DED9949 DED9948. Tartalomjegyzék. HU Gázos hősugárzó 30 kw, 15 kw, 30 kw Használati utasítás garancia kártyával

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DED9949 DED9948. Tartalomjegyzék. HU Gázos hősugárzó 30 kw, 15 kw, 30 kw Használati utasítás garancia kártyával"

Átírás

1 DED9941 DED9948 DED9949 HU Gázos hősugárzó 30 kw, 15 kw, 30 kw Használati utasítás garancia kártyával DEDRA Érvényes a június 1. után megvásárolt példányokra Tartalomjegyzék 1. Fényképek és ábrák 2. old. 2. Munkabiztonság 2. old. 3. Berendezés rendeltetése 5. old. 4. Használati korlátozások 5. old. 5. Műszaki adatok 6. old. 6. Előkészítés az üzemeléshez 6. old. 7. Csatlakoztatás a hálózathoz 7. old. 8. Berendezés be- kikapcsolása 7. old. 9. Berendezés használata 7. old. 10. Folyamatos kezelési tevékenységek 8. old. 11. Meghibásodások önálló megoldása 8. old. 12. Berendezés készlet, záró megjegyzések 9. old. 13. Információ a felhasználók részére az elektromos és elektronikus eszközök ártalmatlanításáról 9. old. 14. Kapcsolási rajzok, fontosabb alkatrészek listája (lásd H, I rajzok) 10. old. 15. Jegyzetek 12. old. 16. Garancia Kártya 13. old. 17. Megfelelőségi Nyilatkozat külön lap FIGYELEM A berendezéssel végzett munka közben ajánlott mindig betartani az alapvető munkabiztonsági előírásokat, a tűzesetek, áramütés vagy mechanikai sérülések elkerülése érdekében. A berendezés használatának megkezdése előtt kérjük, ismerkedjen meg a Használati Utasítás tartalmával. Kérjük, őrizze meg a Használati Utasítást és a Megfelelőségi Nyilatkozatot. A Használati Utasításban foglalt tanácsok és utasítások szigorú betartása hatással lesz az Ön berendezése élettartamának meghosszabbítására. A Megfelelőségi Nyilatkozat külön dokumentumként van mellékelve a berendezéshez. A Megfelelőségi Nyilatkozat hiánya esetén vegye fel a kapcsolatot a Dedra-Exim Sp. z o.o. vállalattal. Kapcsolat: DEDRA EXIM Sp. z o.o PRUSZKÓW ul. 3 Maja 8 tel: ( 22) ; 129, 165 mellék fax: (22) info@dedra.pl Minden jog fenntartva. Az alábbi kiadványt szerzői jogok védik. A Használati Utasítás másolása vagy terjesztése részletekben vagy egészben a DEDRA-EXIM engedélye nélkül tilos. A Dedra-Exim fenntartja magának a jogot a szerkezeti-műszaki valamint készlet módosítások bevezetésére bármilyen értesítés nélkül.

2 ALKALMAZOTT PIKTOGRAMOK JELENTÉSE - FIGYELEM! Forró felület! - Ne takarja le a nyílásokat. - Használat előtt olvassa el a használati utasítást! - Óvja nedvességtől. - FIGYELEM! HASZNÁLJA JÓL SZELLŐZŐ HELYISÉGEKBEN -TILOS: A NYOMÁSCSÖKKENTŐ CSATLAKOZTATÁSA UTÁN NE FORDÍTSA FEL A GÁZPALACKOT Névleges táblázat - Logó - Modell - Név - Információk a gyártóról - Piktogramok - Működési paraméterek - Gyártási év - Gyártási szám - Notifikációs szám - CE jelölés - CE jelölés megadásának éve - Származási ország - Közvetlen hozzáféréssel szembeni védelmi szint 2. Munkabiztonság FIGYELEM Kérjük, alaposan ismerkedjen meg az alábbi fejezet tartalmával, hogy a maximális mértékben megelőzhetők legyenek a helytelen üzemeltetésből, vagy a Munkabiztonsági Előírások Szabályainak ismeretének hiányából származó sérülések, vagy balesetek. Munkahely általános munkabiztonsági feltételei A munkavégzés helyének övezetét tartsa rendben és tisztaságban. A rosszul megvilágított, rendetlen munkahely balesetveszélyes. Ne dolgozzon a berendezéssel gyúlékony anyagok közelében (gázok, porok, stb.). A berendezés működése közben magas hőmérséklet keletkezik, ami gyulladás forrása lehet. Tilos gyermekeknek a berendezés működése közben annak közelében tartózkodni. A berendezést olyan helyen kell tárolni, hogy gyermekek számára ne legyen hozzáférhető. Harmadik személyek ott tartózkodása a berendezés feletti kontroll elveszítését okozhatja. Elektromos biztonság Hálózati aljzatnak megfelelő dugót használjon. A berendezés csatlakoztatása előtt győződjön meg, hogy a feszültég mértéke megfeleljen a névleges táblázatban feltüntetett értéknek. Tilos olyan kábelek használata, amelyeknél a dugó átalakításra került. Tilos a dugóhoz védelmi földeléssel ellátott adaptert használni. Nem átalakított dugók és a megfelelő aljzatok csökkentik a baleset előfordulását.

3 Kerülje a földelt felülettel történő kapcsolatot pl. hűtőszekrények, radiátorok, csövek. Az áramütés veszélye nagyobb, mivel a felhasználó teste földelt. A berendezést ne helyezze ki eső és nedvesség hatásának. Víz bejutása a berendezésbe áramütéssel veszélyeztet. Óvja a hálózati kábelt. Ne húzza a tápláló vezetéket a berendezés áthelyezése, elhúzása vagy az aljzatból történő kikapcsolása céljából. Óvja a hálózati kábelt melegtől, olajtól, éles sarkaktól vagy a berendezés mozgatható részeitől. Ne használja a berendezést, ha a tápláló vezeték vagy a dugó sérült. A berendezés kikapcsolása céljából ne a tápláló vezetéket húzza. Az első használat előtt ellenőrizze, hogy az aljzat feszültsége megfelel-e a névleges táblázatban feltüntetett feszültségnek. Amennyiben a berendezés nedves környezetben működik, a tápláló hálózatot hibaáram kapcsolóval (RDC) kell ellátni. Győződjön meg róla, hogy az elektromos szerkezet RDC-vel lett ellátva. Személyi biztonság A berendezés nem alkalmas fizikailag vagy szellemileg sérült személyek, vagy a berendezéssel való munkában tapasztalattal és tudással nem rendelkező személyek (köztük gyermekek) általi használatra, kivéve, ha azok felügyelet alatt állnak, vagy a biztonságért felelős személy által a berendezéssel végzett munka témájában ki lettek képezve. Kerülje a berendezés nem célzott beindítását. Mielőtt a dugót az aljzatba helyezi, mindig győződjön meg, hogy a berendezés kikapcsolt állapotban van és a gázpalack szelepe el van zárva. A berendezést olyan módon tárolja, hogy gyermekek számára elérhetetlen legyen. A berendezést műszaki ellenőrzéseknek kell alávetni. A berendezés használatának meg kell felelnie az itteni használati utasításnak. Az előírások be nem tartása veszélyes helyzeteket idézhet elő. Ne hagyja felügyelet nélkül a működésben lévő berendezést. Ne érintse a berendezés borítását működés közben, a berendezés kikapcsolása után várjon kb. 5 percet a borítás lehűléséig. Ne érintse a hősugárzó elején található védőrácsot működés közben és közvetlenül a működés befejezése után. Azon személyek, akik nem ismerik a biztonsági előírások pontjait, nem használhatják ezt a berendezést. Azon személyek, akik nem ismerik a biztonsági előírásokat és nincs tapasztalatuk a berendezés használatában, az egészségüket veszélyeztetik. Szerviz A berendezés javítását kizárólag gázos engedélyekkel rendelkező szakember végezheti el, eredeti alkatrészek használatával. Az ilyen eljárás garantálja a berendezés biztonságának megőrzését. FIGYELEM! Túlmelegedés elkerülése végett ne takarja le a forró levegő kimenetét! A berendezés nem alkalmas fizikailag vagy szellemileg sérült személyek, vagy a berendezéssel való munkában tapasztalattal és tudással nem rendelkező személyek (köztük gyermekek) általi használatra. FIGYELEM a berendezés némely alkatrésze nagyon forró lehet és égési sérülést okozhat. Külön figyelem ajánlott, ha a berendezés működése közben gyermekek és kívülálló személyek is a közelben tartózkodnak.

4 Berendezés biztonságos használata A hősugárzó kizárólag jól működő szellőzéssel rendelkező helyiségben használható. A helyiség levegőjét rendszeresen cserélni kell (legalább óránként kétszer, vagy gyakrabban). A nem megfelelő szellőzés alacsony oxigén mennyiséget idézhet elő, csökkentve a hősugárzó égési teljesítményét és hőhatékonyságát, valamint szén-monoxid képződhet, ami súlyos, akár halálos mérgezést is okozhat. Tilos a berendezés használata olyan helyeken, ahol gyúlékony gázok, vagy gőzök fordulhatnak elő. A hősugárzó ilyen helyen történő használata tűz- és robbanásveszélyes. Tilos a hősugárzó használata lakóépületekben, pincékben, vagy földszint alatt. Tilos a berendezés kezelése közben a dohányzás, égő vagy izzó tárgyakkal történő megközelítés, valamint olyan eszközök (szerszámok, kiegészítők stb.) használata, amik szikrázást okozhatnak. Gázszivárgás esetén először a palack szelepét kell elzárni, majd biztosítani kell a lehető legnagyobb légáramlást a helyiség kiszellőztetése, valamint a gáz hígítása és eltávolítása céljából. Tilos szikrát okozó berendezések használata! Ez a gáz meggyulladását vagy robbanást okozhatja! A gázpalackot a hősugárzó hátulján a jobb vagy bal oldalon helyezze el. Tilos a palack elhelyezése a meleg levegő kivezetésének közelében. A hősugárzó első használatakor ellenőrizze a berendezéshez tartozó nyomáscsökkentő (reduktor) megfelelő működését. A nyomáscsökkentő a névleges táblázatban feltüntetett gáztípussal használható. Ne használjon más nyomáscsökkentőt, mint azt az adott hősugárzóhoz rendeltet (lásd Technikai Adatok)! Amennyiben eltérő nyomáscsökkentőt talál a hősugárzóban, kérjük, keresse fel a DEDRA EXIM Szervizt. Minden esetben bizonyosodjon meg, hogy a rugalmas gázvezeték nincs összecsavarodva, elhajlítva vagy nem sérült. Ne rövidítse le a vezetéket! Tilos a hősugárzó táplálása közvetlenül a palackból. Használjon megfelelő, a Használati Utasítás további részében leírt reduktort. Kizárólag a technikai leírásban megadott gázzal feltöltött palackot használjon. Ne használjon a hősugárzó használatának helyén spray-ket, a spray-kből kijutó gáz tűz- és robbanásveszélyes. A hősugárzót olyan helyen használja, ahol a levegőben nem szerepelnek gyúlékony anyagok részei (papírdarabok, faforgács, szövet darabok, stb.). Az ilyen anyagok hősugárzó általi beszippantása az anyagok gyulladását okozhatja, ami tűzveszélyes. Tilos a gáz ellátás vagy a hősugárzó kimenetének blokkolása. Ez a berendezés helytelen működését okozhatja és tűzveszélyes. Tilos bármilyen módosítást végezni a berendezés szerkezetében. Ez különösen veszélyes. A berendezés szétszerelése helytelen működést, tüzet vagy robbanást okozhat. Ne használja a berendezést magas nedvességtartalmú helyiségekben. Ne tegye ki a berendezést csapadék hatásának (eső, hó). A kezelési tevékenységek, tisztítás, felhasználási helyváltoztatás és egyebek megkezdése előtt mindig kapcsolja ki a berendezést és csatlakoztassa le az elektromos hálózatról. A hősugárzó nem alkalmas lakóterekben történő használatra. Kizárólag olyan helyeken használható, amit a jogi előírások nem tiltanak. Ne használja a hősugárzót olyan anyagok mellett, melyek meggyulladhatnak. A tűzveszéllyel szembeni biztosítás érdekében működés közben biztosítsa a megfelelő teret. Minimális távolságok: kimenettől (eleje) 3,5 méter, bemenettől (hátulja) 2,5 méter, oldalaktól 2 méter, felülről 2 méter. Abban az esetben, ha a berendezést veszélyes helyen hagyja, bizonyosodjon meg, hogy semmilyen módon nem lesz beindítva. Ne engedje, hogy a berendezés túlmelegedjen. A túlmelegedés tüzet vagy robbanást okozhat.

5 Tilos a gázpalack lecsavarása vagy cseréje a berendezés működése közben, ez különösen veszélyes! Tüzet vagy robbanást okozhat! Nyomáscsökkentő (reduktor) (lásd: F kép) A hősugárzóhoz csatlakoztatott nyomáscsökkentő egylépcsős nyomásszabályozó folyó gázra állandó kimeneti nyomással, gázpalackra történő közvetlen szereléssel. Mivel a nyomáscsökkentő másként került kialakításra, mint az otthoni használatú nyomáscsökkentők, tilos a lakóépületekben történő használata. Biztonsági okokból a nyomáscsökkentő balos menettel lett ellátva, a könnyebb felismerhetőség kedvéért a kupakot bemetszéssel jelölték meg. Minden hősugárzóhoz egy konkrét nyomáscsökkentő modell jár. Tilos más nyomáscsökkentő használata, mint amit az adott hősugárzó modelljére kialakítottak (lásd Technikai Adatok). Használat és csatlakoztatás: - csatlakoztatáskor tartsa meg a borításon lévő nyilak által mutatott áramlási irányt; érdemes megfigyelni, hogy a gázos berendezések balos menettel lettek ellátva, a könnyebb felismerhetőség kedvéért pedig a kupakokat bemetszéssel jelölték meg. - bizonyosodjon meg, hogy biztosítva van a rendszer elemeinek áteresztősége; - ellenőrizze, a csatlakozás szigeteltségét (lásd: 6. pont); - ha szabad levegőn használja a reduktort, biztosítsa széllel és rossz időjárási körülményekkel szemben, valamint sár, olaj, stb. szennyeződésekkel szemben; - gázszivárgás esetén azonnal zárja el a gázpalack szelepét és vegye fel a kapcsolatot szervizzel; - a nyomáscsökkentő a gázpalackkal összekötő rögzítő csavar teljes rácsavarása után ne húzza meg erősebben a csavart. Ez meggátolja a gázszivárgást; - ha hosszabb ideig nem használja a hősugárzót, zárja el a gázpalack szelepét. A nyomáscsökkentő szerelése a gázpalack kimeneti szelep csatlakozójára: - csavarja a rugalmas csővel csatlakoztatott hősugárzóhoz csatlakoztatott nyomáscsökkentőt a palack szelepének kimeneti csatlakoztatáshoz; a rögzítő csavart a teljes rácsavarás után ne húzza meg erősebben - lassan nyissa meg a palack szelepét - ellenőrizze az összes csatlakozás szivárgásmentességét (lásd: 6. pont) - amennyiben nincs gázszivárgás (tünet: a készítmény habzása) kezdeményezni lehet a hősugárzó használatát. 3. Berendezés rendeltetése A DED 9943/ -48/ -49/ hősugárzók zárt, nem lakott helyiségek fűtésére szolgálnak, ahol a hőmérséklet adott hőfokon tartása szükséges, mit raktárak, műhelyek, alagutak, gyártócsarnokok, üvegházak, építési munkálatoknál használt objektumok. A DED 9941/ -48/ -49/ hősugárzók, közvetlen fűtésre szolgáló gázsugárzók. Elektromos motorral működtetett ventillátorral vannak ellátva, ami légáramlást hoz létre és elősegíti a légáramlást a helyiségben, egyben növeli az oxigén mennyiségét a égető kamrában, ami elősegíti a gáz elégetésének hatékonyságát. A forró füstgázokkal összekevert levegő kiáramlik a hősugárzóból és felmelegíti a helyiséget. Ennek a metódusnak köszönhetően viszonylag kis mennyiségű üzemanyag felhasználásával magas hatékonyságot sikerült elérni. A hősugárzó gázszivárgás elleni biztosítással rendelkezik, aminek köszönhetően a berendezés biztonságosan használható. 4. Használati korlátozások A DED 9941/ -48/ -49/ hősugárzók kizárólag az alábbi Megengedett munkakörülmények részben leírtak alapján használható. A berendezés kizárólag helyesen működő szellőzéssel rendelkező zárt helyiségben használható. A hősugárzó nem alkalmas lakóterekben történő használatra. Közhasználatú épületekben történő használat esetén, meg kell győződni, hogy a helyi előírások engedélyezik-e az ilyen alkalmazást.

6 A mechanikai és elektromos szerkezeten elvégzett önkényes változtatások, bármilyen módosítások, a Használati Utasításban leírtaktól eltérő működtetés jogellenesnek minősül és Garanciális Jogok azonnali elvesztését eredményezi. A berendezés nem rendeltetésszerű, vagy az Használati Utasításnak nem megfelelő használata a Garanciális Jogok és a Megfelelőségi Nyilatkozat azonnali elvesztését eredményezi. MEGENGEDETT MUNKAKÖRÜLMÉNYEK A berendezés kizárólag a jól működő szellőzéssel rendelkező helyiségekben használható. A berendezés kizárólag a Műszaki Adatokban említett gázzal használható. Nem használható lakóhelyiségekben. 5. Műszaki adatok Modell DED 9943 Ded9948 DED9949 Üzemanyag I3B/P I3B/P I3B/P Gáztípus G30 G30 G30 Védelmi fokozat I I I közvetlen érintés ellen IPX4 IP44 IP44 Gázellátás nyomása 0,7 bar 0,7 bar 0,7 bar Elektromos ellátás 230V-50Hz 230V-50Hz 230V-50Hz Elektromos motor teljesítmény 28W 15W 70W Maximális gázfelhasználás 1,80kg/h 1,09 kg/h 2,18 kg/h Fűtési teljesítmény 30 Kw 15 kw 70 kw Légáram 650 m³/h 320 m³/h 650 m³/h Rendeltetési ország PL, DE, LV, LT, CZ, SK, HU Nyomáscsökkentő Modell M30 A320 A320 Gázpalack 11kg 11kg 11kg 6. Előkészítés az üzemeléshez FIGYELEM: A berendezés beindítása előtt alaposan ellenőrizze a hősugárzó szivárgásmentes csatlakozását a rugalmas vezetékkel és a nyomáscsökkentővel. Ehhez a kereskedelemben kapható habzó készítményt használjon. Ilyen készítmény hiányában szappanos vizet is használhat. Szappanbuborék vagy gázbuborék képződése szivárgásra utal. Tilos a hősugárzó használata a szivárgás megszűntetéséig! Mit tegyen: - azonnal zárja el a gázpalack szelepét - távolítsa el a szivárgás okozóját - ellenőrizze újra a csatlakozást - a szelep megnyitását követően ismételje meg a szivárgás ellenőrzését. Amennyiben a csatlakozásnál továbbra is szivárgás tapasztalható, a hősugárzót tilos használni! A gázpalack szelepét el kell zárni, majd kapcsolatba lépni az eladóval, vagy gyártóval a berendezés ellenőrzése végett. Előkészítés az üzemeltetéshez: 1. Helyezze a propán-bután gázpalackot lapos, kemény, egyenletes felületre. Figyelem: a gázpalack nem helyezkedhet el a hősugárzó előtt! A gázpalackot mindig függőleges helyzetben kell felállítani! 2. A hősugárzót helyezze el úgy, hogy az akadályok legalább 3,5 méterre helyezkedjenek el a hősugárzó kimenetétől, 2,5 méterre a bemenettől (hátul), 2 méterre a hősugárzó oldalaitól, 2 méterre fentről, lásd A rajz. 3. Csatlakoztassa a rugalmas gázcsövet a hősugárzó csatlakozójához és erősítse oda egy csavarkulcs segítségével (lásd B kép). A biztonság kedvéért a csatlakozókat 17mm-es kulccsal balmenetesen húzza meg. 4. Csatlakoztassa a gázpalackhoz a nyomáscsökkentőt a rugalmas gázcsövet hozzácsavarva úgy, hogy a nyomáscsökkentőn a csavar szivárgásmentes legyen (lásd C kép).

7 5. Nyissa meg a gázpalack szelepét. Újra ellenőrizze a szivárgásmentességet. A berendezést üzemeltetésre készen áll. 7. Csatlakoztatás a hálózathoz Csatlakoztatás előtt győződjön meg, hogy hálózati feszültség megfeleljen a névleges táblázatban megadott értéknek. Győződjön meg, hogy a berendezés RDC-vel ellátott legyen. A hálózati telepítést legalább 1,5 mm² átmérőjű rézkábellel kell elvégezni, ami megfelel a biztonsági előírásoknak. Az elektromos kábelt úgy kell lehelyezni, hogy ne legyen kitéve kettévágásnak, vagy magas hőmérsékletnek. Időnként ellenőrizni kell a hálózati kábel állapotát. Tilos a hálózati kábelt húzni. 8. Hősugárzó be-, kikapcsolása FIGYELEM: Bekapcsolás előtt győződjön meg a rendszer szivárgásmentességéről (lásd 6. pont) 1. A hősugárzó kiindulási pontja a 0. Helyezze a dugót az aljzatba, meggyőződve, hogy az aljzatban a feszültség megfeleljen a névleges táblázatban megadott értéknek. Kapcsolja be a berendezést a hálózati kapcsoló I pozícióba állításával (D kép). 2. Győződjön meg, hogy a ventillátor lapátja forog. Egyik kézzel nyomja meg a gázadagolás gombot (E kép,) 1. pozíció) és tartsa kb. 5 másodpercig majd, a gombot benyomva tartva, a másik kézzel nyomja meg a szikragyújtó gombot (E kép, 2. pozíció). A gázláng fellobbanása után, a láng stabilizálásához, tartsa a gázadagoló gombot benyomva még kb. 10 másodpercig. FIGYELEM: ha a ventillátor nem forog, ne kapcsolja be a hősugárzót. 3. Ellenőrizze a lángot. A lángot biztonságos távolságból kell megfigyelni, ügyelve, hogy ne tartózkodjon a meleg levegő kiáramlásának útjában. A megfelelő láng kék színű, nem jön át a hősugárzó kijáratán, stabil, a fej teljes kerületét körbeveszi. Hősugárzó kikapcsolása A hősugárzó megfelelő kikapcsolásához: 1. Zárja el a gázt, a gázpalack szelepének elzárásával. 2. Hagyja a ventillátort még bekapcsolva kb. 2 percig, hogy lehűtse a hősugárzót. 3. Kapcsolja ki a ventillátort a kapcsológombbal (D kép). A ház lehűtését követően továbbra sem ajánlott a berendezéshez azonnal a működés befejezését követően hozzáérni, mert sérülést okozhat. FIGYELEM: Ha a hősugárzó nem működik, minden esetben a gázpalack szelepét el kell zárni. 9. Hősugárzó használata A hősugárzó száraz, jól működő szellőztetésű helyiségekben működtethető. A hősugárzó nem alkalmazható lakóhelyiségekben. A berendezést nem szabad istállók, gazdaságok folyamatos fűtésére használni. A hősugárzó működésekor, folyamatos emberi felügyelet mellett, biztosítani kell a megfelelő működési körülményeket. A helyiségnek szellőztetettnek kell lennie, és a levegőben található mérgező anyagok százalékos aránya nem haladhatja meg az egészségre ártalmas mennyiséget. A jó szellőzést az a helyiség biztosítja, amely legalább 30-szor nagyobb (köbméterben) mint a helyiségben használt összes fűtő berendezés névleges teljesítménye (kilowattban), amennyiben biztosítva van normális légáramlás az ablakokon, ajtókon és más állandó nyílásokon, melyek felülete (négyzetméterben) nem lehet kevesebb, mint a helyiségben működő összes fűtő berendezés hősugárzási névleges erejének 0,3%-a (kilowattban). A szellőzőcsatorna minimális átmérője 25cm²/kW. A hősugárzó működtetésekor, folyamatos emberi felügyelet hiányában, jelzéseket kell elhelyezni, mely tiltja, hogy az emberek folyamatosan a helyiségben tartózkodjanak. A helyiség nagyságának legalább 10-szer

8 nagyobbnak kell lennie (köbméterben), mint a helyiségben használt összes fűtő berendezés névleges teljesítménye (kilowattban). Az ablakokon és ajtókon keresztül biztosítani kell a normális légáramlást. 10. Folyamatos kezelési tevékenységek Legalább évente egyszer a berendezést ellenőrzésnek kell alávetni. Mielőtt hozzálátna bármilyen karbantartási tevékenységhez, a berendezést le kell kapcsolni az elektromos hálózatról. A szerelési és tisztítási munkálatokat kizárólag az erre kiképzett szakemberek végezhetik el, a gyártó által kijelölt helyeken. A berendezést rendszeres tisztításnak és átvizsgálásnak kell alávetni. Mielőtt hozzálátna bármilyen karbantartási tevékenységhez, a berendezést kapcsolja le az elektromos hálózatról és a gázpalackot zárja el. A karbantartás mindenekelőtt az égő kimenetének tisztítását, esetleg a fúvókát, vagy a vezetékek cseréjét jelenti, amennyiben elhasználódtak. Bárminemű működési, javítási, vagy karbantartási munkálatot követően, a gázvezetékek szivárgásának ellenőrzése kötelező. A berendezés beindítása előtt minden szivárgást meg kell szüntetni. Amennyiben a hősugárzó hosszabb ideig nem volt működtetve, tárolás előtt el kell végezni az alapvető karbantartási tevékenységeket, letakarítani a borítást enyhe tisztítószeres vízzel. A berendezést száraz, pormentes helyen kell tárolni, biztosítva a nedvességtől. Újabb üzembe helyezés előtt a berendezésen ellenőrizni kell a gázvezetékek szivárgásmentességét és az elektromos kapcsolás működőképességét. Kétségek felmerülése esetén lépjen kapcsolatba az eladóval, vagy a gyártóval technikai segítségnyújtásért. Gázpalack cseréje (szabad levegőn végezze): 1. A cserét mindig kihűlt berendezésen végezze. 2. Soha ne csavarja le a nyomáscsökkentőt, amikor a palack szabályozója nyitott állapotban van. 3. Csatlakoztassa le a palackról a nyomáscsökkentőt, vegye ki a palackot, miután korábban lecsavarta palackot biztosító panelt (a hősugárzó hátulján). 4. Csatlakoztassa az új palackot, ügyelve, hogy a gázcsatlakozások ne lazuljanak meg. 5. Ellenőrizze, hogy a nyomáscsökkentőben megtalálható-e a szigetelés, ellenőrizze annak állapotát (cserélje ki, ha szükséges). 6. Végezze el a szivárgásmentesség tesztet. Rozsdás, benyomódott vagy sérült gázpalackok veszélyt jelenthetnek és ellenőriztetni kell a gázszolgáltatóval. Tilos a sérült menetes palack használata. A gázpalack cseréjét robbanásveszély és nyílt láng ellen védett helyen végezze. 11. Meghibásodások önálló megoldása Figyelem: mielőtt hozzálátna bármilyen karbantartási tevékenységhez, a berendezést kapcsolja le az elektromos hálózatról és gázpalackot zárja el. PROBLÉMA KIVÁLTÓ OK MEGOLDÁS A hősugárzó nem Nincs áram kapcsol be A hősugárzó nem gyújtja meg a gázt Alacsony feszültség Áramszünet Egyéb A gázadagoló gomb nincs eléggé benyomva Nincs gáz a palackban. Egyéb Ellenőrizze a hősugárzó csatlakozását az elektromos hálózathoz Szüntesse meg a feszültségcsökkenés okát Indítsa újra az áram visszatértével Adja be a berendezést szervizbe. Nyomja meg a gombot megfelelően (végig) Cserélje ki a gázpalackot egy újra. Adja be a berendezést szervizbe.

9 A hősugárzó leáll működés közben Nincs gáz a palackban. Áramszünet Termosztát működésbe lépése Egyéb Cserélje ki a gázpalackot egy újra. Indítsa újra az áram visszatértével. A berendezés kihűlése után szüntesse meg a túlmelegedés okát, majd indítsa be újra Adja be a berendezést szervizbe. 12. Hősugárzó készlet, záró megjegyzések DED Hősugárzó, 2. Gázvezeték: ~1,5m, 3. Reduktor (Nyomáscsökkentő) M30 DED Hősugárzó, 2. Gázvezeték: ~1,5m, 3. Reduktor (Nyomáscsökkentő) A320 DED Hősugárzó, 2. Gázvezeték: ~1,5m, 3. Reduktor (Nyomáscsökkentő) A320 Záró megjegyzések Cserealkatrészek megrendelésénél kérjük, adja meg az alkatrész számát lásd alkatrészek listája és összeszerelési rajz. Kérjük, adja meg az alkatrész leírását, valamint a berendezés vásárlásának hozzávetőleges időpontját. Garanciaidőn belül a javításokat a Garancia Kártyán megadott szabályok szerint végezzük. A reklamált terméket kérjük, vigye javíttatni a vásárlás helyszínére (az eladó köteles visszavenni a reklamált terméket), vagy küldje el a DEDRA EXIM Központi Szervizébe (a cím alább található a Garancia Kártyán). Kérjük, szíveskedjék csatolni a DEDRA-EXIM által kiállított Garancia Kártyát. Ennek hiányában a szervizelést garancián kívüliként fogjuk kezelni. A garanciaidő lejárta után a szervizelést a Központi Szerviz végzi. A hibás terméket a Szervizbe kell elküldeni (a szállítási költséget a felhasználó fedezi). 13. Információ a felhasználók részére az elektromos és elektronikus eszközök ártalmatlanításáról (háztartásokra érvényes) A terméken vagy a termékhez csatolt dokumentáción elhelyezett szimbólum azt jelzi, hogy a hibás elektromos és elektronikus berendezést nem szabad háztartási szemétként kezelni. Ehelyett a terméket a megfelelő, elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak hasznosítására szakosodott gyűjtőhelyre kell vinni, hogy a nemzeti törvényeknek megfelelően történjék kezelése, visszanyerése és újrahasznosítása. A gyűjtőhelyekről a helyi önkormányzatoknál érdeklődhet, pl. az internetes oldalukon. A termék megfelelő ártalmatlanításával segít megőrizni a természetes erőforrásokat és megelőzheti azokat a környezetre és az egészségre gyakorolt ártalmas hatásokat, amelyeket a termék hulladékának helytelen kezelése egyébként okozhat, továbbá csökkenti az elektromos berendezésekből származó hulladékok mennyiségét és segíti az újrahasznosítást és újrafeldolgozást. A nemzeti törvények értelmében az ilyen hulladék helytelen ártalmatlanítása esetén büntetést szabhatnak ki.

10 Felhasználók az Európai Unió országaiban Az elektromos vagy elektronikus berendezésektől való megszabadulás szüksége esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi értékesítési ponttal, vagy a szállítóval, aki bővebb információkkal szolgál. Hulladékkezelés az Európai Unión kívüli országokban Ez a szimbólum csak az Európai Unió országaiban érvényes. Amennyiben meg kíván szabadulni az alábbi terméktől, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi önkormányzattal, vagy az eladóval, hogy információt szerezzen a helyes hulladékkezelésről. 14. Kapcsolási rajzok, alkatrészek listája (lásd I ábra) DED Alap 2 Kapcsoló 3 Gázkimenet csatlakozó aljat 4 Gázkimenet csatlakozó 5 Szelep 6 Szelep biztosítéka 7 Hátsó háló 8 Motor 9 Ventillátor 10 Vízálló burkolat 11 Szikragyújtó 12 Fogantyú 13 Gázégő 14 Burkolat belső rész 15 Burkolat külső rész 16 Elülső háló 17 Vízálló fedél 18 Szélvédő fedél 19 Hálózati kábel 20 Ütőszeg 21 Termikus kapcsoló 22 Hőelem 23 Kondenzátor DED Elülső fedél 2 Burkolat 3 Fogantyú 4 Égéstér 5 Égéstér konzol 6 Földelőtüske készlet 7 Gázégő 8 Hőelem 9 Termikus kapcsoló 10 Gyújtó elektród 11 Ventillátor lapát

11 12 Elektromos motor 13 Hátsó fedél 14 Gázégő alátét 15 Kondenzátor 16 Gáz alkatrészek 17 Hálózati kábel 18 Alap 19 Fedél 20 Kapcsoló 21 Piezoelektromos gázgyújtó 22 Nyomáscsökkentő (Reduktor) 16-1 Bemeneti modul elsütőszerkezettel 16-2 Elektroszelep 16-3 Gázcső 16-4 Fúvóka DED Elülső fedél 2 Burkolat 3 Fogantyú 4 Földelőtüske készlet 5 Égéstér 6 Égéstér konzol 7 Gázégő 8 Termikus kapcsoló 9 Hőelem 10 Ventillátor lapát 11 Elektromos motor 12 Hátsó fedél 13 Szelep rögzítése 14 Hálózati kábel 15 Tömszelence 16 Nyomáscsökkentő (Reduktor) 17 Hátsó fedél 18 Alátét 19 Elsütőszerkezet fedél 20 Kapcsoló 21 Piezoelektromos gázgyújtó 22 Gáz alkatrészek 23 Konzol 24 Gyújtó elektród 22-1 Bemeneti modul elsütőszerkezettel 22-2 Elektroszelep 22-3 Gázcső 22-4 Fúvóka

12 15. Jegyzetek DEDRA EXIM Sp. z o.o Pruszków ul. 3 Maja 8 tel: (+48 / 22) fax: (+48 / 22) http: // info@dedra.pl Garancia Kártya DEDRA Eladó pecsétje Dátum és aláírás... Katalógus szám: DED9943 DED9948 DED9949 Név: Gázos hősugárzó 30 kw, 15 kw, 3 0kW Sorozatszám:... Az eladott termékre szóló garancia nem zárja ki, nem korlátozza, és nem függeszti fel a vásárlónak, a termék és a szerződés nem egyezésével kapcsolatos jogait. GARANCIA FELTÉTELEK 1. Garantáljuk a termék megfelelő működését a Használati Utasításban leírt műszaki felhasználói feltételek szerint. Az alábbi dokumentumban bejegyzett vásárlás dátumától számított 12 hónapra nyújtunk garanciát. A garancia a Magyarország teljes területére vonatkozik. A reklamációt írásban kell benyújtani a garancia érvényességi idején belül. 2. A garancianyújtó kötelességeit az értékesítési pont vállalja. 3. Az alábbi garancia a hibás anyagok, a nem megfelelő összeszerelés, a gyártási hibák által okozott meghibásodásokra érvényes. 4. A garanciális időszakban megjelent meghibásodásokat a DEDRA-EXIM megszűnteti a felek által megállapított időpontban. 5. A reklamált terméket az értékesítési pontba kell eljuttatni. A reklamáció megvizsgálásának feltétele az alábbi dokumentumok bemutatása: - helyesen kitöltött Garancia Kártya, - vásárlást igazoló irat (vagy annak másolata) a Garancia Kártyán szereplő dátummal megegyező dátummal, 6. A garancia nem érvényes az alábbiakból származó meghibásodásokra: - a Használati Utasítás rendeltetésének és tanácsainak nem megfelelő használat, - amatőr barkácsolóknak szánt gép professzionális használata, - berendezés túlterhelése, mely a motor vagy a mechanikus áttételek meghibásodását okozza, - illetéktelen személyek által végzett szerelési munkák, - a szerkezeten végrehajtott módosítások, - mechanikai, fizikai, vegyi meghibásodások, melyeket külső erők és tényezők váltottak ki, - helytelen elemek vagy alkatrészek használatából, nem megfelelő zsírok, olajok, karbantartási eszközök alkalmazásából származó meghibásodások, 7. A garancia nem érvényes az üzemelés során természetes módon elhasználódó részekre, mint: hőbiztosítékok, elektrografit kefék, ékszíjak, eszköz fogók, akkumulátorok, elektromos eszközök betétei (körfűrész, fúrók, marók, stb.) 8. A berendezés névleges táblázatának olvashatónak kell lennie. A reklamált példányt gondosan biztosítsa sérülésektől, melyek a szállítás során jöhetnek létre. Amennyire lehetséges, szállítsa eredeti csomagolásban. Vásárlói Nyilatkozat A garancia feltételeit megismertem, ezt saját kezű aláírással tanúsítom: dátum és hely vásárló aláírása

13 DEDRA EXIM Sp. z o.o Pruszków ul. 3 Maja 8 tel: (+48 / 22) fax: (+48 / 22) http: // info@dedra.pl FELJEGYZÉSEK AZ ELVÉGZETT JAVÍTÁSOKRÓL Termékszám Javítás bejelentésének dátuma Javítás elvégzésének dátuma Javítás terjedelme, javítási tevékenységek leírása Javítást végző személy aláírása

HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával

HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával Ventillátoros hősugárzó Modell: DED9931 DEDRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával Érvényes a 2014. január 1. után megvásárolt példányokra - Működési fokozat kapcsoló - Hőmérséklet szabályozó kapcsoló

Részletesebben

Elektromos keverőgép. Használati utasítás

Elektromos keverőgép. Használati utasítás PANSAM Elektromos keverőgép Modell: A140020 Használati utasítás GARANCIA KÁRTYÁVAL Érvényes a 2014. január 1. után megvásárolt termékekre. Olvassa el a Használati Utasítást TARTALOMJEGYZÉK: Fejezet oldal

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garancia Kártyával

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garancia Kártyával Forrasztóállomás 60W Modell: DED7541 DEDRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával Érvényes: 2014. január 1-től kijelző hőmérséklet skála váltó gomb ( C / F) kapcsológomb hőmérséklet szabályozó gomb forrasztópáka

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Aktuális a 2013. január 1. után megvásárolt példányokhoz TARTALOMJEGYZÉK:

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Aktuális a 2013. január 1. után megvásárolt példányokhoz TARTALOMJEGYZÉK: PANSAM Mini pneumatikus csiszoló Modell: A 532101 1. ábra HASZNÁLATI UTASÍTÁS Olvassa el a használati utasítást Aktuális a 2013. január 1. után megvásárolt példányokhoz TARTALOMJEGYZÉK: 1. EK Megfelelőségi

Részletesebben

DED9970. Tartalomjegyzék. HU Gázos hősugárzó 4,6 kw. Használati utasítás garancia kártyával

DED9970. Tartalomjegyzék. HU Gázos hősugárzó 4,6 kw. Használati utasítás garancia kártyával DED9970 HU Gázos hősugárzó 4,6 kw Használati utasítás garancia kártyával DEDRA HU Az alábbi használati utasítás kizárólag akkor érvényes, ha az alábbi országkód megtalálható a berendezésen. Ha ez a kód

Részletesebben

Beltéri kandalló

Beltéri kandalló Beltéri kandalló 10030731 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. MŰSZAKI

Részletesebben

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Padló ventilátor JÓTÁLLÁS A készülékre 2 év garancia van. A garanciális időszakban a gyártó garanciát vállal minden gyártói hibára. A hiba előfordulása esetén a készüléket megjavítják

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210 Használati útmutató KENYÉRPIRÍTÓ R-210 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

Kompresszor. Modell: A 040300 HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garancia Kártyával. Érvényes a 2014. január 1. után megvásárolt példányokra

Kompresszor. Modell: A 040300 HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garancia Kártyával. Érvényes a 2014. január 1. után megvásárolt példányokra PANSAM Kompresszor Modell: A 040300 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával Érvényes a 2014. január 1. után megvásárolt példányokra Olvassa el! TARTALOMJEGYZÉK: 1. EK (EC) Megfelelőségi Nyilatkozat 2. Kompresszor

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ. Art. 7300A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ. Art. 7300A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ Art. 7300A FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

Csiszoló zsiráf Modell: DED7743

Csiszoló zsiráf Modell: DED7743 Csiszoló zsiráf Modell: DED7743 DEDRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával Érvényes: 2013. január 1. után vásárolt termékekre Csiszolófej Hosszabbító kar zár Csiszológép hosszabbító kar Fordulat sebesség

Részletesebben

MICA RADIÁTOR R-070/R-075

MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Használati útmutató MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

EXLED-001 (HT-F62413A-10)

EXLED-001 (HT-F62413A-10) LED VILÁGÍTÁS Biztonsági előírások és használati utasítás EXLED-001 (HT-F62413A-10) Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Kérjük, üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa át ezt a használati utasítást

Részletesebben

DEDRA. HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával. Elektromos hősugárzó. Modell: DED9921. Érvényes: 2012. január 1. után vásárolt termékekre

DEDRA. HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával. Elektromos hősugárzó. Modell: DED9921. Érvényes: 2012. január 1. után vásárolt termékekre Elektromos hősugárzó Modell: DED9921 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával DEDRA Érvényes: 2012. január 1. után vásárolt termékekre - Ventilátor szabályozó gomb - Biztosíték nullázás gomb - Hőmérséklet

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

TORONYVENTILÁTOR

TORONYVENTILÁTOR 10031517 10031518 TORONYVENTILÁTOR Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garancia Kártyával

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Garancia Kártyával Műanyag hegesztőgép termoplasztikus csövekhez DED7515 DEDRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Garancia Kártyával Érvényes: 2012. január 1-től Melegítő lap Fűtőszál működésének jelzője Hegesztő fejek Állvány Fogantyú

Részletesebben

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12 Használati útmutató RIZSFŐZŐ RC-12 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES KFT. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el! Tartalom Bevezető... 3 C.E.S. kavitációs hőgenerátorok leírása és alkalmazása... 3 2. A C.E.S. kavitációs hőgenerátorok

Részletesebben

Grillbegyújtó. Cikk sz.: GA 500

Grillbegyújtó. Cikk sz.: GA 500 Grillbegyújtó I/B Vált. 090130 Cikk sz.: GA 500 D 1 Csatlakozó vezeték 2 Fogantyú 3 Fűtőelem 4 Tartó 5 Fém jelölés SC GA 500-090130 Assembly page 2/16 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Olvassa el figyelmesen

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató . HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató Olvassa el, és a készülék közelében őrizze meg jelen használati útmutatót. Importőr: Vendi Hungária Kft. Szervizbejelentés:

Részletesebben

Elektromos grill termosztáttal

Elektromos grill termosztáttal 10028472 Elektromos grill termosztáttal Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

Mini-Hűtőszekrény

Mini-Hűtőszekrény Mini-Hűtőszekrény 10011578 100115779 Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

Kozmetikai tükör Használati útmutató

Kozmetikai tükör Használati útmutató Kozmetikai tükör Használati útmutató HU A termék első használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termék használatát már ismeri. A kozmetikai tükröt csak a használati

Részletesebben

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866 Használati útmutató ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen

Részletesebben

Klarstein konyhai robotok

Klarstein konyhai robotok Klarstein konyhai robotok Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. 1.

Részletesebben

Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó

Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó Teljesen mozgatható LED, LCD TV fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt

Részletesebben

Használati utasítás 741 BASE A60

Használati utasítás 741 BASE A60 HU Használati utasítás 741 BASE A60 Lámpa Telj. (W) Aljzat Feszültség (V) Méret (mm) ILCOS Kód 28 E14 220-240 104 x 35 HSGSB/C/UB-28-220/240-E14 Lámpa Telj. (W) Aljzat Feszültség (V) Méret (mm) ILCOS Kód

Részletesebben

Használati útmutató Tartalom

Használati útmutató Tartalom Használati útmutató Tartalom Általános ismertetés... 2 Belső akkumulátor tesztelése...2 Jármű indítása... 2 Belső akkumulátor töltése...2 Az akkumulátorra nincs garancia... 3 Javaslatok, figyelmeztetések...

Részletesebben

KITERJESZTETT GARANCIA

KITERJESZTETT GARANCIA KITERJESZTETT GARANCIA A termék forgalmazója 10 év, a gyártásból eredő anyag és konstrukciós hibákra kiterjedő jótállást vállal a BVF SRHC fűtőkábelekre. A jótállás kizárólag a szakszerűen kitöltött és

Részletesebben

Teljesen mozgatható fali tartó

Teljesen mozgatható fali tartó Teljesen mozgatható fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt elolvasta

Részletesebben

Aroma diffúzor

Aroma diffúzor Aroma diffúzor 10029718 10029719 Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatót, az esetleges károk elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül hagyása miatt

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP Art. 8220-8225 FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmesen olvassa el a felhasználói útmutatót, a készülék használata előtt. Az útmutatót őrizze meg gondosan! 2 3 4 1 HU Termékleírás 1. Fogantyúk 2. Levehető,

Részletesebben

Season Omnis. 03.04.2012 Omnis Manual HU.RO.indd 1 16/04/12 12.44

Season Omnis. 03.04.2012 Omnis Manual HU.RO.indd 1 16/04/12 12.44 Season Omnis 03.04.2012 Omnis Manual HU.RO.indd 1 16/04/12 12.44 Omnis A termékműszaki adatai Szabadon álló infravörös fűtőtest Magassága: Szélessége: Áramellátás: Energiafogyasztás: Érintésvédelmi besorolás:

Részletesebben

T80 ventilátor használati útmutató

T80 ventilátor használati útmutató T80 ventilátor használati útmutató 1. Tápkábel és 2. Motor állvány 3. Kondenzátor 4. Motor dugvilla 5. Hátsó borítás 6. Légbefúvó 7. Csapágy 8. Áramköri lap 9. Kapcsolódoboz 10. Kapcsoló fedél 11. Kapcsológomb

Részletesebben

Heizsitzauflage Classic

Heizsitzauflage Classic Heizsitzauflage Classic 1 2 3 2 LUXUS MeLegÍtŐ ÜLŐPáRNa tartalomjegyzék 1 Biztonsági utasítások 9 Jelzések a készüléken és/vagy a csomagoláson 9 2 Beszerelés 40 Kezelés 40 4 Tisztítás és ápolás 40 A biztosíték

Részletesebben

Fix fali tartó. Felhasználói útmutató

Fix fali tartó. Felhasználói útmutató Fix fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt elolvasta és megértette

Részletesebben

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , ,

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , , H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz. 1460476, 1460474, 1436525, 1436526, 1460477, 1460475, 1463527 Ez a használati útmutató kizárólag ezekhez a termékekhez tartozik.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HALOGÉN MELEGÍTŐ TÍPUS: HM8150A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HALOGÉN MELEGÍTŐ TÍPUS: HM8150A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HALOGÉN MELEGÍTŐ TÍPUS: HM8150A Kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót és tegye el! Továbbiakban szükség lehet rá. I. TERMÉKJELLEMZŐK Típus szám: Maximális Feszültség:

Részletesebben

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ! Használati utasítás A készülék első használata előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi használatra! A használati útmutató az alábbi

Részletesebben

Függőlámpa. Szerelési útmutató 91060AB4X4VII

Függőlámpa. Szerelési útmutató 91060AB4X4VII Függőlámpa hu Szerelési útmutató 91060AB4X4VII 2017-04 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági megoldásokkal rendelkezik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat és az esetleges

Részletesebben

TC Terasz hősugárzó talppal

TC Terasz hősugárzó talppal Terasz hősugárzó talppal V. 01 22/11/2016 2 Velleman nv HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Bevezetés Az Európai Unió öszes lakosa számára: környezetvédelmi információk erről a termékről A készüléken vagy a csomagoláson

Részletesebben

MD-3 Nokia zenei hangszórók

MD-3 Nokia zenei hangszórók MD-3 Nokia zenei hangszórók MAGYAR Az MD-3 sztereó hangszórók kiváló hangminõséget biztosítanak egy kompatibilis Nokia készüléken vagy más audiokészüléken történõ zenevagy rádióhallgatás közben. A hangszórók

Részletesebben

Használati utasítás. Első használat előtt olvassa végig a használati utasítást! A későbbi felhasználás céljából ne dobja el!

Használati utasítás. Első használat előtt olvassa végig a használati utasítást! A későbbi felhasználás céljából ne dobja el! Használati utasítás Első használat előtt olvassa végig a használati utasítást! A későbbi felhasználás céljából ne dobja el! 1 A készülék adatai Teljesítmény: 600 W Átmérő: 13,5 cm Tartály nélküli magasság:

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 96228HB43XVIII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 96228HB43XVIII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 96228HB43XVIII 2018-01 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági megoldásokkal rendelkezik. Ennek ellenére figyelme - sen olvassa el a biztonsági előírásokat,

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv ELETTRONIC DIVISION Felhasználói Kézikönyv PM1-300,400,600 SZÁRNYASKAPU MOZGATÓ MOTOR FIGYELEM!! Telepítés előtt kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet! TARTALOMJEGYZÉK A CSOMAG TARTALMA... 2

Részletesebben

IN 1336 Edzőpad HERO

IN 1336 Edzőpad HERO H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó IN 1336 Edzőpad HERO Köszönjük, hogy termékünk megvásárlása mellett döntött. Bármennyire is igyekszünk a legjobb minőség elérésére, 1 előfordulhatnak hiányzó, vagy hibás

Részletesebben

THR880i Ex. Biztonsági előírások

THR880i Ex. Biztonsági előírások THR880i Ex Biztonsági előírások 1 Tartalomjegyzék 1 Alkalmazás...3 2 Biztonsági információk...3 3 Biztonsági előírások...3 4 Akkumulátorfedél védelme...5 4.1 Az akkumulátorfedél lecsavarozása...5 4.2

Részletesebben

PÁRAELSZÍVÓ

PÁRAELSZÍVÓ PÁRAELSZÍVÓ1 10028655 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Általános - Ez a használati utasítás arra szolgál, hogy megismerkedjen a készülék működésével. Őrizze meg ezt a használati útmutatót, hogy bármikor segítségül

Részletesebben

Li-Ion Akkupack. Használati útmutató Biztonságtechnikai tudnivalók

Li-Ion Akkupack. Használati útmutató Biztonságtechnikai tudnivalók Li-Ion Akkupack Használati útmutató Biztonságtechnikai tudnivalók Használati útmutató a STABILA li-ion akkucsomaghoz és dugasztápegységhez Fontos tudnivalók Alaposan olvassa át a biztonsági tudnivalókat

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért.

Részletesebben

Száraz porszívó vizes szűrővel

Száraz porszívó vizes szűrővel Száraz porszívó vizes szűrővel Kezelési útmutató Használati útmutató ARNICA BORA 4000 Száraz porszívó vizes szűrővel Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. Ezt a használati útmutató az Ön számára

Részletesebben

Dönthető fali tartó Felhasználói útmutató

Dönthető fali tartó Felhasználói útmutató Dönthető fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt elolvasta és megértette

Részletesebben

KISTRAKTOR. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KISTRAKTOR. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KISTRAKTOR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. HU Figyelmeztetés: - A gyermekek

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BEKO HILG S TÍPUSÚ GÁZ FŐZŐLAPHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BEKO HILG S TÍPUSÚ GÁZ FŐZŐLAPHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BEKO HILG 64220 S TÍPUSÚ GÁZ FŐZŐLAPHOZ Forgalmazó: Hauser Magyarország Kft. 2040 Budaörs, Baross u. 89 Email: info@hauser.eu HILG 64220 S 2 HU TARTALOMJEGYZÉK 1. Fontos tudnivalók,

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 91712HB54XVII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 91712HB54XVII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 91712HB54XVII 2017-06 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági műszaki megol - dásokkal rendelkezik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat

Részletesebben

Retro fali lámpa. Szerelési útmutató 92326HB22XVIII

Retro fali lámpa. Szerelési útmutató 92326HB22XVIII Retro fali lámpa hu Szerelési útmutató 92326HB22XVIII 2017-12 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelke - zik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat,

Részletesebben

Figyelmeztetés. Tápkábel/tápegység. Apró tárgyak/alkatrészek. Összeszerelés

Figyelmeztetés. Tápkábel/tápegység. Apró tárgyak/alkatrészek. Összeszerelés Figyelmeztetés Eszköz A tűz, áramütés és egyéb sérülések elkerülése érdekében: ne helyezze a készüléket vizes, nedves helyekre! ne helyezzen folyadékkal teli tárgyakat, pl. vázát a készülékre! csak ajánlott

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. páraelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó Használati utasítás Vízszűrős porszívó Vízszűrős porszívó Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Ezt a használati utasítást Önöknek készítettük, az Önök kényelméért és a maximális

Részletesebben

LED-es függőlámpa. Szerelési útmutató 88346HB54XVII

LED-es függőlámpa. Szerelési útmutató 88346HB54XVII LED-es függőlámpa hu Szerelési útmutató 88346HB54XVII 2017-07 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági megoldásokkal rendelkezik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat,

Részletesebben

Használati útmutató RACLETTE GRIL R-274

Használati útmutató RACLETTE GRIL R-274 Használati útmutató RACLETTE GRIL R-274 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Javaslatok Üzembehelyezés A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen vagy nem megfelelő üzembehelyezésből adódó károkért. A minimális biztonsági távolság

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak.

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. raelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN MODELLEK : 0201W KÓD : 25-40 180 0202W KÓD : 25-60 180 0302W - KÓD : 32-60 180 FELHASZNÁLÓK TÁJÉKOZTATÁSÁRA SZOLGÁLÓ INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO

FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO FORGÓFEJES FEJMOSÓ DUO Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Reméljük, hogy termékünkkel Ön is elégedett lesz és hosszú ideig szolgálja majd Önt. Az útmutató

Részletesebben

Q30 ventilátor használati útmutató

Q30 ventilátor használati útmutató Q30 ventilátor használati útmutató Fontos! Későbbi használat céljából őrizzük meg az útmutatót. Összeszerelés előtt mindenképp tanulmányozzuk át az útmutatót. utasítások Motor Tápkábel Biztosító anya Hátsó

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások Ventilátor 10029404 Kedves vásárló, Gratulálunk a termék megvásárlásahoz.kérjük, olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és fordítson különös figyelmet a figyelmeztetésekre a hibák elkerülése végett.a

Részletesebben

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HU F E G D B C A 3 MAGYAR 26-28 4 HAIR DRYER HD 3700 Biztonság Kérjük, vegye figyelembe az alábbi utasításokat a készülék használatakor. 7 A készülék kizárólag otthoni felhasználásra

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Felhasználói kézikönyv a b Magyar Köszönjük, hogy Philips terméket vásárolt, és üdvözöljük a Philips világában! A Philips által biztosított

Részletesebben

IPARI AXIAL VENTILÁTOROK TERMÉKLEÍRÁS ÉS GARANCIAJEGY

IPARI AXIAL VENTILÁTOROK TERMÉKLEÍRÁS ÉS GARANCIAJEGY IPARI AXIAL VENTILÁTOROK TERMÉKLEÍRÁS ÉS GARANCIAJEGY Általános információk 1. Általános tájékoztatás Köszönjük, hogy megvásárolta a terméket. Az alábbi utasítások elolvasása kötelező ahhoz, hogy megfelelően

Részletesebben

UCH0041. Teljesen mozgatható fali tartó. Felhasználói útmutató

UCH0041. Teljesen mozgatható fali tartó. Felhasználói útmutató UCH0041 Teljesen mozgatható fali tartó MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést! FIGYELEM! Ne kezdje el a termék üzembe helyezését, mielőtt

Részletesebben

LED-es mennyezeti lámpa

LED-es mennyezeti lámpa LED-es mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 100403HB43XIX 2019-03 379 443 A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelke - zik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat, és

Részletesebben

Használati útmutató Kenyérpirító TOASTER

Használati útmutató Kenyérpirító TOASTER HU Használati útmutató Kenyérpirító TOASTER Tartalomjegyzék Biztonsági előírások... 3 Az első használat előtt... 5 Kicsomagolás... 5 A készülék elhelyezése... 5 Kenyérpirítás... 5 Kenyéremelő... 5 Kenyérszelet

Részletesebben

Főzőlap

Főzőlap Főzőlap 10031348 10031349 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. MŰSZAKI

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

AR4P07 NÁVOD NA OBSLUHU OHRIEVAČ S VENTILÁTOROM

AR4P07 NÁVOD NA OBSLUHU OHRIEVAČ S VENTILÁTOROM AR4P07 ISTRUZIONI PER L USO INSTRUCTIONS FOR USE MODE D EMPLOI BEDIENUNGSANLEITUNG FOLLETO DE INSTRUCCIONES HASZNÁLATI UTASÍTÁS NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA OBSLUHU TERMOVENTILATORE FAN HEATER THERMOVENTILATEUR

Részletesebben

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők MAX.

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők MAX. HU PLANARIO TOWER SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK MAX. 360 2 SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK SZERELÉS ÉS ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT Figyelem! A keverőcsap beszerelése előtt a bekötő csővezetékeket át kell öblíteni,

Részletesebben

Flex Stream ventilátor

Flex Stream ventilátor Flex Stream ventilátor 10033572 Tisztelt Vásárló, Gratulálunk a készülék megvásárlásához. Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a használati útmutatót, és kövesse az alábbi utasításokat, hogy elkerülje a

Részletesebben

Műanyag cső hegesztő WD W

Műanyag cső hegesztő WD W Műanyag cső hegesztő WD050411500 1500W WD050411500 Köszönjük, hogy WIDO termék vásárlása mellett döntött. Biztosak vagyunk abban, hogy értékelni fogja a termék minőségét, és teljes mértékben elégedett

Részletesebben

SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ

SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Modellszám: VC-901 A használat előtt olvassa el figyelmesen az útmutatót. FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK: A porzsák nélküli, száraz-nedves porszívó használatakor,

Részletesebben

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó Szinusz-inverter HS 1000 CE 230V AC / 1000VA folyamatos / 2500VA csúcs Tisztelt Felhasználó! Üzembehelyezés elõtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési útmutatót. FIGYELEM!

Részletesebben

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné.

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. 1 FIGYELMEZTETÉS Az összes biztonsági és muködtetési utasítást el kell olvasni a muveletek megkezdése elott. A helytelen muveletek maradandó

Részletesebben

OSZLOP VENTILÁTOR R-815

OSZLOP VENTILÁTOR R-815 Használati útmutató OSZLOP VENTILÁTOR R-815 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU ELEKTROMOS PUMPA 12V ISUP VÍZI SPORTOKHOZ 20PSI

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU ELEKTROMOS PUMPA 12V ISUP VÍZI SPORTOKHOZ 20PSI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU ELEKTROMOS PUMPA 12V ISUP VÍZI SPORTOKHOZ 20PSI TARTALOM BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 3 FUNKCIÓK... 3 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ... 4 KÖRNYEZETVÉDELEM... 4 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Kérjük, a termék

Részletesebben

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék különböző típusaira vonatkozik.

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék különböző típusaira vonatkozik. HU HU Tanácsok és javaslatok használati útmutató a készülék különböző típusaira vonatkozik. Ezért az egyes jellemzők bemutatásánál előfordulhatnak benne olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra

Részletesebben

AROMA DIFFÚZOR MODENA. HU Használat Útmutató

AROMA DIFFÚZOR MODENA. HU Használat Útmutató AROMA DIFFÚZOR MODENA Használat Útmutató DC max. 100 ml 1-2 drops Press 7 IN Tartozékok 1 SOEHNLE Aroma Diffúzor, 1 töltőkészülék, 1 használati útmutató Használat The SOEHNLE Aroma Diffúzor kizárólag a

Részletesebben

KITERJESZTETT GARANCIA

KITERJESZTETT GARANCIA KITERJESZTETT GARANCIA A termék forgalmazója 10 év, a gyártásból eredő anyag és konstrukciós hibákra kiterjedő jótállást vállal a BVF SRHC 7/45 HWTM fűtőkábelekre. A jótállás kizárólag a szakszerűen kitöltött

Részletesebben

Szerelési kézikönyv. Digitális nyomásmérő készlet BHGP26A1

Szerelési kézikönyv. Digitális nyomásmérő készlet BHGP26A1 Szerelési kézikönyv Digitális nyomásmérő készlet BHGP6A BHGP6A Digitális nyomásmérő készlet Szerelési kézikönyv Tartalomjegyzék Oldal Felszerelés Tartozékok... Felszerelés... Munkaeljárás... Működési ellenőrzés...

Részletesebben

Q80 ventilátor használati útmutató

Q80 ventilátor használati útmutató Q80 ventilátor használati útmutató Olvassuk el és őrizzük meg a használati útmutatót. Fontos biztonsági tudnivalók Elektromos készülék használata esetén az alábbi biztonsági utasításokat szigorúan tartsuk

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 91585AB4X5VII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 91585AB4X5VII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 91585AB4X5VII 2017-06 Megjegyzések az útmutatóhoz A termék biztonsági műszaki megol - dásokkal rendelkezik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike a gyártó

Részletesebben

Klarstein Herakles

Klarstein Herakles Klarstein Herakles 10020774 10027718 10027719 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató. Asztali állvány DS (2018/10) hu

Szerelési és kezelési útmutató. Asztali állvány DS (2018/10) hu Szerelési és kezelési útmutató Asztali állvány DS-1 6720889403 (2018/10) hu Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók....... 2 1 Szimbólum-magyarázatok........................

Részletesebben

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V.

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. 1 I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. Egyéb biztonsági figyelmeztetések... 4 VI. Karbantartás... 5 VII. Hibaelhárítás...

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 88169HB1XVII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 88169HB1XVII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 88169HB1XVII 2016-08 334 063 A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelke - zik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat, és az esetleges

Részletesebben

Zitruspresse orange OSZLOPOS VENTILÁTOR

Zitruspresse orange OSZLOPOS VENTILÁTOR Zitruspresse orange OSZLOPOS VENTILÁTOR 10008166 10008167 10008168 10079 100796 00797 Kedves vásárló, Gratulálunk a KLARSTEIN termék megvásárlásahoz. Kérjük, olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat

Részletesebben