Megkezdődött a 2011-es Tartsuk tisztán Kaposvárt! kampány

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Megkezdődött a 2011-es Tartsuk tisztán Kaposvárt! kampány"

Átírás

1 Megkezdődött a 2011-es Tartsuk tisztán Kaposvárt! kampány A kellemetlen igazság című dokumentumfilm vetítésével, azt követően pedig egy interaktív előadással indult a 2011-es Tartsuk tisztán Kaposvárt kampány május 5-én, a kaposvári Cinema City mozikomplexum három termében. A június 30-ig tartó programsorozat költségvetése 4,7 millió forint, melynek 95 százaléka az Európai Unió támogatásával, és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával kerül kifizetésre. A somogyi megyeszékhely mindig is fontosnak tartotta a környezeti nevelést, ezért is indította el 2008-ban először a Tartsuk tisztán Kaposvárt projektet, akkor még önerőből. A 2009-es kampány után idén harmadszor rendezik meg a programsorozatot, filmvetítésekkel, előadásokkal, interaktív csoportfoglalkozásokkal. A tavalyi felhívás során három közép- és kilenc általános iskola jelezte részvételi szándékát. A Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola, a Toldi Lakótelepi Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Munkácsy Mihály Gimnázium osztályosai közül összesen csaknem félezer középiskolás diák volt jelen a nyitó rendezvényen, de a szervezők a kampány során eljutnak 9 kaposvári általános iskola a Pécsi utcai, a Toponári, a Gárdonyi, a Rákóczi, a Bárczi, a Kisfaludy, a Benedek E., a Berzsenyi és a Toldi osztályosaihoz, mintegy 500 diákhoz. Al Gore globális felmelegedés elleni küzdelmét bemutató dokumentumfilm esetenként sokkoló képeinek levetítésével, és az azt követő előadással a szervezők célja az volt, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a környezetszennyezés, a hulladékválság, az energiapazarlás problémájára és a fenntartható fejlődés fontosságára. A kampány az iskolákban folytatódik, ahol csoportfoglalkozásokon beszélik meg a látottakat és azt, hogy mit tudnak ők maguk tenni környezetükért. A program ötletpályázatokat is magában foglal, ezek során a gyerekek javaslatokat tehetnek a fenntarthatósági problémát okozó családi szokásaik megváltoztatására. A pályázók legjobbjai komoly, az egészséges életmódhoz kapcsolódó tárgyjutalomban részesülnek. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósult projekt eredménye akkor lesz mérhető, ha a foglalkozások során megszólított korosztályok 10 év múlva környezettudatosabb életmódot élnek, segítik a most kialakuló hulladékgazdálkodási rendszereket azzal, hogy nagyfokú szelektív gyűjtést végeznek, a megújuló energiaforrásokat részesítik előnybe, illetve a vásárlásaik során is fellehető lesz ez a tudatosság.

2 A diákok a filmvetítés előtt magyar, környezetbarát csomagolású élelmiszert kaptak Kézbe kapták a Globalizáció Light kiadványt is

3 A mozi 3 termében mintegy 500 diák tekintette meg Al Gore dokumentumfilmjét A filmvetítést interaktív előadás követte

4 Gőzerővel zajlik az iskolákban a Tartsuk tisztán Kaposvárt kampány Előadássorozat a fenntartható fejlődésért Javában zajlanak azok az interaktív csoportfoglalkozások, filmvetítések és előadások, melyek a május 5-én megkezdődött "Tartsuk tisztán Kaposvárt kampány keretében folynak. A programban résztvevő oktatási intézmények (3 gimnázium és 9 általános iskola) diákjai a napokban a fenntartható fejlődés, a hulladékválság, az energiapazarlás és a környezetszennyezés problémaköréről hallgatnak ismeretterjesztő előadásokat. Az ehhez kapcsolódó feladatlap kitöltése közben beszélgetnek az ökológiai lábnyom fogalmáról, és a környezettudatos viselkedésről. A szervezők az elmúlt napokban a Gárdonyi és a Rákóczi tagiskolákhoz, a héten pedig a Bárczi Gusztáv és a Toponári iskolák 3-4. osztályos diákjaihoz látogattak el. Az eddigi tapasztalatok szerint a diákok nyitottak, gondolkodásukban és életmódjukban is egyre jobban sajátítják el a fenntarthatóság alapelveit. A kampány keretében a szervezők rajz- és ötletpályázatokat is kiírtak a programban résztvevő iskolák számára: a diákoknak meg kell figyelniük családjuk energia- és élelmiszerfogyasztási szokásait, s ennek tükrében ötleteket kell adniuk, miként lehetne azon javítani. A pályamunkákat benyújtó diákok közt értékes nyereményeket sorsolnak ki. A szervezők, a csoportfoglalkozásokon mutatott aktivitásból adódóan, nagyszámú pályázatra számítanak.

