KATIE ASHLEY. A javaslat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KATIE ASHLEY. A javaslat"

Átírás

1

2 KATIE ASHLEY A javaslat Ulpius-ház Könyvkiadó Budapest, 2014

3 A fordítás alapjául szolgáló mű: Katie Ashley: The Proposal Fordította MEDGYESI CSILLA

4 Ajánlás A nagyanyámnak, Nagy Mamának egy apró termetű asszonynak, akit a bátorsága, hite és tiszteletre méltó természete tett naggyá. Nem csupán az emlékeimben élsz tovább, hanem a könyveimben szereplő minden erős nőalakban is, aki bátran, zokszó nélkül viseli el, amit az élet rámért, aki módfelett szereti a családját, akinek szilárd a hite, aki okos, rafináltan elegáns, és néha egy icipicit csintalan.

5 Előszó Aidan megpróbálta lecsillapítani a szíve kalapálását, miközben végigsietett a házhoz vezető járdán. Megbotlott a verandára vezető lépcsőn, és majdnem nekitántorodott az ajtónak. Mindkét ökölbe szorított kezével dörömbölni kezdett, amilyen erősen csak bírt. Kérlek! Kérlek, nyisd ki! Beszélnem kell veled! kiáltozta. A keze átsiklott a csöngőre. Kitartóan nyomogatta, mintha morzézva kérne segítséget. Kétségbeesett erőfeszítéseit végül siker koronázta: kivágódott a bejárati ajtó. A lány könnyáztatta arca láttán fájdalom hasított a férfi szívébe. Kérlek... kérlek, engedd, hogy beszéljek veled! A lány megrázta a fejét. Nincs már mit mondanom, Aidan. Túl sokszor jutottunk el idáig. Rádöbbentem, hogy nálad a tettek mindig érthetőbben beszélnek a szavaknál. Nem, nem az elmúlt éjszaka az, amit akarok. Egyszerűen csak halálra voltam rémülve a baba miatt és amiatt, ami az elmúlt hetekben történt köztünk. Amikor a lány megpróbált kilépni mellette az ajtón, a férfi elállta az útját. Mozdulj, Aidan! Munkába kell mennem. Nem mondhatsz olyasmit, amitől megváltozna, amit érzek. Nem jelenthetsz beteget? Szeretlek, és helyre akarom hozni a dolgokat. Aidan reszkető kezével beletúrt már így is kócos

6 hajába. Még mindig abban a gyűrött ruhában volt, amelyet előző nap vett fel. Nem aludt, nem evett; egész éjjel azon morfondírozott, hogyan szerezze vissza a lányt. Bármit is gondolsz, én tényleg szeretlek... és valóban akarom ezt a gyereket. A lány felemelte a fejét, és rámeredt. A szeméből sugárzó leplezetlen gyűlölet láttán Aidan egy lépést hátrált. Ne merészeld ezt állítani! Tudom, mit gondolsz a terhességemről: azt, hogy teher a számodra. Emiatt kefélted meg azt a lányt! Mert amikor félsz valamitől, akkor mindig sikerül elbasznod! Félrelökte a férfit az útból, aztán lerobogott a lépcsőn. Aidan szorosan a nyomában loholt. Oké, igazad van. Teher volt, talán még mindig az. De most már tudom, hogy egyszerűen ostoba voltam. Szeretlek, feleségül akarlak venni, és felnevelni a gyermekünket. A lány megtorpant. Magába roskadt, majd lassan megfordult. Most azt hiszed, hogy ezt akarod. De túlságosan is jól ismerlek. Mielőtt összeházasodnánk vagy megszületne a baba, ismét megrémülsz és megcsalsz. Szomorúan megcsóválta a fejét. Ostoba voltam, amikor azt hittem, hogy a terhességem megváltoztat téged, és rábír majd, hogy elköteleződj. De te még a saját gyereked kedvéért sem vagy képes a hűségre. Aidan kinyújtotta feléje a kezét, de a lány ellépett előle, és végigszaladt a járdán. Mire Aidan utolérte, már bezárta maga mögött az autó ajtaját. A férfi dörömbölni kezdett az ablakon. Kérlek! Kérlek, ne csináld ezt!

7 A lány beindította a motort, és csikorgó kerekekkel kitolatott a felhajtóról. Felbőgött a motor, ahogy végighajtott az úton. Aidan megadóan lehunyta a szemét. Hátratántorodott, és kétségbeesetten kapkodott levegő után. A csikorgó kerekek és az összezúzódó üveg hangjától egy pillanatra megállt a szíve. Rohanni kezdett a felhajtó vége felé. Úgy érezte, mintha az idő megállt volna, amikor meglátta a távolban az összeroncsolódott fémkupacot. AMY! üvöltötte.

8 1. fejezet Aidan felriadt a rémálomból, és rádöbbent, hogy arcra borulva fekszik a konyhaasztalon. Verejtékcseppek folytak le az arcán. Felemelte remegő kezét, hogy megszárítgassa. Csak ekkor döbbent rá, hogy nem verítékezett, hanem sírt, az arcát könny áztatta. Évek óta nem gyötörték már rémálmok Amy balesete miatt. Egy szempillantásnyi idő kellett csak, hogy eszébe jusson, mi hozta vissza az álmokat. Emma. Ha azt gondolta, szerelmes Amybe, ez ezerszeresen igaz volt Emmával kapcsolatban. Csak hitte, hogy tudja, mi a szerelem. Emma a legcsekélyebb erőfeszítés nélkül olyan érzelmeket ébresztett benne, amelyeket el sem tudott képzelni. És most mindennek vége volt. Kétségbeesett, fájdalmas kiáltás szakadt fel a torkából. Látom, visszatértünk a rémálmokhoz, hm? Aidan megvonaglott, aztán hátranézett a válla fölött. Szia, apu! Hogy jutottál be? Patrick kényszeredetten elmosolyodott. Van kulcsom, fiam. Aidan megpördült a széken, de megszédült, és bele kellett kapaszkodnia az asztal szélébe, hogy a padlóra ne essen. Igen, persze, de hallottál már a kopogásról? Kopogtam, de nem nyitottál ajtót. És most már értem is, hogy miért.

9 Aidan felnézett a két elmosódott, aggódó arcra. Egyetlen, totális undorról árulkodó pillantás is elég lett volna, de a pokolba is, annyira részeg volt, hogy kettőt látott belőle. Patrick nekidőlt a pultnak, és összefonta a karját a mellén. Azt hiszem, be vagy baszva, fiam. Aidan megvetően felhorkant, majd arccal visszazuhant az asztalra. Rázta a nevetés, amiért az apja valóban kiejtette ezt a szót a száján. A dolog persze még viccesebb volt attól, hogy ő ennyire részeg volt. Amikor végre sikerült összeszednie magát, megszólalt. Az igazság az, apu, hogy már öt sörrel és három tequilával ezelőtt be voltam baszva. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy merev részeg vagyok. Szóval megint itt tartunk? fújtatott Patrick. Aidan felemelte a fejét, és összeráncolta a homlokát. Ezt hogy érted? Az apja arcára kiült a harag. Pontosan tudod, hogy értem. Ugyanazt az átkozott utat követed, mint kilenc évvel ezelőtt, egészen a mértéktelen ivásig. Azért hívtalak, mert segítségre van szükségem, nem pedig fejmosásra. Ha azért jöttél, hogy üvöltözz velem, akkor elmehetsz a fenébe! Mire Aidan észbe kapott, Patrick a hajánál fogva felrántotta a fejét, és az arcába meredt. Ne merészelj így beszélni velem soha többé! Az apád vagyok, és tiszteletet fogsz mutatni irántam. Megértetted? Hagyj békén! harsogta Aidan, és megpróbált kiszabadulni az apja szorításából.

10 Patrick erősebben markolta a fia haját, amitől Aidan arca fájdalmasan megrándult. Rendben van. Ennyi. Úgy fogok bánni veled, ahogyan egy újonccal tenném, aki elbaszta! Mielőtt Aidannek ideje lett volna tiltakozni, Patrick felrántotta a konyhaszékről, amely zajosan felborult. Nem is tudtam, hogy még mindig képes vagy rá, öreg. Hetvenkét éves létedre elég gyors vagy jegyezte meg epésen Aidan. Elhallgass, ha jót akarsz! csattant fel Patrick, aztán az előszoba felé kezdte taszigálni Aidant, aki talán össze is esett volna, ha az apja nem tartja biztos kézzel a gallérjánál és az övcsatjánál fogva. Miután beléptek a hálóba, Patrick belökte őt az onnan nyíló fürdőszobába. Aidan megpördült, éppen akkor, amikor az apja bezárta maguk mögött az ajtót. Félelem szállta meg. Idegesen tántorodott hátra, amikor Patrick közelebb lépett. A francba, apu, ugye nem fogod kiverni a fenekem, mint középiskolás koromban, amikor megtaláltad az ágyam alá rejtett füvet? Patrick válaszra sem méltatta, csak a zuhanyhoz lépett. Megnyitotta a vizet, aztán megragadta Aidan karját, és berántotta a kabinba. Jéghideg víz zúdult rá. Még a ruhán keresztül is úgy érezte, mintha éles kések szaggatnák a bőrét. Próbált kilépni a zuhany alól, de Patrick bevágta az orra előtt a kabin ajtaját. Addig ott maradsz, amíg ki nem józanodsz, és képes leszel férfiként megtárgyalni, ami történt! Aidan az ajtónak feszült, de Patrick keményen ellenállt.

11 Túl öreg vagyok már az ilyen szarságokhoz, fiam. Lehet, hogy nem leszek már melletted kilenc év múlva, amikor legközelebb ilyen cirkuszt csinálsz. Hadd haljak meg békében, azzal a tudattal, hogy van feleséged és gyereked, akiket szerethetsz! Patrick szavai jobban megbénították Aidant, mint a rázubogó hideg víz. Már magától a gondolattól, hogy milyen fájdalmat okozott Emmának, bűntudat hasított belé. Ahelyett, hogy tovább tiltakozott volna, megfordult, és beállt a zuhanyfej alá, hagyta, hogy a jéghideg víz csapkodja, mint a korbács. Lehajtotta a fejét, és azt kívánta, bárcsak valóban korbács lenne. Verést érdemelt mindenért, amit mondott, és amit tett az elmúlt hetekben Emmával és egyúttal a fiával. Örömmel fogadná a fizikai büntetést, ha az megszabadítaná a belsejét marcangoló érzelmi kínszenvedéstől. Kezdesz már férfiként viselkedni? kérdezte Patrick. Igen morogta Aidan a víz alól. Helyes. Megyek és főzök kávét. Várom, hogy készen állj a beszélgetésre. Aidan az ajkába harapott, de nem tudta megakadályozni, hogy kibuggyanjanak a könnyei. Mindennél jobban szerette volna, ha az apja valamiként találna rá módot, hogy segítsen neki visszaszerezni Emmát. Köszönöm, apu válaszolta megbicsakló hangon. Szívesen. Aidan kényszerítette magát, hogy egészen addig a zuhany alatt maradjon, amíg ki nem tisztul a feje. Amikor már tántorgás nélkül is képes volt járni, kilépett a kabinból. Vacogó foggal tépte le magáról az elázott ruhát. Rekordgyorsasággal

12 megtörülközött, aztán bement a hálóba, és felvett egy pizsamanadrágot meg egy pólót. Amikor belépett a konyhába, Patricket az asztalnál ülve találta. Mosoly játszott a szája szegletében. Sajnálom, hogy kénytelen voltam kijátszani a tengerészgyalogos-kártyát. Aidan megrázta a fejét. Megérdemeltem. Őszintén szólva, szét kellett volna rúgnod a seggemet. Csak nem mazochisták lettünk? Aidan vállat vont, aztán öntött magának egy bögre kávét. Nem érdemlek jobbat. Fájdalmat okozok azoknak, akik a legfontosabbak a számomra. Patrick felsóhajtott. Én nem így gondolom. Sok jóság van benned, Aidan. Azt kívánom, bárcsak te is látnád ezt. A jóság lehet kisebbségben, ha mindig elszúrom. Ha már itt tartunk... Patrick hátradőlt a széken, és a karfára tette a kezét. Mielőtt felajánlom a segítségemet, egy dolgot tudnom kell. Aidan felvonta a szemöldökét, és ivott egy apró kortyot a kávéjából. A tűzforró ital megégette a nyelvét. Mi lenne az? nyögte ki. Igazából azért akarod visszaszerezni Emmát, mert szereted őt, vagy azért, mert bűntudatod van? Ennek semmi köze ahhoz, ami Amyvel történt tiltakozott Aidan. Csupán egy egyszerű kérdés volt, fiam. Az életed fennmaradó részét Emmával és a fiaddal akarod tölteni, vagy

