EXTREME DIGITAL ARCULATI KÉZIKÖNYV

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EXTREME DIGITAL ARCULATI KÉZIKÖNYV"

Átírás

1 EXTREME DIGITAL ARCULATI KÉZIKÖNYV 2013 június

2 Preferált Etreme Digital logó A felsorolt logók közül bármelyik használható fehér vagy világos háttéren, online vagy offline anyagoknál. Amennyiben a logóra szánt hely inkább széles mint magas, úgy a fekvő logót kell használni, viszont ha inkább magas mint széles, úgy az álló logó használata javasolt. Pantone 540C (solid coated), CMYK 100, 87, 34, 25, #1b3461 Pantone Orange 021C (solid coated), CMYK 3, 56, 100, 0, #ee8822 Etreme Digital logó színes háttéren használva. A felsorolt logók közül bármelyik használható színes háttéren, online vagy offline anyagoknál. Fekete-fehér Etreme Digital logó A felsorolt logók közül bármelyik használható amennyiben a színes nyomtatás nem lehetséges. CMYK 0, 0, 0, 100, # CMYK 33, 25, 25, 0, #aeb1b2 A fenti példák csak tájékoztató jellegűek. Pontosabb tájékoztatásért kérjük keressen meg bennünket a címen. 2.

3 Etreme Digital logó nem megengedett használata Ne színezze át a logót. Ne használjon árnyékot, körvonalat, különböző effekteket. Ne torzítsa a logót. Ne vegyen ki a logóból elemet, vagy tegyen hozzá újat. Ne tegye a logót olyan háttérre, amin rosszul olvasható bármelyik eleme. A fenti példák csak tájékoztató jellegűek. Pontosabb tájékoztatásért kérjük keressen meg bennünket a címen. 3.

4 Webcím A webcím felirat az Etreme Digital arculatának kötelező eleme. Minden olyan offline és online anyagon kötelező a használata, ahol ez lehetséges vagy bármilyen szabály nem tiltja. A webcím elhelyezését elsősorban a kreatív elem jobb alsó sarkában preferáljuk, de felülettől függően ez rugalmasan kezelhető. CMYK 0, 0, 0, 88, # CMYK 0,0,0,0, #ffffff Webcím nem megengedett használata Ne színezze át, ne torzítsa a webcím feliratot, és ne használjon semmilyen effektet rajta. A fenti példák csak tájékoztató jellegűek. Pontosabb tájékoztatásért kérjük keressen meg bennünket a címen. 4.

5 Etreme Digital logó körüli minimum távolság A logó körüli távolság mérőpontja a logóban található d betű. Ahogy az ábra mutatja a d betű magassága számít annak az egységnyi távolságnak, amelynek mindig minimálisan körül kell vennie mind a négy oldalról a logó határvonalait. Webcím körüli minimum távolság A webcím körüli távolság mérőpontja a címben található d betű. Ahogy az ábra mutatja a d betű magassága számít annak az egységnyi távolságnak, amelynek mindig minimálisan körül kell vennie mind a négy oldalról a webcím határvonalait. d A fenti példák csak tájékoztató jellegűek. Pontosabb tájékoztatásért kérjük keressen meg bennünket a címen. 5.

6 Etreme Digital logó és webcím minimális méret Az Etreme Digital logóját és webcímét az alábbi ábrákon felsorolt minimális méretnél kisebb méretben nem lehet megjeleníteni semmilyen kommunikációs anyagon. Etreme Digital logó online anyagoknál A minimum méret digitális anyagok esetében fekvő logónál p, 72DPI, álló logó esetében 50 42p, 72DPI. 42p 150p 25p 50p Etreme Digital logó offline anyagoknál A minimum méret nyomdai anyagok esetében fekvő logónál 35 5,743mm, álló logó esetében 10 8,568mm. 8,568mm 35mm 5,743mm 10mm Webcím online és offline anyagoknál A minimum méret digitális anyagok esetében 65 13p, nyomdai anyagok esetében 10 1,697mm. 65p 13p 10mm 1,697mm A fenti példák csak tájékoztató jellegűek. Pontosabb tájékoztatásért kérjük keressen meg bennünket a címen. 6.