5 A gyerekek aktív résztvevői a foglalkozásoknak A kisiskolásoknak az Ideje észhez térni című filmet vetítik a szervezők

6 Végéhez közeledik a 3. Tartsuk tisztán Kaposvárt kampány Előadássorozat a fenntartható fejlődésért Végéhez közeledik a 3. Tartsuk tisztán Kaposvárt kampány. A szervezők már 8 általános iskola és 2 középiskola diákjai számára tartottak filmvetítésekkel egybekötött előadásokat, illetve csoportfoglalkozásokat. A programsorozatra melyben a város 9 általános és 3 középiskolája vesz részt Kaposvár 5 millió forintot nyert, ennek 95 százaléka uniós forrás. A fenntartható fejlődés témakörében a szervezők ötlet- és rajzpályázatot is meghirdettek, a legkreatívabb tanulók értékes nyereményeket nyerhetnek. Kovács Katalin, a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás vezetője elmondta: - Programunk legfőbb célja az, hogy elmélyítsük a diákok környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteit, hogy felnőve majd környezettudatos fogyasztókká váljanak, és óvják szűkebb környezetük, Kaposvár értékeit június 07.

7 A Bárczi Gusztáv iskolában A berzsenyisek voltak a legaktívabbak

8 A Gárdonyiban A Kisfaludyban még ajándékot is készítettek a szervezőknek

9 A legnagyobb tájékozottságot a témában a toldisok mutatták A Pécsi utcai iskolában

10 A Rákócziban A Toponári iskolában

11 Befejeződtek a Tartsuk tisztán Kaposvárt kampány ismeretterjesztő előadásai és csoportfoglalkozásai Utolsó állomásához érkezett az elmúlt csütörtökön a Tartsuk tisztán Kaposvárt! környezetvédelmi kampány. A szervezők 9 általános és 3 középiskolában tartottak előadásokat és csoportfoglalkozásokat, utolsóként a Munkácsy Mihály Gimnázium és Szakközépiskolát keresték fel. A rendezvényeken a fenntartható fejlődésről, a környezet védelméről, valamint a tudatos fogyasztóvá nevelésről hallhattak a diákok. A találkozások során egyértelműen kiderült az is, hogy a kaposvári tanulók magukénak érzik a környezetvédelem ügyét. Szili Petra, a Munkácsy Mihály Gimnázium egyik tanulója elmondta: - Régóta nagyon fontosnak tartom a környezetvédelmet, a családomban is próbálom terjeszteni ezt a szemléletet. Osztálytársaim figyelmét is fel szoktam hívni a környezetvédelem fontosságára, a szelektív hulladékgyűjtésre, az árammal való takarékoskodásra, s például szövetszatyrot használok a nylonzacskók helyett. Úgy is takarékoskodunk, hogy a szomszéd gyerekeit is a mi autónkkal szállítjuk iskolába, hogy növeljük a kocsink kihasználtságát, ezzel is vigyázva környezetünkre.

12 A szintén munkácsy-s Szűcs Zoltán pedig így nyilatkozott: - Igen fontosnak tartom szűkebb és tágabb környezetünk védelmét. Rendszeresen felhívom a családom figyelmét, ha nem kapcsolják le a villanyt, vagy nem zárják el alaposan a csapot. A környezetvédelem hozzá kellene, hogy tartozzon a mindennapjainkhoz, mindenkiben tudatosítani kellene a fontosságát. Ennek népszerűsítésére pedig remek alkalom volt a hallott előadás.

