Múzeumok Éjszakája A Kiskun Múzeum Szakmai beszámolója

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Múzeumok Éjszakája 2015. A Kiskun Múzeum Szakmai beszámolója"

Átírás

1 Múzeumok Éjszakája 2015 A Kiskun Múzeum Szakmai beszámolója A rendezvényt támogatta: Adatlap azonosító: A2009/N8845 Pályázati azonosító: 3507/00115 Pályázó neve: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Kiskun Múzeuma Pályázati téma: A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósítására Megítélt támogatási összeg: Ft Kollégium: KÖZGYŰJTEMÉNYEK KOLLÉGIUMA Altéma: 3507 Szakterület: MÚZEUM Program kezdete-vége: A Kiskun Múzeum munkatársai arra törekszenek, hogy elődeink örökségét minél szélesebb körben megismertessék. Ezt a célt szolgálta a évi Múzeumok Éjszakája rendezvényünk is amely a kulturális programok mellett lehetőséget adott intézményünk kiállításainak ingyenes látogatására. A budapesti múzeumok 2003-ban a nyári napfordulóhoz kapcsolódóan szervezték meg az első múzeumok éjszakáját, a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum 2008-ban csatlakozott először az országos rendezvénysorozathoz. A programok színvonalasabbá, tartalmasabbá tételére együttműködési megállapodást kötöttünk társintézménnyel, illetve civilszervezettel. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ, valamint a Kiskunfélegyházi Képző és Iparművészeti Közhasznú Egyesület múzeumunkban és annak kiállítóhelyein, és a városi könyvtárban, művelődési központban járult hozzá érdekes és interaktív programokkal a Múzeumok Éjszakája eseményhez.

2 A már jól bevált hagyományunkat követve a Kiskun Múzeum fő épületében és udvarán zajló események mellett a két kiállítóhelyünkön is vártuk a látogatókat. A Móra Emlékházban gyermekprogramokkal vártuk a családokat, ahol a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ munkatársai szervezték meg a programot és a műsort. A Petőfi Emlékházban ahol a Petőfi kultusz ápolása mellett a félegyházi művészeknek is teret adunk nyitott műhellyel vártuk az érdeklődőket a Holló László Képzőművész Kör, a Képző és Iparművészeti Egyesület, a Terescsényi Endre Képzőművészeti Kör, illetve a Wesel Hugó Fotókör tagjai részvételével. Mindhárom helyszínen magas érdeklődés mutatkozott a látogatók részéről. A Kiskun Múzeum udvara zsúfolásig megtelt szombaton este, ahol a múzeumbarangolás mellett félegyházi művészeti csoportok műsorát nézhették meg az érdeklődők. Az egyik legnépszerűbb program ezúttal is a börtönmúzeum lámpás tárlatvezetése volt. De sokan voltak kíváncsiak a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek koncertjére, a Félegyházi Táncszínház előadására, a Swing Cats zenekar, a Gypo Circus együttes koncertjére és a tűzzsonglőrök bemutatójára. A rendezvény ezúttal is tűzugrással zárult.

3 Megvalósult programok: Elő rendezvények: Helyszín: HATTYÚHÁZ - PETŐFI SÁNDOR VÁROSI KÖNYVTÁR Június 25. csütörtök HATTYÚHÁZI ZENÉS ESTÉK Szolnoki Légierő Zenekar Rézfúvós Kvintett, valamint meglepetés fellépők zenés műsora. Helyszín: MŰVELŐDÉSI KÖZPONT Június 26. péntek FELÜL SEMMI - a Bugaci Tanyaszínház Társulat bohózata. Jótékonysági színházi előadás a Kiskun Múzeum Baráti Köre javára. MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMOK: Helyszín: PETŐFI TÉR (városközpont) Június 27. szombat BRINGÁZZ VELÜNK, FEDEZD FEL! Kerékpáros túra. Kirándulás a városi parkerdőbe és Kiskunfélegyháza történeti nevezetességeinek megtekintése. Indulás a Petőfi térről 9 órakor. Helyszín: MÓRA FERENC EMLÉKHÁZ KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ munkatársainak szervezésében BÉLA A KECSKE - Profi-L bábcsoport bábelőadása LENCSI LÁNY népi játékok, táncház kicsiknek. Helyszín: PETŐFI SÁNDOR EMLÉKHÁZ tól NYITOTT MŰHELY a Kiskunfélegyházi Képző és Iparművészeti KHE Holló László- és a Terescsényi Endre Képzőművész Körének, valamint a Wesel Hugú Fotókör szervezésében: alkotás, korongozás, mintázás. TÁRLATJÁRÓ - Dulity Tibor képzőművész, Morell Mihály szobrász-festőművész, Szántó Piroska festőművész és Faragó József fafaragó állandó kiállításait Rátkai Zsuzsa mutatja be BORKÓSTOLÓ Selb Családi Pincészet HANGOK A SZOMSZÉDBÓL címmel zenés műsor tól FÉNNYEL FESTETT GRAFIKÁK címmel fény és homok animációk bemutatása és a Wesel Hugó Fotókör projektoros vetítése.

4 Helyszín: KISKUN MÚZEUM MALOMUDVAR JÁTSZ VELE, JÁTSZ VELÜNK! Játékudvar - kicsiknek és nagyoknak Vörös János játékkészítővel. Helyszín: PETŐFI TÉR TOBORZÓ MENET katonadalokkal, indulókkal. Vonulás a Petőfi térről a Kiskun Múzeumba. Közreműködik a Kiskunfélegyházi Koncertfúvós Zenekar. Helyszín: KISKUN MÚZEUM KAPUNYITÁS PROGRAMOK A SZABADTÉRI SZÍNPADON: NYÁRI ZENE a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti iskola növendékeinek műsora EZ A VONAT, HA ELINDULT - a Félegyházi Táncszínház táncjátéka SWING CATS zenekar koncertje GYPO CIRCUS koncertje TŰZZSONGLŐRÖK bemutatója TŰZGYÚJTÁS, TŰZUGRÁS PROGRAMOK A KIÁLLÍTÁSOKBAN: HORVÁTH SZILÁRD, a MTVA szerkesztő - műsorvezetője a vendégünk. Beszélgetések a magyar történelemről, a Nemzeti Nagyvizit és a XX. századi történelem című televíziós és rádiós műsorokról órai kezdettel. MÚZEUMI BARANGOLÓ - felfedező túra a múzeum kiállításaiban vezetővel. Az első túra kor indul, a második órakor, a harmadik kor. LÁMPÁS TÁRLATVEZETÉS A BÖRTÖNMÚZEUMBAN tól óránként. MEGŐRZŐDÖTT MÚLT tárlatjáró a régészeti kiállításokban dr. Knipl István régésszel 22 órakor. HADAK ÚTJÁN a megújult katonatörténeti kiállítást bemutatja az est folyamán Varga Zoltán magángyűjtő.

