Sikerre hangoltuk. Forma Display Kft.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sikerre hangoltuk. Forma Display Kft."

Átírás

1 ikerre Hangoló Williamson & Klark Corporate Finance Kft. hírlevele 3. Évfolyam 19. szám szeptember 28. Tartalom Sikerre hangoltuk 1 Szülőföld Alap pályázatai SÜgyfelünk, 2 a Forma Display Kft. egy olyan vállalkozások részére 3 önkormányzatok részére 4 Sikerre hangoltuk Forma Display Kft. cég, amely elsősorban üzleti egységen belüli kihelyezések tervezésével, gyártásával és pozícionálásával foglalkozik. A Társaság 2004-ben 100% magyar tulajdonosi háttérrel alakult meg. Megalakulása óta a Társaság jelentős piaci részesedést szerzett a kihelyező standok piacán. Ezen mérésekhez szükséges eszköz megtervezéséhez, legyártásához és teszteléséhez a társaság a Williamson and Klark Corporate Finance Kft. segítségével támogatási kérelmet nyújtott be, amelyet az NKTH támogatásra érdemesnek talált és több mint 50 millió forint támogatást nyert. Williamson&Klark 5 Bemutatkozik: Narconon Magyarország Alapítvány 5 A Társaság szakmai elkötelezettsége arra motiválta a tulajdonosi kört, hogy alaptevékenységük mellett eddig még ismeretlen kutatási területeket térképezzenek fel. Nevezetesen, hogy a vásárlási szokásokról nem csak a termékek fogyasztói, hanem azok vásárlóit is kérdezzék meg, akik a tényleges vásárlói döntéseket meghozzák. Bízunk benne, hogy a Forma Display Kft. kutatásai eredményeképpen számos marketing cég, üzleti vállalkozás válik képessé termékeinek megfelelő pozícionálására és lesz ezáltal lényegesen sikeresebb és virágzóbb. Tekintettel arra, hogy a vásárlók vásárlási döntést megelőző mérlegelései nehezen feltérképezhetők voltak, a Forma Display Kft. egy olyan egyedülállóan innovatív megoldást talált ki ezen folyamatok pontos feltérképezésére és mérésére, amely lehetőséget ad a termékek gyártóinak forgalmazóinak finom hangolni marketingstratégiájukat. Meggyőződésünk, hogy a Forma Display Kft. kutatás-fejlesztési projektje egy valós és reális multiplikátor projekt azaz eredményei számos más vállalkozás fellendülését hozhatják. Sikerükhöz Gratulálunk!

2 3.Évfolyam 19.szám szeptember oldal Akció! Pályázati. utógondozási munka megrendelése esetén, a megrendelt projekt előrehaladási jelentés mellé az időközi pénzügyi kifizetési kérelmeket, pénzügyi jelentéseket díjmentesen elvégezzük vállalkozása részére. Szülőföld Alap október 10-ig összesen 1,315 milliárd forint összegben lehet oktatási, kulturális, egyházi és informatikai célokra, valamint média és önkormányzati együttműködésekre támogatást kérni. A támogatások közül kiemelt szerepet kap a határon túli magyar felsőoktatás és a szórvány magyarság oktatási programjai.néhány ponton változtak a pályázati feltételek, annak érdekében, hogy a magyarországi és uniós gyakorlathoz jobban közelítsenek. A második félévben odaítélhető támogatások túlnyomó részét, mintegy 751 millió forintot az oktatási és szakképzési kollégium osztja szét a hét szomszédos ország és Magyarország lehetséges pályázói között összesen 33 pályázati kiírás formájában. Kiemelt szerepet kap a határon túli felsőoktatás fejlesztése, a szórványban élő magyarság oktatási programjainak, illetve a szakképzés és felnőttképzés támogatása, továbbá a hozzájárulás az ösztöndíjakkal, diáksegélyezéssel foglalkozó szervezetek tevékenységéhez. A kulturális, egyházi és média kollégium 388 millió forint összegben hirdetett meg 32 pályázati felhívást, amelyekben hangsúlyosan jelenik meg a kulturális szervezetek tevékenységének megalapozása, az épített örökség védelme, a határon túl működő magyar nyelvű színházak, a könyv- és lapkiadás, illetve a magyar nyelvű média, valamint az egyházi programok támogatása. Megjelentek a Szülőföld Alap évi második féléves pályázati kiírásai A pályázati felhívások feltételeinek meghatározása során a szakmai kollégiumok kiemelt figyelmet fordítottak az első félévében megvalósult programok támogatására, ezért minden olyan pályázat támogatásban részesülhet, amelynek megvalósítása március 15. után történt. Az első félévben elutasított kérelmek ugyanakkor nem vesznek részt automatikusan az őszi pályázati fordulóban, a Szülőföld Alap második féléves felhívásain való részvételhez új pályázat benyújtása szükséges. Az államtitkárság felhívta a figyelmet arra, hogy a pályázatok minél gyorsabb elbírálása és a támogatások mielőbbi kiutalása érdekében a pályázatok postai feladásának vagy elektronikus benyújtásának határideje október 10-e. A meghirdetett pályázatok és a pályázati adatlapok a honlapon érhetők el. Az önkormányzati együttműködési és informatika kollégium a rendelkezésére álló 176 millió forint terhére 24 pályázatot hirdetett meg többek között az önkormányzatok együttműködésében megvalósuló rendezvények támogatására, a civil kapcsolatok bővítésére, az internetes ellátottság fejlesztésére, informatikai képzések megvalósítására, valamint az európai uniós és önkormányzati források igénybe vételének elősegítésére. Szülőföld Alap Iroda Postacím: 1054 Budapest, Báthori utca 12. Levelezési cím: 1357 Budapest, Pf. 1. Telefon: Fax: web-cím:

3 3.Évfolyam 19.szám szeptember oldal vállalkozások részére I. Borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújt támogatás az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap. Támogatást az a természetes személy vagy gazdálkodó szervezet igényelhet, aki/amely - őstermelő vagy - egyéni vállalkozó, - egyéni cég, jogi személyiség nélküli, valamint jogi személyiséggel rendelkező - gazdasági társaság, - szövetkezet, amely a KKV törvény alapján KKVnak (mikro-, kis- és közép-), vagy nagyvállalatnak minősül. Az egy kérelmező által igényelhető támogatási összeg minimum 1 millió Ft, maximum 400 millió Ft lehet. A támogatási intenzitás KKV esetében 30%. nagyvállalat esetében 20%. A támogatási kérelmeket október 16-tól lehet benyújtani. II. Hamarosan lejár a benyújtási határideje az egyik legmagasabb összegű támogatást kínáló Új komplex vállalati technológia fejlesztés című pályázati kiírásnak. A pályázati kiírás keretében a modern eszközök és berendezések mellett informatikai fejlesztés, gyártási licenc és know-how vásárlása során felmerült kiadá-, sok, piacra jutási, infrastrukturális és ingatlanfejlesztési, tanácsadási, valamint minőség- és egyéb irányítási rendszerek bevezetési költségei számolhatóak el. A támogatás mértéke a vállalkozás méretétől függ: a mikro-, kis- és középvállalkozások az összes elszámolható költség 40%-át, a nagyvállalkozások legfeljebb 30%-át nyerhetik el. A támogatási konstrukció keretében legalább 150 millió, de legfeljebb 400 millió Ft igényelhető, és a megítélt támogatás 25%-a vehető igénybe előlegként. Benyújtási határidő október 29.

4 3.Évfolyam 19.szám szeptember oldal Önkormányzatok részére I. Önkormányzatok, Egyesületek, Alapítványok figyelem! Október 10-ig meghosszabbították az ifjúsági és drog prevenciós programok támogatását segítő EU-s pályázat benyújtási határidejét. A pályázat során lehetőség van csak ifjúsági célú vagy, csak kábítószer prevenciós célú, illetve mindkét tevékenységcsoportra irányuló programok megvalósítására egyaránt. A pályázat célja a 12 és 29 év közötti illegális szerfogyasztás szempontjából veszélyeztetett, ifjúsági korosztályok társadalmi integrációjának iskolai előmenetelüknek, pályaválasztásuknak, munkaerő-piacra való belépésüknek elősegítése, továbbá társas (szociális) kapcsolataik bővítése, közösségi, közéleti részvételük fejlesztése, családi életre való felkészítésük, szülői szerepük erősítése, életpálya tervezésük tudatosságának erősítése. A projekt elszámolható összes költségének legfeljebb 100 %-a. A jelen pályázat keretében elnyerhető támogatás összege minimum 20 millió Ft, maximum 80 millió Ft lehet. A konstrukció alapvető célja a hátrányokkal küzdő iskoláskorú gyermekek, családjaik, valamint a fiatalok integrációs esélyeinek növelése, oktatási rendszeren kívüli preventív célú programokkal, amelyek kompenzálják a hátrányaikat, csökkentik a devianciáikat, segítik az iskolai megfelelésüket, és a megfelelő társadalmi minták elsajátítását a munka világára való felkészülésüket és erősítik a társadalmi részvételüket. Támogatható tevékenységek a következők: Gyermekek számára szervezett tevékenységek Utógondozottak, utógondozói ellátottak számára szervezett tevékenységek Szülők számára szervezett tevékenységek II. Szintén október 10-ig hosszabbították meg a gyermekjóléti szolgálatok, gyermekgondozók, nevelő szülői hálózatok számára kiírt pályázat benyújtási határidejét. Az ön településén is működik ilyen intézmény? Segítse őket uniós pénzzel, még nem késő! A projekt elszámolható összes költségének legfeljebb 100 %-a. A jelen pályázat keretében elnyerhető támogatás összege minimum 20 millió Ft, maximum 80 millió Ft lehet.

5 3.Évfolyam 19.szám szeptember oldal Terveink szerint minden elkövetkezendő hírlevelünkben egy-egy kedves Partnerünk/ Ügyfelünk bemutatkozására biztosítunk helyet. Ezzel lehetőséget kívánunk adni arra, hogy minél szélesebb körben ismerhessék meg egymás tevékenységét. Bízunk benne, hogy így számos új, hosszú távon sikeres együttműködés jön létre a segítségünkkel. Bemutatkozik Narconon Magyarország Alapítvány Az igazi segítség drog és alkoholfüggők számára A Narconon Magyarország Alapítvány 1997-ben jött létre, majd egy év múlva megkapta a kiemelten közhasznú minősítést. Civil szervezetként nonprofit gazdálkodással tevékenykedik. Bevételeit vállalkozók, és magánszemélyek támogatásaiból kapja, melyet a különféle drogokkal kapcsolatos ismertető anyagok nyomtatására, levelezésekre és tájékoztató programok finanszírozására fordítja. Eszközeihez adományok útján jutott. Programjuk adatai megtalálhatók a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet és a Droginfo honlapján. A hazai Narconon, - hasonlóan a többi nemzetközi tagszervezethez - oktatások során drogmegelőzéssel és kilenc lépésből álló program alkalmazásával drogrehabilitációval foglalkozik, amely után a programon résztvevő személy saját szándékából már nem nyúl kábítószerekhez. A leszoktató program viszont segít abban, hogy minél többen hagyják el a függőséget okozó szerek fogyasztását. A rehabilitáció pedig el tudja érni, hogy miután a személy teste megszabadul a drogmaradványoktól, képes lesz bármilyen problémáját megoldani: megtanítják tanulni. Segíteni tudnak abban, hogy jobban kommunikáljanak az emberekkel. Megtanítják többek között arra is a személyt, hogyan növelje saját és csoportjának kondícióját. A magyarországi Narconon fő feladatának tartja, hogy minél többen megismerjék azt, hogy van megoldás mindenféle függőség teljes értékű kezelésére, és hogy programja hazánkban is akkreditált és államilag finanszírozott legyen. A tapasztaltok azt mutatják hogy módszerük teljes mértékben megszabadítja a beteget a kábítószertől, az alkoholtól, azok hatásaitól és jobb képességekkel rendelkező emberként tudja a program után élni az életét, miközben eredményesen végzi munkáját Budapest, Hercegprímás utca 3. II/2. Tel.: Fax: A megelőzéssel el szeretnék érni, hogy egyre kevesebben forduljanak droghoz, gyógyszerhez, alkoholhoz. A prevenció jelentősége kiemelten fontos, hiszen sokkal könnyebb megakadályozni a droghasználatot, mint leszoktatni egy szenvedélybeteget a függőségéről. Elérhetőségeik: Narconon Magyarország Alapítvány 1073 Budapest, Erzsébet krt. 33 III/15. TEL.: ; WEB: A WILLIAMSON & KLARK CORPORATE FINANCE KFT-t az üzleti élet meghatározó személyei alapították ban, azzal a szándékkal, hogy a piaci lehetőségeket kihasználva egy olyan tanácsadó cég jöjjön létre, amely felkészülten képes pénzügyi és pályázati tanácsadást végezni. Cégünk létezése, a gyors, pontos, megbízható szakértelemmel, európai színvonalon végzett szolgáltatásokon alapszik, amely eredményeképpen elérhető ügyfeleink maximális megelégedettsége. Ehhez szorosan kapcsolódik teljes felelősségvállalásunk, amely szerint a pályázatok formai befogadására minden esetben pénz-visszafizetési garanciát vállalunk. Cégünk proaktív módon igyekszik az ügyfelei rendelkezésére állni, hogy a szükséges információk mindig időben eljussanak ügyfeleink részére. Ennek során díjmentesen végzünk pályázatfigyelést, amelyről ügyfeleinket hírlevél formájában értesítjük. Ügyfeleink részére igény szerint személyre szabott Támogatási tervet dolgozunk ki, amelyben feltárjuk és bemutatjuk a tervezett projektekhez elérhető támogatási lehetőségeket. A támogatási térkép eredményeképpen biztosítani tudjuk ügyfeleink számára a források legoptimálisabb felhasználását.