13 Díjátadások és minitárlat a Tartsuk tisztán Kaposvárt kampány keretében Lezárult a harmadik Tartsuk tisztán Kaposvárt! kampány rajz- és ötletpályázata. A fenntartható fejlődés témakörében meghirdetett versenyre számos pályamű elsősorban rajz és esszé - érkezett be, résztvevő 9 általános és 3 középiskolából. Az iskolák sorából kiemelendő a Kisfaludy Tagiskola, ugyanis tőlük érkezett be a legtöbb, mintegy 40 rajz. A legjobb ötvenet értékes díjakkal játékokkal, sporteszközökkel, kerékpáros felszerelési szettekkel jutalmazták a szervezők, s a hagyományok szerint, ezeken felül természetesen mindenki kapott Tartsuk tisztán Kaposvárt logóval ellátott pólót is. A díjak átadása a napokban történik. A legjobb munkákból egyébként minitárlat nyílt június 14-én, a Kaposvár, Fő u. 15. szám alatti üzlet kirakatában. A kiállítás június 30-ig tekinthető meg. A Fő u. 15. szám alatti minitárlat munkáira Rippl-Rónai vigyáz

14 Az utcai minitárlat nagy sikert aratott a járókelők körében Díjátadás a Toponári Tagiskolában

15 Legtöbben a Kisfaludyból pályáztak Talán a Bárczisok örültek legjobban az ajándékoknak

16 Sikerrel zárult a Tartsuk tisztán Kaposvárt kampány Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata még 2010-ben pályázott a KEOP /A kódszámú, A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok pályázati konstrukcióra. A projekt Tartsuk tisztán Kaposvárt! elnevezéssel, csaknem ezer diák bevonásával, idén került megvalósításra. A mintegy 4,7 millió forintból megvalósuló, 95%-ban uniós támogatású programsorozat célja az volt, hogy fenntarthatósági tematikájú előadások keretében erősítse a fiatalok környezettudatos szemléletét. A rendezvénysorozat során mind az általános, mind a középiskolások, a fenntarthatósággal és a környezettudatos viselkedésminták alkalmazásával foglalkoztak. A filmvetítésekhez és az interaktív előadásokhoz kapcsolódóan, kreatív pályázati felhívásokat is kiírtak a szervezők. A legjobb pályaművekből minitárlat is nyílt a Kaposvár, Fő u. 15. szám alatti üzlet kirakatában, alkotóik pedig értékes, egészséges életmódhoz kapcsolódó jutalmakban részesültek. A diákok előadásokon tapasztalt aktivitásából, valamint a beérkezett pályaművek számából és minőségéből jól érzékelhető, hogy sikeres szemléletformáló kampányt zárhattak a szervezők

17

Ne légy Jeti! Hatástanulmány

Ne légy Jeti! Hatástanulmány Hatástanulmány a NE LÉGY JETI! fenntarthatósági rendezvénysorozat a kiskunfélegyházi kistérségben című pályázat keretében megrendezésre kerülő programsorozatának hatásosság méréséről HBF Hungaricum Kft.

Részletesebben

Biztonság, Védelem, Tudomány

Biztonság, Védelem, Tudomány MŰSZAKI KATONAI KÖZLÖNY az NKE online folyóirata, 2013. július, 2. Különszám Biztonság, Védelem, Tudomány Védelmi tanulmányokat folytató hallgatók és a témában oktatók tudományos fóruma Pál Gabriella NKE

Részletesebben

50 éves a Zalavíz Zrt.