5 A rendezvény plakátjai:

6

7 A siker érdekében a helyi médiákban rendszeresen szerepeltünk hírelőzetesekben (Aktív Rádió, Új Néplap, Szolnok TV), sajtótájékoztatót is tartottunk, és a szolnoki televízió a rendezvény napján műsort rögzített a múzeumudvarban. Megjelentünk az országos programfüzetben, plakátjainkat és szórólapjainkat pedig a város több forgalmas pontján, valamint a Városházán található turisztikai információs pultnál helyeztük el. Múzeumok Éjszakája média megjelenések Múzeumok Éjszakája a Kiskun Múzeumban Félegyházi... Események 2015 június 15 2 napja - Múzeumok Éjszakája a Kiskun Múzeumban. Időpont: JÚNIUS 27-én, SZOMBATON. a múzeumi éjszaka programjaira. Félegyházi Program: Minden, ami Kiskunfélegyházán és : : : :00. Művelődési Központ épülete... Múzeumok Éjszakája a Kiskun Múzeumban Többször ellátogatott már erre az oldalra. Az utolsó látogatás ideje: Museum.hu - Múzeumok Éjszakája Kiskunfélegyháza museum.hu/muzeumokejszakaja/kiskunfélegyháza jún Múzeumok Éjszakája - Kiskun Múzeum, Kiskunfélegyháza. További június 20. napján órától június 21. napján 2.30 óráig ingyen... Múzeumok Éjszakája sok-sok programmal! Hírek napja június 16, kedd - Jusztin... Múzeumok Éjszakája sok-sok programmal!... Jótékonysági színházi előadás a Kiskun Múzeum javára. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár online sajtófigyelője psvk.hu/sajtofigyelo/sajtofigyelo_2015_05_29_06_05/pdf máj E címmel rendez koncertet a Kiskun Múzeum és a Kiskunfélegyházi... rendezik meg június 27-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáját.

8 Program felegyhazikozlony.hu/sa_hirek/i_program_7/t_program/index.html Feltöltés időpontja: június :05... Ismét lesz Múzeumok éjszakája... AKiskun Múzeum mellett további két intézmény kapcsolódik be a programokba. Múzeumok Éjszakája - Programok - Itthon.hu itthon.hu/delalfold/programok/-/netaview/.../muzeumok-ejszakaja;... Múzeumok Éjszakája... Helyszín: Kiskun Múzeum, Petőfi Sándor Emlékház, Móra Ferenc Emlékház, Művelődési Központ, Városi Könyvtár Cím: Múzeumok éjszakája Kiskunfélegyháza Város portal.kiskunfelegyhaza.hu/hirek/ _muzeumok_ejszakaja Múzeumok éjszakája június 15-15:55. Múzeumok éjszakája. ez az éjszaka, más, mint a többi A Kiskun Múzeum és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár... Múzeumok Éjszakája - UtazzItthon.hu Kiskunfélegyháza programok» Múzeumok Éjszakája Kiskunfélegyháza, Kiskun Múzeum, Petőfi Sándor Emlékház, Móra Ferenc Emlékház, Művelődési Központ,... Egy nyári éjszaka a múzeumban infoeger A hagyományoknak megfelelően a Kiskun Múzeum ebben az esztendőben is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz. Az éjszakába nyúló... Feltöltve: :14:51 Kategória: Kultúra 29 db kép. Jótékonysági színházi előadás a Kiskun Múzeum javára napja - A Bugaci Tanyaszínház Társulat június 26-án a FELÜL \\\\\\\\... A bohózat a Múzeumok Éjszakája program előrendezvénye volt. Program - Ismét lesz Múzeumok éjszakája felegyhazikozlony.eu/...muzeumok_ejszakaja...%20ismét%20lesz%20m jún Program - Ismét lesz Múzeumok éjszakája.... Feltöltve: június A Kiskun Múzeum mellett további két intézmény kapcsolódik be a... Múzeumok Éjszakája rendhagyó időpontban... itthonadelalfoldon.blog.hu/2015/.../muzeumok_ejszakaja_rendhagyo_id... 7 napja - Június 27-én szombaton három helyszínen a Petőfi Sándor Emlékházban, a Móra Ferenc Emlékházban és a Kiskun Múzeumban...

9 Egy nyári éjszaka a múzeumban infopápa A hagyományoknak megfelelően a Kiskun Múzeum ebben az esztendőben is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz. Az éjszakába nyúló... Feltöltve: :14:51 Kategória: Kultúra 29 db kép. Egy nyári éjszaka a múzeumban infoajka A hagyományoknak megfelelően a Kiskun Múzeum ebben az esztendőben is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz. Az éjszakába nyúló... Feltöltve: :14:51 Kategória: Kultúra 29 db kép. Egy varázslatos éjszaka a kultúra jegyében ben_5211/t_kult%c3%bara%20- %20Egy%20var%C3%A1zslatos%20%C3%A9jszaka%20a%20kult%C3%BAra%20jegy%C3 %A9ben/index.html Éjszaka a múzeumban C3%ADrek%20-%20%C3%89jszaka%20a%20m%C3%BAzeumban/index.html Tapasztalatok összegzése: A Kiskun Múzeum évi Múzeumok Éjszakája az elmúlt évekhez hasonlóan, ezúttal is sikerrel zárult. A rendezvényünk ideje alatt a múzeum látogatottsága meghaladta az 1500 főt. A programokat nem csak a helyi közönség látogatta, érkeztek vendégek az ország távolabbi településeiről is. A visszajelzések alapján látogatóink pozitív, hasznos élményekkel gazdagodtak, jó véleménnyel voltak múzeumunkról és az országos rendezvénysorozatról. Az eredményesség azonban nem csak az intézményünk kollégáinak lelkiismeretes munkájának volt köszönhető, hanem a közgyűjteményi és kulturális intézményekkel, civil szervezetekkel való sikeres együttműködésekkel emelkedhetett színvonalas rendezvénnyé, amely így beváltotta reményeinket: a programsorozat ideje alatt olyan helyi és vidékről érkezett vendégek is ellátogattak a helytörténeti gyűjteményekbe, a kulturális programokra, akik egyébként nem járnak múzeumba.

10 Fotók az eseményekről

11

12

13

Régi Idők Tere 2014 rendezvény szakmai beszámoló

Régi Idők Tere 2014 rendezvény szakmai beszámoló Régi Idők Tere 2014 rendezvény szakmai beszámoló Szolnok és térségének turizmusfejlesztésében kiemelkedő szerepet játszik a fesztiválturizmus adta lehetőségek kihasználása, melyre mind a földrajzi adottságok

Részletesebben

Múzeumok Éjszakája A Kiskun Múzeum Szakmai beszámolója

Múzeumok Éjszakája A Kiskun Múzeum Szakmai beszámolója Múzeumok Éjszakája 2016. A Kiskun Múzeum Szakmai beszámolója A rendezvényt támogatta: Adatlap azonosító: A2013/N6321 Pályázati azonosító: 204107/00179 Pályázó neve: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának

Részletesebben

Szakmai beszámoló a Hol terem a magyar vitéz? közművelődési programok megrendezése az Egri Vár Napján

Szakmai beszámoló a Hol terem a magyar vitéz? közművelődési programok megrendezése az Egri Vár Napján Szakmai beszámoló a Hol terem a magyar vitéz? közművelődési programok megrendezése az Egri Vár Napján Pályázati azonosító: 3607/01092 Az esemény helye: Dobó István Vármúzeum, Eszterházy Károly Főiskola

Részletesebben

Meghívó fogadásra. Tisztelettel meghívjuk az ünnepséget követő állófogadásra, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ 1.

Meghívó fogadásra. Tisztelettel meghívjuk az ünnepséget követő állófogadásra, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ 1. Meghívó fogadásra Tisztelettel meghívjuk az ünnepséget követő állófogadásra, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ 1. számú termébe M e g h í v ó A Szent László Napok 2014 ünnepségsorozat zárásaként

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-510 E-mail: nagylaszlo@nyirhalo.hu Ügyiratszám: 53.423/2008. IX. Ügyintéző: Béda

Részletesebben

TMÁMKhírlevél 2009/JANUÁR ÚJ ÉVBEN ÚJ HELYEN. A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 1. SZÁM SZÍNEK NÉLKÜL RÖVIDEBBEN

TMÁMKhírlevél 2009/JANUÁR ÚJ ÉVBEN ÚJ HELYEN. A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 1. SZÁM SZÍNEK NÉLKÜL RÖVIDEBBEN TMÁMKhírlevél A PÁRBESZÉD EREJÉVEL www.tmamk.hu III. ÉVFOLYAM 1. SZÁM Sütő Károly: Víziók III. (XX. Amator Artium Tolna Megyei Tárlat a TMÁMK különdíjasa) SZÍNEK NÉLKÜL RÖVIDEBBEN Mikorra Hírlevelünk idei

Részletesebben

Szakmai beszámoló Félegyháza népe - a középkori Templomhalom régészeti emlékei. című régészeti kiállításról

Szakmai beszámoló Félegyháza népe - a középkori Templomhalom régészeti emlékei. című régészeti kiállításról KISKUNFÉLEGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KISKUN MÚZEUMA 6100 Kiskunfélegyháza, dr. Holló Lajos u. 9. Telefon: +36/76/461-468. E-mail: kiskunmuzeum@gmail.com Honlap: www.kiskunmuzeum.hu Szakmai beszámoló

Részletesebben

Tárgy: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2013. évi munkaterve. Tisztelt Képviselő-testület!

Tárgy: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2013. évi munkaterve. Tisztelt Képviselő-testület! 16. napirendi pont E- 166 Előterjesztő: Diószeghy Tünde képviseő Előterjesztést készítette: Balzó Edina Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek: 2013. évi munkaterv Előterjesztés Nagykovácsi

Részletesebben

A KÉK MADÁR ALAPÍTVÁNY. Közhasznúsági jelentése 2006.

A KÉK MADÁR ALAPÍTVÁNY. Közhasznúsági jelentése 2006. A KÉK MADÁR ALAPÍTVÁNY Közhasznúsági jelentése 2006. Készült: 2007. június 30. Készítette: a Kuratórium 2 a.) Számviteli beszámoló, közhasznúsági jelentés mellékelve b.) A központi költségvetéstől az Alapítvány

Részletesebben

Ezúton is tisztelettel kérjük támogatását, segítségét! 2006. januárjában. Kovács Vince, polgármester

Ezúton is tisztelettel kérjük támogatását, segítségét! 2006. januárjában. Kovács Vince, polgármester TISZTELT TÁMOGATÓ! Gencsapáti Község Önkormányzata, a Mûvelôdési Ház és Könyvtár, együttmûködve a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumával, a Nemzeti Kulturális Alapprogrammal, a Vas Megyei Önkormányzattal,

Részletesebben

BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK

BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK 2009. 2 KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEK MUNKATERVE Az intézményi beszámoló és munkatervkészítés mindig jó alkalom a szakmai feladatok ismételt számbavételére.

Részletesebben

IRODALMI TALÁLKOZÁSOK

IRODALMI TALÁLKOZÁSOK KONCERT KONCERT 9-én, szerdán 11 órakor a színházteremben Szentpéteri Csilla és zenésztársai ingyenes ifjúsági koncertje A matiné hangverseny a legkülönbözőbb műfajokba nyújt betekintést, szabadon barangolva

Részletesebben

4. A MagHáz Centrum Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve 2016. február 11. ELŐTERJESZTÉS

4. A MagHáz Centrum Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve 2016. február 11. ELŐTERJESZTÉS 4. A MagHáz Centrum Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve 2016. február 11. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2016. február 11-ei ülésére 4. napirend Tárgya: Előadó: A MagHáz

Részletesebben

XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál. 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584. Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ

XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál. 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584. Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584 Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ A hódmezővásárhelyi kulturális élet egyik nagyszabású rendezvénye

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 526/2009.(III.4.) sz. HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 526/2009.(III.4.) sz. HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 526/2009.(III.4.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 19-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 19-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 19-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Rádió 1-gyel kötendő közszolgálati együttműködési keretszerződés

Részletesebben

is foglaltunk helyet! www.fszek.hu

is foglaltunk helyet! www.fszek.hu Tudásdepó-Expressz Önnek is foglaltunk helyet! Új Magyarország Fejlesztési Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.2.4-08/1/KMR Tudásdepó-Expressz Összehangolt könyvtári szolgáltatásfejlesztés és

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ XIX. KOSSUTH TOBORZÓ ÜNNEPÉLY

SZAKMAI BESZÁMOLÓ XIX. KOSSUTH TOBORZÓ ÜNNEPÉLY Pályázó: Cegléd Város Önkormányzata Pályázati azonosító: 3707/11596 Pályázat címe: XIX. Kossuth Toborzó Ünnepély SZAKMAI BESZÁMOLÓ XIX. KOSSUTH TOBORZÓ ÜNNEPÉLY Az idei évben tizenkilencedik alkalommal

Részletesebben

augusztus 19. (péntek) ÚJVÁROSI VIGASSÁGOK Helyszín: az Újvárosi ÁMK udvara, Oltványi u. 14. 17.00 ÓRA JÁTÉKDÉLUTÁN 18.30 ÓRA FITNESS KATA 19.00 ÓRA A DANUBIA ALAPFOKÚ MÛVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY NÉPTÁNCOSAINAK

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2012./1. SZERETETTEL ÉS KÖNNYEN ÉRTHETŐEN KEDVES TAGTÁRSAINKNAK. Kedves Tagtársaink! ÁLDOTT, BOLDOG ÚJ ESZENDŐT KÍVÁNUNK MINDNYÁJATOKNAK!

HÍRLEVÉL 2012./1. SZERETETTEL ÉS KÖNNYEN ÉRTHETŐEN KEDVES TAGTÁRSAINKNAK. Kedves Tagtársaink! ÁLDOTT, BOLDOG ÚJ ESZENDŐT KÍVÁNUNK MINDNYÁJATOKNAK! HÍRLEVÉL 2012./1. Értelmi fogyatékosok BAZ Megyei Érdekvédelmi Egyesülete (3530 Miskolc, Corvin u. 17-19., 3501 Miskolc, Pf. 428. tel./fax: 46/357-046) ügyfélfogadás: hétfő: 9-11-óra, kedd: 15-17 óra,

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR - május

ESEMÉNYNAPTÁR - május ESEMÉNYNAPTÁR - május HEMO Csanádi Imre: Májusdícsérő Május, mosolygó, békák torkát megoldó, gyöngyvirág-nyitogató, cserebogár-zúgató. Röptetsz madarat, meghozod a nyarat, pölyhös fecskét, fára cseresnyét!

Részletesebben

A 2011-es év rövid értékelése 4

A 2011-es év rövid értékelése 4 é s K ö n y v t á r v a l a m i n t a D r. J a b l o n k a y I s t v á n H e l y t ö r t é n e t i G y ű j t e m é n y MUNKATERV 2012 Tartalom: Fontosabb jogszabályok a közművelődési tevékenységet végző

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsa Fő utca 124. 922 LENDVA J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának 1. rendkívüli üléséről, amelyet 214.

Részletesebben

XII. 2014. Az egészség és sport jegyében

XII. 2014. Az egészség és sport jegyében Á G F A L V I K R Ó N I K A XV. évfolyam 9. szám Ágfalva Önkormányzatának tájékoztatója 2014. SZEPTEMBER XII. 2014. Az egészség és sport jegyében Versenykiírás Az eddig megrendezett futófesztiválok sikere

Részletesebben

2010. év A balassagyarmati kistérség nagyrendezvényei (Frissítve: 2010. január. 08..)

2010. év A balassagyarmati kistérség nagyrendezvényei (Frissítve: 2010. január. 08..) B A L A S S A G Y A R M A T K I S T É R S É G T Ö B B C É L Ú T Á R S U L Á S A C ÍM: 2660 B A L A S S A G Y A R M A T, R Á K Ó C Z I F E J E D E L E M Ú T 12. 2010. év A balassagyarmati kistérség nagyrendezvényei

Részletesebben

Kedves Csepeliek! Kellemes nyarat, jó időtöltést kívánok! Borbély Lénárd Csepel polgármestere

Kedves Csepeliek! Kellemes nyarat, jó időtöltést kívánok! Borbély Lénárd Csepel polgármestere Kedves Csepeliek! Az elmúlt években Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata nyaranta is színes, változatos programokat kínál a kerületünkben élők számára. Ez idén sem lesz másképpen. Célunk, hogy olyan

Részletesebben

1.sz. melléklet. 8./ Az intézmény feladata, tevékenységi köre: 1./ Intézmény neve: 2.1. Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár.

1.sz. melléklet. 8./ Az intézmény feladata, tevékenységi köre: 1./ Intézmény neve: 2.1. Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár. 1.sz. melléklet A L A P Í T Ó O K I R A T Mucsony Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET. 2013. év

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET. 2013. év Orsós Magnó Múzeum Alapítvány 2696 Terény, Kossuth L. u. 10. KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2013. év Terény, 2014. április 27. kuratórium elnöke 2 I. AZ ALAPÍTVÁNY BEMUTATÁSA Az Orsós Magnó Múzeum Alapítványt

Részletesebben

I. Fejezet. Helyzetelemzés. II. Fejezet A közművelődési rendelet kiemelt célja 2.

I. Fejezet. Helyzetelemzés. II. Fejezet A közművelődési rendelet kiemelt célja 2. M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat 10/2000.(IV.14.) sz. rendelete a közművelődési tevékenység helyi feladatairól (az időközi módosításokkal egységes szerkezetben) Vác Város Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Elérhetőségeink Vigadó Kulturális és Civil Központ 2200 Monor, Kossuth Lajos u. 65-67. Művelődési Ház 2200 Monor, Bocskai u. 1. Tel.:

Részletesebben

Nagyi tulipános Ládája Elődeink hozománya

Nagyi tulipános Ládája Elődeink hozománya JÓ GYAKORLATOK ADATLAPJA Nagyi tulipános Ládája Elődeink hozománya Vas megyében öt olyan tipikus őrségi hátrányos helyzetű településen valósult meg a Nagyi tulipános Ládája - Elődeink hozománya című program,

Részletesebben

Kedves Pestújhelyiek!

Kedves Pestújhelyiek! 1 Tartalom Kedves Pestújhelyiek! 2 Dalnoki Jenő emléktorna 3 Temetői séta 4 Ultibajnokság 4 Nosztalgia bál az Odeon zenekarral 5 Bakonyi Elek Sakkbajnokság 5 Kaláka koncert 5 Templomi koncert 6 Biciklis

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 4103-9/2010. 33. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Jobbik

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011. évi 43. heti ülésszakának napirendjére 2011. október 26.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011. évi 43. heti ülésszakának napirendjére 2011. október 26. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011. évi 43. heti ülésszakának napirendjére 2011. október 26. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

OKTATÁSI MINISZTER TERVEZET 5478/2006.

OKTATÁSI MINISZTER TERVEZET 5478/2006. OKTATÁSI MINISZTER TERVEZET 5478/2006. Tárgy: Az ECDL számítógép-kezelői vizsga és az érettségi és szakmai vizsgák lebonyolítására nyújtott támogatás igénylésének, folyósításának és elszámolásának rendjéről

Részletesebben

Szakmai beszámoló Adventtől Vízkeresztig Szentendrén 2015

Szakmai beszámoló Adventtől Vízkeresztig Szentendrén 2015 Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága Kulturális Fesztiválok Kollégiuma Pályázó: Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. Új pályázati azonosító: 777107/00713 Szakmai beszámoló Adventtől Vízkeresztig Szentendrén

Részletesebben

Városházi krónika Békés Város Önkormányzati Híradója

Városházi krónika Békés Város Önkormányzati Híradója Városházi Békés Város Önkormányzati Híradója www.bekesvaros.hu ingyenes 2016. február XIX. évfolyam 1. szám Jelentős érdeklődés övezte az újévi állófogadást Idén tizedik alkalommal nyitotta ajtaját a békési

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYEK BALATONBOGLÁRON ÁPRILIS - OKTÓBER (A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják!) www.balatonboglar.hu

2011. ÉVI RENDEZVÉNYEK BALATONBOGLÁRON ÁPRILIS - OKTÓBER (A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják!) www.balatonboglar.hu MÁRCIUS 18-án (pénteken) 18 órától 19-én (szombaton) 2011. ÉVI RENDEZVÉNYEK BALATONBOGLÁRON ÁPRILIS - OKTÓBER (A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják!) www.balatonboglar.hu az evangélikus templom

Részletesebben

KISZOMBORI MIKROTÉRSÉG KARÁTSON EMÍLIA NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA. ÉVES MUNKATERV Az óvodai nevelési év helyi rendjének meghatározása 2013.-2014.

KISZOMBORI MIKROTÉRSÉG KARÁTSON EMÍLIA NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA. ÉVES MUNKATERV Az óvodai nevelési év helyi rendjének meghatározása 2013.-2014. Az óvodai nevelési év helyi rendjének meghatározása 2013-2014. KISZOMBORI MIKROTÉRSÉG KARÁTSON EMÍLIA NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA ÉVES MUNKATERV Az óvodai nevelési év helyi rendjének meghatározása 2013.-2014.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6.

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Ikt. sz.: 31/215. Véleményező: Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/320-230, Tel.:95/ 523-100 M E G H Í V Ó Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. március 31-én /csütörtök/ 16.00 órai

Részletesebben

Arany János: Alkalmi vers. Kívül, belül maradjon Békében az ország; Sehol ki ne fosszák. Adjon Isten, ami nincs, Ez új esztendőben. 2 0 1 1.

Arany János: Alkalmi vers. Kívül, belül maradjon Békében az ország; Sehol ki ne fosszák. Adjon Isten, ami nincs, Ez új esztendőben. 2 0 1 1. Juhász Gyula: Húsvétra 2 0 1 1. Köszönt e vers, te váltig visszatérı Föltámadás a földi tájakon, Mezık smaragdja, nap tüzében égı, Te zsendülı és zendülı pagony! Köszönt e vers, élet, örökkön élı, Fogadd

Részletesebben

K I S B Í R Ó A REGÖLYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA IV. ÉVFOLYAM III. SZÁM

K I S B Í R Ó A REGÖLYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA IV. ÉVFOLYAM III. SZÁM K I S B Í R Ó A REGÖLYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2001.JÚL.27. IV. ÉVFOLYAM III. SZÁM A testületi ülésen történt... A Kisbíró idei harmadik száma július végén jelentkezik. Ennek fő oka a közelgő falunapok rendezvényei.

Részletesebben

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015.

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015. KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 6000 KECSKEMÉT, DEÁK F. TÉR I. TEL.: +36 76/503-880 KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE 2015. XXX. Kecskeméti

Részletesebben

2014 NOVEMBERI HÍRLEVÉL

2014 NOVEMBERI HÍRLEVÉL BIHAR-SÁRRÉT VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 4100 BERETTYÓÚJFALU, KOSSUTH UTCA 25 WWW.BSVE.HU INFO@BSVE.HU 2014 NOVEMBERI HÍRLEVÉL Tisztelt Érdeklődők! Szeretettel köszöntjük a Bihar-Sárrét Vidékfejlesztési

Részletesebben

Iskolai könyvtári Szaktanácsadói műhely

Iskolai könyvtári Szaktanácsadói műhely Iskolai könyvtári Szaktanácsadói műhely A kerületi iskolai könyvtári szaktanácsadók ez évi utolsó, összegző és új tanévet előkészítő műhelybeszélgetésére várjuk az érintetteket. Vendégünk lesz Lloyd Zsuzsa,

Részletesebben

Badacsonytördemic Községért Alapítvány Lapja

Badacsonytördemic Községért Alapítvány Lapja Tisztelt Lakosok! Legyen játszótere Badacsonytördemicnek! A játszótér elnyeréséhez a Delikát 8 által indított mozgalomban mi is szeretnénk részt venni. Ehhez csupán az szükségeltetik, hogy a Delikát 8

Részletesebben

7. NAPIREND Ügyiratszám: 14/633/2007. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2007. június 29-i nyilvános ülésére

7. NAPIREND Ügyiratszám: 14/633/2007. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2007. június 29-i nyilvános ülésére 7. NAPIREND Ügyiratszám: 14/633/2007. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2007. június 29-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: Felkészülés a 2007. évi idegenforgalomra,

Részletesebben

Hírmondó. 2007. február

Hírmondó. 2007. február Hírmondó A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MŰVELŐDÉSI, TOVÁBBKÉPZÉSI ÉS SPORT INTÉZET JOGUTÓDJA A VERSEGHY FERENC MEGYEI KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI INTÉZET A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 143/ 2006. (XII.

Részletesebben

budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Verebély László SzakközépiskolÁJA és SzakiskolÁJA

budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Verebély László SzakközépiskolÁJA és SzakiskolÁJA budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Verebély László SzakközépiskolÁJA és SzakiskolÁJA Felvételi tájékoztató füzet 2016/2017 OM azonosító: 203058 Iskolakód: 051411 Cím: 1139 Budapest, Üteg utca 15. Tel.:

Részletesebben

VÉGVÁRI VIGASSÁGOK. TÖRTÉNELMI FESZTIVÁL 2014.ÉVI MEGRENDEZÉSÉRE Szakmai beszámoló (Pályázati azonosító: 7707/00457)

VÉGVÁRI VIGASSÁGOK. TÖRTÉNELMI FESZTIVÁL 2014.ÉVI MEGRENDEZÉSÉRE Szakmai beszámoló (Pályázati azonosító: 7707/00457) VÉGVÁRI VIGASSÁGOK TÖRTÉNELMI FESZTIVÁL 2014.ÉVI MEGRENDEZÉSÉRE Szakmai beszámoló (Pályázati azonosító: 7707/00457) A pályázati téma megvalósulásának körülményei A Dobó István Vármúzeum az Egri Vár történelmi

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése 2011. Készült: 2012. május 31. Készítette: Soponyainé Nagy Edit

Közhasznúsági jelentése 2011. Készült: 2012. május 31. Készítette: Soponyainé Nagy Edit A K É K M A D Á R A L A P Í T V Á N Y a b e t e g g y e r m e k e k é r t Közhasznúsági jelentése 2011. Készült: 2012. május 31. Készítette: Soponyainé Nagy Edit 2 a.) Közhasznú egyszerűsített beszámoló

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjának elfogadása. jegyzőkönyv hitelesítőnek

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjának elfogadása. jegyzőkönyv hitelesítőnek Községi Önkormányzat Lövő 9/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D 58/2015.(VIII.25.) Az ülés napirendi pontjának elfogadása 59/2015.(VIII.25.) Takács Gábor József megválasztása

Részletesebben

Szakmai Beszámoló. XI. Jakab Napok Sümegen 7707/00768. 1. Projekt megvalósításának körülményei,program részletes leírása és szakmai hatása

Szakmai Beszámoló. XI. Jakab Napok Sümegen 7707/00768. 1. Projekt megvalósításának körülményei,program részletes leírása és szakmai hatása Szakmai Beszámoló XI. Jakab Napok Sümegen 7707/00768 1. Projekt megvalósításának körülményei,program részletes leírása és szakmai hatása a) A program megvalósításának körülményei: Tervezés időszaka: 2015.

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK TARTALOM. Képviselő-testületi határozatok és rendeletek A HAJMÁSKÉRI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKI TÁJÉKOZTATÓJA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK TARTALOM. Képviselő-testületi határozatok és rendeletek A HAJMÁSKÉRI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKI TÁJÉKOZTATÓJA A HAJMÁSKÉRI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKI TÁJÉKOZTATÓJA 2012. március 1. XIV. ÉVFOLYAM ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Képviselő-testületi határozatok és rendeletek TARTALOM Önkormányzati hírek 1-3. o. Meghívó március 15.

Részletesebben

MŰVÉSZETEK HÁZA GÖDÖLLŐ NONPROFIT KÖZHASZNÚ KFT. 2011. ÉVI ÜZLETI TERV KONCEPCIÓ

MŰVÉSZETEK HÁZA GÖDÖLLŐ NONPROFIT KÖZHASZNÚ KFT. 2011. ÉVI ÜZLETI TERV KONCEPCIÓ MŰVÉSZETEK HÁZA GÖDÖLLŐ NONPROFIT KÖZHASZNÚ KFT. 2011. ÉVI ÜZLETI TERV KONCEPCIÓ Gödöllő, 2010. december 03. BEVEZETŐ A Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. a helyi közművelődés alapintézménye,

Részletesebben

TISZTELET NAGYBÁNYÁNAK

TISZTELET NAGYBÁNYÁNAK TISZTELET NAGYBÁNYÁNAK A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt és művészetkedvelő barátait 2016. május 28-án, szombaton 18 órára Debrecenbe, a Kölcsey Központ Bényi

Részletesebben

XXIII. VÁCI VILÁGI VIGALOM 2015. július 17-18-19. BESZÁMOLÓ

XXIII. VÁCI VILÁGI VIGALOM 2015. július 17-18-19. BESZÁMOLÓ XXIII. VÁCI VILÁGI VIGALOM 2015. július 17-18-19. BESZÁMOLÓ A XXIII. Váci Világi Vigalom az idei évben a Madách Imre Művelődési Központ szervezésében valósult meg. A több mint két évtizedes hagyománynak

Részletesebben

Beszámoló a Hajdúdorogi Egyházmegye 2014. évi cigánypasztorációs munkájáról

Beszámoló a Hajdúdorogi Egyházmegye 2014. évi cigánypasztorációs munkájáról Beszámoló a Hajdúdorogi Egyházmegye 2014. évi cigánypasztorációs munkájáról Az elmúlt esztendőben is igyekeztünk minél több olyan programot, eseményt szervezni mely a hátrányos helyzetű, cigány testvéreink

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa 1. évfolyam 7. szám MAGYARORSZÁGI FALUMEGÚJÍTÁSI DÍJ 2009. PÁLYÁZAT AGRÁREXPO SZÜRETI FESZTIVÁL FENNTARTHATÓ ENGERGIAGAZDÁLKODÁS

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL HÍREI

POLGÁRMESTERI HIVATAL HÍREI 2012. november 23. - 2012/24. szám (47. hét) 2335 Taksony, Fő út 85. Tel.: 24/520-777, Fax: 24/520-770, e-mail: onkormanyzat@taksony.hu, www.taksony.hu Ügyfélfogadás: H: 8.00-18.00, Sze: 8.00-16.00, P:

Részletesebben

Falukarácsony. Újévi koncert

Falukarácsony. Újévi koncert Ikladi Hírek XX. évfolyam 12. szám www.iklad.hu Önkormányzati Híradó ingyenes 2013. december Falukarácsony Hagyományos falukarácsonyi ünnepségünket december 20-án, pénteken, 18 órai kezdettel tartjuk az

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola 2011/2012-es tanév munkaterve OM 039999

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola 2011/2012-es tanév munkaterve OM 039999 Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola 2011/2012-es tanév munkaterve OM 039999 Készítette: Barna Elekné I. Az intézmény 2011/2012-es tanév indításának helyzetképe 1. Tárgyi és működési

Részletesebben

Szerencsi Művelődési Központ által benyújtott VIII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL MEGVALÓSÍTÁSA című, 7707/00750 azonosító számú pályázat

Szerencsi Művelődési Központ által benyújtott VIII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL MEGVALÓSÍTÁSA című, 7707/00750 azonosító számú pályázat A Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiumának döntése alapján 8.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Szerencsi Művelődési Központ által benyújtott

Részletesebben

VII. Madzagfalvi Napok 2005. szeptember 9-10-11.

VII. Madzagfalvi Napok 2005. szeptember 9-10-11. 2ta63 í~í Mrmon6ó BÉKÉS VÁROS ONKORMÁNYZATI HÍRADÓJA A VÁROSHÁZI KRÓNIIc& KÜLÖNSZÁMA INGYENES 2005. AUGUSZTUS VIII. ÉVFOLYAM 10.SZÁM VII. Madzagfalvi Napok 2005. szeptember 9-10-11. 2005-ben, immár hetedszer,

Részletesebben

Könnyű e integrálódni?!

Könnyű e integrálódni?! Könnyű e integrálódni?! Kulturális televízió és tematikus kulturális promóció az Interneten Márkus Csilla Elnök Kultúra és Művészet Mindenkinek Közhasznú Egyesület e-kultúra konferencia Budapest, 2009.

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 8/2009. (V. 29.) Ökt. rendelete A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 8/2009. (V. 29.) Ökt. rendelete A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2009. (V. 29.) Ökt rendelete A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő- testülete 8/2009. (V. 29.) Ökt

Részletesebben

MLSZ Országos Pályaépítési Programjához kapcsolódó pályázati felhívás és útmutató önkormányzatok számára

MLSZ Országos Pályaépítési Programjához kapcsolódó pályázati felhívás és útmutató önkormányzatok számára MLSZ Országos Pályaépítési Programjához kapcsolódó pályázati felhívás és útmutató önkormányzatok számára 2016. március X. ütem TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 3 2. A pályázat keretében megvalósítható beruházások...

Részletesebben

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március Ifi kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március www.shipsarmellek.hu ship.sarmellek@gmail.com 2014. április 11-én, pénteken 19 órától Öbölből vödörbe színházi előadás Nyertes Zsuzsával és Heller Tamással

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Ügyiratszám: P/57/2015. 1 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. június 4-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a város 2015. évi lekötött és tervezett nyári programjairól Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Közösségi Ház (KH) (2051 Biatorbágy, Fõ út 94.) Tel.: 06 (23) 532-194 Nyitva tartás a rendezvényekhez igazodóan.

Közösségi Ház (KH) (2051 Biatorbágy, Fõ út 94.) Tel.: 06 (23) 532-194 Nyitva tartás a rendezvényekhez igazodóan. Biatorbágyi Faluház (FH) (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 1.) Tel.: 06 (23) 310-636, fax: 06 (23) 312-178 Nyitva tartás: a rendezvényekhez igazodóan, valamint hétköznapokon 10 20 óráig. E-mail: faluhaz@biatv.hu

Részletesebben

múzeumpedagógiai programajánló

múzeumpedagógiai programajánló A tanulók először idegenkedve fogadták a programot, mivel közülük többeknek is a száraz múzeumlátogatások éltek az emlékeikben, de már az első foglalkozás után megváltozott a véleményük, és már várták

Részletesebben

Napirendi pontok tárgyalása:

Napirendi pontok tárgyalása: Rábakecöl Községi Képviselő-testülete 11/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a rábakecöli polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. szeptember 26-án (hétfőn) 18,00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

A XX. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL GYERMEKPROGRAMJAI

A XX. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL GYERMEKPROGRAMJAI A XX. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL GYERMEKPROGRAMJAI Április 19., péntek Gyerek 10.00 11.00 11.00 12.00 11.00 12.00 15.00 15.45 16.00 16.30 ajándékkönyveket kap a frissen megjelent gyerekkönyv újdonságokból!

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város részletes fesztiválismertetője

Pécs Megyei Jogú Város részletes fesztiválismertetője 1. számú melléklet Pécs Megyei Jogú Város részletes fesztiválismertetője 2012 Az alább felsorolt és röviden ismertetett fesztiválok kívánják alkotni annak a városi programportfóliónak az alapját, amely

Részletesebben

Együttműködő partnerek: Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum. Fekete István Látogatóközpont (Deseda) Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont

Együttműködő partnerek: Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum. Fekete István Látogatóközpont (Deseda) Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont Szakmai beszámoló Varázslat és misztikum a Szennai Skanzenben A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósítása Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szennai Skanzen Pályázati azonosító: 3507/00098 Helyszín:

Részletesebben

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ 2008. M Á J U S Tisztelt Pusztaföldváriak! A közelmúltban egy munka kapcsán, mint állatorvos 10 napot töltöttem Oroszországban. Ezt nem dicsekvésképpen írom, csupán azért, mert

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES 2013 Szentes ezer arca Szentes Csongrád megyében, a Tisza partján elhelyezkedô fiatalos dél-alföldi település, közel 30000 fôs lakosságával a megye harmadik legnépesebb városa. Szentes

Részletesebben

2003. augusztus 21-24. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál Klebelsberg Kuno Iskola udvara és kertje (1028 Budapest, Szabadság. 23.

2003. augusztus 21-24. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál Klebelsberg Kuno Iskola udvara és kertje (1028 Budapest, Szabadság. 23. Az Ötödik Pesthidegkúti Nyári Fesztivál idén még az eddigieknél is izgalmasabbnak ígérkezik. A sokszínűség most is jellemző a programokra, így bátran ajánlhatjuk bárkinek, aki kikapcsolódásra vágyik egy

Részletesebben

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: Nyugdíjas kedd - Szeptembertől újra! 2014. szeptember 2-től folytatódik a "Nyugdíjas kedd" akció.

Részletesebben

HELTAI NÁNDOR. 80 éves

HELTAI NÁNDOR. 80 éves HELTAI NÁNDOR újságíró, szerkesztő, közíró, népművelő, helytörténész 80 éves Bahget Iskander felvétele Győrben született, 1930. március 13-án. 1949-ben érettségizett szülővárosában, a bencés gimnáziumban.

Részletesebben

87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok

87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok Győr, 2016. június 9-11. Könyvvásár a Baross Gábor úton naponta 10-18 óráig Június 9., csütörtök 14.00 Rezeda népzenei együttes műsora Művészeti vezető: Kozma

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése 2008. Készült: 2009. június 27. Készítette: Soponyainé Nagy Edit

Közhasznúsági jelentése 2008. Készült: 2009. június 27. Készítette: Soponyainé Nagy Edit A K É K M A D Á R A L A P Í T V Á N Y a b e t e g g y e r m e k e k é r t Közhasznúsági jelentése 2008. Készült: 2009. június 27. Készítette: Soponyainé Nagy Edit 2 a.) Közhasznú egyszerűsített beszámoló

Részletesebben

NAGYVÁRAD (kezdési időpontok helyi idő szerint)

NAGYVÁRAD (kezdési időpontok helyi idő szerint) NAGYVÁRAD (kezdési időpontok helyi idő szerint) Január 19. (kedd) 13.00 Csak tiszta forrásból Kolozsvári-Donkó Rebeka berettyóújfalui grafikus-zománcműves magyar népmese-, népmonda- és ballada-illusztrációinak

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK I. Előzmények ismertetése 3. oldal II. Az ajánlatkérő adatai III. Az ajánlatkérés tárgya, mennyisége 4. oldal 4. oldal IV. Az ajánlatok kötelező tartalmi elemei 4.

Részletesebben

12. Gyermekkönyvnapok

12. Gyermekkönyvnapok 84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR Nyíregyháza, Kossuth tér 2013. június 6-10. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 212/2009. (I. 28.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a

Részletesebben

Novemberi-decemberi fotók Babos László, a könyvtár vendége Berecz Zsuzsa vezetővel Szűcs Lajos megyei elnök interjút ad a Maglód újságnak Tisztújítás a Civil Szervezetek Maglódi Szövetségénél Koltai Róbert

Részletesebben

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő testületének 9/2008. (VI.26.) Kt. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról.

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő testületének 9/2008. (VI.26.) Kt. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról. Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő testületének 9/2008. (VI.26.) Kt. számú rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról Balatonrendes Község Önkormányzatának Képviselő Testülete a helyi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 10-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 10-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/ 521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

www.bikal.hu 2011. május

www.bikal.hu 2011. május Bikali Újság www.bikal.hu 2011. május Kányádi Sándor: Májusi szellő Almavirággal futkos a szellő, akár egy kócos semmirekellő. Kócosnak kócos, de nem mihaszna, okot nem ád ő soha panaszra. Füttyöget olykor,

Részletesebben

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Városházi BékésVáros Önkormányzati Híradója www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Megemlékezés a trianoni békeszerződés 95. évfordulója alkalmából 2015. június 4. (csütörtök) 17

Részletesebben

A Bajai Televízió irányelvei, szerkesztési tematikája a 2014. októbert 12-én megtartandó önkormányzati választások kampányidőszakára

A Bajai Televízió irányelvei, szerkesztési tematikája a 2014. októbert 12-én megtartandó önkormányzati választások kampányidőszakára Bajai Televízió Baja Marketing Kft. 6500 Baja Szentháromság tér 11. Tel.: 06-20-460-0009 E-mail:info@bajaitelevizio.hu A Bajai Televízió irányelvei, szerkesztési tematikája a 2014. októbert 12-én megtartandó

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. /. (..) önkormányzati rendelet-tervezete A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. /. (..) önkormányzati rendelet-tervezete A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete /. (..) önkormányzati rendelet-tervezete A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete /.. (..) önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Hévízgyörki Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. január 26-án megtartott rendes nyílt üléséről a Művelődési Ház házasságkötő helyiségében. Jelen vannak: Bobál István

Részletesebben

Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum EDELÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum EDELÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum EDELÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Művelődési Központ, Könyvtár, és Szekrényessy Árpád Múzeum Edelény SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Részletesebben

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 790/2012. (IV.25.) sz. HATÁROZATA

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 790/2012. (IV.25.) sz. HATÁROZATA Iktatószám: MN/7813-7/2012 Tárgy: televíziós vásárlási műsorablak más médiatartalmaktól optikai és akusztikus módon történő megkülönböztetését előíró rendelkezés megsértése Ügyintéző: személyes adat Melléklet:

Részletesebben

Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2012. május 24-én (csütörtökön) 16,00 órakor megtartott képviselő-testületi ülésen.

Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2012. május 24-én (csütörtökön) 16,00 órakor megtartott képviselő-testületi ülésen. Beled Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2012. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2012. május 24-én (csütörtökön) 16,00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben