A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL"

Átírás

1 A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL Január 52.szám Bakonybél, Bakonycsernye,Bakonykúti, Bakonynána, Bakonyoszlop, Bakonyszentkirály, Balinka, Bánd, Bodajk, Borzavár, Csesznek, Csetény, Dudar, Eplény, Fehérvárcsurgó, Hárskút, Herend, Iszkaszentgyörgy, Isztimér, Kincsesbánya, Lókút, Márkó,Moha, Mór, Nagyesztergár, Nagyveleg, Németbánya, Olaszfalu, Pénzesgyőr, Porva, Szápár, Szentgál, Zirc Megjelentek a kifizetési kérelem benyújtására vonatkozó közlemények Felhívjuk Pályázóink figyelmét, hogy megjelentek a kifizetési kérelmek benyújtására vonatkozó közlemények: 9/2015. (I.23.) MVH közlemény vidéki örökség megőrzése jogcímre, 11/2015. (I.23.) MVH közlemény falumegújítás és - fejlesztés jogcímre, 14/2015. (I.23.) MVH közlemény LEADER jogcímre, 15/2015. (I.23.) MVH közlemény nemzetközi együttműködés jogcímre, 18/2015. (I.23.) MVH közlemény a térségek közötti együttműködés jogcímre, a 20/2015. (I.23.) MVH közlemény a turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímre, a 21/2015. (I.23.) MVH közlemény a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatás fejlesztése jogcímre és a 26/2015. (I.26.) MVH közlemény a mikrovállalkozások létrehozása, fejlesztése jogcímre. Elérhetőek a honlapon a közlemények menüpont alatt.

2 Vidék Minősége szektor ülések Nagy örömünkre telt házas szektor üléseket tartottunk január 19-én, ahol igen sok témakörrel foglalkoztunk. Áttekintettük a minősítéshez szükséges űrlapokat (közösen az általános részt és szakmacsoportonként a specifikust), majd átbeszéltük a minősítés folyamatát, megalakult a kézműves tagozat, valamint kibővült a szabályzatunk az új szakmákhoz szükséges előírásokkal. A találkozó további részében marketing elemek fejlesztésével foglalkoztunk (pl. bolt display, óriásplakátok, pólók stb) és levetítettük az eddig elkészült rövidfilmeket. A következő találkozó időpontja február 23. lesz. A minősítésre január 30-ig lehet jelentkezni a honlapunkon található csatlakozási nyilatkozat kitöltésével. Bővebb információ az irodánkban kérhető (88/ ). Hazai Vidék Minősége egyesület alakul Január 20-án vendégül láttuk az Alpokalja-Fertőtáj, Éltető Balaton-felvidék, DIPO Khe. akciócsoportokat, Dr. Nemes Gusztáv minősítőt, valamint a Pannon Helyi Termék Klaszter vezetőségét irodánkban. A találkozó célja a február elején megalakításra kerülő Magyar Vidék Minősége Védjegy Egyesület előkészítése volt. Az egész napos program keretében kidolgoztuk az alapszabályt, egyeztettük az egyesület tervezett feladatait, székhelyét, vezetőségét. A négy egyesület közgyűlési határozatainak meghozatala után kerülhet sor az új szervezet megalakítására. Az egységes nemzeti szervezet képviselné ezentúl a magyar feleket a nemzetközi tárgyalásokon, lehetséges lesz a közös marketing tevékenység bonyolítása, közös pályázatok benyújtása, illetve a további érdeklődő magyar csoportok is ehhez az egyesülethez kapcsolódhatnak majd.

3 Nemzetközi együttműködés Január között Kópházán került sor az első nemzetközi találkozóra, melynek fő témája az egykori Borostyánkő út menti horvát csoportok összefogása. A találkozóra mintegy 35 horvát, szlovén és magyar akciócsoport, valamint fejlesztési szakember jött el. A 3 napos program keretében más nemzetek számára is adaptálható gazdaságfejlesztési, identitáserősítő, innovatív (pl. Vidék Minősége, Örökségünk, KöVi) projekteket mutattunk be, illetve elkezdtük a közös nemzetközi projekt és együttműködés kidolgozását. A következő találkozó májusban lesz, a horvátországi LAG Prizag lesz a vendéglátónk. Bár a projektben trénerként képviseltem a Közösségünket, de több külföldi csoport is érdeklődik a bakonyi együttműködések iránt, így lehetőségünk lesz bekapcsolódni a közös munkába akkor is, ha területünk nem a Borostyánkő út mentén fekszik. 3 horvát csoport meghívására február én az Alpokalja-Fertőtáj csoport elnökségével együtt veszek részt egy ismerkedő látogatáson. Hutvágnerné Kasper Judit Elnökségi ülést, közgyűlést tartottunk án Egyesületünk Elnökségi ülést és Közgyűlést tartott. Fő témakörünk az idei költségvetés elfogadása volt. Mivel az IH kérésére az egyes költségtételeket júniusig kellett részleteznünk (annak érdekében, hogy látható legyen a as időszakra jutó forrás felhasználása), így szükséges lesz a költségvetés újbóli módosítása, a 2. félév adatainak megadásával. Vegyes ügyek keretében a Közgyűlés hozzájárult, hogy alapító tagként vegyen részt a Vidék Minősége (helyi márka) projekt folytatásához szükséges Magyar Vidék Minősége Védjegy Egyesület alakításában. Szintén itt hangzott el, hogy az IH felvette velünk a kapcsolatot a visszaalakulás miatt. Tájékoztatásuk alapján a beküldött iratainkat rendben találták, jelenleg készítik elő a hozzájáruló dokumentumokat.

