15 férfi és 2 nő. 14 ügyben dolgozták le a kiszabott munkavégzést ban 38 fő érkezett közérdekű munkára, összesen 48 ügyben. Az előző évhez hasonlóan az érintettek közül 2 fő volt a nő. 39 esetben zárult le az ügy a munkavégzéssel ben 34 ügy miatt 27 fő volt érintett, közülük 4 fő volt nő. 26 esetben dolgozták le a pénzbírságot. A közérdekű munkavégzésre jelentkezők jellemzően általános iskolát, vagy szakmunkásképzőt végeztek. Nagyon alacsony az érettségivel, illetve az egyetemi, illetve főiskolai végzettséggel rendelkezők aránya. A foglalkoztatásban résztvevő munkáltatók többsége helyi önkormányzat, kisebb részben intézmény, illetve közfoglalkoztató. Legtöbb személy számára a Városgazdálkodás biztosított munkalehetőséget. Álláskeresést, elhelyezkedést segítő szolgáltatásaink A hozzánk forduló álláskeresők és állást változtatni szándékozók számára már az információs pultnál rendelkezésre állnak az aktuális állásajánlatok, a munkáltatók álláshirdetései. Az információs munkakört ellátó munkatársunk pontos tájékoztatást ad az álláskeresési ellátásokról, az ügyintézés menetéről, a szolgáltatásokról, a munkáltatói tájékoztatókról. Az elhelyezkedési lehetőségekről, a térség munkaerőpiacáról a térségi foglalkoztatási tanácsadó nyújt információt. Önéletrajz készítésében, továbbításában folyamatosan rendelkezésére áll az álláskeresőknek. Fontos feladata a munkáltatók tájékoztatása a foglalkoztatást érintő kedvezményekről, támogatási lehetőségekről, segítségnyújtás az állásajánlatok hirdetésében, az üres álláshelyek betöltésében. Az ügyfélszolgálati ügyintézők felelőssége és lehetősége, hogy munkatanácsadásra, álláskeresési tréningekre, álláskereső klubba irányítsa azokat az álláskeresőket, akiknek arra szükségük van. A munkaerőpiaci szervezet új feladatai Ifjúsági Garancia Program meghirdetése: az uniós kezdeményezés célja, hogy valamennyi 25 év alatti fiatal a munkahelye elvesztését, vagy a formális tanulás befejezését követő négy hónapon belül színvonalas állásajánlatot kapjon, illetve további oktatásban, tanulószerződéses gyakorlati képzésben vagy gyakornoki képzésben részesüljön. Országos

28 terv: A téli közfoglalkoztatási program végrehajtása A kirendeltség már megkapta a november 1-től február 28-ig tartó önkormányzati közfoglalkoztatás finanszírozására szolgáló keretét és meghatározásra került az elvárt foglalkoztatandó létszám. Várhatóan újabb keret érkezik, továbbá újabb lehetőségek lesznek szakmai képzéseken (házi betegápoló, targoncavezető, kisgépkezelő, növényvédelmi alapismeretek, park-, és kertépítő, temetőkertész munkás, település-karbantartó, kulturális közösségszervezés alapjai) történő részvételre. A képzéseket a tavalyihoz hasonlóan Az újra tanulok! uniós projekt finanszírozza majd. Sárvár, október 27. Kiss Tamara kirendeltségvezető

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2013. augusztus - 2015. augusztus

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2013. augusztus - 2015. augusztus A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2015. AUGUSZTUS 2015. augusztus 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában 8.581 álláskereső szerepelt, amely

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2014. november

Részletesebben

A megyei és a kiskunmajsai munkanélküliség jellemzői

A megyei és a kiskunmajsai munkanélküliség jellemzői A megyei és a kiskunmajsai munkanélküliség jellemzői Bács-Kiskun megyében, 2015 januárjában egy év távlatában csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma 1456 fővel (5,6%-kal). A nyilvántartott álláskeresők

Részletesebben

Foglalkoztatás- és szociálpolitika

Foglalkoztatás- és szociálpolitika Foglalkoztatás- és szociálpolitika Munkanélküliség 2008/09 I. félév Dr. Teperics Károly egyetemi adjunktus E-mail: teperics@puma.unideb.hu Gazdaságilag aktív nem aktív népesség A gazdaságilag aktív népesség

Részletesebben

- 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ Sátoraljaújhelyi Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ. a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról

- 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ Sátoraljaújhelyi Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ. a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról - 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ i Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról, 2006. május 31. Napjaink gyorsan változó világában a munkahely megszerzése

Részletesebben

TÁMOP 1.1.2-11/1-2012-0001 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)

TÁMOP 1.1.2-11/1-2012-0001 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Vállalkozói Fórum Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2014. október 21. Az Európai

Részletesebben

Munkaerőpiaci támogatási rendszer Magyarországon

Munkaerőpiaci támogatási rendszer Magyarországon Munkaerőpiaci i rendszer Magyarországon Támogatás Feltételek Célcsoport formája mértéke % időtartama (hó) továbbfoglalkoztatá si kötelezettség nettó létsz. növelési kötelezettség felmond tilalom mindenkire

Részletesebben

TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Szakmai Nap

TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Szakmai Nap TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Szakmai Nap Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2013. április 8. TÁMOP

Részletesebben

A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN Társulási Tanács: Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 9. (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007. (VI.27.)Ör a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról Apátfalva Község Önkormányzat

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

FÖLDESI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT VEZETŐJE 4177 Földes,Rákóczi u. 5. Tel.: (54) 465-785 E-mail: tamogatofoldes@g.mail.com

FÖLDESI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT VEZETŐJE 4177 Földes,Rákóczi u. 5. Tel.: (54) 465-785 E-mail: tamogatofoldes@g.mail.com Iktatószám:../2015. FÖLDESI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT VEZETŐJE 4177 Földes,Rákóczi u. 5. Tel.: (54) 465-785 E-mail: tamogatofoldes@g.mail.com 3. E L Ő T E R J E S Z T É S - A Képviselő-testülethez

Részletesebben

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci helyzetkép Csongrád megye 2012. december 6721 Szeged, Bocskai u. 10-12. +36 (62) 561-561 +36 (62) 561-551 www.csmkh.hu csongradkh-mk@lab.hu

Részletesebben

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci helyzetkép Csongrád megye 2013. április 6721 Szeged, Bocskai u. 10-12. +36 (62) 561-561 +36 (62) 561-551 www.csmkh.hu csongradkh-mk@lab.hu

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye 1 ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye 2. A költségvetési szerv székhelye: Pápa, Barát u. 9.

Részletesebben

Foglalkoztatási támogatások 2011-ben Jáger László

Foglalkoztatási támogatások 2011-ben Jáger László Foglalkoztatási támogatások 2011-ben Jáger László kirendeltségvezető Támogatások Foglalkoztatás bővítését elősegítő bértámogatás Pályakezdők munkatapasztalat szerzés támogatása Mobilitási támogatás MKKv

Részletesebben

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci helyzetkép Csongrád megye 2013. március 6721 Szeged, Bocskai u. 10-12. +36 (62) 561-561 +36 (62) 561-551 www.csmkh.hu csongradkh-mk@lab.hu

Részletesebben

KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2010. (IV. 20.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete

KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2010. (IV. 20.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2010. (IV. 20.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete a személyes gondoskodás keretébe tartozó egyes szociális és gyermekjóléti

Részletesebben

(1) Az Önkormányzat a személyes gondoskodás keretében a következő ellátásokat nyújtja:

(1) Az Önkormányzat a személyes gondoskodás keretében a következő ellátásokat nyújtja: Székkutas Község Önkormányzat egységes szerkezetbe foglalt 8/1993. (VI. 26.) ktr. számú rendelete a szociális törvény alapján biztosított Személyes gondoskodás formáiról Székkutas Község Önkormányzat képviselőtestülete

Részletesebben

MUNKAERŐ-PIACI HELYZET VAS MEGYÉBEN 2015.ÉV

MUNKAERŐ-PIACI HELYZET VAS MEGYÉBEN 2015.ÉV MUNKAERŐ-PIACI HELYZET VAS MEGYÉBEN 2015.ÉV Készítette: Harangozóné Vigh Ilona főosztályvezető 2016. április Foglalkoztatási Főosztály 9700 Szombathely, Vörösmarty Mihály u. 9. 9701 Szombathely, Pf.: 265

Részletesebben

A munkaerő-piac fontosabb jelzőszámai a Közép-magyarországi régióban 2010. május

A munkaerő-piac fontosabb jelzőszámai a Közép-magyarországi régióban 2010. május Pályázathoz anyagok a TÁMOP 4.1.1/AKONV2010-2019 Munkaerőpiaci alkalmazkodás fejlesztése 1/b képzéskorszerűsítési alprojekt Munkaerőpiaci helyzetkép II. negyedév Negyed adatok régiókra bontva 2010. 1.