13 sem? Úgy értem, a legtöbb férfi, aki valóban szerelmes, nem lép le, és nem próbál meg lefeküdni más nőkkel. Forró, keserű könnyek öntötték el Aidan szemét. Tényleg szeretem őt, apu. Ez az igazság, esküszöm. Megdörzsölte a szemét. Magába roskadva részletesen beszámolt Patricknek arról a napról a stégnél. Bár nem voltam képes bevallani neki sem akkor, sem ma éjjel, amikor pedig annyira szerette volna hallani, én valóban szeretem Emmát. Szóval az az egy év, amíg próbáltad visszaszerezni Amyt, csupán Aidan fájdalmában lehunyta a szemét. Bűntudat volt, nem szerelem. Azzal, hogy rászedett, elpusztította a szerelmet, amelyet éreztem iránta. De a baba miatt kész voltam kitartani mellette. Tud Emma bármit is erről? Aidan szemhéja felpattant. Csak a megcsalásról beszéltem neki. Nem gondoltam, hogy képes lenne megbirkózni a többivel is. Szerintem el kell mondanod neki. Aidan keserű grimaszt vágott. Meg is teszem. Ha még egyszer szóba áll velem. Olyan érzésem van, hogy előbb-utóbb megbékél majd. Azt ne mondd nekem, hogy az átkozott ír megérzésed súgja ezt jegyezte meg Aidan összeráncolt homlokkal. Nem, hanem az, hogy Becky összefutott vele, miután elment innen tegnap éjjel. Aidan felnyögött, aztán megdörzsölte az arcát. Remek. Akkor biztosan hamarosan berontanak ide, hogy a tűz fölött megpörköljék a férfiasságomat! Patrick kuncogni kezdett.

14 Ne becsüld le ennyire a nővéredet! Lehet, hogy ő és a lányok szívesen kasztrálnának a tetteid miatt, de szeretnek, és azt akarják, hogy boldog légy. Előrehajolt és megpaskolta a fia kezét. Azt is tudják, hogyan szúrtad el legutóbb, hogyan szabotáltad a saját boldogságodat. Aidan orrcimpája megremegett a dühtől. Nem ismerik a teljes történetet, apu. Nem tudják, mit tett Amy! Igaz. Ez titok, amelyet csak te, Amy és én ismerünk. Aidan ökölbe szorította a kezét. El sem tudod képzelni, hányszor szerettem volna rákiáltani anyura, amikor Amy dicséretét zengte, és az arcomba vágta, hogy férjhez ment, most pedig boldog. Ha tudta volna, hogy Amy tett képtelenné arra, hogy normális kapcsolatot alakítsak ki a nőkkel! A te döntésed volt, fiam, hogy nem árultad el neki. Nem örültem, hogy titokban kellett tartanom előtte. Anyádnak és nekem nagyon kevés titkunk volt egymás előtt, de a tiédet megtartottam. Aidan dühös arca ellágyult. Hálás vagyok érte, apu. Patrick elmosolyodott. Szívesen. Felállt, és beleöntötte a maradék kávéját a csapba. Szóval, szándékodban áll beszélni Emmával, és elárulni neki az igazat Amyről? Igen. Mihelyt szóba áll velem. Helyes. Örömmel hallom. Patrick az órájára pillantott. Azt hiszem, ideje indulnom. Aidan szíve összeszorult a gondolatra, hogy egyedül marad.

15 Nagyon késő van ahhoz, hogy vezess. Talán itt maradhatnál éjszakára. Az apja szemébe nézett, és a tekintetével próbálta elmondani neki azt, amit kínosnak tartott volna beismerni: nem akart egyedül maradni. Patrick biccentett. Azt hiszem, igazad van. Nem bánod, ha az öreged veled tölti az éjszakát? Aidan szája széles mosolyra húzódott. Hálás vagyok érte.

16 2. fejezet Három héttel később N, tizenhárom búgott a bingó játékvezetőjének a hangja. Mit mondott, kedvesem? kérdezte Mrs. Petersen Emmától, miközben a lapjára nézett. Mivel a lány tudta, hogy Mrs. Petersen a hallókészülék ellenére is gyakorlatilag süket, mély lélegzetet vett, és hangosan kiáltotta: N, TIZENHÁROM! Mrs. Petersen elmosolyodott, és biccentett az ősz fejével. Patrick kuncogott mellette, mire Emma felvonta a szemöldökét. Mi az? Ugyan már, Emma, gyönyörű, életvidám fiatal nő vagy. Mi az ördögöt keresel itt velem meg a többi vén trottyal? Emma is kuncogni kezdett. Viccelsz? Hogyan hagyhatnám ki a szombat esti bingót? És azok a mesés díjak, amelyeket megnyerhetek! Az a hatalmas doboz pelenka gyakorlatilag már az enyém! Patrick felnevetett, mire Emma megfenyegette az ujjával. Hé, csak ne nevess! A feleséged és a lányaid is voltak terhesek. Tudod, milyen komoly dolog, ha az ember nem tud uralkodni a hólyagján? Patrick szeme elkerekedett. Nézz csak oda, micsoda szemtelen csitri! Hogy lehet ilyen csúnya szája egy ilyen édes kislánynak?

17 Emma szíve megállt egy pillanatra, ahogy szinte hallotta Aidan mély hangját: Meglátod, egyszer még bajba sodor a nagy szád. Fájdalom hasított belé, alig kapott levegőt. Megrázta a fejét, hogy elhessegesse a fájdalmas emlékeket. Nos, tudod jól, hogy valójában azért vagyok itt, mert mostanában gyakran szédülsz, és ezért nem vezethetsz. Patrick mérgesen ráncolta a homlokát. Becky mind a két kocsikulcsomat elkobozta, mielőtt Lizzel elutaztak a városból. Őszi szünet van, és csak Disney Worldbe vitték a gyerekeket négy napra. Nem az ő hibájuk, hogy aggódnak érted, és ezért elvették a kulcsaidat. A te hibád, hogy az átkozott Fitzgerald makacsság miatt nem mész orvoshoz. Jövő hétre már van időpontom. Amikor erre Emma hitetlenkedve felvonta szemöldökét, Patrick a szívére tette a kezét. Cserkész becsszóra. Ha te mondod. De ragaszkodom hozzá, hogy személyesen vigyelek el, így biztos el is jutsz az orvoshoz. Patrick felnyögött. Remek! Van még egy aggodalmaskodó lányom, aki nem száll majd le rólam. Emma szívét melegséggel töltötte el, hogy Patrick a lányának tekinti. Függetlenül attól, hogy mit érzett Aidan iránt, soha, de soha nem mondana le Patrickről és a férfi szeretetéről. Egy kék kontyos nő őrült módjára tapsikolni kezdett, és felkiáltott: Bingó! Patrick előrehajolt a székén, immár teljesen komoly arccal. Szóval nem hozzuk szóba a szobában ücsörgő fehér elefántot?

18 Emma az öregre pillantott, és rávigyorgott. Arra gondolsz, hogy az egyik nyeremény egy beöntőkészlet? Patrick összefonta a karját a mellén, és nagyot fújtatott. Nem erre értettem, és ezt te is pontosan tudod. Emma lehajtotta a fejét, és olyan figyelmesen tanulmányozta a kezében tartott bingólapot, mintha soha életében nem látott volna még ennél érdekesebb dolgot. Inkább nem beszélnék róla suttogta. Figyelj, Emma, biztos vagyok benne, hogy tudod, milyen nagy szeretetet érez egy szülő a gyermeke iránt. Aidan a fiam, és tiszta szívemből szeretem őt. Amikor erre Emma felkapta a fejét, hogy rábámuljon, az öreg megadóan felemelte mindkét kezét. De ez nem azt jelenti, hogy megbocsátanám neki, amit veled tett. Hidd el nekem, legszívesebben fizikailag bántalmaztam volna. Jókedv csillant a sötét szemében. Hát, tulajdonképpen meg is tettem. Emma levegő után kapkodott. Mit műveltél vele? Patrick felnevetett. Higgy nekem, semmi olyat, amit ne érdemelt volna meg, és csak annyit, amennyire még hetvenkét évesen képes vagyok. Szörnyű alak! vágta rá Emma, de nem tudta visszafojtani a nevetését. Patrick megfogta a lány kezét. Csak azt akarom, hogy tudd, én semleges vagyok. Szeretlek téged és az unokámat is, éppen úgy, ahogyan Aidant. Köszönöm, hálás vagyok érte. Emma megszorította az öreg kezét. És remélem, tudod, hogy soha nem kérnélek arra,

19 állj valamelyikünk oldalára, és soha nem tartanálak távol a kicsitől csak azért, ami Aidannel történt. Tudom, kedvesem. Az első perctől kezdve tudom, milyen rendes lány vagy, és hogy egyetlen rosszindulatú porcikád sincs. Patrick egy pillanatra elhallgatott, megcsóválta a fejét. De ha nem öntöm ki a szívemet, akkor felrobbanok! Emma rágcsálni kezdte a már egyébként is tövig koptatott körmét, és visszatartotta a lélegzetét, úgy várta, mit fog mondani Patrick. Rettenetesen aggódom Aidan miatt. Már három hét telt el, és nyomorúságosan érzi magát, Emma. Nem tud aludni, és alig eszik. A lány utálatos, bosszúszomjas énje élvezte, hogy Aidan szenved. Hitetlenkedve nézett az idős férfira. Ezt erősen kétlem. Valószínűleg csak próbálja kicsikarni az együttérzésedet, és igyekszik ellenem fordítani téged. Nem. A saját szememmel láttam. Nálam lakik, mert képtelen egyedül maradni. Emma szeme tágra nyílt, a szíve pedig fájdalmasan összeszorult Aidan miatt. Bár egyrészt örült neki, hogy a férfi ugyanúgy szenved, mint ő, másrészt sajnálta Aidant. Bármennyire is szerette volna megvetni, képtelen volt rá. Az elmúlt három hét minden egyes percében igyekezett eltemetni a férfi iránti érzéseit, és megemészteni a tényt, hogy Aidan soha nem lenne képes teljesen átadni magát neki. Ha ő visszaengedné az életébe, az olyan lenne, mintha mezítláb végigsétálna az összetört szíve szilánkjain. Aidan ismét megbántaná, ez elkerülhetetlen.

20 De a lelke mélyén még mindig szerette a férfit. Attól tartott, hogy ez örökre így is lesz ahogy a szíve mélyén még mindig szerette Travist is. Gyűlölte magát emiatt. Őszintén ki mered jelenteni, hogy nem tett semmit az elmúlt hetekben, amivel meglágyította volna a szívedet? kérdezte Patrick. Elkínzott sóhaj szakadt fel Emmából. Becky nem viccelt, amikor azt mondta, hogy Aidan mindent meg fog tenni azért, hogy visszahódítsa őt. Még a figyelmeztetés sem készítette fel Emmát a telefonhívások, SMS-ek é: ek áradatára. Aidan még azzal is megpróbálkozott, hogy a munkahelyén beszéljen vele, de Emma megkérte a biztonsági őrt, hogy távolítsa el a férfit az irodájából. Jó nagy jelenetet rendeztek, Aidan dulakodott az őrrel, hogy bejusson Emmához. Végül a lány főnöke figyelmeztette, hogy ne merészeljen még egyszer feljönni az emeletükre. Ekkor Aidan taktikát változtatott. Emma akár virágboltot is nyithatott volna, annyit küldött neki. Minden csokorhoz, minden tucatnyi rózsához kártyát is mellékelt, amelyet teleírt azzal, hogy milyen lelkiismeret-furdalása van, mennyire hiányzik neki Emma, mennyire törődik vele és a babával. Ám még mindig nem vallott szerelmet, ezért Emma nem méltatta válaszra. Em? Patrick aggódó hangja rántotta vissza a valóságba. A lány gyűrögetni kezdte a blúza alját. Tudod, milyen nehéz tudomást sem venni róla, amikor még mindig szeretem, ráadásul a terhesség miatt felszabaduló hormonoktól még érzelgősebb lettem? Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem csodálom a kitartását.

21 Még Amy miatt sem tett olyasmit, mint az a verseskötet. Emma behunyta a szemét. Az az átkozott könyv! Majdnem megingatta az elhatározásában. Amikor kibontotta a csomagot, és meglátta a romantikus szerelmes versek egy régi kiadását, egy órán keresztül zokogott megállíthatatlanul. John Keats, Percy Shelley és Lord Byron neve láttán nem csupán Aidan unokaöccsei jutottak az eszébe, de az a sokatmondó tény is, hogy a férfi emlékezett arra, mennyire szereti Emma a verseiket. És bár a könyv gyengéd érzelmekkel volt tele, Aidan még mindig nem mondta ki azt a bizonyos szót. Emma számára viszont ez jelentett mindent. Őszintén sajnálom, hogy ennyi mindenen megy keresztül. De nekem is fáj szólalt meg végül. Tudom, édesem. De ha megkérnélek, hogy mindössze pár percet beszélj vele, megtennéd ezt egy öregember kedvéért? Ó, Patrick, hát nem érted? Halálra vagyok rémülve. Amiatt, hogy... újra meg fog csalni? Emma bólintott. Travisnél soha nem kellett amiatt aggódnom, hogy hűtlen lesz hozzám. Ő az első randevúnktól kezdve abszolút hűséges volt. Nem randiztam sokat, és keveset tudok a világról, így fogalmam sincs, hogyan élhetnék Aidannel úgy, hogy megőrizzem a józan eszemet. Patrick megdörzsölte az állát. Emma tudta, hogy volt még valami, amit az öreg nem árult el az Aidan-puzzle egyik darabja. Nem szeretek könyörögni, de megfontolnád, hogy leülsz vele, és meghallgatod? Tudom, hogy ez nagyon sokat jelentene a számára, és azt hiszem, neked is. Emma nagyot fújtatott.

22 Azt hiszem, megpróbálhatjuk. Ez az én kislányom! Patrick arca felragyogott. Remek! Most, hogy ezen túl vagyunk, szívesen ennék valami édességet. Kérsz te is? Mintha csak erre várt volna, Emma gyomra korogni kezdett, és a lány elvigyorodott. Bár nem lenne szabad, hoznál nekem még egy kicsit abból a házi vajas kalácsból? Patrick is elmosolyodott. Jó választás. Én is éppen azt kívántam meg. Emma megragadta a férfi ingujját. Csak figyelj, hogy ne Mrs. Forresteréből legyen! Azt hiszem, ezúttal véletlenül sót tett bele cukor helyett. Patrick felkacagott. Ó, istenem! Azt hiszem, kicsit már zápul az agya. Ne mondj ilyeneket! Tudod, hogy odavan érted incselkedett Emma. Ne hidd, hogy ezután majd nem menekülök előle. Valószínűleg megölne, ételmérgezést kapnék, vagy valami ilyesmi. Emma jót nevetett. Azért nem kell túl gyorsan szaladnod! Ő csak egy a rajongóid közül. Nem számít mordult fel az öreg. De ahogy felállt a székről, az arca megrándult, és a melléhez kapott. Jól vagy? kérdezte Emma. Igen mormogta Patrick. De ahogy egyet lépett, hogy megkerülje az asztalt, hirtelen levegő után kapkodott, majd összeesett.

23 Patrick! kiáltott fel Emma, és felpattant a székről. Odasietett az öreghez, letérdelt melléje, megragadta a kezét. A szívem nyögte Patrick. Valaki hívja gyorsan a 911-et! sikoltotta Emma, miközben próbálta magában elfojtani az egyre erősödő pánikot. Majd én! kiáltott vissza a játékvezető, és már emelte is a füléhez a telefont. Add be neki ezt! szólalt meg egy asszony, és egy aszpirint dugott Emma orra alá. A lány elvette tőle, és Patrick szája elé tartotta. Nyeld le! Patrick felemelte a fejét, és hagyta, hogy Emma a szájába tegye a tablettát. Nincs nálad semmi más gyógyszer, amelyet bevehetnél? Például nitroglicerin? Patrick arca grimaszba torzult. A másik nadrágomban felejtettem zihálta. Nyilván észrevette a rémületet Emma arcán, mert hozzátette: Sajnálom. Ne kérj bocsánatot. Minden rendben lesz. Imádkozz, angyalkám! Felemelkedett egy reszkető kéz, hogy gyengéden megsimogassa Emma arcát. Könnyek öntötték el a lány szemét. Hát persze hogy imádkozni fogok. Most is azt teszem. És tedd azt te is! Mondj el egy Üdvözlégy Máriát, vagy amit ti, katolikusok szoktatok! Patrick erőtlenül kuncogott, de aztán megrándult az arca. Ne nevettess! Bocsánat. Emma megszorította a kezét, és megpróbált bátorítóan az öregre mosolyogni.

24 Ha nem végződik jól... Emma egész teste megfeszült. Nem! Ne merészelj így beszélni! Patrick egy pillanatra lehunyta a szemét, aztán újra kinyitotta. Figyelj ide! Ha nem élem túl, ígérd meg, hogy adsz Aidannek még egy esélyt. Ó, Patrick! nyögött fel Emma. Ígérd meg! sürgette a férfi. Emma semmiképpen nem akart elkeseríteni egy talán haldokló embert. Valahogy összeszedte a bátorságát, és bólintott. Rendben, megígérem. Jó kislány. Ekkor tűzoltók rohantak be az ajtón, és Emma hálát adott istennek, hogy a tűzoltóállomás éppen szemben volt a bingóteremmel, az utca túlsó oldalán. Mivel a legtöbb tűzoltó kapott mentős kiképzést, tudta, hogy képesek segíteni Patricken, amíg megérkezik a mentőautó. Elnézést, hölgyem szólalt meg az egyikük, egy fiatalember. Emma vonakodva elengedte Patrick kezét. A két tűzoltó átfurakodott mellette, és leguggoltak az idős férfi mellé. Emma összekulcsolta a kezét, és imádkozni kezdett. Figyelte, ahogy az egyik férfi oxigénmaszkot tesz Patrick arcára, miközben a másik megméri az öreg pulzusát. Emma annyira elmerült a gondolataiban, hogy nem is hallotta a mentőautó szirénáját. Arra eszmélt, hogy megérkeztek a mentősök, és hordágyra tették Patricket. Em! hangzott fel az öreg rémült kiáltása a maszk alól.

25 Itt vagyok nyugtatta meg Emma, és ellökte az útból az egyik tűzoltót. Egyik kezével a hordágyba kapaszkodott, a másikkal megragadta Patrick kezét. Itt vagyok. Minden rendben lesz. A hordágy zörgött és rázkódott az egyenetlen kövezeten, ahogy kigurították a nyitott bejáraton át a mentőautóhoz. Emmának igyekeznie kellett, hogy lépést tudjon tartani a mentősökkel, és teljesen kifulladt, mire Patricket betették a kocsiba. Az öreg arca elszomorodott, amikor Emmának el kellett engednie a kezét. Itt vagyok! kiáltott oda neki a lány, miközben igyekezett visszafojtani a könnyeket, amelyek égették a szemét. Elszorult a torka. Hirtelen egy kezet érzett a vállán. Egy fiatal tűzoltó nézett rá együtt érző tekintettel. Szeretne vele menni? Mehetnék? Kérem! Hát persze. Jöjjön velem előre! Emma közelebb lépett a mentőautó nyitott ajtajához. Patrick, itt leszek az első ülésen. Nem hagylak magadra, rendben? Az öreg bólintott. Szeretlek, és itt leszek, elöl kiáltott fel Emma, miközben a tűzoltó maga után húzta. Megkerülték a mentőautó oldalát, és a fiatalember kinyitotta Emmának az utas oldali ajtót. Szálljon be! Emma megkapaszkodott a kocsi oldalában, és próbálta felhúzni magát az ülésre. Most, hogy az adrenalinszintje csökkent, nagyon gyengének érezte magát. Ekkor kezek

26 ragadták meg a derekánál fogva, és felfelé nyomták. Emma levegő után kapkodott, aztán az ülésre huppant. Mihelyt összeszedte magát, megfordult. A fiatal tűzoltó elvörösödött. Elnézést. Nem, semmi baj. Köszönöm a segítséget. A fiatalember elvigyorodott, aztán becsapta az ajtót. Emma hátrafordulva figyelte, ahogy a mentősök Patrickkel foglalkoznak. Látod, nem hagytalak itt szólt oda az öregnek. Felbőgött a sziréna, mire Emma megborzongott. Akár egy nyári vihar, rég eltemetett emlékek futottak át az agyán. Bár erősen szorította az ülés oldalát, lélekben kilométerekre volt az őt övező káosztól. Erősen szorította az anyja kezét, miközben beszökdécselt a tűzoltóállomás épületébe. Amikor meglátta az apját, boldogan felsikoltott, és előreszaladt. Apu! Apu! Szia, kicsim! köszöntötte az apja, és a karjába kapta. Emma az apja dereka köré fonta a lábát, miközben a férfi magához szorította őt. Szóval eljöttél végre megnézni az új állomást, hm? Emma bólintott. Nem értette pontosan, miért kellett otthagyniuk a hegyeket, hogy a városba költözzenek. Igaz, ami igaz, hatalmas könnycseppek peregtek le az arcán, miközben az autó hátsó ablakán keresztül nézte, ahogy a nagypapi és a nagymami búcsút intenek nekik. De apu próbálta elmagyarázni, hogy több pénzt kereshet, ha Atlantában dolgozik tűzoltóként, és nem Ellijay-ben. És akkor szebb holmikat vehetnek. Még egy

27 kiskutyát is hozott Emmának, hogy a kislány jobban érezze magát. Hadd vegyem fel a sisakodat! Kérlek, apuci! A férfi felkacagott. Hát persze, felveheted. Amikor Emma a fejére tette a sisakot, a nyaka megbicsaklott, húzta a nagy súly. Az apja odasétált vele a csillogó piros tűzoltóautóhoz. Szeretnéd hallani, hogyan szirénázik, angyalka? Emma tekeregni kezdett a karjaiban. Igen! Az apja felmászott az utastérbe, és leültette Emmát az ülésre. A kislány automatikusan megmarkolta a kormánykereket, és tekergetni kezdte, úgy tett, mintha vezetne. Az apja megnyomta a dudát. Még egyszer, apuci! Az apja elvigyorodott, és addig nyomta a dudát, míg a kollégái meg nem fenyegették, hogy megfojtják, ha nem hagyja abba. Ahogy a könnyű köd gomolygott a háztetők felett, úgy jelent meg egy újabb, alig egy évvel későbbi emlék Emma tudatában. Az iskolában volt, az olvasószőnyegen ücsörgött. Elbűvölten hallgatta a tanítót, aki egy könyvből olvasott arról, hogyan ünnepelték a mackók a halloweent, hogyan árasztotta el a házukat a pattogatott kukorica. Kinyílt az osztályterem ajtaja, és Emma meglepve látta, hogy a nagyapja áll a küszöbön. Odaszaladt hozzá, boldogan megfogta a kezét. A nagyapja kinn, a folyosón a karjába vette őt, és kivitte az épületből. A nagymama az autó mellett állt, Nanát, apuci anyukáját átkarolva. Emmából ömlöttek a kérdések. Mi történt, nagypapi? Miért vagytok itt, Atlantában? Hol van anyu és apu?

28 Életében először látott könnyeket a nagyapja sötét szemében. Emmie Lou, borzalmas tűz volt, és az apukád próbálta megmenteni azokat a gyerekeket. Biztonságosan kihozta őket a házból, de... A nagyapja hangja elcsuklott a sírástól. Kicsim, az apukád az angyalokhoz költözött. Emma rugdosni és sikongatni kezdett, a nagyapja kénytelen volt letenni a földre. Nem, nem, nem! Apu nem hagyna itt engem! Cirkuszba visz a hétvégén. Ököllel püfölte a nagyapja hasát. Mondd meg az angyaloknak, hogy hozzák vissza aput! kiáltotta. A mentőautó ajtaja hangos zajjal kivágódott, ami újabb emléket idézett fel Emmában. Ismét az anyja kezét szorongatta, ahogy a sírok között haladtak a temetőben. Soha életében nem látott még együtt ennyi embert. Sokak szájából hallotta, hogy az apja hős volt. Lerogytak a zöld sátortető alatt felállított bársonyszékekre. Ő az édesanyjához bújt, ijedten összerezzent mind a huszonegy díszlövésre. Aztán egy férfi térdelt le az édesanyja elé, egy összehajtogatott zászlóval a kezében. Emmára pillantott, és szomorúan rámosolygott. Soha nem fogja elfelejteni a férfi együtt érző, meleg, barna tekintetét. Hölgyem? Emma visszaröppent a jelenbe, és hátranézett a válla fölött. Patrick hordágyát már kiemelték a mentőautó hátuljából. A sofőr, aki az autót vezette a nyitott utas oldali ajtó mellett állt, és intett a lánynak. Hadd segítsek! Köszönöm mormolta Emma. Leugrott, aztán a férfi átkísérte az automata ajtón. A folyosó vége felé mutatott. A kettes szobába vitték.

29 Emma biccentett. Mindent köszönök. Végigtántorgott a fehér kővel borított folyosón, és közben megcsapta az orrát a fertőtlenítő szaga. Kék és zöld műtősruhába öltözött férfiak és nők sürögtek a betegek körül. Emma futó pillantást vetett a nővérpultra, aztán egyenesen Patrick szobájához ment. De mielőtt kinyithatta volna az ajtót, egy nővér megállította. Nem, hölgyem. Oda nem léphet be. A váróterembe kell mennie. Hogy van? Még semmit sem tudunk. Most végzik az első vizsgálatokat. A nővér megfogta Emma karját. Ha helyet foglalna, valaki majd... Emma vadul megrázta a fejét. Kérem, hadd maradjak itt! Nem leszek útban, ígérem. Nem akarta, hogy magára hagyjam! A nővér vetett egy pillantást Emma domborodó pocakjára, és azonnal ellágyultak a vonásai. Hátranézett a válla fölött, aztán felsóhajtott. Rendben. Nincs valaki, akit felhívhatna? Emma annyira elmerült az emlékeiben, és annyira lekötötte a gondolatait Patrick állapota, hogy eszébe sem jutott felhívni Aidant vagy a nővéreit. A szájához kapta a kezét. Ó, istenem, el sem hiszem, hogy elfelejtettem felhívni a gyerekeit! Semmi baj, drágám! Sok mindenen ment keresztül. Miért nem ül le oda? mutatott a nővér egy asztal felé, amelynek a tetején fényes fekete telefon állt.

30 Emma bólintott, az asztalhoz sétált, és letelepedett a kényelmetlen műanyag székre. Mivel Becky és Liz éppen Disne1 Worldben volt a gyerekekkel, Julia pedig másik államban élt, Aidan és Angie maradt a logikus választás. Először Angie-t hívta, mert abban reménykedett, hogy őt megkérheti, értesítse Aidant. De Angie nem vette fel a telefont, így Emma kénytelen volt üzenetet hagyni, amelyben azt kérte, hívja vissza, amilyen hamar csak tudja. Reszkető kézzel tárcsázta Aidan mobiljának a számát. A férfi a harmadik csöngésre vette fel. Aidan Fitzgerald. Mély hangja hallatán Emma szíve összeszorult. Pár pillanatig gondolkodni sem tudott, nemhogy beszélni. A férfi nyilván meg sem nézte a telefon kijelzőjét, mielőtt fogadta a hívást. Halló! szólt bele türelmetlenül Aidan. Khm... én vagyok az. Aidan mély lélegzetet vett. Emma... A lány beleborzongott abba, ahogy a férfi kimondta a nevét. Boldogság és fájdalom hallatszott ki belőle. Istenem, olyan jó hallani a hangodat! Emma meg sem moccant, nem szólalt meg, még csak nem is pislogott. Aidan már a hangjával is teljesen megbénította. Kérlek, mondj valamit! Beszélj hozzám, Em! könyörgött a férfi. Térj magadhoz! visította egy belső hang, és Emma megrázta a fejét. Nem amiatt hívlak. Az apádról van szó. A Wellstar ügyeletén vagyunk. Aidan hangja nyomban megváltozott. Várj csak, mi történt apuval?

31 Még nem tudom. Mellkasi fájdalmai voltak, és összeesett a bingóteremben. Most vizsgálják. Magánál van, és önállóan lélegzik. Basszus! Egy órára vagyok Atlantától. Aidan frusztráltan felnyögött. Megyek, amilyen gyorsan csak tudok. Oké felelte Emma. Letette a kagylót, még mielőtt Aidan bármi mást mondhatott volna. Aztán visszafordult Patrick szobájának zárt ajtaja felé. Egy örökkévalóság telt el, míg a híreket várta. Fel-alá járkált, és egy pillanatra mindig megállt a szíve, valahányszor egy újabb orvos vagy nővér lépett be a férfi szobájába. Emma a kezét tördelte, és folyamatosan imádkozott. Miután két nővértől is sikertelenül próbált megtudni valamit, odaugrott az első emberhez, aki kilépett az ajtón. Megragadta a fehér köpenyt, és el sem engedte, miközben könnyek öntötték el a szemét. Kérem, kérem, meg kell tudnom, mi történik! Az orvos megfogta a kezét, de ahelyett, hogy lefeszítette volna magáról, gyengéden a tenyerébe szorította. Emma tekintete együtt érző, barna szempárba mélyedt, amelyből megértés sugárzott. Hogy hívják, kedves? kérdezte a doktor. Emmának. Meleg mosoly áradt szét a jóképű arcon olyan mosoly, amelytől más körülmények között Emma szíve egy kicsit gyorsabban kezdett volna verni, vagy akár még odalenn is megbizsergetett volna benne valamit. A férfi koromfekete haja a homlokába hullott, és fehér gyöngyfogak villantak elő a sötét arcból.

32 Emma, én Nadeen doktor vagyok. Szeretném, ha mély lélegzetet venne, és megnyugodna, rendben? Emma vadul megrázta a fejét. De én. ő... Mr. Fitzgerald rendbe jön. Stabilizáltuk, és most elvégzünk még néhány vizsgálatot. De úgy tűnik, nincs életveszélyes állapotban. Jó kezekben van, ígérem. A megkönnyebbüléstől Emma lába összecsuklott, és a földre zuhant volna, ha dr. Nadeen át nem karolja. Hűha, nahát! Az orvos hátrapillantott a válla fölött. Jöjjön velem! Az egyik kezével átkarolta Emma derekát, és bevezette a lányt a Patrick szobájával szemben lévő kórterembe. Nem, vele kell maradnom ellenkezett Emma, ahogy az orvos leültette az ágyra. Innen is mindent láthat, ami történik. Dr. Nadeen letérdelt Emma elé, és az ujjait a csuklójára szorította. Nagyon gyors a pulzusa. Meg kell nyugodnia! Szóljak az egyik nővérnek, hogy hívja fel a férjét? Emma arca megrándult. Nem vagyok férjnél. Amikor az orvos szóra nyitotta a száját, ő megrázta a fejét. Barátom sincs. Tudom, hogy aggódik, de vigyáznia kell magára és a kicsire. A férfi tekintete Emma hasára tévedt. Hányadik hétben van? A huszonharmadikban felelte a lány. Ó, és tudja már, hogy mi lesz? Kisfiú. Emma a hasára tette a kezét. Egy nagyon mozgékony kisfiú, annak alapján, ahogyan most rugdos. Az orvos nevetett.

33 Ez azt jelenti, hogy erős baba. Emma a szemét forgatta. Nem tudom, hogy erős-e, vagy inkább erős akaratú baba. Szeret emlékeztetni arra, hogy szerinte mikor jött el az ideje, hogy együnk. A férfi már nyitotta a száját, hogy mondjon valamit, de ekkor egy nővér dugta be a fejét az ajtón. Dr. Nadeen, szükségünk van önre a hármas szobában. Az orvos hátranézett a válla fölött, és bólintott. Azután visszafordult Emmához. Sajnálom, de mennem kell. A lány rámosolygott. Örülök, hogy találkoztunk, dr. Nadeen. Szükségtelen ez a formalitás. Alpeshnek hívnak, de szólítson csak Peshnek mondta a férfi, és elvigyorodott. Most pedig azt szeretném, ha hátradőlne, és egy kis időre feltenné a lábát. Csak nyugalom, rendben? A hüvelykujjával Patrick szobája felé bökött. Vele minden rendben lesz, és biztos vagyok benne, hogy ő sem szeretné, ha aggódna érte a maga állapotában. Emma nem tudta megállni, hogy fel ne nevessen. Az én állapotomban? Hiszen csak terhes vagyok! Az orvos megfenyegette az ujjával. Komolyan beszélek! Nem akarom, hogy felkeljen, amíg vissza nem jövök. Megértette? Maga aztán elképesztően szeret parancsolgatni jegyezte meg Emma, de engedelmesen feltette a lábát az ágyra, és lesimította magán a blúzt. Az orvosin tanítják vágott vissza a férfi, aztán kiment.

34 Emma megcsóválta a fejét, aztán elővette a mobilját a táskájából. Nem sokat pihenhetett, hiszen mindenkinek gyorsan SMS-t kellet küldenie. Julia, Aidan második legidősebb nővére már úton is volt ide Alabamából, Becky és Liz pedig csomagolt, hogy hamarabb hazajöjjenek. Egy nővér dugta be a fejét az ajtón, mire Emma felugrott. Elnézést, de dr. Nadeen azt mondta, hogy A nővér elmosolyodott. Semmi baj, drágám. Csak kíváncsi voltam, miért írta ki dr. Nadeen, hogy a szoba foglalt, miközben nincs hozzá tartozó beteglap. De már értem tette hozzá sokatmondó tekintettel. Nagyon kedves ember jegyezte meg a lány. Ő az egyik legjobb. Orvosnak is, és a betegekkel való bánásmódot illetően is. A nővér Emmára kacsintott. És messze ő a legcsinosabb. A lány elpirult. Ez nagyszerű Vigyázzon magára! Köszönöm. Alig ment el a nővér, amikor Pesh ismét megjelent az ajtóban. Emma igyekezett villámgyorsan eldugni a telefonját, hiszen pont a feje mellett volt a figyelmeztető tábla, hogy tilos a mobiltelefon használata. Szégyenlősen az orvosra mosolygott. Elnézést. De tudatnom kellett mindenkivel, hogy van Patrick. Pesh felnevetett. Semmi baj, Emma. Nem fogom magára uszítani a biztonságiakat.

35 Csak örülök, hogy nyugton maradt, és nem járkál. Azzal közelebb lépett az ágyhoz. Emma nehézkesen felült. A tekintete a Pesh kezében tartott műanyag zacskóra tévedt. Kérdőn a férfira nézett, aki erre kinyitotta a zacskót, amelyből egy kóla, egy palack víz, egy csomag mogyoróvajas keksz és egy tasak Doritos chips került elő. Ez meg mi? kérdezte Emma. A titkos élelmiszerkészletem egy része, hogy megetessük az éhes kis kölyköt. Emma arca és nyaka valósággal lángba borult. Feszengve gyűrögette a blúza alját. Nem szükséges, igazán. De éhes a kissrác, nem igaz? Nos, igen, de... Pesh elmosolyodott. Akkor tessék! Nem bánom, ha osztoznom kell magával. Emma szája sarka ezúttal nem az éhségtől rándult meg, hanem valami sokkal kellemesebb érzéstől. Elvette a kekszet a férfi kezéből. Á, szóval maga is mogyoróvaj- rajongó, hm? jegyezte meg az orvos, és letelepedett az ágy melletti székre. Így van mormogta Emma, miközben kinyitotta a keksz csomagolását. A szempillái alól nézett fel a férfira. Remélem, nem vonom el a betegeitől. Szerencséje van. Ma kivételesen kevés a beteg, mivel a legtöbb sürgős esetet a belvárosba vitték. Emma meglepetten felvonta a szemöldökét, hiszen korábban annyi orvost és nővért látott rohangászni a folyosón. Tényleg?

36 A férfi bólintott. Ráadásul, bár magát hivatalosan nem vettük fel, aggódom egy kicsit, mivel majdnem elájult, és nagyon gyors volt a pulzusa. Tehát orvosi konzultációnak tekintem, hogy itt vagyok. Emmában szinte gyengéd érzelmek ébredtek Pesh iránt a figyelmessége és a törődése miatt, és ettől teljesen összezavarodott. Beleharapott a kekszbe. A férfi feltartotta a kólát és a vizet, hogy válasszon. Ám amikor Emma a kóláért nyúlt, a férfi elrántotta előle. Nocsak, Emma, ennél több esze kellene legyen. A koffein nem tesz jót magának. Ez nem volt szép vigyorgott a lány az orvosra. Pesh rákacsintott. Igaza van. Nem lett volna szabad egy ilyen csábító dologgal kísértésbe ejtenem. Emma ismét érezte, hogy elpirul, így hát gyorsan ivott egy korty vizet, hogy lehiggadjon. Hogy van Patrick? Jobban. Mihelyt befejezte az evést, bemehet hozzá. Tényleg? kérdezett vissza Emma teli szájjal. Pesh bólintott. Már érdeklődött is maga után. Valóban? Emma bekapott még egy kekszet, de közben már állt is fel. Mihelyt lenyelte a falatot, megszólalt: Oké, akkor menjünk be hozzá! Pesh derűs arccal megcsóválta a fejét. Tudhattam volna, hogy nem szabad szólnom, amíg be nem fejezte az evést. És ha megígérem, hogy megeszem az összes kekszet, miközben Patrick mellett vagyok?

37 Azt hiszem, akkor a dolog rendben. Emma elvigyorodott, miközben elindultak kifelé a szobából. Nem tudom eléggé megköszönni az ételt és azt, hogy gondoskodott rólam... és Noah-ról. Pesh zsebre dugta a kezét. Aha, tehát az erős kis fickót Noah-nak fogják hívni? Igen, a néhai édesapám után. A férfi rámosolygott. Nagyon szerencsés, hogy ilyen anyukája lesz. Emma nem tudta megakadályozni, hogy el ne piruljon a bóktól. Köszönöm. Megpróbálok a lehető legjobb anya lenni. Néhai édesanyám remek példát mutatott. Mindkét szülőjét elveszítette? A lány bólintott. A férfi megcsóválta a fejét. Mekkora bánat! Természetes kedvességgel Emma vállára tette a kezét. De már az arckifejezéséből és a szemében csillogó szeretetből is nyilvánvaló, hogy mennyire örül ennek a kicsinek. Igen, így van dünnyögte Emma. Teljesen hatalmába kerítette a férfi arcáról és hangjából áradó őszinteség. Dr. Nadeent kérjük az ötös vizsgálóba! Dr. Nadeent kérjük az ötös vizsgálóba! csendült fel a hangszórókból. Azt hiszem, jobb, ha siet jegyezte meg Emma. A férfi bólintott. Itt még a hullák sem pihenhetnek. Emma elmosolyodott. Nagyon örülök, hogy találkoztunk.

38 Pesh a két tenyerébe fogta Emma kezét, és gyengéden simogatta az ujjaival. Részemről az öröm. Bármennyire is próbálta, Emma képtelen volt figyelmen kívül hagyni a jóleső borzongást, amely átjárta a testét a férfi érintésére. Viszlát! motyogta, mielőtt bebotorkált Patrick szobájába.

39 3. fejezet Aidan már emelte a kezét, hogy intsen egy arra járó nővérnek, de az éneklés hangjára megmerevedett a folyosó kellős közepén. A Danny Boy hangjai szűrődtek ki valahonnan ez volt az apja kedvenc dala. Patrick második generációs ír bevándorlóként az óhazát idéző dalokon nőtt fel, mint amilyen a Danny Boy és a The Fields of Athenry. Mióta Aidan az eszét tudta, nem emlékezett olyan időkre, amikor az apja ne dúdolta volna valamelyiket. De most nem az apja énekelt. Ettől az édes hangtól éles fájdalom hasított Aidan szívébe, és elborult az arca. Emma énekelt. A lány hangja úgy vonzotta, mint egy szirén éneke. A léptei lelassultak, és szemét a folyosóról nyíló szoba ajtajára szegezte. Utoljára a pajtabálon hallotta Emmát énekelni. Egy nappal azelőtt, hogy rádöbbent, igazán és életre szólóan szerelmes a lányba és azelőtt, hogy összetörte Emma szívét. Aidan megállt az ajtó előtt, hogy megvárja, míg egy kicsit lelassul a heves szívverése. Az apja a kórházi ágyon feküdt, Emma pedig mellette ült. A két tenyere között tartotta az öregnek azt a kezét, amelybe az infúziót kötötték. Bár Patrick arcát oxigénmaszk takarta, úgy tűnt, hogy jól van, és élvezi a rögtönzött koncertet. Amikor az utolsó hangok visszhangja is elhalt, Patrick szabad kezével tapsolni kezdett a takarón.

40 Ez gyönyörű volt, Emma! Egyszerűen gyönyörű! Köszönöm. Bár a lány lehajtotta a fejét, Aidan így is látta, hogy szokás szerint elpirult. Nagyon szívesen. Úgy énekelsz, akár egy angyal, kedvesem. Emma az öreg fölé hajolt, és megpuszilta az arcát. Tudod jól, hogy bármit megtennék a kedvedért, és ebbe beletartozik az is, hogy lehetetlenül magas hangokat énekelek ki a sürgősségi osztály kellős közepén. Az egyik keze a hasára tévedt, s közben széles mosoly ömlött el az arcán. Noah igazi ír Fitzgerald lesz. Úgy táncol, mint egy őrült. Megfogta Patrick kezét, és a hasára tette. Érzed? Aidan felszisszent és hátratántorodott. Mi az ördög! A fiának már neve is volt, és őt kihagyták a választásból? Hogyan dönthetett Emma egy ilyen fontos dologról, mint a gyermekük neve anélkül, hogy megkérdezte volna a véleményét? Nem lett volna szabad zavarnia őt, hogy Emma a néhai édesapja nevét adta a fiuknak, mégis ez volt a helyzet. Megmagyarázhatatlan düh öntötte el Aidant. Már megbocsássatok! Noah? csattant fel, mihelyt belépett az ajtón. Patrick és Emma meglepett arccal, egyszerre fordult feléje. Emma elefántcsontszínű bőre fokozatosan vörös lett, egészen a nyaka tövéig, miközben riadtan körbepillantott a szobában, mintha menekülni szeretne. Lecsusszant az ágyról, és olyan messzire hátrált Aidantől, amennyire csak tudott. Bár Aidannek a beteg apjával kellett volna foglalkoznia, képtelen volt levenni a szemét Emmáról. A harag, amelyet a

41 lány iránt érzett, egy szempillantás alatt elpárolgott, és a szíve megremegett a szerelemtől. Szent isten, mennyire hiányzott neki a lány! Maga sem tudta, amíg meg nem pillantotta Emmát. Olyan szép volt, mint Patrick rózsái, amikor kibontják a szirmaikat. A melle teltebb lett, a pocakja gömbölyűbb, a csípője szélesebb. Aidan alig kapott levegőt, miközben nézte. Patrick megköszörülte a torkát, mire Aidan az apjára nézett. Patrick elmosolyodott. Igen, Noah Patricknek hívjál majd, a nagyapái után. Szerinted nem megfelelő név a fiadnak? De, az mormolta Aidan, és a tekintete visszasiklott Emmára. Amikor a lány végre összeszedte a bátorságát, hogy ránézzen, Aidan bólogatni kezdett. A Noah Patrick Fitzgerald remek név. Emma szeme elkerekedett a Fitzgerald név hallatán. Aidan felkészült rá, hogy a lány tiltakozni fog, de Emma ehelyett csigalassúsággal elindult az ajtó felé. Hm... megyek, szerzek valami innivalót. Majd én hozok ajánlotta fel Aidan. Ne, ne, felesleges. Maradj inkább az apád mellett. Ahogy ellépett mellette, Aidannek minden akaraterejére szüksége volt, hogy ne nyúljon a lány után, ne szorítsa magához. Parfümjének az illata csiklandozta az orrát és felkorbácsolta az érzékeit. Kínjában lehunyta a szemét. Mihelyt Emma távozott, Aidan magába roskadt. Tényleg gyűlöl engem nyögte ki. Nem, fiam, nem gyűlöl. Aidan felhorkant, mire Patrick megrázta a fejét. Bármennyire szeretne is gyűlölni téged, képtelen rá. Csak fél tőled az ostoba viselkedésed miatt.

42 Valójában nekem kellene gyűlölnöm őt. Aidan rosszalló grimaszt vágott. Amiért úgy bánik velem, mintha leprás lennék, és nélkülem nevezte el a fiunkat! Patrick felmordult. Ha befejezted a nyavalygást, szeretnélek emlékeztetni, hogy kórházban vagyok! Aidan pislogni kezdett. A francba, apu, ne haragudj! Csak kiakasztott, hogy ismét találkoztam Emmával. Közelebb lépett az ágyhoz. Nem nézel ki rosszul, de hogy vagy? Szívrohamod volt? Patrick már éppen nyitotta a száját, hogy válaszoljon, amikor valaki kopogott az ajtón. Egy magas, fekete hajú orvos kukkantott be mosolyogva. Gyorsan körbepillantott a szobában, és a mosolya kissé elhalványult. Helló, Mr. Fitzgerald! Sokkal jobban néz ki, mint amikor először láttam. Úgy vélem, ezért önt illeti a köszönet, dr. Nadeen. Az orvos belépett a szobába. Megkaptuk a vizsgálatok eredményét. Úgy tűnik, hogy két artériája nyolcvan százalékban elzáródott. Konzultáltam a vezető kardiológusunkkal, és úgy véljük, az a legbiztosabb, ha éjszakára benn tartjuk, és reggel elvégzünk egy angioplasztikát. Patrick grimaszolt. Már megint? Igen, a beteglapjából tudom, hogy esett már át ilyen beavatkozáson jegyezte meg dr. Nadeen. Sajnos igen. Jobban kell vigyáznia magára, és betartania a szívbetegek számára előírt étrendet, hogy ne kerüljön ide vissza. Aidan felhorkant.

43 Sok szerencsét hozzá! Patrick rá se bagózott a fiára. De legalább nem valami komoly, mint például egy nyitott szívműtét. Dr. Nadeen bólintott. Ezek a hírek biztosan megnyugtatják majd az unokáját. Patrick értetlenül ráncolta a homlokát. Az unokámat? Dr. Nadeen lehajtotta a fejét, de Aidan így is meglátta a halvány mosolyt az arcán és a csillogást a sötét szemeiben. Emma... az a gyönyörű, vörösesbarna hajú lány, aki majdnem elájult, annyira aggódott maga miatt. Majdnem elájult? kérdezett vissza Aidan és Patrick egyszerre. Az öreg felnyögött: Jaj, isten áldja a kis szívét, utálom, hogy ennyire megijesztettem őt. Semmi baj! Rávettem, hogy dőljön le egy kicsit, és hoztam a pocakjában lévő kis fickónak némi harapnivalót. Aidan szíve összeszorult, nem csupán arra a gondolatra, hogy dr. Nadeen ilyen jól ismeri Emmát, hanem Noah említésére is. Ez a pasas máris feldühítette. Aidan férfi volt, azonnal felismerte benne a vetélytársat. Nem elég, hogy dr. Nadeen olyan jól néz ki, hogy a láttán ájuldozni kezdenek a nők, a seggfej ráadásul kedvesnek és figyelmesnek is bizonyult. Ha hozzávesszük, hogy ráadásul még orvos is, nyilván ő a nők vágyálma. Aidan végre képes volt megszólalni. Ez nagyon kedves volt öntől. Hálás vagyok, hogy a gondját viselte tette hozzá, és nagyon igyekezett, hogy ne szorítsa össze dühösen az állkapcsát.

44 Meleg mosoly ömlött el dr. Nadeen arcán. Boldogan tettem. A húga nagyon kedves fiatal hölgy, árad belőle a lelkierő. Aidan álla leesett. Mi az ördög! Az orvos azt hitte, hogy Emma... a húga? Mit mondott? sziszegte. Patrick megrázta a fejét. Emma nem az unokám, doki. Ó, elnézést. Akkor nagyon édes lánya van. Nem, még csak nem is a rokonom. Aha, értem már. Nos, ön mindenképpen nagyon szerencsés, hogy van valaki az életében, aki ennyire törődik önnel. Patrick előbb Aidanre, majd dr. Nadeenra nézett. Jól hallottam, hogy gyönyörűnek nevezte? Pesh bocsánatkérő arccal nézett vissza az öregre. Elnézést kérek. Ez nagy szemtelenség volt a részemről. Semmi gond, doki nyugtatta meg Patrick, miközben a kezét dörzsölte. Ha már úgyis itt kell maradnom, segíthetek összeboronálni magukat. Szeretne Emmával randevúzni? Nincs senkije, tudja Aidan döbbenten meredt az apjára, aki ettől csak még szélesebben vigyorgott. Mi az ördögöt művelsz? sziszegte az öregnek. Arra kényszerítelek, hogy lépj. Pajkos fény csillant Patrick szemében, és Aidan tudta, hogy semmi sem állíthatja meg az öreget. Fogalma sem volt, hogy mindazok után, amiken Patrick aznap keresztülment, honnan vette az energiát, hogy piszkálja a saját fiát. Patrick tudta, milyen fájó pont számára Emma, aki pillanatnyilag inkább tátongó lyuk volt a szívében.

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó 1. Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó barátnak nem. A motort nem állította le, halk zúgása

Részletesebben

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta.

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Bódi Zsolt Publio Kiadó 2012 Minden jog fenntartva! A BARÁT Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Szüleimnek, testvéreimnek,

Részletesebben

HOLLY WEBB MASZAT, AZ ELRABOLT. Sophy Williams rajzaival

HOLLY WEBB MASZAT, AZ ELRABOLT. Sophy Williams rajzaival HOLLY WEBB MASZAT, AZ ELRABOLT kiscica Sophy Williams rajzaival Könyvmolyképző Kiadó Szeged, 2013 3 Robinnak 5 Elso fejezet Füttyszó hasított a levegőbe. Ben Williams és Rob Ford! Most azonnal gyertek

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

A Feldegg-kúria teraszán 1914 nyár elején két ifjú hölgy üldögélt. Élvezték az elsõ meleg napsugarakat, és közben kézimunkáztak. Bárcsak tudnám, mi

A Feldegg-kúria teraszán 1914 nyár elején két ifjú hölgy üldögélt. Élvezték az elsõ meleg napsugarakat, és közben kézimunkáztak. Bárcsak tudnám, mi I. A Feldegg-kúria teraszán 1914 nyár elején két ifjú hölgy üldögélt. Élvezték az elsõ meleg napsugarakat, és közben kézimunkáztak. Bárcsak tudnám, mi értelme ennek az unalmas hímzésnek! A mamának már

Részletesebben

démontámadást, akkor tanulta meg, hogy képes előre jelezni, ha démonok közelednek. Apja a király, nem lepődött meg fia képességein, a szíve mélyén

démontámadást, akkor tanulta meg, hogy képes előre jelezni, ha démonok közelednek. Apja a király, nem lepődött meg fia képességein, a szíve mélyén 1. A támadás Viktor az erőd tetejéről nézte a közeli erdőt. Minden nyugodtnak tűnt mozgásnak semmi nyomát nem látta. Pedig érezte a jelenlétüket, tudta, hogy a közelben vannak, nem látja őket, de valahol

Részletesebben

A kis betlehemi csillag /Szende Ákos fordítása/

A kis betlehemi csillag /Szende Ákos fordítása/ A kis betlehemi csillag /Szende Ákos fordítása/ A kis csillag a milliárdnyi többi között állt fenn az égen. Végtelenül messzi kis fehér pont volt csupán. Senki sem vette észre - éppen ez volt bánata. Hajnalban

Részletesebben

Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek?

Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek? Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek? Tudod, az úgy van próbált Verena beszélgetést kezdeményezni Alexandrával a reggelinél. Nyújtotta a szavakat, nem nagyon tudta, hogyan mondja meg négyéves kislányának,

Részletesebben

Eresszen! Legyen olyan kedves, Lang úr. Most szépen elalszik még két órácskára, aztán mikor már világos lesz, elmehet sétálni.

Eresszen! Legyen olyan kedves, Lang úr. Most szépen elalszik még két órácskára, aztán mikor már világos lesz, elmehet sétálni. Amikor Konrad Lang felébredt, sötét volt. Idegen ágyban feküdt. Keskeny volt és magas, Elisabeth nem feküdt mellette. Fel akart kelni, de nem tudott. Az ágy két oldalán rács volt. Hé! kiáltotta. Majd hangosabban.

Részletesebben

Bányai Tamás. A Jóság völgye

Bányai Tamás. A Jóság völgye Bányai Tamás A Jóság völgye - Nem sikerült - suttogta Ria alig hallhatóan. - Azt hiszem senkinek sem fog sikerülni. Gézu értetlenül és csodálkozva nézett rá. A kötés alatt mintha kikerekedett volna egy

Részletesebben

ALEA, az eszkimó lány. Regény

ALEA, az eszkimó lány. Regény ANAUTA ALEA, az eszkimó lány Regény 2011 Előszó Amit ebben a könyvben elmondok, az nem kitalálás. Nagy részét apámtól, Jorgkétől hallottam gyerekkoromban. Viharos téli estéken sokszor kértem, hogy meséljen

Részletesebben

Joanne Harris Garantált Örök Élet Biztosítási Társaság. Fordította: Bálint Anna Szerkesztette: Szabó Ágnes

Joanne Harris Garantált Örök Élet Biztosítási Társaság. Fordította: Bálint Anna Szerkesztette: Szabó Ágnes Joanne Harris Garantált Örök Élet Biztosítási Társaság Fordította: Bálint Anna Szerkesztette: Szabó Ágnes Az áldozatok vére éppen hogy megszáradt, amikor Terry fülét kopogás ütötte meg. Kippkopp, hallatszott

Részletesebben

Megbánás nélkül (No regrets)

Megbánás nélkül (No regrets) Stargate SG1- Megbánás nélkül (No Regrets) Kategória: Stargate SG1 Romantika Rövid ismertető: Bárcsak a Jég foglyai néhány perccel tovább tartott volna... Írta: Alli Snow Web: http://www.samandjack.net/fanfics/viewstory.php?sid=1251

Részletesebben

Claire Kenneth. Randevú Rómában

Claire Kenneth. Randevú Rómában Claire Kenneth Randevú Rómában CLAIRE KENNETH Randevú Rómában Regény 2010 Fapadoskonyv.hu Kft. honlap: www.fapadoskonyv.hu e-mail: info@fapadoskonyv.hu A könyv az alábbi kiadás alapján készült: Claire

Részletesebben

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget Kovács Gabriella Hát ennyi volt... Hát ennyi volt érezte, hogy itt az út vége. Tehetetlenül, fáradtan feküdt a hideg kövön a fagyos szélben és nem akart többé engedelmeskedni a teste. Már nem érzett fájdalmat

Részletesebben

1. fejezet. Dorset, 2010 Egy évvel késõbb

1. fejezet. Dorset, 2010 Egy évvel késõbb 1. fejezet Dorset, 2010 Egy évvel késõbb A napok egyre rövidebbek. A fûre hullott almákat megcsipkedték a varjak. Viszem be a fát, és rálépek az egyik puha gyümölcsre; szétnyomódik a lábam alatt. November

Részletesebben

Kompetenciaalapú mérés 2007/2008. A N Y A N Y E L V I K É P E S S É G E K 9. é v f o l y a m A változat

Kompetenciaalapú mérés 2007/2008. A N Y A N Y E L V I K É P E S S É G E K 9. é v f o l y a m A változat Fıvárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet Az iskola Az osztály A tanuló A tanuló neme: Kompetenciaalapú mérés 2007/2008. A N Y A N Y E L V I K É P E S S É G E K 9. é v f o l y a m A változat

Részletesebben

Szeretet volt minden kincsünk

Szeretet volt minden kincsünk Szeretet volt minden kincsünk Azt mondják, mindenkinek meg van írva a sorskönyvében az élete. Mindenkinek ki van jelölve z út, mint a kerti ösvény, szélekkel, jelekkel, hogy ne lehessen letérni róla. Van

Részletesebben

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve Kiss Ottó A nagypapa távcsöve ITT VANNAK A NAGYIÉK Itt vannak a nagyiék, megjöttek! Két hétre. Fogalmam sincs, hogy mit lehet majd velük addig csinálni. 3 A NAGYPAPA UGYANOLYAN A nagypapa ugyanolyan, mint

Részletesebben

válni a helyzet. Kész csoda, hogy ilyen sokáig maradt. Alig ha nem arra az ideje indulni -érzésre várt, amely néhány évenként rendre a hatalmába

válni a helyzet. Kész csoda, hogy ilyen sokáig maradt. Alig ha nem arra az ideje indulni -érzésre várt, amely néhány évenként rendre a hatalmába 2. fejezet Huszonnégy órányi utazás után finoman szólva jólesett feküdnie. A háta hónapok, de talán régebb óta fájt maga sem igazán tudta, mióta. A Kongói Demokratikus Köztársaság Bukavu nevű településén

Részletesebben

Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... *****

Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... ***** Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... ***** Ezüst gyertyatartók fénye mellet egy fiatal férfi hajol íróasztala fölé. Az arca márványfehér,

Részletesebben

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ A Móra Könyvkiadó a Szepes Mária Alapítvány támogatója. Az alapítvány célja az író teljes életmûvének gondozása, még kiadatlan írásainak megjelentetése,

Részletesebben

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Írnod kell kislányom, erre születtél! Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Tudom Édes, írnom kellene, de bajban vagyok. Talán azt a témát kéne papírra vetnem, amit

Részletesebben

LEE CHILD 10 RÖGÖS ÚT

LEE CHILD 10 RÖGÖS ÚT 1. fejezet Jack Reacher egy dupla feketét rendelt, csokireszelék és cukor nélkül, nem porceláncsészében, hanem mûanyag pohárban, és még mielõtt kihozták volna a kávét az asztalához, végignézte, ahogy egy

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

Velence ártatlan volt. Megtette, amit tudott, hogy beteljesítse a romantikáról alkotott elképzeléseit. Csakhogy színes gondoláival és zöld lagúnáival

Velence ártatlan volt. Megtette, amit tudott, hogy beteljesítse a romantikáról alkotott elképzeléseit. Csakhogy színes gondoláival és zöld lagúnáival 9 Velence ártatlan volt. Megtette, amit tudott, hogy beteljesítse a romantikáról alkotott elképzeléseit. Csakhogy színes gondoláival és zöld lagúnáival együtt is eleve esélytelen volt Hannes Bergtalerral

Részletesebben

a viszonyuk. És a lány nem is hozta rendbe a dolgokat, mielőtt az apja oly hirtelen elment. Visszatekintve már látta, hogy nagyon sok a hasonlóság

a viszonyuk. És a lány nem is hozta rendbe a dolgokat, mielőtt az apja oly hirtelen elment. Visszatekintve már látta, hogy nagyon sok a hasonlóság ELSŐ FEJEZET Nem így kellett volna történnie. Addie Folsom úgy képzelte, a középiskola után hat évvel tehetősen és egy jó kocsi volánjánál ülve tér majd haza. Ehelyett behúzott nyakkal és egy közel háromszázezer

Részletesebben

V i c z i á n Á k o s. Halálos haszonszerzés

V i c z i á n Á k o s. Halálos haszonszerzés V i c z i á n Á k o s Halálos haszonszerzés Nem is emlékszem, hogy mikor aludtam ilyen jót, igaz nem volt több hat óránál, de ennyit ritkán alszom. Nyújtózkodtam egy hatalmasat, majd felkeltem az ágyból,

Részletesebben

Károlyi Pályázat. Kémia. Írta: Elefánti Barbara 10. A

Károlyi Pályázat. Kémia. Írta: Elefánti Barbara 10. A Károlyi Pályázat Kémia Írta: Elefánti Barbara 10. A 2007. november 3. Tartalomjegyzék 2. oldal: Tartalomjegyzék 3. oldal: Bevezetés 4. oldal: Emil Fischer élete és munkássága 5.-7. oldal: Beszélgetés Emil

Részletesebben

FARKAS KATALIN. Félvér Tigris. Derna krónikák 1.

FARKAS KATALIN. Félvér Tigris. Derna krónikák 1. FARKAS KATALIN Félvér Tigris Derna krónikák 1. 1. Meglepetés A mai napom is ugyanúgy kezdődött, mint minden hétköznapom. Kicsit morcosan keltem fel, unottan ettem meg a reggelit, lassan öltöztem fel és

Részletesebben

2014. október - november hónap

2014. október - november hónap 2014. október - november hónap Téma: A Lélek gyümölcse 5. hét Szeretet 2014. szeptember 30., kedd Tapasztald meg Isten szeretetét Ige: Drágának tartalak, és becsesnek (Ézsaiás 43,4) Max Lucado: Értékes

Részletesebben

Csillámszárny Akadémia TÜNDÉRI ÖTLETEKKEL AZ ÜNNEPEKRE! K. Karácsonyi tündér

Csillámszárny Akadémia TÜNDÉRI ÖTLETEKKEL AZ ÜNNEPEKRE! K. Karácsonyi tündér Csillámszárny Akadémia TÜNDÉRI ÖTLETEKKEL AZ ÜNNEPEKRE! K OLVASNI JÓ! 7 Karácsonyi tündér Csillámszárny Akadémia Titania Woods Karácsonyi tündér Tündéri ötletekkel az ünnepekre 1 Csillámszárny Akadémia

Részletesebben

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY Néha fel kell adnunk az elveinket, hogy megélhessük az álmainkat Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY - részlet - Szakmai konzultáns: dr. Almási Krisztina Borító és tördelés: White Noise Team ISBN 978-963-12-4568-4

Részletesebben

A szenvede ly hatalma

A szenvede ly hatalma Előhang Leonard Kastner mostanában egyre többször gondolt ar ra, hogy vissza kéne vonulnia. Miért is ne? Az időzítés tökéletes lenne. Annyi pénzt keresett már, amiről régebben álmodni sem mert volna, ráadásul

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

Homloka a hűvös márványpadlót érintette. Te most hallgass, Szávitri! emelte fel lá nyát maga mellé Aszvapati király. Náradához fordult: Te meg

Homloka a hűvös márványpadlót érintette. Te most hallgass, Szávitri! emelte fel lá nyát maga mellé Aszvapati király. Náradához fordult: Te meg Szatjavánt. Meglátták és felnevettek. A nagyobbik felkapott egy elszáradt, tavalyi fügét, és megdobta a lányt. A másik a fér fit vette célba. Ide építsd! ujjongott Szávitri. Ide építsd a palotánkat! Ezek

Részletesebben

A SZÁZEGYEDIK ASSZONY

A SZÁZEGYEDIK ASSZONY A SZÁZEGYEDIK ASSZONY (Egy kis tréfa) 1883 Sok tarkabarka dolgot írt meg hajdan a pajkos tollú Boccaccio. Veronai, florenci asszonyok segítették benne. Amennyi rossz fát azok a tuzre tettek, annak a hamujában

Részletesebben

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem Tizenötödik lecke Családi kép Te, Gergely, mindig meg akarom kérdezni, csak elfelejtem: kik vannak azon a nagy képen az ágyad fölött? Ja, azok, azon a régi képen? Az az apai nagyapám családja, még a háború

Részletesebben

Benedek Elek: JÉGORSZÁG KIRÁLYA

Benedek Elek: JÉGORSZÁG KIRÁLYA Benedek Elek: JÉGORSZÁG KIRÁLYA Volt egyszer egy szegény ember. Ennek a szegény embernek annyi fia volt, mint a rosta lika, még eggyel több. Éjjel-nappal búslakodott szegény, hogy mit csináljon ezzel a

Részletesebben

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. Bolondos szerszámok MÓRA KÖNYVKIADÓ

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. Bolondos szerszámok MÓRA KÖNYVKIADÓ SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI Bolondos szerszámok MÓRA KÖNYVKIADÓ A Móra Könyvkiadó a Szepes Mária Alapítvány támogatója. Az alapítvány célja az író teljes életmûvének gondozása, még kiadatlan írásainak megjelentetése,

Részletesebben

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Több éves gyakorlattal fejlesztették tökélyre kifinomult praktikáik egész arzenálját. Kódszavaik tárháza régi, legendássá vált esetekből épült fel, ám legtöbbször

Részletesebben

Sokféleképpen belefoghatnék ebbe a történetbe. Ábrándosabb lelkületű olvasóim, akik nem közömbösek régmúlt csaták és elporladt hősök iránt, bizonyára nem vennék zokon, ha úgy kezdeném: régesrég, azokban

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

Helyi emberek kellenek a vezetésbe

Helyi emberek kellenek a vezetésbe Varga László Helyi emberek kellenek a vezetésbe Ön szerint minek köszönhető, hogy az hetvenes-nyolvanas években egy sokszínű és pezsgő kulturális élet tudott létrejönni Kecskeméten? Milyen szerepe volt

Részletesebben

Amint ment, mendegélt egy nagy királyi városon keresztül, meglátta a folyosóról a király a nagy betűket s leküldte inasát, hogy nézné meg, mi van

Amint ment, mendegélt egy nagy királyi városon keresztül, meglátta a folyosóról a király a nagy betűket s leküldte inasát, hogy nézné meg, mi van Százat egy ütéssel Egyszer volt, hol nem volt, volt a világon egy mesterlegény, kinek se égen, se földön nem volt egyebe egy rongyos garasánál. Elindult ő vándorolni. A mint ment, mendegélt hegyen völgyön

Részletesebben

Isten hozta őrnagy úr!

Isten hozta őrnagy úr! Isten hozta őrnagy úr! Filmrészlet szöveges átirat Napsütéses idő van, a házak előtt egy négytagú tűzoltózenekar vidám indulót játszik. A zenészek barna egyenruhában vannak, fejükön tűzoltósisak. A zenekart

Részletesebben

Főnixmadár. A hazugság polipkarjai

Főnixmadár. A hazugság polipkarjai Főnixmadár A hazugság polipkarjai Előszó A könyv igaz történet, a szerző által megélt és felidézett eseményeken alapul. Egy történet két lélek egymásra találásáról, amelyet a hazugság polipkarjai tartanak

Részletesebben

Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek,

Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek, Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába. Máté 18:3 (Károli Gáspár fordítása) Prológus Angyalok az Arby s-ban

Részletesebben

Miklya Luzsányi Mónika

Miklya Luzsányi Mónika Miklya Luzsányi Mónika Farkasidő Nem kell ma a húsokat jégverembe tenni. Csikorog a hó, foga van a szélnek, süt át a hideg a falakon. Akkor is egész éjjel vonított a szél, mint a csikaszok a nádasban.

Részletesebben

Az élet napos oldala

Az élet napos oldala Az élet napos oldala írta Mercz Tamás E-mail: mercz_tomi@hotmail.com Első rész Minden kicsiben kezdődik el A fűnyíró idegesítő berregő motorhangja teljesen betölti szobám zegzugait. Zúg a rikítóan kék

Részletesebben

Helle Helle Rödby Puttgarden (regényrészlet)

Helle Helle Rödby Puttgarden (regényrészlet) Észak hírnökei 4023 Helle Helle Rödby Puttgarden (regényrészlet) Az Opera szálló Hamburg külterületén, egy építkezés mellett állt. Jóval éjfél után érkeztünk meg, útközben többször is megálltunk, hogy

Részletesebben

Szentendrei emlék BALLAI LÁSZLÓ COPYRIGHT 2002, BALLAI LÁSZLÓ, MINDEN JOG FENNTARTVA.

Szentendrei emlék BALLAI LÁSZLÓ COPYRIGHT 2002, BALLAI LÁSZLÓ, MINDEN JOG FENNTARTVA. BALLAI LÁSZLÓ Szentendrei emlék COPYRIGHT 2002, BALLAI LÁSZLÓ, MINDEN JOG FENNTARTVA. MEGJELENT AZ EZREDVÉG IRODALMI, MŰVÉSZETI ÉS TÁRSADALOMKRITIKAI FOLYÓIRAT XIV ÉVFOLYAM, 6-7. (2004. JÚNIUS-JÚLIUSI)

Részletesebben

Petőcz András. Idegenek. Harminc perccel a háború előtt

Petőcz András. Idegenek. Harminc perccel a háború előtt Petőcz András Idegenek Harminc perccel a háború előtt Peut-être à cause des ombres sur son visage, il avait l air de rire. (Camus) Megyünk anyámmal haza, a plébániára. Szeretek az anyámmal kézen fogva

Részletesebben

ÚJABB RÁGALOM HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓ ELLEN. Hiteles tanúk cáfolata. Interjú Horthy Istvánnéval

ÚJABB RÁGALOM HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓ ELLEN. Hiteles tanúk cáfolata. Interjú Horthy Istvánnéval Lehet-e? ÚJABB RÁGALOM HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓ ELLEN Hiteles tanúk cáfolata Interjú Horthy Istvánnéval A közelmúltban a Jobbik néven ismert, de általam kezdettől ártalmas és értelmetlen képződménynek nevezett

Részletesebben

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett 16 Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett mást is felfedezni vélt. Dühöt, talán. Kétségbeesést.

Részletesebben

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM 2. www.ujteremtes.hu Bábel és Ábrahám története Az egész földnek egy nyelve és egyféle beszéde volt. 1Móz. 11:1 El tudod-e képzelni milyen lenne az, ha mindenki

Részletesebben

Eredetileg a szerző honlapján jelent meg. Lásd itt.

Eredetileg a szerző honlapján jelent meg. Lásd itt. Eredetileg a szerző honlapján jelent meg. Lásd itt. Andrassew Iván A folyó, a tó és a tenger A platón ültünk Avrammal, a teherautót egy szerzetes vezette. A hegyoldalból a menekülttábor nem tűnt nagynak.

Részletesebben

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák SIKER CLUB SIKER CLUB 2009, No. 23 Siker tippek és stratégiák James Vágyi vagyok a Siker Club huszonharmadik számával, ahol sikeres gondolatokat, ötleteket és információkat ajánlunk arról, hogy hogyan

Részletesebben

FELLEGHAJTÓ. A SZIRT Krónikái. Paul Stewart & Chris Riddell

FELLEGHAJTÓ. A SZIRT Krónikái. Paul Stewart & Chris Riddell FELLEGHAJTÓ A SZIRT Krónikái Paul Stewart & Chris Riddell Könyvmolyképző Kiadó, 2008 ELSÔ fejezet TALÁLKOZÁS D él volt. Alvégvárosban sürgött-forgott a nép. A város fölött lebegô, a tetôket és a napot

Részletesebben

Szűcs Ilona: Zongora az éjben. Nyitott ablakomban állva A kerten át, hallgatom, Hogy finom, játszi ujjak Hangot csiholnak a zongorán.

Szűcs Ilona: Zongora az éjben. Nyitott ablakomban állva A kerten át, hallgatom, Hogy finom, játszi ujjak Hangot csiholnak a zongorán. A Miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskolában helyezték ki az ország első Verstablóját csütörtökön. Az Irodalmi Rádió akciójának segítségével a fiatalok a kortárs alkotók művészetéhez kerülhetnek közelebb.

Részletesebben

ANDALÚZIAI SZERENÁD. SuSANNA AgoStINo

ANDALÚZIAI SZERENÁD. SuSANNA AgoStINo ANDALÚZIAI SZERENÁD SuSANNA AgoStINo 1. fejezet Éjszaka eleredt a hó, és reggelre már vastagon ellepte az Alpok téli üdülőhelyeit. A sűrű hópelyhek között a hegycsúcsok körvonalai elmosódtak, és a táj

Részletesebben

T. Ágoston László A főnyeremény

T. Ágoston László A főnyeremény T. Ágoston László A főnyeremény Gondosan bezárta az ajtót, zsebre vágta a kulcsot és egy széllel bélelt, kopott nyári nadrágban, hasonlóképp elnyűtt pólóban, és mezítlábas papucsban lecsoszogott a földszintre

Részletesebben

Kiss Ottó. Csillagszedő Márió. Versek gyerekhangra Paulovkin Boglárka rajzaival

Kiss Ottó. Csillagszedő Márió. Versek gyerekhangra Paulovkin Boglárka rajzaival Kiss Ottó Csillagszedő Márió Versek gyerekhangra Paulovkin Boglárka rajzaival Az ember jóból és rosszból van összegyúrva. Fehérből meg feketéből. Ezért van az, ha rajtakapsz valami rossz dolgon, mindig

Részletesebben

zért adtam ezt a címet na majd meglátják, miért. Nem hiszek istenben, de imádkozom, hogy megtartsa életemet, amíg be nem fejezem ezt az írást.

zért adtam ezt a címet na majd meglátják, miért. Nem hiszek istenben, de imádkozom, hogy megtartsa életemet, amíg be nem fejezem ezt az írást. A zért adtam ezt a címet na majd meglátják, miért. Nem hiszek istenben, de imádkozom, hogy megtartsa életemet, amíg be nem fejezem ezt az írást. Imádkozhatnék istenhez azért is, hogy a dühöm kitartson

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Pierre Anthon aznap hagyta ott az iskolát, amikor rájött, hogy semmit sem érdemes csinálni, ha egyszer amúgy sincs értelme semminek.

Pierre Anthon aznap hagyta ott az iskolát, amikor rájött, hogy semmit sem érdemes csinálni, ha egyszer amúgy sincs értelme semminek. 8 II Pierre Anthon aznap hagyta ott az iskolát, amikor rájött, hogy semmit sem érdemes csinálni, ha egyszer amúgy sincs értelme semminek. Mi, többiek maradtunk. Bár a tanárok igyekeztek gyorsan eltüntetni

Részletesebben

Szeretetettel ajánlom műveimet mindenkinek olvasásra, szórakozásra, vagy csupán elmélkedésre. Joli néni

Szeretetettel ajánlom műveimet mindenkinek olvasásra, szórakozásra, vagy csupán elmélkedésre. Joli néni BRÁTÁN ERZSÉBET HÉTKÖZNAPI CSODÁK NOVELLAGYŰJTEMÉNY ELŐSZÓ Kedves olvasóim! Az alábbi novelláim a valóság és a fantázia összefonódásából születtek. Számtalanszor elmegyünk apróságok felett, pedig az élet

Részletesebben

Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD

Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD TATAY SÁNDOR Húshagyókedd Regény 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. Tatay Sándor jogutódja Barabás már kilencedik napja kerülgette a várost. S e kilenc napot megelőző kilenc hónapig vándorolt.

Részletesebben

Prológus. Hová rejtőzhetek? Találhatok menedéket? Visszafordulhatok? Van még vissza?

Prológus. Hová rejtőzhetek? Találhatok menedéket? Visszafordulhatok? Van még vissza? Prológus Újabb lövés dördült el a lombkorona fölött. A hajtók kiáltozása sokkal kivehetőbbé vált. A vére a fülében lüktetett, miközben a tüdeje égett a levegőtől, amely szaporán és jegesen járta át légzőszerveit.

Részletesebben

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve Csapat/iskola: Beadás ideje: Tudnivalók A teszt 100 kérdésből áll. Minden kérdésnél felsoroltunk 3 lehetséges választ, amelyek közül a Példabeszédek

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

Rohantam, szívem a torkomban dobogott, világosbarna hajamat a szél borzolta. Barna szemem könynyezett a széltől. Adrenalinszintem a magasban szökött.

Rohantam, szívem a torkomban dobogott, világosbarna hajamat a szél borzolta. Barna szemem könynyezett a széltől. Adrenalinszintem a magasban szökött. C. A. Tűréshatár 0 Rohantam, szívem a torkomban dobogott, világosbarna hajamat a szél borzolta. Barna szemem könynyezett a széltől. Adrenalinszintem a magasban szökött. El kellett érnem a Szentpétervárra

Részletesebben

Kate Brooks Duncan Shelley: Amer és a láthatatlan bilincs

Kate Brooks Duncan Shelley: Amer és a láthatatlan bilincs Copyright 2012 Kate Brooks & Duncan Shelley A könyv bármely részének sokszorosítása, akár elektronikus, akár mechanikus úton ideértve az információtároló és visszakereső rendszereket is, a kiadó írásbeli

Részletesebben

Cukimami én idős motiváció:

Cukimami én idős motiváció: Cukimami s én idő ió: c motivá Énidó Kezdjük ott, hogy miért is fontos, az Énidő; Magad miatt, mert kell, hogy érezd; az anyasággal nem veszítetted el a nőiességedet, azt, hogy egy önálló és utánozhatatlanul

Részletesebben

A HECSEDLI MEG A POSTÁS

A HECSEDLI MEG A POSTÁS SZEMLE 13 T. Ágoston László A HECSEDLI MEG A POSTÁS Hecsedli. Várjuk a postást mondta Bányai, az író, és letette a kagylót. Régi, jól bevált, mondhatni egyezményes szövegük volt ez Zsengellérrel, a költővel

Részletesebben

M. Veress Mária. Szép halál

M. Veress Mária. Szép halál 184 Rügyek Szép halál Először nem figyeltem fel a kiáltásra, nem volt abban semmi különös, hogy valaki ordibál, megszokott volt ez arrafelé. Csak mikor közelebb értem, akkor hallottam, hogy mintha segítségért

Részletesebben

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04.

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal, lejött hozzátok Abban a pillanatban szólalt meg ez a dal a cédé lejátszómon, amikor belekezdtem ebbe az írásba az angyalokról.

Részletesebben

Szép karácsony szép zöld fája

Szép karácsony szép zöld fája Móra Ferenc Szép karácsony szép zöld fája Illusztrációk: Szabó Enikő Nyolcéves voltam, a harmadik elemibe jártam, és először léptem a közszereplés terére. A közszereplés tere az öreg templomunk volt. Úri

Részletesebben

Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2012. december 10 12 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselőtestületi

Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2012. december 10 12 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselőtestületi J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2012. december 10 12 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselőtestületi üléséről. Ülés helye: Jászszentlászló

Részletesebben

Ez a könyv számos, Istennel megtapasztalt valóságos

Ez a könyv számos, Istennel megtapasztalt valóságos Bevezetés Ez a könyv számos, Istennel megtapasztalt valóságos élményem eredményeként született. Nem egy olyan személy túlfûtött képzeletének vagy ábrándozásának terméke, aki valami jobb után vágyódik,

Részletesebben

SZKC_105_05. Egy kis jó cselekedet

SZKC_105_05. Egy kis jó cselekedet SZKC_105_05 Egy kis jó cselekedet tanulói egy kis jó cselekedet 5. évfolyam 31 D1 Marika néni karácsonya Dávidék házának földszintjén magányosan éldegélt egy idős hölgy, Marika néninek hívták. Dávid legkedvesebb

Részletesebben

Pár szóban a novella létrejöttéről:

Pár szóban a novella létrejöttéről: Pár szóban a novella létrejöttéről: A Heléné Cixous-pályázatot a Feldmár Intézet Nők Iskolája alapította. A pályázat feltételeit Feldmár András fogalmazta meg...a nyertes pályázatoktól őszinte, magas színvonalú,

Részletesebben

Bevezetés. MV szerelem 135x200 208(6) press.indd 11

Bevezetés. MV szerelem 135x200 208(6) press.indd 11 Bevezetés Az A férfiak a Marsról, a nôk a Vénuszról jöttek címû könyv szerzôjeként gyakran hallok sikeres szerelmi történeteket egyes emberektôl vagy éppen szerelmespároktól. Gyakorlatilag szinte egyetlen

Részletesebben

Már a tanítóképző utolsó évét jártam, mikor meglegyintett úgyszólván az első komoly szerelem. Ez a

Már a tanítóképző utolsó évét jártam, mikor meglegyintett úgyszólván az első komoly szerelem. Ez a V Barna legény. Te szegény, te szép. Dús hajad egy leány álma. Elvesztettem az eszem s szemem könnyet hullat, mint estalkonyatkor az ég. Ó, miféle babona űzi tekintetem utánad? Végigkísérlek a fasoron,

Részletesebben

Hedwig Courths-Mahler. Szigethercegnõ

Hedwig Courths-Mahler. Szigethercegnõ Hedwig Courths-Mahler Szigethercegnõ 2. kiadás A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Hedwig Courths-Mahler: Die Inselprinzessin Bastei-Verlag Verlagsgruppe Lübbe GmbH & Co. KG Bergisch Gladbach

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az ikrek nevelése R.: - Önt talán azért is érdekli az ikerkutatás, az ikergyerekek világa és élete, mert Ön is egy iker, ikerpár egyik tagja. Önök egypetéjû ikrek, vagy kétpetéjû ikrek? Métneki Júlia,

Részletesebben

- E szerint elégedett vagy? - Több, - boldog. Boldog! Milyen különösen hangzott ez a szó, ebben a dohosszagú, szegényes, díván nélküli odúban.

- E szerint elégedett vagy? - Több, - boldog. Boldog! Milyen különösen hangzott ez a szó, ebben a dohosszagú, szegényes, díván nélküli odúban. A SZERELEMRŐL Tavaly, június elején abban a kisvárosban voltam, ahol születtem. A városban most is az a sajátságos csend, mintha halottak közt járnék. Két hét alatt beteltem vele, kivágytam belőle, akárhová,

Részletesebben

Mikor Stacy visszaért, a kirakós játék előtt állva találta. Gyönyörű! fordult a lányhoz. Nagy munka lehetett összerakni.

Mikor Stacy visszaért, a kirakós játék előtt állva találta. Gyönyörű! fordult a lányhoz. Nagy munka lehetett összerakni. fejjel, mintegy alulról, egyenletesen szürke hajsátra alól pislogott rá. Mellette a padlón kisebbfajta tócsává gyűlt a víz, mely a kabátjáról csöpögött. Még mindig a karjára vetve tartotta. Meg kell mondjam,

Részletesebben

TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4

TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4 TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4 ŐRZÖM AZ ÁLMODAT 5 AZ IGAZ SZERETET 5 MA EGY VERSEM KAPCSÁN 6 BIZONY! 7 A HÁRSFAILLATÚ ESTÉKEN 7 A MI VERSÜNK

Részletesebben

VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) Horváth Géza. Lekció: Márk 10.

VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) Horváth Géza. Lekció: Márk 10. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT Lekció: Márk 10. Alapige: Márk 10,45 Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak,

Részletesebben

[Erdélyi Magyar Adatbank]

[Erdélyi Magyar Adatbank] KÉSEI DOLGOK [Vákát oldal] Amikor hosszú évekkel később e munka írója találkozott néhány férfiúval, kik ott bent, ám kint is meséltek neki e régi időkről, amidőn ő még nem járt a szigeten első dolga volt

Részletesebben

Palotai Boris. Hetedik év

Palotai Boris. Hetedik év Palotai Boris Hetedik év Palotai Boris Hetedik év Regény 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. Palotai Boris jogutódja Milyen sovány a mérnök úr! Most is mérnök urazta, hogy a két combja közt ringott, s melle szétlapult

Részletesebben

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével Nekem ez az életem Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével A patika igényesen felújított, orvosi rendelôknek is helyet adó épületben található a kisváros egyik terének sarkán. A

Részletesebben

CSENGŐSZÓ. A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám

CSENGŐSZÓ. A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám CSENGŐSZÓ A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám Készítették: A Diák-újságíró szakkör tagjai: Juhász Valentina, Jónás Levente, Flórián Zsolt, Prohászka

Részletesebben

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára Mire megvirrad... Julis! Julis! Asszony! Csak nem hagy békén, s én áldozatként, hogy szabaduljak tőle, elvonulok, mint a nagyokosok, tollat veszek a kezembe, azzal ámítom őnagyságát, hogy úr lettem, ahogy

Részletesebben

Kisslaki László Kipper Róza temetése

Kisslaki László Kipper Róza temetése Kisslaki László Kipper Róza temetése Mikor megkondult a lélekharang, a galambok riadtan szétrebbentek a toronyból, ahol eddig teli hassal hűsöltek a vastag falak között. Mostanság nehezen kaptak szárnyra

Részletesebben

GISELLE. FIATALEMBER HANGJA Szegény Nagyika! Micsoda világa volt a kottáival, fűszereivel, különös ételeivel.

GISELLE. FIATALEMBER HANGJA Szegény Nagyika! Micsoda világa volt a kottáival, fűszereivel, különös ételeivel. GISELLE Zöldes, párás üveg. Eső áztatja. Vízcseppek csorognak. Halványzöld felírat fut végi az üvegen. Az emberi lény egy esős, párás üvegen át nézi és vizsgálja a világot. Homályosan lát. A földönkívüliek

Részletesebben

jor ge bucay 20 lépés eló re Töténetek, melyekbôl az életet tanultam

jor ge bucay 20 lépés eló re Töténetek, melyekbôl az életet tanultam jor ge bucay 20 lépés eló re Töténetek, melyekbôl az életet tanultam 5. LÉPÉS H ALLGASS MEG MÁSOKAT A személyes tökéletesedés felé vezetô út következô lépése, amelyet egyszerûen így is megfogalmazhatnánk:

Részletesebben