Javaslat a közterületek elnevezésének felülvizsgálatára

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Javaslat a közterületek elnevezésének felülvizsgálatára"

Átírás

1 Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Klimon István alpolgármester Tárgy: Javaslat a közterületek elnevezésének felülvizsgálatára Tisztelt Képviselő-testület! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal (továbbiakban: Kormányhivatal) április 9. napján kelt levelében törvényességi felhívást küldött Kazincbarcika Város Önkormányzata részére közterület elnevezésének felülvizsgálata tárgyában. A felhívás rögzíti, hogy a Kazincbarcikán található Hámán Kató utca, Ifjúmunkás tér, Sallai Imre köz, valamint a Ságvári tér amennyiben a kommunista áldozatvállalás jelképévé vált Ságvári Endréről került elnevezésre közterületek elnevezése sérti a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 14. (2)-(3) bekezdését. Az Mötv. 14. (2) bekezdése értelmében a közterületek, valamint az önkormányzat tulajdonában álló közintézmények nem viselhetik olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, vagy olyan kifejezést vagy olyan szervezet nevét, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal. Az Mötv. 14. (3) bekezdése szerint, ha a helyi önkormányzat döntése során kétség merül fel a tekintetben, hogy a közterület neve megfelel-e a (2) bekezdésnek, arról beszerzi a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalását. A Magyar Tudományos Akadémia elnökének a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmának való megfelelőség vizsgálata szabályairól szóló 19/2015. (X.15.) számú határozata rendelkezik arról az eljárásról, amelyben az MTA kialakítja állásfoglalását. A lefolytatott eljárásokat követően a Magyar Tudományos Akadémia elérhetővé tette az Összefoglaló a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezésekkel összefüggő szakmai vizsgálatáról című dokumentumát. Ebben az Összefoglalóban a Hámán Kató, az Ifjúmunkás, a Sallai Imre, a Ságvári Endre elnevezést nem javasolják. Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete május 16. napján tartott ülésén meghozta a közterületek elnevezésének felülvizsgálatáról szóló 75/2019. (V. 16.) határozatát. A májusi előterjesztés - az alábbiak szerint - részletesen tartalmazta a nevezett közterületek elnevezésével kapcsolatos indokolást: Mivel tudomásunk szerint a Ságvári tér Ságvár községről kapta nevét, így a Ságvári tér elnevezését nem szükséges felülvizsgálni. MTA állásfoglalása alapján ugyanakkor a Ságvári Endre elnevezés sem tiltott, csak nem javasolt.

2 A Hámán Kató és a Sallai Imre elnevezésekről egyébként dokumentumokkal nem rendelkezünk, így nem egyértelmű az eredetük sem, de kialakulásuk egyik történeti magyarázatát az alábbiakban ismertetem. A kazincbarcikai Hámán Kató utca eredeti neve a népnyelvben Kikerics köz volt, amely elnevezését az évelő növényről kapta. A város alapítását követően nem sokkal, egy a városban vendégeskedő olasz származású professzor javaslatára megváltoztatták a közterület elnevezését, amelyet a híres római államférfiről Marcus Porcius Cato Maiorrol Cato (ejtsd: Kátó) utcának neveztek el. Bár a helyi pártbizottság több alkalommal is nemtetszését fejezte ki, az utca neve mégis a régi maradt. Ugyanakkor a népnyelvben az utca névváltozása miatt sokszor előforduló figyelemfelhívó kiszólás Hámmá Cato, nem Kikerics utca okán a Cato (Kátó) és a Hámmá Cato-ból származó Hámán Kató forma keveredett. A nyelvben ehhez hasonló megoldások gyakran megfigyelhetők: így a miért-mér, vagy a mert-mer formáknál példának okáért. Mindemellett a Hámmá kifejezésnél egy másik nyelvi gyöngyszem, a nazálisok intervokális helyzetben történő geminálódása is tetten érhető. Sallai Imre a városba az ötvenes évek közepén Fényeslitke környékéről érkező építő munkás volt, aki a C, a D, illetve az E épületek építésénél tevékenykedett először segédmunkásként, majd tanulmányait követően brigádvezetőként. Tudása és szakmai kompetenciája okán rövid időn belül munkamódszer-átadóként számítottak rá városunk építésénél. Példája kitűnően bizonyítja, hogy szegény, paraszti sorból származva megfelelő alázattal, szorgalommal nincs lehetetlen. Bár az indokolást a fentiek szerint az előterjesztés részletesen tartalmazta, a Képviselő-testület döntését a Kormányhivatal nem fogadta el, tekintettel arra, hogy a határozat nem tartalmazta a Képviselő-testület álláspontjának részletes indokolását, ezért szükséges az előterjesztést újra tárgyalni. Továbbá a MTA nem javasolt besorolási kategóriája a Kormányhivatal tájékoztatása szerint tiltott kategóriaként értelmezendő. Jelen előterjesztés a fenti indokok alapján az alábbiak szerint terjeszti a tisztelt Képviselő-testület elé a közterületek elnevezésére vonatkozó döntési javaslatokat: A Ságvári tér elnevezést nem szükséges felülvizsgálni, mivel tudomásunk szerint a Ságvári tér Ságvár községről kapta nevét. A Sallai Imre köz elnevezéséről Kazincbarcika Város Önkormányzata dokumentumokkal nem rendelkezik, azonban Sallai Imre a városba az ötvenes évek közepén Fényeslitke környékéről érkező építő munkás volt, aki a C, a D, illetve az E épületek építésénél tevékenykedett először segédmunkásként, majd tanulmányait követően brigádvezetőként. Tudása és szakmai kompetenciája okán rövid időn belül munkamódszer-átadóként számítottak rá városunk építésénél. Példája kitűnően bizonyítja, hogy szegény, paraszti sorból származva megfelelő alázattal, szorgalommal nincs lehetetlen. Ez alapján a Sallai Imre köz elnevezést felülvizsgálni nem javasoljuk.

3 Az Ifjúmunkás tér Kazincbarcika városát építő fiataloknak állít emléket. Kazincbarcikát a Fiatalok Városaként emlegették az 1960-as években köszönhetően a betelepülő ipari munkásoknak ben az átlagéletkor nem érte el a 29 évet, 21 ezer főnyi lakosból több mint 5000 óvodáskorú volt. Ez a számadat, valamint a Fiatalok Városa cím alátámasztja az Ifjúmunkás tér elnevezést, hiszen a legtöbb Kazincbarcikára települt lakos fiatal volt és kétkezi munkából élt meg. A Hámán Kató elnevezést a Magyar Tudományos Akadémia nem ajánlja, mert kommunista propagandában gyakran használt neve kapcsolódik XX. századi önkényuralmi rendszer megalapozásához és fenntartásához. A Kormányhivatal álláspontja szerint mindenképpen szükséges felülvizsgálni és a jogszabályokban előírt egyeztetési, tájékoztatási eljárásokat lefolytatni. Tisztelt Képviselő-testület! Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy vitassa meg az előterjesztést, és döntsön a közterületek elnevezésének felülvizsgálatáról! Kazincbarcika, június 20.