7 Etreme Digital logócsík Az Etreme Digital logócsík használata elsődleges minden kereskedelmi célú és márkaépítésre alkalmas eszközön. Amennyiben az eszköz és a kommunikációs környezet megengedi, ezt kell az Etreme Digital kommunikációs eszközeiben elsődlegesen használni, különös tekintettel a nyomdai anyagok borítóján vagy a headlineok mellett. A logócsík használatáról pontosabb információkat az arculati kézikönyv 12. oldalán találhat. CMYK 0, 45, 100, 0, #f89c1b CMYK 0, 70, 100, 0, #f36f21 Etreme Digital logócsík nem megengedett használata Ne színezze át, ne torzítsa a logócsíkot, és ne használjon semmilyen effektet. A fenti példák csak tájékoztató jellegűek. Pontosabb tájékoztatásért kérjük keressen meg bennünket a címen. 7.

8 Etreme Digital betűtípus A betűtípus az Etreme Digital arculatának kötelező eleme. Image jellegű és kereskedelmi kommunikációs eszközökön minden körülmények között ez a kötelező betűtípus. Trade Gothic LT Pro Condensed No. 18 (TradeGothicLTPro-Cn18.otf) ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvyz Trade Gothic LT Pro Bold Condensed No. 20 (TradeGothicLTPro-BdCn20.otf) ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvyz A fenti példák csak tájékoztató jellegűek. Pontosabb tájékoztatásért kérjük keressen meg bennünket a címen. 8.

9 Betűtípus használata online és offline anyagoknál HEADLINE, SUBHEADLINE A subheadline betűmérete mindig a headline kb. 80% kell, hogy legyen, eltérni csak kivételes esetekben lehet. A headline és a subheadline kizárólag nagybetűvel írható! LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET, CONSECTETUR ADIPISICING ELIT Trade Gothic LT Pro Bold Condensed No. 20, dőlés 10, betűtávolság -25, CMYK 0,0,0,88, # Trade Gothic LT Pro Condensed No. 18, dőlés 10, betűtávolság -25, CMYK 0,0,0,65, #76787a TERMÉKNÉV, KIEGÉSZÍTÉS A kiegészítő szöveg azonos vagy különböző méretekben is használható egymás mellett. Mindkettő kizárólag nagybetűvel írható! LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET, CONSECTETUR ADIPISICING ELIT Trade Gothic LT Pro Bold Condensed No. 20, dőlés 0, betűtávolság -25, CMYK 0,0,0,88, # Trade Gothic LT Pro Condensed No. 18, dőlés 0, betűtávolság -25, CMYK 0,0,0,65, #76787a Kiemelt és normál leírás A kiemelés és a normál leírás azonos vagy különböző méretekben is használható egymás mellett. Trade Gothic LT Pro Bold Condensed No. 20, dőlés 0, betűtávolság -25, CMYK 0,0,0,88, # Trade Gothic LT Pro Condensed No. 18, dőlés 0, betűtávolság -25, CMYK 0,0,0,65, #76787a Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit Apróbetűs szöveg Kizárólag normál betűvastagsággal, és mindig lényegesen kisebb betűmérettel, mint amit aktuálisan a leírásban használunk. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit Trade Gothic LT Pro Condensed No. 18, dőlés 0, betűtávolság -25, CMYK 0,0,0,65, #76787a A fenti példák csak tájékoztató jellegűek. Pontosabb tájékoztatásért kérjük keressen meg bennünket a címen. 9.

10 Betűtípus használata online és offline anyagoknál folytatás Nyomdai anyagokon a mindig a jobb alsó sarokba kerüljön, eltérni kivételes esetekben lehet, például ha a kreatív nem engedi. Trade Gothic LT Pro Bold Condensed No. 20, dőlés 0, betűtávolság -25, CMYK 0,0,0,88, # Termékár A Ft betűmérete mindig a termékár kb. 70% kell, hogy legyen, ettől eltérni nem lehet. Trade Gothic LT Pro Bold Condensed No. 20, dőlés 0, betűtávolság -25, CMYK 0,50,100,0, #f7931d Ft Kiemelt tulajdonság A kiemelt tulajdonság a termék mögül indul ki, majd a termék elé hajlik vissza. A narancs csík hosszúsága követi a tulajdonság hosszúságát, a tulajdonság előtti és mögötti narancs rész szélessége azonos legyen. A tulajdonság kizárólag nagybetűvel írható! LEGFRISSEBB TÉRKÉP GARANCIA Trade Gothic LT Pro Bold Condensed No. 20, dőlés 0, betűtávolság -25, CMYK 0,0,0,0, #ffffff CMYK 0,50,100,0, #f7931d CMYK 12,67,100,0, #db7128 CMYK 22,70,100,10, #b66027 A fenti példák csak tájékoztató jellegűek. Pontosabb tájékoztatásért kérjük keressen meg bennünket a címen. 10.

11 Szürke háttér használata online és offline anyagoknál Az Etreme Digital online és offline anyagoknál egységesen az alábbi szürke hátteret használja a termékek, szolgáltatások feltűnőbb megjelenítéséhez. A közepéről induló sugaras színátmenet a megadott színkódú színekből áll össze, azoktól eltérni nem lehet. Amennyiben a hátteret nagyon hosszú vagy nagyon magas anyagoknál kívánjuk használni, ott a sugaras színátmenet nem érné el a kívánt hatást, ezért ott lineáris színátmenetet ajánlott használni, természetesen ez is a meghatározott színkódok alapján. CMYK 0,0,0,0, #ffffff CMYK 23, 18, 18, 0, #b2b2b3 A fenti példák csak tájékoztató jellegűek. Pontosabb tájékoztatásért kérjük keressen meg bennünket a címen. 11.

12 Példa egy B1 méretű plakáthoz Bármilyen online vagy offline anyagnál fontos, hogy adott kereten belül készüljön el a kreatív. Ennek a keretnek a távolsága az anyag szélétől minden oldalon azonosnak kell lennie, ezekhez kell igazítani a képeket, szövegeket. Felülről indulva az alábbi sorrendre, elrendezésre törekedjünk: 1. RÁD SZABTUK! JÓ ÁRAK EXTRÁKKAL! 1. headline, subheadline - balra rendezve, dőlt, nagybetűvel írva termék kép - középre rendezve termék tulajdonság - termék bal oldaláról nyúlik rá a termék képre termék név - balra rendezve, nagybetűvel írva termék ár - balra rendezve, narancs színnel írva, Ft kisebb, mint az ár Etreme Digital logócsík - a logó mindig a kerethez legyen igazítva 3. 5 SÍK KIJELZŐ LEGFRISSEBB TÉRKÉP GARANCIA 1 ÉV INGYENES FRISSÍTÉS A MAGYARORSZÁG TÉRKÉPRE apróbetűs szöveg - balra rendezve webcím - jobbra rendezve 4. NAVON N670 PLUS NAVIGÁCIÓ+ IGO 8 MAGYARORSZÁG TÉRKÉP Ft Az ajánlat és között érvényes. 8. A fenti példák csak tájékoztató jellegűek. Pontosabb tájékoztatásért kérjük keressen meg bennünket a címen. 12.

13 ED_logos_guide_2013.ai tartalma A fenti példák csak tájékoztató jellegűek. Pontosabb tájékoztatásért kérjük keressen meg bennünket a címen. 13.

14 KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET! Amennyiben még kérdése lenne, nyugodtan keressen meg minket a címen.

Az arculat A logó A betűtípus Alkalmazások Kommunikáció

Az arculat A logó A betűtípus Alkalmazások Kommunikáció 1 2 Bevezető Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) a 2002013 közötti időszakra vonatkozó Nemzeti Vidékfejlesztési Program, mely az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott vidékfejlesztési

Részletesebben

Minta weboldal. 8 Keresés. A helyi közösségek saját weboldalainak arculati megkötései és elrendezési javaslata.

Minta weboldal. 8 Keresés. A helyi közösségek saját weboldalainak arculati megkötései és elrendezési javaslata. Webarculat A weboldal A LEADER Helyi Akciócsoportok weboldalai mind-mind egyedi megoldások, a helyi közösséggel kapcsolatos információk megosztóhelyei. Ezek a weboldalak szabadon szerkeszthetők, bizonyos

Részletesebben

Magyar Tudományos Akadémia. Ökológiai Kutatóközpont ARCULATTERV. Arculati kézikönyv

Magyar Tudományos Akadémia. Ökológiai Kutatóközpont ARCULATTERV. Arculati kézikönyv Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont ARCULATTERV Arculati kézikönyv 2012 Tartalom Bevezetés... I. Az arculat elemei I.1 Logó... I.2 A logó térhasználata... I. Betûhasználat... I.4 Színhasználat...

Részletesebben

Tartalom: 1. Embléma 2. Tipográfia 3. Példák

Tartalom: 1. Embléma 2. Tipográfia 3. Példák ARCULATI ÚTMUTATÓ Az útmutató célja a Hajdúdorogi Egyházmegye intézményei és a közreműködő szervezetek által ajánlottan, illetve bizonyos esetekben kötelezően alkalmazandó arculati elemek körének meghatározása.

Részletesebben

Az Access indítása táblák mezők rekordok Űrlapok Lekérdezések jelentések Adatelérési lapok

Az Access indítása táblák mezők rekordok Űrlapok Lekérdezések jelentések Adatelérési lapok Az Access indítása A Start menü - Programok - Microsoft Access ikonra kattintással, vagy az Intézőben valamelyik, az Access-hez társított adatbázis-fájlra kattintva elindul a program. Ha az Access-t a

Részletesebben

Anyagleadási segédlet

Anyagleadási segédlet Anyagleadási segédlet Az Anyagleadási segédletben leírt beállítások, a letölthető templateink és a PDF beállító fájl letöltésével automatikusan megtörténnek. Szerkesztési segédlet Média méret/kifutó/biztonsági

Részletesebben

A tipográfiai építőelemek meghatározott rend és szabályok szerinti egymáshoz való

A tipográfiai építőelemek meghatározott rend és szabályok szerinti egymáshoz való 11. Ön részt vesz egy túlnyomórészt szövegalapú információs portál fejlesztésében. Milyen tipográfiai és ergonómiai szempontokat kell figyelembe vennie a portál arculatának, navigációs rendszerének tervezése

Részletesebben

Széchenyi 2020 Kedvezményezettek. Kötelezettségei útmutató és arculati kézikönyv KTK 2020

Széchenyi 2020 Kedvezményezettek. Kötelezettségei útmutató és arculati kézikönyv KTK 2020 Széchenyi 2020 Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei útmutató és arculati kézikönyv KTK 2020 Széchenyi 2020 Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei útmutató 2 Az első rész tartalmazza

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2014. május 16. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Nyilvánossági elıírások

Nyilvánossági elıírások Nyilvánossági elıírások az Ausztria-Magyarország határon átnyúló együttmőködési program 2007-2013 keretében támogatott projektek számára Mindazok, akik az Ausztria-Magyarország határon átnyúló együttmőködési

Részletesebben

Nyomtatási útmutató. Nyomtatási útmutató. Információs vonal: 00 36 46 562 000 - info@nyomdavonal.hu - www.nyomdavonal.hu

Nyomtatási útmutató. Nyomtatási útmutató. Információs vonal: 00 36 46 562 000 - info@nyomdavonal.hu - www.nyomdavonal.hu Hogyan készítsük elő saját nyomdatermékünket... Tartalomjegyzék Nyomtatási adatok előállítása 2 Szerkesztőprogramok áttekintése 2 Körbevágás, vágási felületek 3 Vágó és nyomtatási segédjelek 3 Többoldalas

Részletesebben

S2. HATÁROZAT (2009. június 12.) az európai egészségbiztosítási kártyára vonatkozó technikai előírásokról (2010/C 106/09)

S2. HATÁROZAT (2009. június 12.) az európai egészségbiztosítási kártyára vonatkozó technikai előírásokról (2010/C 106/09) C 106/26 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2010.4.24. S2. HATÁROZAT (2009. június 12.) az európai egészségbiztosítási kártyára vonatkozó technikai előírásokról (EGT-vonatkozású és az EK Svájc-megállapodást

Részletesebben

EUROPEAN UNION European Regional Development Fund. Logó kézikönyv

EUROPEAN UNION European Regional Development Fund. Logó kézikönyv Logó kézikönyv Bevezető Alkalmazás Ez az útmutató minden projektpartner számára előírásul szolgál a programban használandó logók ku lső információs anyagokon történő alkalmazásával kapcsolatban. Az útmutató

Részletesebben

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Felhasználói kézikönyv Magyar 2010. június Az áthúzott, kerekes szemétgyűjtő-tartály azt jelenti, hogy az Európai Unión belül a készüléket élettartama végén szelektív gyűjtőhelyre

Részletesebben

MUNKAANYAG. Szőcs Endre. Rétegek fajtái, rétegekkel elvégezhető műveletek. A követelménymodul megnevezése: Képfeldolgozás

MUNKAANYAG. Szőcs Endre. Rétegek fajtái, rétegekkel elvégezhető műveletek. A követelménymodul megnevezése: Képfeldolgozás Szőcs Endre Rétegek fajtái, rétegekkel elvégezhető műveletek A követelménymodul megnevezése: Képfeldolgozás A követelménymodul száma: 0972-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-012-50

Részletesebben

A 2010/2011 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első forduló feladatainak megoldása. I. (alkalmazói) kategória

A 2010/2011 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első forduló feladatainak megoldása. I. (alkalmazói) kategória Oktatási Hivatal A 2010/2011 tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első forduló feladatainak megoldása I. (alkalmazói) kategória Kérjük a tisztelt tanár kollégákat, hogy a dolgozatokat az egységes

Részletesebben

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 19. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 19. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 19. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma A beadott fájlok

Részletesebben

Ezt az arculati kézikönyvet a tqmi Kft. megbízásából a Karakter Kreatív Stúdió készítette.

Ezt az arculati kézikönyvet a tqmi Kft. megbízásából a Karakter Kreatív Stúdió készítette. A R C U L A T I K É Z I K Ö N Y V 2 0 0 4 Bevezetô Ezt az arculati kézikönyvet a tqmi Kft. megbízásából a Karakter Kreatív Stúdió készítette. A kézikönyv feladata, hogy egységesítse, és kidolgozottabbá

Részletesebben

NAVIGON 40 Essential NAVIGON 40 Easy NAVIGON 40 Plus NAVIGON 40 Premium NAVIGON 40 Premium Live

NAVIGON 40 Essential NAVIGON 40 Easy NAVIGON 40 Plus NAVIGON 40 Premium NAVIGON 40 Premium Live NAVIGON 40 Essential NAVIGON 40 Easy NAVIGON 40 Plus NAVIGON 40 Premium NAVIGON 40 Premium Live Felhasználói kézikönyv Magyar 2010. június Az áthúzott, kerekes szemétgyűjtő-tartály azt jelenti, hogy az

Részletesebben

Éttermi weboldal & webáruház Funkcionális tájékoztató

Éttermi weboldal & webáruház Funkcionális tájékoztató kreatívan, korszerűen 2014.10.20. 2. OLDAL SMcom kreatívan, korszerűen Mi, az SMcom-nál a 2010-es kezdetektől fogva nagy figyelmet fordítunk a nemzetközi trendek, technológiák elsajátítására, melyeket

Részletesebben

Üdvözöljük a SpeedPC Informatika ügyfelei között!

Üdvözöljük a SpeedPC Informatika ügyfelei között! Üdvözöljük a SpeedPC Informatika ügyfelei között! Szeretnénk, ha cégbemutatkozó oldala elkészítése és frissítése során ki tudná használni a program által kínált összes lehetőséget. Leírásunkkal igyekszünk

Részletesebben

NAVIGON 70 Plus NAVIGON 70 Premium NAVIGON 70 Premium Live

NAVIGON 70 Plus NAVIGON 70 Premium NAVIGON 70 Premium Live NAVIGON 70 Plus NAVIGON 70 Premium NAVIGON 70 Premium Live Felhasználói kézikönyv Magyar 2010. augusztus Az áthúzott, kerekes szemétgyűjtő-tartály azt jelenti, hogy az Európai Unión belül a készüléket

Részletesebben

Szövegszerkesztés alapjai

Szövegszerkesztés alapjai Németh László Szövegszerkesztés alapjai A követelménymodul megnevezése: Számítógép kezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés A követelménymodul száma: 1142-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

Néhány gondolat a vizuális koncepcióról

Néhány gondolat a vizuális koncepcióról Néhány gondolat a vizuális koncepcióról A BKIK Elnöksége által életre hívott ad-hoc Arculati Bizottság által megfogalmazott alapelvek szerint készült el a BKIK Kisarculati Kézikönyve. Arculati alapelvek

Részletesebben

GPS alapú utastájékoztató és forgalomirányítási rendszer Jászkun Volán Zrt. Internetes Utastájékoztatási Felület WEB - WAP modul Felhasználói

GPS alapú utastájékoztató és forgalomirányítási rendszer Jászkun Volán Zrt. Internetes Utastájékoztatási Felület WEB - WAP modul Felhasználói GPS alapú utastájékoztató és forgalomirányítási rendszer Jászkun Volán Zrt. Internetes Utastájékoztatási Felület WEB - WAP modul Felhasználói Készikönyv 1.1-es verzió 2 / 12 Tartalomjegyzék WEB... 3 Elérhetőség...

Részletesebben

SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ

SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ Köszönjük, hogy választása során a YAMOTO nyerte el tetszését! Szeretnénk segíteni abban, hogy ez a navigációs eszköz sokáig hasznos és szórakoztató

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2013. május 21. 8:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok száma

Részletesebben

Dr. Szente József Bihari Zoltán. Interaktív mérnöki kommunikáció és a tervezést támogató CAD rendszerek

Dr. Szente József Bihari Zoltán. Interaktív mérnöki kommunikáció és a tervezést támogató CAD rendszerek Korszerű anyag-, nano- és gépészeti technológiákhoz kapcsolódó műszaki képzési területeken kompetencia alapú, komplex digitális tananyag modulok létrehozása és on-line hozzáférésük megvalósítása TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0001

Részletesebben

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VERZIÓ 1.0 AZ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ CÉLJA ÉS FELÉPÍTÉSE A pedagógus-szakvizsgával és tizennégy év szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógusok 2014. április

Részletesebben

UPC Digitális Kábeltv Felhasználói kézikönyv Üzembehelyezési segédlet és használati útmutató

UPC Digitális Kábeltv Felhasználói kézikönyv Üzembehelyezési segédlet és használati útmutató UPC Digitális Kábeltv Felhasználói kézikönyv Üzembehelyezési segédlet és használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés 7 Biztonsági előírások és környezettel kapcsolatos információk 8 1. UPC Digitális

Részletesebben