ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére"

Átírás

1 INFOKOMMUNIKÁCIÓÉRT FELELŐS KORMÁNYBIZTOS XIX- / /2010. ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére Az integrált ügyintézési és tájékoztatási pont kialakításáról, működtetéséről, valamint az arra kötelezett szervekkel való együttműködés rendjéről Budapest, február

2 2 A Kormány /2009. (.) Korm. r e n d e l e t e Az integrált ügyintézési és tájékoztatási pont kialakításáról, működtetéséről, valamint az arra kötelezett szervekkel való együttműködésének rendjéről A Kormány a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló évi LXXVI. törvény 53. b), c) és d) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az Alkotmány 35. (1) bekezdés b) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya 1. (1) A szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szolgtv.) szerinti integrált ügyintézési és tájékoztatási pont kialakításához és működtetéséhez szükséges információkat, tájékoztatókat és elektronikus űrlapokat e rendelet szabályai szerint kell kidolgozni, naprakészen tartani, rendelkezésre bocsátani és közzétenni. 2. E rendelet alkalmazásában: Értelmező rendelkezések a) központi elektronikus szolgáltató rendszer működtetője: az elektronikus közszolgáltatás működtetéséről szóló kormányrendeletben kijelölt, az elektronikus közszolgáltatás megvalósítását, - ide értve az integrált ügyintézési és tájékoztatási pontot - a központi elektronikus szolgáltató rendszeren lehetővé tevő, a közszolgáltatásokat összehangoló közigazgatási szerv; b) központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelője: a kormány által az elektronikus közszolgáltatásról szóló törvény (a továbbiakban: Ekszt.) felhatalmazása alapján az elektronikus közszolgáltatás működtetéséről szóló kormányrendeletben a központi rendszerben kezelt adatok kezelésére kijelölt közigazgatási szerv; c) élethelyzet: a tájékoztatást igénylő személyre (vállalkozó) az adott időpontban jellemző, a tájékoztatás szempontjából releváns körülmények és egyéni célkitűzések összessége.

3 3 Az integrált ügyintézési és tájékoztatási pont kialakítása és működtetése 3. (1) Az integrált ügyintézési és tájékoztatási pont a Szolgtv a (1) bekezdésének megfelelően működtetett, az igénybe vevő élethelyzetén alapuló, tevékenységek szerint tagolt tájékoztatási és ügyintézési szolgáltatást elérhetővé tevő felület. (2) Az integrált ügyintézési és tájékoztatási pont szolgáltatásaihoz kapcsolódóan a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (a továbbiakban: KEK KH) a következő feladatokat látja el: a) támogatást nyújt a tájékoztatók adattartalmát biztosító szervek részére; b) koordinálja a tájékoztatásokkal összefüggően felmerült változások átvezetésének folyamatát; c) támogatást nyújt az e rendelet szerinti tájékoztatók és űrlapok technikai kialakításához a kötelezett minisztériumok részére; d) a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóságok által a részére átadott információk alapján közzéteszi a szolgáltatókkal kapcsolatos egyes nyilvántartások elérhetőségét; (3) Az integrált ügyintézési és tájékoztatási pont működtetője az e rendelet hatálya alá tartozó szervek részére az e rendelet szerinti, adattovábbítást is igénylő egyes feladataik ellátásához elektronikus űrlapot tesz közzé. (4) Az integrált ügyintézési és tájékoztatási pont működtetését a közigazgatási informatikáért felelős miniszter felügyeli. 4. (1) E rendelet alkalmazása során szolgáltatási tevékenységgel összefüggő ügyekben gyakorlati segítség nyújtásával foglalkozó szervezeteknek azokat a szervezeteket kell tekinteni, amelyeket jogszabály ilyen tevékenység ellátására kötelez, illetve amely adatait közzététel céljából elektronikus űrlapon a központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelője részére megküldi. (2) Az (1) bekezdés szerinti szervezetek az erre rendszeresített elektronikus űrlapon angol és magyar nyelven bejelentik a) a szervezet nevét, címét, elérhetőségeit, b) a szervezet szakmai működésének terjedelmét, a támogatott területeket, témaköröket, c) a szervezet ügyfélfogadási rendjét, d) az ügyfelek számára nyújtott gyakorlati segítség formáját, terjedelmét, e) amennyiben e tevékenységük jogszabályi kötelezettségből ered, az ezt szabályozó jogszabályi rendelkezéseket. f) az e) pontba nem tartozó szervezetek egy, a vállalt támogatási területen működő országos szakmai vagy érdekképviseleti szervezet ajánlását.

4 4 (3) A központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelője a (2) bekezdés szerinti adatokat benyújtó segítségnyújtó szervezetek (2) bekezdés a)- e) pontjai szerinti adatait közzéteszi az integrált ügyintézési és tájékoztatási felületen. (4) Az e szerint közzétett segítségnyújtó szervezet (2) a)-e) pontban felsorolt adataiban történő változást a központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelője számára bejelenti. (5) A segítségnyújtó szervezet adatait a központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelője törli a közzétételi listából, amennyiben a) a szervezet közhiteles nyilvántartásban szereplő képviselője ezt kéri; b) a szervezet megszűnt, c) a szervezetet felügyeleti szerv, vagy bíróság eltiltotta e tevékenység ellátásától. (6) Amennyiben a központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelőjének a (2) bekezdés szerinti adatokban történt változás tudomására jut, tájékozódás céljából megkeresi az érintett szervezetet, amennyiben pedig az megszűnt, a felügyeletét ellátó, illetve működési nyilvántartást vezető szervet. A szolgáltatási tevékenység megkezdéséhez és folytatásához kapcsolódó tájékoztatási kötelezettség általános szabályai 5. (1) A Szolgtv. 31. (1) bekezdésének a) pontja, valamint a (2) bekezdés szerinti általános és ügyspecifikus tájékoztatást, a 31. (1) bekezdésének b) pontja szerinti ügyintézési lehetőséget, valamint a 31. (1) bekezdésének c) pontja szerinti nyilvántartásokhoz való hozzáférést az integrált ügyintézési és tájékoztatási pont működtetője a központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelőjével és a Szolgtv ában erre kötelezetett szervekkel együttműködve, az e rendelet szerinti tartalmú, szolgáltatási tevékenységek szerint rendszerezett, hiteles, naprakész tájékoztatók és elektronikus űrlapok, valamint a Szolgtv. szerinti nyilvántartások elérhetőségének integrált ügyintézési és tájékoztatási ponton történő közzétételével valósítja meg. (2) A Szolgtv. szerint az integrált ügyintézési és tájékoztatási pont működtetőjével együttműködésre kötelezett szervezet e kötelezettségéből eredő adatszolgáltatása során az elektronikus közszolgáltatás működtetésére és igénybevételére vonatkozó szabályok szerint felel az általa továbbított információk naprakészségéért és pontosságáért. (3) Az e rendelet szerinti tájékoztatás megvalósítása során az együttműködő szervezetek csak az e rendeletben rögzített szabályok szerint előállított és karbantartott tájékoztatók előállításával és az adatkezelő rendelkezésére bocsátásával tehetnek eleget kötelezettségüknek. E rendelkezést kell alkalmazni a szolgáltatókkal, illetve szolgáltatás igénybevevőkkel történő kapcsolattartás során alkalmazott elektronikus űrlapok tekintetében is. Saját honlapjukon vagy más módon csak kiegészítő tájékoztatást nyújthatnak.

