Biztonsági adatlap Címke eltávolító - aerosol

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap Címke eltávolító - aerosol"

Átírás

1 Oldal 1 / 10 Biztonsági adatlap Címke eltávolító - aerosol Elkészítés időpontja: Verzió: 1.02 Fordítás készült: Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: CÍMKE ELTÁVOLÍTÓ AEROSOL 1.1 Felhasználás: Minden anyagról gyorsan eltávolítja a papírcímkét. Mélyen behatol a papír pórusaiba és néhány percen belül semlegesíti a ragasztóanyag hatását. Műanyag címke esetén az aeroszol anyagát a címke és a ragasztott felület közé kell bejuttatni. 1.2 Gyártó cég: AG Termopasty Grzegorz Gąsowski Łapy, ul. Harcerska 8, tel/fax biuro@termopasty.pl 1.3 Importőr/Forgalmazó cég neve: Jet Elektronic Kft Apagy, Nagymező u Tel.: (42) , 20/ Felelős személy elérhetősége: rendeles@jetelektronic.hu Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel.: (36 1) , (36 80) Anyag/keverék osztályzása: F; R11 F+: R12 Xn; R48/20 Xi; R36/38 R43 N; R51/53 Repr.Kat.3; R62 2. A veszély azonosítása Egészségügyi veszélyek: Belégzése ártalmas: súlyos egészségkárosodást okozhat hosszabb időn keresztül való belégzése. Irritálja a szemet és a bőrt. Bőrrel érintkezve allergiás tünetek léphetnek fel. A fertilitásra (fogamzóképességre vagy nemzőképességre) ártalmas lehet.

2 Oldal 2 / 10 Környezetveszély: Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. Fizikai/kémiai veszélyek: Fokozottan tűzveszélyes keverék. Címkézésre vonatkozó előírások: Jelölésköteles készítmény! Címkézési elemek: Veszélyes anyagok: F+ - fokozottan tűzveszélyes Xn ártalmas anyag N környezeti veszély A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R - mondatok: R36/38 Szem- és bőrizgató hatású R43 - Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). R48/20 - Hosszabb időn át belélegezve ártalmas: súlyos egészségkárosodást okozhat. R62 - A fertilitásra (fogamzóképességre vagy nemzőképességre) ártalmas lehet. R51/53 - Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. A veszélyes anyagok biztonságos használatára utaló S - mondatok: S23 - A keletkező gázt/füstöt/gőzt/permetet nem szabad belélegezni (a gyártó határozza meg). S26 - Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. S28 - Ha az anyag a bőrre kerül, bő vízzel és szappannal azonnal le kell mosni. S36/37 - Megfelelő védőruházatot és védőkesztyűt kell viselni. S61 - Kerülni kell az anyag környezetbe jutását. Speciális adatokat kell kérni. (Biztonsági adatlap.) Egyéb veszélyek: Nyomás alatt lévő tartály: óvja a napsugárzástól, és 50 C feletti hőmérséklettől. Ne szúrja ki vagy égesse el, még kiürülése után se. Ne fújja nyílt lángra vagy izzó anyagra. Tartsa távol a gyerekektől. A vonatkozó EU szabályozás és a 44/2000 (XII.27) EÜM rendelet és módosításai szerint: F+ - fokozottan tűzveszélyes Veszélyes összetevők: 3. Összetétel, az alkotórészekre vonatkozó információ Megnevezés Koncentráció % Osztályzás 67/548/EGK CLP osztályzás Veszélyességi osztály és kategória kódok Veszélyt jelző kódok Izopropil-alkohol CAS-szám: EK-szám: Index szám: REACH-szám: 40-50% F; R11 Xi;R36,R67 Tűzvesz. foly.: 2 Szemirritáció: 2 Célszervi toxicitás 3 - egyszeri expozíció H225 H319 H336

3 Oldal 3 / 10 Izomerek keveréke, melynek több, mint 20%-a N-hexán (CAS: ) és izomerjei (2 és 3-metilpentán, dimetil-bután, ciklohexán) Terpentin CAS-szám: EK-szám: Index-szám: REACH-szám Toluol CAS-szám: EK-szám: Index-szám: REACH-szám Drivosol 35D N-bután és propán keverék CAS-szám: és EK-szám: és Index-szám: és REACH-szám 25-35% 15-20% 3-5% 13-15% F; R11 Repro.Cat.3; R62 R10 Xn, R48/20, R65 Xi, R38 N; R51/53, R67 Xn, R48/20, R65 Xi, R36/38, R43 N, R51/53 F; R1 Repro. Cat. 3; R63 Xn, R48/20, R65 Xi, R38 67 F+; R12 Tűzvesz.foly.: 2 Repr. 2 Célszervi toxicitás 2 ismétlődő expozíció Asp. Tox. 1 Bőrirritáció 2 Célszervi toxicitás 3 egyszeri expozíció Krónikus vízi toxicitás 2 Tűzvesz.foly.: 3 Akut toxicitás 4 Akut toxicitás 4 Akut toxicitás 4 Aspirációs veszély 1 Bőrirritáció 2 Szemirritáció 2 Bőrszenzibiláció 1 Krónikus vízi toxicitás 2 Tűzvesz.foly.: 2 Repr. 2 Célszervi toxicitás 2 ismétlődő expozíció Aspirációs veszély 1 Bőrirritáció 2 Célszervi toxicitás 3 - egyszeri expozíció Rendkívül tűzveszélyes gáz 1 H225 H361f H373 H304 H315 H336 H411 H226 H302 H312 H332 H304 H315 H319 H317 H411 H225 H361d H373 H304 H315 H336 H220 A teljes S és R és H-mondatok a 16. szakaszban 4. Elsősegély BELÉGZÉS: - Azonnal szellőztessék ki a helységet. Az érintett személyt vigyük friss levegőre. - Tartós ingerlő hatás, légzési nehézségek esetében, hívjanak orvost! BŐRREL VALÓ ÉRINTKEZÉS: - Mossa le az érintett bőrfelületet bő vízzel. Tartós irritáló érzés estén forduljon orvoshoz.

