A rugalmas megoldások a jövő igazi nyertesei

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A rugalmas megoldások a jövő igazi nyertesei"

Átírás

1 Hőszivattyúk flexotherm exclusive flexocompact exclusive Szakmai tájékoztató A rugalmas megoldások a jövő igazi nyertesei

2 Hőszivattyúk Rugalmasabb, tökéletesebb, halkabb A jövő fűtéstechnológiája Európában stabilan nő a telepített hőszivattyús rendszerek száma, illetve az ilyen típusú készülékek piaci részaránya. Ezek a tények azt igazolják, hogy a hőszivattyús technológia a fűtési szektor jelentős úttörője. A remscheid-i saját kutató- és fejlesztő központunkban folyamatosan újabb ötleteken és még innovatívabb termékeken, illetve rendszermegoldásokon dolgozunk. Hőszivattyúinkat saját laboratóriumokban széles körűen teszteljük, a hűtőkamrában még a legextrémebb körülmények között is. Termékeink kizárólag Európában készülnek, hogy garantálhassuk Önnek és ügyfeleinek a már megszokott Vaillant minőséget. Minden flexibilis: hőforrás, melegvíz-készítés, teljesítménykínálat Hőszivattyús termékpalettánk leghalkabb és egyben leghatékonyabb készülékei a flexotherm exclusive, valamint a flexocompact exclusive hőtermelők, amelyek a legjobban alkalmazkodnak a különböző szükségletekhez. Hőforrásként választhatóan a talajkéregben, talajvízben vagy a levegőben eltárolt hőenergiát használjuk. Ez az opcionalitás a melegvíz-készítés során is megmutatkozik: a beépített melegvíz-tárolótól kezdve, a megfelelő hőszivattyús tárolón át, egészen a napenergiával támogatott vízmelegítésig minden lehetséges. Ezen kívül a széles teljesítménykínálattal 5 20 kw között szabadon választható meg a szükséges hőszivattyús berendezés, valamint annak opcionális kiegészítői.

3 flexotherm exclusive: választható melegvíz-komfort A flexotherm exclusive a melegvíz-készítés tekintetében teljes szabadságot kínál. Számos, az adott hőszivattyú teljesítményével összehangolt tároló áll rendelkezésre. Abban az esetben, ha a rendszernek ráadásul fenntarthatóan kell üzemelnie, napenergiát használó szolár megoldásaink nyáron környezetkímélő módon és szinte ingyen biztosítanak meleg vizet a háztartás számára. Kaszkád kapcsolásban akár 7 db flexotherm exclusive hőszivattyú üzemeltetése is lehetséges. flexocompact exclusive: integrált melegvíz-szolgáltatás A flexocompact exclusive a legmagasabb fűtési komfortot kínálja, beépített 185 literes melegvíz-tárolóval, amellyel egy négytagú család szükségletei fedezhetőek. Hőszivattyús üzemben a tároló melegvíz-hőmérséklete akár 60 C is lehet. Minden, a működéshez szükséges alkotóelem a burkolat alatt kapott helyet, így az elhelyezéshez csak 0,35 m 2 alapterület szükséges. A szállítás megkönnyítésére a készülék két részre bontható a telepítés megkezdése során (Split Mounting Concept elv). flexotherm exclusive hőszivattyú unistor plus hőszivattyús HMV tárolóval flexocompact exclusive hőszivattyú beépített rozsdamentes acél melegvíz-tárolóval Fenntartható gyártás Mindkét hőszivattyúcsalád nem csupán a környezeti forrásokat kímélve működik, hanem már a gyártásuk is fenntartható módon történik Németországban. A Green iq címke annak jelzése, hogy ez a termékkör a hálózatba kötött eszközök, valamint a fenntartható technológiák követelményeit maximálisan teljesíti. A multimatic 700 időjárás-követő rendszerszabályozóval a fűtési teljesítmény energiahatékonysági osztálya akár az A+++ besorolást is elérheti. Gyorsan telepíthető Meggyőző lehet az átgondolt telepítési koncepció. A szabályozás, valamint a bekötések az összes termékkonfiguráció esetén azonosak. Az univerzális kezelőfelület segítségével gyorsan lehet a rendszert bővíteni vagy hibrid összeállítást kialakítani. A széles opcionális tartozékkínálat tökéletes támogatást ad a szakszerű és esztétikus kivitelezéshez. Okosan szabályozható A külön rendelhető VR 920 Internet-modul rendkívül könnyen telepíthető. Segítségével a fűtés bárhonnan, egy applikáción keresztül egyszerűen vezérelhető és az energia-monitoring funkciónak köszönhetően a környezetből kinyert energiahozam folyamatosan nyomon követhető. Ezen kívül, megfelelő háttérszolgáltatással a rendszerparaméterek online is megfigyelhetők a távfelügyeleti és távdiagnosztikai célokat szolgáló profidialog szoftver támogatásával. A flexotherm exclusive és a flexocompact exclusive előnyei 10 éves kompresszor anyag-garancia Rendkívül halk működés (SoundSafeSystem) Intelligens energiamenedzsment, kombinációban a napelemes rendszerekkel Fontos a felújítások esetén: a gőzbefecskendezéses technológia alacsony külső léghőmérsékletek mellett is magas előremenő fűtővíz hőmérsékletet garantál!

4 A hőforrások választéka A flexotherm exclusive és flexocompact exclusive hőszivattyúk az intelligens, moduláris felépítésű rendszerkoncepciónak köszönhetően összehangolhatóak az ügyfelek igényeivel. A szabályozás, illetve a bekötés az összes termékkonfiguráció esetén teljesen azonos. _01 Talajhő / víz: rendkívül üzembiztos Gyári állapotában mindkettő hőszivattyúcsalád egy talajhő/víz hőszivattyú. Talajkollektorok vagy talajszondák segítségével a talajkéreg hője a fűtési rendszer számára hasznosítható, ugyanis a földkéreg hőmérséklete egész évben közel állandó, ezért flexocompact exclusive; soil a hőszivattyúk rendkívül hatékonyan üzemelnek. Natural-Cooling modul a passzív hűtéshez (utólag feltehető) Teljesíti a támogatási programok követelményeit A teljes rendszer elkészülte után a telek bármilyen más célra is hasznosítható Feltétlenül figyelembe kell venni Talajszondás rendszer alkalmazása esetén bányakapitánysági engedély szükséges 100 m-es mélység feletti fúrások esetén: vegye figyelembe az érvényben lévő törvényi előírásokat! Levegő / víz: könnyen hozzáférhető A hőforrásként beszívott levegő felhasználásához kombinálja a hőszivattyút az arocollect levegő/hőhordozó közeg kollektorral. Mindkettő készüléket a földfelszín alatt hőhordozó vezetékek kötik egymással össze, ezzel is csökkentve az energiaveszteséget. A kompresszor a beltéri egységben kapott helyet és a kültéri egység nagyméretű ventilátra rendkívül halkan üzemel, így az arocollect problémák nélkül telepíthető sorházas lakóövezetben is: például éjszakai üzemben, 3 méteres távolságból a hangnyomás szintje mindössze 26 db(a) a flexotherm VWF 57 hőszivattyú esetén. Nincs fagyveszély és hőveszteség az épületen kívül Rendkívül robosztus és biztonságos - megfelel a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak is Feltétlenül figyelembe kell venni A felállítási helyre megengedett zajterhelés A telepítéshez nincs szükség speciális képesítésekre!

5 flexotherm exclusive hőszivattyú a fluocollect talajvíz modullal Feltétlenül figyelembe kell venni Szükséges a szívó- és nyelőkutak engedélyeztetése Az alkalmazhatóság megítéléséhez előzetes vízminta analízis szükséges! Víz / víz: kimagasló energiahatékonyság Alacsony üzemeltetési költségek, csekély helyszükséglet, magas hatásfok: a fluocollect talajvíz kollektorral elérhetővé válik a víz/víz elvű hőszivattyús rendszerek minden előnye. Annak köszönhetően, hogy a legfontosabb alkotóelemek már előre beépítettek a modulon belül, a kivitelezés is gyorsan elvégezhető. Korrózióálló nemesacél hőcserélő Egyszerű feltöltés az integrált töltőcsapon keresztül Beépített hőhordozó köri membrános tágulási tartály Javasolt a teljesítmény-szabályzott búvárszivattyú használata Magas komfort nyáron is Amennyiben levegő/víz rendszerű hőszivattyút alkalmazunk, használhatjuk a gyárilag integrált aktív hűtési funkciót is. Ehhez azonban kiegészítő hűtési puffer (VPS R 100 vagy 200), adott esetben a VWZ MPS 40 hidraulikus modul, az épületen belüli összes csővezeték párazáró hőszigetelése, valamint kevert fűtési körre alkalmas szivattyú állomás szükséges. Nyári passzív hűtésre talajhő/víz hőszivattyúnál kiegészítésként a Natural-Cooling modul telepíthető, amellyel megváltoztatjuk a szondakör körfolyamatát. Mindkét hűtési funkció előfeltétele a megfordítható üzemű állítómotor, valamint a megfelelő helyiséghőmérséklet szabályozó. SG Ready : rákötés az intelligens villamos hálózatokra Mindkét hőszivattyúcsalád képes a terhelés-menedzsmentre, így lehetséges azok rákötése az úgynevezett intelligens hálózatokra (Smart Grid). Ennek köszönhetően profitálni lehet a különböző díjszabású villamos áramból is. PV Ready : intelligens összekötés a napelemekkel A hőszivattyúk számára az egyik legtökéletesebb kiegészítő a napelemes rendszer. A multimatic 700 rendszerszabályozó aktiválja a hőszivattyút, ha kellő mennyiségű, napelemek által megtermelt áram áll rendelkezésre. Az EEBus sorkapocs lehetővé teszi a kommunikációt az SMA cég Sunny Home Manager rendszerével, a további optimalizálás érdekében. Áramfelesleg esetén a multimatic szabályozóban eltárolt stratégiák segítenek abban, hogy a megtermelt villamos energiát fűtésre, valamint melegvíz-készítésre használhassuk fel, így emelve a saját felhasználás kvótáját és ezzel is csökkentve a háztartás villanyszámláját. Magas COP értékek és éves munkaszámok Mindkettő hőszivattyú típus a COP tekintetében eléri az akár 5,1-es értéket és ezekkel a kimagasló teljesítményszámokkal sokkal kevesebb villamos energiát fogyasztanak, mint számos más berendezés. Ennek köszönhetően garantálható a magas éves munkaszám (JAZ) is, amelyből elsősorban a végfelhasználó profitál.

6 CONTROL14_62167_01 VRC 700 CONTROL14_62167_01 VRC 700 Hőszivattyús rendszerek: egyszerűen példaértékű Az alábbi rendszerfelhasználási esetek bár eltérőek, egy azonban közös: a flexotherm exclusive és a flexocompact exclusive hőszivattyúk választhatóan a talajkéregben, talajvízben vagy a levegőben eltárolt napenergiát hasznosítják. flexocompact exclusive, recovair, multimatic 700, VR 920 Helytakarékosság az újépítésű házban Csekély helyigény a felállítási helyiségben Normál melegvíz-szükséglet Komfortos szellőztetési koncepció kontrollált lakásszellőztető rendszerrel Energiamegtakarítás a hővisszanyerés útján Kényelmesen kezelhető az ingyenesen elérhető multimatic applikációval flexotherm exclusive, unistor plus VIH RW, auropower napelemes rendszer, multimatic 700, VR 920 Fenntartható újépítés Magas fűtési- és melegvíz-komfort, amit a Green iq címke is igazol A hőszivattyú működtetését a napelemek által megtermelt villamos-energia is hajtja A teljes rendszer szabályozását az univerzális multimatic 700 látja el Energia-monitoring (multimatic App) STORAGE17_64475_01 unistor plus 300l / aurostor plus 300l Modernizálás szolárrendszerrel Tökéletes alternatíva egy régebbi szondás hőszivattyú cseréje esetén Napenergiával támogatott melegvíz-készítés modern tároló segítségével Nyomás alatt üzemelő szolár berendezés Kényelmesen kezelhető az ingyenesen elérhető multimatic applikációval HP14_62123_01 flexotherm exclusive, unistor plus VIH SW, aurotherm plus, auroflow flexotherm VMS exclusive 70 szolárállomás, multimatic 700, VR 920 CONTROL14_62188_02 VR 900 STORAGE17_64475_01 unistor plus 300l / aurostor plus 300l Felújítás vízteres kandallóval Magas melegvíz-igény Multifunkciós tároló a napenergiával történő melegvíz-készítésre és fűtésrásegítésre Lehetséges a vízteres kandalló bekötése is SOLAR14_62125_01 auroflow flexotherm exclusive, allstor exclusiv, aurotherm plus, multimatic 700, VR 920 HP14_62123_01 flexotherm exclusive CONTROL14_62188_02 VR 900

7 Műszaki adatok Egység flexotherm exclusive flexocompact exclusive VWF 57 / 4 VWF 87 / 4 VWF 117 / 4 VWF 157 / 4 VWF 197 / 4 VWF 58 / 4 VWF 88 / 4 VWF 118 / 4 B0 / W35 üzemállapotban kw 5,3 / 1,13 / 4,7 8,9 / 1,75 / 5,1 11,2 / 2,24 / 5,0 14,5 / 2,96 / 4,9 19,7 / 4,19 / 4,7 5,3 / 1,13 / 4,7 8,9 / 1,75 / 5,1 11,2 / 2,24 / 5,0 A tároló teljes űrtartalma l 171 Melegvíz-hozam (50 C-os tároló hőfok és 40 C-os csapolt vízhőmérséklet mellett) A szondaköri szivattyú el. teljesítményfelvétele B0 / W35 üzemállapotban l W Az elektromos rásegítő fűtés teljesítménye kw 9,0 9,0 Indulási áramfelvétel (lágyindítóval) A Fűtővíz hőmérséklet (min. / max.) C 25 / / 65 Hangteljesítmény-szint (B0 / W35) db(a) Befoglaló méretek (mag. x szélesség x mélység) mm x 595 x x 595 x 720 Nettó tömeg kg Hűtőközeg típusa 1) R410a R410a Hűtőközeg mennyiség kg 1,5 2,4 2,5 3,05 3,95 1,5 2,4 2,5 Globális melegítési potenciál (EU) GWP CO 2 -egyenérték 3,13 5,01 5,22 6,37 8,25 3,13 5,01 5,22 A ++ - G A - G aroc0llect egységgel VWF 57 / 4 VWF 87 / 4 VWF 117 / 4 VWF 157 / 4 VWF 197 / 4 VWF 58 / 4 VWF 88 / 4 VWF 118 / 4 A2 / W35 üzemállapotban A-7 / W35 üzemállapotban A10 / W35 üzemállapotban kw 5,7 / 1,4 / 4,2 7,8 / 2,0 / 4,0 10,3 / 2,6 / 3,9 13,9 / 3,4 / 4,1 17,4 / 4,7 / 3,7 5,7 / 1,4 / 4,2 7,8 / 2,0 / 4,0 10,3 / 2,6 / 3,9 kw 4,4 / 1,4 / 3,3 6,5 / 2,1 / 3,2 8,4 / 2,9 / 3,0 11,2 / 3,5 / 3,3 14,6 / 4,8 / 3,1 4,4 / 1,4 / 3,3 6,5 / 2,1 / 3,2 8,4 / 2,9 / 3,0 kw 6,5 / 1,3 / 5,0 9,0 / 1,9 / 4,8 12,2 / 2,5 / 4,9 16,3 / 3,3 / 5,0 20,5 / 4,5 / 4,6 6,5 / 1,4 / 5,0 9,0 / 2,0 / 4,8 12,2 / 2,6 / 4,9 Hangteljesítmény-szint (B0 / W35) db(a) A ++ - G A - G fluoc0llect modullal VWF 57 / 4 VWF 87 / 4 VWF 117 / 4 VWF 157 / 4 VWF 197 / 4 VWF 58 / 4 VWF 88 / 4 VWF 118 / 4 W10 / W35 üzemállapotban kw 6,4 / 1,3 / 4,8 10,0 / 1,9 / 5,2 12,9 / 2,5 / 5,1 16,8 / 3,1 / 5,4 23,0 / 4,4 / 5,2 6,4 / 1,3 / 4,8 10,0 / 1,9 / 5,2 12,9 / 2,5 / 5,1 A ++ - G A - G 1) A termék tartalmazza a megadott fluor-tartalmú üvegházhatású gázokat.

8 Szolgáltatások Szolgáltatások Önnek: Tervezési tanácsadás vagy szerviz? Munkája során profitáljon a Vaillant szolgáltatásai közül! Műszaki tanácsadóink, tervezési támogatásunk és vevőszolgálatunk készséggel áll a rendelkezésére. További információk: Letöltések Használja a korlázotás nélkül rendelkezésre bocsátott eszközöket a mindennapi munkához: Tervezési segédlet: online elérhető dokumentum, amely átfogó képet ad a hőszivattyús rendszerek szakszerű tervezéséhez szükséges ismeretekről, illetve tudnivalókról. Termékinformációk: a tervezési segédlet kivonata, benne az összes hőszivattyú technikai adataival. Szabályozó konfigurátor: elsősorban szakszervizek számára javasolt megoldás, amelyben néhány kiindulási paraméter meghatározása után a szükséges szabályozó beállítások és elektromos bekötések láthatók. Szoftveres megoldások Rendszersémák: gyártó által jóváhagyott és javasolt rendszerkialakítási sémák a tervezéshez PDF-, DWG- formátumban. CAD elemtár: használja fel közvetlenül termékeink rajzait tervei elkészítése során. Technikai tanácsadás Tervezés támogatásunk, illetve műszaki tanácsadóink szívesen segítenek minden egyes projekt megvalósítása során a megfelelő rendszermegoldás összeállításában, valamint az ahhoz szükséges műszaki specifikáció előkészítésében. Ezen kívül támogatást és ötleteket adhatnak arra, hogyan lehet megújuló energiákat optimálisan integrálni egy már meglévő fűtési rendszeren belül. Kollégáink telefonon, -ben vagy személyes egyeztetés útján érhetőek el. Saját és szerződött szervizpartnerek A beüzemeléstől a karbantartáson át, egészen a javításig: saját belső, illetve szerződött szervizpartnereinkből álló hálózatunk az Ön rendelkezésére áll az ország különböző régióiban. További részletek kapcsán keresse vevőszolgálatunkat! Oktatások Előzetes egyeztetés után országszerte tartunk kereskedelmi és kivitelezői oktatásokat. Ezen kívül kimondottan termékspecifikus képzéseket szervezünk a budapesti oktató központunkban, ahol közelebbről és működés közben is megismerhetők legújabb készülékeink. Telefonos támogatás Műszaki tanácsadás: Tervezők támogatása: Vevőszolgálat: vagy flexoxxx 19_05 A műszaki és tartalmi változtatások joga fenntartva A nyomdai hibákért nem vállalunk felelősséget Fűtés Szellőzés Megújuló energiák Vaillant Saunier Duval Kft 1097 Budapest, Gubacsi út 6/B

Megújuló energiák gazdaságos használata

Megújuló energiák gazdaságos használata Levegő-víz hőszivattyúk Megújuló energiák gazdaságos használata Szakmai tájékoztató Levegő-víz hőszivattyúk Könnyű telepítés, gyors megtérülés Valamennyi esetre a megfelelő választás Az hőszivattyúk tökéletesen

Részletesebben

Napelemes rendszerek. auropower Zöld áram a környezetből

Napelemes rendszerek. auropower Zöld áram a környezetből Napelemes rendszerek auropower Zöld áram a környezetből A napelemek előnyei Szemléletváltás a háztartási energia előállításában A Nap ingyenesen szolgáltat Napelemes rendszer telepítésével rengeteget tehetünk

Részletesebben

Intelligens Vaillant-rendszerek

Intelligens Vaillant-rendszerek 2018.03.28. Intelligens Vaillant-rendszerek Vasáros Zoltán +36-30/331 8594 zoltan.vasaros@vaillant-group.com Intelligens Vaillant rendszerek Ake ötlete 28.03.2018 Vaillant hőszivattyúk áttekintése flexo

Részletesebben

Telepítési szabadság: nyomás alatt működő szolárrendszerek

Telepítési szabadság: nyomás alatt működő szolárrendszerek Szolárrendszerek aurotherm plus allstor aurostor aurostep plus Szakmai tájékoztató Telepítési szabadság: nyomás alatt működő szolárrendszerek Nyomás alatti szolárrendszerek Ingyenes hőforrás a tetőről

Részletesebben

A kompakt osztály csúcskészülékei

A kompakt osztály csúcskészülékei Kompakt gázkészülékek aurocompact Szakmai tájékoztató A kompakt osztály csúcskészülékei Kompakt gázkészülékek A legjobb teljesítmény a legkisebb helyen A kondenzációs technika úttörője A Vaillant gázüzemű

Részletesebben

2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása

2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása 2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása VNR 100 M puffer VNR 200 B puffer Típusáttekintés Termék Rendelési szám VNR 100 M 0010021454 VNR 200 B 0010021455 Alkalmazási lehetőségek A VNR 100

Részletesebben

Megbízható működés: nyomásmentes szolárrendszerek

Megbízható működés: nyomásmentes szolárrendszerek Szolárrendszerek aurotherm classic allstor aurostep plus Szakmai tájékoztató Megbízható működés: nyomásmentes szolárrendszerek Drainback szolárrendszerek Ingyenes hőforrás a tetőről a házba Az ingyenes

Részletesebben

Fűtés Hűtés Megújuló energiák. Termékkatalógus

Fűtés Hűtés Megújuló energiák. Termékkatalógus Fűtés Hűtés Megújuló energiák Termékkatalógus 2018-2019 7 év kiterjesztett garancia kényelmet és biztonságot nyújt Fűtés Hűtés Megújuló energiák Vaillant kiterjesztett garancia év garancia Kényelem, gondtalanság

Részletesebben

A környezetből származó energia intelligens hasznosítása: Vaillant hőszivattyúk.

A környezetből származó energia intelligens hasznosítása: Vaillant hőszivattyúk. Hőszivattyúk környezetből származó energia intelligens hasznosítása: Vaillant hőszivattyúk. Jó érzés jót tenni. Fűtés Hűtés Megújuló energiák Mert a a jövőben gondolkodik. Hőszivattyúk áttekintése környezetbarát

Részletesebben

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ Estia 5-ös sorozat Főbb jellemzők Hűtés, fűtés és használati melegvíz termelés Kompresszor szabályozási tartománya 10 és 100% között van Nincs szükség kiegészítő segédfűtésre

Részletesebben

Fűtési hőszivattyúk kapcsolási példatár

Fűtési hőszivattyúk kapcsolási példatár Tervezési segédlet Fűtési hőszivattyúk kapcsolási példatár Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 126. oldal Vaillant hőszivattyúk kapcsolási példatár Vaillant Saunier Duval Kft. 2 / 126. oldal Vaillant hőszivattyúk

Részletesebben

Levegő-víz inverteres hőszivattyú

Levegő-víz inverteres hőszivattyú Levegő-víz inverteres hőszivattyú RENDSZER FELÉPÍTÉSE Levegő-víz hőszivattyú rendszer A Carrier bemutatja az XP Energy a lakossági fűtési megoldást megújító levegő-víz hőszivattyú rendszert. Az energia

Részletesebben

Friss levegő az egész házban

Friss levegő az egész házban Központi lakásszellőztetés recovair Szakmai tájékoztató Friss levegő az egész házban Központi lakásszellőztetés Tiszta levegő, amely bárhol érezhető Levegőminőség a legmagasabb igényekre A légtömör épületszerkezetek

Részletesebben

Tervezési segédlet. Szolártermikus rendszerek kapcsolási példatár. 1. kiadás

Tervezési segédlet. Szolártermikus rendszerek kapcsolási példatár. 1. kiadás Tervezési segédlet Szolártermikus rendszerek kapcsolási példatár Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 74. oldal Vaillant szolárrendszerek kapcsolási példatár Vaillant Saunier Duval Kft. 2 / 74. oldal Vaillant

Részletesebben

Fűtési hőszivattyúk kapcsolási példatár

Fűtési hőszivattyúk kapcsolási példatár Tervezési segédlet Fűtési hőszivattyúk kapcsolási példatár Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 140. oldal Vaillant hőszivattyúk kapcsolási példatár Vaillant Saunier Duval Kft. 2 / 140. oldal Vaillant hőszivattyúk

Részletesebben

Bizalmas, csak személyes használatra!

Bizalmas, csak személyes használatra! Vaillant termék-bevezetési ismertető Rendszerszabályozás és vezérlés a hőtermelőből és hőforrásból álló, összetett berendezések esetében Fördős Norbert Vaillant Saunier Duval Kft. Bizalmas, csak személyes

Részletesebben

HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER

HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER FEJLETT INVERTERES TECHNOLÓGIA. Aerogor ECO Inverter Az új DC Inverter szabályzású Gorenje hőszivattyúk magas hatásfokkal, környezetbarát módon és költséghatékonyan biztosítják

Részletesebben

Napkollektoros pályázat 2012. Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató

Napkollektoros pályázat 2012. Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató Napkollektoros pályázat 2012 Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató 10 ÉVE MEGÚJULUNK 2 2002 óta azért dolgozunk, hogy Magyarországon is minél több ember számára legyen elérhető

Részletesebben

Friss levegő minden egyes helyiségben

Friss levegő minden egyes helyiségben Decentrális lakásszellőztetés recovair VAR 60 Szakmai tájékoztató Friss levegő minden egyes helyiségben Decentrális lakásszellőztetés Egyszerűen telepíthető, utána alig látható Egyénileg és mindenhol rendelkezésre

Részletesebben

Tervezési segédlet kivonata

Tervezési segédlet kivonata Tervezési segédlet kivonata recovair lakásszellőztető készülékek Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 20. oldal Vaillant recovair tervezési segédlet kivonat Vaillant Saunier Duval Kft. 2 / 20. oldal Vaillant

Részletesebben

2009/2010. Mérnöktanár

2009/2010. Mérnöktanár Irányítástechnika Hőszivattyúk 2009/2010 Előadó: NÉMETH SZABOLCS Mérnöktanár 1 Bevezetés Egy embert nem taníthatsz meg semmire, csupán segíthetsz neki, hogy maga fedezze fel a dolgokat. (Galilei) 2 Hőszivattyúról

Részletesebben

Buderus: A kombináció szabadsága

Buderus: A kombináció szabadsága Buderus: A kombináció szabadsága Az egyik leggyakrabban feltett kérdés: Tudunk-e más fûtôberendezéseket a rendszerbe illeszteni? A Buderus Logatherm hôszivattyúi a választás szabadságát kínálják: gyakorlatilag

Részletesebben

Az új GeniaAir Split hőszivattyú osztott rendszerű felépítéssel

Az új GeniaAir Split hőszivattyú osztott rendszerű felépítéssel Hőszivattyúk csak 32 db(a)* * Hangnyomás értéke 3 m-es távolságból (falra szerelés esetén) Az új hőszivattyú osztott rendszerű felépítéssel Exkluzív megjelenés, magas hatásfok, csendes üzem és gyors telepítés.

Részletesebben

Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid

Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid Elromlott a gázkazánom és gyorsan ki kell cserélnem Az ügyfelek elvárásai szeretnék hőszivattyút használni, de azt hallottam, hogy nem lenne hatékony

Részletesebben

Tóth István gépészmérnök, közgazdász. levegő-víz hőszivattyúk

Tóth István gépészmérnök, közgazdász. levegő-víz hőszivattyúk Tóth István gépészmérnök, közgazdász levegő-víz hőszivattyúk Összes hőszivattyú eladás 2005-2008 Hőszivattyú eladások típusonként 2005-2008 (fűtés szegmens) Pályázatok Lakossági: ZBR-09-EH megújuló energiákra

Részletesebben

Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 99. oldal Vaillant hőszivattyúk termékinformációk Másolni, sokszorosítani a tulajdonos engedélye nélkül tilos!

Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 99. oldal Vaillant hőszivattyúk termékinformációk Másolni, sokszorosítani a tulajdonos engedélye nélkül tilos! Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 99. oldal Vaillant hőszivattyúk termékinformációk Vaillant Saunier Duval Kft. 2 / 99. oldal Vaillant hőszivattyúk termékinformációk Bevezetés Ebben az anyagban termék-specifikus

Részletesebben

Kombinált napkollektoros, napelemes, hőszivattyús rendszerek. Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató

Kombinált napkollektoros, napelemes, hőszivattyús rendszerek. Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató Kombinált napkollektoros, napelemes, hőszivattyús rendszerek Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató Termikus napenergia hasznosítás napkollektoros rendszerekkel Általában kiegészítő

Részletesebben

Tervezési segédlet. multimatic 700 rendszersémák. 1. kiadás

Tervezési segédlet. multimatic 700 rendszersémák. 1. kiadás Tervezési segédlet multimatic 700 rendszersémák Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 126. oldal Vaillant multimatic tervezési segédlet Vaillant Saunier Duval Kft. 2 / 126. oldal Vaillant multimatic tervezési

Részletesebben

Energiatakarékos épületgépész rendszer megoldások

Energiatakarékos épületgépész rendszer megoldások WARMWASSER ERNEUERBARE ENERGIEN KLIMA RAUMHEIZUNG Energiatakarékos épületgépész rendszer megoldások 2010 április 06 A STIEBEL ELTRON történelmének áttekintése» Alapító Dr.Theodor Stiebel mérnök-feltaláló

Részletesebben

Ariston Hybrid 30. Kondenzációs- Hőszivattyú

Ariston Hybrid 30. Kondenzációs- Hőszivattyú Ariston Hybrid 30 Kondenzációs- Hőszivattyú A hőszivattyú és a kondenzációs gázkészülék technológia egyesítése olyan módon, hogy a rendszer saját maga dönthessen arról, hogy számára melyik működés üzemmód

Részletesebben

Fókuszban a Bosch hőszivattyúk

Fókuszban a Bosch hőszivattyúk Fókuszban a Bosch hőszivattyúk Márkanevet vált a Junkers A Junkers márkanév 1932 óta tartozik a Bosch csoporthoz. Ez év márciusától a Junkers fűtéstechnológiai márka Bosch márkanéven jelenik meg Magyarországon

Részletesebben

Ipari kondenzációs gázkészülék

Ipari kondenzációs gázkészülék Ipari kondenzációs gázkészülék L.H.E.M.M. A L.H.E.M.M. egy beltéri telepítésre szánt kondenzációs hőfejlesztő készülék, mely több, egymástól teljesen független, előszerelt modulból áll. Ez a tervezési

Részletesebben

Daikin Altherma alacsony vízhőmérsékletű rendszerek. Nagy Roland

Daikin Altherma alacsony vízhőmérsékletű rendszerek. Nagy Roland Daikin Altherma alacsony vízhőmérsékletű rendszerek Nagy Roland Nagy Roland New Daikin Altherma LT Range 2012 2 Piaci trendek Milyen igények lépnek fel a fűtési piacon? Az új épületek egyre alacsonyabb

Részletesebben

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1.

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az enhome komplex energetikai megoldásai Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az energiaszolgáltatás jövőbeli iránya: decentralizált energia (DE) megoldások Hagyományos, központosított energiatermelés

Részletesebben

KOMBÓ TÍPUS - 190L (50Hz)

KOMBÓ TÍPUS - 190L (50Hz) KOMBÓ TÍPUS - 190L (50Hz) Midea RSJ-15/190RDN3-D Készülék tulajdonságok Környezetbarát R134a hűtőközeg Előállított vízhőmérséklet: 38 C ~ 70 C Többféle üzemmód: hőszivattyús/elektromos fűtés Automatikus

Részletesebben

Készen áll, hogy megismerje a Vaillant ecotec pure készüléket?

Készen áll, hogy megismerje a Vaillant ecotec pure készüléket? Készen áll, hogy megismerje a Vaillant készüléket? Minden az Ön rendelkezésére áll Ezeket értékelik az ügyfelek Könnyű telepítés Időmegtakarítás a külön rendelhető karbantartó csapkészletnek köszönhetően

Részletesebben

Megoldás házaink fűtésére és hűtésére egy rendszerrel

Megoldás házaink fűtésére és hűtésére egy rendszerrel Megoldás házaink fűtésére és hűtésére egy rendszerrel A Daikin hőszivattyús, hűtő és meleg vizes egységgel ellátott Altherma típusú komplett fűtő és hűtő rendszere rugalmas és költségtakarékos alternatívát

Részletesebben

Tervezési segédlet kivonata

Tervezési segédlet kivonata Tervezési segédlet kivonata recovair lakásszellőztető készülékek Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 21. oldal Vaillant recovair tervezési segédlet kivonat Vaillant Saunier Duval Kft. 2 / 21. oldal Vaillant

Részletesebben

Napenergia hasznosítás

Napenergia hasznosítás Fókusztéma - üzemeltetőknek Napenergia hasznosítás Szoláris potenciál (éves szoláris hozam) Fa Lignit Földgáz Tüzelőolaj A tájolás és a meredekség hatása az energiahozamra Tájolás (fok) Nyugat Kelet Délnyugat

Részletesebben

VITOCAL 200-S Levegős hőszivattyú rendszerek, hatékonyságra hangolva

VITOCAL 200-S Levegős hőszivattyú rendszerek, hatékonyságra hangolva Kedvezményes csomagok Érvényes: 2012. aug. 31-ig VITOCAL 200-S Levegős hőszivattyú rendszerek, hatékonyságra hangolva M M A Vitocal 200-S műszaki jellemzői: Levegős hőszivattyú 4, 7, 10, és 13 kw-os névleges

Részletesebben

Kondenzációs fali fűtő gázkészülék ecotec pure

Kondenzációs fali fűtő gázkészülék ecotec pure Kondenzációs fali fűtő gázkészülék VU 246/7-2 (H-INT II) Szállítási terjedelem VU fali fűtő gázkészülék Készüléktartó konzol, papírsablon Mérőcsonkos égéstermék adapter A felszereléshez szükséges segédanyagok

Részletesebben

Energiakulcs - az alacsony energiaigényű épület gépészete. Előadó: Kardos Ferenc

Energiakulcs - az alacsony energiaigényű épület gépészete. Előadó: Kardos Ferenc Energiakulcs - az alacsony energiaigényű épület gépészete Előadó: Kardos Ferenc Épületgépészeti feladatok alacsony energiaigényű épületekben Fűtés Szellőztetés Használati melegvíz-előállítás Komforthűtés

Részletesebben

Éjjel-nappal, télen-nyáron

Éjjel-nappal, télen-nyáron 3. GENERÁCIÓS TERMODINAMIKUS SZOLÁR KÖZPONTI FŰTÉS RENDSZEREK 1.2 Greentechnic ENERGIE Termodinamikus szolár központi fűtés rendszer A termodinamikus szolár rendszerek hasznosítják: A közvetlen és a szórt

Részletesebben

Hőszivattyús rendszerek

Hőszivattyús rendszerek Hőszivattyús rendszerek A hőszivattyúk Hőforrások lehetőségei Alapvetően háromféle környezeti közeg: Levegő Talaj (talajkollektor, talajszonda) Talajvíz (fúrt kút) Egyéb lehetőségek, speciális adottságok

Részletesebben

Optimális szabályozás: jobb ellenőrizhetőség, magasabb üzembiztonság, kiemelkedő szerviz.

Optimális szabályozás: jobb ellenőrizhetőség, magasabb üzembiztonság, kiemelkedő szerviz. multimatic VR 900 profidialog Optimális szabályozás: jobb ellenőrizhetőség, magasabb üzembiztonság, kiemelkedő szerviz. Hibrid rendszerek Hőszivattyúk Használati melegvíz-tárolás Lakásszellőztetés Kondenzációs

Részletesebben

légkondicionáló berendezések

légkondicionáló berendezések légkondicionáló berendezések 2012 split klíma MULTI split klíma IPARI klíma mobil klíma párátlanító powered by: Párátlanító 20 liter / nap R134A automatikus lekapcsolás,ha a tartály megtelik (felső) hordozható

Részletesebben

Tervezési segédlet. Fűtési hőszivattyúk. 1. kiadás. 1 / 264. oldal Másolni, sokszorosítani a tulajdonos engedélye nélkül tilos!

Tervezési segédlet. Fűtési hőszivattyúk. 1. kiadás. 1 / 264. oldal Másolni, sokszorosítani a tulajdonos engedélye nélkül tilos! Tervezési segédlet Fűtési hőszivattyúk Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 264. oldal Vaillant hőszivattyúk általános tervezési segédlete Vaillant Saunier Duval Kft. 2 / 264. oldal Vaillant hőszivattyúk általános

Részletesebben

Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Állókazánok 65 kw felett. ecocraft exclusiv atmocraft. Vaillant forródrót

Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Állókazánok 65 kw felett. ecocraft exclusiv atmocraft. Vaillant forródrót Állókazánok 65 kw felett Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Vaillant forródrót A fűtéstechnikai partnereink sokat profitálhatnak a Vaillant sokrétű szervizszolgáltatásából.

Részletesebben

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ a HBI_E készülékbe épített vezérlı JELLEMZİK R410A hőtıközeggel Üzemmódok: hőtés főtés HMV készítés DC inverteres kompresszor a hatásfok maximalizálására, a

Részletesebben

Válassza a PZP hőszivattyút, a célravezető megoldást az energia megtakarításához!

Válassza a PZP hőszivattyút, a célravezető megoldást az energia megtakarításához! HŐSZIVATTYÚK A természetben levő hőt használjuk fűtésre és melegvíz előállítására. Olcsóbban szeretne fűteni? Válassza a PZP hőszivattyút, a célravezető megoldást az energia megtakarításához! Környezetbarát

Részletesebben

GREE VERSATI II ECONOMY PLUS

GREE VERSATI II ECONOMY PLUS MI AZ A VERSATI? Manapság az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak a fűtési költségek csökkentésére valamint a környezetvédelemre. A hagyományos fűtési rendszereknek magas az üzemeltetési költsége

Részletesebben

Vaillant Brand - Az új ecotec plus >40kW készülékcsalád

Vaillant Brand - Az új ecotec plus >40kW készülékcsalád Vaillant Brand - Az új ecotec plus >40kW készülékcsalád Vaillant Folie 1 EURO SMALL EURO BIG ECOEURO APC ECOTEC plus ecotec plus >40kW ecotec plus >40kW készülék jellemzői (1/4) Vaillant Folie 2 A Vaillant,

Részletesebben

Napelemes rendszerek a gyakorlatban Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft.

Napelemes rendszerek a gyakorlatban Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. Napelemes rendszerek a gyakorlatban 2016 Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. TÖBB MINT 14 ÉVE MEGÚJULUNK 2 2002 óta azért dolgozunk, hogy Magyarországon is minél több ember számára legyen elérhető

Részletesebben

Legújabb műszaki megoldások napkollektoros használati meleg víz termeléshez. Sajti Miklós Ügyvezető +36 20 2086 936 info@soltec.hu www.soltec.

Legújabb műszaki megoldások napkollektoros használati meleg víz termeléshez. Sajti Miklós Ügyvezető +36 20 2086 936 info@soltec.hu www.soltec. Legújabb műszaki megoldások napkollektoros használati meleg víz termeléshez Sajti Miklós Ügyvezető +36 20 2086 936 info@soltec.hu www.soltec.hu Főbb pontok Az 811..813/2013 EU direktíva hatásai az épületgépészeti

Részletesebben

Levegő-víz. hőszivattyú

Levegő-víz. hőszivattyú Levegő-víz hőszivattyú Hőszivattyúk Egy lépés a helyes irányba, mert a környezetbarát fűtő- és hűtőrendszereké a jövő! A levegő-víz hőszivattyú különösen költséghatékony megoldást kínál a ház fűtésére,

Részletesebben

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN A gazdaságos megoldás Az Ön komfortjáért +10 energiamegtakarítás *** hatásfok Az EGIS az egyike az ARISTON által kifejlesztett új kazáncsaládnak, melyet a modern forma, energiatakarékos

Részletesebben

Energiakulcs A gondolatoktól a megszületésig. Előadó: Kardos Ferenc

Energiakulcs A gondolatoktól a megszületésig. Előadó: Kardos Ferenc Energiakulcs A gondolatoktól a megszületésig Előadó: Kardos Ferenc Épületgépészeti feladatok alacsony energiaigényű épületekben Fűtés Szellőztetés Használati melegvíz-előállítás Komforthűtés Előtemperálás

Részletesebben

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN A gazdaságos megoldás Az Ön komfortjáért +10 energiamegtakarítás *** hatásfok Az EGIS az egyike az ARISTON által kifejlesztett új kazáncsaládnak, melyet a modern forma, energiatakarékos

Részletesebben

Az elektromos áramból nyert hő sokféleképpen hasznosítható.

Az elektromos áramból nyert hő sokféleképpen hasznosítható. Elektromos fali fűtőkészülék Az elektromos áramból nyert hő sokféleképpen hasznosítható. Jó érzés jót tenni. Mert a a jövőben gondolkodik. Az elektromos áramból nyert hő kényelmesen használható. A Vaillant

Részletesebben

Danfoss Elektronikus Akadémia. EvoFlat Lakáshőközpont 1

Danfoss Elektronikus Akadémia. EvoFlat Lakáshőközpont 1 EvoFlat lakás-hőközpontok Danfoss Elektronikus Akadémia EvoFlat Lakáshőközpont 1 Tartalom: Alkalmazás, EvoFlat készülékek Szabályozási elvek HMV termelés Az EvoFlat lakáshőközpontok fő egységei Kiegészítő

Részletesebben

A természetes. ombináció. DAikin Altherma

A természetes. ombináció. DAikin Altherma A természetes ombináció DAikin Altherma HIBRID HŐSZIVATTYÚ 2 Egyedülálló ehetőség családi házak, lakások fűtésére! Lakástulajdonosok részéről egyre nő az igény, hogy a meglevő fűtési rendszereket, elsősorban

Részletesebben

Földgáztüzelésű abszorpciós hőszivattyú. Gas HP 35A

Földgáztüzelésű abszorpciós hőszivattyú. Gas HP 35A Földgáztüzelésű abszorpciós hőszivattyú Gas HP 35A Maximális energiamegtakarítás és csökkentett CO2-kibocsátás Remeha földgáztüzelésű abszorpciós hőszivattyú A Remeha termékpalettájában már évek óta az

Részletesebben

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához.

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához. A legjobb fűtés minden évszakban DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához 2010 Katalógus Teljes biztonság és maximális kényelem A GABARRÓN elektromos kazánokok

Részletesebben

ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ CPC U-Pipe vákuumcsöves kollektorhoz

ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ CPC U-Pipe vákuumcsöves kollektorhoz ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ CPC U-Pipe vákuumcsöves kollektorhoz Készült: 2009.03.02. "U-Pipe" vákuumcsöves napkollektor CPC tükörrel Az "U-Pipe" vákuumcsöves napkollektor jelenti a kollektorok fejlődésének

Részletesebben

HŐSZIVATTYÚ ÚJRAÉRTELMEZVE SOL+ RENDSZER. www.sonnenkraft.hu

HŐSZIVATTYÚ ÚJRAÉRTELMEZVE SOL+ RENDSZER. www.sonnenkraft.hu HŐSZIVATTYÚ ÚJRAÉRTELMEZVE SOL+ RENDSZER NAPENERGIA ÉS LEVEGŐS HŐSZIVATTYÚ - AZ IDEÁLIS KOMBINÁCIÓ A PIAC LEGJOBB HŐSZIVATTYÚJA* MEGLÉVŐ RENDSZEREK KIEGÉSZÍTÉSÉRE *A2/W35 COP 4,02 az AIT független bevizsgáló

Részletesebben

VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS

VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS cod. 3952121 [VII] - www.sime.it EGY KAZÁN AZ ÖSSZES TÍPUSÚ BERENDEZÉSHEZ A Vera HE az előkeveréses kondenzációs falikazánok új termékcsaládja, mely különböző megoldásokat

Részletesebben

VILLANYBOJLEREK (VB) SZOLÁR TÁROLÓK (SOL) PUFFER TÁROLÓK (PE-PH) H Ô SZIVATTYÚS TÁROLÓK (HP)

VILLANYBOJLEREK (VB) SZOLÁR TÁROLÓK (SOL) PUFFER TÁROLÓK (PE-PH) H Ô SZIVATTYÚS TÁROLÓK (HP) E N E R G E T I K A I M E G O L D Á S O K INDIREKT, SZOLÁR ÉS HÛTÉSI TÁROLÓK VILLANYBOJLEREK (VB) SZOLÁR TÁROLÓK (SOL) PUFFER TÁROLÓK (PE-PH) H Ô SZIVATTYÚS TÁROLÓK (HP) Vara-FÉG Kft. 1139 Budapest, Fáy

Részletesebben

Daikin Sanicube és Hybridcube

Daikin Sanicube és Hybridcube Daikin Sanicube és Hybridcube Hőtároló és napkollektoros tárolótartály Túlnyomásos rendszer (-P) Nyomásmentes rendszer (-DB) Sanicube 328/14/0-P Nagy teljesítményű, 300 literes energiatároló használati

Részletesebben

ErP-útmutató. Mindig az Ön oldalán. Változások a fűtéstechnikában az új EU-szabályozásnak megfelelően

ErP-útmutató. Mindig az Ön oldalán. Változások a fűtéstechnikában az új EU-szabályozásnak megfelelően ErP-útmutató Mindig az Ön oldalán Változások a fűtéstechnikában az új EU-szabályozásnak megfelelően 1. Mit jelentenek az ErP, Ecodesign és ELD rövidítések? ErP és Ecodesign: Az energiafelhasználással kapcsolatos

Részletesebben

Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 367. oldal Vaillant hőszivattyúk általános tervezési segédlete Másolni, sokszorosítani a tulajdonos engedélye nélkül

Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 367. oldal Vaillant hőszivattyúk általános tervezési segédlete Másolni, sokszorosítani a tulajdonos engedélye nélkül Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 367. oldal Vaillant hőszivattyúk általános tervezési segédlete Vaillant Saunier Duval Kft. 2 / 367. oldal Vaillant hőszivattyúk általános tervezési segédlete Tartalomjegyzék

Részletesebben

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN 3024056 3024057 3024059 SZOLÁR HIDROBLOKK 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN SZOLÁR HIDROBLOKK KASZKÁD 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Napkollektorok Levegő-víz hőszivattyú HMV és többfunkciós tartályok Kiegészítők 3-5 6 7-10 11-12

Tartalomjegyzék. Napkollektorok Levegő-víz hőszivattyú HMV és többfunkciós tartályok Kiegészítők 3-5 6 7-10 11-12 Szolár Berendezések Katalógusa 2009 1 Tartalomjegyzék Napkollektorok Levegő-víz hőszivattyú HMV és többfunkciós tartályok Kiegészítők 3-5 6 7-10 11-12 2 Kombinált szolár és hőszivattyús rendszerek 1 -

Részletesebben

EGYIDEJŰ FŰTÉS ÉS HŰTÉS OPTIMÁLIS ENERGIAHATÉKONYSÁG NAGY ÉPÜLETEKBEN 2012 / 13

EGYIDEJŰ FŰTÉS ÉS HŰTÉS OPTIMÁLIS ENERGIAHATÉKONYSÁG NAGY ÉPÜLETEKBEN 2012 / 13 FŰTÉS Iroda HŰTÉS Szerverszoba 2012 / 13 EGYIDEJŰ FŰTÉS ÉS HŰTÉS OPTIMÁLIS ENERGIAHATÉKONYSÁG NAGY ÉPÜLETEKBEN Bemutatjuk az új TOSHIBA SHRM rendszert Bemutatjuk az SHRM, Super Heat Recovery Multi rendszert,

Részletesebben

NILAN VP 18 M2. Központi szellőztető és hőközpont integrált szűrőkkel

NILAN VP 18 M2. Központi szellőztető és hőközpont integrált szűrőkkel P I A C V E Z E T Ő I P A R I É S L A K Á S S Z E L L Ő Z T E T É S H Ő V I S S Z A N Y E R É S S E L magas minőségű szellőztető készülékek a jó közérzetért NILAN VP 18 M2 Központi szellőztető és hőközpont

Részletesebben

I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap Energiahatékony megoldások ESCO

I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap Energiahatékony megoldások ESCO I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap 2017.03.29. Energiahatékony megoldások ESCO AZ ESCO-RÓL ÁLTALÁBAN ESCO 1: Energy Service Company ESCO 2: Energy Saving Company Az ESCO-k fűtési, világítási rendszerek,

Részletesebben

VAILLANT. készülékek* és tartozékok nagykereskedelmi árjegyzéke Érvényes: 2016.02.15- től, visszavonásig

VAILLANT. készülékek* és tartozékok nagykereskedelmi árjegyzéke Érvényes: 2016.02.15- től, visszavonásig Gázüzemű fali hőtermelők Atmoszférikus működésű kombi készülék 0010016511 atmotec pro VUW 240/5-3 (H-HU)*** C / B - XL 215 000 Kondenzációs készülékek Fali fűtő készülékek 0010018515 ecotec pro VU INT

Részletesebben

A hszivattyú mszaki adatai

A hszivattyú mszaki adatai Vaporline GW260-HAC/H folyadék-víz hszivattyú A hszivattyú mszaki adatai Verzió száma: 1,0 2014. június 23. Alkalmazható: Radiátoros,légtechnikai és sugárzó ftésekhez Fan-coil, légtecnikai és sugárzó aktív

Részletesebben

Napelem vagy napkollektor? Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató

Napelem vagy napkollektor? Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató Napelem vagy napkollektor? Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató SOKAN MÉG ÖSSZEKEVERIK 2 ŐKET Magazin címlap, 2012 Magazin ajánló, 2012 NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK 3 Napkollektoros

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9-U

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9-U Felhasznállási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Termék adatlap 1 / 5 Energy efficiency class A (MPS : 6,6 vagy 8,8 kw-on üzemelhető be) Cikkszám: 2400-26249

Részletesebben

ALBATROS2. Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez. Válaszok az infrastrukturára

ALBATROS2. Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez. Válaszok az infrastrukturára ALBATROS2 Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez Válaszok az infrastrukturára Innovatív szabályozástechnikai megoldások alternatív és több hőtermelős fűtési rendszerek

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX Felhasznállási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor > Vödör mosók Több csapolási pont ellátására: > Zuhanyzó és kézmosó Termék adatlap 1 / 6 Energetikai besorolás

Részletesebben

A hőszivattyú műszaki adatai

A hőszivattyú műszaki adatai Vaporline GWT40-H;GWT50-H;GWT75-H; Elfolyó termálvizek magas fűtési hőfokú hasznosítására R134A A hőszivattyú műszaki adatai Verzió száma: 1.3 2016. október 28. 1 Alkalmazható: 20 0 C-45 0 C hőfok közötti

Részletesebben

Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez

Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez Albatros2 Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez www.siemens.hu/albatros Innovatív szabályozástechnikai megoldások alternatív és több hőtermelős fűtési rendszerek

Részletesebben

SMMS-e 2 CSÖVES ERŐMŰ. Főbb jellemzők. Rugalmasság

SMMS-e 2 CSÖVES ERŐMŰ. Főbb jellemzők. Rugalmasság 2 CSÖVES ERŐMŰ SMMS-e Főbb jellemzők Kiemelkedő energiahatékonysági értékek ek 168 kw hűtő- és 178 kw fűtőteljesítményig Kettős forgódugattyús kompresszorok 2 csöves, VRF kültéri egység hűtő és fűtő üzemmódhoz

Részletesebben

VIESMANN VITOCELL 100-E/140-E/160-E. Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben VITOCELL 100-E VITOCELL 100-E

VIESMANN VITOCELL 100-E/140-E/160-E. Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben VITOCELL 100-E VITOCELL 100-E VIESMANN VITOCELL 100-E/140-E/160-E Fűtővíz puffertárolók 200 1000 liter űrtartalom Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben A dokumentum helye: Vitotec dosszié, 17. fejezet

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9 Felhasználási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Több csapolási pont ellátására: > Zuhanyzó és kézmosó, a betáp víz hómérséklet illetve az elektromos hálózat

Részletesebben

ESTIA: Részegységek. ESTIA levegő-víz hőszivattyú KÜLTÉRI EGYSÉG HYDROBOX MHV TÁROLÓ TÁVIRÁNYÍTÓ MONOBLOC. Széria 4 ÉS HI POWER Széria 5 ÉS HI POWER

ESTIA: Részegységek. ESTIA levegő-víz hőszivattyú KÜLTÉRI EGYSÉG HYDROBOX MHV TÁROLÓ TÁVIRÁNYÍTÓ MONOBLOC. Széria 4 ÉS HI POWER Széria 5 ÉS HI POWER levegő-víz hőszivattyú SZÉRIA 4 ÉS HI POWER SZÉRIA 5 ÉS HI POWER MONOBLOC Csúcs hatásfokok COP 4,88-ig Alacsony beruházási és beépítési költségek A HI POWER tökéletesen alkalmas meglévő fűtőtestekkel végzett

Részletesebben

Geotermikus hőszivattyú Geopro GT. Élvezze a Föld melegét Geopro-val

Geotermikus hőszivattyú Geopro GT. Élvezze a Föld melegét Geopro-val Geotermikus hőszivattyú Geopro GT Élvezze a Föld melegét Geopro-val Környezetbarát hőenergia a talajból Mindannyian természetes környezetben élünk, és nagymértékben függünk tőle. Ezért kötelességünk, hogy

Részletesebben

Levegő-víz hőszivattyú. Hőszivattyúzás egyszerűen

Levegő-víz hőszivattyú. Hőszivattyúzás egyszerűen Levegő-víz hőszivattyú Hőszivattyúzás egyszerűen 1 Víz-víz hőszivattyú rendszer -nagy beruházási költség -nagyon precíz tervezést igényel -engedélyek (bányakapitányság) Kiváló gép COP: 5-5,2 Kevésbé kiváló

Részletesebben

EGYETLEN KÜLTÉRI KISZOLGÁLÓ AKÁR 4 BELTÉRI EGYSÉGHEZ CS-E10KD4EA CS-E15HB4EA 1) CS-E18HB4EA 1) CS-E21JB4EA 1)

EGYETLEN KÜLTÉRI KISZOLGÁLÓ AKÁR 4 BELTÉRI EGYSÉGHEZ CS-E10KD4EA CS-E15HB4EA 1) CS-E18HB4EA 1) CS-E21JB4EA 1) FREE MULTI EGYETLEN KÜLTÉRI KISZOLGÁLÓ AKÁR 4 BELTÉRI EGYSÉGHEZ Akár 4 különböző helyiség légkondicionálása egyetlen kültéri egység segítségével erre való a Free Multi. A Free Multi használatával 2, 3

Részletesebben

OLDALFALI MONO SPLIT KLÍMABERENDEZÉSEK

OLDALFALI MONO SPLIT KLÍMABERENDEZÉSEK OLDALFALI MONO SPLIT KLÍMABERENDEZÉSEK ON/OFF Beltéri HD-090C HD-120C HD-180C HD-220C Kültéri HDO-090C HDO-120C HDO-180C HDO-220C Hűtő teljesítmény 2700 3200 4900 6000 Fűtő teljesítmény 2750 3500 5100

Részletesebben

Hőszivattyúk alkalmazása Magyarországon, innovatív példák

Hőszivattyúk alkalmazása Magyarországon, innovatív példák A geotermikus energia hasznosításának lehetőségei konferencia- Budapest 2013 Hőszivattyúk alkalmazása Magyarországon, innovatív példák Dr. Ádám Béla PhD HGD Kft. ügyvezető igazgató Budapest, 2013. október

Részletesebben

SZOLÁR HIDRAULIKUS EGYSÉGGEL ELLÁTOTT EGY- ÉS KÉT SPIRÁLOS KOMBI TÁROLÓ. 400 l EXTRA COMBI CK l COMBI CK l CD2-F COMBI CK1

SZOLÁR HIDRAULIKUS EGYSÉGGEL ELLÁTOTT EGY- ÉS KÉT SPIRÁLOS KOMBI TÁROLÓ. 400 l EXTRA COMBI CK l COMBI CK l CD2-F COMBI CK1 TárolóK TÁROLÓ KÍNÁLAT ŰRTARTALOM EGY- ÉS KÉTSPIRÁLOS HMV-TÁROLÓ SZOLÁR HIDRAULIKUS EGYSÉGGEL ELLÁTOTT EGY- ÉS KÉT SPIRÁLOS HMV-TÁROLÓ SZOLÁR HIDRAULIKUS EGYSÉGGEL ELLÁTOTT KOMBI TÁROLÓ PUFFER-TÁROLÓ EGY

Részletesebben

Levegő-víz hőszivattyú

Levegő-víz hőszivattyú 5kW, 6kW, 8kW, 10kW, 14kW, 16kW típusok Levegő-víz hőszivattyú Hidraulikai kialakítás, hőleadók kiválasztása, opciók 2 Műszaki adatok 5kW 6kW 8kW 10kW 14kW 16kW BELTÉRI HIDRAULIKUS EGYSÉG Méretek MAG x

Részletesebben

Energiahatékony gépészeti rendszerek

Energiahatékony gépészeti rendszerek Energiahatékony gépészeti rendszerek Benkő László okl. gépészmérnök épületgépész tervező épületenergetikai szakértő Az előadás mottója: A legjobb energiamegtakarítás az, amikor nem használunk fel energiát.

Részletesebben

Tóth István gépészmérnök, közgazdász. Levegı-víz hıszivattyúk

Tóth István gépészmérnök, közgazdász. Levegı-víz hıszivattyúk Tóth István gépészmérnök, közgazdász Levegı-víz hıszivattyúk Levegő-víz hőszivattyúk Nem hőszivattyús üzemű folyadékhűtő, hanem fűtésre optimalizált gép, hűtés funkcióval vagy anélkül. Többféle változat:

Részletesebben

ULTRACSENDES LEVEGŐS HŐSZIVATTYÚK

ULTRACSENDES LEVEGŐS HŐSZIVATTYÚK ULTRACSENDES LEVEGŐS HŐSZIVATTYÚK COP RENDSZERTECHNIKA KFT. ME magyarországi forgalmazó 2009 nagykereskedés beüzemelés, telepítés(), szerviz 1200 telepített hőszivattyú >16MW Zubadan levegő víz hőszivattyú

Részletesebben

Levegős hőszivattyúk alkalmazása. Tóth István

Levegős hőszivattyúk alkalmazása. Tóth István Levegős hőszivattyúk alkalmazása Tóth István VRF - Midea V5X Áttekintés ESEER = EER(100%) 0.03 + EER(75%) 0.33 + EER(50%) 0.41 + EER(25%) 0.23. Egy egység teljesítménye: 22HP Összesen: akár 88HP (246,4

Részletesebben

Vaillant aurostep szolárrendszer

Vaillant aurostep szolárrendszer Az aurostep szolárrendszer áttekintése Termék Szolárrendszer 150 literes, monovalens tárolóval, 2,2 m 2 -es kollektormezővel Szolárrendszer 150 literes, monovalens tárolóval, 2,2 m 2 -es kollektormezővel

Részletesebben

Fujitsu Waterstage levegős hőszivattyú

Fujitsu Waterstage levegős hőszivattyú Fujitsu Waterstage levegős hőszivattyú A Zöldparázs Kft megtervezi, és kivitelezi az Ön hőszivattyús rendszerét! A Fujitsu Waterstage márkanév alatt három különböző sorozatot gyárt: Komfort sorozat (Fujitsu

Részletesebben