Phonak-megoldások gyermekeknek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Phonak-megoldások gyermekeknek"

Átírás

1 Phonak-megoldások gyermekeknek Segítik gyermeke hallását, beszédét és beilleszkedését

2

3 40 éve kapcsoljuk össze a gyermekeket a világgal Innovatív technológia, lelkes hallásgondozó szakemberek és szoros családi támogatás szükséges ahhoz, hogy a nagyothalló gyermekeknek segíthessünk képességeiket teljesen kibontakoztatni. A Phonak ebben 40 éve játszik kulcsszerepet, hiszen minden életkorú gyermek számára fejleszt és kínál csúcsminőségű hallási megoldásokat. Mi, a Phonaknál tudjuk, milyen fontos a gyermekek beszéd- és nyelvi fejlődése, mert ezek teszik lehetővé kibontakozásukat és beilleszkedésüket. Mivel szorosan együttműködünk hallásgondozó szakemberekkel, tanárokkal, kutatókkal, gyermekekkel és családjaikkal, egyedülálló technológiai előnyökre tettünk szert. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy világszerte oly sok gyermek életét sikerült jobbá tennünk.

4 Sok-sok megoldás a gyermekek ellátására Mivel a gyermekek szükségletei különböznek a felnőttekétől, azok a legjobb megoldások, melyeket kifejezetten a gyermekek számára fejlesztettek. Új gyermekellátási palettánk a Phonak Sky Q hallókészülék-családot tartalmazza, valamint a vezeték nélküli kiegészítők egyedülálló tárházát, mely kiegészítők segítik a gyermekeket és a tiniket abban, hogy a világ hangjaiból a lehető legtöbbet érzékeljék. A legújabb technológiára épülő termékeket olyan tulajdonságok jellemzik, melyek a jobb hallást és beszédértést segítik elő. Négy különböző hallókészülék-típus kapható három teljesítményszinten, így minden gyermek számára biztosított a megoldás. Időnként még a legmodernebb technológiát tartalmazó legjobb hallókészülékek használatakor is szükséges a további teljesítményfokozás. Különösen, ha nagy a zajszint vagy a távolság, olyankor gyakran más segítségre is szükség van. Új kínálatunk ezért tartalmaz vezeték nélküli kiegészítőket, melyek olyan fontos hallási helyzetekben javítják a beszédértést, mint például az osztályterem, sportolás, kerékpározás, szabadban tartózkodás.

5

6

7 A Phonak Sky Q-val a határ a csillagos ég Kimondottan a gyermekek számára terveztük: mind a négy típus víz-, izzadtságés porálló, így az aktív felfedezők tökéletes társa lehet. A hatékony gyermekbiztos alkatrészek megakadályozzák, hogy a csöppnyi ujjacskák hozzáférjenek az elemekhez, és az új Mix & Match színek bátorítást is adnak a gyermekeknek, hogy szeressék a technológiát, amit használnak.

8 A Phonak Sky Q hallókészülékek a legmodernebb technológiát testesítik meg, ami lehetővé teszi, hogy az Ön gyermeke többet halljon, és így optimális legyen a beszéd- és nyelvi fejlődése. Hadd halljon és értsen meg gyermeke új dolgokat minden nap SoundRecover Attól függetlenül, hogy milyen fokú egy gyermek hallásvesztesége, a korának megfelelő beszéd- és nyelvi fejlődés megkívánja, hogy folyamatosan meghalljon minden hangot. Más hallási megoldások a legtöbb hangot ugyan megfelelően erősítik, de mindnek megvannak a korlátai, amikor a magas frekvenciás hangok erősítéséről van szó. Az egyedülálló Phonak SoundRecover javítja a gyermekek hozzáférését a hangok teljes spektrumához, mert a magas frekvenciás lágy mássalhangzók, pl. az sz vagy az f meghallását is lehetővé teszi. Az elmúlt hét évben számos tanulmány mutatott rá, hogy a SoundRecovert használó gyermekek nemcsak a beszéd megértésében fejlődtek, hanem saját beszédjük is tisztábbá vált.

