Phonak-megoldások gyermekeknek

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Phonak-megoldások gyermekeknek"

Átírás

1 Phonak-megoldások gyermekeknek Segítik gyermeke hallását, beszédét és beilleszkedését

2

3 40 éve kapcsoljuk össze a gyermekeket a világgal Innovatív technológia, lelkes hallásgondozó szakemberek és szoros családi támogatás szükséges ahhoz, hogy a nagyothalló gyermekeknek segíthessünk képességeiket teljesen kibontakoztatni. A Phonak ebben 40 éve játszik kulcsszerepet, hiszen minden életkorú gyermek számára fejleszt és kínál csúcsminőségű hallási megoldásokat. Mi, a Phonaknál tudjuk, milyen fontos a gyermekek beszéd- és nyelvi fejlődése, mert ezek teszik lehetővé kibontakozásukat és beilleszkedésüket. Mivel szorosan együttműködünk hallásgondozó szakemberekkel, tanárokkal, kutatókkal, gyermekekkel és családjaikkal, egyedülálló technológiai előnyökre tettünk szert. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy világszerte oly sok gyermek életét sikerült jobbá tennünk.

4 Sok-sok megoldás a gyermekek ellátására Mivel a gyermekek szükségletei különböznek a felnőttekétől, azok a legjobb megoldások, melyeket kifejezetten a gyermekek számára fejlesztettek. Új gyermekellátási palettánk a Phonak Sky Q hallókészülék-családot tartalmazza, valamint a vezeték nélküli kiegészítők egyedülálló tárházát, mely kiegészítők segítik a gyermekeket és a tiniket abban, hogy a világ hangjaiból a lehető legtöbbet érzékeljék. A legújabb technológiára épülő termékeket olyan tulajdonságok jellemzik, melyek a jobb hallást és beszédértést segítik elő. Négy különböző hallókészülék-típus kapható három teljesítményszinten, így minden gyermek számára biztosított a megoldás. Időnként még a legmodernebb technológiát tartalmazó legjobb hallókészülékek használatakor is szükséges a további teljesítményfokozás. Különösen, ha nagy a zajszint vagy a távolság, olyankor gyakran más segítségre is szükség van. Új kínálatunk ezért tartalmaz vezeték nélküli kiegészítőket, melyek olyan fontos hallási helyzetekben javítják a beszédértést, mint például az osztályterem, sportolás, kerékpározás, szabadban tartózkodás.

5

6

7 A Phonak Sky Q-val a határ a csillagos ég Kimondottan a gyermekek számára terveztük: mind a négy típus víz-, izzadtságés porálló, így az aktív felfedezők tökéletes társa lehet. A hatékony gyermekbiztos alkatrészek megakadályozzák, hogy a csöppnyi ujjacskák hozzáférjenek az elemekhez, és az új Mix & Match színek bátorítást is adnak a gyermekeknek, hogy szeressék a technológiát, amit használnak.

8 A Phonak Sky Q hallókészülékek a legmodernebb technológiát testesítik meg, ami lehetővé teszi, hogy az Ön gyermeke többet halljon, és így optimális legyen a beszéd- és nyelvi fejlődése. Hadd halljon és értsen meg gyermeke új dolgokat minden nap SoundRecover Attól függetlenül, hogy milyen fokú egy gyermek hallásvesztesége, a korának megfelelő beszéd- és nyelvi fejlődés megkívánja, hogy folyamatosan meghalljon minden hangot. Más hallási megoldások a legtöbb hangot ugyan megfelelően erősítik, de mindnek megvannak a korlátai, amikor a magas frekvenciás hangok erősítéséről van szó. Az egyedülálló Phonak SoundRecover javítja a gyermekek hozzáférését a hangok teljes spektrumához, mert a magas frekvenciás lágy mássalhangzók, pl. az sz vagy az f meghallását is lehetővé teszi. Az elmúlt hét évben számos tanulmány mutatott rá, hogy a SoundRecovert használó gyermekek nemcsak a beszéd megértésében fejlődtek, hanem saját beszédjük is tisztábbá vált.

9 Rendkívül fontos a kisgyermekek számára, hogy jól hallják a magas frekvenciájú hangokat, mert idejük legnagyobb részét olyanok társaságában töltik, akiknek magas hangjuk van (anyjuk, gondozójuk, más gyermekek). Vizsgálataink megmutatták, hogy a SoundRecover jelentősen javítja a gyermek képességét arra, hogy a magas frekvenciájú beszédhangokat meghallja, és úgy gondoljuk, hogy a SoundRecover alapvető fontosságú eleme a gyermekek hallókészülékeinek. Dr. Jace Wolfe, PhD Az oklahomai (USA) Hearts for Hearing (Szívek a hallásért) Alapítvány audiológiai igazgatója.

10 Jobbá teszi a beszéd megértését telefonáláskor DuoPhone Tudjuk, a gyerekek mennyire szeretnek telefonálni a családtagokkal és a barátokkal, de hallókészülékkel ez bizony nem mindig egyszerű. Ezért fejlesztettük ki a DuoPhone-t. A DuoPhonnal a gyermek a telefont az egyik füléhez tartja, és a beszélgetés azonnal a másik oldali hallókészülékbe is eljut, így a gyermek a hívó hangját mindkét fülével hallja. Ezzel csökken az a frusztráció, ami a telefonálást terhelte, hiszen jobb lesz a beszédértés. Méréseink igazolják, hogy a gyermekek jellemzően 30%-kal jobban értik a beszédet telefonáláskor, ha a DuoPhone-t használják, ezért meggyőződésünk, hogy a DuoPhone abszolút szükséges a gyermekek számára illesztett hallókészülékekhez. Dr. Jace Wolfe, PhD Az oklahomai (USA) Hearts for Hearing (Szívek a hallásért) Alapítvány audiológiai igazgatója.

11 Egyszerre csak egy hangra figyel auto StereoZoom Akár a zsúfolt menzán, egy vacsorán vagy a barátokkal való játék közben - egyszerre sok hangot hallgatni nagyon megterhelő lehet. A StereoZoom olyan iránymikrofon-rendszer, ami automatikusan kapcsol be, hogy csökkentse a környezeti zajokat és segítsen a gyermekek hallási figyelmét arra irányítani, aki felé fordulnak.

12 Hogy a szabadban is jó legyen beszédértési korlátozás nélkül Speech in Wind (beszéd a szélzajban) A gyermekek szeretnek a parkokban és a játszótereken tartózkodni, sportolni, szabadtéri rendezvényeken részt venni. De ezek a helyszínek gyakran szelesek, ami nagyon megnehezíti a hallókészülékkel történő értést. Ha Ön sosem viselt még hallókészüléket, talán nem is érti, miért jelent ez gondot. Mihelyt a szél eléri a hallókészülék mikrofonjait, a készülék ezt a hangot felerősíti, nagy zajt okozva. Ez zavarja a hallást, megnehezíti a beszéd megértését és nagyon zavaró a hallgató számára. A Speech in Wind bizonyítottan jelentősen javítja a beszéd megértését és a komfortérzetet, mert csökkenti a szélzajt, és lehetővé teszi, hogy a gyerekek mindkét fülükön hallják, amit mondanak nekik. A Phonak Hallási Központban végzett vizsgálat szerint a beszédértés a Speech in Wind használatával akár 40%-kal javul szélben, és akár 45%-kal, ha a zajban auto StereoZoom-ot használunk. A DuoPhone átlagosan 10%-kal javulást eredményezett egy monaurális (egyoldali) telefonprogrammal való összehasonlításban.

