HERBÁRIA. Termékkatalógus. Válassza a m no séget! Gyógyszerkönyv m no ségu f lteres és szálas Monoteák

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HERBÁRIA. Termékkatalógus. Válassza a m no séget! Gyógyszerkönyv m no ségu f lteres és szálas Monoteák"

Átírás

1 Hagyomány Minôség HERBÁRIA Termékkatalógus Gyógyszerkönyv m no ségu f lteres és szálas Monoteák Gyógyszernek nem m no sülo gyógyhatású f lteres és szálas Teakeverékek Élvezet teák Kozmet kumok Lekvárok, szörpök, fu szerek Válassza a m no séget!

2 Hagyomány Minôség Hagyomány Minôség Cégbemutatás Cégünk, a Herbária Zrt április 1-én a Földmûvelôdésügyi Minisztérium alapításával kezdte meg tevékenységét, amely az alapítás óta kizárólag magyar tulajdonban van. Alaptevékenységünk keretében gyógynövények felvásárlásával, gyógyteák, gyógyhatású teakeverékek és gyógynövény hatóanyagú kozmetikai termékek elôállításával, illetve forgalmazásával foglalkozunk. Hosszú évek alatt az itt dolgozó emberek felhalmozott tapasztalata, tudása, a közel 60 éves múlt és a több, mint száz éves receptek alapján készülô Pannonhalmi teacsalád szerves részét képezi mindannak, amit a Herbária fontosnak, megôrizendônek tart. A rohanó életmód, a stressz, a mozgáshiány, a helytelen táplálkozás és a dohányzás egyre több ember egészségét fenyegeti. Célunk, hogy az emberekben felkeltsük a felelôsségérzetet egészségük megôrzése iránt, és hogy az egészségmegôrzés és betegségmegelôzés területén felmerült fogyasztói igényeket minél szélesebb körben tudjuk kielégíteni. Küldetésünknek tekintjük, hogy hidat építsünk a természettôl eltávolodott ember és a természet egészségét megôrzô, védô és megújító forrásai között. HERBÁRIA Gyógyszerkönyv m no ségu Monoteák Monoteák Késztermékeink elôállításakor a népgyógyászati hagyományok ötvözôdnek a korszerû kutatási módszerek eredményeivel, és szerepet kapnak a legfejlettebb termelési, minôségbiztosítási és vállalatirányítási megoldások is. Termékeink minôsége a legszigorúbb gyógyszerkönyvi követelményeknek felel meg, míg a kozmetikumok ISO es minôsítéssel rendelkezô balmazújvárosi üzemünkben készülnek. A kiváló termékeknek köszönhetôen a Herbária név mára a minôség, a bizonyított hatás és az egészséges életmód egyik fogalmává vált. Több, mint fél évszázad alatt jelentôs kutató és tudományos munkát is végeztünk, olyan tudásanyagot halmoztunk fel, mely Magyarországon egyedülálló a gyógynövények területén. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az ôsi receptúrák a tudományos kutatások eredményeivel ötvözôdjenek az új termékekben, és ennek segítségével is hozzájáruljanak a fogyasztók egészségének megôrzéséhez. Ezen szempontok figyelembe vételével folyamatosan bôvítjük termékválasztékunkat, fejlesztjük termékeinket. Intenzív kiskereskedelmi fejlesztô tevékenységünk eredménye egy olyan egyedülálló szaküzlethálózat, mely az ország egész területét lefedi. Jelenleg több, mint nyolcvan szaküzletet mûködtetünk franchise és üzemeltetéses rendszerben, melyek számát folyamatosan bôvítjük. Soproni Tamás elnök Egyházy Gábor vezérigazgató A tea felmelegít, ha fázol, hu sít, ha meleged van; felv dít, ha rossz a kedved, és megnyugtat, ha zaklatott vagy W ll am Gladstone A gyógyszerkönyv m no ségu f lteres és szálas monoteák teljes l stája a oldalon lévo táblázatban található.

3 Kamillavirágzat 25x1,2 g filter/doboz, 50 g és 100 g; Bio Kamillavirágzat 25x1 g filter/doboz és 40 g Belsôleg alkalmazva görcsoldó, gyulladáscsökkentô, fertôtlenítô és enyhe nyugtató hatású gyógynövény. A tápcsatorna gyulladásos megbetegedéseiben, emésztôrendszeri görcsök és puffadás esetén önállóan vagy gyógyszeres terápia kiegészítéseként alkalmazható. Felsô légúti megbetegedésekben inhalálva antibakteriális hatása révén gyorsítja a gyógyulás folyamatát. Külsôleg alkalmazva sebkezelésre, szemborogatásra valamint szájvizekben gyulladáscsökkentôként használható. Bodzavirág 25x1 g filter/doboz és 50 g; Bio Bodzavirág 25x1 g filter/doboz és 40 g Enyhíti a meghûléses, lázas megbetegedések felsô légúti tüneteit. Izzasztó, enyhe gyulladáscsökkentô, valamint váladéktermelést serkentô, köptetô hatású. Enyhe hashajtó és vizelethajtó hatással is rendelkezik. Mézzel vagy csipkeszörppel ízesítve a gyógynövénybôl készült tea hatékonysága fokozható. Monoteák Csipkehús, Bio Csipkehús 25x3 g filter/doboz és 100 g A csipkebogyó C-vitamin tartalmánál fogva fôként megfázásos és fertôzéses megbetegedések megelôzésére, illetve tüneteinek enyhítésére használható. Növeli a fertôzésekkel szembeni ellenállóképességet. Enyhén fokozza a gyomorsavtermelést, segíti az emésztést, valamint gyulladáscsökkentô hatással rendelkezik. CickafarKfû 25x1,2 g filter/doboz és 50 g; Bio Cickafarkfû 25x1,2 g filter/doboz és 40 g Belsôleg alkalmazva: emésztést elôsegítô, görcsoldó, szélhajtó, gyulladáscsökkentô hatású gyógynövény. Enyhe antibakteriális, valamint vérzéscsillapító hatással rendelkezik. Hurutos gyomor- és bélbetegségek kezelésére és megelôzésére alkalmazható. Ismert a vízhajtó, lázcsillapító hatása. Külsôleg: fertôtlenítô, gyulladáscsökkentô és sebgyógyulást elôsegítô hatású. Hársfa-virág 25x1,5 g filter/doboz és 50 g; Bio Hársfa-virág 25x1,5 g filter/doboz és 40 g Meghûléses, lázas megbetegedéseknél izzasztó, gyulladáscsökkentô. Megfázást kísérô köhögésben és felsôlégúti hurutoknál enyhe köptetô hatású. A népgyógyászatban enyhe nyugtatóként, emésztési zavarok kezelésére, vizelethajtóként, vérnyomáscsökkentôként, valamint fejfájás csillapítására használják. Csalánlevél, Bio Csalánlevél 25x1 g filter/doboz és 30 g A nagy és az apró csalán levele gazdag vitaminés ásványianyag-forrás, immunrendszert erôsítô, antibiotikus, vérzéscsillapító, gyenge vércukorszintcsökkentô hatású. Serkenti a vizeletkiválasztó rendszer mûködését. Használata elônyös lehet vese- és hólyagkô képzôdésre hajlamos személyek kezelésében, valamint salaktalanítóként alkalmazhatjuk.

4 Orbáncfû, Bio Orbáncfû 25x2 g filter/doboz és 40 g Belsôleg: hatékony szorongás és/vagy ideges eredetû nyugtalanság, kimerültség, klimakteriális panaszok kezelésében. Enyhe gyulladáscsökkentô, vírus- és baktériumellenes hatású. Felhasználható megfázásos megbetegedések, valamint az emésztô- és vizeletkiválasztó rendszer gyulladásainak kezelésére is. Külsôleg: hámosító, sérülések utókezelésére alkalmazható. Mályvalevél 20x1 g filter/doboz és 40 g Köhögéscsillapító, köptetô hatású, a felsôlégúti hurutok népgyógyászatban alkalmazott ellenszere. Nyálkahártya bevonó hatása révén száraz köhögésnél csökkenti a köhögési ingert és a légzôszervi ingerlékenységet. Nyálkahártya bevonó hatásának köszönhetôen gyomorés bélgyulladások enyhítésére is kiváló. Monoteák Zsurlófû 25x1,2 g filter/doboz és 50 g; Bio Zsurlófû 25x1,2 g filter/doboz és 40 g Belsôleg alkalmazva a vizeletkiválasztó rendszer alsó szakaszának bakteriális és gyulladásos megbetegedéseiben fertôtlenítô hatású, hólyaghurut kezelésére használható. Vizelethajtó hatása révén vesehomok képzôdésének megelôzésére, salaktalanító és fogyókúrák alkotórészeként alkalmazható. Jótékony hatású köszvény, idült ízületi betegségek kiegészítô kezelésekor. Szennalevél 20x1,5 g filter/doboz és 50 g Növényi hashajtó, növeli a bélmozgást, gátolja a víz és az ásványi anyagok visszaszívódását a vastagbélbôl. Fogyasztása 12 éves kor alatt, valamint terhesség és szopatás ideje alatt ellenjavalt. Tartós alkalmazása kerülendô. Fehér fagyöngy 20x1 g filter/doboz és 100 g Csökkenti a magas/ingadozó vérnyomást és annak kísérô tüneteit, az ebbôl eredô fejfájást, szédülést. Sejtregeneráló, immunerôsítô hatású. Galagonya virágos hajtásvég 20x1 g filter/doboz és 40 g Növeli a szív koszorúereinek véráramlását, fokozza az összehúzódások erejét. Ideges eredetû szívpanaszok kezelésére, valamint a keringési funkciók általános javítására alkalmas. Fokozza a szívizom anyagcseréjét. Felhasználható koszorúér elmeszesedéssel járó ún. öreg szív, és fertôzések után elôforduló szívgyengeség kezelésére. Hatása lassan alakul ki, így hosszantartó alkalmazása ajánlott.

5 Hagyomány Minôség Borsosmenta levél 25x1,5 g filter/doboz és 30 g Fôként emésztési zavarokban, puffadás esetén, epehólyag és az epevezeték gyulladásos megbetegedéseinek kezelésére alkalmazható. Görcsoldó és antibakteriális hatással rendelkezô gyógynövény. Külsôleg alkalmazva illóolaja meghûléses, megfázásos betegségek, valamint köhögés esetén jótékony hatású. Körömvirág 20x0,8 g filter/doboz és 30 g HERBÁRIA Gyógyszernek nem m no sülo, gyógyhatású Teakeverékek Teakeverékek Gyulladáscsökkentô, görcsoldó és hámsejt regeneráló hatással rendelkezik. Forrázata belsôleg gyomor- és nyombélfekély kezelésére, száj- és toroknyálkahártya öblögetésére használható. Külsôleg sebek, fekélyek, bôrgyulladás, aranyér kezelésére ajánlott teája. Kerti kakukkfû 25x1 g filter/doboz és 40 g Gyulladáscsökkentô, fertôtlenítô, baktérium- és gombaellenes hatású gyógynövény. Oldja a légzôés emésztôrendszer görcseit, köhögéscsillapító, köptetô hatású. Fôként meghûléses, hurutos légúti megbetegedések kezelésére alkalmazható. Forrázata szájüregi gyulladás, rossz szájszag esetén öblögetésre is használható. A gyógyszernek nem m no sülo gyógyhatású f lteres és szálas teakeverékek teljes l stája a 29. oldalon lévo táblázatban található. A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelôorvosát, gyógyszerészét!

6 Pannonhalmi Salaktalanító filteres teakeverék 20x1,5 g filter/doboz A pannonhalmi bencések ôsi receptje alapján fejlesztett teakeverék önállóan vagy kiegészítô kezelés formájában alkalmazható a szervezet salaktalanítására. Gyógynövény komponensei csökkentik a tápanyagok felszívódását, elôsegítik a felesleges anyagcseretermékek kiürülését, ezáltal hozzájárulnak az igénybe vett szervezet felfrissüléséhez és javítják a szervezet általános állapotát. Pannonhalmi Szívnyugtató filteres teakeverék 20x1,5 g filter/doboz A teakeverék túlterheltség és kimerültség okozta, valamint idôskori és ideges eredetû szívpanaszok csökkentésére, kezdôdô magas vérnyomás enyhe eseteiben és anginás panaszok elôfordulásakor kiegészítô terápiaként alkalmazható. Pannonhalmi Fogyókúrát kiegészítô filteres teakeverék 20x1 g filter/doboz A teakeverék kiválóan alkalmazható a fogyókúra kiegészítésére. Mivel a gyógyteának vizelethajtó és enyhe hashajtó hatása van, csökkenti a tápanyagok felszívódását, megkönnyíti ill. elôsegíti a felesleges tápanyagok kiürülését. Pannonhalmi Vesperas -nyugtató hatású filteres teakeverék 20x1,5 g filter/doboz A teakeverék a szerzetesek esti imájáról kapta a nevét. Gyógynövény-komponensei enyhe nyugtató hatással rendelkeznek. A teakeverékbôl készített gyógytea feszültség, ingerlékenység, nyugtalanság, szorongás, elalvási nehézségek leküzdésére alkalmazható; mérsékli az ideges eredetû emésztôrendszeri panaszokat, valamint a szív- és keringési zavarokat. Teakeverékek Pannonhalmi Májvédô filteres teakeverék 20x1,5 g filter/doboz A teakeverék önállóan vagy kiegészítô kezelés formájában alkalmazható különbözô eredetû májbántalmakban, a máj fokozott megterhelése esetén (alkoholfogyasztás) jelentkezô májkárosodások, gyomor- és bélbántalmak, epebetegségek megelôzô, kiegészítô és utókezelésére. Pannonhalmi Laudes filteres teakeverék meghûlésés betegségekre 20x1,5 g filter/doboz A laudes a bencések reggeli imája. Meghûléses betegségek megelôzésére és a meghûlés tüneteinek enyhítésére, a szervezet ellenálló-képességének fokozására szolgáló készítmény. A teakeverék gyógynövény-komponensei enyhítik a köhögési ingert, köptetô, antibakteriális, gyulladáscsökkentô, enyhe görcsoldó, izzasztó és immunerôsítô hatásúak; aszkorbinsav-tartalmú komponensei segítik a szervezet regenerációját. Pannonhalmi Vesetisztító filteres teakeverék 20x1,5 g filter/doboz A pannonhalmi bencések ôsi receptje alapján fejlesztett teakeverék önállóan vagy kiegészítô kezelés formájában alkalmazható vizelethajtóként a vesehomok és apróbb vesekövek kialakulásának megelôzésére, illetve átöblítô kúrában azok eltávolításának megkönnyítésére. Enyhe tünetekkel járó, antibiotikus kezelést nem igénylô, húgyúti fertôzések esetén alkalmazható, fertôtlenítô, antibakteriális hatású. Hatása összetett, enyhe görcsoldó, gyulladáscsökkentô tulajdonságú. Pannonhalmi Ízületi bántalamak kezelésére ajánlott filteres teakeverék 20x1,5 g filter/doboz A pannonhalmi bencések ôsi receptje alapján fejlesztett teakeverék önállóan vagy kiegészítô kezelés formájában alkalmazható ízületi gyulladásokban, enyhíti a fájdalmakat. A teakeverék használatával javulnak a rheumatikus megbetegedéseket kísérô tünetek, csökken az ízületek környékén jelentkezô gyulladás, duzzanat, valamint mérséklôdik a fájdalom. A tünetek enyhülésével csökken a mozgáskorlátozottság, az ízületek, izmok mozgatására jelentkezô fájdalom

7 Herbária Emésztést elôsegítô teakeverék 20x1 g filter/doboz és 100 g A teakeverék komponenseinek hatóanyagai serkentik az emésztômirigyek mûködését, elôsegítik az epehólyag kiürülését. Görcsoldó hatása révén csökkenti a puffadásos tüneteket, enyhe szélhajtó hatású. Herbária Vízhajtó teakeverék 25x1,5 g filter/doboz és 100 g A teakeverék összetevôinek hatóanyagai a vesemûködésre kifejtett enyhe stimuláló hatásuk következtében fokozzák a vizelet kiválasztását, elôsegítik a vesehomok és az apróbb vesekövek eltávozását, enyhe görcsoldó és húgyuti fertôtlenítô hatásúak. Herbária Hashajtó teakeverék 25x1 g filter/doboz és 100 g Akut vagy krónikus székrekedés, aranyeres panaszok és bélrenyheségi problémák esetén ajánlott a teakeverék fogyasztása. Alkotórészei hashajtó, szélhajtó és bélgörcsoldó hatásúak. Herbária Elhízás elleni teakeverék 25x1 g filter/doboz és 50 g A teakeverék alkalmazása testsúlyfelesleg esetén ajánlott. Kiváló kiegészítôje lehet a fogyókúrának, mert az alkotórészek csökkentik a tápanyagok felszívódását. Fogyasztásával enyhülnek a fogyókúrát kísérô kellemetlen tünetek pl. puffadás, fáradtság stb. Herbária Mecsek Gyomor teakeverék 25x1 g filter/doboz és 50 g A teakeverék gyógynövény-komponensei gyulladáscsökkentô, görcsoldó, nyálkahártyavédô, sejtregenerációt fokozó, szélhajtó hatásúak. A készítmény gyomorbántalmak esetén gyomor- és nyombélfekély megelôzésére, a gyógyszeres terápia kiegészítésére alkalmazható. Herbária Meghûlés tüneteit enyhítô teakeverék 20x1,3 g filter/doboz és 100 g A teakeverék gyógynövény-komponensei feloldják a légutakban lerakódott nyákot, enyhítik a köhögési ingert, köptetô, fertôtlenítô, gyulladáscsökkentô, enyhe görcsoldó, izzasztó és immunerôsítô hatásúak. Köhögéssel, váladékképzôdéssel járó hurutos légúti megbetegedések kezelésére, a szervezet ellenálló képességének fokozására szolgáló készítmény. Akut és krónikus hörghurut (pl. dohányzás) esetén is alkalmazható. Herbária Nyugtató teakeverék 25x1 g filter/doboz és 100 g A Nyugtató teakeverék hangulati zavarok, feszültség, ingerlékenység, nyugtalanság, szorongás, elalvási nehézségek csökkentésére alkalmazható. Mérsékli az ideges eredetû emésztôrendszeri- és szívpanaszokat. Herbária mecsek Érelmeszesedés elleni teakeverék 25x1,2 g filter/doboz és 100 g A teakeverék gyógynövény összetevôi egymás hatását kiegészítve és erôsítve hozzájárulhatnak az érelmeszesedés kialakulásának megelôzéséhez és tüneteinek mérsékléséhez, illetve kiegészíthetik a kezelésére szolgáló gyógyszeres terápiát. Herbária Laktoherb filteres teakeverék 20x1,5 g filter/doboz; Herbalakt teakeverék 20x1,5 g filter/doboz és 100 g A teakeverékek gyógynövény-komponensei görcsoldó, emésztést elôsegítô, enyhe gyulladáscsökkentô hatásúak, komplex hatásuk révén serkentik a tejelválasztást, megkönnyítik a mellek kiürülését; csökkentik az anya emésztési zavarait, a puffadást, gátolják a bélgázok képzôdését. A teakeverékek szoptatós anyáknál az anyatej termelésének fokozására, illetve az anya és az anyatejjel táplált csecsemô esetleges emésztési zavarainak csökkentésére alkalmazhatóak. Teakeverékek 12 13

8 Herbária Prostata filteres teakeverék 20x1 g filter/doboz Hagyomány Minôség A teakeverék mérsékli a jóindulatú prosztata (dülmirigy) megnagyobbodás okozta vizelési zavarokat (gyakori éjszakai és nappali vizelés, gyenge vizeletürítés, elégtelen hólyagkiürítés érzése, gyakori vizelési inger, utócsepegés). Csökkenti a dülmirigy duzzanatát, ezáltal a vizelés könnyebb lesz és megszûnnek a kellemetlen kísérô tünetek. Herbária Cukordiétát kiegészítô filteres teakeverék 20x1,5 g filter/doboz Cukorbetegségre való hajlam esetén illetve a cukordiéta kiegészítésére fejlesztettük ki a Cukordiétát kiegészítô teakeverékünket. Cukorbetegségre való hajlam akkor áll fenn, ha a családban van vagy volt cukorbeteg, illetve a túlsúly jelent fokozott kockázatot. A teakeverék fogyasztása gyógynövény komponensei révén elôsegíti a diéta és más egészséges életmódbeli tanácsok betartásával elérhetô egyensúlyi állapotot. Herbária Hangulatjavító filteres teakeverék 20x1,5 g filter/doboz A teakeverék közönséges orbáncfû virágos hajtását, macskagyökeret és orvosi citromfû leveles szárát tartalmazza, amelyek a feszültség, nyugtalanság, hangulati labilitás, ingerlékenység, ideges eredetû alvászavar átmeneti enyhítésére alkalmasak. HERBÁRIA Élvezet teák Élvezet teák Herbária Memória filteres teakeverék 20x1 g filter/doboz 14 A teakeverék hatékony agyi és perifériás keringésjavító. Gyógynövény komponensei segítségével (páfrányfenyôlevél, ginzenggyökér, matélevél) fokozza a koncentrálóképességet, enyhíti a memóriazavart. Fogyasztásával javulnak a feledékenységgel, zavartsággal, kimerültséggel járó agyi keringési zavarok tünetei. Összetevôi javítják az agyi keringési funkciókat, ezáltal jótékonyan befolyásolják az idôskori emlékezethiányos állapotokat és javítják a tanulási készséget. Fogyasztása átmeneti vagy tartós fokozott szellemi igénybevételnek kitett állapotokban (pl. vizsgaidôszak), a fáradtságérzet csökkentése és a koncentráló képesség fokozása esetén ajánlott. Az élvezet teák teljes l stája a oldalon lévo táblázatban található. 15

9 Babamosoly Baba filteres tea 20x1,5 g filter/doboz és Gyerek filteres teakeverék 20x2 g filter/doboz Hagyomány Minôség A Baba tea édeskömény termést tartalmaz. Bélgörcsoldó, szélhajtó és puffadásgátló hatású. A belôle készült tea használatát a baba négyhónapos korától javasoljuk. A Gyerek tea csipkehús, kamillavirág és hibiszkuszvirág keverékébôl áll. A már féléves kisbabának adható teakeverék ideális a napi folyadékszükséglet fedezésére. Koffeinmentes, frissítô hatású ital készíthetô belôle. Friss reggel 20x2 g, Jókedvû nap 20x1,8 g, Nyugodt este 20x2 g, és Egy teljes nap tea 3x7 db filter/doboz A Friss reggel málna ízû filteres tea segít elûzni az álmosságot. A Jókedvû nap ananász ízû filteres tea vitalizáló összetevôi felüdítik a napi rohanásban. A Nyugodt este teában a galagonyabogyó nyugtató hatása harmonikus almás ízzel párosul. Az Egy teljes nap teánkból mindenki kiválaszthatja a napszaknak megfelelô teát. HERBÁRIA Gyógynövény alapú Kozmet kumok Rooibos teák natúr, narancs és mogyoró-vanília ízesítéssel 20x1,5 g filter/doboz A dél-afrikai kontinens ôslakosai már évezredek óta ismerik és használják a vörös teát, ami gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben, valamint sok flavonoidot tartalmaz. Nincs benne koffein, a tea mégis frissítô hatású és egészséges. Zöld tea Lime ízesítéssel 20x1 g filter/doboz A teljes fermentációt elkerülô tealevelek megôrzik eredeti zöld színét és a bennük lévô hatóanyagok természetes formájukban maradnak meg a felhasználásig. A zöld tea értékes hatóanyagai kedvezôen hatnak a szív-és érrendszer mûködésére, serkentik a vérkeringést és fokozzák a szellemi frissességet. Kozmet kumok Gyümölcstea Eper darabokkal, Ôszibarack darabokkal, Narancs- és Erdei gyümölcs ízesítéssel 120 g Az apró darabokra vágott gyümölcsöket tartalmazó teák természetes ízükkel, aromájukkal növelik a teafogyasztás élvezetét. A gyümölcskockák ízét a virágszirmok (hibiszkusz, napraforgó), a gyógy- és fûszernövények emelik ki és teszik harmónikussá. Fekete teát nem tartalmaznak, ezáltal a nap bármely szakában kellemes ital készíthetô belôlük a család minden tagja számára. 16 A gyógynövény alapú kozmet kumok teljes l stája a oldalon lévo táblázatban található. 17

10 Fekete nadálytô balzsam 100 ml A fekete nadálytô kivonatot már az ókori görögök és rómaiak a sérv és csonttörés különleges orvosságának tartották. Ma is jótékony hatású törések, zúzódások, ütések tüneteinek enyhítésére. A bôrbe masszírozva lazítja az izmokat. Könnyen felszívódik és gyorsan fejti ki hatását. A készítmény a mentol tartalmának köszönhetôen jótékony, hûsítô hatású. Körömvirág balzsam 100 ml A balzsam körömvirág kivonatot és olajat tartalmaz. Ezt a sokoldalúan használatos balzsamot célszerû mindig magunknál tartani, mert a kiszáradt bôrt azonnal megnyugtatja, puhítja, védi. Jótékony hatású az egész testfelület kezelésében, elôsegíti a bôrfelület regenerálódását. Nyugtatja a bôrt, regenerál és hidratál egyszerre. Rozmaring balzsam 100 ml Ez a könnyen beszívódó készítmény értékes hatóanyagának köszönhetôen nemcsak a bôr felsô rétegeinek, de a mélyebben fekvô izmoknak is javítja a vérkeringését. Használata kiváló nemcsak a fokozott igénybevételt követôen, de a sportolást, mozgást megelôzô izomlazításra is. A rozmaringolaj ismert hatása, hogy csökkenti az izmok és ízületek gyulladásos eredetû fájdalmait, valamint a rheumatikus okokra visszavezethetô tüneteket. Kézápoló balzsam 100 ml A Kézápoló balzsam körömvirág kivonatot, Aloe vera-t és kamilla olajat tartalmaz, amely elôsegíti a bôr természetes megújulását, valamint enyhe bôrnyugtató hatással rendelkezik. Használatával helyreáll a bôr fiziológiás egyensúlya, víz/ zsír aránya, így egészséges, puha, ápolt bôr képzôdése indul meg. Levendula balzsam 100 ml A levendula közkedvelt, sokirányú felhasználásáról ismert gyógynövény. Ez a könnyen felszívódó balzsam segít a kimerült izmok, ízületek regenerálásában, ellazításában a sportolást (futás, kerékpározás) és a kerti munkákat (ásás, kapálás, veteményezés, stb.) követôen. Kíméletes masszírozással juttassuk be a balzsamot a fáradt, megterhelésnek kitett testrészek (kéz, láb, váll, hát) bôrébe. Bôrregeneráló balzsam 100 ml A balzsam bôrpuhító, bôrmegújító hatással rendelkezik. Hámosító, regeneráló és bôrtápláló tulajdonsága a vitaminoknak (E- és A-vitamin), gyógynövényeknek (körömvirág, Aloe vera, Ginseng gyökér), növényi olajoknak (jojoba-, tökmag-, avokádó-, ligetszépe-, kamilla-, búzacsíra-, kukoricacsíra olaj) köszönhetô. Minden testrészre és bôrtípusra ajánlott a használata. Kozmet kumok Árnika balzsam 100 ml Hatóanyaga az alpesi legelôk régóta alkalmazott, kedvelt gyógynövényének az árnika virágának (Arnica montana L.) a kivonata. Sokoldalú felhasználása a kivonat fô komponenseinek (szeszkviterpének, flavonoidok, illóolaj) köszönhetô, melyek együttes hatása javítja a bôr vérkeringését, hámképzôdését és elôsegíti az enyhe gyulladások mérséklôdését. Könnyen kenhetô, gyorsan a bôrbe szívódó anyagai hozzájárulnak a hámréteg épségének megôrzéséhez. Alkalmas rovarcsípések kellemetlen tüneteinek enyhítésére is. Venenherb balzsam visszeres panaszok enyhítésére 100 ml A balzsam fô alkotórésze a varázsdió (Hamamelis virginiana L.), amely egy észak-amerikai gyógynövény. A kéreg gyógyhatását (gyulladáscsökkentô, összehúzó) már az indiánok is nagyra értékelték, használták duzzanatok, horzsolások, értágulatok, rovarcsípések ápolására. A balzsam másik összetevôje a vadgesztenye mag (Hippocastani semen) kivonat, elsôsorban a vénák rugalmasságának megôrzésében segít, javítja a kötôszövet és a bôr keringését. A Venenherb balzsam kiválóan alkalmas a fáradt, duzzadt, megerôltetett láb ápolására

11 Bánfi sampon, hajbalzsam, hajszesz Lady Bánfi hajszesz 250 ml Bánfi termékcsaládunk eredményesen alkalmazható a hajhullás csökkentésére és a hajnövekedés serkentésére. A család tagjainak egymást kiegészítô hatása akkor érvényesül a legjobban, ha a hajnövekedést elôsegítô és a hajhullást csökkentô kozmetikumokat (hajszesz, sampon, balzsam) rendszeresen együtt alkalmazzuk. Cserszömörcés szájvíz Citrom-, Menthol- és Keserûmandula ízesítéssel 250 ml A fogágybetegségek, a szájnyálkahártya-gyulladás ma már népbetegségnek számítanak. Ezek megelôzésére és kezelésére fejlesztettük ki a Cserszömörcés szájvíz családot. A szájvizek hatóanyaga a cserszömörce és a kakukkfû. A cserszömörcében lévô csersav jelentôs összehúzó, vérzéscsillapító hatást fejt ki, a kakukkfû illóolaja pedig igen hatékony fertôtlenítôszer. Erôsíti a fogínyt, megakadályozza a fogak kilazulását, fertôtlenít és friss leheletet biztosít. A készítmény hatását klinikai vizsgálatok igazolják! Bojtorján sampon 2in1 és hajszesz 250 ml Herbária Bojtorján 2in1 sampon használatát zsíros, korpás hajra ajánljuk. Az ôsidôk óta használt bojtorjángyökérnek, valamint a hozzáadott egyéb természetes hatóanyagoknak köszönhetôen különösen hatékony a serdülôkorban jelentkezô hajzsírosodás esetén. Kedvezôbb hatás elérése érdekében a sampon mellett a Bojtorján hajszesz használatát is javasoljuk. Csalán sampon (normál-; száraz hajra), hajbalzsam, hajszesz 250 ml A Csalán hajápoló családot (Csalán sampon, balzsam, hajszesz) a festett, száraz, erôsen igénybevett haj ápolására fejlesztettük ki. A csalánkivonat, a keratin és a sokféle vitamin egyedülállóan hatékony kombinációban van jelen ezekben a termékekben. Csalán krémtusfürdô, testápoló 250 ml A hidratáló krémtusfürdô gyengéd habja kíméletesen tisztít. Fürdés után egész nap kellemes, bársonyos érzést ad a bôrnek. A csalánkivonat mellett glicerint, E- és B 5 - vitamint, valamint természetes visszazsírozó anyagokat tartalmaz, melyek védik és ellenállóvá teszik a bôrt. A Csalán testápoló különleges vitalizáló és bôrregeneráló hatású, bôrbarát összetevôket tartalmaz (pantenol, D-vitamin). Cserszömörcés Foggél Zsályával - és a Fodormenta kellemes ízével; Echinaceaval - és az Ánizs kellemes ízével 100 ml A kétféle foggél cserszömörcelevél és orvosi zsálya levél illetve kasvirág gyökér speciális kivonatát tartalmazza. Csersav tartalmuknak köszönhetôen jelentôs összehúzó és vérzéscsillapító hatásúak, így a gél rendszeres használata jótékony a fogínyre. A zsályalevél ill. kasvirág gyökér és a cserszömörce levél fertôtlenítô hatású, ami a száj egészséges baktérium összetételének kialakulását segíti elô. A foggél egyedülálló, természetes hatóanyagainak köszönhetôen alkalmas a mindennapos szájápolásra. Kamilla krém száraz-; normál bôrre 50 ml A krémek fô alkotórésze a tejprotein, ami természetes módon képes újjáépíteni a bôr elasztin és kollagén rostjait. Ezáltal a bôr még feszesebbé és selymesebbé válik. A kamilla hatóanyagai gyulladáscsökkentô, bôrnyugtató hatásúak. A krém védi a száraz, érzékeny, kipirosodásra hajlamos bôrt a környezeti ártalmakkal szemben. Körömvirág krém és kenôcs 50 ml A körömvirág hatóanyaga elôsegíti a hámosodást és a sejtmegújulást. A krém hámvédô hatása a bôr legalsó rétegéig terjed. A kenôcs antibiotikus-, bôrsarjadást és hámosodást elôsegítô hatású. Kozmet kumok 20 21

12 Wellness fürdôk - Relaxáló; Szépség; Frissítô 2x50 g/doboz Hagyomány Minôség A gyógynövényes fürdô ôsi találmány: a testnek és léleknek egyaránt felüdülést jelent. A Relaxáló fürdô kedvezôen befolyásolja a nyugtalansággal, kimerültséggel járó állapotot. Használatával pihentnek és fittnek érzi magát. A Szépség fürdô összetevôi révén felfrissíti a bôrt, jótékonyan befolyásolja a bôrmegújító folyamatokat, a hámréteg egészséges újraképzôdését. A Frissítô fürdô alkalmazásával frissebbnek, fittebbnek érezheti magát. Wellness masszázskrémek - Regeneráló; Lazító; Sport 75 ml A rendszeres testmasszázs fontos része az egészséges életmódnak. A Herbária Wellness Regeneráló masszázskrémet a mindennapok idegeskedésében megfáradt ember felfrissülésére fejlesztettük ki. A Lazító masszázskrémet a feszültségben, idegeskedésben, stresszhelyzetekben kimerült embereknek ajánljuk. A Sport masszázskrém a sportolás vagy megerôltetô fizikai munka után jelentkezô kellemetlen tünetek mérséklésére, a fáradt, sajgó testrészek masszírozására alkalmas. Wellness illóolaj- (Citromolaj, Borsosmentaolaj, Eukaliptuszolaj, Narancsolaj, Levendulaolaj, Kakukkfûolaj) 10 ml Az aromaterápia olyan természetes gyógymód, mely az illatokkal történô gyógyítást jelenti. Az illatokat a szaglószerv közvetíti az agyba közvetlenül, szûrés nélkül. Az illatok gyógyereje, melyet az emberi szervezetre gyakorolnak, tudományosan is igazolt. Az illóolajok fertôtlenítô, baktériumölô, gombaölô, konzerváló, görcsoldó és vérbôséget okozó hatással rendelkeznek. Párologtatásra, inhalálásra alkalmasak, valamint masszázshoz, szaunához, fürdôkhöz használhatók. HERBÁRIA Lekvárok, szörpök fu szerek Lekvárok, szörpök, fu szerek Wellness Álompárna 150 g Az álompárna elônyösen alkalmazható alvászavarok enyhe eseteiben, illetve ideges, feszült állapotban hozzásegít a gyorsabb elalváshoz. 22 A lekvárok, szörpök, fu szerek teljes l stája a 31. oldalon lévo táblázatban található. 23

13 Hecsedli lekvár 230 g; Diabetikus Hecsedli lekvár 200 g Hagyomány Minôség A Hecsedli lekvár a csipkebogyó minden fontos alkotórészét tartalmazza. Karotin tartalma által rendszeres fogyasztás mellett elôsegíti a nyálkahártyák és a bôr egészségének megôrzését, kiváló vitaminforrásunk a téli és a tavaszi idôszakban. A Diabetikus Hecsedli lekvár a cukorbetegek és a fogyókúrázók számára készül csökkentett cukortartalmú és kalóriaszegény formában. Áfonya lekvár 230 g Diabetikus Áfonya lekvár 200 g Az Áfonyalekvár a vadételek elmaradhatatlan kísérôjeként teszi zamatossá a fogásokat. Háziszerként gyakran alkalmazzuk emésztés javítóként, illetve erôsítô, roboráló szerként. A Diabetikus Áfonya lekvár a cukorbetegek és a fogyókúrázók számára készül csökkentett cukortartalmú és kalóriaszegény formában. HERBÁRIA Egyéb termékek 24 Zölddió lekvár 220 g A zölddióban lévô keserû- és cseranyagok serkentôleg hatnak az epekiválasztásra, az étvágytalanságra, a gyomor- és bélpanaszokra, valamint javítják az emésztést is. Magas vastartalma jótékonyan hathat a vashiányos állapotok megelôzésében. A Zölddió lekvár különösen ajánlható sápadtság, vérszegénység és levertség esetén. Csipke szörp; Áfonya szörp 0,5 l A Csipke szörp a napi C-vitamin biztosítása mellett természetes formában tartalmazza a P-vitamint, ami elôsegíti a C-vitamin felszívódását, kedvezôen hat a hajszálerekre, erôsíti rugalmasságukat. Ezenkívül A-, B 1 -, B 2 -, K- vitamint, gyümölcssavat, pektint, karotint és magnéziumot tartalmaz. Az Áfonya szörp sokféle felhasználhatóságát a benne lévô magas ásványi só, fém és nyomelem tartalmának köszönheti. Gazdag vitaminforrás (A-, D-, C-vitamin). Elfogadott szív- és érrendszeri betegségek, epe- és hólyagbetegségek megelôzésében. Az egyéb termékek teljes l stája a 31. oldalon lévo táblázatban található. 25 Egyéb termékek

14 Aloe Vera Italkészítmény 500 ml; Aloe Vera 200 kapszula 30x450 mg/ doboz Az Aloe Vera Italkészítmény és az Aloe Vera 200 kapszula magában hordozzák a friss tiszta aloe minden jótékony tulajdonságát, amelyek szükségesek az élettani tisztító, pihentetô, megújító funkciók mûködése számára és támogatják a védekezô mechanizmust. Aloe Vera Protektív gél 200 ml A tápláló összetevôk (mucopoliszacharidok, vitaminok, ásványi anyagok) természetes jelenlétének köszönhetôen hidratálja, védi és felfrissíti a száraz bôrt, enyhíti a napégést, bôrirritációt és viszketést. Fürdés utáni mindennapos használata során táplálja és bársonyossá teszi a bôrt. A gél minden bôrtípusra alkalmazható naponta akár többször is. Aloe Vera Gastro rágótabletta 30x1000 mg/ doboz A tabletta az aloe és más funkcionális növényi elemek jótékony hatásának köszönhetôen pozitívan hat az emésztôrendszerre, enyhíti a túlzott savtermeléssel járó panaszokat. Echinacea csepp 50 ml Keskenylevelû kasvirág alkoholos kivonata, amely alkalmas a szervezet ellenálló képességének növelésére. Enyhe meghûléses megbetegedések esetén kiegészítô és megelôzô kezelésre alkalmas. Külsôleg nehezen gyógyuló sebek, gyulladásos bôrbetegségek esetén alkalmazható. Herbalucid + C-vitamin 35x1,2 g/ doboz Pecsétviaszgomba-ôrleményt és C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítô. Alkalmazása fokozott fizikai terhelés, feszült, felfokozott életmód esetén; a környezetben jelenlévô szennyezôanyagok és az egészségre káros behatások, dohányzás, kémiai anyagok, egészségtelen táplálkozás, stressz okozta szabadgyökök nemkívánatos hatásainak enyhítésére; a kimerült szervezet felerôsítésére és a természetes öregedési folyamat lassítására ajánlott. Log szt ka adatok Cikkszám Vámtarifa szám EAN kód Termék megnevezése Kiszerelés Gyûjtô csom. G Y Ó G Y S Z E R K Ö N Y V I M I N Ô S É G Û M O N O T E Á K TASAKOLT MONOTEÁK Akácvirág 30 g Ánizstermés 50 g Aranyvesszôfû 40 g Babhéj 100 g Bodzavirág 50 g Boróka-tobozbogyó 100 g Borsosmentalevél 30 g Cickafarkfû 50 g Citromfûlevél 50 g Csalánlevél 30 g Csipkebogyó áltermés (egész) 100 g Csipkebogyó hús 100 g Diófalevél 40 g Édesgyökér 40 g Édesköménytermés 50 g Ezerjófû 40 g Fehér fagyöngy 100 g Fehér mustármag 250 g Fehér ürömfû 40 g Fekete ribizlilevél 40 g Fodormenta levél 30 g Galagonya virágos hajtásvég 40 g Galagonyatermés 40 g Ginseng-gyökér 30 g Gyermekláncfûgyökér 40 g Hársfavirág 50 g Hibiszkuszvirág 30 g Kálmosgyökértörzs 30 g Kerti kakukkfû 40 g Kisvirágú fûzike 40 g Komló toboz 30 g Körömvirág 30 g Közönséges orbáncfû virágos hajtás 40 g Kukoricabibe 40 g Kutyabenge-kéreg 25 g Lestyángyökér 40 g Levendulavirág 40 g Macskagyökér 40 g Málnalevél 40 g Mályvalevél 40 g Máriatövis-termés 40 g Martilapu levél 40 g Medveszôlôlevél 40 g Mezei zsurlófû 50 g Nyírfalevél 40 g

15 Cikkszám Vámtarifa szám EAN kód Termék megnevezése Kiszerelés Gyûjtô csom Orvosi pemetefû 40 g Orvosiszékfû-virágzat (Kamillavirágzat) 50 g Orvosiszékfû-virágzat * (Kamillavirágzat) 100 g Orvosizilíz-gyökér 40 g Orvosizilíz-levél 40 g Orvosizsálya-levél 40 g Palástfû 40 g Párlófû 40 g Szederlevél 40 g Szennalevél 50 g Szennatermés 50 g Szúrós gyöngyajakfû 40 g Tarackbúza-gyökértörzs 40 g Tejoltógalajfû 40 g Utifûlevél 40 g Vadsóskamag 40 g 20 BIO TASAKOLT MONOTEÁK BIO Orvosiszékfû-virágzat (BIO Kamillavirágzat) 40 g BIO Bodzavirág 40 g BIO Cickafarkfû 40 g BIO Csalánlevél 30 g BIO Csipkebogyó hús 100 g BIO Hársfa-virág 40 g BIO Orbáncfû * 40 g BIO Zsurlófû * 40 g 20 FILTERES MONOTEÁK Babhüvely filt.tea 25 db/dob. 1 g Bodzavirág filt.tea 25 db/dob. 1 g Borsosmentalevél filt.tea 25 db/dob. 1,5 g Cickafarkfû filt.tea 25 db/dob. 1,2 g Citromfû levél filt.tea 25 db/dob. 1 g Csalánlevél filt.tea 25 db/dob. 1 g Csipkebogyó hús filt.tea 25 db/dob. 3 g Fehér fagyöngy borítékolt filt. tea* 20 db/dob. 1 g Galagonyavirágos hajtásvég borítékolt filt.* 20 db/dob. 1 g Hársfa-virág filt. tea 25 db/dob. 1,5 g Kakkukfû filt.tea 25 db/dob. 1 g Kamillavirágzat filt.tea 25 db/dob. 1,2 g Kisvirágú fûzikefû filt.tea 25 db/dob. 1 g Körömvirág borítékolt filt.tea* 20 db/dob. 0,8 g Levendulavirág filt.tea 25 db/dob. 1 g Mályvalevél borítékolt filt.tea* 20 db/dob. 1 g Orbáncfû filt.tea 25 db/dob. 2 g Szennalevél borítékolt filt.tea* 20 db/dob. 1,5 g Szik Aranya Kamillavirágzat borítékolt filt.tea * 20 db/dob. 1,2 g Zsurlófû filt.tea 25 db/dob. 1,2 g 20 BIO FILTERES MONOTEÁK BIO Kamillavirágzat filt. 25 db/dob. 1 g BIO Bodzavirág filt. 25 db/dob. 1 g BIO Cickafarkfû filt. 25 db/dob. 1,2 g BIO Csalánlevél filt. 25 db/dob. 1 g 20 Cikkszám Vámtarifa szám EAN kód Termék megnevezése Kiszerelés Gyûjtô csom BIO Csipkehús filt. 25 db/dob. 3 g BIO Hársfa-virág filt. 25 db/dob. 1,5 g BIO Orbáncfû filt. * 25 db/dob. 2 g BIO Zsurlófû filt. * 25 db/dob. 1,2 g 20 Gyógyszernek nem minôsülô GYÓGYHATÁSÚ filteres és szálas TEaKeverékek GYÓGYSZERNEK NEM MINÔSÜLÔ GYÓGYHATÁSÚ FILTERES TEAKEVERÉKEK Herbária Gyermek filt. teakeverék 25 db/dob.1,3 g Herbária Hashajtó filt. teakeverék 25 db/dob. 1 g Herbalakt borítékolt filt. teakeverék* 20 db/dob. 1,5 g Herbária Cukordiétát kiegészítô borítékolt filt. teakeverék* 20 db/dob. 1,5 g Herbária Emésztést elôsegítô borítékolt filt. teakeverék* 20 db/dob. 1 g Herbária Hangulatjavító borítékolt filt. teakeverék* 20 db/dob. 1,5 g Herbária Lady Klimax filt. teakeverék 25 db/dob. 1,2 g Herbária Meghûlés tüneteit enyhítô borítékolt filt. teakeverék* 20 db/dob. 1,3 g Herbária Memória borítékolt filt. teakeverék* 20 db/dob. 1 g Herbária Laktoherb borítékolt filt. teakeverék* 20 db/dob. 1,5 g Herbária Mecsek érelmeszesedés elleni filt. teakeverék 25 db/dob. 1,2 g Herbária Mecsek gyomor filt. teakeverék 25 db/dob. 1 g Herbária Nyugtató filt. teakeverék 25 db/dob. 1 g Pannonhalmi Fogyókúrát kiegészítô borítékolt filt. teakeverék* 20 db/dob. 1g Pannonhalmi Ízületi bántalmak kezelésére ajánlott borítékolt filt. teakeverék* 20 db/dob.1,5 g Pannonhalmi Laudes borítékolt filt. teakeverék 20 db/dob. 1,5 g Pannonhalmi Májvédô borítékolt filt. teakeverék 20 db/dob. 1,5 g Pannonhalmi Salaktalanító borítékolt filt. teakeverék* 20 db/dob. 1,5 g Pannonhalmi Szívnyugtató borítékolt filt. teakeverék 20 db/dob. 1,5 g Pannonhalmi Vesetisztító borítékolt filt. teakeverék* 20 db/dob. 1,5 g Pannonhalmi Vesperas borítékolt filt. teakeverék 20 db/dob. 1,5 g Herbária Prostata borítékolt filt. teakeverék* 20 db/dob. 1 g Herbária Szélhajtó filt. teakeverék 25 db/dob.1,5 g Herbária Vízhajtó filt. teakeverék 25 db/dob.1,5 g 20 GYÓGYSZERNEK NEM MINÔSÜLÔ GYÓGYHATÁSÚ SZÁLAS TEAKEVERÉKEK Herbária Elhízás elleni teakeverék 50 g Herbária Emésztést elôsegítô teakeverék 100 g Herbária Gyermek teakeverék 100 g Herbária Harmónia teakeverék 100 g Herbária Hashajtó teakeverék 100 g Herbalakt teakeverék 100 g Herbária Hurutoldó teakeverék 100 g Herbária Mecsek diétás teakeverék 100 g Herbária Mecsek érelmeszesedés elleni teakeverék 100 g Herbária Mecsek gyomor teakeverék 50 g Herbária Meghûlés tüneteit enyhítô teakeverék 100 g Herbária Nyugtató teakeverék 100 g Herbária Salaktalanító teakeverék 100 g Herbária Szélhajtó teakeverék 100 g Herbária Vízhajtó teakeverék 100 g 10 É L V E Z E T I T E Á K Babamosoly Baba tea borítékolt filt. * 20 db/dob. 1,5 g Babamosoly Gyerek tea borítékolt filt. * 20 db/dob. 2 g Borvarázs filteres fûszerkeverék 25 db/dob. 1,5 g

16 Cikkszám Vámtarifa szám EAN kód Termék megnevezése Kiszerelés Gyûjtô csom Earl Grey filt.tea 25 db/dob. 1,5 g Egy teljes nap 3 féle teakev.borítékolt filt.tea 3*7db=21 filt./dob.(40,6g) Eper ízû filter tea 25 db/dob. 1,5g Erdei gyümölcs ízû filt.tea 25 db/dob. 1,5 g Exkluzív vegyes gyümölcstea filt. 25 db/dob. 2 g Friss reggel málna ízû borítékolt filt.tea 20 db/dob. 2 g Gyümölcstea eper darabokkal* 120 g Gyümölcstea erdei gyümölcs ízesítéssel* 120 g Gyümölcstea narancs ízesítéssel* 120 g Gyümölcstea ôszibarack darabokkal* 120 g HERBA VARIA Citrom ízû bodzavirág borítékolt filt. tea 20 db/dob. 1,3 g HERBA VARIA Meggy ízû csipkebogyó borítékolt filt. tea 20 db/dob. 3 g HERBA VARIA Narancs ízû Kamilla borítékolt filt. tea 20 db/dob. 1,3 g HERBA VARIA Menta citromhéjjal ízû borítékolt filt. tea 20 db/dob. 1,5 g Herbamix filt. tea 25 db/dob. 1,5 g Jó éjszakát filt. tea 25 db/dob. 1,5 g Jókedvû nap ananász ízû borítékolt filt. tea 20 db/dob. 1,8 g Mesés kelet egzotikus ízesítésû borítékolt filt. tea* 20 db/dob. 1,5 g Nyugodt este alma ízû borítékolt filt. tea 20 db/dob. 2 g ROOIBOS mogyoró-vanília ízeítésû vörös borítékolt filt. tea* 20 db/dob. 1,5 g ROOIBOS narancs ízeítésû vörös borítékolt filt. tea 20 db/dob. 1,5 g ROOIBOS natúr vörös borítékolt filt. tea 20 db/dob. 1,5 g Szépség filt. tea 25 db/dob. 1,5 g Varázskunyhó rumos ízesítésû borítékolt filt. tea* 20 db/dob. 1,5 g Zöld tea jázmin ízesítéssel filt. tea 25 db/dob. 1 g Zöld tea lime ízesítéssel borítékolt filt. tea* 20 db/dob. 1 g 10 K O Z M E T I K U M O K HAJÁPOLÓ KOZMETIKUMOK Bánfi hajbalzsam 250 ml Bánfi hajszesz 250 ml Bánfi sampon 250 ml Bojtorján hajszesz 250 ml Bojtorján sampon 2in1 250 ml Csalán hajszesz 250 ml Csalán sampon normál hajra 250 ml Csalán sampon száraz hajra 250 ml Csalán kondicionáló hajbalzsam 250 ml Lady Bánfi hajszesz 250 ml 12 SZÁJÁPOLÓ TERMÉKEK Cserszömörcés szájvíz citrom ízû 250 ml Cserszömörcés szájvíz mandula ízû 250 ml Cserszömörcés szájvíz menthol ízû 250 ml Cserszömörcés foggél echinaceaval* 100 ml Cserszömörcés foggél zsályával* 100 ml 12 BÔRÁPOLÓ- ÉS EGYÉB KOZMETIKUMOK Csalán testápoló 250 ml Csalán krémtusfürdô 250 ml Herbária Bôrregeneráló balzsam* 100 ml Herbária Fekete nadálytô balzsam* 100 ml Herbária Kézápoló balzsam* 100 ml Herbária Körömvirág balzsam* 100 ml 12 Cikkszám Vámtarifa szám EAN kód Termék megnevezése Kiszerelés Gyûjtô csom Herbária Levendula balzsam* 100 ml Herbária Rozmaring balzsam* 100 ml Árnika balzsam* 100 ml Venenherb balzsam visszeres panaszok enyhítésére* 100 ml Kamilla krém normál bôrre 50 ml Kamilla krém száraz, érzékeny bôrre 50 ml Körömvirág kenôcs 50 ml Körömvirág krém 50 ml Wellness Frissítô gyógynövényfürdô 2 x 50 g Wellness Relaxáló gyógynövényfürdô 2 x 50 g Wellness Szépség gyógynövényfürdô 2 x 50 g Wellness Lazító masszázskrém * 75 ml Wellness Regeneráló masszázskrém * 75 ml Wellness Sport masszázskrém * 75 ml Wellness Borsosmentaolaj* 10 ml Wellness Citromolaj* 10 ml Wellness Eukaliptuszolaj* 10 ml Wellness Kakukkfûolaj* 10 ml Wellness Levendulaolaj* 10 ml Wellness Narancsolaj* 10 ml 20 L E K V Á R O K, S Z Ö R P Ö K, F Û S Z E R E K LEKVÁROK Herbária Áfonya lekvár 230 g Herbária Diabetikus hecsedli lekvár 200 g Herbária Diabetikus áfonya lekvár 200 g Herbária Hecsedli lekvár 230 g Herbária Zölddió lekvár 220 g 10 SZÖRPÖK Herbária Csipke szörp 0,5 l Herbária Áfonya szörp 0,5 l 10 FÛSZEREK Borókabogyó 50 g Fehér mustármag 50 g Rozmaringlevél 50 g Sonkapác 200 g 10 E G Y É B T E R M É K E K Herbalucid +C-vitamin étrendkiegészítô* 35*1,2 g/doboz Álompárna 150 g Exkluzív álompárna 150 g Herbária Méregtelenítô tapasz * 10 db/dob Herbária teáskészlet filtertartóval* Wellness Álompárna* 150 g Erba Vita Aloe Vera italkészítmény* 500 ml Erba Vita Aloe Vera 200 Kapszula* 30x450 mg Erba Vita Aloe Vera Gastro Rágótabletta* 30x1000 mg Erba Vita Aloe Vera Immuno Mix* 500 ml Erba Vita Aloe Vera Protektív Gél* 200 ml Erba Vita Echinacea csepp* 50 ml 12 * Csillaggal az új termékeket jelöltük 30 31

17 Herbár a Zrt Budapest, Dózsa György út 144. Tel.: e-ma l: herbar a.hu a.hu