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések Neszmély Község Önkormányzata megalkotja 9./2012(II.15.) önkormányzati rendeletét az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Neszmély Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu

Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu Beszámoló A közfoglalkoztatás tapasztalatairól Tisztelt Képviselő-testület! A közfoglalkoztatás

Részletesebben

Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ

Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Fővárosi Munkaügyi Központ + Pest Megyei Munkaügyi Központ = KMRMK 1082 Budapest, Kisfaludy u. 11. : 303-0722, fax: 303-0717 22 kirendeltség a Közép-magyarországi

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési

Részletesebben

A NYÍRTELEKI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT NAGYCSERKESZ KÖZSÉG ELLÁTÁSI HELYÉNEK BESZÁMOLÓJA 2014. ÉVBEN VÉGZETT FELADATOKRÓL

A NYÍRTELEKI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT NAGYCSERKESZ KÖZSÉG ELLÁTÁSI HELYÉNEK BESZÁMOLÓJA 2014. ÉVBEN VÉGZETT FELADATOKRÓL A NYÍRTELEKI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT NAGYCSERKESZ KÖZSÉG ELLÁTÁSI HELYÉNEK BESZÁMOLÓJA 2014. ÉVBEN VÉGZETT FELADATOKRÓL Tartalom Az intézmény tevékenysége Szakmai egység, személyi

Részletesebben

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete a szociális igazgatásról és ellátásról, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 12/2003.

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Alapszolgáltatások I. Étkeztetés Házi Segítségnyújtás Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás Családsegítés Az alapszolgáltatások megszervezésével a települési önkormányzat

Részletesebben

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról 5. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 96.

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-i soros ülésére 6. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Beszámoló a gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 30/2014. (III. 05.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 30/2014. (III. 05.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Marcalgergelyi. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2009.(III.18.) rendelete. falugondnoki szolgálatról

Marcalgergelyi. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2009.(III.18.) rendelete. falugondnoki szolgálatról Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(III.18.) rendelete falugondnoki szolgálatról (A 2/2010. (II.24.) rendelettel módosított szöveg.) Kihirdetve: 2009. március 18. Vadas László

Részletesebben

1. napirendi pont Előterjesztés Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-i testületi ülésére.

1. napirendi pont Előterjesztés Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-i testületi ülésére. 1. napirendi pont Előterjesztés Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-i testületi ülésére. Tárgy: Előadó: Döntés: Gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

Részletesebben

Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13. napján tartandó ülésére 1. számú napirendi pont

Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13. napján tartandó ülésére 1. számú napirendi pont Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13. napján tartandó ülésére 1. számú napirendi pont Tárgy: Beszámoló a 2012. évi közfoglalkoztatásról, 2013. évi közfoglalkoztatási

Részletesebben

KORMÁNYZATI KEZDEMÉNYEZÉSEK, A FIATALOK MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE. SZOMBATHELY, 2013. október 17.

KORMÁNYZATI KEZDEMÉNYEZÉSEK, A FIATALOK MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE. SZOMBATHELY, 2013. október 17. KORMÁNYZATI KEZDEMÉNYEZÉSEK, A FIATALOK MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE SZOMBATHELY, 2013. október 17. Az egy főre jutó bruttó hazai termék a Nyugat-Dunántúlon Egy főre jutó bruttó hazai termék Megye, régió ezer

Részletesebben

Előterjesztést készítette és előterjeszti: Hegedűs Ferenc polgármester FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTÉSÉNEK LEHETŐSÉGE A TÁMOP-1.1.2-11/1 PROJEKT KERETÉBEN

Előterjesztést készítette és előterjeszti: Hegedűs Ferenc polgármester FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTÉSÉNEK LEHETŐSÉGE A TÁMOP-1.1.2-11/1 PROJEKT KERETÉBEN RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti: Hegedűs Ferenc polgármester

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 37/2007. (VI. 29.) rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 37/2007. (VI. 29.) rendelete 1 Önkormányzat Képviselő-testületének 37/2007. (VI. 29.) rendelete 1 a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális szolgáltatásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló

Részletesebben

Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 10 /2007. ( VI.27. ) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások szabályozásáról

Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 10 /2007. ( VI.27. ) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások szabályozásáról Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 10 /2007. ( VI.27. ) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások szabályozásáról Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Étkeztetés. Házi segítségnyújtás

Étkeztetés. Házi segítségnyújtás Étkeztetés Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodnak, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel

Részletesebben

Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése című kiemelt projekt országos célkitűzései és eredményei

Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése című kiemelt projekt országos célkitűzései és eredményei Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése című kiemelt projekt országos célkitűzései és eredményei Bacsó Orsolya Nemzetgazdasági Minisztérium 2013. február 13.

