SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ"

Átírás

1 SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága november 13-án (csütörtök) órai kezdettel a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal I. emelet 218-as számú tárgyalótermében ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Az ülés napirendje: Nyilvános ülés A képviselő-testület november 27-i rendes ülésének előkészítése 1. Tájékoztató az Önkormányzat háromnegyed éves pénzügyi helyzetéről (a tájékoztató a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság anyagai között található) 2. Sárvár Város Önkormányzata évi költségvetési koncepciója (a koncepció a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság anyagai között található) 3. Tájékoztató Sárvár város munkaerő-piaci helyzetéről Meghívott: Kiss Tamara kirendeltség-vezető 4. Beszámoló a Gondozási és Családsegítő Központ munkájáról Meghívott: Hámoriné Németh Edit intézményvezető 5. Beszámoló a Városi Bölcsőde munkájáról Meghívott: Varga Istvánné intézményvezető 6. Önkormányzati bérlakásra vonatkozó bérleti jogviszony szociális alapon történő meghosszabbítása iránti kérelmek elbírálása (Az előterjesztések a zárt ülés anyagai között találhatók.) A bizottság hatáskörébe átruházott döntések 7. Hozzájárulás Dr. Simon Eszter fogorvos (iskolafogászat) rendelési idejének változásához 8. Szociális alapon bérbe adható bérlakás iránti kérelem elbírálása. (Az előterjesztés a zárt ülés anyagai között található.) 9. Önkormányzati bérlakásra vonatkozó bérleti jogviszony szociális alapon történő meghosszabbítása iránti kérelmek elbírálása. (Az előterjesztések a zárt ülés anyagai között találhatók.) 10. Bérleti jogviszony folytatása iránti kérelem elbírálása. (Az előterjesztés a zárt ülés anyagai között található.) 11. FHO-ban elhelyezésre kerülő fiatal házasok névjegyzékére vétel iránti kérelem elbírálása. (Az előterjesztés a zárt ülés anyagai között található) Zárt ülés A képviselő-testület november 27-i rendes ülésének előkészítése 12. A BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat évi fordulójára benyújtott pályázatok elbírálása (az előterjesztés később kerül fel a honlapra) Sárvár, november 6. Dr. Szabó Gyula s. k. a Bizottság elnöke

2 Nyilvános ülés A képviselő-testület november 27-i rendes ülésének előkészítése 1./ Napirendi pont Tájékoztató az Önkormányzat háromnegyed éves pénzügyi helyzetéről

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14 2./ Napirendi pont Sárvár Város Önkormányzata évi költségvetési koncepciója (Az előterjesztés később kerül fel a honlapra.)

15 3. Napirendi pont Tájékoztató Sárvár város munkaerő-piaci helyzetéről Tájékoztató Sárvár város munkaerő-piaci helyzetéről Kőszeg 4,2% Celldömölk 6,4% Szombathely 4,1% Sárvár 4,5 % Sárvár 4,5% Szentgotthárd 4,8% Körmend 5,1% Vasvár 7,8% Az álláskeresési ráta Vas megye térségeiben (2014. szeptember 20.)

16 MUNKAERŐ-PIACI FOLYAMATOK A MEGYÉBEN 2014-ben a munkaügyi szervezet munkájában meghatározó szerepet tölt be a hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedését segítő uniós programok hatékony működtetése. Kihívást jelent és jelentős ráfordítást igényel a munkanélküliség kezelésében a korábbiaknál hangsúlyosabb szerepet betöltő közfoglalkoztatási programok eredményes megvalósítása. Ezzel egyidejűleg a munkaerő iránti kereslet élénkülése tapasztalható az elsődleges munkaerő-piacon, amely a vállalati kapcsolattartás elmélyítését és további szélesítését teszi szükségessé a felmerülő munkáltatói igények kielégítése érdekében első kilenc hónapjában kedvezőbben alakult a megye munkaerő-piaci helyzete, mint egy évvel korábban, amelyben jelentős szerepet játszottak a közfoglalkoztatási programok. Január- szeptember között havonta átlagosan 6120-an regisztráltatták magukat álláskeresőként, 30,8%-kal kevesebben, mint év hasonló időszakában. Az elsődleges munkaerőpiac által nyújtott elhelyezkedési lehetőségek mellett az áprilisig tartó téli átmeneti közfoglalkoztatási programok munkaerő-igénye befolyásolta kedvezően a megye munkaerő-piaci helyzetét. A program befejeződésével a projekt résztvevőinek csak egy része tudott azonnal bekapcsolódni a nyári közfoglalkoztatásba, a többiek álláskeresővé váltak, így májusban átmenetileg - kiugróan megemelkedett a regisztráltak száma. Az állami foglalkoztatási programok júniusi indulása markánsan hatott az álláskeresők létszámának alakulására, mivel egy hónap alatt 23,2%-kal fogyott a regisztrációs rendszerben szereplők száma. Az év második felében lassú ütemben, hónapról hónapra csökkent az álláskeresők száma. Szeptemberben 5532 álláskereső szerepelt a kirendeltségek nyilvántartásában. Vas megyét az egyik legkedvezőbb munkaerő-piaci helyzetű térségek között tartják nyilván. A területi rangsorban - Győr-Moson-Sopron megye és a főváros után - Vas megyében volt a harmadik legalacsonyabb az álláskeresési ráta, amely szeptemberben 4,7% volt, az előző évinél 1,5%-ponttal alacsonyabb és 4 %-ponttal kedvezőbb az országos átlagnál. A megyén belül jelentős munkaerő-piaci különbségek vannak az egyes térségek között annak ellenére, hogy a körzetek között mérséklődött a differencia az egy évvel korábbiakhoz képest, mivel döntően a közfoglalkoztatás átlagosnál nagyobb volumene következtében - a legmagasabb munkanélküliségi rátájú térségekben csökkent legerőteljesebben az álláskeresők száma. Továbbra is Vasvár vonzáskörzetében a legmagasabb az álláskeresők aránya (7,8%), ahol - a jelentős csökkenés ellenére - a megyei átlagnak a több mint másfélszerese a mutató értéke.

17 Celldömölk térségében a 2,4%-pontos mérséklődés eredményeként 6,4%-ra csökkent a ráta, ahol a jelentős csökkenés ellenére még mindig a megyei átlag fölötti a mutató értéke. A megyei átlagnál (4,7%) magasabb munkanélküliséget még Körmend (5,1%) és Szentgotthárd (4,8%) körzetében mutattak az adatok a vizsgált időszakban. A megyében Sárvár (4,5%), Kőszeg (4,2%) és Szombathely (4,1%) vonzáskörzetében alakult legkedvezőbben a munkaerő-piaci helyzet szeptemberében. A nyilvántartott álláskeresők aránya (a gazdaságilag aktív népességhez) Vas megyében Álláskeresők aránya (%) Változás (%-pont) az előző Kirendeltség év szeptemberhez hónaphoz megnevezése szeptember augusztus szeptember viszonyítva Celldömölk 8,8 6,5 6,4-2,4-0,1 Körmend 6,6 5,5 5,1-1,5-0,4 Kőszeg 5,8 4,5 4,2-1,6-0,3 Sárvár 6,4 4,9 4,5-1,9-0,4 Szentgotthárd 6,3 5,2 4,8-1,5-0,4 Szombathely 5,0 4,0 4,1-0,9 0,1 Vasvár 11,9 8,1 7,8-4,1-0,3 Megye összesen 6,2 4,9 4,7-1,5-0,2 Munkaerő-piaci jellemzők Sárvár városban január-szeptember időszakban kedvezőbb munkaerő-piaci folyamatok érvényesültek a városban, mint az előző év azonos időszakában, amelyben - az elsődleges munkaerőpiac által nyújtott elhelyezkedési lehetőségek mellett - jelentős szerepet játszottak a közfoglalkoztatási programok év első kilenc hónapjában havonta átlagosan 339-en regisztráltatták magukat álláskeresőként, 36,4%-kal kevesebben, mint év hasonló időszakában. Május kivételével, hónapról hónapra csökkent, illetve stagnált a városban az álláskeresők száma. Az átmeneti emelkedést az áprilisig tartó téli átmeneti közfoglalkoztatási programok befejeződése okozta. A projektben résztvevők jelentős része nem tudott a program befejeződését követően elhelyezkedni, így álláskeresővé vált. Számukra a júniusban induló állami foglalkoztatási programok nyújtottak lehetőséget az újbóli munkavállalásra. A programok jelentőségét jól mutatja, hogy egy hónap alatt közel 20%-kal csökkent a városban az álláskeresők száma.

18 A nyilvántartási rendszerből január-szeptember közötti időszakban 717 álláskereső került ki, 14%-kal kevesebb, mint az elmúlt év azonos időszakában. Minden második kilépő elhelyezkedés, mintegy 17% közfoglalkoztatási programba történő belépés miatt került ki a regisztrációs rendszerből. A nyilvántartási rendszerből kikerülő munkát keresőknek összességében 2/3-a munkába tudott állni. Munkaerő-piaci képzésbe történő bekapcsolódás miatt az álláskeresők 1,4%-ának szűnt meg az álláskereső státusza. Együttműködés hiánya miatt illetve egyéb kilépési okból 5-25%-nak szűnt meg nyilvántartása. A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FONTOSABB ÖSSZETÉTELE SÁRVÁRON A vizsgált időszak alatt az álláskeresők iskolai végzettség szerinti megoszlása alapvetően nem változott. A legtöbb (65%) álláskereső középiskolába (szakmunkásképző, szakiskola, szakközépiskola, technikum, gimnázium) járt, alacsony iskolai végzettséggel (max. 8. általános) 28% keresett munkát. A diplomások aránya nem érte el a 10%-ot, 7% körül alakult havonta átlagosan első kilenc hónapjában az álláskeresők közül havonta átlagosan 96-an rendelkeztek legfeljebb 8. általánossal, amely 37,5%-kal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. A csökkenésben szerepet játszott, hogy a közfoglalkoztatási programok elsősorban az alacsony iskolai végzettségűeknek kínálnak munkalehetőséget. A munkát keresők közül 219-en jártak korábban valamilyen középiskolába, számuk több, mint 1/3-dal kevesebb, mint azonos időszakinál. Legnagyobb ütemben a diplomás álláskeresők száma csökkent, így januárszeptember időszakban 23-an szerettek volna felsőfokú végzettséget igénylő munkakörben elhelyezkedni. Az álláskeresők között legtöbben évesek január- szeptember közötti időszakban havonta átlagosan 177-en szerepeltek a regisztrációs rendszerben, 42%-kal kevesebben, mint egy évvel korábban. Az idősebbek száma is csökkent, de üteme elmaradt a középkorosztályétól első kilenc hónapjában havonta átlagosan 104 fő 50 év feletti keresett munkát a kirendeltség közreműködésével. Közöttük legnagyobb arányban (62%) a középiskolai végzettséggel rendelkezők fordulnak elő (ezen belül fele szakmunkás), mintegy 30%-ának legfeljebb 8. általános iskolai végzettsége volt, a diplomások aránya nem érte el a 10%-ot. A fiatal álláskeresők is 37%-kal kisebb számban kerestek üres állást januárszeptember időszakban, mint egy évvel korábban. Iskolai végzettségüket tekintve 1/3 részük

19 alacsony iskolai végzettségű, mintegy 60% járt középiskolába, diplomával mindössze 5% rendelkezett szeptember 1-től jelentős változások történtek az álláskeresési ellátásokat érintő szabályozásban, amelyek erősen befolyásolták a következő évi folyamatokat: A bérpótló juttatást (BPJ) szeptember elsejétől a foglalkoztatást helyettesítő támogatás (FHT) váltotta fel. A szabályozás új elemeként a települési önkormányzat rendeletben előírhatja jogosultsági feltételként, hogy a juttatásban részesülő a lakókörnyezetét tartsa rendben. A foglalkoztatás helyettesítő támogatásra való jogosultságot évente felül kell vizsgálni december 31-e után csak annak a személynek folyósítható az ellátás, aki a jogosultság felülvizsgálatát megelőző egy évben legalább 30 nap munkaviszonyt tud igazolni, vagy úgy, hogy közfoglalkoztatásban vett részt, vagy pedig az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedett el. Az álláskeresési járadék folyósításának maximális időtartama 270 napról 90 napra csökkent, az álláskeresési segélyek közül pedig csak a nyugdíj előtt lévők számára van lehetőség ilyen típusú ellátás megállapítására. A rendelkezések következtében a korábbi évekhez képest jelentősen megváltozott az álláskeresők ellátás szerinti összetétele, amint azt a következő ábra is mutatja. A korábbi években a regisztrált álláskeresők közül minden második részesült álláskeresési járadékban/ segélyben, mára ez az arány 25%-ra mérséklődött. A szociális ellátásban részesülők hányada az elmúlt évekhez hasonlóan 11% körül alakult. Már az előző időszakban is megközelítette a 40%-ot azoknak az álláskeresőknek az aránya, akik semmilyen ellátásra nem voltak jogosultak. Ez az arány azóta tovább emelkedett és az idei évben meghaladta a 60%-ot. A növekedés oka elsősorban az álláskeresési támogatás időtartamának lerövidítésére vezethető vissza. Többen az ellátás kimerítését követően nem válnak jogosulttá szociális ellátásra, ugyanakkor a szolgáltatási tevékenységekre igényt tartva, további együttműködést vállaltak a kirendeltséggel. A gazdasági visszaesés foglalkoztatási hatásainak hosszabb távú következményeként a korábbi években magasan alakult a városban a tartósan (legalább 1 éve megszakítás nélkül) nyilvántartott álláskeresők száma. Mára döntően a közfoglalkoztatási programok eredményeként jelentősen visszaesett év legtöbb hónapjában fő között mozgott a számuk. Az elmúlt év azonos időszakában havonta átlagosan 112-en nem találtak huzamosabb ideje munkahelyet.

20 A tartós munkanélkülieknek több, mint 1/3-a legfeljebb 8 általános iskolát végzett, további közel 1/3 részük szakmunkásképzőben szerzett bizonyítványt. A diplomások aránya 7% körül mozgott. A legalább 1 éve álláskeresők között fiatalok alacsony arányban (7%) fordult elő, ezzel szemben az idősebb korosztály (50 évnél idősebbek) hányada meghaladta az 50%-ot. A pályakezdők számának az alakulását szezonalitás jellemzi. Az év első felében általában csökkenés tapasztalható a körükben, majd a tanév befejeződését követően, a nyári hónapokban általában megemelkedik a frissen végzett fiatal álláskeresők száma ben évben is tapasztalható volt némi növekedés júliustól, amelynek az üteme azonban messze elmaradt az egy évvel korábbitól. Január kivételével az év eddig eltelt minden hónapjában alacsonyabban alakult a városban a pályakezdő munkát keresők száma. Az erőteljes csökkenés eredményeként szeptemberben 28 pályakezdő szerepelt a regisztrációs rendszerben Sárváron, amely közel fele az egy évvel korábbinak. A csökkenő tendencia érvényesülésében egyre nagyobb szerepe van a pályakezdők körében is a közfoglalkoztatásnak ban még alig fordult elő olyan fiatal, aki az állami foglalkoztatási programba történő belépés miatt került ki a nyilvántartási rendszerből, január-szeptember közötti időszakban 10%-ot meghaladta ez az arány. A pályakezdők döntő többsége (36%) alapfokú iskolai végzettséggel keres munkát, minden negyedik érettségizett gimnáziumban, 10% rendelkezik szakmunkás bizonyítvánnyal, 20% szakközépiskolában tanult korábban, a diplomások aránya nem éri el a 10%-ot.

21 A munkaerő-piaci helyzet alakulását befolyásoló tényezők A térségben zajló gazdasági folyamatok az elmúlt időszakban alapvetően nem változtak. A szezonális (kereskedelem, építőipar) munkaerő felvételek, a közfoglalkoztatási programok elindulása és munkaerő igénye határozta meg alapvetően a kilépők számát első félévében. A Sága Zrt. létszámleépítésében érintett munkavállalók álláskeresése, szerencsés esetben még a munkanélkülivé válás előtti ismételt elhelyezkedése, csökkentette a kirendeltségre bejelentett állások számát. Az év második felében folyamatosan volt felvétel - kölcsönzött munkaerőként - a Flextronics Kft-hez. A Sága Foods Zrt.-től elbocsátottak részére a Taravis Kft.-nél is nyílt elhelyezkedési lehetőség. Az AWF Autóalkatrészgyártó és Kereskedelmi Kft. (Sopron, Ipar krt. 20.) március végén megvásárolta az Amtek Zrt. telephelyét. Az épület felújítását, karbantartását május elejével kezdték meg. Az álláskeresők magas száma, a végrehajtott és a folyamatban lévő létszámleépítések miatt nagy volt az érdeklődés a létesülő munkahelyek iránt. A kirendeltség gyűjtötte és továbbította az érdeklődők önéletrajzát a munkáltató részére. Decemberben csoportos behívások történtek a januári termelésindítás érdekében. A folyamatos létszámbővítés eredményeként szeptemberében az alkalmazottak létszáma már 86 fő volt. Új projektek érkezése miatt további létszámfelvételek várhatók a munkáltatónál. A Bábolna Tetra Kft. új baromfikeltető üzeme március végén került átadásra. A kirendeltség megkeresésére a munkáltató jelezte, hogy munkaerő-igény bejelentését nem tervezik, mert a cégnél közvetlenül jelentkezők közül fel tudják tölteni az új állásokat. Térségünkben bejelentett létszámleépítés nem volt, de több munkáltató hajtott végre létszámcsökkentést. Az állásukat elvesztők fogadását kiemelten kezeljük a kirendeltségen, igyekszünk minden információval ellátni őket a regisztráció alkalmával, segítve ezzel az ismételt elhelyezkedésüket. Az elhelyezkedések alakulása MEGNEVEZÉS év év év év* Regisztrált álláskeresők érintett létszám, fő Összes elhelyezkedés, fő Arány %-ban 55,80 53,81 59,05 55,66 - Támogatott elhelyezkedés, fő közfoglalkoztatás TÁMOP Arány %-ban 13,01 15,47 17,58 20,44 - Nem támogatott elhelyezkedés, fő Arány %-ban 42,80 38,34 41,47 35,22 * adatok: szeptember 20-ig Munkaerőigények számának alakulása MEGNEVEZÉS év év év év* Támogatással igényelt munkaerő, fő Támogatottból közfogl.-ba igényelt munkaerő, fő Támogatás nélkül igényelt munkaerő, fő Összes munkaerőigény adatok: szeptember 20-ig

22 A bejelentett álláshelyek száma a munkavégzés helye szerint I-IX. hónap db Sárvár Többi település A fenti grafikon adatai szerint 2014-ben a benyújtott munkaerő-igények 91%-a sárvári munkavégzési helyre szólt. (Az adatok tartalmazzák azokat a munkaerő-igényeket is, amelyeket az ország más kirendeltségein adtak be a munkáltatók.) A MUNKANÉLKÜLISÉG KEZELÉSÉRE SZOLGÁLÓ ESZKÖZÖK A TÁMOP /1 Decentralizált programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért program A program célcsoportjai: 1. Alacsony iskolai végzettségűek 2. a pályakezdő álláskeresők, illetve a 25 év alatti álláskeresők, év felettiek 4. Gyermekgondozás, hozzátartozó ápolása után visszatérők 5. Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult álláskeresők, 6. Tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek: legalább 3 hónapja regisztrált álláskeresők, álláskeresési ellátásukat már kimerített álláskeresők, csoportos létszámcsökkentésben érintettek, elavult/nem hasznosítható szakképzettséggel rendelkezők. Projektbe bevont létszám év Bérköltség támogatás Bértámogatás 50 év feletti Munkatapasztalat célcsoport (max. -szerzés (90 nap) 3X4 hónap) Pályakezdők bérköltség támogatása Sárvár Vas megye

23 A bér-, illetve bérköltség-támogatások igénybevevői jellemzően a mikro- és kisvállalkozások, 1-1 fő felvételével. Képzés Vállalkozóvá válás támogatása Utazási támogatás Lakhatási támogatás Sárvár Vas megye Munkaerőpiaci képzés A TÁMOP program keretében a legtöbb álláskeresőnek munkaerő-piaci képzéssel tudtuk segíteni a munkához jutását ban legtöbben jogosítványszerző, gépkezelő, szállodai szobaasszony, illetve nyelvi képzéseken vettek részt. Az Egységes Segélyhívó Rendszer hívásfogadó központjába felvételt nyertek képzése is többségében ebből a keretből került finanszírozásra ben az álláskeresők között a legnépszerűbb tanfolyamok a targoncavezető, jogosítványszerző és a nyelvi képzések voltak. Munkaerő-piaci képzés támogatására a decentralizált Foglalkoztatási alaprészből csak ban került sor, ekkor 11 fő végezhette el az ESR operátor képzést ban a képzésbe kerülők közül 51 fő, 2014-ben pedig 38 fő volt sárvári lakos. Vállalkozóvá válás támogatása Az álláskeresők vállalkozóvá válását majdnem kizárólag a TÁMOP programból tudtuk támogatni. (2013-ban a decentralizált Foglalkoztatási Alaprészből 3 fő, 2014-ben 4 fő kapott támogatást.) A vállalkozók többsége a város fejlődő turizmusára alapozta a tevékenységét. Többségük fodrász, kozmetikus, kéz- és lábápoló, fényképész, szálláshely-szolgáltató tevékenységi körben indította el a vállalkozását. Közfoglalkoztatás a kirendeltség területén, A kirendeltség rendelkezésére bocsátott keretet egy előzetes terv alapján osztotta el annak érdekében, hogy a központilag előírt létszám foglalkoztatása megtörténjen. A tervezésnél figyelembe vettük a település nagyságát, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők számát, zöldterületek nagyságát, illetve egyéb tényezőket. Felhívtuk az önkormányzatok figyelmét az FHT-ben részesülők esetében a legalább 30 nap munkaviszony megszerzésének lehetőségére. A fentiek, illetve a rendelkezésre álló pénzügyi keret alapján a közfoglalkoztatást az önkormányzatok, illetve intézmények részére személyenként 3 hónapra, napi 6 órás foglalkoztatással és 70 %-os mértékben tudtuk támogatni. A közfoglalkoztatási programok döntően áprilisban elindultak el. A megtakarításokat és a fel nem használt kereteket további igények kielégítésére fordítottuk. Az első félévben 39 önkormányzat, illetve intézmény valamint a bejcgyertyánosi Teleház igényelt támogatást. Közfoglalkoztatásba 74 fő került, mely ezer Ft elkötelezettséget jelentett. (A kazánprogram keretében januártól 4 fő került felvételre. )

24 Az téli közfoglalkoztatási program elindulásáig összesen 44 munkáltatóval 72 támogatási szerződést kötött a kirendeltség. Szervezeti egységek A BM részérő l elvárt belépő k száma Közfoglalkoztatásb a belépők tényleges létszáma Teljesítés i arány Rendelkezésr e álló keret Felhasznált forrás Teljesítés i arány (fő) (fő) (%) (Ft) (Ft) (%) Celldömölk ,3% ,39% Körmend ,6% ,29% Kőszeg ,0% ,47% Sárvár ,0% ,21% Szentgotthár ,2% 45 d ,64% Szombathely ,2% ,52% Vasvár ,3% ,51% 176,8% Vas megye ,66% Az országos közfoglalkoztatási programok (erdészet, vízügy, közút, rendőrség, kormányhivatal, katasztrófavédelem) márciusban indultak, amelynek keretében 159 fő került alkalmazásra. Az időközben megüresedett helyekre a kirendeltség rövid időn belül tudott új munkaerőt közvetíteni. Téli közfoglalkoztatási program a kirendeltség területén (2013. november április 30.) November 1-től 55 fő, december 1-től újabb 64 fő felvételére került sor az önkormányzatokhoz, december 1-től Sárváron (2 csoport), Bejcgyertyánosban, Káldon, Meggyeskovácsiban és Répcelakon alapkompetencia képzésben vettek részt március 30-ig. A szakmai tanfolyamokon (kisgépkezelő, konyhai kisegítő, település-karbantartó, házi betegápoló) decembertől összesen 57 fő vett részt. Az előzetesen januárra tervezett felvételeket előrehozták, így december elejével további 50 fő felvételére került sor az önkormányzatokhoz a téli munkák elvégzésére. Ennek keretében a kazánprogramban résztvevő önkormányzatok (Hegyfalu, Ölbő, Szeleste, Vasegerszeg) továbbfoglalkoztathatták a korábban november végéig - náluk dolgozó létszámot, 8 főt. A foglalkoztatókkal a megállapodások megkötése, a közvetítések, illetve az orvosi vizsgálatra irányítás minden esetben időben megtörtént. Március 1-ével a közfoglalkoztatási program keretében további 64 fő állt munkába az önkormányzatoknál, amelyből a sárvári Városgondnokság 20 főt alkalmazott. A kirendeltség területén működő önkormányzatok többsége is vett még fel közfoglalkoztatottakat április végéig szóló szerződéssel. A téli önkormányzati közfoglalkoztatás résztvevői közül 19 fő tudott az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedni.

25 Az országos közfoglalkoztatási programokban résztvevő munkáltatók és foglalkoztatottak létszáma: Erdészet: 29 fő - Sárvár 12 fő - Vasvár Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság: 39 fő Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság: 7 fő Rendőrség: 5 fő Katasztrófavédelem: 2 fő Közút: 4 fő Őrségi Vízrendezési Társulat: 1 fő Kormányhivatal: 8 fő Nemzeti Művelődési Intézet 11 fő Közfoglalkoztatás Sárvár városban, A sárvári álláskeresők közül novembertől 41 fő dolgozott az országos közfoglalkoztatást bonyolító munkáltatónál. Az önkormányzat és intézményeinél összesen 70 fő állt közfoglalkoztatási jogviszonyban. Alapkompetencia, illetve szakmai ismereteket nyújtó tanfolyamokon 28 fő vett részt. Közfoglalkoztatás a kirendeltség területén, A téli közfoglalkoztatási program május 1-vel ért véget, aminek következtében a kirendeltségnek mintegy 400 fő ismételt álláskereső regisztrálását kellett elvégezni. Az országos programot bonyolító közfoglalkoztatókhoz május 1-vel, illetve május 6-ával visszaközvetítettük az álláskeresőket. Az önkormányzati közfoglalkoztatás első üteme május 15-től, május 19-től, illetve június 1- tól indult és szeptember 30-ig tartott. A kirendeltség a központ által biztosított pénzügyi keretből általánosan 80 %-os mértékű támogatást állapított meg. A kistérségi Start mintaprogram keretében, mely területünkön 2014-ben új programként jelent meg, Bejcgyertyános (13 fő), Meggyeskovácsi (8 fő), Vásárosmiske (5 fő) kezdte meg a foglalkoztatást június 1-től. A közfoglalkoztatás a program keretében október 31-ig tart. Július elejétől újabb közfoglalkoztatási lehetőségek nyíltak az önkormányzatok és intézményeik részére augusztus 31-ig. A támogatás bérköltség tekintetében ekkor 100 %-os mértékű, illetve a bér és járulékai 10%-áig közvetlen költség támogatása is lehetséges volt már. A nyári közfoglalkoztatási programok folytatódtak. Július 31-én érkezett tájékoztatás szerint újabb közfoglalkoztatási lehetőség nyílt az önkormányzatok és intézményeik részére: augusztus 1-től október 31-ig. A támogatás 100%-os mértékű, illetve a bér+járulékok 10 %- áig közvetlen költség támogatására ismételten lehetőség volt. A júliustól augusztus végéig foglalkoztatottak esetében lehetőség volt - az önkormányzat kérésére - a közfoglalkoztatás meghosszabbítására. 24 fő foglalkoztatása került meghosszabbításra. Szeptembertől október végéig további 10 fő foglalkoztatását támogatta a kirendeltség. Az önkormányzati közfoglalkoztatásban összesen 164 fő dolgozik. A szerződések október 31-ig, a Városgazdálkodás esetében 22 főre vonatkozóan november 16-ig meghosszabbításra kerültek. Az önkormányzati közfoglalkoztatásba bevontak közül 10 fő helyezkedett el támogatás nélkül az elsődleges munkaerőpiacon. Az országos közfoglalkoztatásban résztvevők szerződését a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság kivételével meghosszabbították november 30-ig, illetve február 28-ig. A Vízügyi Igazgatóság szeptemberben megszüntette a közfoglalkoztatottak szerződését és október 1-től többségüket ismételten alkalmazásba vette. Foglalkoztatásuk szintén február 28-ig szól.

26 Közfoglalkoztatás Sárvár városban, Az országos közfoglalkoztatók összesen 47 sárvári álláskereső részére biztosítottak munkát. Az önkormányzatnál és intézményeinél 52 főt vontak be a munkába, segítve ezzel a város életét. Nyári diákmunka program Az első alkalommal 2013-ban meghirdetett program célja, hogy az inaktív fiatalok száma ne növekedjen tovább. A program ennek megfelelően prevenciós jelleggel, már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is. A program ezen felül biztosítani kívánta az önkormányzatoknál és a 100 %-ban önkormányzati fenntartású alapfeladat ellátását szolgáló intézményekben a nyári szabadságolási időszakban jelentkező kisegítő munkaerőigények kielégítését is. A program keretében az önkormányzatok, önkormányzati fenntartású alapfeladat ellátását szolgáló intézmények lehettek a támogatott munkaadók, akik legkorábban július 1-jétől legfeljebb 2 hónap időtartamra nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalokat foglalkoztathattak munkaviszony keretében, teljes vagy részmunkaidőben, bérköltség támogatással. A kirendeltség összesen 59 fő foglalkoztatását támogatta. Sárvár Város Önkormányzata 2 főt, (1 fő 7 óra Ft/hó, 1 fő 8 óra Ft/hó), a múzeum 4 főt (8 óra Ft/hó) alkalmazott júniusában ismét meghirdetésre került a diákmunka program. A fiatalok idén is maximum két hónapra, augusztus 31-ig állhattak munkába napi hat órás munkaidővel, azonban a kirendeltség rendelkezésére álló pénzügyi keret 1 fő részére max. 1 hónapra tette lehetővé a támogatást. A pótlólagos igénylésre július 21-én érkezett keret. Ennek köszönhetően a diákmunka programban összesen 83 fő vehetett részt, a megállapított támogatás összege Ft volt. Sárváron az önkormányzat 5 fő, valamint intézményei közül a múzeum foglalkoztatott 12 fő diákmunkást 1-1 hónapra. Ez utóbbi reméljük nagy segítséget jelentett az idegenforgalmi szezonban a turisták fogadásában. Közérdekű munkavégzés április 15-től a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló évi II. törvény alapján folytatott eljárásokra, valamint a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény szerinti közigazgatási bírság helyébe lépő közérdekű munka végrehajtásával kapcsolatos feladatokat a munkaügyi szervezet végzi. Közérdekű munkára kell/lehet jelentkeznie annak a személynek, akinek 1. a szabálysértési hatóság vagy a bíróság meghallgatás vagy tárgyalás során közérdekű munka büntetést szabott ki, 2. a szabálysértési hatóság vagy bíróság által kiszabott, de meg nem fizetett pénzbüntetése illetve helyszíni bírsága közérdekű munkára átváltható és a közérdekű munkát választja, 3. Az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése esetén közérdekű munka büntetés szabható ki. Ha az elkövető a közérdekű munka elvégzését nem vállalja, a szabálysértési hatóság pénzbírságot szabhat ki. Amennyiben megállapítható, hogy ez közérdekű munka visszautasítása miatt kiszabott pénzbírság, úgy közérdekű munkával való megváltásának nincs helye. 4. közigazgatási bírságát a hatóság végzésben közérdekű munkára változtatta át. Az eltelt időszakról az alábbi adatokkal, tapasztalatokkal rendelkezünk:

27 2012-ben 17 fő, 18 esetben jelentkezett a kirendeltségen közérdekű munkavégzésre. Nemek szerinti megoszlásuk: 15 férfi és 2 nő. 14 ügyben dolgozták le a kiszabott munkavégzést ban 38 fő érkezett közérdekű munkára, összesen 48 ügyben. Az előző évhez hasonlóan az érintettek közül 2 fő volt a nő. 39 esetben zárult le az ügy a munkavégzéssel ben 34 ügy miatt 27 fő volt érintett, közülük 4 fő volt nő. 26 esetben dolgozták le a pénzbírságot. A közérdekű munkavégzésre jelentkezők jellemzően általános iskolát, vagy szakmunkásképzőt végeztek. Nagyon alacsony az érettségivel, illetve az egyetemi, illetve főiskolai végzettséggel rendelkezők aránya. A foglalkoztatásban résztvevő munkáltatók többsége helyi önkormányzat, kisebb részben intézmény, illetve közfoglalkoztató. Legtöbb személy számára a Városgazdálkodás biztosított munkalehetőséget. Álláskeresést, elhelyezkedést segítő szolgáltatásaink A hozzánk forduló álláskeresők és állást változtatni szándékozók számára már az információs pultnál rendelkezésre állnak az aktuális állásajánlatok, a munkáltatók álláshirdetései. Az információs munkakört ellátó munkatársunk pontos tájékoztatást ad az álláskeresési ellátásokról, az ügyintézés menetéről, a szolgáltatásokról, a munkáltatói tájékoztatókról. Az elhelyezkedési lehetőségekről, a térség munkaerőpiacáról a térségi foglalkoztatási tanácsadó nyújt információt. Önéletrajz készítésében, továbbításában folyamatosan rendelkezésére áll az álláskeresőknek. Fontos feladata a munkáltatók tájékoztatása a foglalkoztatást érintő kedvezményekről, támogatási lehetőségekről, segítségnyújtás az állásajánlatok hirdetésében, az üres álláshelyek betöltésében. Az ügyfélszolgálati ügyintézők felelőssége és lehetősége, hogy munkatanácsadásra, álláskeresési tréningekre, álláskereső klubba irányítsa azokat az álláskeresőket, akiknek arra szükségük van. A munkaerőpiaci szervezet új feladatai Ifjúsági Garancia Program meghirdetése: az uniós kezdeményezés célja, hogy valamennyi 25 év alatti fiatal a munkahelye elvesztését, vagy a formális tanulás befejezését követő négy hónapon belül színvonalas állásajánlatot kapjon, illetve további oktatásban, tanulószerződéses gyakorlati képzésben vagy gyakornoki képzésben részesüljön. Országos

28 terv: A téli közfoglalkoztatási program végrehajtása A kirendeltség már megkapta a november 1-től február 28-ig tartó önkormányzati közfoglalkoztatás finanszírozására szolgáló keretét és meghatározásra került az elvárt foglalkoztatandó létszám. Várhatóan újabb keret érkezik, továbbá újabb lehetőségek lesznek szakmai képzéseken (házi betegápoló, targoncavezető, kisgépkezelő, növényvédelmi alapismeretek, park-, és kertépítő, temetőkertész munkás, település-karbantartó, kulturális közösségszervezés alapjai) történő részvételre. A képzéseket a tavalyihoz hasonlóan Az újra tanulok! uniós projekt finanszírozza majd. Sárvár, október 27. Kiss Tamara kirendeltségvezető

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében december december. már jan. feb.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében december december. már jan. feb. Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2011. DECEMBER 2011. december 20-án a Tolna megyei munkaügyi kirendeltségek nyilvántartásában 13.706 álláskereső szerepelt, amely

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében szeptember szeptember. aug. okt jan.

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében szeptember szeptember. aug. okt jan. A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2015. SZEPTEMBER 2015. szeptember 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában 8.857 álláskereső szerepelt, amely

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében február február. nov. dec jan.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében február február. nov. dec jan. 1 Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 215. FEBRUÁR 215. február 2-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 1.49 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében május május. máj. márc

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében május május. máj. márc Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2012. MÁJUS 2012. május 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 13.296 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2013. augusztus - 2015. augusztus

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2013. augusztus - 2015. augusztus A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2015. AUGUSZTUS 2015. augusztus 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában 8.581 álláskereső szerepelt, amely

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2014. november

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében november november

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében november november Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2011. NOVEMBER 2011. november 20-án a Tolna megyei munkaügyi kirendeltségek nyilvántartásában 12 842 álláskereső szerepelt, amely

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében október október

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében október október Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2012. OKTÓBER 2012. október 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 13.118 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében november november. okt. febr

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében november november. okt. febr Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2012. NOVEMBER 2012. november 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 13.503 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében május május

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében május május A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 215. MÁJUS 215. május 2-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában 9.454 álláskereső szerepelt, amely az előző

Részletesebben

A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN

A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2015. 2015. június 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában 8.817 álláskereső szerepelt, amely az előző hónaphoz

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében december december. okt. febr. márc. nov 2012.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében december december. okt. febr. márc. nov 2012. Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2012. DECEMBER 2012. december 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 14.647 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében szeptember szeptember

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében szeptember szeptember Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2012. SZEPTEMBER 2012. szeptember 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 13.356 álláskereső

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2016.május május. júli.

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2016.május május. júli. A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2018. MÁJUS Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2018. május 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében április április. júli. márc. febr. júni. ápr.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében április április. júli. márc. febr. júni. ápr. 1 Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2015. ÁPRILIS 2015. április 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 10.137 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében január január. okt jan. ápr.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében január január. okt jan. ápr. Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2013. JANUÁR 2013. január 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 15.851 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében április április. júni. júli. máj. ápr.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében április április. júni. júli. máj. ápr. Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2013. ÁPRILIS 2013. április 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 13.842 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

Munkaügyi Központja. álláskeresők száma álláskeresők aránya* júli. szept. jún. febr márc

Munkaügyi Központja. álláskeresők száma álláskeresők aránya* júli. szept. jún. febr márc Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2012. JÚLIUS 2012. július 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 13.186 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében március március. júni. máj. ápr.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében március március. júni. máj. ápr. Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2013. MÁRCIUS 2013. március 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 15.507 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében április április

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében április április 1 Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2014. ÁPRILIS Tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma. 2014. április 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi

Részletesebben

máj dec jan. szept.

máj dec jan. szept. A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2018. JÚNIUS Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2018. június 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében szeptember szeptember. aug. nov.

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében szeptember szeptember. aug. nov. A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2018. SZEPTEMBER Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2018. szeptember 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2015.december december. okt. márc. máj. aug. szept. febr.

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2015.december december. okt. márc. máj. aug. szept. febr. A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2017. DECEMBER Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2017. december 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási

Részletesebben

máj júni. Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási főosztály

máj júni. Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási főosztály A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2018. JÚLIUS Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2018. július 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében január január. márc. ápr. júni. júli.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében január január. márc. ápr. júni. júli. 1 Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 215. JANUÁR 215. január 2-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 9.465 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2016.április április. júni. júli. márc. aug. szept.

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2016.április április. júni. júli. márc. aug. szept. A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2018. ÁPRILIS Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2018. április 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében március március. júni. júli. máj. febr.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében március március. júni. júli. máj. febr. 1 Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 215. MÁRCIUS 215. március 2-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 11.345 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében december december. júli. aug. márc. febr. dec.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében december december. júli. aug. márc. febr. dec. 1 Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 214. DECEMBER 214. december 2-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 9.465 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

A megyei és a kiskunmajsai munkanélküliség jellemzői

A megyei és a kiskunmajsai munkanélküliség jellemzői A megyei és a kiskunmajsai munkanélküliség jellemzői Bács-Kiskun megyében, 2015 januárjában egy év távlatában csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma 1456 fővel (5,6%-kal). A nyilvántartott álláskeresők

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében május május. aug. szept. júni. máj. ápr. nov. dec.

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében május május. aug. szept. júni. máj. ápr. nov. dec. A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2017. MÁJUS Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2017. május 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében augusztus augusztus. okt. nov. szept. júni. júli.

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében augusztus augusztus. okt. nov. szept. júni. júli. A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2018. AUGUSZTUS Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2018. augusztus 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási

Részletesebben

MUNKAERŐPIACI HELYZET, FOGLALKOZTATÁST ELŐSEGÍTŐ TÁMOGATÁSOK, SZOLGÁLTATÁSOK

MUNKAERŐPIACI HELYZET, FOGLALKOZTATÁST ELŐSEGÍTŐ TÁMOGATÁSOK, SZOLGÁLTATÁSOK MUNKAERŐPIACI HELYZET, FOGLALKOZTATÁST ELŐSEGÍTŐ TÁMOGATÁSOK, SZOLGÁLTATÁSOK Kovács Gábor osztályvezető Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében február február. aug. szept. júni. júli. máj. febr. márc.

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében február február. aug. szept. júni. júli. máj. febr. márc. A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2017. FEBRUÁR Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2017. február 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a munkaerőpiac főbb folyamatairól Heves megyében július

T Á J É K O Z T A T Ó a munkaerőpiac főbb folyamatairól Heves megyében július Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja T Á J É K O Z T A T Ó a munkaerőpiac bb folyamatairól Heves megyében 2012. ius A megye munkáltatói több mint ezer új álláshelyet jelentettek be kirendeltségeinken

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2015.augusztus augusztus. júni. júli. dec. febr. nov.

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2015.augusztus augusztus. júni. júli. dec. febr. nov. A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2017. AUGUSZTUS Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2017. augusztus 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2015.szeptember szeptember. aug. dec. febr. júli.

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében 2015.szeptember szeptember. aug. dec. febr. júli. A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2017. SZEPTEMBER Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2017. szeptember 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási

Részletesebben

A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN JÚLIUS

A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN JÚLIUS A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2016. JÚLIUS 2016. július 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában 7.464 álláskereső szerepelt, amely az előző

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében május május

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében május május A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2016. MÁJUS 2016. május 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában 7.472 álláskereső szerepelt, amely az előző

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében október október

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében október október A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2015. OKTÓBER 2015. október 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában 8.727 álláskereső szerepelt, amely az előző

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében február február. máj. ápr. febr. márc jan.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében február február. máj. ápr. febr. márc jan. 1 Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2014. FEBRUÁR A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy egy éves távlatban tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében november november

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében november november A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2016. NOVEMBER Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2016. november 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében augusztus augusztus

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében augusztus augusztus A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2016. AUGUSZTUS Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2016. augusztus 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében január január

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében január január A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2016. JANUÁR 2016. január 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában 8.865 álláskereső szerepelt, amely az előző

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében november november

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében november november A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2015. NOVEMBER 2015. november 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában 8.743 álláskereső szerepelt, amely az

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében szeptember szeptember. júni.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében szeptember szeptember. júni. 1 Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2014. SZEPTEMBER 2014. szeptember 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 9.685 álláskereső

Részletesebben

aug jan. febr. júli. ápr. máj.

aug jan. febr. júli. ápr. máj. A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2016. JÚNIUS 2016. június 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában 7.220 álláskereső szerepelt, amely az előző

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL MÁJUS

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL MÁJUS TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 213.. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben %-ban

Részletesebben

Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 30-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 30-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. 4/2014.(I.30.) határozat a közfoglalkoztatás lehetőségeiről, a foglalkoztatottság

Részletesebben

- 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ Sátoraljaújhelyi Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ. a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról

- 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ Sátoraljaújhelyi Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ. a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról - 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ i Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról, 2006. május 31. Napjaink gyorsan változó világában a munkahely megszerzése

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL ÁPRILIS

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL ÁPRILIS TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 213.. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben %-ban

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében április április

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében április április A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2016. ÁPRILIS 2016. április 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában 8.073 álláskereső szerepelt, amely az előző

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében október október

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében október október A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2016. OKTÓBER Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2016. október 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében szeptember szeptember. álláskeresők száma álláskeresők aránya* okt.

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében szeptember szeptember. álláskeresők száma álláskeresők aránya* okt. A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2016. SZEPTEMBER Nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2016. szeptember 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában

Részletesebben

Foglalkoztatás- és szociálpolitika

Foglalkoztatás- és szociálpolitika Foglalkoztatás- és szociálpolitika Munkanélküliség 2008/09 I. félév Dr. Teperics Károly egyetemi adjunktus E-mail: teperics@puma.unideb.hu Gazdaságilag aktív nem aktív népesség A gazdaságilag aktív népesség

Részletesebben

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007. (VI.27.)Ör a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról Apátfalva Község Önkormányzat

Részletesebben

TÁMOP 1.1.2-11/1-2012-0001 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)

TÁMOP 1.1.2-11/1-2012-0001 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Vállalkozói Fórum Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2014. október 21. Az Európai

Részletesebben

Munkaerő-piaci helyzetkép

Munkaerő-piaci helyzetkép A tartalomból: Főbb megyei adatok 2 Munkaerő-piaci helyzetkép Csongrád megye 2015. augusztus Álláskeresők száma 3 Álláskeresők aránya 3 Összetétel adatok 4 Ellátás, iskolai végzettség 5 Áramlási információk

Részletesebben

Munkaerőpiaci támogatási rendszer Magyarországon

Munkaerőpiaci támogatási rendszer Magyarországon Munkaerőpiaci i rendszer Magyarországon Támogatás Feltételek Célcsoport formája mértéke % időtartama (hó) továbbfoglalkoztatá si kötelezettség nettó létsz. növelési kötelezettség felmond tilalom mindenkire

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a munkaerőpiac főbb folyamatairól Heves megyében április

T Á J É K O Z T A T Ó a munkaerőpiac főbb folyamatairól Heves megyében április Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja T Á J É K O Z T A T Ó a munkaerőpiac bb folyamatairól Heves megyében 2012. ilis A megye munkáltatói 1,7 ezer új álláshelyet jelentettek be kirendeltségeinken

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL MÁRCIUS

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL MÁRCIUS TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 213.. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben %-ban

Részletesebben

TOVÁBB CSÖKKENT AZ ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA

TOVÁBB CSÖKKENT AZ ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA A NEMZETI FOGLALKOZTATÁSI SZOLGÁLAT LEGFRISSEBB ADATAI ALAPJÁN 2014. július TOVÁBB CSÖKKENT AZ ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA, ÖSSZETÉTELE ÉS ARÁNYA

Részletesebben

TOVÁBB CSÖKKENT AZ ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA

TOVÁBB CSÖKKENT AZ ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA A NEMZETI FOGLALKOZTATÁSI SZOLGÁLAT LEGFRISSEBB ADATAI ALAPJÁN 2014. augusztus TOVÁBB CSÖKKENT AZ ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA, ÖSSZETÉTELE ÉS

Részletesebben

TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Szakmai Nap

TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Szakmai Nap TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Szakmai Nap Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2013. április 8. TÁMOP

Részletesebben

(2) Szakosított ellátás: - ápolást- gondozást nyújtó bentlakásos otthon: Magyarország közigazgatási területe.

(2) Szakosított ellátás: - ápolást- gondozást nyújtó bentlakásos otthon: Magyarország közigazgatási területe. Vaja város képviselő testületének 7/2018 (VI.14..) önkormányzati rendelete A személyes gondoskodást nyújtó alapellátások és szakosított ellátások helyi szabályairól Vaja Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Projekt azonosítószáma: TÁMOP / vagy, attól függően melyik projekthez kapcsolódik DOKUMENTUM 5.

Projekt azonosítószáma: TÁMOP / vagy, attól függően melyik projekthez kapcsolódik DOKUMENTUM 5. Projekt azonosítószáma: TÁMOP-4.1.1-08/1-2009-005 vagy, attól függően melyik projekthez kapcsolódik Projekt azonosítószáma: TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019 DOKUMENTUM 5. Foglalkoztatottság és munkanélküliség

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL JÚNIUS

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL JÚNIUS TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 213.. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben %-ban

Részletesebben

TERVEZET. A Kormány. / 2012.( ) Korm. rendelete Egyes foglalkoztatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról

TERVEZET. A Kormány. / 2012.( ) Korm. rendelete Egyes foglalkoztatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány / 2012.( ) Korm. rendelete Egyes foglalkoztatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány 1. alcím tekintetében a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991.

Részletesebben

AZ ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA 400 EZER ALÁ CSÖKKENT

AZ ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA 400 EZER ALÁ CSÖKKENT A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA A NEMZETI FOGLALKOZTATÁSI SZOLGÁLAT LEGFRISSEBB ADATAI ALAPJÁN 2014. szeptember AZ ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA 400 EZER ALÁ CSÖKKENT NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA, ÖSSZETÉTELE

Részletesebben

Az intézmény által nyújtott szolgáltatások

Az intézmény által nyújtott szolgáltatások Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai 2400 Dunaújváros Dunasor 15. Tel: 25/500-641, 25/409-542 Fax: 25/401-821 e-mail: eszi1@invitel.hu Az intézmény által nyújtott

Részletesebben

Foglalkoztatási támogatások 2011-ben Jáger László

Foglalkoztatási támogatások 2011-ben Jáger László Foglalkoztatási támogatások 2011-ben Jáger László kirendeltségvezető Támogatások Foglalkoztatás bővítését elősegítő bértámogatás Pályakezdők munkatapasztalat szerzés támogatása Mobilitási támogatás MKKv

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL JANUÁR

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL JANUÁR TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 2013. jan. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben

Részletesebben

Tájékoztató Szuhakálló község évi foglalkoztatás-politikai helyzetéről

Tájékoztató Szuhakálló község évi foglalkoztatás-politikai helyzetéről KAZINCBARCIKAI JÁRÁSI HIVATAL JÁRÁSI MUNKAÜGYI KIRENDELTSÉGE Ügyiratszám: 25869-0/2014-0503 Tárgy: Tájékoztató- Szuhakálló Ügyintéző (telefon): Zsuponyó Nikolett Melléklet: Tájékoztató Szuhakálló község

Részletesebben

MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci adatok

MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci adatok MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci adatok Regisztrált álláskeresők száma Győr-Moson-Sopron megyében 2010 2014 20 000 18 000 16 000 14 000 12 000 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 - j a n. f e b r. m á r c.

Részletesebben

A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN Társulási Tanács: Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 9. (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci helyzetkép Csongrád megye 2012. június 6721 Szeged, Bocskai u. 10-12. +36 (62) 561-561 +36 (62) 561-551 www.csmkh.hu csongradkh-mk@lab.hu

Részletesebben

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci helyzetkép Csongrád megye 2012. december 6721 Szeged, Bocskai u. 10-12. +36 (62) 561-561 +36 (62) 561-551 www.csmkh.hu csongradkh-mk@lab.hu

Részletesebben

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci helyzetkép Csongrád megye 2013. április 6721 Szeged, Bocskai u. 10-12. +36 (62) 561-561 +36 (62) 561-551 www.csmkh.hu csongradkh-mk@lab.hu

Részletesebben

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci helyzetkép Csongrád megye 2013. február 6721 Szeged, Bocskai u. 10-12. +36 (62) 561-561 +36 (62) 561-551 www.csmkh.hu csongradkh-mk@lab.hu

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

(1) Az Önkormányzat a személyes gondoskodás keretében a következő ellátásokat nyújtja:

(1) Az Önkormányzat a személyes gondoskodás keretében a következő ellátásokat nyújtja: Székkutas Község Önkormányzat egységes szerkezetbe foglalt 8/1993. (VI. 26.) ktr. számú rendelete a szociális törvény alapján biztosított Személyes gondoskodás formáiról Székkutas Község Önkormányzat képviselőtestülete

Részletesebben

Foglalkozást segítő kormányzati intézkedések, pályázati lehetőségek

Foglalkozást segítő kormányzati intézkedések, pályázati lehetőségek Foglalkozást segítő kormányzati intézkedések, pályázati lehetőségek Ádám Sándor főosztályvezető Munkaerőpiaci Programok Főosztály Nemzetgazdasági Minisztérium Budapest, 2017. március 7. MUNKAERŐPIACI TRENDEK

Részletesebben

TÁMOP /

TÁMOP / Projekt főbb adatai Főkedvezményezett: Nemzetgazdasági Minisztérium Kedvezményezettek: 18 megye Konzorciumi megvalósítás - partnerség - szerződés vezető Projekt összköltsége 111 390 000 000 Ft Hajdú Bihar

Részletesebben

A ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA NYITÓ KONFERENCIA ZALAEGERSZEG, SZEPTEMBER 7.

A ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA NYITÓ KONFERENCIA ZALAEGERSZEG, SZEPTEMBER 7. A ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA NYITÓ KONFERENCIA ZALAEGERSZEG, 2016. SZEPTEMBER 7. A ZALA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZEREPE A TOP-5.1.1-15-ZA1-2016-00001 PROJEKT LEBONYOLÍTÁSÁBAN DR.

Részletesebben

MUNKAERŐ-PIACI HELYZET VAS MEGYÉBEN 2015.ÉV

MUNKAERŐ-PIACI HELYZET VAS MEGYÉBEN 2015.ÉV MUNKAERŐ-PIACI HELYZET VAS MEGYÉBEN 2015.ÉV Készítette: Harangozóné Vigh Ilona főosztályvezető 2016. április Foglalkoztatási Főosztály 9700 Szombathely, Vörösmarty Mihály u. 9. 9701 Szombathely, Pf.: 265

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 14-./2017. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató

Részletesebben

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci helyzetkép Csongrád megye 2013. május 6721 Szeged, Bocskai u. 10-12. +36 (62) 561-561 +36 (62) 561-551 www.csmkh.hu csongradkh-mk@lab.hu

Részletesebben

Módosító okirat. 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye

Módosító okirat. 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye 459/2015. (XII. 17.) KÖKT határozat a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ alapító okirata módosításáról (17 igen, egyhangú szavazattal) 1. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2010. (IV. 20.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete

KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2010. (IV. 20.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2010. (IV. 20.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete a személyes gondoskodás keretébe tartozó egyes szociális és gyermekjóléti

Részletesebben

Munkaerő piaci helyzetkép. Csongrád megye

Munkaerő piaci helyzetkép. Csongrád megye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő piaci helyzetkép Csongrád megye 2011. december 6721 Szeged, Bocskai u. 10-12. +36 (62) 561-561 +36 (62) 561-512 www.csmkh.hu csongradkh-mk@lab.hu

Részletesebben

SZAKMAI KÉPZÉSBEN ÉS MUNKAERŐPIACI ELHELYEZKEDÉSBEN SEGÍTŐ

SZAKMAI KÉPZÉSBEN ÉS MUNKAERŐPIACI ELHELYEZKEDÉSBEN SEGÍTŐ SZAKMAI KÉPZÉSBEN ÉS MUNKAERŐPIACI ELHELYEZKEDÉSBEN SEGÍTŐ TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY A ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA KERETÉBEN TOP-5.1.1-15-ZA1-2016-00001 Készítette: Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-i soros ülésére 6. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Beszámoló a gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok

Részletesebben

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT Munkaerő-piaci helyzetkép Csongrád megye 2011. július 6721 Szeged, Bocskai u. 10-12. +36 (62) 561-561 +36 (62) 561-512 www.csmkh.hu csongradkh-mk@lab.hu

Részletesebben

MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci adatok

MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci adatok MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci adatok Regisztrált álláskeresők száma Győr-Moson-Sopron megyében 2010 2014 20 000 18 000 16 000 14 000 12 000 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 - jan. febr. márc. ápr. máj.

Részletesebben

Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu

Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu Beszámoló A közfoglalkoztatás tapasztalatairól Tisztelt Képviselő-testület! A közfoglalkoztatás

Részletesebben

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye

Munkaerő-piaci helyzetkép. Csongrád megye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA Munkaerő-piaci helyzetkép Csongrád megye 2013. március 6721 Szeged, Bocskai u. 10-12. +36 (62) 561-561 +36 (62) 561-551 www.csmkh.hu csongradkh-mk@lab.hu

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye 1 ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye 2. A költségvetési szerv székhelye: Pápa, Barát u. 9.

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE

HAJDÚ-BIHAR MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE HAJDÚ-BIHAR MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján 2016. év december hónap Jóváhagyta: Foglalkoztatási Főosztály 4024 Debrecen, Piac u. 42-48. Telefon: (36 52)

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési

Részletesebben

FÖLDESI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT VEZETŐJE 4177 Földes,Rákóczi u. 5. Tel.: (54) 465-785 E-mail: tamogatofoldes@g.mail.com

FÖLDESI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT VEZETŐJE 4177 Földes,Rákóczi u. 5. Tel.: (54) 465-785 E-mail: tamogatofoldes@g.mail.com Iktatószám:../2015. FÖLDESI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT VEZETŐJE 4177 Földes,Rákóczi u. 5. Tel.: (54) 465-785 E-mail: tamogatofoldes@g.mail.com 3. E L Ő T E R J E S Z T É S - A Képviselő-testülethez

Részletesebben