4 Határozati javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének./2019. (VI. 20.) határozata közterületek elnevezésének felülvizsgálatáról Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza: 1. A Képviselő-testület egyetért azzal, hogy a Hámán Kató utca közterület elnevezése felülvizsgálatra kerüljön és felkéri a polgármestert, hogy a Képviselő-testület döntéséről, valamint a megtett intézkedésekről tájékoztassa Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt. Felelős: Határidő: Szitka Péter polgármester június 20., illetve értelemszerűen 2. A Képviselő-testület egyetért azzal, hogy a Ságvári tér közterület elnevezést nem szükséges felülvizsgálni, mert Ságvár községről kapta nevét. 3. A Képviselő-testület nem kívánja felülvizsgálni a Sallai Imre köz elnevezést, mivel a Kazincbarcikán élt Sallai Imréről kapta nevét. Sallai Imre a városba az ötvenes évek közepén Fényeslitke környékéről érkező építő munkás volt, aki a C, a D, illetve az E épületek építésénél tevékenykedett először segédmunkásként, majd tanulmányait követően brigádvezetőként. Tudása és szakmai kompetenciája okán rövid időn belül munkamódszer-átadóként számítottak rá városunk építésénél. 4. A Képviselő-testület nem kívánja felülvizsgálni az Ifjúmunkás tér elnevezést, amely Kazincbarcika városát építő fiataloknak állít emléket. Kazincbarcikát a Fiatalok Városaként emlegették az 1960-as években köszönhetően a betelepülő ipari munkásoknak ben az átlagéletkor nem érte el a 29 évet, 21 ezer főnyi lakosból több mint 5000 óvodáskorú volt. Ez a számadat, valamint a Fiatalok Városa cím alátámasztja az Ifjúmunkás tér elnevezést, hiszen a legtöbb Kazincbarcikára települt lakos fiatal volt és kétkezi munkából élt meg.

5 5. A Képviselő-testület a közterületek elnevezésének felülvizsgálatáról szóló 75/2019. (V. 16.) határozatát hatályon kívül helyezi. Dr. Juhász Hajnalka Hatósági és Jogi Osztály, osztályvezető

Javaslat közterület elnevezésével kapcsolatos döntés meghozatalára

Javaslat közterület elnevezésével kapcsolatos döntés meghozatalára Javaslat közterület elnevezésével kapcsolatos döntés meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Ózd, 2016. június 22. Tisztelt Képviselő-testület! A Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző. Szám: /2013. Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról

Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző. Szám: /2013. Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Előterjesztő: Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző Készítette: Jegyzői Iroda Szám: 28.405-2/2013. Tárgy: Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Melléklet: 1 db határozat-tervezet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S utcanevek változtatására

E L Ő T E R J E S Z T É S utcanevek változtatására E L Ő T E R J E S Z T É S utcanevek változtatására Készült: Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 27-i ülésére. Előterjesztő: Stayer László polgármester Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK OKTÓBER 21. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK OKTÓBER 21. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel: 46/520-020 ; Fax: 46/520-021 polg.hiv@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt

Részletesebben

Békés Város Képviselő-testülete március 30-i ülésére

Békés Város Képviselő-testülete március 30-i ülésére Tárgy: A XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető utcanevek átnevezése. Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző dr. Uhrin Anna aljegyző Véleményező bizottság: Valamennyi bizottság Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. április 30-án (csütörtök) 15:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2015. április 30.

Részletesebben

B e s z á m o l ó a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

B e s z á m o l ó a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról B e s z á m o l ó a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Ó z d, 2014. április 24. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településfejl. és Vagyong. O. I. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás

Részletesebben

2013. február Baranya Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály

2013. február Baranya Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály 2013. február Baranya Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Az Mötv. egyes rendelkezései 2012. január 1- jén léptek hatályba. Ezek: Megyei önkormányzat feladat és hatásköre Önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Nagy Nikolett jogi szakreferens. Javaslat

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Nagy Nikolett jogi szakreferens. Javaslat Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Nagy Nikolett jogi szakreferens Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közterület elnevezés, átnevezés és a házszámozás

Részletesebben

JAVASLAT. alpolgármester. önkormányzati rendészet vezetője dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető

JAVASLAT. alpolgármester. önkormányzati rendészet vezetője dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Előterjesztő: Készítette: Klimon István alpolgármester Vincze Csaba önkormányzati rendészet vezetője dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 25-i ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: március 25.

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 25-i ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: március 25. ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. március 25-i ülésére A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2015. március 25. A napirendet tárgyaló ülés: Előterjesztő: Kmetty Károly polgármester Az előterjesztést

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Lőrincz József ingatlan gazd. előadó

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Lőrincz József ingatlan gazd. előadó Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Lőrincz József ingatlan gazd. előadó Tárgy: Javaslat a Kazincbarcika 207/198 hrsz-ú ingatlan bérbeadására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Javaslat. polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető

Javaslat. polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közszolgálati tisztviselőket

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /...(.) önkormányzati rendelete az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /...(.) önkormányzati rendelete az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /...(.) önkormányzati rendelete az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról Ó z d, 2019. június 27. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő:

Részletesebben

egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthet ő elnevezések tilalmával összefüggő módosításáról szóló T/7757. sz.

egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthet ő elnevezések tilalmával összefüggő módosításáról szóló T/7757. sz. L zet: 2012 r, ~' 1 ':. ORSZÁGGYŰ LÉSI KÉPVISEL Ő EGYSÉGES JAVASLA T egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthet ő elnevezések tilalmával összefüggő módosításáról szóló T/7757. sz.

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására 1 Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette:Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

JAVASLAT. a lakásépítés és lakásvásárlás önkormányzati támogatásának rendjéről szóló 15/2010. (IV.16.) rendelet módosítására

JAVASLAT. a lakásépítés és lakásvásárlás önkormányzati támogatásának rendjéről szóló 15/2010. (IV.16.) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. S. Farkas Hajnalka jogi szakreferens JAVASLAT a lakásépítés és lakásvásárlás önkormányzati támogatásának rendjéről szóló 15/2010. (IV.16.) rendelet

Részletesebben

TÁRGY: EGYES ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL ÉS HATÁLYON KÍVÜL

TÁRGY: EGYES ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL ÉS HATÁLYON KÍVÜL ELŐTERJESZTÉS EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. FEBRUÁR 13-AI RENDES NYÍLT ÜLÉSÉRE SORSZÁM:. MELLÉKLETEK: 0 TÁRGY: EGYES ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL ÉS HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSÉRŐL

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: dr. Varga

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/ ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 e-mail: ujszasz@pr.hu Tárgyalja: Minden bizottság E L Ő T E R J E S Z T É S Újszász Város Képviselő-testület 2013. november

Részletesebben

Vámosgyörk Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 9-én órakor tartott üléséről.

Vámosgyörk Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 9-én órakor tartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Helyszín: Vámosgyörk Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 9-én 17.00 órakor tartott üléséről. Vámosgyörki Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozóterem

Részletesebben

JAVASLAT. a helyben központosított közbeszerzésekről szóló 34/2008 (X.30) rendelet módosítására

JAVASLAT. a helyben központosított közbeszerzésekről szóló 34/2008 (X.30) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette:Dr. Piskóthy László főtanácsos JAVASLAT 34/2008 (X.30) rendelet módosítására Kazincbarcika, 2014. december 15 Tisztelt Képviselő-testület! Kazincbarcika

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének Siófok Város Polgármestere 8600 Siófok, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2012. december 07. Dr. Pavlek Tünde jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. VÉLEMÉNYEZÉSRE MEGKAPTA: Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Közbeszerzési Bizottság

ELŐTERJESZTÉS. VÉLEMÉNYEZÉSRE MEGKAPTA: Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Közbeszerzési Bizottság ELŐTERJESZTÉS EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. JANUÁR 24-I RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRE SORSZÁM:. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZŐ IGÉNYBEVÉTELÉRŐL

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Kettinger János polgármester (14:00) Kiss Sándorné alpolgármester (14:20) Vargáné Molnár Márta képviselő (14:00)

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Kettinger János polgármester (14:00) Kiss Sándorné alpolgármester (14:20) Vargáné Molnár Márta képviselő (14:00) Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 11/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 24-én 14.00 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK MÁRCIUS 8-AI

ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK MÁRCIUS 8-AI ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. MÁRCIUS 8-AI RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRE IKT. SZ: 491-3/2016/D. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB II.NAPIREND Tárgy: A telekadóról szóló 15/2015.

Részletesebben

Tárgy: Javaslat az Észak I. gázszállító vezeték elhelyezési bányaszolgalmi jog létesítésével kapcsolatos megállapodások megkötésére

Tárgy: Javaslat az Észak I. gázszállító vezeték elhelyezési bányaszolgalmi jog létesítésével kapcsolatos megállapodások megkötésére Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Lizák János pályázati koordinátor Tárgy: Javaslat az Észak I. gázszállító vezeték elhelyezési bányaszolgalmi jog létesítésével kapcsolatos megállapodások

Részletesebben

Készítette: dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető

Készítette: dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezet megszüntető okiratának

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Soroksár címerhasználati kérelem

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÚJRÓNAFŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. április 20-án megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Újrónafő Község Önkormányzata

Részletesebben

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika legszebb konyhakertje 2016 pályázat meghirdetésére

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika legszebb konyhakertje 2016 pályázat meghirdetésére Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Csurák Zsuzsanna tanácsadó Tárgy: Javaslat Kazincbarcika legszebb konyhakertje 2016 pályázat meghirdetésére Tisztelt Képviselő-testület! Kazincbarcika

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 2. MELLÉKLET: - db

ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 2. MELLÉKLET: - db ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 2. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének.../2017. (.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról szóló 7/2005. (VI. 6.) önkormányzati

Részletesebben

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS Közterület elnevezéséről

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS Közterület elnevezéséről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Közterület

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 23-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám:73/2017. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. március 23-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A korszerű szülészetért és nőgyógyászatért

Részletesebben

Jegyzőkönyv. a Képviselő-testület november 10.-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről

Jegyzőkönyv. a Képviselő-testület november 10.-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről Jegyzőkönyv a Képviselő-testület 2016. november 10.-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről Tartalmazza: 93-98. /2016.(XI.10.) számú határozatokat Jegyzőkönyv Készült: Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 5-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 5-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 5-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Pannon Volán Zrt. beszámolója 2010. évi tevékenységéről Iktatószám:

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Nagy Nikolett jogi szakreferens. Javaslat

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Nagy Nikolett jogi szakreferens. Javaslat Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Nagy Nikolett jogi szakreferens Javaslat kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívüli anyakönyvi eljárásokért fizetendő díjakról szóló 25/2012. (V.

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: P.H. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, október 30.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: P.H. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, október 30. J a v a s l a t az alapvető jogok biztosa és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes ózdi közkifolyókkal kapcsolatos vizsgálatát lezáró jelentésével kapcsolatos állásfoglalás kialakítására

Részletesebben

T E R V E Z E T Előterjesztés a képviselő-testület 2015. március 10-i nyilvános ülésére.

T E R V E Z E T Előterjesztés a képviselő-testület 2015. március 10-i nyilvános ülésére. 1 T E R V E Z E T Előterjesztés a képviselő-testület 2015. március 10-i nyilvános ülésére. Tárgy: A XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető közterületek átnevezése. Előterjesztő: Előkészítette:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 28-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 28-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 28-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft. taggyűlési határozatainak

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX. tv. szerinti 15 éves gördülő fejlesztési terv elfogadására

Tárgy: Javaslat a víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX. tv. szerinti 15 éves gördülő fejlesztési terv elfogadására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Nagy-György Tiborné vezető-főtanácsos Lizák János pályázati koordinátor Tárgy: Javaslat a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. tv. szerinti

Részletesebben

Tárgy: Jelentés Kazincbarcika Városi Önkormányzat Képviselő-testülete lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról

Tárgy: Jelentés Kazincbarcika Városi Önkormányzat Képviselő-testülete lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Jaksa Zsoltné főelőadó Tárgy: Jelentés Kazincbarcika Városi Önkormányzat Képviselő-testülete lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról Tisztelt

