127/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "127/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat"

Átírás

1 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 127/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Sárvári Tankerületének a Sárvári Tankerülethez tartozó sárvári köznevelési intézmények állami fenntartásának tapasztalatairól szóló beszámolóját tudomásul veszi.

2 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 128/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Gondozási és Családsegítő Központ (9600 Sárvár, Nádasdy u.26.) évi munkájáról szóló beszámolót - megköszönve az intézmény vezetőjének és dolgozóinak lelkiismeretes tevékenységét - elfogadja.

3 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 129/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Városi Bölcsőde (9600 Sárvár, Petőfi u. 22.) évi munkájáról szóló beszámolót - megköszönve az intézmény vezetőjének és dolgozóinak lelkiismeretes tevékenységét - elfogadja.

4 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 130/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (a továbbiakban: KLIK) kérelmére az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 3/2013. (II.18.) önkormányzati rendelet 16. m) pontjában biztosított hatáskörében eljárva és a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 74. (4) bekezdése alapján meghatározott működtetési kötelezettségének eleget téve a 3138/3 hrsz-ú, természetben a Sárvár, Petőfi Sándor utca 23. szám alatt található kivett bölcsőde megnevezésű Sárvár Város Önkormányzata tulajdonát képező ingatlannak a mellékelt felmérési alaprajzon megjelölt 12,43 m2 alapterületű helyiségét hetente három alkalommal, mindösszesen 10 óra időtartamban a Nkt. 18. (2) bekezdésében meghatározott gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás pedagógiai szakszolgálati feladat ellátása céljából határozatlan időre, de legfeljebb a Nkt. 74. (4) bekezdésében meghatározott működtetési kötelezettségnek a fennállásáig a KLIK ingyenes használatába adja. Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy a határozatnak megfelelő ingyenes használati megállapodással kapcsolatos további egyeztetéseket lefolytassa és az ingyenes használati megállapodást aláírja.

5 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 131/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról szóló beszámolót a szöveges értékelésben, valamint az mellékletekben foglaltakkal megegyező tartalommal elfogadja.

6 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 132/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrummal kötendő, a Barabás György Műszaki Szakközépiskola és Szakiskolára vonatkozó vagyonkezelési szerződést az előterjesztés szerinti tartalommal jóváhagyja. A képviselő-testület egyúttal felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

7 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 133/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Közösségi közlekedés feltételrendszereinek fejlesztése Sárváron és a környező településeken tárgyú NYDOP /B azonosító számú projekt konzorciumi együttműködési megállapodásának módosítását az előterjesztés szerint jóváhagyja. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a konzorciumi együttműködési megállapodás módosításához szükséges egyeztetéseket lefolytassa, valamint a módosított konzorciumi megállapodást Sárvár Város Önkormányzata képviseletében aláírja.

8 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 134/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat I.) Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a településrendezési eszközök módosításra vonatkozó eljárást indít. A rendezés célja és hatása: A településrendezési eszközök módosításának oka és célja Sárvár város fejlődése, a jogos magán és közérdek érvényesítése, a helyi építési előírások változó igényekhez való igazítása. Helyi építési szabályzatot érintő változás: 1. Sárvár Város Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) kezdeményezi a helyi építési szabályzat 27. (12) bekezdésének kiegészítését az következőkkel: A Rákóczi F. utcai előkertek méretén belül az OTÉK 35. -ában meghatározott épületrészeken túl vendéglátó ipari előkert céljára szolgáló épületrész létesíthető, feltéve, hogy az épületrész műszaki kialakítása biztosítja, hogy az előkert időjárástól függően nyitott, illetve zárt előkertként is üzemelhessen. A zárttá történő kialakítás során a tartószerkezeten kívül csak átlátszó (pl. üveg, lexan) anyaghasználat engedélyezhető. Az önkormányzat az Állami Főépítésznél kezdeményezi az OTÉK előírásaitól való eltérés alkalmazását. 2. Az önkormányzat kezdeményezi a Sárvár, 65. hrsz-ú és a környező azonos övezetbe sorolt ingatlanok beépítési százalékának Vt. övezetében a településközponti vegyes övezet beépítési százalék intenzitásának 80%-ra történő növelését. 3. Az önkormányzat kezdeményezi a Sárvár 3204 hrsz-ú ingatlan Gk övezeti előírásainak módosítását a beépítési százalék intenzitásának 60 %-ra történő emelésével és az építménymagasság 10,5 m-ben történő meghatározásával. Településszerkezeti tervet és helyi építési szabályzatot érintő változások: 4. Az önkormányzat kezdeményezi a Sárvár, 3605/1, 3605/4 és 3604/3 hrsz-ú ingatlanok azonos építési övezetbe (Ge.) történő sorolásának vizsgálatát az építménymagasság 9,0 m-re történő növelése mellett. 5. Az önkormányzat kezdeményezi a Sárvár, 3343/30 hrsz-ú ingatlan Gk (kereskedelmi, szolgáltató, gazdasági) övezetbe történő átsorolását, szabadon álló beépítési mód, 1500 m2 legkisebb építési teleknagyság, 30% legnagyobb beépítettség és 7,5 m megengedett építmény magasság mellett. II.) A település eltekint az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005.(I.11.) Korm. rendelet 1. (3) a) pontjában rögzített felhatalmazása alapján a környezetvédelmi hatásvizsgálat elkészítésétől.

9 III.) Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXVIII. törvény és a 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően, a fent leírtak figyelembe vételével a településrendezési eszközök módosítását a képviselő-testület az Akcióterv Mérnöki Iroda Kft-nél (9730 Kőszeg, Bechtold I. u. 7.) megrendeli. IV.) A településrendezési eszköz módosítása kapcsán lefolytatandó egyeztetési eljárásba partnerként az a szomszédos települések Önkormányzatai, a közműszolgáltató vállalatok, és helyi lakosság kerülnek bevonásra. A szomszédos települések és a közműszolgáltatók az egyes szakaszokban az érdekelt államigazgatási szervekkel egyetemben kerülnek megkeresésre. Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testülete a településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat módosítása során a véleményezési szakasz időszaka alatt mint a partnerségi egyeztetés résztvevőjének - 30 napos közszemlével biztosítja a lakossági észrevételek lehetőségét. A lakossági tájékoztatás módja az önkormányzat hirdetőtábláján, a városi televízióban és a városi honlapon történő közzététel. A dokumentumokat a képviselőtestületi döntést előkészítő iratokban (az ügy aktájában, valamint az előterjesztésben és mellékleteiben) kell dokumentálni és nyilvántartani. Az el nem fogadott javaslatokat, véleményeket írásban kell megindokolni, amelyet a város polgármestere terjeszt a képviselő-testület elé. A képviselő-testület köteles megtárgyalni az előterjesztést, és arról döntést hozni. Az elfogadott településrendezési eszközöket a városi honlapon kell közzétenni.

10 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 135/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat I.) Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a településrendezési eszközök módosítására a hatályos építésügyi jogszabályoknak történő megfelelése érdekében eljárást indít. A rendezés célja és hatása: A településrendezési eszközök módosításának oka és célja Sárvár város fejlődésének biztosítása a december 31. utána időszakban, a településrendezési eszközök módosítási lehetőségeinek megteremtése. II.) A település eltekint az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005.(I.11.) Korm. rendelet 1. (3) a) pontjában rögzített felhatalmazása alapján a környezetvédelmi hatásvizsgálat elkészítésétől. III.) Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXVIII. törvény és a 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően, a fent leírtak figyelembe vételével a településrendezési eszközök módosítását a képviselő-testület az Akcióterv Mérnöki Iroda Kft-nél (9730 Kőszeg, Bechtold I. u. 7.) Ft + ÁFA összegért megrendeli. IV.)A településrendezési eszköz módosítása kapcsán lefolytatandó egyeztetési eljárásba partnerként az a szomszédos települések őnkormányzatai, a közműszolgáltató vállalatok, és helyi lakosság kerülnek bevonásra. A szomszédos települések és a közműszolgáltatók az egyes szakaszokban az érdekelt államigazgatási szervekkel egyetemben kerülnek megkeresésre. Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat módosítása során a véleményezési szakasz időszaka alatt mint a partnerségi egyeztetés résztvevőjének - 30 napos közszemlével biztosítja a lakossági észrevételek lehetőségét. A lakossági tájékoztatás módja az önkormányzat hirdetőtábláján, a városi televízióban és a városi honlapon történő közzététel. A dokumentumokat a képviselőtestületi döntést előkészítő iratokban (az ügy aktájában, valamint az előterjesztésben és mellékleteiben) kell dokumentálni és nyilvántartani. Az el nem fogadott javaslatokat, véleményeket írásban kell megindokolni, amelyet a város polgármestere terjeszt a képviselő-testület elé. A képviselő-testület köteles megtárgyalni az előterjesztést, és arról döntést hozni. Az elfogadott településrendezési eszközöket a városi honlapon kell közzétenni.

