PALKONYA IVÓVÍZMINŐSÉG- LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PALKONYA IVÓVÍZMINŐSÉG- LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ"

Átírás

1 PALKONYA IVÓVÍZMINŐSÉG- JAVÍTÓ PROJEKT LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

2 A KIINDULÓ MŰSZAKI ÁLLAPOT

3 A KIINDULÓ MŰSZAKI ÁLLAPOT Hálózat Palkonya jelenleg önálló vízellátó rendszerrel rendelkezik, mely 1983-ben valósult meg jelenlegi formájában. A termelt vizet a vízmű területén elhelyezkedő B-2 kataszteri sorszámú (1. számú) fúrt kút adja, mely 1984-ben létesült. 1. sz. kút adatai: A kút talpmélysége: 81 m Nyugalmi vízszint: -32 m Üzemben kivehető vízmennyiség: 185 l/min szűrőzése: 65,5-78,1 m, valamint 78,1-81,0 m között A kútvízben az ammónium-tartalom határérték feletti a vas és a mangán pedig határérték közeli. A vízkivételi mű sérülékenység szerinti kategorizálása a 21/2002 KöViM Rend. 6. (15) bekezdése szerint (az elvégzett trícium vizsgálatok alapján): nem védett vízbázis.

4 A KIINDULÓ MŰSZAKI ÁLLAPOT A kútvizet a kútszivattyúk közvetlenül egy 210 l/min kapacitású METANULL 201 típusú vastalanító szűrőre emelik, mely igen elavult, és nem megfelelő hatékonysággal működik. A szűrés után a tiszítottvíz fertőtlenítését egy Polidom építményben elhelyezett Advance 201 típusú, palackról működő klórgáz adagoló végzi. Ammónium-mentesítési technológia nem került kialakításra. Ezután a víz egy 30 m3-es vasbeton megszakító medencébe kerül. A klór behatási idejét biztosítja a meglévő tároló térfogat.. megszakító medencéből zárt patronos beépítésű, EMU 61-9 és Grundfos SQ/SQE3 típusú A búvárszivattyúk juttatják el a vizet a hálózatba és a víztoronyba.

5 A KIINDULÓ MŰSZAKI ÁLLAPOT A magaslati tárolást, a vízfogyasztás és termelés kiegyenlítését és az állandó nyomást a településen egy 50 m3-es AK AQUAGLOBUS típusú acélszerkezetű víztorony biztosítja, ellennyomó rendszerű működtetéssel. A vízmű kútja által termelt víz magas ammónium-tartalma megfelelő technológia hiányában óhatatlanul megjelenik a hálózaton. A magas ammónium-tartalom a nitrifikációs folyamatok beindulása miatt, illetve a hálózatban jelenlévő baktérium elszaporodása miatt jelenthet veszélyt a fogyasztókra. Ezen folyamatok féken tartása csak az általában szükségesnél jóval gyakoribb fertőtlenítéssel és hálózattisztítással lehetséges. A klórgázos fertőtlenítések azonban magukban hordozzák az egészségügyi kockázatot jelentő klórvegyületek keletkezését.

6 A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI SZAKASZA Új kút létesítése: A projekt célja úgy valósult volna meg, hogy a település területén vízbázis váltás történik. A feltárást a 013/3 helyrajzi számú ingatlanon 2005-ben fúrt kút geohidrológiai minősítésére és vízvizsgálati eredményeire alapozzák, mely szerint az ott termelt víz a villánykövesdi vízbázishoz hasonlóan I.osztályú karsztvíz található. Azonban a megfúrt F-2 kút vízminősége a várttal ellentétben nem volt megfelelő. Ezért az eredeti tervvel ellentétben a tartalékkút nem a vízműtelepen létesül, hanem ennek céljára felhasználható a Palkonya 414 hrsz-ú ingatlanon megfúrt F-2 számú, 80 m talpmélységű kút.

7 A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI SZAKASZA Az új a kút bekötésre került a vízműtelepre.

8 A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI SZAKASZA A meglévő vízműtelepi 1. sz. kút és az F-2 sz. kút közvetlenül a tisztítótechnológiára nyomja a nyersvizet. A technológiai soron megtisztuló víz a felújított 30 m3-es tisztavíz medencébe jut, és onnan a kicserélt hálózati szivattyúk juttatják a települési ivóvízhálózatba, illetve az ellennyomó rendszerű víztoronyba.

9 A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI SZAKASZA

10 A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI SZAKASZA

11 A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI SZAKASZA Rekonstrukció: A vízminőség javító programmal, a vízminőség javítás megvalósításával összefüggésben állapotának van javítása. a szoros vízellátó Az hálózat ivóvízellátás biztonsága és megfelelő minősége érdekében szükség van hálózatrekonstrukcióra a 20 %-os keret erejéig. Az üzemeltetőtől származó adatok alapján megállapítható, hogy a jelenlegi hálózat nagy veszteséggel üzemel. Ez csak részben keletkező tulajdonítható a hulladékvizeknek. tisztítás A során településen kiépített KM PVC anyagú hálózat is nagy veszteséggel üzemel.

12 A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI SZAKASZA Rekonstrukció: Az esetleges szivárgások, tömítetlenségek feltárását akadályozza a szemcsés, jó vízelnyelőképességű talajszerkezet. Üzemeltetői tapasztalatok alapján a legnagyobb hálózati vízveszteség a házi bekötések megfúró csőbilincseinél van. Ezért a rekonstrukciós keretet elsősorban a megfúró bilincsek, továbbá a bekötővezetékek közterületi szakaszainak cseréjére kívánjuk felhasználni, a fennmaradó részt pedig vízműtelep és víztorony közötti gerincvezeték részleges cseréjére, illetve egy tolózárakna felújítására.

13 A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI SZAKASZA A közeljövőben megvalósuló tevékenységek: A technológiai berendezések előregyártott acélszerkezetes konténerben lesznek elhelyezve. A vízműtelepen jelenleg működő klóradagoló berendezés helyett a technológiai klórozáshoz hipóadagoló berendezés kerül telepítésre. A technológiai hulladékvizek elhelyezésére a vízműtelepen egy 5 m3-es dekantáló medencét lesz építeni. A medencéből a dekantált víz ki lesz vezetve a vízműtelep melletti csapadékvíz-elvezető árokba, ahol elszikkad. A vízműtelepen jelenleg vastalanítóként működő METANULL 201 típusú berendezés üzemen kívül kerül. A vízellátó rendszer teljes automatizálása a tisztítótechnológia telepítése után fejeződik be.

