TARTALOM BEVEZETÔ AHA ÉS BHA BIOPEELING

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TARTALOM BEVEZETÔ AHA ÉS BHA BIOPEELING"

Átírás

1 TARTALOM BEVEZETÔ AYUSHI CLEANSING BAOBAB AMINTAMED ERBANA ROSANA ALEGRAMED EXALIA SPECIÁLIS KÉSZÍTMÉNYEK MASZKOK ÉS PAKOLÁSOK TÉLI BÔRÁPOLÁS NAPOZÓSZEREK T-TIME ZÖLD TEA SOROZAT BLUE LINE GOLDEN LINE ROOIBOS THALASSO MULTIPULLE KÉSZÍTMÉNYEK SPECIÁLISAN KOZMETIKUSOK SZÁMÁRA AHA ÉS BHA BIOPEELING HOFMANN SOROZAT BELNICE TESTKEZELÉSEK

2 ROSA GRAF A PROFESSZIONÁLIS KOZMETIKA A Rosa Graf termékek 1926-ban indultak hódító útjukra a kozmetikai szalonokban. ROSA GRAF asszony, a kor egyik leghíresebb német kozmetikusa ekkor kezdte el saját szalonjában, majd késôbb a hannoveri kozmetikus iskolájában a különbözô bôrtípusokra készített krémeket, pakolásokat, ampullákat forgalmazni és használatukat oktatni. Az eltelt közel nyolcvan év alatt a cég professzionális kozmetikai nagyhatalommá vált, a világ több mint negyven országában számítanak a ROSA GRAF termékek az igényes kozmetikusok és bôrgyógyászok kedvenceinek. A Magyarországon egy évtizede kapható készítmények vezetô szerepet játszanak az elegáns szalonok vendégeinek szépségápolásában. A ROSA GRAF korszerû termékeiben és komplex kezeléseiben egyesülnek a géntechnika és a biotechnológia tudományának legújabb eredményei a természet emberemlékezet óta ismert gyógyhatású anyagaival. A klinikailag ellenôrzött, allergiát nem okozó, csak növényi alapanyagokat tartalmazó készítmények elôírásszerû használata során eddig soha nem ismert hatások érhetôk el. A ROSA GRAF mindent megtesz azért, hogy vásárlói elégedettek legyenek. Reméljük oktatási anyagunkkal segítséget tudunk nyújtani Önnek, hogy a termék- és kezelési leírásokat felhasználva megtalálja vendégei számára a legmegfelelôbb termékeket a ROSA GRAF széles palettájából és ezáltal hozzá tudunk járulni üzlete sikeréhez és vendégei elégedettségéhez.

3

4 Az Aroma Terápiáról Az aromaterápiás esszencia masszázs feltárja képességünket, hogy megélhessük érzékiségünket, amely balzsama testnek és léleknek egyaránt. Mintegy 6000 évvel ezelôtt néhány növényi olajat már nemcsak a kellemes illatáért használtak, hanem védô, gyógyító és wellness kiteljesítô tulajdonságaikért. Ezek a csodálatos növényi olajok - ötvözve a különbözô idegen kultúrák hagyományainak megismerésével segítenek visszaadni a harmóniát, amely a modern társadalomban már eltûnni látszik. Az aromaterápia kellemes közérzetet biztosít, energiával tölt fel és relaxál. Alapját a speciális növényi illó olajok adják, amelyek kis cseppjei a növény virágának, levelének, ágainak és gyökerének kivonatát tartalmazzák. Az olajoknak az illata azonban hamar elillan, amint a levegô oxigénjével kapcsolatba kerülnek, de elônyük, hogy gyorsan behatolnak a bôrbe és felszívódnak a bôrön és légzô szerveinken keresztül. A változatosság mûvészete Az illó vagy éteri olajok fokozatos bevezetése a speciális bôrápolási programba változatossá teszi a lassan megszokottá vált arckezeléseket. Az aroma olajok valódi ereje a finom, gyengéd, mégis átfogó alkalmazásának fejlettségében van. A bôr teljes megújulásának érdekében a kiváló minôségû olajokat a parfüm mentes Érzékek Krémével együtt használjuk. A bôrápolás fûszeres, aromás szertartása A feszültség feloldódik, az akadályok eltûnnek. Az eredmény a tökéletes egyensúly kívül és belül egyaránt. A wellness érzés Minden illóolaj-cseppel nemcsak a magas szintû bôrápolás, hanem a lélek megnyugvása és megújulása is megvalósul. A tökéletes harmónia Az Ayushi masszázs egy szertartás. A lelkiismeretes és odaadó masszázs fokozza a teljes relaxáció folyamatát. A megviselt idegzet és a görcsös izomzat kisimul és kipihent lesz ismét. A test és a lélek egyensúlya regenerálódik a kezelés folyamán. AZ AYUSHI TERMÉKCSALÁD A Rosa Graf Ayushi nemcsak a bôrnek gyógyír, hanem az érzékekre is élénkítô hatással van. Az Ayushi olajok értékes kivonata tökéletes kombinációja az éteri- (vagy illó) és növényi olajoknak. Szenzitiv Olaj (30ml) Ez a speciális stresszoldó formula szezámolaj, szantálfa és nagy tisztaságú rózsa olaj kivonatával megerôsíti az érzékeny bôr természetes ellenállóképességét, a bôr bársonyos és puha lesz. Balance Olaj (30ml) Ez az esszencia a vegyes bôr eltérô részeire hat kiegyenlítôleg. Speciális kombinációja a narancs olajnak, ylang-ylang és grapefruit olajnak, amelyek segítéségével a bôr megújul és friss lesz.

5 Energia Olaj (30ml) Gazdag aktiváló és energizáló összetevôket tartalmaz az érett bôr számára. Kamilla olaj, kardamóm és citromfû ad megújulást és frissességet a bôrnek. Érzékek Kréme (30ml) 24 órás ápolás minden bôrtípusnak. Parfüm mentes alapkrém, amellyel ideálisan keverhetôk az aromás olajok. Hidratáló összetevôkben gazdag, optimalizálja az anyagcserét. SZALON KEZELÉS: A. Felkészülés a kezelésre A megfelelô hangulat eléréséhez biztosítsunk háttérzenét, pl. a tenger hullámzása, madárcsicsergés stb., valamint gyôzôdjünk meg arról, hogy a kabinban kellemes illat legyen. 1. Tisztítás: Tisztítsuk meg a kezelendô területet a bôrtípusnak megfelelôen. 2. Borogatás készítés: 2ml-t a megfelelô Ayushi olajból összekeverünk meleg vízzel, hogy nedves borogatást kapjunk. 3. Enzimatikus peeling: A Mineral maszkból 3 teáskanálnyi mennyiséget összekeverünk 2 ml Tonikkal, valamint 0,5 ml Multi-pulle Peelinggel, amelyet felrakás után 8 percig gôzölünk, majd a már kész meleg borogatással lemosunk. B. Ayushi 22 lépéses pontnyomó masszázs (Az energizáló "Chi"). A bôrre bôséges mennyiségben a vigyük fel a megfelelô Ayushi olajat. Melegítsük fel az olajat a kezünk között, és masszírozzuk el finom mozdulatokkal az Ayushi masszázs szerint. Próbáljunk meg közben úgy koncentrálni, hogy ügyfelünket elvezessük a béke és harmónia állapotába. Ebben a módszerben az energia-áramlás nagyon fontos. Ha nem áramoltatjuk az energiát a masz-szírozandó területre, akkor csak normál masszázsról, érintésrôl beszélhetünk. Az Ayushi masszázs mozdulatait ismételjük meg háromszor. C. Befejezés Néhány perc múlva ügyfelünk visszatér a valóságba. Ez idô alatt elôkészítjük a meleg borogatást és befejezésül betekerjük az ébredezô ügyfél kezét és lábát. TIPP: Kínáljuk meg a vendégünket egy csésze teával, valamint helyezzünk virágot a kozmetikába, amelyet a vendégnek távozásakor oda is adhatunk. Az Ayushi kezelés igazi wellness testnek és léleknek egyaránt! A finom masszázs mozdulatok, az olaj illata, a harmónia kiteljesedéséhez vezet, kiegészülve az egyensúly és a mély relaxáció érzetével. Segít elfeledtetni a mindennapok egyhangúságát és a jelen mozgalmasságát.

6 OTTHONI ÁPOLÁS Alkalmazás: Reggel és este Tisztítás Cleansing Olajjal Tonizálás Cleansing Tonikkal A megfelelô Ayushi Olajból 3-5 cseppet finoman vigyük fel a bôrre, majd pár perc múlva használjuk az Érzékek Krémét. Esti ápolás: Alkalmazzuk az Ayushi önmasszást a megfelelô aroma olajjal. Az Érzékek Kréme ismételt használata függ a bôr állapotától. Idegen szavak értelmezése Chi - belsô energia v. életenergia. A kínai hagyományban a világmindenségeket a Tao szerint kormányzó összetartó ôserô. A speciális masszázs megtisztítja a meridiánokat (energiavezetékeket), az érzékszer-veket és a létfontosságú szerveinket a torlaszoktól és az elzáródásoktól. Ayushi - Az Ayurveda és a Shiatsu kombinációja Ayurveda - Az 5000 éves indiai orvoslás neve a Kelet-Indiai szanszkritból ered és azt jelenti: "az élet tudománya" (az Ayur = "élet", valamint a Veda = "tudás" kombinációja). Az ajurvédikus gyógyító mûvészet segíti a szervezetet, hogy önmagát gyógyítsa meg, és ehhez többek között méregtelenítô olajmasszázst, meditációt, jógát, légzéstechnikát alkalmaz. Az ayurvéda számos olyan betegséget tud gyógyítani ôsi módszerekkel és eszközökkel, ahol a modern orvoslás nem rendelkezik megfelelô terápiával. Shiatsu - (Shi = ujj, Atsu = nyomás). Japán pontnyomó masszázs, amely a test energiaegyensúlya és az egészség érdekében történô akupunktúrapontok nyomása a meridiánok mentén. Minden egyes meridián egy szervhez kapcsolódik, s a hozzá tartozó összeköttetésben álló csatornákon áramlik az életerô. A betegség megelôzésére is ideális, mert elôsegíti a szervezet öngyógyulását és nem avatkozik drasztikusan a test természetes egyensúlyába. AZ AYUSHI MASSZÁZS LÉPÉSEI A kezelendô területen egy kis menynyiségû masszázs olajat elosztunk. 1. Elsô lépésként a bal kezet úgy helyezzük el, hogy az ujjak a köldök felé mutassanak, a jobb kezet pedig lágyan rátesszük. 2. Ötig számolva könnyed nyomást gyakorolunk, majd a kezeket (jobb kéz a bal kézen) a dekoltázstól a vállak felé haladva mozdítjuk. Pár másodpercig tartva könnyed nyomást gyakorolunk, majd lágyan masszírozva haladunk a felsô karoktól a könyök felé. 3. Kezek a könyökön vannak, és ebben a helyzetben könnyû nyomást gyakorolva ötig számolunk. Majd a kezeket elcsúsztatjuk vissza a karokon egészen a lapockákon található kis horpadásig. Az ujjhegyekkel pontosan ötig számolva könnyed nyomást gyakorolunk, ezután pedig továbbra is csak az ujjhegyekkel masszírozunk az óramutató járásával egy irányban. A mozdulatsort ismételjük meg néhányszor.

7 4. Csúsztassuk a kezeket elôre a nyak tövéig, és folytassuk (mindig ügyelve a könnyû nyomásra) a nyak oldala mentén és vissza addig a pontig, ahol megtaláltuk a fej "bázisát". A mozdulat lezárásaként ötig számolva nyomást gyakorolunk. 5. A fej mindkét oldala mentén vissza megyünk, pontosan az áll vonala mentén, az áll közepe felé haladva, ahol könnyed nyomással várunk ötig számolva majd elengedjük. Ne felejtsük el, hogy csak az ujjhegyeket hasz-náljuk! 6. Mindig csak az ujjhegyekkel masszírozva folytatjuk, az áltól haladva pontosan az alsó ajkak alá. A mozdulat befejezéseként gyakoroljon folyamatos pontnyomást ötig számolva majd elengedjük. 7. A középsô ujjunkat használva kövessük az alsó ajkak görbületét, amíg a száj sarkaihoz nem érünk. A mozdulat befejezéseként gyakoroljon folyamatos pontnyomást ötig számolva majd elengedjük. 8. Folytatjuk a mozdulatot a mutatóujjal a felsô ajkak mentén, amíg az ajak közepéhez nem érünk, itt könnyû nyomás az orr és a felsô ajak között ötig számolva, majd elengedjük. 9. Csúsztassuk az ujjainkat az orr két oldalához, majd könnyû nyomás ötig számolva, majd elengedjük. 10. Haladjunk az orr oldala mentén a szemöldökök vonaláig. A mozdulat befejezéseként gyakoroljon folyamatos pontnyomást ötig számolva majd elengedjük. 11. Folytassuk az ujjainkkal a homlok közepéig a masszírozást, majd a szemek körül - az óramutató járása szerint. 12.Ujjheggyel folytatva haladunk a hajvonal felé. A mozdulat befejezéseként gyakoroljon folyamatos pontnyomást ötig számolva majd elengedjük. 13. Folytassuk csak ujjhegyekkel a hajvonal mentén haladva a homlok felé. A homloknál mindkét oldalon (mintha tartanánk a fejet) könnyû nyomás ötig számolva, majd elengedjük. 14. Csúsztassuk az ujjainkat az áll vonala mentén, pontosan az áll alatti pontig. A mozdulat befejezéseként ötig számolva könnyû nyomás, majd elengedjük. 15. Folytatva a mozdulatot ujjheggyel haladunk a kulcscsont felsô része felé (közepére), majd könnyû nyomás ötig számolva, majd elengedjük. Ezután nagyobb részét használjuk az ujjhegyeknek (a kezek most "V" tartásban), tovább haladunk pontosan a mell alá, követve a mell belsô izomzatát. 16. A mell alatti pontokban ötig számolva könnyû nyomás, majd elengedjük. Folytatjuk a masszázst a mell külsô részén lévô izomnál felfelé haladva a vállakig. Itt könnyed nyomás ötig számolva, majd elengedjük. 17. A vállaktól megyünk a könyökig, ahol könnyed fogással számolunk ötig, majd elengedjük. 18. Továbbra is csúsztatva a kezeket folytatjuk a masszázst a könyöktôl

8 vissza a lapockáig, majd fel a nyak felsô részéig. Könnyû pont-nyomással ötig számolunk, majd elengedjük. 19. A nyak két oldala mentén haladunk vissza a fejre. Ekkor lágyan tartva a fejet könnyû pontnyomást alkalmazunk. Ötig számolunk, majd elengedjük. 20. Indulunk az áll oldalán haladva a kulcscsont felé. Ötig számolva könnyû pontnyomás és elengedjük. Folytatjuk a mozdulatot a mell vonala mentén haladva a váll csúcsáig és aztán le a könyökig. Könnyû pontnyomással ötig számolunk, majd elengedjük. 21. Megismételjük ezeket a mozdulatokat a másik oldalon is. 22. Indulunk vissza a két könyöktôl a felsô karok mentén haladva lapockák felé majd a nyak tövéig. Könnyû pontnyomást alkalmazva ötig számolunk és elengedjük.

9 SZENZITIV OLAJ (Oil of Sensitivity) 30 ml Tsz: RG350C ALKALMAZÁSA TERÜLET Minden bôrtípusra, különösen érzékeny bôrre. JELLMEZÔK Hatóanyagban gazdag, sûrû olaj. LEGFONTOSABB HATÓANYAGOK Szezámolaj, szantálfa és nagy tisztaságú rózsa olaj: speciális stresszoldó formula, bôrpuhító, nedvességmegkötô. VÁRHATÓ EREDMÉNY Értékes hatóanyagaival megerôsíti az érzékeny bôr természetes ellenállóképességét, a bôr bársonyos és puha lesz. OTTHONI ÁPOLÁS Reggel és este, az arc, a nyak és a dekoltázs bôrére. Letisztítás után a Szenzitiv Olajból 3-5 cseppet finom mozdulatokkal a bôrbe masszírozunk, majd pár perc után az Érzékek Krémét használjuk. ESTI ÁPOLÁS Használja az Ayushi önmasszást az aroma olajjal. Az Érzékek kréme ismételt használatát a bôr állapota határozza meg. KABIN KEZELÉS Az Ayushi Aromaterápiás masszázs részletes leírása szerint alkalmazzuk.

10 ENERGIA OLAJ (Oil of Energy) 30 ml Tsz. RG351C ALKALMAZÁSA TERÜLET Érett, igényes bôrre. JELLMEZÔK Hatóanyagban gazdag, sûrû olaj. LEGFONTOSABB HATÓANYAGOK Kamilla olaj, kardamóm és citromfû kivonat: nyugtató, puhító, hidratáló, regeneráló VÁRHATÓ EREDMÉNY Gazdag aktiváló és energizáló összetevôi megújulást és frissességet adnak az érett bôrnek. OTTHONI ÁPOLÁS Reggel és este, az arc, a nyak és a dekoltázs bôrére. Letisztítás után az Energia Olajból 3-5 cseppet finom mozdulatokkal a bôrbe masszírozzuk, majd pár perc után az Érzékek Krémét használjuk. ESTI ÁPOLÁS Használja az Ayushi önmasszást az aroma olajjal. Az Érzékek kréme ismételt használatát a bôr állapota határozza meg. KABIN KEZELÉS Az Ayushi Aromaterápiás masszázs részletes leírása szerint alkalmazzuk.

11 BALANCE OLAJ (Oil of Balance) 30 ml Tsz. RG352C ALKALMAZÁSA TERÜLET Vegyes, szeborreás bôrre. JELLMEZÔK Hatóanyagban gazdag, sûrû olaj. LEGFONTOSABB HATÓANYAGOK Narancs olaj, Ylang-ylang és Grapefruit olaj: élénkítô, hidratáló, nyugtató és antibakteriális VÁRHATÓ EREDMÉNY Ez az esszencia a vegyes bôr eltérô részeire kiegyenlítôleg hat. Hatóanyagai segítségével a bôr megújul és friss lesz. OTTHONI BÔRÁPOLÁS Reggel és este, az arc, a nyak és a dekoltázs bôrére. Letisztítás után a Balance Olajból 3-5 cseppet finom mozdulatokkal a bôrbe masszírozzuk, majd pár perc után az Érzékek Krémét használjuk. ESTI ÁPOLÁS Használja az Ayushi önmasszást az aroma olajjal. Az Érzékek kréme ismételt használatát a bôr állapota határozza meg. KABIN KEZELÉS Az Ayushi Aromaterápiás masszázs részletes leírása szerint alkalmazzuk.

12 ÉRZÉKEK KRÉME (Cream of Emotion) 30 ml Tsz: RG353C ALKALMAZÁSA TERÜLET Minden bôrtípusra. JELLMEZÔK Parfüm mentes alapkrém. LEGFONTOSABB HATÓANYAGOK Hidratáló összetevôkben gazdag báziskrém, amely optimalizálja az anyagcserét. VÁRHATÓ EREDMÉNY Összetevôinek köszönhetôen ideálisan keveredik az aroma olajokkal. OTTHONI BÔRÁPOLÁS Reggel és este, az arc, a nyak és a dekoltázs bôrére. Letisztítás után a Balance Olajból 3-5 cseppet finom mozdulatokkal a bôrbe masszírozzuk, majd pár perc után az Érzékek Krémét használjuk. ESTI ÁPOLÁS Használja az Ayushi önmasszást az aroma olajjal. Az Érzékek kréme ismételt használatát a bôr állapota határozza meg. KABIN KEZELÉS Az Ayushi Aromaterápiás masszázs részletes leírása szerint alkalmazzuk.

13 ARCLEMOSÓ TEJ (Cleansing Milk) 200 ml/500 ml Tsz: RG 801V/801C Igénybevett, száraz és érzékeny bôrre. JELLEMZÔKO Könnyû o/v emulzió. Ásványi olaj: NMF: Bôrbarát tenzidek: bôrpuhító hidratáló tisztító Összetevôi révén kíméletesen távolítja el a szennyezôdéseket és a sminket az arcbôrrôl. Vízben oldódik, ápolja és kényezteti a bôrt. OTTHONI BÔRÁPOLÁSO A reggeli, illetve az esti tisztítás során körkörös mozdulatokkal felvisszük az arc és a nyak bôrére, majd nedves arctisztító koronggal vagy törlôkendôvel eltávolítjuk. A Rosa Graf kezelések során arctisztításhoz használjuk. FONTOS!O Az Arclemosó Tej alkalmazása után mindig tonizáljunk!

14 ARCTONIK (Cleansing Tonik) 200 ml/500 ml Tsz: RG 802V/802C Igénybevett, száraz és érzékeny bôrre. JELLEMZÔKO Bôrsemleges, alkoholmentes oldat. Glukóz, laktóz: hidratáló Urea: intenzív vízmegkötô Allantoin: nyugtató Tej amino sav: tisztító Eltávolítja az Arclemosó Tej maradványait és puhává teszi a bôrt, valamint elôkészíti az ápoló krémek értékes hatóanyagainak befogadására. Hidratálja a bôrt, és segít víztartalmának megôrzésében, valamint egyensúlyba hozza ph értékét. OTTHONI BÔRÁPOLÁSO A reggeli illetve az esti tisztítás során körkörös mozdulatokkal felvisszük az arc és a nyak bôrére, majd nedves arctisztító koronggal vagy törlôkendôvel eltávolítjuk. Az Arclemosó Tejjel történô arctisztítás, illetve masszírozás, pakolás alkalmazása után használjuk.

15 HIDROFIL ARCTISZTÍTÓ OLAJ (Cleansing Oil) 100 ml/200 ml Tsz: RG 803V/803C Igénybevett, száraz és érzékeny bôrre. JELLEMZÔKO Vízzel lemosható bôrbarát olaj. Szója olaj: A vitamin: Bôrbarát tenzidek: Citromsav: bôrpuhító bôrtápláló tisztító tisztító, bôrpuhító Felvitele után szinte azonnal érezhetô a gyengéd kényeztetés, amit a Hidrofil Arctisztító Olaj nyújt. Kivételes tisztító hatását az elsô használat után még az olajellenes tábor is elismeri. OTTHONI BÔRÁPOLÁSO Felvisszük az arcra és a dekoltázsra. Megnedvesített ujjakkal gyengéden bemasszírozzuk a bôrbe. A hidrofil olaj és a víz együtt emulziót képez, ezért fehér filmréteg fog megjelenni a bôrön. Ez az emulgálódási folyamat a kíméletes tisztítás alapja. Mindezek után az emulziót bô langyos vízzel eltávolítjuk. Amennyiben sminket kívánunk eltávolítani, nedves pamutkorongot itassunk át Hidrofil Arctisztító Olajjal és finom mozdulatokkal töröljük át az érintett területet. Bôrtisztítás esetén vizes kézzel felvíve az olajat könnyû emulzió képzôdik, amelyet bô langyos vízzel távolítunk el. A Rosa Graf Thalasso kezelésekben a Tengeri Sóval keverve alakítjuk ki az arcpeelinget.

16 TISZTÍTÓ HAB (Cleansing Foam) 100ml Tsz: RG 804V Normál, zsíros és vegyes bôrre. JELLEMZÔKO O/v típusú lágy tisztító hab. Bisabolol: E Vitamin: tiszta, átlátszó, olajos, gyulladásgátló hatás serkenti az antitest termelést A tisztító hab a pórusokba mélyen behatolva tisztítja az arcbôrt. Használatával elérhetô a tökéletesen tiszta, sima, láthatóan egészségesebb bôr. OTTHONI BÔRÁPOLÁSO A Tisztító Habot finom körkörös mozdulatokkal kell az arcra felvinni, majd bô langyos vízzel lemosni. A Rosa Graf kezelések során arctisztításhoz használjuk. FONTOS!O Használatát javasolhatja férfi vendégeinek is, a reggeli és esti borotválkozás elôtt.

17 ARC PEELING ZSELÉ (Cleansing Peeling) 100 ml/200 ml Tsz: RG 805V/805C Igénybevett, száraz és érzékeny bôrre. JELLEMZÔKO Szappanmentes emulzió apró mûanyag gömböcskékkel. Telítetlen zsírsavak: Urea: Bôrbarát tenzidek: tápláló, bôrpuhító intenzív vízmegkötô tisztító Használata után a bôr ragyogóan üde, egészséges és tiszta lesz. Amennyiben a rendszeres peelinget elmulasztjuk, bôrünk szürke és fakó tónusú lesz, illetve pattanások alakulhatnak ki az elzáródott pórusok miatt. OTTHONI BÔRÁPOLÁSO Egy héten egyszer mogyorónyi nagyságú Arc Peeling Zselét felviszünk a megtisztított arcbôrre, de a szemek környékét kihagyjuk. Óvatosan, körkörös mozdulatokkal bemasszírozzuk az arcbôrbe, megnedvesített kozmetikai szivaccsal eltávolítjuk. A tisztítást a Rosa Graf Arctonikkal fejezzük be. Arclemosás és tonizálás után az elhalt hámréteg eltávolítására használjuk. FONTOS!O A szabályos kiképzésû, finom felszínû mûanyag gömböcskék nem karcolják a bôrt, ezért érzékeny bôrre is kitünôen alkalmazható.