11 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 136/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete kezdeményezi a FIDESZ Magyar Polgári Szövetséggel a Sárvár, Batthyány u. 29. szám alatti helyiségekre és a JOBBIK Magyarországért Mozgalommal a Sárvár, Várkerület 17/A. szám alatti helyiségre kötött helyiségbérleti szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetését szeptember 30-i hatállyal. A képviselő-testület egyúttal felkéri a Városgazdálkodás Sárvár vezetőjét, hogy intézkedjen a Magyar Szocialista Párttal a Sárvár, Batthyány u. 27. szám alatti helyiségre kötött helyiségbérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséről szeptember 30-i hatállyal. Határidő: szeptember 30. Felelős: helyiségek kezelői (a bérleti szerződések megszüntetéséért)

12 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 137/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat 1. Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a határozat 1. mellékletét képező szerződés szerinti tartalommal jóváhagyja a FIDESZ Magyar Polgári Szövetséggel október június 30. közötti időtartamra kötendő helyiségbérleti szerződést, egyúttal felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására. 2. Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a határozat 2. mellékletét képező szerződés szerinti tartalommal jóváhagyja a JOBBIK Magyarországért Mozgalommal október június 30. közötti időtartamra kötendő helyiségbérleti szerződést, egyúttal felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására. 3. Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a Városgazdálkodás Sárvár vezetőjét, hogy intézkedjen a helyiségbérleti szerződés megkötéséről a Magyar Szocialista Párttal azzal a lényeges tartalommal, hogy a bérlet időtartama október június 30. közötti időszakra szóljon, bérleti díjként ,- Ft/hó kerüljön meghatározásra, valamint a rezsiköltség átalánydíja 3400,- Ft/hó összegben kerüljön meghatározásra. Felelős: helyiségek kezelői (a bérleti szerződések megkötéséért)

13 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 138/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 159/2013. /VI.26./ számú határozatával elfogadott Sárvár Város Helyi Esélyegyenlőségi Programját felülvizsgálta, és a felülvizsgálat során a módosításokkal, kiegészítésekkel egységes szerkezetbe foglalt Sárvár Város Helyi Esélyegyenlőségi Programját az előterjesztéssel megegyező tartalommal elfogadja.

14 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 139/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Sárvári Vármelléki Óvoda 2015/2016 os nevelési évre összeállított munkatervét az előterjesztés 1. sz. melléklete alapján megtárgyalta és véleményezi jogával élve, a munkatervben foglaltakkal egyetért., Dr. Dolnyik Gézáné óvodavezető

15 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 140/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Sárvári Csicsergő Óvoda 2015/2016 os nevelési évre összeállított munkatervét az előterjesztés 2. sz. melléklete alapján megtárgyalta és véleményezi jogával élve, a munkatervben foglaltakkal egyetért., Stieber Józsefné óvodavezető

16 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 141/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzati fenntartású Sárvári Csicsergő Óvodában engedélyezi a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 4. mellékletében az óvodai csoportra megállapított maximális létszámnak legfeljebb húsz százalékkal történő átlépését a 2015/2016-os nevelési év során., óvodavezető

17 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 142/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a/ Csatlakozni kíván a felsőoktatási intézmények hátrányos szociális helyzetű hallgatói, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat évi fordulójához, valamint a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerhez (továbbiakban: ösztöndíjpályázat). Felhatalmazza a polgármestert a csatlakozásról valamint az elektronikus adatbázis használatáról szóló nyilatkozat aláírására. b/ Elfogadja az ösztöndíjpályázat Általános Szerződési Feltételei -t, és kötelezettséget vállal arra, hogy a pályázatok elbírálása és az ösztöndíj folyósítása során maradéktalanul az Általános Szerződési Feltételei -ben foglaltaknak megfelelően jár el. Az Általános Szerződési Feltételek a értelmében az elbírálás során az ösztöndíjrendszer elbírálására elfogadott, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj támogatásáról szóló önkormányzati szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) alapján jár el. c/ Az A és a B típusú pályázatot az 1. és 2. melléklet szerinti tartalommal hagyja jóvá és írja ki. d/ Az ösztöndíjpályázathoz szükséges saját rész meghatározásáról, a támogatások összegéről a benyújtott pályázatok ismeretében dönt, és vállal kötelezettséget ezen összegnek az önkormányzat évi költségvetésében történő tervezésére. Határidő: a/ pont tekintetében: azonnal b/ pont tekintetében: folyamatos c/ pont tekintetében: legkésőbb október 1. d/ pont tekintetében: az önkormányzat évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet elfogadásának időpontja

18 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 143/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a MED-OXYPED Egészségügyi Korlátolt Felelősségű Társasággal (székhely: 9700 Szombathely, II. János Pál pápa körút 28/B. cégjegyzékszám: , adószám: képviseli: dr. Gecse Krisztián ügyvezető) Sárvár város III. számú házi gyermekorvosi körzetének ellátására kötött feladatellátási szerződés 1. számú kiegészítését a melléklettel megegyező tartalommal jóváhagyja. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a melléklettel megegyező tartalmú szerződés aláírására.

19 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 144/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Dr. H. Magdolna és Társa Betéti Társasággal (törvényes képviselő: Monostoriné Dr. Horváth Magdolna székhelye: 9600 Sárvár, Újsziget u. 30.) területi házi-gyermekorvosi ellátást biztosító tevékenység folytatására kötött megállapodás 1. számú kiegészítését a melléklettel megegyező tartalommal jóváhagyja. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a melléklettel megegyező tartalmú szerződés aláírására.

20 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 145/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Állami Számvevőszék az önkormányzatok pénzügyi helyzetének, szabályszerűségének évi ellenőrzése utóellenőrzése során tett megállapításai alapján a 28/2015. (II.12.) számú képviselő-testületi határozattal elfogadott intézkedési terv 3. pontjában vállalt kötelezettségének eleget téve a Sárvári Gyógyfürdő Kft. kötelezettségeinek alakulásáról készült tájékoztatót a mellékletnek megfelelő tartalommal elfogadja. A képviselő-testület megállapítja, hogy biztosított az önkormányzat pénzügyi egyensúlya a Sárvári Gyógyfürdő Kft. kötelezettségeinek ismeretében.

21 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 146/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Kardos Marianna (szül.: Sárvár, július 26., a. n.: Kardos Anna) 9600 Sárvár, Alkotmány u. 53. szám, 4. em., 17. ajtó alatti lakos kérelmének helyt ad, és részére méltányosságból a 9600 Sárvár, Alkotmány u. 53. szám, 4. em., 17. ajtó alatti egy lakószobás, 29 m 2 alapterületű, összkomfortos önkormányzati bérlakást szociális alapon határozott időre, szeptember 1. napjától február 29. napjáig ismételten bérbe adja. A fizetendő lakbér mértékét a lakások és helyiségek bérletéről, és a Fiatal Házasok Otthona fenntartásáról és működéséről szóló 2/1994. (II. 08.) önkormányzati rendelet 4. melléklete szabályozza.

22 a képviselő-testület szeptember 24-i ülésének könyvéből 147/2015. /IX.24./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Németh László (szül.: Sárvár, május 11., a. n.: Nagy Ilona) és házastársa Németh Lászlóné (szül.: Sárvár, június 16., a. n.: Jóni Magda) 9600 Sárvár, Magyari István utca 13. szám, 1. ajtó alatti lakosok kérelmének helyt ad, és részükre méltányosságból a 9600 Sárvár, Magyari István utca 13. szám, 1. ajtó alatt lévő egy lakószobás, 39 m 2 alapterületű, komfortos/szilárd komfortfokozatú önkormányzati lakást, szociális alapon határozott időre, 1 év időtartamra szeptember 1. napjától augusztus 31. napjáig ismételten bérbe adja. A fizetendő lakbér mértékét a lakások és helyiségek bérletéről, a lakáshoz jutás támogatásáról és a Fiatal Házasok Otthona fenntartásáról és működéséről szóló 2/1994. (II. 08.) önkormányzati rendelet 4. melléklete szabályozza.

K I V O N A T a képviselő-testület szeptember 28-i ülésének jegyzőkönyvéből. 226/2017. /IX.28./ számú képviselő-testületi határozat

K I V O N A T a képviselő-testület szeptember 28-i ülésének jegyzőkönyvéből. 226/2017. /IX.28./ számú képviselő-testületi határozat 226/2017. /IX.28./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat 2017. I. félévi gazdálkodásáról szóló beszámolót a szöveges értékelésben, valamint

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 2015. szeptember

Részletesebben

KIVONAT. jegyzőkönyvéből

KIVONAT. jegyzőkönyvéből 37/2016. /IX.23./ számú képviselő-testületi határozat Sán ár, 2016. szeptember 23. gazdálkodásáról szóló beszámolót a szöveges értékelésben, valamint az l-s. mellékletekben Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

K I V O N A T. Porpác Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 14-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Porpác Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 14-i ülésének jegyzőkönyvéből 1/2017.(II.14.) számú képviselő-testületi határozat Poprác Község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29/A. -ában foglaltakra figyelemmel a község saját

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT könyvéből. A Képviselő-testület 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 101/2018. (IX.20.) számú ÖKT határozata

Részletesebben

K I V O N A T a képviselő-testület október 26-i ülésének jegyzőkönyvéből. 249/2017. /X.26./ számú képviselő-testületi határozat

K I V O N A T a képviselő-testület október 26-i ülésének jegyzőkönyvéből. 249/2017. /X.26./ számú képviselő-testületi határozat 249/2017. /X.26./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város 2018. évi költségvetési koncepcióját elfogadja. Hozzájárul ahhoz, hogy a 2018. évi költségvetés

Részletesebben

136/2016. (IX.29.) Kt. határozat

136/2016. (IX.29.) Kt. határozat 136/2016. (IX.29.) Kt. határozat Nagyszentjános Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. szeptember 29-i testületi ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint fogadja el: 1. A Közösen érted Nagyszentjános

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Várkerület 3. II.emj ülést tart, amelyre meghivom. 16.00 órai kezdettel a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal nagytermében /Sárvár, Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. szeptember 23-én

Részletesebben

16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat

16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat a képviselő-testület 2015. február 12-i ülésének könyvéből 16/2015. /II.12./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 18-i ülésén

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 01-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testületének 130/2015. (X.01.) Önkormányzati számu határozata:

Részletesebben

RÖGÖT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Rögöt. Assisi Szent Ferenc u. 2/A. MEGHÍVÓ. Bögöt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017.

RÖGÖT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Rögöt. Assisi Szent Ferenc u. 2/A. MEGHÍVÓ. Bögöt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. NAPIREND ülést tart, amelyre meghívom. (kedden) 15:15 órai kezdettel a Bögöt Község Önkormányzata hivatalos helyiségében Bögöt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. szeptember 26-án MEGHÍVÓ

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról.

Tartalomjegyzék. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról. Tartalomjegyzék Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2018. szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról. Hat. száma Tartalom Nyílt: 45/2018. (IX.19.) Polgármesteri beszámoló

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY december 22. VI. évfolyam 11. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY december 22. VI. évfolyam 11. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2014. december 22. VI. évfolyam 11. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Rendeletek... 6. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. december 17-én megtartott munkaterv

Részletesebben

Készült: Szentkirályszabadja Község Önkormányzat Képviselő-testülete szeptember 27-én órai kezdettel megtartott testületi ülésén.

Készült: Szentkirályszabadja Község Önkormányzat Képviselő-testülete szeptember 27-én órai kezdettel megtartott testületi ülésén. Szentkirályszabadja Község Önkormányzat 8225. Szentkirályszabadja Petőfi u. 12. Szám: 15./2018. Jegyzőkönyv Készült: Szentkirályszabadja Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. szeptember 27-én 17.00

Részletesebben

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 06-ai ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 06-ai ülésének jegyzőkönyvéből: i Önkormányzat Képviselő-testületének 06-ai ülésének könyvéből: Önkormányzat Képviselő-testületének 94/ (IX.06.) Ök.sz. határozata: Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált

Részletesebben

58/2013. /III.13./ számú képviselő-testületi határozat

58/2013. /III.13./ számú képviselő-testületi határozat SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2. K I V O N A T a képviselő-testület 2013. március 13-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből 58/2013. /III.13./ számú képviselő-testületi

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete szeptember 28-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete szeptember 28-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből 103/2017. (IX. 28.) önkormányzati testületi határozat a víziközműszolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 11. -a alapján, Püspökladány 2018-2032. időszakra vonatkozó gördülő fejlesztési terv felújítási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 27-i ülésére 4. ELŐTERJESZTÉS Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. szeptember 27-i ülésére Tárgy: Csatlakozás a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez Az előterjesztést

Részletesebben

K I V O N A T Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 29-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 29-i ülésének jegyzőkönyvéből 26/2017. /XI.29./ számú képviselő-testületi határozat Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testülete Bögöt község településképi rendeletének előkészítésével az Archit Kft-t (9700 Szombathely, Tulipán u.

Részletesebben

PORPÁC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Porpác, Kossuth Lajos u. 1. M E G H Í V Ó

PORPÁC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Porpác, Kossuth Lajos u. 1. M E G H Í V Ó NAPIREND 16.30 órai kezdettel a Porpáci Hivatalban nyilvános ülést tart, amelyre meghívom. Porpác Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2018. szeptember 25-én (kedden) M E G H Í V Ó q CKO Porpác, 2018.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT könyvéből. A Képviselő-testület 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: 1) Tanyagondnoki rendelet felülvizsgálata 142/2016. (12.01.) számú

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből H a t á r o z a t k i v o n a t Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testület 2016. szeptember 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Napirend 1. pontja: Beszámoló a 2016. évi költségvetés I. félévi

Részletesebben

1/2015. /I.22./ számú képviselő-testületi határozat. /: dr. Szijártó Valéria :/ jegyző

1/2015. /I.22./ számú képviselő-testületi határozat. /: dr. Szijártó Valéria :/ jegyző 1/2015. /I.22./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a városi főépítész 2014. évi munkájáról szóló beszámolót tudomásul veszi. 2/2015. /I.22./ számú képviselő-testületi

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

54/2015. /IV.23./ számú képviselő-testületi határozat. /: dr. Szijártó Valéria :/ jegyző

54/2015. /IV.23./ számú képviselő-testületi határozat. /: dr. Szijártó Valéria :/ jegyző a képviselő-testület 2015. április 23-i ülésének könyvéből 54/2015. /IV.23./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2014. évi belső ellenőrzési tevékenységről

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. december 18-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. december 18-án tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. december 18-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a és a között létrejött vagyonkezelési szerződés módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő:

Részletesebben

2017. február 16. Képviselő-testületi ülés. Előterjesztés

2017. február 16. Képviselő-testületi ülés. Előterjesztés 2017. február 16. Képviselő-testületi ülés Előterjesztés 7. napirendi pont - Döntés a folyamatban lévő településrendezési eszközt módosító eljárásokról; Előadó: Lizákné Vajda Lívia polgármester Tisztelt

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. szeptember 20-án megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. szeptember 10-én (szerda) 8:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottsága

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottsága 178/2016. (12.14.) JÜK határozat 5 egyhangú igen szavazattal a napirendet az alábbiak szerint elfogadta: ZÁRT ÜLÉSRE JAVASOLT NAPIRENDI PONTOK: 1. Az Önkormányzat 2016. évi Közbeszerzési Terv módosításának

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2015. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság január 19.-ei üléséről. 20/2016. (01.19.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság január 19.-ei üléséről. 20/2016. (01.19.)TELB. Határozat a Tárgy: napirend A 20/2016. (01.19.)TELB. Határozat A úgy dönt, hogy a 02/2016 sorszámú meghívóban szereplő napirendi pontokat elfogadja az alábbi módosítással: Leveszi a zárt ülésre megjelölt: 5. Bp.,

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály

Abony Városi Önkormányzat. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/fax: (53) 360-049 Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály Az előterjesztést véleményezte:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2013. november 25-én (hétfő 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

JAVASLAT a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat évi folytatásához

JAVASLAT a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat évi folytatásához Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. POLGÁRMESTER JAVASLAT a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat 2009. évi folytatásához Készítette: Becsei Dénes

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. Határozat száma Határozat szövege Határozat végrehajtásának állása

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. Határozat száma Határozat szövege Határozat végrehajtásának állása Nyilvános ülési határozatok 6/2017. (I. 26.) úgy határozott, hogy a kerületi intézmények folyamatos működésének biztosítása érdekében közbeszerzési eljárások kiírásához szükséges fedezetet a higiéniai

Részletesebben

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t: Az ülés helye: Jelen vannak Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. szeptember 13-án 15,00 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 12/2012. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. október 24-én 18 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-051, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. október 18-án megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

Előterjesztés: Testületi ülés dátuma: X X

Előterjesztés: Testületi ülés dátuma: X X Előterjesztés: Címe: KunszentmártonVáros Önkormányzatának csatlakozásáról a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez. Testületi ülés dátuma: 2016-09-22 Készítés ideje: 2015-09-12

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-6/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

JAVASLAT a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat évi folytatásához

JAVASLAT a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat évi folytatásához Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. POLGÁRMESTER JAVASLAT a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat 2010. évi folytatásához Készítette: Becsei Dénes

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 31-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 31-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből 2019. január 31-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből 12/2019. (I. 31.) önkormányzati testületi határozat támogatja, hogy Pusztainé Nádházi Ibolya ellen hűtlen kezelés vétsége miatt indult

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-i rendkívüli ülésére Tárgy : Csatlakozás a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez Az

Részletesebben

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat évi fordulója. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat évi fordulója. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2010. évi fordulója Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2010. évi

Részletesebben

A testületi ülések ideje és napirendje: Január 19.

A testületi ülések ideje és napirendje: Január 19. A testületi ülések ideje és napirendje: Január 19. Előterjesztés a 2017. évi adóellenőrzési terv elfogadásáról Az előterjesztés elkészítésében közreműködik: Közigazgatási és Közigazgatási és Adó Iroda

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 99/17/2013.szám. J e g y z ő k ö n y v Készült Ágfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 27-én az Ágfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermében (Ágfalva, Soproni u. 3.) megtartott

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 243/2015. (X.28.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. október 28-i ülés módosított napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Tájékoztató a lejárt

Részletesebben

250/2014. (VIII. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat

250/2014. (VIII. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat könyvéből: 250/2014. (VIII. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat 1.) Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a 260/2010. (VIII. 18.) számú Képviselő-testületi Határozattal megválasztott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kisrécse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én 17. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal helyiségébe,

Részletesebben

142/2018. (IX.25.) PEÜB

142/2018. (IX.25.) PEÜB K I V O N A T és Ügyrendi Bizottság 2018. szeptember 25-én (kedd) 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében (1211. Budapest, Szent Imre tér 10. fsz. 5.) megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY március 31. VI. évfolyam 3. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY március 31. VI. évfolyam 3. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2014. március 31. VI. évfolyam 3. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Rendeletek... 4. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. március 26-án megtartott munkaterv

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekről

TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekről AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 310. MELLÉKLET: -db TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekről E L Ő T E R J E S Z

Részletesebben

Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 28-én meghozott határozatai. 204/2015.(VII. 28.) Ök. határozat

Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 28-én meghozott határozatai. 204/2015.(VII. 28.) Ök. határozat Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 28-én meghozott határozatai 204/2015.(VII. 28.) Ök. határozat 1.) döntött a - Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet közérdekből bérbe adott

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Beszámoló a Dr. Vass Miklós Alapítvány számára megállapított támogatás felhasználásáról

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Beszámoló a Dr. Vass Miklós Alapítvány számára megállapított támogatás felhasználásáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Dr. Vass Miklós

Részletesebben

készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén

készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén HATÁROZATOK:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 14-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 14-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 187/2017. (IX.14.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a 2017. szeptember 14-i rendkívüli ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint: 1. Magyarország költségvetéséről

Részletesebben

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL

J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 120. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu J E L E N T É S A KÉPVISELŐTESTÜLET LEJÁRT HATÁRIDEJŰ HATÁROZATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRÓL Előadó:

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY január 31. IX. évfolyam 1. szám TARTALOM. Határozatok oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY január 31. IX. évfolyam 1. szám TARTALOM. Határozatok oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2018. január 31. IX. évfolyam 1. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2018. január 22-ei rendkívüli képviselő-testületi ülésének határozatai:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 16-i ülésére 2. ELŐTERJESZTÉS Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. szeptember 16-i ülésére Tárgy: Csatlakozás a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz Az előterjesztést

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/566-9/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének 2016.

Részletesebben

57/2015. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat

57/2015. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat könyvéből: 57/2015. (II. 27.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Hajdúnánás város településrendezési tervét és helyi építési szabályzatát érintő 2014-2015.

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Tárgy: Szentes Város Helyi Építési Szabályzata

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Tárgy: Szentes Város Helyi Építési Szabályzata Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ikt. sz.: E-807-4/2008. Témafelelős: Juhász Márta, Czirokné Tárgy: Szentes Város Helyi Építési Szabályzata és Szabályozási

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2016. augusztus 30-án (kedd) 15:30 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 19-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 19-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2017. január 19-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2017. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. Tét Város Önkormányzat Képviselő testülete 150/2013. (IX. 25.) határozata: a 2013. szeptember 25-i nyilvános ülés napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: - Lejárt határidejű

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének február 23-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének február 23-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 29.-én 19 óra

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete február 9-én 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete február 9-én 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. február 9-én 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Javaslat Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. I.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Tömörd Község Önkormányzat 12/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án 11 00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA könyvéből: 261/2012. (XII.19) sz. képviselő-testületi határozat: 1.) A képviselő-testület elfogadja a két ülés között történtekről szóló beszámolót. 2.) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert

Részletesebben

148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat

148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat 148/2015. /X.21./ számú képviselő-testületi határozat Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete a város 2016. évi költségvetési koncepcióját elfogadja. Hozzájárul ahhoz, hogy a 2016. évi költségvetés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9600 Sárvár, Várkerület 2. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. május 30-án (csütörtökön) 16.00 órai kezdettel a Sárvári Közös

Részletesebben

KARCAG VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEINEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI 1. MÓDOSÍTÁSA

KARCAG VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEINEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI 1. MÓDOSÍTÁSA E X! É p í t é s z i r o d a K f t. 5000 Szolnok, Hunyadi út 41. tel. / fax : (56) 423 651 KARCAG VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEINEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 2014. ÉVI 1. MÓDOSÍTÁSA a helyi építési

Részletesebben

Előterjesztés: Nyílt ülés X X. Zárt ülés

Előterjesztés: Nyílt ülés X X. Zárt ülés Előterjesztés: Címe: a Kunszentmárton Város Önkormányzata által működtetett köznevelési intézmény(ek) állami működtetésbe vételével összefüggő, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszámátadásról, valamint

Részletesebben

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i ülésének jegyzőkönyvéből 31/2017.(IV.26.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata képviselő-testülete a Rác Dénes helyettes lelkész, a Nagysimonyi Evangélikus Egyházközség Sitkei Evangélikus Leányegyházközösségének

Részletesebben

M E G H Í V Ó N A P I R E N D

M E G H Í V Ó N A P I R E N D M E G H Í V Ó Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 01-én /csütörtök/ 16.00 órai kezdettel a Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal nagytermében /Sárvár, Várkerület 3. II.em./ rendkívüli

Részletesebben

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE EL TERJESZTÉSEK FED LAPJA Az el terjesztés címe, tárgya: Az el terjeszt megnevezése: Az el terjesztés Képvisel -testület általi tárgyalásának id pontja:

Részletesebben

1. Sárvár, Alkotmány u. 53. II. emelet 9. szám (hrsz: 1339/2/A/9) alatt található ingatlan értékesítése

1. Sárvár, Alkotmány u. 53. II. emelet 9. szám (hrsz: 1339/2/A/9) alatt található ingatlan értékesítése SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/323-555, Tel.:95/ 320-265, Tx 37-417 ELŐTERJESZTÉS Előterjesztés az elővásárlási joggal nem érintett Sárvár, 1339/2/A/9 hrsz-ú, Sárvár,

Részletesebben

Nagymaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 212/2017. (XII. 28.) számú határozata

Nagymaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 212/2017. (XII. 28.) számú határozata Tárgy: Napirend elfogadása 212/2017. (XII. 28.) számú határozata A Képviselő-testület az alábbi napirendet fogadta el: 1. Települési Arculati Kézikönyv elfogadása 2. Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. 5 igen 1 nem szavazattal az alábbi határozatot hozza: 288/2015. (XII.16.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért azzal, hogy Bánfi Lajos Polgármester Úr jutalmazása felvételre

Részletesebben

Szervezési és Ügyviteli osztályvezető

Szervezési és Ügyviteli osztályvezető Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Képviselő-testület 2017. évi munkatervének elfogadására

Részletesebben

Előterjesztést készítette: Hegyesi Róbert vezető tanácsos. Tisztelt Képviselő-testület!

Előterjesztést készítette: Hegyesi Róbert vezető tanácsos. Tisztelt Képviselő-testület! Füzesgyarmat Város Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-401, Fax: 491-361 E-mail: polgarmesterihivatal@füzesgyarmat.hu ELŐTERJESZTÉS Füzesgyarmat V áros Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 24-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő pedagógiai

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 29-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Bursa Hungarica 2012. évi felsőoktatási ösztöndíjpályázathoz

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete május 26-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete május 26-i ülésére Tárgy: Szatmári Márta kérelme a 1764 hrsz telekrészlet megvásárlására Előkészítette: Dr. Tari Béla aljegyző Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdálkodási osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám:

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készüli a Képviselő-testület 2015. február 18-i ülésére! Készítette: dr. Lábody-Varga Dorina önkormányzati referens J E L E N T É S az Önkormányzat

Részletesebben

Határozatok 2012.09.07. 09.17.

Határozatok 2012.09.07. 09.17. Határozatok 2012.09.07. 09.17. 141/2012.(XI.07.) sz. Önk. határozat: Harkány Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Tenkesvíz Kft. víziközmű üzemeltetésére vonatkozó megállapodását az előterjesztéssel

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 16-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 16-i nyilvános ülésére 10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/563-12/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2016. december 16-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testülete 2017.

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY március 29. IX. évfolyam 3. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY március 29. IX. évfolyam 3. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2018. március 29. IX. évfolyam 3. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Rendeletek... 6. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2018. március 28-ai munkaterv szerinti képviselőtestületi

Részletesebben

Szám: 83-8/2016. BAKONYSZÜCS. Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 6. napján 18 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: 83-8/2016. BAKONYSZÜCS. Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 6. napján 18 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 83-8/2016. BAKONYSZÜCS Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 6. napján 18 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testület 8572 Bakonyszücs,

Részletesebben

KÁNTORJÁNOSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 75/2016.(XII.20.) önkormányzati HATÁROZATA

KÁNTORJÁNOSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 75/2016.(XII.20.) önkormányzati HATÁROZATA KÁNTORJÁNOSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 75/2016.(XII.20.) önkormányzati HATÁROZATA Kántorjánosi Község Önkormányzat Képviselő-testület 2017. évi munkatervének megalkotásáról A Képviselő-testület

Részletesebben

A Csömöri Hírmondó 1 példányát a Sinka Istvány Községi Könyvtárban, 1 példányát a Csömöri Polgármesteri Hivatalban kell megőrizni.

A Csömöri Hírmondó 1 példányát a Sinka Istvány Községi Könyvtárban, 1 példányát a Csömöri Polgármesteri Hivatalban kell megőrizni. Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 20 /2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2014.(X.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Csömör

Részletesebben

Tárgy: Cződör Krisztián r.főhadnagy őrsparancsnok kinevezésének véleményezése 111/2016. (X.24.) H A T Á R O Z A T

Tárgy: Cződör Krisztián r.főhadnagy őrsparancsnok kinevezésének véleményezése 111/2016. (X.24.) H A T Á R O Z A T B E S Z Á M O L Ó Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. december 15. napján tartandó együttes testületi ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Tárgy: Cződör Krisztián

Részletesebben

Kivonat. Újtikos Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 79/2014. (VIII.29.) számú határozata

Kivonat. Újtikos Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 79/2014. (VIII.29.) számú határozata 79/2014. (VIII.29.) számú határozata Képviselő- testülete megtárgyalta a Javaslat a 2014. évi rendkívüli Önkormányzati Támogatási Igény benyújtására elnevezésű előterjesztést és az alábbi döntést hozta:

Részletesebben

KÁNTORJÁNOSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 91/2015.(XII.16.) önkormányzati HATÁROZATA

KÁNTORJÁNOSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 91/2015.(XII.16.) önkormányzati HATÁROZATA KÁNTORJÁNOSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 91/2015.(XII.16.) önkormányzati HATÁROZATA Kántorjánosi Község Önkormányzat Képviselő-testület 2016. évi munkatervének megalkotásáról A Képviselő-testület

Részletesebben