14 A PROJEKT ZÁRÁSA Várható ütemezés: Építőipari kivitelezés: június nap (legkésőbb október 24.) Próbaüzem: 1 hónap A megvalósuló projekttel a próbaüzemet követően elérésre kerül a program célja, azaz a kormányrendelet határértékeinek megfelelő vízminőség elérése és folyamatos biztosítása Palkonya településen. Egészséges ivóvíz alatt olyan ivóvizet értünk, amely minden összetevőt vizsgálva megfelel a 201/2001. Korm. rendeletben meghatározott határértékeknek. További cél az elérhető legmagasabb színvonalú ivóvízszolgáltatás, a lehető legnagyobb ellátási biztonsággal, a lehető legalacsonyabb lakossági terhek mellett.

15 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!

ÁTEMELŐK ÉS NYOMÓVEZETÉKEK KIMUTATÁSA

ÁTEMELŐK ÉS NYOMÓVEZETÉKEK KIMUTATÁSA ÁTEMELŐK ÉS NYOMÓVEZETÉKEK KIMUTATÁSA 1.sz. átemelő Helye: Kálvin tér (templom előtt) Műtárgy: MÉLYÉPTERV típusú, 2,5 m, 10 m3 hasznos térfogatú Szivattyúk típusa, kapacitása, mennyisége: Flygt CP3126/430,

Részletesebben

TERVEZETT TÉMAKÖRÖK. Tartószerkezet-rekonstrukciós Szakmérnöki Képzés. BME Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék

TERVEZETT TÉMAKÖRÖK. Tartószerkezet-rekonstrukciós Szakmérnöki Képzés. BME Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék TERVEZETT TÉMAKÖRÖK I. Alapfogalmak, a víz jellemzői II. Építmények álló vízben III. IV. Építmények mozgó vízben Vízmennyiségek építmények környezetében V. Vízelvezetés szabad felszínű medrekben VI. A

Részletesebben

Kohéziós Alap BEFEKTETÉS A JÖVŐBE

Kohéziós Alap BEFEKTETÉS A JÖVŐBE Kohéziós Alap BEFEKTETÉS A JÖVŐBE NAGYKÁLLÓ VÁROS IVÓVÍZMINOSÉG-JAVÍTÓ PROJEKT KEOP-1.3.0/09-11-2012-0008 2 I Nagykálló Város Ivóvízminoség-javító Projekt BEVEZETO A projekt által fejlesztéssel érintett

Részletesebben

Mód_AF_BAZ-TI-ÖT. Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/152

Mód_AF_BAZ-TI-ÖT. Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/152 Mód_AF_BAZ-TI-ÖT Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/152 1 Beszerzés tárgya: Hirdetmény típusa: Az Észak-Magyarországi Régió településein élő lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásának biztosítása című

Részletesebben

H-5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Levelezési cím: 5602 Pf.:60 Tel: Fax: 06/

H-5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Levelezési cím: 5602 Pf.:60 Tel: Fax: 06/ Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgató Nyílva* tar LM vzáro: ISO 9001:503W 7Í(4W J ) H-5600 Békéscsaba, Kazinczy utca 9. Levelezési cím: 5602 Pf.:60 Tel: 66 549-470 Fax: 06/66 441-628 e-mail:

Részletesebben

Elvégzendő munkák és beruházások szükségességének alátámasztó indoklása

Elvégzendő munkák és beruházások szükségességének alátámasztó indoklása Elvégzendő munkák és beruházások szükségességének alátámasztó indoklása Tervezett felújítási, pótlási munkák az ivóvíz szolgáltatás területén. Elkülönített keret: 500 e Ft/év 2. Házi bekötő vezetékek cseréje

Részletesebben

DABAS IVÓVÍZMINŐSÉG JAVÍTÁSA

DABAS IVÓVÍZMINŐSÉG JAVÍTÁSA DABAS IVÓVÍZMINŐSÉG JAVÍTÁSA PROJEKTÁTADÓ RENDEZVÉNY, SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2015. SZEPTEMBER 14. KORSZERŰ VÍZKEZELÉS, EGÉSZSÉGES IVÓVÍZ SZOLGÁLTATÁS A BERUHÁZÁS CÉLJA Ivóvízkezelés A projekt alapvető célkitűzése

Részletesebben

ESETTANULMÁNYOK. Ssz. Eset Kitöltendő űrlap(ok)

ESETTANULMÁNYOK. Ssz. Eset Kitöltendő űrlap(ok) ESETTANULMÁNYOK Javaslatok néhány egyszerűbb, általános esetre a megfelelő létesítményűrlapok kiválasztásához az integrációs feladatokat ellátó munkacsoport szakterületi alcsoport besorolásai alapján:

Részletesebben

Tanszék. Tartószerkezet-rekonstrukciós Szakmérnöki Képzés TERVEZETT TÉMAKÖRÖK TARTALOM

Tanszék. Tartószerkezet-rekonstrukciós Szakmérnöki Képzés TERVEZETT TÉMAKÖRÖK TARTALOM TERVEZETT TÉMAKÖRÖK I. Alapfogalmak, a víz jellemzői II. III. IV. Építmények álló vízben Építmények mozgó vízben Vízmennyiségek építmények környezetében V. Vízelvezetés szabad felszínű medrekben VI. VII.

Részletesebben

Készítette: Fábrik Tamás Fejlesztési Főmérnök Siófok,

Készítette: Fábrik Tamás Fejlesztési Főmérnök Siófok, A A A mohácsi mohácsi felszíni felszíni 8el vízkivétel vízkivétel A2018. 2018. 2018. Készítette: Fábrik Tamás Fejlesztési Főmérnök Siófok, 2018. 02. 20. 1. Regionális ipari vízellátás 2. Mohácsi Felszíni

Részletesebben

Tiszaörs és Tiszaigar Ivóvízminőség-javító projekt

Tiszaörs és Tiszaigar Ivóvízminőség-javító projekt Tiszaörs és Tiszaigar Ivóvízminőség-javító projekt A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM KERETÉBEN, TÖBB MINT NEGYEDMILLIÁRD FORINT ÖSSZEGŰ TÁMOGATÁSBÓL VÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ BERUHÁZÁS KEZDŐDÖTT TISZAÖRSÖN

Részletesebben

KISKŐRÖS ÉS TÉRSÉGE IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ PROJEKT KEOP-1.3.0/

KISKŐRÖS ÉS TÉRSÉGE IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ PROJEKT KEOP-1.3.0/ KISKŐRÖS ÉS TÉRSÉGE IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ PROJEKT KEOP-1.3.0/09-11-2011-0015 Alapkőletétel NÉHÁNY RÉSZLETEZŐ ADAT PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: KEOP-1.3.0/09-11-2011-0015 PÁLYÁZAT CÍME (KEOP): A Környezet és

Részletesebben

HU-Szeged: Műszaki ellenőrzési szolgáltatások 2013/S Tájékoztató az eljárás eredményéről. Szolgáltatásmegrendelés

HU-Szeged: Műszaki ellenőrzési szolgáltatások 2013/S Tájékoztató az eljárás eredményéről. Szolgáltatásmegrendelés 1/5 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:200342-2013:text:hu:html HU-Szeged: Műszaki ellenőrzési szolgáltatások 2013/S 117-200342 Tájékoztató az eljárás eredményéről

Részletesebben

ELVI VÍZJOGI ENGEDÉLYES TERVDOKUMENTÁCIÓ

ELVI VÍZJOGI ENGEDÉLYES TERVDOKUMENTÁCIÓ ELVI VÍZJOGI ENGEDÉLYES TERVDOKUMENTÁCIÓ MŰSZAKI LEÍRÁS DEREKEGYHÁZ VÍZELLÁTÓ RENDSZERÉNEK ÖNÁLLÓ FEJLESZTÉSE T-20-07-035-03_02-081 AQUAPROFIT FŐMTERV TT ÖKO KONZORCIUM MŰSZAKI, TANÁCSADÁSI ÉS BEFEKTETÉSI

Részletesebben

Polgár Város víziközműveinek gördülő fejlesztési terve

Polgár Város víziközműveinek gördülő fejlesztési terve Polgár Város víziközműveinek gördülő fejlesztési terve 2018-2032 Víziközmű rendszer kódjai: Ivóvízrendszer: 11-23117-1-001-00-10 Szennyvízrendszer: 21-23117-1-001-00-06 A víziközmű rendszer üzemeltetője:

Részletesebben

TISZTA VÍZ IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS

TISZTA VÍZ IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TISZTA VÍZ IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNYA Tisztelt Olvasó! Köszöntjük a Tiszta víz Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás nevében! Befejeződött a délalföldi régió

Részletesebben

Vízbiztonság a vízműtől a fogyasztóig. Basics Ferenc Aqualabor Kft. Basics Kft.

Vízbiztonság a vízműtől a fogyasztóig. Basics Ferenc Aqualabor Kft. Basics Kft. Vízbiztonság a vízműtől a fogyasztóig Basics Ferenc Aqualabor Kft. Basics Kft. Bevezetés Az Alaptörvényben biztosított jog, hogy Magyarország minden lakója egészséges ivóvízhez jusson. Ezen jog egyik alapfeltétele,

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-i rendes ülésére 33. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-i rendes ülésére Tárgy: Csatlakozási díj felülvizsgálata a Dombóvár és térsége

Részletesebben

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. Tel.: 56/ Meghívó

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. Tel.: 56/ Meghívó Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. Tel.: 56/556-010 Meghívó FEGYVERNEK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2017. SZEPTEMBER 21-én CSÜTÖRTÖKÖN 9,00 ÓRAKOR RENDKÍVÜLI ÜLÉST TART Melyre

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. Egyeki telephelyeinek 2013. évi működéséről

BESZÁMOLÓ a Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. Egyeki telephelyeinek 2013. évi működéséről EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERE Miluczky Attila polgármester úr részére 4069 EGYEK Fő u. 3. sz. Ikt. szám: /2013. Ügyintéző: Balla Marianna Kanyuk János Kerekes János Tárgy: Beszámoló 2013.

Részletesebben

TISZTA VÍZ IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS

TISZTA VÍZ IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS Kohéziós Alap TISZTA VÍZ IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS Tájékoztató kiadványa A társulásban résztvevő települések Tisztelt Olvasó! Köszöntjük a Tiszta víz Ivóvízminőség-javító Önkormányzati

Részletesebben

A használt termálvíz elhelyezés környezeti hatásának vizsgálata

A használt termálvíz elhelyezés környezeti hatásának vizsgálata HURO/0901/044/2.2.2 Megbízó: Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) Kutatási program a Körös medence Bihar-Bihor Eurorégió területén, a határon átnyúló termálvíztestek hidrogeológiai viszonyainak és

Részletesebben

Vízminőségi problémák megoldása felszíni vízműben ÉRV ZRt - Lázbérc Kulcsár László Divízióvezető

Vízminőségi problémák megoldása felszíni vízműben ÉRV ZRt - Lázbérc Kulcsár László Divízióvezető Vízminőségi problémák megoldása felszíni vízműben ÉRV ZRt - Lázbérc Kulcsár László Divízióvezető 3700 Kazincbarcika, Tardonai u. 1. Levélcím: 3701 Kazincbarcika, Pf. 117. Tel.: (48) 560-601 Telefax: (48)

Részletesebben

Membrántechnológiai kihívások a felszíni vizek kezelésében, Lázbércen Molnár Attila Műszaki igazgató

Membrántechnológiai kihívások a felszíni vizek kezelésében, Lázbércen Molnár Attila Műszaki igazgató Membrántechnológiai kihívások a felszíni vizek kezelésében, Lázbércen Molnár Attila Műszaki igazgató 3700 Kazincbarcika, Tardonai u. 1. Levélcím: 3701 Kazincbarcika, Pf. 117. Tel.: (48) 500-000 Telefax:

Részletesebben

Vízbiztonság növelése UV berendezések használatával sérülékeny vízbázisok esetében

Vízbiztonság növelése UV berendezések használatával sérülékeny vízbázisok esetében Vízbiztonság növelése UV berendezések használatával sérülékeny vízbázisok esetében Készítette: Szabó Tamás üzemviteli osztályvezető Zbiskó Judit ivóvízszolgáltatási csoportvezető Siófok, 2019.03.26 1 Előadás

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGON FORGALMAZOTT ÁSVÁNYVIZEK ÉS A DEBRECENI IVÓVÍZ MINŐSÉGI ÖSSZEHASONLÍTÁSA

A MAGYARORSZÁGON FORGALMAZOTT ÁSVÁNYVIZEK ÉS A DEBRECENI IVÓVÍZ MINŐSÉGI ÖSSZEHASONLÍTÁSA A Miskolci Egyetem Közleménye, A sorozat, Bányászat, 77. kötet (2009) A MAGYARORSZÁGON FORGALMAZOTT ÁSVÁNYVIZEK ÉS A DEBRECENI IVÓVÍZ MINŐSÉGI ÖSSZEHASONLÍTÁSA Újlaki Péter Oki bányageológus mérnök, oki.

Részletesebben

Energia Hálózat Üzemeltetés Tisza Site

Energia Hálózat Üzemeltetés Tisza Site Energia Hálózat Üzemeltetés Tisza Site Ivó-és Iparivíz szolgáltatás bemutatása Seprényi Gábor AGENDA I. MPK bemutatása 3 II. Ivóvíz szolgáltatás technológiai bemutatása 5 III. Iparivíz szolgáltatás technológiai

Részletesebben

Kérelem vízilétesítmény vízjogi fennmaradási engedélyhez

Kérelem vízilétesítmény vízjogi fennmaradási engedélyhez Kérelem vízilétesítmény vízjogi fennmaradási engedélyhez 1. Kérelmező neve: lakcíme: elérhetősége (tel.szám, email cím):. Illetékbélyeg helye 2. A kérelemmel érintett ingatlan címe: Ófehértó,. utca..szám

Részletesebben

VI. KÖZMÛHÁLÓZATOK FEJLESZTÉSE

VI. KÖZMÛHÁLÓZATOK FEJLESZTÉSE VI. KÖZMÛHÁLÓZATOK FEJLESZTÉSE 1. Ivóvízellátás A településen közüzemi vízmû és vízhálózat üzemel. A szükséges ivóvizet 2 db mélyfúrású kút biztosítja. A kutak vize vas és mangántartalmú, vízkezelést tesz

Részletesebben

Tájékoztató. Készült: Budapest, szeptember 30.

Tájékoztató. Készült: Budapest, szeptember 30. Tájékoztató a települési önkormányzat jegyzőjének hatáskörébe tartozó - 2016. június 4. napját megelőzően engedély nélkül létesített vízkivételt biztosító - vízilétesítmények vízjogi fennmaradási engedélyezési

Részletesebben

Ivóvízellátás biztonsága - abasári vízszennyezés tanulságai

Ivóvízellátás biztonsága - abasári vízszennyezés tanulságai Ivóvízellátás biztonsága - abasári vízszennyezés tanulságai Tahy Ágnes XXI. Konferencia a felszín alatti vizekről Siófok, 2014. április 2-3. Jogszabályi háttér vízbiztonsági terv 201/2001. (X. 25.) Korm.

Részletesebben

A tervezett Bük-Szakonyi vízellátó rendszer hálózathidraulikai modellezése

A tervezett Bük-Szakonyi vízellátó rendszer hálózathidraulikai modellezése A tervezett Bük-Szakonyi vízellátó rendszer hálózathidraulikai modellezése Bevezetés A víziközmű-rendszerek tervezése, kialakítása, fejlesztése kapcsán olyan megoldást kell előnyben részesíteni, amely

Részletesebben

Komádi és Magyarhomorog ivóvízminőség-javító beruházása FIDIC Sárga Könyv szerinti feltételekkel (KEOP-1.3.0/ )

Komádi és Magyarhomorog ivóvízminőség-javító beruházása FIDIC Sárga Könyv szerinti feltételekkel (KEOP-1.3.0/ ) Komádi és Magyarhomorog ivóvízminőség-javító beruházása FIDIC Sárga Könyv szerinti feltételekkel (KEOP-1.3.0/09-11-2013-0048) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/145 Beszerzés tárgya: Építési beruházás

Részletesebben

A SOPRON TÉRSÉGI VÍZELLÁTÓ RENDSZER FŐNYOMÓ VEZETÉKEINEK REKONSTRUKCIÓJÁT MEGALAPOZÓ HIDRAULIKAI VIZSGÁLAT

A SOPRON TÉRSÉGI VÍZELLÁTÓ RENDSZER FŐNYOMÓ VEZETÉKEINEK REKONSTRUKCIÓJÁT MEGALAPOZÓ HIDRAULIKAI VIZSGÁLAT A SOPRON TÉRSÉGI VÍZELLÁTÓ RENDSZER FŐNYOMÓ VEZETÉKEINEK REKONSTRUKCIÓJÁT MEGALAPOZÓ HIDRAULIKAI VIZSGÁLAT Csernyi Róbert Kárász Tibor XXI. Ifjúsági Napok Mosonmagyaróvár 2014. szeptember 18-19. Előadó:

Részletesebben

Készítette: Bíró Gábor környezettan alapszakos hallgató Témavezető: Hideg Miklós okl. vegyész Belső konzulens: Dr. Barkács Katalin adjunktus

Készítette: Bíró Gábor környezettan alapszakos hallgató Témavezető: Hideg Miklós okl. vegyész Belső konzulens: Dr. Barkács Katalin adjunktus Készítette: Bíró Gábor környezettan alapszakos hallgató Témavezető: Hideg Miklós okl. vegyész Belső konzulens: Dr. Barkács Katalin adjunktus Budapest 2013. Célkitűzés Ózd és térsége vízellátásának fejlesztése

Részletesebben

I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap Energiahatékony megoldások ESCO

I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap Energiahatékony megoldások ESCO I. Nagy Épületek és Társasházak Szakmai Nap 2017.03.29. Energiahatékony megoldások ESCO AZ ESCO-RÓL ÁLTALÁBAN ESCO 1: Energy Service Company ESCO 2: Energy Saving Company Az ESCO-k fűtési, világítási rendszerek,

Részletesebben

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Szentgotthárd

Részletesebben

ELVI VÍZJOGI ENGEDÉLYES TERVDOKUMENTÁCIÓ

ELVI VÍZJOGI ENGEDÉLYES TERVDOKUMENTÁCIÓ ELVI VÍZJOGI ENGEDÉLYES TERVDOKUMENTÁCIÓ MŰSZAKI LEÍRÁS DEREKEGYHÁZ - TOMPAHÁT VÍZELLÁTÓ RENDSZERÉNEK ÖNÁLLÓ FEJLESZTÉSE T-20-07-035-03_02-082 AQUAPROFIT FŐMTERV TT ÖKO KONZORCIUM MŰSZAKI, TANÁCSADÁSI

Részletesebben

Az OERG Hidro Kft. bemutatása

Az OERG Hidro Kft. bemutatása Az OERG Hidro Kft. bemutatása Történeti áttekintés A Gömör vármegyei vasművelő üzemek 1848. május 15-én megalakították a Gömöri Vasművelő Egyesületet. Az Egyesület a Várkonyi barnaszénre, a Sajó vizére

Részletesebben

Gördülő Fejlesztési Terv

Gördülő Fejlesztési Terv Gördülő Fejlesztési Terv 2017-2031 Kunszentmárton Közműves ivóvízellátás Víziközmű rendszer kódja: 11-32504-1-001-00-02 Kecskemét, 2016. augusztus 2 / 7 1 Alapadatok Víziközmű rendszer azonosítója: 1301

Részletesebben

8296 MONOSTORAPÁTI, PETŐFI U TELEFON,FAX: 87/ , ,

8296 MONOSTORAPÁTI, PETŐFI U TELEFON,FAX: 87/ , , 1 Monostorapáti Közös Önkormányzati Hivatal 8296 MONOSTORAPÁTI, PETŐFI U. 123. TELEFON,FAX: 87/435-055, 535-005, E-mail: mapatik@hu.inter.net Tájékoztatás az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről

Részletesebben

Mosonmagyaróvár-Jánossomorja vízellátó rendszer felújításai, pótlásai

Mosonmagyaróvár-Jánossomorja vízellátó rendszer felújításai, pótlásai Mosonmagyaróvár-Jánossomorja vízellátó rendszer felújításai, pótlásai Mosonmagyaróvár-Jánossomorja vízellátó rendszer 2018. évi felújításai, pótlásai feladatainak végrehajtási összegzése: Mosonmagyaróvár-Jánossomorja

Részletesebben

Membránok alkalmazása a Wanhua Borsodchem ipari víz előállítási tecnológiáiban. Budapest

Membránok alkalmazása a Wanhua Borsodchem ipari víz előállítási tecnológiáiban. Budapest Membránok alkalmazása a Wanhua Borsodchem ipari víz előállítási tecnológiáiban Budapest 2019.02.26. Tartalomjegyzék Wanhua BorsodChem történetének mérföldkövei BorsodChem általános vízforgalma Sajó vízminőségének

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T İ L 12.

Hajdúnánás Városi Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T İ L 12. Hajdúnánás Városi Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T İ L 12. Száma: 2112113/2015. Elıkészítı: Kissné Barta Piroska Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda irodavezetıje A beszámoló törvényességi ellenırzıje:

Részletesebben

Fürdők vízgépészeti tervezése és üzemeltetése. Dr. Ákoshegyi György vízügyi szakértő

Fürdők vízgépészeti tervezése és üzemeltetése. Dr. Ákoshegyi György vízügyi szakértő Fürdők vízgépészeti tervezése és üzemeltetése. Dr. Ákoshegyi György vízügyi szakértő Hazánkban a rendszerváltást követően a közfürdőkkel kapcsolatban nagyon borús jóslások voltak, elsősorban az önálló

Részletesebben

FEJLESZTÉSEK A 2010-2014-ES CIKLUSBAN

FEJLESZTÉSEK A 2010-2014-ES CIKLUSBAN FEJLESZTÉSEK A 2010-2014-ES CIKLUSBAN 2 ORVOSI RENDELŐ FELÚJÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE 3 ORVOSI RENDELŐ FELÚJÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE Fogorvosi rendelő, tanácsadó kialakítása Mozgáskorlátozott WC kialakítása Szociális

Részletesebben

Membrán szűrés Balaton vízből. Készítette: Drescher Attila Budapest,

Membrán szűrés Balaton vízből. Készítette: Drescher Attila Budapest, Membrán szűrés Balaton vízből Készítette: Drescher Attila Budapest, 2019. 02. 26. 2. Balatonőszöd ZENON szűrő A Balaton régen 3. Balatonőszöd ZENON szűrő És napjainkban 4. Balatonőszöd ZENON szűrő A nyersvíz

Részletesebben

ALSÓNÁNA KÖZÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE KÖZMŰVESÍTÉSI JAVASLAT

ALSÓNÁNA KÖZÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE KÖZMŰVESÍTÉSI JAVASLAT 1. VÍZELLÁTÁS Alsónána község közüzemű vízellátását önálló törpevízmű bíztosítja, üzemeltetője a Dél- Tolna Közmű Kft. A rendszer vízbázisát 2 db mélyfuratú kút képezi. A mélyfuratú kutak adatai: I. sz.

Részletesebben

Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás

Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás Ikt.sz.: IP-544/2014 Ügyintéző: Kicsiny László Tárgy: 2014. évi tevékenységről szóló tájékoztató Tisztelt Képviselő-testület! 2009. december 11. napján alakult meg a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító

Részletesebben

Útmutató a 220/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet szerinti szennyezés csökkentési ütemterv készítésére vonatkozó kötelezés végrehajtásához

Útmutató a 220/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet szerinti szennyezés csökkentési ütemterv készítésére vonatkozó kötelezés végrehajtásához Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Útmutató a 220/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet szerinti szennyezés csökkentési ütemterv készítésére vonatkozó kötelezés végrehajtásához

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/65 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/65 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés Szerződésmódosítás - Törökszentmiklós és térsége Ivóvízminőség-javító Projekt című KEOP-1.3.0/2F/09-2010-0030 azonosítószámú projekt kivitelezési és tervezési munkái Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/65

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/110

Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/110 Korrigendum - Vállalkozási szerződés a Hajdú-Bihari Ivóvízminőség-javító Projekt - KEOP-1.3.0/09-11-2011-0010 projekt tervezési és kivitelezési munkáinak elvégzésére vonatkozóan FIDIC Sárga Könyv feltételei

Részletesebben

6. A KIVÁLASZTOTT VÁLTOZAT RÉSZLETES ISMERTETÉSE

6. A KIVÁLASZTOTT VÁLTOZAT RÉSZLETES ISMERTETÉSE 6. A KIVÁLASZTOTT VÁLTOZAT RÉSZLETES ISMERTETÉSE 6.1. RÉSZLETES MŰSZAKI ISMERTETÉS A kiválasztott változatban a műszaki megoldás minden esetben a települések saját vízbázisára alapozott un. önálló megoldás,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről

TÁJÉKOZTATÁS az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről TÁJÉKOZTATÁS az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről Az Országgyűlés 2017. évben is módosította a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvényt (a továbbiakban: Vgtv.), amely 2018.

Részletesebben

SZEPTEMBER HAVI JELENTÉS

SZEPTEMBER HAVI JELENTÉS HÉB HUNGÁRIA ÉPÍTŐ ÉS BEFEKTETÉSI KFT. 1095 BUDAPEST, IPAR U. 7. B ÉP. VII. EM. 2. JÁNOSHALMA-MÉLYKÚT IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ PROJEKT KEOP-1.3.0/09-11-2011-008 SZEPTEMBER HAVI JELENTÉS Kedvezményezett: Jánoshalma

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/58 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/58 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés Vállalkozási szerződés a KEOP-.3.0/09--20-002 azonosító számú projekt keretében Ásotthalom, Öttömös, Pusztamérges és Ruzsa települések ivóvízminőség-javító beruházásához kapcsolódó kivitelezői feladatok

Részletesebben

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Ivóvízminőség javítása Monoron és monorierdőn Kohéziós Alap BEFEKTETÉS A JÖVŐBE KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT. KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Monor Város

Részletesebben

Törésponti klórozást alkalmazó ammónium eltávolítási technológiák optimalizálása, üzemeltetési tapasztalatok, vízbiztonsági szempontok

Törésponti klórozást alkalmazó ammónium eltávolítási technológiák optimalizálása, üzemeltetési tapasztalatok, vízbiztonsági szempontok Törésponti klórozást alkalmazó ammónium eltávolítási technológiák optimalizálása, üzemeltetési tapasztalatok, vízbiztonsági szempontok 2016. Május 10. Vízbiztonsági kockázat: öthm Megelőzés: ClO 2 adagolás

Részletesebben

TISZAUG POLGÁRMESTERI HIVATAL KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE március TÁRGY : TÁJÉKOZTATÓ A TELEPÜLÉS VÍZMINŐSÉGI HELYZETÉRŐL

TISZAUG POLGÁRMESTERI HIVATAL KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE március TÁRGY : TÁJÉKOZTATÓ A TELEPÜLÉS VÍZMINŐSÉGI HELYZETÉRŐL TISZAUG POLGÁRMESTERI HIVATAL KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE 2011. március TÁRGY : TÁJÉKOZTATÓ A TELEPÜLÉS VÍZMINŐSÉGI HELYZETÉRŐL Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő Testület! A település ivóvízellátó

Részletesebben

A KEOP-1.3.0/ azonosító számú projekt keretében. Bordány, Forráskút, Üllés és Zákányszék

A KEOP-1.3.0/ azonosító számú projekt keretében. Bordány, Forráskút, Üllés és Zákányszék A KEOP-1.3.0/09-11-2011-0021 azonosító számú projekt keretében Bordány, Forráskút, Üllés és Zákányszék települések ivóvízminőség-javító beruházásához kapcsolódó kivitelezői feladatok elvégzésére Közbeszerzési

Részletesebben

XXXIII. Országos Vándorgyűlés Szombathely

XXXIII. Országos Vándorgyűlés Szombathely XXXIII. Országos Vándorgyűlés Szombathely 2015. július 1-3. Ivóvízminőség-javító Program Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 60-as évektől kezdődött meg a közműves vízellátás

Részletesebben

Szilas Menti Ivóvízminőség- Javító Önkormányzati Társulás Elnöke 2143 Kistarcsa, Szabadság u. 48.

Szilas Menti Ivóvízminőség- Javító Önkormányzati Társulás Elnöke 2143 Kistarcsa, Szabadság u. 48. Szilas Menti Ivóvízminőség- Javító Önkormányzati Társulás Elnöke 2143 Kistarcsa, Szabadság u. 48. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. december 16-i ülésére Nyílt ülésen tárgyalandó Tárgy: 2015. évi

Részletesebben

2014. március 27-i rendes ülésére

2014. március 27-i rendes ülésére 2. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27-i rendes ülésére Tárgy: DRV Zrt.-vel kapcsolatos ügyek, gördülő fejlesztési terv.

Részletesebben

Biológiai ivóvíz-tisztítási kísérlet a Balatonszéplaki Felszíni Vízműben. XXI. MHT Ifjúsági Napok Mosonmagyaróvár, szeptember

Biológiai ivóvíz-tisztítási kísérlet a Balatonszéplaki Felszíni Vízműben. XXI. MHT Ifjúsági Napok Mosonmagyaróvár, szeptember Biológiai ivóvíz-tisztítási kísérlet a Balatonszéplaki Felszíni Vízműben XXI. MHT Ifjúsági Napok Mosonmagyaróvár, 2014. szeptember 18-19. Pintér Anett Rita Fejlesztési Főmérnökség A kísérletek célja Alap

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Az Országgyűlés évben is módosította a vízgazdálkodásról szóló évi LVII. törvényt (a továbbiakban: Vgtv.), amely 2018.

TÁJÉKOZTATÓ Az Országgyűlés évben is módosította a vízgazdálkodásról szóló évi LVII. törvényt (a továbbiakban: Vgtv.), amely 2018. TÁJÉKOZTATÓ Az Országgyűlés 2017. évben is módosította a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvényt (a továbbiakban: Vgtv.), amely 2018. január 1. lépett hatályba. A módosítás értelmében mentesül

Részletesebben

Szolgáltatunk és védünk,

Szolgáltatunk és védünk, Szolgáltatunk és védünk, vagy hogyan is történt a miskolci karsztforrások védőidomának kijelölése Horányiné Csiszár Gabriella MIVÍZ Kft. vízbázisvédelmi koordinátor Almássy Endre XXIV. Konferencia a felszín

Részletesebben

Parti szűrés? biztos?

Parti szűrés? biztos? Parti szűrés? biztos? Az egyiptomiak ivóvíz után ástak a folyó partján, mert nem tudták meginni a folyó vizét. 2Móz.7, 24 Parti szűrésű víz? vízadó? vízkészlet? Parti szűrésű víz? vízadó? vízkészlet? vízbázis!!!

Részletesebben

Ivóvízminőség-javító Program az üzemeltető szemszögéből

Ivóvízminőség-javító Program az üzemeltető szemszögéből Ivóvízminőség-javító Program az üzemeltető szemszögéből Programok a VASIVÍZ ZRt. üzemeltetési területén E L Ő A D Á S Magyar Hidrológiai Társaság XXXIII. Országos Vándorgyűlés 2015. július 01.-03. Szombathely,

Részletesebben

Tagyon Község Rendezési Terv módosítása: Szennyvíz elvezetés.

Tagyon Község Rendezési Terv módosítása: Szennyvíz elvezetés. Tagyon Község Rendezési Terv módosítása: Szennyvíz elvezetés. A településen szennyvíz csatorna jelenleg nincs. A meglevı lakóterületre 2003 évben készült vízjogi engedélyezési terv. A tervre 2012. 04.

Részletesebben

IVÓVÍZBIZTONSÁGI TERVEK KÉSZÍTÉSE

IVÓVÍZBIZTONSÁGI TERVEK KÉSZÍTÉSE Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat IVÓVÍZBIZTONSÁGI TERVEK KÉSZÍTÉSE ELŐADÓ: BRODMANN TIBOR Országos Közegészségügyi Központ Országos Környezetegészségügyi Igazgatóság 2016. Június 27. 1

Részletesebben

A Hagymatikum Gyógyfürdő általános üzemeltetése

A Hagymatikum Gyógyfürdő általános üzemeltetése A Hagymatikum Gyógyfürdő általános üzemeltetése MHT XXXII. Országos Vándorgyűlés Szeged, 2014. július 2-4. Kardos Tamás Műszaki vezető A fürdő tulajdoni és üzemeltetési viszonyai A fürdő tulajdonosa:

Részletesebben

Szilvásvárad Szalajka vízmű, PALL membrán tisztítás kérdései üzemeltetési szempontból Pintér János

Szilvásvárad Szalajka vízmű, PALL membrán tisztítás kérdései üzemeltetési szempontból Pintér János Szilvásvárad Szalajka vízmű, PALL membrán tisztítás kérdései üzemeltetési szempontból Pintér János Tapasztalatok és kihívások a membránnal történő víztisztításban Szakmai Nap 2019. február 26. Bemutatkozás

Részletesebben

XXIV. Almássy Endre konferencia a felszín alatti vizekről Siófok, Büki Attila Imre /Dunántúli Regionális Vízmű Zrt./

XXIV. Almássy Endre konferencia a felszín alatti vizekről Siófok, Büki Attila Imre /Dunántúli Regionális Vízmű Zrt./ Keszthely és térsége regionális vízellátó rendszer vízbázisai, biztonságba helyezési terv-felülvizsgálatok, vízbázis-felhagyások üzemeltetési tapasztalatok alapján Büki Attila Imre /Dunántúli Regionális

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

Készítette: Gönczi Gábor. Fővárosi Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság www.vizmuvek.hu vizvonal@vizmuvek.hu

Készítette: Gönczi Gábor. Fővárosi Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság www.vizmuvek.hu vizvonal@vizmuvek.hu Műtárgyvizsgálatok Fővárosi Vízművek Zrt-nél. (Víztároló medencék üzemtani felülvizsgálata, Homokszűrők visszamosatási ciklusának vizsgálata, Ülepítő optimalizálás) Készítette: Gönczi Gábor 1 Fővárosi

Részletesebben

FÜLÖP KÖZSÉG KÖZMŰVES ÍVÓVÍZELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ VÍZIKÖZMŰ RENDSZER GÖRDÜLŐ FEJLESZTÉSI TERVE

FÜLÖP KÖZSÉG KÖZMŰVES ÍVÓVÍZELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ VÍZIKÖZMŰ RENDSZER GÖRDÜLŐ FEJLESZTÉSI TERVE KÖZSÉG KÖZMŰVES ÍVÓVÍZELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ VÍZIKÖZMŰ RENDSZER GÖRDÜLŐ FEJLESZTÉSI TERVE Ellátásért felelős : Fülöp Község Önkormányzata 4266 Fülöp Arany János u. 19. Víziközmű-szolgáltató : Tiszamenti Regionális

Részletesebben

Ivóvízminőség-javító beruházás Fábiánsebestyénen

Ivóvízminőség-javító beruházás Fábiánsebestyénen Ivóvízminőség-javítás konstrukciók KEOP-1.3.0/09-11 KEOP-1.3.0/B/09-11 Ivóvízminőség-javító beruházás Fábiánsebestyénen MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY ELKÉSZÍTÉSÉHEZ Fábiánsebestyén, 2012. október 25. 1

Részletesebben

Sajógalgóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013. (II.20.) önkormányzati rendelete a közkifolyók használatának rendjéről

Sajógalgóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013. (II.20.) önkormányzati rendelete a közkifolyók használatának rendjéről Sajógalgóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013. (II.20.) önkormányzati rendelete a közkifolyók használatának rendjéről Sajógalgóc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Frissítve: július :37 Netjogtár Hatály: 2010.V.6. - Magyar joganyagok - 12/1997. (VIII. 29.) KHVM rendelet - a termelt és szolgáltatott v

Frissítve: július :37 Netjogtár Hatály: 2010.V.6. - Magyar joganyagok - 12/1997. (VIII. 29.) KHVM rendelet - a termelt és szolgáltatott v Magyar joganyagok - 12/1997. (VIII. 29.) KHVM rendelet - a termelt és szolgáltatott v 1. oldal 12/1997. (VIII. 29.) KHVM rendelet a termelt és szolgáltatott vizek gázmentesítéséről A vízgazdálkodásról

Részletesebben

Megfigyelő és mentesítő kutak műszeres vizsgálata és eltömedékelése

Megfigyelő és mentesítő kutak műszeres vizsgálata és eltömedékelése A KÁRMENTESÍTÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Budapest, Margitsziget 2009. április 22. Megfigyelő és mentesítő kutak műszeres vizsgálata és eltömedékelése Szongoth Gábor (Geo-Log Kft.) geofizikus eltömedékelése, Szongoth

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések a kutak fennmaradási/üzemeltetési engedélye tárgyában

Gyakran ismételt kérdések a kutak fennmaradási/üzemeltetési engedélye tárgyában Gyakran ismételt kérdések a kutak fennmaradási/üzemeltetési engedélye tárgyában 1. Milyen kút engedélyezése tartozik a jegyző hatáskörbe? Az adott kútból az éves vízkivétel nem haladhatja meg az 500 m

Részletesebben

NAGYKOVÁCSI VIZIKÖZMŰVEK ÉVI MÓDOSÍTOTT BERUHÁZÁSI TERV teljesítése

NAGYKOVÁCSI VIZIKÖZMŰVEK ÉVI MÓDOSÍTOTT BERUHÁZÁSI TERV teljesítése NAGYKOVÁCSI VIZIKÖZMŰVEK 2012. ÉVI MÓDOSÍTOTT BERUHÁZÁSI TERV teljesítése 2012 évben indított munkák I. Előre nem tervezett értéknövelő munkák A keret terhére az alábbi munkák valósultak meg 2012-ben:

Részletesebben

A helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési/fennmaradási engedélyezése iránti kérelem

A helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési/fennmaradási engedélyezése iránti kérelem A helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési/fennmaradási engedélyezése iránti kérelem (a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet,

Részletesebben

Víztározók a Garam, a Sajó és az Ipoly vízgyűjtőjén

Víztározók a Garam, a Sajó és az Ipoly vízgyűjtőjén Víztározók a Garam, a Sajó és az Ipoly vízgyűjtőjén Hidrológiai viszonyok Vízfolyás: Slatina folyó Hossza: 55 km Vízgyűjtő terület 71,6 km2 Évi átlagos csapadékmennyiség: 957 mm Vízhozamok a gáttest (41,1

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/30 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/30 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés Ivóvízminőség javító beruházás Nyírábrány településen tárgyú KEOP-1.3.0/09-11-2013-0014 beruházáshoz kapcsolódó FIDIC SÁRGA KÖNYV szerinti tervezői és generálkivitelezői feladatok elvégzésére Közbeszerzési

Részletesebben

Feketéné Dr. Zeke Ildikó megyei tisztifőorvos. Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium ülése Salgótarján december 13.

Feketéné Dr. Zeke Ildikó megyei tisztifőorvos. Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium ülése Salgótarján december 13. Feketéné Dr. Zeke Ildikó megyei tisztifőorvos Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium ülése Salgótarján 2016. december 13. Vízzel kapcsolatos egészségügyi hatósági feladatok Jogszabály: Az egészségügyi

Részletesebben

Sió Kapos Ivóvízminőség-javító projekt (KEOP-1.3.0/09-11-2011-0035)

Sió Kapos Ivóvízminőség-javító projekt (KEOP-1.3.0/09-11-2011-0035) Sió Kapos Ivóvízminőség-javító projekt (KEOP-1.3.0/09-11-2011-0035) KEOP-1.3.0/09-11-2011-0035 Sajtó-nyilvános, ünnepélyes projektnyitó rendezvény Helyszín: Simontornya Város Polgármesteri Hivatal díszterme

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/85 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/85 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés Dombóvár és térsége ivóvízminőség javító programja című projekt (KEOP-1.3.0/09-11-2013-0035) keretében ivóvízhálózat építése és rekonstrukciója a FIDIC piros könyv hivatalos magyar nyelvű fordítása szerinti

Részletesebben

Biológiai szennyvíztisztítók

Biológiai szennyvíztisztítók SC típusú Biológiai szennyvíztisztítók tervezése, szállítása, szerelése és üzemeltetése saválló acélból 2-től 20.000 főig Házi szennyvíztisztítók 2-200 fő részére Felhasználható napi 200 litertől 15 m

Részletesebben

Ivóvízminőség javítása a tabi kistérség 8 településén

Ivóvízminőség javítása a tabi kistérség 8 településén Ivóvízminőség javítása a tabi kistérség 8 településén KEOP-7.1.3.0/09-2010-0010 Koppány Völgye konzorcium Andocs, Zics, Nágocs, Kára, Miklósi, Szorosad, Törökkoppány, Somogyacsa településeken 201/2001.

Részletesebben

A közeljövő feladatai az ivóvíztisztítás területén

A közeljövő feladatai az ivóvíztisztítás területén A közeljövő feladatai az ivóvíztisztítás területén Licskó István (BME VKKT) Laky Dóra Sonia AL Heboos (BME VKKT) Czégény Ildikó (TRV ZRt.) Mivel foglalkoznak külföldön? On-line monitoring (adat kezelés,

Részletesebben

A L Á Í R Ó L A P. Generáltervezés. Meridián Mérnöki Iroda Kft 7100 Szekszárd, Ybl. M. u. 3. ügyvezető okl. építészmérnök településtervező TT

A L Á Í R Ó L A P. Generáltervezés. Meridián Mérnöki Iroda Kft 7100 Szekszárd, Ybl. M. u. 3. ügyvezető okl. építészmérnök településtervező TT MUNKASZÁM:4267/ 2018. ÉRTÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSITERVÉNEK 3.SZÁMÚMÓDOSÍ TÁSA VÉLEMÉNYEZÉSIANYAG 2018.f ebr uár A L Á Í R Ó L A P Szakág Generáltervezés Településtervezés Név Szente Károly Deák Varga

Részletesebben

A veresegyházi szennyvíztisztító telep fejlesztése membrántechnológia alkalmazásával. Prókai Péter

A veresegyházi szennyvíztisztító telep fejlesztése membrántechnológia alkalmazásával. Prókai Péter A veresegyházi szennyvíztisztító telep fejlesztése membrántechnológia alkalmazásával Prókai Péter Előzmények - rekonstrukció szükségessége - technológia kiválasztása, feltételek Konvencionális eleveniszapos

Részletesebben

Ivóvíz minőség, az ivóvíz forrása és a vízbázisok veszélyeztetése

Ivóvíz minőség, az ivóvíz forrása és a vízbázisok veszélyeztetése H-1134 Budapest, Váci út 23-27. Postacím: 1325 Bp., Pf.: 355. Telefon: (36-1) 465 2429 Fax: (36-1) 349 1990 www.vizmuvek.hu vizvonal@vizmuvek.hu Ivóvíz minőség, az ivóvíz forrása és a vízbázisok veszélyeztetése

Részletesebben

Antoine de Saint-Exupéry Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének.

Antoine de Saint-Exupéry Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Antoine de Saint-Exupéry Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy A víziközmű szolgáltatás

Részletesebben

Köszöntjük a közmeghallgatás résztvevıit!

Köszöntjük a közmeghallgatás résztvevıit! Köszöntjük a közmeghallgatás résztvevıit! 2013. november 28. Dr. Répás József polgármester Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzat 2013. évi módosított költségvetése (adatok ezer forintban) Kiskunlacháza

Részletesebben

Előterjesztő: Ózdi Vízmű Kft ügyvezetője. Ó z d, 2012. január 26.

Előterjesztő: Ózdi Vízmű Kft ügyvezetője. Ó z d, 2012. január 26. J a v a s l a t az Ózdi Vízmű Kft. 2012. évi víziközmű fejlesztésének keretén belül az ivóvíztisztító telep megvalósításával kapcsolatos tulajdonosi döntések meghozatalára Előterjesztő: Ózdi Vízmű Kft

Részletesebben

2. Junior szimpózium 2011. december 9. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2. Junior szimpózium 2011. december 9. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2. Junior szimpózium 2011. december 9. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Informatikai rendszerek a víziközmű szolgáltatásban 2011.12.09. Térinformatika és műszaki irányítási rendszer támogatása

Részletesebben

Közművagyon-értékelési Szakvélemény

Közművagyon-értékelési Szakvélemény Közművagyon-értékelési Szakvélemény Lajosmizse város víziközmű szolgáltatását ellátó víziközmű törzsvagyon vagyonértékelése 2015. augusztus 14. Készítette: VIKÖV Víziközmű Kft. 5200 Törökszentmiklós, Kossuth

Részletesebben