BIZTONSÁGI ADATLAP. 2.3 Mérgező gázok 2.1 Gyúlékony gázok. Szén-monoxid 3.7 (CO 3.7) Szén-monoxid 4.7 (CO 4.7)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGI ADATLAP. 2.3 Mérgező gázok 2.1 Gyúlékony gázok. Szén-monoxid 3.7 (CO 3.7) Szén-monoxid 4.7 (CO 4.7)"

Átírás

1 Oldalszám: 1 / Mérgező gázok 2.1 Gyúlékony gázok VESZÉLY 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név Vegyi képlet : sűrített gáz: 3.7 (CO 3.7) 4.7 (CO 4.7) : CO Biztonsági adatlap száma : ALH-CLP-014/01 Kémiai leírás CAS szám : EK szám : Index Sz. : Regisztrációs szám : Felhasználás Ellenjavalt felhasználások Gyártó/Forgalmazó cég neve cím: Vészhelyzeti telefonszám Sürgősségi telefonszám : Ipar és professzinális. Használat előtt kockázatértékelést kell végezni.teszt gáz/kalibráló gáz. Laboratoriumi felhasználás. Fémek kezelésében történő felhasználás. Kémiai reakció/szintézis. Elektronikai felhasználás. További hasznos információkért lépjen kapcsolatba a beszállítóval. Háztartásbeli felhasználás. : AIR LIQUIDE Hungary Ipari Gáztermelő Kft. Krisztina krt. 39/b H-1013 Budapest Hungary Telefon: +36 (06) : sales@airliquide.hu : (24 órás ügyelet) : Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat Cím: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon zöld szám: 06/80/ (éjjel-nappal)

2 Oldalszám: 2 / SZAKASZ A veszély meghatározása 2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása Veszélyességi osztályok és kategóriák kódjai 1272/2008 EK (CLP) Egészségi veszélyek Fizikai veszélyek : Akut toxicitás, belélegzés - kategória 3 - Veszély - (CLP : Acute Tox. 3) - H331 Reprodukciós toxicitás - gyermeket - kategória 1A - Veszély - (CLP : Repr. 1A) - H360D célszervi toxicitás - ismétlődő expozíció - kategória 1 - Veszély - (CLP : STOT RE 1) - H372 : Tűzveszélyes gázok - kategória 1 - Veszély - (CLP : Flam. Gas 1) - H220 Nyomás alatt lévő gázok - Sűrített gázok - Figyelem - (CLP : Press. Gas Comp.) - H280 Besorolás a 67/548 vagy 1999/45 EK rendelet szerint. : F+; R12 Repr. Cat. 1; R61 T; R23-R48/ Címkézési elemek Címkézés 1272/2008 EK (CLP) Veszélyt jelző piktogram : Veszélyt jelző piktogram kód : GHS06 - GHS02 - GHS08 - GHS04 Figyelmeztetés : Figyelmeztető mondat : Veszély H220: Rendkívül tűzveszélyes gáz. H280: Nyomás alatt lévő gázt tartalmaz; hő hatására robbanhat. H331: Belélegezve mérgező. H360: Károsíthatja a termékenységet vagy a születendő gyermeket. H372: Ismétlődő vagy hosszabb expozíció esetén károsítja a szerveket Óvintézkedésre vonatkozó mondat - Megelőzés : P260EIGA : A gáz/gőzök belélegzése tilos. P210 : Hőtől/szikrától/nyílt lángtól/gyújtó forrástól/ forró felületektől távol tartandó. Tilos a dohányzás P202 : Ne használja addig, amíg az összes biztonsági óvintézkedést el nem olvasta és meg nem értette.

3 Oldalszám: 3 / 13 - Elhárító intézkedések : P304+P340+P315: BELÉLEGZÉS ESETÉN: Az érintett személyt friss levegőre kell vinni és olyan nyugalmi testhelyzetbe kell helyezni, hogy könnyen tudjon lélegezni. Azonnal orvosi ellátást kell kérni. P308+P313: Expozíció vagy annak gyanúja esetén: Orvosi ellátást kell kérni. P377: Égő szivárgó gáz: Csak akkor szabad a tüzet oltani, ha a szivárgás biztonságosan megszüntethető. P381: Meg kell szüntetni az összes gyújtóforrást, ha ez biztonságosan megtehető. - Tárolás : P403 : Jól szellőző helyen tárolandó. P405 : Elzárva tárolandó Egyéb veszélyek 3. SZAKASZ Összetétel vagy összetevőkre vonatkozó adatok 3.1 Anyag/ 3.2 Keverék Anyag. Anyagnév Tartalom CAS szám EK szám Index szám Regisztrációs szám 100 % (DSD) F+; R12 Repr. Cat. 1; R61 T; R23-48/23 (CLP) H220 - Rendkívül tűzveszélyes gáz. H360D - Károsíthatja a születendő gyermeket. H331 - Belélegezve mérgező. H372 - Ismétlődő vagy hosszabb expozíció esetén károsítja a szerveket. H280 - Nyomás alatt lévő gázt tartalmaz; hő hatására robbanhat Nem tartalmaz olyan egyéb összetevőket vagy szennyeződéseket, amelyek a termék osztályba sorolását befolyásolnák. * 1: A REACH IV/V melléklete tartalmazza, regisztrációmentes. * 2: Regisztrációs határidő nem járt le. * 3: Regisztráció nem szükséges. 1 t/év alatt gyártott/importált anyag. Az R-mondatok teljes szövegét lásd a 16. fejezetben. Az H-mondatok teljes szövegét lásd a 16. fejezetben.

4 Oldalszám: 4 / SZAKASZ Elsősegélynyújtás 4.1. Az elsősegélynyújtási intézkedések ismertetése - Belégzés : A sérültet környező levegőtől független légzőkészülék használata mellett friss levegőre kell vinni. Melegen és nyugodtan kell tartani. A légzés leállása esetén mesterséges lélegeztetést kell nyújtani. Orvost kell hívni a helyszínre. - Bőrrel való érintkezés : Ártalmas hatás nem várható a terméktől. - Szemmel való érintkezés : Ártalmas hatás nem várható a terméktől. - Lenyelés : A lenyelés nem tartozik a potenciális expozíciós utak közé A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások : Tünetei lehetnek szédülés, fejfájás, émelygés és tájékozódási zavarok. Későbbiekben ártalmas hatások léphetnek fel. 11 szakaszra utalva A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése : Hívjon orvosi segítséget! Oxigénellátás. 5 TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK 5.1. Tűzveszélyességi osztály : A 28/2011 (IX.6) BM r. (régi OTSZ)szerint A A 54/2014 (XII.5) BM r. (új OTSZ)szerint Robbanás veszélyes osztály 5.2. Oltóanyag - Ajánlott oltószer : Vízpermet vagy köd. Száraz por.. - Alkamatan oltószer : Erős vízsugarat ne használjon az oltáshoz. Szén-dioxid 5.3. Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek Speciális kockázatok : A tűz hatására bekövetkezhet a tárolóedény felszakadása/robbanása. Veszélyes égéstermékek 5.4. Tűzoltóknak szóló javaslat Különleges módszerek : Távolítsa el a tárolóedényt a tűz által érintett területről, ha ez biztonsággal megtehető.ha lehetséges, a termék kiáramlást el kell állítani.tűz vagy sugárzó hő hatására bekövetkezhet a tárolóedény felszakadása/robbanása. Hűtse a veszélyezetett tárolóedényt vízpermettel egy védett helyről. A szennyezett oltóvizet csatornába engedni nem szabad. Alkalmazzon vízpermetet vagy ködöt tűz égéstermékeinek lecsapatására, ha lehetséges.

5 Oldalszám: 5 / 13 Speciális védőfelszerelés tűzoltóknak : Környező levegőtől független légzőkészüléket kell használni. Standard védőruházat és felszerelés (Környező levegőtöl független légzőkészülék) tűzoltók részére. EN Védőruházat tűzoltók részére. EN Védőkesztyűk tűzoltók részére. EN 137 szabvány - Légzésvédők. Sűrített levegős készülékek. Követelmények, vizsgálatok, megjelölés. 6. SZAKASZ Intézkedések véletlenszerű expozíciónál 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások : Evakuálni kell a területet. Meg kell kísérelni a gázkiömlés elállítását. Megfelelő szellőzést kell biztosítani. A területre való belépésnél használjunk környező levegőtől független légzőkészüléket, hacsak az atmoszférát nem találták biztonságosnak mérés által. Amennyiben biztonságosan megoldható, a veszélyeztetett területet áramtalanítsa. Folyamatosan ellenőrizze a kiszabadult mennyiséget. A helyi vészhelyzeti terveknek megfelelően cselekedjen. A szél irányát figyelembe véve, biztonságosan helyezkedjen el! 6.2. Környezetvédelmi óvintézkedések : Amennyiben biztonságosan megvalósítható, meg kell kísérelni a gázkiömlés elállítását A szennyezésmentesítés és tisztítás módszerei és anyagai : A területet ki kell szellőztetni Hivatkozás más szakaszokra : Lásd a 8. és 13. részt. 7. SZAKASZ Kezelés és tárolás 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések A termék biztonságos használata : Csak olyan berendezést használjunk, amely erre a termékre, a tervezett nyomásra és hőmérsékletre alkalmas. Kétes esetben konzultálni kell a gáz szállítójával. Kerülje el, hogy a termék légkörbe jusson. A gáz belégzése tilos. Csak tapasztalt és megfelelően képzett személyek kezelhetnek sűrített gázokat. Az anyag kezelése megfelelő higiéniai körülmények és biztonsági eljárás mellett használható fel. A termék alkalmazása során nem szabad dohányozni. Győződjön meg róla, hogy a gázrendszer szivárgásvizsgálata megtörtént a használat előtt. Mérlegelje biztonsági szelepek használatát a kapcsolódó berendezéseknél.

6 Oldalszám: 6 / 13 A gáztartályok biztonságos használata : Figyelembe kell venni a gáz szállítójának kezelési utasításait. Meg kell akadályozni a palackba történő visszaáramlását. A palackokat védeni kell fizikai károsodástól, ne húzza, ne gördítse, ne dobja. Ha palackot mozgat, még rövid távolságon is használjon palackmozgatásra tervezett kézi kocsit. A szelepvédő sapkát vagy szelepvédő kosarat mindig tartsa a szelepen felhelyezve a palack mozgatása, szállítása során, valamint ha a palack nincsen rögzítve Ha a felhasználó bármilyen problémát tapasztal a szelep működtetése során, függessze fel a használatot és értesítse a szolgáltatót. Soha ne kísérelje meg javítani, módosítani a szelepet vagy a palack más részeit. A sérült szelepet észlel, jelentse azonnal a szolgáltatót. A tárolóedény záróanyát tartsuk tisztán különösen olajtól és víz szennyeződésektől. Helyezze vissza a szelep záróanyát, mihelyst a tárolóedény nincs a berendezéshez csatlakoztatva. Valamennyi használat után zárja el a palack (tároló) szelepét, ha kiürült a palack, valamint akkor is, ha az éppen nem használt berendezés is van csatlakoztatva a palackhoz. Soha ne kísérelje meg a gázok átfejtését az egyik palackból a másikba. Soha ne használjon nyílt lángot vagy elektromos fűtőkészüléket a palacknyomás növelésére. Ne távolítsa el vagy rongálja meg a gyártó/importáló által felhelyezett címkét. A palackokat függőleges helyzetben kell tárolni és megfelelően rögzíteni kell eldőlés ellen A biztonságos tárolás feltételei, összeférhetetlenség jelzése : A palackokat 50 C-nál alacsonyabb hőmérsékletű, jól szellőztethető helyen kell tárolni. Tájékozódjon a palacktárolásra vonatkozó helyi jogszabályokról és követelményekről. A palackokat ne tárolja olyan körülmények között ahol korróziós veszély van. A palackokat függőleges helyzetben kell tárolni és megfelelően rögzíteni kell eldőlés ellen. A tárolt palackok általános állapotát és szivárgásra időszakonként ellenőrizni kell. Szelepvédő eszköz kell alkalmazni. Olyan helyen tárolja a palackokat, ahol nincs tűzveszély és gyújtó és hő forrástól távol esik. Éghető anyagoktól távol tartandó Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások)

7 Oldalszám: 7 / SZAKASZ Az expozíció ellenőrzése/ egyéni védelem 8.1. Ellenőrzési paraméterek Munkahelyi egészségügyi határérték : ÁK-érték (HU) 8h [mg/m3] : 33 : CK-érték (HU) 15min [mg/m3] : 66 DNEL: származtatott hatásmentes szint (dolgozó) : Belélegzés - rövid időtartam (lokális) [ppm] : 100 : Belélegzés - rövid időtartam (egész szervezet) [ppm] : 100 : Belélegzés - hosszútávú (lokális) [ppm] : 20 : Belélegzés - hosszútávú (egész szervezet) [ppm] : 20 PNEC becsült hatásmentes koncentráció : Nincs rendelkezésre álló adat Expozíció ellenőrzése Megfelelő műszaki ellenőrzés : A gáz érzéklésére alkalmas érzékelőt kell használni, aholszénmonoxid kiszabadulása lehetséges. Alkalmazzon megfelelő általános és helyi elszívást. Biztosítani kell, hogy a munkahelyi egészségügyi határérték alatt van. A nyomás alatti rendszereket rendszeres szivárgás vizsgálatot kell végezni. Munkavégzési engedély rendszer szerint kell végezni pl.: karbantartási tevékenységek Egyedi védelmi intézkedések : Dokumentált munkahelyi kockázatértékelést kell végezni minden pl.: egyéni védőeszköz egyes munkahelyen a termék felhasználásával kapcsolatos kockázatokra, a megfelelő egyéni védőeszköz kiválasztásához. Vegye tekintetbe a következő javaslatokat. Védőeszköz legyen összhangban az ajánlott EN/ISO szabványokkal. Arc/szemvédelem : Viseljen oldalvédelemmel ellátott védőszemüveget. EN Személyi szemvédő eszközök. Bőrvédelem - Kézvédelem : Viseljen védőkesztyűt palackkezeléskor. EN 388 szabvány - Védőkesztyű mechanikai veszélyek ellen. - Egyéb : Viseljen biztonsági védőcipőt palackkezeléskor. Indokolt a lángálló antisztatikus biztonsági öltözet használata. EN ISO Biztonsági lábbelik. EN ISO szabvány - Hő és láng elleni védelem. EN ISO Védőruházat. Elektrosztatikus tulajdonságok. Légzésvédelem : Soha ne használjon szűrőbetétes légzésvédelmet, ha ezzel az anyaggal dolgozva kevés vagy semmilyen figyelmeztető tulajdonságra nem számíthat.

8 Oldalszám: 8 / 13 Baleset esetére készenlétbe kell tartani a környező levegőtől független légzőkészüléket. EN 137 szabvány - Légzésvédők. Sűrített levegős készülékek. Követelmények, vizsgálatok,megjelölés. Sűrített levegős készülék ajánlott, ha ismeretlen expozíció várható pl.: karbantartás vagy üzembe helyezés során.. Termikus veszély : Nem szükséges Környezeti expozíció- : A kibocsátásra vonatkozó helyi szabályozásra hivatkozva. ellenőrzések Vegye figyelembe a 13. szakasz a maradékgáz kezelésre vonatkozó előírásokat. 9. SZAKASZ Fizikai és kémiai tulajdonságok 9.1. Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Megjelenés Fizikai állapot 20 C-on / 101.3kPa : Gáz. Szín : Színtelen. Szag Szagküszöbérték : A szagküszöbérték szubjektív és nem alkalmas a túlzott expozició figyelmeztetésére. ph érték : Nem alkalmazható. Moláris tömeg [g/mol] : 28 Olvadáspont [ C] : -205 Forráspont [ C] : -192 Kritikus hőmérséklet [ C] : -140 Gyulladáspont[ C] : Gázokra és gázkeverékekre nem alkalmazható. Párolgási sebesség (éter=1) : Gázokra és gázkeverékekre nem alkalmazható. Robbanási határérték(tf% levegőben) : Gőznyomás [20 C] : Nem alkalmazható. Relatív sűrűség, gáz (levegő=1) : 1 Relatív sűrűség, folyadék (víz=1) : 0.79 Oldhatóság, vízben [mg/l] : 30 Megoszlási hányados: n-oktanol/víz : 1.78 [log Pow] Öngyulladási hőmérséklet [ C] : 620 Viszkozitás 20 C-on [mpa.s] : Nem alkalmazható. Robbanási tulajdonságok : Nem alkalmazható. Oxidáló tulajdonságok 9.2. Egyéb információk Egyéb adatok

9 Oldalszám: 9 / SZAKASZ Stabilitás és reakciókészség Reakciókészség Kémiai stabilitás A veszélyes reakciók lehetősége Kerülendő körülmények Nem összeférhető anyagok Veszélyes bomlástermékek : A lenti alszakaszban leírt hatásokon kívül nincs reakció veszély. : Normál körülmények között stabil. : Levegővel robbanásveszélyes keveréket képezhet. Oxidálószerekkel heves reakcióba léphet. : Hőtől/szikrától/nyílt lángtól/forró felületektől távol tartandó. Tilos a dohányzás. : Levegő, Oxidálószer. A kompatibilitásra vonatkozó további információ található az ISO : Normál használati és tárolási feltételek mellett veszélyes bomlástermékek nem képződnek. 11. SZAKASZ Toxikológiai adatok A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Akut toxicitás (mérgezés) : Belélegezve mérgező. Patkány belégzés LC50 [ppm/4h] : 1300 LC50 [ppm/1h] : 3760 (ADR P200 / ISO 10298) Bőrmarás /bőrirritáció : Nincs ismert hatása a terméknek. Súlyos szemkárosodás/szemirritáció : Nincs ismert hatása a terméknek. Légzőszervi vagy bőrszenzibilizáció : Nincs ismert hatása a terméknek. Karcinogenitás : Nincs ismert hatása a terméknek. Mutagenitás : Nincs ismert hatása a terméknek. Reprodukciós toxicitás : Károsíthatja a születendő gyermeket. Egyszeri expozíció utáni célszervi : Gátolja a vörösvérsejtek oxigénfelvételét. toxicitás (STOT) Célszervek : Vér. Ismétlődő expozíció utáni célszervi : Ismétlődő vagy hosszabb expozíció esetén károsítja a szerveket. toxicitás (STOT) Célszervek : Szív. Aspirációs veszély : Gázokra és gázkeverékekre nem alkalmazható. 12. SZAKASZ Ökológiai információk Toxicitás EC50 48 óra - Daphnia magna [mg/l] : Tanulmány tudományosan nem igazolt. EC50 72h - Alga [mg/l] : Tanulmány tudományosan nem igazolt. LC50 96 óra - hal [mg/l] : Tanulmány tudományosan nem igazolt.

10 Oldalszám: 10 / Perzisztencia és lebonthatóság Bioakkumulációs képesség A talajban való mobilitás A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei Egyéb káros hatások : Nincs rendelkezésre álló adat. : Nincs rendelkezésre álló adat. : Nincs rendelkezésre álló adat. : Nincs PBT vagy vpvb anyagként besorolva. Hatás az ózonrétegre Globális felmelegedési potenciál : 1.9 [CO2=1] Hatása a globális felmelegedésre : Üvegházhatású gázokat tartalmaz; amelyek nem szerepelnek a 842/2006/EK rendeletben. Nagy mennyiségű kijutása a légkörbe az üvegházhatáshoz járul hozzá. 13. SZAKASZ Ártalmatlanítási szempontok Hulladékkezelési módszerek Veszélyes hulladékok listája További információk : Bizonyosodjon meg róla, hogy a helyi szabályozás vagy működési engedélyben meglévő kibocsátási szinteket nem lépi túl. Ne áramoltassuk olyan csatornába, pincébe, munkagödörbe, vagy hasonló helyre, ahol veszélyes lehet a gáz felgyülemlése. Hivatkozva az EIGA által kiadott gyakorlati kézikönyvre Doc 30 Gázok megsemmisítése ami letölthető a honlapról további útmutató érhető el a megfelelő megsemmisítési módra. Ha tanácsadásra van szükség, érdeklődjön a gáz szállítójánál. : : Nyomásálló tartályokban tárolt, veszélyes anyagokat tartalmazó gázok (ideértve a halónokat is).

11 Oldalszám: 11 / SZAKASZ Szállításra vonatkozó információk UN szám :1016 ADR, IMDG, IATA címkézés : 2.3 : Mérgező gázok 2.1 : Gyúlékony gázok Szárazföldi szállítás (ADR/RID) Helyes szállítási megnevezés : SZÉN-MONOXID, SŰRÍTETT Veszélyt jelölő szám : 263 Osztályozási kód : 1 TF Csomagolási utasítás(ok) : P200 Alagút korlátozás : B/D: Tartányos szállítás esetén: tilos áthaladni a B, a C, a D és az E kategóriájú alagutakon; Egyéb szállítás esetén: tilos áthaladni a D és az E kategóriájú alagutakon Tengeri szállítás (IMDG) : SZÉN-MONOXID, SŰRÍTETT Vészhelyzeti kód (EmS) - Tűz : F-D Vészhelyzeti kód (EmS) - Kiömlés : S-U Csak légi teherszállítás (ICAO-TI / IATA-DGR) : SZÉN-MONOXID, SŰRÍTETT Utas és teher légiszállítás : Nem engedélyezett. Csak légi teherszállítás : Nem engedélyezett A felhasználót érintő különleges óvintézkedések A felhasználót érintő különleges óvintézkedések : Kerülni kell az olyan járműveken történő szállítást, amelyeknek rakodótere nincs elválasztva a vezetőfülkétől. A vezetőnek ismernie kell a rakomány lehetséges veszélyeit, és tudnia kell, mi a teendő baleset vagy veszély esetén. A termék szállítása előtt győződjön meg róla, hogy az teljesen biztonságos, és: - elégséges szellőzés biztosítva van, - a palackok elmozdulás ellen rögzítettek-e, - a palackszelepek zártak és nem szivárognak, - a szelepzáró anya vagy záródugó (amennyiben van) helyesen legyen rögzítve. - a szelepvédő berendezés (amennyiben van) helyesen legyen rögzítve Ömlesztett anyag szállítása a 73/78 MARPOL-egyezmény II. melléklete és az IBC-kód szerint Ömlesztett anyag szállítása a 73/78 MARPOL-egyezmény II. melléklete és az IBC-kód szerint : Nem alkalmazható.

12 Oldalszám: 12 / SZAKASZ Szabályozással kapcsolatos információk Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/ Jogszabályok EU szabályozás Használat korlátozása Seveso szabályozás 96/82/EK Hazai jogi szabályozás Hazai jogi szabályozás : Felhasználással kapcsolatos korlátozások (REACH XVII. Melléklete) : Tartalmazza. : Vegyünk figyelembe minden állami/helyi előírást Kémiai biztonsági értékelés : KBA-t kell készíteni. Nemzeti előírások : évi XCIII. Tv. a munkavédelemről, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelettel 25/2000 (IX.30.) Eüm-SzCsM e. r. a munkahelyek kémiai biztonságáról évi XXV. Tv. A kémiai biztonságról 44/2000 (XII.27.) EüM r. a veszélyes anyagokkal és veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások ill. tevékenységek részletes szabályairól 208/2011. (X.12.) Korm. Rendelet katasztrófavédelmi bírságkiszabásának részletes szabályairól, a katasztrófavédelmi hozzájárulás befizetéséről és visszatérítéséről 219/2011.(X.20.) Korm. Rendelet a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről 54/2014. (XII. 5.) BM r. (új Országos Tűzvédelmi Szabályzat) szerint. 16. SZAKASZ Egyéb információk Változások követése Képzési javaslat : A biztonsági adatlap felülvizsgálva a 453/2010 EK rendelet szerint. : A kezelő személyzet oktatandó a nyomás alatti gázok veszélyéből, a gázpalackok kezelésével, kapcsolatos eljárásokból, a palackban tárolt gáz tulajdonságaiból és veszélyeiből továbbá az alkalmazandó egyéni és kollektív védőeszközök használatából. Biztosítani kell, hogy a munkatársak ismerjék meg az anyag tűzveszélyességét. A légzőkészülék megfelelő használatát gyakoroltatni kell. Biztosítani kell, hogy a munkatársak ismerjék meg a mérgezés veszélyességét.

13 Oldalszám: 13 / 13 R mondatok teljes szövegének listája A H mondatok teljes szövege (3.szakaszból) További információ FELELŐSSÉGI NYILATKOZAT : R12 : Fokozottan tűzveszélyes. R23 : Belélegezve mérgező (toxikus) R48/23 : Hosszabb időn át belélegezve mérgező: súlyos egészségkárosodást okozhat. R61 : A születendő gyermekre ártalmas lehet. : H220 - Rendkívül tűzveszélyes gáz. H280 - Nyomás alatt lévő gázt tartalmaz; hő hatására robbanhat. H331 - Belélegezve mérgező. H360D - Károsíthatja a születendő gyermeket. H372 - Ismétlődő vagy hosszabb expozíció esetén károsítja a szerveket. : Besorolás a 1272/2008 EK (CLP)/ Directive 1999/45/EK (DPD) számítási módszer szerint. Ez a biztonsági adatlap a jelenlegi európai előírásoknak megfelelően készült. : Mielőtt a terméket valamilyen új folyamatban vagy kísérletnél használnánk, gondosan tanulmányozni kell az anyag összeférhetőségét és a biztonságot. A dokumentumban megadott részletes információk az ismeretek mai szintjén alapulnak. Bár a dokumentum összeállítását kellő körültekintéssel végeztük, a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő sérülésekért vagy egyéb károkért nem vállaljuk a felelősséget. A dokumentum vége

M«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

M«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Oldal : 1 ón 2.2 : Nem gyúlékony, nem mérgező gázok Figyelem M«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név : BA száma : 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

M«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

M«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Oldal : 1 ón 2.2 : Nem gyúlékony, nem mérgező gázok Figyelem M«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név BA száma : : 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

M M«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

M M«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Oldal : 1 ón 2.2 : Nem gyúlékony, nem mérgező gázok Veszély M M«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név BA száma : : 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

MœM«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

MœM«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Oldal : 1 ón óñj 2.2 : Nem gyúlékony, nem 5.1 : Gyújtó hatású ( mérgező gázok oxidáló) anyagok Veszély MœM«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi

Részletesebben

M«SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

M«SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Oldal : 1 / 8 ón 2.2 : Nem gyúlékony, nem mérgező gázok Figyelem M«SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név BA száma Kémiai leírás Regisztrációs

Részletesebben

MÁMœM«MÅ 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

MÁMœM«MÅ 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Oldal : 1 o óñj { 2.3 : Mérgező gázok 5.1 : Gyújtó hatású ( 8 : Maró anyagok 9E : Környezetre oxidáló) anyagok veszélyes anyag Veszély MÁMœM«MÅ 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

M M«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

M M«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Oldal : 1 óm 2.1 : Gyúlékony gázok Veszély M M«1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név BA száma Kémiai leírás : : : CAS szám :115-11-7 EK

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2.2 Nem éghető, nem mérgező gáz. Széndioxid ipari ALIGAL 2 Széndioxid 4.5 LASAL 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2.2 Nem éghető, nem mérgező gáz. Széndioxid ipari ALIGAL 2 Széndioxid 4.5 LASAL 2 Oldalszám: 1 / 7 2.2 Nem éghető, nem mérgező gáz Figyelem 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név : : Széndioxid ipari ALIGAL 2 Széndioxid 4.5 LASAL 2 Biztonsági adatlap

Részletesebben

ón óñj 2.2 : Mittesüttivad, 5.1 : Oksüdeerivad ained mittemürgised gaasid MœM«

ón óñj 2.2 : Mittesüttivad, 5.1 : Oksüdeerivad ained mittemürgised gaasid MœM« Oldal : 1 ón óñj 2.2 : Mittesüttivad, 5.1 : Oksüdeerivad ained mittemürgised gaasid Veszély MœM«SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név Biztonsági

Részletesebben

ón2.2 : Mittesüttivad, mittemürgised gaasid

ón2.2 : Mittesüttivad, mittemürgised gaasid Oldal : 1 ón2.2 : Mittesüttivad, mittemürgised gaasid Figyelem M«SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név Biztonsági adatlap száma Kémiai

Részletesebben

ón2.2 : Mittesüttivad, mittemürgised gaasid

ón2.2 : Mittesüttivad, mittemürgised gaasid Oldal : 1 ón2.2 : Mittesüttivad, mittemürgised gaasid Figyelem M«SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név Biztonsági adatlap száma Kémiai

Részletesebben

Oxigén, mélyhűtött, cseppfolyósított

Oxigén, mélyhűtött, cseppfolyósított Oldalszám: 1 / 8 2.2 Nem éghető, 5.1 Oxidáló nem mérgező Veszély 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név : Biztonsági adatlap száma ALH-CLP_012_V0 Kémiai leírás CAS szám

Részletesebben

Felülvizsgálat dátuma: 12.11.2012 Oldal 1 / 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve EU-szám: 200-871-9 CAS-szám: 75-45-6 Index-Nr. Vegyi képlet

Részletesebben

Készítés dátuma: 28.01.2005 Változat: 2.1 HU / H Felülvizsgálat dátuma: 30.06.2015 Oldal 1 / 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve Kereskedelmi

Részletesebben

8312 / EDV / 2014.03.12.

8312 / EDV / 2014.03.12. Felülvizsgálat dátuma: 12.03.2014 Oldal: 1 / 5 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termék neve Kereskedelmi név Gázszám: 342 Hélium 2.0 Gázszám: 330 Hélium

Részletesebben

Biztonsági adatlap Bór-trifluorid

Biztonsági adatlap Bór-trifluorid Felülvizsgálat dátuma: 25.09.2012 Oldal 1 / 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve EU-szám: 231-569-5 CAS-szám: 7637-07-2 Index-Nr. 005-001-00-X

Részletesebben

Biztonsági adatlap Etán

Biztonsági adatlap Etán Felülvizsgálat dátuma: 25.10.2011 Oldal 1 / 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve Kereskedelmi név 2.5 3.5 EU-szám: 200-814-8 CAS-szám: 74-84-0

Részletesebben

1/13 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító A termék neve: Kereskedelmi név: Sűrített levegő Egyéb név: CAS: 132259-10-0 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap Dimetil-amin

Biztonsági adatlap Dimetil-amin Felülvizsgálat dátuma: 17.11.2014 Oldal 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve EU-szám: 204-697-4 CAS-szám: 124-40-3 Index-Nr. 612-001-00-9

Részletesebben

: izobután. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély meghatározása. 1.1. Termékazonosító Kémiai termék típusa

: izobután. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély meghatározása. 1.1. Termékazonosító Kémiai termék típusa Kiadás dátuma: 30.05.2007 Változat: 1.0 Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2010 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója 1.1. Termékazonosító Kémiai termék típusa Név Kereskedelmi megnevezés

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendeletek szerint Felülvizsgálat: 2015.07.27. Verzió: 6 Oldal: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név/megnevezés: Porpisztoly tisztító aeroszol (PB

Részletesebben

1/15 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító A termék neve: Kereskedelmi név: R422D 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap Trimetil-amin. Készítés dátuma: 28.01.2005 Változat: 2.0 HU / H SDS Nr.: 122 Felülvizsgálat dátuma: 01.02.

Biztonsági adatlap Trimetil-amin. Készítés dátuma: 28.01.2005 Változat: 2.0 HU / H SDS Nr.: 122 Felülvizsgálat dátuma: 01.02. Felülvizsgálat dátuma: 01.02.2013 Oldal 1 / 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve EU-szám: 200-875-0 CAS-szám: 75-50-3 Index-Nr. 612-001-00-9

Részletesebben

Biztonsági adatlap CHEROKEE. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap CHEROKEE. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A14771N 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendeletek szerint Felülvizsgálat: 2015.08.28. Verzió: 5 Oldal: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név/megnevezés: Jégoldó 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa DEKASEPTOL GEL

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa DEKASEPTOL GEL BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) Európa DEKASEPTOL GEL Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: BRADOLIFE Kéz- és bőrfertőtlenítő 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Keverék kereskedelmi neve vagy megnevezése A kiadás dátuma Változat száma 1,0 A revízió dátuma

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. 06. 01. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 04. 22. Verziószám: 4

Elkészítés időpontja: 2007. 06. 01. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 04. 22. Verziószám: 4 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 11310/04 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.4(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása SEKUSEPT PULVER CLASSIC. 112613E : Orvosi műszer-fertőtlenítőszer

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása SEKUSEPT PULVER CLASSIC. 112613E : Orvosi műszer-fertőtlenítőszer BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) Európa SEKUSEPT PULVER CLASSIC Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) Európa Pantastic Disinfectant Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap GARDOPRIM GOLD PLUS 500 SC A9476D

Biztonsági adatlap GARDOPRIM GOLD PLUS 500 SC A9476D 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A9476D 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5 (HU) 1/8 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap VERTIMEC 1,8 EC. Címkézés az 1272/2008 (EK) rendelet alapján

Biztonsági adatlap VERTIMEC 1,8 EC. Címkézés az 1272/2008 (EK) rendelet alapján 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A8612AI 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap QUADRIS

Biztonsági adatlap QUADRIS 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A12705A 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendeletek szerint Oldal: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név/megnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap MEDALLON PREMIUM MEDALLON PREMIUM A12798QA

Biztonsági adatlap MEDALLON PREMIUM MEDALLON PREMIUM A12798QA 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A12798QA 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Antiszilikon adalék

BIZTONSÁGI ADATLAP Antiszilikon adalék Antiszilikon adalék Oldal 1 ennek 10 BIZTONSÁGI ADATLAP Antiszilikon adalék 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kiadás dátuma 08.03.2014 1.1. Termékazonosító Termék neve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Antisztatikus lemosó hígító

BIZTONSÁGI ADATLAP Antisztatikus lemosó hígító Oldal 1 ennek 10 BIZTONSÁGI ADATLAP Antisztatikus lemosó hígító 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kiadás dátuma 12.03.2014 1.1. Termékazonosító Termék neve Szinonimák REACH

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

: IMMOIL-F30CC. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás. 1.1.

: IMMOIL-F30CC. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás. 1.1. Kibocsátási dátum: Felülvizsgálat dátuma: : Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag/készítmény neve Modell neve : Microscopes-Immersion

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Oldal: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: KONTAKTUS TISZTÍTÓ 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

C 200 Supergas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

C 200 Supergas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP C 200 Supergas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.14. Aktualizálás kelte: 2013.08.18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

Kiadás/felülvizsgálat:2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint

Kiadás/felülvizsgálat:2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

FLUROSTAR 200 Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 09/12/2013 Feldolgozva: 09/12/2013 : Változat: 2.

FLUROSTAR 200 Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 09/12/2013 Feldolgozva: 09/12/2013 : Változat: 2. Kibocsátási dátum 09/12/2013 Feldolgozva 09/12/2013 Változat 2.0 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Keverék Az anyag/készítmény neve

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2010. december 30. felülír minden korábbi kiadást Syngenta márkanév BRAVO 500

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2010. december 30. felülír minden korábbi kiadást Syngenta márkanév BRAVO 500 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása Formulációs kód Felhasználási terület A cég azonosítása Cég Gombaölő szer Syngenta Crop Protection AG P.O. Box

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2010. 10. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 10. 20. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2010. 10. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 10. 20. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Zsírtalanító

Részletesebben

DIMETIL-FORMAMID Dimethylformamide

DIMETIL-FORMAMID Dimethylformamide Oldal: 1 / 12 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Dimetil-formamid Kémiai név: N,N-Dimetil-formamid CAS szám: 68-12-2 EK szám: 200-679-5

Részletesebben

Biztonsági adatlap DYNALI

Biztonsági adatlap DYNALI 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A17033B 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: MAX AUTOMATIC SPRAY 260 ml 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő Légfrissítő, Nem ajánlott más használatra, azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. - Semmi. 583 87 69-01 (1L), 583 87 69-02 (0,1L) 07-március-2013

BIZTONSÁGI ADATLAP. - Semmi. 583 87 69-01 (1L), 583 87 69-02 (0,1L) 07-március-2013 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Keverék kereskedelmi neve vagy megnevezése Regisztrációs szám Szinonímák Termék kódja A kiadás

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa Trax Változat : 2 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. PU Montageskum 592

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. PU Montageskum 592 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév Cikkszám REACH regisztrációs szám Nem alkalmazható Más azonosító jel 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2013. 03. 18. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 10. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2013. 03. 18. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 10. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Akril primer

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5 (HU) 1/7 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően 1/7 verziószám: 3.0- HU BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

: METHYL METHACRYLATE CRS

: METHYL METHACRYLATE CRS megfelelő 1907/2006 sz. rendelet (EK) (REACH) Kibocsátási dátum: 27/06/2013 Feldolgozva: 27/06/2013 Felváltja ezt: 07/09/2012 Változat: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint Kiállítás dátuma: 2006.07.11 Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kupfat Termékkód: 5004x 1.2. Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap CASPER. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap CASPER. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termékazonosító Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági Adatlap az 1907/2006/EK és 453/2010 EU rendelet szerint

Biztonsági Adatlap az 1907/2006/EK és 453/2010 EU rendelet szerint Oldalszám: 1/6 1 SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termék neve: Argon Termékazonosítók: T35, T45, T50 Leírása: sűrített (p = 150 bar) CAS szám: 7440-37-1 EINECS szám: 231-147-0

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 2. VESZÉLYESSÉGSZERINTI BESOROLÁS 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása Besorolás az 1272/2008. (EU) rendelet szerint

Biztonsági adatlap. 2. VESZÉLYESSÉGSZERINTI BESOROLÁS 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása Besorolás az 1272/2008. (EU) rendelet szerint 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód MILAGRO 240 A19836A 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. június 1. Felülvizsgálat időpontja: 2015. október 1. Verziószám: 5

Elkészítés időpontja: 2007. június 1. Felülvizsgálat időpontja: 2015. október 1. Verziószám: 5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 11310/04 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap JUDO

Biztonsági adatlap JUDO 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A12785L 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Ködölő hígító

BIZTONSÁGI ADATLAP Ködölő hígító Ködölő hígító Oldal 1 ennek 12 BIZTONSÁGI ADATLAP Ködölő hígító 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kiadás dátuma 18.03.2014 1.1. Termékazonosító Termék neve Szinonimák REACH

Részletesebben

1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: FOLTBENZIN Szénhidrogén keverék (ásványolaj), C 5 -C 10 CAS szám: 64742-89-8

1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: FOLTBENZIN Szénhidrogén keverék (ásványolaj), C 5 -C 10 CAS szám: 64742-89-8 Változat: 2 Felülvizsgálat: 2013.01.22. Kiadás kelte: 2012. 11. 29. Oldal: 1/12 1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Szénhidrogén keverék (ásványolaj), C 5 -C 10 CAS

Részletesebben

1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító A termék neve: Kereskedelmi név: További azonosítások Kémiai megjelölés: Gázszám: 378 Szárazjég rudacska, Gázszám:

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2015. 02. 03. Verzió száma 1 Felülvizsgálva: 2015. 02. 03.

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2015. 02. 03. Verzió száma 1 Felülvizsgálva: 2015. 02. 03. Oldal: 1 / 9 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója - 1.1. Az anyag/készítmény azonosítása - Kereskedelmi megnevezés: Putoline Carburetter Cleaner Spray - Moped 91 kódszám: 570047-1.2.

Részletesebben

: FUROSEMIDE FOR PEAK IDENTIFICATION CRS

: FUROSEMIDE FOR PEAK IDENTIFICATION CRS Kibocsátási dátum: 27/06/2013 Feldolgozva: 27/06/2013 Felváltja ezt: 21/03/2012 Változat: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Kurinpower A-807. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Kurinpower A-807. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerű felhasználásra.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően 1/6 KENOSEPT G BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: KENOSEPT

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 16054/3 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

: TORK Antimicrobial Foam Soap

: TORK Antimicrobial Foam Soap Kibocsátási dátum: 22/02/2012 Feldolgozva: 07/02/2014 : Változat: 2.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Az anyag/készítmény neve :

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa Változat : 2

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa Változat : 2 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa MIKRO-QUAT CLASSIC Változat : 2 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása 1.1 A termék/készítmény azonosítása Syngenta márkanév Formulációs kód 1.2 Felhasználási terület Rovarölő szer 1.3. A cég azonosítása Cég Syngenta

Részletesebben

oldal 1/8 Verzió: 1.1 Felülvizsgálat dátuma: 2015.06.24 Előző verzió kiadása: 2013.06.18 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján

oldal 1/8 Verzió: 1.1 Felülvizsgálat dátuma: 2015.06.24 Előző verzió kiadása: 2013.06.18 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján domol Geschirr-Reniger Tabs Classic oldal 1/8 Verzió: 1.1 Felülvizsgálat dátuma: 2015.06.24 Előző verzió kiadása: 2013.06.18 BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével Magyarország 1.1 Termékazonosító Terméknév Termék leírás Egyéb azonosítási lehetőségek BIZTONSÁGI ADATLAP Termék típus 1. SZAKASZ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 605 01 (B) - VAKU 50 MŰANYAG GITT 1000 G (B)

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 605 01 (B) - VAKU 50 MŰANYAG GITT 1000 G (B) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : VAKU 50 MŰANYAG GITT 1000 G (B) Termék kódja : 0892 605 01 (B) SDS-Identcode : 10034596

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosítók Kereskedelmi elnevezés: Hidrogénperoxid A keverék/anyag neve: HIDROGÉN PEROXID 35% - 50% Egyéb nevek, szinonimák: Hidrogén

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Biztonsági adatlap átdolgozásának dátuma: 2015.05

Biztonsági adatlap. Biztonsági adatlap átdolgozásának dátuma: 2015.05 Biztonsági adatlap Biztonsági adatlap átdolgozásának dátuma: 2015.05 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék neve: Ékszíj spray -400ml- Termék kódja: VMD78

Részletesebben

Terméknév: EVOX Terminator bogároldó folyadék

Terméknév: EVOX Terminator bogároldó folyadék Változat: 4 Felülvizsgálat: 2013. 09. 09. Kibocsátás kelte: 2007.03.20. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító EVOX Terminator bogároldó folyadék 1.2 A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2013.12.20. Felülvizsgálat időpontja: 2015.01.07. Verziószám: 6

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2013.12.20. Felülvizsgálat időpontja: 2015.01.07. Verziószám: 6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: LEADE004 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 05.09.2013 Nyomtatás Dátuma 06.09.2013

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 05.09.2013 Nyomtatás Dátuma 06.09.2013 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : Anyagszám/Genisys-szám : 05268826001 Az anyag megnevezése : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa INCIDIN LIQUID Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L1666.1000 1,2-Diklóretán (23343.294 VWR)

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L1666.1000 1,2-Diklóretán (23343.294 VWR) Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP POLI-FARBE

BIZTONSÁGI ADATLAP POLI-FARBE Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2012. 11. 29. Oldal: 1/13 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

No Change Service! Verzió 03.00 Felülvizsgálat dátuma 25.02.2015 Utolsó kiadás dátuma 29.01.2013 Első kiadás dátuma 23.11.2011

No Change Service! Verzió 03.00 Felülvizsgálat dátuma 25.02.2015 Utolsó kiadás dátuma 29.01.2013 Első kiadás dátuma 23.11.2011 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Ranal Rubber Protex Bitumenes alvázvédő

BIZTONSÁGI ADATLAP. Ranal Rubber Protex Bitumenes alvázvédő Ranal Rubber Protex Bitumenes alvázvédő Oldal 1 ennek 10 BIZTONSÁGI ADATLAP Ranal Rubber Protex Bitumenes alvázvédő SDS megfelelnek a AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1907/2006/EK RENDELETE a vegyi anyagok

Részletesebben

Biztonsági adatlap ACTELLIC 50 EC. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap ACTELLIC 50 EC. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás:

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 5.0 - HU 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat, EK MŰTRÁGYA

TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat, EK MŰTRÁGYA Kiadás dátuma: 2012.01.01 1 / 9 Felülvizsgálat dátuma/verziószám 2015.08.31/11/HU 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint Felülvizsgálat dátuma/revizíó:2013.05.13./1-0 1 / 8 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: CNI GÉL Égőpaszta 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: Tűzgyújtásra,gyújtási

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása ACTIVATOR FOR SEKUSEPT PULVER/ CLASSIC

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása ACTIVATOR FOR SEKUSEPT PULVER/ CLASSIC BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa ACTIVATOR FOR SEKUSEPT PULVER/ CLASSIC Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

: SULPIRIDE IMPURITY A CRS

: SULPIRIDE IMPURITY A CRS megfelelő 1907/2006 sz. rendelet (EK) (REACH) Kibocsátási dátum: 03/10/2013 Feldolgozva: 03/10/2013 Felváltja ezt: 27/06/2013 Változat: 7.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap- 1907/2006 (REACH)

Biztonsági adatlap- 1907/2006 (REACH) Felülvizsgálat dátuma: 2012.03.28. 1/7 1.) Az anyag / készítmény és a vállalkozás megnevezése: 1.1. A készítmény megnevezése: REACH szám: - 1.2 Az anyag vagy keverék megfelel azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően. : Mezőgazdaság növényvédo szerek

Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően. : Mezőgazdaság növényvédo szerek Kibocsátási dátum: 17/10/2007 Feldolgozva: 06/11/2013 Felváltja ezt: 12/03/2013 Változat: 11.4 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint Multi Grease Kiállítás dátuma: 2015.05.26 Verzió: 1 Oldal: 1/7

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint Multi Grease Kiállítás dátuma: 2015.05.26 Verzió: 1 Oldal: 1/7 Kiállítás dátuma: 2015.05.26 Verzió: 1 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Termékszám: VMD108 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonsági adatlap VERTIMEC 1,8 EC

Biztonsági adatlap VERTIMEC 1,8 EC 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint OKKLUFINE 55107 / 55109. Jelölő Kontaktfesték

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint OKKLUFINE 55107 / 55109. Jelölő Kontaktfesték Oldal 1 -tól/-től 11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító OKKLUFINE Jelölő Kontaktfesték 55107 / 55109 Termék kereskedelmi neve Anyag-csoport: CAS-szám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.05.15. Verzió: 3 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Hegesztő spray 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben