Jegyzőkönyv. Készült: szeptember 25-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. Készült: szeptember 25-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről"

Átírás

1 Jegyzőkönyv Készült: szeptember 25-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Csik Balázs, Dudás Róbert, Érsek Zsolt, Faragó Tamás, Hegedűs János József, Dr. Juhász Attila Simon, Kómár József, Kovács Béla, Orbán Gábor Gyula, Orosz Bálint János,, Szűcsné Major Ildikó, Tóth Csaba, Dr. Tóth József közgyűlési tagok, Dr. Barta Viktor főjegyző, Dr. Kovács Csaba aljegyző, valamint a jelenléti íven feltüntetett meghívottak Az ülés megkezdése előtt sor került a Heves Megyéért kitüntető díj átadására. A díjat Jáger József posztumusz, a Herédi Népdalkör Egyesület, a Váraszói Gyöngyvirág Citerazenekar, Gál Tibor posztumusz és Mándy Zoltán Pál kapta. Köszöntötte a közgyűlés tagjait és a meghívottakat. Kérte a képviselőket, jelentkezzenek be. Megállapította, hogy a megyei közgyűlés 13 tagja jelen van, az ülés határozatképes. A megyei közgyűlés ülését megnyitotta. Tájékoztatta a közgyűlést arról, hogy Herman István képviselő úr szeptember 23. napján részére, mint a részére, írásbeli nyilatkozatot juttatott el a következő tartalommal: Tisztelt Elnök Úr! Alulírott Herman István ezúton tájékoztatom, hogy a mai naptól, szept. 23-tól a Heves Megyei Közgyűlésben betöltött alelnöki tisztségemről lemondok. Kérem elnök urat, lemondásom szíves tudomásul vételét. Eger, szeptember 23. Tisztelettel: Herman István, Heves Megyei Közgyűlés alelnök Ezt követően Herman István képviselő úr szeptember 24. napján részére, mint a Heves Megyei Közgyűlés elnöke részére írásbeli nyilatkozatot adott át, melyben az alábbiakat jelentette be: Tisztelt Közgyűlés! Tisztelt Elnök Úr! Alulírott Herman István, mint a Heves Megyei Közgyűlés tagja Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 30. (2) bekezdése alapján jelen nyilatkozatom útján bejelentem, hogy a Heves Megyei Közgyűlésben betöltött képviselői megbízatásomról szeptember 24. napjával lemondok. Kérem Elnök urat, hogy a fentiek tudomásulvétele mellett lemondásomról szóló nyilatkozatomat a Heves Megyei Közgyűlés ülésterv szerinti, soron következő ülésén ismertetni szíveskedjen! Eger, szeptember 24. Tisztelettel: Herman István A vonatkozó törvényi rendelkezések értelmében Herman István képviselő úr alelnöki megbízatása szeptember 23. napján, önkormányzati képviselői megbízatása szeptember 24. napjával szűnt meg. Megköszönte Herman úr eddigi munkáját, egyben sok sikert kívánt és gratulált Eger város alpolgármesterévé történő megválasztásához. A terembe időközben megérkezett Szűcsné Major Ildikó. A közgyűlési meghívóban 5. napirendi pontként szereplő javaslatot Heves Megye Integrált Területi Programja végrehajtásával kapcsolatban létrehozandó gazdasági társaság alapítására a napirendi javaslat elfogadását megelőzően, mint annak előterjesztője, visszavonta.

2 2 Az SZMSZ 41. (1) bekezdése szerinti határidőben egy sürgősségi indítvány került benyújtásra Javaslat a TÁMOP /K számú Technikai segítségnyújtás című prioritás terhére meghirdetett pályázatban való részvételre elnevezéssel. A sürgősségi indítvány anyaga a képviselők részére az ülés megnyitását megelőzően kiosztásra került. A sürgősségi indítvány napirendre tűzéséről a közgyűlésnek vita nélkül, egyszerű többséggel kell határoznia a napirend elfogadásakor. Javasolta, hogy a közgyűlés a sürgősségi indítványt a meghívóban szereplő zárt ülés elrendelése előtt, figyelemmel az általa visszavont 5. napirendre, 8. napirendként tárgyalja meg. Mindezeket figyelembe véve a zárt ülés keretében megtárgyalásra kerülő, a meghívóban 9. sorszám alatt megjelölt napirend előtti sorszámú napirendek számozása re változik. Kérte, szavazzanak a Javaslat a TÁMOP /K számú Technikai segítségnyújtás című prioritás terhére meghirdetett pályázatban való részvételre elnevezésű sürgősségi indítvány 8. napirendi pontként történő napirendre vételéről és arról, hogy a sürgősségi indítványt a bizottságoknak nem kell előzetesen megtárgyalniuk. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 208/2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Közgyűlés döntött a Javaslat a TÁMOP /K számú Technikai segítségnyújtás című prioritás terhére meghirdetett pályázatban való részvételre elnevezésű előterjesztés 8. napirendi pontként történő napirendre vételéről és arról, hogy a sürgősségi indítványt a bizottságoknak nem kell előzetesen megtárgyalniuk. Felelős: Határidő: Azonnal Kérte, szavazzanak a sürgősségi indítvánnyal kiegészített napirend elfogadásáról. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 209/2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Közgyűlés a szeptember 25-i ülésén a sürgősségi indítvánnyal kiegészített napirendet a következők szerint elfogadta: NAPIREND ELŐTT Napirend előtti hozzászólások (SZMSZ 38. ) NAPIREND I. Előterjesztések 1. Elnöki jelentés Előterjesztő: HATÁROZAT EGYSZERŰ TÖBBSÉG

3 3 2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosításához Előterjesztő: RENDELET MINŐSÍTETT TÖBBSÉG 3. Beszámoló a Heves Megyei Önkormányzat év I. félévi gazdálkodásáról Előterjesztő: HATÁROZAT EGYSZERŰ TÖBBSÉG 4. Javaslat a közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet és a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Alapító okiratának módosítására Előterjesztő: RENDELET MINŐSÍTETT TÖBBSÉG HATÁROZAT MINŐSÍTETT TÖBBSÉG 5. Javaslat a megszűnt Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács által hazai decentralizált források terhére megkötött támogatási szerződések lezárására Előterjesztő: HATÁROZAT EGYSZERŰ TÖBBSÉG II. Tájékoztatók 6. Tájékoztató Heves megye gazdasági helyzetéről Előterjesztő: Heves Megyei Közgyűlés Elnöke TUDOMÁSULVÉTEL 7. Tájékoztató a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány tevékenységéről Előterjesztő: Heves Megyei Közgyűlés Elnöke TUDOMÁSULVÉTEL 8. Javaslat a TÁMOP /K számú Technikai segítségnyújtás című prioritás terhére meghirdetett pályázatban való részvételre Előterjesztő: HATÁROZAT EGYSZERŰ TÖBBSÉG III. Felvilágosításkérések (SZMSZ 61. ) IV. Kérdések (SZMSZ 62. ) V. Bejelentések (SZMSZ 63. )

4 4 VI. Zárt ülés 9. Javaslat a Dr. Jakab István Emlékgyűrű adományozására Előterjesztő: HATÁROZAT MINŐSÍTETT TÖBBSÉG NAPIREND ELŐTT Az SZMSZ 38. (1) bekezdésében meghatározott határidőben Dudás Róbert képviselő úr jelentette be napirend előtti hozzászólási szándékát Tájékoztatás az Európai Unió Régiók Bizottságában végzett munkáról címmel. Dudás Róbert Emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió Régiók Bizottságában két személy is képviseli Heves megyét, sőt a nemzeti érdekeket is. Az elmúlt másfél hétben két megbeszélésen vett részt, mindkettő témája hasonló volt. Ezzel kapcsolatban idézte a római katolikus egyházat, miszerint Jézus is kiverte a kufárokat a templomból. Elmondta, hogy a menekültek tömegei hazugsággal próbálnak bejönni Európába. Eldobálják papírjaikat, nem bizonyítják, hogy üldözték őket. Ezeket a kufárokat nem irgalmasság befogadni, ezeket a kufárokat ostobaság befogadni. Leszögezte, hogy nehéz az unió munkássága kapcsán véleményt megfogalmazni, hiszen nap mint nap változik a helyzet és más álláspontra helyezkednek bizonyos országok. Utalt a külügyi bizottság ülésére, amelyen számos módosító indítványt nyújtott be a magyar nemzeti delegáció négy tagja, melyet befogadott a bizottság, ugyanakkor különböző vélemények fogalmazódtak meg. Azóta az álláspontok közeledtek, remélhetőleg föl is ismerik a valós problémát a liberális képviselők. Remélhetőleg az az álláspont valósul meg, hogy az Unió határait meg kell védeni, az eddigi szabad határokat és szabad áramlást át kell gondolni, komoly határzárra van szükség. Köszöntötte Czinege László ezredes urat, Heves megye rendőrfőkapitányát. A közgyűlés és a megyei rendőr-főkapitányság között kialakított gyakorlatnak megfelelően a képviselőknek lehetőségük van közvetlenül kérdést intézni főkapitány úrhoz. Dr. Juhász Attila Simon Sok alkalommal volt már lehetőség köszönetet mondani a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság állományának Heves megyében végzett munkájukért. Az országot és közvetlenül a röszkei határátkelőt ért külső támadás kapcsán a Heves megyei századok a legelső sorban álltak akkor, amikor kövekkel, botokkal és mindenféle egyéb eszközökkel felfegyverzett migránsok, illegális migránsok támadást indítottak a Magyar Köztársaság határa és Magyarország ellen. Saját frakciójával és az elnök úrral történt egyeztetés után köszönetet mondott a főkapitányság parancsnoki és személyi állományának. Olyan helyzetben álltak helyt, amellyel véleménye szerint a magyar rendőr eddig nem találkozott. Dudás Róbert Csatlakozott a Dr. Juhász Attila Simon által elmondottakhoz és frakciója nevében köszönetet mondott mind a vezetőség, mind a személyi állomány felé. Felmerült benne az a kérdés, hogy az ország érdekében végzett áldozatos tevékenység nem veszélyezteti-e Heves megye közbiztonságát? Megvan a megfelelő rendőri jelenlét az utcákon?

5 5 Czinege László Megköszönte az elismerő szavakat, azokat tolmácsolja az állomány felé. Elmondta, hogy büszkén volt Heves megye rendőrfőkapitánya szerdáról csütörtökre virradóan, amikor az országos rendőrfőkapitány úr szintén elismerően szólt a Heves megyei rendőrökről. Utalt arra, hogy a feladat végrehajtásának megkezdésekor alapvető feladat-meghatározása volt az országos rendőrfőkapitánynak, hogy a határon kifejtett munka közbiztonsági deficitet nem eredményezhet. Elmondta, hogy a határra vezényeltek létszáma még sohasem tette ki a Heves Megyei Rendőrfőkapitányság hivatásos állományának az egy százalékát. Szükség esetén olyan kollégákat tud a megyei főkapitányság tartalékból kivezényelni az utcára a közbiztonság érdekében, akik eddig alapvetően irodai munkát végeztek. Mind saját maga, mind a közgyűlés nevében jelezte, hogy büszkék a Heves megyei rendőrökre és a közbiztonsági díj odaítélésénél erre figyelemmel is lesznek a képviselők. Megköszönte a főkapitány úr részvételét. 1. napirend Elnöki jelentés Az elnöki jelentésben az SZMSZ előírásainak megfelelően tájékoztatja a közgyűlést a fontosabb elnöki intézkedéseiről, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, továbbá a közgyűlés által hozott határozatok végrehajtásáról. Szűcsné Major Ildikó Az elnöki jelentésben olvasható, hogy elnök úr megbeszélést folytatot Stiller Tamással, az Ovikert program életrehívójával. Megkérdezte, hogy miről számolt be Stiller Tamás, hogy halad a program, a közgyűlés milyen segítséget tud neki nyújtani? Emlékeztetett arra, hogy korábban már támogatta a kezdeményezést, mely program keretében az óvodák udvarán egy kiskert kerül kialakításra, amit az óvodások maguk gondoznak. Ennek nagyon jó nevelő értéke van, támogatandó dolog. A megbeszélésen elhangzott, hogy az elnöki keretből igyekszik újabb támogatást nyújtani a program megvalósításához, valamint a Tükör újságon keresztül médiatámogatással is segíteni a kezdeményezést. Kérte a közgyűlés soraiban ülő polgármester urakat, hölgyeket, amennyiben tudják, az óvodájuknál fontolják meg ennek a lehetőségét és támogassák a programot. Érsek Zsolt Megkérdezte, miért került levételre az 5. napirendi pont? Beszélt arról, hogy a megyei önkormányzat szeretne egy céget alapítani, mert a területfejlesztési törvény és az ide vonatkozó kormányrendelet alapján az önkormányzatnak lehetősége van projektmenedzsmenti feladatok ellátására. Ehhez szükséges egy olyan cég, amely az önkormányzat 100%-os tulajdonában áll. A területfejlesztési ügynökség a projektmenedzsmenti feladatokban azért nem vehet részt, mert abban a Heves Megyei Önkormányzat csak ötvenegynéhány százalékos tulajdonrésszel rendelkezik. Mivel a létrehozandó cég tevékenységét és összetételét illetően még további egyeztetésekre van szükség, ezért döntött úgy, hogy az említett előterjesztést egyelőre visszavonja.

6 6 Kérte, szavazzanak az elnöki jelentésben foglalt beszámoló elfogadásáról, a két ülésterv szerinti közgyűlés között végzett fontosabb elnöki feladatokról, valamint az átruházott hatáskörben hozott döntésekről adott tájékoztató tudomásulvétele mellett. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 210/2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése a lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról készült beszámolót elfogadja. Felelős: Határidő: Azonnal 2. napirend Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosításához Az előterjesztés részletesen tartalmazza a szükséges előirányzat-módosításokat mind az önkormányzat, mind a hivatal vonatkozásában, azok indokaival együtt. Az előterjesztés bizottsági támogatottságát tartalmazza. Az előterjesztésről a közgyűlésnek minősített többséggel kell döntenie. Kérdés, észrevétel nem volt. Kérte, szavazzanak. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta: Heves Megyei Önkormányzat 9/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosításáról Heves Megye Közgyűlése a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.16.) HMÖ rendelet módosítására az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése alapján az alábbi rendeletet alkotja: 1. A Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelet (továbbiakban Rendelet) 3. (1) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép: 3. (1) A Közgyűlés a Heves Megyei Önkormányzat évi költségvetését e Ft bevétellel e Ft kiadással 0 e Ft forráshiánnyal állapítja meg.

7 7 2. (1) A Rendelet 1. melléklete helyébe ezen rendelet 1. melléklete lép. (2) A Rendelet 2. melléklete helyébe ezen rendelet 2. melléklete lép. (3) A Rendelet 3. melléklete helyébe ezen rendelet 3. melléklete lép. (4) A Rendelet 4. melléklete helyébe ezen rendelet 4. melléklete lép. (5) A Rendelet 7. melléklete helyébe ezen rendelet 5. melléklete lép. (6) A Rendelet 8. melléklete helyébe ezen rendelet 6. melléklete lép. (7) A Rendelet 10. melléklete helyébe ezen rendelet 7. melléklete lép. 3. Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba. Dr. Barta Viktor Heves megye főjegyzője A rendelet mellékleteit jelen jegyzőkönyv 1. sz. alatt csatolt melléklete tartalmazza. 3. napirend Beszámoló a Heves Megyei Önkormányzat év I. félévi gazdálkodásáról A beszámoló részletesen, elkülönítetten tartalmazza az önkormányzat, valamint a hivatal kiadási és bevételi előirányzatait a 3. és 4. melléklet szerint. A év I. félévi gazdálkodást a kiegyensúlyozottság jellemezte. Az előterjesztés bizottsági támogatottságát tartalmazza. Kérdés, észrevétel nem volt. Kérte, szavazzanak. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 211/2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése az előterjesztésben foglaltakat megtárgyalta és a Heves Megyei Önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról szóló beszámolóját elfogadja. Felelős: Határidő: szeptember 30. A határozat mellékleteit jelen jegyzőkönyv 2. sz. alatt csatolt melléklete tartalmazza.

8 8 4. napirend Javaslat a közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet és a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Alapító okiratának módosítására Az előterjesztés részletesen tartalmazza az SZMSZ, valamint a hivatal alapító okirata módosításának indokait, megjelölve mind az önkormányzat, mind a hivatal vonatkozásában azokat a kormányzati funkciók szerint besorolt feladatokat, melyekkel azok kiegészítésre kerülnek. Az előterjesztés bizottsági támogatottságát tartalmazza. Az előterjesztés egy rendelettervezetet és egy határozati javaslatot tartalmaz. Az előterjesztésről a közgyűlésnek minősített többséggel kell döntenie. Kérdés, észrevétel nem volt. Kérte, először szavazzanak az előterjesztésben rögzített rendelettervezet elfogadásáról. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta: Heves Megyei Önkormányzat 10/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Heves Megye Közgyűlése a Heves Megyei Önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatainak a kormányzati funkciók, államháztartási szakfeladatok és szakágazatok osztályozási rendjének való megfeleltetése céljából, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotó hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában foglalt feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. A Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 1. melléklete a következő ponttal egészül ki: III. A kötelező és önként vállalt feladatoknak megfeleltetett, a kormányzati funkciók osztályozási rendje szerinti funkciószámok és megnevezések Pályázat- és támogatáskezelés, ellenőrzés Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok Más szerv részére végzett pénzügyi-gazdálkodási, üzemeltetési, egyéb szolgáltatások Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények Területfejlesztés igazgatása Versenysport- és utánpótlás-nevelési tevékenység és támogatása Szabadidősport- (rekreációs sport-) tevékenység és támogatása Egyéb kiadói tevékenység

9 9 2. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Dr. Barta Viktor Heves megye főjegyzője Kérte, szavazzanak az előterjesztésben rögzített határozati javaslatról. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 212/2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat 1.) A Heves Megyei Közgyűlés a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Alapító okiratának módosítását jelen határozat 1. melléklete szerinti tartalommal, továbbá a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapító okiratot jelen határozat 2. melléklete szerinti tartalommal jóváhagyja. 2.) A közgyűlés felhatalmazza elnökét, hogy az Alapító okirat módosítása, továbbá a Heves Megyei Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet módosítása alapján a szükséges eljárást a Magyar Államkincstár által vezetett közhiteles törzskönyvi nyilvántartásba történő átvezetés céljából kezdeményezze. Felelős: Dr. Barta Viktor Heves megye főjegyzője Határidő: szeptember 30. A 212/2015.(IX. 25.) számú közgyűlési határozat 1. melléklete Módosító okirat A Heves Megyei Önkormányzati Hivatal a Heves Megyei Közgyűlés által december 15. napján kiadott, 182/2014. (XII.15.) számú határozatával jóváhagyott Alapító okiratát az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a 212/2015. (IX. 25.) számú közgyűlési határozatára figyelemmel a következők szerint módosítom: 1. Az Alapító okirat 7. pontja kiegészül a következőkkel: Pályázat- és támogatáskezelés, ellenőrzés Más szerv részére végzett pénzügyi-gazdálkodási, üzemeltetési, egyéb szolgáltatások

10 10 Jelen módosító okiratot a törzskönyvi nyilvántartásba történő bejegyzés napjától kell alkalmazni. Kelt: Eger, szeptember 25. P.H. A 212/2015.(IX.25.) számú közgyűlés határozat 2. melléklete ALAPÍTÓ OKIRAT (Heves Megyei Közgyűlés 212/2015. (IX. 25.) határozatával módosított szövegrész dőlt betűvel szedett) 1. A költségvetési szerv megnevezése: Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2. A költségvetési szerv székhelye: 3300 Eger, Kossuth Lajos utca A költségvetési szerv alapítójának neve, székhelye: Heves Megyei Önkormányzat 3300 Eger, Kossuth Lajos u A költségvetési szerv irányító szervének neve, székhelye: Heves Megyei Közgyűlés 3300 Eger, Kossuth L. u A költségvetési szerv jogszabályban meghatározott közfeladata: A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény aiban, a nemzetiségek jogairól szóló évi CLXXIX. törvény 80. (1) bekezdésében, az államháztartásról szóló évi CXCV. törvényben, valamint a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló évi XXI. törvényben, továbbá egyéb ágazati jogszabályokban foglalt közfeladatok. 6. A költségvetési szerv tevékenysége a Helyi önkormányzatok és társulások igazgatási tevékenysége szakágazatba tartozik. A költségvetési szerv a gazdálkodásáért felelős szervezeti egységgel rendelkezik. 7. Szakmai alaptevékenysége a kormányzati funkciók, államháztartási szakfeladatok és szakágazatok osztályozási rendjéről szóló 68/2013. (XII.29.) NGM rendelet 1. mellékletébe foglalt kormányzati funkciók szerint (funkciószám és -megnevezés):

11 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége Nemzetközi szervezetekben való részvétel Országgyűlési, önkormányzati és európai parlamenti képviselőválasztáshoz kapcsolódó tevékenységek Országos és helyi népszavazással kapcsolatos tevékenységek Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények Területfejlesztés igazgatása Hírközlés és az információs társadalom fejlesztésének igazgatása és támogatása Turizmusfejlesztési támogatások és tevékenységek Versenysport-és utánpótlás-nevelési tevékenység és támogatása Szabadidősport (rekreációs sport) tevékenységek támogatás Pályázat- és támogatáskezelés, ellenőrzés Más szerv részére végzett pénzügyi-gazdálkodási, üzemeltetési, egyéb szolgáltatások 8. A Költségvetési szerv vállalkozási tevékenysége: A Hivatal vállalkozási tevékenységet csak alaptevékenységéhez kapcsolódóan, annak ellátását elősegítő mértékben folytathat. 9. Illetékessége: Heves megye 10. A feladatellátást szolgáló vagyon: A Heves Megyei Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendelete mellékletében megjelölt vagyontárgyak, valamint a Heves Megyei Önkormányzat éves költségvetésében biztosított pénzösszeg. 11. Vezetőjének megbízási rendje: A Hivatal vezetője a megyei főjegyző. A megyei főjegyzőt a nevezi ki pályázat útján határozatlan időre. 12. Foglalkoztatottjaira vonatkozó foglalkoztatási jogviszony megjelölése: A közszolgálati tisztviselőkről szóló évi CXCIX. törvény szerinti közszolgálati jogviszony, továbbá a Munka Törvénykönyvéről szóló évi I. törvény szerinti munkaviszony. Eger, december 15.

12 12 Záradék: A Heves Megyei Önkormányzati Hivatal módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapító okiratát szeptember 25-én a Heves Megyei Közgyűlés a 212/2015. (IX. 25.) számú közgyűlési határozatával fogadta el. Eger, szeptember napirend Javaslat a megszűnt Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács által hazai decentralizált források terhére megkötött támogatási szerződések lezárására A korábbi gyakorlatnak megfelelően az előterjesztés a január 1-től Heves Megyei Önkormányzathoz átkerült, a megszűnt Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács által a hazai decentralizált források terhére megkötött szerződésállomány lezárásával kapcsolatos döntések tervezetét részletesen tartalmazza. Az előterjesztés bizottsági támogatottságát tartalmazza. Tekintettel arra, hogy az előterjesztés alapján az ellenőrzés alá vont támogatási szerződések külön határozati javaslatban kerültek rögzítésre, kérte, hogy a határozati javaslatok elfogadásáról a közgyűlés egyszerre szavazzon, de az egyes határozati javaslatok külön számot kapjanak. Megkérdezte, az elhangzott javaslattal kapcsolatban van-e ellenvetés? Ellenvetés nem volt. Kérte, szavazzanak. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatokat hozta: 213/2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi CÉDE források terhére Novaj Község Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Novaj Község Önkormányzata D A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi CÉDE források terhére Tarnaörs Község Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Tarnaörs Község Önkormányzata D

13 13 A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi CÉDE források terhére Kisnána Községi Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Kisnána Községi Önkormányzat D A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi TEUT források terhére Gyöngyös Város Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Gyöngyös Város Önkormányzata U A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi CÉDE források terhére Gyöngyös Város Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Gyöngyös Város Önkormányzata D

14 14 A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi TEUT források terhére Hort Község Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Hort Község Önkormányzata U A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi LEKI források terhére Tarnaszentmiklós Községi Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Tarnaszentmiklós Községi Önkormányzata L A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi TEUT források terhére Heves Város Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Heves Város Önkormányzata U

15 15 A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi TEUT források terhére Abasár Község Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Abasár Község Önkormányzata U A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi LEKI források terhére Heves Város Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Heves Város Önkormányzata L A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi TEKI források terhére Mátraderecske Községi Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Mátraderecske Községi Önkormányzat K

16 16 A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi LEKI források terhére Bükkszék Község Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Bükkszék Község Önkormányzata L A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi TEKI források terhére Tarnaszentmiklós Községi Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Tarnaszentmiklós Községi Önkormányzata K A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi TEKI források terhére Szihalom Község Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Szihalom Község Önkormányzata K

17 17 A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi CÉDE források terhére Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata D A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi CÉDE források terhére Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata D A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi TEUT források terhére Hatvan Város Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Hatvan Város Önkormányzata U

18 18 A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi LEKI források terhére Bükkszék Község Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Bükkszék Község Önkormányzata L A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi LEKI források terhére Tarnaméra Község Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Tarnaméra Község Önkormányzata L A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi TEKI források terhére Tarnaméra Község Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Tarnaméra Község Önkormányzata K

19 19 A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október /2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat Heves Megye Közgyűlése hozzájárul a hazai decentralizált évi LEKI források terhére Boconád Község Önkormányzatával megkötött támogatási szerződés lezárásához, miután a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeket a Kedvezményezett maradéktalanul teljesítette. Boconád Község Önkormányzata L A Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazza elnökét a további szükséges intézkedések és aláírások megtételére. A közgyűlés felkéri továbbá elnökét, hogy a döntésekről a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatóságát és a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t értesítse. Felelős: Határidő: Az értesítés megküldésére: október napirend Tájékoztató Heves megye gazdasági helyzetéről A Heves Megyei Önkormányzat felkérésére a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elkészítette tájékoztató anyagát Heves megye gazdasági helyzetéről. A napirend tárgyalásánál köszöntötte Dr. Bánhidy Pétert, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét. A tájékoztatót a Megyei Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottsága megtárgyalta és az abban foglaltakat tudomásul vette. Kérdés, észrevétel nem volt. Kérte a tájékoztató tudomásulvételét. Megállapította, hogy a közgyűlés a tájékoztatót tudomásul vette. 7. napirend Tájékoztató a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány tevékenységéről A Heves Megyei Önkormányzat felkérésére a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány elkészítette tájékoztató anyagát az alapítvány tevékenységéről. A tájékoztatót a Megyei Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottsága megtárgyalta és az abban foglaltakat tudomásul vette.

20 20 Kérdés, észrevétel nem volt. Kérte a tájékoztató tudomásulvételét. Megállapította, hogy a közgyűlés a tájékoztatót tudomásul vette. 8. napirend Javaslat a TÁMOP /K számú Technikai segítségnyújtás című prioritás terhére meghirdetett pályázatban való részvételre Az Emberi Erőforrások Minisztériuma TÁMOP-TIOP Irányító Hatósági Feladatokat Ellátó Főosztálya a vonatkozó jogszabályokkal összhangban szeptember 15-i keltezésű levelével megyei szintű projekt tervezésére és benyújtására hívta fel más megyei önkormányzatok mellett a Heves Megyei Közgyűlés elnökét. A sürgősségi indítvány tartalmazza a felhívás alapján megtervezhető projekt célját, a projekt keretében elszámolható költségek időtávját, valamint azokat a szempontokat is, amelyeket a projekt kidolgozása során szükséges figyelembe venni. A megyei szintű projekt célja a as fejlesztéspolitikai időszakra való felkészülés biztosítása és olyan projektek kidolgozásának elősegítése, mely elsősorban az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program forrásainak hatékony felhasználását eredményezi. Kérte a döntés meghozatalát az előterjesztés szerinti pályázat előkészítéséről, benyújtásáról és a kapcsolódó támogatási szerződés aláírásáról. Szűcsné Major Ildikó Örvendetes, hogy ilyen lehetőség kínálkozik, a megjelölt összeg is igen magas. Megkérdezte, pontosan mik a tervek a pályázat keretein belül, hogyan lesz kiaknázva a humán erőforrás fejlesztésére nyíló lehetőség? Egy hirtelen jött lehetőségről van szó, mód nyílik a as fejlesztési időszakra szóló, nem TOP-os, hanem egyéb operatív programok esetében megvizsgálni, hogy a Heves Megyei Önkormányzat milyen programokkal tud részt venni a pályázatban. Az összegből olyan szakértők megbízására nyílik lehetőség, akik ezt össze tudják állítani. Remélhetőleg olyan jó projekteket sikerül összeállítani, amelyekben potenciálisan a megyei önkormányzat is részt vehet és nagyságrendekkel nagyobb összegben is részesülhet. Meglátása szerint annak ellenére, hogy jók a gazdasági számok a megyében, sok olyan terület van, ami ténylegesen felzárkóztatásra szorul. Az önkormányzatnak feltett szándéka, hogy nemcsak a TOP keretében, hanem minden operatív program keretében, amiben megtalálhatóak a lehetőségek, olyan pályázatokat nyújtsanak be, ami az egyenlőtlenséget csökkenti. Pontos választ egyelőre nem tudott adni, mert a hivatal is most tekinti át, milyen elemek lesznek beilleszthetőek a pályázatba. Az már látható, hogy ha minden a tervek szerint alakul, lehetőség nyílik a belső bérezés elszámolására. Ez azért szerencsés, mert az így megtakarított összeg egyéb fontos és hasznos célokra is felhasználható. Faragó Tamás A projektben csak szakértői díjat lehet elszámolni vagy esetleg a hivatalban dolgozók képzésére is fordítható az összeg? A technikai segítségnyújtás informatikai fejlesztésben is megvalósulhat, vagy csak a humán erőforrás fejlesztésére vonatkozik? Dr. Barta Viktor Hangsúlyozta, hogy ez a típusú pályázat fejezi ki leghangsúlyosabban a megyei önkormányzat jelenlegi és jövőbeni szerepét. A projekt egy technikai segítségnyújtás pénzalapból valósulhat meg. Az irányító hatóság azonosította azokat a területi szereplőket, amelyeknek megfelelő rálá-

21 21 tása van az adott megyét illetően mindenféle szakágra, ide értve a területfejlesztési, a szociális, az oktatási és a foglalkoztatási vonalakat. A pályázat elsődleges célja, hogy a szakágakon átnyúlva a többféle operatív programból olyan konstrukciók kerüljenek kidolgozásra, amelyek 2016-ban akár élesedhetnének is. A TOP is megfelelő, hiszen a megyei önkormányzatoknak jelentős szerepük van a megyei szintű foglalkoztatási paktumok létrehozásában és működtetésében, de pl. egy szociális szövetkezet esetén akár a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program is szóba jöhet, de főként a projekt elsődleges tárgyát képező EMMI-s operatív program az, amely a felzárkóztatásra és a foglalkoztatásra helyezi a hangsúlyt. A projekt fő célja, hogy olyan jól kialakított, összeállított és 2016-ban elindítható projektek legyenek, amelyekben a megyei önkormányzat fontos és hangsúlyos szerepet kap úgy, mint kedvezményezett és úgy is, mint olyan területi szereplő, amelynek törvényi kötelezettsége az ilyen jellegű koordináció a megyén belül. Faragó képviselő úrnak válaszolva elmondta, arra is tekintettel, hogy a pályázat technikai segítségnyújtás alapból történik, elsődlegesen szakértői díjak számolhatóak el. Egy bizonyos részét lehet hivatalon belüli saját humán erőforrásból biztosítani, egy részére viszont speciális szakértelemmel rendelkező szakértőt kell igénybe venni a projekt bizonyos fázisaiban. Informatikai fejlesztésre, eszközbeszerzésre minimális összegben számolható el a forrás. Kérte, szavazzanak. Megállapította, hogy a közgyűlés 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 234/2015. (IX. 25.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Közgyűlés a Technikai segítségnyújtás prioritás terhére megvalósuló TÁMOP /K kódszámú pályázatban részt vesz az alábbiak szerint: 1. A közgyűlés a Heves Megyei Önkormányzat pályázatban való részvételét jóváhagyja. A pályázathoz a közgyűlés önrészt nem biztosít. 2. A Heves Megyei Közgyűlés felkéri a közgyűlés elnökét, hogy a pályázat kidolgozásáról gondoskodjon, továbbá felhatalmazza, hogy a pályázathoz kapcsolódó nyilatkozatokat, dokumentumokat aláírja, illetve amennyiben szükségessé válik, a pályázat hiánypótlásához kapcsolódó intézkedéseket tegye meg, továbbá felhatalmazza elnökét a kapcsolódó támogatási szerződést aláírására a közgyűlés utólagos tájékoztatása mellett. Felelős: Határidő: Dr. Barta Viktor Heves megye főjegyzője A tervezési felhívásban meghatározottak szerint 9. napirend Javaslat a Dr. Jakab István Emlékgyűrű adományozására A Dr. Jakab István Emlékgyűrű adományozására vonatkozó előterjesztés megtárgyalását az SZMSZ 23. -ának megfelelően zárt ülés keretében tárgyalja a közgyűlés.

22 22 A zárt ülés elrendelését megelőzően megkérdezte a képviselőket, a tárgyalt napirenden kívül kérdés, bejelentésük van-e. III. Felvilágosításkérések (SZMSZ 61. ) IV. Kérdések (SZMSZ 62. ) V. Bejelentések (SZMSZ 63. ) Dudás Róbert Ügyrendi felszólalásában emlékeztetett, hogy a két közgyűléssel ezelőtti napirend előtti hozzászólása után a Questor-botrány kapcsán körbeadott egy ívet, melyben kérte, hogy ha a kérdéses időszakban a Questortól sem a képviselő, sem a családtagjai nem vettek fel összeget, akkor lelkiismeretük és belátásuk szerint írják alá a nyilatkozatot. Ugyanezen az ülésen tájékoztatást kért a következő közgyűlési ülésre, melyet azonban nem kapott meg. Valóban igaz, hogy ilyen jellegű összesítés nem történt, a közgyűlés után írásos értesítést küld a hivatal a képviselő úrnak arról, ki az, aki aláírta, ki az, aki nem. Herman István Elmondta, hogy született egriként nem mondhatott nemet Eger Megyei Jogú Város polgármesterének arra a felkérésére, hogy a jövőben Egerért dolgozzon. Beszélt arról, hogy jól érezte magát a megyei önkormányzatnál, mert egy jól felkészült, nagyszerű szakmai tudással rendelkező hivatal állt a rendelkezésére, amit külön megköszönt a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal dolgozóinak. A közgyűlésben is jó volt dolgozni, mert Magyarországon talán példaértékűként a Heves Megyei Közgyűlés meg tudott valósítani olyan politikai kultúrát, ami jelenleg hiányzik az országban. Ezt példázza az is, hogy az adott ülésen minden előterjesztést elfogadott közgyűlés, mert a képviselők azt nézték, hogy a megye előbbre jusson a döntések segítségével. Külön megköszönte az ellenzéki képviselők munkáját, akik mindig korrekt módon és személyeskedéstől mentesen vitáztak. Szembesült azzal, hogy Eger Megyei Jogú Város testületi ülésén nem létezik ez a politikai minimum. Ígéretet tett arra, hogy ezt a politikai kultúrát igyekszik meghonosítani azokon az üléseken is. Székely Zoltán A Heves Megyei Agrárkamara elnökeként utalt a Magyarok Kenyere programra, amely 5 éve zajlik országosan ben a Heves megyei gazdák, önkormányzatok és civil szervezetek 330 mázsányi búzát adtak össze, összesen 130 adakozó volt. A kiemelt támogatók között szerepel Besenyei András, a Hesi és az Egri Malom. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény értelmében a zárt ülésen a közgyűlés tagjai, a bizottságok nem képviselő tagjai, a főjegyző, az aljegyző, továbbá a hivatal előterjesztéssel érintett ügyintézői, az érintett és a szakértő vesz részt. Zárt ülést rendelt el. K. m. f. Dr. Barta Viktor Heves megye főjegyzője

23 A HEVES MEGYEI KÖZGYŰLÉS SZEPTEMBER 25-I ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV MELLÉKLETEI

24 1. számú melléklet 2. napirend Heves Megyei Önkormányzat 9/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelet 1-7. mellékletei

25 "1.melléklet a 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelethez BEVÉTELEK 1. melléklet a 9/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelethez A évi költségvetés pénzforgalmi mérlege KIADÁSOK Adatok e Ft-ban Megnevezés Működési célú támogatások áh. belülről Megyei önkormányzat működési támogatása Eredeti előirányzat Módosított előirányzat I. Előirányzat módosítás Módosított előirányzat II. MŰKÖDÉSI Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat I. Előirányzat módosítás Módosított előirányzat II Személyi juttatások Személyi juttatások Hivatal Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások Személyi juttatások Önkormányzat Közhatalmi bevételek Munkaadókat terhelő járulékok MAJ Hivatal Működési bevételek MAJ Önkormányzat Hivatal működési bevétele Önkormányzat működési bevétele Dologi Működési célú átvett pénzeszközök áh. kívülről Európai Uniótól átvett pénzeszközök TÁMOP pályázat támogatás Dologi Hivatal Dologi Önkormányzat Finanszírozási bevételek Ellátottak pénzbeli juttatásai Egyéb működési célú Működési jellegű pénzmaradvány Általános tartalék működési célra Irányító szervi támogatás Hivatalnak Önkormányzattól működési célra Általános tartalék lakásalap Tagi kölcsön visszatérülés Pénzmaradvány tartalék működési célra Civil szerveknek nyújtott támogatás Tagdíjak E. működési célú támogatások Áh. Belülre (választás)

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Alapító Okiratának módosítására

Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Alapító Okiratának módosítására Előterjesztő: Dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke Készítette: Szervezési, Jogi és Pénzügyi Osztály Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Alapító Okiratának módosítására Az államháztartásról

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2014. február 21.-i ülése 4. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2014. február 21.-i ülése 4. számú napirendi pontja Minősített többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2014. február 21.-i ülése 4. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítására Előadó: dr.

Részletesebben

11-17/2015/222. Heves Megye Közgyűlése Helyben JAVASLAT

11-17/2015/222. Heves Megye Közgyűlése Helyben JAVASLAT 11-17/2015/222 Heves Megye Közgyűlése Helyben JAVASLAT Javaslat a megszűnt Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács által hazai decentralizált források terhére megkötött támogatási szerződések

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2017. április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Csik Balázs, Dudás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának módosításáról

ELŐTERJESZTÉS a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának módosításáról SOMOGY MEGYEI FŐJEGYZŐ 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: voros@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/322-4/2014. ELŐTERJESZTÉS a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 25.-i ülése 5. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 25.-i ülése 5. számú napirendi pontja Minősített többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 205. szeptember 25.-i ülése 5. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítására és új egységes

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: december 11-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: december 11-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2015. december 11-én, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Csik Balázs, Dudás Róbert, Érsek

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 3/2016. (II. 11.) MÖK határozat Tárgy: A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

8./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a október 18-ai képviselő-testületi ülésre

8./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a október 18-ai képviselő-testületi ülésre Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterétől 8./ E L Ő T E R J E S Z T É S a 2016. október 18-ai képviselő-testületi ülésre Tárgy: A Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 13-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám

Részletesebben

JAVASLAT. Az Intézmények Pénzügyi és Ellátó Szervezete valamint a Pásztói Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására

JAVASLAT. Az Intézmények Pénzügyi és Ellátó Szervezete valamint a Pásztói Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY UTCA 35. (06-32) *460-55 FAX: (06-32) 460-98 Szám: -5/205. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT Az Intézmények Pénzügyi

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2016. (II.15.)KT. határozata

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére 84-3/2016/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2016. év II. félévi üléstervére és a 2017. év I. félévi ülésterv-tervezetére A Közgyűlés és Szervei Szervezeti

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: február 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: február 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2013. február 27-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bossányi László,,

Részletesebben

Melléklet a 253/2015. (XII.11.) közgyűlési határozathoz. Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 26.

Melléklet a 253/2015. (XII.11.) közgyűlési határozathoz. Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 26. 1. Elnöki jelentés Melléklet a 253/2015. (XII.11.) közgyűlési határozathoz Heves Megyei Közgyűlés 2016. év I. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2016. február 26. NAPIREND Jogi és Szervezési Osztály

Részletesebben

KIVONAT. a Képviselő-testület 2015. április 22-i ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat

KIVONAT. a Képviselő-testület 2015. április 22-i ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat Lajosmizse Város KIVONAT a Képviselő-testület 05. április -i ülésének jegyzőkönyvéből Kihagyva a kihagyandókat! 43/05. (IV..) ÖH. A Lajosmizsei Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának módosítása

Részletesebben

az Újfehértói Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosításáról

az Újfehértói Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosításáról ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére 78-3/2015/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére A Közgyűlés és Szervei Szervezeti

Részletesebben

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés március 7-ei ülésére

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés március 7-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés E l n ö k e Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2014. március 7-ei ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/ ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 Tárgyalja:- Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság Ügyrendi Bizottság E L Ő T E R J E S Z T É S Újszász Város Képviselő-testületének

Részletesebben

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 21-i ülésére

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 21-i ülésére 3. Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 205. április 2-i ülésére Tárgy: A Lajosmizsei Közös Önkormányzati Hivatal módosító alapító okirata és az egységes szerkezetű alapító

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/102-13/2014. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2014. (II. 27.) KT.

Részletesebben

35-37/2016/222. Heves Megyei Közgyűlés. Helyben JAVASLAT

35-37/2016/222. Heves Megyei Közgyűlés. Helyben JAVASLAT 35-37/2016/222 Heves Megyei Közgyűlés Helyben JAVASLAT Javaslat a megszűnt Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács által hazai decentralizált források terhére megkötött támogatási szerződés lezárására

Részletesebben

HATÁROZAT. Szám: 18/2014. (IV. 17.) MÖK határozat Tárgy: A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása

HATÁROZAT. Szám: 18/2014. (IV. 17.) MÖK határozat Tárgy: A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 18/2014. (IV. 17.) MÖK határozat Tárgy: A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33.

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33. Okirat száma: A 39/2015.(III.19.) határozat 1. melléklete Módosító okirat A Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal Sajószentpéter Városi Önkormányzat képviselő-testülete által 2014. február 27. napján kiadott,

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-19/2013. Tárgy: Kiszombori Polgármesteri Hivatal Alapító Okirata Mell.:

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat sza ma: 54092-10/2018. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Módosító okirat. 1. Az Alapító Okirat 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye

Módosító okirat. 1. Az Alapító Okirat 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye 73/06. (VIII. 5.) KÖKT határozat a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal Alapító Okirata módosításáról és egységes szerkezetbe foglalásáról (5 igen, egyhangú szavazattal). Budapest

Részletesebben

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére Előterjesztő: Tóthné Pataki Csilla jegyző Előterjesztést készítette: Pappné Molnár Afrodité Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek:.napirendi pont E - 26. Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség

Részletesebben

2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelet módosítására (szükség esetén)

2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelet módosítására (szükség esetén) Melléklet a 200/2015. (VI.26.) közgyűlési határozathoz Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2015. szeptember 25. NAPIREND 1. Elnöki jelentés 2. Javaslat a Heves Megyei

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt

Részletesebben

MÓDOSÍTÓ OKIRAT. 558/2014. (XI. 20) közgyűlési határozat

MÓDOSÍTÓ OKIRAT. 558/2014. (XI. 20) közgyűlési határozat K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2014.november 20-i ülésének jegyzőkönyvéből 558/2014. (XI. 20) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése elfogadja a Polgármesteri Hivatal Alapító

Részletesebben

Módosító okirat. 1. Az Alapító Okirat 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye

Módosító okirat. 1. Az Alapító Okirat 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. A költségvetési szerv megnevezése, székhelye, telephelye 237/206. (VI. 23.) KÖKT határozat a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosításáról és egységes szerkezetbe foglalásáról (5 igen, egyhangú szavazattal). Budapest

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/180-6/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. május 29-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-55 FAX: (06-32) 460-98 Szám: -26/205. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT Az Intézmények Pénzügyi

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 14/2014.(XII.12.) Önk. rendelet 15/2014.(XII.12.) Önk. rendelet 16/2014.(XII.12.) Önk.

Részletesebben

KIVONAT a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése június 8-ai nyílt ülésének jegyzőkönyvéből:

KIVONAT a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése június 8-ai nyílt ülésének jegyzőkönyvéből: Tárgy: Varga Zoltán megyei képviselő javaslata napirend levételéről A Közgyűlés jelenlévő 17 tagja, 2 igen szavazattal 10 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett - az alábbi határozatot hozta: 79/2017. (V.8.)

Részletesebben

387/2014. (08.28.) közgyűlési határozat

387/2014. (08.28.) közgyűlési határozat K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2014. augusztus 28-i ülésének jegyzőkönyvéből 387/2014. (08.28.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése elfogadja a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye 2013. május 24. XXIII. évfolyam 4. szám HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I. Közgyűlési határozatok 2. 2 I. Közgyűlési határozatok 42/2013. (V.24.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Közgyűlés a 2013.

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 23-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Vecsési

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének május havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének május havi ülésére SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 Siófok, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2013. május E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. május havi

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének évi munkaterve

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének évi munkaterve A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. évi munkaterve A közgyűlés állandó/aktualitásuktól függően állandó napirendi pontjai: A 67/2015. (XII. 10.) Kgy. határozat melléklete - Beszámoló a lejárt

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi üléstervére és a év II. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi üléstervére és a év II. félévi ülésterv-tervezetére 62-5/2017/231 Heves Megyei Közgyűlés Valamennyi Bizottsága Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Bizottság! Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2018. év I. félévi üléstervére és a 2018.

Részletesebben

35-6/2016/222. Heves Megye Közgyűlése. Helyben JAVASLAT

35-6/2016/222. Heves Megye Közgyűlése. Helyben JAVASLAT 35-6/2016/222 Heves Megye Közgyűlése Helyben JAVASLAT Javaslat a megszűnt Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács által hazai decentralizált források terhére megkötött támogatási szerződések

Részletesebben

1. az előterjesztést megtárgyalta, és

1. az előterjesztést megtárgyalta, és NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYHZATA 79j2014.(IV.24.) számú határozata Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala alapító okiratának módosításáról A Közgyűlés 1. az előterjesztést megtárgyalta,

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/21-8/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester,

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester, Jegyzőkönyv Készült: 2015. május 28-án de: 9,00 órai kezdettel a Nádudvari Polgármesteri Hivatal helyiségében a Nádudvari Mikrotérségi Szociális és Gyermekvédelmi Intézményfenntartó Társulási Tanács tanácsüléséről

Részletesebben

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve Melléklet a 78/2018. (XII. 14.) közgyűlési határozathoz Heves Megyei Közgyűlés 2019. év I. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2019. január 25. 1. Tájékoztató Heves megye lakosságának egészségi állapotáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Alapító Okiratának módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Alapító Okiratának módosításáról ELŐTERJESZTÉS a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Alapító Okiratának módosításáról Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete /016 (I.8.), 3/016. (I. 8.) és 4/016. (I. 8.) számú

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének február havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének február havi ülésére SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 Siófok, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2013. február 25. E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. február

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi utca. Telefon: 85/50-000 Telefax: 85/50-055 Ügyiratszám: 6278//206. 9. számú előterjesztés E L Ő T E R J E S Z T É S Marcali Város Önkormányzata

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére 62-3/2017/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2017. év II. félévi üléstervére és a 2018. év I. félévi ülésterv-tervezetére A Közgyűlés és Szervei Szervezeti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. március 07-én, Folyáson a Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Önkormányzati Képviselő-testület soron kívüli nyílt ülésén. Szavazati joggal jelen van: Magyar

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy, október 11. Tarjáni István s.k. polgármester

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy, október 11. Tarjáni István s.k. polgármester Város Polgármestere 051 Biatorbágy, Baross Gábor utca /a. Telefon: 06 3 310-174/14, 144 Fax: 06 3 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS a Biatorbágyi Családsegítő és

Részletesebben

LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V

LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 640-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Lesencetomaj Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

54/2015. (VI. 19.) KT.

54/2015. (VI. 19.) KT. JEGYZŐKÖNYV 10 015-18/2015./F FÜLÖP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. június 19-én de 8,00 órakor TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL Hozott rendeletek: - Hozott határozatok: 54/2015. (VI.

Részletesebben

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 24. NAPIREND

Heves Megyei Közgyűlés év I. félévi ülésterve. KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: február 24. NAPIREND Heves Megyei Közgyűlés 2017. év I. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2017. február 24. NAPIREND 1. Elnöki jelentés Jogi és Szervezési Osztály vezetője 2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2016.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 20-án 15,00 órai kezdettel tartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 20-án 15,00 órai kezdettel tartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 20-án 15,00 órai kezdettel tartott üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya: HATÁROZAT SZÁMA TÁRGYA

Részletesebben

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28)

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28) 10 KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133, Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Városi Óvoda

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 334. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 10/2013. (IX. 13.) önkormányzati rendelet Ártánd Község Önkormányzat 2013. évi

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, július 18., kedd. 5. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, július 18., kedd. 5. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. július 18., kedd 5. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. július 18., kedd 5. szám TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2013. (II.28.) HATÁROZATA

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2013. (II.28.) HATÁROZATA KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. FEBRUÁR 28-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsőde alapító okiratának módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsőde alapító okiratának módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 37. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsőde alapító okiratának módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2016.

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 12-i ülése 4. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 12-i ülése 4. számú napirendi pontja Minősített többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. február 12-i ülése 4. számú napirendi pontja Rendelettervezet a Tolna Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület február 19-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület február 19-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4/2014. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. február 19-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat száma: 10-14. TARTALOMJEGYZÉK 10/2014.(II.19.) ÖH. Szank

Részletesebben

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből.

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 68/2013. (IV. 25.) határozata

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 22-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 22-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 73/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2011. március 22-i ülésére Tárgy: Javaslat a Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítására

Részletesebben

Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete

Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének az 5/2010.(XI.16.) KT sz. rendeletével elfogadott Szervezeti és

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. szeptember 23 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009. szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Tárgy: A Hajdúhadházi Mikrotérségi módosításának jóváhagyása Szociális Gondozási

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a Gödöllői Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítására. a Képviselő-testület szeptember 20-án tartandó ülésére

Tárgy: Javaslat a Gödöllői Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítására. a Képviselő-testület szeptember 20-án tartandó ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 208. szeptember 20-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllői Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítására Előterjesztő: Dr.

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete. Ügyrendi Bizottsága. 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete. Ügyrendi Bizottsága. 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5/2015. Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete Ügyrendi Bizottsága 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének Jegyzőkönyve 5 5 5

Részletesebben

/2016. (XII. 20.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának módosítása. Normatív Határozat

/2016. (XII. 20.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának módosítása. Normatív Határozat /206. (XII. 20.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának módosítása Normatív Határozat./ Kerekegyháza Város Önkormányzata, mint alapító és irányító szerv a Kerekegyházi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. február 24-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

37-30/2015. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József ELNÖKI JELENTÉS

37-30/2015. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 2. sz. napirendi pont 37-30/2015. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József ELNÖKI JELENTÉS a két ülés között történt főbb eseményekről, átruházott

Részletesebben

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről. Hat. Rend.

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről. Hat. Rend. MUTATÓ Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről Tárgy: Hat. Rend. száma: Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa és Kertészsziget Önkormányzat Napközi Otthonos Óvoda Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsa Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 841-2/2014. iktatószám 2. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

2018. december szám. Tartalomjegyzék. Szám Tárgy Oldal HATÁROZAT

2018. december szám. Tartalomjegyzék. Szám Tárgy Oldal HATÁROZAT Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal HATÁROZAT 73/2018. (XI. 13.) 74/2018. (XI.13.) Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről és a két

Részletesebben

2017. február 24. III. évfolyam 2. szám HEVES MEGYEI. Onkormányzat ErtesitoJe. I. Önkormányzati rendeletek II. Közgyűlési határozatok.

2017. február 24. III. évfolyam 2. szám HEVES MEGYEI. Onkormányzat ErtesitoJe. I. Önkormányzati rendeletek II. Közgyűlési határozatok. 217. február 24. III. évfolyam 2. szám HEVES MEGYEI..,,,,. Onkormányzat ErtesitoJe I. Önkormányzati rendeletek II. Közgyűlési határozatok /#i I. Önkormányzati rendeletek Heves Megye Közgyűlésének 2/217.

Részletesebben

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére 5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/289-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Tapolcai Kertvárosi Óvoda

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására

J A V A S L A T. az Ózdi Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására J A V A S L A T az Ózdi Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Előkészítő: Polgármester Jegyző Jogtanácsos Ó z d, 2016. július 21. Tisztelt Képviselő-testület! Ózd Kistérség

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/2/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 24-i ülésére Tárgy: Eplényi Napköziotthonos Óvoda

Részletesebben

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának módosítására

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának módosítására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 8-ai ülésén hozott határozataiból:

K i v o n a t a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 8-ai ülésén hozott határozataiból: 58/2015. (V. 8.) MÖK határozat A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2015. május 8-ai rendes ülése napirendjét a következők szerint fogadja el: 1. Beszámoló Hajdú-Bihar megye közbiztonságának

Részletesebben

Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: szeptember 29. NAPIREND 1. Elnöki jelentés

Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: szeptember 29. NAPIREND 1. Elnöki jelentés Heves Megyei Közgyűlés 2017. év II. félévi ülésterve KÖZGYŰLÉS IDŐPONTJA: 2017. szeptember 29. NAPIREND 1. Elnöki jelentés Jogi és Szervezési Osztály vezetője 2. Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat 2017.

Részletesebben

15/2012.(II. 14.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének évi Munkaterve

15/2012.(II. 14.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének évi Munkaterve 15/2012.(II. 14.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. évi Munkaterve 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2012. évi munkatervét a határozat melléklete szerint állapítja

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére Ikt.szám: 5603-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-i ülésére Tárgy: Kerekegyerdő Bölcsőde alapító okiratának módosítása Előterjesztő:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Stolár Mihály Ferenc Indítványozta, hogy a tanács az ülés napirendjét a kiküldött meghívóban foglaltak szerint fogadja el.

Jegyzőkönyv. Stolár Mihály Ferenc Indítványozta, hogy a tanács az ülés napirendjét a kiküldött meghívóban foglaltak szerint fogadja el. Szám: 08/8-6/2014 Jegyzőkönyv Készült: 2014. május 14-én 10.00 órai kezdettel a 8-as főút Térségi Fejlesztési Tanácsnak a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöki irodájában megtartott üléséről. Jelen van a

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 4. napján tartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 4. napján tartott üléséről Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24. / 46/390-120 FAX: 46/390-305 korjegyzoseg.bukkszentkereszt@digikabel.hu www.bukkszentkereszt.hu Jegyzőkönyv

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester,

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester, Jegyzőkönyv Készült: 2016. május 25-én de: 9,00 órai kezdettel a Nádudvari Polgármesteri Hivatal helyiségében a Nádudvari Szociális Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács tanácsüléséről Jelen vannak:

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi utca 11. Telefon: 85/501-000 Telefax: 85/501-055 Ügyiratszám: 1858/3/2016. 9. számú előterjesztés E L Ő T E R J E S Z T É S Marcali Város

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. szeptember 5-i ülésére Tárgy: A Zirci Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása Előadó: Ottó Péter polgármester

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-i ülésére III-4. Készítette: dr. Kormányos László jegyző ELŐTERJESZTÉS Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. április 24-i ülésére Tárgy: A Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Művelődési

Részletesebben