13 Strapabíró készülékek az örökmozgó felfedezőknek A gyermekek játékosak és gondtalanok a babák igazi felfedezők, az iskolás gyermekek szeretik a határokat feszegetni, és a tinik a legkülönfélébb tevékenységekben élik ki magukat. A Phonak hallási megoldásai minden életkorban biztosítják a korlátozás nélküli kalandozást. A strapabíró Phonak Sky Q hallókészülékeket úgy terveztük, hogy szem előtt tartottuk a gyermekek játékosságát és kalandvágyát. Hallókészülékeink ellenállnak a víznek, az izzadtságnak, a pornak, ami tökéletes társsá teszi őket az aktív tevékenységek ideje alatt is.

14 Az enyém elektromos zöld, hát a tiéd? Ha mosolyt szeretnénk csalni egy gyermek arcára, a színekkel biztosan célt érünk. Sok vizsgálat támasztja alá, hogy a gyermekek, bármilyen korúak is, izgatottak és felvillanyozottak lesznek, ha fényes, intenzív színeket látnak. Valójában a gyermekek ezeket az intenzív színeket már igen korai életszakaszban szeretik. Ennek tudatában válogattuk össze a Phonak Sky Q hallókészülékek színeit. A készülékek házai nem kevesebb, mint 17 féle színben kaphatóak. Ezek között található 6 tréfás szín a karibi kalóztól a tüzes sárkány narancson keresztül a hiú rózsaszínig. Most először pedig nem csak a készülék házának színét választhatjuk ki a gyönyörű választékból, hanem a könyökét is. Természetesen kínálunk egy sor haj- és bőrszínt is. Nem csak örömöt jelent az Ön és gyermeke számára kiválasztani a tökéletes színkombinációt, hanem ezzel azt is segítjük, hogy a gyermek sajátjának érezze ezt a sokszínű hallási rendszert, és szeresse viselni. zöld sárga kék rózsaszín lila narancs elektromos zöld karibi kalóz sárkány narancs hiú rózsaszín kék lagúna átlátszó király bíbor átlátszó

15 Mix & Match (keverem-kavarom) További készülékház-színek bézs szantálfa benzin homok bézs gesztenye rubin borostyán ezüstszürke drága rózsaszín áttetsző fekete bársony Készítettünk egy Mix & Match színkeverő programot, mely online használható, és melynek segítségével közösen kiválaszthatják a gyermek kedvenc hallókészülékszínkombinációját.

16 A vezeték nélküli kiegészítők fokozzák a hallókészülékek teljesítményét A gyermekek élete csupa mozgás. Ha nem az iskolában vannak, akkor a szabadban töltik az időt, játszanak, élvezik a multimédiás eszközöket, autóban utaznak, vagy barátokkal beszélgetnek telefonon. Ezek a helyzetek sokszor hallási kihívást is jelentenek, és ilyenkor még a legfejlettebb hallókészülék-technológiát is szükséges lehet tovább javítani. Ez az a pont, ahol a Phonak vezeték nélküli kommunikációs portfóliója szerepet kap. Könnyen kezelhető vezeték nélküli kiegészítőinkkel, melyeket kifejezetten a nehéz és zavaró hallási helyzetekre fejlesztettünk, a gyermekek könnyebben kommunikálhatnak, és jobban hozzáférhetnek a modern hangtechnikához is.

17

18 Roger Clip-On Mic A Roger Clip-On Mic egyetlen kattintással beüzemelhető, és tökéletes megoldás kisgyermekes szülők számára otthoni, játszótéri használatra, illetve autóban és vásárlás közben is. Össze lehet kapcsolni számítógéppel, MP3-as lejátszóval vagy a televízióval is, hogy a gyermek tisztábban hallja ezek hangját. Roger Pen Ebben a vezeték nélküli mikrofonban Bluetoothtechnológia van, ami töké letes olyan tinik számára, akik zajos környezetben szeretnének egy diszkrét eszközt. Akár az asztalon helyezik el, akár kézben tartják, a multimikrofonos rendszer automatikusan csökkenti a háttérzajt, és annak a hangjára fókuszál, akit hallani szeretnének, a beszédhangot pedig közvetlenül a hallókészülékekbe továbbítja. Össze lehet kap csolni audio eszközökkel, és lehet használni mobiltelefonnal együtt is. Roger inspiro Ez egy olyan tartós tanári mikrofon, mely már a világ ezernyi osztálytermében bizonyított. A Roger inspiro-t könnyű használni és az egyéni igények szerint beállítani.

19

20

21 Phonak DECT CP1 Ez egy olyan zsinór nélküli telefonkészülék, mely a beszélgetést egyszerre közvetíti mindkét hallókészülékbe, nagymértékben javítva a beszéd megértését. Van olyan felerősített üzemmódja is, ami akkor használható, ha a gyermek éppen nem viseli a hallókészülékét. És természetesen egyúttal hagyományos telefonként is üzemel, melyet az egész család használhat. Phonak ComPilot Ez a hangtovábbító eszköz a lehető legtöbbet nyújtja a flexibilis összekapcsolódás terén, így válik lehetővé, hogy a gyermekek és a tinik közvetlenül hallókészülékeiken keresztül élvezzék a telefonbeszélgetéseket és a multimédiás hangot; mindezt sztereó hangminőségben. A Phonak TV Link a Phonak ComPilot-tal együttműködve vezeték nélküli TV-fejhallgatóvá teszi bármelyik Phonak hallókészüléket.

22 Támogatjuk az Ön családját Azon kívül, hogy kifejezetten gyermekek számára terveztünk készülékeket, a Phonak más támogatási lehetőségeket is biztosít: Leó hallókészülékeket kap / Leó Roger-t kap Leó mesekönyve a főhőst két elragadó mesén keresztül követi; megkapja legelső hallókészülékeit, majd a Roger technológiát. Kérjük, érdeklődjék a hallásgondozó szakembernél. Mix & Match színválasztó eszköz Ez a vidám, interaktív program online érhető el a címen, és segítségével a gyerekek kiválaszthatják saját hallókészülékeik színkombinációját, valamint felfedezhetik a termékek előnyeit. Pediatric Care Kit (gyermektáska) Minden, amire a gyermeknek, a szülőnek vagy a tininek szüksége van a hallókészülékek karbantartásához, hogy azok rendeltetésszerűen működjenek. Most matricakészletet is elhelyeztünk benne, hogy egyedivé lehessen tenni. Kérjük, érdeklődjék a hallásgondozó szakembernél. Phonak gyermekellátás az interneten Fedezze fel a hallókészülék-ellátással kapcsolatos információk világát, nézze meg a gyakran feltett kérdésekre adott válaszokat és a megoldásainkról szóló áttekintést.

