Jelen vannak: Árvay Sándor polgármester, Mónokné Horváth Mária Gertrúd, Dr. Bodorkósné Kaszás Ilona és Csáki István képviselő-testületi tagok.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jelen vannak: Árvay Sándor polgármester, Mónokné Horváth Mária Gertrúd, Dr. Bodorkósné Kaszás Ilona és Csáki István képviselő-testületi tagok."

Átírás

1 J e g y z ő k ö n y v : Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 16-án (hétfőn) 18,00 órai kezdettel megtartott rendes üléséről. Az ülés helye: Salomvár önkormányzati épületének helyisége. Jelen vannak: Árvay Sándor polgármester, Mónokné Horváth Mária Gertrúd, Dr. Bodorkósné Kaszás Ilona és Csáki István képviselő-testületi tagok. Távol van igazoltan: Salamon Zoltán képviselő-testületi tag. Valamennyi napirend tárgyalásához tanácskozási joggal meghívottak: Kovács Ildikó aljegyző és Pintér Dezsőné pénzügyi ügyintéző. I. A NAPIREND ELŐTT: Árvay Sándor: Az üdvözlés és a határozatképesség megállapítása után az ülést megnyitja. Ismerteti a napirendi pontokat. A képviselő-testület a javaslat alapján az alábbi napirendi pontokat fogadta el: 1./ Az önkormányzat évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról tájékoztató. 2./ Az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelet módosítása. 3./ Az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek I. félévi teljesüléséről tájékoztatás. 4./ Az Ollár Gasztronóm Bt. szolgáltatási körébe tartozó intézményekben fizetendő térítési díj és rezsiköltség emelésének megtárgyalása.

2 2 5./ Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 7/2007. (IV. 20.) önkormányzati rendelet módosítása. Kovács Ildikó aljegyző 6./ Forgalomtechnikai tükör vásárlásának megtárgyalása. 7./ Csatlakozás a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer évi fordulójához. Kovács Ildikó aljegyző 8./ A helyi önkormányzatok működőképessége megőrzését szolgáló kiegészítő támogatás igénylése. II. A NAPIREND TÁRGYALÁSA: 1./ Az önkormányzat évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról tájékoztató. Árvay Sándor: A napirendi ponthoz kapcsolódó előterjesztést mindenki kézhez kapta. Megkérdezi Pintér Dezsőné pénzügyi ügyintézőt, hogy van-e szóbeli kiegészítése a napirendi ponttal kapcsolatban. Pintér Dezsőné: Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat I. félévre tervezett bevételeinek 63,16%-a, kiadásainak 69,40%-a teljesült, melyeket részletesen tartalmazzák a határozat-tervezet mellékletei. Kiadásaink túlteljesítését a dologi és finanszírozási kiadások teszik ki. Ez a túlteljesítés abból adódik, hogy az adósságrendezés keretében teljesült a folyószámla hitel, illetve a pénzügyi gondnok díját is rendeztük. A bevételi tételek módosítását az előbb említett változások indokolják. Ezen tételek módosított előirányzata a most beterjesztett előirányzat módosítás keretében történik. Árvay Sándor: Megkérdezi, kinek van hozzászólása a napirendi ponttal kapcsolatosan? 79/2013. (IX. 16.) számú önkormányzati határozat Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) az Államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 87. -a alapján Salomvár Község Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) évi gazdálkodásának első félévi helyzetéről szóló tájékoztatót, beszámolót az alábbiak szerint hagyja jóvá.