5 5 (4) Az integrált ügyintézési és tájékoztatási pont működtetője az elektronikus közszolgáltatás működtetésének szabályait és biztonsági követelményeit rögzítő jogszabályok szerint felel a szolgáltatások és az erre kötelezett szervek által biztosított tájékoztatók, elektronikus űrlapok folyamatos elérhetőségéért, megjelenítéséért. (5) E rendelet szerinti feladataik ellátása során az integrált ügyintézési és tájékoztatási pont működtetője, és a központi elektronikus szolgáltató rendszer üzemeltetője és adatkezelője tevékenységével elősegíti a hatósági eljárások lefolytatását, de azoknak nem résztvevője. 6. (1) A közigazgatás-fejlesztésért felelős miniszter gondoskodik az alábbi témakörökben legalább angol és magyar nyelvű általános tájékoztatók e rendeletnek megfelelő elkészítéséről, naprakészen tartásáról és központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelője részére való továbbításáról: a) a szolgáltatók és az igénybe vevők részére a szolgáltatási tevékenység megkezdésével vagy folytatásával összefüggő jogsérelem esetén általában igénybe vehető jogorvoslati lehetőségekről, valamint a szolgáltatási tevékenységgel összefüggésben felmerülő jogviták tekintetében általában rendelkezésre álló egyéb vitarendezési módokról; b) a szolgáltatók és az igénybe vevők részére a szolgáltatási tevékenység megkezdésével vagy folytatásával összefüggő hatósági eljárások általános szabályairól, valamint a hatósági eljárásokban az ügyfelet és a hatóságot általánosan megillető jogokról és terhelő kötelezettségekről; c) a szolgáltatási tevékenység megkezdésével vagy folytatásával összefüggő hatósági eljárások keretében elvégezhető általános eljárási cselekményekről, azok megnevezéséről, céljáról, lebonyolításuk előfeltételeiről, végrehajtásuk menetéről, szabályairól, végrehajtásukat szabályozó jogszabályokról, valamint a végrehajtásuk során alkalmazandó elektronikus űrlapokról (2) A közigazgatás-fejlesztésért felelős miniszter gondoskodik a szolgáltatási tevékenység megkezdésével vagy folytatásával összefüggő hatósági eljárások keretében elvégezhető évi CXL. törvény szerinti általános, több eljárásban, eljárás típusban azonos eljárási cselekmények elvégzéséhez szükséges elektronikus űrlapok és azok kitöltési útmutatói legalább angol és magyar nyelvű elkészítéséről, naprakészen tartásáról és átadja a központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelőjének. (3) A köziratok kezelésének szakmai irányításáért felelős miniszter gondoskodik az ügyfelek és az adatszolgáltató szervek, illetve a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóságok részére iratot beküldők ügyeik állásáról való tájékozódásához és annak megválaszolásához szükséges, legalább angol és magyar nyelvű elektronikus űrlapok és kitöltési útmutató e rendeletnek megfelelő elkészítéséről, naprakészen tartásáról és átadja a központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelőjének. (4) A szociális és munkaügyi miniszter, valamint a gazdaságpolitikáért felelős miniszter gondoskodik a Szolgtv a (2) bekezdésének a)- c) pontjaiban rögzített tartalmú tájékoztatás elkészítéséről, naprakészen tartásáról és átadja a központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelőjének. (5) A központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelője legalább angol és magyar nyelven elkészíti, naprakészen tartja és az integrált ügyintézési és tájékoztatási felületen közzéteszi a) a szolgáltatási tevékenység megkezdésével és folytatásával összefüggő általános, nem tevékenységi kör specifikus szolgáltatói élethelyzet típusok struktúráját és leírását;

6 6 b) az élethelyzetek kiválasztását elősegítő strukturált kérdéseket és a kérdésekre adható válaszokat és azok értelmezését; c) az ágazati szabályozásért felelős minisztériumok tájékoztatása alapján a szolgáltatási tevékenység megkezdésével és folytatásával összefüggésben lefolytatandó eljárásokban jogszabályi előírás alapján hatáskörrel rendelkező szervezetek, illetve szervezettípusok listáját; (6) Az integrált ügyintézési és tájékoztatási pont működtetője legalább angol és magyar nyelven elkészíti, naprakészen tartja és az integrált ügyintézési és tájékoztatási felületen közzéteszi a) az elektronikus űrlapokhoz csatolandó dokumentumok lehetséges formátumairól, b) az alkalmazható elektronikus aláírások listájáról, c) a központi elektronikus szolgáltató rendszer működésének és felépítésének általános jellemzőiről, d) az ügyfélkapu és a hivatali kapu létrehozásának, a létrehozás feltételeinek részleteiről szóló tájékoztatókat. A szolgáltatási tevékenység megkezdéséhez és folytatásához kapcsolódó tájékoztatás formai és tartalmi követelményei 7. (1) A törvény által előírt, ügyspecifikus engedélyezési, bejelentési, valamint a szolgáltatási tevékenységgel összefüggő hatósági nyilvántartásokból való adatigénylési eljárásokra vonatkozó tájékoztatókat legalább angol és magyar nyelven a szabályozásért felelős minisztérium készíti el, tartja naprakészen és továbbítja közzétételre a központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelőjének. A tájékoztató legalább a következőket tartalmazza: a) az eljárás vonatkozó jogszabályok szerinti megnevezését; b) az eljárás lefolytatására hatáskörrel rendelkező szervezet, szervezettípus megnevezését, illetve hatáskör gyakorlásának átruházása esetén a ténylegesen eljáró szerv megnevezését; c) az eljárás jogszabály szerinti célját, indokát, lehetséges eredményeit; d) az eljárás lehetséges szereplőinek körét, azok jogi státuszát; e) meghatározott tevékenységi körökhöz kapcsolódó eljárások esetében azon szolgáltatási tevékenységek jogszabály szerinti leírását, amelyek megkezdéséhez, vagy folytatásához az eljárás lebonyolítására szükség van; f) meghatározott tevékenységi körökhöz kapcsolódó eljárások esetében azon TEÁOR, illetve szakmakód szerinti tevékenységi körök felsorolását, amelyekbe az eljárást szabályozó jogszabályban meghatározott, eljárás hatókörébe tartozó szolgáltatási tevékenységek besorolhatóak;

7 7 g) az 6. (5) b) pont szerint közzétett élethelyzetek közül azok meghatározását, amelyek esetében az ügyfélnek az eljárás lebonyolítására szüksége van; h) azon előzetes eljárások és előfeltételek meghatározását, amelyekre, illetve amelyek eredményeire szükség van az eljárás megindításához vagy lebonyolításához; i) az eljárás ügymenetének ügyfél és hatóság oldali ügyintézési lépéseinek a leírását; j) az eljárásra vonatkozó olyan jogokat és kötelezettségeket, feltételeket meghatározó szabályokat, amelyek a hatósági eljárás általános szabályaitól eltérnek; k) az eljárás során az elektronikus kapcsolattartás mellett alkalmazható egyéb kapcsolattartási formákat; l) az eljárás megindításához szükséges (elektronikusan és hagyományosan is benyújtható) elektronikus űrlapok felsorolását és fellelhetőségét; m) az eljárás megindítására irányuló kérelemhez jogszabály által előírt csatolandó mellékleteket, és azok benyújtási eseteit, csatolási módját és formátumát; n) az eljárás során megfizetendő illetékek és igazgatási szolgáltatási díjak összegét, valamint a megfizetés módjait; o) az eljárás során az ügyfélre, az eljáró hatóságra és egyéb közreműködőkre vonatkozó határidőket és meghosszabbításuk jogszabályban biztosított eseteit; p) az eljáráshoz kapcsolódó jogorvoslati, döntés felülvizsgálati lehetőségeket, kezdeményezésük módját, az azokban illetékes hatóságok megnevezését; q) az eljárás során alkalmazott jogszabályok felsorolását (illetve hivatkozást a jogszabályokra, beleértve az ágazati jogszabályokat és az egyéb vonatkozó, illetve háttér jogszabályokat is.); (2) A szabályozott szolgáltatási tevékenységek esetében az (1) bekezdésen túlmenően a szabályozásért felelős minisztérium az (1) bekezdés szerinti feltételekkel készíti el, tartja naprakészen és továbbítja közzétételre a központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelőjének: a) a szabályozott szolgáltatási tevékenység jogszabály szerinti megnevezését; b) a szabályozott szolgáltatási tevékenység gazdasági tevékenységek egységes osztályozási rendszerében meghatározott tevékenységi körbe sorolását; c) amennyiben a szabályozott szolgáltatási tevékenység képesítéshez kötött, a tevékenység végzéséhez szükséges képesítést; d) amennyiben a szabályozott szolgáltatási tevékenység szabályozott szakma, azoknak a szakmai szervezetnek vagy testületnek a megnevezését és elérhetőségeit, amelynek a szolgáltatásnyújtót nyilvántartásba kell vennie;

8 8 e) amennyiben a szabályozott szolgáltatási tevékenység szakmai biztosítékhoz kötött tevékenység, a tevékenységvégzéshez szükséges szakmai biztosítékot, illetve az azzal szemben támasztott követelményeket. A szolgáltatási tevékenység megkezdéséhez és folytatásához kapcsolódó űrlapok közzététele 8. (1) A szolgáltatás ágazati szabályozásáért felelős minisztériumok kötelesek az ágazatuk tekintetében a szolgáltatási tevékenység megkezdésével és folytatásával összefüggésben lefolytatandó eljárások ügyfél általi kezdeményezéséhez, a szolgáltatási tevékenységgel összefüggő hatósági nyilvántartásokból való adatigénylés végrehajtásához szükséges, a központi elektronikus szolgáltató rendszeren továbbítható elektronikus űrlapokat, valamint azok kitöltési útmutatóját az elektronikus közszolgáltatás működtetéséről szóló kormányrendelet előírásainak megfelelően előállítani, naprakészen tartani, valamint a központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelőjének átadni. A szolgáltatási tevékenység megkezdéséhez és folytatásához kapcsolódó egyes adatszolgáltatási kötelezettségekről és teljesítésének módjáról 9. (1) Az Szolgtv. 33. szerinti szervezetek kötelesek a központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelőjének bejelenteni, és naprakészen tartani, valamint a tervezett változásokat legalább két héttel előre jelezni: a) a szerv, illetve a szerv illetékes területi, helyi szervei hatáskörrel rendelkező szervezetek, illetve szervezettípusok alá rendelését; b) a szerv, illetve a szerv illetékes területi, helyi szervei illetékességi területét; c) a szerv, illetve a szerv illetékes területi, helyi szervei elektronikus űrlapok megcímzéséhez szükséges adatait; d) a szerv, illetve a szerv illetékes területi, helyi szervei elérhetőségi adatait (címe, rendszeres kapcsolattartásra szolgáló levelezési címe, telefonszáma, telefax száma, elektronikus levelezési címe, internetes oldala); e) a szerv, illetve a szerv illetékes területi, helyi szervei egyes eljárások intézésével kapcsolatban felvilágosítást adó ügyfélszolgálata elérhetőségi adatait és ügyfélfogadási idejét; f) a szolgáltatási tevékenységgel összefüggő hatósági nyilvántartások megnevezését és azok nyilvános adataihoz való hozzáférést biztosító internetes elérhetőségeket; (2) Az e szerinti bejelentési kötelezettséget a szerveknek az elektronikus közszolgáltatás működtetéséről, valamint az elektronikus közszolgáltatásról és annak igénybevételéről szóló kormányrendeletben rögzített szabályok szerint kell teljesíteniük. A központi elektronikus szolgáltató rendszer adatkezelője gondoskodik a változások haladéktalan közzétételéről.

9 9 Módosuló rendelkezések 10. Az elektronikus közszolgáltatásról és annak igénybevételéről szóló 225/2009. (X. 14.) Korm. rendelet 21. -a az alábbi, (4) bekezdéssel egészül ki: (4) Az ügyeik állásáról elektronikus űrlap benyújtásával tájékoztatást kérő ügyfelek kérésére adott választ az érintett hatósági ügyben eljáró hatóság köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elektronikus űrlap beérkezésétől számított 3 munkanapon belül elektronikusan, a központi rendszer útján az ügyfelek számára megküldeni. 11. E rendelet május 1-én lép hatályba. Záró rendelkezések

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányság 2. Székhely:1063

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitányság

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére INFOKOMMUNIKÁCIÓÓÉRT FELELŐS KORMÁNYBIZTOS XIX- /1/2009 1 ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a közigazgatási hatósági eljárásokban felhasznált elektronikus aláírásokra és az azokhoz tartozó tanúsítványokra,

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során a tervezet koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért az

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat hivatalos honlapjának közzétételi szabályzata I.

Abony Város Önkormányzat hivatalos honlapjának közzétételi szabályzata I. Abony Város Önkormányzat hivatalos honlapjának közzétételi szabályzata I. A szabályzat hatálya Ezen utasítás hatálya a Polgármesteri Hivatal szervezeti egységeire terjed ki. II. Az Önkormányzat honlapjának

Részletesebben

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE. SZEGED 6701 Szeged, Pf Telefon/fax: 06/

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE. SZEGED 6701 Szeged, Pf Telefon/fax: 06/ SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE SZEGED 6701 Szeged, Pf. 408. Telefon/fax: 06/62-549-484 2017.El.II.B.44. A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK - ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN MŰKÖDŐ BÍRÓSÁGOK - SZABÁLYZATA (az I. számú módosítások

Részletesebben

Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete

Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete Közzétételi lista a 2011. évi CXII. törvény 1. melléklete szerinti adattartalommal. I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat

Részletesebben

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA I. Az utasítás hatálya Ezen utasítás hatálya a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona

Részletesebben

a bizalmi felügyelet által vezetett nyilvántartások tartalmáról és a bizalmi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos bejelentésekről

a bizalmi felügyelet által vezetett nyilvántartások tartalmáról és a bizalmi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos bejelentésekről 26/2016. (VI. 30.) BM rendelet a bizalmi felügyelet által vezetett nyilvántartások tartalmáról és a bizalmi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos bejelentésekről Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők 1 ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság 2. Székhely:

Részletesebben

2.2. A hatósági ügyek intézésének rendjével kapcsolatos adatok. Bejelentés köteles és működési engedély köteles kereskedelmi tevékenységek

2.2. A hatósági ügyek intézésének rendjével kapcsolatos adatok. Bejelentés köteles és működési engedély köteles kereskedelmi tevékenységek 2.2. A hatósági ügyek intézésének rendjével kapcsolatos adatok Bejelentés köteles és működési engedély köteles kereskedelmi tevékenységek 2.2.1 Az államigazgatási, önkormányzati és egyéb hatósági ügyekben

Részletesebben

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2015. (VI..) önkormányzati rendelete. az elektronikus ügyintézés helyi szabályairól

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2015. (VI..) önkormányzati rendelete. az elektronikus ügyintézés helyi szabályairól 5. napirendi pont előterjesztésének melléklete Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. u. 2. Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének../2015. (VI..) önkormányzati

Részletesebben

Magyar joganyagok - 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet - az egyéni vállalkozók nyilv 2. oldal (5) Az igazolvány cseréjének feltétele, hogy azt az egy

Magyar joganyagok - 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet - az egyéni vállalkozók nyilv 2. oldal (5) Az igazolvány cseréjének feltétele, hogy azt az egy Magyar joganyagok - 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet - az egyéni vállalkozók nyilv 1. oldal 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet az egyéni vállalkozók nyilvántartásával összefüggő részletszabályokról

Részletesebben

Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Kft.

Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Kft. 1. melléklet a 2011. évi CXII. Törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Frissítés Megőrzés 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon-

Részletesebben

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 1 I. A Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: Hivatal) honlapjának működtetéséhez kapcsolódó feladatok és felelőségi

Részletesebben

A Pécsi Ítélőtábla szabályzata

A Pécsi Ítélőtábla szabályzata 2013. El.I.D.11. A Pécsi Ítélőtábla szabályzata a közérdekű adatok és a közérdekből nyilvános adatok közzétételéről és a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről A Pécsi

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: Sárospataki Rendőrkapitányság 2. Székhely: 3950 Sárospatak,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. 2. 6. 7. 9. 10. ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja,

Részletesebben

Az ERDŐKERTESI POLGÁRMESTERI HIVATAL. a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA

Az ERDŐKERTESI POLGÁRMESTERI HIVATAL. a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA Az ERDŐKERTESI POLGÁRMESTERI HIVATAL a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló

Részletesebben

BÁCS-KISKUN MEGYEI TAKARÉKSZÖVETKEZETEK KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK MŰKÖDÉSÉRŐL

BÁCS-KISKUN MEGYEI TAKARÉKSZÖVETKEZETEK KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK MŰKÖDÉSÉRŐL Hartai Takarékszövetkezet 6326 Harta, Kossuth L. u. 31. ELJÁRÁSI REND A BÁCS-KISKUN MEGYEI TAKARÉKSZÖVETKEZETEK KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK MŰKÖDÉSÉRŐL A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok (1. melléklet a 2011. évi CXII. törvényhez) ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma,

Részletesebben

az eljárást megindító irat benyújtásának módja (helye, ideje) ügyfélfogadás ideje postai úton (3301 Eger, Pf.: 253.)

az eljárást megindító irat benyújtásának módja (helye, ideje) ügyfélfogadás ideje postai úton (3301 Eger, Pf.: 253.) ügy fajtája/ típusa Hatáskörrel rendelkező szerv Hatáskör átruházása esetén a ténylegesen eljáró szerv Az eljáró szerv illetékességi az ügyintézéshez szükséges dokumentumok, okmányok i illetékek (igazgatási

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2. számú melléklet 1. melléklet a 2011. évi CXII. törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon-

Részletesebben

A Heves Megyei Kormányhivatalra vonatkozó általános közzétételi lista az Info. tv. 1. melléklete szerint. Szervezeti, személyzeti adatok

A Heves Megyei Kormányhivatalra vonatkozó általános közzétételi lista az Info. tv. 1. melléklete szerint. Szervezeti, személyzeti adatok A Heves Megyei Kormányhivatalra vonatkozó általános közzétételi lista az Info. tv. 1. melléklete szerint 1. 2. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Frissítés Megőrzés A közfeladatot ellátó szerv hivatalos

Részletesebben

ELJÁRÁSI REND A BÁCS-KISKUN MEGYEI TAKARÉKSZÖVETKEZETEK KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK MŰKÖDÉSÉRŐL

ELJÁRÁSI REND A BÁCS-KISKUN MEGYEI TAKARÉKSZÖVETKEZETEK KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK MŰKÖDÉSÉRŐL Tompa és Vidéke Takarékszövetkezet ELJÁRÁSI REND A BÁCS-KISKUN MEGYEI TAKARÉKSZÖVETKEZETEK KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK MŰKÖDÉSÉRŐL A jelen eljárási rend 2010. január 1-től hatályos a szabályzat 1. sz.

Részletesebben

Az Infotv. alapján a Paks II. Atomerőmű Zrt. által kötelezően közzéteendő adatok listája

Az Infotv. alapján a Paks II. Atomerőmű Zrt. által kötelezően közzéteendő adatok listája A Kommunikációs Igazgatóság a honlapon közzéteendő adatokat, azok kézhezvételét (adatszolgáltató által való megküldését) követő 1 munkanapon belül feltölti. I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Adatszolgáltató

Részletesebben

KÖZÉRDEKŰ ADATOK EGYEDI IGÉNYLÉSÉNEK RENDJE

KÖZÉRDEKŰ ADATOK EGYEDI IGÉNYLÉSÉNEK RENDJE KÖZÉRDEKŰ ADATOK EGYEDI IGÉNYLÉSÉNEK RENDJE A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 61. (1) bekezdése értelmében A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra,

Részletesebben

1. melléklet a évi CXII. törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok

1. melléklet a évi CXII. törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. melléklet a 2011. évi CXII. törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. 3. 4. 6. 9. 10. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és

Részletesebben

HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYÖNGYÖSI JÁRÁSI HIVATALA

HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYÖNGYÖSI JÁRÁSI HIVATALA HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYÖNGYÖSI JÁRÁSI HIVATALA TÁRSASHÁZKEZELŐI TEVÉKENYSÉG BEJELENTÉSE 1. Az ügy rövid leírása A társasházkezelői tevékenység olyan, a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és

Részletesebben

Hivatalos név: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara. Székhely: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. II. 2.12. Postai címe: 5001 Szolnok, Pf. 11.

Hivatalos név: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara. Székhely: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. II. 2.12. Postai címe: 5001 Szolnok, Pf. 11. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei Hivatalos

Részletesebben

SZABÁLYZAT A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL

SZABÁLYZAT A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL Iktatószám: VI-B-001/2777-1/2012. CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZABÁLYZAT A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL Hatályos: 2012. január 01. teljesítési rendjéről szóló

Részletesebben

Sajóvámos Község Önkormányzata A közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzata

Sajóvámos Község Önkormányzata A közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzata Sajóvámos Község Önkormányzata A közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzata 1. A szabályzat célja A jelen szabályzat célja, hogy rögzítse Sajóvámos Önkormányzata (a

Részletesebben

SZABÁLYZATOT. I.rész. A szabályzat célja

SZABÁLYZATOT. I.rész. A szabályzat célja Miskolci Törvényszék Elnöke 2012.El.II.B.1.68.szám A Miskolci Törvényszék elnöke az Országos Bírósági Hivatal elnökének az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi

Részletesebben

Dabas Város Önkormányzat A közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzata

Dabas Város Önkormányzat A közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzata Dabas Város Önkormányzat A közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzata 1. A szabályzat célja A jelen szabályzat célja, hogy rögzítse Dabas Város Önkormányzata (a továbbiakban:

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei 1254 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2019. évi 45. szám V. A Kormány tagjainak rendeletei Az igazságügyi miniszter 6/2019. (III. 18.) IM rendelete a polgári perben és a közigazgatási bírósági eljárásban alkalmazandó

Részletesebben

I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK

I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK I/2.6. pont 1 Hivatal Általános Közzétételi listája ÁLLTALLÁNOS IINTÉZZKEDÉSEK 1. Ahol felelősként több van nevesítve, a nevesítésük sorrendje jelenti az egymás közti adatáramlás sorrendjét is (kijelölve

Részletesebben

1. melléklet a 2011. évi CXII. Törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok

1. melléklet a 2011. évi CXII. Törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Frissítés Megőrzés CSORNAHŐ Csornai Hőszolgáltató Kft. 9300 Csorna, Barbacsi u.1. Telefon:0696/592080, 0696/261677 Fax: 0696/592089 E-mail: csornaho@csornaho.hu honlap: csornaho.hu ügyfélszolgálati

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. sz. melléklet ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat megnevezése Frissítés Megőrzés adatfelelős Megjegyzés 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai

Részletesebben

START Garancia Zrt. Panaszkezelési. Szabályzat. Budapest, november 18.

START Garancia Zrt. Panaszkezelési. Szabályzat. Budapest, november 18. START Garancia Zrt. Panaszkezelési Szabályzat Budapest, 2010. november 18. 1. Általános rendelkezések 1.1. A szabályzat célja és hatálya A START Garancia Zrt. - továbbiakban Start Zrt. - Panaszkezelési

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi felügyelettel kapcsolatos

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 11/2014. (VII. 11.) OBH utasítása a bírósági közvetítésről és a kijelölés feltételeiről szóló szabályzatról

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 11/2014. (VII. 11.) OBH utasítása a bírósági közvetítésről és a kijelölés feltételeiről szóló szabályzatról Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 11/2014. (VII. 11.) OBH utasítása a bírósági közvetítésről és a kijelölés feltételeiről szóló szabályzatról Az Országos Bírósági Hivatal elnöke a bírósági közvetítés

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat. Medicover Egészségközpont Zrt.

Panaszkezelési Szabályzat. Medicover Egészségközpont Zrt. Panaszkezelési Szabályzat Medicover Egészségközpont Zrt. Tartalom 1. A szabályzat célja... 3 2. Fogalom-meghatározás... 3 3. A panasz bejelentésének módjai... 3 3.1. Szóbeli panasz esetén:... 3 3.2. Írásbeli

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium dr. Belányi Márta I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi

Részletesebben

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 11/2006. (VIII. 1.) MNB rendelet a hitelintézeti elszámolóházak üzletszabályzatára és szabályzataira vonatkozó követelményekről A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2001. évi LVIII. törvény 60. -a (1) bekezdésének

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 48. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA április 21., szombat. Tartalomjegyzék. 82/2012. (IV. 21.) Korm.

MAGYAR KÖZLÖNY. 48. szám. MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA április 21., szombat. Tartalomjegyzék. 82/2012. (IV. 21.) Korm. MAGYAR KÖZLÖNY MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2012. április 21., szombat 48. szám Tartalomjegyzék 82/2012. (IV. 21.) Korm. rendelet 83/2012. (IV. 21.) Korm. rendelet 84/2012. (IV. 21.) Korm. rendelet 85/2012.

Részletesebben

Zuglói Egészségügyi Szolgálat

Zuglói Egészségügyi Szolgálat 1. számú melléklet ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat megnevezése Frissítés Megőrzés Adatszolgáltató 1. A szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és elektronikus

Részletesebben

A STONEHENGE J.J KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A STONEHENGE J.J KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A STONEHENGE J.J KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Verzió: Készítette: Hatályba lépés napja: v1 Sajti László szervezeti igazgató 2014. január 02. 1 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I.1. A Szabályzat célja Jelen

Részletesebben

EGYÉNI VÁLLALKOZÁS. Ügyintéző: Kádárné Nagy Anikó Tel.. 44/545 308 Email: kadarne.aniko@mateszalka.szszbmkh.gov.hu

EGYÉNI VÁLLALKOZÁS. Ügyintéző: Kádárné Nagy Anikó Tel.. 44/545 308 Email: kadarne.aniko@mateszalka.szszbmkh.gov.hu EGYÉNI VÁLLALKOZÁS Hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése: Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kormányhivatal Mátészalkai Járási Hivatala Okmányirodai Osztály Nagyecsedi Kirendeltség 4355 Nagyecsed Árpád u.

Részletesebben

A Kormány. 78/2007. (IV. 24.) Korm. r e n d e l e t e. a környezeti alapnyilvántartásról

A Kormány. 78/2007. (IV. 24.) Korm. r e n d e l e t e. a környezeti alapnyilvántartásról A Kormány 78/2007. (IV. 24.) Korm. r e n d e l e t e a környezeti alapnyilvántartásról A Kormány a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Kvt.) 110.

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA l. Szervezeti, személyezeti adatok

KÖZZÉTÉTELI LISTA l. Szervezeti, személyezeti adatok KÖZZÉTÉTELI LISTA l. Szervezeti, személyezeti adatok l. sz. melléklete Adat Frissítés Felelős Megőrzés l. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, Szervezési és székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma,

Részletesebben

IZOTÓP TÁJÉKOZTATÓ ELLENŐRZŐ TÁRSULÁS SZABÁLYZATA A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉRŐL TERVEZET

IZOTÓP TÁJÉKOZTATÓ ELLENŐRZŐ TÁRSULÁS SZABÁLYZATA A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉRŐL TERVEZET IZOTÓP TÁJÉKOZTATÓ ELLENŐRZŐ TÁRSULÁS SZABÁLYZATA A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉRŐL TERVEZET Az Izotóp Tájékoztató Ellenőrző Társulás (továbbiakban: Társulás) az

Részletesebben

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által kötelezően közzéteendő adatok

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által kötelezően közzéteendő adatok I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei 2.

Részletesebben

Frissítve: szeptember :30 Netjogtár Hatály: 2019.I.1. - Magyar joganyagok évi CXXVI. törvény - a fővárosi és megyei kormányhivatal

Frissítve: szeptember :30 Netjogtár Hatály: 2019.I.1. - Magyar joganyagok évi CXXVI. törvény - a fővárosi és megyei kormányhivatal Magyar joganyagok - 2010. évi CXXVI. törvény - a fővárosi és megyei kormányhivatalo 1. oldal 2010. évi CXXVI. törvény a fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok

Részletesebben

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Főosztály általános feladatai tekintetében a) Kodifikációs feladatai tekintetében a hatósági tevékenység tapasztalatai alapján jogszabálymódosító javaslatokat

Részletesebben

1. sz. melléklet. A változásokat követően azonnal. Jegyző, Aljegyző. Az előző állapot törlendő

1. sz. melléklet. A változásokat követően azonnal. Jegyző, Aljegyző. Az előző állapot törlendő 1. sz. melléklet Általános közzétételi lista I. Szervezeti, személyi adatok Adat Frissítés Megőrzés Adatközlésért felelős 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon-

Részletesebben

354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet. a munkabiztonsági szakértői tevékenységről

354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet. a munkabiztonsági szakértői tevékenységről 354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet a munkabiztonsági szakértői tevékenységről A Kormány a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 88. (2) bekezdés c) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az

Részletesebben

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságon (továbbiakban: Igazgatóság) a közérdekű adatok megismerésére irányuló

Részletesebben

Tájékoztatás az e-ügyintézés bevezetéséről

Tájékoztatás az e-ügyintézés bevezetéséről Tájékoztatás az e-ügyintézés bevezetéséről a nyilvános kibocsátók, a befektetési alapkezelők és a kockázati tőkealap-kezelők részére 2013. június 24. Bevezetés 2013. május 2. kihirdetésre kerültek egyes

Részletesebben

3/2014. számú SZABÁLYZATA

3/2014. számú SZABÁLYZATA Tárnok Nagyközség Önkormányzatának a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő 3/2014. számú SZABÁLYZATA Tárnok Nagyközség Önkormányzata (továbbiakban együtt: közfeladatot

Részletesebben

Közérdekű adatok megismerésére vonatkozó eljárás

Közérdekű adatok megismerésére vonatkozó eljárás Közérdekű adatok megismerésére vonatkozó eljárás Az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szervnek vagy személynek (a továbbiakban együtt:

Részletesebben

Kitöltési útmutató az Űrlap a Közbeszerzési Hatósághoz benyújtandó dokumentumok beterjesztéséhez

Kitöltési útmutató az Űrlap a Közbeszerzési Hatósághoz benyújtandó dokumentumok beterjesztéséhez Kitöltési útmutató az Űrlap a Közbeszerzési Hatósághoz benyújtandó dokumentumok beterjesztéséhez 1. Képviselőként jár el? A legördülő listából ki kell választani, hogy az ügyfél képviselő útján jár-e el

Részletesebben

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS LEHET

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS LEHET TÁJÉKOZTATÓ Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: E-ügyintézési tv.) 26. (1) bekezdése alapján az Egyházasrádóci

Részletesebben

BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NEMZETKÖZI ZOMÁNCMŰVÉSZETI ALKOTÓMŰHELYE

BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NEMZETKÖZI ZOMÁNCMŰVÉSZETI ALKOTÓMŰHELYE BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NEMZETKÖZI ZOMÁNCMŰVÉSZETI ALKOTÓMŰHELYE Iktatószám: 16 /2010. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZAT Érvényes 2010.

Részletesebben

a Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2014. számú utasítása módosításának tárgyában

a Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2014. számú utasítása módosításának tárgyában A Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2016. számú utasítása a Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2014. számú utasítása módosításának tárgyában Alkalmazását 2017. január hó 01. napjától elrendelem

Részletesebben

I. Szervezeti, személyzeti adatok

I. Szervezeti, személyzeti adatok Általános közzétételi lista (az Infotv. 1. számú melléklete alapján) I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. 2. 3. 4. 5. 6. Adat Elérhetőség Frissítés A közfeladatot ellátó szerv, azaz az Egyetemhivatalos

Részletesebben

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT RÖGZÍTŐ SZABÁLYZAT

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT RÖGZÍTŐ SZABÁLYZAT A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT RÖGZÍTŐ SZABÁLYZAT Érvényes: 2016. január 1-től visszavonásig.. Dr. Horváthné Németh Klára ügyvezető igazgató Az információs önrendelkezési

Részletesebben

Jogszabály változás alkalmazása: 8/2018 (VIII.17.) ITM rendelet

Jogszabály változás alkalmazása: 8/2018 (VIII.17.) ITM rendelet Jogszabály változás alkalmazása: 8/2018 (VIII.17.) ITM rendelet Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztály (MMFF) Műszaki Felügyeleti Osztály (MFO) Jarabek Péter, műszaki biztonsági referens (jarabek.peter@bfkh.gov.hu)

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 2. oldal (9)1 Ha a településen az anyakönyvi igazgatási feladatok

Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 2. oldal (9)1 Ha a településen az anyakönyvi igazgatási feladatok Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 1. oldal 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet az anyakönyvvezető és az anyakönyvi szervek eljárásáról és kijelöléséről,

Részletesebben

A 32/2013. (XII.16.) MNB

A 32/2013. (XII.16.) MNB A Magyar Nemzeti Bank elnökének 32/2013. (XII.16.) MNB rendelete a kockázati tőkealapokkal, a kibocsátókkal és a nyilvános vételi ajánlatot tevő szervezetekkel összefüggő kötelező elektronikus kapcsolattartással

Részletesebben

TESTNEVELÉSI EGYETEM Közérdekű adatigénylésről szóló szabályzat

TESTNEVELÉSI EGYETEM Közérdekű adatigénylésről szóló szabályzat TESTNEVELÉSI EGYETEM Közérdekű adatigénylésről szóló szabályzat 1 Tartalomjegyzék I. FEJEZET: Bevezető rendelkezések... 3 1. Szabályozás célja... 3 2. Szabályozás személyi és tárgyi hatálya... 3 3. Alapfogalmak...

Részletesebben

Általános jogi ismeretek. Tematika:

Általános jogi ismeretek. Tematika: Általános jogi ismeretek Tematika: 1 Általános közigazgatási jog, közigazgatási alapismeretek 2 A közigazgatás intézményrendszere 3 Közigazgatási hatósági eljárás, hatáskör, illetékesség Budapest, 2014

Részletesebben

2011. évi CXII. törvény. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1 IV. FEJEZET A KÖZÉRDEKŰ ADATOK KÖZZÉTÉTELE

2011. évi CXII. törvény. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1 IV. FEJEZET A KÖZÉRDEKŰ ADATOK KÖZZÉTÉTELE 2011. évi CXII. törvény Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1 Az Országgyűlés az információs önrendelkezési jog és az információszabadság biztosítása érdekében, a személyes

Részletesebben

EZ AZ ELŐTERJESZTÉS A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI

EZ AZ ELŐTERJESZTÉS A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI A Kormány /2007. (...) Korm. r e n d e l e t e az Észak-atlanti Szerződés Szervezete Biztonsági Beruházási Programja keretében kiírásra kerülő pályázatokon való részvételi jogosultság feltételeiről, a

Részletesebben

II. Tevékenység, működés 1. A közfeladatot ellátó szerv feladatát, hatáskörét és alaptevékenységét meghatározó, a szervre vonatkozó alapvető jogszabályok, közjogi szervezetszabályozó eszközök, valamint

Részletesebben

Szabályzat. I. Általános rendelkezések

Szabályzat. I. Általános rendelkezések Szabályzat a Közérdekű adatok megismerésére irányuló kérelmek teljesítésének rendjéről Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. Törvény 30.. /6/ bekezdése

Részletesebben

KLIK VIII. kerületi tankerület 1082 Budapest Baross utca 65-67. igazgató: Szabóné Fónagy Erzsébet e-mail: timea.csillag@klik.gov.hu tel.

KLIK VIII. kerületi tankerület 1082 Budapest Baross utca 65-67. igazgató: Szabóné Fónagy Erzsébet e-mail: timea.csillag@klik.gov.hu tel. Melléklet a 2005. évi XC. törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefonés telefaxszáma, elektronikus

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Hatályos január 1.

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Hatályos január 1. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos 2010. január 1. Tartalom: 1. Fogalom meghatározások 3 2. A panaszkezelést ellátó szakmai terület meghatározása 3 3. Panasz felvétele 4 4. A panasz rögzítése 4 5. Tájékoztató

Részletesebben

XIV. ÉVFOLYAM 15. SZÁM AUGUSZTUS SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK:

XIV. ÉVFOLYAM 15. SZÁM AUGUSZTUS SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK: 1 SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK: 21/2017. (VIII. 31.) Önkormányzati rendelet 2. a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Az intézett hatósági ügy megnevezése: Hatósági közvetítők nyilvántartásba vételével kapcsolatos eljárások

TÁJÉKOZTATÓ. Az intézett hatósági ügy megnevezése: Hatósági közvetítők nyilvántartásba vételével kapcsolatos eljárások TÁJÉKOZTATÓ A Fejér Megyei Kormányhivatal (a továbbiakban: hivatal) joghatóságába, hatáskörébe és illetékességébe tartozó közigazgatási ügyek intézéséről A hivatal illetékességi területe: Fejér megye Az

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének. 2/2018. (III. 29.) OBH utasítása

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének. 2/2018. (III. 29.) OBH utasítása Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2/2018. (III. 29.) OBH utasítása a bírósági peres és nemperes eljárásokra adott általános meghatalmazások közhiteles nyilvántartásáról A jogalkotásról szóló 2010.

Részletesebben

I. Ügyfél-nyilvántartási kötelezettségek

I. Ügyfél-nyilvántartási kötelezettségek A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2014. (V. 15.) számú KÖZLEMÉNYE A 2014. évi mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás igénybevételi feltételeiről I. Ügyfél-nyilvántartási kötelezettségek

Részletesebben

INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT

INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT NKM Áramszolgáltató Zrt. Villamos energia egyetemes szolgáltató 1 TARTALOM I. ÁLTALÁNOS RÉSZ AZ EGYÜTTMŰKÖDŐ SZERV ÉS AZ INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT ALAPADATAI... 3 1. AZ

Részletesebben

Panaszkezelési szabályzat

Panaszkezelési szabályzat Bohemian Financing Zrt. Panaszkezelési szabályzat Verzió Száma: V3 Készítette: Titkos Alexandra Jóváhagyó határozat száma: Igazgatóság 1/2013. (01. 25.) számú határozata Hatályba lépés napja: 2013. 01.

Részletesebben

Budapest, február 11. dr. Nobilis Márton s.k., elnök

Budapest, február 11. dr. Nobilis Márton s.k., elnök A Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnökének 3/2015. (II. 11.) NKOH utasítása a közérdekű adatok megismerésére irányuló kérelmek intézésének, továbbá a kötelezően közzéteendő adatok nyilvánosságra hozatalának

Részletesebben

Dr. Havasiné dr. Orbán Mária az ítélőtábla elnöke

Dr. Havasiné dr. Orbán Mária az ítélőtábla elnöke GYŐRI ÍTÉLŐTÁBLA 2014.El.II.B.1.19. Szabályzat a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok közzétételének, valamint az adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről Jóváhagyom: Dr. Havasiné

Részletesebben

Az ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóságok

Az ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóságok Ket képzés ÁROP-2009/2.2.7. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóságok Az üzletszerűen végzett ingatlanközvetítői,

Részletesebben

Az Ináncsi Közös Önkormányzati Hivatal SZABÁLYZAT

Az Ináncsi Közös Önkormányzati Hivatal SZABÁLYZAT Az Ináncsi Közös Önkormányzati Hivatal SZABÁLYZAT A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK, TOVÁBBÁ A KÖTELEZŐEN KÖZZÉTEENDŐ ADATOK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALÁNAK RENDJÉRŐL Hatályos:

Részletesebben

Transport-R Bt. Panaszkezelési szabályzat A közúti személyszállítási üzletszabályzatra vonatkozó szabályokról szóló 213/2012. (Vll. 30.) Korm. rendelet 26/A - ában foglaltak alapján a Transport-R Bt. mint

Részletesebben

1. A betétdíj alkalmazásának szabályairól szóló 209/2005. (X. 5.) Korm. rendelet módosítása

1. A betétdíj alkalmazásának szabályairól szóló 209/2005. (X. 5.) Korm. rendelet módosítása A Kormány 368/2014. (XII. 30.) Korm. rendelete egyes kormányrendeleteknek az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság állami feladatellátásának központi költségvetési

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: Békéscsabai Rendőrkapitányság 2. Székhely: Békés Megye

Részletesebben

78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet a környezeti alapnyilvántartásról

78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet a környezeti alapnyilvántartásról 78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet a környezeti alapnyilvántartásról A Kormány a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Kvt.) 110. (7) bekezdés r) pontjában

Részletesebben

Pásztó Városi Önklormányzat Képviselő-testülete 11/2010. (V. 28.) önkormányzati rendelete. a helyben központosított közbeszerzésekről

Pásztó Városi Önklormányzat Képviselő-testülete 11/2010. (V. 28.) önkormányzati rendelete. a helyben központosított közbeszerzésekről Pásztó Városi Önklormányzat Képviselő-testülete 11/2010. (V. 28.) önkormányzati rendelete a helyben központosított közbeszerzésekről Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

2009. évi LVI. törvény

2009. évi LVI. törvény 2009. évi LVI. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény módosításáról szóló 2008. évi CXI. törvény hatálybalépésével és a belső piaci

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban. Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap február 13.

Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban. Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap február 13. Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap 2019. február 13. Az elektronikus ügyintés kiterjesztésének célja: a szervek és ügyfelek adminisztratív

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az EGYÉNI VÁLLALKOZÁSRÓL (2012.)

TÁJÉKOZTATÓ az EGYÉNI VÁLLALKOZÁSRÓL (2012.) Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Közigazgatási Igazgatóság Okmányiroda 5000 Szolnok, Széchenyi krt. 22. Telefon: (56) 503-890, (56) 503-891; Fax: (56) 503-599 TÁJÉKOZTATÓ az EGYÉNI VÁLLALKOZÁSRÓL

Részletesebben

2. Tevékenyégre, működésre vonatkozó adatok

2. Tevékenyégre, működésre vonatkozó adatok 2. Tevékenyégre, működésre vonatkozó adatok I. Közzétételi egység: A szerv alaptevékenysége, feladat- és hatásköre 1. A közfeladatot ellátó szerv feladatát, hatáskörét és alaptevékenységét meghatározó,

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 1. TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS KÖZIGAZGATÁSI FELADATOKRÓL... 2

TARTALOMJEGYZÉK 1. TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS KÖZIGAZGATÁSI FELADATOKRÓL... 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS KÖZIGAZGATÁSI FELADATOKRÓL... 2 2. TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAÜGGYEL KAPCSOLATOS KÖZIGAZGATÁSI FELADATOKRÓL... 5 1. TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS

Részletesebben

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK RENDJÉRŐL. Tartalomjegyzék

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK RENDJÉRŐL. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1. A Szabályzat célja... 2 2. A Szabályzat hatálya... 2 3. Értelmező rendelkezések... 2 4. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igény és intézése... 3 4.1. Az igény benyújtása... 3

Részletesebben

INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT

INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT 1 TARTALOM I. ÁLTALÁNOS RÉSZ AZ EGYÜTTMŰKÖDŐ SZERV ÉS AZ INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT ALAPADATAI... 3 1. AZ EGYÜTTMŰKÖDŐ SZERV ALAPADATAI... 3 2. AZ INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT

Részletesebben