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2012. (V. 29.) önkormányzati rendelete

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2012. (V. 29.) önkormányzati rendelete Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2012. (V. 29.) önkormányzati rendelete a Paks Kistérségi Alapszolgáltatási Központban személyes gondoskodást nyújtó alapellátásokról, azok igénybevételéről

Részletesebben

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 A jogi és igazgatási képzési terület diplomásainak munkaerő piaci helyzete Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által végzett, Diplomás pályakövetés

Részletesebben

Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról

Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról Készítette: Prorok Mihály intézményvezető. Tartalom 1. Az intézmény békési egységének adatai... 3. 2. Fenntartó adatai...

Részletesebben

A munkaügyi kirendeltségekkel történő kapcsolatfelvétel, valamint a munkáltatók részéről elérhető kedvezmények és támogatások

A munkaügyi kirendeltségekkel történő kapcsolatfelvétel, valamint a munkáltatók részéről elérhető kedvezmények és támogatások CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA A munkaügyi kirendeltségekkel történő kapcsolatfelvétel, valamint a munkáltatók részéről elérhető kedvezmények és támogatások Szeged, 2013. április 8.

Részletesebben

Házirend. Hétfő: 8.00-18.00 Kedd: 8.00-16.00 Szerda: 8.00-18.00 Csütörtök: 8.00-14.00 Péntek: 8.00-14.00 Szombat: zárva Vasárnap: zárva

Házirend. Hétfő: 8.00-18.00 Kedd: 8.00-16.00 Szerda: 8.00-18.00 Csütörtök: 8.00-14.00 Péntek: 8.00-14.00 Szombat: zárva Vasárnap: zárva Az intézmény nyitvatartási ideje: Házirend Hétfő: 8.00-18.00 Kedd: 8.00-16.00 Szerda: 8.00-18.00 Csütörtök: 8.00-14.00 Péntek: 8.00-14.00 Szombat: zárva Vasárnap: zárva Az intézmény telefonszáma: 06-28-742-083

Részletesebben

Beszámoló. a gyermekjóléti és családsegítő szolgálat szakmai tevékenységéről, Röjtökmuzsaj településen

Beszámoló. a gyermekjóléti és családsegítő szolgálat szakmai tevékenységéről, Röjtökmuzsaj településen Beszámoló a gyermekjóléti és családsegítő szolgálat szakmai tevékenységéről, Röjtökmuzsaj településen Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek

Részletesebben

I. cím A rendelet célja

I. cím A rendelet célja Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (VI. 26.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igényléséről és a fizetendő térítési díjakról Kiszombor

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Megyei Jogú Város Közgyűlésének 17/2012. (III.29.) önkormányzati rendelete a i Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint

Részletesebben

IDŐSEK KLUBJA 3931. MEZŐZOMBOR, JÓZSEF.A.U.5. TEL: 06/47 369-053 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

IDŐSEK KLUBJA 3931. MEZŐZOMBOR, JÓZSEF.A.U.5. TEL: 06/47 369-053 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA IDŐSEK KLUBJA 3931. MEZŐZOMBOR, JÓZSEF.A.U.5. TEL: 06/47 369-053 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja A Szervezeti és Működési

Részletesebben

A FOGLALKOZTATÁS, VALAMINT A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET 2014-BEN VAS MEGYÉBEN

A FOGLALKOZTATÁS, VALAMINT A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET 2014-BEN VAS MEGYÉBEN A FOGLALKOZTATÁS, VALAMINT A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET 2014-BEN VAS MEGYÉBEN Foglalkoztatási Főosztály 9700 Szombathely, Vörösmarty Mihály u. 9. 9701 Szombathely, Pf.: 265 Telefon: (06 94) 520 400 Fax: (06

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni.

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni. Albertirsa Város Önkormányzata 8/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a Humánszolgáltató Társulás által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások

Részletesebben

Munkaerő-piaci folyamatok az Észak-Alföldön (2007/2008)

Munkaerő-piaci folyamatok az Észak-Alföldön (2007/2008) Munkaerő-piaci folyamatok az Észak-Alföldön (2007/2008) Dr. Teperics Károly egyetemi adjunktus E-mail: teperics@puma.unideb.hu A tartós álláskeresők aránya nő 2005: 24,5%, 2007: 28,3% a tartósan álláskeresők

Részletesebben

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetbe foglalva) Bődi Szabolcs Társulás elnöke ALAPÍTÓ OKIRAT A Felső-Kiskunsági

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL 2013. DECEMBER

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL 2013. DECEMBER TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 2013.. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben %-ban

Részletesebben

Budafok - Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának 17/2012. (VI.25.) önkormányzati rendelete 1

Budafok - Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának 17/2012. (VI.25.) önkormányzati rendelete 1 Budafok - Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának 17/2012. (VI.25.) önkormányzati rendelete 1 a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, valamint a fizetendő intézményi térítési díjakról

Részletesebben

Gyöngyösmellék község Önkormányzat Képviselo-testületének. 5/2006.(II.10.) Önk. számú rendelete. a falugondnoki szolgálatról 1..

Gyöngyösmellék község Önkormányzat Képviselo-testületének. 5/2006.(II.10.) Önk. számú rendelete. a falugondnoki szolgálatról 1.. Gyöngyösmellék község Önkormányzat Képviselo-testületének 5/2006.(II.10.) Önk. számú rendelete a falugondnoki szolgálatról Gyöngyösmellék község Önkormányzat Képviselo-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 9/2014.(III.27.) önkormányzati rendelete a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok

Részletesebben

SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK /2005. (IX..) számú rendelete

SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK /2005. (IX..) számú rendelete SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK /2005. (IX..) számú rendelete formák szabályairól szóló többször módosított 13/1993. (IV.29.) számú önkormányzati rendelet módosításáról módosításáról szóló

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT - módosításokkal egységes szerkezetben - Kristály Szociális és Gyermekjóléti Társulás Szociális Szolgáltató Központ

ALAPÍTÓ OKIRAT - módosításokkal egységes szerkezetben - Kristály Szociális és Gyermekjóléti Társulás Szociális Szolgáltató Központ ALAPÍTÓ OKIRAT - módosításokkal egységes szerkezetben - Az intézmény neve: Kristály Szociális és Gyermekjóléti Társulás Szociális Szolgáltató Központ Székhelye: Földes, Karácsony Sándor tér 1. Telephelyek:

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám:1-2/2015. Sorszám: ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 12. napján tartandó ülésére Tárgy: Segítő

Részletesebben

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/2005. (IV. 28.) Hö. r e n d e l e t e

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/2005. (IV. 28.) Hö. r e n d e l e t e Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2005. (IV. 28.) Hö. r e n d e l e t e a személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatásokról (a módosításokkal egységes szerkezetben) A képviselő-testület

Részletesebben

Tájékoztatás a támogatási formákra való jogosultságról:

Tájékoztatás a támogatási formákra való jogosultságról: Tájékoztatás a támogatási formákra való jogosultságról: Bérpótló juttatás: A Nemzeti Közfoglalkoztatási Program keretében az aktív korú nem foglalkoztatott személyek részére megállapított rendelkezésre

Részletesebben

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Beszámoló a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának 2010. évben Szálka községben végzett tevékenységéről A beszámoló a 149/1997. (IX.10.) Kormányrendelet 10. számú

Részletesebben

I. Fejezet. Eljárási szabályok, a törvény hatálya

I. Fejezet. Eljárási szabályok, a törvény hatálya Bag Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális és egyes személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Bag Nagyközség

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (III. 31.) önkormányzati rendelete Budakörnyéki Önkormányzati Társulás által fenntartott HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat által biztosított

Részletesebben

Nők a foglalkoztatásban

Nők a foglalkoztatásban projekt Munkáltatói fórum 2011. 10.11. Budapest Nők a foglalkoztatásban Kőrösi Regina Nők foglalkoztatásban az UNIÓ-ban A nők és férfiak közötti esélyegyenlőség alapvető jog és az Európai Unió közös alapelve