3 3 1. Az Önkormányzat évi gazdálkodásának első félévi helyzetéről szóló tájékoztató az Önkormányzat, valamint az Önkormányzat költségvetési szervének adatait az Önkormányzat 2/2013 (II.18.) számú költségvetési rendeletében meghatározott címrend szerint tartalmazza. Az Önkormányzat és költségvetési szerve évi költségvetési előirányzatainak első félévi alakulása 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak első félévi teljesítését az alábbiak szerint fogadja el: Adatok eft-ban Előirányzat megnevezése Eredeti előirányzat Módosított előirányzat első félévi teljesítés Teljesítés alakulása (%) Kiadások főösszege ,40 Bevételek főösszege ,16 3. Az Önkormányzat és költségvetési szerve (Területfejlesztési Társulás) évi költségvetési bevételei: a. eredeti előirányzatait, b. a módosított előirányzatokat, c. az első félévi teljesítést, valamint d. a teljesülés alakulását az 1/a. és 1/b. mellékletei bevételi forrásonkénti bontásban tartalmazza. A bevételek forrásonkénti részletezését a 3. pontban meghatározott előirányzatok és teljesítés tagolásban az 1. melléklet tartalmazza az Önkormányzatra összevontan, valamint az Önkormányzat költségvetési szerveire vonatkozóan külön-külön részletezésben is. 4. Az Önkormányzat évi költségvetési kiadásai: a. eredeti előirányzatait, b. a módosított előirányzatokat, c. az első félévi teljesítést, valamint d. a teljesülés alakulását a 2. melléklet kiadási jogcímek szerinti bontásban tartalmazza. 5. Az Önkormányzat működési, fenntartási kiadási előirányzatainak I. félévi teljesítését a Képviselő-testület a következők szerint hagyja jóvá: eft-ban Előirányzat megnevezése Eredeti előirányzat Módosított előirányzat első félévi teljesítés Teljesítés alakulása (%) Működési kiadások, ebből: ,85 % - személyi jellegű kiadások ,32 % - munkaadókat terhelő járulékok ,96 % - dologi jellegű kiadások ,98 % - speciális célú támogatások ,80 % A Képviselő-testület az Önkormányzat és költségvetési szervei működési kiadásainak tejesítését és a teljesítés alakulását kiemelt előirányzatonként a 3., 3/a. és 3/b. mellékletek szerint fogadja el.

4 4 6. Az Önkormányzat kiegyenlítő, függő, átfutó kiadásainak teljesítése -77 e Ft. Kiegyenlítő, függő, átfutó kiadások -77 eft A költségvetési kiadások és bevételek teljesítése szakfeladatonként 7. Az Önkormányzat költségvetésének előirányzatait, előirányzat-teljesítését, a teljesítés alakulását feladatonként (szakfeladatonként), a költségvetés teljesülését a 4. melléklet tartalmazza. A Költségvetési szervek költségvetésének teljesülése 8. Az Önkormányzat költségvetési szerve (Területfejlesztési Társulás) költségvetésének teljesülését feladatonként a 4/a. és a 4/b. melléklet tartalmazza. A tartalék, illetve a hiány/többlet összegének alakulása 9. Az Önkormányzatnál I. félévében költségvetési hiány, többlet nem keletkezett. 2./ Az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II.18.) önkormányzati rendelet módosítása. Árvay Sándor: A rendelet-tervezet ugyancsak kiküldésre került. Megkérdezi Pintér Dezsőné pénzügyi ügyintézőt, hogy van-e szóbeli kiegészítése a rendelet módosításával kapcsolatban. Pintér Dezsőné: Tisztelt Képviselő-testület! Salomvár Község Önkormányzatának évi költségvetése évben még nem került módosításra. Az első félévben bekövetkezett változások és átcsoportosítások indokolják a rendelet módosítását. A tervezett rendeletmódosításra a javaslatot az előterjesztés 1-9. melléklete tartalmazza. Árvay Sándor: Megkérdezi, kinek van hozzászólása a napirendi ponttal kapcsolatosan? A képviselő-testület 4 igen szavazattal a következő rendeletet hozta: 16/2013. (IX. 20.) önkormányzati rendelet Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II. 18.) önkormányzati rendeletét a jegyzőkönyvhöz csatoltak szerint módosítja.

5 5 3./ Az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek I. félévi teljesüléséről tájékoztatás. Árvay Sándor: A napirendi ponthoz kapcsolódó előterjesztést mindenki kézhez kapta. Megkérdezi, van-e kiegészítés, hozzászólás a napirendi ponttal kapcsolatosan? Pintér Dezsőné: Tisztelt Képviselő-testület! Törvényi előírás, hogy az önkormányzatnak a saját bevételeit le kell vezetni. A saját bevételek 53%-a ,- Ft. Salomvár településen a gépjárműadóból ,- Ft, a magánszemélyek kommunális adójából ,- Ft, a telekadóból ,- Ft, illetve a helyi iparűzési adóból ,- Ft folyt be, pótlékból, bírságokból pedig ,- Ft. Az önkormányzat I. félévben hitelt, kölcsönt nem vett fel, nem rendelkezik hitelállománnyal. Árvay Sándor: Megállapítja, hogy további hozzászólás nincsen, így szavazásra teszi fel a napirendi pontot. 80/2013. (IX. 16.) számú önkormányzati határozat Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek I. félévi teljesüléséről szóló tájékoztatót a jegyzőkönyvhöz csatoltak szerint elfogadja. 4./ Az Ollár Gasztronóm Bt. szolgáltatási körébe tartozó intézményekben fizetendő térítési díj és rezsiköltség emelésének megtárgyalása. Árvay Sándor: A napirendi ponthoz kapcsolódó előterjesztést mindenki kézhez kapta. Az augusztus 15-én megtartott testületi ülésen a térítési díj és rezsiköltség emeléssel kapcsolatban megbeszéltek alapján, tárgyalást folytattam Zalacséb polgármesterével, aki szintén magasnak tartotta az emelést. A tárgyalás után jeleztük az Ollár Gasztronóm Bt. felé, hogy az emelés mértékét október 1-től 3,5 %-ban tudjuk elfogadni. A Bt. az előterjesztést ennek megfelelően készítette el. Javasolja a képviselő-testületnek, hogy az előterjesztésnek megfelelően fogadja el az intézményekben fizetendő térítési díj és rezsiköltség emelését. Megkérdezi, kinek van hozzászólása a napirendi ponttal kapcsolatosan?

6 6 81/2013. (IX. 16.) számú önkormányzati határozat Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Ollár Gasztronóm Bt. szolgáltatási körébe tartozó intézményekben fizetendő nyersanyag norma költség emelésére tett javaslatát, október 1. napjától, a jegyzőkönyvhöz csatoltak szerint elfogadja. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy döntéséről értesítse az Ollár Gasztronóm Bt-t, a Zalacsébi Napköziotthonos Óvodát és a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Salomvári tagiskoláját. Határidő: szeptember 30. Kovács Ildikó aljegyző 5./ Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 7/2007. (IV. 20.) önkormányzati rendelet módosítása. Kovács Ildikó: Tisztelt Képviselő-testület! Az Ollár Gasztronóm Bt október 1-jei hatállyal az intézményekben fizetendő térítési díj és rezsiköltség emelését javasolta. A gyermekek napközbeni ellátása keretében biztosított étkeztetések térítési díjának mértékéről a Képviselő-testület, Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzat Képviselő-testületeinek a közös fenntartású intézményekben fizetendő élelmezés nyersanyagköltségeiről és a rezsiköltségről szóló 1/2012. (IV.25.) együttes önkormányzati rendeletben döntött. A rendelet-tervezet alapján a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 7/2007. (IV. 20.) önkormányzati rendelet 1. melléklete tartalmazza a térítési díjakat és a rezsiköltséget és ezzel egyidejűleg javasoljuk az 1/2012. (IV. 25.) együttes önkormányzati rendelet (Salomvár Község vonatkozásában) hatályon kívül helyezését. A 7/2007. (IV. 20.) önkormányzati rendeletben még szerepelt olyan magasabb szintű jogszabályi hivatkozás, mely időközben hatályát vesztette, illetve a gyermekjóléti szolgáltatást, mint alapellátást az önkormányzat a Zalamenti és Őrségi Szociális Alapszolgáltatási Intézménnyel biztosítja. Ezért a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet módosítását javasoljuk. Árvay Sándor: A rendelet-tervezetet mindenki megkapta. Egyetért azzal, hogy a rendelet 1. melléklete tartalmazza a térítési díjakat és a rezsiköltséget. Megkérdezi, hogy a kiadott tervezettel és az elhangzottakkal kapcsolatosan van-e valakinek hozzászólása. A képviselő-testület 4 igen szavazattal a következő rendeletet hozta: 17/2013. (IX. 20.) önkormányzati rendelet Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 7/2007. (IV. 20.) önkormányzati rendeletét a jegyzőkönyvhöz csatoltak szerint módosítja.

7 7 6./ Forgalomtechnikai tükör vásárlásának megtárgyalása. Árvay Sándor: Az előterjesztést mindenki kézhez kapta. Emlékeztetőül szeretné elmondani, hogy már a március 6-i rendes ülésen bejelentést tett arra vonatkozóan, hogy az Ady Endre utca lakói, a balesetek megelőzése érdekében, egy tükröt szeretnének felszereltetni. Az Ady Endre utcából a Dózsa György utcára való balesetmentes kihajtást segítené a tükör felszerelése. Az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblák vásárlásakor a Road-Piktor Kft-nél érdeklődtek, hogy egy forgalomtechnikai tükör beszerzése milyen költségbe kerül. Árajánlatuk szerint 1 db, 60 cm átmérőjű tükör ,- Ft + Áfa, összesen: ,- Ft. Javasolja a képviselő-testületnek a forgalomtechnikai tükör megvásárlását. Megkérdezi, hogy kinek van hozzászólása a napirendi ponttal kapcsolatosan? Csáki István: Csak javasolni tudja a tükör megvásárlását. Tényleg balesetveszélyes az a bizonyos terület. Mónokné Horváth Mária Gertrúd: Ő is javasolja a tükör megvásárlását. Dr. Bodorkósné Kaszás Ilona: Nem egy nagy összegről van szó, főleg, hogy ezzel balesetet lehet elkerülni. Igen veszélyes az a felhajtó. Csak javasolni tudja a tükör megvásárlását. Árvay Sándor: További hozzászólás hiányában szavazásra teszi fel a napirendi pontot. 82/2013. (IX. 16.) számú önkormányzati határozat Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztésben foglaltak alapján engedélyezi (az Ady Endre utcából a Dózsa György utcára történő felhajtáshoz) 1 db Forgalomtechnikai tükör megvásárlását. A képviselő-testület a Forgalomtechnikai tükör beszerzésének költségét az önkormányzat évi költségvetéséből biztosítja. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére. Határidő: szeptember / Csatlakozás a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer évi fordulójához. Árvay Sándor: A napirendi ponthoz kapcsolódó előterjesztést mindenki kézhez kapta. Eddig minden évben csatlakoztunk a Bursa Hungarica pályázathoz. Javasolja a képviselő-testületnek a

8 csatlakozást az idei évben is. Megkérdezi, kinek van hozzászólása a napirendi ponttal kapcsolatosan? 8 83/2013. (IX. 16.) számú önkormányzati határozat Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete csatlakozni kíván a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer évi fordulójához. A képviselő-testület a pályázat évi fordulójának általános szerződési feltételeit elfogadja és kötelezettséget vállal arra, hogy a pályázatok kiírása, elbírálása, és a települési önkormányzat által nyújtott támogatás összegének továbbítása során maradéktalanul az Általános Szerződési Feltételekben foglaltaknak megfelelően jár el. Az önkormányzat kötelezettséget vállal arra, hogy a pályázat évi fordulója keretében a beérkezett pályázatokat és a pályázatokról hozott döntését a internet címen elérhető EPER-Bursa rendszerben rögzíti. A Képviselő-testület nyilatkozik arról, hogy az EPER-Bursa rendszerben általa meghatározott és a pályázóktól bekért, a szociális körülmények igazolására fontosnak tartott nyilatkozatok és mellékletek nem állnak ellentétben a pályázati kiírás feltételeivel. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az Általános Szerződési Feltételek 1. számú mellékletét képező, az önkormányzatnak az ösztöndíjrendszerhez való csatlakozásáról és elektronikus adatbázis használatáról szóló Nyilatkozat aláírására és visszaküldésére. A képviselő-testület egyidejűleg dönt arról, hogy a határozat mellékletét képező tartalommal és formában írja ki az A és B típusú pályázatot. Határidő: október / A helyi önkormányzatok működőképessége megőrzését szolgáló kiegészítő támogatás igénylése. Árvay Sándor: A napirendi ponthoz kapcsolódó előterjesztést mindenki kézhez kapta. Megkérdezi, kinek van hozzászólása, észrevétele a napirendi ponttal kapcsolatosan? Megállapítja, hogy nincs, így szavazásra teszi fel a napirendi pontot.

9 9 84/2013. (IX. 16.) számú önkormányzati határozat Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország évi központi költségvetéséről szóló évi CCIV. törvény valamint a megyei önkormányzati tartalékról, és a helyi önkormányzatok működőképessége megőrzését szolgáló évi kiegészítő támogatásáról szóló 39/2013.(VIII.31.) BM rendelet alapján pályázatot nyújt be a helyi önkormányzatok működőképessége megőrzését szolgáló kiegészítő támogatásra. A képviselő-testület felkéri a polgármestert és a jegyzőt a támogatás benyújtásához szükséges intézkedések megtételére. Határidő: szeptember 30. Gáspárné Tóth Zsuzsanna jegyző Árvay Sándor: Bejelentés hiányában megköszöni a megjelenést, a képviselő-testület rendes ülését 18,55 órakor berekeszti. Kmft. Gáspárné Tóth Zsuzsanna Árvay Sándor Kovács Ildikó jegyző polgármester aljegyző

Készült: Lovászpatona Község Önkormányzati Képviselő-testülete szeptember 24-én 18,00 órai kezdettel megtartott nyilvános testületi üléséről

Készült: Lovászpatona Község Önkormányzati Képviselő-testülete szeptember 24-én 18,00 órai kezdettel megtartott nyilvános testületi üléséről Lovászpatona Község Önkormányzata Lovászpatona, Kossuth tér 2. Szám: 32-11/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Lovászpatona Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2015. szeptember 24-én 18,00 órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kisrécse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én 17. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal helyiségébe,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 13-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-én megtartott üléséről.

Részletesebben

készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén

készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén HATÁROZATOK:

Részletesebben

Jelen vannak: Árvay Sándor polgármester, Mónokné Horváth Mária Gertrúd és Salamon Zoltán képviselő-testületi tagok.

Jelen vannak: Árvay Sándor polgármester, Mónokné Horváth Mária Gertrúd és Salamon Zoltán képviselő-testületi tagok. J e g y z ő k ö n y v : Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 10-én (szerdán) 18,00 órai kezdettel megtartott rendes üléséről. Az ülés helye: Salomvár önkormányzati épületének

Részletesebben

Cseh József polgármester

Cseh József polgármester ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8493 ISZKÁZ Szám: 154/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Iszkáz Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. szeptember 12-én (csütörtök) 18,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 29.-én 19 óra

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek Szám: 178/2013. JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek 2013. február 7-én megtartott együttes üléséről Zalacséb határozatok: Sorszáma Kódja 2/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T G A L G A G U T A 16/2013. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. szeptember 10-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Orgoványi László polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/104-8/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 09. napján 14,00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről 170/16/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről Határozatok: 106/2014. (IX.15.)

Részletesebben

Szám: Nb/56-15/2018. N é m e t b á n y a

Szám: Nb/56-15/2018. N é m e t b á n y a Szám: Nb/56-15/2018. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. szeptember 13. napján 16 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007. november 27. napján 15.30 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 5. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-án (csütörtök) 13: 00 órakor tartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 6-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 99/17/2013.szám. J e g y z ő k ö n y v Készült Ágfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 27-én az Ágfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermében (Ágfalva, Soproni u. 3.) megtartott

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 12/2012. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. október 24-én 18 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t: Az ülés helye: Jelen vannak Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. szeptember 13-án 15,00 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati

Részletesebben

N a p i r e n d. 1./ Helyi Választási Bizottság tagjának és póttagjainak megválasztása Előadó: Fehér Mária címzetes főjegyző HVI vezető

N a p i r e n d. 1./ Helyi Választási Bizottság tagjának és póttagjainak megválasztása Előadó: Fehér Mária címzetes főjegyző HVI vezető JEGYZŐKÖNYV Szám: 9/2014. Készült 2014. szeptember 10-én 18 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen voltak: Szalczer György Völfinger Béla al Forsthoffer

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-6/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Tiszakóród község Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.szeptember 29-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT

Tiszakóród község Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.szeptember 29-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT Tiszakóród község Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.szeptember 29-én tartott ülésének: a.) jegyzőkönyve, b.) rendelete: 9/2014. c.) határozatai: 46-49., d.) tárgysorozata TÁRGYSOROZAT 1.) Beszámoló

Részletesebben

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: a)tájékoztató az I. félévben engedélyezett előirányzatokról és az igényelt támogatásokról b) A 2012. évi költségvetési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 6-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 13-án megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. szeptember 12.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2013. szeptember 12-én 15.00 órakor

Részletesebben

PORPÁC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Porpác, Kossuth Lajos u. 1. M E G H Í V Ó

PORPÁC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Porpác, Kossuth Lajos u. 1. M E G H Í V Ó NAPIREND 16.30 órai kezdettel a Porpáci Hivatalban nyilvános ülést tart, amelyre meghívom. Porpác Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2018. szeptember 25-én (kedden) M E G H Í V Ó q CKO Porpác, 2018.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ignácz József György alpolgármester Bogdán Imre képviselő Orsós József képviselő

Jegyzőkönyv. Ignácz József György alpolgármester Bogdán Imre képviselő Orsós József képviselő Jegyzőkönyv Készült Pálmajor Község Önkormányzat képviselő-testületének 2015. szeptember 7-én az önkormányzat tanácskozó termében megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Pozsonyi Erika polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kisrécse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 6-án 16.30 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal helyisége, Kisrécse,

Részletesebben

14/2018. (IX.05.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 5-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről

14/2018. (IX.05.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 5-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2018. (IX.05.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. szeptember 5-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

136/2016. (IX.29.) Kt. határozat

136/2016. (IX.29.) Kt. határozat 136/2016. (IX.29.) Kt. határozat Nagyszentjános Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. szeptember 29-i testületi ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint fogadja el: 1. A Közösen érted Nagyszentjános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 23/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. október

Részletesebben

Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10. számú JEGYZŐKÖNYVE

Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10. számú JEGYZŐKÖNYVE a Képviselő-testületének 10. számú JEGYZŐKÖNYVE 2015. szeptember 22-én 16.00 órától 17.00 óráig megtartott r e n d k í v ü l i képviselő-testületi üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015.09.22-én

Részletesebben

Ököritófülpös Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én tartott rendes NYÍLT ülésének:

Ököritófülpös Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én tartott rendes NYÍLT ülésének: Ököritófülpös Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete ÖKÖRITÓFÜLPÖS Száma: Ö/515-20/2014./ált. Ököritófülpös Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott rendes NYÍLT

Részletesebben

Készült: Szentkirályszabadja Község Önkormányzat Képviselő-testülete szeptember 27-én órai kezdettel megtartott testületi ülésén.

Készült: Szentkirályszabadja Község Önkormányzat Képviselő-testülete szeptember 27-én órai kezdettel megtartott testületi ülésén. Szentkirályszabadja Község Önkormányzat 8225. Szentkirályszabadja Petőfi u. 12. Szám: 15./2018. Jegyzőkönyv Készült: Szentkirályszabadja Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. szeptember 27-én 17.00

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 29- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 29- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 7/2013. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 29- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 9/2013. (V.2.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról

Részletesebben

Szám: 334-11/2013. N é m e t b á n y a

Szám: 334-11/2013. N é m e t b á n y a Szám: 334-11/2013. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 26. napján 9 órakor megtartott Képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 1/6 oldal Németbánya Község

Részletesebben

Milota községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.szeptember 25-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT

Milota községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.szeptember 25-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT Milota községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.szeptember 25-én tartott ülésének: a.) jegyzőkönyve, b.) rendelete: 7/2014., c.) határozatai:39-41., d.) tárgysorozata TÁRGYSOROZAT 1.) Beszámoló az

Részletesebben

a Csörögi Települési Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete január 30. napján megtartott rendes nyilvános üléséről

a Csörögi Települési Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete január 30. napján megtartott rendes nyilvános üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Csörögi Települési Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. január 30. napján megtartott rendes nyilvános üléséről Tartalmazza: 1-2 /2017.(I.30.) számú határozatokat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető.

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető. Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács 2014. augusztus 28-án (csütörtökön) 16.30 órai kezdettel tartott üléséről. Jelen vannak: Kondor Géza társulás

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület Bakonyszentiván Szám: 17/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Bakonyszentiván Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. szeptember 27-én -án 10 órakor megtartott nyilvános

Részletesebben

Községi Polgármestertől F ü l e s d. T á r g y s o r o z a t

Községi Polgármestertől F ü l e s d. T á r g y s o r o z a t Községi Polgármestertől F ü l e s d 6-7/2009. Fülesd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. szeptember 14-én megtartott nyilvános ülésének a) jegyzőkönyve, b) tárgysorozata, c) rendelete: 13/2009.

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. szeptember 26. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pusztamiskei Családgondozói Feladatellátó Társulás Társulási Tanács 8455 Pusztamiske, Dózsa Gy. u. 26. Szám: 156-3/2014/Kol. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Pusztamiskei Családgondozói Feladatellátó Társulás

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-11/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014.szeptember 10-én (szerdán) 14 00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről R E N D E

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Helye: Domony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. 09.23.-án megtartott testületi ülésén. Polgármesteri Hivatal Domony, Fő út 98. Jelen vannak: jelenléti ív szerint

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 10. számú jegyzőkönyve (2011. SZEPTEMBER 28.) Határozatok: 95/ /2011. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 10. számú jegyzőkönyve (2011. SZEPTEMBER 28.) Határozatok: 95/ /2011. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 10. számú jegyzőkönyve (2011. SZEPTEMBER 28.) Határozatok: 95/2011. 98/2011. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 10/2014. (IX.16.) önkormányzati rendelet az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 27-i ülésére 4. ELŐTERJESZTÉS Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. szeptember 27-i ülésére Tárgy: Csatlakozás a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez Az előterjesztést

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Tóthné Titz Éva aljegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs Vókóné Bognár Ibolya vezető óvónő