50 éves a Zalavíz Zrt. Megjelenik 3.500 példányban AZ ÉSZAK-ZALAI VÍZ- ÉS CSATORNAMÛ ZRT. KIADVÁNYA L XVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 50 éves a Zalavíz Zrt. Beszélgetés dr. Burján Richárd elnök.vezérigazgatóval A térség legnagyobb önkormányzati

Részletesebben

Napraforgó. Testvérvárosi civil szervezetek konferenciája Ez történt... Sajtótükör Felhívások

Napraforgó. Testvérvárosi civil szervezetek konferenciája Ez történt... Sajtótükör Felhívások BÉKÉS MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK LAPJA 2011 június Napraforgó A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének kiadványa Testvérvárosi civil szervezetek konferenciája Ez történt... Sajtótükör Felhívások BÉKÉS

Részletesebben

Helyi közösségek megerősítése terméktesztek és jó gyakorlatok népszerűsítésével. LEADER térségek közötti együttműködés

Helyi közösségek megerősítése terméktesztek és jó gyakorlatok népszerűsítésével. LEADER térségek közötti együttműködés 1 Helyi közösségek megerősítése terméktesztek és jó gyakorlatok népszerűsítésével LEADER térségek közötti együttműködés Általános iskolai felmérés elemzése Budapest, 2014. április 30. Tartalomjegyzék Bevezető..3

Részletesebben

A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032)

A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032) A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032) Kedvezményezett: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium A projekt

Részletesebben

Együtt Európáért Alapítvány. Together for Europe Foundation

Együtt Európáért Alapítvány. Together for Europe Foundation Együtt Európáért Alapítvány Together for Europe Foundation RÓLUNK Az Együtt Európáért Alapítványt magánszemélyek alapították 2007-ben azzal a céllal, hogy elősegítse Magyarország sikeres európai uniós

Részletesebben

PLATÁNSOR KONFERENCIA

PLATÁNSOR KONFERENCIA PLATÁNSOR KONFERENCIA KISKUNHALAS 2009. MÁRCIUS 20. KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS TUDATOS FOGYASZTÓI MAGATARTÁS Beköszöntő Mindig öröm és megtiszteltetés egy kollektívának, ha egy megyei konferencia házigazdája

Részletesebben

Környezetkímélő hulladékkezelés rendhagyó órák tapasztalatai

Környezetkímélő hulladékkezelés rendhagyó órák tapasztalatai Kövecsesné dr. Gősi Viktória Környezetkímélő hulladékkezelés rendhagyó órák tapasztalatai 1. A környezetkímélő hulladékkezeléssel, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos ismeretek tanításának indokoltsága

Részletesebben

ALGYõI HÍRMONDó. Szent Anna-napi búcsú 2012. július 27 29. Örökös Ökoiskola cím az algyôi iskolának. Faluvédôk ünnepnapjai Esküszünk!

ALGYõI HÍRMONDó. Szent Anna-napi búcsú 2012. július 27 29. Örökös Ökoiskola cím az algyôi iskolának. Faluvédôk ünnepnapjai Esküszünk! ALGYõI HÍRMONDó KÖZÉLETI LAP ÁRA: 100 Ft Örökös Ökoiskola cím az algyôi iskolának Az Örökös Ökoiskola címet június 9-én dr. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelôs helyettes-államtitkár adta át az Algyôi

Részletesebben

Környezettudatos életre nevelés alsó tagozaton az idegennyelv-oktatás keretében

Környezettudatos életre nevelés alsó tagozaton az idegennyelv-oktatás keretében Környezettudatos életre nevelés alsó tagozaton az idegennyelv-oktatás keretében BENCÉNÉ FEKETE Andrea Kaposvári Egyetem, Pedagógiai Kar, Kaposvár fekete.andrea@ke.hu A környezettudatos életmód Állandó

Részletesebben

A BAKONYI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS KÖRNYEZETVÉDELMI - KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAMJA

A BAKONYI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS KÖRNYEZETVÉDELMI - KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAMJA A BAKONYI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS KÖRNYEZETVÉDELMI - KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAMJA TARTALOMJEGYZÉK 1. Alapelvek... 3 2. Helyzetkép... 3 2.1. Belső környezet: az Intézmények... 3 2.1.1. Tárgyi feltételek

Részletesebben

A Nemzetközi Szélnap Nyíregyházán is megrendezésre került

A Nemzetközi Szélnap Nyíregyházán is megrendezésre került A számos jó gyakorlat alapján a városi, vidéki és ipari szektorban minden partner és a helyi szakértők, érintettek delegációja elkészíti a jó gyakorlatok potenciális átadhatóságának értékelését a saját