18 Amit a baobabról tudni érdemes A baobab fa (Adansonia digitata) - amely "majomkenyérfa" néven is ismert -, Dél- és Közép Afrika jellegzetes és különleges növénye. Szokatlan méreteivel kitûnik az afrikai szavanna fái közül, hiszen úgy néz ki, mintha megállt volna a növekedésben. Maximum magassága méter lehet, ugyanakkor törzsének átmérôje akár a 20 métert is elérheti. A lágy fakéreg szürkéssárga színû, a lombkorona nagy levelei 15 cm-re is megnôhetnek, hatalmas (legalább 20 cm hosszú) lelógó fehér virágai nagyon rövid életûek. A virágokból kemény héjú, dísznö-vényszerû, tojáshoz hasonlítható gyümölcsök fejlôdnek ki. A vese alakú magok a fehér húsos magházban helyezkednek el. A növény felhasználása igen széleskörû, jelentôsége a gyógyászatban is kiemelkedô. A gyökereket a benne található vízért csapolják meg, a kéreg belsô rostjait különbözô kézmûves termékek készítésénél használják fel. A levelét zöldségként fogyasztják, amely nagy mennyiségben tartalmaz C vitamint és gyümölcscukrot. A levelek nyugtató hatásúak, belsô fertôzések és enyhe bélpanaszok gyógyítására alkalmazzák. A kérget még lázcsillapítására és kinin helyettesítésére is használják, amelyet Európában Cortex Cael Cedra néven értékesítenek. A gyümölcshúsból frissítô ital készíthetô, amely számos gyógyító kezelés részeként használatos, hasmenésre és alkalmanként hemofólia kezelésére is. A gyümölcsmagokat megpörkölve kávé helyettesítôként, ôrölve pedig a gyermekeknek csuklás ellen is alkalmazzák. A baobab kezelés hatása, elméleti háttere A Rosa Graf új, regeneráló, kiváló minôségû összetevôkbôl álló Baobab sorozata a bôrt láthatóan hidratáltabbá és fiatalabbá varázsolja. Bôrünk természetes védôpajzsa a felhám, ezért védelmére kiemelkedô figyelmet kell fordítanunk. Az elszarusodás folyamatának végeként a bôrfelszínre kerülô elhalt sejtek összetapadnak, a szaruréteg fokozatosan megvastagszik, amelyen keresztül a hidratáló hatóanyagok már nem tudnak felszívódni. A megvastagodott szaruréteg következtében a bôr élettelen, fakó és ráncok által tagolt lesz. A bôr felszínén az elhalt sejteket - mint habarcs a téglákat - sejt közötti kötôanyag tartja össze. A baobab kivonata feloldja ezt a kötôanyagot, az összetapadt hámsejtek így gyorsabban hámlanak le és ezzel nemcsak a felhám vastagsága, hanem a ráncok mélysége is jelentôsen csökken. A baobab azonban még ennél is többre képes. A termés kivonatának apró molekulái áthatolnak a felhámon és a mélyebben lévô sejteket több kollagén és elasztin termelésére serkentik, lehetôséget adva a bôrnek, hogy több nedvességet kössön meg, illetve fokozva rugalmasságát. A bôr feszesebb, ragyogóbb

19 és puhább lesz! A bôrmegújító hatás fokozásaként a baobab aktív hatóanyagot a Rosa Graf kutatói sikeresen kombinálták a következô értékes hatóanyagokkal: Cytosan: A tejbôl kivont cytosan értékes sejtregeneráló és bôrmegújító hatással bír, növeli az ellenállóképességet. Hyaluron sav: a bôr vízmegkötô képessékét fokozza Q10: vitaminokhoz hasonló koenzim, a sejtek energia ellátását javítja. A legjobb eredmény érdekében hetente javasoljuk alkalmazni ezt az új bôrápolási programot, de a bôr állapotától függôen a kozmetikusi kezelést háromszor egymás után, öt naponta is meg lehet ismételni. A kezelés célja: - a bôr megújítása - az apróbb ráncok kisimítása - a bôr tökéletes hidratációja - feszességének és rugalmasságának javítása - az egészséges bôr állapotának megôrzése. A Baobab SPA kezelést minden bôrtípusra javasoljuk, amely elôtt egy klasszikus arckezelés szükséges. A kezelés elôtt ne legyen sem mechanikai, sem biológiai peeling. Várható eredmény: A teljesen természetes és forradalmi hatóanyagai révén a bôr hidratált, friss és láthatóan fiatalabb lesz. A felhasznált termékek: Cleansing Arctisztító Tej Cleansing Arctisztító Tonik Baobab Kivonat Baobab Levél Baobab 24 órás Krém A kezelés leírása: 1. Tisztítás: Arctisztító Tejjel 2. Tonizálás: Arctisztító Tonikkal 3. A Baobab Kivonatból körülbelül 2ml-t egyenletesen vigyünk fel az arcbôrre és a nyakra. 4. A Baobab Levelet elôször hideg vízzel benedvesítjük, majd az arc megfelelô területére feltesszük. Utána ujjbeggyel finoman ütögetve kisimítjuk, hogy ne legyen ráncos, gyûrött. Ezután fedjük be hideg vízzel átitatott vattával. Az elsô kezelés alkalmával 12 percig, a másodiknál 20 percig, a harmadik alkalommal pedig 30 percig hagyjuk a Baobab Levelet az arcon. 5. Vegyük le a vattákat, majd a Levelet. Befejezés: Bôségesen kenjük be a kezelt területet Baobab 24 órás Krémmel, amelyet körülbelül 15 percen keresztül masszírozzunk a bôrbe. FONTOS! Közvetlenül a kezelés után nem szabad sminkelni! A szalon program 3 kezelésbôl áll, amelyeket hetente kell megismételni. Otthoni kezelés: Tisztítás: Cleasing Arctisztító Tej Tonizálás: Cleasing Arctisztító Tonik Reggeli bôrápolás: A Baobab 24 órás Krémet finoman az arc, a nyak és a dekoltázs bôrére visszük fel.

20 Esti bôrápolás: A Baobab Ampullát az arc, a nyak és a dekoltázs bôrére kenjük, majd körülbelül 2-3 percet várunk, amíg a bôrön feszülô érzés alakul ki. Utána Baobab 24 órás Krémet használunk. Az otthoni bôrápolás 3 hetes kúrából áll, amelyhez 3 doboz Baobab Ampulla szükséges. A hatodik és hetedik napon csak a Baobab 24 órás Krémet használjuk. A Baobab termékek és kezelés eladási érvei: Bôrünk természetes védôpajzsa a felhám, ezért védelmére kiemelkedô figyelmet kell fordítanunk. Az elszarusodás folyamatának végeként a bôrfelszínre kerülô elhalt sejtek összetapadnak, a szaruréteg fokozatosan megvastagszik, amelyen keresztül a hidratáló hatóanyagok már nem tudnak felszívódni. A megvastagodott szaruréteg következtében a bôr élettelen, fakó és ráncok által tagolt lesz. A bôr felszínén az elhalt sejteket - mint habarcs a téglákat - sejt közötti kötôanyag tartja össze. A baobab kivonata feloldja ezt a kötôanyagot, az összetapadt hámsejtek így gyorsabban hámlanak le és ezzel nemcsak a felhám vastagsága, hanem a ráncok mélysége is jelentôsen csökken. A baobab azonban még ennél is többre képes. A termés kivonatának apró molekulái áthatolnak a felhámon és a mélyebben lévô sejteket több kollagén és elasztin termelésére serkentik, lehetôséget adva a bôrnek, hogy több nedvességet kössön meg, illetve fokozva rugalmasságát. A bôr feszesebb, ragyogóbb és puhább lesz! A baobab kivonatot kiegészítô extra hatóanyagok A bôrmegújító hatás fokozásaként a baobab aktív hatóanyagot a Rosa Graf kutatói sikeresen kombinálták a következô értékes hatóanyagokkal: Cytosan: A tejbôl kivont cytosan értékes sejtregeneráló és bôrmegújító hatással bír, növeli az ellenállóképességet. Hyaluron sav: a bôr vízmegkötô képességét fokozza Q10: vitaminokhoz hasonló koenzim, a sejtek energia ellátását javítja. Forradalmi szalon és otthoni ápolás 3 hetes kezeléssel Az eredmény: a teljesen természetes hatóanyagokat a Rosa Graf eredményesen kombinálta a baobab gyümölcsének kivonatával egy forradalmi új szalon és otthoni bôrápolási programban. A legjobb hatás elérése érdekében heti egy kezelés ajánlott. A bôr állapotától függôen ezt a kúrát háromszor kell megismételni.

21 BAOBAB 24 ÓRÁS KRÉM (baobab creme) 50ml/250ml TSZ: RG325V / 325C ALKALMAZÁSA TERÜLET Minden bôrtípusra, különösen érett, igényes bôrre. JELLMEZÔK Gazdag, gyorsan felszívódó, lágy emulzió. LEGFONTOSABB HATÓANYAGOK Baobab: fokozza a természetes hámlást, stimulálja a kollagén és elasztin termelést. A vitamin: növeli a sejtosztódást, csökkenti az apróbb ráncok mélységét. E vitamin: kiemelt védelmet nyújt a szabad gyökök ellen, késlelteti a bôr öregedési folya matait. Hyaluron sav: megköti és megôrzi a bôr víztartalmát. Q10 Koenzim: vitaminokhoz hasonló, a sejteknek energiát adó enzim, véd a szabad gyökök ellen, antioxidáns hatású. VÁRHATÓ EREDMÉNY Rendkívüli hatású Baobab 24 Órás Krém, megújítja az arcbôrt, fokozza ellenálló képességét és visszaállítja a természetes egyensúlyát. OTTHONI ÁPOLÁS A megfelelô arctisztítás után reggel és este vigyük fel az arc, a nyak és a dekoltázs bôrére. KABIN KEZELÉS A baobab kezelés utolsó lépéseként masszírozásra használjuk.

22 BAOBAB AMPULLA (baobab ampoules) 5x2 ml Tsz:RG327V ALKALMAZÁSA TERÜLET: Minden bôrtípusra, különösen érett, igényes bôrre. JELLMEZÔK: Tejszerû, könnyû koncentrátum. LEGFONTOSABB HATÓANYAGOK: Baobab: Szkvalán: Jojoba olaj: Varjutövis olaj: VÁRHATÓ EREDMÉNY: lágyan oldja a szarusejtek közöti kötôanyagot, stimulálja a kollagén és elasztin termelést. kiválóan felszívódó olaj, bôrápoló, fokozza a bôr vízmegkötô képességét. hatékonyan felszívódó olaj, regeneráló és tápláló hatású. különösen gazdag telítetlen zsírsavakban - véd, regenerál, erôsíti a bôr rugalmasságát. Növeli a bôrápolás hatását, a bôr szemmel láthatóan simább, rugalmasabb és jobb tónusú lesz. Visszaállítja a bôr természetes egyensúlyát.otthoni OTTHONI ÁPOLÁS: Esténként, tisztítás után az arc, a nyak és a dekoltázs bôrére. A tökéles hatás elérése érdekében várjunk néhány percet, majd a Baobab 24 Órás Krémet használjuk.

23 BAOBAB KIVONAT (baobab extract) 30 ml Tsz: RG328C ALKALMAZÁSA TERÜLET Minden bôrtípusra, különösen érett, igényes bôrre. JELLMEZÔK Narancs színû, intenzív hatású, koncentrátum, legfôbb összetevôje a babobab kivonat. LEGFONTOSABB HATÓANYAGOK Baobab: VÁRHATÓ EREDMÉNY finoman feloldja a megvastagodott hámréteg közötti kötôanyagot, stimulálja a kollagén és elasztin termelést. Természetes gyümölcssav tartalmának köszönhetôen a bôr regenerálódik, az apróbb ráncok kisimulnak, az arcbôr megújul, megfiatalodik. OTTHONI ÁPOLÁS Csak a szalon kezelésekben! KABIN KEZELÉS A Baobab Kezelésben leírtak szerint.

24 BAOBAB LEVÉL (baobab pads) 3 db/csomag Tsz: RG329C ALKALMAZÁSA TERÜLET Minden bôrtípusra, különösen érett, igényes bôrre. JELLMEZÔK 8 db gézszerû lapocska, az arc különbözô részein. LEGFONTOSABB HATÓANYAGOK Baobab: finoman feloldja a szarusejtek közötti kötôanyagot, stimulálja a kollagén és elasztin termelést. Cytosan: Tejbôl kivont koncentrátum, értékes sejtregen eráló és bôrmegújító hatással bír, növeli az ellenálló-képességet. Intenzíven hidratálja a szárazabb bôrt. A Baobab levél legfontosabb összetevôje. VÁRHATÓ EREDMÉNY A Baobab Levél jelentôsen növeli a bôr természetes regenerálódó képességét, megerôsíti a védelmi mechanizmusát. A kezelések során alkalmazásával a bôr fiatalabb, relaxált, sima és rugalmasabb lesz. OTTHONI ÁPOLÁS Csak a szalon kezelésekben! KABIN KEZELÉS A Baobab Kezelésben leírtak szerint. FONTOS! A Baobab kezelést nôknek és férfiaknak egyaránt ajánljuk!

25 AMINTAMED SPECIÁLIS KEZELÉS Akupresszúrás-tisztító masszázs és kezelési javaslatok a szeborreás bôr ápolására

26 AMINTAMED A termékrôl Az AmintaMED termékcsaládot a zsíros, pattanásos bôr szépségszalonokban történô kezelésére és otthoni, kiegészítô ápolására fejlesztettük ki. 1. A zsíros bôr megjelenési formái és a kialakulás okai: a. genetikai tényezôk b. hormonális tényezôk c. bakteriális problémák a. Genetikai tényezôk A életév idôszakát a szervezetben lejátszódó rendkívül gyors hormonváltozás és az ezzel együtt járó lelki és fizikai változások jellemzik. Ebben az idôszakban alakulnak ki a genetikailag kódolt bôrtípusok: seborrhoea oleosa (zsíros, mitesszeres), seborrhoea sicca (vegyes), normál bôr és sebostase (száraz). A továbbiakban csak az olajos szeborreás bôrrel foglalkozunk, mivel a kellemetlen problémák, azaz a pattanások, ún. pusztulák jellemzôen csak ezen a bôrtípuson jelennek meg. Az akné megjelenése azonban nem jellemzô minden szeborreás típusú bôrre. A zsíros bôrt a fokozott faggyútermelés, az elszarusodó hámréteg kezdetben nem kóros megvastagodása (hiper-keratózis) és a fokozott verejték-kiválasztás jellemzi. A fokozott faggyútermelés az úgynevezett faggyú-zónákban jelentkezik, azaz a testtájak azon pontjain, ahol a faggyúmirigyek megtalálhatók: a hajas fejbôr, az arc és a nyak, a váll és a felkar, valamint a mellkas és a hát felsô-középsô része. Az arcon elsôsorban a középsô részek érintettek: a homlok, orr, az orrtô és a száj környéke és az áll (ez az ún. T-zóna), az arcbôr csak kisebb mértékben. A zsíros, fénylô megjelenés és a bôrnek egyenetlen felszínt kölcsönzô kitágult pórusok egyaránt a fokozott fagygyútermelés következményei. Az olajos szeborreával együtt járó erôteljes szarusodás az egész bôrfelületre kihat, de fokozottan irritálja a tüszôket (follikuláris vagy peri-follikuláris hiper-keratózis). A bôrt végigsimítva érezhetjük, hogy felszíne érdes, egyenetlen. A fokozott verejték kiválasztás (hiperhidrózis) fôként a fejen, az arcon, a hónaljban, valamint a lábfejen és a tenyéren jelentkezik. b. Hormonális tényezôk A serdülôkor kezdetén az addig alig észrevehetô faggyúmirigyek növekedni kezdenek fiúkon és lányokon egyaránt, fôként a férfi nemi hormonok hatására. Ezzel egyidôben megindul a fokozott faggyútermelés és kiürülés. A verejtékezés és az anyagcsere következtében kialakul a bôr saját mikroflórája, a faggyú kialakítja a savköpenynek nevezett védôréteget (hidrolipid filmréteg), amely jelentôs szerepet játszik a bôr egészségének megôrzésében. A bôr egyedi mikroflórája a megfelelô ph értéktôl és a faggyúanyag összetételétôl függ. A serdülôkor folyamán a nemi szervek által kiválasztott hormonok megjelenésével megváltozik a faggyúkiválasztás és a verejtékezés, és ennek eredményeként átalakul a bôr mikroflórájának összetétele is. A bôr gyakori gyulladása arra utal, hogy a pathogén (kórokozó) és az apathogén (nem kórokozó) mikroorganizmusok arányában felborult az egyensúly. Az elsôdleges feladat ennek helyreállítása. A serdülôkor leggyakoribb tipikus bôrbetegsége az akné. Aknék ebben az életkorban szinte mindenkin megjelennek, ezek intenzitása azonban változó. A bôr túlzott mértékû faggyútermelése gyakran együtt jár a tüszô elzáródásával és ezáltal a faggyúmirigyek túltelítôdésével. A faggyúmirigyek tevékenységét a férfi nemi hormonok szabályozzák. Ebben a tesztoszteron nevû hormon szerepe elsôdleges, mivel ez irányítja a faggyúmirigyek

27 sejtjeinek növekedési és lebomlási ütemét, valamint azok méretét. Ennek következtében a férfiak bôre alapvetôen zsírosabb, mint a nôké és gyermekeké. Serdülô fiúk emiatt gyakran szenvednek az aknétól. Az egyes energetikai folyamatokhoz szükséges férfi nemi hormonok azonban még a nôk fagygyúmirigyeinek anyagcseréjére is jelentôs hatást gyakorolnak. Az androgén-hormon túltermelését kísérô mellékvese (belsô elválasztású mirigy) betegségek hatására is akné-szerû gyulladások jelennek meg a bôrön. Tesztoszteronnal kezelt nôk szervezete a terápiára úgynevezett késôi aknéval, erôsödô arcszôrzettel és mélyebb hang kialakulásával reagál. c. Bakteriális problémák A faggyú, a verejték és az erôsödô szaruréteg jó táptalaja a különbözô mikro-organizmusoknak (mint például a staphilococcusoknak) és gombáknak, amelyek hatására kialakul a corinebaktérium- és a proprionibaktérium-akné. A staphilococcusok megjelenése miatt a zsíros, pattanásos bôrön gyakrabban alakulnak ki különálló pusztulák és nemegyszer mélyen gyökerezô furunkulusok. Nem kizárt, hogy a mellkasi bôr közepén vagy elszórtan megjelenô szeborreás ekcémát és az ahhoz kapcsolódó follikuláris keratózist (túlzott mértékû szarusodás) is alapvetôen a mikrobális anyagcseretermékek váltják ki. A közönséges akné vagy az annak megjelenését megelôzô pattanás is a szeborrea egyik következményének tekinthetô, amelyek a corynebaktérium- és a proprionibaktérium-aknék kialakulásával természetesen fokozódnak. Az akné megjelenése Az aknék kialakulásának elsôdleges és leggyakoribb elôzménye a comedo-k avagy mitesszerek jelenléte. Mitesszer a tüszô szarusodási folyamatának, például a szaruréteg lehámlásának zavara esetén alakul ki. Létrejön egy konglutináns szarupikkely, amely a termelt faggyúval keveredve elzárja a tüszôt. Ez az elzáródás és a faggyúmirigy környékén lévô apró morfológiai eltérések, valamint a faggyú bakteriális bomlásának hatására különbözô megjelenésû aknék alakulnak ki. Elôször gyulladásnak még nem tekinthetô elváltozások jelennek meg a bôr felszínén a tipikus mitesszer-akné formájában (acne comedonica). A fehér, zárt, kásaszerû comedo nyílt, fekete mitesszerré válhat a keratin oxidálódása következtében. A pórusok körül falszerûen megvastagszik a szaruréteg, amely a párhuzamosan végbemenô gyulladásos reaktív hiperkeratózis egyértelmû jele. A gyulladás gyakran a környezô szövetekre is átterjed, ez a másodlagos bakteriális fertôzés eredményezi az ödémás gyulladást. A pattanásokat kiváltó tényezôk terjedése következtében a mitesszerbôl pusztulózus akné lesz (lsd. az ábrát). Késôbb a könnyen begyulladó papulo (piros, kiemelkedô) -pustulás bôrelváltozások (acne papulo pustulosa) furunkulussá alakulhatnak át (acne conclobata, acne granulomata, stb.). Az ilyen bôr többnyire sárgás színû, vérkeringése gyenge, a vastag szaruréteg megkeményedik, a hajszálerek nem láthatók. Az aknés bôrön gyakran egyidôben látható a gyulladás valamennyi fázisa. Attól függôen, hogy milyen mélyre terjed a gyulladás a hámrétegekben, a bôrelváltozások gyógyulhatnak nyomtalanul, de hagyhatnak sötét, mély hegeket is. A bôrfelszín az utóbbi esetben leginkább úgy néz ki, mintha lyukakat vájtak volna benne. Ma a fiatalok kb %-a szenved ilyen problémáktól, a fiúk valamivel gyakrabban, mint a lányok. Az elôrejelzések szerint ez az arány a jövôben emelkedni fog, részben a serdülôkor globálisan észlelhetô mind fiatalabb életkorban történô kezdetével, amelyhez még

28 érzelmi éretlenség is társul. A fiatalok nagyon sokat szenvednek ettôl a megjelenést elcsúfító problémától. Az ebben az életkorban amúgy is ingatag önbizalom olyannyira megrendülhet, hogy kapcsolattartási zavarok, depresszió és néha pánikbetegség is kialakulhat. Az akné terápiája A fent említett okokból kifolyólag rendkívül fontos a kozmetikus és a bôrgyógyász szoros együttmûködése. Természetesen az akné súlyosabb formája bôrgyógyászati kezelést igényel. A modern kezeléseket azonban a kozmetikusoknak is ismerniük kell, hogy vendégeiknek hasznos tanácsokkal szolgálhassanak, és a bôrgyógyászati kezelés során vagy azt követôen megfelelô ápoló kezelést folytassanak. A ma rendelkezésre álló kezelések célja az akné kialakulási tényezôi ellen irányul. a. Bôrgyógyászok nem tudják megváltoztatni a genetikai adottságokat, például a bôrtípus kialakulását. Ma már azonban rendelkezésre állnak olyan készítmények (pl. tretinoin és isotretinoin), amelyek közvetlenül a képesek befolyásolni a faggyúmirigyeket (A-vitaminsav származékok). A gyógyszerek gátolják a faggyútermelést, csökkentik a mirigyek méretét, és ezáltal megszépítik a bôrt. Azonban szót kell ejteni a káros mellékhatásokról is. Tanulmányok kimutatták, hogy a gyógyszerek szedése mellett csökken a fogamzóképesség, így ezt a kezelést fôként férfiakon illetve olyan hölgyek esetében alkalmazzák, akik amúgy is fogamzásgátlást alkalmaznak. Hosszantartó tretioninkezelés során emelkednek a májfunkciók, szélsôséges esetben súlyos májkárosodást is megfigyeltek. Ebbôl következik tehát, hogy csak rövidtávú kezelés alkalmazható, és annak folyamán is megfelelô módon figyelemmel kell kísérni a májfunkciót. b. Nôk és fiatal lányok esetében az ösztrogéntartalmú gyógyszerek adása is kielégítônek bizonyult (fogamzásgátlók, diane, ennamin). Az ösztrogén közvetlen módon gátolja a faggyúváladék kiválasztását. Hegesedéssel járó, súlyos aknék esetében ezek a hormonok ma már éves lányoknak is adhatók, természetesen csak megfelelô adagban, nehogy azok idô elôtt leállítsák a növekedési folyamatot. Gyakorló kozmetikusként azonban minden bizonnyal találkozunk olyan vendégekkel, akiknél a hormonvizsgálat eredménye teljesen normális volt. Ne felejtse el, hogy aknék normálisnak mondható androgén értékek mellett is kialakulhatnak (valamennyi aknéprobléma 20-30%-a ebbe a kategóriába tartozik). Az ilyen esetek hátterében az áll, hogy ezek a nôk és gyerekek fokozottan érzékenyek az androgénre, és másnál semmilyen problémát nem okozó normál hormonszint náluk súlyos aknét eredményez. A jól megalapozott tanácsadás ilyenkor is elengedhetetlen. A megfelelôen felvilágosított vendég máskor is örömmel jön majd kezelésre. c. A bôrgyógyász antibiotikumok, fôként tetraciklinek rendelésével próbálja meg az aknék kialakulásához vezetô okokat, elsôsorban a proprioni- és corynebaktérium törzsek elszaporodását megakadályozni. A súlyos akné sürgôs kezelése azonban nemritkán igen kellemetlen, fôként fiatal fiúk számára, pedig a hegek eltüntetését megkísérlô fájdalmas beavatkozások idôben megkezdett kezeléssel a legtöbb esetben elkerülhetôk. A hegek kialakulása után a gyógyszeres kezelés már nem hatásos, a külsô megjelenésen csak az operációs kezelés segíthet.

29 DERMABRÁZIÓ/BÔRCSISZOLÁS Az érintett területet gyors ütemben kisimítják, ezáltal próbálják meg elsimítani a felszíni hegeket. Mélyebbre nyúló hegek esetén a dermabrázió elôtt kiemelést kell végezni. KIEMELÉS 2-3 mm-es körkörös vágásokat ejtenek a hegeket borító bôrön, hogy azt elválasszák a környezô szövetektôl. Ennek eredményeként a hegek kiemelhetôk és speciális ragasztó segítségével a megfelelô szintre illeszthetôk. A kezelést követôen a szintbeli eltérés minimálisra csökken, amely bôrabrázióval teljes mértékben eltüntethetô. A kétféle kezelés között kb. három hónapot kell várni, hogy a sejtek tökéletesen beépüljenek. LÉZERES KEZELÉS Az utóbbi években a kezelési lehetôségek mellé felsorakozott a lézerterápia, elsôsorban az Ebium YAG (Yttrium-Aluminium- Garnet) és az ultra pulzációs CO2 lézer. Az ún. hôleválasztásos (termo-ablációs) módszer segítségével egyre mélyebbre hatolva távolítják el a bôr felsô rétegeit. A lézersugár a szövetek víztartalmában nyelôdik el, így az elpárolog. A kiszáradt szövetdarabkák porként letörölhetôk. A lézeres kezelésekkel ugyanolyan jó eredmények érhetôk el, mint a fent említett módszerekkel, késôi hatásairól azonban még nincsenek adatok. MÛTÉTI BEAVATKOZÁS Heveny furunculus és fistula (sipoly =bôrszövet reaktiv mélyre terjedése) esetén elkerülhetetlen a mûtéti beavatkozás, amely kockázatot jelent, mert megterhelheti a szívérrendszert. Láthatjuk tehát, hogy milyen fontos a kozmetikusok által nyújtott megelôzést szolgáló tanácsadás és kezelés. A bôrgyógyász megpróbálkozhat a túlzott mértékû szarusodás (hiperkeratózis) lokális kezelésével, hámlasztó szerek rendelésével, mint például: A-vitaminsav, szalicilsav, benzoil-peroxid és acelinsav (többnyire antibiotikumok alkalmazásával egybekötve). KEZELÉSI LEHETÔSÉGEK KOZMETIKUSOK SZÁMÁRA Mint azt már többször is említettük, az alapos állapotfelmérés és tanácsadás rendkívüli fontossággal bír. A személyes adatok mellett óvatosan (természetesen megértést tanúsítva) fel kell térképezni a korábbi betegségeket, mindennapos szokásokat és a táplálkozást. Szakmai körökben nem eldöntött kérdés, hogy a táplálkozás befolyással bír-e az aknék kialakulására. A kozmetikus nézôpontjából azonban mindenképpen ajánlatos a vendéget színvonalas, gyümölcsökben, zöldségfélékben, salátákban és természetes összetevôkben gazdag étrend kialakítására, nyugodtabb életvitelre bátorítani, mivel azok nemcsak a fizikai erônlétére, hanem azzal párhuzamosan a bôr egészségére is jó hatással vannak. Ismert tény viszont, hogy a közönséges aknétól szenvedô fiatalok emésztô szervrendszere gyakran nem funkcionál megfelelôen. A Rosa Graf kozmetikusok a megfelelô tanácsadást kiegészítve jól ismert és vadonatúj termékek széles skálájával igen hatékony és sikeres kezeléseket hajtanak végre maguk is. A legújabb bôrgyógyászati kutatások fényében kifejlesztett, hat termékbôl állló AmintaMED sorozat a már ismert termékcsalád újabb tagjaként mutatkozik be: AmintaMED Arclemosó Zselé, Tonik, Balance Likvid, Balzsam Krém, Antispot Szérum, Alapozó Púder. A termékek hatékonyságát önként jelentkezôkön teszteltük, a hosszútávú hatást is figyelembe véve. A mitesszerek és gyulladások kialakulásának megelôzése mellett a termék a már kialakult problémák kezelésében is hatékonynak bizonyult.

30 AZ AMINTAMED TERMÉKCSALÁD AmintaMED Arclemosó Zselé: A hatékony kezelés kiindulópontja az alapos, de egyben gyengéd arctisztítás. Ez a készítmény eltávolítja az elhasználódott hámsejteket, de megakadályozza a bôr kiszáradását. Az AmintaMED Arclemosó Zselé enyhén savas (ph4.0) kémhatású antibakteriális, keratolytikus tisztítógél, gyengéd tisztító öszszetevôkkel (WAS = wash active substances), árvácska-kivonattal és szalicilsavval gazdagítva. Árvácska kivonat: A kivonathoz a Közép Európában, Észak-Ázsiában és Észak-Amerikában honos vioila tricolor virág föld fölötti részeit használjuk fel. Aktív öszszetevôk: saponinok (habképzô, szappanszerû növényi összetevôk), szalicilsav, flavonoidok, cartinoidok, stb. A paracelsussal a kivonat gyógyító ereje tovább fokozható. A népi gyógyászatban az árvácskát kiváló vértisztító szerként ismerik. Kozmetikai alkalmazás során a kivonathoz további preparátumokat adunk, így az az akné kezelése mellett a vegyes és érzékeny bôrön is alkalmazható. Az árvácska-kivonat meggyorsítja a kirepedezett bôr gyógyulási folyamatát is. Szalicilsav: Fehér, kristályos, fertôtlenítô és tartósító hatású por, vízben nehezen, alkoholban viszont kitûnôen oldódik. Sûrû koncentrátum formájában felhasználható az elszarusodott hámréteg felpuhításához és eltávolításához. A szalicilsav megtalálható száj- és fogápoló készítményekben, izzadásgátlókban, élôsködôk okozta bôrbetegségek, psoriasis és a seborrhoeás bôr kezeléséhez használt gyógyszerekben. AMINTAMED Tonik A kezelés után a tonik alkalmazása elengedhetetlen. Fertôtlenítô hatású, eltávolít minden fennmaradt kezelôanyagot. Az AmintaMED Tonik antibakteriális arcvíz, enyhén savas kémhatású (ph 4,5). Aktív összetevôk: árvácska kivonat, szalicilsav és etanol (etilalkohol). Az etilalkohol, amelyet neveznek a borok és égetett szeszek lelkének is, egy könnyen oldódó, jellegzetes aromájú, gyúlékony folyadék. Hygroszkóp ( vízvisszatartó ) tulajdonságának köszönhetôen normál desztillálással csak 96%-os oldatként állítható elô. Az etanol kiváló oldószer, vizes oldatként erôs fertôtlenítô, fehérjecsökkentô és vízviszszatartó hatása van. 30%-nál sûrûbb oldat formájában viszont már mérgezô, bôrirritáló. A kozmetikában az etanol az egyik legfontosabb alapanyag, amely a kiváló frissítô és tonizáló hatása miatt szinte nélkülözhetetlen, csakúgy, mint a parfümgyártásban, ahol illatmegôrzô tulajdonsága miatt használják. AMINTAMED Balance Likvid A tisztítás és tonizálás eredményeként a bôr készen áll az aktív hatóanyagok felhasználására: következhet a tényleges bôrápolás. Az AmintaMED Balance a zsíros, pattanásos bôr speciális nappali krémje. Antibakteriális hatását elsôsorban a proprioni- és corynebaktérium okozta aknékon fejti ki, a bôrhöz viszont csodálatosan gyengéd. A már említett árvácska kivonat mellett phytospingisint, fukogélt, lecitint és szezámolajat is tartalmaz. A magasfokú hidratáló hatású Balance likvid mindössze 12%-ban tartalmaz zsírt. Phytosphingosine: alapvetô fontosságú molekula, a ceramid egyik összetevôje, szabad formában is elôfordul a fiatal bôrben. Meghatározó szerepet játszik a növekedésben és a keratinoziták megkülönböztetésében. Tudományos kísérletekkel sikerült kimutatni, hogy ezek a molekulák már igen alacsony koncentrációban képesek teljes mértékben meggátolni a bôrt irritáló baktériumok elszaporodását. Aktiválják a ceramidok bioszintézisét, gyulladáscsökkentô ha-

31 tásúak, eredményesen közömbösítik a szabad gyökök hatását (anti-oxidáns hatású). Szeborrea kezeléséhez a molekulákat biotechnikai folyamatokkal választják ki. Fukogél: A fucogél egy poliszacharid (összetett cukor), amely három monoszacharidból áll: fukóz, galaktóz és galaktóz-sav. A szójából/kukoricából biotechnikai erjesztéssel nyert gél különleges kozmetikai hatással bír: vékony filmréteget képez a bôrön, amelynek köszönhetôen a bôr kiválóan hidratálható, jelentôsen csökken a bôr nedvességtartalmának párolgása. Az allergén tulajdonságoknak köszönhetôen a gél nem zsíros, egyenletesen elosztható, könnyen felszívódik, kellemes frissességet kölcsönöz a bôrnek. Lecitin: Sárgásbarna, ragacsos állagú, ön-emulgeáló hatású, több összetevôbôl álló (pl. glicerin-észter, alkohol, stb.) anyag. A kémiai úton elôállított lecitin nyersanyagai közé tartozik többek közt a szójabab, a kukorica és a repce. A kozmetikában kiegészítô emulgeálóként használják krémekben és más termékekben. A lecitin az alapanyaga a liposzómáknak is. Szezámolaj: Szezámmagból sajtolt könynyû, sárga színû olaj. Egyszerû és összetett telített zsírsavakat tartalmaz. A szezámolaj nagyon hasonlít a bôrben lévô zsírhoz, könynyen kenhetô és rendkívül bôrbarát. AMINTAMED Balzsam Krém: A fiatal, problémás bôr éjszakai ápoló szezámolajjal, árvácska kivonattal és antibakteriális összetevôkkel. adnak hozzá. Az oldatot megtisztítják, és ezt követôen választják ki a glcyrrhiz-savat. Ez a sav a kiegyenlítô, gyógyító és gyulladáscsökkentô hatásának köszönhetôen a kozmetika egyik kiváló nyersanyaga. Kísérletek bizonyítják, hogy sikeresen használható irritációt és allergiát kiváltó szerek hatásának ellensúlyozására. AMINTAMED Alapozó Púder Antimikrobiális hatású púder a fénylô bôr és a kisebb pattanások elfedésére. Magába szívja a felesleges zsírt, matt hatást kelt anélkül, hogy elzárná a pórusokat. AMINTAMED speciális kezelés A mitesszerek, papulák és pustulák mellett a fiatal, zsíros bôrön gyakran jelennek meg ödémás duzzanatok, amelyek nyirokelzáródásra és a bôr általános funkciózavaraira vezethetôk vissza. Ismert tény, hogy nagyfokú gyulladás (gennyesedés) esetén masszírozás nem végezhetô, nehogy továbbterjedjen a fertôzés. Az AmintaMED speciális kezelés kifejlesztésekor ezt az alapelvet a meszszemenôkig figyelembe vettük. A kezelés speciális, nyomási pontok és tisztító fogások egyedülálló kombinációját is magába foglalja, amely maximálisan hatékony és könnyedén megtanulható. A technika segítségével lehetôség nyílik ampullák és más készítmények bedolgozására is. A tisztító fogások alkalmazása során 5 pumpálást végezzen. Valamennyi mozdulatot háromszor ismételje meg. AMINTAMED Antispot Szérum: Gyors segítség a pattanásra. Keratolitikus, gyulladáscsökkentô hatás. Leszárítja a pattanást. Aktív hatóanyagok: szalicilsavak (lsd. fenn) és glicerinsavak. Glicirrizin sav: Édesgyökér kivonat, amelyhez a finomra aprított édesgyökeret vízzel permetezik le, majd késôbb etanolt

32 AMINTAMED SPECIÁLIS KEZELÉS A BÔR FAGGYÚMIRIGY TÜSZÔI 1. A nyakvonal kiürítése 2. Nyomási pontok az állon

33 4. A szem alatti terület kiürítése 3. Nyomási pontok a száj körül

34 6. Nyomási pontok a halántékon 5. Nyomási pontok a fül körül

35 8. Nyomási pontok a szemöldökön 7. A szem fölötti terület kiürítése

36 10. Széles kiürítô fogás 9. Nyomási pontok a belsô szemzugon

37 ÖSSZEFOGLALÓAN AZ AMINTAMED SPECIÁLIS KEZELÉS LÉPÉSEI 1. fogás A nyakvonal kiürítése 2. fogás Nyomási pontok az állon 3. fogás Nyomási pontok a száj körül 4. fogás A szem alatti terület kiürítése 5. fogás Nyomási pontok a fül körül 6. fogás Nyomási pontok a halántékon 7. fogás A szem fölötti terület kiürítése 8. fogás Nyomási pontok a szemöldökön 9. fogás Nyomási pontok a belsô szemzugon 10. fogás Nagy kiürítô fogás

THALASSO TERÁPIA. Kezelések

THALASSO TERÁPIA. Kezelések THALASSO TERÁPIA Kezelések A THALASSO A Thalasso szó görög eredetû jelentése: Jó közérzet tengeri növények és ásványi anyagok által. A tengerbôl származó természetesen gazdag összetételû anyagok kiválóan

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS SZÁRAZ, ÉRZÉKENY BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS SZÁRAZ, ÉRZÉKENY BŐRRE A kezelési idő: 90 perc DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS SZÁRAZ, ÉRZÉKENY BŐRRE Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás 8 Iontoforézis v.

Részletesebben

AMINTAmed KEZELÉS ZSÍROS, PROBLÉMÁS BŐRRE (seborrea oleosa és acne)

AMINTAmed KEZELÉS ZSÍROS, PROBLÉMÁS BŐRRE (seborrea oleosa és acne) AMINTAmed KEZELÉS ZSÍROS, PROBLÉMÁS BŐRRE (seborrea oleosa és acne) A kezelési idő: 90 perc Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás

Részletesebben

IONTOCUTIN 1 (Iontocutin 1) 10x2 ml, letörhetô végû ampullák Tsz: 411C

IONTOCUTIN 1 (Iontocutin 1) 10x2 ml, letörhetô végû ampullák Tsz: 411C IONTOCUTIN 1 (Iontocutin 1) 10x2 ml, letörhetô végû ampullák Tsz: 411C Érett-, atrophiás-, heges-, fénykárosodott- vízhiányos bôrre. Vízben oldott hatóanyag koncentrátum, ph 3.5. LEGFONTOSABB HATÓANYAGO

Részletesebben

BAOBAB SPA kezelés* érett, igényes bõrre. Szükséges eszközök: lemosó szivacs, vattakorong. Kezelési idô: 45-60 perc. Munkafázisok

BAOBAB SPA kezelés* érett, igényes bõrre. Szükséges eszközök: lemosó szivacs, vattakorong. Kezelési idô: 45-60 perc. Munkafázisok Kezelési programok 1. Baobab SPA kezelés 2. Thalasso Namíbiai Tengeri kezelés 3. Rooibos kezelés 4. AlegraMED kezelés 5. AmintaMED kezelés 6. Erbana kezelés 7. Rosana kezelés 8. Blue Line/Exalia kezelés

Részletesebben

LES HYDRO-NUTRITIVES

LES HYDRO-NUTRITIVES LES HYDRO-NUTRITIVES Hidratáló védő terméksorozat száraz, vízhiányos bőrre: A TERMÉKCSALÁD CÉLJA: - A hidratáció és a vízveszteség visszaállítása. - A hidratáció fenntartása az epidermiszben. - Táplálás

Részletesebben

Lotus Therme. Masszázs árak. www.lotustherme.net

Lotus Therme. Masszázs árak. www.lotustherme.net Lotus Therme Masszázs árak 1 www.lotustherme.net HU 2 Klasszikus masszázsok Talpmasszázs 30 perc HUF 8.500, A talpreflex masszázs alapja, hogy a szervezetnek több, mint hetvenezer idegvégződése van egy

Részletesebben

Trestan Eukaliptusz habfürdö Hegyifenyö habfürdö Citromfü habfürdö Rozmaring habfürdö 23 Csalán sampon Kamilla sampon Gyógynövény sampon 24

Trestan Eukaliptusz habfürdö Hegyifenyö habfürdö Citromfü habfürdö Rozmaring habfürdö 23 Csalán sampon Kamilla sampon Gyógynövény sampon 24 TARTALOM Kräuterhof Lóbalzsam Lóbalzsam extra erös melegitö hatású 3 Feketenadálytö balzsam Ördögkarom balzsam Vazelin 4 Aloe vera ápoló- és fi tness zselé Testkrém kakaó-és sheavajjal Piros szölölevél

Részletesebben

Nino, Franco és Paolo Pellegrini

Nino, Franco és Paolo Pellegrini 1949 ÓTA OLASZ TERMÉK A Luxina termékcsalád 1949-ben jött létre, és vált Olaszország egyik ismert és kedvelt márkájává. Kezdetben kizárólag hajfénykrémet gyártottak, ami nagy sikert és hírnevet hozott

Részletesebben

KEZELÉSEK 2013. A természet szépségtitkai Organic Secrets

KEZELÉSEK 2013. A természet szépségtitkai Organic Secrets A FitoFruit márka története 1996-ban kezdődött. Petre László úr a Rosa Graf Németországban élő, de magyar származású vegyésze, a Heitland & Petre Int. GmbH. tulajdonosa vetette fel, hogy szívesen alkotna

Részletesebben

SPECIFIQUES MASQUES A TERMÉKCSALÁD CÉLJA:

SPECIFIQUES MASQUES A TERMÉKCSALÁD CÉLJA: SPECIFIQUES MASQUES A TERMÉKCSALÁD CÉLJA: - Intenzívebben hatni a bőrre. - Fejlett technológia. - Az othoni bőrápolás hatékonyságának növelése. - A kezelés során olyan különleges eredmény, amely csak a

Részletesebben

ageloc edition Egy lenyűgöző előrelépés

ageloc edition Egy lenyűgöző előrelépés ageloc edition NU SKIN GALVANIC SPA SYSTEM II Egy lenyűgöző előrelépés Köszöntse otthonában a fiatalító kozmetikai kezelések luxus élményét az ageloc Edition Nu Skin Galvanic Spa System II-vel! A speciális

Részletesebben

Spa Menü Beauty & Wellness

Spa Menü Beauty & Wellness Spa Menü Beauty & Wellness HU KLASSZIKUS MASSZÁZSOK Gyógymasszázs 25 perc 6 900 HUF Gyógymasszázs 50 perc 9 500 HUF Manager masszázs 25 perc 6 500 HUF A nyak, a vállöv és a lapocka környéki izmok ellazítására

Részletesebben

Kezelési programok. Kezelési programok. 1. AHA Mélyhidratáló kezelés 2. Oxigén kezelés. 2. Oxigén kezelés

Kezelési programok. Kezelési programok. 1. AHA Mélyhidratáló kezelés 2. Oxigén kezelés. 2. Oxigén kezelés Kezelési programok 1. AHA Mélyhidratáló kezelés 2. Oxigén kezelés Kezelési programok 1. AHA Mélyhidratáló kezelés 2. Oxigén kezelés belnice AHA Mélyhidratáló Kezelés Érett, igényes bôrre belnice AHA Mélyhidratáló

Részletesebben

HYALURONSAVAS SIMÍTÓ, FESZESÍTŐ, ÚJRAÉPÍTŐ KEZELÉS, MINDEN BŐRTÍPUSRA, DE KÜLÖNÖSEN SZÁRAZ, VÍZHÁNYOS ÉS IGÉNYES BŐRRE

HYALURONSAVAS SIMÍTÓ, FESZESÍTŐ, ÚJRAÉPÍTŐ KEZELÉS, MINDEN BŐRTÍPUSRA, DE KÜLÖNÖSEN SZÁRAZ, VÍZHÁNYOS ÉS IGÉNYES BŐRRE HYALURONSAVAS SIMÍTÓ, FESZESÍTŐ, ÚJRAÉPÍTŐ KEZELÉS, MINDEN BŐRTÍPUSRA, DE KÜLÖNÖSEN SZÁRAZ, VÍZHÁNYOS ÉS IGÉNYES BŐRRE A kezelési idő: 90 perc Lépések: 1 Make-up Eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás

Részletesebben

Feszesítö Lifting Krém 777 Gazdag Feszesítö Lifting krém MARKETING PREZENTÁCIÓ. Elérhető: 2013 Szeptember

Feszesítö Lifting Krém 777 Gazdag Feszesítö Lifting krém MARKETING PREZENTÁCIÓ. Elérhető: 2013 Szeptember Feszesítö Lifting Krém 777 Gazdag Feszesítö Lifting krém MARKETING PREZENTÁCIÓ Elérhető: 2013 Szeptember Bőr feszesség Feszesség hiánya a vendég szemszögéböl A bőr elveszíti tónusosságát Barázdák és ráncok

Részletesebben

Fedezzük fel az arcbőr fiatalítás új módját.

Fedezzük fel az arcbőr fiatalítás új módját. trnd Projektmenetrend NIVEA Cellular Anti-Age Bőrfiatalítók: Fedezzük fel az arcbőr fiatalítás új módját. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/nivea-cellular trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Tegyük

Részletesebben

SPA MENÜ Beauty & Wellness

SPA MENÜ Beauty & Wellness SPA MENÜ Beauty & Wellness www.greenfieldhotel.net HU KLASSZIKUS MASSZÁZSOK Gyógymasszázs 25 perc 6 900 HUF Gyógymasszázs 50 perc 9 500 HUF Manager masszázs 25 perc 6 500 HUF A nyak, a vállöv és a lapocka

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS VEGYES BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS VEGYES BŐRRE A kezelési idő: 90 perc DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS VEGYES BŐRRE Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás 8 Iontoforézis v. ultrahang

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ROSANA SZÁRAZ, ÉRZÉKENY BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ROSANA SZÁRAZ, ÉRZÉKENY BŐRRE A kezelési idő: 90 perc DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ROSANA SZÁRAZ, ÉRZÉKENY BŐRRE Lépések: 1 Make-up Eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Iontoforézis v. Ultrahang v. Elektroporációs

Részletesebben

TERMÉKKATALÓGUS 2011-2012

TERMÉKKATALÓGUS 2011-2012 TERMÉKKATALÓGUS 2011-2012 www.heliadprofessional.hu A Helia-D egyformán jelent szépséget és minőséget minden nő számára. Bevezető 3 Kedves Kozmetikusok! A 80-as évek elején a magyar nézők egy tévéinterjúban,

Részletesebben

LES REVITALISANTES. Öregedéstkésleltető, védő terméksorozat

LES REVITALISANTES. Öregedéstkésleltető, védő terméksorozat LES REVITALISANTES terméksorozat A TERMÉKCSALÁD CÉLJA: - Visszaállítja a bőr ragyogását szépségét. - Reaktívizálja a sejtek energiáit a fáradt, fakó bőrnél. - Fokozza a bőr fesszességét. - Simítja és nyugtatja

Részletesebben

Beleszeretni természetes...

Beleszeretni természetes... Beleszeretni természetes... Kizárólagos magyarországi forgalmazó: Dr. Szépség Kft. Elérhetőségeink: Telefon: 30/5929-332 70/7755-575 e-mail: drszepseg@gmail.com Honlap: www.biodrogahungary.hu Facebook

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE A kezelési idő: 90 perc Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás 8 Iontoforézis

Részletesebben

A tanfolyamot Dankovics Emi tartja, jelentkezés a területi képviselőnél.

A tanfolyamot Dankovics Emi tartja, jelentkezés a területi képviselőnél. ÁRJEGYZÉK Érvényes: 2016. április 1-től ST Beauty Kft. T.h.: 1147. Budapest Ilosvai Selymes u. 5. Az üzlet nyitvatartása: H - P: 9-17-ig 1147. Bp. Ilosvai Selymes u. 5. Tel. / Fax: (1) 329-4298, (1) 329-4060

Részletesebben

Ooh La La Szépségszalon Doctor Babor

Ooh La La Szépségszalon Doctor Babor Ooh La La Szépségszalon Doctor Babor Kezelés Menete: 1. LETISZTÍTÁS: I.FÁZIS: HY-ÖL: Dr. Michael Babor 1955-ben alapozza meg a cég sikereit, amikor is kifejleszti az egyedülálló hidrofil, olajos bázisú

Részletesebben

ÚJDONSÁGOK 2013 TAVASZ - NYÁR

ÚJDONSÁGOK 2013 TAVASZ - NYÁR ÚJDONSÁGOK 2013 TAVASZ - NYÁR ÚJDONSÁGOK 2013 TAVASZ - NYÁR 1. HYALURONSAVAS SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ KIT (15 KEZELÉS) 2. GÖRGŐS SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ 3. SZÍNEZETT KAMILLA PASZTA 4. SPECIÁLIS FÉNYVÉDŐ ARCRA ÉS TESTRE,

Részletesebben

Szabóné Schmidt Mária +36203866434 maria.fittlady@gmai.com. www.vipgroup.net. MILLENIUM Gél. Gyengéd Gondoskodás

Szabóné Schmidt Mária +36203866434 maria.fittlady@gmai.com. www.vipgroup.net. MILLENIUM Gél. Gyengéd Gondoskodás www.vipgroup.net Szabóné Schmidt Mária +36203866434 maria.fittlady@gmai.com MILLENIUM Gél Gyengéd Gondoskodás Segít a bőrnek a szabad gyökök elleni küzdelemben Mélyen hidratál külsőleg és belsőleg Javítja

Részletesebben

GYÖNYÖRÛ B Õ R KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL

GYÖNYÖRÛ B Õ R KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL GYÖNYÖRÛ B Õ R KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL TÖRTÉNET Az egyik legismertebb magyar kozmetikai márka története a 80-as években indult: a nézők egy tévéinterjúban megismerhettek egy idős hölgyet, aki a kora ellenére

Részletesebben

Szépség a szalonkezelések élvonalából!

Szépség a szalonkezelések élvonalából! HYDRADERMIE Élvezet és hatékonyság a szépségápolásban A Hydradermie egy kivételes, egyedülálló kezelés: hatására rövid idő alatt a bõr ismét hidratált, friss és ragyogó lesz. A kezelés sajátossága, hogy

Részletesebben

Paula Seling, énekesnő. Gerovital Plant A krémek királynője HAVASI GYOPÁR, ÖKO-TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ KIVONAT

Paula Seling, énekesnő. Gerovital Plant A krémek királynője HAVASI GYOPÁR, ÖKO-TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ KIVONAT Paula Seling, énekesnő Gerovital Plant A krémek királynője HAVASI GYOPÁR, ÖKO-TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ KIVONAT Original www.farmec.ro Gerovital by Gerovital Plant Új, tartósítószer-mentes formula! A Gerovital

Részletesebben

VITALITÉ MINÉRALE. Test és lélek frissítők (SPA sorozat otthonra):

VITALITÉ MINÉRALE. Test és lélek frissítők (SPA sorozat otthonra): VITALITÉ MINÉRALE (SPA sorozat otthonra): A TERMÉKCSALÁD CÉLJA: - SPA kezelés otthon - Kiegészítő ápolás - Kellemes közérzet, relaxáció és vitalítás - Mindennapi használatra A sorozat termékei: NAPI ÁPOLÁS

Részletesebben

2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk!

2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk! 2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk! ILCSI NYÁRI TESTÁPOLÓ CSOMAG Fekete szappan akció A csomag tartalma: 1 db Paradicsomos arc- és testápoló

Részletesebben

Ha a kiválasztott illóolaj részletes tájékoztatója más alkalmazási mennyiséget tartalmaz, akkor az abban szereplő mennyiséget vegye figyelembe!

Ha a kiválasztott illóolaj részletes tájékoztatója más alkalmazási mennyiséget tartalmaz, akkor az abban szereplő mennyiséget vegye figyelembe! A NATURLAND illóolajok 100 %-os tisztaságú, természetes eredetű, koncentrált hatóanyagok, ezért alkalmazásuk során pontosan tartsa be a felhasználási módokhoz javasolt cseppmennyiségeket! Általános felhasználási

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 815 02 Gyakorló kozmetikus

Részletesebben

ÚJDONSÁGOK 2013 TAVASZ - NYÁR

ÚJDONSÁGOK 2013 TAVASZ - NYÁR ÚJDONSÁGOK 2013 TAVASZ - NYÁR ÚJDONSÁGOK 2013 TAVASZ - NYÁR 1. HYALURONSAVAS SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ KEZELÉS 2. GÖRGŐS SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ 3. SZÍNEZETT KAMILLA PASZTA 4. SPECIÁLIS FÉNYVÉDŐ ARCRA ÉS TESTRE, SPF20

Részletesebben

BLUE LINE HIDRATÁLÓ, REGENERÁLÓ EXKLUZÍV KEZELÉS IGÉNYES BŐRRE - 25 ÉV FELETT A kezelési idő: 120 perc

BLUE LINE HIDRATÁLÓ, REGENERÁLÓ EXKLUZÍV KEZELÉS IGÉNYES BŐRRE - 25 ÉV FELETT A kezelési idő: 120 perc BLUE LINE HIDRATÁLÓ, REGENERÁLÓ EXKLUZÍV KEZELÉS IGÉNYES BŐRRE - 25 ÉV FELETT A kezelési idő: 120 perc Lépések: 1 Make-up Eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség Fokozás

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ÉRETT, IGÉNYES, IDŐSÖDŐ BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ÉRETT, IGÉNYES, IDŐSÖDŐ BŐRRE DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS ÉRETT, IGÉNYES, IDŐSÖDŐ BŐRRE A kezelési idő: 90 perc Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás 8 Iontoforézis

Részletesebben

Érvényes: 2016.január 1.-től

Érvényes: 2016.január 1.-től Érvényes: 2016.január 1.-től http://www.spaworks.hu Ha szauna, akkor Spaworks Magyarországon elsőként gyártunk sorozatgyártású infra szaunákat, Szikszón. Magyar gyárunkban, prémium minőségű anyagokkal

Részletesebben

Fedezd fel újra a fiatalságod!

Fedezd fel újra a fiatalságod! Fedezd fel újra a fiatalságod! SOD Öregedést gátló szuperenzim www.gerovital.hu A felfedezéseiről nemzetközileg híres Dr. Ana Aslan professzorasszony, a neves geriáter és gerontológus fejlesztette ki az

Részletesebben

Wellness kezelések az Oriental Spa-, Wellness- és Fitneszközpontban

Wellness kezelések az Oriental Spa-, Wellness- és Fitneszközpontban Wellness kezelések az Oriental Spa, Wellness és Fitneszközpontban MASSZÁZSOK Alapmasszázsok 20 perc 50 perc Svéd masszázs keringésjavító masszázsolajjal és esszenciával (levendula, ciprus, menta 5 200

Részletesebben

PRÉMIUM KATALÓGUS 2016/9-12 Érvényes: 2016. június 14-től szeptember 5-ig. LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE A SIKERÉRT

PRÉMIUM KATALÓGUS 2016/9-12 Érvényes: 2016. június 14-től szeptember 5-ig. LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE A SIKERÉRT PRÉMIUM KATALÓGUS 2016/9-12 Érvényes: 2016. június 14-től szeptember 5-ig. LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE A SIKERÉRT BEMUTATJUK AZ ORIFLAME BŐRÁPOLÁSI ÉS WELLNESS KALAUZÁT A kiadványban megismerheti a termékek hatékonyságát

Részletesebben

60 SECOND TM FACE LIFT. Arcfeszesítő Használati útmutató

60 SECOND TM FACE LIFT. Arcfeszesítő Használati útmutató 60 SECOND TM FACE LIFT Arcfeszesítő Használati útmutató FIGYELMEZTETÉSEK Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót és őrizze meg későbbi tanulmányozás céljára. A készüléket 8 év feletti gyermek

Részletesebben

SZÉPSÉGÁPOLÁSI CÉL: NYUGTATÁS/PUHÍTÁS

SZÉPSÉGÁPOLÁSI CÉL: NYUGTATÁS/PUHÍTÁS MARKETING ANYAG MARKETING FILE ÚJ! Börnyugtató Maszk, 50ml SZÉPSÉGÁPOLÁSI CÉL: NYUGTATÁS/PUHÍTÁS Elérhető: 2011 július 1 Nyugtató és Védő kezelés az Érzékeny bőr számára 2 Az érzékeny bőr jellemzői Az

Részletesebben

LES PURIFIANTES. Bőrműködést szabályozó, fertőtlenítő sorozat zsíros és vegyes bőrre:

LES PURIFIANTES. Bőrműködést szabályozó, fertőtlenítő sorozat zsíros és vegyes bőrre: LES PURIFIANTES Bőrműködést szabályozó, fertőtlenítő sorozat zsíros és vegyes bőrre: A TERMÉKCSALÁD CÉLJA: - Az epidermisz tisztítása. - A problémás bőr állapotának javítása. - A túlzott faggyúműködés

Részletesebben

KÉNYEZTESSE TESTÉT ÉS TÁPLÁLJA A BÔRÉT!

KÉNYEZTESSE TESTÉT ÉS TÁPLÁLJA A BÔRÉT! KÉNYEZTESSE TESTÉT ÉS TÁPLÁLJA A BÔRÉT! AZ ORIFLAME piperecikkek széles skálájával áll rendelkezésére. Finom illatú szappanokat, szépítô testápolókat, a hajat ragyogóvá varázsoló samponokat és a lábat

Részletesebben

FM GROUP Értékesítési segédlet. 2013. szeptember

FM GROUP Értékesítési segédlet. 2013. szeptember termékkatalógus FM GROUP Értékesítési segédlet 2013. szeptember .. Élelmiszeripari termékek... 3 Természetes kávék... 3 Aurile excellence őrölt kávé... 4 Aurile Excellence Szemes kávé... 5 AURILE ESPRESSO

Részletesebben

www.guinot.com Kezelések 2015 2011

www.guinot.com Kezelések 2015 2011 www.guinot.com Kezelések 2015 2011 HYDRACLEAN MÉLYTISZTÍTÓ KEZELÉS és ragyogó arcbőr fél óra alatt Tiszta Az új Hydraclean thermoelektródás géppel végzett arckezelés hatására rövid idő alatt a bõr fellélegzik,

Részletesebben

Hogyan használjuk a TIENS TS Arcmaszkokat?

Hogyan használjuk a TIENS TS Arcmaszkokat? SZÉPSÉG WORKSHOP Hogyan használjuk a TIENS TS Arcmaszkokat? Aprotie Organics Fedezzük fel a természetes bőrápolás élményét! Aprotie Organics Az Aprotie Organics bőrápoló termékcsalád megalkotásakor kifejezetten

Részletesebben

LIFT PLUS 60 SECOND FACE LIFT. Arcfeszesítő Használati útmutató

LIFT PLUS 60 SECOND FACE LIFT. Arcfeszesítő Használati útmutató LIFT PLUS TM 60 SECOND FACE LIFT Arcfeszesítő Használati útmutató FIGYELMEZTETÉSEK Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót és őrizze meg későbbi tanulmányozás céljára. A készüléket 8 év

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 815 02 Gyakorló kozmetikus Értékelési skála: 81 100 pont 5 (jeles) 71 80 pont

Részletesebben

Legyen vendégünk a Guinot szépségápolási szalonokban!

Legyen vendégünk a Guinot szépségápolási szalonokban! Legyen vendégünk a Guinot szépségápolási szalonokban! Világszerte több mint 10.000 Guinot szalonban kínálnak professzionálisan képzett kozmetikusok kiváló kezeléseket az Ön bõre számára. Kutatói csoportunkkal

Részletesebben

EQuIpMENt. A szôkítés egy erôteljes kozmetikai eljárás. A haj természetes. és mesterséges pigmentjeinek színtelenítését végzi.

EQuIpMENt. A szôkítés egy erôteljes kozmetikai eljárás. A haj természetes. és mesterséges pigmentjeinek színtelenítését végzi. EQuIpMENt A szôkítés egy erôteljes kozmetikai eljárás. A haj természetes és mesterséges pigmentjeinek színtelenítését végzi. Abban az esetben használjuk, amikor egy vagy több árnyalatot szeretnénk világosítani

Részletesebben

Hungarian. Amit érdemes tudni az ultrahang jelenségről a szép és egészséges bőrért

Hungarian. Amit érdemes tudni az ultrahang jelenségről a szép és egészséges bőrért Hungarian Amit érdemes tudni az ultrahang jelenségről a szép és egészséges bőrért Egyedülálló: ultrahang-chip a fejben a különösen mély és kíméletes tisztításért Emmi Ultrasonic GmbH Gerauer Straße 34

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az éltetõ vitaminok A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek feltétlenül szükségesek testünk kifogástalan mûködéséhez. A vitamin elnevezés a vita (élet) és az amin (NH2-tartalmú kémiai gyök) szavakból

Részletesebben

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2 Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Köszönjük, hogy termékünket választotta! Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a használati

Részletesebben

Kozmetika. A természetbôl az embernek

Kozmetika. A természetbôl az embernek Kozmetika A természetbôl az embernek Egy kozmetika a saját útját járja... Tartalomjegyzék h o g y a n k e z d ô d ö t t d r. h a u s c h k a k o z m e t i k a A Dr.Hauschka kozmetika egyedülálló minôsége

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál

DR. IMMUN Egészségportál Lábmasszázs Lábmasszázs A lábmasszázs más néven reflexológia egy õsi gyógymód, ami azon az elven alapul, hogy a test összes szerve energiacsatornákon keresztül össze van kötve úgynevezett "kioldópontokkal",

Részletesebben

Betegtájékoztató LAMICTAL 25 MG TABLETTA

Betegtájékoztató LAMICTAL 25 MG TABLETTA LAMICTAL 25 MG TABLETTA Lamictal 25 mg tabletta Lamictal 50 mg tabletta Lamictal 100 mg tabletta Lamictal 5 mg diszpergálódó/rágótabletta Lamictal 200 mg diszpergálódó/rágótabletta lamotrigin HATÓANYAG:

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek A haj és a vitaminok A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek Hajunk állapotát nagyban befolyásolja, hogy milyen ételeket fogyasztunk. A hajhagymák vitamin vagy nyomelemhiánya

Részletesebben

9IN1 GYÉMÁNT DERMABRÁZIÓ 81MICROD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

9IN1 GYÉMÁNT DERMABRÁZIÓ 81MICROD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 9IN1 GYÉMÁNT DERMABRÁZIÓ 81MICROD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 Figyelmeztetés Köszönjük, hogy cégünk termékét használja. Annak érdekében, hogy tökéletes hatást érjen el, a következőket ajánljuk: Kérem, olvassa

Részletesebben

EAU DÉMAQUILLANT MICELLAIRE

EAU DÉMAQUILLANT MICELLAIRE EAU DÉMAQUILLANT MICELLAIRE Sminkeltávolító Tonik (Az Eau Demaquillante Parfait termék helyett) MARKETING PREZENTÁCIÓ Elérhető: 2013 január TÖKÉLETESEN ELTÁVOLÍTJA A SMINKET KÜLÖNLEGESEN GYENGÉD ÖSSZETÉTEL:

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Szolgálati titok! Titkos! Érvényességi idı: az írásbeli vizsga befejezésének idıpontjáig A minısítı neve: Vízvári László A minısítı beosztása: fıigazgató M E G O L D Ó L A P szakmai

Részletesebben

A színek kiválósága Tökéletes haj

A színek kiválósága Tökéletes haj A színek kiválósága Tökéletes haj 2 Evolution of the Color CUBE egy megújult festék, egy új festék A CUBE-bal egy új idôszámítás kezdôdik az Evolution of the Color történetében. A kutatásoknak és fejlesztéseknek

Részletesebben

(11) Lajstromszám: E 008 405 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA

(11) Lajstromszám: E 008 405 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA !HU000008T2! (19) HU (11) Lajstromszám: E 008 (13) T2 MAGYAR KÖZTÁRSASÁG Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA (21) Magyar ügyszám: E 03 77970 (22) A bejelentés napja:

Részletesebben

KOZMETIKUS. I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai. II. A szakképesítés munkaterülete

KOZMETIKUS. I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai. II. A szakképesítés munkaterülete KOZMETIKUS I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai 1. Szakképesítés azonosító száma: 51 7812 01 2. Szakképesítés megnevezése: Kozmetikus II. A szakképesítés munkaterülete 1. A szakképesítéssel

Részletesebben

A színek kiválósága Tökéletes haj

A színek kiválósága Tökéletes haj A színek kiválósága Tökéletes haj EGY EXKLUZÍV MEGOLDÁS A SZÉPSÉGÁPOLÁS SZAKEMBEREINEK CUBE COLOR SERVICE Úttörô teljesítmény a professzionális hajfestés szolgáltatásában: Tökéletes 3D hatás hajszín és

Részletesebben

Leukémia (fehérvérûség)

Leukémia (fehérvérûség) Leukémia (fehérvérûség) Leukémia - fehérvérûség A leukémia a rosszindulatú rákos megbetegedések azon formája, amely a vérképzõ sejtekbõl indul ki. A leukémia a csontvelõben lévõ éretlen és érettebb vérképzõ

Részletesebben

HYDRA-V TM. márkabemutató

HYDRA-V TM. márkabemutató HYDRA-V TM márkabemutató TUDTA? Érdes Száraz Zsír hiánya DEHIDRATÁLT Vízhiány Ezek kombiná -ciója Fakó Zsíros Egyenet -len AZ ÖREGEDÉS HATÁSAI FOGYASZTÓI IGÉNY A dehidratált bőr fakó, egyenetlen és élettelen

Részletesebben

SURMER ÁPOLÓSZÉRIA SZÁRAZ, IGÉNYBEVETT BÔRRE

SURMER ÁPOLÓSZÉRIA SZÁRAZ, IGÉNYBEVETT BÔRRE SURMER ÁPOLÓSZÉRIA SZÁRAZ, IGÉNYBEVETT BÔRRE SURMER - AZ ÁPOLÓKOZMETIKA ÚJ GENERÁCIÓJA A dél tengerek egzotikus növényvilágával! A világon elôször sikerült értékes zsírban oldódó anyagokat, eddig elérhetetlen

Részletesebben

A masszázsról Indiából Egyiptomban, Kínában és az ókori görögöknél Magyarországon modern tudományos svéd masszázs svéd masszázs

A masszázsról Indiából Egyiptomban, Kínában és az ókori görögöknél Magyarországon modern tudományos svéd masszázs svéd masszázs A masszázsról A masszázs egyike az egyik legősibb fizioterápiás gyógymódoknak. Olyan tevékenység, amelyet valamilyen fizikai fájdalom hatására mindenki ösztönösen alkalmaz. A masszázs az érintésen keresztül

Részletesebben

Gasztronómiai lexikon

Gasztronómiai lexikon Gasztronómiai lexikon Gasztronómiai lexikon... 1 A la Carte... 3 Abálás... 3 Adagolás... 3 Al dente... 3 Angolos bundázás... 3 Angolos-ra (rare) sütés... 3 Aszpik... 3 Átforralás... 3 Áttörés... 3 Bain-marie...

Részletesebben

Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban

Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban A kiadvány az elnyert TÁMOP-6.1.2/A-09/1-2009-0047 Egészségmegőrzés a Dunanett Kft-nél pályázat részeként készült 2 A Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

ÚTMUTATÓ KOLESZTERIN. Tanácsok, tippek a koleszterinszint csökkentéséhez KÉSZÍTMÉNYEKKEL A KOLESZTERINSZINT CSÖKKENTÉSÉÉRT

ÚTMUTATÓ KOLESZTERIN. Tanácsok, tippek a koleszterinszint csökkentéséhez KÉSZÍTMÉNYEKKEL A KOLESZTERINSZINT CSÖKKENTÉSÉÉRT KÉSZÍTMÉNYEKKEL A KOLESZTERINSZINT CSÖKKENTÉSÉÉRT KOLESZTERIN ÚTMUTATÓ Tanácsok, tippek a koleszterinszint csökkentéséhez Tudjon meg többet a koleszterinrôl a www.beres.hu oldalon okos telefonjával! ÚJDONSÁG

Részletesebben

Értékes tápanyagokkal tölti fel hajunk, bőrünk és körmünk szöveteit.

Értékes tápanyagokkal tölti fel hajunk, bőrünk és körmünk szöveteit. trnd Projektmenetrend Biovanne plus+ szépségvitamin: Értékes tápanyagokkal tölti fel hajunk, bőrünk és körmünk szöveteit. Projektblog: www.trnd.hu/biovanne trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu Ismertebbé

Részletesebben

Kreatív Kozmetika. Biyovis termékekkel. Összeállította: Tibai Eszter Mesterkozmetikus

Kreatív Kozmetika. Biyovis termékekkel. Összeállította: Tibai Eszter Mesterkozmetikus Kreatív Kozmetika Biyovis termékekkel Összeállította: Tibai Eszter Mesterkozmetikus Szépség és egészség Amióta világ a világ tudjuk: szépség és egészség kéz a kézben jár. S bár a szépség megítélése abszolút

Részletesebben

A feladatrész: Párosítás

A feladatrész: Párosítás Szakmai ismeretek és biológia 1. feladat Összesen: 4 /..p A gyakorló kozmetikus munkája során kézápolást is végezhet. Ennek a műveletnek alapvető feltétele a körömegység felépítésének ismerete. Párosítsa

Részletesebben

8 egészségügyi probléma, ami ellen hatékony a krumpli

8 egészségügyi probléma, ami ellen hatékony a krumpli A gyógyító burgonya 1975 Futónaptár.hu A burgonya nemcsak tápláló, hanem gyógyító tulajdonságai is vannak állapították meg szovjet kutatók. Valószínőleg része volt a burgonyának a skorbut megszüntetésében

Részletesebben

Szizál és egyéb natúrrost szőnyegek tisztítása

Szizál és egyéb natúrrost szőnyegek tisztítása Szizál és egyéb natúrrost szőnyegek tisztítása HOMETREND natúrszálas szőnyegek Szizál - A Szizál sima szövésű karakterével tökéletesen alkalmazható bármilyen igénybevételű helyiségben. A Szizál nedvességszabályozó

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI ALAPISMERETEK

EGÉSZSÉGÜGYI ALAPISMERETEK Egészségügyi alapismeretek középszint 1521 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 12. EGÉSZSÉGÜGYI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

Nap UVA UVB. Hogyan hat a napsugár? A bőr megfelelő védelméhez jó tudni, hogy hogyan hatnak a napsugarak.

Nap UVA UVB. Hogyan hat a napsugár? A bőr megfelelő védelméhez jó tudni, hogy hogyan hatnak a napsugarak. Nap - jótékony vagy káros A nap nélkülözhetetlen az élethez! Jobb a hangulatunk a napsütéses napokon. Ennek az az oka, hogy a napsugarak hatására a szerotonin szintje megemelkedik - ez a hormon felelős

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál

DR. IMMUN Egészségportál A cukorbetegség A cukorbetegség - diabetes mellitus A cukorbetegség élethossziglan tartó, jelen tudásunk szerint nem gyógyítható betegség, amelyben a szervezet nem tudja a táplálékból nyert szõlõcukrot

Részletesebben

Árlista 2016.01.01-től

Árlista 2016.01.01-től Árlista 2016.01.01-től Pont Euro Ft EU regisztráció Nyomtatványok 101423 2015. éves katalógus - magyar 0,00 1,23 400 1 db 100245 Mosógömb prospektus 0,00 0,77 250 1 db 100252 Női Egészség brosúra 0,00

Részletesebben

Nyaralási idény a bőr fokozott igénybe vételének időszaka

Nyaralási idény a bőr fokozott igénybe vételének időszaka Nyaralási idény a bőr fokozott igénybe vételének időszaka A bőr nyári ellenségei a por, a szél, az UV-sugárzás, a magas hőmérséklet. A bőr átalakulása a nyári igénybe vétel hatására: a zsírosodásra hajlamos

Részletesebben

LISSE DESIGN. Keratin Therapy. Tökéletes simaság - Teljes biztonságban

LISSE DESIGN. Keratin Therapy. Tökéletes simaság - Teljes biztonságban LISSE DESIGN Keratin Therapy Tökéletes simaság - Teljes biztonságban LISSE DESIGN Keratin Therapy Tökéletes simaság - Teljes biztonságban* FORMALDEHID MENTES MADE IN ITALY A piacon egyedülálló szolgáltatás

Részletesebben

TÖRTÉNETÜNK itocare 1996 fitocare

TÖRTÉNETÜNK itocare 1996 fitocare fitocare TERMÉKISMERTETŐ 2016 TÖRTÉNETÜNK A fitocare márka története 1996-ban kezdődött. Petre László úr, a német ROSA GRAF kozmetikai márka európai hírű, magyar származású de Németországban élő kozmetikai

Részletesebben

FÉNYVÉDŐ TERMÉKEK 2014 MARKETING ANYAG

FÉNYVÉDŐ TERMÉKEK 2014 MARKETING ANYAG FÉNYVÉDŐ TERMÉKEK 2014 MARKETING ANYAG Elérhető: 2014 május AZ UV SUGARAK ÉS HATÁSAI A BŐRRE NAP = EGÉSZSÉG NAP = KOCKÁZATOK A nap sugarai stimulálják a D vitamin termelődést, amely megköti a kálciumot

Részletesebben

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából

A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Mozgásszervi megbetegedések és megelőzésük A testmozgás anatómiája Részlet dr. Sánta János sportorvos, belgyógyász-kardiológus előadásából Az ember egész testalkatát, felépítését a csontváz határozza meg,

Részletesebben

Betegtájékoztató SUPRASTIN INJEKCIÓ. Suprastin injekció klórpiramin. HATÓANYAG: 20 mg klórpiramin-hidroklorid (1 ml) ampullánként.

Betegtájékoztató SUPRASTIN INJEKCIÓ. Suprastin injekció klórpiramin. HATÓANYAG: 20 mg klórpiramin-hidroklorid (1 ml) ampullánként. SUPRASTIN INJEKCIÓ Suprastin injekció klórpiramin HATÓANYAG: 20 mg klórpiramin-hidroklorid (1 ml) ampullánként. SEGÉDANYAG: Injekcióhoz való desztillált víz. JAVALLAT: A Suprastin injekció (hatóanyaga

Részletesebben

Betegtájékoztató ACTRAPID PENFILL 100 NE/ML OLDATOS INJEKCIÓ PATRONBAN. Actrapid Penfill 100 NE/ml oldatos injekció patronban Humán inzulin, rdns

Betegtájékoztató ACTRAPID PENFILL 100 NE/ML OLDATOS INJEKCIÓ PATRONBAN. Actrapid Penfill 100 NE/ml oldatos injekció patronban Humán inzulin, rdns ACTRAPID PENFILL 100 NE/ML OLDATOS INJEKCIÓ PATRONBAN Actrapid Penfill 100 NE/ml oldatos injekció patronban Humán inzulin, rdns HATÓANYAG: 1 ml 100 NE humán inzulint tartalmaz. 1 patron 3 ml-t, azaz 300

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Actrapid InnoLet 100 NE/ml oldatos injekció előretöltött injekciós tollban Humán inzulin (rdns)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Actrapid InnoLet 100 NE/ml oldatos injekció előretöltött injekciós tollban Humán inzulin (rdns) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Actrapid InnoLet 100 NE/ml oldatos injekció előretöltött injekciós tollban Humán inzulin (rdns) Mielőtt elkezdené alkalmazni inzulinját, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Összetétele: 2. oldal

Összetétele: 2. oldal Gynex Bioinformációs, komplex gyógynövény-koncentrátum 15-féle gyógynövényből. Kiemelt hatásterületei: hormonrendszer, nőgyógyászati panaszok, lelki instabilitás, alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez.

Részletesebben

SE-33 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék...a legújabb fejlesztés eredménye

SE-33 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék...a legújabb fejlesztés eredménye SE-33 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék...a legújabb fejlesztés eredménye Használati útmutató és jótállási jegy 0120 Gyártási szám:........................... Eladás kelte:..............................................

Részletesebben

Tiens TS Arcmaszkok TIENS TS Revitalizáló Arcmaszk TIENS TS Hidratáló Arcmaszk

Tiens TS Arcmaszkok TIENS TS Revitalizáló Arcmaszk TIENS TS Hidratáló Arcmaszk Tiens TS Arcmaszkok TIENS TS Revitalizáló Arcmaszk TIENS TS Hidratáló Arcmaszk CSODÁLATOS KÜLSŐ MINDEN OLDALRÓL! Revitalizáló Arcmaszk & Hidratáló Arcmaszk Új Termék! A BŐR KÜLSŐ KÁROSÍTÓ TÉNYEZŐI Nitrogén-monoxid

Részletesebben

Blux mosószerek! Tisztítószerek.

Blux mosószerek! Tisztítószerek. Blux mosószerek! Tisztítószerek. Zafír 3 kg Zafir 3v1 mosópor, vízlágyítóval és citrom illatú öblítővel. Minden típusú mosógéphez és ruhákhoz (színes, fehér) ajánlott. Mosási hőmérséklet: 30C-90C. Megbízhatóan

Részletesebben

STYLING. a tökéletes frizuráért

STYLING. a tökéletes frizuráért STYLING a tökéletes frizuráért A LEGUTÓBBI TRENDEK EXKLUZÍV KIADÁSA szexisen kócos frizura matt hatással csodálatos glamour hullámok tökéletes hajformázás és hajminőség ámulatba ejtő, hamisítatlan, vizes

Részletesebben

Kollagén a bőr építésze!

Kollagén a bőr építésze! Kollagén a bőr építésze! A kollagén rost a bőr támasztó karosszériája Ha a kollagén rostokat 1 mm átmérő vastagságban egymás mellé összetesszük, több mint 10 kg terhelést bírnak ki akárcsak a hagyományos

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

A TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat tápláló és egészséges

A TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat tápláló és egészséges TIENS Kínai datolya (Jujuba) kivonat Nagyszerű választás a vér táplálásához és az idegek megnyugtatásához! A kínai medicina szerint az Aranyszínű selyemdatolya (Jujuba), vagy más néven kínai datolya segít

Részletesebben

Árlista 2015. október 1-től

Árlista 2015. október 1-től Árlista 2015. október 1-től MENNYEI CSODA a szépség és egészség cége sorsz. kód Megnevezés eur Ft EU regisztráció Kozmetológiai termékek 101423 2015. éves katalógus - magyar 400 1 db 100245 Mosógömb prospektus

Részletesebben