Auchan Grafikai Karta

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Auchan Grafikai Karta"

Átírás

1

2 Oldal : 1/31 TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék I. Egyedi csomagolás I.1. Az előoldal megjelenítése I.2. Auchan madár logó I.3. Buborék I.4. Achan logó I.5. Képek I.6. Információs blokkok formái I.7. Facing az információk megjelenitése és priorizálása I.8. A hátoldal megjelenítése I.9. Variációk Auchan logóra I.10. Vevőszolgálati információ I.11. EAN kód I.12. Környezetvédelem I.13. Piktogramok II. Gyűjtőcsomagolás, címkézés II.1. Gyűjtődoboz II.2. Kínálótálca II.3. Speciális címkék

3 I. Egyedi csomagolás -

4 Oldal : 3/31 I.1. Az előoldal megjelenítése A csomagolás előoldalának alapvető elvárásai a fenti ábrán láthatóak. A buborék színét a termék jellege határozza meg, mely harmonizál a csomagolás alapszínével. A madár színének nem kell megegyeznie a buborék színével.

5 Oldal : 4/31 I.2. Auchan madár logó Szín Alapszíne Pantone 485C (100% Magenta és 100% Yellow). A madarat egy 1mm-es fehér kontúr szegélyezi és egy y mm x z mm-es keret, mely meghatározza a buboréktól való távolságát. A madár csőre, a szeme írisze és fejbúbja a Pantone 485C szín + 30/40%-a. A szeme fehérje minden esetben fehérszínű marad. Forma Fix, az Adobe Illustrator file-t kell alkalmazni. Méret A madár logó mérete a csomagolás aktiv felületének az 1/7-e. A standard méretek az alábbiak szerint változnak: 1. magassága = 10mm - minimum 2. magassága = 20mm 3. magassága = 30mm 4. magassága = 50mm 5. magassága = 70mm - maximum Viszont, ha a termék méretei azt úgy kívánják, ezektől el lehet térni. Pozíció Vizszintesen Alap esetben a csomagolás szélén, bal oldalon helyezkedik el a madár, pl. Doboz. Különleges csomagolások esetében a vágóél szélétől 2mm-el kell elhelyezni, pl. Tasak.

6 Függőlegesen Oldal : 5/31 A csomagolás illetve a termék formájától (bliszter esetén a termék elhelyezkedésétől) függ a madár helyezete. Maximum az Auchan logó A betűjének a tetejével van egy magasságban a madár logó alja. I.3. Buborék Szín A termék jellegétől függően változik a buborék színe. Forma Horizontálisan minden esetben lekerekitett téglalap alakú, vertikálisan változhat a formája a termék kategóriájától függően.

7 Oldal : 6/31 Méret Nem fix, hanem a benne lévő információ/kép illetve a csomagolás mérete alapján változik, ahogy a fenti fotókon is látható. Pozíció

8 Oldal : 7/31 A madár csőrének a közepéből kell kiindulnia. A madártól való távolságát a madár kerete határozza meg. A buborék lekerekitésének sugarát a mellékelt ábra szerint számoljuk ki. A buborék és a madár között nem lehet a grafikán semmilyen illusztráció, ami megzavarná a felismerhetőségüket. Alkalmazás A buboréknak sugároznia kell a termék megnevezését, jellegzetességeit vagy fotóját. Speciális esetek

9 Oldal : 8/31 Ablakos csomagolás esetén, pl. Bliszter, a buborék alakja legyen a kivágás. Túl sok információ esetén priorizáljuk a csomagoláson megjelenitett adatokat. A buboréknak lehet kerete is, amellyel közvetíti a termék minőségét. Betűtipus A termék megnevezése, főkategóriája, pl. Müzli: Bodoni Bold Italic Speciális esetekben választhatunk egyedi betűkaraktert is. A termék megnevezése, alkategóriája és egyéb információk pl. csokoládés: Helvetica Neue.

10 Oldal : 9/31 I.4. Achan logó Szín Alapszíne Pantone 485C (100% Magenta és 100% Yellow) + 355C (100% Cyan és 100% Yellow). Ha valamilyen okból kifolyólag nem használhatjuk a Pantone 355C-t, akkor van lehetőség csak 485C-t alkalmazni. Sötét alapszín esetében a logó legyen fehér. Forma Fix, az Adobe Illustrator file-t kell alkalmazni. Méret A standard méretek az alábbiak szerint változnak: Minimum szélesség: 20mm Maximum szélesség: 50mm Egyéb esetekben a madár magasságával H egyezik meg az Auchan logó szélessége L. Pozíció Mindig a csomagolás jobb alsó sarkában kell lennie. Távolsága a szélektől megegyezik az A betű nagyságával (X).

11 I.5. Képek Oldal : 10/31 Pozíció A kép és a buborék elhelyezkedése rugalmas, lásd alábbi képek. Stílus Amélie csodálatos élete című film hangulata idézte meg: Konzervatív, néha naív színek. Optimista, vidám, kevésbé realista. Párizsi, bisztró hangulat. Impreszionizmus és az excentrizmus közötti stílus. Humoros és elkalandozó, álmodozó. Innovatív. Elvarázsolt álomvilág.

12 Változat: 2. Auchan saját márka Oldal : Alkalmazás A kép tipusát, stílusát a termék funkciója határozza meg. A következő 4 kategória létezik: Digitálisan aláírta: Kecsmar Zita Dátum: :27:23 +02'00'... Megrendelő: Aláírás: Vállalkozó: Név: Kecsmár Zita P.H. Beosztás: Csomagolásért felelős Menedzser P.H. Aláírás : Beosztás :... 11/31

13 Oldal : 12/31 I.6. Információs blokkok formái A buborék alatti blokk olyan információk megjelenítésére szolgál, amelyek vásárlás ösztönzőek lehetnek, pl.a termék speciális tulajdonságai, garancia.

14 Oldal : 13/31 I.7. Facing az információk megjelenítése és priorizálása Kategóriák: Főkategória Alkategória Egyéb, pl.űrtartalom Pozíció Fontos a hangsúlyos színek szerinti kategórizálás. Az erősebb tónusú színekkel kell kiemelni a termékek különbözőségét. A buborék magasságának hosszanti irányban, az információs blokk közepéig kell érnie.

15 Oldal : 14/31 A termék megnevezése és a kép színe harmonizálnak egymással. A buborék színe és az egyéb információs blokkok színe megegyezik. Itt is az erős színek dominálnak. Termékspecifikus információk megjelenítése, élelmiszereknél:

16 Oldal : 15/31 I.8. A hátoldal megjelenítése Élelmiszer termékeknél

17 Oldal : 16/31 Nem élelmiszer termékeknél

18 Oldal : 17/31 Az elrendezés elemei A csomagolásnak feltétlenül tartalmazni kell a következő adatokat: 1. EAN kód. 2. Jogi információk (Megnevezés, piktogrammok, stb.). 3. Termék összetétele. Hely hiány esetében a következő sorrendben lehet elhagyni az információkat: 1. Madár logó és a buborék. 2. Honlap cím. 3. Vevőszolgálati információ kísérőszövege. 4. Megnevezés. 5. Vevőszolgálati információból, csak az Auchan vevőszolgálat szöveg hagyható el. 6. Gyártási hely. 7. Használati utasitás.

19 Oldal : 18/31 Mono-facing - Egy oldalt nyomott csomagolások Az előoldal tartalmazzon minden, egyébként hátoldali, információt is egy elkülönített Hátoldal részben, az alsó információs blokk alatt.

20 Oldal : 19/31 I.9. Variációk Auchan logóra I.10. Vevőszolgálati információ

21 Oldal : 20/31 Vevőszolgálati információkísérő szövege, mely termék típusonként változhat: I.11. EAN kód Szín Fekete a preferált szín, de lehet más sötét szín, ami vonalkód olvasóval könnyen felismerhető. Méret 80 és 200% között bármilyen méretű lehet a vonalkód. A vonalak hossza minimum 13mm. A kód körüli keret mérete minden irányba + 3 / 5 mm.

22 Oldal : 21/31 Amennyiben címkére kerül a 100%-os kód, akkor a címkén a zóna mérete minimum 42,29 x 31,26mm. A címkének tartalmaznia kell a következő információkat: - termék megnevezése - színe - súlya Pozíció

23 Oldal : 22/31 Alkalmazás Minden esetben tisztán látható felületen tüntessük fel a vonalkódot, olvasható formában. Ragasztási, -hegesztési, -tűzési csíkra nem kerülhet a vonalkód. Nagy terjedelmű csomagolás esetén a kódnak a felső részében kell lennie. Abban az esetben, ha van elég hely a grafikán, akkor a csomagolás mind a 4 oldalán fel kell tüntetni. Flexibilis csomagolás esetén a legszilárdabb oldalra kell helyezni a kódot a könnyebb olvashatóság érdekében. I.12. Környezetvédelem Számunkra fontos, hogy partnereink és vevőink részére egy környezet tudatosabb hozzáállást mutassunk. Ezért javasoljuk, hogy mind a termékek, mind a csomagolás környezetkímélőbb használatát. Igy meg is jelenítjuk a csomagoláson a termékre/csomagolásra jellemző tulajdonságokat lehetőleg piktogramok formájában, pl. újrahasznosítható, biológiailag lebomló, szennyezőanyag nélküli. Javaslatokat teszünk vásárlóink részére, a környezetre káros termékek illetve csomagolások kezelését illetően, pl. energiatakarékosság, visszaválthatóság.

24 Oldal : 23/31 I.13. Piktogramok

25 II. Gyűjtőcsomagolás, címkézés -

26 Oldal : 25/31 II.1. Gyűjtődoboz Szín Alapesetben a doboz nyomatlan. Ha viszont nyomott, akkor az alábbi színeket lehet használni. Betűtípus : Helvetica Neue Bold Nyomat: Tartalmaznia kell a madár és az Auchan logót.

27 Oldal : 26/31 Gyűjtő címke Minden egyes gyűjtődobozt gyűjtőcímkével kell ellátni, ami a következő információkat tartalmazza: - Abban az esetben, ha sajátmárkás nyomattal készül, igy kell kinéznie: - Ha univerzális nyomattal készül, akkor csupán a termékspecifikus adatokat kell tartalmaznia, madár és Auchan logó nélkül. Betűtípus : Helvetica Neue Bold

28 Oldal : 27/31 II.2. Kínálótálca Itt a tálcát is nyomtatni kell, az adott termékre jellemző, azonban egyszerüsített grafikával.

29 Oldal : 28/31 II.3. Speciális címkék Ha a nyomtatott egyedi csomagolásra plussz címke kerül, például promóciós csomagolás. Akkor vagy nem szabad az eredeti csomagolásról kitakarnia az Auchan logót vagy a címkén is kell szerepelnie.

30 Oldal : 29/31 Szín

31 Oldal : 30/31

Embléma ARCULATI KÉZIKÖNYV

Embléma ARCULATI KÉZIKÖNYV Embléma 1 ARCULATI 2 Embléma 3 Az airled emblémával együtt kell használni az ERDF finanszírozásra vonatkozó mondatot*. Amennyiben CE+EU logóval használatos, akkor a szöveget a 3 logó teljes hosszában fel

Részletesebben

EXTREME DIGITAL ARCULATI KÉZIKÖNYV

EXTREME DIGITAL ARCULATI KÉZIKÖNYV EXTREME DIGITAL ARCULATI KÉZIKÖNYV 2013 június Preferált Etreme Digital logó A felsorolt logók közül bármelyik használható fehér vagy világos háttéren, online vagy offline anyagoknál. Amennyiben a logóra

Részletesebben

Minta weboldal. 8 Keresés. A helyi közösségek saját weboldalainak arculati megkötései és elrendezési javaslata.

Minta weboldal. 8 Keresés. A helyi közösségek saját weboldalainak arculati megkötései és elrendezési javaslata. Webarculat A weboldal A LEADER Helyi Akciócsoportok weboldalai mind-mind egyedi megoldások, a helyi közösséggel kapcsolatos információk megosztóhelyei. Ezek a weboldalak szabadon szerkeszthetők, bizonyos

Részletesebben

A Maxinery Kft. arculati kézikönyve

A Maxinery Kft. arculati kézikönyve A Maxinery Kft. arculati kézikönyve Készült: 2016. A Maxinery Kft. arculati kézikönyve tartalmazza a Maxinery Kft.-nek készült logót, a logónak a helyes használatát és egyéb reklámeszközökön való megjelenítését.

Részletesebben

Az Online Comparison Shopping Kft.-ről

Az Online Comparison Shopping Kft.-ről Arculati kézikönyv Tartalomjegyzék 2 Tartalomjegyzék... 2 Az Online Comparison Shopping Kft.-ről... 3 Alap logó...4 Szürkeárnyalatos logó... 5 Teli fehér logó...6 Teli fekete logó... 7 Speciális logók...

Részletesebben

Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék. A Naspers OCS Hungary Kft.-ről. Alap logó. Szürkeárnyalatos logó. Teli fehér logó.

Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék. A Naspers OCS Hungary Kft.-ről. Alap logó. Szürkeárnyalatos logó. Teli fehér logó. Arculati kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék A -ről Alap logó Szürkeárnyalatos logó Teli fehér logó Teli fekete logó Speciális logók Logó használatára vonatkozó szabályok Ország Boltja Az Árukereső

Részletesebben

3.1.1. A márka megjelenítése, márka elemek A logo A logo körül minimálisan szabadon hagyandó terület

3.1.1. A márka megjelenítése, márka elemek A logo A logo körül minimálisan szabadon hagyandó terület 2007. július. 3.. körül minimálisan szabadon hagyandó terület 3 Minden egyes OTP csoporttag logoja esetében érvényes szabály, hogy az embléma (a kör) méretének egyharmad része távolságot kell szabadon

Részletesebben

A MÉKISZ tanúsított minőség védjegy. A MÉKISZ tanúsított minőség védjegy megjelenésére, felhasználására vonatkozó szabályok gyűjteménye

A MÉKISZ tanúsított minőség védjegy. A MÉKISZ tanúsított minőség védjegy megjelenésére, felhasználására vonatkozó szabályok gyűjteménye A MÉKISZ tanúsított minőség védjegy A MÉKISZ tanúsított minőség védjegy megjelenésére, felhasználására vonatkozó szabályok gyűjteménye Készítette: Sárhelyi György Arteria Studio 2012 A védjegy elemei Felső

Részletesebben

K&H Csoport arculati kézikönyv kivonata. bankkártyakép design pályázathoz

K&H Csoport arculati kézikönyv kivonata. bankkártyakép design pályázathoz K&H Csoport arculati kézikönyv kivonata bankkártyakép design pályázathoz 1.a logó formái I. alap logók 1. 2. 3. 4. A logó a cég arculatának alappillére. Meg je le né se, formája, színei meghatározot tak,

Részletesebben

ARCULATI KÉZIKÖNYV 2019

ARCULATI KÉZIKÖNYV 2019 ARCULATI KÉZIKÖNYV 2019 TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 2 Az Online Comparison Shopping Kft.-ről... 3 Alap logó... 4 Szürkeárnyalatos logó... 5 1 szín - fehér logó... 6 1 szín - fekete logó... 7 Speciális

Részletesebben

(3) Az Egyesült Királyságra és Írországra nézve az 514/2014/EU rendelet, és következésképpen e rendelet is kötelező.

(3) Az Egyesült Királyságra és Írországra nézve az 514/2014/EU rendelet, és következésképpen e rendelet is kötelező. 2014.10.7. L 291/9 A BIZOTTSÁG 1049/2014/EU VÉGREHAJTÁSI RENDELETE (2014. július 30.) a Menekültügyi, a Migrációs és az Integrációs alapra, valamint a rendőrségi együttműködés, a bűnmegelőzés és a bűnözés

Részletesebben

MAGYAR BOR. arculati kézikönyv

MAGYAR BOR. arculati kézikönyv MAGYAR BOR arculati kézikönyv KÜLDETÉSÜNK Küldetésünk A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum célja az agrárium termékeinek, ezen belül kiemelten a magyar bor piacra jutásához történő aktív marketing-hozzájárulás

Részletesebben

2. oldal egységes f A jogszabály A Miniszterelnök Kabinetfőnöke a nemzetközi fejlesztési együttműködésről és a nemzetközi huma-nitárius segítségnyújtá

2. oldal egységes f A jogszabály A Miniszterelnök Kabinetfőnöke a nemzetközi fejlesztési együttműködésről és a nemzetközi huma-nitárius segítségnyújtá 1. oldal egységes f 3/2017. (XI. 10.) MK rendelet a Hungary Helps Program megjelenésének egységes formai követelményeiről, arculati elemeiről, valamint a Hungary Helps védjegy használatáról A nemzetközi

Részletesebben

Cetelem. hirdetési kézikönyv. áruhitelnyújtó partnerek részére március

Cetelem. hirdetési kézikönyv. áruhitelnyújtó partnerek részére március Cetelem hirdetési kézikönyv áruhitelnyújtó partnerek részére 2017 március A Cetelem ügyfelei áruhitelnyújtó partnereinken keresztül találkoznak a Bank szolgáltatásaival. Ez a kézikönyv a Cetelem termékeivel

Részletesebben

LOGO MANUAL. A logó alapfelhasználásának Meghatározása

LOGO MANUAL. A logó alapfelhasználásának Meghatározása LOGO MANUAL A logó alapfelhasználásának Meghatározása BEVEZETÉS A KELLYS LogoManual a KELLYS BICYCLES társaság grafikai logó-és logótípus elemeire vonatkozó felhasználási alapszabályokat határozza meg

Részletesebben

Arculati kézikönyv a Wienerberger kereskedőpartnerei számára. Érvényes: szeptember 1-jétől

Arculati kézikönyv a Wienerberger kereskedőpartnerei számára. Érvényes: szeptember 1-jétől Arculati kézikönyv a Wienerberger kereskedőpartnerei számára Érvényes: 2015. szeptember 1-jétől A kiadvány célja Tisztelt Partnerünk! Ez a kiadvány a Wienerberger zrt. kereskedőpartnerei számára készült,

Részletesebben

www.myequa.hu EQUA ÜZLETI KATALÓGUS 2013

www.myequa.hu EQUA ÜZLETI KATALÓGUS 2013 www.myequa.hu EQUA ÜZLETI KATALÓGUS 2013 Az újrafelhasználható EQUA kulacs minőségi műanyagból készül és a szokványos műanyag üveg egészséges alternatíváját nyújtja. Az EQUA kulacsokat mindennapi használatra

Részletesebben

Dombóvár Város Arculati Kézikönyve

Dombóvár Város Arculati Kézikönyve Dombóvár Város Arculati Kézikönyve tartalomjegyzék 1. Általános koncepció 4. Elektronikus eszközök 4.1 Honlap 2. Alapvető arculati elemek 4.2 Hírlevél 2.1 Logó kinézet 2.2 Logó szerkezet 2.3 Logó színek

Részletesebben

CM Sales Kft. Kereskedelmi Igazgatóság Magazin Divízió. Támogatott megjelenések Érvényes: 2014. február 5-től visszavonásig

CM Sales Kft. Kereskedelmi Igazgatóság Magazin Divízió. Támogatott megjelenések Érvényes: 2014. február 5-től visszavonásig CM Sales Kft. Kereskedelmi Igazgatóság Magazin Divízió Támogatott megjelenések Érvényes: 2014. február 5-től visszavonásig Általános feltételek A CM Sales Kft. a támogatott megjelenések 3 fajtáját különbözteti

Részletesebben

NYOMDAI SEGÉDLET. Ha nem talál választ a kérdésére, kérjük hívja a kapcsolattartóját!

NYOMDAI SEGÉDLET. Ha nem talál választ a kérdésére, kérjük hívja a kapcsolattartóját! NYOMDAI SEGÉDLET NYOMDAI SEGÉDLET Annak érdekében, hogy az Önök nyomdai anyagai probléma nélkül és az elvárásoknak megfelelően legyen kinyomtatva, kérjük, olvassák el ezt a rövid nyomdai segédletet. E

Részletesebben

Völgyvidék Helyi Termék Védjegy Arculati Kézikönyv

Völgyvidék Helyi Termék Védjegy Arculati Kézikönyv TARTALOM A Völgyvidék Helyi Termék Védjegy bemutatása 2 I. Arculati ALAPELEMEK Logo Betűtípus II. VÉDJEGY HASZNÁLATA Szerkesztési alapok Elhelyezés termékcsomagoláson Elhelyezés saját arculatban 3 3 12

Részletesebben

Extended CODEX Label. ECL, a kommunikatív címke

Extended CODEX Label. ECL, a kommunikatív címke Extended CODEX Label ECL, a kommunikatív címke INFORMÁCIÓ Az az adat, hír, amely számunkra releváns és ismerethiányt csökkent KOMMUNIKÁCIÓ Az információcsere folyamata általában egy közös jelrendszer segítségével

Részletesebben

Bevezető. A Borbála borpincészet egy családi vállalkozás, amely 2003 óta működik. Édesanyám. volt az ötletgazda, így az ő nevét viseli a

Bevezető. A Borbála borpincészet egy családi vállalkozás, amely 2003 óta működik. Édesanyám. volt az ötletgazda, így az ő nevét viseli a Arculati kézikönyv Bevezető A Borbála borpincészet egy családi vállalkozás, amely 2003 óta működik. Édesanyám volt az ötletgazda, így az ő nevét viseli a vállalkozásunk. A család birtokában voltak a szőlősök,

Részletesebben

Alumínium bejárati ajtók Modell széria P400. Tartalomjegyzék

Alumínium bejárati ajtók Modell széria P400. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Modell típus P401 Design típus P401-1 46 Design típus P401-2 48 Design típus P401-3 50 Design típus P401-4 52 Modell típus P403 Design típus P403-1 54 Modell típus P404 Design típus P404-1

Részletesebben

ÚJ MÉDIAMÁRKA SZÜLETETT!

ÚJ MÉDIAMÁRKA SZÜLETETT! ÚJ MÉDIAMÁRKA SZÜLETETT! MEDIAWORKS NÉV: Angolul és magyarul egyaránt jól érthető, könnyen betűzhető, leíró típusú név, kifejezetten a b2b célközönség számára. CONTENT FIRST. SZLOGEN: A Content first szlogen

Részletesebben

INFORMÁCIÓK STRANDRÖPLABDA PÁLYA ÉPÍTÉSÉHEZ

INFORMÁCIÓK STRANDRÖPLABDA PÁLYA ÉPÍTÉSÉHEZ Strandröplabda bizottság INFORMÁCIÓK STRANDRÖPLABDA PÁLYA ÉPÍTÉSÉHEZ 1. Játékterület: A játékpálya 16 X 8 méteres négyszög alakú terület, melyet legalább 3 méteres kifutó vesz körül és légtere legalább

Részletesebben

A R C U L A T I K É Z I K Ö N Y V

A R C U L A T I K É Z I K Ö N Y V A R C U L A T I K É Z I K Ö N Y V v e n d é g l á t ó i p a r i e g y s é g e k s z á m á r a 2 1 1. 6. 7. ÖRÖKSÉGKEZELŐ NONPROFIT KFT. K I V O N AT A V E N D É G L ÁT Ó I PA R I E G Y S É G E K S Z Á

Részletesebben

Termékkatalógus. síkpala tetőre és homlokzatra

Termékkatalógus. síkpala tetőre és homlokzatra TETÔK HOMLOKZATOK BELSŐ TEREK síkpala tetőre és homlokzatra CREATON Hungary Kft. az Eternit termékek kizárólagos hazai forgalmazója 60 Lenti Cserépgyár u. 1. Tel: 06 2 1 66, 67, 6 Fax: 06 2 1 6 email:

Részletesebben

Méret szélesség x magasság x talp. 20x24x10 cm. 24x35x8 cm. 26x35x12 cm. 32x41x12 cm. 45x36x15 cm. Boros tasak. 10x38x8,5 cm. 250 db alatti mennyiség

Méret szélesség x magasság x talp. 20x24x10 cm. 24x35x8 cm. 26x35x12 cm. 32x41x12 cm. 45x36x15 cm. Boros tasak. 10x38x8,5 cm. 250 db alatti mennyiség Zsinórfüles kraft papírtáska Méret szélesség x magasság x talp Színe Nyomatlan táskák nettó ára 1000 db-tól 500 db-tól 1-499 db-ig 20x24x10 cm 173 Ft 188 Ft 203 Ft 24x35x8 cm 158 Ft 173 Ft 188 Ft 26x35x12

Részletesebben

MEGÚJUL A FORINT. Fejlődés és tradíció MAGYAR TÖRVÉNYES FIZETŐESZKÖZÖK. TÁJÉKOZTATÓ forintbankjegy - biztonsági elemek 2017

MEGÚJUL A FORINT. Fejlődés és tradíció MAGYAR TÖRVÉNYES FIZETŐESZKÖZÖK. TÁJÉKOZTATÓ forintbankjegy - biztonsági elemek 2017 MEGÚJUL A FORINT MAGYAR TÖRVÉNYES FIZETŐESZKÖZÖK TÁJÉKOZTATÓ forintbankjegy - biztonsági elemek 2017 Fejlődés és tradíció 1OOO FORINTOS BANKJEGY A bankjegy előoldalának bal szélén, a vízjelmezőtől balra

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS Arculati kézikönyv

BUDAKALÁSZ VÁROS Arculati kézikönyv 1.0 Tartalom Tartalom 1.0 Alapvető arculati elemek 2.0 Embléma 2.1 Címer 2.2 Az embléma arányai 2.3 Az embléma színváltozatai 2.4 Az embléma helyes használata 2.5 Az embléma helytelen használata 2.6 Arculati

Részletesebben

Schönherz Arculat kézikönyv

Schönherz Arculat kézikönyv Schönherz Arculat kézikönyv Készítette: Szűcs Péter - szucs.peter@sch.bme.hu 1.0 - Tartalom - 1.0 Tartalom 2-2.0 Alapvető arculati elemek 3-2.1 A logó méretezése és színei 4-2.2 A logó változatai 5-2.3

Részletesebben

Néhány gondolat a vizuális koncepcióról

Néhány gondolat a vizuális koncepcióról Néhány gondolat a vizuális koncepcióról A BKIK Elnöksége által életre hívott ad-hoc Arculati Bizottság által megfogalmazott alapelvek szerint készült el a BKIK Kisarculati Kézikönyve. Arculati alapelvek

Részletesebben

16016161616000016161616162015.02.18.2015.02.18.16160 ÍVELT PROFILOK & HOMORÚ ÉS DOMBORÚ CONCAVE AND CONVEX ÍVELT SZÁLAK 60 X 27 MM

16016161616000016161616162015.02.18.2015.02.18.16160 ÍVELT PROFILOK & HOMORÚ ÉS DOMBORÚ CONCAVE AND CONVEX ÍVELT SZÁLAK 60 X 27 MM 16016161616000016161616162015.02.18.2015.02.18.16160 ÍVELT PROFILOK & HOMORÚ ÉS DOMBORÚ CONCAVE AND CONVEX ÍVELT SZÁLAK 60 X 27 MM 0 16116161616111116161616162015.02.18.2015.02.18.16161 CÉGRŐL Az i Profili

Részletesebben

06 Iratrendezés» Elválasztólap. Elválasztócsík. Elválasztó kartonlapok A/4+ Esselte Mylar karton elválasztólap A/4

06 Iratrendezés» Elválasztólap. Elválasztócsík. Elválasztó kartonlapok A/4+ Esselte Mylar karton elválasztólap A/4 Iratrendezés» Elválasztólap Elválasztócsík rendelési kód méret szín olási egység 0-733 0,5x24 cm kék 00 db/ 0-7332 0,5x24 cm narancs 00 db/ 0-7333 0,5x24 cm rózsaszín 00 db/ 0-7334 0,5x24 cm sárga 00 db/

Részletesebben

ARCULATI KÉZIKÖNYV KÖZÖSSÉGI PSZICHIÁTRIAI PROGRAM A MÁTÉSZALKAI KISTÉRSÉGBEN

ARCULATI KÉZIKÖNYV KÖZÖSSÉGI PSZICHIÁTRIAI PROGRAM A MÁTÉSZALKAI KISTÉRSÉGBEN TARTALOM ALAPVETŐ ARCULATI ELEMEK 3 A logo megjelenési formái 3 A logo színei 4 Minimális méret 5 Egyszín változatok 6 Háttér színek 7 Főbb tiltások 1. 8 Főbb tiltások 2. 9 Betűtipusok 10 TIPOGRÁFIAI ELEMEK

Részletesebben

A RÓMAI SZERZÕDÉSEK 50. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL

A RÓMAI SZERZÕDÉSEK 50. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL A RÓMAI SZERZÕDÉSEK 50. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL GRAFIKAI ÚTMUTATÓ Logó A logó A logó mérete A logó háttere (üresen maradó keret) A logó színei A logó különbözõ nyelvi változatai Kerülendõ Tipográfia Színek

Részletesebben

CD és DVD gyártásához

CD és DVD gyártásához DiscPrinterKereskedelmiésSzolgáltatóKft. Székhely /számlázási cím: 1035 Budapest, Vörösvári út 39. Telephely /iroda: 1149 Budapest, Mogyoródi út 32. Tel/fax: (+36 1) 786-5368 mobil: (+36 30) 977-0454 E-mail:

Részletesebben

Útmutató. kedvezményezettek számára

Útmutató. kedvezményezettek számára Útmutató kedvezményezettek számára 1 Nagy projekt tábla Azon kedvezményezettek, akik az ÚMVP intézkedéseinek támogatásával olyan infrastrukturális beruházást hajtanak végre, melynek teljes költsége meghaladja

Részletesebben

A TÁMOP 4.2.2.B-10/1-2010-0018 TALENTUM projekt keretében alkalmazandó arculatra vonatkozó információk

A TÁMOP 4.2.2.B-10/1-2010-0018 TALENTUM projekt keretében alkalmazandó arculatra vonatkozó információk A TÁMOP 422B-10/1-2010-0018 projekt keretében alkalmazandó arculatra vonatkozó információk Publikációk A publikációk esetében (folyóiratcikk, tanulmánykötetben megjelenő cikk, stb) a címet kell hivatkozni

Részletesebben

28. Nagy László Fizikaverseny Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, Kazincbarcika február 28. március osztály

28. Nagy László Fizikaverseny Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, Kazincbarcika február 28. március osztály 1. feladat a) A négyzet alakú vetítővászon egy oldalának hossza 1,2 m. Ahhoz, hogy a legnagyobb nagyításban is ráférjen a diafilm-kocka képe a vászonra, és teljes egészében látható legyen, ahhoz a 36 milliméteres

Részletesebben

i5000 sorozatú szkennerek

i5000 sorozatú szkennerek i5000 sorozatú szkennerek Vezérlő kód információk _hu Vezérlőkód információk Tartalomjegyzék Vezérlő minta részletek... 4 Vezérlő minta tájolás... 5 Vonalkód részletek... 7 Vezérlő pozícionálása... 9 Papír

Részletesebben

DISPLAY TERVEZÉS tervezési árlista

DISPLAY TERVEZÉS tervezési árlista DISPLAY TERVEZÉS tervezési árlista TERVEZÉS + NYOMTATÁS + DEKORÁCIÓ EGY HELYEN! Kreatív grafikai csapatunk, tapasztalt nyomdászaink és dekoratőreink a termékeket használatra készen adják át a lehető legrövidebb

Részletesebben

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 9/2009. (II. 26.) közleménye ÚMVP Irányító Hatóságának 75/2010 (XI. 30.) közleménye

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 9/2009. (II. 26.) közleménye ÚMVP Irányító Hatóságának 75/2010 (XI. 30.) közleménye Az ÚMVP Irányító Hatóságának /00. (II. 6.) közleménye a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások körében a kistérségi közlekedési szolgáltatások fejlesztésére igénybe vehető támogatások"

Részletesebben

BoxMaker Kezelési útmutató. V-1.2-HUN, 2014-Szept.-10

BoxMaker Kezelési útmutató. V-1.2-HUN, 2014-Szept.-10 BoxMaker Kezelési útmutató V-1.2-HUN, 2014-Szept.-10 BoxMaker alkalmazása A BoxMaker-t arra terveztük, hogy hullámpapírból lehessen vele a Paraméterek bekezdésben leírt dobozokat készíteni. A Paraméterek

Részletesebben

SZŐLŐHEGYI PIKNIK E G Y C S E P P Z A L A ARCULATI KÉZIKÖNYV Z A L A I B O R Ú T

SZŐLŐHEGYI PIKNIK E G Y C S E P P Z A L A ARCULATI KÉZIKÖNYV Z A L A I B O R Ú T Az arculati kézikönyv a Zalai Borút Egyesület megbízásából a Szőlőhegyi piknik című és SIHU184 számú projekt keretén belül készült. A projekt az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program

Részletesebben

Továbbá weboldalunkon, külön menüpont alatt weben is megjelennek az állashirdetések, ugyanúgy, mint egy állásportálon. ->

Továbbá weboldalunkon, külön menüpont alatt weben is megjelennek az állashirdetések, ugyanúgy, mint egy állásportálon. -> LIFTJOBS ÁLLÁSHIRDETÉS A LIFTREKLÁMNÁL A liftreklámok nézettsége és az utazóközönség sokszínűsége miatt plakátjaink kiválóak a munkaerőpiac hirdetései számára is. Álláskeresőknek és állást hirdetőknek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 85/2016. (VI. 30.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 30.-i rendes ülésére Tárgy: Javaslat a város arculati kézikönyvének elfogadására

Részletesebben

Strukturált kábelezés

Strukturált kábelezés Strukturált kábelezés Számítógép-hálózatok Dr. Lencse Gábor egyetemi docens Széchenyi István Egyetem, Távközlési Tanszék lencse@sze.hu A strukturált kábelezés lényege Egy végpontról nem kell előre eldönteni,

Részletesebben

Tervezés eszköztár. Alapszínek alap betűk. Háttérszín (háttérstílus) Betűszínek. Betűtípusok. w w w. h a n s a g i i s k. h u

Tervezés eszköztár. Alapszínek alap betűk. Háttérszín (háttérstílus) Betűszínek. Betűtípusok. w w w. h a n s a g i i s k. h u 6 Tervezés eszköztár Alapszínek alap betűk Háttérszín (háttérstílus) A diák háttere legyen világossárga! RGB (255,255,200) Betűszínek Állítsd át a betűszínt! Az 1. szöveg módosításával minden szövegszín

Részletesebben

A készítmény leírása

A készítmény leírása A készítmény leírása Bevezetõ A sablon a postforming lapok eredményes összekapcsolására szolgál. Az áttetsző műanyag szerkezete, az egyes elemek egyértelmű leírása a sablonba vésve, több összefüggő ütköző,

Részletesebben

Támogatott és PR cikkek megjelenések szabályrendszere

Támogatott és PR cikkek megjelenések szabályrendszere Támogatott és PR cikkek megjelenések szabályrendszere» Rovatszponzoráció» Különleges Hirdetési Összeállítás, S.A.S. ( Special Advertising Section)» PR cikk» Tématámogatás» Receptszponzorációk» Keresztrejtvény

Részletesebben

Nyomdai anyag specifikáció CD/DVD csomagoláshoz

Nyomdai anyag specifikáció CD/DVD csomagoláshoz Nyomdai anyag specifikáció CD/DVD csomagoláshoz Tartalom: 1. Nyomda kívánalmai a grafikai tervekkel kapcsolatban. Gépi csomagolás 3. Bejövő áru minőségellenőrzés 4. Nyomdai anyag méretezési specifikációk

Részletesebben

Fekete LN-10. Szélességük 40 cm-től 160 cm-ig 20 centiméterenként

Fekete LN-10. Szélességük 40 cm-től 160 cm-ig 20 centiméterenként KÓD LN-08 KÉP/MÉET 800-2000x800x25 mm LEÍÁS SZÍNEK LN-10 80 cm mély asztallapok LN-12 LN-14 Szélességük 80 cm-től 200 cm-ig 20 centiméterenként LN-16 nő 120 cm-es hossztól felfelé a hosszú LN-18 oldalnál

Részletesebben

Magyar Köztársasági Érdemrend és Érdemkereszt Katonai Tagozat

Magyar Köztársasági Érdemrend és Érdemkereszt Katonai Tagozat Magyar Köztársasági Érdemrend és Érdemkereszt Katonai Tagozat 1991-2016 A tanulmányom célja részletekben gazdag fotókkal bemutatni az 1991. évi XXXI. törvény - a Magyar Köztársaság kitüntetéseiről valamint

Részletesebben

A Gemsys borítékolóival hatékonnyá tehetik a postai munkafolyamatokat. Levelek, számlák, bérjegyzékek, prospektusok, körlevelek, értesítők,

A Gemsys borítékolóival hatékonnyá tehetik a postai munkafolyamatokat. Levelek, számlák, bérjegyzékek, prospektusok, körlevelek, értesítők, SI3300 / SI3500 AUTOMATIKUS BORÍTÉKOLÓGÉP A Gemsys borítékolóival hatékonnyá tehetik a postai munkafolyamatokat. Levelek, számlák, bérjegyzékek, prospektusok, körlevelek, értesítők, borítékolása egy munkafolyamaton

Részletesebben

Az eltérő hajlású szarufák és a taréjszelemen kapcsolatáról 1. rész. Eltérő keresztmetszet - magasságú szarufák esete

Az eltérő hajlású szarufák és a taréjszelemen kapcsolatáról 1. rész. Eltérő keresztmetszet - magasságú szarufák esete 1 Az eltérő hajlású szarufák és a taréjszelemen kapcsolatáról 1. rész Eltérő keresztmetszet - magasságú szarufák esete Az alábbi ábrát találtuk az interneten 1. ábra 1. ábra forrás( ok ): http://www.sema-soft.com/de/forum/files/firstpfettenverschiebung_432.jpg

Részletesebben

MEGÚJUL A FORINT. Fejlődés és tradíció MAGYAR TÖRVÉNYES FIZETŐESZKÖZÖK. TÁJÉKOZTATÓ forintbankjegyek - biztonsági elemek 2016

MEGÚJUL A FORINT. Fejlődés és tradíció MAGYAR TÖRVÉNYES FIZETŐESZKÖZÖK. TÁJÉKOZTATÓ forintbankjegyek - biztonsági elemek 2016 MEGÚJUL A FORINT MAGYAR TÖRVÉNYES FIZETŐESZKÖZÖK TÁJÉKOZTATÓ forintbankjegyek - biztonsági elemek 2016 2OOO FORINTOS BANKJEGY BIZTONSÁGI SZÁL bal szélén, a vízjelmezőtől balra található a tagolt formájú,

Részletesebben

A Posta bérmentesítési jelzései

A Posta bérmentesítési jelzései A Posta bérmentesítési jelzései 1. Készpénzzel történő bérmentesítés jelzése Közvetlen készpénzfizetés jelzése IPH-s postákon: Postabélyeget helyettesítő bérmentesítési jegy (IPH: Integrált Postahálózati

Részletesebben

ASZTALI NAPTÁR, 54 LAPOS (RÖVID, HOSSZÚ OLDALAS,12 KÉPPEL)

ASZTALI NAPTÁR, 54 LAPOS (RÖVID, HOSSZÚ OLDALAS,12 KÉPPEL) 2015 NAPTÁR ÁRAK A naptár, legyen az bármilyen formájú és méretű, egy egész éven át szolgálja gazdáját, és hirdeti közben az ön vállalkozását. Érdemes hát olyan naptárat készíttetnie, amit szívesen megőriznek

Részletesebben

WALLGO DESIGN moss&wood

WALLGO DESIGN moss&wood WALLGO DESIGN moss&wood Wallgo Design A Wallgo Design egy fával és izlandi zuzmó alapanyaggal dolgozó tervező, gyártó és kivitelező designstúdió. Célunk, hogy természetes anyagokból készült termékeinkkel

Részletesebben

tem S H e g e s z t õ 3 8 6 siegmund

tem S H e g e s z t õ 3 8 6 siegmund 386 Lap Lap Basic 1200x800x50 388 Basic 1000x1000x50 390 Basic 1200x1200x50 392 Basic 1500x1000x50 394 Professional 1000x500x100 396 Professional 1000x1000x100 398 Professional 1200x800x100 400 Professional

Részletesebben

ARCULATI KÉZIKÖNYV MAGYAR FALU PROGRAM 2 ARCULATI KÉZIKÖNYV

ARCULATI KÉZIKÖNYV MAGYAR FALU PROGRAM 2 ARCULATI KÉZIKÖNYV 1 2 BEVEZETŐ Jelen arculati kézikönyv a Magyar Falu Program arculatának főbb elemeit, valamint azok megjelenési és szerkesztési alapelveit mutatja be. A konkrét megjelenési szabályok következetes betartása

Részletesebben

Villjav. digitális & ofszet nyomda. +36 30/4884 462 info@villjav.hu rozsabettina@villjav.hu. Debrecen, Galamb u. 16. (bejárat a Gizella u.

Villjav. digitális & ofszet nyomda. +36 30/4884 462 info@villjav.hu rozsabettina@villjav.hu. Debrecen, Galamb u. 16. (bejárat a Gizella u. Villjav digitális & ofszet nyomda +36 30/4884 462 info@villjav.hu rozsabettina@villjav.hu Debrecen, Galamb u. 16. (bejárat a Gizella u. felol) Áraink nettó árak, az áfát nem tartalmazzák. Borítékok 160x160

Részletesebben

A csomagolástervezés innovatív megoldásai, design trendek Nagy Alexandra

A csomagolástervezés innovatív megoldásai, design trendek Nagy Alexandra A csomagolástervezés innovatív megoldásai, design trendek 2019 Nagy Alexandra 2018. 11. 08. A csomagolások megoldásainak trendjei reflektálnak az alapanyagokra a megváltozott életmódra a design trendekre

Részletesebben

A fényvisszaverő kontúrjelölés magyarországi bevezetéséről a július 10. után először forgalomba helyezett (új) járművek esetében

A fényvisszaverő kontúrjelölés magyarországi bevezetéséről a július 10. után először forgalomba helyezett (új) járművek esetében A fényvisszaverő kontúrjelölés magyarországi bevezetéséről a 2011. július 10. után először forgalomba helyezett (új) járművek esetében (Tájékoztató jogszabálykivonat) Az A. Függelék A/20. számú melléklete

Részletesebben

SDT VarioTwin Large. Az SDT Vario Twin egy új rendszer a lapos tetős szerelési megoldások között, amit a német SOLARDIREKT

SDT VarioTwin Large. Az SDT Vario Twin egy új rendszer a lapos tetős szerelési megoldások között, amit a német SOLARDIREKT feszültségi gyors 10 év szélcsatornában vizsgálattal könnyűszerkezetből Német szerelhetőség garancia vizsgált tesztelt készült minőség Adatlap és összeszerelési útmutató: SDT VarioTwin Large gyors telepíthetőség

Részletesebben

Laboreszköz katalógus

Laboreszköz katalógus Laboreszköz katalógus DOBOZOK, KÁDAK TÁLCÁK, TÁLAK Kedves Ügyfelünk! A könnyebb használhatóság kedvéért átalakítottuk katalógusunkat. A tartalomjegyzékben és a tárgymutatóban ha a megnevezésekre kattint

Részletesebben

1. Vizuális azonosítók

1. Vizuális azonosítók 1. Vizuális azonosítók 1.1. Cégszínek rculati színek Négyszín color nyomás esetén Direktszín nyomás esetén Piros 0C 100M 100Y 0K Pantone 485 Zöld 70C 0M 100Y 0K Pantone 360 Fekete 0C 0M 0Y 100K Pantone

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2011/6. szám Budapest, június 10.

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2011/6. szám Budapest, június 10. 2011/6. szám Budapest, 2011. június 10. Szám: 16853/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 7/2011. (VI. 02.) ORFK utasítás a Rendőrség

Részletesebben

Használati utasítás a Betafence.lib GDL könyvtár használatához

Használati utasítás a Betafence.lib GDL könyvtár használatához Használati utasítás a Betafence.lib GDL könyvtár használatához Első lépésként töltsük be az ArchiCAD könyvtárkezelőjében a Betafence.lib könyvtárat (Fájl/Könyvtárkezelő). A könyvtárban található elemek

Részletesebben

Étlapunk egy része naponta változik, vannak azonban fix ételajánlatok,

Étlapunk egy része naponta változik, vannak azonban fix ételajánlatok, 1 Az étteremről A Baromi gyorsétterem 2017-ben nyitotta meg kapuit, Csíkszereda központjában. Barátságos árakkal, hihetetlen gyorsasággal elkészülő házias ételekkel, kellemes hangulatban várja vendégeit.

Részletesebben

Útmutató. az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv (Strukturális Alapok) keretében megvalósuló projektek kommunikációjához

Útmutató. az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv (Strukturális Alapok) keretében megvalósuló projektek kommunikációjához Útmutató az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv (Strukturális Alapok) keretében megvalósuló projektek kommunikációjához Tartalomjegyzék BEVEZETÉS 2. LOGÓHASZNÁLAT 2. ARCULATI ARÁNYOK 4. PROJEKT TÁBLA

Részletesebben

BRAND BOOK 2017 Rólunk A Sham Lee bútor outlet 1995-ben nyitotta meg első üzletét Sopronban és azóta Magyarországon már 10 városban van jelen bútoráruházaival. 2017-ben első alkalommal nyílt bútorház

Részletesebben

Inform Média Lapkiadó Kft. Nyomda Műszaki jellemzők

Inform Média Lapkiadó Kft. Nyomda Műszaki jellemzők Inform Média Lapkiadó Kft. Nyomda Műszaki jellemzők Debrecen 2018 Bevezető Ezúton próbálunk segíteni a meglévő és leendő ügyfeleinknek, hogy a közös munka hatékony és jól követhető legyen valamint a végeredmény

Részletesebben

ELYI TERMÉK KISKUNMAJSAI

ELYI TERMÉK KISKUNMAJSAI ARCULATI KÉZIKÖNYV Készítette: Line Design Budapest, 2012 TARTALOM 1. BEVEZETÉS 1.1. Mi az egységes arculat? 1.2. Miért fontos? 1.3. Hol helyezkedik el a kommunikáció eszköztárában? 1.4. Hogyan használjuk

Részletesebben

Nyomtatástechnológia

Nyomtatástechnológia Nyomtatástechnológia Flexo nyomtatás Mélynyomtatás Ofszet nyomtatás Flexográfia Gumihengeres felhordás Előnye: Könnyebben kontrollálható a festékfelhordás Flexográfia Rákelkés használata 3-hengeres rendszer

Részletesebben

Alumínium bejárati ajtók Ajtó pánt

Alumínium bejárati ajtók Ajtó pánt 7.07.03 a) Látható pánt A látható ajtó pánt 3 részes forgó pánt kivitelű. Alkalmazása az ajtó típusoknál: Alkalmazás AT200: AT300: AT400: AT410: IGEN IGEN IGEN / választható, rejtett kivitel is rendelhető

Részletesebben

Laboreszköz katalógus

Laboreszköz katalógus Laboreszköz katalógus DOBOZOK, KÁDAK TÁLCÁK, TÁLAK Kedves Ügyfelünk! A könnyebb használhatóság kedvéért átalakítottuk katalógusunkat. A tartalomjegyzékben és a tárgymutatóban ha a megnevezésekre kattint

Részletesebben

Az MS Word szövegszerkesztés modul részletes tematika listája

Az MS Word szövegszerkesztés modul részletes tematika listája Az MS Word szövegszerkesztés modul részletes tematika listája A szövegszerkesztés alapjai Karakter- és bekezdésformázás Az oldalbeállítás és a nyomtatás Tabulátorok és hasábok A felsorolás és a sorszámozás

Részletesebben

Portfólió AG és GR osztályoknak:

Portfólió AG és GR osztályoknak: Portfólió AG és GR osztályoknak: Nyomtatott Portfolió leadása 2015.04.29. Kedd 19:00! Portfólió fizikai és technikai paraméterei: - minimum 40 oldal - minimum méret 210 210 mm-es négyzet, maximum A4 méret

Részletesebben

Bizonyítvány nyomtatása hibamentesen

Bizonyítvány nyomtatása hibamentesen Bizonyítvány nyomtatása hibamentesen A korábbi gyakorlat A nyomtatásra kerülő bizonyítványokat, pontosabban a lap egy pontját megmértük, a margót ehhez igazítottuk. Hibalehetőségek: - mérés / mérő személy

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP. Név: Osztály: E-mail cím (továbbjutásról itt is értesítünk): Iskola: Felkészítő tanár:

JELENTKEZÉSI LAP. Név: Osztály: E-mail cím (továbbjutásról itt is értesítünk): Iskola: Felkészítő tanár: JELENTKEZÉSI LAP Név: Osztály: E-mail cím (továbbjutásról itt is értesítünk): Iskola: Felkészítő tanár: Második fordulóba jutás esetén Windows 7 operációs rendszert, és Office 2007 programcsomagot fogsz

Részletesebben

Boat Nest Swing Használati útasítás

Boat Nest Swing Használati útasítás Boat Nest Swing Használati útasítás FIGYELEM! Csak otthoni használatra, nem alkalmas 3 év alatti gyermekek számára. Csak felnőtt felügyelete mellett használható. Figyeljen a kötél hosszára fulladás veszély!

Részletesebben

MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK. Vastagság (mikron): tűrés: +/- 10 %

MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK. Vastagság (mikron): tűrés: +/- 10 % MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK 1. rész: Nyomatlan, víztiszta síkfólia 7000012 PE FÓLIA 360X0,03 SÍK 7000014 PE FÓLIA 380X0,03 SÍK 7000016 PE FÓLIA 420X0,03 SÍK 7000025 PE FÓLIA 460X0,03 SÍK 7000027 PE FÓLIA 480X0,03

Részletesebben

BV AUTOGAS MINI. Csidei Tamás ügyvezető GASZTRONAUTA kft A profik partnere

BV AUTOGAS MINI. Csidei Tamás ügyvezető GASZTRONAUTA kft A profik partnere BV AUTOGAS MINI Asztali vákuumos védőgázas tálca lezáró gép, kontúrvágással A gép technikai adatai: Gép méretei: 470x710x680 mm Súlya: 150 Kg 230 V - 1-50Hz Fogyasztás: 2,5-3,5 kw Vákuumszivattyú teljesítménye:

Részletesebben

Fa - Alumínium Tolóajtó

Fa - Alumínium Tolóajtó .1 Modellek k 21L, 21R vagy 22 modellek (váltószárnyas kivitel) CR/IF tok/szárny kombinációkban. A nyílásirány meghatározása A nyílásirány a tolókilincs szárnyon elfoglalt pozíciójától függ. Vagyis, ha

Részletesebben

Lemezalkatrész modellezés. SolidEdge. alkatrészen

Lemezalkatrész modellezés. SolidEdge. alkatrészen A példa megnevezése: A példa száma: A példa szintje: Modellezõ rendszer: Kapcsolódó TÁMOP tananyag rész: A feladat rövid leírása: Lemezalkatrész modellezés SZIE-A5 alap közepes - haladó SolidEdge CAD 3D

Részletesebben

DIDO. Elosztó szekrények. Az erő felügyeletet igényel. Elosztó szekrények. Mérő táblák. Univerzális táblaburkolatok. Tartozékok. Műszaki adatok DIDO

DIDO. Elosztó szekrények. Az erő felügyeletet igényel. Elosztó szekrények. Mérő táblák. Univerzális táblaburkolatok. Tartozékok. Műszaki adatok DIDO Elosztó szekrények Mérő táblák Univerzális táblaburkolatok Tartozékok Műszaki adatok 118 122 122 123 240 Elosztó szekrények Az erő felügyeletet igényel 117 Elosztó szekrények Elosztó szekrények -S lakossági

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar. Arculati kézikönyv

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar. Arculati kézikönyv Böhm Gergely 2015 Alapváltozat: Minden kivitelezhető területen. Fehér vagy világos alapon, két szín ill. color nyomás esetén. Alapok Embléma 1 1.1 Alapok 1 Pécsi Tudományegyetem Embléma színváltozatai

Részletesebben

Katalógus. Reklámgyufák. Reklámöngyújtók

Katalógus. Reklámgyufák. Reklámöngyújtók Katalógus Reklámgyufák Reklámöngyújtók Gyufák Gondos válogatás Kizárólag gondosan kiválasztott és ellenőrzött termékeket használunk a gyártás során. A magas minőség és tartósság alapkritériumok. Megbízható

Részletesebben

A CÉG ALAPSZÍNEI R: 50 G: 46 B: 45 C: 67 M: 65 Y: 63 K: 62 C: 9 M: 88 Y: 80 K: 1 R: 218 G: 69 B: 63

A CÉG ALAPSZÍNEI R: 50 G: 46 B: 45 C: 67 M: 65 Y: 63 K: 62 C: 9 M: 88 Y: 80 K: 1 R: 218 G: 69 B: 63 ARCULATI KÉZIKÖNYV A CÉG ALAPSZÍNEI Az ALURAD két új alapszíne az alább meghatározott szürke és piros. Ez a két szín alkotja a cég új logóját. Ezek módosítása, árnyalása tilos. C: 67 M: 6 Y: 6 K: 6 R:

Részletesebben

Szőlőssy borpince arculati kézikönyv

Szőlőssy borpince arculati kézikönyv Szőlőssy borpince arculati kézikönyv Küldetésünk A Szőlőssy Borpince egy kis családi vállalkozás. Küldetésünk a borkedvelőknek borainkkal örömet szerezni. Kis mennyiségben állítjuk elő borfajtáinkat, vásárlóink

Részletesebben

Preferred Packaging Food

Preferred Packaging Food Preferred Packaging Food Petruzalek Kft. Sörház utca 3/b 1222 Budapest Tel.: +36 1 424-0540 Preferred Packaging Food A csomagológépek legújabb generációja, a fóliahegesztő és vákuumcsomagoló gépek alkalmasak

Részletesebben

Készítette: EA/BiS. Jóváhagyta: Másolatot kap: Molnárkocsi: min. 100 x 400 mm

Készítette: EA/BiS. Jóváhagyta: Másolatot kap: Molnárkocsi: min. 100 x 400 mm Mozgatás berendezésekkel 1/3 21 757464 53 02 1. Általános A munkafolyamatokat úgy kell megszervezni, hogy sem személyi sérülés ne történjen, sem a termékekben ne essen kár. A i előírásokat mindig be kell

Részletesebben

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás 1. oldal ASTER motorok Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati lépések képpel

Részletesebben

Bevezetés. A Qbiss One két dizájnlehetőséget kínál: Süllyesztett dizájn (Qbiss One B) Egy síkban fekvő dizájn (Qbiss One F) Qbiss One - patent pending

Bevezetés. A Qbiss One két dizájnlehetőséget kínál: Süllyesztett dizájn (Qbiss One B) Egy síkban fekvő dizájn (Qbiss One F) Qbiss One - patent pending Bevezetés Qbiss One 1, a költséghatékony homlokzati megoldás, amely az átszellőztetett homlokzatok ideális alternatívája. A teljes funkcionalitás és az esztétika kombinációja, természetes választás az

Részletesebben

Helyes címpozíció beállítása

Helyes címpozíció beállítása Helyes címpozíció beállítása Hibridlevél Kft. minden jog fenntartva. Készült: 2015. 12. 01. Verziószám: 2.0 Foglalt területek A levél dupla ablakos (kétablakos) borítékban kerül kiküldésre. A technológia

Részletesebben

Tűrések. 12. előadás

Tűrések. 12. előadás Tűrések 12. előadás A kész munkadarabok többé-kevésbé eltérnek a rajzon ábrázolt munkadaraboktól Az eltérés háromféle lehet: méreteltérés alakeltérés helyzeteltérés Tűrésmező Széchenyi Tűrésmező A körülmények

Részletesebben