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 16-AI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 16-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

Előterjesztés a augusztus 28-án tartandó testületi ülésre

Előterjesztés a augusztus 28-án tartandó testületi ülésre A R N Ó T KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJÉTŐL 3713. Arnót, Petőfi u. 120. Tel: + 36 46/ 500-740 fax: + 36 46/500-749 e-mail: arnot@arnot.hu Ikt. Szám: 2275/3 /2014 Előterjesztés a 2014. augusztus 28-án tartandó

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. JAVASLAT a filmforgatási célú közterület-használatról szóló rendelet alkotására

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. JAVASLAT a filmforgatási célú közterület-használatról szóló rendelet alkotására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: dr. Bányász Csaba jogi szakreferens JAVASLAT a filmforgatási célú közterület-használatról szóló rendelet alkotására Kazincbarcika, 2013. szeptember 2.

Részletesebben

Javaslat informatikai eszközök Ózdi Rendőrkapitányság részére történő térítésmentes tulajdonba adására

Javaslat informatikai eszközök Ózdi Rendőrkapitányság részére történő térítésmentes tulajdonba adására Javaslat informatikai eszközök Ózdi Rendőrkapitányság részére történő térítésmentes tulajdonba adására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Ózd, 2019. szeptember 26.

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Vincze Csaba önkormányzati rendészeti vezető Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 1 Előterjesztő: Készítette: Untenerné Márton Ágnes osztályvezető Tárgy: Javaslat tulajdonosi hozzájárulás megadására a Barcika Príma Kft. számára a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium Szakképző Iskola

Részletesebben

Javaslata Páneurópa Általános Iskolában történő alapfokú művészeti oktatás kiterjesztéséhez szükséges önkormányzati véleményezésre

Javaslata Páneurópa Általános Iskolában történő alapfokú művészeti oktatás kiterjesztéséhez szükséges önkormányzati véleményezésre Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslata Páneurópa Általános Iskolában történő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 7/2018. (I. 25.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. január 25-ei ülésére Tárgy: Beszámoló az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság

Részletesebben

Javaslat a Kazincbarcika 3345/2 hrsz-ú ingatlan értékesítésére

Javaslat a Kazincbarcika 3345/2 hrsz-ú ingatlan értékesítésére Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető igazgató Készítette: Lőrincz József ingatlangazdálkodási előadó Tárgy: Javaslat a Kazincbarcika 3345/2 hrsz-ú ingatlan értékesítésére Tisztelt

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány közterület és házszámozás rendjéről szóló önkormányzati rendelet

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány közterület és házszámozás rendjéről szóló önkormányzati rendelet 3. Napirend közterület elnevezés és házszámozás rendje önkormányzati rendelet 3. Napirend ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány közterület és házszámozás rendjéről szóló önkormányzati rendelet Tisztelt

Részletesebben

a Képviselő-testület június22-én tartandó ülésére

a Képviselő-testület június22-én tartandó ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS JEGYZŐJE. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. június22-én tartandó ülésére Tárgy: Tájékoztatás és intézkedési javaslatok a Pest Megyei Kormányhivatal PE/030/00731-2/2017. számú törvényességi

Részletesebben

Javaslat közterület elnevezésére

Javaslat közterület elnevezésére MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Kvo.: 31442/2007 Mellékletek: - térképszelvények 5 db) Javaslat közterület elnevezésére Összeállította: Ádám Ibolya Osztályvezető Kulturális és Vendégforgalmi Osztály

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 14/2017(I.26.) számú előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: Javaslat a településképi arculati kézikönyv elkészítésének

Részletesebben

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás működéséről

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás működéséről B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás működéséről Előterjesztő: Fidrus Péter alpolgármester Előkészítette: Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS JEGYZŐJÉTŐL

