B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó"

Átírás

1 ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó 2013/ szám

2 Közérdekű közlemények A Kari Tanács következő ülésére október 17-én órai kezdettel kerül sor a fszt. 4. számú tanácstermében. Napirend: 1. A 2014/2015. tanévben indítható szakirányú továbbképzések féléves költségtérítési díjai 2. Tájékoztatás a HÖK egyéves munkájáról, költségvetési keretének felhasználásáról Előterjesztő: Varsányi Viktória HÖK elnök 3. A 2013/2014. tanév rendezvényprogramjának véglegesítése Előterjesztő: Tihanyiné Dr. Hős Ágnes dékánhelyettes 4. Egyebek *** Karunk hallgatója megosztva nyerte meg az országos helyesírási versenyt szeptember án rendezték meg a Nagy J. Béla országos helyesírási versenyt (Eger, Eszterházy Károly Főiskola). A kétnapos szakmai rendezvényen az alábbi előadások hangzottak el a hazai és külhoni versenyzők és a felkészítő tanárok részére: - Misad Katalin (Pozsony): A magyar helyesírás helye és oktatásának tapasztalatai a pozsonyi magyar tanszéken - Szántó Bíborka (Kézdivásárhely): Pedagógusjelöltek nyelvjárási, valamint interferenciajelenségekkel magyarázható helyesírási hibái - Simon Szabolcs (Komárom): Szlovákiai magyar fiatalok helyesírása néhány szempontból - Fercsik Erzsébet (Prága): A Budapesti Korrektorok és Revizorok Körének szerepe a magyar helyesírás történetében - Bakonyiné Kovács Bea (Baja): A központozás tanítása - Toma Kornélia (Sárospatak): Az emlékképek szerepe a helyesírási teljesítményfokban - Keszler Borbála: Hagyomány és újítás az AkH. 12. kiadásában Karunkat Tóth Edina (felkészítő tanár: dr. Nagy Katalin) képviselte az országos versenyen, ahol többek között magyar szakos bölcsészekkel mérte össze tudását. Ezért is van kiemelt jelentősége annak, hogy megosztott első helyezést ért el egy ELTE BTK-s hallgatóval. Gratulálunk!

3 Szakmai közélet hírei ÉNEK-ZENEI TANSZÉK Deákné Kecskés Mónika június 16-án a veszprémi Bazilikában, június 23-án Ruysbroek/Groningenben (Hollandia), július 13-án a dunakeszi Katolikus templomban, július 18-án a Tihanyi Apátságban, augusztus 18-án Kremnicán (Körmöcbánya, Szlovákia), szeptember 21-én Pesti ferences templom az In memoriam Gergely Ferenc sorozat keretében adott orgonaestet, július 15-én Szentendrén csembaló-kamaraestet. Július 31-én a Pesti ferences templom Liszt Ferenc emlékestjén a Greccio Kamarakórus vezetőjeként és orgonaművészként koncertezett július ig csembaló mesterkurzust tartott Szentendrén (Musica Antiqua apud Danubium). Döbrössy János vezetésével a Vox Hungarica Nőikar szeptember 8-án a verőcei Migazzi Kastélyban, a Nyitnikék Gondozónői Kamarakórus szeptember 11-én a XV. Havanna Napok alkalmából a XVIII. ker. Kondor Béla Közösségi Házban adott hangversenyt Kismartony Katalin vezetésével a Wéber István Nőikar szeptember 21-én a 10. alkalommal a Kulturális Örökség Napjai (NÖK) keretén belül megrendezett Ház Napja alkalmából tematikus hangversenyt adott a XII. Kiss J. altb. u előtt, kapcsolódva a Budapesti Víz Világtalálkozóhoz. Turmezeyné Heller Erika a TÁMOP azonosító számú Tehetséghidak Program című kiemelt projekt megbízásából július 9-14-ig Pomázon a Komolyzenei intenzív szünidei tábor szakmai koncepciójának kialakítója, a tábor szervezője és vezetője, a Tehetséglabirintus - Családi nap a Millenárison - a Tehetségpontok III. Országos Találkozója című rendezvényen komolyzenei koncert szervezője és lebonyolítója volt. Publikációk ÉNEK-ZENEI TANSZÉK Deákné Kecskés Mónika (2013): Szent Ferenc napjaink zenéjében. In Medgyesy S. (szerk.): Nyolcszáz esztendős a ferences rend. Tanulmányok a Rend lelkiségéről, történeti hivatásáról és kulturális-művészeti szerepéről. Norbert-Ötvös István - Őze Sándor: (Rendtörténeti konferenciák 8/1.) Írott Szó Alapítvány - Magyar Napló, Budapest p. Turmezeyné Heller Erika (2013): Developmental changes in the structure of musical abilities. The Changing Face of Music and Art Education, (5.)

4 J O G S Z A B Á L Y O K évi CXLIV. törvény a Magyarország évi központi költségvetéséről szóló évi CCIV. törvény módosításáról. Magyar Közlöny, szeptember 27, 159. szám 346/2013. (IX.30.) Korm. rendelet a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII.22.) Korm. rendelet, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII.27.) Korm. rendelet módosításáról. Magyar Közlöny, szeptember 30, 160. szám Magyarország Alaptörvénye (egységes szerkezetben). Magyar Közlöny, október 3, 163. szám 353/2013. (X.4.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.28.) Korm. rendelet módosításáról. Magyar Közlöny, október 4, 164. szám Mellékletek: 1. Emlékeztető a Kari Tanács szeptember 12-i üléséről. 2. Emlékeztető a Vezetői Értekezlet augusztus 29-i üléséről 3. Az ELTE Szenátusának a szeptember 23-i ülésén meghozott határozatai

5 1.sz melléklet ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Emlékeztető a Kari Tanács szeptember 12-i üléséről Az ülésen megjelentek a Kari Tanács tagjai és az állandó meghívottak. Távolmaradását előre jelezte: Mészárosné Dr. Darvay Sarolta, Szuchy Gabriella, Varsányi Viktória, Sipos Ágnes, Hirleman Boldizsár, Nevigyánszky Éva, Mesterházy Ferenc, Dr. Serfőző Mónika. A nyílt és titkos szavazásban résztvevők száma az 1-3. napirendi pontnál 22 fő. Az ülésről jegyzőkönyvként hangfelvétel készült. Az ülés napirendje: 1. A Köztársasági Ösztöndíjat adományozó levelek átadása 2. Az Oktatási Bizottság előterjesztései Előterjesztő: Turmezeyné Dr. Heller Erika, a Kari Oktatási Bizottság elnöke 3. Tájékoztatás aktuális oktatásszervezési kérdésekről 4. A Kari Tanács 2013/2014. tanév I. félévi munkaprogramjának jóváhagyása Előterjesztő: Dr. Mikonya György dékán 5. Egyebek Napirend előtt a Kari Tanács 1 perces felállással megemlékezett a augusztus 31-én elhunyt Molnárné Dr. Batári Ilona adjunktusról. A Kari Tanács az ülés napirendjét egyhangúan elfogadta. 1. Dr. Mikonya György dékán bejelentette, hogy Balog Zoltán, az Emberi Erőforrás Minisztérium minisztere az 2013/2014. tanévben karunk 12 hallgatójának Köztársasági Ösztöndíjat adományozott a kiemelkedő tanulmányi eredményéért, szakmai terülten végzett kimagasló munkájáért. Köztársasági ösztöndíjban részesült: Taylor Jennifer Ann, Balázs Máté Balázs, Gerber Krisztina, Nagy Flóra Sára, Fekete Ákos, Herczeg Borbála, György Erika, Bordás Júlia, Ramocsai Fanni Karolina, Szeles Mónika, Csorba Judit és Kovács Péter. Dr. Mikonya György dékán köszöntötte a köztársasági ösztöndíjas hallgatókat és átadta az okleveleket. 2. Turmezeyné Dr. Heller Erika, a kari Oktatási Bizottság elnöke ismertette az Oktatási Bizottság szeptember 4-i ülésén elhangzottakat, az alábbi négy képzés dokumentumában javasolt változtatás szükségességét. Szólt arról, hogy a Bizottság továbbgondolásra javasolta az óvodapedagógus és a tanító szak záróvizsgájának, a szakdolgozatok értékelésének változtatását és a szakmai szempontok kidolgozását a tervezett hallgatói portfoliók összeállításához.