9 Rendkívül fontos a kisgyermekek számára, hogy jól hallják a magas frekvenciájú hangokat, mert idejük legnagyobb részét olyanok társaságában töltik, akiknek magas hangjuk van (anyjuk, gondozójuk, más gyermekek). Vizsgálataink megmutatták, hogy a SoundRecover jelentősen javítja a gyermek képességét arra, hogy a magas frekvenciájú beszédhangokat meghallja, és úgy gondoljuk, hogy a SoundRecover alapvető fontosságú eleme a gyermekek hallókészülékeinek. Dr. Jace Wolfe, PhD Az oklahomai (USA) Hearts for Hearing (Szívek a hallásért) Alapítvány audiológiai igazgatója.

10 Jobbá teszi a beszéd megértését telefonáláskor DuoPhone Tudjuk, a gyerekek mennyire szeretnek telefonálni a családtagokkal és a barátokkal, de hallókészülékkel ez bizony nem mindig egyszerű. Ezért fejlesztettük ki a DuoPhone-t. A DuoPhonnal a gyermek a telefont az egyik füléhez tartja, és a beszélgetés azonnal a másik oldali hallókészülékbe is eljut, így a gyermek a hívó hangját mindkét fülével hallja. Ezzel csökken az a frusztráció, ami a telefonálást terhelte, hiszen jobb lesz a beszédértés. Méréseink igazolják, hogy a gyermekek jellemzően 30%-kal jobban értik a beszédet telefonáláskor, ha a DuoPhone-t használják, ezért meggyőződésünk, hogy a DuoPhone abszolút szükséges a gyermekek számára illesztett hallókészülékekhez. Dr. Jace Wolfe, PhD Az oklahomai (USA) Hearts for Hearing (Szívek a hallásért) Alapítvány audiológiai igazgatója.

11 Egyszerre csak egy hangra figyel auto StereoZoom Akár a zsúfolt menzán, egy vacsorán vagy a barátokkal való játék közben - egyszerre sok hangot hallgatni nagyon megterhelő lehet. A StereoZoom olyan iránymikrofon-rendszer, ami automatikusan kapcsol be, hogy csökkentse a környezeti zajokat és segítsen a gyermekek hallási figyelmét arra irányítani, aki felé fordulnak.

12 Hogy a szabadban is jó legyen beszédértési korlátozás nélkül Speech in Wind (beszéd a szélzajban) A gyermekek szeretnek a parkokban és a játszótereken tartózkodni, sportolni, szabadtéri rendezvényeken részt venni. De ezek a helyszínek gyakran szelesek, ami nagyon megnehezíti a hallókészülékkel történő értést. Ha Ön sosem viselt még hallókészüléket, talán nem is érti, miért jelent ez gondot. Mihelyt a szél eléri a hallókészülék mikrofonjait, a készülék ezt a hangot felerősíti, nagy zajt okozva. Ez zavarja a hallást, megnehezíti a beszéd megértését és nagyon zavaró a hallgató számára. A Speech in Wind bizonyítottan jelentősen javítja a beszéd megértését és a komfortérzetet, mert csökkenti a szélzajt, és lehetővé teszi, hogy a gyerekek mindkét fülükön hallják, amit mondanak nekik. A Phonak Hallási Központban végzett vizsgálat szerint a beszédértés a Speech in Wind használatával akár 40%-kal javul szélben, és akár 45%-kal, ha a zajban auto StereoZoom-ot használunk. A DuoPhone átlagosan 10%-kal javulást eredményezett egy monaurális (egyoldali) telefonprogrammal való összehasonlításban.

13 Strapabíró készülékek az örökmozgó felfedezőknek A gyermekek játékosak és gondtalanok a babák igazi felfedezők, az iskolás gyermekek szeretik a határokat feszegetni, és a tinik a legkülönfélébb tevékenységekben élik ki magukat. A Phonak hallási megoldásai minden életkorban biztosítják a korlátozás nélküli kalandozást. A strapabíró Phonak Sky Q hallókészülékeket úgy terveztük, hogy szem előtt tartottuk a gyermekek játékosságát és kalandvágyát. Hallókészülékeink ellenállnak a víznek, az izzadtságnak, a pornak, ami tökéletes társsá teszi őket az aktív tevékenységek ideje alatt is.

14 Az enyém elektromos zöld, hát a tiéd? Ha mosolyt szeretnénk csalni egy gyermek arcára, a színekkel biztosan célt érünk. Sok vizsgálat támasztja alá, hogy a gyermekek, bármilyen korúak is, izgatottak és felvillanyozottak lesznek, ha fényes, intenzív színeket látnak. Valójában a gyermekek ezeket az intenzív színeket már igen korai életszakaszban szeretik. Ennek tudatában válogattuk össze a Phonak Sky Q hallókészülékek színeit. A készülékek házai nem kevesebb, mint 17 féle színben kaphatóak. Ezek között található 6 tréfás szín a karibi kalóztól a tüzes sárkány narancson keresztül a hiú rózsaszínig. Most először pedig nem csak a készülék házának színét választhatjuk ki a gyönyörű választékból, hanem a könyökét is. Természetesen kínálunk egy sor haj- és bőrszínt is. Nem csak örömöt jelent az Ön és gyermeke számára kiválasztani a tökéletes színkombinációt, hanem ezzel azt is segítjük, hogy a gyermek sajátjának érezze ezt a sokszínű hallási rendszert, és szeresse viselni. zöld sárga kék rózsaszín lila narancs elektromos zöld karibi kalóz sárkány narancs hiú rózsaszín kék lagúna átlátszó király bíbor átlátszó

15 Mix & Match (keverem-kavarom) További készülékház-színek bézs szantálfa benzin homok bézs gesztenye rubin borostyán ezüstszürke drága rózsaszín áttetsző fekete bársony Készítettünk egy Mix & Match színkeverő programot, mely online használható, és melynek segítségével közösen kiválaszthatják a gyermek kedvenc hallókészülékszínkombinációját.

16 A vezeték nélküli kiegészítők fokozzák a hallókészülékek teljesítményét A gyermekek élete csupa mozgás. Ha nem az iskolában vannak, akkor a szabadban töltik az időt, játszanak, élvezik a multimédiás eszközöket, autóban utaznak, vagy barátokkal beszélgetnek telefonon. Ezek a helyzetek sokszor hallási kihívást is jelentenek, és ilyenkor még a legfejlettebb hallókészülék-technológiát is szükséges lehet tovább javítani. Ez az a pont, ahol a Phonak vezeték nélküli kommunikációs portfóliója szerepet kap. Könnyen kezelhető vezeték nélküli kiegészítőinkkel, melyeket kifejezetten a nehéz és zavaró hallási helyzetekre fejlesztettünk, a gyermekek könnyebben kommunikálhatnak, és jobban hozzáférhetnek a modern hangtechnikához is.

17

18 Roger Clip-On Mic A Roger Clip-On Mic egyetlen kattintással beüzemelhető, és tökéletes megoldás kisgyermekes szülők számára otthoni, játszótéri használatra, illetve autóban és vásárlás közben is. Össze lehet kapcsolni számítógéppel, MP3-as lejátszóval vagy a televízióval is, hogy a gyermek tisztábban hallja ezek hangját. Roger Pen Ebben a vezeték nélküli mikrofonban Bluetoothtechnológia van, ami töké letes olyan tinik számára, akik zajos környezetben szeretnének egy diszkrét eszközt. Akár az asztalon helyezik el, akár kézben tartják, a multimikrofonos rendszer automatikusan csökkenti a háttérzajt, és annak a hangjára fókuszál, akit hallani szeretnének, a beszédhangot pedig közvetlenül a hallókészülékekbe továbbítja. Össze lehet kap csolni audio eszközökkel, és lehet használni mobiltelefonnal együtt is. Roger inspiro Ez egy olyan tartós tanári mikrofon, mely már a világ ezernyi osztálytermében bizonyított. A Roger inspiro-t könnyű használni és az egyéni igények szerint beállítani.

19

20

21 Phonak DECT CP1 Ez egy olyan zsinór nélküli telefonkészülék, mely a beszélgetést egyszerre közvetíti mindkét hallókészülékbe, nagymértékben javítva a beszéd megértését. Van olyan felerősített üzemmódja is, ami akkor használható, ha a gyermek éppen nem viseli a hallókészülékét. És természetesen egyúttal hagyományos telefonként is üzemel, melyet az egész család használhat. Phonak ComPilot Ez a hangtovábbító eszköz a lehető legtöbbet nyújtja a flexibilis összekapcsolódás terén, így válik lehetővé, hogy a gyermekek és a tinik közvetlenül hallókészülékeiken keresztül élvezzék a telefonbeszélgetéseket és a multimédiás hangot; mindezt sztereó hangminőségben. A Phonak TV Link a Phonak ComPilot-tal együttműködve vezeték nélküli TV-fejhallgatóvá teszi bármelyik Phonak hallókészüléket.

22 Támogatjuk az Ön családját Azon kívül, hogy kifejezetten gyermekek számára terveztünk készülékeket, a Phonak más támogatási lehetőségeket is biztosít: Leó hallókészülékeket kap / Leó Roger-t kap Leó mesekönyve a főhőst két elragadó mesén keresztül követi; megkapja legelső hallókészülékeit, majd a Roger technológiát. Kérjük, érdeklődjék a hallásgondozó szakembernél. Mix & Match színválasztó eszköz Ez a vidám, interaktív program online érhető el a címen, és segítségével a gyerekek kiválaszthatják saját hallókészülékeik színkombinációját, valamint felfedezhetik a termékek előnyeit. Pediatric Care Kit (gyermektáska) Minden, amire a gyermeknek, a szülőnek vagy a tininek szüksége van a hallókészülékek karbantartásához, hogy azok rendeltetésszerűen működjenek. Most matricakészletet is elhelyeztünk benne, hogy egyedivé lehessen tenni. Kérjük, érdeklődjék a hallásgondozó szakembernél. Phonak gyermekellátás az interneten Fedezze fel a hallókészülék-ellátással kapcsolatos információk világát, nézze meg a gyakran feltett kérdésekre adott válaszokat és a megoldásainkról szóló áttekintést.

23 Csatlakozzon hozzánk az interneten HearingLikeMe Online közösség szülők, gyermekek, tinik és bárki más számára, akinek életét valamilyen módon befolyásolja a hallásveszteség. Facebook A legújabb Phonak gyermekellátási hírek egy kézreálló, megosztható helyen. Twitter Rövid, 144 vagy kevesebb karakterből álló Phonak-aktualitások. YouTube A hivatalos Phonak YouTube csatorna telis-tele van inspiráló és oktató tartalommal termékeket bemutató filmektől kezdve olyan hírességekig, akik a hallás ügyét képviselik, és láthatunk szívmelengető pillanatokat, amikor is egy gyermek életében először hall.

24 Life is on Az élet zajlik Érzékenyen reagálunk mindenki igényeire, aki függ tudásunktól, ötleteinktől és gondoskodásunktól. Kreativitásunkkal arra törekszünk, hogy a technológia határait egyre jobban kitágítsuk. Olyan innovációkat hozunk létre, melyek segítik az embereket jobban hallani, érteni és megtapasztalni az élet gazdag hangvilágát. Beszélgessen szabadon. Kommunikáljon bizalommal. Éljen korlátok nélkül. Life is on.

Ön érti a beszédet, bárhol is van, bármit is tesz

Ön érti a beszédet, bárhol is van, bármit is tesz Ön érti a beszédet, bárhol is van, bármit is tesz Kommunikáció Úgy gondoljuk, minden egyes hang fontos. Hangunk segítségével kommunikálunk a világgal, családunkkal, barátainkkal. Minél tisztábban hallunk,

Részletesebben

Life is on Az élet zajlik

Life is on Az élet zajlik Life is on Az élet zajlik Érzékenyen reagálunk mindenki igényeire, aki függ tudásunktól, ötleteinktől és gondoskodásunktól. Kreativitásunkkal arra törekszünk, hogy a technológia határait egyre jobban kitágítsuk.

Részletesebben

HELEN DORON EARLY ENGLISH

HELEN DORON EARLY ENGLISH HELEN DORON EARLY ENGLISH játékos ANGOL nyelvoktatás. A MÓDSZERRŐL ÉS A LEHETŐSÉGEKRŐL BŐVEBB INFORMÁCIÓT TELEFONON SZÍVESEN NYÚJTUNK! FAZEKAS ANDREA SOPP CSILLA 06-70-615-7176 06-70-340-6853 A módszer

Részletesebben

H A L L Á S T U D A T O S

H A L L Á S T U D A T O S Hahó iketek! Hahó Nagyothallók! Hahó Hallók! Információk a hallás fontosságáról és a hallássérülésről ki a látását veszíti el, az a környezettel való kapcsolatát veszíti el, aki a hallását veszíti el,

Részletesebben

BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT

BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT Köszönjük Köszönjük, hogy jobb hallása érdekében a mi termékünket választotta. Nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy új hallókészüléke a legjobb minőségű legyen, és hogy

Részletesebben

GYAKORLATI TANÁCSOK HALLÁSSÉRÜLT GYERMEKEK SZÜLEINEK

GYAKORLATI TANÁCSOK HALLÁSSÉRÜLT GYERMEKEK SZÜLEINEK ÚT A HALLÁSHOZ GYAKORLATI TANÁCSOK HALLÁSSÉRÜLT GYERMEKEK SZÜLEINEK ÚT A HALLÁSHOZ GYAKORLATI TANÁCSOK HALLÁSSÉRÜLT GYERMEKEK SZÜLEINEK A kiadvány a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit

Részletesebben

KID.COMM. A 8-14 éves gyerekek kommunikációs szokásai 2008

KID.COMM. A 8-14 éves gyerekek kommunikációs szokásai 2008 KID.COMM A 8-14 éves gyerekek kommunikációs szokásai 2008 Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A célcsoport jellemzői... 5 Szociodemográfiai jellemzők... 5 Pszichografikus jellemzők... 6 3. Érdeklődés és informálódás...

Részletesebben

ORIFLAME SIKERTERV VEZETŐI KIADÁS

ORIFLAME SIKERTERV VEZETŐI KIADÁS ORIFLAME SIKERTERV VEZETŐI KIADÁS TARTALOMJEGYZÉK AZ ORIFLAME SIKERTERV VEZETŐI KIADÁS BEMUTATJA A KERESETI LEHETŐSÉGEKET, A KÉSZPÉNZBEN ELÉRHETŐ BÓNUSZOKAT, A MEGSZEREZHETŐ CÍMEKET, ELISMERÉSEKET, TOVÁBBÁ

Részletesebben

CélCsoportoK BEMUtAtÁsA szakmai ANYAG FoGlAlKoZÁsI tanácsadók részére

CélCsoportoK BEMUtAtÁsA szakmai ANYAG FoGlAlKoZÁsI tanácsadók részére CélcsoportOK BEMUTATÁSA SZAKMAI ANYAG FOGLALKOZÁSI TANÁCSADÓK RÉSZÉRE CélcsoportOK BEMUTATÁSA SZAKMAI ANYAG FOGLALKOZÁSI TANÁCSADÓK RÉSZÉRE Szerzők: Dr. Harangozó Judit Jásper Éva Pántya Erika Dr. Perlusz

Részletesebben

Gyermekeink on-line biztonsága

Gyermekeink on-line biztonsága Gyermekeink on-line biztonsága A UPC Magyarország támogatásával www.upc.hu TARTALOM A. Használati utasítás p. 4 B. Útmutató szülőknek és nevelőknek: p. 6 1. A Biztonság Biztonságot szül 2. Kommunikáció

Részletesebben

Kérdésem első részére a 2014 elején,

Kérdésem első részére a 2014 elején, Growth from Knowledge 2014/2 KEDVES PARTNERÜNK! Idei második számunkban visszakanyarodunk az alapokhoz és újra a fogyasztót vesszük górcső alá. Vajon biztosan ismerjük? A marketingtervek alapjai napjainkban

Részletesebben

módszertani kézikönyv

módszertani kézikönyv módszertani kézikönyv Innovating Vocational Educational Training Applying Games Realities a szakképzés innovációja web 2.0 alapú játékokkal Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a

Részletesebben

Ember és társadalom. műveltségterület. Erkölcstan. 1-4. évfolyam

Ember és társadalom. műveltségterület. Erkölcstan. 1-4. évfolyam Ember és társadalom műveltségterület Erkölcstan 1-4. évfolyam Szandaszőlősi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 2013 Ajánlás Az erkölcstan tanterv a Mozaik Kiadó kerettantervének kiegészített változata.

Részletesebben

Autizmus-specifikus foglalkoztatás módszertani kézikönyve. (kivonat)

Autizmus-specifikus foglalkoztatás módszertani kézikönyve. (kivonat) Autizmus-specifikus foglalkoztatás módszertani kézikönyve (kivonat) Az Ökumenikus Segélyszervezet Tandem programja által támogatott a Kék Paradicsom majorságban kialakított új szolgáltatás bemutatása,

Részletesebben

Újból és újból emlékezzünk rá

Újból és újból emlékezzünk rá HÍRLEVÉL VIII. évfolyam 2. szám 2014. október Székhely: H - 1098 Budapest, Napfény u. 6. Tel/fax: (36-1) 377 8855 email: hungary@livingvalues.net www.livingvalues.net hírek, programok, lehetőségek, a B.

Részletesebben

Készült a kerettantervi rendelet 1. sz. melléklete alapján. 1-4. évfolyam

Készült a kerettantervi rendelet 1. sz. melléklete alapján. 1-4. évfolyam HELYI TANTERV ANGOL NYELV 1-4/13. Készült a kerettantervi rendelet 1. sz. melléklete alapján (A plusz egy óra a szabadon tervezhető órakeret terhére lett beépítve.) Óraterv: Évfolyam: 4. Heti óraszám:

Részletesebben

Az ismeretátadás módszertana a szaktanácsadásban

Az ismeretátadás módszertana a szaktanácsadásban FVM A Földmûvelésügyi és Vi d é k f e j l e s z t é s i M i n i s z t é r i u m támogatásával készült D r. C s e p r e g i T i b o r, D r. K o z á r i J ó z s e f Az ismeretátadás módszertana a szaktanácsadásban

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT. A tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek matematikaoktatása. Egyenlőtlenségek a gimnázium 9. osztályában

SZAKDOLGOZAT. A tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek matematikaoktatása. Egyenlőtlenségek a gimnázium 9. osztályában Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi kar Matematikatanár szak SZAKDOLGOZAT A tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek matematikaoktatása Egyenlőtlenségek a gimnázium 9. osztályában Témavezetők:

Részletesebben

Molnár Katalin A hatékony kommunikáció eszközei a nemzetközi rendészeti együttműködésben 1

Molnár Katalin A hatékony kommunikáció eszközei a nemzetközi rendészeti együttműködésben 1 Molnár Katalin A hatékony kommunikáció eszközei a nemzetközi rendészeti együttműködésben 1 1. Hatékony kommunikáció = fejlett kommunikációs készségek A konferencia rendezői eredetileg arra kértek, beszéljek

Részletesebben

AUT-PONT Alapítvány 2012.

AUT-PONT Alapítvány 2012. Üdvözöljük a Startcsomag olvasóit! Az AUT-PONT Alapítvány kiadásában megjelenő AUT-PONT FÜZETEK áttekintést nyújtanak, hasznos információkat biztosítanak az autizmussal élő személyek ellátásában, segítésében

Részletesebben

A szociális iskola modelljének adaptációs segédanyaga

A szociális iskola modelljének adaptációs segédanyaga A szociális iskola modelljének adaptációs segédanyaga Készült az Igazgyöngy Alapítvány esélyteremtő munkájának összegzéseként A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózását segítő, modellértékű

Részletesebben

Áttekintés. Az agy megértése: útban egy új tanulástudomány felé

Áttekintés. Az agy megértése: útban egy új tanulástudomány felé Áttekintés Az agy megértése: útban egy új tanulástudomány felé Overview Understanding the Brain: Towards a New Learning Science Az Áttekintések az OECD kiadványok kivonatos fordításai. Az Online Könyvesboltban

Részletesebben

Alsó tagozaton tanító pedagógusok szaklapja. Az Óperenciástengeren. 2011 / 2. szám

Alsó tagozaton tanító pedagógusok szaklapja. Az Óperenciástengeren. 2011 / 2. szám Alsó tagozaton tanító pedagógusok szaklapja Az Óperenciástengeren túl 2011 / 2. szám TARTalom rajzpályázat A rajzpályázat nyertesei... 1 a differenciálás lehetősége matematikaórán... 2 Matekfilm... 3 indítókulcs

Részletesebben

A BÖLCS BABA. Útmutató a gyerekekhez, fogantatástól két és fél éves korig. Dr. Aletha J. Solter

A BÖLCS BABA. Útmutató a gyerekekhez, fogantatástól két és fél éves korig. Dr. Aletha J. Solter A BÖLCS BABA Útmutató a gyerekekhez, fogantatástól két és fél éves korig Dr. Aletha J. Solter Tartalom Köszönetnyilvánítás 7 Figyelmeztetés 8 Előszó az új kiadáshoz 9 Bevezetés 10 1.FEJEZET A KEZDETEK:

Részletesebben

Ökonometria. Mission impossible. Interjú TÁVKÖZLÉS. Fmcg. Kampányhatékonyság elemzés idősoros adatokkal. InternetPenetráció: 63%

Ökonometria. Mission impossible. Interjú TÁVKÖZLÉS. Fmcg. Kampányhatékonyság elemzés idősoros adatokkal. InternetPenetráció: 63% MARKETINGKUTATÓ NRC#02 2012. ősz ingyenes www.marketingkutato.hu Mission impossible Mi a baj a fiatalokkal? Ökonometria Kampányhatékonyság elemzés idősoros adatokkal Interjú Szabó Csaba Magyar Telekom

Részletesebben

A Beiersdorf és a Nivea története

A Beiersdorf és a Nivea története A Beiersdorf és a Nivea története A hivatásos gyógyszerész Dr. Oscar Troplowitz mindig is pontosan tudta, mit akar: kifejleszteni egy magas minőségű terméket, amelyet mindenki megengedhet majd magának.

Részletesebben

Milyen elônyt nyújt Önnek a SASSZEM-KEZELÉS az összes többi, hagyományos lézerkezeléshez képest?

Milyen elônyt nyújt Önnek a SASSZEM-KEZELÉS az összes többi, hagyományos lézerkezeléshez képest? Klinikánk kizárólag a hagyományos lézerkezeléseknél korszerűbb, bizonyítottan élesebb látást nyújtó SASSZEM-KEZELÉS -t végzi. Hazánkban egyedül az OPTIK + rendelkezik a SASSZEM-KEZELÉS -hez szükséges valamennyi

Részletesebben

dobbantó program tematikus füzetek Bartha Éva Gaskó Krisztina Golnhofer Erzsébet Hegedűs Judit Fejlesztő, támogató értékelés de hogyan?

dobbantó program tematikus füzetek Bartha Éva Gaskó Krisztina Golnhofer Erzsébet Hegedűs Judit Fejlesztő, támogató értékelés de hogyan? dobbantó program tematikus füzetek Bartha Éva Gaskó Krisztina Golnhofer Erzsébet Hegedűs Judit Fejlesztő, támogató értékelés de hogyan? 2011 Bartha Éva Gaskó Krisztina Golnhofer Erzsébet Hegedűs Judit

Részletesebben

Összefoglaló és ajánlás az Árpád Tiszk projeket keretében lebonyolított virtuális kompetenciaversenyekről. Digitális kompetencia versenyek

Összefoglaló és ajánlás az Árpád Tiszk projeket keretében lebonyolított virtuális kompetenciaversenyekről. Digitális kompetencia versenyek Digitális kompetencia versenyek (TÁMOP2.2.307/22F20080033) A globális világ és a tanulás A XXI. század világa nyitott és bonyolult rendszer lett, amelyben a globalizálódás mellett megjelennek a több pólusú,

Részletesebben

Esettanulmány: Dániel története

Esettanulmány: Dániel története Tapasztalatok a Picture Exchange Communication System (PECS, a képkártya-csere módszer) alkalmazásával kapcsolatban az Autizmus Kutatócsoport Általános Iskola és Szolgáltató Központban Havasi Ágnes Õszi

Részletesebben