SIMONTORNYA VÁROS JEGYZŐJÉTŐL SIMONTORNYA VÁROS JEGYZŐJÉTŐL 7081 Simontornya, Szent I. kir. u. 1. 74/586-921, fax: 74/586-922 e-mail: simontornya@t-online.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat ingatlanok megvásárlására és kártalanítási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 5-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 5-ei ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 129/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. június 5-ei ülésére Tárgy: Javaslat a ferencvárosi kitüntetések alapításáról és adományozásuk

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Milicz Sándor ügyvezető igazgató Készítette: dr. Zöldi Krisztián jogi előadó

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Milicz Sándor ügyvezető igazgató Készítette: dr. Zöldi Krisztián jogi előadó Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Milicz Sándor ügyvezető igazgató Készítette: dr. Zöldi Krisztián jogi előadó Tárgy: Javaslat könyvvizsgálói feladatok ellátására vonatkozó megbízás meghosszabbítására

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 24. ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 24. ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. május 24. ülésére Iktató szám: 119/2018 Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a Ferencvárosi Szociális

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. április 28-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Tulajdonosi hozzájárulás a Szent Bernadett Tagóvoda fejlesztéséhez

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület december 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület december 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből H a t á r o z a t k i v o n a t Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület 2015. december 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Napirend 1. pontja: 2015. évi költségvetési rendelet II. sz.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 10-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 10-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 181/2015. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. szeptember 10-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Csicsergő Óvoda óvodavezető

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013.május 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013.május 16-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 119/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013.május 16-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Közterületek elnevezése, átnevezése dr. Bácskai

Részletesebben

Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 26-án, 17 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében megtartott üléséről.

Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 26-án, 17 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében megtartott üléséről. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. március 26-án,

Részletesebben

17/2015. (02. 17.) Kt. határozat. 18/2015. (02. 17.) Kt. határozat. 19/2015. (02. 17.) Kt. határozat

17/2015. (02. 17.) Kt. határozat. 18/2015. (02. 17.) Kt. határozat. 19/2015. (02. 17.) Kt. határozat 17/2015. (02. 17.) Kt. határozat a balatonfűzfői 1498/320 és 1498/321 helyrajzi számú ingatlanok értékesítése című napirendet Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 46. (2)

Részletesebben

Beszámoló a közfoglalkoztatás I. félévi működéséről. Az előterjesztés előzetesen egyeztetve: Pénzügyi Osztály osztályvezető

Beszámoló a közfoglalkoztatás I. félévi működéséről. Az előterjesztés előzetesen egyeztetve: Pénzügyi Osztály osztályvezető Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Humán közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a közfoglalkoztatás

Részletesebben

Javaslat kisajátítási eljárások megindítására és ingatlan megvásárlására

Javaslat kisajátítási eljárások megindítására és ingatlan megvásárlására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kisajátítási eljárások megindítására

Részletesebben

14/2018. (IX.05.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 5-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről

14/2018. (IX.05.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 5-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2018. (IX.05.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. szeptember 5-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 17-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 17-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 17-i ülésére Tárgy: Zirci Országzászló Alapítvány támogatási kérelme a Zirc, I. András tér, 431 hrsz-ú ingatlanon a letűnt

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat

Részletesebben

2013. október Baranya Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály

2013. október Baranya Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály 2013. október Baranya Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő módosításáról szóló

Részletesebben

Az összkerék hajtású gépjármű vásárlásáról szóló 253/2014.(XII.18.) határozat ismételt tárgyalása

Az összkerék hajtású gépjármű vásárlásáról szóló 253/2014.(XII.18.) határozat ismételt tárgyalása Az előterjesztés száma: 210/2014. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2015. január 5-én, 18-órakor megtartandó rendkívüli ülésére Az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én tartandó alakuló ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én tartandó alakuló ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-én tartandó alakuló ülésére Az előterjesztés tárgya: A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzat évi közbeszerzési tervének módosítására

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzat évi közbeszerzési tervének módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Lizák János pályázati koordinátor Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzat 2013. évi közbeszerzési tervének módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Alapító Okiratának módosítására

Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Alapító Okiratának módosítására Előterjesztő: Dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke Készítette: Szervezési, Jogi és Pénzügyi Osztály Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Alapító Okiratának módosítására Az államháztartásról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. április 27-én megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Várbalog Község Önkormányzata

Részletesebben

Nagybajom Város Polgármesterétől

Nagybajom Város Polgármesterétől Nagybajom Város Polgármesterétől 7561 Nagybajom., Fő utca 40. 7561 Nagybajom, Pf. 1. 82/ 556-951 Fax : 82/ 556-959 ELŐTERJESZTÉS és előzetes hatástanulmány közterület és házszámozás rendjéről szóló önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Ikt.szám: 131/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Tárgy: Egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító önkormányzati

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Pekáryné Mindszenti Csilla, Előterjeszti:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/26/7/2017. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. június 28-i ülésére Tárgy: A) A Veszprémi Kistérség Többcélú

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 28-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 28-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 28-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Komlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. 2016. évi beszámolójának

Részletesebben

Nettó bérleti díj ,- Ft ,- Ft Összesen ,- Ft ,- Ft

Nettó bérleti díj ,- Ft ,- Ft Összesen ,- Ft ,- Ft Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály Az előterjesztést véleményezte: Ügyrendi

Részletesebben

19. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA ... 13/2013. (X.22.) számú rendelet A közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól

19. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA ... 13/2013. (X.22.) számú rendelet A közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól 19. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 22. napján megtartott soron kívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből... RENDELETEK MUTATÓJA 13/2013.

Részletesebben

J a v a s l a t. a területi nemzetiségi önkormányzatokkal kötött megállapodások felülvizsgálatára

J a v a s l a t. a területi nemzetiségi önkormányzatokkal kötött megállapodások felülvizsgálatára Előterjesztő: Dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke Készítette: Kabinetiroda J a v a s l a t a területi nemzetiségi önkormányzatokkal kötött megállapodások felülvizsgálatára Tisztelt Közgyűlés! A 2011.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 30-án tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 30-án tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 30-án tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: TOP-1.1.3-15 számú, helyi gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 10-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 10-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. december 10-i ülésére Iktató szám: 248/2015. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat 7 tanterem, valamint

Részletesebben

Kazincbarcika, március 22. Szitka Péter. polgármester

Kazincbarcika, március 22. Szitka Péter. polgármester Előterjesztő: Készítette: Tóth Eszter referens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolát és a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolát érintő intézményátszervezés

Részletesebben

Előterjesztés 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 22-i ülésére

Előterjesztés 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 22-i ülésére Előterjesztés 1. 2015. január 22-i ülésére Tárgy: /2015. ( ) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 11/2011. (IV.14.) önkormányzati rendelet módosításáról Az előterjesztést

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/ Fax: 06/

BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/ Fax: 06/ BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. július 24-én megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. rendszerek kialakítása című pályázat benyújtása. házszámozás szabályairól

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. rendszerek kialakítása című pályázat benyújtása. házszámozás szabályairól Községi Önkormányzat Lövő 8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D 57/2014.(VIII.11.) Az ülés napirendi pontjainak elfogadása 58/2014.(VIII.11.) KEOP-2014-4.10.0/N fotovoltaikus

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 117/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Tárgy: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T G A L G A G U T A 6/2015. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. április 14-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Agócs Gábor polgármester, Dr.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 27-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 27-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A települési szilárd hulladék kezelésével (gyűjtésével, elszállításával

Részletesebben

JAVASLAT. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető

JAVASLAT. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjainak megválasztására

Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjainak megválasztására Előterjesztő: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Készítette: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Tárgy: Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjainak

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 15-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 15-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. szeptember 15-i ülésére 175/2016. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A ferencvárosi kitüntetések alapításáról

Részletesebben