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Tóthné Titz Éva aljegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs Vókóné Bognár Ibolya vezető óvónő Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsa 2015. február 10-én 8.30 órai kezdettel tartott üléséről. Az ülés helye: Községháza Szontagh Tamás terme Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános üléséről. 1 Jegyzőkönyv rendkívüli, nyilvános üléséről. Időpont: 2011. október 10. Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u. 39. Jelen vannak: Szavazati joggal meghívottak: Bajkai János polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somló és Vidéke Önkormányzati Társulás Társulási Tanács 8455 Pusztamiske, Dózsa Gy. u. 26. Szám: 242/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somló és Vidéke Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2013.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 1/2014. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 1/2014. (II.10.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről JEGYZŐKÖNYV 1 Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 16-ai üléséről 2 JEGYZŐKÖNYV Készült: Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.március

Részletesebben

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa és Kertészsziget Önkormányzat Napközi Otthonos Óvoda Intézményfenntartó Társulás Pénzügyi Bizottsága Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 713-2/2016. iktatószám 2. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 7-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 26-án megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9. /2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 24-én (hétfő) 17: 00 órakor tartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 7/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. szeptember 13- án 17. 00 órakor a

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2014. NOVEMBER 5-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2014. NOVEMBER 5-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. NOVEMBER 5-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 15/2014. (XI. 06.) önkormányzati rendelet Told Község Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szám: 14/2013.

JEGYZŐKÖNYV. Szám: 14/2013. JEGYZŐKÖNYV Szám: 14/2013. Készült 2013. október 9-én 18 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen voltak: Szalczer György polgármester Völfinger Béla

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÁPRILIS 29-ÉN TARTOTT

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÁPRILIS 29-ÉN TARTOTT Alap község Önkormányzata Alsószentiván Község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. 7012 Alsószentiván, Béke u. 56/a. 25/221-102, 25/220-370 titkar.aphiv@invitel.hu 25/224-501 alsosz@vnet.hu JEGYZŐKÖNYV

Részletesebben

RÖGÖT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Rögöt. Assisi Szent Ferenc u. 2/A. MEGHÍVÓ. Bögöt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017.

RÖGÖT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Rögöt. Assisi Szent Ferenc u. 2/A. MEGHÍVÓ. Bögöt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. NAPIREND ülést tart, amelyre meghívom. (kedden) 15:15 órai kezdettel a Bögöt Község Önkormányzata hivatalos helyiségében Bögöt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. szeptember 26-án MEGHÍVÓ

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr. Szabó Tímea jegyző, Egyedné Kovács Margit pénzügyi főelőadó, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr. Szabó Tímea jegyző, Egyedné Kovács Margit pénzügyi főelőadó, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsa 2017. február 13-án 15.30 órai kezdettel tartott üléséről. Az ülés helye: Községháza Szontágh Tamás terme Jelen

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. szeptember 20-án megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés)

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés) Jegyzőkönyv Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án 10 00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Zöldág János alpolgármester Borsik Imre képviselő

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1. /2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 16-án (kedd) 15: 00 órakor tartott üléséről.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült Szigliget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 7-én 11.30 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a június 28-án tartott rendes nyílt testületi üléséről. Rendelet: 7.;

JEGYZŐKÖNYV. a június 28-án tartott rendes nyílt testületi üléséről. Rendelet: 7.; AKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 6/2017. Ikt. Szám: 509-6/2017/A. JEGYZŐKÖNYV a 2017. június 28-án tartott rendes nyílt testületi üléséről. Határozat: 37.; 38.; 39.; 40.; 41.; 42.;

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Roma Nemzetiségi Önkormányzat Tiszaszentmárton Képviselőtestületének 2016. 05.30. napján 16:00-tól megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 8-11/2016. T Á R G Y S O R O Z

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 42/2017.(III.27.) HATÁROZATA

JEGYZŐKÖNYV. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 42/2017.(III.27.) HATÁROZATA Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-6/2017.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 27-én, 17

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. február 26.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat 2015. február 26-án 18.00 órakor megtartott üléséről.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-i rendkívüli ülésére Tárgy : Csatlakozás a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez Az

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE szeptember 13-án megtartott rendkívüli NYÍLT ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE szeptember 13-án megtartott rendkívüli NYÍLT ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. szeptember 13-án megtartott rendkívüli NYÍLT ülés jegyzőkönyvéhez 106/2018.(IX.13.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról

Részletesebben

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján 19 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján 19 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 129-7/2015. BAKONYKOPPÁNY Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján 19 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8571 Bakonykoppány,

Részletesebben

Szám: 83-8/2016. BAKONYSZÜCS. Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 6. napján 18 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: 83-8/2016. BAKONYSZÜCS. Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 6. napján 18 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 83-8/2016. BAKONYSZÜCS Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 6. napján 18 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testület 8572 Bakonyszücs,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról.

