KDOP A TAPOLCAI POLGÁRMESTERI HIVATAL UTÓLAGOS AKADÁLYMENTESÍTÉSE, ÖNKORMÁNYZATI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT KIALAKÍTÁSA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KDOP-5.3.2-2007-0041 A TAPOLCAI POLGÁRMESTERI HIVATAL UTÓLAGOS AKADÁLYMENTESÍTÉSE, ÖNKORMÁNYZATI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT KIALAKÍTÁSA"

Átírás

1 KDOP A TAPOLCAI POLGÁRMESTERI HIVATAL UTÓLAGOS AKADÁLYMENTESÍTÉSE, ÖNKORMÁNYZATI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT KIALAKÍTÁSA SAJTÓANYAG A Projekt az Európai Unió támogatásával Az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával valósult meg.

2 KÖZÉP-DUNÁNTÚLI OPERETÍV PROGRAM UTÓLAGOS AKADÁLYMENTESÍTÉS (EGYENLŐ ESÉLYŰ HOZZÁFÉRÉS A KÖZSZOLGÁLATÁSOKHOZ) KDOP A Projekt címe: A TAPOLCAI POLGÁRMESTERI HIVATAL UTÓLAGOS AKADÁLYMENTESÍTÉSE, ÖNKORMÁNYZATI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT KIALAKÍTÁSA A Projekt azonosító száma: KDOP A Projekt teljes költsége: ,-Ft A megítélt támogatás összege: ,-Ft A Projekt megvalósításának kezdete: A Projekt műszaki átadása: A Pályázó teljes neve: TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA A Pályázó székhelye: 8300 TAPOLCA, HŐSÖK TERE 15. Közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht. Székesfehérvári Területi Iroda 8000 Székesfehérvár, Távírda u. 2. Telefon: 06-22/ Fax: 06-22/ Weboldal:

3 Célkitűzések meghatározása: Tapolca város vezetése jogszabályban előírt, akadálymentesítésre vonatkozó feladatok kötelező végrehajtása mellett erkölcsi kötelezettségének tartotta az akadálymentesítés mielőbbi, komplex megvalósítását. A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés alapkövetelménye a fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés együttes magvalósítása. Az akadálymentes környezet biztosítása nemcsak a fogyatékossággal élők javát szolgálja, minden társadalmi csoport akár közvetlen, akár közvetett módon élvezi ennek előnyeit. A tapolcai polgármesteri hivatal akadálymentesítéséhez biztosítanunk kellett az épület gépjárművel történő jó megközelítését, ki kellett építeni a közszolgáltatást igénybe venni szándékozók számához igazodó akadálymentes parkolóhelyeket, a főbejáraton át történő, valamint az akadálymentes parkolóhelyekről történő akadálymentes bejutást a hivatali épületbe. Meg kellett oldanunk az okmányirodai szolgáltatások akadálymentes igénybevételét az okmányirodában, meg kellett teremtenünk az okmányirodai szolgáltatással nem összefüggő más közigazgatási ügyekben a teljes körű ügyintézés feltételeit, a kultúrált ügyfél-tájékoztatás feltételeit, a várakozás feltételeit, az irodákba történő eljutás feltételeit, az akadálymentes WC helyiség biztosítását, valamint az akadálymentes honlap fenntartását, fejlesztését. A felsoroltak megvalósításához célszerű, indokolt és hasznos volt az érintett civil szervezetek bevonása. A Polgármesteri Hivatal épülete nagyforgalmú utak mentén található, az utak nyomvonala, forgalma nem tette lehetővé parkolóhelyek kialakítását a főbejárat közelében, de szerencsés volt a helyzetünk abból a szempontból, hogy a hivatal belső udvara gépjárművel könnyen megközelíthető, az udvar forgalma szabályozható, így az udvarban, az udvari rámpához a lehető legközelebb ki lehetett alakítani akadálymentes parkolóhelyeket. Itt ki lehet zárni azok jogtalan igénybevételét, hiszen azokra a portás rálát. A parkolóhelyek jól megvilágítottak, használatuk biztonságos. A rámpák- volt babakocsi feltolók- elbontása után az előírásoknak mindenben megfelelő rámpákat építettünk, ezek korlátjait kontrasztosra / a háttértől eltérő / színeztük, élénk-zöldre. A rámpák megfelelő megvilágításáról, hóltakarításáról gondoskodunk. A kistérségi határokat is meghaladó területre dolgozó okmányiroda akadálymentes megközelítését mindkét bejárat felől akadálymentesen megoldottuk a terv szerinti útvonalon, ezen az útvonalon ez kiépített vezetősávokkal, tájékoztató táblákkal, a meglévő világítás káprázásmentes átalakításával történt. Az épület adottságai nem tették lehetővé a hivatal minden szintjének ésszerű költségfelhasználással történő akadálymentesítését, hiszen a három épületszint között is van szinteken belüli magassági eltérés.

4 Indokolt volt ezért a legkönnyebben akadálymentesíthető földszinten kialakítani olyan esélyegyenlőségi irodát, amely a főbejárathoz a lehető legközelebb van, amelyhez ügyfélhívóval ellátott ügyfélváró és akadálymentes WC kapcsolódik, és ami a legfontosabb, ahol az ügyfél bármilyen jellegű, a Polgármesteri Hivatalban intézhető ügyében érdemi ügyintézés történhet. Itt, ebben az irodában- nem saját irodájában- az adott ügyben illetékes ügyintéző intézi az esélyegyenlőségi irodát igénybe venni szándékozó ügyfél ügyeit, ha az ügy jellege megkívánja, akkor más kollégája bevonásával. Akadálymentes honlapunk bővítését a megfelelő szoftver alkalmazásával megvalósítjuk úgy, hogy a felolvasó szoftver az ügyfélpultnál és az esélyegyenlőségi irodában is igénybe vehető. Mostanra városunk olyan közhivatallal rendelkezik, ahol senki nem érzi, hogy ügyei intézésében bármilyen jellegű hátrányban lenne, azt tapasztalhatja, hogy ügyfélbarát hivatal áll rendelkezésére. A Projekt rövid ismertetése: A Tapolcai Polgármesteri Hivatal földszintjének akadálymentesítése, esélyegyenlőségi iroda kialakítása. A projekttel megvalósuló építési beruházás rövid műszaki tartalma: A beruházás tervezésekor célunk az esélyegyenlőség megteremtése volt, minden Polgármesteri Hivatalba érkező ember számára. Ezért az alábbi tartalommal valósítottuk meg az akadálymentesítést: Akadálymentes parkolóhelyeket alakítottunk ki, burkolt felület felújításával, csúszásmentes, fagyálló kivitelben, megfelelő vízelvezetéssel, felfestve kerekesszékes piktogrammal, a gépkocsi beállók mellett sávosan eltérő burkolattal jelölt, kiszállást biztosító felülettel, jelzőtáblával, káprázás mentes világítással. A főbejáratnál 5 %-os emelkedésű rámpát létesítettünk, 100 cm mély beton sávalappal, tömörített kavicsággyal, bitumenes lemez szigeteléssel, 12 cm vastag vasalt beton lemezzel, a teljes járófelületen kiselemes betonlap térburkolattal, csúszásmentes, fagyálló kivitelben. A korlátoszlopokra 5-10 cm magasság közé hegesztett 45mm átmérőjű kerékvető, valamint egy illetve kétoldali dupla, 45 mm-es átmérőjű, rozsdagátlással ellátott, alapmázolt, két réteg fedőmázolással készült csőkorlát került, melyek magassága 70 ill. 95 cm. A rámpa talppal érzékelhető burkolati figyelmeztető jelzéssel indul, a jelzés színében is eltér környezetétől.

5 Akadálymentes WC-t alakítottunk ki, ajtóbehúzó kapaszkodóval, 2,10 m-ig csempeburkolattal, csúszásmentes gránitőrleményes padlóburkolattal, felső tartályos, talpon álló, magasított, alsó kifolyású WC-vel, WC-papír tartóval, WC-kefével, billenő tetős hulladéktárolóval, a WC-hez fix hátsó és oldalsó falra szerelt, valamint lehajtható kapaszkodóval, dönthető mosdót fix kapaszkodókkal, szappantartóval, kéztörlő tartóval, kézszárítóval, ruhaakasztóval, állítható nagyméretű tükörrel, állandó tartózkodási helyre bekötött vészjelzővel. A parkoló felöli bejárathoz 6 m hosszú, 5%-os emelkedésű, szabályos szerkesztésű rámpa kialakítása történt 100 cm mély beton sávalappal, tömörített kavicsággyal, szigeteléssel, a főbejárati rámpával egyező műszaki megoldásokkal. Az épületen belüli szintkülönbséget egy kétkarú rámpával hidaltuk át úgy, hogy a kerekesszékkel történő fordulás helyigényét biztosítottuk. A karok egyenként kevesebb, mint 17,5 cm-t hidalnak át, ezért ezen a helyen a 8%-os meredekség megengedett, ezt az értéket nem léptük túl. Készültek irányító és információs táblák, 3 cm magas karakterekkel, kontrasztos színezéssel, közérthető piktogramokkal, az irodai bejárati ajtók mellett, szemmagasságban történő elhelyezéssel, az esélyegyenlőségi iroda esetében Braille-felirattal is kiegészítve. Megtörtént a helyiségek számozása, nevek feliratozása 2 cm magas karakterekkel, kontrasztos színezéssel az ajtók melletti falakon, szemmagasságban történő elhelyezéssel. Egyéni indukciós hurok került elhelyezésre az ügyfélszolgálaton a hallássérült emberekkel való kommunikáció elősegítése érdekében. Esélyegyenlőségi iroda készült a földszinten, mivel az épület emeleti szintjei e pályázat keretén belül sem lesznek-lehettek megközelíthetők, lift beépítésére nem volt lehetőség. A lift hiányából adódó problémát úgy oldottuk meg, hogy az emeleti szinteken dolgozó munkatársak a rászoruló ügyfeleket a földszinti esélyegyenlőségi irodában fogadják, így az épület összes szolgáltatása itt akadálymentesen elérhető minden rászoruló ember számára. Az épületen belül burkolati vezető sáv került kialakítása, taktilis /talppal, bottal is érzékelhető/ kivitelben. A rámpák előtt és után 30 cm hosszban kontrasztos és egyben taktilis burkolati figyelmeztető sávot építettünk a burkolatba. Ügyfélhívó létesítése történt meg, hogy a vakok és gyengénlátók hanggal, a siketek és nagyothallók kiírással tájékozódhassanak, az ügyfelek kultúrált körülmények között várakozhassanak. Az információs pult kialakítása mellett vállaltuk olyan szoftver rendszerbe állítását, amely az írott szöveget felolvassa, valamint a polgármesteri hivatal tevékenységét közérthető módon bemutató tájékoztatók kiadásáról is intézkedtünk.

6 Eredmények: Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a projekt keretein belül a főbejárathoz az OTÉK előírásainak mindenben megfelelő rámpát építettünk. Kicseréltük a főbejárati ajtót, automatikus működtetésű ajtóra cseréltük a szélfogó ajtaját. A Hivatal gépjárművel történő megközelíthetősége érdekében az udvari bejárat előtt két akadálymentes parkolót alakítottunk ki. Ezekről a parkolóhelyekről lehet megközelíteni az újonnan kialakított belső udvari rámpával az udvari bejáratot. A főbejárattól és az udvari bejárattól kontrasztos, egyben taktilis vezetősávokat készítettünk az esélyegyenlőségi irodához, az okmányirodához, az akadálymentesített információs pulthoz, az akadálymentesített okmányirodai információs pulthoz, az akadálymentes wc-hez. Az akadálymentesített helyszíneket káprázásmentes fényforrásokkal világítottuk meg. A rászorulók részére a földszinti vizesblokk teljes átrendezésével akadálymentes WC-t alakítottunk ki. Az esélyegyenlőség biztosítása céljából az ügyfélváró helyiségben akadálymentes, térdszabad ügyfélfogadó pultot létesítettünk. Gondoskodtunk az esélyegyenlőségi iroda akadálymentes megközelítéséről és a rászorulók részére alkalmas használhatóságáról. Elhelyeztünk vakok-és gyengén látók számára megfelelő kontrasztos útbaigazító táblákat és piktogramokat, valamint Braille írással készült információs táblákat. Fejlesztettük az Önkormányzat akadálymentes honlapját. Tervező: Papp Zoltán Tamás Tapolca Város Főépítésze és Hársfalvi József Tapolca Város Szakmai Tanácsadója Veszprém megye, 8300 Tapolca, Hősök tere 15. Telefon: 06-87/ Fax: 06-87/ Kivitelező: Sz-L Bau Építőipari és Kereskedelmi Kft. Veszprém megye, 8300 Tapolca, Gyulakeszi út 8. Telefon: 06-87/ Fax: 06-87/ Kommunikációs kérdésekben információt biztosít: Parapatics Tamás szakmai főtanácsadó és Hársfalvi József szakmai tanácsadó polghiv@tapolca.hu Telefon: 06-87/ ; Fax: 06-87/

Nyilatkozat minták akadálymentesítés teljesítéséhez

Nyilatkozat minták akadálymentesítés teljesítéséhez Nyilatkozat minták akadálymentesítés teljesítéséhez Az akadálymentesítésre vonatkozó nyilatkozatok közül csak azt kell kitölteni, amely a projektjére releváns. A kitöltés a pályázathoz csatolt építési

Részletesebben

AKADÁLYMENTESITÉSI MŰLEÍRÁS TOP TB

AKADÁLYMENTESITÉSI MŰLEÍRÁS TOP TB KERTVÁROSI BÖLCSŐDE AKADÁLYMENTESITÉSI MŰLEÍRÁS TOP-6.2.1-15-TB1-2016-00001 Bölcsődefejlesztés Tatabányán I. Építtető: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata 2800 Tatabánya V., Fő tér 6., 2016. december

Részletesebben

Akadálymentesítési tervdokumentáció

Akadálymentesítési tervdokumentáció Akadálymentesítési tervdokumentáció Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde 6050 Lajosmizse, Attila utca 6. 6050 Lajosmizse, Rákóczi utca 30. 6050 Lajosmizse, Szent Lajos utca 19-21. Hrsz:

Részletesebben

DÓZSAKERTI BÖLCSŐDE Tatabánya, Dózsa György u. 54., hrsz.: 8138 AKADÁLYMENTESITÉSI MŰLEÍRÁS

DÓZSAKERTI BÖLCSŐDE Tatabánya, Dózsa György u. 54., hrsz.: 8138 AKADÁLYMENTESITÉSI MŰLEÍRÁS DÓZSAKERTI BÖLCSŐDE AKADÁLYMENTESITÉSI MŰLEÍRÁS TOP-6.2.1-15-TB1-2016-00001 Bölcsődefejlesztés Tatabányán I. Építtető: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata 2800 Tatabánya V., Fő tér 6., 2016. december

Részletesebben

AZ INFO-KOMMUNIKÁCIÓS AKADÁLYMENTESSÉG JOGI HÁTTERE. dr. Juhász Péter 2008. november 20.

AZ INFO-KOMMUNIKÁCIÓS AKADÁLYMENTESSÉG JOGI HÁTTERE. dr. Juhász Péter 2008. november 20. AZ INFO-KOMMUNIKÁCIÓS AKADÁLYMENTESSÉG JOGI HÁTTERE dr. Juhász Péter 2008. november 20. Akadálymentesítés akadálymentesítés = rámpa Az akadálymentesség értelmezhető fizikai szempontból rámpa térdszabad

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉS. 4M Segédlet a munkahelyek felméréséhez

AKADÁLYMENTESÍTÉS. 4M Segédlet a munkahelyek felméréséhez AKADÁLYMENTESÍTÉS 4M Segédlet a munkahelyek felméréséhez A ZALA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA KIADVÁNYA. Készült az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. Felelős kiadó: Borsos József

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET 6 csoportos óvoda bővítése

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET 6 csoportos óvoda bővítése AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET 6 csoportos óvoda bővítése 6041 Kerekegyháza, Park u. hrsz.: 2270/3 Építtető: Kerekegyháza Város Önkormányzata 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a. 2017. június 1 TERVEZETT ÁLLAPOT:

Részletesebben

Állomások egyenlő esélyű hozzáférésének vizsgálata

Állomások egyenlő esélyű hozzáférésének vizsgálata FELADATKIÍRÁS A MÁV Zrt. minden állomására és megállóhelyére vonatkozó, a komplex akadálymentesség vizsgálatához és értékeléséhez szükséges felmérések ütemezett végrehajtásához 2. számú melléklet Állomások

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET Bölcsőde kialakítása

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET Bölcsőde kialakítása AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET Bölcsőde kialakítása 5435 Martfű, Május 1. út 19., hrsz.: 808/5 Építtető: Martfű Város Önkormányzata 5435 Martfű, Gesztenye sor 1/a. 2018. február 14. MEGLÉVŐ ÁLLAPOT: Az

Részletesebben

253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet az országos településrendezési és építési követelményekről

253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet az országos településrendezési és építési követelményekről Előadásunk tartalma Követelmények, jogszabályok áttekintése Akadálymentesítés szükségessége esetünkben Akadálymentesítendő szerkezetek, ezek helyes kialakítása tervezési segédletek alapján Jelenlegi helyzetünk

Részletesebben

Szociális helyiség kialakítása Tóvárosi Általános Iskola Magyaralmási Tagiskolája 8071 Magyaralmás, Iskola u. 9., hrsz.: 267/11

Szociális helyiség kialakítása Tóvárosi Általános Iskola Magyaralmási Tagiskolája 8071 Magyaralmás, Iskola u. 9., hrsz.: 267/11 Tóvárosi Általános Iskola Magyaralmási Tagiskolája 8071 Magyaralmás, Iskola u. 9., hrsz.: 267/11 AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET Építtető: Magyaralmás Község Önkormányzata 8071 Magyaralmás, Fő u. 31. 2016.

Részletesebben

Balatonfűzfő Fűzfőgyártelep városrészének értéknövelő és funkcióbővítő fejlesztése

Balatonfűzfő Fűzfőgyártelep városrészének értéknövelő és funkcióbővítő fejlesztése Balatonfűzfő Fűzfőgyártelep városrészének értéknövelő és funkcióbővítő fejlesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. év február 13-i ülésére Tárgy: Hozzájárulás akadálymentesítési beruházás elvégzéséhez Előadó: Koósné Stohl Ilona intézményvezető

Részletesebben

Nyilatkozat. A beruházás megkezdése előtt a szükséges kialakítandó szerkezetekről akadálymentességi tervfejezet készül.

Nyilatkozat. A beruházás megkezdése előtt a szükséges kialakítandó szerkezetekről akadálymentességi tervfejezet készül. A K A D Á L Y M E N T E S ÍT É S I T E R V F E J E Z E T a H E G Y H Á T I Á L T A L Á N O S IS K O L A E N E R G E T IK A I K O R S Z E R S ÍT É S E (M á g o c s, S z a b a d s á g u. 7., h r s z. 9 3

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI DOKUMENTÁCIÓ

AKADÁLYMENTESÍTÉSI DOKUMENTÁCIÓ AKADÁLYMENTESÍTÉSI DOKUMENTÁCIÓ Magyarpolányi Óvoda fejlesztése és Mini Bölcsőde kialakítása cím: Magyarpolány, Dózsa György u. 10. sz. hrsz.: 330 hrsz készítette: Rózsa Sára 1143 Budapest, Stefánia út

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI MŰLEÍRÁS Orvosi rendelő felújítása, átalakítása 5081 Szajol Fő utca 32/a hrsz.: 594 Engedélyezési tervdokumentációjához

AKADÁLYMENTESÍTÉSI MŰLEÍRÁS Orvosi rendelő felújítása, átalakítása 5081 Szajol Fő utca 32/a hrsz.: 594 Engedélyezési tervdokumentációjához AKADÁLYMENTESÍTÉSI MŰLEÍRÁS Orvosi rendelő felújítása, átalakítása 5081 Szajol Fő utca 32/a hrsz.: 594 Engedélyezési tervdokumentációjához 1. Tervezési szempontok Telek, parkoló A telek sík. A telek közvetlen

Részletesebben

A munkálatok 2010. márc. 29.-én kezdődtek az intézmény I. épületében.

A munkálatok 2010. márc. 29.-én kezdődtek az intézmény I. épületében. Beszámoló Az Elesett Öregekért Alapítvány 2010.03.16 -án megnyerte a DDOP-3.1.1.-09-2009-0071.sz. pályázatot, amely pályázat keretében az Alapítvány fenntartásában működő gadányi Szeretetotthon teljes

Részletesebben

Akadálymentesítési műszaki leírás

Akadálymentesítési műszaki leírás Akadálymentesítési műszaki leírás a TOP-3.2.1-15 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése c. pályázati felhívásra benyújtott győrsövényházi általános iskola és óvoda energetikai felújításához

Részletesebben

25,36 1,79 5,18 18,70 17,05. melléképület +5,80 +2,90 14,28 26,18 12,16 5,82. mk 1063/1 24, /2. mk 2 +7,06 9,81 7,56 5,38 38,34 5,82

25,36 1,79 5,18 18,70 17,05. melléképület +5,80 +2,90 14,28 26,18 12,16 5,82. mk 1063/1 24, /2. mk 2 +7,06 9,81 7,56 5,38 38,34 5,82 6,30 17,05 73,5 1063/ - 1,8, 9,81 7,56 11,97 8,59 71,8 3,56 1,33 6 106 1066/ 1066/1 5 5,36 6 1,79 5,18 18,70 6, +5,80 +,90 melléképület 3 6,18 1,16 5,8 1063/1 óvoda épület 106/ 106/ 9 5,38 38,3 5,8 9,76

Részletesebben

ENGEDÉLYEZÉSI TERV AKADÁLYMENTESITÉSI M LEÍRÁS. Támogató Szolgálat Kisbéri iroda kialakítása 2870 Kisbér, Vásártér u. 26/b.

ENGEDÉLYEZÉSI TERV AKADÁLYMENTESITÉSI M LEÍRÁS. Támogató Szolgálat Kisbéri iroda kialakítása 2870 Kisbér, Vásártér u. 26/b. Támogató Szolgálat Kisbéri iroda kialakítása 2870 Kisbér, Vásártér u. 26/b. ENGEDÉLYEZÉSI TERV AKADÁLYMENTESITÉSI M LEÍRÁS Építtet : Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 1125 Budapest, Szarvas G.

Részletesebben

Tiszalök Város Önkormányzata 4450 Tiszalök, Kossuth u. 67. TÓTHTERV Építésziroda Kft Hajdúböszörmény, Hadházi u. 37.

Tiszalök Város Önkormányzata 4450 Tiszalök, Kossuth u. 67. TÓTHTERV Építésziroda Kft Hajdúböszörmény, Hadházi u. 37. AKADÁLYMENTESÍTÉSI MŰSZAKI LEÍRÁS A MEGLÉVŐ ÉPÜLET ÁTALAKÍTÁSA, FELÚJÍTÁSA TERMÉSZETVÉDELMI BEMUTATÓ HÁZ CÉLJÁRA 4450 TISZALÖK, ARANY JÁNOS U. 51. HRSZ: 1305/1 ÉPÍTÉS KIVITELI TERVÉHEZ Építtető: Tiszalök

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLT ILLEMHELY KIALAKíTÁSA

MOZGÁSSÉRÜLT ILLEMHELY KIALAKíTÁSA 1: ELŐSZÓ MŰSZAKI LEÍRÁS CÉL OTÉK Idevonatkozó fejezetei: AKADÁLYMENTES ILLEMHELY KIALAKÍTÁSA > AKADÁLYMENTESSÉG: az épített környezet alapvető tulajdonsága. Az akadálymentes tervezés kiindulópontja a

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉS MŰSZAKI LEÍRÁS KIVITELI TERVHEZ

AKADÁLYMENTESÍTÉS MŰSZAKI LEÍRÁS KIVITELI TERVHEZ Létesítmény: Nyíregyházi Állatpark új főbejárat 4431 Nyíregyháza-Sóstófürdő, Sóstói út AKADÁLYMENTESÍTÉS MŰSZAKI LEÍRÁS KIVITELI TERVHEZ Generál tervező: Gav-Art Stúdió Kft. Rehabilitációs szakmérnöki

Részletesebben

A szociális- és gyermekjóléti alapszolgáltatások komplex fejlesztése a Balatonalmádi Intézményfenntartó Társulás intézményeiben

A szociális- és gyermekjóléti alapszolgáltatások komplex fejlesztése a Balatonalmádi Intézményfenntartó Társulás intézményeiben A szociális- és gyermekjóléti alapszolgáltatások komplex fejlesztése a Balatonalmádi Intézményfenntartó Társulás intézményeiben A projekt azonosító száma: KDOP-5.2.2/A-09-2009-0002 A projekt megvalósulásának

Részletesebben

Nyilatkozat. Dátum: november 17. dr Laki Tamás rehabilitációs mérnök okl. építészmérnök É

Nyilatkozat. Dátum: november 17. dr Laki Tamás rehabilitációs mérnök okl. építészmérnök É é p ü l e t : K u r d n a g y i s k o l a m u n k a s z á m : 1 7 3 5 2 3 A K A D Á L Y M E N T E S ÍT É S I T E R V F E J E Z E T a K U R D Á L T A L Á N O S IS K O L A N A G Y IS K O L A F E L Ú J ÍT

Részletesebben

Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Öskün

Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Öskün Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Öskün AKADÁLYMENTESÍTÉSI MŰSZAKI LEÍRÁS TOP-4.2.1-15 kódszámú, " Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése" c. pályázathoz A beruházás

Részletesebben

MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Rövidtávú végrehajtási terv 1. számú függelék

MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Rövidtávú végrehajtási terv 1. számú függelék helyszín MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Rövidtávú végrehajtási terv 1. számú függelék VONALI FELMÉRÉS - ADATLAP Pl.: Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza INFRASTRUKTÚRA ALRENDSZER 0. ALAPADATOK Szolgálati

Részletesebben

REHABILITÁCIÓS TERVDOKUMENTÁCIÓ

REHABILITÁCIÓS TERVDOKUMENTÁCIÓ REHABILITÁCIÓS TERVDOKUMENTÁCIÓ 8330 Sümeg, Kompanik Zsófia utca 8.alatti gyermekorvosi és felnőtt orvosi rendelő kiviteli tervéhez 2017. 08. 1 Helyszín: Sümeg belterületén található a tervezési terület.

Részletesebben

Jó megoldások az akadálymentes közösségi közlekedési szolgáltatások tájékoztatására

Jó megoldások az akadálymentes közösségi közlekedési szolgáltatások tájékoztatására Jó megoldások az akadálymentes közösségi közlekedési szolgáltatások tájékoztatására Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a BKK akadálymentes szolgáltatásainak tájékoztatását. Akadálymentesen Budapesten

Részletesebben

Igali Margaréta Óvoda felújítása, korszerűsítése

Igali Margaréta Óvoda felújítása, korszerűsítése Igali Margaréta Óvoda felújítása, korszerűsítése 7275 Projekttervéhez Készítette: Bodor Zoltán Rehabilitációs szakmérnök PTF 009122/4252 Kaposvár, Iszák u. 27. 1 TARTALOMJEGYZÉK AKADÁLYMENTESÍTÉSI MŰSZAKI

Részletesebben

14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: Mány Község

Részletesebben

dr. Lakatos Anna orvos rehabilitációs környezettervező szakértő, Jávor Éva építészmérnök rehabilitációs környezettervező szakmérnök

dr. Lakatos Anna orvos rehabilitációs környezettervező szakértő, Jávor Éva építészmérnök rehabilitációs környezettervező szakmérnök dr. Lakatos Anna orvos rehabilitációs környezettervező szakértő, humán rehabilitációs és műszaki szaktanácsadó táplálkozási szakértő Jávor Éva építészmérnök rehabilitációs környezettervező szakmérnök humán

Részletesebben

REHABILITÁCIÓS TERVDOKUMENTÁCIÓ. ÓVODA FELÚJÍTÁS, BŐVÍTÉS PERENYE, JÓKAI MÓR U. 19 kiviteli tervéhez HRSZ:386/

REHABILITÁCIÓS TERVDOKUMENTÁCIÓ. ÓVODA FELÚJÍTÁS, BŐVÍTÉS PERENYE, JÓKAI MÓR U. 19 kiviteli tervéhez HRSZ:386/ REHABILITÁCIÓS TERVDOKUMENTÁCIÓ ÓVODA FELÚJÍTÁS, BŐVÍTÉS PERENYE, JÓKAI MÓR U. 19 kiviteli tervéhez 2017. 11. 1 Helyszín: Perenye község belterületén található a tervezéssel érintett terület. Meglévő állapot:

Részletesebben

Budapest II. Kerületi Családsegítô és Gyermekjóléti Központ új telephelyre költözése

Budapest II. Kerületi Családsegítô és Gyermekjóléti Központ új telephelyre költözése Budapest II. Kerületi Családsegítô és Gyermekjóléti Központ új telephelyre költözése 2 Szebb, jobb és megfelelôbb környezet szolgálja a szociális tevékenységet A II. kerületi Családsegítô és Gyermekjóléti

Részletesebben

10 fõ bentlakására alkalmas autista lakóotthon tervezési programjánál különösen az épület akadálymentes használhatóságágát vettük figyelembe.

10 fõ bentlakására alkalmas autista lakóotthon tervezési programjánál különösen az épület akadálymentes használhatóságágát vettük figyelembe. MASTERPLAST A JÖVÕ GENERÁCIÓJA ALAPÍTVÁNY Miskolci Autista Alapítvány bentlakásos lakóotthonának átépítéssel történõ bõvítésének és átalakításának építészeti ötletterv pályázata. Cím: Szakáld község, Dózsa

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 12-ei rendes, nyílt ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 12-ei rendes, nyílt ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

A 95%-os támogatású, 156 millió Ft összköltségű projekt a Támogatási Szerződés szerint 2014. január 1. napjával elkezdődött.

A 95%-os támogatású, 156 millió Ft összköltségű projekt a Támogatási Szerződés szerint 2014. január 1. napjával elkezdődött. SAJTÓKÖZLEMÉNYEK 2014 JANUÁR 15. Kalocsa Városa ismét elnyert pályázattal büszkélkedhet. Ezúttal az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló

Részletesebben

P É C S - I R G A L M A S O K U

P É C S - I R G A L M A S O K U T E R A S Z K I T E L E P Ü L É S P É C S - I R G A L M A S O K U. 2. - 2 0 1 6 KÜLZETLAP TERASZ-KITELEPÜLÉS PÉCS - IRGALMASOK U. 2.- 2016 Építtető. Pivnice Kft. 1158 Bp., Drégelyvár u. 31. Tervező Borza

Részletesebben

REHABILITÁCIÓS TERVDOKUMENTÁCIÓ ÓVODA FELÚJÍTÁS, BŐVÍTÉS PERENYE, JÓKAI MÓR U. 19 HRSZ:386/

REHABILITÁCIÓS TERVDOKUMENTÁCIÓ ÓVODA FELÚJÍTÁS, BŐVÍTÉS PERENYE, JÓKAI MÓR U. 19 HRSZ:386/ REHABILITÁCIÓS TERVDOKUMENTÁCIÓ ÓVODA FELÚJÍTÁS, BŐVÍTÉS PERENYE, JÓKAI MÓR U. 19 2017. 07. 1 Helyszín: Perenye község belterületén található a tervezéssel érintett terület. Meglévő állapot: Perenye belterületén

Részletesebben

Tapasztalatok az infokommunikációs akadálymentesítés területén létező példák bemutatásával

Tapasztalatok az infokommunikációs akadálymentesítés területén létező példák bemutatásával Részben akadálymentes?! Tapasztalatok az infokommunikációs akadálymentesítés területén létező példák bemutatásával A Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézetről röviden Kik vagyunk? Az Intézetet két fogyatékos

Részletesebben

Könyvtári szolgáltatás fogyatékkal élőknek

Könyvtári szolgáltatás fogyatékkal élőknek Könyvtári szolgáltatás fogyatékkal élőknek Vona-Gődér Krisztina tájékoztató könyvtáros goderkriszti@vfmk.hu "A fogyatékos emberek a társadalom egyenlő méltóságú, egyenrangú tagjai, akik a mindenkit megillető

Részletesebben

Előzmények: Az építési engedélyben Hatóságok által előírtakat figyelembe vettük a kiviteli terv készítésénél.

Előzmények: Az építési engedélyben Hatóságok által előírtakat figyelembe vettük a kiviteli terv készítésénél. Törzsszám: Bo-02/01/2009-T Telepítési, építészeti és akadálymentesítési műleírás a Budaörs, PITYPANG BÖLCSŐDE 80 férőhelyes bővítése 2040 Budaörs, Dózsa György u. 17/A., hrsz.: 228/5 műszaki kiviteli tervdokumentációjához

Részletesebben

M BE. Indukciós hurok

M BE. Indukciós hurok Indukciós hurok Indukciós hurok - a 24 főt befogadni képes irodába indukciós hurok került beépítésre az irodában dolgozó hallássérült dolgozó munkafeltételeinek javítására, illetve, hogy ügyfélfogadáshoz

Részletesebben

Wagner Károly, Takács Lajos. Átmeneti védett terek alkalmazása és kialakítása

Wagner Károly, Takács Lajos. Átmeneti védett terek alkalmazása és kialakítása Wagner Károly, Takács Lajos Átmeneti védett terek alkalmazása és kialakítása Rövid tanulmányunkban azt vizsgáltuk meg, hogy a 9/2008 (II.22.) ÖTM rendelettel megjelent Országos Tűzvédelmi Szabályzatban

Részletesebben

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg."

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. TIOP 3.4.2-08/1-2008-0113 "A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg." TIOP-3.4.2-08/1-2008-0113 "A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Részletesebben

SZOMBATHELY, Hollán Ernő utca 2. SMIDT MÚZEUM

SZOMBATHELY, Hollán Ernő utca 2. SMIDT MÚZEUM MÓDOSÍTOTT REHABILITÁCIÓS MŰSZAKI LEÍRÁS SZOMBATHELY, Hollán Ernő utca 2. SMIDT MÚZEUM, Dátum 2016. május 1 Tervezési feladat: A múzeum bővítésének terveinek építési engedélymódosításához készült a terv.

Részletesebben

AKADÁLYMENTES BELSŐ TEREK

AKADÁLYMENTES BELSŐ TEREK AKADÁLYMENTES BELSŐ TEREK ELŐADÁS BUDAPEST, 2010. június 24. BABITS BERNADETT BAUONLINE KFT. ELŐADÁS VÁZLATA 1. BEMUTATKOZÁS, TEVÉKENYSÉGEK ÉPÍTÉSZMÉRNÖK AKADÁLYMENTESÍTÉS, REHABILITÁCIÓS KÖRNYEZETTERVEZŐ

Részletesebben

AKADÁLYMENTES AKADÁLYPÁLYÁK

AKADÁLYMENTES AKADÁLYPÁLYÁK AKADÁLYMENTES AKADÁLYPÁLYÁK ( avagy Közlekedj és éld mindennapjaidat ügyesen fogyatékosként Szekszárdon!) Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar szociális munka szakos hallgatói Szekszárd, 2012. december

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Elıterjesztés sorszáma: 72. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat A fogyatékos emberek egyenlı esélyő hozzáférésének biztosítása a szociális ágazatban program keretében pályázat benyújtására E L İ T E R J E S Z

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 5. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

AKM szaniter konszignáció

AKM szaniter konszignáció AKM Tervlaplista S01 fali WC S02 felhajtható kapaszkodó S03 fix kapaszkodó S04 fali WC-kefe tartó S05 mosdó S06 tükör S07 kézszárító S08 hulladéktároló S09 keverőkaros csaptelep S10 szappanadagoló S11

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET R E S K Ó P É T E R R E H A B 1 1 7 1 B u d a p e s t, N e m e s b ü k u. 5 5. f s z / 1. t e l : + 3 6 / 3 0 / 4 6 6 6 1 0 6 w e b : www.r e s k o. h u e m a i l : p e t e r @ r e s k o. h u AKADÁLYMENTESÍTÉSI

Részletesebben

II. Vasúti Forgalmi Konferencia. Állomások utaskomfort fejlesztése üzemeltetési szempontból

II. Vasúti Forgalmi Konferencia. Állomások utaskomfort fejlesztése üzemeltetési szempontból Békési László Igazgató MÁV Zrt. ÜFI INGI 2019. május 15. Állomások utaskomfort fejlesztése üzemeltetési szempontból 1 Meghatározó körülmények Bevezetés Adottságok Épületek korossága Szerkezeti avultság

Részletesebben

Akadálymentesítési mûszaki leírás

Akadálymentesítési mûszaki leírás Japáner Tervezõi és Kivitelezõi Bt. Vámospércs, hrsz.: 476/13 Vámospércsi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ, Kiviteli terv Akadálymentesítési mûszaki leírás Megközelítés, akadálymentes parkoló kijelölése:

Részletesebben

Építtető: Mágocs Város Önkormányzata Mágocs, Szabadság u. 39. ÓVODA BŐVÍTÉS ÉS ÁTALAKÍTÁS, BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSÉNEK KIVITELI TERVE

Építtető: Mágocs Város Önkormányzata Mágocs, Szabadság u. 39. ÓVODA BŐVÍTÉS ÉS ÁTALAKÍTÁS, BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSÉNEK KIVITELI TERVE Építtető: Mágocs Város Önkormányzata 7342 Mágocs, Szabadság u. 39. ÓVODA BŐVÍTÉS ÉS ÁTALAKÍTÁS, BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSÉNEK KIVITELI TERVE Helyszín: 7342 Mágocs, Templom tér 2, Hrsz.: 539 Akadálymentesítési tervfejezet

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, január 24.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, január 24. Javaslat tulajdonosi nyilatkozat kiadására a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal részére a TIOP-3.3.1.A-12/2 kódszámú pályázaton történő részvétel céljából Ó z d, 2013. január 24. Előterjesztő:

Részletesebben

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Ráckeve Város Önkormányzata (2300 Ráckeve, Szent István tér 4.) 2. A közbeszerzés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület január 16-i rendkívüli nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület január 16-i rendkívüli nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/59-3/2018 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. január 16-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Veszprém Megyei Pedagógiai

Részletesebben

A fogyatékos emberek egyenlõ esélyû hozzáférésének biztosítása a szociális ágazatban. Elõszó

A fogyatékos emberek egyenlõ esélyû hozzáférésének biztosítása a szociális ágazatban. Elõszó Elõszó A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlõségéért Közalapítvány célja, az alapító okiratában megfogalmazottak szerint a fogyatékos személyek esélyegyenlõségének, társadalmi integrációjának és komplex (re)habilitációjának

Részletesebben

Koncepció, műszaki leírás

Koncepció, műszaki leírás Koncepció, műszaki leírás Helyszín, adottságok: A tervezési helyszínről kilátó nélkül is megfelelő panoráma nyílik mind a Velencei-tóra, mind a Velencei-hegység, Nadap irányába. A tó felöl nézve a Bence-hegy

Részletesebben

2010. A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztések támogatása 2010.10.21.

2010. A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztések támogatása 2010.10.21. 2010. A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztések támogatása 2010.10.21. Kedves Pályázó! Ezúton szeretném értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben

Részletesebben

A DUNA TAKARÉK BANK Zrt. Fogyatékkal élőkre vonatkozó stratégiája

A DUNA TAKARÉK BANK Zrt. Fogyatékkal élőkre vonatkozó stratégiája A Duna Takarék Bank Zrt. Igazgatósága által 11/2018/IG számon jóváhagyott szabályzat A DUNA TAKARÉK BANK Zrt. Fogyatékkal élőkre vonatkozó stratégiája Hatályos: 2018. március 01-től Csicsáky Péter vezérigazgató

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET R E S K Ó P É T E R R E H A B 1 1 7 1 B u d ap e st, Nemesb ü k u t ca 5 5. t e l : + 3 6 / 3 0 / 4 6 6 6 1 0 6 w e b : w w w. r e s ko. h u e m a i l : p e t e r @ r e s ko. h u AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET

Részletesebben

III. emeleti lakás Bp, XIII. Terveket és kiirást készitette: GAIGAZA Kft. www.epulszepul.hu T: 06-20/526-2225 iroda@epulszepul.hu

III. emeleti lakás Bp, XIII. Terveket és kiirást készitette: GAIGAZA Kft. www.epulszepul.hu T: 06-20/526-2225 iroda@epulszepul.hu III. emeleti lakás Terveket és kiirást készitette: GAIGAZA Kft. www.epulszepul.hu T: 06-20/526-2225 iroda@epulszepul.hu Kőműves Bontás (elvileg a társasház udvarán lehet depózni a sittet amig egy konténernyi

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET a Pusztaföldvár, Rákóczi út 67. szám (335 hrsz.) alatti egészségház felújítás építési-műszaki tervéhez Építtető: Pusztaföldvár Község Önkormányzat 5919 Pusztaföldvár, Rákóczi

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV TISZAÚJVÁROS VÁROSI RENDELŐINTÉZET Bevezető Az egyenlő bánásmód elveinek betartása az Európai Unió és a hazai társadalom elvárása. Az Országgyűlés elismerte minden ember jogát ahhoz,

Részletesebben

ÚJBUDA GAMESZ INTÉZMÉNYI BERUHÁZÁSAI ÉS FELÚJÍTÁSAI 2009.

ÚJBUDA GAMESZ INTÉZMÉNYI BERUHÁZÁSAI ÉS FELÚJÍTÁSAI 2009. ÚJBUDA GAMESZ INTÉZMÉNYI BERUHÁZÁSAI ÉS FELÚJÍTÁSAI 2009. Felújítási feladatok - C/7 Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola (Baranyai u. 16-18.) Az étkező és a konyha felújítása. Étkező utca felöli

Részletesebben

Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány. 4087 Hajdúdorog Nánási út 4. HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal "C" Épület

Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány. 4087 Hajdúdorog Nánási út 4. HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal C Épület Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány 4087 Hajdúdorog Nánási út 4 HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal "C" Épület Cím: 3300 Eger, Kossuth lajos U. 9 Hangos térkép Bejárat és az udvar 1 / 6 A főbejárat

Részletesebben

ÚTHÁLÓZAT Mérnök Iroda Kft Tatabánya, Szent Borbála tér 6. II.em. 6. Tel.: 34/ ; Tel/Fax: 34/

ÚTHÁLÓZAT Mérnök Iroda Kft Tatabánya, Szent Borbála tér 6. II.em. 6. Tel.: 34/ ; Tel/Fax: 34/ Tartalomjegyzék Tatabányai Törvényszék belső udvar út és burkolatépítési kiviteli terve UK 001. UK 002. UK 003. UK 004. UK 005. UK 006. UK 007. UK 008. UK 008/A. Műszaki leírás Átnézeti helyszínrajz Helyszínrajz

Részletesebben

TELJESKÖRŰ (KOMPLEX) AKADÁLYMENTESÍTÉSI AJÁNLÁS A Magyar Szállodaszövetség kérésére összeállította: Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet www.fokom.

TELJESKÖRŰ (KOMPLEX) AKADÁLYMENTESÍTÉSI AJÁNLÁS A Magyar Szállodaszövetség kérésére összeállította: Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet www.fokom. A Magyar Szállodaszövetség kérésére összeállította: Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet www.fokom.hu Ajánlásunk elsődleges célja az akadálymentes környezet kialakítására irányuló munkák tervezése és kivitelezése

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET. Óvoda épület bővítésének kiviteli terve Nyírmártonfalva Iskola tér 2. Hrsz.: 238/1

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET. Óvoda épület bővítésének kiviteli terve Nyírmártonfalva Iskola tér 2. Hrsz.: 238/1 AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET Óvoda épület bővítésének kiviteli terve 4263. Nyírmártonfalva Iskola tér 2. Hrsz.: 238/1 Általános leírás előzmények: A tárgyi telek Nyírmartonfalva belterületi részén fekszik

Részletesebben

E-1. Polgármesteri Hivatal energetikai célú fejlesztése. Meglévő állapot M=1:500 Helyszínrajz

E-1. Polgármesteri Hivatal energetikai célú fejlesztése. Meglévő állapot M=1:500 Helyszínrajz É Megrendelő: Meglévő állapot M=1:500 Helyszínrajz E-1 A jelen dokumentáció a tervezők szellemi terméke. 2016.12. pm.: pm.: 22,10 50 4,85 50 10,20 50 5,05 50 3,35 5,25 5,45 5,30 2,75 42 1,50 25 5,08 50

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET R E S K Ó P É T E R R E H A B 4 2 2 5 D e b r e ce n, G ö n cz y Pál u. 8 0. t e l : + 3 6 / 3 0 / 4 6 6 6 1 0 6 w e b : w w w. r e sko. h u e m a i l : p e t e r @ r e s ko. h u AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00074 pályázathoz Idősek Klubja, Energetikai Korszerűsítés 5243 Tiszaderzs, Fő út 26. HRSZ.: 84/1 Általános leírás előzmények: A tárgyi telek Tiszaderzs

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET TOP-3.2.1-15-HB1-2016-00009 pályázathoz ÚJTIKOS-TISZAGYULAHÁZA Általános Iskola, 4096 Újtikos, Széchenyi tér 2. HRSZ. 168/1 Általános leírás előzmények: A tárgyi telek Újtitkos

Részletesebben

Jogszabály: évi XXVI. törvény. a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról

Jogszabály: évi XXVI. törvény. a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról Jogszabály: 1998. évi XXVI. törvény a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról Fogalmak: fogyatékos személy aki tartósan vagy véglegesen olyan érzékszervi, kommunikációs, fizikai,

Részletesebben

kih É PIPERE KONSZIGNÁCIÓ integrált ügyfélszolgálatok kialakítása projektiroda é S - pipere rajzszám tervlap neve kiviteli terv

kih É PIPERE KONSZIGNÁCIÓ integrált ügyfélszolgálatok kialakítása projektiroda é S - pipere rajzszám tervlap neve kiviteli terv kih közigazgatási és igazságügyi hivatal integrált ügyfélszolgálatok kialakítása projektiroda 1088 budapest, múzeum u. 17. revízió leírás A meglévő szerkezetek nem kerültek feltárásra. Méretük és anyaguk

Részletesebben

IGALI ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK (RENDŐRSÉG ÉS ALAPSZOLGÁLTATÓ KÖZPONT) FELÚJÍTÁSA, ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE Igal, Szent István u.100., Hrsz.

IGALI ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK (RENDŐRSÉG ÉS ALAPSZOLGÁLTATÓ KÖZPONT) FELÚJÍTÁSA, ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE Igal, Szent István u.100., Hrsz. IGALI ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK (RENDŐRSÉG ÉS ALAPSZOLGÁLTATÓ KÖZPONT) FELÚJÍTÁSA, ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE 7275 Igal, Szent István u.00., Hrsz.: 658 KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ AKADÁLYMENTESÍTÉSI MUNKARÉSZ

Részletesebben

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat épületének fizikai, információs és kommunikációs akadálymentesítési irányelvei és szabályzata

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat épületének fizikai, információs és kommunikációs akadálymentesítési irányelvei és szabályzata Elfogadta: 62/2014. (III. 5.) Kt. hat. Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat épületének fizikai, információs és kommunikációs akadálymentesítési irányelvei és szabályzata ^ KERÜLETI 4^' Készült:

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET. TOP BS Óvoda épület bővítés 5650 Mezőberény Kodály út 8. Hrsz.: 2237

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET. TOP BS Óvoda épület bővítés 5650 Mezőberény Kodály út 8. Hrsz.: 2237 AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET TOP-1.4.1-16-BS1-2017-00002 Óvoda épület bővítés 5650 Mezőberény Kodály út 8. Hrsz.: 2237 Általános leírás előzmények: A tárgyi telek Mezőberény belterületi részén fekszik

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00086 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Törökszentmiklóson című pályázathoz FOGYATÉKOSOK NAPPALI OTTHONA, PROJEKT ELEM 5200 TÖRÖKSZENTMIKLÓS,

Részletesebben

AZ EGYENLŐ ESÉLYŰ HOZZÁFÉRÉS FELTÉTELEI ÉS LEHETŐSÉGEINEK TÖRVÉNYI HÁTTERE SZEKSZÁRD MJV INTÉZMÉNYEIBEN

AZ EGYENLŐ ESÉLYŰ HOZZÁFÉRÉS FELTÉTELEI ÉS LEHETŐSÉGEINEK TÖRVÉNYI HÁTTERE SZEKSZÁRD MJV INTÉZMÉNYEIBEN AZ EGYENLŐ ESÉLYŰ HOZZÁFÉRÉS FELTÉTELEI ÉS LEHETŐSÉGEINEK TÖRVÉNYI HÁTTERE SZEKSZÁRD MJV INTÉZMÉNYEIBEN Készült: Szekszárdi Városfejlesztési Kft Készítette: Kerekes László - ügyvezető igazgató Rácz Adrián

Részletesebben

Akadálymentesítési tervfejezet

Akadálymentesítési tervfejezet Akadálymentesítési tervfejezet Építmény címe: Pétervására, Kossuth Lajos u. 1 szám hrsz: 1106/2 Építmény funkciója: óvoda, bölcsőde Tervezett építési munka: óvoda bővítése tornaszobával, bölcsőde építés

Részletesebben

Ajánlatkérés 1. Tisztelt Címzettek!

Ajánlatkérés 1. Tisztelt Címzettek! Ajánlatkérés 1. From: Pintér Róbert [mailto:pinter.robert@balatonkenese.hu] Sent: Thursday, June 13, 2013 9:20 AM To: 'Mór és Társa Kft.'; 'Kocsis Elemér'; 'Jánosik Ernő' Cc: 'Udvardy Gábor'; 'Vatics Erzsébet';

Részletesebben

Akadálymentesített bükfürdői szálláshelyek

Akadálymentesített bükfürdői szálláshelyek Akadálymentesített bükfürdői szálláshelyek Apartmanok Anna Apartman Házba és az apartmanokba be lehet jutni kerekes székkel A teraszra rámpa van kialakítva A fürdőszobában a kádba be kell lépni, de ott

Részletesebben

Összefoglaló a július július 25 között készített "Akadálymentesítési ismeretek" kérdőíves felmérés eredményéről.

Összefoglaló a július július 25 között készített Akadálymentesítési ismeretek kérdőíves felmérés eredményéről. CAMELOT Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete 9021 Győr, Amadé L. u. 1. Telefon/Fax.: (96) 523-590 e-mail: gyor.camelot@gmail.com Internet: www.camelotgyor.hu Adószám: 18980251-1-08 Számlaszám: UniCredit

Részletesebben

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET

AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET AKADÁLYMENTESÍTÉSI TERVFEJEZET Termelői piactér kialakítás és fejlesztése Kunágotán (Kunágota, Rákóczi utca 3., Hrsz.: 1888/1) című pályázati anyaghoz Építtető: képviseli: Kunágota Község Önkormányzata

Részletesebben

KÖZMEGHALLGATÁS 2011 NAGYKOVÁCSI

KÖZMEGHALLGATÁS 2011 NAGYKOVÁCSI KÖZMEGHALLGATÁS 2011 NAGYKOVÁCSI KÖZMEGHALLGATÁS 2011 1. napirendi pont Tájékoztató Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának 2010. évi költségvetésének zárszámadásáról Állami támogatások 2010 ÖSSZESEN:

Részletesebben

VTK - Strandfürdő szociális épületének átalakítási munkái, az épületben elsősegélynyújtó-hely kialakítása, valamint egyéb kiegészítő munkálatok

VTK - Strandfürdő szociális épületének átalakítási munkái, az épületben elsősegélynyújtó-hely kialakítása, valamint egyéb kiegészítő munkálatok VTK - Strandfürdő szociális épületének átalakítási munkái, az épületben elsősegélynyújtó-hely kialakítása, valamint egyéb kiegészítő munkálatok Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/75 Beszerzés tárgya: Építési

Részletesebben

Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett

Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett KIEMELT PROJEKT TERVEZÉSI FELHÍVÁS a A komplex rehabilitációhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése (A foglalkozási rehabilitáció

Részletesebben

Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház. Szervezeti és Működési Szabályzat. Esélyegyenlőségi.

Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház. Szervezeti és Működési Szabályzat. Esélyegyenlőségi. Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház Szervezeti és Működési Szabályzat Esélyegyenlőségi melléklete Hatályos: 2016. október 1. napjától BRTKK SZMSZ Esélyegyenlőségi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottsághoz

ELŐTERJESZTÉS. - a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottsághoz NYÍREGYHÁZA M EGYEl JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA VAGYONGAZDÁLKODÁSIOSZTÁLY 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-540; FAX: "3642524-541 E-MAIL: VAGYONGAZDALKODAS@NYIREGYHAZA.HU

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, április 28.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, április 28. Javaslat támogatási kérelem benyújtására a TOP-4.2.1-15 kódszámú, Szociális alapszolgáltatások infrastrukturális bővítése, fejlesztése című felhívásra a Család- és Gyermekjóléti Központ Ózd, Petőfi úti

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068 KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése 1. Helyzetelemzés Tét Város Önkormányzatának legfontosabb szerve a képviselő-testület, amely az önkormányzat működésével,

Részletesebben

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék Fax:

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék Fax: Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy, 2319 hrsz-ú ingatlan hasznosításáról Az ingatlant

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A.

T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A. T Á J É K O Z T A T Ó K I A D V Á N Y GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÁROP-3.A.1/A. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi Régióban c. pályázatról 2010. április 30. 1 Előzmények:

Részletesebben

Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régió egészségügyi intézményeiben című NYDOP-5.2.1/C-11-2012-0001 azonosítószámú projekt

Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régió egészségügyi intézményeiben című NYDOP-5.2.1/C-11-2012-0001 azonosítószámú projekt Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régió egészségügyi intézményeiben című NYDOP-5.2.1/C-11-2012-0001 azonosítószámú projekt A projekt bemutatása - Előzmények Rehabilitációs szolgáltatások

Részletesebben

TERVEZETT ÉPÜLET +1,00 2,30 -3,17 4,80 6,00 4,80 2,30 18,18 5 2,30 2,30 2,30 5,58 11,95 59 5 4300/2 MÉLYGARÁZS LEJÁRÓJA 4324 45

TERVEZETT ÉPÜLET +1,00 2,30 -3,17 4,80 6,00 4,80 2,30 18,18 5 2,30 2,30 2,30 5,58 11,95 59 5 4300/2 MÉLYGARÁZS LEJÁRÓJA 4324 45 ,,,0,0,0,0,0,0,0,0,0 +,,0 +,0 VESZPRÉM, UDPEST U.. HRSZ: 00/ Építészeti adatok: Övezeti előírás: Lk-o kisvárosis lakó övezet, oldalhatáros beépítés. maximálisan o,oo% építhető be - legnagyobb építménymagasság:,o

Részletesebben

OTÉK Segédlet a közszolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférésének megteremtéséhez című FSZK kiadvány

OTÉK Segédlet a közszolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférésének megteremtéséhez című FSZK kiadvány Budaörsi Ifjúsági Klub 2040 Budaörs Károly király utca 3. Akadálymentességi ajánlás Jogszabályok: Tervezési előírások: 1998. évi XXVI. törvény a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2014. március 5. napján tartandó Képviselő-testületi ülésre! Készítette: Dobrosiné Ladjánszki Tímea intézményi referens Tárgy: Javaslat

Részletesebben