No-Mix egy komponenses bracket ragasztó használati utasítása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "No-Mix egy komponenses bracket ragasztó használati utasítása"

Átírás

1 No-Mix egy komponenses bracket ragasztó használati utasítása A NO-MIX egy paszta/folyadék ragasztó fém, műanyag és porcelán barcketek közvetlen ragasztásához. A polymerizáció már a fogon megkezdődik a bracket foghoz való hozzányomásával, így a keverési idő kimarad. Mikor a bracketeket eltávolítjuk a fogó szélesen benyomódik az érintkező felület és a barcket a ragasztó közé. Ezzel elkerülhető a fogzománc megsértése. A fecskendős kiszerelésű bracket ragasztóból nagyon keveset szükséges használni és precízen alkalmazható. Az alap körüli felesleges bracket ragasztó általában nem polymerizálódik, így könnyű eltávolítani. Összetevők Ragasztó paszta: Bis-GMA 22.0% Triethylenglycoldimethacrylat 22.0% Barium Glass..19.0% Pyrogenic Sziliciumdioxid.34.0% Benzoyl Peroxid, stabilizátor..3.0% Aktivátor: Bis-GMA 9.0% Triethylenglycoldimethacrylat 72.0% Barium Glass..10.0% Pyrogenic Sziliciumdioxid..4.0% Amine indító, stabilizátor 5.0% Maró folyadék: O-foszforsav % Biztonsági előírások Maró gél - A maró gél 37.4% O-foszfor savat tartalmaz. Ne kerüljön szembe, a bőrre, szövetekre, a dentinre. Ha mégis érintkezik ezekkel a felületekkel, bő vízzel tisztítsuk meg. Ha szembe kerül, azonnal forduljon orvoshoz! (Paszták és tömő gyanták, MIX rendszer - Kerüljük a hosszú távú és ismételt érintkezést a bőrrel és a lágy szövetekkel, különösen azoknál a pácienseknél, akik allergiásak az akrilra. Mindkét összetevő a tömő gyanta, és a paszták sem kerülhetnek kapcsolatba más anyagokkal a szennyeződés elkerülése végett. Akik allergiásak az akrilra, vagy a dibenzoylperoxid-ra nem kezelhetők ezzel a ragasztóval!)

2 Aktivátor és ragasztó paszta, No-Mix rendszer - Kerüljük a hosszú távú és ismételt bőrrel való érintkezést. Ha bőrre kerül bő vízzel és szappannal mossuk le. A kezeletlen anyagok dermatitist okozhatnak. Jól szellőztetett helységben használjuk. A paszta ne szennyeződjön az aktivátorral! Akik allergiásak az akrilra, vagy a dibenzoylperoxid-ra nem kezelhetők ezzel a ragasztóval! Primer a műanyag bracketekhez - Kerüljük a hosszú távú és ismételt bőrrel való érintkezést. Ha bőrre kerül bő vízzel és szappannal mossuk le. Bőr irritációt okozhat. Jól szellőztetett helységben használjuk. A primert ne tegyük ki napfénynek. Ne tartsuk 25 C / 77 F felett. Porcelán bracketek - Mikor porcelán bracketet ragasztunk, győződjünk meg róla, hogy a bracketek ne érintkezzenek a szemben lévő fogakkal, hogy elkerüljük a kopás/morzsolódás kockázatát. Ha szükséges használjunk harapásemelést. No-Mix és Mix bracket ragasztók: - Gyógyászati termékek, tartsuk őket biztos helyen. Ajánlott tárolási hőmérséklet: 5-15 C/41-59 F a hűtőben. Legkevesebb 30 perccel használat előtt tegyük szobahőmérsékletre. Ez biztosítja, hogy a ragasztó elérje a szobahőmérsékletet (maximum 25 C/77 F). - Használat után azonnal zárjuk le. Ha lejárt ne használjuk fel! - Gyerekektől távol tartandó! Általános használati utasítás 1. Ellenőrizzük a fogfelszínt Ellenőrizzük a ragasztani kívánt fog zománcát, hogy van-e rajta szerkezeti sérülés (barázda, lézió, vagy valami hasonló). Ilyen korábbi sérülés okozhat zománckárosodást a bracket eltávolításakor. Erről a pácienst a kezelés előtt tájékoztatni kell. 2. A fog tisztítása Teljesen meg kell tisztítani a fogfelszínt a ragasztás előtt. Kis ecsettel, vagy gumival és egy speciális prophylactic pasztával, vagy víz és habkő keverékével. Lényeges, hogy a tisztító anyag ne tartalmazzon fluoridot, olajat, vagy zsiradékot, mert ezek akadályozhatják a maró folyadék megfelelő működését. Lassú kézimunka javasolt. 3. Száraz terület A sikeres ragasztás megkívánja a száraz, tiszta és látható felületet. A legtöbb páciensnél a megfelelő száraz területet vatta hengerrel érhetjük el. Ha kiterjedt ragasztásról van szó javasolt a kofferdam használata, a megfelelő szárazság eléréséhez. Különösen igaz ez, ha a páciensnek erősen folyik a nyála, vagy más kellemetlen a munkát akadályozó tényező lép fel. 4. Zománcmaratás A zománc felszínét lemaratjuk a maró géllel. A 20 μm mély réssel rendelkező jellegzetes felszínt a zománc prizma szelektív feloldásán keresztül érjük el. Ez egy megnövelt felszíni területet eredményez a csiszolatlanság következtében, és lehetővé

