K I V O N A T a képviselő-testület december 14-i ülésének jegyzőkönyvéből. 303/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "K I V O N A T a képviselő-testület december 14-i ülésének jegyzőkönyvéből. 303/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat"

Átírás

1 303/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 01. napjától kezdődően és határozatlan időre szólóan a Sárvári Gyógyfürdő Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetőjének Vojtkó Tibor (an: Murányi Magdolna) 9700 Szombathely, Külső-Zanati út 84. szám alatti lakost megválasztja, a vele kötendő munkaszerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert annak munkáltató képviseletében történő aláírására. Határidő: január 01.

2 304/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Sárvári Gyógyfürdő Korlátolt Felelősségű Társaság Alapító Okiratát január 01. napi hatállyal az alábbiak szerint módosítja: a) az Alapító Okirat 2.3. pontjába felvételre kerülnek A társaság kézbesítési címe: titkarsag@sarvarfurdo.hu, valamint a A társaság hivatalos elektronikus elérhetősége: titkarsag@sarvarfurdo.hu szövegrészek. b) az Alapító Okirat pontjának a. alpontja a következők szerint módosul: Módosítás előtt: a számviteli törvény szerinti beszámoló jóváhagyása és a nyereség felosztásáról szóló döntés, amelyről a felügyelőbizottság írásbeli jelentésének birtokában lehet határozni; Módosítás után: az üzleti terv továbbá a számviteli törvény szerinti beszámoló jóváhagyása és a nyereség felosztásáról szóló döntés, amelyekről a felügyelőbizottság írásbeli jelentésének birtokában lehet határozni; c) az Alapító Okirat pontjának e. alpontja a következők szerint módosul: Módosítás előtt: az ügyvezető megválasztása, visszahívása és megbízással összefüggő díjazásának megállapítása, illetve, ha az ügyvezető a társasággal munkaviszonyban áll, az alapvető munkáltatói jogok gyakorlása; Alapvető munkáltatói jogon a munkaviszony létesítését, módosítását és megszüntetését, továbbá a díjazással kapcsolatos kérdéseket kell érteni; Módosítás után: az ügyvezető megválasztása, visszahívása továbbá az ügyvezető feletti alapvető munkáltatói jogok gyakorlása; Alapvető munkáltatói jogon a munkaviszony létesítését, módosítását és megszüntetését, továbbá a javadalmazással (díjazással) kapcsolatos kérdéseket kell érteni a évi CXXII. törvény szerinti tartalommal elfogadott Javadalmazási Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) előírásai szerint; d) az Alapító Okirat pontjának k. alpontja a következők szerint módosul: Módosítás előtt: az alapító okirat módosítása, mely alól kivétel: - társaság székhelyét, telephelyét, fióktelepét és tevékenységi körét érintő módosítások, továbbá - amikor az alapító okiratot jogszabály vagy az alapító rendelete, illetve belső szabályzata kivételt nem engedő előírása miatt szükséges módosítani;

3 Módosítás után: az alapító okirat módosítása, mely alól kivétel: a) társaság székhelyét, telephelyét, fióktelepét és tevékenységi körét érintő módosítások, továbbá a Társaság elektronikus elérhetőségével, továbbá a Társaság hivatalos elektronikus elérhetőségével összefüggő cégadatok változtatása miatti alapító okirat módosítása, továbbá b) amikor az alapító okiratot jogszabály vagy az alapító rendelete, illetve belső szabályzata kivételt nem engedő előírása miatt szükséges módosítani; e) az Alapító Okirat pontja a következők szerint módosul: Módosítás előtt: A Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottság kizárólagos hatáskörébe tartozik a Felügyelőbizottság által megállapított ügyrend jóváhagyása. Módosítás után: Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottság kizárólagos hatáskörébe tartozik a Felügyelőbizottság által megállapított ügyrend jóváhagyása, valamint a Felügyelőbizottság éves munkájáról szóló beszámoló elfogadása. f) az Alapító Okirat pontja a következők szerint módosul: Módosítás előtt: A polgármester kizárólagos hatáskörébe tartozik: a) az alapító okirat módosítása a k. pontban megfogalmazott kivétel alá tartozó esetekben, b) az ügyvezető tekintetében azon munkáltatói jogok gyakorlása, amelyek nem tartoznak a Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe vagy azokat a Szabályzat a hatáskörébe utalja, c) alapítót megillető mindazon jogok gyakorlása, melyek nem tartoznak a Képviselőtestület vagy a Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottság kizárólagos hatáskörébe, d) a 10 millió 30 millió forint nettó értékhatár körébe tartozó jogügyletek megkötés előtti jóváhagyása azon esetekben, amelyek nem tartoznak a társaság Beszerzési és Közbeszerzési Szabályzatának hatálya alá. Módosítás után: A polgármester kizárólagos hatáskörébe tartozik: a) a nettó ,-Ft, azaz tízmillió forint értékhatárt meghaladó, de nettó Ft, azaz harmincmillió forint értékhatárt meg nem haladó jogügyletek megkötés előtti jóváhagyása azon esetekben, amelyek nem tartoznak a társaság Beszerzési Szabályzatának hatálya alá; b) az alapító okirat módosítása a k. pontban megfogalmazott kivétel alá tartozó esetekben; c) az ügyvezető tekintetében mindazon munkáltatói jogok gyakorlása, amelyek nem tartoznak a Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe (13.3. e. pont) vagy azokat a Szabályzat a polgármester hatáskörébe utalja; d) alapítót megillető mindazon jelen Alapító Okiratban fel nem sorolt jogok gyakorlása, melyek nem tartoznak a Képviselő-testület vagy a Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottság kizárólagos hatáskörébe.

4 g) az Alapító Okirat pontja a következők szerint módosul: Módosítás előtt: A társaság ügyvezetője: Vancsura Miklós (születési név: Vancsura Miklós, születési helye és ideje: Rém, , anyja születési neve: Báthori Katalin, lakóhelye: 8380 Hévíz, Fortuna utca 2., adóazonosító jele: , állampolgársága: magyar). Az ügyvezetői megbízatás év január hó 01. napjától év december hó 31. napjáig terjedő időre szól. Az ügyvezető a vezető tisztségviselői megbízatását megbízási jogviszonyban látja el. Módosítás után: A társaság ügyvezetője: Vojtkó Tibor (születési név: Vojtkó Tibor, születési idő: május 9., anyja születési neve: Murányi Magdolna, lakóhelye: 9700 Szombathely, Külső-Zanati út 84., adóazonosító jele: , állampolgársága: magyar). Az ügyvezetői megbízatás január 01. napjától kezdődően határozatlan időre szól. Az ügyvezető a vezető tisztségviselői megbízatását munkaviszonyban látja el. h) az Alapító Okirat a következő alponttal egészül ki: A Felügyelőbizottság a Képviselő-testület elé kerülő előterjesztéseket köteles megvizsgálni, és ezekkel kapcsolatos álláspontját a Képviselő-testület előtt ismertetni, valamint tevékenységéről évente beszámol a Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottság előtt. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a jelen határozat által elfogadott módosítások és kiegészítések figyelembevételeivel egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okirat aláírására. Határidő: január 01.

5 305/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete egyetért azzal, hogy a Sárvár 1182/5 hrsz. és a Sárvár 1186/6 hrsz. alatti közparkokra ingyenesen vagyonkezelői jog kerüljön alapításra a Sárvári Gyógyfürdő Kft. javára jelen határozat mellékletét képező vagyonkezelési szerződés szerinti tartalommal. Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 3/2013.(II.18.) számú önkormányzati rendelet 7. (2) bekezdésében foglaltakra tekintettel a Képviselőtestület akként dönt, hogy a Vagyonkezelőnek nem engedi el a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 109. (6) bekezdése szerinti kötelezettségét. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a melléklettel egyező tartalmú vagyonkezelési szerződés aláírására, továbbá az azzal összefüggésben felmerülő minden további jognyilatkozat megtételére. Egyidejűleg a képviselő-testület 121/2017. /V.23./ számú határozatát visszavonja. Határidő: január 01.

6 306/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete egyetért azzal, hogy a Sárvár 550 hrsz. (kivett lakóház, udvar, gazdasági épület elnevezésű, Sárvár, Móricz Zsigmond utca 4. szám) alatti ingatlanra ingyenesen vagyonkezelői jog kerüljön alapításra a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság javára a jelen határozat mellékletét képező vagyonkezelési szerződés szerinti tartalommal. Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 3/2013.(II.18.) számú önkormányzati rendelet 7. (2) bekezdésében foglaltakra tekintettel a képviselőtestület akként dönt, hogy a Vagyonkezelőnek nem engedi el a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 109. (6) bekezdése szerinti kötelezettségét. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a mellékelettel megegyező tartalmú vagyonkezelési szerződés aláírására, továbbá az azzal összefüggésben felmerülő minden további jognyilatkozat megtételére. Határidő: január 01.

7 307/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete kifejezi azon szándékát, hogy a Sárvár belterület 1487/18 hrsz-ú ingatlanon az egyes települési önkormányzatok feladatainak támogatása érdekében történő előirányzat-átcsoportosításokról szóló 1818/2016. (XII. 22.) Korm. határozat alapján a BMÖGF/632-2/2017. számú támogatói okirattal biztosított Ft vissza nem térítendő támogatás forrásból megvalósításra kerülő Sport és Kulturális Központot a használatba vételi, üzemeltetési és forgalomba helyezési engedélyek jogerőre emelkedésétől kezdődően a Sárvári Sportfólió és Kulturális Kft. (székhelye: 9600 Sárvár, Várkerület u. 2., képviseli: Vámos Zoltán ügyvezető) részére vagyonkezelésbe adja. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a határozati javaslat mellékletét képező szándéknyilatkozat aláírására. Határidő: azonnal

8 308/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 123/2016./IV.28./ számú képviselőtestületi határozatát az alábbiak szerint módosítja: A 3. bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép: - A pályázat megvalósítási helyszínének pontos címe: 9600 Sárvár, Várkerület u. 31. (577 hrsz.) - A pályázati konstrukció száma: TOP A tervezett projekt teljes költsége bruttó: ,- Ft, ebből Sárvár Város Önkormányzatára vonatkozó teljes költség bruttó: ,- Ft. - A TOP forrásból származó támogatás igényelt összege: ,- Ft, ebből Sárvár Város Önkormányzatát megillető támogatás igényelt összege: ,- Ft. - A projekt teljes költségére vonatkozó önkormányzati önrész számszerű összege: ,- Ft - A projekt során tervezett fizetendő és visszaigényelhető ÁFA összege: ,- Ft A 123/2016./IV.28./ számú képviselő-testületi határozat utolsó előtti bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: A képviselő-testület felkéri a t, hogy az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendeletének a TOP forrásból származó támogatás összegével történő módosításáról gondoskodjon. A képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy a projekt teljes költségére vonatkozó önkormányzati önrészhez szükséges fedezetet az önkormányzat évi költségvetésében biztosítja. A 123/2016./IV.28./ számú képviselő-testületi határozat módosítással nem érintett része változatlan tartalommal hatályban marad. Határidő: azonnal

9 309/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 179/2017./VI.29./ számú képviselőtestületi határozatát az alábbiak szerint módosítja: 1-3. bekezdései helyébe az alábbi bekezdések lépnek: Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a sárvári 1487/18 hrsz-ú ingatlanon Sport és Kulturális Központ létesítését határozza el. A képviselő-testület a projekt megvalósítási összegét Ft-ban határozza meg. A képviselő-testület a beruházás forrásaként a Sárvár város feladatainak támogatása multifunkciós sportcsarnok engedélyes terv elkészítése és építése címén biztosított Ft összegű vissza nem térítendő támogatást, valamint a Ft összegű önrészt jelöli meg, amelyből a nettó önrész összege Ft, a visszaigényelhető ÁFA várható bevételi összege Ft. Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete kötelezettséget vállal arra, hogy az önkormányzat évi költségvetésében jelenleg már szereplő előirányzaton felüli önrész Ft-os összegét a évi költségvetésében Sárvár, Sport és Kulturális Központ létesítése címén biztosítja. 5. bekezdése helyébe az alábbi bekezdés lép: A képviselő-testület felkéri polgármestert, hogy a által összeállítandó, általa benyújtandó évi költségvetés rendelet-tervezete tartalmazzon előirányzatot a Sárvár, Sport és Kulturális Központ létesítésével összefüggésben felmerülő évről áthúzódó kiadásokra, valamint a évre vonatkozó kötelezettségvállalás összegére. A 179/2017./VI.29./ számú képviselő-testületi határozat módosítással nem érintett része változatlan tartalommal hatályban marad. Határidő: azonnal

10 310/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Szaput árok külterületi szakasza mederkotrása, tisztítása munkálatok elvégzéséhez Ft pótelőirányzatot biztosít. A pótelőirányzat forrásaként a évi költségvetésben jóváhagyott tartalék előirányzatát jelöli meg. Az előirányzat- átcsoportosítással a K3. Dologi kiadások előirányzata Ft-tal emelkedik, a K5131. Tartalékok előirányzata Ft-tal csökken. A képviselő-testület felkéri a t, hogy a fenti előirányzat átcsoportosításnak megfelelően az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendeletének módosításáról gondoskodjon. Határidő: azonnal

11 311/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat 1. Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete megállapítja, hogy a 8/2017. (I.28.) számú képviselő-testületi határozattal kezdeményezett településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet megalkotása során a partnerségi egyeztetésre Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 22/2017. (IX.14.) önkormányzati rendelete előírásainak megfelelően került sor. A partnerektől vélemény nem érkezett. 2. Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete megállapítja, hogy a - 8/2017. (I.28.) számú képviselő-testületi határozattal kezdeményezett településkép védelméről szóló rendelet-tervezetet a véleményezési eljárás során az egyes véleményezésre jogosult szervek a határozat 1. melléklete szerint véleményezték. 3. Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete - a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 43/A (8) bekezdése alapján a településkép védelméről szóló rendelettervezethez beérkezett egyes véleményekhez kapcsolódó döntéseit az alábbiak szerint fogadja el. a) Az állami főépítész VA/KMBK-ÁF/408-3/2017. számú, december 5-én kelt véleményét melynek megfelelően került véglegesítésre az elfogadásra javasolt rendelet-tervezet elfogadja. Határidő: azonnal

12 312/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat 1. Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településrendezési eszközök módosítására vonatkozó eljárást indít. A módosítás célja és hatása: A településrendezési eszközök módosításának oka és célja Sárvár város fejlődése, a jogos magán és közérdek érvényesítése, a helyi építési előírások változó igényekhez való igazítása. 2. Helyi építési szabályzat mellékletét képező szabályozási tervet érintő módosítási javaslat: Az önkormányzat kezdeményezi északról és nyugatról a Temető utca, keletről a Gyöngyös műcsatorna, délről a Rákóczi utca által határolt telektömb vonatkozásában a megengedett épületmagasság növelését, a beépítettség növelését és a beépítettséggel együtt járó zöldterület csökkentését. 3. Helyi építési szabályzatot érintő módosítási javaslat: 3.1 Az önkormányzat kezdeményezi északról és nyugatról a Temető utca, keletről a Gyöngyös műcsatorna, délről a Rákóczi utca által határolt telektömbön belül az 592 hrsz-ú ingatlan (Gyöngyös patak melletti) vonatkozásában az előnyösebb, igényesebb homlokzati kialakítását (Gyöngyös műcsatorna felől nyílászárók elhelyezhetősége) lehetővé tevő egyedi szabályozás alkalmazását. 3.2 Az önkormányzat kezdeményezi a kisvárosias és kertvárosias építési övezetekben gépjármű közlekedésre alkalmas bejárat, útcsatlakozás kialakíthatósága jelenleg hatályos szabályozásának mely csak egy gépjármű közlekedésre alkalmas bejárat, útcsatlakozás létesítését teszi lehetővé telkenként módosítását annak érdekében, hogy telkenként a gépjármű tárolását szolgáló épülethez, épületrészhez, építményhez kapcsolódó útcsatlakozáson túl legyen létesíthető további egy útcsatlakozás. 3.3 Az önkormányzat kezdeményezi a kisvárosias építési övezetekben az előkert méretének szabályozását oly módon, hogy amennyiben az érintett útszakaszon kialakult méretű előkert van, úgy a már kialakult előkert méret az új beépítésnél figyelembe vételre kerüljön. 4. A módosítás elkészítésére, egyeztetésére és elfogadására a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet előírásait kell alkalmazni, a 32. (4) bekezdése alapján a településrendezési eszköz egyeztetése során egyszerűsített eljárás kezdeményezésére és lefolytatására kerül sor. A tervezési feladat a Korm. rendelet 16. (1) bek. b) pontja szerint Sárvár város hatályos településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat és annak mellékleteként a

13 szabályozási terv) módosítására irányuló, a partnerségi egyeztetésre, előzetes tájékoztatásra, véleményeztetésre, végső véleményeztetésre, majd az elfogadásra alkalmas teljes körű tervdokumentáció és döntési tervezetek (határozati és rendelettervezetek) kidolgozása. 5. A módosítás keretében a tervező feladata az önkormányzat által rendelkezésre bocsátott adatok (alaptérkép, hatályos településrendezési eszközök, módosítási igény pontos megjelölése) alapján egyeztetési és végleges tervanyag teljes körű tervdokumentáció és döntési tervezetek (határozati és rendelettervezetek) ) készítése, közreműködés az egyeztetési eljárás lefolytatásában. A képviselő-testület a településrendezési eszközök módosítására irányuló tervezési feladattal (tervezési díj: bruttó ,- Ft) az Akcióterv Mérnöki Iroda Kft-t (képviseli: Gergye Péter ügyvezető, székhely: 9730 Kőszeg, Bechtold I. u. 7.) bízza meg. 6. A településrendezési eszközök módosítása során a partnerségi egyeztetésre a 22/2017.(IX.14.) önkormányzati rendelettel jóváhagyott - Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló rendelete előírásainak megfelelően kerül sor. Határidő: azonnal

14 313/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete megállapítja, hogy a a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint az egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló évi XX. törvény 138. (3) bekezdés g) pontja alapján eleget tett a beszámolási kötelezettségének és a beszámolóját a évi adóztatási tevékenységéről mint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXIX. törvény 81. (3) bekezdés f) pontja szerinti beszámolóként is elfogadja. Határidő: azonnal

15 314/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Piac működésének rendje megnevezésű, piacüzemeltetési szabályzatnak minősülő, jelen határozat mellékletét képező dokumentumot jóváhagyja. Határidő: döntés közlésére azonnal

16 315/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a határozat mellékletét képező, Sárvár Város Önkormányzata, mint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 13. (1) bekezdés 2. pontja alapján közvilágításra kötelezett és az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. (Székhely: 9023 Győr, Kandó Kálmán u. 13.), mint a villamos energiáról szóló évi LXXXVI. törvény (továbbiakban: (VET.) 34. -a alapján az elosztói engedélyes közötti, jelen határozat mellékletét képező, VET. 34. (4) bekezdésén alapuló közcélú közvilágítási hálózati megállapodást jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására. Határidő: azonnal

17 316/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete - a hulladékról szóló évi CLXXXV. törvény 33. (1) bekezdésében foglalt, önkormányzati hulladékgazdálkodási közfeladat ellátására vonatkozó kötelezettségének teljesítése érdekében az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságtól (9400 Sopron, Harkai domb 0466/31., továbbiakban: STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft.) érkezett szerződéses ajánlatot elfogadja és a STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft.- vel a jelen határozat melléklete szerinti, január 1. és június 30. közötti időtartamra szóló közszolgáltatási szerződést jóváhagyja, valamint felhatalmazza a polgármestert a közszolgáltatási szerződés megkötésére, továbbá az új közszolgáltató feladatellátásához szükséges valamennyi további írásos és szóbeli jognyilatkozat megtételére. Határidő: a közszolgáltatási szerződés aláírására december 31.

18 317/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat 1. Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete - a termőföld védelméről szóló évi CXXIX. törvény 15. (2) bekezdése alapján - kérelmet terjeszt elő az ingatlanügyi hatóság felé a Sárvár, 4953 hrsz-ú 918 m2 területű, 4982 hrsz-ú 720 m2 területű, 5002 hrsz-ú 810 m2 területű, 4805/2hrsz-ú 1517 m2 területű, 4806 hrsz-ú 1625 m2 területű, 4819/2 hrsz-ú 1106 m2 területű, 4820/2 hrsz-ú 5060 m2 területű, 4826/3 hrsz-ú 1566 m2 területű, 4830 hrsz-ú 3789 m2 területű, 4834 hrsz-ú 1562 m2 területű és 4838 hrsz-ú 1599 m2 területű zártkerti művelés alól kivett ingatlanok belterületbe vonása iránt. 2. A belterületbe vonás célja, hogy az 1. pontban felsorolt zártkerti művelés alól kivett ingatlanokon Sárvár város építési szabályzatáról szóló 37/2016. (XI.28.) önkormányzati rendeletében, és a mellékletét képező szabályozási tervben meghatározott beépítésre szánt területen belül tervezett falusias (lakó)övezet terület-felhasználási céljai megvalósulhassanak. 3. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az ingatlanügyi hatóság előtt a szükséges eljárásokat lefolytatassa, a belterületbe vonás engedélyezésével kapcsolatos minden további intézkedést, írásbeli és szóbeli jognyilatkozatot megtegyen. Határidő: az eljárás elindítására azonnal

19 318/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Darázs Lajos és Darázs Lajosné (9600 Sárvár Rákóczi u. 63.) építtetők kérelmére tulajdonosi hozzájárulást ad a Sárvár, Zrínyi M. u. (1144. hrsz.-ú) önkormányzati tulajdonú közterület vonatkozásában ahhoz, hogy a Sárvár, Zrínyi M. utca 9. sz. (1148. hrsz) alatti ingatlanra tervezett épület építése során a benyújtott és jelen határozat mellékletét képező műszaki terv szerinti épületrésze a tervnek megfelelő mértékben a közterület fölé benyúljon. Határidő: közlésre azonnal

20 319/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a évi feladattervét és I. félévi munkatervét az előterjesztés tartalmával megegyezően fogadja el. Határidő: azonnal

21 320/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Sárvár Város Önkormányzata évi belső ellenőrzési munkatervét az előterjesztés szerinti tartalommal fogadja el. Határidő: azonnal

22 321/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Szent László Kórházzal (9600 Sárvár, Rákóczi u. 30.) foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás biztosítása tárgyában kötendő vállalkozási szerződést a melléklettel egyező tartalommal jóváhagyja. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármester a melléklettel egyező tartalmú szerződés aláírására, s az azzal összefüggő minden további jognyilatkozat megtételére. Határidő: január 1.

23 322/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Dr. H. Magdolna és Társa Betéti Társasággal (törvényes képviselő: Monostoriné Dr. Horváth Magdolna székhelye: 9600 Sárvár, Újsziget u. 30.) területi házi-gyermekorvosi ellátást biztosító tevékenység folytatására kötött megállapodás 4. számú módosítását a melléklettel megegyező tartalommal jóváhagyja. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a melléklettel megegyező tartalmú szerződés aláírására. Határidő: január december 31.

24 323/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a MED-OXYPED Egészségügyi Korlátolt Felelősségű Társasággal (székhely: 9700 Szombathely, II. János Pál pápa körút 28/B. cégjegyzékszám: , adószám: képviseli: dr. Gecse Krisztián ügyvezető) Sárvár város III. számú házi gyermekorvosi körzetének ellátására kötött feladatellátási szerződés 4. számú módosítását a melléklettel megegyező tartalommal jóváhagyja. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a melléklettel megegyező tartalmú szerződés aláírására. Határidő: január december 31.

25 324/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő testülete méltányosságból Dancsecsné Kincs Klaudia Johanna (született: Sárvár, január 21., anyja neve: Kozó Mária Terézia, lakóhelye: 9600 Sárvár, Tulipán utca 16.) életvitelszerűen 9600 Sárvár, Dózsa György utca 3. fsz. 1. ajtó alatt élő lakos kérelmének helyt ad, és részére a 9600 Sárvár, Dózsa György utca 3. fsz. 1. ajtó alatti, 1 lakószobás, 34 m 2 alapterületű, komfortos/ gázkonvektoros önkormányzati lakást szociális alapon határozott időre, 3 év időtartamra év december hó 11. napjától 2020 év december hó 10. napjáig ismételten bérbe adja. A fizetendő lakbér mértékét az Ör. 4. melléklete szabályozza. Határidő: azonnal

26 325/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete méltányosságból Dörnyei Krisztián József (született: Sárvár, október 02., anyja neve: Horváth Elvira) 9600 Sárvár, Malom utca em. 11. ajtó alatti lakos kérelmének helyt ad, és részére a 9600 Sárvár, Malom utca em. 11. ajtó alatti, 1 lakószobás, 31 m 2 alapterületű, összkomfortos önkormányzati lakást szociális alapon határozott időre, 3 év időtartamra év december hó 9. napjától 2020 év december hó 8. napjáig ismételten bérbeadja. A fizetendő lakbér mértékét az Ör. 4. melléklete szabályozza. Határidő: azonnal

27 326/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 84/2017./III.23./ számú képviselő-testületi határozatát az alábbiak szerint módosítja: A határozat 1. pontjában szereplő 226,80 Ft/m 2 szövegrész helyébe Ft szöveg lép. A határozat 3. pontjában szereplő az Önkormányzat költségvetése beruházási kiadások előirányzatát a évi költségvetési maradvány igénybevétele terhére megemeli a vételi ajánlatban szereplő vételár összegével szövegrész helyébe a vételi ajánlatban szereplő vételár összegének fedezetére az Önkormányzat évi költségvetésében a beruházási kiadások között a Kerékpáros turizmus fejlesztése Vas megyében projekt keretében megvalósítandó építési beruházáshoz kapcsolódó ingatlan vásárlás címén jóváhagyott előirányzatot jelöli meg. A határozat 4. pontjában szereplő pótelőirányzattal szövegrész helyébe előirányzat átcsoportosítással szöveg lép. A 84/2017./III.23./ számú képviselő-testületi határozat jelen módosítással nem érintett része változatlan tartalommal hatályban marad. Határidő: azonnal

28 327/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat 1. Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Székelyi és Szilágyi Gépipari Kft. (9600 Sárvár, Kemény István u. 3. képviseli: Székelyi László ügyvezető) és Sárvár Város Önkormányzata között július 5. napján aláírásra került a Sárvár 520/32 hrsz-ú és a Sárvár 520/33 hrsz-ú ingatlanokra vonatkozó szerződést az a határozat 1. számú mellékletét képező - Ingatlan adásvételi szerződés felbontása szerződéssel felbontja. 2. Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Székelyi és Szilágyi Gépipari Kft-vel (9600 Sárvár, Kemény István u. 3. képviseli: Székelyi László ügyvezető) a 173/2016 (V.26.) és a 174/2016 (V.26.) számú képviselő testületi határozatokban szereplő vételáron a határozat 2. számú mellékletét képező Ingatlan adásvételi szerződés szerződést köti. 3. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a Sárvár 520/32 hrsz-ú és az 520/33 hrsz-ú ingatlanokra vonatkozó, a határozat mellékleteinek megfelelő szerződéseket aláírja, azzal, hogy a tulajdonjog átruházással kapcsolatos valamennyi költség (pl.: ügyvédi, ingatlan-nyilvántartási költség) a Vevőt terheli. 4. Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a t, hogy az önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodás szabályairól szóló önkormányzati rendelet soron következő módosításakor gondoskodjon arról, hogy egyidejűleg az önkormányzat vagyonkimutatásából-nyilvántartásából is törlésre kerüljön az Ingatlan. Határidő: azonnal

29 328/2017. /XII.14./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Fitosné Kanta Valéria (sz: Kanta Valéria, Lickóvadamos, an: Balázs Irén) a Városgazdálkodás Sárvár intézményvezetője közalkalmazotti jogviszonyát a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 25. (2) bekezdés e) pontja, 30. (4) bekezdése, valamint a közalkalmazott november 27-én kelt életkorától független öregségi teljes nyugdíj jogosultság meglétére legalább 40 év jogosultsági idő - vonatkozó kérelme alapján felmentéssel megszünteti. A felmentés kezdetének időpontja december 31. A jogviszony megszűnésének időpontja július 31. A képviselő-testület Fitosné Kanta Valériát a 7 hónap felmentési idő teljes időtartamára december 31-től július 31-ig - a munkavégzési kötelezettség alól mentesíti. Határidő: közlésre azonnal, valamint július 31.

K I V O N A T Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 29-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 29-i ülésének jegyzőkönyvéből 26/2017. /XI.29./ számú képviselő-testületi határozat Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete Bögöt község településképi rendeletének előkészítésével az Archit Kft-t (9700 Szombathely, Tulipán u.

Részletesebben

K I V O N A T a képviselő-testület szeptember 28-i ülésének jegyzőkönyvéből. 226/2017. /IX.28./ számú képviselő-testületi határozat

K I V O N A T a képviselő-testület szeptember 28-i ülésének jegyzőkönyvéből. 226/2017. /IX.28./ számú képviselő-testületi határozat 226/2017. /IX.28./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat 2017. I. félévi gazdálkodásáról szóló beszámolót a szöveges értékelésben, valamint

Részletesebben

K I V O N A T a képviselő-testület október 26-i ülésének jegyzőkönyvéből. 249/2017. /X.26./ számú képviselő-testületi határozat

K I V O N A T a képviselő-testület október 26-i ülésének jegyzőkönyvéből. 249/2017. /X.26./ számú képviselő-testületi határozat 249/2017. /X.26./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város 2018. évi költségvetési koncepcióját elfogadja. Hozzájárul ahhoz, hogy a 2018. évi költségvetés

Részletesebben

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 55/2017.(IX.05.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot nyújt be kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatására az alábbi

Részletesebben

K I V O N A T a képviselő-testület november 23-i ülésének jegyzőkönyvéből. 263/2017. /XI.23./ számú képviselő-testületi határozat

K I V O N A T a képviselő-testület november 23-i ülésének jegyzőkönyvéből. 263/2017. /XI.23./ számú képviselő-testületi határozat 263/2017. /XI.23./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat 2017. I-III. negyedévi gazdálkodásáról szóló beszámolót a szöveges értékelésben, valamint

Részletesebben

54/2015. /IV.23./ számú képviselő-testületi határozat. /: dr. Szijártó Valéria :/ jegyző

54/2015. /IV.23./ számú képviselő-testületi határozat. /: dr. Szijártó Valéria :/ jegyző a képviselő-testület 2015. április 23-i ülésének könyvéből 54/2015. /IV.23./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2014. évi belső ellenőrzési tevékenységről

Részletesebben

K I V O N A T a képviselő-testület március 9-i ülésének jegyzőkönyvéből. 50/2017. /III.9./ számú képviselő-testületi határozat

K I V O N A T a képviselő-testület március 9-i ülésének jegyzőkönyvéből. 50/2017. /III.9./ számú képviselő-testületi határozat 50/2017. /III.9./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete, mint a Sárvári Média Műsorszolgáltató és Lapkiadó Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

K I V O N A T a képviselő-testület augusztus 31-i ülésének jegyzőkönyvéből. 211/2017. /VIII.31./ számú képviselő-testületi határozat

K I V O N A T a képviselő-testület augusztus 31-i ülésének jegyzőkönyvéből. 211/2017. /VIII.31./ számú képviselő-testületi határozat 211/2017. /VIII.31./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Sárvár, Sársziget utca, Batthyány utca, Kossuth tér, Rákóczi Ferenc utca szennyvízhálózatának rekonstrukciójára

Részletesebben

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 42/2017.(V.29.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete a polgármester hatáskörébe átruházott 2016. évi szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló beszámolót

Részletesebben

148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat

148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat 148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város 2016. évi költségvetési koncepcióját elfogadja. Hozzájárul ahhoz, hogy a 2016. évi költségvetés

Részletesebben

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i ülésének jegyzőkönyvéből 31/2017.(IV.26.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata képviselő-testülete a Rác Dénes helyettes lelkész, a Nagysimonyi Evangélikus Egyházközség Sitkei Evangélikus Leányegyházközösségének

Részletesebben

K I V O N A T. 5/2015.(II.09.) számú képviselő-testületi határozat

K I V O N A T. 5/2015.(II.09.) számú képviselő-testületi határozat 5/2015.(II.09.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv. 29/A. -ában foglaltakra figyelemmel a község saját bevételeinek

Részletesebben

58/2013. /III.13./ számú képviselő-testületi határozat

58/2013. /III.13./ számú képviselő-testületi határozat SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2. K I V O N A T a képviselő-testület 2013. március 13-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből 58/2013. /III.13./ számú képviselő-testületi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 24-én tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 24-én tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 24-én tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: A 0289 hrsz.-ú önkormányzati ingatlan övezeti besorolás

Részletesebben

16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat

16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat a képviselő-testület 2015. február 12-i ülésének könyvéből 16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 2015. szeptember

Részletesebben

127/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat

127/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat a képviselő-testület 2015. szeptember 24-i ülésének könyvéből 127/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

Részletesebben

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 13-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 13-i ülésének jegyzőkönyvéből 10/2017.(II.13.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29/A. -ában foglaltakra figyelemmel a község saját

Részletesebben

TÉT VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fő u /2017. K I V O N A T

TÉT VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fő u /2017. K I V O N A T 132/2017. (VI.28.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a 2017. június 28. napján tartott -testületi ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint: 1. Tájékoztató a lejárt határidejű

Részletesebben

2017. február 16. Képviselő-testületi ülés. Előterjesztés

2017. február 16. Képviselő-testületi ülés. Előterjesztés 2017. február 16. Képviselő-testületi ülés Előterjesztés 7. napirendi pont - Döntés a folyamatban lévő településrendezési eszközt módosító eljárásokról; Előadó: Lizákné Vajda Lívia polgármester Tisztelt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-4/2017 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

K I V O N A T Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése május 7-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése május 7-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. május 7-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből 72/2015. (V. 7.) önkormányzati határozat: Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése felvette napirendjére

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből H a t á r o z a t k i v o n a t Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület 2016. szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Napirend 1. pontja: Beszámoló a 2016. évi költségvetés I. félévi

Részletesebben

98/2013. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat

98/2013. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 98/2013. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési

Részletesebben

K I V O N A T. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete november 12-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete november 12-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 218/2012.(XI.12.) sz. határozat Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbiak szerint fogadja el a 2012. november 12-ei rendkívüli ülésének napirendjét: 1. Javaslat a Gyáli Vagyonkezelő Kft.

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 296/2014.(XII.18.) sz. határozat: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Szám: 50.362/2010. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat a Létesítmény és Sport Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatójának megválasztására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján

Részletesebben

M E G H Í V Ó N A P I R E N D: 2. Fedezetbiztosítás önkormányzati beruházásokhoz. (Az előterjesztések hétfőn kerülnek fel a honlapra.

M E G H Í V Ó N A P I R E N D: 2. Fedezetbiztosítás önkormányzati beruházásokhoz. (Az előterjesztések hétfőn kerülnek fel a honlapra. M E G H Í V Ó Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. március 13-án /csütörtökön/ 15.30 órai kezdettel a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal nagytermében /Sárvár, Várkerület 3. II.em./ rendkívüli

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által október 30-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által október 30-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2018. október 30-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2018. szeptember 20-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslata képviselő-testület 2018. II. félévi munkatervére. Tisztelt Képviselő-testület! Gödöllő

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete május 13-i soron kívüli ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete május 13-i soron kívüli ülésének jegyzőkönyvéből 53/2016. (V. 13.) önkormányzati testületi határozat, mint a tárgyi ingatlan tulajdonosa a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. -a, valamint az önkormányzat vagyonáról,

Részletesebben

t /:gós I$ván :/ s.k.

t /:gós I$ván :/ s.k. órai kezdettel a Sitkei Művelődési Ház Klubtermében ülést tart amelyre meghivom. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. március 27-én (hétfőn) 18:00 M EGHÍVÓ t /:gós I$ván :/ s.k. Sitke,

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete április 28-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete április 28-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből 41/2016. (IV. 28.) önkormányzati testületi határozat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény 3:109. (2) bekezdésében foglaltak alapján a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Részletesebben

1. Sárvár, Alkotmány u. 53. II. emelet 9. szám (hrsz: 1339/2/A/9) alatt található ingatlan értékesítése

1. Sárvár, Alkotmány u. 53. II. emelet 9. szám (hrsz: 1339/2/A/9) alatt található ingatlan értékesítése SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/323-555, Tel.:95/ 320-265, Tx 37-417 ELŐTERJESZTÉS Előterjesztés az elővásárlási joggal nem érintett Sárvár, 1339/2/A/9 hrsz-ú, Sárvár,

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. december 21-i ülésére Iktató szám: 281/2017. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: IX. kerület VÁGÓHÍD UTCA ÉS

Részletesebben

KIVONAT. jegyzőkönyvéből

KIVONAT. jegyzőkönyvéből 37/2016. /IX.23./ számú képviselő-testületi határozat Sán ár, 2016. szeptember 23. gazdálkodásáról szóló beszámolót a szöveges értékelésben, valamint az l-s. mellékletekben Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság május 24. ei üléséről. 219/2017. (05.24.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság május 24. ei üléséről. 219/2017. (05.24.)TELB. Határozat a Tárgy: napirend A 219/2017. (05.24.)TELB. Határozat A úgy dönt, hogy a 12/2017 sorszámú ülésén az alábbi előterjesztéseket tárgyalja meg: NYÍLT ÜLÉSEN TÁRGYALT NAPIRENDI PONTOK 1. Bp., V., Szabadság

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. október 18-án megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete március 26-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete március 26-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből 26/2015. (III. 26.) önkormányzati testületi határozat a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényben foglaltak alapján a 8/2015. (I. 29.) önkormányzati testületi határozatát

Részletesebben

MEGYEI JOGÚ. A Közgyűlés a Polgármester előterjesztésére az 1/2013. (I.24.) önkormányzati rendelet 20. (1) bekezdés b.

MEGYEI JOGÚ. A Közgyűlés a Polgármester előterjesztésére az 1/2013. (I.24.) önkormányzati rendelet 20. (1) bekezdés b. DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4024 Debrecen, Piac u. 20. 4024 Debrecen, Piac u. 20. Tel.: +36 52 511-410 Fax: (52) 511-401 E-mail: polgarmester@ph.debrecen.hu Tárgy: Sürgősségi indítvány A DMJV

Részletesebben

1/2015. (I. 13.) Kt. határozat

1/2015. (I. 13.) Kt. határozat rendkívüli ülésének könyvéből: 1/2015. (I. 13.) Kt. határozat 1. Dombóvár Város Önkormányzatának a DDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 azonosító számú, Dél-Dunántúli Operatív Program Fenntartható településfejlesztés

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. november 3. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete szeptember 28-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete szeptember 28-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből 103/2017. (IX. 28.) önkormányzati testületi határozat a víziközműszolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 11. -a alapján, Püspökladány 2018-2032. időszakra vonatkozó gördülő fejlesztési terv felújítási

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. december 14.-i ülésén

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Ózd, 2015. július 23. Előterjesztő: Polgármester Készítette: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály 2 10/2015.

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY december 22. VI. évfolyam 11. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY december 22. VI. évfolyam 11. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2014. december 22. VI. évfolyam 11. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Rendeletek... 6. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. december 17-én megtartott munkaterv

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza 1658 hrsz-ú zsákutca értékesítése Az előterjesztést készítette: Papp Gézáné műszaki ügyintéző Előterjesztő:

Részletesebben

k.m.f Jegyzőkönyv-hitelesítők:

k.m.f Jegyzőkönyv-hitelesítők: ülésének könyvéből. 159/2016. (VII.27.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. július 27-i nyilvános ülés módosított napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Tájékoztató

Részletesebben

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 6-án tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 6-án tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 149/2017. (XII. 6.) határozata Felhatalmazás a Miskolc Térségi Konzorcium és a MiReHuKöz Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság között megszűnő

Részletesebben

Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) ; Fax: (94) KIVONAT

Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) ; Fax: (94) KIVONAT Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 9962 Csörötnek, Vasúti út 5. (94) 541-022; Fax: (94) 541-022 KIVONAT A képviselő-testület november 12-i nyílt üléséről 1. 119/ (XI. 12.) Kt. határozat Csörötnek

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. 1/2017. (I.25.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2017. január 25-i ülés módosított napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Tájékoztató a lejárt határidejű határozatokról.

Részletesebben

Szám: 103-9/2017. U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének július 6. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: 103-9/2017. U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének július 6. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 103-9/2017. U G O D Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. július 6. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8564 Ugod, Kossuth u. 32.

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: /2012.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: /2012. 240/2012.(IX.26.) KT. Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 221/2012.(IX.11.) és a 222/2012.(IX.11.) KT határozatát hatályon kívül helyezi. Határidő: Azonnal Felelős: Takács Zoltán 241/2012.(IX.26.)

Részletesebben

CELLDÖMÖLKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

CELLDÖMÖLKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL rendkívüli ülése könyvéből: 145/2013.(VIII.21.) sz. képviselőtestületi határozat: 1. Celldömölk város Önkormányzata tulajdonába kívánja venni a Magyar Állam tulajdonában és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő döntések meghozatalára

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő döntések meghozatalára Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete május 26-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete május 26-i ülésére Tárgy: Szatmári Márta kérelme a 1764 hrsz telekrészlet megvásárlására Előkészítette: Dr. Tari Béla aljegyző Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdálkodási osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám:

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági-Városüzemeltetési

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2014. november 26-i ülésére. Tárgy: Településrendezési terv módosításával kapcsolatos döntések meghozatala

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2014. november 26-i ülésére. Tárgy: Településrendezési terv módosításával kapcsolatos döntések meghozatala 1686-2/2014 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2014. november 26-i ülésére Tárgy: Településrendezési terv módosításával kapcsolatos döntések meghozatala Előterjesztő: Dr.

Részletesebben

Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére

Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Ó z d, 2019. június

Részletesebben

A kapubehajtó létesítéséhez a Salgótarján belterület 6082 hrsz.-ú ingatlan igénybevétele szükséges.

A kapubehajtó létesítéséhez a Salgótarján belterület 6082 hrsz.-ú ingatlan igénybevétele szükséges. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 1756-1/2017. Javaslat a településrendezési eszköz módosításának előkészítésére, valamint a Salgótarján belterület 6082 hrsz.-ú ingatlan igénybevételére

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 31-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 31-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből 2019. január 31-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből 12/2019. (I. 31.) önkormányzati testületi határozat támogatja, hogy Pusztainé Nádházi Ibolya ellen hűtlen kezelés vétsége miatt indult

Részletesebben

(17 igen, 0 nem, 0 tartózkodás)

(17 igen, 0 nem, 0 tartózkodás) 2 A Nemzetgazdasági Minisztérium NGM/27401/5/2016. iktatószámon nyilvántartott értesítő levelében foglaltak szerint a pályázatot elfogadták az igényelt 64.121.612 Ft összeggel, a vonatkozó Támogatói Okiratot

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 2-ai ülésére. Tárgy: A Balatonfüred 5494 és 5496 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 2-ai ülésére. Tárgy: A Balatonfüred 5494 és 5496 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/171- /2017 Előkészítő: Melléklet: Dr. Szőke Szabolcs kérelem másolata,

Részletesebben

KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ

KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ PÉCSÉPTERV STÚDIÓ VÁROSRENDEZÉSs ÉPÍTÉSZETs BELSŐÉPÍTÉSZETs SZAKTANÁCSADÁSs TERVEZÉSs LEBONYOLÍTÁS KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 2017. ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ

Részletesebben

Javaslat parkoló céljára tett felajánlás elfogadására

Javaslat parkoló céljára tett felajánlás elfogadására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat parkoló céljára tett felajánlás elfogadására

Részletesebben

II. 12 igen szavazattal, 0 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett

II. 12 igen szavazattal, 0 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának Iktatószám: T-129/2017. II. H A T Á R O Z A T K I V O N A T a 2017. június 22-ei rendes, zárt Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága. 33/2017. (05.24.) PB határozat

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága. 33/2017. (05.24.) PB határozat Tárgy: Napirendi pontok elfogadása 33/2017. (05.24.) PB határozat A Pénzügyi Bizottság úgy dönt, hogy a 05/2017 sorszámú meghívóban szereplő napirendi pontokat az alábbiak szerint fogadja el: NYÍLT ÜLÉS:

Részletesebben

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI.

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2016. október 5-i ülésére! Készítette: Balya András önkormányzati referens JELENTÉS az Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózd, Bercsényi Miklós utca 21. szám alatti (hrsz: 2039) ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára

J a v a s l a t az Ózd, Bercsényi Miklós utca 21. szám alatti (hrsz: 2039) ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára J a v a s l a t az Ózd, Bercsényi Miklós utca 21. szám alatti (hrsz: 2039) ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28)

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28) 10 KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133, Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Városi Óvoda

Részletesebben

K I V O N A T. Porpác Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 14-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Porpác Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 14-i ülésének jegyzőkönyvéből 1/2017.(II.14.) számú képviselő-testületi határozat Poprác Község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29/A. -ában foglaltakra figyelemmel a község saját

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET utca 2.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET utca 2. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET utca 2. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési

Részletesebben

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete július 16-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete július 16-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8-0 nem szavazattal 0 tartózkodással az alábbi 177/2015.(VII.16.) sz. határozat Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbiak szerint fogadja

Részletesebben

2015. január 19-i rendkívüli képviselő-testületi ülés

2015. január 19-i rendkívüli képviselő-testületi ülés Napirend előtt: 2015. január 19-i rendkívüli képviselő-testületi ülés 1/2015. (I.19.) Kt. H A T Á R O Z A T Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy mai rendkívüli

Részletesebben

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. június 27-én megtartott nyilvános

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - az INNOVO-PATAK Sárospataki Városfejlesztő

Részletesebben

34/2013. (I. 31.) számú Képviselő-testületi Határozat

34/2013. (I. 31.) számú Képviselő-testületi Határozat 34/2013. (I. 31.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul a Hajdúnánási Református Egyházközség (4080 Hajdúnánás, Kossuth u. 2. szám) Épületenergetikai

Részletesebben

Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 881-13/2012. K I V O N A T

Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 881-13/2012. K I V O N A T 80/2012.(IV.11.) KT. 1./ Dunaföldvár város Önkormányzatának Képviselő-testülete Ráthgéber Lászlónének, a DIT Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, mint megbízottnak, a Dunaföldvár Város Önkormányzata,

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. Javaslat egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezetőinek megválasztására

Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. Javaslat egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezetőinek megválasztására Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere Szám: 11139/2017. Javaslat egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezetőinek megválasztására Tisztelt Közgyűlés! A Salgótarján és Környéke Vízmű

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy, október 11. Tarjáni István s.k. polgármester

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy, október 11. Tarjáni István s.k. polgármester Város Polgármestere 051 Biatorbágy, Baross Gábor utca /a. Telefon: 06 3 310-174/14, 144 Fax: 06 3 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS a Biatorbágyi Családsegítő és

Részletesebben

Nagymaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 121/2017. (VII. 12.) számú határozata

Nagymaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 121/2017. (VII. 12.) számú határozata Tárgy: Napirend elfogadása 121/2017. (VII. 12.) számú határozata A Képviselő-testület a következő napirendet fogadta el: 1. A VEKOP-4.1.1-15. azonosító számú, Kerékpáros turizmus fejlesztése a Dunakanyarban

Részletesebben

REGIOPLAN FERTŐD VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ

REGIOPLAN FERTŐD VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu FERTŐD VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 185003 és 184939 hrsz.-ú (természetben: 1239 Budapest,

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 4-én megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésén meghozott

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 29-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 29-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 155/2017. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. június 29-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Budapest, I. kerület VÁGÓHÍD UTCA

Részletesebben

előadó osztályvezetője Gazdasági vezető Jegyző Polgármester

előadó osztályvezetője Gazdasági vezető Jegyző Polgármester ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám:25 /2014. Tárgy: Döntés Nagykovácsi Rozmaring utca 4-6. telek megosztása során létrejött Hrsz:930/1;2;3;4 ingatlanok értékesítéséről.partnerségi egyeztetés szabályainak

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY március 29. IX. évfolyam 3. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY március 29. IX. évfolyam 3. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2018. március 29. IX. évfolyam 3. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Rendeletek... 6. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2018. március 28-ai munkaterv szerinti képviselőtestületi

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/ ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 Tárgyalja:- Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság Ügyrendi Bizottság E L Ő T E R J E S Z T É S Újszász Város Képviselő-testületének

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselőtestületének Városfejlesztési és Környezetvédelmi

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. 71/2016.(IV.21.) sz. Képviselő-testület határozata. 72/2016.(IV.21.) sz. Képviselő-testület határozata

H I R D E T M É N Y. 71/2016.(IV.21.) sz. Képviselő-testület határozata. 72/2016.(IV.21.) sz. Képviselő-testület határozata H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 21-i ülésén az

Részletesebben

É P Í T É S Z M Ű H E L Y K F T Kecskemét, Wesselényi u. 1. Telefon, fax: 76/

É P Í T É S Z M Ű H E L Y K F T Kecskemét, Wesselényi u. 1. Telefon, fax: 76/ É P Í T É S Z M Ű H E L Y K F T 6000. Kecskemét, Wesselényi u. 1. Telefon, fax: 76/ 482 916 Levélcím: 6001 Kecskemét Pf 486. E-mail: epitmuh@t-online.hu Tervező: Szilberhorn Erzsébet TT1/É-03-0105 E-mail:

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. október 19-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2016. május 25.-ei ülésére Nyílt ülésen

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. K I V O N A T a képviselő-testület 2011. szeptember 12-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

SÁRVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. K I V O N A T a képviselő-testület 2011. szeptember 12-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből 1 SÁRVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. K I V O N A T a képviselő-testület 2011. szeptember 12-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből 1. 151/2011. /IX.12./ számú képviselő-testületi határozat

Részletesebben

Ügyiratszám: 01/ /2016.

Ügyiratszám: 01/ /2016. Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Ügyiratszám: 01/350-248 /2016. Tárgy: Döntés központi jogszabályváltozás (OTÉK) által lehetővé tett beépítési százalék növelésével kapcsolatban a Baktói,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 14/2017(I.26.) számú előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: Javaslat a településképi arculati kézikönyv elkészítésének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

Szám: IV.57-7/ A Közgyűlés felkéri és felhatalmazza a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjét a szerződés megszűnésével egyidejűleg a

Szám: IV.57-7/ A Közgyűlés felkéri és felhatalmazza a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjét a szerződés megszűnésével egyidejűleg a Szám: IV.57-7/2015. 164/2015.(VIII.18.) határozata Szekszárd városi távfűtő rendszer folyamatos üzemeltetésére, karbantartására és fejlesztésére létrejött vállalkozási szerződés azonnali hatállyal történő

Részletesebben