Kombinált szabályozó és beszabályozó szelep állandó EQM karakterisztikával

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kombinált szabályozó és beszabályozó szelep állandó EQM karakterisztikával"

Átírás

1 Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek TA-FUS1ON-C Kombinált szabályozó és beszabályozó szelep állandó EQM karakterisztikával Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE A fűtési és hűtési rendszerekhez tervezett innovatív szabályozó és beszabályozó szelepek egy szelepben egyesítik a legfontosabb hidraulikai funkciókat, a szabályozást és a beszabályozást. Az állítható kvs érték és az állandó EQM karakterisztika lehetővé teszik a helyes szelepméretezést és a rendszerek optimális szabályozását. A mérőcsonkok segítségével pontosan mérhető a térfogatáram, a nyomáskülönbség, a hőmérséklet és a rendelkezésre álló nyomáskülönbség.

2 Állítható kvs-érték Lehetővé teszi a rendszerhez illeszkedő kvs érték pontos beállítását. Állandó (független) EQM karakterisztika EQM szelepkarakterisztika minden beállítási értéknél. Öntömítő mérőcsatlakozók Egyszerű és pontos mérés a beszabályozáshoz, hibakereséséhez és teljesítményméréshez. Meghajtók A szelepek és meghajtóik együtt szállítva megfelelő, optimális szabályozási teljesítményt és egyszerűsített kiválasztást biztosítanak. Műszaki ismertető Alkalmazási terület: Fűtési és hűtési rendszerekben. Funkciók: Szabályozás (független EQM) Beszabályozás Előbeállítás (Kvs) Mérés (ΔpV, ΔH, T, q) Zárás (rendszer karbantartáshoz) Méretek: DN Névleges nyomás: DN 3-50: DN 5-150: és Max. nyomáskülönbség a szelepen (ΔpV): DN 3-50: 350 kpa = 3,5 bar DN 5-150: 00 kpa = bar Javasolt beállítási tartomány (Kv max ): DN 3:,3-1, DN 0:,-1, DN 50:,03-33,0 DN 5:,-5,0 DN 0: 3,5-0 DN 0: 5,-10 DN 15:,-0 DN 150: 1-00 Fontos: A megadott értékek ideiglenesek és változhatnak. Kérjük keresse fel honlapunkat a legfrissebb információkért. Kv max = m 3 /h, 1 bar nyomáskülönbség mellett minden előbeállítási értéknél és teljesen nyitott szelepállásnál. Szelepemelkedés: 0 mm Arányossági sáv: >0 (minden ajánlott beállításnál) Szivárgási osztály: Tömören záró. Jelleggörbe: Állandó (független) EQM. Hőmérséklet: Legmagasabb üzemi hőmérséklet: 10 C Legalacsonyabb üzemi hőmérséklet: -0 C Közeg: Víz, semleges folyadékok, víz-glikol keverék. (Egyéb közegek esetén vegye fel a kapcsolatot a TA Hydronics-szal.) Anyagok: DN 3-50: Szeleptest: AMETAL Szelep tányér: AMETAL Szelepülék: EPDM/Rozsdamentes acél Szelepszár tömítés: EPDM anyagú O-gyűrű O-gyűrűk: EPDM Szelepbetét: AMETAL /PPS/PTFE Rugók: Rozsdamentes acél Szelepszár: Rozsdamentes acél DN 5-150: Szeleptest: Gömbgrafitos öntvény EN-GJS-00 Szelep tányér: Rozsdamentes acél Szelepülék: EPDM/Rozsdamentes acél O-gyűrűk: EPDM Szeleptányér mechanizmus: Rozsdamentes acél és sárgaréz Csavarok és anyák: Rozsdamentes acél Az AMETAL a TA Hydronics által gyártott, cinkkiválással szemben ellenálló speciális ötvözet.

3 Felületkezelés: DN 3-50: Nem kezelt DN 5-150: Elektroforézises felületvédelem Jelölés: DN 3-50: TAH, IMI, DN, PN, DR, széria szám és áramlási irány. DN 5-150: TAH, IMI, DN, PN, Kvs, T min / max, széria szám, szeleptest anyaga és áramlási irány, jelölés. CE-jelzés: DN 5-15: CE DN 150: CE 00 * *) Regisztrált szeleptest. Csatlakozás: DN 3-50: Belső menet az ISO szabvány szerint. Menethossz az ISO /1 szabvány szerint. DN 5-150: Karimák az EN--, 1 típus szabvány szerint. Karima-karima távolság az EN 55 sorozat 3 szerint. Működési funkciók DN 3-50 Beállítás DN 3-50 Térfogatáram és nyomásesés mérés DN 3-50 Csatlakoztasson egy TA Hydronics beszabályozó műszert a mérőcsonkokhoz. Állítsa be a műszeren a szelep típusát, méretét és az előbeállítást, majd olvassa le az aktuális térfogatáram értéket a kijelzőről. 1. Nyissa ki teljesen a szelepet a kézikerékkel.. Nyomja le a kézikereket és forgassa a kívánt értékhez, pl.: 5.3. Zárás DN 3-50 ΔH mérés DN 3-50 Csatlakoztasson egy TA Hydronics beszabályozó műszert a mérőcsonkokhoz. Zárja el a szelepet a zárás részben ismertetettek szerint és mérjen. Fontos! A szelepet újra teljesen ki kell nyitni, miután a mérést elvégezte. H 1. Forgassa a szelepet a Closed felirathoz. A szelep újranyitásához forgassa a kézikereket az Open felirathoz. pv MEGJEGYZÉS! A fent említett funkciók alkalmazása előtt mindig gondoskodni kell a szelepmozgató eltávolításáról. 3

4 Működési funkciók DN Beállítás DN Térfogatáram és nyomásesés mérés DN Csatlakoztasson egy TA Hydronics beszabályozó műszert a mérőcsonkokhoz. Állítsa be a műszeren a szelep típusát, méretét és az előbeállítást, majd olvassa le az aktuális térfogatáram értéket a kijelzőről. 1. Lazítsa meg a rögzítő anyát.. Forgassa a beállító csavart a kívánt értékhez a skála szerint, pl Húzza meg a rögzítőcsavart. Zárás DN ΔH mérés DN Csatlakoztasson egy TA Hydronics beszabályozó műszert a mérőcsonkokhoz. Zárja el a szelepet a zárás részben ismertetettek szerint és mérjen. Fontos! Miután a mérést elvégezte a szelepet újra ki kell nyitni a korábban megadott előbeállítási értékig. H pv 1. Lazítsa meg a rögzítő anyát.. Forgassa a térfogatáram beállító csavart az óramutató járásával megegyező irányba ütközésig (0 ±0.5 pozícióba). Az előbeállítás látható a beállító skálán. 3. Húzza meg a rögzítőcsavart. MEGJEGYZÉS! A fent említett funkciók alkalmazása előtt mindig gondoskodni kell a szelepmozgató eltávolításáról. Nyitáskor nyissa a szelepet az előző beállítási értékig. Szelep jelleggörbék DN 3-50 DN Kv/Kv max [%] h [%] Kv/Kv max [%] h [%] Névleges szelepkarakterisztika az ajánlott beállítási értékeknél.

5 Mérési pontosság A térfogatáram maximális eltérése különböző előbeállításoknál DN 3-50 DN ± [%] 1 ± [%] *) *) *) Beállítás. A fordulatok száma a teljes nyitás százalékában. Módosító tényezők A térfogatáram számítások víz közegre érvényesek (+ 0 C). Más, a vízhez hasonló viszkozitású folyadékok esetében (<=0cSt=30E=0S.U.), csak sűrűség kompenzáció szükséges. Kisebb hőmérsékleten a viszkozitás nő és egyes szelepeken lamináris áramlás alakulhat ki. Kisebb szelepeknél, kisebb nyomáskülönbségeknél és a szelep fojtott állásánál ennek veszélye még nagyobb. Az eltérés korrigálását TA Select programmal vagy közvetlenül a TA-SCOPE beszabályozó műszerrel végezhetjük. Zaj A zaj elkerülése érdekében a rendszert megfelelően be kell szabályozni és a kilégteleníteni. A nagyon magas nyomásesés értékek zajosodást okozhatnak és ebben az esetben nyomáskülönbség szabályozó szelepeket kell alkalmazni. A maximális megengedett nyomásesés a zajosodás elkerülése érdekében 00 kpa. 5

6 Záróerő A szükséges záróerő (F), amely képes lezárni a szelepet adott nyomáskülönbség (ΔpV) esetén, a maximális ΔpV értékig. p [kpa] 00 DN 5-0 DN 0 DN 15 DN DN F [N] Kv max értékek Fontos: A megadott értékek ideiglenesek és változhatnak. Kérjük keresse fel honlapunkat a legfrissebb információkért. Pozíció DN 3,3 3,1 3,,5 5,3,51,3,55 11,1 1, DN 0, 3,5,0 5,35,55,30, 1,3 1, 1, DN 50,03,1 11, 1,0 1,3 1,0,,0 30, 33,0 Pozíció DN 5 1, 15,0 1, 0,,, 3,5 1, 51, 5 DN 0 1, 3,1,1 31, 3,5, 53,1,3, 0 DN 0,1 3,5 0,, 5,,, DN 15,5 5,,,1, DN 150,5, DN 5-150: Ajánlott beállítási tartomány.5 (a kvs érték ~0 0%-a). Kv max = m 3 /h, 1 bar nyomáskülönbség mellett minden előbeállítási értéknél és teljesen nyitott szelepállásnál. Méretezés Ha a Δp és a kívánt térfogatáram ismert, akkor a kv érték meghatározható a következő összefüggéssel.

7 Példa A térfogatáram m 3 /h, a ΔpV 35 kpa és a szabályozó jel (bemenő jel) 0- VDC. 1. Nézze a méretező diagramot. (A Kv max képlet szerinti számításakor közvetlenül menjen a. lépéshez).. Húzzon egy egyenes vonalat a m 3 /h és a 35 kpa közé. 3. Olvassa le a metszéspontban a szükséges Kv max értéket a Kv- tengelyről. A példánkban ez az érték, Kv max =1,. Húzzon egy vízszintes vonalat a Kv max 1,-től, mely metszi a megfelelő szelepek beállítási sáv értékeit. Példánkban a DN 0-es szelep beállítási értéke., a DN 50-es szelep beállítási értéke Válassza a legkisebb szelepet (néhány biztonsági tényező figyelembe vétele mellett). Példánkban a DN 50-es szelep a megfelelő.. A kiválasztási táblázatban keresse meg a megfelelő kombinációt. Példánkban a megfelelő cikkszám: Megjegyzés Amennyiben a térfogatáram kívül esik a diagramon feltüntetett értékeken, úgy a leolvasás a következők szerint történjen: Használja a tervezett ΔpV-t és húzzon egy vonalat ahhoz a térfogatáramhoz, mely 0,1- vagy - szerese a tervezett térfogatáramnak, határozza meg a Kv max értéket ugyanilyen arányban (vagyis 0,1- vagy -szeres szorzóval). Kövesse az alábbi példákat: 35 kpa és m 3 /h értékek mellett a Kv max =1, 35 kpa és 1 m 3 /h értékek mellett a Kv max =1, 35 kpa és 0 m 3 /h értékek mellett a Kv max =1 Méretezési diagram, , ,5 0, ,5 3,5 3,5 1, ,5 1, , 0,3 0, 0,5 0, 1,0 1,5,0,5 3,0,0 5, ,3 1 1 l/s m 3 /h Kv max DN mh O kpa,0 0 DN 5-150: Ajánlott beállítási tartomány.5 (a kvs érték ~0 0%-a).

8 Beépítés Alkalmazási példa Szabályozás -utú szeleppel Szelepmozgató telepítése Megközelítőleg 10 mm szabad helyre van szükség a szelepmozgató fölött. ~10 ~10 ~10 TA-FUSION-C Befecskendező kapcsolás TA-FUSION-C Érintésvédelmi osztály Automatikus működés: IP 5 (Kézi működés TA-MC55: IP 30) Megjegyzés: Olvass el figyelmesen a szelepmozgató beépítési utasítását. Elsősorban beltéren történő alkalmazásokhoz. Kültéri telepítés esetén, kérjük vegye fel a kapcsolatot a TA Hydronics-szal. Hűtési rendszerekben a csővezetéket és a szelepet szigetelni szükséges. DN 3-50 Normál csatlakozás esetén Próbálja kerülni a szelep beépítését közvetlenül iránytörés, más szerelvények, szivattyú stb után. A beépítési utasítás betartása elengedhetetlen a pontos méréshez szükséges turbulens áramlási kép kialakulásához. DN D 5D D D Meghajtók Számos nagy teljesítményű arányos szelepmozgató érhető el a TA Hydronics kínálatában (pl.: V, 30V, kényszerműködtetésű) a minél pontosabb folyamatos vagy 3-pont szabályozáshoz, a kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek együtt alkalmazása esetén. Lásd Kiválasztási adattábla. A szelepmozgatókkal kapcsolatos további részeletekért lásd a kapcsolódó TA-MC Szelepmozgatók műszaki dokumentációt vagy lépjen kapcsolatba a TA Hydronics-szal.

9 Kiválasztási adattábla A szelepek és szelepmozgatók együtt kerülnek szállításra az optimális és egyszerű kiválasztás biztosítása miatt. A kódok a kiválasztási adattáblában különböző szelepméret (DN) és meghajtó kombinációkra vonatkoznak. Minden kényszerműködtetésű vagy anélküli szelepmozgatóval szerelt kombináció képes lezárni (vagy kinyitni) 0-tól a maximális ΔpV ( kpa) érték ellenében is. A szelepmozgatókkal kapcsolatos további részeletekért lásd a kapcsolódó TA-MC Szelepmozgatók műszaki dokumentációt vagy lépjen kapcsolatba a TA Hydronics-szal. Cikkszám: -xxxxxx A végleges cikkszámhoz a megfelelő kombinációhoz tartozó kóddal egészítse ki a fenti cikkszámot. Példa: -033 A dőlt betűs termékkódok a kiegészítő funkcióval rendelkező szelepmozgatókat jelölik. TA-MC55Y TA-MC55 TA-MC55 TA-MC0/10 3) TA-MC0/10 3) Bemenő jel: 1) 0()- VDC / 0()- VDC / 0()- VDC / 3-pont 3-pont 0()-0 ma és 0()-0 ma és 0()-0 ma 3-pont 3-pont Kimenő jel: 1) 0- VDC 0- VDC 0- VDC 0- VDC 0- VDC (0()-0 ma) ) (0()-0 ma) ) Tápfeszültség: V V 30 V V 30 V Kényszerműködtetés: Nem Nem Nem Nem Nem DN PN Kvs 3 1 1, , , , , Fontos: A megadott értékek ideiglenesek és változhatnak. Kérjük keresse fel honlapunkat a legfrissebb információkért. 1) A bemenő és kimenő jel értékhatárai felcserélhetők ) Kimenő jel: 0()-0 ma igény esetén (kiegészítő), lépjen kapcsolatba a TA Hydronics-szal. 3) TA-MC10 csak a DN 150 méretű szelepkombinációval alkalmazható. DN 3-50: Belső menet DN 5-150: Karimák

10 Biztonsági szelepmozgatókkal Bemenő jel: Kimenő jel: TA-MC0FSE TA-MC0FSR TA-MC0 FSE TA-MC0 FSR 0()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont 0()- VDC 0()-0 ma 0()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont 0()- VDC 0()-0 ma 3-pont 3-pont 0- VDC 0- VDC Tápfeszültség: V V 30 V 30 V Kényszerműködtetés: záró nyitó záró nyitó DN PN Kvs 3 1 1, , , , , * * Fontos: A megadott értékek ideiglenesek és változhatnak. Kérjük keresse fel honlapunkat a legfrissebb információkért. *) A kényszerműködtetésű meghajtóval szerelt DN 150 méretű szelep igény esetén, vegye fel a kapcsolatot a TA Hydronics-szal. DN 3-50: Belső menet DN 5-150: Karimák Kiválasztási adattábla - egyedi összeállítás Az előre összeállított szelep és szelepmozgató kombinációk biztosítják az optimális szabályozást és az egyszerűsített kiválasztást, emiatt ajánlottak. Bizonyos körülmények esetén, például ha a helyszínre szállítás eltérő időpontokban szükséges, a komponensek egyedi rendelése az alábbi táblázat szerint lehetséges. DN PN Cikkszám Cikkszám Szelepmozgató adapter (egyedi kiválasztás esetén) TA-MC55Y/TA-MC55 TA-MC0 TA-MC10 TA-MC0 FSE/FSR n. a n. a n. a n. a n. a n. a n. a n. a n. a n. a n. a n. a n. a n. a n. a n. a. n. a FSE kérésre FSR n. a n. a. n. a FSE kérésre FSR n. a. = Az adapter a szeleppel együtt kerül szállításra. n. a. = Nem alkalmazható.

11 Cikkek ~10 ØD DN 3-50 Belső menet 0()- VDC / 0()-0 ma, V (TA-MC55Y) DN d D1 D L1 L H1* H Kg Cikkszám ØD1 H 3 G1 1/ , G1 1/ , G , H1* 3-pont, V (TA-MC55) DN d D1 D L1 L H1* H Kg Cikkszám L1 L d 3 G1 1/ , G1 1/ , G , pont, 30 V (TA-MC55) DN d D1 D L1 L H1* H Kg Cikkszám 3 G1 1/ , G1 1/ , G , ()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, V (TA-MC0) 1) ~10 ØD DN d D1 D L1 L H1* H Kg Cikkszám 3 G1 1/ , G1 1/ , G ,5-050 ØD1 H1* H 0()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, 30 V (TA-MC0) 1) DN d D1 D L1 L H1* H Kg Cikkszám L1 L d 3 G1 1/ , G1 1/ , G , *) Magasság a szelepszár tetejéig (menetes szelepekhez). 1) Szelepmeghajtók kiegészítő funkcióihoz, mint a végálláskapcsoló, 0()-0 ma kimenő jel lásd a kapcsolódó TA-MC Szelepmozgatók műszaki dokumentációt. = Áramlási irány A szelepmozgatók minden kombinációja a max. ΔpV értékre méretezett. A szelep és a szelepmozgató egymástól külön van csomagolva a könnyebb kezelhetőség érdekében. 11

12 DN Karimák 0()- VDC / 0()-0 ma, V (TA-MC55Y) ~10 H pont, V (TA-MC55) ØD L pont, 30 V (TA-MC55) ()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, V (TA-MC0) 1) ~10 ØD H ()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, 30 V (TA-MC0) 1) L

13 0()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, V (TA-MC10) 1) ~10 H L ØD 0()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, 30 V (TA-MC10) 1) ) Szelepmeghajtók kiegészítő funkcióihoz, mint a végálláskapcsoló, 0()-0 ma kimenő jel lásd a kapcsolódó TA-MC Szelepmozgatók műszaki dokumentációt. = Áramlási irány A szelepmozgatók minden kombinációja a max. ΔpV értékre méretezett. A szelep és a szelepmozgató egymástól külön van csomagolva a könnyebb kezelhetőség érdekében. 13

14 Cikkek Kényszerműködtetésű, (záró) DN 3-50 Belső menet 0()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, V (TA-MC0FSE) ~10 DN d D1 L1 L L3 H1* H Kg Cikkszám ØD1 L3 H 3 G1 1/ , G1 1/ , G , -050 H1* 0()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, 30 V (TA-MC0FSE) L1 L d DN d D1 L1 L L3 H1* H Kg Cikkszám 3 G1 1/ , -3 0 G1 1/ , G , -50 *) Magasság a szelepszár tetejéig (menetes szelepekhez). DN Karimák 0()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, V (TA-MC0FSE) ~10 ØD H L 0()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, 30 V (TA-MC0FSE) A kényszerzárású meghajtóval szerelt DN 150 méretű szelep igény esetén, vegye fel a kapcsolatot a TA Hydronics-szal. = Áramlási irány A szelepmozgatók minden kombinációja a max. ΔpV értékre méretezett. A szelep és a szelepmozgató egymástól külön van csomagolva a könnyebb kezelhetőség érdekében. 1

15 Cikkek Kényszerműködtetésű, (nyitó) DN 3-50 Belső menet 0()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, V (TA-MC0FSR) ~10 DN d D1 L1 L L3 H1* H Kg Cikkszám ØD1 L3 H 3 G1 1/ , G1 1/ , G , -050 H1* 0()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, 30 V (TA-MC0FSR) L1 L d DN d D1 L1 L L3 H1* H Kg Cikkszám 3 G1 1/ , G1 1/ , G , *) Magasság a szelepszár tetejéig (menetes szelepekhez). DN 5-15 Karimák 0()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, V (TA-MC0FSR) ~10 ØD H L 0()- VDC / 0()-0 ma és 3-pont, 30 V (TA-MC0FSR) = Áramlási irány A szelepmozgatók minden kombinációja a max. ΔpV értékre méretezett. A szelep és a szelepmozgató egymástól külön van csomagolva a könnyebb kezelhetőség érdekében. 15

16 Tartozékok Mérőcsatlakozó d L Cikkszám L d DN 3-50 M1x M1x DN / / d L Mérőcsatlakozó hosszabbító M1x1 Hőszigetelés használata esetén A DN d L Cikkszám M1x d Mérőcsatlakozó 0 mm es mérőcsatlakozó hosszabbító. A rendszer ürítése nélkül is szerelhető. Minden méret. L Cikkszám Biztonsági záró gyűrű A beállított Kv max érték rögzítéséhez. A DN Cikkszám Adattábla Cikkszám Szigetelés Lásd a kapcsolódó beépítési utasítást a Termékek & Megoldások között a oldalon vagy lépjen kapcsolatba a TA Hydronics-szal. Kiegészítők szelepmozgatókhoz Lásd a kapcsolódó műszaki dokumentációt TA-MC Szelepmozgatók vagy lépjen kapcsolatba a TA Hydronics-szal. A TA Hydronics fenntartja a jelen dokumentumban szereplő termékek, termékleírások, fényképek, ábrák és diagramok előzetes bejelentés vagy indok nélkül történő módosításának jogát. A termékeinkkel és a termékleírásokkal kapcsolatos naprakész információkért látogasson el a internetes oldalra HU TA-FUSION-C

Beszabályozó szelep PN 16 és PN 25 DN 20-400

Beszabályozó szelep PN 16 és PN 25 DN 20-400 Beszabályozó szelepek STAF, STAF-SG Beszabályozó szelep PN és PN DN 0-00 Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE A karimás, szürkeöntvény (STAF)

Részletesebben

STAP. Nyomáskülönbség szabályozók DN 15-50, állítható alapjel és elzárási funkció

STAP. Nyomáskülönbség szabályozók DN 15-50, állítható alapjel és elzárási funkció Nyomáskülönbség szabályozók DN 15-50, állítható alapjel és elzárási funkció IMI TA / Nyomáskülönbség szabályozók / A egy kiváló minőségű nyomáskülönbség-szabályozó, amely állandó értéken tartja a nyomáskülönbséget

Részletesebben

KTM 512. Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen in-line beszabályozó és szabályozó szelepek

KTM 512. Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen in-line beszabályozó és szabályozó szelepek KTM 512 Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen in-line beszabályozó és szabályozó szelepek IMI TA / Szabályozó szelepek / KTM 512 KTM 512 Nagy teljesítményű, kompakt kivitelű, nyomásfüggetlen

Részletesebben

Nyomásfüggetlen in-line beszabályozó és szabályozó szelepek

Nyomásfüggetlen in-line beszabályozó és szabályozó szelepek Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek KTM 512 Nyomásfüggetlen in-line beszabályozó és szabályozó szelepek Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING

Részletesebben

CV206/216 GG, CV306/316 GG

CV206/216 GG, CV306/316 GG Szabályozó szelepek CV206/216 GG, CV306/316 GG Szabályozó szelepek elektromos meghajtókkal Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás őmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE Fűtési és hűtési

Részletesebben

Nyomásfüggetlen, kombinált szabályozó és beszabályozó szelep állandó EQM karakterisztikával

Nyomásfüggetlen, kombinált szabályozó és beszabályozó szelep állandó EQM karakterisztikával Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek TA-FUS1ON-P Nyomásfüggetlen, kombinált szabályozó és beszabályozó szelep állandó EQM karakterisztikával Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás

Részletesebben

Fordított áramlási irányhoz

Fordított áramlási irányhoz Termosztatikus szelepek Fordított áramlási irányhoz Előbeállítás nélküli termosztatikus szelep Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE A HEIMEIER

Részletesebben

TA-Therm. Cirkulációs szelepek Termosztatikus cirkulációs szelep

TA-Therm. Cirkulációs szelepek Termosztatikus cirkulációs szelep TA-Therm Cirkulációs szelepek Termosztatikus cirkulációs szelep IMI HEIMEIER / Ivóvizes rendszerek / TA-Therm TA-Therm Termosztatikus szelep használati melegvíz cirkulációs rendszerek automatikus beszabályozáshoz,

Részletesebben

Szabályozó szelepek elektromos meghajtókkal

Szabályozó szelepek elektromos meghajtókkal Szabályozó szelepek CV216 RGA, CV316 RGA Szabályozó szelepek elektromos meghajtókkal Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás őmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE Fűtési és hűtési

Részletesebben

TA-FUSION-C. Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek Állandó EQM karakterisztikával

TA-FUSION-C. Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek Állandó EQM karakterisztikával TA-FUSION-C Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek Állandó EQM karakterisztikával IMI TA / Szabályozó szelepek / TA-FUSION-C TA-FUSION-C A fűtési és hűtési rendszerekhez tervezett innovatív szabályozó

Részletesebben

Termosztatikus szelepek radiátor csatlakozó rendszerekkel

Termosztatikus szelepek radiátor csatlakozó rendszerekkel Multilux Termosztatikus szelepek radiátor csatlakozó rendszerekkel Multilux termosztatikus szeleptest kétpont ú fűtőtestekhez egy-és kétcsöves rendszerekben IMI HEIMEIER / Termosztatikus fejek & szelepek

Részletesebben

Csatlakozó csavarzat beépített szelepes radiátorokhoz

Csatlakozó csavarzat beépített szelepes radiátorokhoz Szelepek beépített szelepes radiátorokhoz Vekotec Csatlakozó csavarzat beépített szelepes radiátorokhoz Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérsékletszabályozás ENGINEERING ADVANTAGE

Részletesebben

RTL. Padlófűtés szabályozók Visszatérő hőmérséklet korlátozó

RTL. Padlófűtés szabályozók Visszatérő hőmérséklet korlátozó RTL Padlófűtés szabályozók Visszatérő hőmérséklet korlátozó IMI HEIMEIER / Padlófűtés / RTL RTL Az RTL visszatérő hőmérséklet korlátozó radiátoros rendszer visszatérő hőmérsékletének korlátozására alkalmas

Részletesebben

Mikrotherm. Kézi radiátorszelepek Kézi radiátorszelep előbeállítással

Mikrotherm. Kézi radiátorszelepek Kézi radiátorszelep előbeállítással Mikrotherm Kézi radiátorszelepek Kézi radiátorszelep előbeállítással IMI HEIMEIER / Termosztatikus fejek & Radiátor szelepek / Mikrotherm Mikrotherm A Mikrotherm kézi radiátorszelep szivattyús melegvíz,

Részletesebben

Padlófűtés szabályozók

Padlófűtés szabályozók Multibox 4 Padlófűtés szabályozók Helyiséghőmérséklet szabályozó egység padlófűtési rendszerekhez, integrált elzáró szeleppel az előremenő vezetékbe, falba süllyesztett kivitel IMI HEIMEIER / Padlófűtés

Részletesebben

DR16 EVS. Szabályozó szelepek Motoros pillangó szelep

DR16 EVS. Szabályozó szelepek Motoros pillangó szelep DR16 EVS Szabályozó szelepek Motoros pillangó szelep IMI TA / Szabályozó szelepek / DR16 EVS DR16 EVS Épületgépészeti és ipari rendszerekben szabályozásra és elzárásra. Egyaránt alkalmazható melegvizes

Részletesebben

STAF, STAF-SG. Beszabályozó szelepek DN , PN 16 és PN 25

STAF, STAF-SG. Beszabályozó szelepek DN , PN 16 és PN 25 STAF, STAF-SG Beszabályozó szelepek DN 20-400, PN 16 és PN 25 IMI TA / Beszabályozó szelepek / STAF, STAF-SG STAF, STAF-SG A karimás, szürkeöntvény (STAF) és gömbgrafitos öntvény (STAF-SG) beszabályozó

Részletesebben

Dynacon. Padlófűtési osztók Padlófűtési osztó-gyűjtő automatikus térfogatáram szabályozással

Dynacon. Padlófűtési osztók Padlófűtési osztó-gyűjtő automatikus térfogatáram szabályozással Dynacon Padlófűtési osztók Padlófűtési osztó-gyűjtő automatikus térfogatáram szabályozással IMI HEIMEIER / Padlófűtés / Dynacon Dynacon A Dynacon osztó-gyűjtő segítségével közvetlenül be lehet állítani

Részletesebben

Falba süllyesztett kivitelű, egyedi hőmérsékletszabályozó automata térfogatáram korlátozással padlófűtési rendszerekhez

Falba süllyesztett kivitelű, egyedi hőmérsékletszabályozó automata térfogatáram korlátozással padlófűtési rendszerekhez Padlófűtés szabályozók Multibox AFC Falba süllyesztett kivitelű, egyedi hőmérsékletszabályozó automata térfogatáram korlátozással padlófűtési rendszerekhez Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás

Részletesebben

Vekolux. Csatlakozó csavarzat ürítési lehetőséggel, beépített szelepes radiátorokhoz ENGINEERING ADVANTAGE

Vekolux. Csatlakozó csavarzat ürítési lehetőséggel, beépített szelepes radiátorokhoz ENGINEERING ADVANTAGE Szelepek beépített szelepes radiátorokhoz Vekolux Csatlakozó csavarzat ürítési lehetőséggel, beépített szelepes radiátorokhoz Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás

Részletesebben

Radiátor visszatérő csavarzat fokozatmentes előbeállítással és ürítési funkcióval

Radiátor visszatérő csavarzat fokozatmentes előbeállítással és ürítési funkcióval Visszatérő csavarzatok Regulux Radiátor visszatérő csavarzat fokozatmentes előbeállítással és ürítési funkcióval Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING

Részletesebben

TBV. Készülék beszabályozó szelep ENGINEERING ADVANTAGE. A TBV szelep lehetővé teszi a pontos hidraulikai beszabályozást.

TBV. Készülék beszabályozó szelep ENGINEERING ADVANTAGE. A TBV szelep lehetővé teszi a pontos hidraulikai beszabályozást. Beszabályozó szelepek TBV Készülék beszabályozó szelep Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE A TBV szelep lehetővé teszi a pontos hidraulikai

Részletesebben

Beszabályozó szelep - Csökkentett Kv értékkel

Beszabályozó szelep - Csökkentett Kv értékkel Beszabályozó szelepek STAD-R Beszabályozó szelep - Csökkentett Kv értékkel Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE A STAD-R beszabályozó szelep

Részletesebben

TA-FUSION-P. Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen, kombinált beszabályozó és szabályozó szelep állandó EQM karakterisztikával

TA-FUSION-P. Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen, kombinált beszabályozó és szabályozó szelep állandó EQM karakterisztikával TA-FUSION-P Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen, kombinált beszabályozó és szabályozó szelep állandó EQM karakterisztikával IMI TA / Szabályozó szelepek / TA-FUSION-P TA-FUSION-P

Részletesebben

Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel

Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel Leírás A szelepek kialakítása olyan, hogy kombinálhatók az AMV(E) 335, AMV(E) 435 vagy az AMV(E) 438 SU szelepmozgató

Részletesebben

Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel

Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel Leírás A VRG szelepek minőségi, költséghatékony megoldást adnak a legtöbb víz és hűtött víz alkalmazás esetén.

Részletesebben

Regutec. Visszatérő csavarzatok Radiátor visszatérő csavarzat

Regutec. Visszatérő csavarzatok Radiátor visszatérő csavarzat Regutec Visszatérő csavarzatok Radiátor visszatérő csavarzat IMI HEIMEIER / Termosztatikus fejek & Radiátor szelepek / Regutec Regutec A Regutec visszatérő csavarzat alkalmazható szivattyús fűtési- és

Részletesebben

Calypso. Termosztatikus szelepek Előbeállítás nélküli termosztatikus szelep

Calypso. Termosztatikus szelepek Előbeállítás nélküli termosztatikus szelep Calypso Termosztatikus szelepek Előbeállítás nélküli termosztatikus szelep IMI HEIMEIER / Termosztatikus fejek és Radiátor szelepek / Calypso Calypso A Calypso termosztatikus szelepek kétcsöves fűtési

Részletesebben

STAD-C. Beszabályozó szelep ENGINEERING ADVANTAGE

STAD-C. Beszabályozó szelep ENGINEERING ADVANTAGE Beszabályozó szelepek STAD-C Beszabályozó szelep Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE A STAD-C beszabályozó szelep speciálisan indirekt hűtési

Részletesebben

2-járatú karimás szelep PN 6

2-járatú karimás szelep PN 6 4 310 2-járatú karimás szelep PN 6 VVF21... Szürke vasöntvény szeleptest EN-GJL-250 DN 25...100 k vs 1.9...160 m 3 /h Felszerelhető SQX... elektromos szelepállítóval, vagy SKD...-, SKB...- és SKC...-elektrohidraulikus

Részletesebben

Padlófűtés szabályozók

Padlófűtés szabályozók Multibox AFC Padlófűtés szabályozók Falba süllyesztett kivitelű, egyedi hőmérsékletszabályozó automata térfogatáram korlátozással padlófűtési rendszerekhez IMI HEIMEIER / Padlófűtés / Multibox AFC Multibox

Részletesebben

TBV-CM. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó szelep folyamatos (modulációs) szabályozással

TBV-CM. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó szelep folyamatos (modulációs) szabályozással TBV-CM Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó szelep folyamatos (modulációs) szabályozással IMI TA / Szabályozó szelepek / TBV-CM TBV-CM A TBV-CM szelep a fűtési

Részletesebben

STAD-R. Beszabályozó szelepek Beszabályozó szelep DN 15-25, csökkentett Kv értékkel

STAD-R. Beszabályozó szelepek Beszabályozó szelep DN 15-25, csökkentett Kv értékkel STAD-R Beszabályozó szelepek Beszabályozó szelep DN 15-25, csökkentett Kv értékkel IMI TA / Beszabályozó szelepek / STAD-R STAD-R A STAD-R beszabályozó szelep felújítások esetén pontos hidraulikai működést

Részletesebben

STAD-R. Beszabályozó szelepek DN 15-25, csökkentett Kv értékkel

STAD-R. Beszabályozó szelepek DN 15-25, csökkentett Kv értékkel STAD-R Beszabályozó szelepek DN 15-25, csökkentett Kv értékkel IMI TA / Beszabályozó szelepek / STAD-R STAD-R A STAD-R beszabályozó szelep felújítások esetén pontos hidraulikai működést tesz lehetővé rendkívül

Részletesebben

Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel

Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel Leírás A VRG szelepek minőségi, költséghatékony megoldást adnak a legtöbb víz és hűtött víz alkalmazás esetén.

Részletesebben

TBV. Beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó szelep

TBV. Beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó szelep TBV Beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó szelep IMI TA / Beszabályozó szelepek / TBV TBV A TBV szelep lehetővé teszi a pontos hidraulikai beszabályozást. Kiemelt tulajdonságok > > Kézikerék Felhasználóbarát

Részletesebben

Ülékes szelepek (PN 16) VF 2 2 utú szelep, karima VF 3 3 járatú szelep, karima

Ülékes szelepek (PN 16) VF 2 2 utú szelep, karima VF 3 3 járatú szelep, karima Ülékes szelepek (PN 16) VF 2 2 utú szelep, karima VF 3 3 járatú szelep, karima Leírás VF 2 VF 3 A VF 2 és a VF 3 szelep minőségi és költséghatékony megoldást nyújt a legtöbb víz és hűtött víz alkalmazás

Részletesebben

Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra

Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra Beszabályozó és szabályozó szelepek TBV-C Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás őmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE

Részletesebben

TBV-C. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra

TBV-C. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra TBV-C Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Készülék beszabályozó és szabályozó szelep ON/OFF szabályozásra IMI TA / Szabályozó szelepek / TBV-C TBV-C A TBV-C szelep a fűtési és hűtési

Részletesebben

Térfogatáram szabályozó (PN 25) AVQ - beépítés a visszatérõ és elõremenõ ágba

Térfogatáram szabályozó (PN 25) AVQ - beépítés a visszatérõ és elõremenõ ágba Adatlap Térfogatáram szabályozó (PN 25) AVQ - beépítés a visszatérõ és elõremenõ ágba Leírás Az AVQ egy segédenergia nélküli térfogatáram szabályozó elsõsorban távfûtõ rendszerek számára. A szabályozó

Részletesebben

Térfogatáram szabályozó (PN 25) AVQ - beépítés a visszatérõ vagy elõremenõ ágba

Térfogatáram szabályozó (PN 25) AVQ - beépítés a visszatérõ vagy elõremenõ ágba Adatlap Térfogatáram szabályozó (PN 25) AVQ - beépítés a visszatérõ vagy elõremenõ ágba Leírás Az AVQ egy segédenergia nélküli térfogatáram-szabályozó elsősorban távfűtő rendszerek számára. A szabályozó

Részletesebben

Háromjáratú keverő szelep. Termosztatikus 3-járatú szelepek Előbeállítással vagy előbeállítás nélkül, fűtési és hűtési rendszerekhez

Háromjáratú keverő szelep. Termosztatikus 3-járatú szelepek Előbeállítással vagy előbeállítás nélkül, fűtési és hűtési rendszerekhez Háromjáratú keverő szelep Termosztatikus -járatú szelepek Előbeállítással vagy előbeállítás nélkül, fűtési és hűtési rendszerekhez IMI HEIMEIER / Termosztatikus fejek & Radiátor szelepek / Háromjáratú

Részletesebben

Külső menetes háromjáratú szelep, PN 16

Külső menetes háromjáratú szelep, PN 16 OEM Külső menetes háromjáratú szelep, PN 6 VXG48... Szürkeöntvény ház: EN-GJL-250 NÁ 20...NÁ 40 k vs 6,3...20 m 3 /h Külső menetes csatlakozás (G B) lapos tömítéssel (ISO 228- szerint) Menetes csatlakozó

Részletesebben

2-járatú karimás szelep PN 16

2-járatú karimás szelep PN 16 4 40 2-járatú karimás szelep PN 6 VVF4... Szürke vasöntvény szeleptest EN-GJL-250 DN 50...50 k vs 9...00 m /h Felszerelhető SQX... elektromos szelepállítóval vagy SKD...-, SKB...- és SKC...- elektrohidraulikus

Részletesebben

STAD. Beszabályozó szelepek DN 10-50, PN 25

STAD. Beszabályozó szelepek DN 10-50, PN 25 STAD Beszabályozó szelepek DN 0-50, PN 5 IMI TA / Beszabályozó szelepek / STAD STAD A STAD beszabályozó szelepek pontos hidraulikai működést tesznek lehetővé rendkívül széles alkalmazási tartományban.

Részletesebben

HRE 3, HRE 4 típusú keverőcsapok

HRE 3, HRE 4 típusú keverőcsapok Leírás A HRE keverőcsapok az AMB 162 és AMB 182 elektromos szelepmozgatókkal összeépítve használhatók. Tulajdonságok: Belső menetes öntöttvas szeleptest Osztályában a legkisebb átszivárgás Egyedi állásjelző

Részletesebben

TBV-CMP. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen szabályozó és beszabályozó szelep (PIBCV)

TBV-CMP. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen szabályozó és beszabályozó szelep (PIBCV) Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen szabályozó és beszabályozó szelep (PIBCV) IMI TA / Szabályozó szelepek / A szelep hosszú időn keresztül, megbízhatóan biztosítja

Részletesebben

TA-MATIC. Keverő szelepek Termosztatikus keverőszelep használati melegvíz rendszerekbe

TA-MATIC. Keverő szelepek Termosztatikus keverőszelep használati melegvíz rendszerekbe TA-MATIC Keverő szelepek Termosztatikus keverőszelep használati melegvíz rendszerekbe IMI HEIMEIER / Ivóvizes rendszerek / TA-MATIC TA-MATIC Termosztatikus keverőszelep használati melegvízrendszerek szabályozásához,

Részletesebben

Standard. Előbeállítás nélküli termosztatikus szelep ENGINEERING ADVANTAGE

Standard. Előbeállítás nélküli termosztatikus szelep ENGINEERING ADVANTAGE Termosztatikus szelepek Standard Előbeállítás nélküli termosztatikus szelep Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING AVANTAGE A Standard termosztatikus

Részletesebben

VFS 2 egyutú szabályozó szelep gõz közegre

VFS 2 egyutú szabályozó szelep gõz közegre gõz közegre Leírás A VFS 2 egyutú motoros szabályozó szelepeket hûtõvíz, alacsony-, közép-, nagynyomású forróvíz, illetve gõz közegû rendszerek szabályozására használják. A szelepek max. 50% glikol adalék

Részletesebben

2-járatú szelepek külső menetes csatlakozással, PN 16

2-járatú szelepek külső menetes csatlakozással, PN 16 4 364 2-járatú szelepek külső menetes csatlakozással, PN 6 VVG44 Bronz CC49K (Rg5) szeleptest DN 5DN 40 k vs 02525 m 3 /h Menetes csatlakozási lehetőség külső menettel G B ISO 228/ szerint ALG 2 típusú

Részletesebben

V5032 Kombi-2-plus STRANGSZABÁLYZÓ ÉS ELZÁRÓ SZELEPEK

V5032 Kombi-2-plus STRANGSZABÁLYZÓ ÉS ELZÁRÓ SZELEPEK Felépítés A Kombi-2-plus szelep az alábbi alkotórészekből áll: Szeleptest nyomásmérő csonkokkal és belső menettel DN10...DN20 DIN2999 (ISO7) menetes csőhöz, rézcsőhöz, illetve acélcsőhőz 10...20 mm (lásd

Részletesebben

AVT hőmérséklet szabályozó biztonsági STM / VG(F) hőmérséklet figyelővel (PN25)

AVT hőmérséklet szabályozó biztonsági STM / VG(F) hőmérséklet figyelővel (PN25) Adatlap AVT hőmérséklet szabályozó biztonsági STM / VG(F) hőmérséklet figyelővel (PN25) Leírás A szabályozó emelkedő hőmérsékletre zár. A szabályozók: - Típusteszteltek az EN 14597 szerint és védenek a

Részletesebben

KTCM 512. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen in-line beszabályozó és szabályozó szelep folyamatos szabályozáshoz

KTCM 512. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen in-line beszabályozó és szabályozó szelep folyamatos szabályozáshoz KTCM 512 Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen in-line beszabályozó és szabályozó szelep folyamatos szabályozáshoz IMI TA / Szabályozó szelepek / KTCM 512 KTCM 512 Nagy

Részletesebben

Termosztatikus szeleptestek. valamennyi termosztátfejhez és állítómûhöz

Termosztatikus szeleptestek. valamennyi termosztátfejhez és állítómûhöz valamennyi termosztátfejhez és állítómûhöz Tartalomjegyzék Termosztatikus szeleptestek Standard Leírás Felépítés Alkalmazás Cikkszámok V-exakt elõbeállítással Leírás Felépítés Alkalmazás Kezelés Cikkszámok

Részletesebben

Beszabályozó szelepek Mûszaki ismertetô. Kézikerék: NA polyamid, NA alumínium. Alkalmazási terület: STAF, STAF-SG, STAF-R:

Beszabályozó szelepek Mûszaki ismertetô. Kézikerék: NA polyamid, NA alumínium. Alkalmazási terület: STAF, STAF-SG, STAF-R: STAF, STAF-SG, STAF-R, STAG 5-5-15 HU Beszabályozó szelepek 2006. 06. Mûszaki ismertetô Alkalmazási terület: STAF, STAF-SG, STAG: Fûtési és hûtési rendszerekben. STAF-R: Fûtési és hûtési rendszerekben.

Részletesebben

Szabályozószelepek. VL 2 egyutú szelep; VL 3 kétutú szelep VL 2 VL 3. A VL 2 és a VL 3 szelepek minőségi és Legfontosabb adatok:

Szabályozószelepek. VL 2 egyutú szelep; VL 3 kétutú szelep VL 2 VL 3. A VL 2 és a VL 3 szelepek minőségi és Legfontosabb adatok: Ülékes Ülékes szelepek szelepek ( VL ( 2 3 6) ( 6) 6) VL 2 Ülékes VL VL 2-utú 2 szelepek 2-utú szelep, szelep, karima ( 6) karima VL VL 2 -utú 3-utú szelep, karima VL 3 VL 3-utú 3 3-utú szelep, szelep,

Részletesebben

VZL 2, 3 és 4 járatú szelepek

VZL 2, 3 és 4 járatú szelepek Leírás VZL 2 VZL 3 VZL 4 VZL szelepek gazdaságos és minõségimegoldást biztosítanak hideg-meleg vizes fan-coilok, kis méretû légmelegítõ és léghûtõrendszerek hõmérséklet szabályozásához. VLZ szelepek MV(E)

Részletesebben

V1810 Alwa-Kombi-4 HMV STRANGSZABÁLYZÓ SZELEP

V1810 Alwa-Kombi-4 HMV STRANGSZABÁLYZÓ SZELEP V1810 Alwa-Kombi-4 HMV STRANGSZABÁLYZÓ SZELEP Alkalmazás ADATLAP Az Alwa-Kombi-4 szabályzószelepek használati melegvízrendszerek beszabályozására alkalmas szerelvények. A hidraulikai beszabályzást a cirkulációs

Részletesebben

XB06 -típusú forrasztott lemezes hőcserélő & IHPT típusú átfolyás-kompenzált hőmérséklet szabályozó beépített p szabályozóval (NO) (PN16)

XB06 -típusú forrasztott lemezes hőcserélő & IHPT típusú átfolyás-kompenzált hőmérséklet szabályozó beépített p szabályozóval (NO) (PN16) Leírás XB06 -típusú forrasztott lemezes hőcserélő & IHPT típusú átfolyás-kompenzált hőmérséklet szabályozó beépített p szabályozóval (NO) (PN16) Leírás XB06 IHPT Az XB egy forrasztott lemezes hőcserélő,

Részletesebben

Külső menetes áteresztő szelep, NNY 16

Külső menetes áteresztő szelep, NNY 16 4 6 Külső menetes áteresztő szelep, NNY 6 VVG4 Vörös öntvény ház: CC49K (Rg5) NÁ 5NÁ 50 k vs 0,640 m /h Külső menetes csatlakozás (G B) lapos tömítéssel (ISO 228- szerint) Menetes csatlakozó készlet (AGL

Részletesebben

2-járatú karimás szelep PN 25

2-járatú karimás szelep PN 25 4 7 2-járatú karimás szelep PN 25 VVF52... Gömbgrafitos öntvény EN-GJS-400-8-LT szeleptest DN 5...40 k vs 0.6...25 m /h Felszerelhető SQX... elektromos szelepállítóval vagy SKD...- és, SKB...- elektrohidraulikus

Részletesebben

STAP DN 65-100. Nyomáskülönbség szabályozó szelep ENGINEERING ADVANTAGE

STAP DN 65-100. Nyomáskülönbség szabályozó szelep ENGINEERING ADVANTAGE Nyomáskülönbség szabályozók STAP DN 65-100 Nyomáskülönbség szabályozó szelep Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE A karimás STAP egy kiváló

Részletesebben

V5032 Kombi-2-plus STRANGSZABÁLYZÓ ÉS ELZÁRÓ SZELEPEK

V5032 Kombi-2-plus STRANGSZABÁLYZÓ ÉS ELZÁRÓ SZELEPEK V5032 Kombi-2-plus STRANGSZABÁLYZÓ ÉS ELZÁRÓ SZELEPEK TARTALOM ADATLAP Felépítés... 1 Anyagok... 1 Alkalmazás... 1 Jellemzők... 1 Műszaki adatok... 2 Rendelési információ... 2 Méretek... 2 TARTOZÉKOK...

Részletesebben

CV216/316 RGA. Szabályozó szelepek Egyutú vagy kétutú, DN 15-50, bronz

CV216/316 RGA. Szabályozó szelepek Egyutú vagy kétutú, DN 15-50, bronz CV216/316 RGA Szabályozó szelepek Egyutú vagy kétutú, DN 15-50, bronz IMI TA / Szabályozó szelepek / CV216/316 RGA CV216/316 RGA Fűtési és hűtési rendszerek közvetítő közeg oldali szabályozására. DN 50

Részletesebben

STAP DN 15-50. Nyomáskülönbség szabályozó szelep ENGINEERING ADVANTAGE

STAP DN 15-50. Nyomáskülönbség szabályozó szelep ENGINEERING ADVANTAGE Nyomáskülönbség szabályozók 15-50 Nyomáskülönbség szabályozó szelep Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE A egy kiváló minőségű nyomáskülönbség-szabályozó,

Részletesebben

V2000 Design Thera Design Sorozat - TRV Szelep

V2000 Design Thera Design Sorozat - TRV Szelep V2000 Design Thera Design Sorozat - TRV Szelep EXTRA MINŐSÉGŰ KIVITEL DESIGN RADIÁTOROKHOZ TERMÉK LEÍRÁS Sarok Jobb tér sarok Egyenes Bal tér sarok Kialakítás A design termosztatikus radiátor szeleptest

Részletesebben

TA-Modulator. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen szabályozó és beszabályozó szelep folyamatos szabályozáshoz

TA-Modulator. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen szabályozó és beszabályozó szelep folyamatos szabályozáshoz TA-Modulator Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen szabályozó és beszabályozó szelep folyamatos szabályozáshoz IMI TA / Szabályozó szelepek / TA-Modulator TA-Modulator

Részletesebben

1-utú nyit / zár és 2-utú váltó golyóscsapok motoros mozgatókkal, PN40

1-utú nyit / zár és 2-utú váltó golyóscsapok motoros mozgatókkal, PN40 s 4 213 VI60.. VI60..L VI60..T CVTIX TM 1-utú nyit / zár és 2-utú váltó golyóscsapok motoros mozgatókkal, PN40 belső menetes csatlakozással VI60.. VI60..L VI60..T UNS C35330 (DZR) Réz golyóscsap szelep

Részletesebben

V2480 - Verafix Design Thera Design Sorozat - Torlószelep

V2480 - Verafix Design Thera Design Sorozat - Torlószelep V2480 - Verafix Design Thera Design Sorozat - Torlószelep EXTRA MINŐSÉGŰ KIVITEL DESIGN RADIÁTOROKHOZ TERMÉK LEÍRÁS Sarok Jobb tér sarok Egyenes Bal tér sarok Kialakítás A Verafix design torlószelep részei:

Részletesebben

Szelepkiválasztás szempontjai Danfoss Elektronikus Akadémia. www.futestechnika.danfoss.com

Szelepkiválasztás szempontjai Danfoss Elektronikus Akadémia. www.futestechnika.danfoss.com Szelepkiválasztás szempontjai Danfoss Elektronikus Akadémia www.futestechnika.danfoss.com Szelepkiválasztás szempontjai Alapvető jellemzők Szabályozószelep karakterisztika Szelepautoritás Kvs-érték Szabályozási

Részletesebben

DR16 EVS. Motoros pillangó szelep ENGINEERING ADVANTAGE

DR16 EVS. Motoros pillangó szelep ENGINEERING ADVANTAGE Szabályozó szelepek DR16 EVS Motoros pillangó szelep Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE Épületgépészeti és ipari rendszerekben szabályozásra

Részletesebben

V5100, V5000, V5010 Kombi-3-plus

V5100, V5000, V5010 Kombi-3-plus Kombi-3-plus FEKETE Kombi-3-plus PIROS V5, V5000, V5010 Kombi-3-plus STRANGSZABÁLYZÓ ÉS ELZÁRÓ SZELEPEK ADATLAP TARTALOM Felépítés 2 Anyagok 2 Alkalmazás 2 2 2 Méretek 3 Kombi-3-plus FEKETE 3 Kombi-3-plus

Részletesebben

TA-PILOT-R. Nyomáskülönbség-szabályozók Pilot szelep működtetésű nyomáskülönbség-szabályozó, fokozatmentesen állítható alapjellel

TA-PILOT-R. Nyomáskülönbség-szabályozók Pilot szelep működtetésű nyomáskülönbség-szabályozó, fokozatmentesen állítható alapjellel TA-PILOT-R Nyomáskülönbség-szabályozók Pilot szelep működtetésű nyomáskülönbség-szabályozó, fokozatmentesen állítható alapjellel IMI TA / Nyomáskülönbség-szabályozók / TA-PILOT-R TA-PILOT-R A TA-PILOT-R

Részletesebben

Pillangószelepek PN 6, PN 10, PN 16

Pillangószelepek PN 6, PN 10, PN 16 4 131 Pillangószelepek PN 6, PN 10, PN 16 VKF41 Szürke öntvény szeleptest EN-GJL-250 DN 40 200 k vs 50 4000 m 3 /h PN 6, PN 10, PN 16 karimák közé építéshez ISO 7005 szerint Fém-fém zárás 90 -os elfordulási

Részletesebben

Szabályozószelepek. VF 2 egyutú szelep; VF 3 kétutú szelep

Szabályozószelepek. VF 2 egyutú szelep; VF 3 kétutú szelep Adatlap Ülékes Adatlap Adatlap Ülékes szelepek szelepek (PN 16) (PN 16) VF Ülékes 2 2 utú szelep, karima Ülékes VF szelepek 2 2 utú szelep, szelepek (PN (PN 16) karima 16) VF 32 VF VF 32 járatú 3 utú 3

Részletesebben

Nyomáskiegyenlített térfogatáram-szabályozó és motoros szelep AB-QM DN 10-250

Nyomáskiegyenlített térfogatáram-szabályozó és motoros szelep AB-QM DN 10-250 Adatlap Nyomáskiegyenlített térfogatáram-szabályozó és motoros szelep AB-QM DN 10-250 A szelepmozgatóval felszerelt AB-QM egy teljes autoritású szabályozó, automatikus beszabályozó, és térfogatáram -szabályozó

Részletesebben

TA-COMPACT-T. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Visszatérő hőmérséklet szabályozó szelep hűtési rendszerekhez

TA-COMPACT-T. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Visszatérő hőmérséklet szabályozó szelep hűtési rendszerekhez TA-COMPACT-T Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Visszatérő hőmérséklet szabályozó szelep hűtési rendszerekhez IMI TA / Szabályozó szelepek / TA-COMPACT-T TA-COMPACT-T A TA-COMPACT-T

Részletesebben

Fűtőtestszabályozó szelepek szelepemelkedés behatárolású előbeállítással. Rendelési L. h csatlakozó. max.

Fűtőtestszabályozó szelepek szelepemelkedés behatárolású előbeállítással. Rendelési L. h csatlakozó. max. Fűtőtestszabályozó szelepek szelepemelkedés behatárolású előbeállítással Normblatt 5523/5524 2002. máj. kiadás Speciális kivitelek R = R 1/2" G = G 3/4" Cikksz. Kivitel 5523 Egyenes 5524 Sarok R Ø H Rendelési

Részletesebben

STAP. Nyomáskülönbség szabályozók DN

STAP. Nyomáskülönbség szabályozók DN STAP Nyomáskülönbség szabályozók DN 65-100 IMI TA / Nyomáskülönbség szabályozók / STAP STAP A karimás STAP egy kiváló minőségű nyomáskülönbség-szabályozó, amely állandó értéken tartja a nyomáskülönbséget

Részletesebben

szivattyú Termékjelölés:

szivattyú Termékjelölés: Termékjelölés: új régi Hydrocontrol VFC Hydrocontrol F Hydrocontrol VFR Hydrocontrol FR Hydrocontrol VFN Hydrocontrol FS Alkalmazási terület: A Hydrocontrol VFC/VFR/VFN típusú beszabályozószelepek víz

Részletesebben

design-radiátorokhoz és törölköző-szárítóhoz

design-radiátorokhoz és törölköző-szárítóhoz X-tra TM Collection exkluzív kivitelű fűtőtestszelep család design-radiátorokhoz és törölköző-szárítókhoz Alkalmazás Az új fűtőtestszelep családot kifejezetten design-radiátorokhoz és törölköző-szárítóhoz

Részletesebben

XC-K. - 05/12 rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE

XC-K. - 05/12 rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE XC-K - 05/ rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE Általános tájékoztatás TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 3. Az útmutatóban alkalmazott szimbólumok... 3. Készülék rendeltetésszerû

Részletesebben

16 SZORÍTÓK & TARTOZÉKOK

16 SZORÍTÓK & TARTOZÉKOK 16 SZORÍTÓK & TARTOZÉKOK 558 siegmund 16 Szorítók 560 Oldal Professional Csavaros rögzítő 562 Professional Csavaros rögzítő 45 /90 564 Professional gyorsfeszítős szorító 566 Csavaros rögzítő körszelvénnyel

Részletesebben

HERZ-TS-90-H. HERZ Armatúra Hungária Kft. Normblatt 7723/7724/7728 7758/7759 2002. feb. kiadás. Termosztátszelep alsórészek. Speciális kivitelek

HERZ-TS-90-H. HERZ Armatúra Hungária Kft. Normblatt 7723/7724/7728 7758/7759 2002. feb. kiadás. Termosztátszelep alsórészek. Speciális kivitelek Termosztátszelep alsórészek Normblatt 7723/7724/7728 7758/7759 2002. feb. kiadás Speciális kivitelek R = R 1/2" G = G 3/4" Módosítás joga a technikai fejlődés függvényében fenntartva. HERZ Armatúra Hungária

Részletesebben

EMO T. Nagyteljesítményű termoelektromos szelepmozgató ENGINEERING ADVANTAGE

EMO T. Nagyteljesítményű termoelektromos szelepmozgató ENGINEERING ADVANTAGE Szelepmozgatók EMO T Nagyteljesítményű termoelektromos szelepmozgató Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEEING ADVANTAGE A TA TBV-C fogyasztói szelepekhez,

Részletesebben

STAD. Beszabályozó szelep ENGINEERING ADVANTAGE

STAD. Beszabályozó szelep ENGINEERING ADVANTAGE Beszabályozó szelepek STAD Beszabályozó szelep Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás őmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE A STAD beszabályozó szelepek pontos hiraulikai műköést

Részletesebben

Radiátorszelepek. Building Technologies HVAC Products. DIN-szabvány szerint, kétcsöves fűtési rendszerekhez

Radiátorszelepek. Building Technologies HVAC Products. DIN-szabvány szerint, kétcsöves fűtési rendszerekhez 0 EN - Egyenes szelep VDN Sarok szelep VEN Radiátorszelepek DIN-szabvány szerint, kétcsöves fűtési rendszerekhez VDN VEN Nikkelezett sárgaréz szeleptest DN0, DN and DN0 méretek Előbeállítási lehetőség

Részletesebben

TA-COMPACT-P. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen szabályozó és beszabályozó szelep (PIBCV)

TA-COMPACT-P. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen szabályozó és beszabályozó szelep (PIBCV) Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen szabályozó és beszabályozó szelep (PIBCV) IMI TA / Szabályozó szelepek / A nyomásfüggetlen szabályozó és beszabályozó szelep optimális

Részletesebben

Elektromos szelepállító

Elektromos szelepállító OEM Elektromos szelepállító SSY319... VXG48..., VXB489R..., VXI48 VVP459..., VXP459..., VMP459..., VVG549... szelepekhez AC 230 V működtető feszültség, 3-pont szabályozójel Állítóerő 300 N Kézi állítási

Részletesebben

STAD, STADA, STAD-C, STA-DR HU STA, STAM, STS

STAD, STADA, STAD-C, STA-DR HU STA, STAM, STS STAD, STADA, STAD-C, STA-DR 5-5-10 HU STA, STAM, STS Beszabályozó szelepek 2007. 01. Általános leírás Választható ürítési lehetôség A szelepek ürítô csonkja 1/2"-os vagy 3/4"-os tömlô csatlakoztatására

Részletesebben

3-járatú karimás szelep, PN 40

3-járatú karimás szelep, PN 40 4 482 DN 15 és DN 25 DN 40 150 3-járatú karimás szelep, PN 40 VXF61... GP240GH acélöntvény szeleptest DN 15...150 k vs 1.9...300 m 3 /h Felszerelhető SKD..., SKB... vagy SKC... elektrohidraulikus mozgatókkal

Részletesebben

Csapózárak, visszacsapószelepek

Csapózárak, visszacsapószelepek Csapózárak, visszacsapószelepek Csapózár kétszeresen excentrikus csapágyazással Termékleírás EN 593 szerint Nr. 9881 Beépítési méretek EN 558-1 szerint (Series 14) Karimás csatlakozás EN 1092-2 szerint

Részletesebben

KTM 512. Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen in-line beszabályozó és szabályozó szelepek DN

KTM 512. Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen in-line beszabályozó és szabályozó szelepek DN KTM 512 Kombinált szabályozó és beszabályozó szelepek Nyomásfüggetlen in-line beszabályozó és szabályozó szelepek DN 15-125 IMI TA / Szabályozó szelepek / KTM 512 KTM 512 Nagy teljesítményű, kompakt kivitelű,

Részletesebben

TECHNIKAI INFORMÁCIÓ ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ RENDSZEREK KAZÁNOK BEKÖTÉSÉHEZ

TECHNIKAI INFORMÁCIÓ ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ RENDSZEREK KAZÁNOK BEKÖTÉSÉHEZ TECHNIKAI INFORMÁCIÓ ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ RENDSZEREK KAZÁNOK BEKÖTÉSÉHEZ GCPGM szivattyúblokkok GCPGU szivattyúblokkok Állandó hőmérséklet szabályozó készlet GCPGW Leválasztó rendszer GGCTS A kazán alacsony

Részletesebben

Termosztatikus szabályzószelep (PN 25) AVT / VG - külsõ menetes AVT / VGF - peremes

Termosztatikus szabályzószelep (PN 25) AVT / VG - külsõ menetes AVT / VGF - peremes Termosztatikus szabályzószelep (PN 25) AVT / VG - külsõ menetes AVT / VGF - peremes Leírás AVT / VG Az AVT / VG(F) szabályozó egy segédenergia nélkül mûködõ, arányos, hõmérséklet szabályozó, amelyet elsõsorban

Részletesebben

Üzemeltetési és szerelési utasítás

Üzemeltetési és szerelési utasítás Nyomáscsökkentő (700 sorozat) Tartalomjegyzék 1.0 Általánosságok, megjegyzések az üzemeltetési utasításhoz...2 2.0 Utalások a veszélyre...2 2.1 Jelképek jelentése... 2 2.2 Biztonsági fogalmak... 2 3.0

Részletesebben

BWT E1 ¾ -1 (DN 20-25)

BWT E1 ¾ -1 (DN 20-25) Beépítési és használati útmutató HU E1 HWS DIN/DVGW-által bevizsgált E1 HWS DIN/DVGW-tanusítvánnyal BWT E1 ¾ -1 (DN 20-25) EHF Egykaros szűrő / HWS Háztartási vízkezelő tartalmazza az elektromos szűrőcsere

Részletesebben

TA-COMPACT-DP. Kombinált Δp szabályozó, beszabályozó- és szabályozó szelep Kisebb nyomásfüggetlen fogyasztói körök kialakításához

TA-COMPACT-DP. Kombinált Δp szabályozó, beszabályozó- és szabályozó szelep Kisebb nyomásfüggetlen fogyasztói körök kialakításához TA-COMPACT-DP Kombinált Δp szabályozó, beszabályozó- és szabályozó szelep Kisebb nyomásfüggetlen fogyasztói körök kialakításához IMI TA / Nyomáskülönbség-szabályozók / TA-COMPACT-DP TA-COMPACT-DP A TA-COMPACT-DP

Részletesebben

HERZ-AS-T-90 Termosztátüzemre átszerelhető fűtőtest szabályozó szelepek duplakúpos előbeállítással

HERZ-AS-T-90 Termosztátüzemre átszerelhető fűtőtest szabályozó szelepek duplakúpos előbeállítással Termosztátüzemre átszerelhető fűtőtest szabályozó szelepek duplakúpos előbeállítással Normblatt 6823/6824 1999. szept. kiadás Speciális kivitelek R = R 1/2" G = G 3/4" R Ø H Cikksz. Kivitel NÁ L h Rendelési

Részletesebben