4 Oldal 4 / 10 SZEMBE JUTÁS: Ha a készítmény a szemet éri, öblítse le vízzel legkevesebb 1 percig. Az öblítést nyitott szemhéjjal kell végezni; ha visel kontaktlencsét, azt előtte el kell távolítani. Tartós ingerlő érzés esetén forduljon orvoshoz. LENYELÉS: Minden körülmények között tilos a hánytatás! Azonnal orvoshoz kell fordulni, és be kell mutatni ezt az adatlapot. LEGFONTOSABB AKUT ÉS KÉSLELTETETT TÜNETEK, ÉS AZOK HATÁSAI: Bőrrel való érintkezés: irritáció, bőrpír, égő érzés, allergiás reakciók Szemmel érintkezve: irritáció, könnyezés, fájdalom Légző rendszer: nyálkahártya irritációja a felső légutakban, álmosság, fejfájás és szédülés. Tápcsatorna: kémiai irritáció a szájban a torokban és a tápcsatorna többi részében 5. Tűzvédelmi eljárás Oltóanyag: A tűzoltáshoz használandó szer, helyzettől függően víz, vízpermet, alkoholálló hab, poroltószer vagy CO2. Biztonsági szempontból alkalmatlan oltóanyag: Vízsugár Tűz esetén keletkező veszélyes bomlástermékek: Fokozottan tűzveszélyes folyadék. A víz hatástalan oltóanyag lehet. A készítmény tartályát vízzel kell hűteni a robbanás megelőzésének érdekében. Az égés során szén-oxidok (CO, CO2) és mérgező gőzök keletkezhetnek. Tűzoltáskor használatos védőruházat: Az előírásoknak megfelelő teljes védőöltözet (szorosan zárt, vegyi anyagoknak ellenálló védőruházat) és külső levegőtől függetlenített légzőkészülék alkalmazandó. Egyéb: Az oltáshoz használt folyadék a csatornahálózatba, vízfolyásokba nem kerülhet. 6. Intézkedések véletlenszerű környezetbe engedés, baleset esetén: SZEMÉLYI INTÉZKEDÉS: Tűzforrást megszüntetni, dohányzás tilos Gondoskodjunk megfelelő szellőztetésről Szembejutás, bőrrel való érintkezés elkerülése, belégzés megakadályozása KÖRNYEZETI INTÉZKEDÉS: Távolítson el a környezetből mindenféle őrizetlen gyújtólángot, vagy bármit, ami gyulladást okozhat. A termék és a belőle származó hulladék élővízbe, talajba és közcsatornába jutását meg kell akadályozni. Amennyiben környezetszennyeződéssel járó esemény következett be, haladéktalanul értesíteni kell az illetékes hatóságot.

5 Oldal 5 / 10 KIÖMLÖTT ANYAG FELTAKARÍTÁSA: A hulladék összegyűjtése, elhelyezése, ártalmatlanítása közben megfelelő egyéni védőeszközök használata szükséges. 7. Kezelés és tárolás Kezelés: Kerülje a szemmel és bőrrel való érintkezést. Tűztől és izzó anyagoktól távol használja. Gőzt nem szabad belélegezni. A szennyezett felületeket vízzel és szappannal meg kell tisztítani. Ügyelni kell a megfelelő szellőztetésre. Ha a szellőzés nem megfelelő, használjon önálló légzőkészüléket. Kövesse az alapvető higiéniai szabályokat étkezés előtt mosson kezet, miután használta a terméket. Na fújja nyílt lángra, vagy izzó anyagra. Tárolás: Tárolja jól szellőző, elektronikusan biztonságos helyen, amely megfelel az érvényes biztonsági és tűzvédelmi előírásoknak. Tartsa távol gyerekektől. 8. Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem: Megelőző előírások: Szellőztesse megfelelően a tároló helyet, vagy a helységet, ahol használja a terméket. Légzőszervi védekezés: normál használat esetén nem szükséges Kezek védelme: normál használat esetén nem szükséges A szem védelme: normál használat esetén nem szükséges Bőrvédelem: normál használat esetén nem szükséges Expozíciós értékek: A szer összetevőinek megengedett munkahelyi határértékei Anyag neve CAS szám TLV TLV-STEL TLV-CL 1. Izopropil-alkohol* mg/m mg/m 3 nem meghatározott 2. Terpentin* mg/m mg/m 3 nem meghatározott 3. Toluol* mg/m mg/m 3 nem meghatározott 4. N-Hexán mg/m 3 nem meghatározott nem meghatározott 5. Propán mg/m 3 nem meghatározott nem meghatározott 6. N-Bután mg/m mg/m 3 nem meghatározott * Terhes vagy szoptató nők nem dolgozhatnak olyan munkakörnyezetben, ahol a szerves oldószerexpozíciós érték a meghaladja a TLV 1/3 részét. Egyéni védekezés, védőeszközök: Nyílt rendszereknél, ahol az anyaggal való érintkezés valószínűsíthető, védőszemüveget, vegyszerálló védőruhát és védőkesztyűt kell viselni.

6 Oldal 6 / 10 Ha az anyaggal való érintkezés csak baleset esetén valószínű, oldalvédelemmel ellátott védőszemüveget kell viselni. Ha az anyag bőrre vagy szembe jutása biztonsággal elkerülhető, egyéb óvintézkedésre nincs szükség. Ha a levegőben az anyag koncentrációja meghaladja a munkahelyen megengedett maximális határértéket, és ez műszaki vagy egyéb eszközökkel nem csökkenthető, jóváhagyott légzésvédelmi eszközt kell használni. 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságok Megjelenés: gáz, színtelen aeroszol formában Szag: jellegzetes ph: nincs adat Forráspont: - Lobbanáspont: nem meghatározott Öngyulladási pont: nem meghatározott Robbanási határok: - Gőznyomás: nincs meghatározva Fajsúly: nincs meghatározva Sűrűség: nincs meghatározva Gőzsűrűség: nincs adat Oldhatóság vízben: nincs meghatározva Párolgási sebesség: nincs meghatározva Illékony vegyületek: - Viszkozitás: nincs meghatározva 10. Stabilitás és reakcióképesség Reakciókészség: nem ismert Kémiai stabilitás: Megfelelő körülmények között való tárolás és használat mellett stabil. Veszélyes polimerizáció nem várható Kerülendő anyagok: Magas hőmérséklet, közvetlen napfény, forró felület és nyílt láng kerülése Nem megfelelő anyagok: Erős oxidáló anyagokkal és savakkal való érintkezés elkerülése Veszélyes bomlástermékek: Szén-oxidok, mérgező gőzök

7 Oldal 7 / 10 Toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Akut toxicitás: Izopropil-alkohol LC50 (belégzés, patkány): 46.5 mg/l/4h LD50 (bőr, nyúl): mg/kg LD50 (orális, patkány): 5045 mg/kg DLL0 (orális, ember): 3570 mg/kg Toluol LC50 (belégzés, patkány) nincs adat LD50 (bőr, nyúl): mg/kg LD50 (orális, patkány): 5000 mg/kg Terpentin LC50 (patkány, belégzés): mg/m 3 (4h) LD50 (patkány, orális) Hexán LD50 (patkány, orális): mg/kg LC50 (belégzés, egér): 5760 mg/kg 11. Toxikológiai információk Propán, szagérzékelési küszöbérték: mg/m 3 Bután, szagérzékelési küszöbérték 6240 mg/m 3 LC50 (patkány, belégzés) mg/m 3 (4h) Irritáció: szem és bőr irritáció Korrózió: nincs Szenzibilizáció: bőrrel való érintkezés túlérzékenységet okozhat Ismételt dózis toxicitás: Álmosságot, vagy szédülést okozhat, belégzése ártalmas, súlyos egészségkárosodást okozhat. Rákkeltő hatás: nincs Mutagenitás: nincs Reprodukciós toxicitás: Feltehetően károsítja a termékenységet Rövid- és hosszú-távú expozíció késleltetett, közvetlen vagy krónikus következménye: Toluol: központi idegrendszer rendellenességei érzelmi zavarok, mozgáskoordinációs zavarok. Okozhat hepatocellularis megbetegedést, bőr kiszáradását, bőrpírt, dermatitist válthat ki. Terpentin: terpentinnel való érintkezés allergiás kontakt dermatitist okozhat, a hosszan tartó expozíció elősegíti a gyulladást a tüdőben és vizeletkiválasztó rendszerben.

8 Oldal 8 / Ökológiai információk Részletes vizsgálatok nem történtek, így pontos adatok nem állnak rendelkezésre. Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. Hexán: Toxicitás halakra: LC50: 4480mg / l Izopropil-alkohol: Toxicitás halakra: P. promelas LC50: 9640 mg/l/96 h. Mérgező hatás gerinctelenekre: Daphnia magna EU50: mg/l/48 h. Toxicitás algákra: Desmodesmus subspicatus IK50:> 1000 mg/l/72 h. Toxicitás baktériumokra: Photobacterium phosphoreum UE50: mg/l/15 min. 13. Ártalmatlanítási szempontok Ne kerüljön feszíni és felszín alatti vizekbe. Ne dobja ki a települési hulladékkal együtt. Gondoskodjon a helyi hatóságok előírásainak betartásáról! A hulladékkód a termék speciális használata miatt csak ajánlás. Más kód alá is besorolható. EU-s besorolási szám: veszélyes anyag tartamú gáz, nyomás alatti tartályban (halogéneket is beleértve) Ártalmatlanítására a 98/2001 ( VI. 15.) Kormányrendelet irányelvei vonatkoznak. Csomagolás kezelése: Fém csomagolóanyag Csomagolóanyagok, amelyek nem tartalmaznak veszélyes anyagot, újrahasznosíthatók. Tisztítatlan palackokat tilos kilyukasztani, szétvágni, vagy hegeszteni. 14. Szállítási információk UN szám: UN 1950 Szállítási veszélyességi osztály: 2.1 Nyomás alatti gázzal csomagolt Csomagolási csoport: - Veszély a környezetre: nem Különös óvintézkedések felhasználók számára: Zárt tartályban, függőleges helyzetben szállítandó. 15. Szabályozási információk A veszélyességi besorolás és címkézés az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete, az Európai Közösség veszélyes anyagokra és veszélyes készítményekre vonatkozó irányelvei (67/548/EGK, 88/379/EGK, 1999/45/EK hatályos változataik), valamint a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet (hatályos változata) szerint:

9 Oldal 9 / 10 Veszélyszimbólum és jel: F+ - fokozottan tűzveszélyes Xn ártalmas anyag N környezeti veszély [52/2000.(XII.27). GM rend.] A készülékben túlnyomás uralkodik. Felnyitni, ütögetni, felszúrni, 50 C feletti hőmérsékletnek, napfénynek, sugárzó hő hatásának kitenni, vagy tűzbe dobni még üres állapotban is tilos! Tilos nyílt lángra vagy bármilyen izzó anyagra permetezni! Tűzforrástól távol tartandó és használata közben tilos a dohányzás! Gyermekek kezébe nem kerülhet. 16. Egyéb információk Ez a biztonsági adatlap a gyártó által rendelkezésre bocsátott dokumentációk alapján, az EU REACH rendeletének 31. cikke és II. melléklete, valamint a veszélyes anyagok és készítmények osztályozására, csomagolására és címkézésére vonatkozó érvényes módosítások alapján készült, és megfelel a évi XXV. törvény a kémiai biztonságról és módosítása valamint vonatkozó rendeletei, 44/2000. (XII. 27.) EüM. rendelet és módosítása a 33/2004. (V.26.) ESZCSM rendelet (a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek részletes szabályairól) előírásainak. Az adatlapot a legjobb tudásunk szerint állítottuk össze, hogy a termék biztonságos szállítását, kezelését és felhasználását segítsük. A közölt adatok csak a megjelölt termékre vonatkoznak. A megadott fizikai-kémiai paraméterek a terméket a biztonsági követelmények szempontjából írják le és nem jelentenek garanciát a termék specifikus jellemzőire, nem képezik termékspecifikáció vagy szerződés tárgyát. A gyártó ill. a forgalmazó nem vállal továbbá felelősséget a nem megfelelő, ill. nem a javasolt célra történő használatból eredő károkért. Az érvényben lévő előírások és rendelkezések betartása, valamint a termék felhasználására vonatkozó ajánlások figyelembevétele a felhasználó kötelessége. Az adatlapon előforduló -H mondatok: H220: Rendkívül tűzveszélyes gáz. H225: Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. H226: Tűzveszélyes folyadék és gőz. H302: Lenyelve ártalmas. H304: Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet. H312: Bőrrel érintkezve ártalmas. H315: Bőrirritáló hatású. H317: Allergiás bőrreakciót válthat ki. H319: Súlyos szemirritációt okoz. H332: Belélegezve ártalmas. H336: Álmosságot vagy szédülést okozhat. H361: Feltehetően károsítja a termékenységet vagy a születendő gyermeket H373: Ismétlődő vagy hosszabb expozíció esetén károsítja a szerveket H411: Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.

10 Oldal 10 / 10 -R mondatok: R36/38 Szem- és bőrizgató hatású R43 - Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). R48/20 - Hosszabb időn át belélegezve ártalmas: súlyos egészségkárosodást okozhat. R62 - A fertilitásra (fogamzóképességre vagy nemzőképességre) ártalmas lehet. R51/53 - Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. -S mondatok: S23 - A keletkező gázt/füstöt/gőzt/permetet nem szabad belélegezni (a gyártó határozza meg). S26 - Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. S28 - Ha az anyag a bőrre kerül, bő vízzel és szappannal azonnal le kell mosni. S36/37 - Megfelelő védőruházatot és védőkesztyűt kell viselni. S61 - Kerülni kell az anyag környezetbe jutását. Speciális adatokat kell kérni. (Biztonsági adatlap.)

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: CHE1559 Kontakt PR 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása: Irritáló, rendkívül gyúlékony elegy.

Biztonsági adatlap. 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása: Irritáló, rendkívül gyúlékony elegy. Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Vazelin olaj CHE1551 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása: Textil és távközlési

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása: Nagyon gyúlékony, irritáló vegyület.

Biztonsági adatlap. 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása: Nagyon gyúlékony, irritáló vegyület. Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Kontakt IPA plus, CHE1541, CHE1557, CHE1587 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1.1 Termékazonosító: LCD/TFT tisztító hab CHE1510

Biztonsági adatlap. 1.1 Termékazonosító: LCD/TFT tisztító hab CHE1510 Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: LCD/TFT tisztító hab CHE1510 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása: Antisztatikus

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása: Az optika, finommechanikai és elektronikus berendezések tisztítása.

Biztonsági adatlap. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása: Az optika, finommechanikai és elektronikus berendezések tisztítása. Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: CHE0114-150, CHE0114-400 Tisztító spray, IPA 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1.1 Termékazonosító: CHE1524,CHE1586, RF 800 folyasztószer

Biztonsági adatlap. 1.1 Termékazonosító: CHE1524,CHE1586, RF 800 folyasztószer Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: CHE1524,CHE1586, RF 800 folyasztószer 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása: Közepes

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: AG Extreme, CHE1589, CHE1591 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása: Az AG Extreme

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Forrasztó paszta CHE1406 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. 06. 01. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 04. 22. Verziószám: 4

Elkészítés időpontja: 2007. 06. 01. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 04. 22. Verziószám: 4 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 11310/04 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.3 (HU) 1 oldal CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A keverék azonosítása: Adatlapszám: 218A-5 Felhasználási

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1436 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1436 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2010. 04. 26. Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT gumiápoló aeroszol 1.2. A keverék megfelelő

Részletesebben

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat.

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 081052 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. tel: (032) 251-36-90. 2. A veszély meghatározása

Biztonsági adatlap. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. tel: (032) 251-36-90. 2. A veszély meghatározása Biztonsági adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: CHE0106-300P, CHE0106-400P Sűrített levegő 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Oldal: 1/5 1. Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail: Sürgősségi telefon: Telefon:

Részletesebben

Veszélyes anyag tartalom CAS szám EINECS szám Megnevezés Koncentráció (%) Veszélyjel R - mondat 1330-20-7 215-535-7 xilol 7 Xn 10-20/21-38

Veszélyes anyag tartalom CAS szám EINECS szám Megnevezés Koncentráció (%) Veszélyjel R - mondat 1330-20-7 215-535-7 xilol 7 Xn 10-20/21-38 A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011. 07. 25. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés 1.1. A készítmény megnevezése: EPAMIN CINKPOROS

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fehér szórózsír PTFE-vel 400ml Felülvizsgálva: 2015.04.24 Dátum: 2007.07.08. Verzió: 2 Oldal: 5/5

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fehér szórózsír PTFE-vel 400ml Felülvizsgálva: 2015.04.24 Dátum: 2007.07.08. Verzió: 2 Oldal: 5/5 1. szakasz:az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója 1.1 Kereskedelmi elnevezés: Cikkszám: LOS 444 1.2 Felhasználási terület Kenőanyag 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2142 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 04. 11. Oldalszám: 1/11

Biztonsági adatlap Azonosító: 2142 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 04. 11. Oldalszám: 1/11 Kiadás: 2012. 04. 11. Oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: KENTAUR műszerfalápoló aeroszol (új autó) 1.2. A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Telefon: (36) 80/201-199 (36-1-) 476-6464 Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: ZÁROLAJZÓ-JÉGOLDÓ Felhasználási terület: Karbantartás Gyártó és forgalmazó cég: AUTÓ MOBIL

Részletesebben

1.1 A készítmény neve: PLASTI DIP Spray (minden szín)

1.1 A készítmény neve: PLASTI DIP Spray (minden szín) Termék szám:18 1/6 1.Az anyag/készítmény és vállalkozás azonosítása 1.1 A készítmény neve: A készítmény felhasználása: Multifunkcionális gumibevonat. Fémre, fára, üvegre, gumira, betonra, műanyagra, kötélre,

Részletesebben

2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, az EU, a 44/2000.(XII. 27.) EüM rendelet szerint: Veszélyjel: F Xn

2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, az EU, a 44/2000.(XII. 27.) EüM rendelet szerint: Veszélyjel: F Xn 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Kiállítás kelte: 2006. 10. 01. Aktualizálás kelte: 2012. 08. 01. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Észter hígító Kiszerelés:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0318 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0318 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 04. 25 Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT szilikon aeroszol 1.2.A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap Szilikon paszta H

Biztonsági adatlap Szilikon paszta H Biztonsági adatlap Szilikon paszta H Elkészítés időpontja: 26.04.2005 Felülvizsgálat időpontja: 19.07.2012 Verzió: 1.04 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: 1.1 Felhasználás: hővezető

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Oldal: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: KONTAKTUS TISZTÍTÓ 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1.2. Felhasználás: A RENOVA kádfelújító zománc A komponensével együtt tűzi-zománc kádak és zuhanytálcák felújító festésére alkalmas

1.2. Felhasználás: A RENOVA kádfelújító zománc A komponensével együtt tűzi-zománc kádak és zuhanytálcák felújító festésére alkalmas A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011.01.24. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés 1.1. A készítmény megnevezése: RENOVA kádfelújító

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd Kiállítás dátuma: 2007.05.16. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 896724 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75 A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemipur S 75 habzó savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

Anti-Seize-Thermo-Spray Felülvizsgálva: 2015.05.12 Dátum: 2011.01.20 Verzió: 2 Oldal: 1/5

Anti-Seize-Thermo-Spray Felülvizsgálva: 2015.05.12 Dátum: 2011.01.20 Verzió: 2 Oldal: 1/5 Dátum: 2011.01.20 Verzió: 2 Oldal: 1/5 1. szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Anti-Seize-Thermo-Spray Cikkszám: LOS 430 1.2 Felhasználási

Részletesebben

SILICONE SPRAY. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse 154 22880 Wedel/Hamburg Tel. +49 (0)4103 1211 110 Fax. +49 (0)4103 1211 116

SILICONE SPRAY. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse 154 22880 Wedel/Hamburg Tel. +49 (0)4103 1211 110 Fax. +49 (0)4103 1211 116 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 896663 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemicid SP 2000 Plus savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Xi

BIZTONSÁGI ADATLAP Xi Pasta Abrasiva-Univerzális dörzs wax és karc eltáv. fényez.doc 1. oldal, összesen: 6 BIZTONSÁGI ADATLAP GHS07 Az 1907/2006/EK és kiegészítve a 453/2010/EU rendelet 1.melléklete szerint készült. 1 Anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1248 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1248 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2010. 05. 25. Oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT jégmentesítő aeroszol 1.2. A keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: Moje Auto MOTO STARTER hidegindító spray Változat: H1 Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte Honosítás kelte:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1103 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1103 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2015. 06. 01. Oldalszám: 1/12 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: KENTAUR téli szélvédőmosó 19 C 1.2. Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. SWISSVAX Motor Shine

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. SWISSVAX Motor Shine Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.12. Aktualizálás kelte: 2013.09.22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó és az 1999/45/EG direktíva szerint: Veszélyes keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó és az 1999/45/EG direktíva szerint: Veszélyes keverék 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2007.07.05. Az aktualizálás kelte: 2014.01.31.(1.2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint SZAKASZ 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. AZ ANYAG/KEVERÉK Kereskedelmi név Biotoll Ratimor Rágcsálóirtó pép 1.2. AZ ANYAGOK VAGY KÉSZÍTMÉNYEK FELHASZNÁLÁSI TERÜLETE Felhasználási

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Kiállítás dátuma: 1998.01.21. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap A kiállítás kelte: 2012.02.20. A felülvizsgálat kelte: 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap 1.1.

Részletesebben

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545 Kiállítás kelte: 2010-12-02 B i z t o n s á g i a d a t l a p A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint GHS / CLP Módosítva: 2010-12-02 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító:

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó cég: Cím: Telefon: Fax: Forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Sürgősségi telefon: AUTÓ MOBIL VEGYI Kft. 6727 Szeged, Acél u.

Részletesebben

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Csomagolási forma: Kannás. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63 Tel./Fax +49 (0)2303/95151-0/+49(0)2303-95151-10

Részletesebben

Pannoncolor Kft. Művész terpentin A dokumentum 7 oldalt tartalmaz.

Pannoncolor Kft. Művész terpentin A dokumentum 7 oldalt tartalmaz. Elkészítés dátuma: 2001.05.30. Felülvizsgálva: 2013.07.18. Verziószám: 4. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag és a vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Művész terpentin Termék cikkszáma:

Részletesebben

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 1. Anyag / készítmény és a vállalkozás azonosítása 1.1 A készítmény megnevezése: FACTOR AQUA IMPREGNÁLÓ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. A felülvizsgálat kelte: 2012.03.23. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL Készítés dátuma: 2015.03.16. Verzió szám: 3 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.05.15. Verzió: 3 Oldal: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Cink spray 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.11.11. Verzió: 2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Elektromos tisztító 400 ml Cikkszám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Dátum: 2010.03.24. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. A anyag/ készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Doma Szenzitív Mosópor

BIZTONSÁGI ADATLAP. Doma Szenzitív Mosópor 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Készítmény neve: Doma Szenzitív Mosópor Származási hely: Magyarországi forgalmazó: A termék rendeltetése: Kereskedelmi név: EU Santé Magyarország

Részletesebben

FÉKTISZTÍTÓ ÉS ZSÍRTALANÍTÓ FOLYADÉK. 1. Szakasz : Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító :

FÉKTISZTÍTÓ ÉS ZSÍRTALANÍTÓ FOLYADÉK. 1. Szakasz : Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító : B I Z T O N S Á G I az 1907/2006/EK rendelet szerint A D A T L A P FÉKTISZTÍTÓ ÉS ZSÍRTALANÍTÓ FOLYADÉK 4.2 verzió Kiadás kelte : 2012. 01. 05. Felülvizsgálat időpontja : 2012. 12. 03. Oldalszám : 1/14

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 896717 MANNOL

Részletesebben

MOSQUITOX 1 ULV Forte

MOSQUITOX 1 ULV Forte BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV Forte SZÚNYOGIRTÓ SZER Készítés dátuma: 2014.05.05. Verzió szám: 2 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása

Részletesebben

108-65-6 203-603-9 Metoxipropilacetát 15. 110-19-0 203-745-1 Izobutilacetát 13

108-65-6 203-603-9 Metoxipropilacetát 15. 110-19-0 203-745-1 Izobutilacetát 13 A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. A felülvizsgálat kelte: 2012.03.05. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1598 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1598 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2009. 03. 31. Oldalszám: 1/14 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: MAESTRO akrilfesték világító sárga 1026 aeroszol 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2010. 10. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 10. 20. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2010. 10. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 10. 20. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Zsírtalanító

Részletesebben

SILIKON Oldal: 1 / 12

SILIKON Oldal: 1 / 12 SILIKON Oldal: 1 / 12 BIZTONSÁGI ADATLAP Eredeti kibocsátás dátuma: 2004.04.01. Felülvizsgálat dátuma: 2013.11.04. Verziószám: 1.0 Magyar nyelvű változat kiadása: Budapest, 2014.01.01. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK

Részletesebben

PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER

PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Az anyag és készítmény azonosítása: PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A termék neve: hidegködképző

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint KLIMATISZTÍTÓ SPRAY

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint KLIMATISZTÍTÓ SPRAY 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 089376410 MSDS-Identcode : 10014588 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.30. Aktualizálás kelte: 2013.08.01. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék:

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék: 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.04. Aktualizálás kelte: 2012.11.13. (2. változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 23. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 23. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gyomirtó permetezőszer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Ködölő hígító

BIZTONSÁGI ADATLAP Ködölő hígító Ködölő hígító Oldal 1 ennek 12 BIZTONSÁGI ADATLAP Ködölő hígító 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kiadás dátuma 18.03.2014 1.1. Termékazonosító Termék neve Szinonimák REACH

Részletesebben

Változat: 3 Felülvizsgálat: 2013. 06. 03. Kibocsátás kelte: 2008. 07. 02. Oldal: 1/(12)

Változat: 3 Felülvizsgálat: 2013. 06. 03. Kibocsátás kelte: 2008. 07. 02. Oldal: 1/(12) Változat: 3 Felülvizsgálat: 2013. 06. 03. Kibocsátás kelte: 2008. 07. 02. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

: S.C. Johnson Kft Hungary - 1124 Budapest Apor Vilmos tér 6

: S.C. Johnson Kft Hungary - 1124 Budapest Apor Vilmos tér 6 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító : Glade by Brise Automatic Spray automata légfrissítő Levendula és Jázmin illattal 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet alapján 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1907/2006/EK rendelet alapján 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA domol Simply Fresh Vanilla Cherry oldal 1/12 domol Simply Fresh White Balance BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet alapján 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító

Részletesebben

MOL Food Penetrating lubricant élelmiszeripari kenőolaj

MOL Food Penetrating lubricant élelmiszeripari kenőolaj BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft. Terméknév: Változat: 1 Felülvizsgálat: Kibocsátás kelte: 2008. 07. 02. Oldal: 1/(10) 1. Anyag / készítmény és

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2144 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 2144 az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás: 2013. 04. 22. Oldalszám: 1/13 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: RALLY féknyereg festék (sárga) aeroszol 1.2. A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP LUDWIK LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP LUDWIK LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítója* 1.1. Termékazonosító: Ludwik Lefolyótisztító granulátum 1.2. A keverék felhasználása:dugulás eltávolítása mosogató, mosdó, fürdőkád és zuhanyzó

Részletesebben

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: BRADOLIFE Kéz- és bőrfertőtlenítő 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1470 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1470 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 10. 16. Oldalszám: 1/13 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT keréktárcsa lakk aeroszol 1.2. A keverék megfelelő

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 02. 07. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 07. Verziószám: 2

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 02. 07. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 07. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: PARFUMKOMPOSITION ROSE E 130079/02 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Elosztó Team Kft BIZTONSÁGI ADATLAP

Elosztó Team Kft BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2013.03.25 IRIS ACETONMENTES KÖRÖMLAKKLEMOSÓ 1/7 1. A készítmény neve: IRIS ACETONMENTES KÖRÖMLAKKLEMOSÓ Gyártó cég neve: Elosztó Team Kft Cím: 1155 Alkotmány utca 5. telefon: 06-20-9238-225

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.4(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint Kiállítás dátuma: 2006.07.11 Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kupfat Termékkód: 5004x 1.2. Az anyag

Részletesebben

Terméknév: Natural Rubber

Terméknév: Natural Rubber BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: Natural Rubber Honosítás kelte: 2009. 07. 24. Oldal: 1/(10) 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/9 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA Felülvizsgálat dátuma: 2016.06.02. Verzió szám: 4 Az előző verzió kiadása: 2015.06.03 1. SZAKASZ A keverék

Részletesebben

1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2011. október.