Részletesebben

Föld Napja Hete 2010. MISKOLC

Föld Napja Hete 2010. MISKOLC Föld Napja Hete 2010. MISKOLC A programsorozatot koordinálja: a Zöld Akció Egyesület www.greenaction.hu A programsorozat szervezői és közreműködői: Az Avasi Arborétumért Alapítvány, Amatőr Meteorológusok

Részletesebben

PEDAGÓGIAI INNOVÁCIÓ CIVIL ZÖLD SZERVEZETEKKEL

PEDAGÓGIAI INNOVÁCIÓ CIVIL ZÖLD SZERVEZETEKKEL PEDAGÓGIAI INNOVÁCIÓ CIVIL ZÖLD SZERVEZETEKKEL Nagy Andrea, s.nagy.andrea@gtk.szie.hu Szent István Egyetem Pályatervezési és Tanárképző Intézet 1. A vizsgálat célja Egy folyamatban lévő pedagógiai innováció

Részletesebben

INNOVÁCIÓ CÍME: FÜLEMÜLÉK NAPJA

INNOVÁCIÓ CÍME: FÜLEMÜLÉK NAPJA INNOVÁCIÓ CÍME: FÜLEMÜLÉK NAPJA 2010. május 3. BESZÁMOLÓ A BOCSKAIKERTI NÉMETH LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS INTÉZMÉNY ÉS ÓVODA TÉMANAPJÁRÓL Készítette: Pásti József Csaba Bocskaikert,

Részletesebben

Budapest Bank Törõdés Napja

Budapest Bank Törõdés Napja Budapest Bank Törõdés Napja Vállalat neve: Budapest Bank Zrt. Vállalat bemutatása: A Budapest Bank az egyik legelsõ hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre. A magyar bankpiac egyik meghatározó

Részletesebben

Kanizsa LOKÁLPATRIÓTA HETILAP XXVI. évfolyam 34. szám 2014. október 16. Dr. Erdõs László 1. választókerület Balogh László 2. választókerület Szõlõsi Márta 3. választókerület Jerausek István 4. választókerület

Részletesebben

Ökoiskolai jó gyakorlatok gyűjteménye

Ökoiskolai jó gyakorlatok gyűjteménye Ökoiskolai jó gyakorlatok gyűjteménye Ez a gyűjtemény iskolák, magánszemélyek által rendelkezésre bocsátott és az Internetről összegyűjtött, iskolai keretek között működőképes, az ökoiskola szellemiség

Részletesebben

BEFEKTETÉS A TUDATFORMÁLÁSBA AVAGY LEHET-E EGY ÓVODÁS KÖRNYEZETTUDATOS? SZŰCS KRISZTINA 1

BEFEKTETÉS A TUDATFORMÁLÁSBA AVAGY LEHET-E EGY ÓVODÁS KÖRNYEZETTUDATOS? SZŰCS KRISZTINA 1 BEFEKTETÉS A TUDATFORMÁLÁSBA AVAGY LEHET-E EGY ÓVODÁS KÖRNYEZETTUDATOS? SZŰCS KRISZTINA 1 Összefoglalás Az ENSZ tagországok képviselői a 2005 2015 közötti tíz esztendős időszakot a Környezeti Nevelés Évtizedének

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAM

KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAM KÖRNYEZETI NEVELÉSI PROGRAM A világ erőforrásai elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki szükségleteit, de nem elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki mohóságát. 1. JÖVŐKÉP Mahatma Gandhi Napjainkban

Részletesebben

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT BÉKÉS-BIHAR NÉPFŐISKOLAI KOLLÉGIUM SZAKMAI MŰHELYE KÖTEGYÁNBAN

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT BÉKÉS-BIHAR NÉPFŐISKOLAI KOLLÉGIUM SZAKMAI MŰHELYE KÖTEGYÁNBAN E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT BÉKÉS-BIHAR NÉPFŐISKOLAI KOLLÉGIUM SZAKMAI MŰHELYE KÖTEGYÁNBAN Szervező: Kötegyáni Baráti Kör Egyesület - Lakiteleki Népfőiskola kihelyezett tagozata Időpont: 2015.

