NEVEZÉSI FELTÉTELEK Az iskolák kategóriánként egy, legfeljebb két fő nevezésével képviselik magukat a versenyen.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NEVEZÉSI FELTÉTELEK Az iskolák kategóriánként egy, legfeljebb két fő nevezésével képviselik magukat a versenyen."

Átírás

1 CSABAI KULTURÁLIS JÁTÉKOK ÁPRILIS

2 HÉTFŐ JÓZSEF ATTILA VERSMONDÓ VERSENY Időpont: Helyszín: Nevezési határidő: április 16. (hétfő) óra Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5600 Békéscsaba Szabó Pál tér 1/ március 23. (péntek) NEVEZÉSI FELTÉTELEK Az iskolák kategóriánként egy, legfeljebb két fő nevezésével képviselik magukat a versenyen. Értékelési szempontok: A zsűri a díjazásnál figyelembe veszi a versválasztást (ne legyen ún. átmeneti műfaj, tehát ne verses mesével készüljenek a gyerekek), a kiállás határozottságát, tekintettartást, hangerőt, tempót, hanglejtést, pontos értelmezést, a verssel való azonosulást, szöveghűséget. A verseny korcsoportjai: I. kategória: 1 2. osztályos korcsoport II. kategória: 3 4. osztályos korcsoport III. kategória: 5 6. osztályos korcsoport IV. kategória: 7 8. osztályos korcsoport Minden versenyző 1 verssel készüljön! A vers pontos szövegét nyomtatott formában kérjük elküldeni a nevezéssel együtt! Nevezések beküldendők az alábbi címre: Mihálik Ágnes Csomósné Tanka Ilona Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 5600 Békéscsaba, Szabó Pál tér 1/2. További információ kérhető: Telefon: 06/ , 06/ mihalik.agnes@fre .hu

3 NEVEZÉSI LAP JÓZSEF ATTILA VERSMONDÓ VERSENY AZ ISKOLA NEVE ÉS CÍME: VERSENYZŐ NEVE, OSZTÁLYA IS: A FELKÉSZÍTŐ PEDAGÓGUS NEVE:... ELÉRHETŐSÉGE:... A VÁLASZTOTT MŰ / RÉSZLET CÍME, SZERZŐJE (teljes névvel):... A választott vers szövegét kérjük a nevezési laphoz mellékelni! Békéscsaba, felkészítő pedagógus aláírása P.H.

4 KEDD VÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLAI PRÓZAMONDÓ VERSENY Időpont: Helyszín: Nevezési határidő: április 17. (kedd) óra Erzsébethelyi Általános Iskola 5600 Békéscsaba, Madách u március 14. (szerda) NEVEZÉSI FELTÉTELEK A versenyt az általános iskolák 5 8. osztályos tanulói számára hirdetjük meg, az alábbi két kategóriában: I. kategória: 5-6. osztályosok II. kategória: 7-8. osztályosok A versenyre egy magyar/ egy világirodalmi prózai művel vagy annak egy részletével lehet nevezni. A versenyzők ügyeljenek a következőkre: beszédtechnikailag helyes szövegmondás (hanglejtés, hangsúly, szünetek tartása) a választott mű és az előadó egyéniségének összhangja a közönséggel való kapcsolatteremtés Az előadás tartama nem haladhatja meg az 5 percet! Kérjük ennek betartását az előadó gyermekek érdekében! A versenyzők a kiválasztott műveket tanulják meg kívülről. Az iskolák kategóriánként 1 fő nevezésével képviseltethetik magukat a versenyen. Kérjük, hogy a nevezési laphoz mellékeljék a választott művek szövegét! A versenyt, abban az esetben rendezzük meg, ha kategóriánként legalább 6 fő jelentkezik, ezért kérjük a határidő pontos betartását. Nevezések beküldendők az alábbi címre: Tóth-Albertus Angéla Erzsébethelyi Általános Iskola 5600 Békéscsaba, Madách u madach@erzsebethelyi.hu Telefon:

5 NEVEZÉSI LAP VÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLAI PRÓZAMONDÓ VERSENY AZ ISKOLA NEVE ÉS CÍME: VERSENYZŐ NEVE, OSZTÁLYA IS: A FELKÉSZÍTŐ PEDAGÓGUS NEVE: ELÉRHETŐSÉGE: A VÁLASZTOTT NÉPMESE CÍME: A választott mű szövegét kérjük a nevezési laphoz mellékelni! Békéscsaba, felkészítő pedagógus aláírása P.H.

6 SZERDA VÁROSI MESEMONDÓ VERSENY Időpont: Helyszín: Nevezési határidő: április 18. (szerda) 9.00 óra Meseház 5600 Békéscsaba, Békési út április 5. (csütörtök) NEVEZÉSI FELTÉTELEK A versenyt az általános iskolák 1 5. osztályos tanulói számára hirdetjük meg, az alábbi három kategóriában: I. kategória: 1. osztályosok II. kategória: 2-3. osztályosok III. kategória: 4-5. osztályosok Iskolánként és kategóriánként 1-2 fő versenyzőt várunk! A versenyzők egy magyar népmesét tanuljanak meg kívülről! A meseválasztáshoz szeretettel ajánljuk figyelmetekbe évfordulóinkat, Békéscsaba Újratelepítésének 300. és várossá válásának 100. évfordulóját és Mátyás Király Emlékévét. A mese időtartama ne haladja meg az 5 percet! (Kérjük ennek betartását az előadó gyermekek érdekében!) Nevezések beküldendők az alábbi címre: Veres Krisztina Csabagyöngye Kulturális Központ Meseház 5600 Békéscsaba, Békési út További információ kérhető: Telefon: 06/ mesehaz@mesehaz.hu

7 NEVEZÉSI LAP VÁROSI MESEMONDÓ VERSENY AZ ISKOLA NEVE ÉS CÍME: VERSENYZŐ NEVE, OSZTÁLYA IS: A FELKÉSZÍTŐ PEDAGÓGUS NEVE: ELÉRHETŐSÉGE: A VÁLASZTOTT NÉPMESE CÍME: A választott népmese szövegét kérjük a nevezési laphoz mellékelni! Békéscsaba, felkészítő pedagógus aláírása P.H.

8 SZERDA VÁROSI KÖZÉPISKOLAI VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY Időpont: Helyszín: Nevezési határidő: április 18. (szerda) óra BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, 5600 Békéscsaba, Irányi u Az iskolai önálló szervezésű fordulók megrendezése után március 23-ig (péntekig) várjuk a jelentkezéseket! A verseny célja: A 2009/2010-es tanév óta kerül megrendezésre az az egy héten át tartó kulturális versenysorozat, melynek egyik programja a középiskolások számára megrendezett vers- és prózamondó verseny. Számos békéscsabai középiskolát képviseltek tehetséges diákjai az elmúlt években. Szeretnénk továbbra is biztosítani városunk középiskolásainak azt a lehetőséget, hogy bemutatkozhassanak egy szakmai zsűri előtt, továbbá szeretnénk, ha ez a verseny hosszú éveken át megmaradna Békéscsaba kulturális életében. A verseny tartalma: A versenyre iskolánként lehetőség szerint 4 tanuló jelentkezését várjuk. I. Szavalóverseny: A versenyre két művel kell nevezni. A kötelező vers témaköre a hazaszeretet, illetve a szülőhelyhez, lakóhelyhez való kötődés. A másik vers szabadon választott. Mindkét alkotás magyar költő műve legyen. II. Prózamondó verseny: A versenyre egy magyar prózai művel vagy egy hosszabb magyar alkotás részletével lehet nevezni. Ebben a kategóriában egyéb megkötés nincs. Mindkét kategóriában előírás, hogy az előadás tartama nem haladhatja meg az 5 percet. Az előző évben előadott művekkel nem lehet újra jelentkezni!

9 Értékelési szempontok: A versenyzőket szakmai zsűri fogja értékelni, az alábbi szempontok szerint: szövegválasztás szöveghűség tiszta beszéd előadói készség önálló előadás Egyéb tudnivalók: Kérjük, hogy a kísérő tanárok részvételi szándékát a jelentkezési lapon jelezzék! A verseny részletes menetrendjéről (regisztráció, vendéglátás, verseny, eredményhirdetés) a jelentkezők április 6-ig tájékoztatást kapnak. A jelentkezési lapok februártól letölthetőek lesznek iskolánk holnapjáról: www. szikszi.hu Kérjük, hogy a nevezési lap mellé mellékeljék a választott művek szövegét! Nevezések beküldendők az alábbi címre: Tóth Jánosné BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma 5600 Békéscsaba, Irányi u relloatir@gmail.com További információ kérhető: Telefon: 06/ /

10 NEVEZÉSI LAP VÁROSI KÖZÉPISKOLAI VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY AZ ISKOLA NEVE ÉS CÍME: VERSENYZŐ NEVE, OSZTÁLYA IS: KATEGÓRIA: (A megfelelő szót kell aláhúzni): VERSMONDÓ PRÓZAMONDÓ A FELKÉSZÍTŐ PEDAGÓGUS NEVE: A FELKÉSZÍTŐ PEDAGÓGUS ELÉRHETŐSÉGE ( , telefon): A VÁLASZTOTT MŰ / MŰVEK CÍME, SZERZŐJE (teljes névvel): A választott alkotás szövegét kérjük a nevezési laphoz mellékelni! Békéscsaba, felkészítő pedagógus aláírása P.H.

11 CSÜTÖRTÖK VÁROSI KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VETÉLKED? ÉS REJTVÉNYFEJT? VERSENY Időpont: Helyszín: Célcsoport: Nevezési határidő: Téma: április 19. (csütörtök) óra Békés Megyei Könyvtár 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. az általános iskolák diákjai április 6. (péntek) Békéscsaba Újratelepítésének 300. és várossá válásának 100. évfordulóját A nevezéseket levélben és elektronikus úton is elfogadjuk! VÁROSI KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VETÉLKEDŐ CSAPATVERSENY Iskolánként 3 fős csapatok jelentkezhetnek az 5-8. évfolyamos korosztályból. (A csapat összetételét tekintve lehetőleg ne legyen évfolyamismétlés.) VÁROSI REJTVÉNYFEJTŐ VERSENY EGYÉNI Három korcsoportban, korcsoportonként 2 fő jelentkezését várjuk Korcsoportok: I o. Szókígyó és berakós rejtvény II o. Berakós és skandináv III o. Skandináv és hagyományos rejtvény A javítás és az értékelés a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének (ROE) versenyszabályzata alapján történik. A versenyfeladványok ékezethelyes rejtvények lesznek. Beküldési cím, elérhetőség: Rakonczás Szilvia csabaijatekok@gmail.com tel.: 66/

12 NEVEZÉSI LAP VÁROSI REJTVÉNYFEJTŐ VERSENY AZ ISKOLA NEVE ÉS CÍME: VERSENYZŐK NEVE, OSZTÁLYA IS: KATEGÓRIA: (aláhúzással kérjük jelölni) I. korcsoport: 3-4. osztályosok II. korcsoport: 5-6. osztályosok III. korcsoport: 7-8. osztályosok A FELKÉSZÍTŐ PEDAGÓGUS NEVE:... ELÉRHETŐSÉGE:... Békéscsaba, felkészítő pedagógus aláírása P.H.

13 NEVEZÉSI LAP VÁROSI KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VETÉLKEDŐ AZ ISKOLA NEVE ÉS CÍME: VERSENYZŐK NEVE, OSZTÁLYA IS: A FELKÉSZÍTŐ PEDAGÓGUS NEVE:... ELÉRHETŐSÉGE:... Békéscsaba, felkészítő pedagógus aláírása P.H.

14 PÉNTEK VÁROSI NÉPDALÉNEKLÉSI VERSENY Időpont: Helyszín: Nevezési határidő: április 20. (péntek) óra Csabagyöngye Kulturális Központ 5600 Békéscsaba, Széchenyi u április 5. (csütörtök) NEVEZÉSI FELTÉTELEK: A versenyt egyéni és csoportos kategóriában hirdetjük meg, az alábbi korosztályok szerint: I. korosztály: 1 2. osztályosok, II. korosztály: 3 4. osztályosok, III. korosztály: 5 6. osztályosok, IV. korosztály: 7 8. osztályosok, V. korosztály osztályosok. Nevezni lehet: egy adott tájegységről való, maximum 5 perc időtartamú népdalcsokorral. Iskolánként korosztályonként 1 fő egyéni és 1 csoport küldhető, a csoport létszáma maximum 10 fő lehet! A zsűri arany-, ezüst- és bronzminősítéseket ítél oda, az alábbi minősítési szempontok alapján. Nevezések beküldendők az alábbi címre: Veres Krisztina Csabagyöngye Kulturális Központ Meseház 5600 Békéscsaba, Békési út További információ kérhető: Telefon: 06/ mesehaz@mesehaz.hu

15 MINŐSÍTÉSI FOKOZATOK Arany minősítés: - átélt előadás - hangzásban közelíti a népi hangzást - tempója, előadásmódja a dal szövegéhez, hangulatához igazodik - megfelelő kezdési magasság - szöveghiba, hanghiba nélküli éneklés - dalcsokor összeállítása megfelel a kiírásnak - megnyerő színpadi fellépés - egységes csoport Ezüst minősítés: - tempója, előadásmódja megfelelő - hanghiba nélkül énekel - kezdő hangmagasság jó - megnyerő színpadi fellépés - egységes csoport Bronz minősítés: - kisebb tempóbeli, hangmagasságbeli problémával - jól összeállított dalcsokor - bátortalanabb színpadi fellépés - kisebb átéléssel előadott dalok Különdíj: - autentikus népi hangzásért - igényes, nehéz dalanyagért - magával ragadó előadásmódért - kiváló csoporthangulatért - bármely szempontból kimagasló teljesítményért

16 AZ ISKOLA NEVE ÉS CÍME: NEVEZÉSI LAP VÁROSI NÉPDALÉNEKLÉSI VERSENY A FELKÉSZÍTŐ PEDAGÓGUS NEVE:... ELÉRHETŐSÉGE:... Békéscsaba, felkészítő pedagógus aláírása és P.H. Kategóriák Versenyző/-k neve, osztálya is Felkészítő pedagógus Választott tájegység, népdalok 1-2. osztály, egyéni 1-2. osztály, csoportos 3-4. osztály, egyéni 3-4. osztály, csoportos 5-6. osztály, egyéni 5-6. osztály, csoportos 7-8. osztály, egyéni 7-8. osztály, csoportos

17 SZOMBAT 40. VÁROSI GYERMEKRAJZ PÁLYÁZAT ÉS KIÁLLÍTÁS Időpont: Helyszín: április 21. (szombat) óra Békés Megyei Könyvtár 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3. A 40. Városi Gyermekrajz kiállítás részletes kiírását, a nevezés feltételeit a Munkácsy Mihály Múzeum küldi az intézmények számára.

18 CSABAI KULTURÁLIS JÁTÉKOK április 16. (hétfő) óra JÓZSEF ATTILA VÁROSI SZAVALÓ VERSENY általános iskolásoknak Helyszín, szervező: Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola április 17. (kedd) óra VÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLAI PRÓZAMONDÓ VERSENY Helyszín, szervező: Erzsébethelyi Általános Iskola április 18. (szerda) 9.00 óra VÁROSI MESEMONDÓ VERSENY általános iskolásoknak Helyszín, szervező: Meseház április 18. (szerda) óra VÁROSI KÖZÉPISKOLAI VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY Helyszín, szervező: BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma április 19. (csütörtök) óra VÁROSI KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VETÉLKEDŐ ÉS REJTVÉNYFEJTŐ VERSENY általános iskolások számára Helyszín, szervező: Békés Megyei Könyvtár április 20. (péntek) óra VÁROSI NÉPDALÉNEKLÉSI VERSENY általános iskolásoknak Helyszín: Csabagyöngye Kulturális Központ, szervező: Meseház április 21. (szombat) óra 40. VÁROSI GYERMEKRAJZ KIÁLLÍTÁS Helyszín: Békés Megyei Könyvtár Szervező: Munkácsy Mihály Múzeum

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT Oktatási Hivatal B U D A P E S T I P E D A G Ó G I A I O K T A T Á S I K Ö Z P O N T 1088 Budapest, Vas u. 8. Telefon: (+36 1) 374-2161 Honlap: www.oktatas.hu E-mail: POKBudapest@oh.gov.hu VERSENYKIÍRÁS

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT. Tiszán innen, Dunán túl - Országos Népdaléneklési Verseny az általános- és középiskolások számára

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT. Tiszán innen, Dunán túl - Országos Népdaléneklési Verseny az általános- és középiskolások számára VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT Tiszán innen, Dunán túl - Országos Népdaléneklési Verseny az általános- és középiskolások számára FŐVÁROSI FORDULÓ A verseny pedagógiai célja: a tehetséggondozás,

Részletesebben

Tiszán innen Dunán túl Kerületi Népdaléneklési Verseny az 5-6. évfolyam 7-8. évfolyam évfolyamok számára

Tiszán innen Dunán túl Kerületi Népdaléneklési Verseny az 5-6. évfolyam 7-8. évfolyam évfolyamok számára VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT Tiszán innen Dunán túl Kerületi Népdaléneklési Verseny az 5-6. évfolyam 7-8. évfolyam 9-13. évfolyamok számára A verseny ideje: 2017. január 25. szerda

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett

VERSENYKIÍRÁS. Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett VERSENYKIÍRÁS Az Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett 15. Tiszán innen, Dunán túl országos népdaléneklési minősítő verseny az 5-6.; 7-8. és 9-12. évfolyamos tanulók számára A verseny

Részletesebben

SZOLFÉZS-ZENEELMÉLET, KAMARAÉNEK KATEGÓRIA HELYI FORDULÓ Nyomtatott betűkkel (olvashatóan) kérjük kitölteni!

SZOLFÉZS-ZENEELMÉLET, KAMARAÉNEK KATEGÓRIA HELYI FORDULÓ Nyomtatott betűkkel (olvashatóan) kérjük kitölteni! JELENTKEZÉSI LAP A KÖZÉPISKOLÁSOK V. ZENEI VERSENYÉRE SZOLFÉZS-ZENEELMÉLET, KAMARAÉNEK KATEGÓRIA HELYI FORDULÓ Nyomtatott betűkkel (olvashatóan) kérjük kitölteni! A nevező iskola adatai: Neve:.. Címe:...

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett

VERSENYKIÍRÁS. Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett VERSENYKIÍRÁS Az Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett 15. Tiszán innen, Dunán túl országos népdaléneklési minősítő verseny az 5-6.; 7-8. és 9-12. évfolyamos tanulók számára A verseny

Részletesebben

WASS ALBERT ORSZÁGOS VERS-ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA

WASS ALBERT ORSZÁGOS VERS-ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda 5200 Törökszentmiklós, Bethlen Gábor út 1. Igazgató: Virágné Katona Zsuzsanna Igazgatótanács elnöke: Szabó József OM azonosító: 035899 Telefon: 56/390-286

Részletesebben

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenyét

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenyét 1204 Budapest, Török Flóris u. 89. és fax: 283-0624 283-0858 www.eotvos-szki.sulinet.hu Versenykiírás 2015/2016. tanév Hagyományainknak megfelelően, ebben az évben is szeretnénk megrendezni a Budapest

Részletesebben

Versenyeinkre a nevezéseket 2013. április 25-ig legyetek szívesek elküldeni!

Versenyeinkre a nevezéseket 2013. április 25-ig legyetek szívesek elküldeni! Általános Iskolák Igazgatóinak Munkaközösségeinek L A N D O R N A P 2013. május 22. (szerda) Tárgy: versenykiírások Kedves Kollégák! A Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola az idei tanévben a következő

Részletesebben

XXVI. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2017

XXVI. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2017 XXVI. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2017 A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya társszervezőivel: a Csemadok területi választmányaival,

Részletesebben

Versenyfelhívás. Egyéni versenyek

Versenyfelhívás. Egyéni versenyek Versenyfelhívás 2018. december 01. Ünnepélyes megnyitó: 8.45 Verseny kezdési időpontja: 9.00 Helyszín: Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4031 Debrecen, Margit tér

Részletesebben

Tisztelt Intézményvezető! A gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola meghirdeti XV. GERGELY-NAPI MŰVÉSZETI FESZTIVÁLJÁT

Tisztelt Intézményvezető! A gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola meghirdeti XV. GERGELY-NAPI MŰVÉSZETI FESZTIVÁLJÁT Tisztelt Intézményvezető! A gyenesdiási meghirdeti XV. GERGELY-NAPI MŰVÉSZETI FESZTIVÁLJÁT az általános és művészeti iskolák tehetséges tanulói részére DRÁMAJÁTÉK, VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS, IPAR- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZET,

Részletesebben

II. Országos Baptista Ki Mit Tud? április 6-7. Kisújszállás

II. Országos Baptista Ki Mit Tud? április 6-7. Kisújszállás II. Országos Baptista Ki Mit Tud? 2018. április 6-7. Kisújszállás Tisztelt Versenyzők, Kollégák és Diákok! Meg kell tanítani a gyerekeknek azt, hogy önmagáért élvezzék a tanulást, ne csak azért, hogy jó

Részletesebben

VII. Krétakör Művészeti Verseny 2017

VII. Krétakör Művészeti Verseny 2017 Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Tisztelt Csoportvezetők! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Free Dance Alapfokú Művészeti Iskola és a Bíborka Alapfokú Művészeti Iskola a Tiszalöki Kossuth Lajos Általános Iskola

Részletesebben

A verseny időpontja: március 23. (szerda)

A verseny időpontja: március 23. (szerda) Énekeljetek az Úrnak, áldjátok nevét, hirdessétek szabadítását mindennap! Zsoltárok 96:2. Tisztelt Igazgató Asszony / Igazgató Úr! Tisztelt Énektanár Kolléganő / Kolléga! Örömmel értesítjük Önöket, hogy

Részletesebben

VI. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny 2015/2016.

VI. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny 2015/2016. VI. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny 2015/2016. A verseny védnöke: Miklósa Erika operaénekes A verseny meghirdetője: Csitáry Emil Művészeti Műhely Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Székesfehérvár,

Részletesebben

XXIV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2015

XXIV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2015 XXIV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2015 A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya társszervezőivel, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel,

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE 5-6. évfolyam részére A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28.

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28. Időpont: 2015. november

Részletesebben

1. Ruha készítése hulladékból

1. Ruha készítése hulladékból VI. Országos Öko Modellverseny 2019.április.17 Téma: VÍZ 1. Ruha készítése hulladékból Iskolánk az idei tanévben is ÖKO divatbemutatót és versenyt szervez, általános és középiskolai, valamint szakmai kategóriákban

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS 1 2016/2017. TANÉVI VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS A Párbajtőr Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel

Részletesebben

Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás)

Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás) Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás) 2014. október 14. Tolnai József ügyvivő szakértő, országos versenyszervező A verseny meghirdetője Oktatáskutató és

Részletesebben

CSODÁT VIRÁGZIK A JELEN március 10. péntek

CSODÁT VIRÁGZIK A JELEN március 10. péntek CSODÁT VIRÁGZIK A JELEN KÁRPÁT-MEDENCEI REFORMÁTUS ISKOLÁK VERSENYE ÉS TALÁLKOZÓJA A REFORMÁCIÓ 500. ÉVFORDULÓJA TISZTELETÉRE Előttünk jársz! Te vagy az Élet! A tegnap is hirdeti fényed, de ha mi ma követünk

Részletesebben

KERÜLETI MAGYAR MUNKAKÖZÖSSÉG

KERÜLETI MAGYAR MUNKAKÖZÖSSÉG 1 A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes mienk. Kazinczy KERÜLETI MAGYAR MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2012/2013. 2 Helyzetelemzés Munkaközösségünkhöz 22 kerületi iskola magyar munkaközössége tartozik:

Részletesebben

Kedves Gyerekek! Tisztelt Igazgató Kolléga!

Kedves Gyerekek! Tisztelt Igazgató Kolléga! Tisztelt Igazgató Kolléga! Kedves Gyerekek! Intézményünk Gyermekkönyvtára ebben az évben is meghirdeti tavaszi kulturális versenyeit a hagyományoknak megfelelen regionális jelleggel. Szeretettel várjuk

Részletesebben

V. ZENEI VERSENY VERSENYKIÍRÁS

V. ZENEI VERSENY VERSENYKIÍRÁS V. PREMIER MŰVÉSZETI NAPOK 2017. MÁRCIUS 17. V. PREMIER TÁNC ÉS ZENEI VERSENY V. ZENEI VERSENY VERSENYKIÍRÁS 2017. március 17. (péntek) SZEGED Az. V. Premier Tánc- és Zenei Versenyt meghirdető intézmény

Részletesebben

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7.

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. KEDVES INTÉZMÉNYVEZETŐ! Egy ünnepi programfüzetet tart a kezében, amely a Váci Mihály Gimnázium fennállásának 50. évfordulója alkalmából színes, tartalmas,

Részletesebben

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT. 2014. november 10 - november 14.

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT. 2014. november 10 - november 14. TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT 2014. november 10 - november 14. A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HÉT PROGRAMJA 2014. november 10 - november 14. November 10. hétfő 13 45 óra Megnyitó 14 00 óra Matematika verseny I. forduló

Részletesebben

A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest.

A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest. A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest. Bevezetés III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivált a III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál Szervezőbizottság rendezi meg

Részletesebben

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Bács-Kiskun Megye

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Bács-Kiskun Megye 2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS Bács-Kiskun Megye 1 2018/2019. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA BÁCS_KISKUN MEGYEI VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja A lövészsport népszerűsítése a köznevelési intézmények tanulói

Részletesebben

FELHÍVÁS A GÁL FERENC KÖZÉPISKOLAI HITTANVERSENYRE (GFKH)

FELHÍVÁS A GÁL FERENC KÖZÉPISKOLAI HITTANVERSENYRE (GFKH) Menjetek békével, szolgáljátok Istent és embertársaitokat! FELHÍVÁS A GÁL FERENC KÖZÉPISKOLAI HITTANVERSENYRE (GFKH) A GFKH célja, hogy a 9-12. osztályosok egy háromfordulós, szellemet és lelket pezsdítő

Részletesebben

BERCSÉNYI NAPOK február20-22.

BERCSÉNYI NAPOK február20-22. BERCSÉNYI NAPOK 2017. február20-22. PROGRAM 2017. FEBRUÁR 20. (HÉTFŐ) 8 30 ÓRA Ünnepélyes megnyitó: Ünnepi műsor: Kocsis Erzsébet igazgató közreműködnek a gimnázium diákjai Tanulói kiselőadások a gimnázium

Részletesebben

Az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. Ifjúsági Ház április között 9. alkalommal rendezi meg az Újpesti Diáknapokat.

Az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. Ifjúsági Ház április között 9. alkalommal rendezi meg az Újpesti Diáknapokat. Az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. Ifjúsági Ház április 11-15. között 9. alkalommal rendezi meg az Újpesti Diáknapokat. A következő programokat kínáljuk a hét folyamán: Diákpolgármester választás

Részletesebben

PREMIER NAPOK. TÁNCVERSENY VERSENYKIÍRÁS március 18. (péntek) BÉKÉSCSABA

PREMIER NAPOK. TÁNCVERSENY VERSENYKIÍRÁS március 18. (péntek) BÉKÉSCSABA PREMIER NAPOK 2016. MÁRCIUS 18-19. PREMIER KORTÁRS MODERN TÁNC ÉS ZENEI VERSENY TÁNCVERSENY VERSENYKIÍRÁS 2016. március 18. (péntek) BÉKÉSCSABA A Premier Kortárs modern tánc és Zenei Versenyt meghirdető

Részletesebben

IV. KRUTILLA JÓZSEF ORSZÁGOS AKVARELLFESTŐ VERSENY

IV. KRUTILLA JÓZSEF ORSZÁGOS AKVARELLFESTŐ VERSENY IV. KRUTILLA JÓZSEF ORSZÁGOS AKVARELLFESTŐ VERSENY A verseny döntőjének időpontja: 2017. 04. 01. (szombat), TISZAVASVÁRI 9:30-10:30 Regisztráció 10:45 Megnyitó 11:00 Döntő: I-II korcsoport 13:00 óráig

Részletesebben

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Egyéni és Duplaköteles Kötélugró Bajnokság Időpont: 2018.11.24-25 (Szombat-Vasárnap)

Részletesebben

VIII. REGIONÁLIS KEYBOARD SZINTETIZÁTOR TALÁLKOZÓ ÉS VERSENY

VIII. REGIONÁLIS KEYBOARD SZINTETIZÁTOR TALÁLKOZÓ ÉS VERSENY GARABONCIÁS A.M.I. MISKOLC LÓNYAY MENYHÉRT ÁLTALÁNOS ISKOLA TUZSÉR FELSŐ-SZABOLCSI ISKOLASZÖVETSÉG PÁTROHA TUZSÉR NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA YAMAHA ZENEISKOLA MAGYARORSZÁG VIII. REGIONÁLIS KEYBOARD SZINTETIZÁTOR

Részletesebben

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Páros és Csapatbajnokság Időpont: 2019.01.26. (Szombat) Helyszín: Rendező: Güntner

Részletesebben

PREMIER NAPOK. ZENEI VERSENY VERSENYKIÍRÁS március 18. (péntek) BÉKÉSCSABA

PREMIER NAPOK. ZENEI VERSENY VERSENYKIÍRÁS március 18. (péntek) BÉKÉSCSABA PREMIER NAPOK 2016. MÁRCIUS 18-19. PREMIER KORTÁRS MODERN TÁNC ÉS ZENEI VERSENY ZENEI VERSENY VERSENYKIÍRÁS 2016. március 18. (péntek) BÉKÉSCSABA A Premier Kortárs modern tánc- és Zenei Versenyt meghirdető

Részletesebben

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Bevezetés A Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottsága 2015-ben is megrendezi a Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivált Budapesten 2015. július 25-26-án, első

Részletesebben

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenye. Versenyszabályzat

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenye. Versenyszabályzat 1204 Budapest, Török Flóris u. 89. és fax: 283-0624 283-0858 www.eotvos-szki.sulinet.hu Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenye Versenyszabályzat A verseny kiírója: Eötvös

Részletesebben

KÖZÉPISKOLÁSOK II. ZENEI VERSENYE a Nyíregyházi Főiskolán

KÖZÉPISKOLÁSOK II. ZENEI VERSENYE a Nyíregyházi Főiskolán KÖZÉPISKOLÁSOK II. ZENEI VERSENYE a Nyíregyházi Főiskolán A verseny időpontja: 2015. január 24. Rendező: Nyíregyházi Főiskola e 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/B Telefon: +36-42-599-441 E-mail: turcsanb@nyf.hu

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI TŐR VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI TŐR VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI TŐR VERSENYKIÍRÁS 1 2016/2017. TANÉVI VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ TŐR VERSENYKIÍRÁS A Tőr Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban:

Részletesebben

országos népzenei vetélkedő népdalénekesek, népdalkörök, népi hangszerszólisták és népi hangszeres együttesek részére

országos népzenei vetélkedő népdalénekesek, népdalkörök, népi hangszerszólisták és népi hangszeres együttesek részére BÍBORPIROS SZÉP RÓZSA (Örökség) X. évfolyam országos népzenei vetélkedő népdalénekesek, népdalkörök, népi hangszerszólisták és népi hangszeres együttesek részére FELHÍVÁSA A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. 2009/2010. tanév

VERSENYEREDMÉNYEK. 2009/2010. tanév Magyar nye lv és irod alom VERSENYEREDMÉNYEK 2009/2010. tanév Szabó Szilvia 13.b osztályos tanuló magyar nyelv tárgyból OKTV 19. helyezett. Mihály Klaudia 13.b osztályos tanuló az országos Szép Magyar

Részletesebben

XXV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2016

XXV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2016 XXV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2016 A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya társszervezőivel, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel,

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM

KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában

Részletesebben

NAGYECSEDI VERBUNK ÉS CSÁRDÁS VERSENY március Nemzetközi Néptáncfesztivál

NAGYECSEDI VERBUNK ÉS CSÁRDÁS VERSENY március Nemzetközi Néptáncfesztivál NAGYECSEDI VERBUNK ÉS CSÁRDÁS VERSENY 2018. március 10-11. Nemzetközi Néptáncfesztivál Tisztelt Táncosok! Örömmel tájékoztatjuk a szíves érdeklődőket, hogy a Rákóczi Kovács Gusztáv Hagyományőrző Együttes,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság. Újvárosi DSE Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság. Újvárosi DSE Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Kötélugró Csapatbajnokság Időpont: 2016. december 10. Helyszín: Szolnoki Szent-Györgyi

Részletesebben

ÜNNEPI RAJZ- ÉS ESSZÉPÁLYÁZAT a magyar címer és zászló megünneplésére március 16.

ÜNNEPI RAJZ- ÉS ESSZÉPÁLYÁZAT a magyar címer és zászló megünneplésére március 16. ÜNNEPI RAJZ- ÉS ESSZÉPÁLYÁZAT a magyar címer és zászló megünneplésére 2018. március 16. I. A magyar zászló és címer ünnepe A zászló és a címer a közösség összetartozásának jelképei. Számunkra, magyar emberek

Részletesebben

Oktatási Hivatal. 3. A verseny kategóriái korcsoportok szerint: I. kategória: 5-6 évfolyam II. kategória: 7-8 évfolyam

Oktatási Hivatal. 3. A verseny kategóriái korcsoportok szerint: I. kategória: 5-6 évfolyam II. kategória: 7-8 évfolyam Postacím: VERSENYKIÍRÁS Az Oktatási Hivatal által támogatott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei angol versenyhez a magyar-angol kéttannyelvű általános iskolák 5-6. és 7-8. osztályos tanulói számára a 2017/18-as

Részletesebben

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Győr-Moson-sopron Megye

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Győr-Moson-sopron Megye 2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS Győr-Moson-sopron Megye 1 2018/2019. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA Győr_Moson_sopron MEGYEI VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja A lövészsport népszerűsítése a köznevelési intézmények

Részletesebben

2018. évi DECEMBER havi programok

2018. évi DECEMBER havi programok 2018. évi DECEMBER havi programok Időpont Program, rendezvény Felelős december 3. hétfő 13 óra december 3-4-5. hétfő kedd - szerda december 3. hétfő 8 óra december 4. kedd december 4. kedd december 5.

Részletesebben

DIÁKOLIMPIAI 2013/2014

DIÁKOLIMPIAI 2013/2014 DIÁKOLIMPIAI 2013/2014 www.fodisz.hu KAPKODD a LÁBAD! JÁTÉKOS SOR- és VÁLTÓVERSENY ZALAEGERSZEG, 2014. ÁPRILIS 11-12. Általános Tudnivalók Csapatok érkezése: 2014. április.11. /péntek/ 14.00-ig Cím: Zalaegerszeg

Részletesebben

Aranyosok Arany-hete

Aranyosok Arany-hete Aranyosok Arany-hete Arany János születésének 197. évfordulója alkalmából március másodikától egy teljes tanítási héten keresztül változatos programokon idéztük meg iskolánk névadójának szellemét, tudtunk

Részletesebben

I. Csenki Imre Országos Zsoltár- és Népdalzsoltár-éneklő Versenyre.

I. Csenki Imre Országos Zsoltár- és Népdalzsoltár-éneklő Versenyre. Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda (OM azonosító: 036007) : 5400 Mezőtúr, Kossuth Lajos út 2., Pf. 13 : 06-56/350-012, 06-56/350-043; /fax: 06-56/350-305

Részletesebben

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Páros és Csapatbajnokság Időpont: 2018.02.10. (Szombat) Helyszín: - Mórahalom,

Részletesebben

VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál április (szombat-vasárnap) Nyíregyháza Continental Aréna

VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál április (szombat-vasárnap) Nyíregyháza Continental Aréna VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál 2018. április 21-22. (szombat-vasárnap) Nyíregyháza Continental Aréna Versenykiírás Az Abigél Többcélú Intézmény és a Pro Homo Egyesület közös szervezésében kerül

Részletesebben

Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ

Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ TANULMÁNYI és TEHETSÉGGONDOZÓ VERSENYEK az általános iskolai korosztály számára 2018/2019. Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ Tisztelt Igazgató Asszony! Tisztelt Igazgató Úr! Tisztelt Versenyszervező

Részletesebben

Igazolás. az adott középiskola pedagógiai programja szerint a középiskolai szakaszt lezáró évfolyam tanévét kettővel megelőző évfolyam tanulójáról

Igazolás. az adott középiskola pedagógiai programja szerint a középiskolai szakaszt lezáró évfolyam tanévét kettővel megelőző évfolyam tanulójáról 1. sz. melléklet (Jelentkezési lap)... Jelentkezési lap OKTV-re tantárgy kategória felkészítő tanár(ok)...... a tanuló aláírása a szülő (gondviselő) aláírása (Csak akkor, ha a jelentkező nem nagykorú.)

Részletesebben

V. ORSZÁGOS ZENEISKOLAI OBOAFESZTIVÁL

V. ORSZÁGOS ZENEISKOLAI OBOAFESZTIVÁL V. ORSZÁGOS ZENEISKOLAI OBOAFESZTIVÁL Versenykiírás Versenyszabályzat 2014 / 2015 tanév 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 184. Fesztivál-versenyrendező: Oboás Társaság Alapítvány 1202 Budapest, Vaskapu

Részletesebben

Fülemüle tehetségkutató informatika verseny 2016.

Fülemüle tehetségkutató informatika verseny 2016. Fülemüle tehetségkutató informatika verseny 2016. Én így tanítanám az informatikát. Most minden általános iskolai, középiskolai és szakiskolai oktatásban résztvevő tanuló megmutathatja, hogy milyen informatika

Részletesebben

Lilla Téri Általános Iskola meghirdeti komplex tanulmányi versenyét, melynek időpontja: november 15. Ünnepélyes megnyitó: 8.

Lilla Téri Általános Iskola meghirdeti komplex tanulmányi versenyét, melynek időpontja: november 15. Ünnepélyes megnyitó: 8. Lilla Téri Általános Iskola meghirdeti komplex tanulmányi versenyét, melynek időpontja: 2019. november 15. Ünnepélyes megnyitó: 8.45 Verseny kezdési időpontja: 9.00 Helyszínei: Lilla Téri Általános Iskola:

Részletesebben

EGER VÁRA BARÁTAINAK KÖRE EGYESÜLET 3300 Eger, Vár 1. Alapítás éve: 1957 Adószám: 19923961-1-10 Számlaszám: OTP 11739009-20010070

EGER VÁRA BARÁTAINAK KÖRE EGYESÜLET 3300 Eger, Vár 1. Alapítás éve: 1957 Adószám: 19923961-1-10 Számlaszám: OTP 11739009-20010070 EGER VÁRA BARÁTAINAK KÖRE EGYESÜLET 3300 Eger, Vár 1. Alapítás éve: 1957 Adószám: 19923961-1-10 Számlaszám: OTP 11739009-20010070 Kedves Hagyományőrző! Fontos állomásához érkezett a Civil Csillagok, az

Részletesebben

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 HAZAI ÉS NEMZETKÖZI FORDULÓVAL Európa gazda(g)ságot tanul! Részletes ismertető 2 / 5 oldal EBC*L GAZDASÁGI VERSENY Európa gazda(g)ságot tanul! Immár negyedik éve kerül megrendezésre

Részletesebben

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév Feladatok havi ütemezése 2018/2019. tanév SZEPTEMBER Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés 3. hétfő 8:00 12:00 Tanévnyitó ünnepély Létszámegyeztetés Dr. Kunné Csobán Ilona osztályfőnökök 4. kedd

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI XVIII. FEKVENYOMÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI XVIII. FEKVENYOMÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. TANÉVI XVIII. FEKVENYOMÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA A Fekvenyomás Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

tanév horvát eredményei - 1. félév

tanév horvát eredményei - 1. félév 2018-2019. tanév horvát eredményei - 1. félév 1. Október 26.- Baja- Megyei Horvát tanulmányi verseny A versenyt minden évben Bátyán rendezik meg, idén Baja volt a helyszín. A Dusnoki Általános Iskola három

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kötélugrás Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti

Részletesebben

Összefoglaló a Regionális Bibliaismereti Versenyről

Összefoglaló a Regionális Bibliaismereti Versenyről Összefoglaló a Regionális Bibliaismereti Versenyről A verseny Megrendezésének időpontja: 2018. december 7. Rendező intézményének neve: Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája,

Részletesebben

Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia

Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia III-IV. KORCSOPORT A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Olimpiai Akadémiával együtt működésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A magyar olimpiatörténet megismertetése

Részletesebben

VERSENYNAPTÁR 2014/2015

VERSENYNAPTÁR 2014/2015 1 Diáksport Bizottság i Béni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola MEZŐCSÁT Tel.: 49/552-010; Fax.: 49/552-011 Szent István út 35. 3450 E-mail: egressy@altisk-mezocsat.sulinet.hu MEZŐCSÁT VÁROS

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT. PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben!

VERSENYSZABÁLYZAT. PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben! VERSENYSZABÁLYZAT PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben! Papír- és Nyomdaipari Szövetség - elsősorban tagvállalatai bevonásával

Részletesebben

2019. SPECIÁLIS SZAKISKOLÁK ORSZÁGOS SPORTFESZTIVÁLJA SPORT TEHETSÉGPROGRAM Bajai EGYMI május

2019. SPECIÁLIS SZAKISKOLÁK ORSZÁGOS SPORTFESZTIVÁLJA SPORT TEHETSÉGPROGRAM Bajai EGYMI május SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2018 2019. SPECIÁLIS SZAKISKOLÁK ORSZÁGOS SPORTFESZTIVÁLJA 2019. május 16-17-18. Bajai EGYMI VERSENYKIÍRÁS Sportosan Könnyebb! Speciális Szakiskolák Országos Sportfesztiválja tanulásban

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Úszó Szövetséggel együttműködve hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Úszó Szövetséggel együttműködve hirdeti meg. Úszás I., II. KORCSOPORT A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Úszó Szövetséggel együttműködve hirdeti meg. 1. A verseny célja: Az úszás megszerettetése az iskoláskorú tanulók körében. A sportág

Részletesebben

Torna B kategóriás Budapesti Diákolimpia

Torna B kategóriás Budapesti Diákolimpia Torna B kategóriás Budapesti Diákolimpia www.bpdiaksport.hu T O R N A B kategória I., II., III-IV., V-VI. korcsoport 1. A verseny célja: Diákolimpia Budapest Bajnoka cím elnyerése A torna, mint alapsportág

Részletesebben

Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia

Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia III-IV. KORCSOPORT Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Olimpiai Akadémiával együtt működésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A magyar olimpiatörténet megismertetése

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT Pályaválasztási Nyílt Napok Hajdú-Bihar Megyében Abigél Alapfokú Művészeti Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium Berettyóújfalui SzC Arany János Gimnáziuma, Egészségügyi és Közgazdasági

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2016-2017. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2016.11.15. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

A Beszédes József Általános Iskola felső tagozatán az alábbi magyar versenyeken vettek részt tanulóink:

A Beszédes József Általános Iskola felső tagozatán az alábbi magyar versenyeken vettek részt tanulóink: A Beszédes József Általános Iskola felső tagozatán az alábbi magyar versenyeken vettek részt tanulóink: A MESEMONDÓ VERSENYEN, Pakson 2014. október 20-án STINGLI JÓZSEF 3. helyezést ért el! A BOLYAY ANYANYELVI

Részletesebben

MEGYEI KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENY ALSÓ TAGOZATOS TANULÓK SZÁMÁRA (1-4. ÉVFOLYAM) Versenykiírás a 2017/2018-as tanévre

MEGYEI KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENY ALSÓ TAGOZATOS TANULÓK SZÁMÁRA (1-4. ÉVFOLYAM) Versenykiírás a 2017/2018-as tanévre MEGYEI KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENY ALSÓ TAGOZATOS TANULÓK SZÁMÁRA (1-4. ÉVFOLYAM) A természet varázsát ontja bőven: A fűben, a virágban és a kőben. Ó, nincs a földön oly silány anyag, Mely így vagy úgy ne szolgálná

Részletesebben

SZÁRNYALÓ PÜNKÖSDI NÉPDALÜNNEP. Szárnyaló Pünkösdi Népdalünnep

SZÁRNYALÓ PÜNKÖSDI NÉPDALÜNNEP. Szárnyaló Pünkösdi Népdalünnep Szárny-nyitogató : 06 24 531810 Alapfokú Művészeti Iskola Fax: 06 24 531811 2316 Tököl, Aradi út 56. www.nyitogato.hu A Szárny nyitogató Alapfokú Művészeti Iskola SZÁRNYALÓ PÜNKÖSDI NÉPDALÜNNEP VERSENYSZABÁLYZATA

Részletesebben

IV. Országos Rendészeti Tanulmányi Verseny Szabályzata 2007/2008-as tanév

IV. Országos Rendészeti Tanulmányi Verseny Szabályzata 2007/2008-as tanév IV. Országos Rendészeti Tanulmányi Verseny Szabályzata 2007/2008-as tanév VERSENY KATEGÓRIA: EGYÉNI A verseny célja: a belügyi rendészeti tantárgyat tanulók közül a tehetségek kiválasztása és motiválása

Részletesebben

Családok Európai Éve 2014.

Családok Európai Éve 2014. A TUDOMÁNYOS ISMERETTERJESZTŐ TÁRSULAT KÖRÖSÖK VIDÉKE EGYESÜLET BÉKÉSCSABA 48. MAGYAR NYELV HETE BÉKÉS MEGYÉBEN 2014. április 7-19. Családok Európai Éve 2014. Társadalmi felelősségvállalási pályázati kollégiuma

Részletesebben

RAJZ- ÉS VIZUÁLIS KULTÚRA

RAJZ- ÉS VIZUÁLIS KULTÚRA RAJZ- ÉS VIZUÁLIS KULTÚRA KERÜLETI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE A 2014/2015-ös TANÉVRE ÖSSZEÁLLÍTOTTA: BENKŐ CSILLA KERÜLETI MUNKAKÖZÖSSÉG VEZETŐ I. A munkaközösség helyzetének elemzése - a munkaközösség tagjai

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI XIX. STRANDRÖPLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ

2018/2019. TANÉVI XIX. STRANDRÖPLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2018/2019. TANÉVI XIX. STRANDRÖPLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ A Strandröplabda Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg;

Részletesebben

Augusztus. Szeptember

Augusztus. Szeptember A 2019/2020-as tanév helyi rendje 08. 26-27-28. Javító- és osztályozóvizsgák. Augusztus 08. 26. Tanulók átvétele másik általános iskolákból, pótbeíratás. 08. 29. Tankönyvosztás. 08. 29. Első osztályos

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2018/2019. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Sportlövő Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

Országos döntő: Sárvár, 2015. május 11. (hétfő)

Országos döntő: Sárvár, 2015. május 11. (hétfő) Országos döntő: Sárvár, 2015. május 11. (hétfő) 1 2014/2015. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: A petanque sport népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Triatlon Szövetséggel (MTSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Triatlon Szövetséggel (MTSZ) együttműködésben hirdeti meg. B kategória III-VI. KORCSOPORT Duatlon B KATEGÓRIA A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Triatlon Szövetséggel (MTSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A futás, és kerékpározás,

Részletesebben

2016/2017. Tanévi NEHÉZSÉGI SPORTMÁSZÁS DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. Tanévi NEHÉZSÉGI SPORTMÁSZÁS DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. Tanévi NEHÉZSÉGI SPORTMÁSZÁS DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Sportmászás Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

Versenyfelhívás 2012

Versenyfelhívás 2012 Versenyfelhívás 2012. GYÜMÖLCS- ÉS BORPÁRLAT GYÜMÖLCS- ÉS BORPÁRLAT 2012. április 20-22. I. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupa/Gyula, Budapest/ benne a XX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka,

Részletesebben

HAJDÚDOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA nevében tisztelettel meghívom Önt és hozzátartozóját a XI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira

HAJDÚDOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA nevében tisztelettel meghívom Önt és hozzátartozóját a XI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira HAJDÚDOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA nevében tisztelettel meghívom Önt és hozzátartozóját a XI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira Ideje: 2017. szeptember 29 - október 13. Programszervező

Részletesebben

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, 2015. június 14-16.

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, 2015. június 14-16. Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT Eger, 2015. június 14-16. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA 2014/2015. TANÉVI DIÁKOLIMPIAI LABDAJÁTÉKOK III.

Részletesebben

Erős vár a mi Istenünk!

Erős vár a mi Istenünk! Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztály Gyermek és Ifjúsági Munkaág H Í R L E V É L T ART ALOM Köszönt Erős vár a mi Istenünk! Gyermek és Ifjúsági pályázat elszámolása Programnaptár

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM

KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2017-2018. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2018.01.20. (szombat) 10:00 Központi írásbeli felvételi vizsga a kilencedik évfolyamra jelentkezők

Részletesebben

Tisztelt Intézményvezető!

Tisztelt Intézményvezető! Tisztelt Intézményvezető! A és a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és AMI, a TÁMOP 3.4.3-08/2 pályázat nyertes intézményei közösen meghirdetik megyei komplex tanulmányi versenyüket, melyre szeretettel

Részletesebben