Részletesebben

Mell.: 2 db kimutatás ASZKGYSZ beszámolója

Mell.: 2 db kimutatás ASZKGYSZ beszámolója Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 731/2013. Tárgy: Az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásának

Részletesebben

GONDOZÁSI KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT

GONDOZÁSI KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT Encs és Térsége Szociális Társulás fenntartásában- által működtetett Gondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat GONDOZÁSI KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT INÁNCS TELEPÜLÉSRŐL

Részletesebben

TÁMOP 1.1.1-12/1. Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése

TÁMOP 1.1.1-12/1. Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése TÁMOP 1.1.1-12/1 Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése A projekt célja TÁMOP-1.1.1-12/1-2012-0001 Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációjának

Részletesebben

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képvisel-testületének 7/2009.(III.05.) rendelete

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képvisel-testületének 7/2009.(III.05.) rendelete Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képvisel-testületének 7/2009.(III.05.) rendelete az egyes szociális ellátásokról szóló 6/2007. (III.30.) számú rendelet módosításáról Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

ÜGYMENET LEÍRÁS ÁPOLÁSI DÍJ. fokozott ápolást igénylő, súlyosan fogyatékos és tartósan beteg közeli hozzátartozó otthoni ápolása

ÜGYMENET LEÍRÁS ÁPOLÁSI DÍJ. fokozott ápolást igénylő, súlyosan fogyatékos és tartósan beteg közeli hozzátartozó otthoni ápolása ÁPOLÁSI DÍJ fokozott ápolást igénylő, súlyosan fogyatékos és tartósan beteg közeli hozzátartozó otthoni ápolása, 35/342-806 ápolási díj megállapítása iránti kérelem jövedelemnyilatkozat vagyonnyilatkozat

Részletesebben

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény helyi végrehajtásáról I. Rész Biharkeresztes

Részletesebben

számfejtett ágazati pótlékhoz A nem állami szociális fenntartóknak kizárólag az Mt. alapján foglalkoztatottak után jár a támogatás.

számfejtett ágazati pótlékhoz A nem állami szociális fenntartóknak kizárólag az Mt. alapján foglalkoztatottak után jár a támogatás. Gyakran ismétlődő kérdések a nem állami szociális fenntartók ágazati pótlék támogatásával kapcsolatban 1. Kérdés: A támogató szolgáltatás és a közösségi ellátások finanszírozásának rendjéről szóló kormányrendelet

Részletesebben

Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációja

Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációja TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációja Előadó: Kovács Ibolya igazgató Budapest

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást

Részletesebben

TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEK NEMZETI FORRÁSBÓL

TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEK NEMZETI FORRÁSBÓL TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEK NEMZETI FORRÁSBÓL Támogatási lehetőségek nemzeti forrásból NEMZETI FOGLALKOZTATÁSI ALAP (NFA) BÁCS-KISKUN MEGYÉRE ALLOKÁLT ALAPRÉSZEK*: Bács-Kiskun megye rendelkezésére álló NFA

Részletesebben

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2013. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2013. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Beszámoló a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának 2013. évben Szálka községben végzett tevékenységéről A beszámoló a 149/1997. (IX.10.) Kormányrendelet 10. számú

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Borsodnádasd Város Önkormányzatának 6/2009.(III.27.) számú rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény végrehajtásának helyi szabályairól, egységes szerkezetben

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 6/2012.(III.23.)

Részletesebben

1.. 2.. A rendelet 2.. (3) bekezdés b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

1.. 2.. A rendelet 2.. (3) bekezdés b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: Doboz Nagyközség Önkormányzatának 6/2009. (III.20.) rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 27/2008. (XII.11.), 8/2008. (III. 1.), és a 19/2007. (XII. 14.) rendelettel módosított

Részletesebben

FEJÉR MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE, TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEK. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.