23 Csatlakozzon hozzánk az interneten HearingLikeMe Online közösség szülők, gyermekek, tinik és bárki más számára, akinek életét valamilyen módon befolyásolja a hallásveszteség. Facebook A legújabb Phonak gyermekellátási hírek egy kézreálló, megosztható helyen. Twitter Rövid, 144 vagy kevesebb karakterből álló Phonak-aktualitások. YouTube A hivatalos Phonak YouTube csatorna telis-tele van inspiráló és oktató tartalommal termékeket bemutató filmektől kezdve olyan hírességekig, akik a hallás ügyét képviselik, és láthatunk szívmelengető pillanatokat, amikor is egy gyermek életében először hall.

24 Life is on Az élet zajlik Érzékenyen reagálunk mindenki igényeire, aki függ tudásunktól, ötleteinktől és gondoskodásunktól. Kreativitásunkkal arra törekszünk, hogy a technológia határait egyre jobban kitágítsuk. Olyan innovációkat hozunk létre, melyek segítik az embereket jobban hallani, érteni és megtapasztalni az élet gazdag hangvilágát. Beszélgessen szabadon. Kommunikáljon bizalommal. Éljen korlátok nélkül. Life is on.

Ön érti a beszédet, bárhol is van, bármit is tesz

Ön érti a beszédet, bárhol is van, bármit is tesz Ön érti a beszédet, bárhol is van, bármit is tesz Kommunikáció Úgy gondoljuk, minden egyes hang fontos. Hangunk segítségével kommunikálunk a világgal, családunkkal, barátainkkal. Minél tisztábban hallunk,

Részletesebben

Phonak NaÍda Q. Erő, mely megváltoztatja az életét

Phonak NaÍda Q. Erő, mely megváltoztatja az életét Phonak NaÍda Q Erő, mely megváltoztatja az életét Kommunikáljunk Hiszünk abban, hogy mindenki hangja fontos. Hangunk a kapocs a világhoz, segítségével kommunikálhatunk szeretteinkkel, barátainkkal és a

Részletesebben

Life is on Az élet zajlik

Life is on Az élet zajlik Life is on Az élet zajlik Érzékenyen reagálunk mindenki igényeire, aki függ tudásunktól, ötleteinktől és gondoskodásunktól. Kreativitásunkkal arra törekszünk, hogy a technológia határait egyre jobban kitágítsuk.

Részletesebben

Növelje meg hallókészülékei teljesítményét. A Phonak vezeték nélküli kiegészítői

Növelje meg hallókészülékei teljesítményét. A Phonak vezeték nélküli kiegészítői Növelje meg hallókészülékei teljesítményét A Phonak vezeték nélküli kiegészítői A modern hallókészülék-technológia a hallást és a beszédértést a legtöbb szituációban élvezhetővé teszi. De ha telefonálunk,

Részletesebben

Roger TM a munkában. A munkájára fókuszáljon, ne a hallására

Roger TM a munkában. A munkájára fókuszáljon, ne a hallására Roger TM a munkában A munkájára fókuszáljon, ne a hallására Kommunikáció, részvétel és hozzájárulás A modern munkahely kihívást jelenthet hallásunk számára, ahol a siker kulcsa a megfelelő kommunikáció.

Részletesebben

Termék információ. Több információért keresse fel honlapunkat: www.phonakpro.com

Termék információ. Több információért keresse fel honlapunkat: www.phonakpro.com Termék információ A gyermekek számára tervezett Phonak Sky Q, a legátfogóbb portfóliót nyújtja minden életkorban a kisfokú hallásveszteségektől, egészen a nyagyfokú hallásveszteségekig. Mind a négy modell

Részletesebben

A Roger TM. a gyerekek és a fiatalok kommunikációját segíti. A megértési szakadék áthidalása

A Roger TM. a gyerekek és a fiatalok kommunikációját segíti. A megértési szakadék áthidalása A Roger TM a gyerekek és a fiatalok kommunikációját segíti A megértési szakadék áthidalása A határtalan lehetőségek világa Mászás, séta vagy futás a Rogerrel A gyermekek energikusan és aktívan élnek. Világuk

Részletesebben

Kicsi készülék óriási lehetőségekkel

Kicsi készülék óriási lehetőségekkel Kicsi készülék óriási lehetőségekkel Kommunikáció Úgy gondoljuk, minden egyes hang fontos. Hangunk segítségével kommunikálunk a világgal, családunkkal, barátainkkal. Ha tisztábban hallunk, megértetni is

Részletesebben

Phonak megoldások gyermeknek

Phonak megoldások gyermeknek Phonak megoldások gyermeknek Fedezze fel a világot magabiztosan Mert a gyermek nem kis felnőtt Fedezze fel a világot magabiztosan Szülőként a legjobbat akarjuk gyermekünk számára. Egészségüktől és jólétüktől

Részletesebben

Életében először fog kipróbálni egy hallókészüléket?

Életében először fog kipróbálni egy hallókészüléket? A HALLÓKÉSZÜLÉKEK Életében először fog kipróbálni egy hallókészüléket? A hallókészülékeknek köszönhetően könynyebbé és kényelmesebbé válik a hallás. A legtöbb hangot jobban fogja hallani, a beszédet pedig

Részletesebben

Modern hallókészülékek: új technológia a hallássérültek számára

Modern hallókészülékek: új technológia a hallássérültek számára Hallási megoldások Modern hallókészülékek: új technológia a hallássérültek számára Hallásunk nem csak a kommunikáció szempontjából fontos, hanem tájékozódási képességünk miatt is; hogy mi történik körülöttünk,

Részletesebben

Amikor a hallókészülék minden hangot automatikusan felismer life is on.

Amikor a hallókészülék minden hangot automatikusan felismer life is on. Újratölthető hallókészülék, beépített lítium-ion akkumulátorral Amikor a hallókészülék minden hangot automatikusan felismer life is on. Bemutatjuk a Phonak Audéo TM B hallókészüléket A világ vezető, életeket

Részletesebben

Phonak vezeték nélküli portfóliója

Phonak vezeték nélküli portfóliója Phonak vezeték nélküli portfóliója Termék információ A Phonak vezeték nélküli kommunikációs rendszerei nagy lehetőséget nyújtanak nehéz hallási helyzetekben. Jobb beszédértést biztosítanak zajkörnyezetben

Részletesebben

Phonak vezeték nélküli portfóliója Termék információ

Phonak vezeték nélküli portfóliója Termék információ Phonak vezeték nélküli portfóliója Termék információ Mi már évek óta meghallgatjuk a termékeink használóit és megértettük mi az, ami valóban számít nekik. Ez az odafigyelés inspirálta azokat az új generációs

Részletesebben

Roger Dynamikus SoundField Az osztálytermek hangerősítésének új korszaka

Roger Dynamikus SoundField Az osztálytermek hangerősítésének új korszaka Roger Dynamikus SoundField Az osztálytermek hangerősítésének új korszaka A [Roger] Dinamikus SoundField használatával az osztályban nagyon nyugodtnak érzem magam és nem kell a hangomat a normál erősség

Részletesebben

Csak a teljesítmény számít

Csak a teljesítmény számít Csak a teljesítmény számít A teljesítmény a legfontosabb szempont, amikor kiválasztunk egy cochleáris implantátumot. A lehető legjobb hallást szeretnénk biztosítani a legnagyobb kihívást jelentő hangkörnyezetben,

Részletesebben

AZ OTICON INO BEMUTATÁSA

AZ OTICON INO BEMUTATÁSA AZ OTICON INO BEMUTATÁSA ÉLVEZZE A NÉLKÜLÖZHETETLEN DOLGOKAT Az Oticon Ino az alapvető hallókészülékekhez ülékekhe képest egy magasabb szintű megoldás. Az Ino-val páciensei megtapasztalhatják a legújabb

Részletesebben

Hogyan veheti észre, hogy halláscsökkenésben szenved?

Hogyan veheti észre, hogy halláscsökkenésben szenved? A HALLÁSVESZTÉSRŐL Hogyan veheti észre, hogy halláscsökkenésben szenved? Nem elképzelhetetlen, hogy Ön tudja meg utoljára. A hallásromlás fokozatosan következik be és lehet, hogy már csak akkor veszi észre,

Részletesebben

Phonak megoldások gyermekek számára Mert a gyermek nem kis felnőtt

Phonak megoldások gyermekek számára Mert a gyermek nem kis felnőtt Phonak megoldások gyermekek számára Mert a gyermek nem kis felnőtt A Phonak több, mint 40 éve dolgozik együtt szorosan vezető gyermekgyógyászati specialistákkal, hallásgondozókkal és tanárokkal, hogy innovatív

Részletesebben

Power hallási megoldások Vegyen részt még több beszélgetésben

Power hallási megoldások Vegyen részt még több beszélgetésben Power hallási megoldások Vegyen részt még több beszélgetésben Vegyen részt még több beszélgetésben A nagyfokú-súlyos hallásvesztéssel élő ügyfeleink számára a legfontosabb, hogy képesek legyenek megérteni

Részletesebben

touchcontrol alkalmazás Ace

touchcontrol alkalmazás Ace Ace touchcontrol alkalmazás A Bluetooth márka és logó a Bluetooth SIG, Inc. tulajdona, amely márkák bármely felhasználására a Sivantos Gmbh licenccel rendelkezik. Más védjegyek és kereskedelmi nevek a

Részletesebben

2373-06 Hallásakusztika követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2373-06 Hallásakusztika követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 2373-06 Hallásakusztika követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Idős férfibeteg feleségével érkezik a rendelésre. A páciens szerint nincs halláscsökkenése, csak a felesége panaszkodik, hogy

Részletesebben

Phonak RemoteControl App alkalmazás. Használati útmutató

Phonak RemoteControl App alkalmazás. Használati útmutató Phonak RemoteControl App alkalmazás Használati útmutató Kezdő lépések A RemoteControl App alkalmazás a Phonak, a világ egyik vezető, hallókészülékeket gyártó vállalata által kifejlesztett alkalmazás. Kérjük,

Részletesebben

Menekülés! www.phonak.hu

Menekülés! www.phonak.hu Halló Menekülés! A hangok hozzá tartoznak gyermeke képzelőerejéhez. A Phonak Roger technológiája egy adott távolságon túl is bizonyítottan garantálja a tökéletes hallást bármilyen zajos környezetben. www.phonak.hu

Részletesebben

Halláscsökkenések diagnosztikája és terápiás lehetőségek

Halláscsökkenések diagnosztikája és terápiás lehetőségek Halláscsökkenések diagnosztikája és terápiás lehetőségek Matievics Vera, Arany Tünde SZTE Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinika, Szeged Noé Egészségközpont Szeged AUDIOLÓGIAI DIAGNOSZTIKA -szubjektív

Részletesebben

Leó. hallókészüléket kap

Leó. hallókészüléket kap Leó hallókészüléket kap A Leó hallókészüléket kap című történetet hallássérült öcsémnek, Patricknak, a családnak, a barátoknak és a neki segítő szakembereknek ajánlom. Patrick hallásgondozóinak és a vele

Részletesebben

Vissza a hallás világába. Hogyan használjuk hallókészülékeinket sikerrel?

Vissza a hallás világába. Hogyan használjuk hallókészülékeinket sikerrel? Vissza a hallás világába Hogyan használjuk hallókészülékeinket sikerrel? Isten hozta újra a hangok világában! Most, hogy ön megtette a lépést hallásának újraélesztése érdekében, szükségessé válik néhány

Részletesebben

Phonak Certéna Hallójárati készülékek használati útmutatója

Phonak Certéna Hallójárati készülékek használati útmutatója Phonak Certéna Hallójárati készülékek használati útmutatója Gratulálunk ahhoz, hogy a Phonak Certéna hallókészüléket választotta. A Certéna a legmodernebb digitális és vezetéknélküli technológiát tartalmazza.

Részletesebben

TV Használati útmutató

TV Használati útmutató TV Használati útmutató TARTALOM Megjelenés.......................................... 3 Üzembe helyezés.................................... 4 Párosítás hallókészülékkel............................. 7 Jeltovábbítás........................................

Részletesebben

* (Nokia, ZTE (OMTP) kivételével) Főbb jellemzők

* (Nokia, ZTE (OMTP) kivételével) Főbb jellemzők A Panasonic 2016-ban bevezeti új, HD6M típusú, mikrofonos fejhallgatóját, amely a belépő szintet képviseli kategóriájában. Az új fejhallgató kiválóan adja vissza a legigényesebb zenéket is. A HD6M a korábbi

Részletesebben

Mini mikrofon Használati útmutató

Mini mikrofon Használati útmutató Mini mikrofon Használati útmutató TARTALOM Megjelenés.......................................... 3 Üzembe helyezés.................................... 4 Be- és kikapcsolás....................................

Részletesebben

HEOS TM. by Denon Vezeték nélküli hangrendszer a Denon által

HEOS TM. by Denon Vezeték nélküli hangrendszer a Denon által HEOS TM by Denon Vezeték nélküli hangrendszer a Denon által JÁTSZON LE ZENÉT AZ EGÉSZ HÁZBAN. Amikor eljön az összejövetel ideje, csoportosítsa a HEOS hangszórókat úgy, hogy a egész ház beteljen hanggal.

Részletesebben

KÖNYVJELZŐ KATALÓGUS WWW.KONYVJELZOKUCKO.HU SZERENCSEHOZÓ... 1 FENG SHUI. 4 HÁZI KEDVENC.. 16 EZOTERIKUS 20 MESEKÖNYV 22 GÉMKAPOCS 26 KONYHATÜNDÉR.

KÖNYVJELZŐ KATALÓGUS WWW.KONYVJELZOKUCKO.HU SZERENCSEHOZÓ... 1 FENG SHUI. 4 HÁZI KEDVENC.. 16 EZOTERIKUS 20 MESEKÖNYV 22 GÉMKAPOCS 26 KONYHATÜNDÉR. KÖNYVJELZŐ KATALÓGUS SZERENCSEHOZÓ.... 1 FENG SHUI. 4 HÁZI KEDVENC.. 16 EZOTERIKUS 20 MESEKÖNYV 22 GÉMKAPOCS 26 KONYHATÜNDÉR. 35 SELYEMSZALAG. 38 BOJTOS 42 BOJT SZOKNYÁS ANGYALKA. 46 SZIVECSKE. 49 OKLEVÉL.

Részletesebben

Igazi élményt adó látogató-vezetések

Igazi élményt adó látogató-vezetések Igazi élményt adó látogató-vezetések Igazi élményt adó látogató-vezetések A tökéletes rendszer minden vezetéshez A Phonak Roger Guide-U készüléke a világ legnevezetesebb attrakciói és vállalatai számára

Részletesebben

800 120Km automatikus Fejlett A2DP & EDR Bluetooth profil

800 120Km automatikus Fejlett A2DP & EDR Bluetooth profil Használati utasítás Főbb jellemzők: Maximálisan 800 méter hatótávolság két motoros között, Valódi vezeték nélküli, kétirányú kommunikáció akár három motoros között Bluetooth kapcsolaton keresztül. Érthető

Részletesebben

198 500 FT-ért SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU MÉRETRE SZABOTT GARÁZSAJTÓK MOTORRAL AZ AKCIÓS ÁRON AZ ALUTECH STANDARD GARÁZSAJTÓ KAPHATÓ 2500X2125 MÉRETIG

198 500 FT-ért SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU MÉRETRE SZABOTT GARÁZSAJTÓK MOTORRAL AZ AKCIÓS ÁRON AZ ALUTECH STANDARD GARÁZSAJTÓ KAPHATÓ 2500X2125 MÉRETIG SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU MÉRETRE SZABOTT GARÁZSAJTÓK MOTORRAL 198 500 FT-ért AZ AKCIÓS ÁRON AZ ALUTECH STANDARD GARÁZSAJTÓ KAPHATÓ 2500X2125 MÉRETIG Az ár az áfá-t tartalmazza. Az akció más kedvezményekkel

Részletesebben

Helyzetképek: középiskolások infokommunikációs kultúrája

Helyzetképek: középiskolások infokommunikációs kultúrája Generációk az információs társadalomban Infokommunikációs kultúra, értékrend, biztonságkeresési stratégiák Projekt záró workshop TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0005 Program Helyzetképek: középiskolások infokommunikációs

Részletesebben

AKCIÓ 214 000 FT-TÓL SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU CSÚCSMINŐSÉGŰ GARÁZSAJTÓK MOTORRAL MÁR BRUTTÓ VÁLASSZON FELÁR NÉLKÜL AKÁR 8 FÉLE SZÍNBŐL

AKCIÓ 214 000 FT-TÓL SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU CSÚCSMINŐSÉGŰ GARÁZSAJTÓK MOTORRAL MÁR BRUTTÓ VÁLASSZON FELÁR NÉLKÜL AKÁR 8 FÉLE SZÍNBŐL SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU AKCIÓ CSÚCSMINŐSÉGŰ GARÁZSAJTÓK MOTORRAL MÁR BRUTTÓ 214 000 FT-TÓL AJÁNDÉK 20 000 FT-OS KUPON, AMIT TOLÓ- VAGY KÉTSZÁRNYAS KAPUNYITÓ SZETTEKNÉL HASZNÁLHAT FEL VÁLASSZON FELÁR NÉLKÜL

Részletesebben

Phone Clip Használati útmutató

Phone Clip Használati útmutató Phone Clip Használati útmutató TARTALOM Megjelenés.......................................... 3 Üzembe helyezés.................................... 4 Be- és kikapcsolás....................................

Részletesebben

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket,

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, a laptopokat, a notebookokat, az okostelefonokat, a

Részletesebben

1. tudáskártya. Mi az energia? Mindnyájunknak szüksége van energiára! EnergiaOtthon

1. tudáskártya. Mi az energia? Mindnyájunknak szüksége van energiára! EnergiaOtthon 1. tudáskártya Mi az energia? Az embereknek energiára van szükségük a mozgáshoz és a játékhoz. Ezt az energiát az ételből nyerik. A növekedéshez is energiára van szükséged. Még alvás közben is használsz

Részletesebben

3.3. Útmutató asztali számítógéppel végzett illesztéshez

3.3. Útmutató asztali számítógéppel végzett illesztéshez 2014. március 3.3 Útmutató asztali számítógéppel végzett illesztéshez Ez az útmutató részletes leírást nyújt a hallókészülék illesztéséhez a Phonak Target szoftver segítségével. Kérjük, tekintse át a Phonak

Részletesebben

OZEKI Phone System. A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére. A jövő üzleti telefon rendszere SMS. Mobil mellékek. Összhang az IT-vel

OZEKI Phone System. A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére. A jövő üzleti telefon rendszere SMS. Mobil mellékek. Összhang az IT-vel A jövő üzleti telefon rendszere A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére SMS Mobil mellékek Webtelefon Üzenetküldés Összhang az IT-vel É rdemes elolvasni! Ajánlatkérés Kérem, töltse ki az űrlapot,

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

Kulcskompetenciák kereszttüzében Az idegennyelv-tanulás és az ICT kapcsolata egy olasz multimédiás tananyagon keresztül

Kulcskompetenciák kereszttüzében Az idegennyelv-tanulás és az ICT kapcsolata egy olasz multimédiás tananyagon keresztül Kulcskompetenciák kereszttüzében Az idegennyelv-tanulás és az ICT kapcsolata egy olasz multimédiás tananyagon keresztül Istókovics Nóra KE-CSPFK Művelődésszervező szak Az előadás célja: Az ICT fontosságának

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően CLOSER TO YOU Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően FONA Intraorális röntgenek FONA XDC Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően A FONA intraorális röntgen

Részletesebben

A történet elindult. A Pannon Papír megalakulása.

A történet elindult. A Pannon Papír megalakulása. IRODAI MEGOLDÁSOK Történetünk A Pannon Papírt 2005-ben magyarországi magánszemélyek alapították győri székhellyel, többéves papír-írószer kereskedelmi tapasztalattal. A régi kereskedők szakmai elkötelezettsége

Részletesebben

Az élet, a telefonom és én. IpsosMobinauta

Az élet, a telefonom és én. IpsosMobinauta Az élet, a telefonom és én IpsosMobinauta Miről szól a kutatás? Hogy használják az okostelefont az emberek különböző napszakokban? Milyen érzelmek társulnak az okostelefonhoz? Megváltoztatta-e az okostelefon

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BT3

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BT3 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BT3 Bluetooth autós telefon-kihangosító Tartalomjegyzék Párosítás egy mobiltelefonnal...3 Műszaki adatok...4 Használat egygombos kezelővel...5 Használat háromgombos kezelővel...6 Csatlakozás...7

Részletesebben

FÉNY ÉS ÁRNYÉK INDIVIDUÁLISAN TÉLIKERT- ÁRNYÉKOLÓK. Mindent az Ön télikert-álmához! - - a HELLA-tól. A télikert-árnyékolóvonalunk gondoskodik a

FÉNY ÉS ÁRNYÉK INDIVIDUÁLISAN TÉLIKERT- ÁRNYÉKOLÓK. Mindent az Ön télikert-álmához! - - a HELLA-tól. A télikert-árnyékolóvonalunk gondoskodik a TÉLIKERT-ÁRNYÉKOLÓK A FÉNY FAZETTÁI Az ellentétek vonzzák egymást. Az éjszaka a nappalt kíséri. A világosnak szüksége van a sötétre. A fekete feltételezi a fehéret. Ahol fény van, ott árnyék is van -

Részletesebben

K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben. küldj egy mesét ajándékba!

K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben. küldj egy mesét ajándékba! K&H gyógyvarázs a K&H Csoport és a K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány gyermek-egészségügyi támogatási programja 1126 Budapest, Orbánhegyi út 50. Információs vonal: (06 1) 350-7390/130 (06 30) 462-1309

Részletesebben

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni!

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni! Bevezető Ebben a könyvben megosztom a tapasztalataimat azzal kapcsolatosan, hogyan lehet valakit megtanítani olvasni. Izgalmas lehet mindazoknak, akiket érdekel a téma. Mit is lehet erről tudni, mit érdemes

Részletesebben

Kommunikációs és promóciós eszközök a beiskolázási marketingben. Készítette: Duga Zsófia PTE-KTK PhD hallgató PTE-ÁOK PR referens 2010. Október 22.

Kommunikációs és promóciós eszközök a beiskolázási marketingben. Készítette: Duga Zsófia PTE-KTK PhD hallgató PTE-ÁOK PR referens 2010. Október 22. Kommunikációs és promóciós eszközök a beiskolázási marketingben Készítette: Duga Zsófia PTE-KTK PhD hallgató PTE-ÁOK PR referens 2010. Október 22. 1.Mi is az a beiskolázási marketingtevékenység? A felsőoktatási

Részletesebben

- Megjegyzés: ha hosszú ideig nem használja (hónapig/hónapokig), akkor havonta töltse fel, az akku elgyengülésének megakadályozásához!

- Megjegyzés: ha hosszú ideig nem használja (hónapig/hónapokig), akkor havonta töltse fel, az akku elgyengülésének megakadályozásához! Használati utasítás Főbb jellemzők: Maximálisan 500 méter hatótávolság két motoros között, Valódi vezeték nélküli, kétirányú kommunikáció akár három motoros között Bluetooth kapcsolaton keresztül. Érthető

Részletesebben

Linergy Evolution. A legújabb technológiai innovációt nyújtjuk Önnek B-4

Linergy Evolution. A legújabb technológiai innovációt nyújtjuk Önnek B-4 Linergy Evolution A legújabb technológiai innovációt nyújtjuk Önnek B-4 Linergy Evolution az új gyűjtősínrendszer Biztonságos, megbízható és rugalmas a legmagasabb teljesítményszint mellett A Schneider

Részletesebben

PMR ADÓVEVŐ KÉSZLET, MOTOROLA T5622

PMR ADÓVEVŐ KÉSZLET, MOTOROLA T5622 Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 PMR ADÓVEVŐ KÉSZLET, MOTOROLA T5622 Megrend. szám: 93 55 62 Az egyes csatornák frekvenciáját valamint az interferenciát kiküszöbölő kód

Részletesebben

Dräger X-pect 8520 Védőszemüveg

Dräger X-pect 8520 Védőszemüveg 8520 Védőszemüveg Prémium szintű védelem: 8520 védőszemüveg. Zárt kialakítású, könnyű és tökéletesen illeszkedik az orvos által felírt szemüvegekhez. D-6605-2011 02 8520 Előnyök Nagyon robusztus, mégis

Részletesebben

Minta. Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

Minta. Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon,

Részletesebben

Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít.

Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít. Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít. Mi jobb az alacsony költségeknél? A költségmentesség! A Hilti az Ön igényeihez

Részletesebben

MaxiCut. prorange TM. MaxiCut

MaxiCut. prorange TM. MaxiCut A jól szellőző kesztyű a vágás elleni védelmet a kényelemmel, a rugalmassággal és a száraz környezetben történő precíz munkavégzéssel kombinálja. 6-féle méretben, 2-féle tenyérrel és 4 vágási szinttel

Részletesebben

IX. évfolyam, 15. szám július 30.

IX. évfolyam, 15. szám július 30. IX. évfolyam, 15. szám 2016. július 30. 2 3 4 ÖNRE IS IGAZ, HOGY JÓL HALL, DE BIZONYOS HELYZETEKBEN NEHEZEN ÉRTI A BESZÉDET? Dr. Helfferich Frigyes PhD fül-orr-gégész, audiológus, orvosezredes Praxisomban

Részletesebben

Motion binax Motion SX binax, Motion SA binax, Motion PX binax Használati útmutató. www.bestsound-technology.com. Life sounds brilliant.

Motion binax Motion SX binax, Motion SA binax, Motion PX binax Használati útmutató. www.bestsound-technology.com. Life sounds brilliant. Motion binax Motion SX binax, Motion SA binax, Motion PX binax Használati útmutató www.bestsound-technology.com Life sounds brilliant. Tartalom Üdvözöljük! 4 Az Ön által vásárolt hallókészülék 5 A készülék

Részletesebben

Távirányító Használati útmutató

Távirányító Használati útmutató Távirányító Használati útmutató TARTALOM Megjelenés.......................................... 3 Üzembe helyezés.................................... 4 Párosítás hallókészülékkel.............................

Részletesebben

PEHD BORDÁZOTT KÁBELVÉDŐ CSÖVEK

PEHD BORDÁZOTT KÁBELVÉDŐ CSÖVEK KÁBELVÉDŐ CSÖVEK PEHD BORDÁZOTT KÁBELVÉDŐ CSÖVEK A csöveket a Szerb Nyersanyagellenőrző Intézet, valamint a Nikola Tesla elektrotechnikai intézet vizsgálta be, valamint rendelkeznek a PTT unió nemzetközi

Részletesebben

Folyamat ésszerűsítés. Hidak a jövőbe. Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció

Folyamat ésszerűsítés. Hidak a jövőbe. Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció Folyamat ésszerűsítés Hidak a jövőbe Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció Küldetésünk Ön műszakilag igényes termékeket vagy alkatrészeket készít. Mi a gyártás hatékonyságáról és megbízhatóságáról,

Részletesebben

AC206/6M Jack - XLR kábel (6m)

AC206/6M Jack - XLR kábel (6m) Szerelt kábelek VOICE-KRAFT AC206/6M Jack - XLR kábel (6m) Szerelt kábelek VOICE-KRAFT AC206/9M Jack - XLR kábel (9m) Szerelt kábelek VOICE-KRAFT AC211/09M XLR - XLR kábel (90cm) Szerelt kábelek VOICE-KRAFT

Részletesebben

Elektronikus kereskedelem

Elektronikus kereskedelem Elektronikus kereskedelem (m-kereskedelem) A jelen és közeljövő mobil információs technológiái és kereskedelmi alkalmazásai http://uni-obuda.hu/sers/kutor/ EK-2/17/1 Mobil elektronikus kereskedelem m-kereskedem

Részletesebben

8.3. Az Információs és Kommunikációs Technológia és az olvasás-szövegértési készség

8.3. Az Információs és Kommunikációs Technológia és az olvasás-szövegértési készség 8.3. Az Információs és Kommunikációs Technológia és az olvasás-szövegértési készség Az IALS kutatás során felmerült egyik kulcskérdés az alapkészségeknek az egyéb készségekhez, mint például az Információs

Részletesebben

A következő táblázat az értékelési szempontokat és az egyes szempontok szerint adható maximális pontszámot mutatja.

A következő táblázat az értékelési szempontokat és az egyes szempontok szerint adható maximális pontszámot mutatja. A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák alapján történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon, valamint az egyes szempontokhoz tartozó szintleírásokon

Részletesebben

X sorozat: csúcsminőségű digitális zene. A Sony bemutatja az új vezeték nélküli Made for ipod/ iphone/ipad hangsugárzó-dokkolókat

X sorozat: csúcsminőségű digitális zene. A Sony bemutatja az új vezeték nélküli Made for ipod/ iphone/ipad hangsugárzó-dokkolókat Sajtóközlemény 2012. január 10. X sorozat: csúcsminőségű digitális zene A Sony bemutatja az új vezeték nélküli Made for ipod/ iphone/ipad -dokkolókat A Sony öt új Made for ipod/ iphone/ipad -dokkolója

Részletesebben

Az új ATTIX 33 és 44 sorozat

Az új ATTIX 33 és 44 sorozat Az új ATTIX 33 és 44 sorozat Ő elvégzi a munkát Így én nyugodtan végezhetem a sajátomat Mert csak a legjobb elég jó... Az új generáció. Osztályában a legjobb! Teljes egészében újraalkotva és újratervezve,

Részletesebben

Miért cserélné le a nyerő abroncsot?

Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Sokoldalúság A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja Valóban sokoldalú, valóban többcélú A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja az R-STEER

Részletesebben

Ez az üzlet személyes

Ez az üzlet személyes Ez az üzlet személyes Ez egy más világ Segíteni jobban hallani, ez a mi közös szenvedélyünk. Az új technológiai robbanás lehetővé teszi, hogy eszközeink a legmagasabb fogyasztói elvárásoknak is megfeleljenek.

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

FIGYELEMFELKELTŐ HIRDETÉS BANNERES KAMPÁNY TÖBB REKLÁMHÁLÓZATBAN

FIGYELEMFELKELTŐ HIRDETÉS BANNERES KAMPÁNY TÖBB REKLÁMHÁLÓZATBAN FIGYELEMFELKELTŐ HIRDETÉS BANNERES KAMPÁNY TÖBB REKLÁMHÁLÓZATBAN A sikeres kampányok tervezésében az internet a médiamix mára már kihagyhatatlan elemévé vált. A jóváhagyott költésgvetések tervezéséhez

Részletesebben

VÁLTOZÓ VIDEÓ VILÁG: MILYEN KÉPERNYŐN NÉZNEK? ELŐADÓ: VÖRÖS CSILLA. Digitalia szeptember 10.

VÁLTOZÓ VIDEÓ VILÁG: MILYEN KÉPERNYŐN NÉZNEK? ELŐADÓ: VÖRÖS CSILLA. Digitalia szeptember 10. VÁLTOZÓ VIDEÓ VILÁG: MILYEN KÉPERNYŐN NÉZNEK? ELŐADÓ: VÖRÖS CSILLA Digitalia 2013. szeptember 10. TARTALOM TV tények (eszközök, nézési idő, nézést növelő faktorok) Multiplatform (eszközök, külföldi adatok,

Részletesebben

A HOSSZÚ ÉLET TITKA. Önálló tervezés

A HOSSZÚ ÉLET TITKA. Önálló tervezés A HOSSZÚ ÉLET TITKA Önálló tervezés MÜNCHEN, NÉMETORSZÁG A Green Good Design díjat a chicagói Athenaeum építészeti és formatervezési múzeum valamint az építészet, forma- és várostervezés európai központja

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

Phonak Bolero Q. Használati útmutató. Gyártó: Phonak AG Laubisrütistrasse 28 CH-8712 Stäfa Svájc

Phonak Bolero Q. Használati útmutató. Gyártó: Phonak AG Laubisrütistrasse 28 CH-8712 Stäfa Svájc Phonak Bolero Q Használati útmutató Gyártó: Phonak AG Laubisrütistrasse 28 CH-8712 Stäfa Svájc Képviselő az Európai Unióban: Phonak GmbH D-70736 Fellbach-Oeffingen Németország www.phonak.com 0459 V1.01/2012-09/Hungarian

Részletesebben

CITROËN C-ZERO TARTOZÉKOK

CITROËN C-ZERO TARTOZÉKOK CITROËN C-ZERO TARTOZÉKOK 02 AHOGY ÖNNEK TETSZIK... Azzal, hogy a Citroën márkát választotta, Ön a minőség, a biztonság és az egyedi stílus mellett tette le a voksát. Ez a három jellemző a márka által

Részletesebben

Minta. A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

Minta. A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A középszintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott értékelési szempontokon,

Részletesebben

Az Ön életstílusára szabva

Az Ön életstílusára szabva Az Ön életstílusára szabva Prémium multifokális lencsék Prémium multifokális szemüveglencsék a Hoya-tól Ebből a füzetből minden lényeges információt megtudhat a Hoya forradalmi fejlesztésű progresszív

Részletesebben

Bútorfogantyúk. 1882-56 - fém. 1884-48 - fém. antik ezüst. antik ezüst. 1885-56 - fém. 1886-36 - fém. antik ezüst. antik ezüst.

Bútorfogantyúk. 1882-56 - fém. 1884-48 - fém. antik ezüst. antik ezüst. 1885-56 - fém. 1886-36 - fém. antik ezüst. antik ezüst. Bútorfogantyúk. 88- - fém 88-8 - fém antik ezüst 0000700 antik ezüst 0000700 9 9 9 8, 88- - fém 88- - fém 00007070 antik ezüst 00007080 7,,, 0 antik ezüst, 9 88-09 - fém antik ezüst 0000700 8 7 09 887-

Részletesebben

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta!

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! H Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! AV 100 jelátadó segítségével vezeték nélkül továbbíthatja audio/video készülékeinek (videó lejátszó, DVD, dekóder/sat, videokamera) jelét egy második

Részletesebben

Integrált Video Kommunikációs Rendszer

Integrált Video Kommunikációs Rendszer SZEMFÜLESONLINE Integrált Video Kommunikációs Rendszer A rendszer működése, Technikai áttekintés A Szemfüles Integrált Video Kommunikációs Rendszer (IVKR) egyidejűleg ötvözi a jelenleg ismert információs

Részletesebben

hiszen mindannyian különböző ek vagyunk

hiszen mindannyian különböző ek vagyunk hiszen mindannyian különböző ek vagyunk left/right hiszen mindannyian különbözőek vagyunk. A left/right az első olyan fültok, amely tágabb értelemben véve valóban személyre szabott. A baloldali fülpárna

Részletesebben

Shaggy szőnyeg 51 Bone

Shaggy szőnyeg 51 Bone Shaggy szőnyeg 51 Bone RENDELÉSRE - - 5 990 Ft - 24 900 Ft 1.oldal Shaggy szőnyeg 63 Bone RENDELÉSRE - - 5 990 Ft - 24 900 Ft 2.oldal Shaggy szőnyeg 690 Bone RENDELÉSRE - - 5 990 Ft - 24 900 Ft 3.oldal

Részletesebben

Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója

Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Az emelt szintű szóbeli vizsga értékelési útmutatója Francia nyelv A szóbeli feladatok értékelése központilag kidolgozott analitikus skálák segítségével történik. Ez az értékelési eljárás meghatározott

Részletesebben

A készülék leírása. Szerviz és garancia

A készülék leírása. Szerviz és garancia Eleva Hallójárati készülékek Használati útmutató Tartalomjegyzék A készülék leírása Előkészületek Az elem behelyezése Az Eleva behelyezése a fülbe, Az Eleva kivétele a fülből Kezelés, Bekapcsolás, Kikapcsolás

Részletesebben

BEMUTATKOZUNK. Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás. Egységesség. Erős csapatmunka

BEMUTATKOZUNK. Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás. Egységesség. Erős csapatmunka BEMUTATKOZUNK Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás Egységesség Erős csapatmunka 1 KIK VAGYUNK? Az Expertise Team 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy adattárházi

Részletesebben

Kell-e cél és filozófiai háttér a multimédia oktatásnak?

Kell-e cél és filozófiai háttér a multimédia oktatásnak? Kell-e cél és filozófiai háttér a multimédia oktatásnak? Géczy László Óbudai Egyetem NIK Ez a kedvenc ábrám. A kedvenc ábrám azt hiszem, megmutatja a célt. Megmutatja, hogy a célt az igazi multimédiával

Részletesebben

Nokia vezeték nélküli sztereó fülhallgató (HS-12W) Felhasználói kézikönyv

Nokia vezeték nélküli sztereó fülhallgató (HS-12W) Felhasználói kézikönyv Nokia vezeték nélküli sztereó fülhallgató (HS-12W) Felhasználói kézikönyv MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy a Nokia HS-12W kereskedelmi megnevezésû

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP 3.1.1 08/1-2008-002 21. századi közoktatás fejlesztés, koordináció. elemér ISKOLAI ÖNÉRTÉKELŐ RENDSZER

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP 3.1.1 08/1-2008-002 21. századi közoktatás fejlesztés, koordináció. elemér ISKOLAI ÖNÉRTÉKELŐ RENDSZER elemér ISKOLAI ÖNÉRTÉKELŐ RENDSZER az IKT 1 -eszközök és digitális pedagógiai módszerek iskolafejlesztő szemléletű használatához TANULÓI KÉRDŐÍV Ez a kérdőív az elemér 2 önértékelő méréshez nyújt információkat.

Részletesebben

elemér ISKOLAI ÖNÉRTÉKELŐ RENDSZER TANULÓI KÉRDŐÍV

elemér ISKOLAI ÖNÉRTÉKELŐ RENDSZER TANULÓI KÉRDŐÍV TÁMOP 3.1.1-08/1-2008-0002 elemér ISKOLAI ÖNÉRTÉKELŐ RENDSZER az IKT 1 -eszközök és digitális pedagógiai módszerek iskolafejlesztő szemléletű használatához TANULÓI KÉRDŐÍV Ez a kérdőív az elemér 2 önértékelő

Részletesebben

Lenovo Ideapad YOGA M1001BHV (80M1001BHV)

Lenovo Ideapad YOGA M1001BHV (80M1001BHV) Lenovo Ideapad YOGA 300 80M1001BHV (80M1001BHV) Bruttó ár: 0 Ft Termékcsalád: YOGA Termékvonal: Lenovo 2 az 1-ben Hibrid Notebook Termékvonal2: 2 az 1-ben Hibrid Notebook Processzor: Intel Celeron Processzor

Részletesebben

Egyéni készülékek. Insio binax Használati útmutató. www.bestsound-technology.com. Life sounds brilliant.

Egyéni készülékek. Insio binax Használati útmutató. www.bestsound-technology.com. Life sounds brilliant. Egyéni készülékek Insio binax Használati útmutató www.bestsound-technology.com Life sounds brilliant. Tartalom Üdvözöljük! 4 Az Ön által vásárolt hallókészülék 5 A készülék típusa 5 A hallókészülék ismertetése

Részletesebben

JUTALMAD A NYUGALMAD

JUTALMAD A NYUGALMAD JUTALMAD A NYUGALMAD! t r é d a m l a g u y n a s é t n ö d s Tudato TÁMOGATÓK EgészségSzponzorok Bank, biztosító, szállodalánc, sportszeráruházak, 300 VIP patika országosan, egészségügyi szolgáltatók,

Részletesebben

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET. ADHD-s gyermekek családjai részére

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET. ADHD-s gyermekek családjai részére Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET ADHD-s gyermekek családjai részére KEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FÜZET Ezt a tájékoztató füzetet azért készítettük, hogy segítsünk a FIGYELEMHIÁNY/HIPERAKTIVITÁS

Részletesebben

Itt a tavasz: az ég kék, a természet

Itt a tavasz: az ég kék, a természet Az évszak friss sminkjei Engedje szabadon kreativitását az Amway 2015 tavaszi korlátozott idejű sminkkollekciójával, és kezdje az évszakot friss, új külsővel. Itt a tavasz: az ég kék, a természet virágba

Részletesebben