4 Szektoranimációs ülés Helyi Márka kialakítása a Bakonyban projekt részeként Szektoranimációs ülést tartunk! Időpontja: február 23., hétfő óra Helyszíne: Zirc, Petőfi S. u. 4. (emeleti tanácsterem) Az ülés témái: - a minősítés szakmaspecifikus átttekintése - minősítés folyamatának tapasztalatai Helyi Márka kialakítása a Bakonyban című projekt folytatásaként Szektor Szemináruim ülést tartunk! Időpontja: 2015.február 23. hétfő 13 óra Helyszíne: 8420 Zirc, Petőfi u. 4. (emeleti tanács terem ) Az ülésen a Helyi Márka kialakítása során eddig felmerült marketing kérdésekre szakértői választ kapnak ügyfeleink. Kérjük, ha konkrét kérdése van a szakértőkhöz, akkor azt a lent található címre küldje meg, hogy már erre is választ kaphasson az ülésen. Az ülésen való a részvételről kérnénk visszajelzést a 88/ es telefonszámra vagy a abakonyert@gmail.com címre, legkésőbb ig! Csatlakozási lehetőség a Bakonyi Helyi Márkához Felhívjuk kedves tagjaink, érdeklődőink figyelmét, hogy február hónapban megkezdjük a minősítéseket az első körben beadott jelentkezési adatlapok alapján. A csatlakozási szándéknyilatkozat kitöltésével jelzik számunkra, hogy szeretnék a minősítést. A nyilatkozat megtalálható honlapunkon, a kitöltött dokumentumot személyesen vagy e- mailben is elküldhetik egyesületünk részére, de arra is van lehetőség, hogy az irodánkban töltsék ki. A minősítéssel kapcsolatban bővebb információ Adorján Anitánál a 88/ es telefonszámon kérhető.

5 Szent Mauríciusz Monostor Bakonybél Bakonybélben, az országnak ezen a rendkívüli szépségű helyén 1018 óta élnek szerzetesek. Közösségünk az Evangélium és Szent Benedek Regulája alapján igyekszik a Krisztus-követés útján járni, az imádság, a testvéri közösség és a munka révén tanúskodni a köztünk lévő Isten Országáról. Életünk forrása az imádságban megélt Isten-keresés. A liturgia odaadó és igényes végzése mellett a Szentírás napi olvasása és a személyes imádság, meditáció teszi lehetővé, hogy Krisztust tanítványaiként élhessünk. A testvéri közösségben napról napra megtapasztaljuk Isten irgalmát, az osztozást és a sorsközösséget. Mindennapi munkánk része a monostorhoz tartozó park, a gyümölcsös és gyógynövény-kert gondozása, kézműves termékek előállítása, vendégfogadás, lelki gondozás és lelkipásztori feladatok ellátása. Közösségünk újraalapítója és első perjele Kiss Domonkos atya, szolgálata idején történt a gyógynövénykert telepítése, a monostori ajándékbolt és zarándokudvar létesítése től a Szent Mauríciusz Monostor a Pannonhalmi Főapátságtól függő perjelségként működik től Halmos Ábel a közösség vezetője és 2013 között pályázati lehetőségeket kihasználva felújításra került a barokk monostorépület, vendégház épült a monostor udvarán, valamint megújult a történeti kert. Szent Günterről elnevezett, négy napraforgós minősítésű vendégházunkban kétágyas, fürdőszobával rendelkező szobákban 14 vendéget tudunk fogadni. A földszinten mozgáskorlátozottak számára rendeztünk be és szereltünk fel egy szobát. A teakonyhával, közösségi teremmel is rendelkező vendégház alkalmas teret biztosít lelkigyakorlatok, konferenciák és rekreációs programok számára. A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban nem csak a templom tekinthető meg, egy páratlan szépségű arborétum, bemutatókert és a gyógynövénykert várja az ide látogatókat. Monostori termékek kóstolásra is van lehetőség: lekvárok, gyógyteák, csokoládék, keksz, medvehagyma püré, likőrök, szörp. Elérhetőségeink: - szállásfoglalás: szallas@szentmauriciusz.hu - termékek, idegenforgalom, turizmus: termekek@szentmauriciusz.hu - termékmenedzser, látogatók bejelentkezése:

6 Bemutatkozik: Napjainkra gyökeresen megváltozott a szőlőművelés és a borkezelés. A korábbi kézi művelést fokozatosan váltotta fel a modern technológia. Az első nagy lépés Pincészetünk életében a szőlőpréselés automatizálása volt, egy Willmes típusú pneumatikus szőlőprés megvásárlásával. Az új területek telepítése során fontos szempont volt, hogy valamennyi munkaművelet gépesíthető legyen. A gépész vér nem válik vízzé: a rendszeres külföldi utakon szerzett tapasztalatok alapján magam is terveztem és gyártottam különböző kiegészítőket a megvásárolt munkagépekhez, illetve berendezéseket, eszközöket melyek megkönnyítik a pincei munkát. A gépi szüretnek köszönhetően a betakarítás rendkívül gyors, így az adott fajta mindig a legmegfelelőbb pillanatban kerülhet a présházba, ahol a szőlőfeldolgozás pneumatikus préssel, rendkívül kíméletesen történik. A további korszerű borkészítési eljárások eredményeként a szőlő íz- és zamatvilága a kész borban sem vész el.a piaci igények változásával a folyó bor mellett fontos szerepet kapott a palackozott borok készítése, melyek a megszokott eljárástól eltérő technológiát igényelnek. Amibe eddigi életem során belefogtam, a kíváncsiság és kísérletező kedv jellemezte, a borászkodásban sincs ez másképp! Fő célom a folyamatos megújulás és megmutatni a kedves vendégeinknek, hogy minden bornak több arca van. Szolgáltatásaink: Borárusítás: Folyó- és palackozott borok árusítása egyenesen a Pincéből hétköznaponként 7 és14 óra között. Árusított borfajták: Móri Ezerjó, Rajnai Rizling, Sauvignon blanc, Móri Leányka, Királyleányka, Szürkebarát, Cserszegi Fűszeres,Merlot Vendégfogadás, borkóstolás: 5-80 fő (ültetve) részére kínálunk különböző előre egyeztetett konstrukcióban borkóstoltatást. Szórakozás: Céges vagy családi rendezvényeinek hangulatos helyszínének ajánljuk Pincészetünket. Események: A Lincz Pince állandó résztvevője a Móri Bornapoknak, illetve vendégborászként a balatonfüredi Hal és Bor Ünnep rendezvényeinek. Ezen kívül szívesen jelenünk meg éttermekben, szállodákban megrendezett borászati eseményeken. Elérhetőség: 8060 Mór Zrínyi u. 21. Tel. 0622/ Mobil. 0630/ lincz.istvan@chello.hu

7

8

9 Magyar Kultúra Napja ünnepség Bodajkon A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban január 22-én fejezte be a Himnusz kéziratát. Az évforduló alkalmából irodalmi előadással és ökumenikus istentisztelettel ünnepeltünk január 21-én. A rendezvényen Sallayné Sziki Judit református lelkész köszöntötte a megjelenteket. Wurczinger Lóránt polgármester nemzeti kultúránk alapjait, értékeink megőrzését, és Kölcsey tanítását emelte ki köszöntőjében, miszerint kultúránk megbecsülésén alapulva tanítsuk egymást. Bakonyi István irodalomtörténésztől először Himnuszunk születéséről hallhattunk, majd a Fejér Megyei irodalmi emlékfal című kötetet mutatta be. Beszélt a kötet szerzőiről, irodalmi hagyományokról, irodalmi emlékek ápolásáról. Néhány verset kiemelt a könyvből, és felolvasta a hallgatóságnak. Megismerhettük többek között Radó Antal, Kodolányi János, Bársony István, Sobor Antal életének momentumait és műveit. Megtudhattunk nagyon sok fontos információt Jankovich Ferencről is, aki a II. világháború ideje alatt Bodajkon élt, ahol Csepp a tengerben című művét is írta, mely arról szól, hogy Bodajkon vészelte át a háborút. Az irodalmi előadás után az ökumenikus imahét keretében Sallayné Sziki Judit református lelkész őseinkre emlékezve a magyarságtudat erősítését emelte ki, majd Horváth József plébános hirdetett igét, melyben kiemelte, úgy éljünk, hogy életünk másoknak is példa legyen. Az est kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel és vendéglátással ért véget, ahol természetesen szó esett többek között irodalomról és kultúráról is. Forrás: "SÉRELMEK A PSZICHIÁTRIÁN Alapítványunk 20 éve biztosít INGYENES jogsegélyszolgálatot azok számára, akiket sérelem ért a pszichiátriai kezelésük során. Ha Ön vagy ismerőse ilyen helyzetben van, illetve tudomása van ilyen esetről, kérjük jelezze az alábbi elérhetőségeken: Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány Cím: 1461 Budapest, Pf.: 182. Telefon: 06 (1) , panasz@cchr.hu Weboldal: Minden információt bizalmasan kezelünk!" "PSZICHIÁTRIAI SZEREK VISELKEDÉSI PROBLÉMÁKRA? Ha gyermeke "tanulási problémára" vagy "viselkedési rendellenesség" miatt pszichiátriai szereket szed, és úgy érzi, hogy a gyermek állapota semmit sem változott vagy rosszabbodott emiatt, keresse az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítványt. Az alapítványtól

10 ingyenes tájékoztató kiadvány is kérhető a hiperaktivitás témájában. Cím: 1461 Budapest, Pf.: 182. Telefon: 06 (1) , info@cchr.hu Weboldal: Minden információt bizalmasan kezelünk!" A hozzánk forduló emberek közül többen jelezték, hogy ha hamarabb tudomást szereztek volna az alapítvány létezéséről, gyorsabban pontot tehettek volna ügyük végére. Segítségét ezúton is köszönöm! Várom visszajelzését! További szép napot! Üdvözlettel: Fegyveres Krisztina Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért 1461 Budapest Pf.: promo@cchr.hu Támogatóink: Kiadó: A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület 8420 Zirc, Petőfi Sándor u abakonyert@gmail.com; Telefon/Fax: 06/ Felelős szerkesztők: Hutvágnerné Kasper Judit, Kasper-Renkó Andrea és Bachstetter Tamás

Kitöltési útmutató. Figyelem! A projekt adatlaphoz nincs a Vidékfejlesztési Minisztérium Irányító Hatósága által készített hivatalos útmutató.

Kitöltési útmutató. Figyelem! A projekt adatlaphoz nincs a Vidékfejlesztési Minisztérium Irányító Hatósága által készített hivatalos útmutató. Kitöltési útmutató Figyelem! A projekt adatlaphoz nincs a Vidékfejlesztési Minisztérium Irányító Hatósága által készített hivatalos útmutató. A kitöltéshez A BAKONYÉRT Egyesület munkatársai által készített

Részletesebben

III. Tengelyes nyertesek

III. Tengelyes nyertesek III. Tengelyes nyertesek Pályázó szervezet/személy neve Jogcím típusa Kérelem címe 1. Frey Attiláné 2. T.A.R.K.Ó. Kft 3. Hársfiúk Kft 4. Schoffhauser János 5. Szikszaház Property Kft 6. Kovács Attila 7.

Részletesebben

A beadott. a rendelkezésre adatlapok Bakonynána Bakonyoszlop. száma (db)

A beadott. a rendelkezésre adatlapok Bakonynána Bakonyoszlop. száma (db) Helyi termék adatai Bakonycsernye 1 Támogatási igény a Támogatási Bakonyoszlop Helyi termék előállítása 9 75000000 igény (Ft) 119190000 159,00% Bodajk Non-profit szervezet Borzavár Vállalkozás 3 Csesznek

Részletesebben

Helyi márka kialakítása a Bakonyban című projekt bemutatása

Helyi márka kialakítása a Bakonyban című projekt bemutatása Helyi márka kialakítása a Bakonyban című projekt bemutatása Előzmények 2009. évben a NATURAMA SZÖVETSÉG tagjaként FICODER szakkiállításon vettünk részt Sevillában, ahol felkérést kaptunk egy nemzetközi

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2014/07. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

6.1. HVS intézkedés megnevezése: együttműködésben. 6.2. Kapcsolódó HVS célkitűzés 4. célkitűzés Örökség megőrzése

6.1. HVS intézkedés megnevezése: együttműködésben. 6.2. Kapcsolódó HVS célkitűzés 4. célkitűzés Örökség megőrzése 6.1. HVS intézkedés megnevezése: 4.3.Bakonyi rendezvénysorozatok együttműködésben rendezvények, támogatása 6.2. Kapcsolódó HVS célkitűzés 4. célkitűzés Örökség megőrzése 6.3. HVS intézkedés leírása: Támogatás

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Tájékoztató a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról és a 2013. évi LEADER pályázatok benyújtásáról

Tájékoztató a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról és a 2013. évi LEADER pályázatok benyújtásáról Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport egyesület Vállalkozási alapú fejlesztés

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport egyesület Vállalkozási alapú fejlesztés Célterület azonosító: HACS neve: Jogcím: Célterület megnevezése: ÚMVP intézkedés: Vonatkozó HPME kódja A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport egyesület Vállalkozási alapú fejlesztés Mikrovállalkozások

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

2015 ÁPRILISI HÍRLEVÉL

2015 ÁPRILISI HÍRLEVÉL BIHAR-SÁRRÉT VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 4100 BERETTYÓÚJFALU, KOSSUTH UTCA 25 WWW.BSVE.HU INFO@BSVE.HU 2015 ÁPRILISI HÍRLEVÉL Tisztelt Érdeklődők! Szeretettel köszöntjük a Bihar -Sárrét Vidékfejlesztési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. november 26-i ülésére Tárgy: A kötelező felvételt biztosító általános iskolák felvételi körzethatárainak véleményezése Előadó:

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2014/08. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 63/2011 (V. 2.) számú Közleménye

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 63/2011 (V. 2.) számú Közleménye Az ÚMVP Irányító Hatóságának 63/2011 (V. 2.) számú Közleménye A 135/2008 (X. 18.), 136/2008 (X. 18.), 160/2009 (XI. 19.) és a 138/2008 (X. 18.) FVM rendeletek keretében benyújtott támogatások minimum ponthatáráról

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Borsod-Torna-Gömör Egyesület HÍRLEVÉL

Borsod-Torna-Gömör Egyesület HÍRLEVÉL Borsod-Torna-Gömör Egyesület HÍRLEVÉL A Borsod-Torna-Gömör Egyesület ingyenes kiadványa VIII. évfolyam/10. szám, 2017. október OKTÓBERI HÍREK Újabb ügyfélbarát módosítások a Vidékfejlesztési Program pályázati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november 25-i ülésére Tárgy: A kötelező felvételt biztosító általános iskolák felvételi körzethatárainak véleményezése Előadó:

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI FELÜLVIZSGÁLAT (HVS) 2013! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatósága 16/2013. (III.6.) közlemény értelmében elrendelte

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2015/01. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

Összefoglaló a LEADER program végrehajtásának megújításáról

Összefoglaló a LEADER program végrehajtásának megújításáról Összefoglaló a LEADER program végrehajtásának megújításáról Arnóczi Rozália tanácsos Vidékfejlesztési Főosztály 2011. február 16. Összefoglaló a LEADER program végrehajtásának megújításáról A főbb probléma

Részletesebben

LEADER pályázatok. A BAKONYÉRT Egyesület november

LEADER pályázatok. A BAKONYÉRT Egyesület november LEADER pályázatok A BAKONYÉRT Egyesület 2017. november Kiírások összefoglalása Intézkedés címe Bakonyi rendezvények, képzések, hálózati tevékenységek támogatása Bakonyi települések megújítása, közösségi

Részletesebben

Bábolna 2013. december 10.

Bábolna 2013. december 10. Bábolna 2013. december 10. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2007-2013 (uniós tervezési időszakhoz igazodva) tengelyek (I., II., III., és IV. LEADER) LEADER Helyi Akciócsoportok kiemelt feladata:

Részletesebben

Pázmánd Községi Önk.

Pázmánd Községi Önk. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program januárban beadott pályázatainak elbírálása megtörtént, a Velencei-tó LEADER Helyi Akciócsoport területén a 21 beadott pályázatból 12 pályázat felelt meg a formai,

Részletesebben

VÖLGY VIDÉK HÍRLEVÉL 2013/5

VÖLGY VIDÉK HÍRLEVÉL 2013/5 VÖLGY VIDÉK HÍRLEVÉL 2013/5 FELFÜGGESZTÉSEK Megjelent az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 292/2013. (XI.25.) számú közleménye, mely szerint a 103/2013. (XI.8.) VM rendelet alapján

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 27/2014. (II.17.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 27/2014. (II.17.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 27/2014. (II.17.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott intézkedések 2014. évi kiegészítő monitoring adatszolgáltatás

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 29/2015. (II. 20.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 29/2015. (II. 20.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 29/2015. (II. 20.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott intézkedések 2015. évi kiegészítő monitoring adatszolgáltatás

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

A Vidék Minõsége. A Valódi Érték.

A Vidék Minõsége. A Valódi Érték. KÖSZÖNTÕ A BAKONYÉRT VIDÉKFEJLESZTÉSI AKCIÓCSOPORT TERÜLETE Kedves Érdeklõdõ! Nagy szeretettel köszöntöm az A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport kiadványában! Egyesületünk Fejér és Veszprém megyékben,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a napirendet elfogadja.

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a napirendet elfogadja. Jegyzőkönyv Készült: a Bakonyszentkirály Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 24-én (csütörtökön) 16 30 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Jogcím. Támogatási kérelem benyújtási időszak: 2008.03.28-2008.05.05 2008.06.16-2008.07.16 2009.11.01-2009.11.30 2011.09.15-2011.10.

Jogcím. Támogatási kérelem benyújtási időszak: 2008.03.28-2008.05.05 2008.06.16-2008.07.16 2009.11.01-2009.11.30 2011.09.15-2011.10. Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2015. augusztus 31-én lejárnak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott egyes beruházási jogcímekre vonatkozó megvalósítási illetve

Részletesebben

Jogcím. Támogatási kérelem benyújtási időszak: 2008.03.28-2008.05.05 2008.06.16-2008.07.16 2009.11.01-2009.11.30 2011.09.15-2011.10.

Jogcím. Támogatási kérelem benyújtási időszak: 2008.03.28-2008.05.05 2008.06.16-2008.07.16 2009.11.01-2009.11.30 2011.09.15-2011.10. Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2015. augusztus 31-én lejárnak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott egyes beruházási jogcímekre vonatkozó megvalósítási illetve

Részletesebben

HÍRLEVÉL/2014/2 MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk a Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület nevében CÍMŰ RENDEZVÉNYÜNKRE HELYSZÍN:

HÍRLEVÉL/2014/2 MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk a Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület nevében CÍMŰ RENDEZVÉNYÜNKRE HELYSZÍN: MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk a Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület nevében 2014. MÁRCIUS 11-ÉN, KEDDEN 17.30-KOR TARTANDÓ LEADER ÜNNEP A VELENCEI-TÓNÁL, PARTNER TALÁLKOZÓ CÍMŰ RENDEZVÉNYÜNKRE

Részletesebben

A Mecsek Völgység Hegyhát Egyesület havi online hírlapja

A Mecsek Völgység Hegyhát Egyesület havi online hírlapja A Mecsek Völgység Hegyhát Egyesület havi online hírlapja 2015. augusztus MEGVÁLTOZTAK A HATÁRIDŐK AZ EMVA ALAP KÜLÖNBÖZŐ JOGCÍMEIRE VO- NATKOZÓAN: Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2015. augusztus

Részletesebben

Célterület adatlap. I. Fogalom magyarázat. II. Támogatás vehető igénybe. III. Támogatás mértéke. IV. Célterület specifikus alanyi és tárgyi feltételek

Célterület adatlap. I. Fogalom magyarázat. II. Támogatás vehető igénybe. III. Támogatás mértéke. IV. Célterület specifikus alanyi és tárgyi feltételek Célterület adatlap Célterület azonosító: 1 023 343 Helyi Akciócsoport: A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület UMVP intézkedés: Versenyképesség Jogcím: Vállalkozás alapú fejlesztés Célterület

Részletesebben

Célterület adatlap. Mikro-kis-közép vállalkozás 60 60 Egyéni vállalkozó 60 60 Magánszemély 60 60

Célterület adatlap. Mikro-kis-közép vállalkozás 60 60 Egyéni vállalkozó 60 60 Magánszemély 60 60 Célterület adatlap Célterület azonosító: 1 001 703 Helyi Akciócsoport: A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület Jogcím: Vállalkozási alapú fejlesztés Célterület megnevezése: Vidéki székhely/telephelyi

Részletesebben

Alpokalja-Fertő táj térség agrárés vidékfejlesztési lehetőségei, kapcsolódási pontok

Alpokalja-Fertő táj térség agrárés vidékfejlesztési lehetőségei, kapcsolódási pontok Alpokalja-Fertő táj térség agrárés vidékfejlesztési lehetőségei, kapcsolódási pontok 2018-2020 Vidék Minősége Védjegy Hálózati Program KochArt program LEADER felhívások: -Védjegy -Turisztika Vidék Minősége

Részletesebben

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL 2012. Március 18.szám Bakonybél, Bakonycsernye, Bakonynána, Bakonyoszlop, Bakonyszentkirály, Balinka, Bánd, Bodajk, Borzavár, Csesznek, Csetény,

Részletesebben

Magyar Leader csoportok valódi összefogásban a vidéki értékekért.

Magyar Leader csoportok valódi összefogásban a vidéki értékekért. Magyar Leader csoportok valódi összefogásban a vidéki értékekért. Ennek az ígéretes, jövőbe mutató szerveződésnek a csírája a február végén megtartott I. Európai Leader Expón született meg, amikor még

Részletesebben

Bakonyban. www.abakonyert.hu. Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a. Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit

Bakonyban. www.abakonyert.hu. Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a. Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit Együttműködés a fenntartható és tartalmas turizmusért a Bakonyban Előadó: Hutvágnerné Kasper Judit A BAKONYÉRT Egyesület Egyesületünk alakult meg 2008-ban 2 megye, 3 kistérség 43 ezer érintett lakosa 4

Részletesebben

Helyi Fejlesztési Stratégia Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete február 03.

Helyi Fejlesztési Stratégia Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete február 03. Helyi Fejlesztési Stratégia 2014-2020 2016.február 03. A 2007 2013 as időszak eredményei: Közel 260 db nyertes pályázat, melynek támogatási összege több mint 6 millió euró! Támogatási döntéssel lekötött

Részletesebben

VÖLGY VIDÉK KÖZÖSSÉG. Szendrői Júlia Vál, 2013. december 11.

VÖLGY VIDÉK KÖZÖSSÉG. Szendrői Júlia Vál, 2013. december 11. VÖLGY VIDÉK KÖZÖSSÉG Szendrői Júlia Vál, 2013. december 11. Mi a LEADER? LEADER (francia betűszó: Liaison Entre Actions pour le Developpement de l Economie Rurale) = Közösségi kezdeményezés a vidéki gazdaság

Részletesebben

Hírlevél 2012. július-augusztus

Hírlevél 2012. július-augusztus Hírlevél 2012. július-augusztus ÚMVP III. tengely mikrovállalkozások fejlesztése aktuálitások 1.o ÚMVP III. tengely Falumegújítás és fejlesztés 3.kör 2.o ÚMVP IV. tengely LEADER újbóli megnyitása 3.o Megjelentek

Részletesebben

MVH hírlevél 48. szám, 2012.augusztus 7

MVH hírlevél 48. szám, 2012.augusztus 7 MVH hírlevél 48. szám, 2012.augusztus 7 Ön a Mez gazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal hírlevelének 48. számát olvassa. Hírlevelünkben az elmúlt két hét legfontosabb agrártámogatásokhoz kapcsolódó információit

Részletesebben

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL 2012. november 26.szám Bakonybél, Bakonycsernye, Bakonynána, Bakonyoszlop, Bakonyszentkirály, Balinka, Bánd, Bodajk, Borzavár, Csesznek, Csetény,

Részletesebben

Együtt és tovább. EMVA LEADER fórum

Együtt és tovább. EMVA LEADER fórum Együtt és tovább. EMVA LEADER fórum Kimle, 2014.12.15. 12 15 A Miniszterelnökséget vezető miniszter 1/2014. (IX. 15.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési i Alapból finanszírozott egyes

Részletesebben

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL 2012. szeptember 24.szám Bakonybél, Bakonycsernye, Bakonynána, Bakonyoszlop, Bakonyszentkirály, Balinka, Bánd, Bodajk, Borzavár, Csesznek, Csetény,

Részletesebben

HÍRLEVÉL. valamint a. A két jogcímhez az alábbi formanyomtatványokon lehet támogatási kérelmet benyújtani:

HÍRLEVÉL. valamint a. A két jogcímhez az alábbi formanyomtatványokon lehet támogatási kérelmet benyújtani: Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport

Részletesebben

TELEPÜLÉS TERÜLETFELHASZNÁLÁSI KATEGÓRIA HEKTÁR

TELEPÜLÉS TERÜLETFELHASZNÁLÁSI KATEGÓRIA HEKTÁR 1. függelék Területi mérleg TELEPÜLÉS TERÜLETFELHASZNÁLÁSI KATEGÓRIA HEKTÁR % Adásztevel hagyományosan vidéki települési térség 93,65 11,0 Adásztevel erdőgazdálkodási térség 113,26 13,3 Adásztevel mezőgazdasági

Részletesebben

LEADER Pályázati lehetőségek

LEADER Pályázati lehetőségek LEADER - 2017 Pályázati lehetőségek Helyi termék előállításának, fejlesztésének támogatása - Helyi termék: a LEADER HACS illetékességi területén honos, vagy ott megtermelt, előállított termék, vagy a LEADER

Részletesebben

Postázási cím és név:

Postázási cím és név: 2009. november 17-én a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület ünnepélyes keretek között köszöntötte a kisapostagi Bárka Vendéglőben az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely 4 intézkedésének

Részletesebben

A helyi élelmiszerrendszer fejlesztés lehetőségei a Zala Termálvölgye Egyesület térségében október 27. Budapest

A helyi élelmiszerrendszer fejlesztés lehetőségei a Zala Termálvölgye Egyesület térségében október 27. Budapest A helyi élelmiszerrendszer fejlesztés lehetőségei a Zala Termálvölgye Egyesület térségében 2017. október 27. Budapest 2008-ban alapított civil szervezet Nonprofit vidékfejlesztő szervezet LEADER Helyi

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Előadók: Páliné Keller Csilla 4. napirend Munkaszervezet évi munkatervének és költségvetési tervének bemutatása Előadók: Páliné Keller Csilla 5.

Előadók: Páliné Keller Csilla 4. napirend Munkaszervezet évi munkatervének és költségvetési tervének bemutatása Előadók: Páliné Keller Csilla 5. Szám: 1/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Az Alpokalja-Ikva mente Leader Egyesület 2010. május 18.-án 15.00 órai kezdettel megtartott elnökségi ülésén. Helye: Fertőszentmiklós, Polgármesteri Hivatal, Házasságkötő

Részletesebben

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap:

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap: A Balaton-felvidék a Balaton-környéki borvidékek közül eddig eléggé ismeretlen volt a borkedvelő közönség körében. Néhány bor, néhány pincészet ugyan fel-felbukkan a fővárosi borszaküzletekben, éttermekben

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2007. október 29-i ülésére Tárgy: Tájékoztató Zirc város részvételéről A BAKONYÉRT Helyi Közösségben Előadó: Ottó Péter polgármester

Részletesebben

Nemes Gusztáv. MTA KRTK, Budapest CORVINUS Egyetem. 2014. november 29. Fertıszéplak, Adventi forgatag

Nemes Gusztáv. MTA KRTK, Budapest CORVINUS Egyetem. 2014. november 29. Fertıszéplak, Adventi forgatag Nemes Gusztáv MTA KRTK, Budapest CORVINUS Egyetem 2014. november 29. Fertıszéplak, Adventi forgatag Ahogy elkezdődött Női vállalkozók fejlesztése Közös program LEADER Központ, együttműködési projekt 3

Részletesebben

2013. évi Stratégia felülvizsgálat

2013. évi Stratégia felülvizsgálat 2013. évi Stratégia felülvizsgálat Zala Termálvölgye LEADER Helyi Akciócsoport Tájékoztató fórum 2013. március 21. Zalaszentgrót Zala Termálvölgye Egyesület Vidékfejlesztési célú civil szervezet LEADER

Részletesebben

Együttműködések a Vidék Minősége jegyében. Szakony, június 7. Páliné Keller Csilla

Együttműködések a Vidék Minősége jegyében. Szakony, június 7. Páliné Keller Csilla Együttműködések a Vidék Minősége jegyében Szakony, 2017. június 7. Páliné Keller Csilla LEADER HACS-ok nemzetközi együttműködései (2007-2013) A nemzetközi együttműködések fontosabb partnerországai: Megoszlásuk

Részletesebben

Falusi és Agroturizmus országos Szövetsége (FATOSZ)

Falusi és Agroturizmus országos Szövetsége (FATOSZ) Falusi és Agroturizmus országos Szövetsége (FATOSZ) A FATOSZ FALUSI SZÁLLÁSADÓ TAGJAI A FATOSZ egyéb tagjai FATOSZ tevékenysége I. 1994 óta szakmai, érdekképviseleti tevékenység ellátása 2001 óta 19 megyében

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/ÁPRILIS Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi negyedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület - LEADER Intézkedési. Terv

A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület - LEADER Intézkedési. Terv A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület - LEADER Intézkedési 1. számú intézkedés Terv 1.1. Kapcsolódó HVS célkitűzés: Fenntartható gazdaságfejlesztés a KKV-k támogatásával 1.2. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

SZABÁLYZAT Bakonyi Helyi Márka védjegy szabályzata az európai területi A vidék minősége védjegynek való megfeleltetés érdekében

SZABÁLYZAT Bakonyi Helyi Márka védjegy szabályzata az európai területi A vidék minősége védjegynek való megfeleltetés érdekében SZABÁLYZAT Bakonyi Helyi Márka védjegy szabályzata az európai területi A vidék minősége védjegynek való megfeleltetés érdekében Figyelem! Szerzői jogvédelem alatt álló dokumentum. Az anyag részben vagy

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

SZAKMAI ANYAG. Barátságház felújítása. FALULÁNC Kulturális és Közérdekű Szövetség 2423. Daruszentmiklós, Fő utca 61/B.

SZAKMAI ANYAG. Barátságház felújítása. FALULÁNC Kulturális és Közérdekű Szövetség 2423. Daruszentmiklós, Fő utca 61/B. SZAKMAI ANYAG Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv keretében a 35/2013. (V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások

Részletesebben

Kis értékű rendezvény

Kis értékű rendezvény Kis értékű rendezvény Tisztelt Pályázó! A pályázat beadására szeptember 30. és október 31. között van lehetőség. A beadás kizárólag elektronikus úton történhet. Felhívom a figyelmét, hogy kis értékű projektek

Részletesebben

Hírlevél. Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA monitoring adatszolgáltatással kapcsolatosan

Hírlevél. Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA monitoring adatszolgáltatással kapcsolatosan Hírlevél Tájékoztató LEADER pályázatokkal illetve ÚMVP EMVA monitoring adatszolgáltatással kapcsolatosan 2458 Kulcs, Rákóczi u. 139. tel.:25/252-752 email:info@mezofoldihid.hu www.mezofoldihid.hu LEADER

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. augusztus 11-i rendkívüli testületi ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat egészségügyi alapellátás ügyeleti feladatának finanszírozása

Részletesebben

KIVONAT. Támogatási kérelem benyújtás: POSTAI úton 2013. november 25. és 2013. december 20. között a LEADER HACS munkaszervezeti irodájához

KIVONAT. Támogatási kérelem benyújtás: POSTAI úton 2013. november 25. és 2013. december 20. között a LEADER HACS munkaszervezeti irodájához 2. évfolyam 18. szám 2013. november 18. Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtandó

Részletesebben

A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként I. II. megvalósítása esetén legalább 1 alkalommal részt vesz a Helyi Vidékfejlesztési

Részletesebben

Kisértékű célterületek esetén. Célterület megnevezése. Helyi termékeket előállító kistermelők, kézművesek támogatása

Kisértékű célterületek esetén. Célterület megnevezése. Helyi termékeket előállító kistermelők, kézművesek támogatása Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 58/2012. (V. 24.) számú közleménye a 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet alapján a Helyi Stratégiák fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó

Részletesebben

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület Közösségi célú fejlesztés. Lókút faluközpont-belső terek felújítása

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület Közösségi célú fejlesztés. Lókút faluközpont-belső terek felújítása Célterület azonosító: 1023329 HACS neve: Jogcím: Célterület megnevezése: UMVP intézkedés: Vonatkozó HPME kódja Vonatkozó HPME megnevezése I. Fogalom magyarázat A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Pannon Helyi Termék Klaszter:

Pannon Helyi Termék Klaszter: Pannon Helyi Termék Klaszter: örökségvédelem és vidéki gazdaságfejlesztés a Nyugat-Dunántúlon Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Magyar Vidékakadémia: Konferencia a helyi termékekről Hévíz, 2011. február 10.

Részletesebben

2014. év. Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport ELNÖKSÉGI ÉVES BESZÁMOLÓ. Kelt: 2015. május J8.

2014. év. Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport ELNÖKSÉGI ÉVES BESZÁMOLÓ. Kelt: 2015. május J8. !'i"'ló -!'taju J\U'J.:l'TII-lI.!UI~ LrA l:lllulclóc5pht. - -,. - - -..". ~0 1 5 M' J 2B IktaIÓSÜDIl A. l{f r ~ S-9-';1hDIS EI6Irz

Részletesebben

a megkezdett út Területi védjegy - szabályzatok, minősítés - közös munka

a megkezdett út Területi védjegy - szabályzatok, minősítés - közös munka a megkezdett út Területi védjegy - szabályzatok, minősítés - közös munka több mint egy étel több mint vendéglátás több mint egy termék A Vidék Minősége a valódi érték a megkezdett út arculat, szórólapok,

Részletesebben

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület HÍRLEVÉL 2013. január 28.szám Bakonybél, Bakonycsernye, Bakonynána, Bakonyoszlop, Bakonyszentkirály, Balinka, Bánd, Bodajk, Borzavár, Csesznek, Csetény,

Részletesebben

Beszámoló. Vidékünk a Jövőnk Szövetség LEADER HACS

Beszámoló. Vidékünk a Jövőnk Szövetség LEADER HACS Vidékünk a Jövőnk Szövetség LEADER HACS Ügyfél neve: Török Lovastanya Lovas Klub Ügyfél címe: 8849 Szenta, Török Lovastanya (Hrsz: 022/4) Ügyfél telefonszáma: 06303623416 MVH regisztrációs szám: 1004381550

Részletesebben

MVH hírlevél 59. szám, 2013.január 28

MVH hírlevél 59. szám, 2013.január 28 MVH hírlevél 59. szám, 2013.január 28 Ön a Mez gazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal hírlevelének 59. számát olvassa. Hírlevelünkben az elmúlt hét legfontosabb agrártámogatásokhoz kapcsolódó információit

Részletesebben

Az országos koncepció és a Pannontáj-Sokoró Natúrpark kapcsolódási pontjai. Székely Rita elnök Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület

Az országos koncepció és a Pannontáj-Sokoró Natúrpark kapcsolódási pontjai. Székely Rita elnök Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület Az országos koncepció és a Pannontáj-Sokoró Natúrpark kapcsolódási pontjai Székely Rita elnök Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület A natúrpark múltja - Sokoró Ökológiai Park Alapítvány kezdeményezése Enyingi

Részletesebben

HELYI FELHÍVÁS. A helyi felhívás kódszáma: VP

HELYI FELHÍVÁS. A helyi felhívás kódszáma: VP HELYI FELHÍVÁS A helyi Felhívás címe: Bakonyi helyi termék előállítása, fejlesztése a Vidék Minősége program jegyében A helyi felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-1-811-17 Magyarország Kormányának felhívása

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Völgy Vidék LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Völgy Vidék LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Völgy Vidék LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése Helyi termékek, helyi szolgáltatások

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 12-i rendkívüli ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 12-i rendkívüli ülésére Előterjesztés 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 12-i rendkívüli ülésére Tárgy: Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesülettel kapcsolatos csatlakozási szándék

Részletesebben

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása VP6-6.4.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. április 3. Az első

Részletesebben

1. ÜGYFÉL ADATAI Szentkirályszabadja Község Önkormányzata

1. ÜGYFÉL ADATAI Szentkirályszabadja Község Önkormányzata Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Leader Helyi Akciócsoport 8181 Berhida, Veszprémi u. 1-3. Levelezési cím: 8181 Berhida, Pf. 12. Telefon/Fax: 06-88/786-892 E-mail: bbkkekozpont@upcmail.hu

Részletesebben

A LEADER szerepe a Nemzeti Agrár-vidékfejlesztési Stratégiában

A LEADER szerepe a Nemzeti Agrár-vidékfejlesztési Stratégiában A LEADER szerepe a Nemzeti Agrár-vidékfejlesztési Stratégiában 2007-2013 A mezőgazdaság és az erdészet versenyképességének javítása A környezet és a vidék minőségének javítása a termőföld-hasznosítás támogatása

Részletesebben

6200 Kiskőrös, Luther tér 1. Tel.: 78/ január 1) ÉVENKÉNT KÖTELEZŐEN ELVÉGZENDŐ ADATEGYEZTETÉS!

6200 Kiskőrös, Luther tér 1. Tel.: 78/ január 1) ÉVENKÉNT KÖTELEZŐEN ELVÉGZENDŐ ADATEGYEZTETÉS! 1) ÉVENKÉNT KÖTELEZŐEN ELVÉGZENDŐ ADATEGYEZTETÉS! Tisztelt Ügyfeleink! A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja jelenlegi ügyfelei szíves figyelmét, hogy minden új elektronikus kérelem benyújtás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. szeptember 17-i ülésére Tárgy: Tiszteletdíjról történő lemondás következtében meghozandó támogatási döntések Előadó: Ottó Péter

Részletesebben

Zala Termálvölgye Egyesület

Zala Termálvölgye Egyesület Zala Termálvölgye Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport 2013. július 19., Zalaszentlászló Zala Termálvölgye Egyesület Vidékfejlesztési célú civil szervezet LEADER Helyi Akciócsoport - címbirtokos szervezet

Részletesebben

Tárgyidőszakban 1 db kifizetési kérelem érkezett be, mely összesen 434 894 936 Ft támogatási igényt tartalmazott.

Tárgyidőszakban 1 db kifizetési kérelem érkezett be, mely összesen 434 894 936 Ft támogatási igényt tartalmazott. TÁJÉKOZTATÓ RÉSZANYAG A MONITROING BIZOTTSÁG RÉSZÉRE A 2007-2013 KÖZÖTTI VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM EGYES INTÉZKEDÉS VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSÁRÓL BESZÁMOLÓ IDŐSZAKA: 2012. JANUÁR 1-31. I. tengely 111.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2006. november 18.- december 6.) Előadó: Ottó

Részletesebben

Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület. Gazdaságfejlesztési LEADER pályázati felhívások

Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület. Gazdaságfejlesztési LEADER pályázati felhívások Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület Gazdaságfejlesztési LEADER pályázati felhívások Bevezető Összes fejlesztési forrás: 411.535.256 Ft Felhívásaink száma: 10 db o Gazdaságfejlesztési felhívásaink száma: 5

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

2014 DECEMBERI HÍRLEVÉL

2014 DECEMBERI HÍRLEVÉL BIHAR-SÁRRÉT VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 4100 BERETTYÓÚJFALU, KOSSUTH UTCA 25 WWW.BSVE.HU INFO@BSVE.HU 2014 DECEMBERI HÍRLEVÉL Tisztelt Érdeklődők! Szeretettel köszöntjük a Bihar-Sárrét Vidékfejlesztési

Részletesebben