Részletesebben

A Berzsenyi Dániel Gimnázium Környezeti Nevelési Programja

A Berzsenyi Dániel Gimnázium Környezeti Nevelési Programja 3. melléklet A Berzsenyi Dániel Gimnázium Környezeti Nevelési Programja 1. Helyzetelemzés, helyzetkép: A Berzsenyi jogelődjét 1858. október 4.-én alapították, Pest első állami gimnáziumaként. Az évek során

Részletesebben

a 2009/2010 üzleti évrôl

a 2009/2010 üzleti évrôl a 2009/2010 üzleti évrôl Vállalati Felelôsségvállalás Jelentés Vezérigazgatói köszöntô 2009 után immár második ízben számolunk be a Tesco vállalati felelôsségvállalás jelentésében társadalmi és környezeti

Részletesebben

Napraforgó. A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének kiadványa. Ez történt... Pályázatok Figyelmükbe ajánljuk Kiadványajánló

Napraforgó. A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének kiadványa. Ez történt... Pályázatok Figyelmükbe ajánljuk Kiadványajánló BÉKÉS MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK LAPJA 2011 március Napraforgó A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének kiadványa Ez történt... Pályázatok Figyelmükbe ajánljuk Kiadványajánló BÉKÉS MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK

Részletesebben

Az intézmény ökoiskolai tevékenységének bemutatása

Az intézmény ökoiskolai tevékenységének bemutatása Az intézmény ökoiskolai tevékenységének bemutatása 1. Az intézmény bemutatása 1962 2008-ig: Park Utcai Általános Iskola 7700 Mohács Park u. 1. 2005. 1. Ökoiskola cím 2008. 2. Ökoiskola cím 2008 ban: A

Részletesebben

Képes beszámoló a Mindent tudni akarok 2.0 pályázathoz

Képes beszámoló a Mindent tudni akarok 2.0 pályázathoz NTP-KTMK-12-0095 Maglódi Általános és Vermesy Péter Művészeti Iskola 2234 Maglód Fő utca 1. Képes beszámoló a Mindent tudni akarok 2.0 pályázathoz A pályázat kiírása A programunk célja egyrészt a tanulóink

Részletesebben

Zöld Holnap SZIGORÚBB MAJOMTARTÁS ERDŐTELEPÍTÉS BÓNUSZBÓL BUMERÁNGGAL A SZELEKTÍV GYŰJTÉSÉRT. 2008. december

Zöld Holnap SZIGORÚBB MAJOMTARTÁS ERDŐTELEPÍTÉS BÓNUSZBÓL BUMERÁNGGAL A SZELEKTÍV GYŰJTÉSÉRT. 2008. december ÁRVÍZI TÁROZÓ CIGÁNDON SZÁRAZ LÁBBAL A VÍZALATTI BARLANGBAN KISVONAT ÉS SZAFARI A HORTOBÁGYON LAPÍTSD ÉS HOZD ITALOSKARTONGYŰJTÉS SZIGORÚBB MAJOMTARTÁS ERDŐTELEPÍTÉS BÓNUSZBÓL BUMERÁNGGAL A SZELEKTÍV GYŰJTÉSÉRT

Részletesebben

CSONGRÁD-MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK

CSONGRÁD-MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK CSONGRÁD-MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK IFJÚSÁGI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI TERÜLETEN 2006 Támogatónk az A LEGKÖZÖSEBB ÜGY - A FENNTARTHATÓ FEJLÕDÉS Csongrád-megye civil szervezetei Ifjúsági-, természet-, és környezetvédelmi

Részletesebben

Jövő Hősei Tudományos Verseny felhívás

Jövő Hősei Tudományos Verseny felhívás Jövő Hősei Tudományos Verseny felhívás Tisztelt Pedagógus! A BASF Hungária Kft. partnereivel együttműködve a 2014/2015 tanévben tudományos versenyt hirdet középiskolás diákcsoportok számára. A Jövő Hősei

Részletesebben