Az Ericsson MD 110-es alközpont. A rendszer felépítése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Ericsson MD 110-es alközpont. A rendszer felépítése"

Átírás

1 Az Ericsson MD 110-es alközpont Az üzeleti kommunikáció széles tartományában nyújt megoldást az Ericsson MD 110 típusú alközponti rendszer. A kis és középvállalati alkalmazásoktól kezdve, a nagy országos hálózatok kialakításáig biztosítja a legmagasabb szintű, megbízható és felhasználóbarát kapcsolástechnikát. Moduláris felépítésének köszönhetően az egyszerűbb mellékes központként ugyan úgy használható, mint nagyobb több helyszínnel rendelkező intézmény alközpontjaként, mely igény szerint egyszerűen bővíthető. A rendszerben használhatók a hagyományos analóg telefonkészülékek, a digitális rendszerkészülékek, külső és/vagy integrált DECT készülékek és természetesen az IP telefonok is. A rendszer támogatja az analóg, az ISDN vagy a QSIG protokollal történő összeköttetést más alközpontok vagy alközponti hálózatok felé. A decentralizált felépítés nagyobb üzembiztonságot nyújt, nagyobb alközponti rendszerek esetén. A rendszer felépítése Az alközpont úgynevezett LIM -ekből épül fel (Line Interface Modul). Egy LIM tartalmazza a magazinokat maximum 4 darabot. Az egyik magazin minden esetben PSM, a többi IFM típusú. A LIM önnálló szünetmentes tápegységgel a PWM (PoWer Module) modullal rendelkezik, amely a magazinok számára biztosítja a szükséges 48V-os tápfeszültséget. Minden magazinban van saját tápegység, amely az áramköri kártyák számára állítja elő a különböző tápfeszültségeket. A PSM (Processor Switch Module) magazin tartalmazza minden esetben a LIM működését biztosító vezérlőkártyát, valamint a kapcsolómező vezérlő kártyát. Természetesen ebben a magazinban is lehetnek interfész kártyák. Az IFM (InterFace Module) magazin tartalmazza a központ kiépítésétől függően a megfelelő számú interfész kártyákat. A PWM (PoWer Module) a tápegység magazin, amely tartalmazza a 220/48 V os tápegységet és a töltés vezérlőt ami az itt elhelyezhető akkumulátorok töltését végzi. Ezek általában 25 Ah kapacitásúak, de nagyobb kapacitású külső akkumulátorok csatlakoztatására is van lehetőség. A leggyakrabban és legnagyobb mennyiségben az interfész kártyák találhatók meg az alközpontokban. Ezek két nagy csoportja az ELU és a TLU típusú kártyák. Az ELU XX (Extension Line Units) elnevezés minden esetben valamilyen mellékvonali kártyát jelent. (analóg digitális, dect, IP)

2 A TLU XX (Trunk Line Units) elnevezés minden esetben valamilyen trönk áramköri kártyát jelent. (analóg, ISDN, QSIG, CAS) Egy LIM maximum 640 mellékállomási végpontot tartalmazhat. Természetesen ezt a számot a LIM-ben elhelyezett más típusú áramkörök száma is befolyásolhatja. Ha az alközpont kapacitása szükségessé teszi, akkor több LIM összekapcsolásával biztosítjuk a megfelelő mennyiségű végpontot. A LIM-ek összekapcsolása 2 Mbit-es összeköttetésekkel történik a forgalomnak megfelelő darabszámmal. Ha a rendszerünk olyan nagy, hogy két LIM nem elegendő, akkor a LIM-ek összekapcsolására egy úgynevezett GS (grup switch) csoportkapcsoló egységet alkalmazunk. A rendszer maximálisan mellékállomási végpontig bővíthető. Ebből a felépítésből látható a decentralizált megoldás, vagyis az, hogy minden LIMnek saját vezérlő kártyája van, így a LIM-ek közötti kapcsolat megszakadása nem okozza a LIM működés képtelenségét. A LIM-en belüli mellékek egymást továbbra is hívhatják, ha pedig a LIM-nek volt trönk kapcsolata akkor a központból kifelé is lehet telefonálni. Szolgáltatások Az MD 110-es alközpont szolgáltatásai már a korábbi szoftver változatoknál is számtalan lehetőséget biztosítottak az alközpont használóinak, de ez a kínálat folyamatosan bővült a szinte évente megjelenő újabb verziókkal. A szolgáltatások egy része nem igényel semmilyen hardverváltoztatást, egy része pedig különböző kiegészítő egységek, és programok installálásával válik elérhetővé. Az MD 110-es alközpontba betöltött szoftverből a felhasználó igényeinek megfelelő szolgáltatások engedélyezése egy licenc betöltésével lehetséges. - analóg és digitális telefonok - analóg fővonali trönkök - ISDN primer és basic trönkök - direkt beválasztás - társközponti kapcsolatok - kezelői készülékek - telefonkönyv funkció - IP mellékek - IP trunk (meglévő Ethernet hálózaton az alközpontok összeköthetőek)

3 RENDSZERKÉSZÜLÉKEK Az Ericsson MD 110-es rendszerhez kapcsolható rendszerkészülékek mind szolgáltatásaik terén, mind külsejükben nagy variációban állnak felhasználóik rendelkezésére. A mai igényeknek megfelelően egy érpáras csatlakozással akár 1200 méterre is elvihetők egy normál hálózaton is. Az Ericsson MD 110-es alközpont rendszerkészülékei Dialog 4200 készülékcsalád Dialog 4220 Lite Megbízhatósága elsőrangú digitális hangminőséggel párosul Ez a kompakt, költséghatékony modell minden alapvető telefonálási igényt kielégít. A Dialog 4220 Lite-ot speciálisan azoknak a felhasználóknak tervezték, akik a hagyományos hangfunkciókat a legmagasabb szintű digitális hangminőséggel kívánják. Ugyanakkor robusztus, megfelelő telefon látogatók vagy a szerviz terület számára. 10 funkció billentyű LED-el. A kívánt funkciókhoz, pl. üzenet vár, hívásátirányítás, visszahívás, vagy hangposta hozzáférés billentyűket lehet hozzárendelni. Billentyűk állnak rendelkezésre a hívásátadásra és programozásra. Tárcsázás letett kézibeszélővel.

4 Kihangosító funkció. A hangszóró és a kézibeszélő egyidejűleg is aktív lehet. A megfelelő LED-ek segítenek a folyó, a parkoltatott, vagy a nem megválaszolt hívások nyomon követésében. A felhasználó valamennyi programozható funkcióbillentyűt saját maga felcimkézheti. Könnyen falra szerelhető. Hangerő szabályozás a bejövő hangra a hangszóró és a fülhallgató vonatkozásában is. Üzenet vár kijelzés. Visszahívás. Név szerinti hívás/gyors tárcsázás. Dialog 4222 Office Mindennapi kommunikáció másképpen A Dialog 4222 Office asztali telefon gyakorlatilag minden irodában szükséges szolgáltatással. Felhasználóbarát a teljes kommunikációs igényekhez szükséges teljes funkcionalitással, felszerelve beépített fejbeszélő csatlakozással. Rugalmas kétsoros grafikus kijelzője van. Egy darab 17 LED kijelzős extra billentyűzetbővítő csatlakoztatására van lehetőség. Programozható csengetési, hangerő és hangszín. Fejbeszélőt közvetlenül a készülékhez lehet csatlakoztatni. Erre fenntartott billentyűvel közvetlenül átkapcsolást lehet végezni a kézi és a fejbeszélő között. Támogatja a teljes (kétirányú) kihangosítást. Kihangosító funkció. A hangszóró és a kézibeszélő egyidejűleg is aktív lehet. A Dialog 4222 Office 10 LED-el ellátott- funkció billentyűvel rendelkezik. A megfelelő LED-ek segítenek a folyó, a parkoltatott, vagy a nem megválaszolt hívások nyomonkövetésében. A felhasználó valamennyi programozható funkcióbillentyűt saját maga felcímkézheti.

5 Könnyen falra szerelhető. Hangerő szabályozás a bejövő hangra a hangszóró és a fülhallgató vonatkozásában is. Üzenet vár kijelzés. Visszahívás. Név szerinti hívás/gyors tárcsázás. Dialog 4223 Professional Az Ön által ismert finom ízlés korszerű szolgáltatásokkal Ez a sok-szolgáltatású professzionális modell korszerű rendszerfunkciókat támogat. A Dialog 4223 Professional ideális a főnök-titkári konfigurációkban, kulcsos rendszerekben és a hagyományos Call Center (ACD) csoport funkciókban. Négy további (Soft Keys) szoft billentyű nyújt könnyű hozzáférést a különböző menü-opciókhoz. A szoft billentyűk funkciója a telefon állapotától függően dinamikusan változik. Ezek a dinamikus szoft billentyűk olyan kibővített szolgáltatásokhoz adnak kényelmes hozzáférést, mint telefonkönyv, hangposta Rugalmas háromsoros grafikus kijelzője van. A kijelző dönthető. Támogatja a kétirányú kihangosítást, akusztikus visszhang elnyomással (AEC). Kihangosító funkció. A hangszóró és a kézibeszélő egyidejűleg is aktív lehet. Programozható csengetési, hangerő és hangszín. Fejbeszélőt közvetlenül a készülékhez lehet csatlakoztatni. Erre fenntartott billentyűvel közvetlenül átkapcsolást lehet végezni a kézi és a fejbeszélő között. 10 funkció billentyű LED-el. Valamennyi programozható funkció billentyűt saját maga cimkézheti a Felhasználó és ezek a billentyűk LED-el vannak ellátva, amik a hívások és az aktivált funkciók nyomon követésében segítenek. 2 szoft billentyű.

6 Maximum négy, egyenként 17 programozható funkcióbillentyűt tartalmazó bővítő billentyűzet kapcsolható a készülékhez. Könnyen falra szerelhető. Fejbeszélő funkció billentyű a fejbeszélő vagy kézibeszélő üzemmód vezérlésére. Üzenet vár kijelzés. Visszahívás. A titkársági/intercom funkció lehetővé teszi, hogy titkárság és Ön beszélgetést folytathassanak, amíg másik hívások folyamatban vannak. A titkárság is képes megjeleníteni a bejövő hívásokat. Név szerinti hívás/gyors tárcsázás. Dialog 4224 kezelői készülék* Az MD110 és BusinessPhone kezelői készülékek érezhetővé teszik a hangot A Dialog 4224 kezelői telefonkészüléket speciálisan az MD110 és a BusinessPhone alközpontokkal dolgozó kezelők igényei szerint tervezték. Arra, hogy teljes telefonközpont hozzáférést és funkcionalitást biztosítsanak számukra. A Dialog 4224 készülék olyan korszerű rendszerfunkciókat támogat, amelyek szükségesek a kezelői konfigurációkhoz. A leggyakrabban használt billentyűk nagyok és úgy helyezték el őket, hogy kényelmes hely legyen köztük, biztosítandó a gyors és biztonságos működést. Rugalmas ötsoros grafikus, dönthető kijelző. Programozható csengetési hangerő és hangszín. Fejbeszélőt közvetlenül a készülékhez lehet csatlakoztatni. Erre fenntartott billentyűvel közvetlenül átkapcsolást lehet végezni a kézi és a fejbeszélő között. 12 funkció billentyű, LED-ekkel. 4 nagy törlő és beszéd billentyű LED-el.

7 1 nagy Válasz/Kiközvetítés billentyű. Könnyen falra szerelhető.. Option Unit támogatás külső eszközök csatlakoztatására. Fejbeszélő funkció billentyű a fejbeszélő vagy kézibeszélő üzemmód vezérlésére. Dialog 4000 kiegészítők Bővítő billentyűzet Csak a Dialog 4000 digitális telefonokhoz; 17 extra programozható billentyűvel és a hozzátartozó LED-ekkel.

Intelligens telefonközpont kisvállalkozásoknak

Intelligens telefonközpont kisvállalkozásoknak Intelligens telefonközpont kisvállalkozásoknak OpenCom 130 OpenCom 131 Konvergens kommunikáció a többfunkciós ICT rendszerek változatossága A rendszer a jövő kommunikációjának kezdete Manapság az intelligens

Részletesebben

XN 20. A fejlett IP-PBX kommunikációs megoldás kis- és középvállalatoknak.

XN 20. A fejlett IP-PBX kommunikációs megoldás kis- és középvállalatoknak. XN 20 A fejlett IP-PBX kommunikációs megoldás kis- és középvállalatoknak. Értelem és egyszerûség A technológia megkönnyíti, és sokkal hatékonyabbá teszi életünket. De akkor gyakran miért tûnik olyan bonyolultnak?

Részletesebben

2010 Irodai kommunikációs rendszerek. A külalak és a műszaki adatok előzetes figyelmeztetés nélkül is módosíthatók.

2010 Irodai kommunikációs rendszerek. A külalak és a műszaki adatok előzetes figyelmeztetés nélkül is módosíthatók. 2010 Irodai kommunikációs rendszerek A külalak és a műszaki adatok előzetes figyelmeztetés nélkül is módosíthatók. Panasonic alközpont evolúció Tisztán IP alközpont Emberi kapcsolatok, Üzleti kapcsolatok.

Részletesebben

SOPHO IPC 100. A fejlett IP-PBX kommunikációs megoldás kis- és középvállalatoknak.

SOPHO IPC 100. A fejlett IP-PBX kommunikációs megoldás kis- és középvállalatoknak. SOPHO IPC 100 A fejlett IP-PBX kommunikációs megoldás kis- és középvállalatoknak. Értelem és egyszerûség A technológia megkönnyíti, és sokkal hatékonyabbá teszi életünket. De akkor gyakran miért tûnik

Részletesebben

Üzleti telefonrendszerek

Üzleti telefonrendszerek Üzleti telefonrendszerek Intelligens, sokoldalú kommunikációs megoldások A Panasonic elsôként 196-ban lépett be a telefonrendszerek piacára a világ elsô hibrid porttal rendelkezô telefonalközpontjaival,

Részletesebben

Avaya IP telefónia ismertető

Avaya IP telefónia ismertető Avaya IP telefónia ismertető a higher plane of communication Tartalomjegyzék I.1. COMMUNICATION MANAGER RENDSZER SZOFTVER... 3 I.1.2. Főbb Communication Manager szolgáltatások ismertetése... 4 I.2. SZERVEREK...

Részletesebben

PANASONIC NS1000 SIP KOMMUNIKÁCIÓS SZERVER MINDIG FELÜLMÚLJA AZ ELVÁRÁSAIT

PANASONIC NS1000 SIP KOMMUNIKÁCIÓS SZERVER MINDIG FELÜLMÚLJA AZ ELVÁRÁSAIT MINDIG FELÜLMÚLJA AZ ELVÁRÁSAIT PANASONIC NS1000 SIP KOMMUNIKÁCIÓS SZERVER KIVÁLÓ HANGMINŐSÉG TELJESEN ÁTLÁTHATÓ HÁLÓZATI FUNKCIÓK ÉS IGÉNY SZERINTI KAPACITÁSBŐVÍTÉS AZ NS1000 ÁTTEKINTÉSE SIP és IP-hálózati

Részletesebben

KX-TDA15 KX-TDA30 2. kiadás

KX-TDA15 KX-TDA30 2. kiadás KXTDA5 KXTDA0. kiadás Üzemek Szervezetek Fiókirodák SOHO Kiskereskedők Éttermek Hálózatba köthető rendszer, mely hatékony megjelenést biztosít vállalatának a konvergencia korában Panasonic IPhibrid telefonalközpont

Részletesebben

OpenScape Business V1. Egységes kommunikációs megoldás kis- és közepes vállalkozások számára

OpenScape Business V1. Egységes kommunikációs megoldás kis- és közepes vállalkozások számára Egységes kommunikációs megoldás kis és közepes vállalkozások számára Rugalmas, skálázható és megbízható Az OpenScape Business rendszer a kis és közepes vállalkozások változatos igényeinek minden szempontból

Részletesebben

A jövő már itt lehet Önnél is!

A jövő már itt lehet Önnél is! A jövő már itt lehet Önnél is! Internet alapú IP alközpont a jelen és a jövő üzleti sikereinek alapja A telefon újra stratégiai fegyver azoknak a vállalatoknak a kezében, amelyek a hatékonyság növelésével,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Típusszám: Valódi IP alközpont KX-NCP500 KX-NCP1000 Köszönjük, hogy megvásárolta a Panasonic valódi IP alközpontot. Mielőtt csatlakoztatná az alközpontot, kérjük, olvassa végig figyelmesen

Részletesebben

SNOM telefonok bemutatkozása

SNOM telefonok bemutatkozása SNOM telefonok bemutatkozása snom 300 A snom üzleti telefoncsalád alapmodellje a snom 300, ami teljesíti a VoIP telefonok legfontosabb követelményeit és számos, olyan funkciót kínál, ami elengedhetetlen

Részletesebben

Alcatel OmniPCX Office. Váltson e-kommunikációra, gyorsítsa fel üzletét!

Alcatel OmniPCX Office. Váltson e-kommunikációra, gyorsítsa fel üzletét! Alcatel OmniPCX Office Váltson e-kommunikációra, gyorsítsa fel üzletét! A TUDÁS TÖBB, MINT HATALOM. A TUDÁS ÉS A GYORS ISMERETCSERE SEGÍTSÉGÉVEL ÖN ÉS CÉGE KÖLT- SÉGHATÉKONYABB, PRODUKTÍVABB, GYORSABB

Részletesebben

Excelltel. Programozói és Felhasználói. Kézikönyv CDX-TP 832 CDX-CP 832

Excelltel. Programozói és Felhasználói. Kézikönyv CDX-TP 832 CDX-CP 832 Excelltel Programozói és Felhasználói Kézikönyv CDX-TP 832 CDX-CP 832 Tartalomjegyzék 1 Fejezet: Rövid bevezetés és funkciók... 1 Főbb bunkciók, és tulajdonságok... 1 2. Fejezet: Műszaki jellemzők, paraméterek...

Részletesebben

-------------------------------------------------------------------------- Tartalomjegyzék

-------------------------------------------------------------------------- Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1. FEJEZET RÖVID BEVEZETÉS ÉS TERMÉKJELLEMZŐK... 1 1.1 RENDSZER ÁTTEKINTÉS... 1 1.2 TERMÉKJELLEMZŐK...1 2. FEJEZET TELEPÍTÉS ÉS CSATLAKOZÁSOK... 3 2.1 RENDSZER KONFIGURÁCIÓ... 3 2.2 KÉSZÜLÉKHÁZ...4

Részletesebben

ALCATEL 4400. Munkahely Mobilitás Alkalmazások Infrastruktúra

ALCATEL 4400. Munkahely Mobilitás Alkalmazások Infrastruktúra ALCATEL 4400 Az ALCATEL 4400 kommunikációs rendszer már most nyitott a jövô technológiái felé tervezésének köszönhetôen kielégíti az ön összes kommunikációs igényét és megfelel a holnap üzleti kihívásainak

Részletesebben

Behatolás jelző rendszer

Behatolás jelző rendszer Behatolás jelző rendszer SI410 Behatolás jelző központ kommunikátorral (opció) Egyszerű programozhatóság Egyszerű, és megbízható működés Rugalmasság Kiterjesztett kommunikáció Egyszerű telepíthetőség SI410

Részletesebben

Kezelési útmutató BUSINESSPHONE 250 BUSINESSPHONE 50. Analóg telefonkészülék

Kezelési útmutató BUSINESSPHONE 250 BUSINESSPHONE 50. Analóg telefonkészülék Kezelési útmutató BUSINESSPHONE 250 BUSINESSPHONE 50 Analóg telefonkészülék BUSINESSPHONE 250 / BUSINESSPHONE 50 ANALÓG TELEFONKÉSZÜLÉK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ HU/LZTBS 102 003 R3B Copyright 1999. Ericsson Magyarország

Részletesebben

Invitel Távközlési Zrt. Általános Szerződési Feltételek üzleti előfizetők számára nyújtott elektronikus hírközlési szolgáltatásokra

Invitel Távközlési Zrt. Általános Szerződési Feltételek üzleti előfizetők számára nyújtott elektronikus hírközlési szolgáltatásokra Invitel Távközlési Zrt. 2040 Budaörs, Puskás Tivadar u. 8-10. Általános Szerződési Feltételek üzleti előfizetők számára nyújtott elektronikus hírközlési szolgáltatásokra Jelen ÁSZF hatályba lépésének napja:

Részletesebben

OpenCom 100. Standard terminálok működése Gyors kezelési útmutató

OpenCom 100. Standard terminálok működése Gyors kezelési útmutató OpenCom 100 Standard terminálok működése Gyors kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 1.1 Jogosultság... 3 1.2 Jelzések és Szimbólumok... 3 2. Hívások kezdeményezése... 4 2.1 Külső vonal kérése...

Részletesebben

JOBB ELÉRHETŐSÉG JOBB MINŐSÉGŰ KOMMUNIKÁCIÓ KX-NS500 EGYSÉGES KOMMUNIKÁCIÓS PLATFORM CONNECTING YOUR FUTURE

JOBB ELÉRHETŐSÉG JOBB MINŐSÉGŰ KOMMUNIKÁCIÓ KX-NS500 EGYSÉGES KOMMUNIKÁCIÓS PLATFORM CONNECTING YOUR FUTURE JOBB ELÉRHETŐSÉG JOBB MINŐSÉGŰ KOMMUNIKÁCIÓ KX-NS500 EGYSÉGES KOMMUNIKÁCIÓS PLATFORM CONNECTING YOUR FUTURE 1 A VÁLLALATTAL EGYÜTT NÖVEKVŐ RENDSZER Megtakarítás a kommunikációs költségek terén Megtakarítás

Részletesebben

ELEKTRONIKUS VAGYONVÉDELMI RENDSZEREK JABLOTRON

ELEKTRONIKUS VAGYONVÉDELMI RENDSZEREK JABLOTRON ELEKTRONIKUS VAGYONVÉDELMI RENDSZEREK JABLOTRON A JABLOTRON A Jablotron magántulajdonban levő cég, melyet 1990-ben alapítottak. A kezdeti időkben csak egy pár dolgozót foglalkoztatott, akik a számítástechnika

Részletesebben

MUNKAANYAG. Varga Gábor. Távközlési szolgáltatások beállítása. A követelménymodul megnevezése: Távközlési üzemi tevékenység

MUNKAANYAG. Varga Gábor. Távközlési szolgáltatások beállítása. A követelménymodul megnevezése: Távközlési üzemi tevékenység Varga Gábor Távközlési szolgáltatások beállítása A követelménymodul megnevezése: Távközlési üzemi tevékenység A követelménymodul száma: 0910-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-012-50

Részletesebben

LABCONTROL. Tervezési kézikönyv. Air management system. The art of handling air

LABCONTROL. Tervezési kézikönyv. Air management system. The art of handling air LABCONTROL Air management system Tervezési kézikönyv The art of handling air Tervezési kéziköny LABCONTROL Tartalomjegyzék Tapasztalat és innováció 3 LABCONTROL 4 Rendszer áttekintés 6 EASYLAB 8 A rendszer

Részletesebben

Biztonsági rendszerek _ Általános katalógus. Biztonsági rendszerek_ Általános katalógus

Biztonsági rendszerek _ Általános katalógus. Biztonsági rendszerek_ Általános katalógus Biztonsági rendszerek _ Általános katalógus Betörések A veszély egyre nagyobb. Mit tegyek? Menjen biztosra! Válassza az Inimet! A terület védelem alatt. Veszély kiiktatva. A játszmának vége..04.06.08.10.12.20.22.24.27.30.32.34.36.37.38.40

Részletesebben

Building Integration System Összetett alkalmazások: egy platform, teljes körű biztonság

Building Integration System Összetett alkalmazások: egy platform, teljes körű biztonság Building Integration System Összetett alkalmazások: egy platform, teljes körű biztonság 2 Integrálásra született Tartalom: Az automatizálási modul A videó modul A beléptető modul Moduláris beléptető 8.

Részletesebben

Invitel Távközlési Zrt. Általános Szerződési Feltételek Telefonszolgáltatásra

Invitel Távközlési Zrt. Általános Szerződési Feltételek Telefonszolgáltatásra Invitel Távközlési Zrt. 2040 Budaörs, Puskás Tivadar u. 8-10. Általános Szerződési Feltételek Telefonszolgáltatásra 1. sz. melléklet Az ÁSZF készítésének dátuma: 2008. január 01. Az ÁSZF utolsó módosításának

Részletesebben

Nagy teljesítményű kommunikáció. Szöveges és vizuális kommunikáció

Nagy teljesítményű kommunikáció. Szöveges és vizuális kommunikáció MITSUBISHI EECTRIC FACTORY AUTOMATION HMI Grafikus operátor terminálok Nagy teljesítményű kommunikáció Szöveges és vizuális kommunikáció Rendszer- és folyamat-megjelenítés /// Érintőképernyő és billentyűzet

Részletesebben

RENDSZERTERVEZÉSI SEGÉDLET

RENDSZERTERVEZÉSI SEGÉDLET SEAGUEST Hotel Beléptető Rendszer RENDSZERTERVEZÉSI SEGÉDLET ÁLTALÁNOS ÁTTEKINTÉS 8000 Székesfehérvár, Budai út 139. SW-VEGA Tel.: 06-22/510-170* Fax:06-22/510-171 www.seawing.hu sw-vega@seawing.hu Általános

Részletesebben