SPECIAL TRANSZ Fuvarozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SPECIAL TRANSZ Fuvarozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság"

Átírás

1 SPECIAL TRANSZ Fuvarozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Tel: 46/ ; 46/ Raiffeisen Bank: (HUF) Fax: 46/ Nemzetközi bankszámlaszám (IBAN): HU (HUF) Deviza bankszámlaszám.: (EUR) Nemzetközi bankszámlaszám (IBAN): HU (EUR) Üdvözöljük Önt abban a reményben, hogy hamarosan üzleti partnereink, megrendelőink sorában köszönthetjük. Bemutatkozó levelünkkel szándékozunk felkelteni az Ön(ök) érdeklődését cégünk, a SPECIAL TRANSZ Kft. iránt.

2 A 1999-ben alakult. Telephelyünk Miskolc peremén, folyamatosan bővített, jelenleg m 2 területű, szilárd burkolattal és víztisztító berendezéssel ellátott telephelyen van, itt egy csarnokot és egy közel 120 m 2 -es irodaépületet alakítottunk ki. Fő tevékenységünk a közúti árufuvarozás, a veszélyes hulladék szállítása és ártalmatlanítása. Saját technológiákkal, szabadalmakkal rendelkezünk elsősorban az olajos hulladékkezelés területén. Tevékenységünk körébe bevettük a hulladéktároló konténerek gyártását, mely legfőképp a közúti szállítás során leginkább elterjedőben lévő ún. multiliftes vagy más néven abroll típusú szabványkonténerek tartoznak. A konténerek az ADR-ben előírt közúti szállításra vonatkozó előírásoknak megfelelnek, gyártási sorszámmal ellátott minősített konténerek, melyek minőségi vizsgával rendelkeznek év folyamán bevezettük a belső minőségügyi felülvizsgálati rendszert, melynek eredményeképp ISO 9001 és ISO integrált minősítéssel rendelkezünk. Cégünk a Gazdaságfejlesztési Operatív Program komplex vállalati technológia fejlesztés kis-és középvállalkozások számára című 2007 pályázati felhívásra, pályázatot nyújtott be. Projekt neve: "Hulladékfeldolgozási tevékenység komplex technológia fejlesztése a Special Transz Kft.-nél" Projekt leírás: Cégünk komplex vállalati technológia fejlesztést hajtott végre a hulladékkezelés és -feldolgozás területén,melynek keretében a következő új eszközök beszerzését valósítottuk meg: - GORE típusú, szénhidrogén tartalmú hulladék kezelésére alkalmas berendezés - TS30 típusú multiliftes komposzt keverő és kiszóró berendezés A komposztálási folyamat működtetéséhez szükséges irányítástechnikai információs rendszer beszerzése is megvalósult, valamint a pályázat keretében készíttettünk 3000 db tájékoztató prospektust és igénybevettünk vállalati szervezetfejlesztési tanácsadást is. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg

3 A szállítás során használt vontatókhoz cserélhető felépítmények tartoznak, melyek ún. multiliftes, kétkaros emelőszerkezetekkel mozgathatók, így a rakodás emberi erőforrás nélkül végezhető, széleskörű mobilitást és jelentős időmegtakarítást eredményez. Jelen pillanat 3 db új, Volvo FM440 típusú multiliftes gépkocsival és a hozzá tartozó Schwarzmüller pótkocsikkal végezzük a szállítási feladatokat. A gépkocsik teljes egészében ADR-es kivitelezésűek. A veszélyes hulladék kezelése a Környezetvédelmi Felügyelőség által kiadott engedélyek alapján történik, engedélyünk az elektronikai hulladékok,olajos fémek, olajos iszap, olajos műanyag, festékes fém kezelésére van. Az olajos hulladékot és a festékes fémet saját, levédetett technológiával ártalmatlanítjuk. Általunk fejlesztett technológia alkalmazásával végezzük a szénhidrogénnel szennyezett kövek tisztítását. Mivel a telepnek víztisztító rendszere van, a tisztításhoz alkalmazott víz ártalmatlanítása is megoldott. A szállításkor keletkezett, illetve az átvett hulladékok, a csapadékvíz tisztítására használt víz 100% visszahasznosítjuk.. Az olajos fémek tisztítása során elsősorban olajos hordókat, műanyag kannákat kezelünk. Az olajos fém esetében a megtisztított fémet begyűjtőhelyekre, hulladéktelepekre szállítjuk, a műanyagot tisztítás után műanyag darálógéppel ledaráljuk, granuláljuk. A kezelés az alábbi fő technológiai lépésekből áll: - a veszélyes hulladék átvétele ( bizonylatolása ), gyűjtőhelyen történő betárolása - a hulladék berakodása a kezelkonténerbe - az olajszűrők szétbontása - a papír szűrőbetétek préselése - a szűrőház lecsepegtetése - a lecsepegtetett szűrőház és fedél gőzborotvás mosása - a megtisztított szűrőburkolat átadása hasznosító szervezet részére - a képződő fáradtolaj, - szűrőbetét és a mosóvíz előtisztító berendezésben leválasztott szénhidrogén tartalmú veszélyes hulladék szükség szerinti gyakorisággal történő elszállítása további kezelésre feljogosított szervezethez ( pl. veszélyes-hulladék égetőműbe )

4 A kezelés az alábbi fő technológiai lépésekből áll: - a veszélyes hulladék átvétele ( bizonylatolása ) gyűjtőhelyen történő betárolása illetve előkészítő konténerekbe történő berakodása - a hulladék behelyezése a mosókonténerbe - a hulladék gőzborotvás tisztítása - a megtisztított göngyölegek, berendezések szárító, válogató konténerbe történő átrakodása - a megtisztított göngyölegek, berendezések hasznosító szervezet részére történő átadása - a mosóvíz előtisztító berendezésben leválasztott szénhidrogén tartalmú veszélyes hulladék szükség szerinti gyakorisággal történő elszállítása Napjaink globális problémája a hulladék megfelelő kezelése. Az emberek által termelt szemét mintegy 30%-a szerves, kerti és konyhai zöldhulladék. Ennek feldolgozása, hasznosítása valósítható meg komposztálással. A komposztálással történő hasznosítás nemcsak az ártalmatlanítandó hulladékok tömegét, hanem a lerakóhelyek eredeti területigényét is csökkenti. Ugyanakkor ellenőrzött hulladékkezelést is jelent, a komposztált anyag pedig felhasználható talajjavításra, a talajok tápanyag-utánpótlására, így visszavezethető a biológiai körforgásba. Komposztáló telepünkön képesek vagyunk a körzetben keletkező biohulladékokat, zöldhulladékokat valamint a vágóhídi melléktermékeket ártalmatlanítani, illetve hasznosítani. A környezetvédelmi előírásoknak megfelelően szilárd betonburkolatot alakítottunk ki, amelyet alászigeteltünk, illetve csurgalékvígyűjtő rendszert és talajvízfigyelő monitoring kutakat helyeztünk el. Működésünk során minden technológiát a multiliftes megoldásokhoz igazítunk, így a hulladékok kezelése nagymértékben leegyszerűsödik, a konténerbe betárolt hulladék abban kezelhető. A speciális konténerekhez tartozik a megfelelő számítógépes vezérlésű levegőztető, takaró illetve locsoló rendszer. A komposztálási technológia alkalmas a vegyes kommunális hulladékok szervesanyag-tartalmának hatékony csökkentésére is, amely a komposztálás tapasztalatain alapuló zárt, levegőztetett stabilizálási eljárást jelent. Ez egy rugalmas, mobil rendszer, amely 30-40%-os tömegcsökkenést, 40-50%-os térfogatcsökkenést biztosít a stabilizálásnak köszönhetően. A bomlási folyamatoktól mentes, stabil maradék hulladék felhasználása a lerakóban történő ártalmatlanítással történhet, illetve égetőműben, mint magas fűtőértékű másodlagos tüzelőanyag használható fel. A komposztáló telep három területi egységből áll előkezelő tér, komposztáló tér, utókezelő tér. Az előkezelő térben történik a szerves hulladékok homogenizálása, aprítása, előkezelése. A komposztáló térben megy végbe a tényleges érlelés, és itt kerül felépítésre a prizma. Az utókezelő térben pedig a folyamat végén esetlegesen szükséges utómunkákat végeznek (rostálás, aprítás stb.).

5 A konténerekben átvett zöldhulladékot, és a biológiailag könnyen bomló hulladékot, a beszállítás után, az erre a célra kialakított, HDPE (közepes- és nagysűrűségű polietilén) fóliával szigetelt, betonozott, három oldalról 2 m magas fallal körülvett előkezelő térre helyezzük le. Itt történik a továbbiakban a hulladék aprítása, homogenizálása. A hulladék, telepre történő beérkezése után az előkezelő téren csak az előbb leírtak elvégzésének ideére kerül tárolásra. A komposztálandó alapanyagot szükségesetén aprítógéppel kívánt méretűre aprítjuk, illetve nedvesítjük (optimális 40-60%), és megfelelő struktúraanyaggal keverjük. A biológiai folyamat gyorsítása érdekében a már lebontott frakciókból visszakeverés történik, ezen kívül a kezeléshez egyéb idegen anyagok keverése (oltóanyag, segédanyag stb.) nem szükséges. Ezt követően vontatott gépegységgel, szerves trágyaszóróval keverjük össze az adott anyagokat A komposztálótér szigetelt, előírásoknak megfelelő szilárd burkolatú, a keletkező csurgalékvíz összegyűjtését szolgáló kiépített rendszerrel.a csurgalékvizet vízzáróan kialakított gyűjtőmedencében kell összegyűjteni és azt a komposzálandó hulladék nedvesítésére, kell felhasználni. Szennyvíztisztító telepre csak a csurgalékvíz fölös mennyisége szállítható, amely a komposztálási folyamatban nem hasznosítható fel. A homogenizált nyersanyagot homlokrakodóval trapéz keresztmetszetű, hosszan elnyúló alakzatba, prizmába rakjuk, amely mérete a komposztálandó anyag mennyiségétől függ, de maximum 3 méter magas, szélessége maximálisan 11 méter, hosszúsága 30 méter lehet. A prizma felrakása után a levegőztetés irányításához szüksége hőmérséklet és oxigéntartalom mérő szondákat kell elhelyezni. A hőmérőszondát merőlegesen, az oxigénmérőt 45 -os szögben kell az anyagba helyezni, hogy a kondenzcseppek képződése ne befolyásolhassa az oxigénszondával mért adatokat. A levegőztetés alapvető fontosságú a szerves hulladékok gyors, szagmentes lebontásához, újrahasznosításához. A felrakott és szondával ellátott prizmák háromrétegű féligáteresztő fóliafedést kapnak. Az érlelés időtartama max. 2-3 hónap, mely időszak alatt a prizmákat az eleinte kéthetente, majd ezt követően havonta egyszer átforgatjuk. A nagy sebességű első szakasz jellemzője a nagy mennyiségű oxigén-felhasználás, termofil hőmérséklettartomány s a bontható anyagok gyors elbomlása az egyidejű jelentősebb szaghatás jelentétében. A második fázis a komposzt érlelése. Ebben a szakaszban már alacsonyabb a hőmérséklet, kisebb az oxigénfelvétel sebessége, és nem jelentkezik szagprobléma. Az érlelés során bomlanak le a különösen nehezen bontható szerves anyagok, valamint amelyek valamilyen ok miatt (tápanyaghiány, kisebb hőmérséklet, szárazabb környezet) nem tudtak az első szakaszban lebomlani. Ekkor kiegyenlítődik a rendszer mikroorganizmus állománya, amely a kompost érlelésében játszik fontos szerepet. végső folyamatként történik a komposzt rostálása, amivel az idegenanyagokat és a le nem bomlott szerves hulladékokat választhatjuk ki, így jó minőségű homogén komposztot állíthatunk elő. A komposztálási folyamat ellenőrzése, a mindenkori telepvezető feladata, valamint a felelős személy az ezzel a munkával megbízott vezető.. A komposztált anyag mindaddig hulladéknak tekinthető és as EWC kóddal, illetve előírástól eltérő minőségű komposzt megnevezéssel sorolandó be mindaddig, amíg ki nem elégíti a fogaloba hozatali engedélyban előírtakat, illetve annak hiányában mindaddig, amíg mezőgazdasági hasznosításra vagy hulladéklerakón takaróföldként felhasználásra nem kerül.

6 Az olajos hulladékok elszállítását, kezelését az alábbi cégek részére végezzük: Mátrai Szénbánya; Mert Rt.; Bükkábrányi Szénbánya; Gyöngyösi Szénbánya. A zsákolást alkalmazottaink végzik a partner cégek telephelyén, egy saját tulajdonban lévő zsákoló berendezéssel. A Lindegáz Rt.-től szállított karbitsalak kezelésére telepítettünk egy saját technológiát, melynek során a karbitsalak bekeveréssel ártalmatlanítható. Kedvező kapcsolatokat alakítottunk ki a hulladék égetőkkel. Partnereink ezen a területen: Tiszaújvárosi égető; (Ecomissio Kft) Dorogi hulladékégető, ahonnan az Új Depónia Környezetvédelmi Kft.-nek a saját termelésükben keletkező szállóport szállítjuk. Partenerink közt tudhatjuk még a szombathelyi Megoldás Kft.-t mint a helyi hulladékégető üzemeltetőjét. Kapacitásunk jellemzője, hogy Borsod megyében Tiszaújváros hulladékának 90%-át szállítjuk. Az Új Depónia Kft. azon kapacitását, amelyet saját járműveikkel nem tudnak elvégezni szintén vállalkozásunk bonyolítja. Miskolcon, mint megyeszékhelyen és cégünknek otthont adó városban, messzemenőkig az egyik legjobb kapcsolatot tudtuk kialakítani Miskolci Városgazda Kht.-vel. A városfenntartás során keletkező zöld nyesedék (vágott fű ill.gally) mint komposztálható alapanyagot, 2008 év elejétől vesszük át és komposztáljuk az igényeknek megfelelően kibővített és a mai elvárásoknak is megfelelő és korszerű komposztáló területen. A zöld hulladék a bomlási folyamatot követően rekultivációs területekre szállítjuk takaró-fedő rétegként, ezáltal elősegítve a terület mihamarabbi természetbe való visszailleszkedését. Főbb beszerzési források: Új Depónia Kft.; Ecomissió Kft.; Hungaropec Rt.; ÉMK Kft.; A.K.S.D. Kft.,Miskolci Városgazda Kht, Főbb értékesítési területeink, fontosabb megrendelőink: Ecomissió Kft.; MERT Rt.; Kristály 99 Kft.; Öko 2000 Kft.; Megoldás Kft.; Új Depónia Kft., Miskolci Városgazda Kht, DAM 2004 Kft, Arcus Center Kft, Guardian Orosháza Kft

7 A kereslet igényeinek megfelelően 2005-ben elkezdtük az un. abroll konténerek gyártását. Jelen pillanat m 3 -es szabványkonténerek teszik ki a fő megrendelési vonalat, de egyedi igényeknek megfelelően is gyártunk konténereket. A konténerek a Műszaki Biztonsági Felügyelőség által engedélyezett és jóváhagyott, az ADR előírásainak megfelelő minőségben készülnek. Ezen ponton megjegyezendő, hogy a 2005-ben érvénybe lépett jogszabályoknak megfelelően, közúti forgalomban ADR-es árut ill. hulladékokat csak az előírásoknak megfelelő és minősített konténerekben szabad szállítani. Az általunk gyártott konténerek teljes egészében kielégítik ezen jogszabályban előírt előírásokat. A szélesebb szolgáltatási paletta növelése végett gyártunk még 5-7 m 3 -es ún. láncos kis konténereket is, melyek a hagyományos kommunális hulladékszállító konténereknek felelnek meg. Mivel nem csak a szilárd halmazállapotú hulladékokkal találkozhatunk a szállítások során, hanem a folyékony szennyvizek és egyéb folyadékok ill. zagyszerű anyagokkal is, melyeket az ártalmatlanításhoz úgyszintén el kell szállítani, ezért elkezdtük a mobil tartányok gyártását, multiliftes kivitelezésben. A tartányok kivitelezése a szállítandó anyagokat figyelembe véve kerül legyártásra, melynél szintén fontos szerepet játszik a megrendelő kérése és igénye. A Special Transz Kft. alapvető célja, hogy ügyfeleinkkel hosszú távú, kölcsönös elégedettségen és bizalmon alapuló kapcsolatot tudjunk kialakítani - a MINŐSÉG, a BIZTONSÁG, illetve a MEGBÍZHATÓSÁG folyamatos szem előtt tartása mellett - állandó megújulással, korszerű, hatékony irányítással, gazdálkodással, valamint vezetési módszerek alkalmazásával egyre javuló eredmények realizálásával, partnerei változó igényeinek maximális kielégítésével a hagyományos piachoz hasonlóan a szállítmányozási és hulladékátvevő piacnak is egyik meghatározó szereplője lehessen.

8

9

10

11

Közszolgáltatói hulladékgazdálkodási terv

Közszolgáltatói hulladékgazdálkodási terv Szelektív Hulladékhasznosító és Környezetvédelmi Kft. H-2194 Tura, Hrsz.: 0272/7, Pf.: 23 Tel.: 06-30-222-6305 Közszolgáltatói hulladékgazdálkodási terv Galgahévíz, Tura, Vácszentlászló és Zsámbok településeken

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2009.(IX.04.) és a 16/2009.(IX.29.) rendeletével módosított

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2009.(IX.04.) és a 16/2009.(IX.29.) rendeletével módosított Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2009.(IX.04.) és a 16/2009.(IX.29.) rendeletével módosított 2/2006. (II. 10.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodási tervről Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE 2011-2016

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE 2011-2016 ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE 2011-2016 1 Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 4 2. A TERVKÉSZÍTÉS ÁLTALÁNOS ADATAI... 5 3. RÉSZLETESEN VIZSGÁLT TELEPÜLÉSI HULLADÉKÁRAMOK...

Részletesebben

BABÓT KÖZSÉG HELYI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE

BABÓT KÖZSÉG HELYI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE BABÓT KÖZSÉG HELYI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE 2004 2008 EGYEZTETÉSI ANYAG 2004. december 2000. évi XLIII. Tv. és a 126/2003. (VIII.15.) Korm. rendeletek alapján készítette: a Kis-Rábamenti Önkormányzatok

Részletesebben

Jóváhagyta: Valkai György ügyvezető igazgató SZÁKOM Kft. 2013. május hó. szb_kozszolg11 2014. 02. 12.

Jóváhagyta: Valkai György ügyvezető igazgató SZÁKOM Kft. 2013. május hó. szb_kozszolg11 2014. 02. 12. Közszolgáltatói hulladékgazdálkodási terv Jóváhagyta:.. Valkai György ügyvezető igazgató SZÁKOM Kft. 2013. május hó szb_kozszolg11 2014. 02. 12. Tartalom: 1 Általános információk... 3 1.1 A szervezet főbb

Részletesebben

FELSŐ TISZA VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

FELSŐ TISZA VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Ügyszám: Ügyintéző: FELSŐ TISZA VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 4400 Nyíregyháza, Kölcsey F. u. 12-14. : Pf.:246, : (42) 598-930, Fax: (42) 598-941, E-mail: ftvkvf_ugyfszolg@ftvktvf.kvvm.hu

Részletesebben

Inárcs Község Önkormányzata 7/2007. (IV. 26.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodási tervről

Inárcs Község Önkormányzata 7/2007. (IV. 26.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodási tervről Inárcs Község Önkormányzata 7/2007. (IV. 26.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodási tervről Inárcs Község Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 48. alapján, a hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város hulladékgazdálkodási terve 2003-2008.

Békéscsaba Megyei Jogú Város hulladékgazdálkodási terve 2003-2008. ERBO-PLAN Mérnöki Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Székhely: 5700 Gyula, Hold. u. 10. Iroda: 5700 Gyula, Munkácsy u. 21. tel/fax: 66/561 940 80/2004. Békéscsaba Megyei Jogú Város hulladékgazdálkodási

Részletesebben

1/31 oldal TARTALOMJEGYZÉK

1/31 oldal TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános bevezető... 3 1.1. A beszámoló jogszabályi indoka... 3 1.2. A beszámoló célja... 3 1.3. A Helyi Hulladékgazdálkodási terv felülvizsgálatának szempontjai... 3 2. A tervkészítés

Részletesebben

o FKF FOVAROBI -

Részletesebben

CSONGRÁD VÁROS ÉS KISTÉRSÉGE (FELGY

CSONGRÁD VÁROS ÉS KISTÉRSÉGE (FELGY CSONGRÁD VÁROS ÉS KISTÉRSÉGE (FELGYŐ, TÖMÖRKÉNY, CSANYTELEK) HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVÉNEK FELÜLVIZSGÁLATA 2009 BESZÁMOLÓ KÉSZÜLT:: A CSONGRÁDII KIISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÍTETTE::

Részletesebben

HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV

HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV Készítette: A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV HOSSZÚPÁLYI MIKROTÉRSÉG (Hosszúpályi Monostorpályi - Hajdúbagos) Hosszúpályi Monostorpályi Hajdúbagos Vonatkoztatási időszak: 2005-2010.

Részletesebben

HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV

HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV Készítette: A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV LÉTAVÉRTES MIKROTÉRSÉG (Létavértes Bagamér Álmosd - Kokad) Létavértes Bagamér Álmosd Kokad Vonatkoztatási időszak: 2005-2010. év Létavértes

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL. ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. június 25-EI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL. ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. június 25-EI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft. közszolgáltatói hulladékgazdálkodási terve

A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft. közszolgáltatói hulladékgazdálkodási terve A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft. közszolgáltatói hulladékgazdálkodási terve 2013.-2016. Hajdúböszörmény, 2013. május Tartalom 1.Tartalomjegyzék... 1 2. Bevezetés... 2 3. A tervkészítés általános adatai...

Részletesebben

HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV

HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV Készítette: A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV DERECSKE MIKROTÉRSÉG (Derecske Sáránd Mikepércs Konyár) Derecske Sáránd Mikepércs Konyár Vonatkoztatási időszak: 2005-2010. év Derecske

Részletesebben

Hogyan létesítsünk hulladékudvart? - a HuMuSz segédanyaga önkormányzatoknak -

Hogyan létesítsünk hulladékudvart? - a HuMuSz segédanyaga önkormányzatoknak - Hogyan létesítsünk hulladékudvart? - a HuMuSz segédanyaga önkormányzatoknak - 2009 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1. Mikor, hol érdemes hulladékudvart létesíteni?... 4 2. Mit érdemes hulladékudvarban

Részletesebben

Tartalomjegyzék...2 Előszó...3 A BÜCHL HUNGARIA Kft. bemutatása...5 Cégtörténet...5 Tevékenységi körök...6 Szervezeti felépítés...

Tartalomjegyzék...2 Előszó...3 A BÜCHL HUNGARIA Kft. bemutatása...5 Cégtörténet...5 Tevékenységi körök...6 Szervezeti felépítés... Környezetvédelmi nyilatkozat BÜCHL HUNGARIA Kft. 2007 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2 Előszó...3 A BÜCHL HUNGARIA Kft. bemutatása...5 Cégtörténet...5 Tevékenységi körök...6 Szervezeti felépítés...8

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2006. (III.13.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodási tervről. I. Fejezet 1.. II.

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2006. (III.13.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodási tervről. I. Fejezet 1.. II. Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2006. (III.13.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodási tervről Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel

A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY KEOP-1.1.1/C/13 2013. augusztus 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Összefoglaló...5 2. Háttér, környezet...8

Részletesebben

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Kollégák!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Kollégák! B E V E Z E T Ô Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Kollégák! Eltelt az elsô év a BIOHULLADÉK MAGAZIN életében, amely hála az Önök konstruktív hozzáállásának, segítôkész visszajelzéseinek és elôremutató

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE

SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE PROGRESSIO Mérnöki Iroda Kft Központ: 1125 Budapest, Galgóczy köz 6/C fsz. 3. Iroda: 8000 Székesfehérvár, Távírda u. 2/A. Tel: 06-22-503-214, Fax: 06-22-503-215 Mérnöki Iroda Kft. E-mail: iroda@progressio.hu

Részletesebben

Pásztói Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft. Közszolgáltatói hulladékgazdálkodási terve 2013.

Pásztói Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft. Közszolgáltatói hulladékgazdálkodási terve 2013. Pásztói Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft. Közszolgáltatói hulladékgazdálkodási terve 2013. 1 Tartalomjegyzék I. Előzmények... 3 II. Közszolgáltató bemutatása... 3 III. Közszolgáltatási terület

Részletesebben

Közszolgáltatási Hulladékgazdálkodási Terv 2013.

Közszolgáltatási Hulladékgazdálkodási Terv 2013. Közszolgáltatási Hulladékgazdálkodási Terv 2013. Szervezet neve: Kaposvári Városgazdálkodási Zártkörűen működő Részvénytársaság Címe: 7400 Kaposvár, Cseri u.16. Cégjegyzékszáma: 14-10-300008 Adószáma:

Részletesebben

TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKGAZDÁLKODÁS MAGYARORSZÁGON ÉS EGERBEN, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉSRE

TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKGAZDÁLKODÁS MAGYARORSZÁGON ÉS EGERBEN, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉSRE BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR GAZDASÁGDIPLOMÁCIA ÉS NEMZETKÖZI MENEDZSMENT SZAK Nappali tagozat Európai Kapcsolatok szakirány TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKGAZDÁLKODÁS MAGYARORSZÁGON

Részletesebben

Beszámoló Szentes Város települési szilárdhulladék-kezelési közszolgáltatás és köztisztaság helyzetének értékeléséhez

Beszámoló Szentes Város települési szilárdhulladék-kezelési közszolgáltatás és köztisztaság helyzetének értékeléséhez Beszámoló Szentes Város települési szilárdhulladék-kezelési közszolgáltatás és köztisztaság helyzetének értékeléséhez A szelektív hulladékgyűjtés hatékonyságának, a már lerakott és a képződő hulladékok

Részletesebben

Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar. Vezetéstudományi Intézet

Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar. Vezetéstudományi Intézet Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Vezetéstudományi Intézet Minőségirányítási fejlesztések a Bodrogkeresztúri Regionális Hulladékkezelő Központban Keresztény Natália 2013. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS...

Részletesebben

Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség Kirendeltsége, Gyula 5700 Gyula, Megyeház u. 5-7.

Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség Kirendeltsége, Gyula 5700 Gyula, Megyeház u. 5-7. Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség 4025 DEBRECEN, HATVAN U. 16. LEVÉLCÍM: 4001 DEBRECEN. Pf. 27. E-MAIL: tiszantuli@zoldhatosag.hu TELEFON: 52-511-000 TELEFAX: 52-511-097 Tiszántúli

Részletesebben

GYŐRI HULLADÉKÉGETŐ KFT KÖRNYEZETVÉDELMI JELENTÉS 2011

GYŐRI HULLADÉKÉGETŐ KFT KÖRNYEZETVÉDELMI JELENTÉS 2011 GYŐRI HULLADÉKÉGETŐ KFT KÖRNYEZETVÉDELMI JELENTÉS 211 KÉSZÍTETTE: Vargáné Matláry Eleonóra KIR vezető 212.január 1 1. A Győri Hulladékégető Kft. minőség és Környezetpolitikája. A GYŐRI HULLADÉKÉGETŐ KFT.

Részletesebben

A MAKÓI KISTÉRSÉG HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE 2004-2010.

A MAKÓI KISTÉRSÉG HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE 2004-2010. A MAKÓI KISTÉRSÉG HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE 2004-2010. KÉSZÍTETTE TERRA STUDIO KFT. 2004. november A MAKÓI KISTÉRSÉG HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERVE készítette a Terra Studio Kft. 1094 Budapest, Angyal u.

Részletesebben