FEJÉR MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE, TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEK. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1. FEJÉR MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE, TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEK Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A MEGYE FŐBB FOGLALKOZTATÁSI MUTATÓI 2012. IV. NEGYEDÉVBEN A KSH munkaerő-felmérés

Részletesebben

Lakhatási program Nyíregyházán

Lakhatási program Nyíregyházán Lakhatási program Nyíregyházán Szoboszlai Katalin elnök, szociális munkás Szervezeti organogram Periféria Egyesület Közgyűlés Elnökség Felügyelő Bizottság Szociális Szolgáltató Központ Utcai Szociális

Részletesebben

A rendelet hatálya. Intézményi térítési díjak

A rendelet hatálya. Intézményi térítési díjak Egységes szerkezetbe foglalta: Pádár Gabriella Egységes szerkezetbe foglalás ideje: 2015. június 29. Hatályos 2015. július 1-től Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Balajt Község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2013.(XI..) önkormányzati rendelete

Balajt Község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2013.(XI..) önkormányzati rendelete Balajt Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013.(XI..) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatás felhasználásának helyi szabályairól TERVEZET Balajt

Részletesebben

Tamási Ildikó NMKH Munkaügyi Központja. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Tamási Ildikó NMKH Munkaügyi Központja. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Foglalkoztatást bővítő és munkahelymegtartó támogatási lehetőségek Tamási Ildikó NMKH Munkaügyi Központja Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A vállalkozások száma 18000

Részletesebben

Szociális segítő. 54 762 01 0010 54 03 Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző É 1/10

Szociális segítő. 54 762 01 0010 54 03 Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző É 1/10 A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Budapest Fin áros X. kerület Kőbányai SZIVÁRVÁNY SZOCIÁLIS GONDOSKODÁST NYUJTÖ, P. «stuict uiese KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG ~4 j S2dj /Ior?f_ 1108 Budapest, Újhegyi sétány 1-3. Tel: 434-2150, Fax: 264-3621 onnn

Részletesebben

Tájékoztató a közfoglalkoztatás végrehajtásának tapasztalatairól

Tájékoztató a közfoglalkoztatás végrehajtásának tapasztalatairól Az előterjesztés száma: 197/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. október 30-án, 18-órakor megtartandó ülésére Tájékoztató a

Részletesebben

6.. Rendszeres szociális segély

6.. Rendszeres szociális segély Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének../2012 (.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és ellátásokról Ecsegfalva Község Önkormányzat képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2013. (XI. 27.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2013. (XI. 27.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2013. (XI. 27.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján

Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése szerint a jogszabályok előkészítése során

Részletesebben

TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása /Decentralizált programok a konvergencia régiókban/

TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása /Decentralizált programok a konvergencia régiókban/ TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása /Decentralizált programok a konvergencia régiókban/ Gyula, 2013. október 17. Készítette: Szabó Imre Békés Megyei Kormányhivatal Szeghalmi

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04. Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.) a 17/2009.(XI.27.) a 4/2010.(II. 12.) a 5/2011. (IV. 1.) a

Részletesebben

KŐBÁNYAI SZIVÁRVÁNY NONPROFIT KFT. 2012. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KŐBÁNYAI SZIVÁRVÁNY NONPROFIT KFT. 2012. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KŐBÁNYAI SZIVÁRVÁNY NONPROFIT KFT 2012. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Tartalomjegyzék 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 2. VAGYONI ÉS PÉNZÜGYI HELYZET ELEMZÉSE 2.1. Számviteli beszámoló 2.2. Támogatások felhasználása 2.3.

Részletesebben

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2012. évben Szálka községben végzett tevékenységéről

Beszámoló. a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának. 2012. évben Szálka községben végzett tevékenységéről Beszámoló a Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Központjának 2012. évben Szálka községben végzett tevékenységéről A beszámoló a 149/1997. (IX.10.) Kormányrendelet 10. számú

Részletesebben

Pacsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 6/2011. (IV.18.) önkormányzati rendelete

Pacsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 6/2011. (IV.18.) önkormányzati rendelete Pacsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 6/2011. (IV.18.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatásokról 6/2012.(II.29.), 6/2013 (IV.15.) 3/2014. (II.26.)

Részletesebben

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND

IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye Őszi Fény Integrált Gondozási Központ 1046. Budapest, Tungsram u. 9. Tel: 230-5363 Fax: 370-4179 E-mail: oszifeny@ujpestszi. hu IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND A házirend

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (...) rendelete

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (...) rendelete Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (....) rendelete A személyes gondoskodást nyújtó szociális, valamint a gyermekek napközbeni ellátásának térítési díjáról Kelebia Községi Önkormányzat

Részletesebben

I. FEJEZET. A rendelet hatálya

I. FEJEZET. A rendelet hatálya 1 JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2008. (II.28.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó, gyermekjóléti alapellátásokról és az igénybevétel feltételeirıl, valamint a fizetendı

Részletesebben