3 tesz egy célzottabb mechanikai ragasztást. Csak érintsük hozzá a gélt, ne dörzsöljük rá a zománcra. Az ajánlott maratási idő legkevesebb 15 másodperc. Abban az esetben, ha a fogat fluorral kezelték a maratási idő kiterjeszthető legkevesebb 10 másodpercre. Kerüljük, hogy a maró gél az ínyre, a bőrre, a szembe és a dentinre kerüljön. 5. A maró gél maradékának öblítése és a lemart felületek szárítása A maró gél maradékát erős sugarú vízzel le kell öblíteni (legkevesebb 5 másodpercig minden fognál). Ha kombinált víz és levegő fecskendőt használunk a fogak szárításához fontos, hogy a kompresszorból érkező levegő ne tartalmazzon olajat. Bizonytalanság esetén speciális éter alapú szárító anyagot használjunk, vagy módosított szárítót. A sikeres maratás klinikai jellegzetessége, hogy a lemaratott fogak egyenletesen, jegesen fehérek lesznek. A lemart felületet nem szabad megérinteni és tisztán és szárazon kell tartani! 6. Aktivátor alkalmazása Használjunk egy eldobható ecsetet, hogy az aktivátorból egy vékony réteget felvigyünk minden egyes lemart és megszárított fog felszínére és a bracket talpára. A többlet aktivátor a ragasztó hígulását okozhatja, így a bracket elcsúszását és gyenge ragasztást eredményezve. Kerüljük a szennyeződést a ragasztópaszta és az aktivátor között. 7. A bracketek kiválasztása, ragasztása és alkalmazása Használhatunk fém, kerámia és műanyag bracketet. Az alap görbületének illeszkednie kell a ragasztandó fog felszínéhez. 8. Ragasztás műanyag brackettel A Dentaurum által gyártott műanyag bracketekhez szükséges a speciális primert ( ) használni. A primer kémiai ragasztást tesz lehetővé a műanyag bracket és a ragasztó között. Egy kis ecsettel egyenletes és vékony réteget vigyünk fel a primerből a ragasztandó bracket talpára. A legjobb eredmény eléréséhez javasolt a ragasztót 30 másodpercen belül használni. A maximális száradási idő 60 másodperc, melyet nem kell meghaladni. A primert ne tegyük ki közvetlen napfénynek. A maximum tárolási hőmérséklet 25 C / 77 F. Ezek az előírások csak a Dentaurum műanyag bracketjeire vonatkoznak. Ha más gyártó bracketjeihez használja a ragasztót előtte tájékozódjon! Ragasztás porcelán brackettel A szilanizációs folyamatnak köszönhetően a Dentaurum által gyártott porcelán bracketek nagyon sikeresen ragaszthatók. Ajánlott a MIX ragasztót használni a Fascination 2 brcketnél. Ha más gyártó bracketjeihez használja a ragasztót előtte tájékozódjon! Ragasztás koronára, vagy tömésre A kerámia korona megkívánja a kerámia primer használatát: Rely X TM Ceramic Primer. Gyártó: 3M TM Espe TM. Ne marassuk le a koronát! A műanyag koronák nem igényelnek speciális előkészítést, de a Dentaurum speciális primer-je használható. Szintén ne marassuk le a koronát!

4 9. Bracket elhelyezés, ív bekötése Ragasztózzuk be a bracketet és használjunk speciális bracket csipeszt ( ), Illesszük az előkészített zománc felszínhez enyhe nyomással. 15 másodpercen belül ellenőrizzük újra a bracket helyzetét és igazítsuk meg, ha szükséges. Nyomjuk a bracketet a fog felszínéhez, hogy a felesleges ragasztó a széleknél kijöjjön. Az interdentális területen is távolítsuk el a felesleget egy depurátorral ( ), vagy egy speciális eszközzel ( ). Ha a polymerizáció elkezdődött a bracketet nem szabad megérinteni, és a ragasztó zavartalanul eltávolítható. Az ívek behelyezését 10 perccel az utolsó bracket felragasztása után kezdhetjük. 10. Bracket eltávolítása A bracket eltávolítást gondosan kell végezni. A ragasztó maradék eltávolítható depurátorral ( ), vagy finírozóval ( , ) lassú sebességgel száraz munkaterületen folyamatos levegőfújással. A zománcot polírozzuk habkő és víz keverékével. Fluoros kezelés a végső polírozás után ajánlott! - Fém és műanyag bracketek Ajánlatos egy speciális bracket levevő fogót használni ( ) a fém és műanyag bracketek eltávolításához, főként a discovery-hez. Helyezzük a fogó vágó szélét meziálisan/disztálisan, vagy a bracket diagonális sarok pontjaihoz a ragasztott területen a bracket alap és a fogfelszín közé. Ha a fogót enyhén megnyomjuk a bracket leesik a fogról. Semmi esetre se húzzuk! Az ívet még a bracketek leszedése előtt távolítsuk el. Szintén hasznos fogók: , A műanyag kiegészítőt a vágó szélen helyezzük el, vagy a fog csücskénél, miközben a fogómarkolat csőre a ragasztó terület és a brcaket alap között helyezkedik el. Néhányszor egy csavaró mozdulat is segítségünkre lehet. Soha ne húzzuk! Másik alternatíva a Weingart fogó, kimondottan a discovery és a topic brackethez. Ne használjuk discovery bracketnél gyárilag beépített leszedő csatorna nélkül. Fogjuk meg a szárnyakat meziálisan/disztálisan és óvatosan nyomjuk össze őket addig, amíg az alap elenged, így a bracketet egy kis csavaró mozdulattal eltávolíthatjuk. Fascination, Fascination 2, Jewles porcelán bracketekhez ajánlott a Weingart fogó használata ( ). Más eszközök használata bracket eltöréséhez vezethet. Távolítsuk el az ívet. Ahhoz hogy elkerüljük a bracket sérülést tegyünk kék szeparáló gumit a bracketre. Fogjuk meg a bracket alapot meziálisan/disztálisan a Weingart fogóval közvetlenül a fog felszínnél. Nyomás nélkül, enyhe csavarással távolítsuk el a bracketet. Ne húzzuk! Útmutató: Nem megfelelő eltávolítás következtében, bracket törés esetén ajánlatos a kerámia részecskék eltávolítása a ragasztóból bracket levevő fogó, vagy scaler használatával. Ne sértsük meg a zománcot, használjunk védő szemüveget, szívó berendezést. Ha más gyártók porcelán bracketjeit használjuk, kövessük az ő instrukcióikat a bracket eltávolításnál.