1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2011. október. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2011. október. 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény azonosítása: WD-40 aeroszol A készítmény használata: univerzális kenőanyag Gyártó: Den

Részletesebben

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545 Kiállítás kelte: 2012-08-16 Biztonsági adatlap A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint GHS / CLP Módosítva: 2012-08-16 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító: REACH

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5 (HU) 1/7 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Adatlap sz.: 35938 QUARTZ INEO ECS 5W-30 Oldalszám:1/12 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: QUARTZ INEO ECS 5W-30 Hivatkozási

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1147 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1147 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2009. 07. 13. Oldalszám: 1/13 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: MAESTRO akrilfesték kavicsszürke RAL 7032 aeroszol

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint NEMESACÉL TISZTÍTÓ SPRAY 400ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint NEMESACÉL TISZTÍTÓ SPRAY 400ML 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 0893121 MSDS-Identcode : 10014505 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

FM GROUP Magyarország Kft. Verziószám: 1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP

FM GROUP Magyarország Kft. Verziószám: 1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi név: Az azonosítás egyéb eszközei: Szinoníma név: 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1409 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1409 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2009. 08. 19. Oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: CHIP kontakttisztító aeroszol 1.2. A keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint JELÖLŐ SPRAY 500ML NEONSÁRGA

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint JELÖLŐ SPRAY 500ML NEONSÁRGA 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 08931997 MSDS-Identcode : 10014738 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

RADIATORSPRAY OFF WHITE SG.

RADIATORSPRAY OFF WHITE SG. oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: COLORWORKS RADIATORSPRAY OFF WITE SG. Cikkszám: 918589 Anyag/készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1907/2006/EK RENDELET, 31. cikke alapján LÁGY VIASZ Első kiadás

BIZTONSÁGI ADATLAP AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1907/2006/EK RENDELET, 31. cikke alapján LÁGY VIASZ Első kiadás http://www.funkyjunkinteriors.net/2014/03/junky- sawhorse- pipe- lamps- with- chalkboard- shades.html BIZTONSÁGI ADATLAP AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1907/2006/EK RENDELET, 31. cikke alapján LÁGY VIASZ

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0707 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0707 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2011. 08. 01. Oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT zárjégoldó aeroszol 1.2.A keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2268 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2017. 09. 29. Oldalszám: 1/11 Változatszám: 1

Biztonsági adatlap Azonosító: 2268 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2017. 09. 29. Oldalszám: 1/11 Változatszám: 1 Kiadás: 2017. 09. 29. Oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Aroma Car Organic autóillatosító Aqua 1.2. Az anyag/keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

3 Veszélyesség szerinti besorolás. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 27.01.2005 Az átdolgozás kelte 27.01.

3 Veszélyesség szerinti besorolás. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 27.01.2005 Az átdolgozás kelte 27.01. oldalszám: 1/6 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000580 Anyag/készítmény használata Tisztító Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg 2 NL- 8471 XE Wolvega The Netherlands

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA** A többszörösen módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet értelmében veszélyes keverék.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA** A többszörösen módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet értelmében veszélyes keverék. BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2003. június 26. Felülvizsgálva: 2009. december 14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA** A keverék neve: A keverék felhasználása: Hidrogén-peroxidot

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

BRILLBIRD EUROPE KFT. www.brillbird.hu

BRILLBIRD EUROPE KFT. www.brillbird.hu BRILLBIRD EUROPE KFT. www.brillbird.hu BIZTONSÁGI ADATLAP Kiadás időpontja: 2011. március 16. Felülvizsgálat dátuma: - Rev.: 01. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: BRILLBIRD

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0688 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0688 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2011. 03. 19. Oldalszám: 1/13 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PROFIX RÖGZÍTŐ ÉS SZIGETELŐ PUR-HAB aeroszol 1.2.

Részletesebben

M40 MULTIFUNCTION LUBRICANT. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse 154 22880 Wedel/Hamburg Tel. +49 (0)4103 1211 110 Fax. +49 (0)4103 1211 116

M40 MULTIFUNCTION LUBRICANT. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse 154 22880 Wedel/Hamburg Tel. +49 (0)4103 1211 110 Fax. +49 (0)4103 1211 116 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: M40 LUBRICANT 400ml Termék kód: 950273 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap A 1907/2006/EK (REACH) rendelet II. melléklete és a többszörösen módosított EüM 44/2000. (XII.27.) rendeletnek megfelelően

Biztonsági adatlap A 1907/2006/EK (REACH) rendelet II. melléklete és a többszörösen módosított EüM 44/2000. (XII.27.) rendeletnek megfelelően Biztonsági adatlap A 1907/2006/EK (REACH) rendelet II. melléklete és a többszörösen módosított EüM 44/2000. (XII.27.) rendeletnek megfelelően Alapozó spray szürke Cikkszám:40701 Biztonsági adatlap száma:

Részletesebben

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Dátum: 2007.08.01. Verzió: 3 Oldal: 1/5 1. Az anyag/ készítmény és a társaság/ vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gépipar Gyártó és forgalmazó cég: AUTÓ MOBIL VEGYI

Részletesebben