Új menetrend és járatok Törökbálinton és Budaörsön

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Új menetrend és járatok Törökbálinton és Budaörsön"

Átírás

1 Új menetrend és járatok Törökbálinton és udaörsön E 1 1A E E A 3 A KK számára kiemelten fontos ügyfelei visszajelzése, ezért udaörs és Törökbálint közösségi közlekedésének hatékonyabbá és gyorsabbá tétele érdekében társadalmi egyeztetésre bocsátotta a módosítási javaslatait. Számos járat vonala módosul, valamint új járatok is indulnak. Ennek köszönhetően az M4-es metró és udapest belvárosa gyorsabban elérhető lesz, valamint a települések belső kapcsolatai is javulnak. A változásokat 015. augusztus 31-étől vezeti be a KK.

2 TÖRÖKÁLINTOT ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK A KK-járatok többsége körjáratként közlekedik, hogy a városon belül a lehető legtöbb utazást lehessen átszállás nélkül megtenni. Ennek érdekében a járatok vonala jelentősen megváltozik. A -es busz ezentúl nemcsak hétköznap napközben, hanem teljes üzemidőben, késő este és hétvégén egész nap is jár. A városon belül új vonalon jár körjáratként: Tükörhegy után a kétirányúsított Munkácsy Mihály utcába hajtanak be a buszok, majd a -as busz jelenlegi vonalán, a Szent István utcán át érik el a vasállomást, ahol megfordulnak, és visszafelé a -es buszhoz hasonlóan a ajcsy-zsilinszky utcán át közlekednek. Hétköznap reggel egyes időpontokban induló járatok továbbra is betérnek a Márta utcához (Rudáktelepre). Ezeket a járatokat új, jelzéssel közlekedtetjük. A buszok a Diósdi és Liliom megállókban csak azt követően állnak meg, hogy megfordultak Rudáktelepen. 3 A -es és a busz ellenirányú párjaként új járat indul 3-as jelzéssel. Ez a busz Törökbálinton ellentétes irányú kört ír le: a vasállomásig a -es buszhoz hasonlóan a ajcsy-zsilinszky utcán át, míg visszafelé a -as buszhoz hasonlóan a Kazinczy Ferenc utcán át jár. A -es, a és a 3-as busz mindkét irányban megáll udaörs, benzink megállóhelyen. A -as busz vonala is változik. A járat a Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasállomásig jár, ahonnan az M4-es metrónak köszönhetően biztosított a gyors eljutás a belvárosba. A törökbálinti vonala körjárattá alakul, ezáltal nagyobb területet jár be: udaörs felé a -es buszhoz hasonlóan a ajcsy-zsilinszky utcán át közlekedik. 1 1 A 1-es és a 1 busz vonala egyszerűsödik. A Munkácsy Mihály kétirányúsítása miatt a buszok a bevásárlóközpont felé is ezen a rövidebb on közlekednek, ezen kívül betérnek a Felsővár végéhez (Dióskerthez), új területeket vonva be a KK szolgáltatási területébe. A 1 busz vasárnap és ünnepnapokon a Határ helyett az Óvoda i Törökbálint Sportközpontig közlekedik. Munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakban új járat sűríti a 1-es buszt, -es jelzéssel. Ez a busz a 1-es járat vonalán halad, de nem tér be Dióskerthez, és a Széll Kálmán tértől csak a Határ utcáig közlekedik. Az új járattal kiegészülve a Széll Kálmán tér felé csúcsidőben 30 percenként járnak a buszok. A sűrített -es és 3-as buszok mellett kiegészítő szereppel megmarad a -es járat is, amely a Móricz Zsigmond körtér helyett a gyorsabb metrókapcsolat érdekében Kelenföld vasállomásig közlekedik csak csúcsidőben, hétköznap reggel és délután. A buszok udaörs, benzink megállóhelyet kihagyják, hogy az M4-es metrót minél gyorsabban elérjék. A benzinkhoz a -es, a és a 3-as buszokkal lehet eljutni. 97 A 97-es éjszakai buszjárat üzemideje késő este és hajnalban új indulásokkal bővül, ezáltal Törökbálint felé a KK minden időszakban a lehető legszínvonalasabb kiszolgálást nyújtja. További változás, hogy a buszok várakozási pontja a Munkácsy Mihály utcából átkerül a Nyár utcához.

3 UDAÖRSÖT ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK udaörsi lakótelep és a belváros E 1E Gyorsítjuk udaörs és udapest kapcsolatát: a -es járat ezentúl gyorsabban éri el a metróállomást, mivel nem áll meg a Rupphegyi és Madárhegy megállóhelyeken. A E busz mellett a Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasállomásig közlekedő 1E busszal együtt a -es járat reggel sűrűbben indul, valamint délután is közlekedik, ezért az M4-es metrótól udaörs felé is igénybe lehet venni a gyors, autópályás eljutást. 1 1A Új járat indul jelzéssel, mely a -es buszhoz hasonlóan a udaörsi lakótelep és Kelenföld vasállomás M között közlekedik, de a Szivárvány helyett a retzfeld utcán át jár, biztosítva a lakótelep keleti oldalának is az egész napos metrókapcsolatot. A 1A busz ezzel szemben a retzfeld helyett a Szivárvány utcán át jár. A 1-es és a 1A buszok szombaton is közlekednek. Csúcsidőben új járat sűríti a udaörs és Törökbálint közötti kapcsolatot -es jelzéssel, amely a Széll Kálmán tértől Törökbálint központjáig a 1-es buszéval azonos vonalon halad, a 1A járat egy-egy indulását kiváltva. Napközben, csúcsidőszakon kívül a metróhoz a -es, a és a -as járattal lehet eljutni. Ezek a lakótelep különböző pontjait érintik, ezért indulás előtt érdemes a menetrendből és a FUTÁR valós idejű adataiból tájékozódni, hogy melyik megállóból indul legközelebb busz. Hajnalban és késő este a -es és a -as busszal lehet utazni udapest és udaörs között, így ebben az idősávban Kelenföld vasállomáson minden metróhoz lesz budaörsi buszcsatlakozás. A E buszt az új -es járat váltja fel, amely a Villányi on közlekedik a Móricz Zsigmond körtér irányába. A E jelenlegi Móricz Zsigmond körtéri visszafordulási lehetősége ugyanis a közeljövőben forgalomtechnikai okokból ellehetetlenül. A -es és a A jelzésű buszokat összevonjuk: a -es járat vonalán gyakrabban járnak a buszok egészen udatétényig, és udaörs vasállomáshoz is betérnek. Törökugrató 1E A -as és a 1E járatok Kelenföld vasállomásig közlekednek. A 1E reggel sűrűbben, a -as járattal összehangolva, közösen 10 percenként közlekedik és biztosít kapcsolatot az M4-es metróhoz.

4 Változások Járat Módosítás Útvonal csúcsidőben napközben és hétvégén este Törökbálint vonal és követési idő Kelenföld vasállomás M Templom tér Gimnázium Törökugrató Kazinczy Munkácsy Mihály ajcsy-zsilinszky Törökugrató Gimnázium Templom tér 0 30 Kelenföld vasállomás M 1 vonal és üzemidő Széll Kálmán tér M Alkotás Templom tér Gimnázium Tükörhegy Dióskert vasárnap és ünnepnapok kivételével Törökbálint, bevásárlóközpont 1 vonal és üzemidő udaörsi lakótelep Tükörhegy Dióskert Törökbálint, bevásárlóközpont vasárnap és ünnepnapokon új járat Széll Kálmán tér M Alkotás Templom tér Gimnázium Tükörhegy Törökbálint, Határ vonal, üzemidő és követési idő Kelenföld vasállomás M Tükörhegy Munkácsy Mihály Szent István Törökbálint vasállomás ajcsy-zsilinszky új járat Kelenföld vasállomás M Tükörhegy Munkácsy Mihály Szent István Törökbálint csak reggel vasállomás ajcsy-zsilinszky Márta Tükörhegy Kelenföld vasállomás M 30 3 új járat Kelenföld vasállomás M Tükörhegy ajcsy-zsilinszky Törökbálint vasállomás Kazinczy Munkácsy Mihály Tükörhegy Kelenföld vasállomás M vonal, üzemidő és követési idő Kelenföld vasállomás M M1-es autópálya ajcsy-zsilinszky Munkácsy Mihály ajcsy-zsilinszky M1-es autópálya Kelenföld vasállomás M 15-0 udaörs megállási rend és követési idő Kelenföld vasállomás M Templom tér Gimnázium udaörsi lakótelep új járat Kelenföld vasállomás M Templom tér retzfeld udaörsi lakótelep E üzemidő és követési idő Kelenföld vasállomás M M1/M7 autópálya-bevezető Gimnázium udaörsi lakótelep 0-30 vonal és követési idő Kelenföld vasállomás M Templom tér Gimnázium Törökugrató Kazinczy Munkácsy Mihály ajcsy-zsilinszky Törökugrató Gimnázium Templom tér 0 30 Kelenföld vasállomás M 1 vonal és üzemidő Széll Kálmán tér M Alkotás Templom tér Gimnázium Tükörhegy Dióskert vasárnap és ünnepnapok kivételével Törökbálint, bevásárlóközpont 1A vonal és üzemidő Széll Kálmán tér M Alkotás Templom tér Gimnázium udaörsi lakótelep vasárnap és ünnepnapok kivételével 1 vonal és üzemidő udaörsi lakótelep Tükörhegy Dióskert Törökbálint, bevásárlóközpont vasárnap és ünnepnapokon új járat Széll Kálmán tér M Alkotás Templom tér Gimnázium Tükörhegy Törökbálint, Határ 1E vonal Kelenföld vasállomás M M1/M7 autópálya-bevezető Gimnázium Törökugrató udaörsi Ipari és Technológiai Park 0-30 új járat (E megszűnik) Móricz Zsigmond körtér M Nagyszőlős / Villányi Templom tér Gimnázium udaörsi lakótelep A járatok összevonása udaörsi lakótelep Kamaraerdő udatétény udatétény vasállomás (Campona) 30 napközben: 30 hétvégén: 97 üzemidő Móricz Zsigmond körtér M Hamzsabégi Templom tér Gimnázium Törökugrató ajcsy- Zsilinszky Szent István Kazinczy Munkácsy Mihály ajcsy-zsilinszky Törökugrató Gimnázium Templom tér Hamzsabégi Móricz Zsigmond körtér M Követés Indulási időpontok Móricz Zsigmond körtér M megállóból: 0:33, 1:33, :33, 3:33, 4:03, 4:33 Indulási időpontok Nyár megállóból: 3:55, 1:5, :5, 3:5

5 Módosuló autóbusz-hálózat autóbusz-hálózat Törökbálinton Törökbálinton és Módosuló és udaörsön udaörsön Széll Kálmán tér M Kelenföld vasállomás M udaörsi lakótelep 1 1A Kelenföld vasállomás M Törökbálint (körjárat) Változatlan vonalon közlekedik, de a Rupphegyi és a Madárhegy megállóhelyeken nem áll meg. Az Újligeti lakótelephez udapest felé betérő -es buszok jelzéssel közlekednek. Kelenföld vasállomás M udaörsi lakótelep Végállomás Megálló; Egyirányú megálló KK Ügyfélközpont Jegyautomata, jegypénztár udapest közigazgatási határa 3 Kelenföld vasállomás M Törökbálint (körjárat) Új járat. udaörsön a retzfeld utcán át közlekedik. A Rupphegyi és a Madárhegy megállóhelyeken nem áll meg. Új járat. A -es busz vonalán közlekedik, de a -essel ellentétesen járja körbe Törökbálintot. 1E Kelenföld vasállomás M udaörsi Ipari és Technológiai Park E Kelenföld vasállomás M udaörsi lakótelep Csörsz A Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasállomástól indul. udaörs irányába is, a délutáni csúcsidőben is közlekedik. Móricz Zsigmond körtér M udaörsi lakótelep Kelenföld vasállomás M Törökbálint (körjárat) A E helyett közlekedik, a Móricz Zsigmond körtér felé a Villányi on át. A Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasállomástól indul. Törökbálinton módosul az vonala. Az óramutató járásával ellenkezően járja körbe Törökbálintot. AHcsomópont E Megszűnik, helyette a -es autóbusszal biztosítjuk a közvetlen kapcsolatot a Móricz Zsigmond körtér felé. Kelenföld vasállomás M Törökbálint (körjárat) Az első és utolsó -as busz Törökbálint felé jelzéssel, a udaörsi lakótelephez betérve közlekedik. Kelenföld vasállomás M Törökbálint (körjárat) 1 Széll Kálmán tér M Törökbálint, bevásárlóközpont udaörsi / Villányi A Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasállomástól indul. Csak csúcsidőben közlekedik, udaörs, benzinknál nem áll meg (helyette a -es, és 3-as áll meg). Munkanapokon és szombaton napközben közlekedik. Törökbálinton mindkét irányban betér Dióskerthez. Vil lán udaörsi lakótelep udatétény vasállomás (Campona) 1A Széll Kálmán tér M udaörsi lakótelep Mindkét irányban betér udaörs vasállomáshoz. yi rsi ú 1 udaörsi lakótelep Törökbálint, bevásárlóközpont / Törökbálint Sportközpont ud aö A Megszűnik, helyette bizonyos időszakokban a -es busz sűrűbben közlekedik. Munkanapokon és szombaton hajnalban és esténként, vasárnap egész nap közlekedik. Törökbálinton mindkét irányban betér Dióskerthez. 1 Nem változnak Széll Kálmán tér M Törökbálint, Határ Megszűnő vonalszakasz, megszűnő megálló Új járat. Csak csúcsidőben közlekedik, nem tér be Dióskerthez. lős ysző Nag ca ut 0 Törökbálinton módosul az vonala. Az óramutató járásával egyezően járja körbe Törökbálintot. Egész nap és hétvégén is közlekedik, megáll udaörs, benzinknál. Móricz Zsigmond körtér M Kosztolányi Dezső tér 7 E 0A Kelenföld vasállomás M Törökbálint (körjárat) 1E E t Munkanapokon és szombaton napközben közlekedik, a retzfeld helyett a Gimnáziumot érinti. udapest Sasadi udaörs, benzink Törökbálint Idősek otthona rv ktá Ra alatoni rki A udaörsi lakótelep környéke Gimnázium E 8 18 Alcsiki Lejtő Kamaraerdő E dűlő Márta Mechanikai Művek udatétény vasállomás (Campona) artók. u. Munkácsy Mihály (hősi emlékmű) 1E Ifjúság udaörsi lakótelep 1oss r 0 a E 1A 1 retzfeld Kisfaludy Lévai Patkó 1 udaörs, városháza Kötő 1A 1 zfeld A 10 km-es környéki bérletek és környéki helyközi vonaljegyek érvényességi területe 1 0 i lőtér Repü Tükörhegy Helyi bérletek érvényességi területe Az 5 km-es környéki bérletek érvényességi területe udaörsi repülőtér Raktárváros i sd Dió t ú Dióskert Repülőgépes Szolgálat 3 Harangláb 1 A udapest-bérletek érvényességi területe. u 73 a f. 1 éz G in Nyár 0 ret 3. nc u Fere czy Deák Ferenc z Ka 1 Ady Endre 7 si áro 3 Kamaraerdei Köztársaság tér Határ KK Tájékoztatás E E udaörs vasállomás Törökbálint Sportközpont 1 0 munkaszüneti 1 napokon M1-M7 7 1 Törökbálint vasállomás 1 1. E 1A 1 ly u E 3 1 1E M1-M udaörs kirá Légimentők Kelenföld vasállomás M Gazdagréti érb e udaörsi lakótelep 1 udaö rsi 1A Kő Patkó csárda Törökbálint, bevásárlóközpont Lévai ly 7 Káro 8 Felsőhatár t esti ú udap Károly király Gimnázium 1E Csiki Templom tér 1E udaörsi Ipari és Technológiai Park Sport

6 Díjszabás és egyéb tudnivalók Az autóbuszokon továbbra is a jelenlegi díjszabás lesz érvényes. A hálózati változással egy időben bizonyos megállóhelyek új, egyszerűbb, a térképen feltüntetett nevet kapnak. További információ a díjszabásról: bkk.hu/dijszabas Az összes érintett járat elsőajtós felszállási rendben közlekedik majd. A -es, a és a -es járaton felfüggesztjük az elsőajtós felszállási rendet a csúcsidőszakokban. Kérjük, támogassák a járművezetők munkáját ezáltal az autóbuszok menetrend szerinti közlekedését azzal, hogy jegyüket, bérletüket előkészítik. A jegyek és bérletek kényelmesen és gyorsan megvásárolhatók a KK-automatákból. A nap 4 órájában működő automaták érmét és bankjegyet is elfogadnak és visszaadnak, de bankkártyával is lehet fizetni, akár egyetlen érintéssel. A készülékek használata egyszerű, de igény esetén a Segítség gomb megnyomásával kérhető a KK ügyfélszolgálatának segítsége a szükséges termékek megvásárlásához. KK-automatákat az alábbi helyszíneken találhat: udaörs, Templom tér udaörs, udaörsi lakótelep Törökbálint, Munkácsy Mihály udapest, Kelenföld vasállomás M udapest, udaörsi udapest, Kosztolányi Dezső tér udapest, Móricz Zsigmond körtér További információ a KK-automatákról és használatukról: bkk.hu/automata

A budai fonódó villamoshálózat elindulásához kapcsolódó közlekedési változások

A budai fonódó villamoshálózat elindulásához kapcsolódó közlekedési változások A budai fonódó villamoshálózat elindulásához kapcsolódó közlekedési változások 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslat A BKK az utasok véleményét kérte a budai fonódó villamoshálózat átadása

Részletesebben

Változások Békásmegyer, Újpest, Káposztásmegyer és Rákospalota tömegközlekedésében

Változások Békásmegyer, Újpest, Káposztásmegyer és Rákospalota tömegközlekedésében Változások Békásmegyer, Újpest, Káposztásmegyer és Rákospalota tömegközlekedésében 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslat A BKK kikérte az utazóközönség véleményét a III., IV. és XV. kerületeket

Részletesebben

Közlekedés Budapesten az Államalapítás Ünnepén és az augusztus 20-ai hosszú hétvégén

Közlekedés Budapesten az Államalapítás Ünnepén és az augusztus 20-ai hosszú hétvégén Közlekedés Budapesten az Államalapítás Ünnepén és az augusztus 20-ai hosszú hétvégén Változások a tömegközlekedési járatok forgalmában Az alábbiakban részletes információk olvashatók az augusztus 20-ai

Részletesebben

Tervezett menetrendi változások 2014. szeptember 1-től

Tervezett menetrendi változások 2014. szeptember 1-től Tervezett menetrendi változások 2014. szeptember 1-től 2014. szeptember 1-jétől a sűrűbb közlekedést biztosító, őszi-téli menetrend szerint közlekednek járataink. Legfőbb változás, hogy szinte minden vonalon

Részletesebben

GYAKORLATI ÚTMUTATÓ A BUDAPESTI

GYAKORLATI ÚTMUTATÓ A BUDAPESTI hu GYAKORLATI ÚTMUTATÓ A BUDAPESTI Közösségi KÖZLEKEDÉSHEZ Üdvözöljük BUDAPESTEN! Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros közlekedésszervező társasága, mely 202 májusa óta irányító szerepet tölt

Részletesebben

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013.(XII.02.)

Részletesebben

AUTÓBUSZ-MENETREND SOPRON KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉRE. Érvényes: 2011. szeptember 1-től

AUTÓBUSZ-MENETREND SOPRON KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉRE. Érvényes: 2011. szeptember 1-től AUTÓBUSZ-MENETREND SOPRON KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉRE Érvényes: 2011. szeptember 1-től Jöjjön, utazzon velünk városunkban! SOPRON AUTÓBUSZVONALAI (9720) Helyi forgalomirányítás, információ: 99 / 313 130 Helyi

Részletesebben

VÁLTOZIK A HELYI JÁRATOK KÖZLEKEDÉSE

VÁLTOZIK A HELYI JÁRATOK KÖZLEKEDÉSE VÁLTOZIK A HELYI JÁRATOK Kedves Utasaink! KÖZLEKEDÉSE Tájékoztatjuk önöket, hogy a VOLÁNBUSZ vonalhálózatának módosítása miatt, 2016. augusztus 13-ától megváltozik a helyi járatok közlekedési rendje is.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 10-én 17.30 órakor megtartott közmeghallgatásáról.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 10-én 17.30 órakor megtartott közmeghallgatásáról. 1 Tömörd Község Önkormányzat 16/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 10-én 17.30 órakor megtartott közmeghallgatásáról. Az ülés helye: Faluház

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. december 11-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. december 11-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. december 11-i ülésére Tárgy: Javaslat Gödöllő város közigazgatási határain belül végzett menetrendszerinti-, helyi-, közforgalmú autóbusz-közlekedés

Részletesebben

CELLDÖMÖLK TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK

CELLDÖMÖLK TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK T E R V E Z Õ I V Á L A S Z O K CELLDÖMÖLK TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK az államigazgatási szervek által adott, az Étv. 9. (3) bek. szerinti végleges véleményeire 1. Nyugat-dunántúli Területi Fõépítészi

Részletesebben

Az elmúlt évek városi-közlekedés fejlesztéseinek tapasztalatai

Az elmúlt évek városi-közlekedés fejlesztéseinek tapasztalatai Az elmúlt évek városi-közlekedés fejlesztéseinek tapasztalatai Dr. Kormányos László marketing és fejlesztési vezető, MÁV-START Zrt. XIV. A Városi közlekedés aktuális kérdései A Közlekedéstudományi Egyesület

Részletesebben

Változások a Paraméterkönyv 2008. május 28-ára elıterjesztett változata szerint

Változások a Paraméterkönyv 2008. május 28-ára elıterjesztett változata szerint M1 M2 M3 Metrók Délutáni csúcsidıben óránként 2-3 indulással több, este 22 óráig 7-8 helyett 5, majd utána 7-8 helyett 10 percenként. Üzemideje este hosszabb, Vörösmarty térrıl 23:10 helyett 23:34-ig indul.

Részletesebben

Tervezett hálózati és menetrendi változások

Tervezett hálózati és menetrendi változások Tervezett hálózati és menetrendi változások Bevezetés Pécs tömegközlekedése az elmúlt időszakban számos átalakításon ment keresztül. A fonódó hálózatként elnevezett új tömegközlekedési rendszer mintegy

Részletesebben

BKV ZRT. A pályafenntartás aktualitásai

BKV ZRT. A pályafenntartás aktualitásai Budapest 2014. BKV ZRT. A pályafenntartás aktualitásai VII. VÁROSI VILLAMOS VASÚTI PÁLYA NAPOK 2014 Gyerkó József BKV Zrt. villamos infrastruktúra főmérnök Eredmények, újdonságok 2014. március 28.-án elindult

Részletesebben

MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL H A T Á R O Z A T

MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL H A T Á R O Z A T MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL Szám: 955-3/2014 Tárgy: 2014. évi Busójárás ideiglenes forgalomkorlátozása H A T Á R O Z A T A Közúti Közlekedésről szóló 1988. évi I. tv. 14. (1) bekezdése,

Részletesebben

Bérelt Vonali Szolgáltatás Igénybevételére

Bérelt Vonali Szolgáltatás Igénybevételére Magyar Telekom Nyrt. Általános Szerződési Feltételei Bérelt Vonali Szolgáltatás Igénybevételére A hatálybalépés időpontja 2012. március 1. Tartalomjegyzék 1. A szolgáltató adatai...3 1.1. A szolgáltató

Részletesebben

BIATORBÁGY FORGALOMTECHNIKAI TERVE

BIATORBÁGY FORGALOMTECHNIKAI TERVE BIATORBÁGY FORGALOMTECHNIKAI TERVE BIATORBÁGY FORGALOMTECHNIKAI TERVE KÉSZÍTETTE: Mezey András okl. mérnök Saár Szabolcs okl. közlekedésmérnök 2005. DECEMBER MEZEY MÉRNÖKIRODA CSOMÓPONT MÉRNÖKI IRODA 2100

Részletesebben

MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL H A T Á R O Z A T

MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL H A T Á R O Z A T MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL Szám: 1469-2/2015. Tárgy: 2015. évi Busójárás ideiglenes forgalomkorlátozása H A T Á R O Z A T A Közúti Közlekedésről szóló 1988. évi I. tv. 14. (1) bekezdése,

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016. (III. 4.) önkormányzati r e n d e l e t e

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016. (III. 4.) önkormányzati r e n d e l e t e KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016. (III. 4.) önkormányzati r e n d e l e t e A TELEPÜLÉSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL ÉS ANNAK KÖTELEZŐ IGÉNYBEVÉTELÉRŐL Komló Város Önkormányzat

Részletesebben

ű Ö ű ű Ú Ú ű

ű Ö ű ű Ú Ú ű ű Ö ű ű Ú Ú ű Á Á Ö Ö Ö Ö Ö Ö Á Ö Á Á Á Ú Á Á Á Á Ö ű ű Á ű ű ű Ö Ö Á Á Á Á Á ű Ú Ö ű Ú Ú ű Ú Á Á ű ű ű ű ű ű Á ű ű Á Á Ő Á Á Á Á Á Á Ö Á ű ű Ö Ö ű Ú Ö Ú ű Ú ű ű ű ű ű Ö Á Ú ű Á Ö Á Ú Á Á Á Á Á Á Ö Ö Á

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÉS VONZÁSKÖRZETE KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSE

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÉS VONZÁSKÖRZETE KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSE SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÉS VONZÁSKÖRZETE KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSE A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS ELŐNYÉNEK BIZTOSÍTÁSA (kivonat) Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...3 1 Vezetői összefoglaló...5

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I/738-1/2012/I. Üi.: Varga I. Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Helyi autóbusz-közlekedés ellátására szolgáló

Részletesebben

ELFOGADTA A DÉL-ALFÖLDI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÉS KÉPZÉSI BIZOTTSÁG A 2005. JANUÁR 6-AI ALAKULÓ ÜLÉSÉN A 2/2005. (I. 06.) RFKB SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL

ELFOGADTA A DÉL-ALFÖLDI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÉS KÉPZÉSI BIZOTTSÁG A 2005. JANUÁR 6-AI ALAKULÓ ÜLÉSÉN A 2/2005. (I. 06.) RFKB SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL Iktatószám: 51002-9/2005 ÜGYREND ELFOGADTA A DÉL-ALFÖLDI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÉS KÉPZÉSI BIZOTTSÁG A 2005. JANUÁR 6-AI ALAKULÓ ÜLÉSÉN A 2/2005. (I. 06.) RFKB SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL A PÁLFALVI ZSOLT BIZOTTSÁG

Részletesebben

Tudnivalók a nyári diákmunkáról (2016)

Tudnivalók a nyári diákmunkáról (2016) Tudnivalók a nyári diákmunkáról (2016) A nyári szünidőben sok középiskolai diák, egyetemi, főiskolai hallgató vállal rövidebbhosszabb ideig munkát annak érdekében, hogy a nyaraláshoz nem ritkán a tanulmányok

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XII. évfolyam 12. szám ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2011. DECEMBER 2. TARTALOM SZEMÉLYI RÉSZ ZMJVK 236/2011. (XI.24.) sz. hat. A Gondozási Központ magasabb vezetője közalkalmazotti

Részletesebben

Nyergesújfalu. Belterületi utjainak forgalomtechnikai felülvizsgálata. 2009. Nyergesújfalu

Nyergesújfalu. Belterületi utjainak forgalomtechnikai felülvizsgálata. 2009. Nyergesújfalu Belterületi utjainak forgalomtechnikai felülvizsgálata. 2009. 1 Műszaki leírás a önkormányzati úthálózatának forgalomtechnikai felülvizsgálatához I. Bevezető: A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I.

Részletesebben

ÓVODÁK FELVÉTELI KÖRZETEI

ÓVODÁK FELVÉTELI KÖRZETEI ÓVODÁK FELVÉTELI KÖRZETEI Monori Kossuth Lajos Óvoda (2200 Monor, Kossuth Lajos utca 37.) 1. Acsádi utca 2. Ady Endre utca páratlan oldala (vasút és a Kossuth Lajos utca közötti 3. Arany János utca 4.

Részletesebben

..u!!t.~r.r. \1') ... Ik:;;p~. Dr. Kovács Ferenc. ..r:r:. ... ~... Pató István osztá Iyvezető. i!',-'i ~ \ ( t \{r,. l4-r.

..u!!t.~r.r. \1') ... Ik:;;p~. Dr. Kovács Ferenc. ..r:r:. ... ~... Pató István osztá Iyvezető. i!',-'i ~ \ ( t \{r,. l4-r. NYíREGYHÁZA MEGYEI JOG Ú VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Iktatószám: 2194-32j2013.X. Ügyintéző:

Részletesebben

A Munka Törvénykönyv 2001. évi módosításának hatása a munkaügyi kapcsolatokra, a kollektív szerződésekre. MINTA Kollektív Szerződés. 2001.

A Munka Törvénykönyv 2001. évi módosításának hatása a munkaügyi kapcsolatokra, a kollektív szerződésekre. MINTA Kollektív Szerződés. 2001. A Munka Törvénykönyv 2001. évi módosításának hatása a munkaügyi kapcsolatokra, a kollektív szerződésekre és MINTA Kollektív Szerződés 2001. július 2 Bevezetés A Munka Törvénykönyve 2001. július 1.-ei módosítása

Részletesebben

hírlevél 2014 9 szeptember SZERVEZETI HÍREK A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA

hírlevél 2014 9 szeptember SZERVEZETI HÍREK A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA 2014 9 szeptember hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA SZERVEZETI HÍREK... 1 ELKEZDŐDÖTT A 2014-2015 ÉVI EGYESÜLETI VÁLASZTÁSI IDŐSZAK... 2 ARKB IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE... 2 NET SAROK...

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2002. (VII. 01.) önkormányzati r e n d e l e t e

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2002. (VII. 01.) önkormányzati r e n d e l e t e KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/00. (VII. 0.) önkormányzati r e n d e l e t e A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK KEZELÉSÉVEL (gyűjtésével, elszállításával és ártalommentes elhelyezésével)

Részletesebben

ü ű ö Á ö Ü Ú Ö Á Á ö ő ö ö ö ű ű ö ő ő ö ő ü Ú ú ü ö ö ő Ö ö ő ö ő ő ö ú ö ő ő ö ö ú ö ő ö ö ő ö ö ő ö ő ö Ö ö ö ö ő ö ő ö ö ö ü ű ö ö ő ö ö ű ö ő ö ö ű ö ü ö ö ö ő ö ö ő ű ö ö ü ű ö ö ő ö ö ü ő ő ő ő

Részletesebben

Zúzmara Expressz Mahócára

Zúzmara Expressz Mahócára Lillafüredi Állami Erdei Vasút Üzemigazgatóság 3535 Miskolc, Erdész utca 24. +36 (46) 530-593, +36 (30) 488-7528 www.eszakerdo.hu, www.laev.hu A reggel 9:30-kor Miskolcról Mahócára induló kirándulóvonatra

Részletesebben

ó ó ó ú ó ó ó ó ó ú ő ú ú ó ű ü ó ü ő ú ü ű ó ű ű ő ő ó ó ű ő ú ó ű ó ó ó ó ű ü ü ó ü ó ó ü ú ó ó ű ó ú ó ú ő ú ó ű ü ő ő ó ü ó ó ű ó ű ó ó ó ó ú ó ű ó ó ű ü ó ü ű ü ó ü ő ó ű ú ó ű ó ő ó ű ó ó ú ó ű ó

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 29/2011. (VII. 29.) számú R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 29/2011. (VII. 29.) számú R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 29/2011. (VII. 29.) számú R E N D E L E T E az egészségügyi

Részletesebben

GYAKORLATI ÉPÜLETFIZIKA

GYAKORLATI ÉPÜLETFIZIKA GYAKORLATI ÉPÜLETFIZIKA Az épület állékonysága egy előírt, de korlátozott időtartamon belül biztosítsa a bennlévők biztonságos menekülését, mentésük lehetőségét és a tűzoltói beavatkozást. Az építmények

Részletesebben

Üllő Nagyközségi Önkormányzat 12/2002. (VI. 22.) számú Ö. K. rendelete a háziorvosi körzetek kialakításáról

Üllő Nagyközségi Önkormányzat 12/2002. (VI. 22.) számú Ö. K. rendelete a háziorvosi körzetek kialakításáról Üllő Nagyközségi Önkormányzat 12/2002. (VI. 22.) számú Ö. K. rendelete a háziorvosi körzetek kialakításáról egységes szerkezetben a módosításáról szóló 7/2005.(III.19.) számú, a 9/2008. (IV.5.), a 24/2014.

Részletesebben

13+1 javaslat a BKV reformjára

13+1 javaslat a BKV reformjára 13+1javaslataBKVreformjára EuropaVarietasIntézet Az Europa Varietas Intézet nemzetközi kutatócsoportjainak fő profiljai a kül és biztonságpolitikai kutatások, az európai szakpolitikák és innovációs projektek

Részletesebben

OMMF 2009. JÚLIUSI HÍRLEVÉL. Jelen számunkban a fiatalok nyári munkavégzésének lehetőségeiről, valamint az idénymunka szabályairól adunk tájékoztatást

OMMF 2009. JÚLIUSI HÍRLEVÉL. Jelen számunkban a fiatalok nyári munkavégzésének lehetőségeiről, valamint az idénymunka szabályairól adunk tájékoztatást OMMF 2009. JÚLIUSI HÍRLEVÉL Jelen számunkban a fiatalok nyári munkavégzésének lehetőségeiről, valamint az idénymunka szabályairól adunk tájékoztatást A nyári iskolaszünetben egyre több diák vállal rövidebb-hosszabb

Részletesebben

5 ~ef. számú előterjesztés

5 ~ef. számú előterjesztés 5 ~ef. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je Előterjesztés a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság részére a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi

Részletesebben

1. sz. program javaslat Múzeumi nap az Űrkiállítás megtekintése. Figyelem: a NAV NYOSZ Országos közgyűlésének időpontja 2016. március 08.!

1. sz. program javaslat Múzeumi nap az Űrkiállítás megtekintése. Figyelem: a NAV NYOSZ Országos közgyűlésének időpontja 2016. március 08.! Tervezzük 2016. év hátralévő hónapjaira, I. félév. /Módosulhat még, ezért szív. elolvasni a Honlapunkat is! Ne hagyd ki, megéri, ragad meg az alkalmat és csatlakozz programjainkhoz! 1. sz. program javaslat

Részletesebben

buszok közösen a mai 2-esnél sűrűbben indulnak. Reggeli csúcsidőben 6 helyett 5-6, késő este 30 2

buszok közösen a mai 2-esnél sűrűbben indulnak. Reggeli csúcsidőben 6 helyett 5-6, késő este 30 2 Vonal 2014.01.31-ig Vonal 2014.02.01-től Változás 1 1 Jelentősen sűrűbben közlekednek. Hétköznap reggel 8 helyett 6-7 percenként, este 40 helyett 20-30 percenként, szombaton délelőtt 20 helyett 15 percenként,

Részletesebben

HU-Debrecen: Buszok és távolsági buszok 2010/S 97-146909 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Árubeszerzés

HU-Debrecen: Buszok és távolsági buszok 2010/S 97-146909 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Árubeszerzés 1/9 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:146909-2010:text:hu:html HU-Debrecen: Buszok és távolsági buszok 2010/S 97-146909 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN

Részletesebben

A körvasút bevonási lehetősége a személyforgalomba Budapesten

A körvasút bevonási lehetősége a személyforgalomba Budapesten A körvasút bevonási lehetősége a személyforgalomba Budapesten Földiák János infrastruktúrafejlesztési szakértő Előadó: MÁV-START Kozák Tamás Zrt. Budapest, 2014. június 5. 2014: Dél-Pest Dél-Buda óránként

Részletesebben

az önkormányzati tulajdonú közutak forgalmi rendjének szabályozásáról ( módosítással egységes szerkezetben)

az önkormányzati tulajdonú közutak forgalmi rendjének szabályozásáról ( módosítással egységes szerkezetben) KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK a 23/2010. (XII.01.), 28/2012.(IX.12.), 8/2015.(IV.08.) és a 13/2015. (V.27.) önkormányzati rendelettel módosított 14/2006.(V.26.) számú önkormányzati

Részletesebben

Kőbánya-Kispest Újpest-Központ

Kőbánya-Kispest Újpest-Központ Kőbánya-Kispest 2 2 2 2 1 Érvényes: 1.2.1-jétől / Valid from / Gültig ab: 1.2.1. & Hétfőtől csütörtökig j - m & Pénteken n Perc / minutes / Minuten Perc / minutes / Minuten Perc / minutes / Minuten 2,,,,

Részletesebben

A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utaskiszolgáló létesítményei elérhetőségei és szolgáltatásai

A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utaskiszolgáló létesítményei elérhetőségei és szolgáltatásai Függelék A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utaskiszolgáló létesítményei elérhetőségei és szolgáltatásai 1. Jászkun Volán Autóbuszközlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság székhelye: Cím: 5000 Szolnok,

Részletesebben

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 21/2015. (XI.13.) önkormányzati rendelete A HELYI ADÓKRÓL

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 21/2015. (XI.13.) önkormányzati rendelete A HELYI ADÓKRÓL Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2015. (XI.13.) önkormányzati rendelete A HELYI ADÓKRÓL Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C.

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 e-mail: molnarpeter@pr.hu

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 e-mail: molnarpeter@pr.hu ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 e-mail: molnarpeter@pr.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Újszász Város Képviselő-testület 2010. december 21-i ülésére a menetrend

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2013. március 19.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2013. március 19. J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata és a BORSOD VOLÁN Zrt. között 2013. január 1-től 2013. június 30-ig érvényben lévő közszolgáltatási szerződés módosítására Ózd, 2013. március 19. Előterjesztő:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz. : 342/2014 Előadó: Fazekas István Mell. : 7 db melléklet 1 db dokumentáció Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon:

Részletesebben

Koncepcionális javaslat Kamaraerdő buszvégállomás problémáinak realizálására

Koncepcionális javaslat Kamaraerdő buszvégállomás problémáinak realizálására AlterBMV Közlekedési Egyesület Koncepcionális javaslat Kamaraerdő buszvégállomás problémáinak realizálására Készítette: Mezei Gyula Ellenőrizte: Hoós Bence Welker Zsombor Törökbálint, 2010. augusztus 22.

Részletesebben

Fékek. 2011. 03. 10. Csonka György 1

Fékek. 2011. 03. 10. Csonka György 1 Fékek 2011. 03. 10. Csonka György 1 AZ ÓRA ÁTTEKINTÉSE Fékek Fékezés alapfogalmai A fékezés elmélete Fékrendszerek csoportosítása Féktípusok Hidraulikus fékek Vákuummembrános fékrásegítő Dobfék Tárcsafék

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 18-I RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 18-I RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 818-5/2012. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 18-I RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 154, 155, 156, 157/2012. (IV. 18.) 2 Jegyzőkönyv

Részletesebben

Új vezetési és pihenőidők 2007-től

Új vezetési és pihenőidők 2007-től Új vezetési és pihenőidők 2007-től Hatályba léptetés Végre egy jogszabály, amely kellőidőt hagy az alkalmazásához szükséges felkészülésre! Ugyanis az új EK-rendeletben előírtak egy év múlva, vagyis 2007.

Részletesebben

54 812 03 0000 00 00 Szállodai portás, recepciós Szállodai portás, recepciós

54 812 03 0000 00 00 Szállodai portás, recepciós Szállodai portás, recepciós A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

32006R0561. Fontos jogi nyilatkozat

32006R0561. Fontos jogi nyilatkozat Fontos jogi nyilatkozat 32006R0561 Az Európai Parlament és a Tanács 561/2006/EK rendelete ( 2006. március 15. ) a közúti szállításra vonatkozó egyes szociális jogszabályok összehangolásáról, a 3821/85/EGK

Részletesebben

Érettségi eredmények 2005-től (Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium)

Érettségi eredmények 2005-től (Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium) 2005/db közép 2005/db emelt 2005/db összes 2005/jegy közép 2005/jegy emelt 2005/jegy összes 2005/% közép 2005/% emelt 2005/% összes 51 119 170 3,53 5,00 4,42 59,90 99,17 84,27 22 17 39 4,45 4,94 4,7 75,68

Részletesebben

Tervezett forgalomkorlátozások 2015 1/9

Tervezett forgalomkorlátozások 2015 1/9 Tervezett forgalomkorlátozások 2015 1/9 Jelmagyarázat: A korlátozások forgalmi hatását ötfokú skálán jelöltük. 1 = nincs érdemi forgalmi hatása, 5 = jelentős forgalomkorlátozással jár. 1 2 3 4 5 I. kerület

Részletesebben

Közfoglalkoztatási tapasztalatok Onga Városában

Közfoglalkoztatási tapasztalatok Onga Városában Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézet Humánmenedzsment Szak Közfoglalkoztatási tapasztalatok Onga Városában dr. Farkas Györgyi 2014. Tartalomjegyzék I. Bevezetés...1 1.) A témaválasztás

Részletesebben

A béren kívüli juttatási rendszer változásai, a Széchenyi Pihenő Kártya új rendszere. Körtvélyessy László Miniszteri biztos

A béren kívüli juttatási rendszer változásai, a Széchenyi Pihenő Kártya új rendszere. Körtvélyessy László Miniszteri biztos A béren kívüli juttatási rendszer változásai, a Széchenyi Pihenő Kártya új rendszere Körtvélyessy László Miniszteri biztos A cafeteria rendszer átalakítása Középpontban a közérdek és a vállalkozások: egyszerűbb,

Részletesebben

KISVÁRDA VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA EGYSÉGES SZERKEZETBEN

KISVÁRDA VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA EGYSÉGES SZERKEZETBEN KISVÁRDA VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA EGYSÉGES SZERKEZETBEN VÁLTOZTATÁSOK JEGYZÉKE 1. sz. melléklet 8. OLDAL: A folyamat részeként Kisvárda város vonatkozásában is elkészülnek a fenti

Részletesebben

A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utas kiszolgáló létesítményei elérhetőségei és szolgáltatásai

A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utas kiszolgáló létesítményei elérhetőségei és szolgáltatásai Függelék A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utas kiszolgáló létesítményei elérhetőségei és szolgáltatásai 1. Jászkun Volán Autóbuszközlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság székhelye: Cím: 5000 Szolnok,

Részletesebben

Baross Gábor-telep, Török utca. Arany János úti ltp., Regényes utca Baross Gábor-telep, Ispiláng utca

Baross Gábor-telep, Török utca. Arany János úti ltp., Regényes utca Baross Gábor-telep, Ispiláng utca Verziószám: 1A Viszon ylat Végállomás Útvonal Végállomás Reggel Munkanap Napközben Követési idő (perc) Délután Szombat délelőtt Hétvégén Egyéb időben Útvonalh ossz (km) Hangolás az alábbi járatokhoz Savoya

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-621-5 vasúti baleset Budapest, Közvágóhíd 2013. augusztus 4. 2032 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-621-5 vasúti baleset Budapest, Közvágóhíd 2013. augusztus 4. 2032 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS 2013-621-5 vasúti baleset Budapest, Közvágóhíd 2013. augusztus 4. 2032 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak,

Részletesebben

NB II. VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015.

NB II. VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015. MAGYARORSZÁG KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGA NB II. VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

Az ÉMKK Zrt. által üzemeltetett Nyíregyháza helyi járatokra vonatkozó menetrendi naptár 2015/2016. évi menetrendi időszakra

Az ÉMKK Zrt. által üzemeltetett Nyíregyháza helyi járatokra vonatkozó menetrendi naptár 2015/2016. évi menetrendi időszakra Az ÉMKK Zrt. által üzemeltetett Nyíregyháza helyi járatokra vonatkozó menetrendi naptár 2015/2016. évi menetrendi időszakra 2015 December A nyári időszámítás hét 50 51 52 53 2016. március 27-től október

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2009. évi 11. szám 2009. június 30. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETE 16/2009. (VI. 30.) Ö.r. Debrecen város

Részletesebben

Budakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (IV. 24.) rendelet a közúti forgalmi rend változtatásáról

Budakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (IV. 24.) rendelet a közúti forgalmi rend változtatásáról Budakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (IV. 24.) rendelet a közúti forgalmi rend változtatásáról (Egységes szerkezetben a 24/2015. (VIII.05.) 20, 17/2015. (VII.09.) 19, 33/2014.(IX.30.)

Részletesebben

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉSÉNEK MENETRENDJE

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉSÉNEK MENETRENDJE SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉSÉNEK MENETRENDJE Érvényes: 2013. március 30-tól A kiadvány tartalmazza Szeged Megyei Jogú Város helyi közforgalmú autóbuszvonalainak komplett menetrendjét,

Részletesebben

3. KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI JAVASLAT

3. KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI JAVASLAT 3. KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI JAVASLAT Ostffyasszonyfa Vas megye északkeleti részén fekszik. A térségben található városokhoz Sárvár, Celldömölk viszonylag közel helyezkedik el. Főútvonal a község közigazgatási

Részletesebben

BUDa~peST ..' GyorkosG@budapest.hu. közmeghallgatás - válaszok

BUDa~peST ..' GyorkosG@budapest.hu. közmeghallgatás - válaszok BUDa~peST Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztály 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 *1000064970838* ikt. szám: FPH061

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete Gazdasági, Városfejlesztési és

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. december 7-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. december 7-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 267/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. december 7-i ülésére Tárgy: Közérdekűvé nyilvánítási kérelem Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

TARTALOM HIRDETMÉNYEK. Ajánlati felhívás

TARTALOM HIRDETMÉNYEK. Ajánlati felhívás TARTALOM HIRDETMÉNYEK Ajánlati felhívás DARFÜ Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. (Hirdetésszervezési és kapcsolódó feladatok ellátása - K. É. - 13281/2008) Dr. Kenessey Albert Kórház Rendelőintézet

Részletesebben

A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények

A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények 93/2015 DR 69499/2015/START A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények Érvényes: 2016. január 1-jétől MÓDOSÍTÁSOK JEGYZÉKE Módosítás Sorszáma Száma száma hatályba lépés 93/2015.DR.

Részletesebben

: 06-32 - 522-200 FAX: 06-32 - 522-270

: 06-32 - 522-200 FAX: 06-32 - 522-270 3100 Salgótarján Rákóczi út 137-139. : 06-32 - 522-200 FAX: 06-32 - 522-270 NV.-1/2011 a Hivatalos Autóbusz Menetrend 2 sz. kötetéhez Érvényes: 2011. július 1-től Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget,

Részletesebben

Beszámoló az MVK Zrt. forgalomszervezési intézkedéseinek hatásairól, tapasztalatairól, eredményéről

Beszámoló az MVK Zrt. forgalomszervezési intézkedéseinek hatásairól, tapasztalatairól, eredményéről MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Melléklet: 1 db Beszámoló az MVK Zrt. forgalomszervezési intézkedéseinek hatásairól, tapasztalatairól, eredményéről Összeállította:

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Tiszaszentmárton Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 11-én napján az önkormányzat tanácskozó termében megtartott ülésének: a./ Tárgysorozata b./ jegyzőkönyve c./ határozatai : 49-53

Részletesebben

Invitel Távközlési Zrt. Általános Szerződési Feltételek Telefonszolgáltatásra

Invitel Távközlési Zrt. Általános Szerződési Feltételek Telefonszolgáltatásra Invitel Távközlési Zrt. 2040 Budaörs, Puskás Tivadar u. 8-10. Általános Szerződési Feltételek Telefonszolgáltatásra 2. sz. melléklet 2.2. Választható díjcsomagok A díjszabásban szereplő bruttó értékek

Részletesebben

1-es jelzésű járatok vonalvezetése és menetrendje a következő:

1-es jelzésű járatok vonalvezetése és menetrendje a következő: KNYKK-TA-01/2014-2015 Érvényes: 2015. szeptember 21-től MENETRENDI ÉRTESÍTÉS Tata város helyi menetrendjéhez Értesítjük a T. Utazóközönséget, hogy 2015. szeptember 21-től hétfőtől kezdve, Tata város helyi

Részletesebben

Indul a nyár a vasúton is Június 21-től életbe lép a nyári menetrend

Indul a nyár a vasúton is Június 21-től életbe lép a nyári menetrend Indul a nyár a vasúton is Június 21-től életbe lép a nyári menetrend 2014. június 20. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.46 Siófok, 2014. június 20. Szombattól nyári menetrend

Részletesebben

Tartalom 1. Bevezető, a házirend hatálya... 3 2. Az otthon adatai... 3 3. Az intézményi ellátás igénybevétele... 3 Intézményi jogviszony kezdete :...

Tartalom 1. Bevezető, a házirend hatálya... 3 2. Az otthon adatai... 3 3. Az intézményi ellátás igénybevétele... 3 Intézményi jogviszony kezdete :... Parádi Idősek Otthona 3240. Parád Toldi u. 14. sz. Tel 36/ 544-300 fax: 36/544-127 web: www.idosekotthonaparad.hu e-mail: titkarsag@idosekotthonaparad.hu HÁZIREND 2013. Tartalom 1. Bevezető, a házirend

Részletesebben

É Ő É É Á É Á Ü Ú ű Á ü Á ú ü ú ü Á Á Ú Ü ü ű ú ü ú Ü ű Ü ü ü ű ü ü ű ű ü ü ü ü ü ü ú ü ü ú ű ü ü ü ü ü ü ú Ü ü ü Á Ü ú ü ú ü ü ü ü ü ü ú ü Ú ú ü ü ü ü ú ú ű ú ü ü ú ű ü ü É ú ü ü ü ü ú Á ü ü É Á ü ü ü

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

á ú é é ő é ő á ő ő á á ú ű é é ö ő á ő ú ő ő á é Ü Ü á é á é á é á é á ö ö á é ő á ú ű é é á é é ő á ö ö á á é é ú é é ú á á ő é é é ö ö á á é ű ő á é ű ő ú ő á á é á ú é é á é ö á á ö Ü á á é é ú á á

Részletesebben

A közgazdasági elméletekben bemutatott társadalmi együttműködésben. 5. előadás. Megoldás: D

A közgazdasági elméletekben bemutatott társadalmi együttműködésben. 5. előadás. Megoldás: D 5. előadás A közgazdasági elméletekben bemutatott társadalmi együttműködésben A. A fogyasztók az elsődlegesek B. A termelők határozzák meg a kibocsátást és az árakat is C. A termelők döntik el, hogy milyen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2012. november 13-án Csincse Község Önkormányzatának Képviselőtestületi

JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2012. november 13-án Csincse Község Önkormányzatának Képviselőtestületi Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Csincse Község JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. november 13-án Csincse Község Önkormányzatának Képviselőtestületi üléséről. Jelen vannak: Lőrincz Imre Attila polgármester Klein János

Részletesebben

Az ajánlatokat vagy részvételi jelentkezéseket a következő címre kell benyújtani: Azonos a fent említett kapcsolattartási ponttal/pontokkal

Az ajánlatokat vagy részvételi jelentkezéseket a következő címre kell benyújtani: Azonos a fent említett kapcsolattartási ponttal/pontokkal EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 E-mail: mp-ojs@opoce.cec.eu.int Információ és on-line formanyomtatványok:

Részletesebben