5 Tárolás: Ellenőrizze a szavatossági időt a csomagoláson. Ha a ragasztó lejárt, ne használja! Ajánlott tárolási hőmérséklet: 5-15 C között / F hűtőben. Használat előtt 30 perccel vegyük ki a hűtőből a ragasztót, hogy elérhesse a szobahőmérsékletet (maximum: 25 C / 77 F). Használat után azonnal zárjuk vissza. A ragasztó és a ragasztó maradék az általános szeméttel együtt kidobható. Készült:2013

Biztonsági adatlap Címke eltávolító - aerosol

Biztonsági adatlap Címke eltávolító - aerosol Oldal 1 / 10 Biztonsági adatlap Címke eltávolító - aerosol Elkészítés időpontja: 26.05.2009 Verzió: 1.02 Fordítás készült: 2013.05.13. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: CÍMKE

Részletesebben

5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP

5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP 5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2006.05. 25. Dokumentum szám: 05-7376-5 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1/1 PNZ Abbeizer - Maratószer PNZ Magyarország Kft. 2011. július 6. BIZTONSÁGI ADATLAP PNZ ABBEIZER - MARATÓSZER 1. A termék és cég neve A készítmény neve: PNZ ABBEIZER - MARATÓSZER

Részletesebben

SILIKON Oldal: 1 / 12

SILIKON Oldal: 1 / 12 SILIKON Oldal: 1 / 12 BIZTONSÁGI ADATLAP Eredeti kibocsátás dátuma: 2004.04.01. Felülvizsgálat dátuma: 2013.11.04. Verziószám: 1.0 Magyar nyelvű változat kiadása: Budapest, 2014.01.01. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK

Részletesebben

MESTER Erőmester Szerelési Ragasztó

MESTER Erőmester Szerelési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonsági adatlap CMA. kalcium- magnézium- acetát. oldat. Kiadás dátuma: 2013. június 5. 1137 Budapest, Szent István krt. 2. fax: +36 1 209 0067

Biztonsági adatlap CMA. kalcium- magnézium- acetát. oldat. Kiadás dátuma: 2013. június 5. 1137 Budapest, Szent István krt. 2. fax: +36 1 209 0067 Biztonsági adatlap CMA kalcium- magnézium- acetát oldat Kiadás dátuma: 2013. június 5. A készítmény és a vállalat azonosítása Készítmény megnevezése: kalcium- magnézium- acetát oldat Gyártó: Unichem Kft.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP KIWI FRESH FORCE

BIZTONSÁGI ADATLAP KIWI FRESH FORCE 1. KÉMIAI TERMÉK ÉS VÁLLALAT Termék neve : cipőápolószer Cipő frissitó aeroszol Termékkód : TH-SC/38/001.HUN Termék szánva Gyártja : cipő szagtalanító, és frissítő : Royal Sanders Hollandia Szállító :

Részletesebben

oldószermentes,diszperziós ragasztó A terméket nem sorolták be veszélyesként az 1999/45/EK Direktíva és annak módosításai szerint.

oldószermentes,diszperziós ragasztó A terméket nem sorolták be veszélyesként az 1999/45/EK Direktíva és annak módosításai szerint. Mellékletével Magyarország 1. Fejezet Vegyi termék és gyártó azonosítása Terméknév Gyártó SCHÖNOX GmbH AlfredNobelStraße 6 48720 Rosendahl Germany Tel. ++49 (0) 2547 9100 Fax ++49 (0) 2547 910101 Email

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1272/2008/EK rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1272/2008/EK rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1272/2008/EK rendelet szerint) 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 90220 Termék megnevezése: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Oldalszám: 1/5 Verzió:9. 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termék megnevezése: Cikkszám: Anyag/készítmény használata: CAR GLASS POLISH NO9/D30/27103 Tisztítószer járművek üvegeire

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP ÚJ TECHNOKOL RAPID

BIZTONSÁGI ADATLAP ÚJ TECHNOKOL RAPID A kiállítás kelte: 2007. 04. 18. 1. A készítmény neve: BIZTONSÁGI ADATLAP ÚJ TECHNOKOL RAPID Gyártó és forgalmazó cég neve: FERROKÉMIA VEGYIPARI SZÖVETKEZET Cím: 1135 Budapest, Országbíró utca 65. Telefonszám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Xi

BIZTONSÁGI ADATLAP Xi Pasta Abrasiva-Univerzális dörzs wax és karc eltáv. fényez.doc 1. oldal, összesen: 6 BIZTONSÁGI ADATLAP GHS07 Az 1907/2006/EK és kiegészítve a 453/2010/EU rendelet 1.melléklete szerint készült. 1 Anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Forrasztó paszta CHE1406 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 2006/121irányelv,valamint a 1907/2006 EU (REACH), a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint RICOCLEAN ELECTRO-NIC elektronikai tisztító 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

WYNN S Belgium N.v. Industriepark West 46. B-9100 Sint-Niklaas Belgium Tel.: (+32)-3-766.60.20 Fax: (+32) -3-778.16.56

WYNN S Belgium N.v. Industriepark West 46. B-9100 Sint-Niklaas Belgium Tel.: (+32)-3-766.60.20 Fax: (+32) -3-778.16.56 Biztonságtechnikai Adatlap Az Európai Közösség 1907/2206/EK rendelet II. melléklete (Art. 31) Termék neve: Dry Fuel Kibocsátás dátuma: 20.01.2010 Ref. sz.: WNS71854 1. TERMÉK ÉS CÉG AZONOSÍTÓJA Termék

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően

Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően Carlofon Chemie Kft. Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően Üregvédő viasz bázisú, literes Cikkszám:200(barna) Kiállítási dátum: 2007.03.28.

Részletesebben

Biztonsági adatlap (BA-037) 1907/2006/EK rend. II. melléklete szerint

Biztonsági adatlap (BA-037) 1907/2006/EK rend. II. melléklete szerint 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1. Az anyag vagy készítmény azonosítása FIVENOX - B - 50 PR (színezett) BENZOIL-PEROXID PASZTA PIROS 820 1.2. Az anyagok/készítmények felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Első komponens CAS besorolás:25154-52-3 nonyphenol 50-65% ENEICS:246-672-0 C, N, R 22, R 34, R50/53

BIZTONSÁGI ADATLAP. Első komponens CAS besorolás:25154-52-3 nonyphenol 50-65% ENEICS:246-672-0 C, N, R 22, R 34, R50/53 BIZTONSÁGI ADATLAP KIÁLLÍTÁS KELTE: 2008.04.18 1. Készítmény neve: EPOXYL Készítmény típusa: univerzális epoxy ragasztó Gyártó: Przedsiębiorstwo CHEMISTIK S.J., ul. Matejki 33a, 43-600 Jaworzno, Poland

Részletesebben

RAC 180 HIDROPNEUMATIKUS SZEGECSELŐGÉP. 2,4* 6,0** MM-ES SZEGECSEKHEZ (* Nem alumínium, **Csak alumínium)

RAC 180 HIDROPNEUMATIKUS SZEGECSELŐGÉP. 2,4* 6,0** MM-ES SZEGECSEKHEZ (* Nem alumínium, **Csak alumínium) RAC 180 HIDROPNEUMATIKUS SZEGECSELŐGÉP 2,4* 6,0** MM-ES SZEGECSEKHEZ (* Nem alumínium, **Csak alumínium) HASZNÁLATI UTASÍTÁS KARBANTARTÁS FELJEGYZÉSEK FIGYELEM!!! Minden elvégzendő műveletet a biztonsági

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. PROTECT Rágcsálóirtó mini brikett

BIZTONSÁGI ADATLAP. PROTECT Rágcsálóirtó mini brikett BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT Rágcsálóirtó 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: PROTECT

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország Biztonsági adatlap Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Az anyag vagy készítmény azonosítása

Részletesebben

Használati útmutató beépíthető sütőhöz

Használati útmutató beépíthető sütőhöz Használati útmutató beépíthető sütőhöz használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Bízunk benne, hogy a megvásárolt háztartási készülék megfelel majd elvárásainak. Ennek érdekében kérjük

Részletesebben

SELENIA RACING Oldal: 1 / 10

SELENIA RACING Oldal: 1 / 10 SELENIA RACING Oldal: 1 / 10 BIZTONSÁGI ADATLAP Eredeti kibocsátás dátuma: 2003.09.16. Felülvizsgálat dátuma: 2013.11.04. Verziószám: 1.0 Magyar nyelvű változat kiadása: Budapest, 2014.01.01. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK

Részletesebben

MESTER Purhab Tisztító

MESTER Purhab Tisztító (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 9 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/8.2

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/8.2 A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. 1. ANYAG-/ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGMEGNEVEZÉS 1.1 A termék neve: Colorin Epoxy A 1.2 Az anyagok/készítmények felhasználása: Kémiailag ellenálló, vízálló fugák kialakítására

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása: Irritáló, rendkívül gyúlékony elegy.

Biztonsági adatlap. 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása: Irritáló, rendkívül gyúlékony elegy. Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Vazelin olaj CHE1551 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása: Textil és távközlési

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. Összetétel: Kémiai jellemzők: Vizes diszperzió, szervetlen polimer szénhidrogénnel.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. Összetétel: Kémiai jellemzők: Vizes diszperzió, szervetlen polimer szénhidrogénnel. Termék neve: SCHWEGO DUR 8293 (8293) 1/5 Aktualizálás kelte: 2006. 04. 26. 1. A készítmény neve: SCHWEGO DUR 8293 (8293) nyomóhenger tisztító paszta Gyártó cég neve: Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG Címe:

Részletesebben

az 1907/2006/EK (REACH)rendelet szerinti BIZTONSÁGI ADATLAP

az 1907/2006/EK (REACH)rendelet szerinti BIZTONSÁGI ADATLAP sano Bruno s Neve-Neeman Industrial Zone, Hod-Hasharon, 45241 Tel. 972-9-7473222 Fax 972-9-7473233 IZRAEL www.sano.co.il Enterprises Ltd. az 1907/2006/EK (REACH)rendelet szerinti BIZTONSÁGI ADATLAP 1.

Részletesebben

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: Termék neve: PESTSTOP-B 10 EC rovarirtószer

Részletesebben

MESTER 1000 C Hőálló Tömítő

MESTER 1000 C Hőálló Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 8 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 Készült a 2006/1907/EC (R.E.A.Ch.) előírások szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 Készült a 2006/1907/EC (R.E.A.Ch.) előírások szerint BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 A termék kereskedelmi megnevezése: Ypeen Premium, Ypeen 1.2 Termék alkalmazhatósága Rész vagy teljes lenyomatok

Részletesebben

42124 Reggio Emilia, Olaszország Tel.: 06 70 408-3610 Tel.: 00 (39) 0522-517803 Fax: 06 66 400-830

42124 Reggio Emilia, Olaszország Tel.: 06 70 408-3610 Tel.: 00 (39) 0522-517803 Fax: 06 66 400-830 Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: F59 GT Akril Alapozó (Füller) Fekete Termékkód: F59 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Epoxi bázisú gyantával elő-impregnált, pultrudált, kétoldalasan tapadó, karbon-szál lemez

Epoxi bázisú gyantával elő-impregnált, pultrudált, kétoldalasan tapadó, karbon-szál lemez Carboplate Epoxi bázisú gyantával elő-impregnált, pultrudált, kétoldalasan tapadó, karbon-szál lemez ALKALMAZÁSI TERÜLET Az idő és más természeti tényezők által károsított vasbeton szerkezeti elemek javítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint LOCTITE 573 oldal 1 / 9 BA száma : 153496 Felülvizsgálat ideje: 30.05.2015 Nyomtatás ideje: 22.06.2015 Előző verzió kiadása: 11.02.2015 1.1. Termékazonosító LOCTITE

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT BIZTONSÁGI ADATLAP 890 108 7 1/6 A kiállítás időpontja:1997.09.27. Aktualizálás kelte: 2005.04.10.

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT BIZTONSÁGI ADATLAP 890 108 7 1/6 A kiállítás időpontja:1997.09.27. Aktualizálás kelte: 2005.04.10. BIZTONSÁGI ADATLAP 890 108 7 1/6 A kiállítás időpontja:1997.09.27. Aktualizálás kelte: 2005.04.10. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: Féktisztító új (Würth-Bremsenreiniger neu 500 ml) Cikkszám: 890

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Dátum: 2010.03.24. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. A anyag/ készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail:

Részletesebben

ALUMÍNIUM No1 és No.2 (CombiPack 517 601)

ALUMÍNIUM No1 és No.2 (CombiPack 517 601) BIZTONSÁGI ADATLAP Reagens vízvizsgálatra 1907/20066EC. 31. szerint ALUMÍNIUM No1 és No.2 (CombiPack 517 601) Alumínia No.1 reagens (512 580) 1 Termék és gyártó Termék neve : Alumínium No.1 tabletta Termékkód

Részletesebben

Mapefix PE SF. Vegyi rögzítés könnyű terhelésekhez

Mapefix PE SF. Vegyi rögzítés könnyű terhelésekhez Mapefix PE SF Vegyi rögzítés könnyű terhelésekhez European Technical Approval option 7 for non cracked concrete FELHASZNÁLÁSI TERÜLET Mapefix PE SF fém menetes szárak, építőanyagokba való rögzítésére alkalmas

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK és a módosított 44/2000 (XII.27) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK és a módosított 44/2000 (XII.27) EüM rendelet szerint) Termék: Autol BENZIN ADALÉK Oldal: 1/8 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Az anyag vagy készítmény Autol BENZIN ADALÉK azonosítása 1.2 Az anyagok/ készítmények Belsőégésű motorok

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez)

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) A kiállítás kelte: 2011.01.06. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítása A készítmény neve LINX 2500 hígító Száma 2500 A készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap (Veszélyes készítményhez)

Biztonsági adatlap (Veszélyes készítményhez) Brigéciol D-3 Oldal: 1/7 1. A készítmény a gyártó és a forgalmazó azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása Brigéciol D-3 emulziós zsírtalanító 1.2. A készítmény felhasználása Alkalmazható: gépjármű alváz,

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint TEROKAL 9225 SF oldal 1 / 4 Biztonsági adatlap (SDB) száma: SET000882103 Felülvizsgálat ideje: 2010.05.28. Nyomtatás ideje: 2010.05.28. Kereskedelmi

Részletesebben

Termék biztonságtechnikai adatlapja

Termék biztonságtechnikai adatlapja Kiállítás dátuma: 2001. 02. 26. Előző dátum: 1998. 07. 22. 1/5 Termék biztonságtechnikai adatlapja 1. VEGYIPARI TERMÉK ÉS VÁLLALAT AZONOSÍTÓ 1.1 Anyag vagy áru azonosítója Terméknév TS-MOLY HD Szilikonmentes

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK és a módosított 44/2000 (XII.27) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK és a módosított 44/2000 (XII.27) EüM rendelet szerint) Termék: AGIP METALCUT ERF 14 Oldal: 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Az anyag vagy készítmény Agip METALCUT ERF 14 azonosítása 1.2 Az anyagok/ készítmények Fémmegmunkáló

Részletesebben

Biszfenol-Adiglicidil-éter gyanta 25068-38-6 500-033-5-60 < Xi 34/36/38-42/43 B komponens Poliamidpolimerkaptán - - - 80 < C 34-42/43

Biszfenol-Adiglicidil-éter gyanta 25068-38-6 500-033-5-60 < Xi 34/36/38-42/43 B komponens Poliamidpolimerkaptán - - - 80 < C 34-42/43 BIZTONSÁGI ADATLAP (1272/2008/EK rendelet szerint) 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Termékkód: S-211 Termék megnevezése: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék:

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék: 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.04. Aktualizálás kelte: 2012.11.13. (2. változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1/6 PNZ Abbeizer Maratószer Aton-Infra Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP PNZ-ABBEIZER MARATÓSZER

Biztonsági adatlap 1/6 PNZ Abbeizer Maratószer Aton-Infra Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP PNZ-ABBEIZER MARATÓSZER Biztonsági adatlap 1/6 PNZ Abbeizer Maratószer Aton-Infra Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP PNZ-ABBEIZER MARATÓSZER 2005. augusztus 29. Felülvizsgálva: 2009. május 10. 1. A termék és cég neve A készítmény neve:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-37.130K Borhűtő

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-37.130K Borhűtő HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-37.130K Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! 45 TARTALOM 1 BIZTONSÁGI JELZÉSEK... 47 2 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 48 3 A BORHŰTŐ RÉSZEI...

Részletesebben

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LGWA 2 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LGWA 2 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LGWA 2 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP Utolsó módosítás: 2006. 05.09. 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALAT MEGNEVEZÉSE TERMÉKNÉV: LGWA 2 ALKALMAZÁS: Zsír Gyártó/importőr: SKF Maintenance Products Cím:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: A-010 Anyag/készítmény használata Épületvegyészet Szerelőragasztó Gyártó/szállító:

Részletesebben

B I ZTONSÁGI ADAT L AP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XI I.27.) EüM rendelet szerint)

B I ZTONSÁGI ADAT L AP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XI I.27.) EüM rendelet szerint) B I ZTONSÁGI ADAT L AP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XI I.27.) EüM rendelet szerint) 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: 00534 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelet szerint Készítés dátuma:2014.08.01 1 / 11 Felülvizsgálat dátuma/verziószám2014.08.01/5-6hu. 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: Supralux Gemini Tivinil Parketta

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) SELECT SUPER

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) SELECT SUPER BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) SELECT SUPER Kérjük olvassa el az adatlap teljes szövegét. A biztonságtechnikai adatlap fontos környezetvédelmi, egészségvédelmi és toxikológiai információkat tartalmaz

Részletesebben

Közepes viszkozitású epoxigyanta a Mapewrap száraz rendszerű impregnálására

Közepes viszkozitású epoxigyanta a Mapewrap száraz rendszerű impregnálására MapeWrap 31 Közepes viszkozitású epoxigyanta a Mapewrap száraz rendszerű impregnálására ALKALMAZÁSI TERÜLET A Mapewrap 31 a Mapewrap szövetek impregnálására szolgál, amikor a beton és/vagy vasbeton szerkezeti

Részletesebben

Dulux Grunt ICI Paints Hungary Kft. 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP

Dulux Grunt ICI Paints Hungary Kft. 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP ICI Paints Hungary Kft. 1/4 A kiállításának kelte: 2006. 01.19. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Dulux Grunt Vizes mélyalapozó festék Gyártó cég neve:polifarb-pilawa S.A. 08-440 Pilawa ul.przemyslowa

Részletesebben

EUH 208 - Elágazó láncú kalcium-alkil-fenát-ot (Mannich) tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki. EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható.

EUH 208 - Elágazó láncú kalcium-alkil-fenát-ot (Mannich) tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki. EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Kenőanyag

Részletesebben

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.12. Aktualizálás kelte: 2013.09.22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója:

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kiállítás dátuma: 2009.06.30. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Termékkód: A-008 Felhasználási terület: Vegyi anyag építkezéshez,

Részletesebben

SCHÖNOX SU (DARK COLOURED)

SCHÖNOX SU (DARK COLOURED) Mellékletével Magyarország 1. Fejezet Vegyi termék és gyártó azonosítása Terméknév Gyártó SCHÖNOX GmbH AlfredNobelStraße 6 48720 Rosendahl Germany Tel. ++49 (0) 2547 9100 Fax ++49 (0) 2547 910101 Email

Részletesebben

Használati útmutató Jótállási jegy

Használati útmutató Jótállási jegy Használati útmutató Jótállási jegy Kizárólagos forgalmazó: Márkaszerviz: ÉÓ Újvilág Kft. Óramű Kft. 9022 Győr, Árpád u. 93. 1089 Bp., Gaál M. u. 5-7. Tel/Fax: +36-96-517-589 Tel: +36-1-951-3301 E-mail:

Részletesebben

B I ZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2006. november 8. Felülvizsgálat időpontja: 2011. november 8.

B I ZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2006. november 8. Felülvizsgálat időpontja: 2011. november 8. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: 90220 REACH regisztrációs szám: OKBI-VABO/61/2004. 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2009. 01. 05. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: - A termék részletei - Kereskedelmi név: 6.10 ZWALUW MONTAGEFIX-N

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. +44 (0) 1202 876141 (Hétfo - Péntek 09:00-17:30 GMT) (csak munkaidôben)

BIZTONSÁGI ADATLAP. +44 (0) 1202 876141 (Hétfo - Péntek 09:00-17:30 GMT) (csak munkaidôben) Oldalszám: 1/7 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: Termékkód: HU 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

EU-Directive 2001/58 44/2000.(XII.27.)EüM rendelet Kelte: 2007.11.28. Verzió: E01.00 Gyári szám: W89195 Eredeti kelte: 2007.06.01.

EU-Directive 2001/58 44/2000.(XII.27.)EüM rendelet Kelte: 2007.11.28. Verzió: E01.00 Gyári szám: W89195 Eredeti kelte: 2007.06.01. 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA Terméknév : Tisztító adalék, Diesel befecskendező rendszerhez (UNIX: 359557/359602) Kiszerelés: 1 és 5 liter W89195/W89196 Diesel System Purge A termék jellege

Részletesebben

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA Terméknév : Diesel adalék, Diesel cetánszám növelő (359565) Kiszerelés: 125 ml W56817 - Diesel Cetane +Plus+ A termék jellege és alkalmazása: Gyártó : Importáló

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. AMBI-PUR Elektromos légfrissítő, INNOCENCE (INNOCENCE)

BIZTONSÁGI ADATLAP. AMBI-PUR Elektromos légfrissítő, INNOCENCE (INNOCENCE) 1. KÉMIAI TERMÉK ÉS VÁLLALAT AZONOSÍTÓ ADATAI Termék neve: AMBI-PUR Elektromos légfrissítő, INNOCENCE (INNOCENCE) Termékkód Ajánlott felhasználás: Gyártó: Importáló/Forgalmazó : TH-AP/06/007.002 : légfrissítés

Részletesebben

Bondok minden helyzetre

Bondok minden helyzetre Bondok minden helyzetre A 3M ESPE adhezív rendszerei Scotchbond Multi-Purpose univerzális adhezív Single Bond egykomponensű adhezív Prompt L-Pop minden egyben adhezív 3M ESPE Adhezív rendszerek A klasszikus

Részletesebben

1. TERMÉK ÉS CÉG AZONOSÍTÓJA 2. ÖSSZETÉTEL ÉS TÁJÉKOZTATÁS AZ ALKOTÓRÉSZEKRŐL

1. TERMÉK ÉS CÉG AZONOSÍTÓJA 2. ÖSSZETÉTEL ÉS TÁJÉKOZTATÁS AZ ALKOTÓRÉSZEKRŐL Biztonságtechnikai Adatlap 1. TERMÉK ÉS CÉG AZONOSÍTÓJA Termék neve: Termék típusa: FLUX TOLL - fekete (NO CLEAN LR) forrasztástechnikai tartozék Alkalmazás: Forrasztástechnika Cég: AIM Vészhelyzetben:

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Loctite 3450B oldal 1 / 6 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 173256 Felülvizsgálat ideje: 05.11.2010 Nyomtatás ideje: 09.02.2011 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2012. 05. 09. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: AUTOWELD Hideghegesztő B komponens 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

1.4. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel: +36 1 476 6464, +36 80 201 199

1.4. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel: +36 1 476 6464, +36 80 201 199 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Gumi- és külső műanyag impregnáló REACH regisztrációs szám: - előregisztrált, várható regisztrálási idő: ld.3. pont 1.1. Felhasználás: Gumi-

Részletesebben

Használati útmutató. Borhűtő ERC38800WS. http://www.markabolt.hu/

Használati útmutató. Borhűtő ERC38800WS. http://www.markabolt.hu/ Használati útmutató Borhűtő ERC38800WS 1 Önre gondoltunk, amikor megalkottuk ezt a terméket. Üdvözöljük az Electrolux világában! Köszönjük, hogy egy első osztályú Electrolux terméket választott. Az Electrolux

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Oldalszám:1/8 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Z-GREASE LXEP 2 Hivatkozási szám: 755 Anyag/Keverék keverék Az anyag/készítmény felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Savmentes Primer

BIZTONSÁGI ADATLAP Savmentes Primer BIZTONSÁGI ADATLAP Savmentes Primer 1. AZONOSÍTÁS/FORGALMAZÓ: Termék megnevezése: Savmentes primer Forgalmazó: 2M Beauty Kft. H-1056 Budapest, Belgrád rkp.26 Tel: 361-318-1808 Fax: 361-483-1005 www.2mbeauty.hu;

Részletesebben

2015.06.19. Változat:2.0 BIZTONSÁGI ADATLAP. ROVATOXX Rovarirtó porozószer. 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint

2015.06.19. Változat:2.0 BIZTONSÁGI ADATLAP. ROVATOXX Rovarirtó porozószer. 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: ROVATOXX rovarirtó porozószer OTH engedélyszám:

Részletesebben

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Csomagolási forma: Kannás. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63 Tel./Fax +49 (0)2303/95151-0/+49(0)2303-95151-10

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. oldal, összesen: 8 Felülvizsgálat kelte: 2014.02.27. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. 1. Termékazonosító A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Oldal: 1/5 1. Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail: Sürgősségi telefon: Telefon:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1/5 PNZ Arbeitsplatten-Öl Munkalap olaj Aton-Infra Kft.

Biztonsági adatlap 1/5 PNZ Arbeitsplatten-Öl Munkalap olaj Aton-Infra Kft. Biztonsági adatlap 1/5 PNZ Arbeitsplatten-Öl Munkalap olaj Aton-Infra Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP PNZ-ARBEITSPLATTEN-ÖL MUNKALAP OLAJ 2007. február 22. Felülvizsgálva: 2009. február 18. 1. A termék és cég

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Combi DEZ BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2009.02.16. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1.1 Termékazonosító: LCD/TFT tisztító hab CHE1510

Biztonsági adatlap. 1.1 Termékazonosító: LCD/TFT tisztító hab CHE1510 Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: LCD/TFT tisztító hab CHE1510 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása: Antisztatikus

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP RAGACSOS LÉGYPAPÍR készült az 1907/2006/EK REACH és1272/2008/ek rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP RAGACSOS LÉGYPAPÍR készült az 1907/2006/EK REACH és1272/2008/ek rendelet szerint 1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1. Anyag kereskedelmi neve: MUSCOFIX- RAGACSOS LÉGYPAPÍR 1.2. Az anyag megfelelő azonosított felhasználása: rovarok, elsősorban legyek elfogása Ellenjavallt felhasználás:

Részletesebben

PCI SCHWIMMBADFUGE Vegyszerálló epoxigyanta fugahabarcs kerámiaburkolatokhoz, a tartós vízterhelésnek kitett terekben

PCI SCHWIMMBADFUGE Vegyszerálló epoxigyanta fugahabarcs kerámiaburkolatokhoz, a tartós vízterhelésnek kitett terekben MŰSZAKI ADATLAP PCI SCHWIMMBADFUGE Vegyszerálló epoxigyanta fugahabarcs kerámiaburkolatokhoz, a tartós vízterhelésnek kitett terekben Termékismertető: 164 PCI-kiadás: 2000. 03 Fordítás-aktualizálás: 2000.

Részletesebben

Sadolin kertibútor ápoló és tisztító spray

Sadolin kertibútor ápoló és tisztító spray Felülvizsgálat dátuma/revizíó: 2013.07.25. /1-0HU 1 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1907/2006/EK RENDELET, 31. cikke alapján LÁGY VIASZ Első kiadás

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1907/2006/EK RENDELET, 31. cikke alapján LÁGY VIASZ Első kiadás http://www.funkyjunkinteriors.net/2014/03/junky- sawhorse- pipe- lamps- with- chalkboard- shades.html BIZTONSÁGI ADATLAP AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1907/2006/EK RENDELET, 31. cikke alapján LÁGY VIASZ

Részletesebben

KJ 60 HIDROPNEUMATIKUS SZEGECSANYAHÚZÓGÉP M3-M8 SZEGECSANYÁKHOZ HASZNÁLATI UTASÍTÁS KARBANTARTÁS FELJEGYZÉSEK

KJ 60 HIDROPNEUMATIKUS SZEGECSANYAHÚZÓGÉP M3-M8 SZEGECSANYÁKHOZ HASZNÁLATI UTASÍTÁS KARBANTARTÁS FELJEGYZÉSEK KJ 60 HIDROPNEUMATIKUS SZEGECSANYAHÚZÓGÉP M3-M8 SZEGECSANYÁKHOZ HASZNÁLATI UTASÍTÁS KARBANTARTÁS FELJEGYZÉSEK BIZTONSÁGI LÉPÉSEK ÉS ELŐÍRÁSOK FIGYELEM!!! Minden elvégzendő műveletet a biztonsági előírásnak

Részletesebben

Epoxi bázisú gyantával elő-impregnált, pultrudált, kétoldalasan tapadó, karbon-szál lemez

Epoxi bázisú gyantával elő-impregnált, pultrudált, kétoldalasan tapadó, karbon-szál lemez Carboplate Epoxi bázisú gyantával elő-impregnált, pultrudált, kétoldalasan tapadó, karbon-szál lemez ALKALMAZÁSI TERÜLET Az idő és más természeti tényezők által károsított vasbeton szerkezeti elemek javítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/6. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2002. 11. 15. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 20. Módosítás: 2012.06.27. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

1.2 Felhasználás önkötő (kémiai) ragasztó komponensek aktiválása

1.2 Felhasználás önkötő (kémiai) ragasztó komponensek aktiválása EU biztonsági adatlap AdheSE DC Activator Kiállítás dátuma / Referencia 2006. 07. 11. hot Előző változat 2005. 06. 07. Nyomtatás dátuma 2006. 07. 11. lapsz. 1577 Cég Ivoclar Vivadent AG, Bendererstrasse

Részletesebben

A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R mondatok

A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R mondatok A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R mondatok 1 Száraz állapotban robbanásveszélyes 10 Kismértékben tűzveszélyes. 11 Tűzveszélyes. 12 Fokozottan tűzveszélyes. 13 14 Vízzel hevesen reagál.

Részletesebben

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray Adhesive

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 07. 18. Dokumentum szám: 17-9416-3 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray

Részletesebben

POWX410 HU 1 LEÍRÁS... 2 2 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 2 3 JELZÉSEK... 2 4 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 3 5 SPECIÁLIS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...

POWX410 HU 1 LEÍRÁS... 2 2 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 2 3 JELZÉSEK... 2 4 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 3 5 SPECIÁLIS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 1 LEÍRÁS... 2 2 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 2 3 JELZÉSEK... 2 4 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 3 4.1 Munkakörnyezet... 3 4.2 Elektromos biztonság... 3 4.3 Személyi biztonság... 3 4.4 Az elektromos működtetésű

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Készült az 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2006. 04. 03. Verzió száma: 1 Felülvizsgálva: 2009. 05. 21.

Biztonsági Adatlap. Készült az 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2006. 04. 03. Verzió száma: 1 Felülvizsgálva: 2009. 05. 21. Oldal: 1 / 10 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója - 1.1. Az anyag / készítmény azonosítása - Kereskedelmi megnevezés: Mzone elektromos kerékpár akkumulátor - Kémiai megnevezés:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Ionolux Pulver Anyag/készítmény használata Fogászati tömőanyag Gyártó/szállító:

Részletesebben

Termelési adatok. *2. Összetétel/az alkotórészekre vonatkozó adatok Kémiai jellemzés Epoxi gyanta alapú cinkporos festék

Termelési adatok. *2. Összetétel/az alkotórészekre vonatkozó adatok Kémiai jellemzés Epoxi gyanta alapú cinkporos festék Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/7 *1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés Friazinc R Rapid, A komponens Termelési adatok Gyártó/Forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap A 1907/2006/EK (REACH) rendelet II. melléklete és a többszörösen módosított EüM 44/2000. (XII.27.) rendeletnek megfelelően

Biztonsági adatlap A 1907/2006/EK (REACH) rendelet II. melléklete és a többszörösen módosított EüM 44/2000. (XII.27.) rendeletnek megfelelően Biztonsági adatlap A 1907/2006/EK (REACH) rendelet II. melléklete és a többszörösen módosított EüM 44/2000. (XII.27.) rendeletnek megfelelően Alapozó spray szürke Cikkszám:40701 Biztonsági adatlap száma:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK és a módosított 44/2000 (XII.27) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK és a módosított 44/2000 (XII.27) EüM rendelet szerint) Termék: AGIP CORO WMO 8 Oldal: 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Az anyag vagy készítmény Agip CORO WMO 8 azonosítása 1.2 Az anyagok/ készítmények Vízoldható korrózióvédő

Részletesebben

ALL ÁPOLÓ ÉS TISZTÍTÓSZER

ALL ÁPOLÓ ÉS TISZTÍTÓSZER BIZTONSÁGI ADATLAP 1/3 A kiállítás kelte: 2001. április 20. 1. A készítmény neve: ARMOR ALL ÁPOLÓ ÉS TISZTÍTÓSZER Termékleírás: műanyag, gumi, vinil, kikészített bőr és réteges fa egyszerű és biztonságos

Részletesebben

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00

Szükséghelyzet esetén : ETTSz: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2 +36-80 / 20-11-99 (Zöld szám), +36-1 / 476-64-00 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ/FORGALMAZÓ AZONOSÍTÁSA Benzin adalék (UNIX: 359502) Terméknév : W46993 - Injection Power 3 Kiszerelés: 500 ml A termék jellege és alkalmazása: Gyártó : Importáló és forgalmazó :

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. február 12. Felülvizsgálat időpontja: 2008. január 28.

Elkészítés időpontja: 2007. február 12. Felülvizsgálat időpontja: 2008. január 28. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: CATALIZZATORE Termék kód: 4+1 HP 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: térhálósító

Részletesebben