6 A Kari Tanács megvitatta alábbi képzések változtatási javaslatait: - A német nemzetiségi szakirányú továbbképzés indítási dokumentumában érvényesítendő tantervi változások; - Módosítás a csecsemő- és kisgyermeknevelő szak mintatantervén; - A szociális munka, ifjúságsegítő szakirány felsőoktatási szakképzés anyagán érvényesített változások; - A Pedagógus szakvizsga képzés kötelező tárgyainak (2 féléves) óra-vizsgatervi változásai. A Kari Tanács Nyílt szavazással, egyhangúlag, határozatban elfogadta a képzések javasolt változtatásait. (Határozati szám: 2013/ sz.) 3. Dr. Demeter Katalin dékánhelyettes felhívta a figyelmet arra, hogy a kari közös hálón olvashatók a minőségértékelési felmérések eredményei, valamint a 2012/13-as tanévről szóló tanszéki beszámolók. Kérte ezek tanulmányozását és a tapasztalatokból adódó, jobbító megoldások keresését. Ezt követően a 2013 évi felvételi eredményekről elmondta, hogy a felvett hallgatók száma mintegy félszázzal csökkent az előző évihez képest, az ifjúságsegítő felsőoktatási szakképzés nem indul. A tavalyi egynegyedénél is kevesebb azonban a felvett költségtérítéses hallgatók száma, ami a finanszírozásban óriási hátrány az egyetemi allokációs szisztéma miatt 2013-ban. Dr. Demeter Katalin dékánhelyettes szólt a 2013 őszi félévi aktuális feladatokról. Kérte a hallgatói motiváltság elérését, a hallgatói portfóliók építésének mielőbbi elkezdését. Bejelentette, hogy a hallgatói pályafutás követésének (karunk dékánja által javasolt) módjáról, a hallgatói portfólióról az Oktatási Bizottság konzultációt kezd és megfogalmazza ajánlását. Ezt követően felhívta a figyelmet a záróvizsgák megújítására, a tanítási gyakorlatok új rendszeréből eredő feladatokra. Az oktatási dékánhelyettes bejelentette, hogy az ELTE 2013 őszétől megszüntette a leckekönyvet, a tanulmányi teljesítmények nyilvántartására csak a Neptun-rendszerben, az e-indexben kerül sor. Javasolta, hogy a szóbeli kollokviumok érdemjegyeit a vizsgáztatók egy kinyomtatott vizsgalapon a hallgatóval írassák alá. Kérte továbbá, hogy a tanszéki ügyintézők segítségével az oktatók kísérjék figyelemmel a hallgatóknak a kurzusokra való jelentkezését, mert a kurzusfelvételi időszak szeptember 13-án 16 órakor zárul. Bicsák Csilla kari referens felhívta a hallgatók figyelmét a kurzusfelvétel hibáival kapcsolatos felszólalás lehetőségére, az elektronikus kérvény felület 5 napos kihasználására. Dr. Demeter Katalin dékánhelyettes szólt a kurzusfelvételek, az egyéni tanrendek kialakításából adódó problémákról, a pénteki napok tanrendi kieséséről. Végül Bicsák Csilla kari referens tájékoztatta a jelenlévőket az államilag finanszírozott és költségtérítéses hallgatók újbóli, 7 átsorolási lehetőségről. 4. A Kari Tanács megvitatta a 2013/2014. tanév I. félévi tanácsülések munkaprogramját. A Kari Tanács a munkaprogramot nyílt szavazással, egyhangúlag jóváhagyta. (Lásd 1. sz. melléklet.) (Határozati szám: 2013/ sz.) 3. Egyebek Dr. Mikonya György dékán tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy az ELTE tanévnyitó ünnepségén Dr. Benczik Vilmos főiskolai tanár Pro Universitate Emlékérem arany fokozata kitüntetésben részesült. Az ünnepségen a Professor Emeritus címek átadására is sor került. Prof. Dr. Donáth Péter egyetemi tanárnak Professor Emeritus címet adományoztak, amelyet a következő kari tanácsi ülésen átad.

7 Dr. Csíkvári Gábor tanszékvezető főiskolai tanár felhívta a figyelmet a Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék által indított Kortárs magyar irodalom programsorozatra. Az első rendezvény október 16-án lesz, amelyre tisztelettel meghívja karunk hallgatóit és oktatóit. Tihanyiné Dr. Hős Ágnes dékánhelyettes bejelentette, hogy szeptember 23-án hétfőn reggel elindul karunk fényújsága. Minden héten csütörtökig lehet leadni az aktuális információkat, amelyek hétfői naptól láthatók. A fényújság szerkesztésében a HÖK által biztosított hallgató demonstrátor vesz részt. Dr. habil F. Lassú Zsuzsa tanszékvezető egyetemi docens felhívta a figyelmet a évi Kutatók Éjszakája rendezvény programjukra, melynek címe a kisgyermekes Szülők éjszakája. További együttműködést és segítséget kért a jelenlévőktől. A rendezvényre minél több érdeklődőt és kisgyermekes családokat várnak. Tihanyiné Dr. Hős Ágnes dékánhelyettes bejelentette, hogy szeptember 17-én este élesben indítják a kar új honlapját. Felhívta a figyelmet arra, hogy minden szervezeti egységnek 4 nap rendelkezésre áll ahhoz, hogy a kari honlapon a rájuk vonatkozó információk pontos megjelenítése, a hibák bejelentése és javítása megtörténjen. Kérte, hogy Sebők Istvánnak adják le észrevételeiket. A továbbiakban szólt a tanszéki festékpatron igények teljesíthetőségéről, a beszerzési lehetőségekről, a visszafogott rendelésről. Dr. Mikonya György dékán szólt a kari tájékoztatási rendszer fokozatos bővüléséről (Belső tájékoztató, új honlap, fényújság, facebook stb.). Felhívta a figyelmet a következő évi Kutatók Éjszakája rendezvény tervezés aktualitására. Végül ismertette a félévi konferenciák színes sorozatát. Dr. habil F. Lassú Zsuzsa tanszékvezető egyetemi docens kérte a HÖK segítségét a Társadalomtudományi Tanszék és a Neveléstudományi Tanszék közös programjához, a november 14-i Tehetségnap rendezéséhez. Budapest, szeptember 12. Látta: Légler Judit a Kari Tanács titkára Dr. Mikonya György dékán

8 Az ELTE TÓK Kari Tanács 2013/2014. tanév I. félévi munkaprogramja l. sz. melléklet Szeptember 12. Október A Köztársasági Ösztöndíjat adományozó levelek átadása 7. Az Oktatási Bizottság előterjesztései Előterjesztő: Turmezeyné Dr. Heller Erika, a Kari Oktatási Bizottság elnöke 8. Tájékoztatás aktuális oktatásszervezési kérdésekről 9. A Kari Tanács 2013/2014. tanév I. félévi munkaprogramjának jóváhagyása Előterjesztő: Dr. Mikonya György dékán 10. Egyebek 1. A 2014/2015. tanévben indítható szakirányú továbbképzések féléves költségtérítési díjai Előterjesztő: Dr. Papp Lajos OTF főosztályvezető 2. Tájékoztatás a HÖK egyéves munkájáról, költségvetési keretének felhasználásáról Előterjesztő: Varsányi Viktória HÖK elnök 3. A 2013/2014. tanév rendezvényprogramjának véglegesítése Előterjesztő: Tihanyiné Dr. Hős Ágnes dékánhelyettes 4. Egyebek November 21. December Minőségfejlesztés, pályakövetés Előterjesztők: Dr. Serfőző Mónika főiskolai docens, a Kari Minőségfejlesztési Bizottság elnöke, Dr. Demeter Katalin dékánhelyettes 2. Döntés a év januári záróvizsgákon közreműködő elnökök, illetve külső bizottsági tagok felkéréséről 3. A záróvizsga-tételsorok jóváhagyása, az Oktatási Bizottság javaslatai Turmezeyné Dr. Heller Erika, a Kari Oktatási Bizottság elnöke 4. Véleménynyilvánítás az egyetemi szabályzatok módosításáról Előterjesztő: Dr. Mikonya György dékán 5. Egyebek 1. Tájékoztatás a kari költségvetés alakulásáról Előterjesztők: Dr. Mikonya György dékán, 2. A kari szabályzatok aktualizálása Előterjesztő: Dr. Mikonya György dékán 3. Véleménynyilvánítás az egyetemi szabályzatok módosításáról Előterjesztő: Dr. Mikonya György dékán 4. Egyebek - A 2013/2014. tanév II. félévének oktatásszervezési programja

9 2.sz melléklet ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Emlékeztető a Vezetői Értekezlet augusztus 29-ei üléséről Az ülésen megjelentek a Vezetői Értekezlet tagjai, kivéve Nevigyánszky Éva, Mesterházy Ferenc és Varsányi Viktória. Az ülésről jegyzőkönyvként hangfelvétel készült. Az ülés napirendje: 1. Tájékoztatás a évi felvételi eljárásról, a felvett hallgatói létszámról 2. A évi zárótanítások, zárófoglalkozások tapasztalatai 3. A év júniusi záróvizsgák tapasztalatai 4. Tájékoztatás a 2013/2014. tanév kezdésének aktuális feladatairól 5. A kar Erasmus ösztöndíjainak dinamizálása az utóbbi 10 évben Előterjesztő: Tihanyiné Dr. Hős Ágnes dékánhelyettes 6. Egyebek A Vezetői Értekezlet egyhangúlag elfogadta a napirendet Dr. Demeter Katalin dékánhelyettes a 2013 évi felvételi eredményekről szólva elmondta, hogy a felvett hallgatók száma mintegy félszázzal csökkent az előző évihez képest, az ifjúságsegítő felsőoktatási szakképzés nem indul. A tavalyi egynegyedénél is kevesebb azonban a felvett költségtérítéses hallgatók száma, ami a finanszírozásban óriási hátrány az egyetemi allokációs szisztéma miatt ban Felhívta a figyelmet arra, hogy az összes minőségértékelési felmérések eredményei, valamint a 2012/13-as tanévről szóló (beérkezett) tanszéki beszámolók a kari közös hálón olvashatók. Felhívta a figyelmet arra, hogy a beszámolók összehasonlítható adatai az oktatók kötelezettségeinek kiegyenlítettebbé tételéhez adhatnak alapot. Az oktatási dékánhelyettes ismertette a 2013 évi nyári záróvizsgák kérdőíves felmérésének tapasztalatait. Szólt a csecsemő- és kisgyermekvelő szak új vizsgáztatási rendszerének sikeréről, ami a szakfelelős és a neveléstudományi tanszék által összefogott munka eredménye. A záróvizsgakérdőíveken olvasható javaslatok között az óvodapedagógus szak záróvizsgájának megújítására több, a tanító szak záróvizsgájának korszerűsítésére néhány javaslat érkezett. Kérte a két szakfelelőst, hogy koordinálják a záróvizsgák megújítási folyamatát, a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon szerzett tapasztalatokat is hasznosítva. Az oktatási dékánhelyettes szerint a gyakorlati képzésre vonatkozó, valamint a végzős hallgatók által kitöltött kérdőíves felmérések összességében pozitív véleményeket tükröznek, mind a hallgatók, mind a külső gyakorlatvezetők színvonalasnak tarják képzésünket, emellett természetesen kritikák is kiolvashatók az eredményekből. Kérte, hogy az egyes szervezeti egységek tanulmányozzák az összes felmérés vonatkozó eredményeit, és ahol szükséges, tegyenek lépéseket a kritikai észrevételek nyomán.

10 Dr. Demeter Katalin dékánhelyettes szólt a 2013 őszi félévi aktuális feladatokról. Kérte, hogy a hallgatói pályafutás követésének (karunk dékánja által javasolt) módjáról, a hallgatói portfólióról az Oktatási Bizottság folytasson konzultációt és fogalmazzon meg ajánlást, majd felhívta a figyelmet a tanítási gyakorlatok új rendszeréből eredő feladatokra. Az oktatási dékánhelyettes bejelentette, hogy az ELTE 2013 őszétől megszüntette a leckekönyvet, a tanulmányi teljesítmények nyilvántartására csak a Neptun-rendszerben, az e-indexben kerül sor. Javasolta, hogy a szóbeli kollokviumok érdemjegyeit a vizsgáztatók egy kinyomtatott vizsgalapon a hallgatóval írassák alá. Kiemelte, hogy az új nyilvántartás fokozottan követeli a vizsgák szervezésének, valamint az eredmények bejegyzésének HKR konformitását. A tömbösített hetek optimális kihasználása érdekében ajánlotta, hogy a vezetők hívják fel tanszékük oktatóinak figyelmét külső programok szervezésére, valamint szakdolgozati-, illetve TDK-konzultációk lehetőségeire. Kérte továbbá, hogy a tanszéki ügyintézők segítségével az oktatók kísérjék figyelemmel a hallgatóknak a kurzusokra való jelentkezését, mert a kurzusfelvételi időszak szeptember 13-án zárul. Hozzászólt Dr. Csíkvári Gábor, Dr. F. Lassú Zsuzsa, Dr. Mikonya György. 5. Tihanyiné Dr. Hős Ágnes dékánhelyettes tájékoztatta a jelenlévőket a kar Erasmus mobilitás adatairól, az Erasmus ösztöndíjainak dinamizálásáról az utóbbi 10 évben. Hozzászólt Dr. F. Lassú Zsuzsa, Dr. Mikonya György, Dr. Demeter Katalin, Bodnár Ilona, Dr. Csíkvári Gábor. 6. Egyebek Dr. Mikonya György dékán tolmácsolta Rektor Úr tanévkezdési jó kívánságait. Jelezte, hogy ebben a tanévben kihelyezett dékáni vezetői értekezletek lesznek. Az egyetem vezetők november 25-én karunkon tartják megbeszélésüket. Röviden szólt a gólyatábori tapasztalatairól. Gratulált Szabóné Szitányi Judit sikeres doktori védéséhez. A továbbiakban az oktatói munkáról, a katalizátor szerep fontosságáról, az oktatók egyenletes munkaterheléséről szólt. Nyomatékosan felhívta a figyelmet a tanszéki megbeszélések objektív alapokra helyezésére. Az elkövetkezendő időszakban egységes szempontként szerepel a tanszéki pályázatok, a minősített oktatók száma, a publikációk száma, a rendezvények középtávú terve, a tudományos diákköri eredmények megítélése. A továbbiakban a délutáni összoktatói értekezlet témáit jelezte, valamint ehhez egyéb javaslatokat kért. Hozzászólt Tihanyiné Dr. Hős Ágnes, Dr. F. Lassú Zsuzsa. Dr. Csíkvári Gábor tanszékvezető főiskolai tanár bejelentette, hogy Dr. Nagy Katalin főiskolai tanár súlyos betegsége miatt tartósan távol van. Tihanyiné Dr. Hős Ágnes dékánhelyettes szólt a számítógépek javítási és beszerzési nehézségeiről, a Neveléstudományi Tanszéken történt számítógép-rongálásról. Budapest, augusztus 29. Légler Judit titkárságvezető Látta: Dr. Mikonya György dékán

11 3.sz melléklet Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának a szeptember 23-i ülésen meghozott határozatai Határozatok tára CCLXVII/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat a Szenátus 2013/2014-es tanév I. félév ülés- és munkatervéről CCLXVIII/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat Laczkó Krisztina aligazgató, műhelyvezetőnek az Eötvös Collegium eljáró Fegyelmi Tanácsa elnökévé megválasztásáról CCLXIX/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat Mészáros Tamás kutatónak az Eötvös Collegium eljáró Fegyelmi Tanácsa elnökhelyettesévé megválasztásáról CCLXX/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat Ludmann Ágnes nyelvtanárnak az Eötvös Collegium eljáró Fegyelmi Tanácsa oktató tagjává megválasztásáról CCLXXI/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat Fejérvári Boldizsár műhelyvezetőnek az Eötvös Collegium eljáró Fegyelmi Tanácsa oktató póttagjává megválasztásáról CCLXXII/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat Vargyas Brigitta műhelyvezetőnek az Eötvös Collegium eljáró Fegyelmi Tanácsa oktató póttagjává megválasztásáról CCLXXIII/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat Kiss Attila habil. egyetemi docens az Informatikai Kar Információs Rendszerek Tanszéke vezetésére benyújtott pályázatának véleményezéséről CCLXXIV/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat ELTE Szenátusi Érdemérem adományozásáról George Schaeffer a Schaeffer Alapítvány alapítója részére CCLXXV/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat az Egyetemi Doktori Szabályzat kiegészítéséről és korrekciójáról CCLXXVI/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat az Egyetemi Doktori Szabályzat 12. sz. mellékletének elfogadásáról CCLXXVII/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat az Informatikai Doktori Iskola képzési programjának módosításáról, valamint erre tekintettel az ELTE képzési programjának módosításáról CCLXXVIII/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat Egészségfejlesztő szakpszichológus szakirányú továbbképzési szak új, katasztrófakrízis-prevenció és utógondozás specializációja létesítéséről és indításának jóváhagyásáról a Pedagógiai és Pszichológiai Kar gondozásában, valamint erre tekintettel az ELTE képzési programjának módosításáról CCLXXIX/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat a rektori pályázat kiírását és a rektorválasztást előkészítő bizottság létrehozásáról.

12 Az egyes érdemi és ügyrendi határozatok, bejelentések, kérdések és válaszok 1. Napirend előtt Mezey Barna köszöntötte a Szenátust abból az ünnepi alkalomból, hogy a Szenátus az új tanácsteremben folytathatja munkáját. Köszönetet mondott Juhászné Huszty Katalin gazdasági főigazgatónak. Juhászné Huszty Katalin köszönetet mondott a kivitelezés egyetemi koordinátorának, Vásárhelyi Tibor főigazgató-helyettesnek és Raczky Pál professzornak a dekoráció kialakítása érdekében végzett munkájáért. 2. Napirend előtt Mezey Barna bejelentette, hogy július 12-én, hosszan tartó betegség után elhunyt Kulcsár Zsuzsanna professor emerita, a Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszék alapítója, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, aki közel öt évtizedig volt az ELTE oktatója, továbbá, hogy életének 84. évében, július 31. napján elhunyt Berényi Sándor professor emeritus, a Közigazgatási Jogi Tanszék közötti vezetője és hat évtizeden keresztüli tanára, valamint, hogy augusztus 5-én, életének 84. évében elhunyt Fried Ervin, a Természettudományi Kar Algebra és Számelmélet Tanszék Eötvös József koszorúval kitüntetett, Szent-Györgyi Albert-díjas professor emeritusa. A Szenátus egyperces néma felállással adózott emléküknek. 3. Ezt követően, ugyancsak napirend előtt Mezey Barna rektor címzetes egyetemi tanári oklevelet adott át Dr. habil. Gerevich József neurológus és pszichiáter szakorvos, pszichoanalitikus, pszichoterapeuta, orvosi pszichológus, addiktológus részére, valamint Prof. Dr. Dr. h.c. Hacki Tamás orvos, fül-orr-gégész, foniáter szakorvos részére. 4. Mezey Barna rektor bejelentette, hogy az EHÖK Küldöttgyűlése Zaránd Pétert választotta EHÖK elnökké, aki hivatalát október 6-án foglalja el. 5. A Szenátus a kiküldött napirendet Rónay Zoltán főtitkár hozzászólásával 37 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. A napirend elfogadása előtt a Szenátus Rónay Zoltán főtitkár előterjesztésére, Mezey Barna rektor egyetértésével 37 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül napirendre vette a rektori pályázat kiírását és a rektorválasztást előkészítő bizottság létrehozására irányuló előterjesztést. 6. A Szenátus Mezey Barna rektor előterjesztésére Rónay Zoltán főtitkár hozzászólásával 38 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozta a CCLXVII/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozatát a Szenátus 2013/2014-es tanév I. félév ülés- és munkatervéről. (1. sz. melléklet) 7. A Szenátus Mezey Barna rektor előterjesztésére vita nélkül 36 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 érvénytelen szavazattal meghozta a CCLXVIII/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozatát Laczkó Krisztina aligazgató, műhelyvezetőnek az Eötvös Collegium eljáró Fegyelmi Tanácsa elnökévé megválasztásáról; 37 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 érvénytelen szavazattal meghozta a CCLXIX/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozatát Mészáros Tamás kutatónak az Eötvös Collegium eljáró Fegyelmi Tanácsa elnökhelyettesévé megválasztásáról; 37 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 érvénytelen szavazattal meghozta a CCLXX/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozatát Ludmann Ágnes nyelvtanárnak az Eötvös Collegium eljáró Fegyelmi Tanácsa oktató tagjává megválasztásáról;

13 37 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 érvénytelen szavazattal meghozta a CCLXXI/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozatát Fejérvári Boldizsár műhelyvezetőnek az Eötvös Collegium eljáró Fegyelmi Tanácsa oktató póttagjává megválasztásáról; 37 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 érvénytelen szavazattal meghozta a CCLXXII/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozatát Vargyas Brigitta műhelyvezetőnek az Eötvös Collegium eljáró Fegyelmi Tanácsa oktató póttagjává megválasztásáról. A napirendi pont tárgyalását követően Kalina Gergely elnök (EHÖK) bejelentette, hogy az EHÖK Elnöksége egyhangú döntéssel a bizottságba delegálta tagként: Kiss Edinát, póttagként: Horváth Balázst és Németh Patrikot. 8. A Szenátus Mezey Barna rektor előterjesztésére vita nélkül 38 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül meghozta a CCLXXIII/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozatát Kiss Attila habil. egyetemi docens az Informatikai Kar Információs Rendszerek Tanszéke vezetésére benyújtott pályázatának véleményezéséről. 9. A Szenátus Mezey Barna rektor előterjesztésére vita nélkül 35 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 érvénytelen szavazattal meghozta a CCLXXIV/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozatát ELTE Szenátusi Érdemérem adományozásáról George Schaeffer a Schaeffer Alapítvány alapítója részére. 10. A Szenátus Karácsony András rektorhelyettes előterjesztésére vita nélkül 37 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozta a CCLXXV/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozatát az Egyetemi Doktori Szabályzat kiegészítéséről és korrekciójáról. (2. sz. melléklet) 11. A Szenátus Karácsony András rektorhelyettes előterjesztésére vita nélkül 38 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozta a CCLXXVI/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozatát az Egyetemi Doktori Szabályzat 12. sz. mellékletének elfogadásáról. (3. sz. melléklet) 12. A Szenátus Karácsony András rektorhelyettes előterjesztésére vita nélkül 38 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozta a CCLXXVII/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozatát az Informatikai Doktori Iskola képzési programjának módosításáról, valamint erre tekintettel az ELTE képzési programjának módosításáról. 13. A Szenátus Borsodi Csaba rektorhelyettes előterjesztésére, vita nélkül 38 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozta a CCLXXVIII/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozatát Egészségfejlesztő szakpszichológus szakirányú továbbképzési szak új, katasztrófakrízis-prevenció és utógondozás specializációja létesítéséről és indításának jóváhagyásáról a Pedagógiai és Pszichológiai Kar gondozásában, valamint erre tekintettel az ELTE képzési programjának módosításáról. 14. A Szenátus Rónay Zoltán főtitkár előterjesztésére, vita nélkül 37 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozta a CCLXXIX/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozatát a rektori pályázat kiírását és a rektorválasztást előkészítő bizottság létrehozásáról (4. sz. melléklet).

14 15. Az Egyebek között Mezey Barna rektor bejelentette, hogy augusztus 20-ai megemlékezés alkalmával állami kitüntetésben részesült személyek o o o o o Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült Dr. Tóth József címzetes egyetemi tanár, Természettudományi Kar, Dr. Patthy László tudományos tanácsadó, Természettudományi Kar. Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést kapott Lányi András író, filozófus, az ELTE Társadalomtudományi Kar egyetemi docense, Dr. Klaudy Kinga egyetemi tanár, Bölcsészettudományi Kar Kovács László karnagy, Eötvös Művészeti Együttes Dr. Menyhárd Attila egyetemi tanár, Állam- és Jogtudományi Kar Dr. Solymosi László egyetemi tanár, Bölcsészettudományi Kar Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehetett át Szijártó István, az ELTE BTK egyetemi docense Dr. Horváth Zoltán egyetemi tanár, dékán, Informatikai Kar Dr. Friedrich Judit egyetemi docens, Bölcsészettudományi Kar Dr. Kurucz Mihály egyetemi docens, Állam- és Jogtudományi Kar Dr. Weiszburg Tamás egyetemi docens, Természettudományi Kar Magyar Arany Érdemkeresztkapott Dr. Király Zsolt adjunktus, Bölcsészettudományi Kar Trefort Ágoston-díjban részesült Dóczy Emilné ny. ügyvivő szakértő, Tanító- és Óvóképző Kar augusztus 29-én került bejelentésre az idei Prima-díjasok névsora, a magyar tudomány kategóriában Prima-díjas és egyben Prima Primissima Díjra jelölt Erdei Anna egyetemi tanár, a Természettudományi Kar Immunológiai Tanszékének vezetője. Giampaolo Salvi professzor, a BTK Olasz Nyelv és Irodalom Tanszék vezetője nyerte el a Rotary International és a Pisai Egyetem által alapított Premio Internazionale Galileo Galilei dei Rotary Club Italiani 2013-as díját, melyet az alapítók az olasz Nobel díjként aposztrofálnak. A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) minden évben odaítéli a Jacob és Wilhelm Grimm Díjat egy arra érdemes külföldi germanistának. Az elismerést ban Komlósiné Knipf Erzsébet, az ELTE egyetemi tanára, a Germanisztikai Intézet igazgatója, a Német Nyelvészeti Tanszék vezetője kapja. Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) különböző konstrukcióiban sikerrel pályáztak az ELTE meghatározó professzorai és fiatal posztdoktorai is. Több mint harminc kutató, illetve egy liturgiatörténeti, diszkrét matematikai és genetikai nagy költségű projekt, valamint egy interdiszciplináris projekt részesült összesen közel egy milliárd forintos ( Ft) támogatásban. Az ELTE felvételt nyert az AUF (Frankofón Egyetemek Világszövetsége) tagjai közé.

15 Ugyancsak az Egyebek között Mezey Barna rektor tájékoztatást adott a Felsőoktatási Kerekasztal szeptember 20-i üléséről és a Felsőoktatási Stratégia anyagáról. A tájékoztatáshoz Király Miklós dékán (ÁJTK) szólt hozzá, a pilot jelleggel bevezetendő kancellári intézményre, annak indokaira, a bevezetendő kancellári rendszer esetén a hatáskörökre vonatkozóan. Frei Zsolt (TTK) a kancellári jogintézmény bevezetése esetén a beszerzési tilalom és a közbeszerzési alóli mentesség lehetőségére kérdezett rá. A két hozzászólásra Rónay Zoltán főtitkár válaszolt. 16. Szintén az Egyebek között Mezey Barna rektor ismertette, hogy egyes gólyatáborok kapcsán különféle anomáliák merültek fel. 17. Az Egyebek között Kalina Gergely elnök (EHÖK) tekintettel elnöki megbízatása lejártára, elköszönt a Szenátus tagjaitól, az Egyetem vezetésétől. Szavaira válaszolva Mezey Barna rektor megköszönte Kalina Gergely munkáját és együttműködését. Budapest, szeptember 23. Dr. Mezey Barna rektor a Szenátus elnöke Hitelesítő:.. dr. Rónay Zoltán főtitkár a Szenátus titkára

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 16-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 16-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2014. szeptember 16-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 35/2014. (IX.16.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2014/2015. tanév I. félév ülés- és

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 22-i ülésén meghozott határozatai

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 22-i ülésén meghozott határozatai Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2009. szeptember 22-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 30/2009. (IX.22.) KT. sz. határozat a 2009/2010. tanév I. félév ülés- és munkatervének

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács február 1-jei ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács február 1-jei ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2011. február 1-jei ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 1/2011. (II.1.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2010/2011. tanév II. félévi ülés- és munkatervéről

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 25-én tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 25-én tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2018. szeptember 25-én tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 42/2018. (IX.25.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2018/2019. tanév I.

Részletesebben

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó 2012/2013. 2. szám Közérdekű közlemények A Kari Tanács következő ülésére 2012. október 18-án 14 45 órai kezdettel kerül sor a fszt. 4. számú

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács május 10-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács május 10-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2016. május 10-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 9/2016. (V.10.) KT. sz. határozat Dr. Rozsnyai Krisztina Közigazgatási Jogi Tanszékre benyújtott

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 22-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 22-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2015. szeptember 22-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 43/2015. (IX.22.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2015/2016. tanév I. félév ülés- és

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 27-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 27-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2011. szeptember 27-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 40/2011. (IX.27.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2011/2012. tanév I. félévi ülés- és

Részletesebben

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó 2014/2015. 5. szám Közérdekű közlemények A Kari Tanács következő ülésére 2015. február 12-én 14 45 órai kezdettel kerül sor a fszt. 4. számú

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 26-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács szeptember 26-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2017. szeptember 26-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 70/2017. (IX.26.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2017/2018. tanév I.

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM DÉKÁN BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR Előterjesztés a Kari Tanács 2018. szeptember hó 26. napi ülésére Előterjesztő: Alföldi György DLA dékán Szervezeti egység: Építészmérnöki

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács október 25-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács október 25-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2011. október 25-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 51/2011. (X.25.) KT. sz. határozat tiszteletbeli doktor és professzor cím odaítéléséről

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács január 30-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács január 30-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2018. január 30-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 1/2018. (I.30.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2017/2018. tanév II. félévi

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács június 19-én tartott rendes ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács június 19-én tartott rendes ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2018. június 19-én tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 18/2018. (VI.19.) KT. sz. határozat Dr. Gárdos-Orosz Fruzsina Alkotmányjogi

Részletesebben

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó 2012/2013. 8. szám Közérdekű közlemények A Kari Tanács következő ülésére 2013. április 25-én 14 45 órai kezdettel kerül sor a fszt. 4. számú

Részletesebben

Közérdekű feladatok, közlemények

Közérdekű feladatok, közlemények Közérdekű feladatok, közlemények A Vezetői Értekezlet következő ülése 2006. február 9-én (csütörtökön) 14.45 kezdettel lesz a fszt. 4. számú tanácsteremben. Napirend: 1. A Vezetői Értekezlet 2005/2006.

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsának a március 29-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsának a március 29-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsának a 2004. március 29-i ülésen meghozott határozatai Határozatok tára XVI/2004. (III. 29.) ET sz. határozat tiszteletbeli doktori cím adományozásáról Moshe

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsának a november 15-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsának a november 15-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsának a 2004. november 15-i ülésen meghozott határozatai Határozatok tára CVI/2004. (XI. 15.) ET sz. határozat Magyar alapszak (BA) CVII/2004. (XI. 15.) ET

Részletesebben

100. szám május 26. Tartalom

100. szám május 26. Tartalom Egyetemi Értesítő A Szegedi Tudományegyetem hivatalos és információs lapja 100. szám 2015. május 26. Tartalom NAPIRENDI PONTOK A Szegedi Tudományegyetem Szenátusának 2015. év április hó 27. napján tartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusának ülésén október 17. napján. Az ülés órakor veszi kezdetét.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusának ülésén október 17. napján. Az ülés órakor veszi kezdetét. Ikt. szám: RK/1391-17/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusának ülésén 2018. október 17. napján. Az ülés 10.00 órakor veszi kezdetét. Jelen vannak: a 31 fős testületből jelen

Részletesebben

a Kari Tanács határozatai a december 5-i ülésről 1

a Kari Tanács határozatai a december 5-i ülésről 1 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTŐMÉRNÖKI KAR KARI TANÁCS a Kari Tanács határozatai a 2017. december 5-i ülésről 1 A Kari Tanács határozatképes (26 fő jelen, 2 fő távol 92,9 %) Napirendi

Részletesebben

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó 2013/2014. 9. szám Közérdekű közlemények A Kari Tanács következő ülésére 2014. június 5-én 14 45 órai kezdettel kerül sor a fszt. 4. számú

Részletesebben

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó 2014/2015. 10. szám Közérdekű közlemények A Kari Tanács következő ülésére 2015. június 18-án 14 45 órai kezdettel kerül sor a fszt. 4. számú

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsának a február 12-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsának a február 12-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsának a 2001. február 12-i ülésen meghozott határozatai Határozatok tára I/2001. (II. 12.) ET sz. határozat az egyetemi és főiskolai tanári pályázatok véleményezéséről

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának a szeptember 23-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának a szeptember 23-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának a 2013. szeptember 23-i ülésen meghozott határozatai Határozatok tára CCLXVII/2013. (IX. 23.) Szen. sz. határozat a Szenátus 2013/2014-es tanév I. félév ülés-

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI TANÁCSÁNAK június 14. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI TANÁCSÁNAK június 14. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTÉS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI TANÁCSÁNAK 2017. június 14. NAPJÁN TARTANDÓ ÜLÉSÉRE Tárgy: Javaslat a PTE TTK Kari Tanácsának 2017/2018. tanév munkaprogramjának elfogadására

Részletesebben

A Szenátus 20/2013. (VI.19.) sz. határozata egyetemi tanári pályázatról

A Szenátus 20/2013. (VI.19.) sz. határozata egyetemi tanári pályázatról 20/2013. (VI.19.) sz. határozata egyetemi tanári pályázatról 21/2013. (VI.19.) sz. határozata egyetemi docensi pályázatokról 22/2013. (VI.19.) sz. határozata főiskolai docensi pályázatokról 23/2013. (VI.19.)

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács december 1-jei ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács december 1-jei ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2015. december 1-jei ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 60/2015. (XII.1.) KT. sz. határozat tiszteletbeli doktor és professzor (Doctor et Professor

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2014. október 21-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2014. október 21-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2014. október 21-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 50/2014. (X.21.) KT. sz. határozat a Kari Etikai Bizottság elnökének és tagjainak megválasztásáról

Részletesebben

A Kari Tanács a napirendi pontokat a módosító javaslatokkal együtt egyhangúlag elfogadta.

A Kari Tanács a napirendi pontokat a módosító javaslatokkal együtt egyhangúlag elfogadta. Jegyzőkönyv a 2008. november 26-ai Kari Tanács üléséről (PTE ETK Pécs, Vörösmarty u. 4. Kari Tanácsterem) Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint. Köszöntötte a Kari Tanács ülésen megjelenteket.

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar A Kari Tanács május 16-i ülésének jegyzőkönyve

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar A Kari Tanács május 16-i ülésének jegyzőkönyve Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar A Kari Tanács 2019. május 16-i ülésének jegyzőkönyve A KARI TANÁCS ÜLÉSÉNEK HELYE ELTE BTK, Kari Tanácsterem (Múzeum krt. 4/A, fszt. 39. sz. terem)

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELNÖKSÉG. Jegyzőkönyv. Elnökségi ülés

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELNÖKSÉG. Jegyzőkönyv. Elnökségi ülés Jegyzőkönyv Elnökségi ülés 2016. június 22. (szerda) 15:30 óra, Helyszín: ELTE EHÖK irodai tárgyaló terem (Budapest, Szerb utca 21-23.) Napirend: 1. Elnöki beszámoló 2. Bejelentések 3. Delegálások, jelölések

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsának a szeptember 29-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsának a szeptember 29-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsának a 2003. szeptember 29-i ülésen meghozott határozatai Határozatok tára LXIII/2003. (IX. 29.) ET sz. határozat az ELTE Egyetemi Tanács megválasztásával

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács november 6-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács november 6-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2018. november 6-án tartott rendes ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 49/2018. (XI.06.) KT. sz. határozat a 2018. évi kari tanácsi választások

Részletesebben

Határozatok

Határozatok 1/ 14-15 (10. 07.) KT. számú határozat: Határozatok 2014-2015 egyhangúlag elfogadta a Kar Jogtörténeti Tanszékének beszámolóját. 2/ 14-15 (10. 07.) KT. számú határozat: egyhangúlag, az ülésen elfogadott

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar A Kari Tanács február 2-ai ülésének határozatai és jegyzőkönyve

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar A Kari Tanács február 2-ai ülésének határozatai és jegyzőkönyve Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar A Kari Tanács 2012. február 2-ai ülésének határozatai és jegyzőkönyve A KARI TANÁCS ÜLÉSÉNEK HELYE kari tanácsterem (Múzeum krt. 4/A, fszt. 39.)

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ Az Óbudai Egyetem Szenátusának január 28-ai üléséről

EMLÉKEZTETŐ Az Óbudai Egyetem Szenátusának január 28-ai üléséről EMLÉKEZTETŐ Az Óbudai Egyetem Szenátusának 2013. január 28-ai üléséről OE-RH-221/2013 Az emlékeztető röviden és tömören összefoglalja a Szenátus ülésén elhangzottakat. Az ülésről videofelvétel készült,

Részletesebben

PTE Művészeti Kar Kari Tanácsának 2009-es határozatai. 1/2009 ( ) sz. KT határozat: A PTE Művészeti Kar Kari Tanácsa nyílt

PTE Művészeti Kar Kari Tanácsának 2009-es határozatai. 1/2009 ( ) sz. KT határozat: A PTE Művészeti Kar Kari Tanácsa nyílt PTE Művészeti Kar Kari Tanácsának 2009-es határozatai 1/2009 (2009.01.06.) sz. KT határozat: A PTE Művészeti Kar Kari Tanácsa nyílt szavazással 11 IGEN, 0 NEM szavazattal, 0 TARTÓZKODÁS mellett támogatja

Részletesebben

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó 2012/2013. 7. szám Közérdekű közlemények A Kari Tanács következő ülésére 2013. április 25-én 14 45 órai kezdettel kerül sor a fszt. 4. számú

Részletesebben

A PTE Művészeti Kar Kari Tanács évi határozatai

A PTE Művészeti Kar Kari Tanács évi határozatai A PTE Művészeti Kar Kari Tanács 2019. évi határozatai 1/2019.sz. (2019.01.15.) KT határozat: A PTE MK Kari Tanácsa titkos szavazással az alábbiak szerint támogatja a Művészeti Kar által delegált oktatókat

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács október 20-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács október 20-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2015. október 20-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 53/2015. (X.20.) KT. sz. határozat az Egyetem téri épület I. em. 118. terem Navratil Ákosról

Részletesebben

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/219-3 /2016.

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/219-3 /2016. 85/2016. (XII. 14.) sz. határozata az Eszterházy Károly Egyetem Szervezteti és Működési Rend (önálló Tanszékek Intézetté alakítása) módosításának elfogadásáról 1. elfogadja az Eszterházy Károly Egyetem

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács június 23-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács június 23-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2015. június 23-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 24/2015. (VI.23.) KT. sz. határozat Dr. Fekete Balázs Jog- és Társadalomelméleti Tanszékre

Részletesebben

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó 2015/2016. 2. szám Közérdekű közlemények A Kari Tanács következő ülésére 2015. október 15-én 14 45 órai kezdettel kerül sor a fszt. 4. számú

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Kari Tanácsának 2011-es határozatai

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Kari Tanácsának 2011-es határozatai A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Kari Tanácsának 2011-es határozatai 1/2011. sz.(2011.02.01.) KT határozat: A PTE Művészeti Kar Kari Tanácsa titkos szavazással 9 IGEN, 0 NEM szavazattal, 0 TARTÓZKODÁS

Részletesebben

Határozatok

Határozatok 1./ 11-12 (10. 18.) KT. számú határozat: Határozatok 2011-2012 A Kari Tanács titkos szavazással 26 igen, 0 nem, 1 tartózkodás mellett támogatta Dr. Polyák Gábor, míg 26 igen, 0 nem, 1 tartózkodás mellett

Részletesebben

ELTE TáTK Kari Tanács-ülés Jegyzőkönyv február 21. JEGYZŐKÖNYV az ELTE Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának üléséről

ELTE TáTK Kari Tanács-ülés Jegyzőkönyv február 21. JEGYZŐKÖNYV az ELTE Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának üléséről JEGYZŐKÖNYV az ELTE Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának üléséről Időpont 2017. február 21. 14 00 Helyszín ELTE Lágymányosi Campus, Északi Tömb 0.100C Kari Tanácsterem Elnök Juhász Gábor JELEN VANNAK

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar A Kari Tanács január 29-ei ülésének határozatai és jegyzőkönyve

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar A Kari Tanács január 29-ei ülésének határozatai és jegyzőkönyve Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar A Kari Tanács 2015. január 29-ei ülésének határozatai és jegyzőkönyve A KARI TANÁCS ÜLÉSÉNEK HELYE ELTE BTK kari tanácsterem (Múzeum krt. 4/A, fszt.

Részletesebben

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR TELEFONKÖNYVE Belső használatra! 2013/2014 ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR VEZETÉSE 1126. Budapest, Kiss János altb. u. 40. Tel: 487-81-00 Fax: 487-81-96 v. 6996 Web: www.tok.elte.hu

Részletesebben

Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév II. félévére

Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév II. félévére Tanulmányi időbeosztás a 2018/2019. tanév II. félévére 2019. február 4. (hétfő) február 8. [levelező tagozaton február 9. is] 2019. február 7. (csütörtök) 10 óra 30 és február 8. 10 óra 30 2019. február

Részletesebben

ELTE TáTK Kari Tanács-ülés Jegyzőkönyv június 21. JEGYZŐKÖNYV az ELTE Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának üléséről

ELTE TáTK Kari Tanács-ülés Jegyzőkönyv június 21. JEGYZŐKÖNYV az ELTE Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának üléséről JEGYZŐKÖNYV az ELTE Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának üléséről Időpont 2016. június 21. 14 00 Helyszín ELTE Lágymányosi Campus, Északi Tömb 0.100C Kari Tanácsterem Elnök Juhász Gábor JELEN VANNAK

Részletesebben

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR TELEFONKÖNYVE Belső használatra! 2015/2016 ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR VEZETÉSE 1126. Budapest, Kiss János altb. u. 40. Tel: 487-81-00 Fax: 487-81-96 v. 6996 Web: www.tok.elte.hu

Részletesebben

Tanulmányi időbeosztás a 2016/2017. tanév II. félévére

Tanulmányi időbeosztás a 2016/2017. tanév II. félévére Tanulmányi időbeosztás a 2016/2017. tanév II. félévére 2017. január 30. (hétfő) február 3. [levelező tagozaton február 4. is] 2017. február 2. február 3. Regisztrációs hét Neptun nyitás január 30. (hétfő):

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács február 11-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács február 11-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2014. február 11-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 1/2014. (II.11.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2013/2014. tanév II. félévi ülés- és munkatervéről

Részletesebben

A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanács 1/2013-as számú határozatával elfogadta a Kari Tanács munkarendjének aktualizálását.

A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanács 1/2013-as számú határozatával elfogadta a Kari Tanács munkarendjének aktualizálását. 2013. március 25. A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanács 1/2013-as számú határozatával elfogadta a Kari Tanács munkarendjének aktualizálását. A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanács 2/2013-as

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának a október 14-i rendkívüli ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának a október 14-i rendkívüli ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának a 2013. október 14-i rendkívüli ülésen meghozott határozatai Határozatok tára CCLXXX/2013. (X. 14.) Szen. sz. határozat a rektori pályázati felhívás szövegére

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT 3488-R/2007-1. JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT KÉSZÜLT: a Miskolci Egyetem Szenátusának 2007. december 17-én megtartott ülésén. JELEN VANNAK: a mellékelt jelenléti ív szerint. AZ ELŐTERJESZTÉSEK (MELLÉKLETEK) MEGTEKINTHETŐEK:

Részletesebben

A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK ÉVI HATÁROZATAI

A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK ÉVI HATÁROZATAI NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK 2016. ÉVI HATÁROZATAI SOPRON 2016 1/2016. (I.15.) SZ. HATÁROZAT A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusa egyhangúlag elfogadja a

Részletesebben

A Nyugat-magyarországi Egyetem. Apáczai Csere János Kar. Kari Tanácsának évi határozatai

A Nyugat-magyarországi Egyetem. Apáczai Csere János Kar. Kari Tanácsának évi határozatai A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Kari Tanácsának 2012. évi határozatai Győr 2012 1/2012. (01.18.) SZ. HATÁROZAT szavazással - a Kar 2010-2011. évi tevékenységéről készült beszámolót

Részletesebben

A Kari Tanács február 1-i elektronikus szavazása és a határozat

A Kari Tanács február 1-i elektronikus szavazása és a határozat A Kari Tanács 2017. február 1-i elektronikus szavazása és a határozat 1. Záróvizsga elnökök jóváhagyása Határozat RKK-KT-LV/1/2017 A Kari Tanács jóváhagyta a 2016/17. tanév februári záróvizsga elnökeinek

Részletesebben

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy. Reményi Gusztávné június 3-án, életének 85. esztendejében elhunyt.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy. Reményi Gusztávné június 3-án, életének 85. esztendejében elhunyt. Az én Atyám házában sok lakóhely van Elmegyek, hogy helyet Részesítsek tinéktek. János 14/2 Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Reményi Gusztávné 2006. június 3-án, életének 85. esztendejében elhunyt. Temetése

Részletesebben

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó 2013/2014. 4. szám Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Seres Andrea pályázati főmunkatárs 2013. december 2-án hosszan tartó, súlyos betegség után

Részletesebben

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/951-1/2017.

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/951-1/2017. Ikt. szám: RK/951-1/2017. 189/2017. (VIII. 30.) sz. határozata az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusának 2017/2018. tanév I. félévére vonatkozó munkatervének elfogadásáról 1. elfogadja az Eszterházy Károly

Részletesebben

Tanulmányi időbeosztás a 2014/2015. tanév II. félévére

Tanulmányi időbeosztás a 2014/2015. tanév II. félévére Tanulmányi időbeosztás a 2014/2015. tanév II. félévére Dátum Esemény Regisztrációs hét február 2. (hétfő): Neptun nyitás 8 órától ÁJK 13 órától GÉIK Nappali 2015. február 2. (hétfő) február 6. [levelező

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi Kar. Kari Tanácsának évi határozatai

Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi Kar. Kari Tanácsának évi határozatai Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi Kar Kari Tanácsának 2010. évi határozatai Szombathely 2010 1/2010. (I. 20.) számú határozat igen szavazattal elfogadja Biológia BSc mintatantervével kapcsolatos

Részletesebben

A Szegedi Tudományegyetem Sófi József Alapítvány évi ösztöndíjasai

A Szegedi Tudományegyetem Sófi József Alapítvány évi ösztöndíjasai A Szegedi Tudományegyetem Sófi József Alapítvány 2007. évi ösztöndíjasai A Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítványa 2001. január 2- án jött létre, és eddig 4 millió forint

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELNÖKSÉG. Jegyzőkönyv. Elnökségi ülés

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELNÖKSÉG. Jegyzőkönyv. Elnökségi ülés Jegyzőkönyv Elnökségi ülés 2015. november 18. (szerda) 17:00 óra, Helyszín: ELTE EHÖK irodai tárgyaló terem (Budapest, Szerb utca 21-23.) Napirend: 1. Elnöki beszámoló 2. Bejelentések 3. Rektori sportpályázat

Részletesebben

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó 2012/2013. 3. szám Közérdekű közlemények A Kari Tanács 2012. november 8-án 13 30 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a fszt. 4. számú teremben.

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának a február 9-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának a február 9-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának a 2015. február 9-i ülésen meghozott határozatai Határozatok tára I/2015. (II. 9.) Szen. sz. határozat a Szenátus 2014/2015-ös tanév II. félévi ülés- és munkatervéről

Részletesebben

Határozatok

Határozatok 1/ 13-14 (10. 28.) KT. számú határozat: Határozatok 2013-2014 27 igen, 4 nem, 1 tartózkodás mellett Dr. Nochta Tibor egyetemi docenst javasolta, a Pécsi Tudományegyetem Állam - és Jogtudományi Kara Polgári

Részletesebben

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELTE TÓK HÖK Küldöttgyűlés jegyzőkönyve 2015. február 27. (ELTE TÓK, 123.) IDŐPONT: 2015. február 27. HELYSZÍN: ELTE Tanító- és Óvóképző Kar 123. terem AZ ÜLÉS KEZDETE: 16:30 A megjelent küldöttgyűlési

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács január 29-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács január 29-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2013. január 29-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 1/2013. (I.29.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2012/2013. tanév II. félévi ülés- és munkatervéről

Részletesebben

HASZNOS TUDNIVALÓK 2013/2014-es tanév tavaszi félév

HASZNOS TUDNIVALÓK 2013/2014-es tanév tavaszi félév HASZNOS TUDNIVALÓK 2013/2014-es tanév tavaszi félév JANUÁR 1. szerda Újév 2. csütörtök 3. péntek Téli rektori szünet utolsó. 4. szombat 5. vasárnap 6. hétfő Záróvizsga időszak első 7. kedd 8. szerda 9.

Részletesebben

A január 13-i szenátusi ülésen hozott Határozatok március 9-i szenátusi ülésen hozott Határozatok

A január 13-i szenátusi ülésen hozott Határozatok március 9-i szenátusi ülésen hozott Határozatok A 2016. január 13-i SZE 1481/3.1/2016.(I.13.) döntés: A Kodolányi János Főiskola intézményfejlesztési tervének aktualizálása a 2016-2020-as időszakra SZE: 18 igen 0 nem 0 tartózkodás 2016. március 9-i

Részletesebben

1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40. Telefon: ELTE TÓK HÖK Elnökségi ülés

1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40. Telefon: ELTE TÓK HÖK Elnökségi ülés JEGYZŐKÖNYV ELTE TÓK HÖK Elnökségi ülés IDŐPONT: 2014. június 2. HELYSZÍN: ELTE Tanító- és Óvóképző Kar fsz. 2. terem AZ ÜLÉS KEZDETE: 15:00 ELŐZETESEN KIKÜLDÖTT NAPIRENDI PONTOK: 1. EHÖK aktualitások

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tiszteletbeli tanára címet adományozta Dr. Kovácsy Zsombor, a Jogi Továbbképző Intézet oktatója részére.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tiszteletbeli tanára címet adományozta Dr. Kovácsy Zsombor, a Jogi Továbbképző Intézet oktatója részére. EGYETEMI ÉS KARI KITÜNTETÉSBEN, ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLŐK NÉVSORA (2015) I. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karon, illetve a Karért hosszú időn át végzett kiemelkedően színvonalas tevékenységének egyetemi

Részletesebben

ÁLLAM-ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KARI BIZOTTSÁGOK (KARI TANÁCS )

ÁLLAM-ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KARI BIZOTTSÁGOK (KARI TANÁCS ) 1. Kari Felvételi Bizottság ÁLLAM-ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KARI BIZOTTSÁGOK (KARI TANÁCS 2018.09.26.) szavazati joggal rendelkező tanácskozási jogú tag kari HÖK Kántor Kinga kari HÖK képviselő Prof. Dr. Sáry

Részletesebben

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó 2012/2013. 6. szám Közérdekű közlemények A Kari Tanács következő ülésére 2013. február 14-én 14 45 órai kezdettel kerül sor a fszt. 4. számú

Részletesebben

Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar Kari Tanács ülésének határozatai június

Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar Kari Tanács ülésének határozatai június Iktatószám: SZIE-ETK / 1047-1 / 2017 Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar Kari Tanács ülésének határozatai 2017. június 6. 8 30 A Kari Tanács ülésén jelen volt a 27 állandó tanácstag közül 23

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Kari Tanácsának 2017-es határozatai

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Kari Tanácsának 2017-es határozatai A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Kari Tanácsának 2017-es határozatai 1/2017.(2017.01.17.) sz. KT határozat: A PTE Művészeti Kar Kari Tanácsa titkos szavazással 13 IGEN, 0 NEM szavazattal, 1 TARTÓZKODÁS

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Kari Tanácsának 2016-os határozatai

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Kari Tanácsának 2016-os határozatai A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Kari Tanácsának 2016-os határozatai 1/2016 (2016.01.19.) sz. KT határozat: A PTE Művészeti Kar Kari Tanácsa titkos szavazással 14 IGEN, 0 NEM szavazattal, 2 TARTÓZKODÁS

Részletesebben

A Közgazdaságtudományi Kar Kari Tanácsának határozatai év

A Közgazdaságtudományi Kar Kari Tanácsának határozatai év A Közgazdaságtudományi Kar Kari Tanácsának határozatai 2007. év TARTALOMJEGYZÉK 2007. január 17... 2 2007. február 14.... 5 1 Kari Tanácsának határozatai 2007. év 2007. január 17. A szavazati joggal rendelkezők

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELNÖKSÉG. Jegyzőkönyv. Elnökségi ülés

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELNÖKSÉG. Jegyzőkönyv. Elnökségi ülés Jegyzőkönyv Elnökségi ülés 2015. szeptember 30. (szerda) 17:00 óra, Helyszín: ELTE EHÖK irodai tárgyaló terem (Budapest, Szerb utca 21-23.) Napirend: 1. Elnöki beszámoló 2. Bejelentések 3. Gólyabálok tervezése

Részletesebben

A Kari Tanács január 23-i ülésének napirendjei és határozatai. Határozatok

A Kari Tanács január 23-i ülésének napirendjei és határozatai. Határozatok A Kari Tanács 2018. január 23-i ülésének napirendjei és határozatai 1. Egyetemi tanári pályázat véleményezése 2. Szenátusi képviselőválasztás 3. Kari ügyrend változása 4. Új szabadon választható tárgy

Részletesebben

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó

B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó ELTE TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR B E L S Ő T Á J É K O Z T A T Ó 2014/2015. 7. szám Közérdekű közlemények A Kari Tanács következő ülésére 2015. április 9-én 14 45 órai kezdettel kerül sor a fszt. 4. számú

Részletesebben

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/1336-4/2017.

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/1336-4/2017. Ikt. szám: RK/1336-4/2017. 208/2017. (IX.27.) sz. határozata az Szervezeti és Működési Rendjének a Sporttudományi Intézet felépítésére vonatkozó módosításának elfogadásáról 1. elfogadja az Szervezeti és

Részletesebben

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának a április 27-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának a április 27-i ülésen meghozott határozatai. Határozatok tára Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának a 2015. április 27-i ülésen meghozott határozatai Határozatok tára LI/2015. (IV. 27.) Szen. sz. határozat Professor Emeritus cím adományozásáról Cs. Czachesz

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y. az ELTE PPK Kari Tanácsának április 5-i üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y. az ELTE PPK Kari Tanácsának április 5-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y az ELTE PPK Kari Tanácsának 2016. április 5-i üléséről Az ülés helyszíne: Kazinczy u. 23-27. Kari Tanácsterem Az ülés időpontja: 2016. április 5. (kedd), 14:00 óra Jelen vannak: az

Részletesebben

1/2003 sz. Határozat. A Fogorvostudományi Kar Kari Tanácsának március 14-i ülésén. A Kari Tanács Dr. Tulassay Tivadar egyetemi tanár

1/2003 sz. Határozat. A Fogorvostudományi Kar Kari Tanácsának március 14-i ülésén. A Kari Tanács Dr. Tulassay Tivadar egyetemi tanár 1/2003 sz. Határozat A Fogorvostudományi Kar Kari Tanácsának 2003. március 14-i ülésén A Kari Tanács Dr. Tulassay Tivadar egyetemi tanár rektori megbízásra érkezett pályázatát egyhangúlag támogatja. Budapest,

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ Az Óbudai Egyetem Szenátusának november 28-ai üléséről

EMLÉKEZTETŐ Az Óbudai Egyetem Szenátusának november 28-ai üléséről OE-RH-2424/2011 EMLÉKEZTETŐ Az Óbudai Egyetem Szenátusának 2011. november 28-ai üléséről Az emlékeztető röviden és tömören összefoglalja a Szenátus ülésén elhangzottakat. Az ülésről videofelvétel készült,

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Dr. Barzó Tímea, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Államés Jogtudományi Kar, Polgári Jogi Tanszék, Miskolc Dr. Barta Judit, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Állam-

Részletesebben

A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanácsa 3/2011-es számú határozatával személyi kérdésben döntött.

A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanácsa 3/2011-es számú határozatával személyi kérdésben döntött. 2011. március 2. A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanácsa 1/2011-es számú határozatával elfogadta az Egészségügyi Kar Feladataira és Működési Rendjére vonatkozó Szabályzat A Miskolci Egyetem Egészségügyi

Részletesebben

A Kari Tanács 11/2012. KT (03.06.) számú határozata

A Kari Tanács 11/2012. KT (03.06.) számú határozata JEGYZŐKÖNYV az ELTE Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának üléséről Időpont 2011. március 6. 14 00 Helyszín ELTE Lágymányosi Campus, Északi Tömb 7.18-24. Kari Tanácsterem Elnök JELEN VANNAK Kari Tanács:

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTŐMÉRNÖKI KAR KARI TANÁCS

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTŐMÉRNÖKI KAR KARI TANÁCS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTŐMÉRNÖKI KAR KARI TANÁCS a Kari Tanács határozatai a 2016. május 18-i ülésről 1 A Kari Tanács határozatképes (26 fő jelen, 2 fő távol 92,9 %) Napirendi

Részletesebben

ELTE TáTK Kari Tanács-ülés Jegyzőkönyv december 6. JEGYZŐKÖNYV az ELTE Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának üléséről

ELTE TáTK Kari Tanács-ülés Jegyzőkönyv december 6. JEGYZŐKÖNYV az ELTE Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának üléséről JEGYZŐKÖNYV az ELTE Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának üléséről Időpont 2016. december 6. 14 00 Helyszín ELTE Lágymányosi Campus, Északi Tömb 0.100C Kari Tanácsterem Elnök Juhász Gábor JELEN VANNAK

Részletesebben

post humus Dr. Békés Imrének, az Állam- és Jogtudományi Kar professor emeritusának. Az Eötvös-gyűrűt a professzor felesége vette át.

post humus Dr. Békés Imrének, az Állam- és Jogtudományi Kar professor emeritusának. Az Eötvös-gyűrűt a professzor felesége vette át. 2010. szeptember 10. ELTE Ünnepi Szenátusi Ülés kitüntetések Az Egyetem Szenátusa Eötvös-gyűrűt adományozott: post humus Dr. Békés Imrének, az Állam- és Jogtudományi Kar professor emeritusának. Az Eötvös-gyűrűt

Részletesebben

Tanulmányok a gyermekkori egészségfejlesztés témakörben

Tanulmányok a gyermekkori egészségfejlesztés témakörben Tanulmányok a gyermekkori egészségfejlesztés témakörben Szerkesztette: Darvay Sarolta Budapest, 2012 Tanulmányok a gyermekkori egészségfejlesztés témakörben Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Természettudományi

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Kari Tanácsának 2010-es határozatai

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Kari Tanácsának 2010-es határozatai A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Kari Tanácsának 2010-es határozatai 1/2010sz. (2010.02.08.) KT határozat: A PTE Művészeti Kar Kari Tanácsa titkos szavazással 11 IGEN, 0 NEM szavazattal, 1 TARTÓZKODÁS

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2015. január 27-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2015. január 27-i ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2015. január 27-i ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 1/2015. (I.27.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2014/2015. tanév II. félév ülés- és munkatervéről

Részletesebben

Monostorapáti és Hegyesd községek Óvodai Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u Szám: 45-1/2017. J e g y z ő k ö n y v

Monostorapáti és Hegyesd községek Óvodai Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u Szám: 45-1/2017. J e g y z ő k ö n y v Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Szám: 45-1/2017. J e g y z ő k ö n y v Készült: Intézményfenntartó Társulásának 2017. február 1-én /szerdán/ 19.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben