Beszámoló a Marcali és Vidéke Horgászegyesület évi munkájáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló a Marcali és Vidéke Horgászegyesület. 2012. évi munkájáról"

Átírás

1 Beszámoló a Marcali és Vidéke Horgászegyesület évi munkájáról Tisztelettel köszöntök minden megjelent horgásztársat az elmúlt évi munkánkat értékelő közgyűlésünkön. Az egyesület elnökségének elmúlt évi fő feladata az volt, hogy biztosítsa a tagságnak a szabályos keretek közötti horgászat adminisztratív feltételeit (állami horgászjegy, területi engedélyek megvásárlásának lehetőségét), az egyesületi életben való közreműködést. E feladatunknak igyekeztünk maradéktalanul megfelelni. Üléseinket, klubnapjainkat, rendezvényeinket az éves munkatervnek megfelelően rendben megtartottuk. A klubnapok, rendezvények látogatottsága azonban továbbra is mérsékelt volt. Közös szervezésben a Marcali az Otthonunk Egyesülettel egy fórum keretében Marcali vendége volt Füstös Gábor a BH Zrt vezérigazgatója. Több horgászunk is részt vett a fórumon, melyen a vezérigazgató úr számos információt osztott meg velünk. Itt vetődött fel egyebek közt a balatoni csónakos horgászok problémája, miszerint csónakot csak csónakkikötőben lehet tárolni. Ennek megoldásában azonban a BH Zrt. nem illetékes, ezért a VIZIG-et, illetve a helyi önkormányzatokat kell keresnünk a problémával. Érdeklődő horgásztársakkal ellátogattunk a HIT csarnokban megrendezett Horgászati kiállításra és vásárra. Sok élményt, tapasztalatot szereztünk, amelyekről a készült fényképeket feltettük a honlapunkra. Az élményért szeretnénk nyilvánosan is köszönetet mondani Rajnai Dezső horgásztársunknak, aki nagyon kedvező feltételekkel (benzin költségért) biztosította számunkra a Budapestre történő utazás lehetőségét.

2 2 Néhányan a FEHOVÁRA is ellátogattunk, amihez az utazást Meiszterics János önköltségi áron biztosította 3 fő részére (ennyi üres hely maradt a tapsonyi vadásztársasági tagok mellett, s ezért nem is népszerűsítettük) május 6-án megrendeztük a hagyományos, jubileumi halfogó klubnapunkat, melyen 19 horgász (18 felnőtt és 1 gyermek) vett részt. Az eredmények a következőképpen alakultak: Felnőttek: I. Horváth Tamás 3600 g II. Szamosvári Zsolt 2650 g III. Szente Attila 2450 g IV. Giber Norbert 2150 g V. Ónadi Tamás 1950 g Gyermek: I. Kollár Bence 1950 g Fegyelmi helyzetünk jónak mondható ben egyesületünk tagjai köréből senkit sem tiltottak el szabálytalan horgászat, vagy szabálysértés miatt. Horgásztársaink legkedveltebb horgászvize a Balaton. A területi engedélyek ára sem az elmúlt, sem az idei évben nem változott ben, és 2013-as évben is mód volt a kedvezményes jegy megvásárlására, de azt a horgásztársak az idén is csak januártól tudták kiváltani. Horgásztársaink a korábbi években kevesebben, az elmúlt évben azonban már egyre jelentősebb számban éltek a lehetőséggel.

3 3 Amint arról a horgásztársak már tájékozódhattak, a Balatoni Halászati Zrt. a évben is biztosította a kizárólag az Öv-csatornára szóló területi engedélyt, az úgynevezett árki jegyet. A januártól továbbra is Forintért lehetett, illetve lehet folyamatosan megvásárolni (erre nincs kedvezmény). A balatoni horgászrendben január elsejétől néhány apróbb változtatás történt, ezek megtalálhatók a Fogási naplóban: Március 1. és március 31. közötti időben csalihallal, halszelettel, műcsalival horgászni, balint, csukát, harcsát, kősüllőt, sügeret, süllőt megtartani TILOS!, Október 15. és március 31. közötti időben a vermelő halállomány védelme érdekében halradar és szonár használata TILOS! és 7. Október 15. és március 31. közötti időben vízijárműről (vitorlás, csónak, stb.) csak óráig lehet horgászni, az éjszakai horgászat TILOS! A parti horgászatot e korlátozás nem érinti. E pontokban meghatározott tilalmak kezdő dátumát a BH Zrt. eltolta november 1-re. Ezt a módosítást a vízirendészettel egyetértésben hajtotta végre, mivel a Balatonon a viharjelző szolgálat október végéig üzemel, ez után a veszélyes helyzetek elkerülése érdekében nem kívánatos, hogy egész éjszakára csónakok maradjanak a vízen. Három új ponttal is bővül a horgászrend 2013-tól: 17. Sleppelni (csónakkal vontatni) csak egy, kézben tartott bottal szabad. Ezen rendelkezés a csali vízi jármű után történő vontatását szabályozza: tilos a külföldön több nagy tavon alkalmazott, a csónak pereméhez rögzített botokkal történő vontatás. 29. A horgászzsákmányt a horgászat befejezéséig a horgászhelyen, vízijárművön feldolgozni TILOS! Ennek a pontnak egyrészt környezetvédelmi indíttatása van, másrészt sajnos a halőreink tapasztaltak olyan esetet, hogy a horgász a méreten aluli halat lefilézte, hogy később ne lehessen megállapítani a pontos hosszát. 31. Foglalt hely létesítése tilos, kivételt képeznek az engedéllyel rendelkező víziállások. Ezen rendelkezés meghozását is sajnos rossz tapasztalatok előzték meg. A horgászturizmus érdeke is, hogy a Balatonhoz látogató horgászok elegendő számú és minőségű horgászhelyhez juthassanak.

4 4 Egy a horgászok pénztárcáját érintő kellemetlen változtatás azért az idei évre is jutott. A Kormányzat az állami horgászjegyek árát ről Ft-ra emelte, s ezzel együtt bevezette az ún. SZÁK programot. Lényege, hogy az állami horgászjegyeket hatósági eljárás útján, informatikai rendszer kötelező igénybevételével lehet kiadni. A projekt bevezetéséhez vásárolnunk kellett megfelelő informatikai eszközöket (laptop, mobil internet, stb.), s azok kezelését is alaposan meg kellett tanulnunk. A felkészülés során több értekezleten is részt kellett vennünk. A jegyek kiadásának folyamatát a program ellenőrzi, továbbá vizsgálja, hogy a horgász nem áll-e eltiltás hatálya alatt. Egyidejűleg az adatok bekerülnek egy központi rendszerbe, melyet az ellenőrzéseknél felhasználhatnak. S miután a jegy ára is duplájára emelkedett, ehhez igazodva kénytelenek voltunk a tagdíjat is megemelni. Ehhez a közgyűlés utólagos egyetértését kérjük. Az Elnökség a decemberi ülésen elkészítette a évi munkarendet és tájékoztatott a tagság megújításával kapcsolatos tennivalókról. Erről a tagságot az Egyesület honlapján, a vidéki horgásztársakat levélben tájékoztattuk. Aki megadta az címét, annak ben is megküldtük a Munkatervet és a tájékoztató levelünket. A titkár január hónapban naponta, azóta a munkaterv szerint hétfőn és szerdán várta a horgásztársakat az ügyeik intézésére. Az Állami horgászjegy kiadásának változtatása miatt azonban rengeteg többletmunkája adódott, s emiatt a horgásztársaknak is többször kényelmetlensége adódott. A fogadóórák helyszíne az elmúlt évben a Kulturális Központ színpad mögötti helyiségében volt. A Zeneiskola beköltözése miatt várhatóan ismét új helyre kell mennünk: vissza a régi Kék Madár épületébe. Reméljük, ezzel hosszabb távra megoldódik az iroda problémánk.

5 5 Az Elnökséghez eljuttatott előzetes információink szerint a tagság nagyobb része az elmúlt években is elégedett volt az Elnökség munkájával. Persze valószínűleg ismét voltak, akik elégedetlenek voltak a munkánkkal. Annak örülnénk, ha itt, a közgyűlésünkön mondanák el gondjaikat, problémáikat, javaslataikat. Sajnos, velük itt nem szoktunk találkozni. Az elmúlt évben az Egyesület taglétszáma a következőképpen alakult: felnőtt horgász: ifi horgász: gyermek horgász: A számok tükrében láthatjuk, hogy egyesületünk felnőtt létszáma alig változott. A gyermek horgászok gyermekjeggyel is horgászhatnak (csak úszós készséggel, és nemes halat nem foghatnak), de ha fenekező szereléssel szeretnének horgászni, akkor ugyanúgy vizsgázniuk kell, mint az ifiknek, s egyesületünkbe is be kell lépniük. Mindkettőre lehetőségük van várjuk őket. A horgászatot, mint az egyik legegészségesebb szabadidős tevékenységet, szórakozást a fiatalok körében a jövőben még inkább oktatni, terjeszteni és népszerűsíteni kell. Sajnos, az elmúlt évben mindössze 22 fő vizsgázott. Reméljük az idén is lesznek új tagjaink.

6 6 Tisztelt Horgásztársak! Az idén a fogási naplókat aránylag fegyelmezettebben leadták a horgásztársak. Ez valószínűleg a nyilatkozattételi kötelezettségnek, illetve az új elektronikus nyilvántartás bevezetésének is köszönhető. Sok horgásztársunk azonban tisztelet a kivételnek- még ma sem tudja helyesen vezetni a fogási naplót. A bejegyzésből nem derül ki, hogy darabot, vagy kg-ot akart beírni. A méretkorlátozás alá eső halakat egy helyre írják. Kilogramm helyett darabszámot írnak. A nemes halakat nem egymás után kell írni, hanem azonos dátummal egymás alá, kilogrammban. A balatoni horgászrend változás miatt erre a jövőben fokozottan figyelni kell! A naplók alapján összesített fogási eredmények azt mutatják, hogy ismét van hal a Balatonban és a vízrendszerében, csak az az igazság, hogy a horgásztársak gyakran nem írják be az igazságot a fogási naplóba. Ez pedig veszélyes és kockázatos, mivel a halőrök egyre gyakrabban és szigorúbban ellenőrzik a horgászokat is. Gyakran rendőrrel együtt ellenőriznek, s a horgászat után megnézik a gépkocsi utas és csomagterét is. A szabálytalankodás pedig a várható bírság mellett az állami horgászjegy elvonásával is jár. Vagyoni helyzetünk: A beszámolóban említettem, hogy a SZÁK program bevezetése miatt informatikai eszközöket kellett vásárolnunk: 1 db. laptopot, 1 db mobil internetet, ez utóbbihoz havonta Ft a folyamatos kapcsolat költsége. Amennyire lehetett, takarékoskodtunk az irodaszerekkel, de horgásztársaink sokat segítenének mindannyiunknak, ha címüket többen megadnák (közvetlen elérhetőség!).

7 7 Tisztelt Horgásztársak! A horgásztársak javaslatára a évi horgászbálunkat ismét szilveszterkor tartottuk, nagy sikerrel, jelentős létszámmal. A fő-szervezést a titkár vállalta több segítő elnökségi tag, horgásztárs önkéntes közreműködésével. Köszönjük a segítő, szervező munkát. Kérem a tagságot, hogy a beszámolót vitassa meg, egészítse ki, s ha egyetért vele, fogadja el. Köszönöm a figyelmet! Marcali, február 16. Rott Endre HE titkár

Beszámoló a Marcali és Vidéke Horgászegyesület öt éves munkájáról. 2011. február 12.

Beszámoló a Marcali és Vidéke Horgászegyesület öt éves munkájáról. 2011. február 12. Beszámoló a Marcali és Vidéke Horgászegyesület öt éves munkájáról. 2011. február 12. Tisztelt horgásztársak! Tisztelettel köszöntök minden megjelent horgásztársunkat az öt éves munkánkat értékelő közgyűlésünkön.

Részletesebben

Beszámoló a Marcali és Vidéke Horgászegyesület 2011. évi munkájáról (2012. február 18.)

Beszámoló a Marcali és Vidéke Horgászegyesület 2011. évi munkájáról (2012. február 18.) Beszámoló a Marcali és Vidéke Horgászegyesület 2011. évi munkájáról (2012. február 18.) Tisztelt horgásztársak! Köszöntök minden megjelent horgásztársat az elmúlt éves munkánkat értékelő közgyűlésünkön.

Részletesebben

Palotavárosi Alsó-tó horgászrendje 2015. évre

Palotavárosi Alsó-tó horgászrendje 2015. évre Palotavárosi Alsó-tó horgászrendje 2015. évre A tavon oda érvényes Teljes árú / állami jeggyel rendelkező/ és Kedvezményes /HOFESZ tagsággal rendelkező/ felnőtt éves, napi, ifi éves, ifi napi, megyei összevont

Részletesebben

Az egyesület kezelésében levő bányató vízterületén az Országos Horgászrendben foglaltak, valamint az alábbi kiegészítések betartása kötelező:

Az egyesület kezelésében levő bányató vízterületén az Országos Horgászrendben foglaltak, valamint az alábbi kiegészítések betartása kötelező: HOMOKBÁNYA-TÓ HORGÁSZRENDJE Érvényes: 2017.03. 01-től Az egyesület kezelésében levő bányató vízterületén az Országos Horgászrendben foglaltak, valamint az alábbi kiegészítések betartása kötelező: A bányatavon

Részletesebben

Tisztelt Résztvevő! Az új Balatoni Horgászrendet 2012-ben vezettük be. Több módosítás után jelenleg 35 pontból áll. Az újabb módosítási tervek okai:

Tisztelt Résztvevő! Az új Balatoni Horgászrendet 2012-ben vezettük be. Több módosítás után jelenleg 35 pontból áll. Az újabb módosítási tervek okai: Ikt.szám: 687-1/2014. Tisztelt Résztvevő! Alább megküldjük a tihanyi konferencián elhangzott, az ott megbeszéltek szerint kialakított, 2015. évtől hatályba lépő balatoni horgászrend tervezett módosításait.

Részletesebben

Állami fogási napló kitöltési segédlet

Állami fogási napló kitöltési segédlet Állami fogási napló kitöltési segédlet Segédlet az állami fogási napló használatához A MOHOSZ és Tagszervezetei által a 2013-ban és az elmúlt években használt horgász fogási naplót - a halgazdálkodásról

Részletesebben

Nagyközségi Horgász Egyesület Kevermes

Nagyközségi Horgász Egyesület Kevermes Nagyközségi Horgász Egyesület Kevermes HORGÁSZREND Jelen Horgászrend a Nagyközségi Horgászegyesület kezelésében lévő halgazdálkodási vízterületeken vagy a halgazdálkodási vízterület partjának minősülő

Részletesebben

MUNKÁCSY HORGÁSZ EGYESÜLET

MUNKÁCSY HORGÁSZ EGYESÜLET MUNKÁCSY HORGÁSZ EGYESÜLET 5700 Gyula, Vajda János u. 19. Telefon: +36 20/569-9227 TERÜLETI ÉVES HORGÁSZENGEDÉLY Ára:..Ft, sorszám:.. Érvényes: 2012 év 12. hó 31. 25 db békés hal (ponty, amur) maximum

Részletesebben

ELZETT CERTA HORGÁSZEGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA. 1.. A fegyelmi szabályzat célja

ELZETT CERTA HORGÁSZEGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA. 1.. A fegyelmi szabályzat célja ELZETT CERTA HORGÁSZEGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA 1.. A fegyelmi szabályzat célja A szabályzat szankciórendszerén keresztül biztosítani az egyesület tagsága számára az egyesületi élet zavartalan működését,

Részletesebben

BALATONI HORGÁSZREND

BALATONI HORGÁSZREND BALATONI HORGÁSZREND Érvényes a területi jegy hatálya alá eső összes vízterületen A Balatonon és vízrendszerén a halgazdálkodásra jogosult a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit ZRt. (8600 Siófok, Horgony

Részletesebben

A balatoni horgászturizmus fejlődése a közelmúltban és jövőbeni lehetőségei

A balatoni horgászturizmus fejlődése a közelmúltban és jövőbeni lehetőségei A balatoni horgászturizmus fejlődése a közelmúltban és jövőbeni lehetőségei Nagy Gábor horgászati ágazatvezető 2017.04.07. Siófok Kit tekintünk horgászturistának a Balatonnál? Mi a horgászturizmus? Aki

Részletesebben

Síkvölgyi Sporthorgász Egyesület HORGÁSZREND

Síkvölgyi Sporthorgász Egyesület HORGÁSZREND Síkvölgyi Sporthorgász Egyesület HORGÁSZREND Amely, az alapszabály 24. 1. bekezdése alapján annak kötelező melléklete, készült az 1997 évi XLI törvény (továbbiakban Hhtv.), a 73/1997. (X.28.) FM-KTM. együttes

Részletesebben

ŐLBŐ-TAVI ARANYHAL HORGÁSZEGYESÜLET. Sporthorgász szabályzat I. Általános magatartási rendszabályok

ŐLBŐ-TAVI ARANYHAL HORGÁSZEGYESÜLET. Sporthorgász szabályzat I. Általános magatartási rendszabályok ŐLBŐ-TAVI ARANYHAL HORGÁSZEGYESÜLET Sporthorgász szabályzat I. Általános magatartási rendszabályok 1. Az Ölbői tóparton a horgászat elől elzárt területjelző táblák közötti szakaszokon és a Csülök Csárda

Részletesebben

VASI VIZEKEN IFJÚSÁGI HORGÁSZVETÉLKEDŐ I. FORDULÓ

VASI VIZEKEN IFJÚSÁGI HORGÁSZVETÉLKEDŐ I. FORDULÓ VASI VIZEKEN IFJÚSÁGI HORGÁSZVETÉLKEDŐ I. FORDULÓ CSAPAT NÉV: CSAPATKAPITÁNY NEVE: CSAPATKAPITÁNY ELÉRHETŐSÉGE: VASKERESZTES, 2013-02-05 FELADATOK I. Feladat: Találjatok ki egy ötletes csapat logót (szimbólumot),

Részletesebben

A Balatoni horgászfogások elemzése a fogási naplók adatai alapján

A Balatoni horgászfogások elemzése a fogási naplók adatai alapján A Balatoni horgászfogások elemzése a fogási naplók adatai alapján Jogszabályi háttér 78/1997. (XI.4.) FM rendelet 13. (1) A jogosult vagy több jogosult együttesen a területi engedély adásával egyidejűleg

Részletesebben

A horgászat, a horgászturimus jövője és kapcsolata az akvakultúrával. Fürész György és Zellei Ágnes Magyar Országos Horgász Szövetség

A horgászat, a horgászturimus jövője és kapcsolata az akvakultúrával. Fürész György és Zellei Ágnes Magyar Országos Horgász Szövetség A horgászat, a horgászturimus jövője és kapcsolata az akvakultúrával Fürész György és Zellei Ágnes Magyar Országos Horgász Szövetség 5 000 17 000 35 000 52 000 58 000 93 000 133 000 240 000 298 000 320

Részletesebben

BALÁSTYAI ALKOTMÁNY HORGÁSZ EGYESÜLET HATÁROZATOK KÖNYVE

BALÁSTYAI ALKOTMÁNY HORGÁSZ EGYESÜLET HATÁROZATOK KÖNYVE BALÁSTYAI ALKOTMÁNY HORGÁSZ EGYESÜLET HATÁROZATOK KÖNYVE A társaság neve: BALÁSTYAI ALKOTMÁNY HORGÁSZ EGYESÜLET A társaság rövidített neve: BAHE A társaság székhelye: 6764 BALÁSTYA, SZEGFŰ UTCA 17. A cég

Részletesebben

A Fehérvárcsurgói víztározó 2013. évi horgászrendje

A Fehérvárcsurgói víztározó 2013. évi horgászrendje A Fehérvárcsurgói víztározó 2013. évi horgászrendje A víztározón csak oda érvényes Teljes áru /csak állami jeggyel rendelkező/, valamint Kedvezményes/szövetségi tagságilap-bélyeggel/, napijegy, éjszakai

Részletesebben

A halászati őr az ellenőrzés közben jogosult-e elkérni a személyi igazolványt? apple igen, minden esetben

A halászati őr az ellenőrzés közben jogosult-e elkérni a személyi igazolványt? apple igen, minden esetben A halgazdálkodási törvény alapján hány darab és milyen eszközöket használhat díj ellenében váltott állami horgászjeggyel és területi jeggyel rendelkező felnőtt horgász? apple kettő darab fenekező és egy

Részletesebben

HORGÁSZREND. Hatályos: február 24-től február 25-ig.

HORGÁSZREND. Hatályos: február 24-től február 25-ig. DIÓSJENŐI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET 2643 Diósjenő, Tópart 078/2 Hrsz. HORGÁSZREND Hatályos: 2019. február 24-től 2020. február 25-ig. A Diósjenői Sporthorgász Egyesület Közgyűlése 1/2018. (II. 24.) sz. határozata

Részletesebben

35/6/2014. szám. HATÁROZATOK a október 10-i Intéző Bizottsági ülésről.

35/6/2014. szám. HATÁROZATOK a október 10-i Intéző Bizottsági ülésről. 35/6/2014. szám. HATÁROZATOK a 2014. október 10-i Intéző Bizottsági ülésről. I-20/2014.sz. határozat: Az Intéző Bizottság a halászati őrzéssel kapcsolatos aktualitásokról szóló tájékoztatót megismerte

Részletesebben

Jásztelek HORGÁSZREND

Jásztelek HORGÁSZREND HORGÁSZREND a jászteleki kezelésében levő Zagyva-holtágakra Kedves Horgásztárs! Önnel együtt azt szeretnénk, hogy a holtág halállománya gyarapodjon, védelme erősödjön, a környezete tisztább és vonzóbb

Részletesebben

SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET TARJÁN HÁZIREND

SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET TARJÁN HÁZIREND SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET TARJÁN HÁZIREND 3. KIADÁS Kiadó: Sporthorgász Egyesület Tarján A Házirend jelen, 3. kiadását a Sporthorgász Egyesület 2010. január 24-i közgyűlése fogadta el. 2010. április - 2 -

Részletesebben

BALATONI HORGÁSZ EGYESÜLET

BALATONI HORGÁSZ EGYESÜLET BALATONI HORGÁSZ EGYESÜLET Székhely, levelezési cím : 1224. Budapest, Diótörő út 61. Tel., Fax: 207-42-92 Mobil: 20/945-87-15 2011. december 06. Ó, gyönyörű szép, titokzatos éj! Égszemű gyermek, csöpp

Részletesebben

Horgászvízkezelő-Tógazda Tanfolyam (Elméleti képzés) Halőri vizsga felkészítő

Horgászvízkezelő-Tógazda Tanfolyam (Elméleti képzés) Halőri vizsga felkészítő Horgászvízkezelő-Tógazda Tanfolyam (Elméleti képzés) Halőri vizsga felkészítő NÉBIH - Halászati őri ismeretek Felkészülést elősegítő tananyag a halászati őri vizsgára (105 oldal). Alapvető tudás (halfajfelismerés)

Részletesebben

Új Balatoni Horgászrend lép életbe 2012-ben

Új Balatoni Horgászrend lép életbe 2012-ben Új Balatoni Horgászrend lép életbe 2012-ben A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. megalkotta a 2012-es évre érvényes, új Balatoni Horgászrendjét, amely a korábbiakhoz képest jelentıs változásokat tartalmaz.

Részletesebben

Horgászegyesület Elnöke

Horgászegyesület Elnöke HORGÁSZEGYESÜLETEK VELENCEI-TAVI és DUNAMENTI SZÖVETSÉGE Pákozd, Budai út 72. Nyt. Szám: /2016 Horgászegyesület Elnöke SZÉKHELYÉN Tárgy: Versenykiírás Tisztelt Sporttársunk! A Horgászegyesületek Velencei-tavi

Részletesebben

FEGYELMI SZABÁLYZAT 2012. 11.10.

FEGYELMI SZABÁLYZAT 2012. 11.10. HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET Hatvan, Pázsit út 17. Pf. :45. FEGYELMI SZABÁLYZAT Érvényes : 2012. 11.10. Horgászegyesületünk tagjaira, a napijeggyel rendelkező vendéghorgászokra, a halászati törvényben meghatározott

Részletesebben

Jásztelek HORGÁSZREND

Jásztelek HORGÁSZREND HORGÁSZREND a jászteleki kezelésében levő Zagyva-holtágakra Kedves Horgásztárs! Önnel együtt azt szeretnénk, hogy a holtág halállománya gyarapodjon, védelme erősödjön, a környezete tisztább és vonzóbb

Részletesebben

A Dunakeszi MÁV Sport Horgász Egyesület tavainak horgász és tórendje

A Dunakeszi MÁV Sport Horgász Egyesület tavainak horgász és tórendje Oldal: 1 / 8 A Dunakeszi MÁV Sport Horgász Egyesület tavainak horgász és tórendje 1. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 2. TILALMI IDŐK ÉS KORLÁTOZÁSOK 3. NAPIJEGGYEL TÖRTÉNŐ HORGÁSZAT SZABÁLYAI 4. TŐZEGTAVAKON TÖRTÉNŐ

Részletesebben

A PAKSI ATOMERŐMŰ HORGÁSZEGYESÜLET

A PAKSI ATOMERŐMŰ HORGÁSZEGYESÜLET A PAKSI ATOMERŐMŰ HORGÁSZEGYESÜLET HORGÁSZRENDJE A Paksi Atomerőmű Horgászegyesület horgászrendje - 1. oldal Horgászegyesületünk vízterületén általánosságban a 2013. évi CII. törvényben foglaltak az érvényesek.

Részletesebben

Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége. A GÉBÁRTI-víztározó HORGÁSZRENDJE 2016.

Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége. A GÉBÁRTI-víztározó HORGÁSZRENDJE 2016. Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége A GÉBÁRTI-víztározó HORGÁSZRENDJE 2016. A Gébárti-víztározóra területi (napi, éves vagy féléves) jegyet váltó horgász elfogadja a tóra vonatkozó horgászrendet,

Részletesebben

Horgászturizmus Magyarországon

Horgászturizmus Magyarországon Horgászturizmus Magyarországon Előadó: Dr. Glózik Klára SZIE-GAEK egyetemi adjunktus Tourinform Békés megye irodavezető Szeged, 2013. november 22. Meghatározás A horgászturizmus olyan aktív szabadidős

Részletesebben

314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet. a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról

314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet. a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról 314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról A Kormány a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény 71. 2. pontjában, a 15. tekintetében a közigazgatási

Részletesebben

HORGÁSZREND. 18. életévüket betöltött az adott évre érvényes állami horgászjeggyel rendelkező

HORGÁSZREND. 18. életévüket betöltött az adott évre érvényes állami horgászjeggyel rendelkező Síkvölgyi Sporthorgász Egyesület HORGÁSZREND Amely, alapszabály 24. 1. bekezdése alapján annak kötelező melléklete, készült a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény (továbbiakban

Részletesebben

EGYESÜLETI HORGÁSZVERSENY

EGYESÜLETI HORGÁSZVERSENY Vásárhelyi Pál Horgászegyesület EGYESÜLETI HORGÁSZVERSENY 2017 évi versenykiírás VERSENYKIÍRÁS 2017 1. A 2017. évi Egyesületi Horgászverseny megrendezési ideje: 2017.május 20. Helye : Domonyvölgy, Vásárhelyi

Részletesebben

HORGÁSZREND. Hatályos: 2015. február 14-től 2016. február 14-ig.

HORGÁSZREND. Hatályos: 2015. február 14-től 2016. február 14-ig. DIÓSJENŐI SORTHORGÁSZ EGYESÜLET 2643 Diósjenő, Tópart 078/2 Hrsz. HORGÁSZREND Hatályos: 2015. február 14-től 2016. február 14-ig. A Diósjenői Sporthorgász Egyesület Taggyűlése 1 /2015. (II. 14.) számú

Részletesebben

Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége. A GÉBÁRTI-víztározó HORGÁSZRENDJE Érvényes:

Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége. A GÉBÁRTI-víztározó HORGÁSZRENDJE Érvényes: Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége A GÉBÁRTI-víztározó HORGÁSZRENDJE 2017. Érvényes: 2017. 02.01. 2018. 01.31. A Gébárti-víztározóra területi (napi, éves vagy féléves) jegyet váltó horgász elfogadja

Részletesebben

b) akivel szemben halvédelmi bírságot szabtak ki,

b) akivel szemben halvédelmi bírságot szabtak ki, TISZABÁBOLNAI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET 2015. évi HORGÁSZ RENDJE Hhvtv. 5. (1) A halgazdálkodási vízterületek halgazdálkodási hasznosítása során a horgászat és a horgászturizmus fejlesztése elsőbbséget élvez

Részletesebben

SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA

SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA amely az Alapszabály 24. 2. pontja alapján annak kötelező melléklete 1. A FEGYELMI ELJÁRÁS CÉLJA A fegyelmi eljárás célja, hogy a horgászegyesületen

Részletesebben

A horgászcélú halgazdálkodás prioritása a Balatonon. Szári Zsolt vezérigazgató Siófok

A horgászcélú halgazdálkodás prioritása a Balatonon. Szári Zsolt vezérigazgató Siófok A horgászcélú halgazdálkodás prioritása a Balatonon Szári Zsolt vezérigazgató 2017.04.07. Siófok A Balaton kialakulása A tómeder süllyedése mintegy 20.000 évvel ezelőtt kezdődött meg, a végleges medence

Részletesebben

Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége. A GÉBÁRTI- víztározó HORGÁSZRENDJE Érvényes:

Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége. A GÉBÁRTI- víztározó HORGÁSZRENDJE Érvényes: Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége A GÉBÁRTI- víztározó HORGÁSZRENDJE 2018. Érvényes: 2018. 02.01. 2019. 01.31. A Gébárti-víztározóra területi (napi, éves vagy féléves) jegyet váltó horgász elfogadja

Részletesebben

A PAKSI ATOMERŐMŰ HORGÁSZ EGYESÜLET

A PAKSI ATOMERŐMŰ HORGÁSZ EGYESÜLET A PAKSI ATOMERŐMŰ HORGÁSZ EGYESÜLET HORGÁSZRENDJE Hatályba lépés időpontja: 2018. május 1. A Paksi Atomerőmű Horgász Egyesület horgászrendje - 1. oldal Horgász egyesületünk vízterületén általánosságban

Részletesebben

Általános horgászrend

Általános horgászrend Általános horgászrend A Látóképi-víztározó 2019. évi horgászrendje (érvényes 2019. 02. 01 2020. 01. 31 között) A Látóképi-víztározó Debrecen és vonzáskörzetének egyik kiemelkedő környezeti adottságú horgászvize.

Részletesebben

ORSZÁGOS HATÁLYÚ TILALMI IDŐSZAKOK, MÉRET- ÉS MENNYISÉGI KORLÁTOZÁSOK, NEM FOGHATÓ HALFAJOK

ORSZÁGOS HATÁLYÚ TILALMI IDŐSZAKOK, MÉRET- ÉS MENNYISÉGI KORLÁTOZÁSOK, NEM FOGHATÓ HALFAJOK ORSZÁGOS HATÁLYÚ TILALMI IDŐSZAKOK, MÉRET- ÉS MENNYISÉGI KORLÁTOZÁSOK, NEM FOGHATÓ HALFAJOK Állami halászjeggyel vagy állami horgászjeggyel rendelkező személy nyilvántartott hal gazdálko dá si vízterületen

Részletesebben

Új horgászati és halászati szabályozás Magyarországon. Bardócz Tamás főosztályvezető

Új horgászati és halászati szabályozás Magyarországon. Bardócz Tamás főosztályvezető Új horgászati és halászati szabályozás Magyarországon Bardócz Tamás főosztályvezető Változó szabályozási környezet Új Btk. Új rendészeti tv. EU Közös Halászati Politika Változó társadalmi, gazdasági elvárások

Részletesebben

Horgásztájékoztató. Észak-Magyarországi Horgász Egyesület

Horgásztájékoztató. Észak-Magyarországi Horgász Egyesület 20182019 Horgásztájékoztató ÉszakMagyarországi Horgász Egyesület Az ÉszakMagyarországi Horgász Egyesület Elnöksége nevében köszöntöm a tagságot! Eredményekben gazdag békés boldog Új Évet és jó fogást kívánok:

Részletesebben

HATÁROZATOK a 2016.október 14-i Intéző bizottsági ülésről

HATÁROZATOK a 2016.október 14-i Intéző bizottsági ülésről 3/8/2016. HATÁROZATOK a 2016.október 14-i Intéző bizottsági ülésről I-30/2016. számú határozat: A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Intéző Bizottsága megismerte és elfogadta - az elhangzott

Részletesebben

HORGÁSZTÁJÉKOZTATÓ 2013.

HORGÁSZTÁJÉKOZTATÓ 2013. HORGÁSZTÁJÉKOZTATÓ 2013. 1 Tisztelt Horgásztársak! A Pusztamizsei Horgász Egyesület nevében tisztelettel köszöntöm Önöket. Már csak néhány nap van hátra és véget ér a 2013- as esztendő. Ezzel együtt lassan

Részletesebben

Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Tiszafüred KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2017.

Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Tiszafüred KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2017. Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. Tiszafüred KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 217. Tiszafüred, 218. május 28. 1 KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 217. ÉV 1. A szervezet azonosító adatai név: Tisza-tavi Sporthorgász,

Részletesebben

Magyar joganyagok - 314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet - a halgazdálkodási és a hal 2. oldal a) elektromos eszköz engedély hiányában történő vagy att

Magyar joganyagok - 314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet - a halgazdálkodási és a hal 2. oldal a) elektromos eszköz engedély hiányában történő vagy att Magyar joganyagok - 314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet - a halgazdálkodási és a hal 1. oldal 314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról A Kormány a halgazdálkodásról

Részletesebben

A BESENYSZÖGI MILLÉRI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET HORGÁSZRENDJE

A BESENYSZÖGI MILLÉRI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET HORGÁSZRENDJE A BESENYSZÖGI MILLÉRI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET HORGÁSZRENDJE A Besenyszögi Milléri Sporthorgász Egyesület horgászrendjében meghatározott szabályok rendeltetése, hogy elősegítsék az Egyesület céljainak érvényesülését;

Részletesebben

Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége

Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége A Mura folyó és Principális-csatorna HORGÁSZREND 2018. Elektronikus tájékoztató hivatkozása: http://zalaihorgasz.hu/horgaszrend/mura-2019.pdf Érvényes: 2019.02.01.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2017.04.08. 9.00 órakor a Szajki Tavak Aranykárász Horgász és Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület közgyűléséről a Hosszúperesztegi Művelődési Házban. A 8.30 órára meghirdetett

Részletesebben

2013. évi balatoni halfogások bemutatása és kiértékelése

2013. évi balatoni halfogások bemutatása és kiértékelése 2013. évi balatoni halfogások bemutatása és kiértékelése Szarvas, 2014.05.29 Turcsányi Béla, Nagy Gábor Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Szakmai koncepció A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Részletesebben

MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben)

MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben) MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben) A módosítások dőlt betűvel szerepelnek. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az

Részletesebben

Zala folyó HORGÁSZREND Elektronikus tájékoztató hivatkozása: Érvényes:

Zala folyó HORGÁSZREND Elektronikus tájékoztató hivatkozása:   Érvényes: Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége Zala folyó HORGÁSZREND 2019. Elektronikus tájékoztató hivatkozása: http://zalaihorgasz.hu/horgaszrend/zala-2019.pdf Érvényes: 2019.02.01. 2020.01.31. A Zala folyó

Részletesebben

Tájékoztató a nagyobb vizek horgászati helyzetéről.

Tájékoztató a nagyobb vizek horgászati helyzetéről. MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGE Melléklet: a MOHOSZ Elnökség 2011.szeptember 09.-i ülésének 6. sz. napirendjéhez E-20110929-6 Tájékoztató a nagyobb vizek horgászati helyzetéről. A Velencei-tó

Részletesebben

Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége

Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége A GÉBÁRTI- víztározó (víztérkód: 20-010-1-4) HORGÁSZREND 2019. Elektronikus tájékoztató hivatkozása: http://zalaihorgasz.hu/horgaszrend/gebart-2019.pdf Érvényes:

Részletesebben

védett halakból naponta összesen 2 db tartható meg, egy halfajból azonban legfeljebb

védett halakból naponta összesen 2 db tartható meg, egy halfajból azonban legfeljebb Kedves Horgásztárs! Önnel együtt azt szeretnénk, hogy a Tisza-tó halállománya gyarapodjon, védelme erősödjön, a környezete tisztább és vonzóbb legyen. Az igazi horgász sportszerű eszközökkel, szabályos

Részletesebben

HECSMSZ EGYSÉGES HORGÁSZREND 2017.

HECSMSZ EGYSÉGES HORGÁSZREND 2017. HECSMSZ EGYSÉGES HORGÁSZREND 2017. Érvényes a HECSMSZ kezelésében lévő, az alábbiakban részletezett, nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken. E vízterületeken a HECSMSZ által kiadott területi horgász

Részletesebben

Országos Horgászrend!

Országos Horgászrend! Országos Horgászrend! A halászatról, horgászatról szóló törvény és végrehajtási rendeletének néhány fontosabb tudnivalója a következő: - Horgászni csak az jogosult, akinek érvényes állami horgászjegye

Részletesebben

B E SZ Á M O L Ó A Polgárır Egyesületek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szövetségének 2010-évi munkájáról 2011. évi feladatok meghatározása

B E SZ Á M O L Ó A Polgárır Egyesületek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szövetségének 2010-évi munkájáról 2011. évi feladatok meghatározása B E SZ Á M O L Ó A Polgárır Egyesületek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szövetségének 2010-évi munkájáról 2011. évi feladatok meghatározása Tisztelt Küldött- Közgyőlés! Kedves Vendégeink! Tisztelt Hölgyeim

Részletesebben

Á llami Horga szjegy e s Foga si Naplo

Á llami Horga szjegy e s Foga si Naplo Á llami Horga szjegy e s Foga si Naplo -kitöltési segédlet- -2016-os évre- Bevezetés: A tárgyévi Állami Horgászjegy és Fogási Napló (továbbiakban: Napló) normál díja: A 70. életévüket betöltött horgászok

Részletesebben

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek horgászrendje

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek horgászrendje A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek horgászrendje I. A Horgászrend hatálya, alapvető rendelkezések 1. Jelen Horgászrend a KTVHESZ kezelésében lévő halgazdálkodási vízterületen vagy a halgazdálkodási

Részletesebben

EGYSÜLETI HORGÁSZREND 2014

EGYSÜLETI HORGÁSZREND 2014 Bónom-zug Vizéért Egyesület 5502 Gyomaendrőd, Apponyi u. 14. e-mail: bonomzugiegyesület@gmail.com www.bonom.atw.hu EGYSÜLETI HORGÁSZREND 2014 Általános szabályok: 1. A Bónom-zugi holtágon (halgazdálkodási

Részletesebben

Tisztújító küldött közgyűlés október 04. Miskolctapolca. Elnöki beszámoló a időszakról

Tisztújító küldött közgyűlés október 04. Miskolctapolca. Elnöki beszámoló a időszakról Tisztújító küldött közgyűlés 2012. október 04. Miskolctapolca Elnöki beszámoló a 2008-2012 időszakról NÉGY ÉV - AMIKOR RENGETEG MINDEN TÖRTÉNT - CÍMSZAVAKBAN Környezet, működésünk feltételei Szervezet,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. amely készült 2011. január 8. napján 16.15 órakor a Lipóti Sporthorgász Egyesület megismételt rendes közgyűlésén az egyesület székhelyén.

JEGYZŐKÖNYV. amely készült 2011. január 8. napján 16.15 órakor a Lipóti Sporthorgász Egyesület megismételt rendes közgyűlésén az egyesület székhelyén. JEGYZŐKÖNYV amely készült 2011. január 8. napján 16.15 órakor a Lipóti Sporthorgász Egyesület megismételt rendes közgyűlésén az egyesület székhelyén. Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint Napirendi

Részletesebben

Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége

Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége Mura Plusz HORGÁSZREND 2019. Elektronikus tájékoztató hivatkozása: http://zalaihorgasz.hu/horgaszrend/muraplusz-2019.pdf Érvényes: 2019.02.01. 2020.01.31. A Mura

Részletesebben

Besenyszögi Milléri Sporthorgász Egyesület 5071 Besenyszög, Dózsa György út 4

Besenyszögi Milléri Sporthorgász Egyesület 5071 Besenyszög, Dózsa György út 4 Besenyszögi Milléri Sporthorgász Egyesület 5071 Besenyszög, Dózsa György út 4 E-mail: millerihorgasz@upcmail.hu Facebook: http://facebook.com/millerihorgasz Web: http://millerihorgasz.lapunk.hu A BESENYSZÖGI

Részletesebben

Beszámoló a MÁV VSC Vasutas Horgász Szakosztály 2015. évi munkájáról

Beszámoló a MÁV VSC Vasutas Horgász Szakosztály 2015. évi munkájáról Beszámoló a MÁV VSC Vasutas Horgász Szakosztály 2015. évi munkájáról 2015. évben is a megalakulásunkkor megfogalmazott célokat figyelembe véve szerveztük meg tevékenységünket. Fő célunkat, a horgászat,

Részletesebben

Tisztelt Küldött-közgyűlés! Tisztelt Sporttársak Kedves Vendégeink!

Tisztelt Küldött-közgyűlés! Tisztelt Sporttársak Kedves Vendégeink! Tisztelt Küldött-közgyűlés! Tisztelt Sporttársak Kedves Vendégeink! A Szatmár - Vidéki Horgászegyesület vezetősége és tagsága nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm az évzáró és évnyitó Taggyűlésünkön

Részletesebben

Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11. A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA. Békéscsaba 2013. március 14.

Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11. A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA. Békéscsaba 2013. március 14. Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11 A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA Békéscsaba 2013. március 14. I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. Az egyesület neve: Rokka Horgász Egyesület

Részletesebben

Barbacsi Környezetvédő és Sporthorgász Közhasznú Egyesület

Barbacsi Környezetvédő és Sporthorgász Közhasznú Egyesület Barbacsi Környezetvédő és Sporthorgász Közhasznú Egyesület 2015. év HORGÁSZRENDJE A BKH Egyesület horgászrendjében meghatározott szabályok rendeltetése, hogy elősegítsék az Egyesület céljainak érvényesülését;

Részletesebben

A RÁCKEVEI (SOROKSÁRI) DUNA-ÁG (RSD) ÉS MELLÉKVIZEINEK ÉVI HORGÁSZRENDJE

A RÁCKEVEI (SOROKSÁRI) DUNA-ÁG (RSD) ÉS MELLÉKVIZEINEK ÉVI HORGÁSZRENDJE A RÁCKEVEI (SOROKSÁRI) DUNA-ÁG (RSD) ÉS MELLÉKVIZEINEK (Duna- Tisza csatorna, Dunavölgyi főcsatorna, Északi övcsatorna, Dömsödi Holt Duna-ág, Somlyó csatorna) 2019. ÉVI HORGÁSZRENDJE A horgászati tevékenység

Részletesebben

A MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG ORSZÁGOS CSÓNAKOS PERGETŐ VERSENYSZABÁLYZATA (érvényes február 04-től)

A MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG ORSZÁGOS CSÓNAKOS PERGETŐ VERSENYSZABÁLYZATA (érvényes február 04-től) A MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG ORSZÁGOS CSÓNAKOS PERGETŐ VERSENYSZABÁLYZATA (érvényes 2014. február 04-től) I. RENDEZÉS, SZERVEZÉS, RÉSZTVEVŐK 1. A nemzeti (országos) horgász bajnokságokat a Magyar

Részletesebben

Közhasznúsági Beszámoló a Röszkei Sporthorgász és Természetvédő Egyesület 2016 évi tevékenységéről

Közhasznúsági Beszámoló a Röszkei Sporthorgász és Természetvédő Egyesület 2016 évi tevékenységéről Közhasznúsági Beszámoló a Röszkei Sporthorgász és Természetvédő Egyesület 2016 évi tevékenységéről Egyesületünk 2006-ban alakult meg hatvan taggal, jelenleg 238- an vagyunk. Fő célkitűzéseink közé tartozik:

Részletesebben

TERVEZET A TERMÉSZETES VÍZI HALGAZDÁLKODÁS ÚJ SZABÁLYOZÁSI KONCEPCIÓJÁRA. Bardócz Tamás Halgazdálkodási és HOP IH osztály

TERVEZET A TERMÉSZETES VÍZI HALGAZDÁLKODÁS ÚJ SZABÁLYOZÁSI KONCEPCIÓJÁRA. Bardócz Tamás Halgazdálkodási és HOP IH osztály TERVEZET A TERMÉSZETES VÍZI HALGAZDÁLKODÁS ÚJ SZABÁLYOZÁSI KONCEPCIÓJÁRA Bardócz Tamás Halgazdálkodási és HOP IH osztály Miért? Érdekeltek nem elégedettek a jelenlegi szabályozással Változó társadalmi

Részletesebben

A Bácsbokodi Sporthorgász Egyesület Helyi horgászrend 1

A Bácsbokodi Sporthorgász Egyesület Helyi horgászrend 1 A Bácsbokodi Sporthorgász Egyesület Helyi horgászrend 1 A Bácsbokodi Sporthorgász Egyesület Vezetősége az Alapszabály 15. 1) h) pontja értelmében egységes szerkezetbe foglalta az eddigi gyakorlatnak megfelelően

Részletesebben

Tiszaföldvár Város Önkormányzatának 46/2003. (XII. 30.) ÖR. számú rendelete a könyvtárhasználati szabályzatról 1

Tiszaföldvár Város Önkormányzatának 46/2003. (XII. 30.) ÖR. számú rendelete a könyvtárhasználati szabályzatról 1 Tiszaföldvár Város Önkormányzatának 46/2003. (XII. 30.) ÖR. számú rendelete a könyvtárhasználati szabályzatról 1 1 Egységes szerkezetbe foglalva a legutóbbi módosítást tartalmazó 23/2013. (XI.04.) önkormányzati

Részletesebben

AZ OROSZLÁNYI HORGÁSZEGYESÜLET HORGÁSZRENDJE. Elfogadva az OroszlányiHorgász Egyesület Vezetőségének a 8/2018.(XII.19.)számú határozatával.

AZ OROSZLÁNYI HORGÁSZEGYESÜLET HORGÁSZRENDJE. Elfogadva az OroszlányiHorgász Egyesület Vezetőségének a 8/2018.(XII.19.)számú határozatával. AZ OROSZLÁNYI HORGÁSZEGYESÜLET HORGÁSZRENDJE Elfogadva az OroszlányiHorgász Egyesület Vezetőségének a 8/2018.(XII.19.)számú határozatával. 1 BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Szabályaink a horgászat igazi célját

Részletesebben

KÉRDŐÍV I. 8. B. (5/5 lány, 12/13 fiú töltötte ki a kérdőívet önkéntesen, név nélkül)

KÉRDŐÍV I. 8. B. (5/5 lány, 12/13 fiú töltötte ki a kérdőívet önkéntesen, név nélkül) KÉRDŐÍV I. 8. B (5/5 lány, 12/13 fiú töltötte ki a kérdőívet önkéntesen, név nélkül) Szabadidős tevékenységeket soroltunk fel, tegyél x-et oda, amelyik rád jellemző! 1 nem veszek részt 2 részt veszek,

Részletesebben

Megnyílt a horgászok és vadászok paradicsoma, a FeHoVa

Megnyílt a horgászok és vadászok paradicsoma, a FeHoVa Az elmúlt negyed évszázadban bár fejlődött a FeHoVa, sokan épphogy az állandósága miatt szerették meg beszélt a siker kulcsáról Ganczer Gábor, a kiállítás helyszínéül szolgáló HUNGEXPO vezérigazgatója,

Részletesebben

A Látóképi-víztározó évi általános horgászrendje (érvényes között)

A Látóképi-víztározó évi általános horgászrendje (érvényes között) A Látóképi-víztározó 2016. évi általános horgászrendje (érvényes 2016. 05. 01 2017. 01. 31 között) A Látóképi-víztározó Debrecen és vonzáskörzetének egyik kiemelkedő környezeti adottságú horgászvize. A

Részletesebben

Horgászegyesület Elnöke

Horgászegyesület Elnöke Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetsége H V D SZ 8 0 0 0 S z é k e s f e h é r v á r S z é c h e n y i u. 4. Nyt. Szám: 15/2014 Horgászegyesület Elnöke SZÉKHELYÉN Tárgy: Versenykiírás

Részletesebben

A SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1. 1. Az egyesület neve: Síkvölgyi Sporthorgász Egyesület 2. Székhelye: 2800 Tatabánya I. Gál ltp. 529. 3/7 3. Működési területe: Tatabánya Síkvölgy 4. Vízterülete:

Részletesebben

Házirend. Általános Iskola Olasz

Házirend. Általános Iskola Olasz Házirend Általános Iskola Olasz 2013 Tartalomjegyzék 1., A házirend kiterjedése 2., Az iskolai házirend tartalma 3., A térítési díjra vonatkozó rendelkezések 4., A gyermek, a tanuló távolmaradásának engedélyezési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Balatoni Horgász Egyesület 2013. éves közgyűléséről 2013. február 15.

JEGYZŐKÖNYV A Balatoni Horgász Egyesület 2013. éves közgyűléséről 2013. február 15. B A L A T O N I H O R G Á S Z E G Y E S Ü L E T Székhely: 1224. Budapest, Diótörő út 61 Tel. Fax: 207-42-92 Mobil: 20/945-87-15 JEGYZŐKÖNYV A Balatoni Horgász Egyesület 2013. éves közgyűléséről 2013. február

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. május 12. napján 9.00 órakor a Szajki Tavak Aranykárász Horgász és Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület rendkívüli közgyűléséről a Hosszúperesztegi Kultúrházban. A

Részletesebben

A magyar lakosság utazási szokásai, 2010

A magyar lakosság utazási szokásai, 2010 1 A magyar lakosság utazási szokásai, 2010 A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából készítette a M.Á.S.T. Piac- és Közvéleménykutató Társaság A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából a M.Á.S.T. Piac- és Közvéleménykutató

Részletesebben

IX. BALZER SHIRASU - MACONKA PERGETİ KUPA Maconkai kvalifikációs fordulók Versenykiírás

IX. BALZER SHIRASU - MACONKA PERGETİ KUPA Maconkai kvalifikációs fordulók Versenykiírás IX. BALZER SHIRASU - MACONKA PERGETİ KUPA Maconkai kvalifikációs fordulók Versenykiírás Verseny jellege: Nyílt, csónakos, kétfıs csapatverseny Verseny idıpontja: 2010-11-6. Szombat 2010-11-7. Vasárnap

Részletesebben

TISZA-TAVI HORGÁSZREND 2015

TISZA-TAVI HORGÁSZREND 2015 TISZA-TAVI HORGÁSZREND 2015 Általános horgászati előírások 1.A) A felnőttek részére kiadott horgászjegy birtokosa egyszerre maximum 2 bottal és botonként legfeljebb 3 db egyenként maximum 3 ágú horoggal

Részletesebben

Nagy érték rejlik a vizeink felszíne alatt

Nagy érték rejlik a vizeink felszíne alatt Négy esztendővel ezelőtt, a Magyar Haltani Társaság egyik ülésén felvetődött egy gondolat: legyen egy olyan nap az évben, amikor minden a halak körül forog. Az elnökség közös egyetértésben adott zöld utat

Részletesebben

Széll projekt. Sajtótájékoztató anyaga (Utolsó módosítás: 2013.02.12)

Széll projekt. Sajtótájékoztató anyaga (Utolsó módosítás: 2013.02.12) Széll projekt Sajtótájékoztató anyaga (Utolsó módosítás: 2013.02.12) Mit szólnának hozzá ha azt mondanám: a Széll Kálmán téren és környékén a közúti járművek évente közel 540000 kilogramm szennyezést szórnak

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA ELNÖKSÉGE

NÓGRÁD MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA ELNÖKSÉGE NÓGRÁD MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA ELNÖKSÉGE 3100 Salgótarján, Mártírok útja 1. Tel/fax: +3632 423-253 Tel: +3632 789-479 Honlap:www.nmek.hu E-mailnmek@upcmail.hu MEGHÍVÓ A Nógrád Megyei Építész Kamara 2016.

Részletesebben

1. A szabályzat hatálya

1. A szabályzat hatálya Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium 9700. Szombathely Szent László király u. 10. MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZAT 1. A szabályzat hatálya 1.1. Területi és jogi hatálya 1.1.1. Az Élelmiszer-ipari

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T PAPOS KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2003. január 30-án tartott nyilvános képviselőtestületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Határozatai: 1-2 Rendelete: -- Készült: 2. példányban Kapják: 2. sz. példányát

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. január 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. január 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. január 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 10/2015.(I.29.) sz. önkormányzati határozat: Az Alsóréti Holt-Tisza Halgazdálkodási Tervéről és Horgászrendjéről

Részletesebben

Beszámoló a decemberi klubnap eseményeiről

Beszámoló a decemberi klubnap eseményeiről Beszámoló a 2016. decemberi klubnap eseményeiről 1 Tisztelt CSVOE Tagtársunk, Kedves Barátunk! 2016.12.15.-n csütörtökön tartotta Egyesületünk az évzáró KLUB rendezvényét. Az idei évre komoly célokat tűztünk

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. május 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. május 28-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Tel: 87/581-230 polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/ 367- /2015. Előkészítő: dr. Tósoki Csilla ELŐTERJESZTÉS a Képviselő

Részletesebben