Tartalomjegyzék. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról. Tartalomjegyzék Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2018. szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról. Hat. száma Tartalom Nyílt: 45/2018. (IX.19.) Polgármesteri beszámoló

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Kivonat. Újtikos Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 79/2014. (VIII.29.) számú határozata

Kivonat. Újtikos Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 79/2014. (VIII.29.) számú határozata 79/2014. (VIII.29.) számú határozata Képviselő- testülete megtárgyalta a Javaslat a 2014. évi rendkívüli Önkormányzati Támogatási Igény benyújtására elnevezésű előterjesztést és az alábbi döntést hozta:

Részletesebben

A október 25-én, csütörtökön tartott rendkívüli nyílt testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend:

A október 25-én, csütörtökön tartott rendkívüli nyílt testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend: Pákozd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete A 2012. október 25-én, csütörtökön tartott rendkívüli nyílt testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend: 1. Javaslat és költségvetési szerveinek 2012.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 3-án 15:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: 5 fő képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bakonyság Község Önkormányzata 8557 Bakonyság, Béke u. 14. Szám: 268-3/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyság Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2014. március 5-én 9,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/1/2016. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2016. szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 85-89. 1 TARTALOMJEGYZÉK OK: 85/2016.(IX.15.)

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 130/2015. (X.01.) Önkormányzati számu határozata:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Tömörd Község Önkormányzat 12/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án 11 00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

Készült: A Képviselő-testület október 24-én megtartott rendes üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k

Készült: A Képviselő-testület október 24-én megtartott rendes üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/39-39/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. október 24-én megtartott rendes üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál Miklós polgármester

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 3. napján megtartott képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 3. napján megtartott képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 3. napján megtartott -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 12/2016.(III.03.) Önkormányzati határozat 13/2016.(III.03.)

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/36/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/36/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S 1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/36/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Tapolca Város Német Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. február 18-i nyilvános ülésére. Tárgy: Előadó: Előkészítette: Tapolca

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőnyárád község Önkormányzat Képviselő-testületének a Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében 2014. április 29-én 15,00 órakor megtartott üléséről.

Részletesebben

1. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-i soros ülésére

1. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-i soros ülésére 1. Napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. február 28-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 11/2015. (VIII.07.) önkormányzati rendelete 12/2015. (VIII.07.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült november 29-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselő-testület ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült november 29-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi Képviselő-testület ülésén. Ebergőc község Önkormányzata E B E R G Ő C Kossuth L. u. 16. 9451. (Tel.: 99/380-016) 1-10/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2013. november 29-én az ebergőci Községháza hivatali helyiségében, a helyi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testülete 9165 Rábcakapi, Fő utca 88. Szám: R.104-2/2016.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. április 27-én 16,00

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (6 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (6 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 13/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 05- én 17.15 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester,

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester, Jegyzőkönyv Készült: 2015. május 28-án de: 9,00 órai kezdettel a Nádudvari Polgármesteri Hivatal helyiségében a Nádudvari Mikrotérségi Szociális és Gyermekvédelmi Intézményfenntartó Társulási Tanács tanácsüléséről

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Képviselő-testületeinek 2017. november 24.-én 14 órai kezdettel Segesd községben, az önkormányzat házasságkötő termében megtartott, munkaterv

Részletesebben

Mezőkovácsháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u : 68/ ; : 68/

Mezőkovácsháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u : 68/ ; : 68/ Mezőkovácsháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u. 176. : 68/381-011; : 68/381-656 6/2016. sz. roma önk. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkovácsháza Város Roma Nemzetiségi

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Képviselő-testület május 29.-én megtartott rendes nyilvános üléséről

Jegyzőkönyv a Képviselő-testület május 29.-én megtartott rendes nyilvános üléséről 3. Jegyzőkönyv a Képviselő-testület 2017. május 29.-én megtartott rendes nyilvános üléséről Tartalmazza: 7-10/2017. (V.29.) számú határozatokat Jegyzőkönyv Készült: Csörög Települési Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben