Tát-Tokod települések csapadékvíz gazdálkodási koncepciója és klímaadaptációs lépései Egy mintaprojekt bemutatása, tapasztalatai

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tát-Tokod települések csapadékvíz gazdálkodási koncepciója és klímaadaptációs lépései Egy mintaprojekt bemutatása, tapasztalatai"

Átírás

1 Tát-Tokod települések csapadékvíz gazdálkodási koncepciója és klímaadaptációs lépései Egy mintaprojekt bemutatása, tapasztalatai

2 Előzmények: árvízvédelem, csapadékvíz kezelés, talajvíz.

3 Tát árvízvédelme Tátnak, mint dunaparti településnek az évszázadok során folyamatosan árvízveszéllyel kellett számolnia. Az elmúlt időszakban különösen a évi árvíz során - amikor felmerült a lakosság kitelepítésének szükségessége is egyértelművé vált, hogy műszaki megoldást kell találni az ismétlődő veszélyhelyzetek elhárítására. A vízügyi szervezet kezdeményezésére már a 2000-es év elején megkezdődött a tervezési munka, majd ezt követően 2005-re elkészült Tát árvízvédelmének első üteme, majd 2014-re a második ütem, így teljes körűvé vált a település árvízvédelme. A településen képződő csapadékvíz jelentős mennyiségének végső befogadója a Duna, így a befolyást zsilipekkel oldották meg. Amikor magas vízállásnál a zsilipek lezárásra kerülnek, szivattyúzással kerül sor az átemelésre.

4 Árvíz

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18 A település nagy részén a csapadékvizek kezelése szikkasztó árkokkal történik, nagyon kismértékű a víz zárt rendszerben történő elvezetése. A szikkasztó árkok egy átlagos időjárás esetén megfelelőek, de egy magas dunai vízállás és folyamatos esőzés mellett a megnövekedett talajvízszint miatt már nem működnek. Ezt igazolta a évi rendkívüli időjárás, amikor elsősorban Tát-Újtelep keleti részén alakult ki kritikus helyzet. A problémát fokozta, hogy a Tokod- Üveggyár településrész felől Tátra beérkező szennyvíz csatornába nagy mennyiségű csapadék került és ez a szennyezett víz az akna fedlapokat felnyomva a közterületre folyt.

19

20

21

22

23

24

25

26

27 Csapadékvíz kezelése szivárgó medencével

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37 2010-től fokozottan jelentkező probléma. A lakóingatlanok terepszint alá épült helységeiben jelentkezik a megfelelő szigetelés hiánya miatt. Tát-Kertváros területének egy részére talajmechanikai szakvélemény készült, sajnos utólagos, pénzügyileg is kezelhető megoldást nem sikerült találni. Bízva abban, ha a településen teljes egészében megvalósul a zártrendszerű csapadékvíz elvezetés, a helyzet javulni fog.

38

39

40

41 2014. január 30-án szereztünk tudomást az EGT Pénzügyi Mechanizmus Alkalmazkodás az éghajlat-változáshoz megnevezésű pályázat megjelenéséről. Rendkívül rövid idő állt rendelkezésre a döntés meghozatalához, mivel a pályázat beadási határideje február 17. volt. A pályázatot Tát és Tokod összefüggő vízelvezetési problémái miatt közösen kellett benyújtani. A két képviselő-testület rövid időn belül meghozta a pozitív döntést, így gyors tempóban megkezdődött a pályázati dokumentáció elkészítése. A pályázatot határidőre, február 17-én megküldtük a Közép- és Kelet- Európai Regionális Környezetvédelmi Központnak.

42 2014. szeptember 23-án kaptuk a hírt, hogy a Tát-Tokod települések csapadékvíz gazdálkodási koncepciója és klímaadaptációs lépései című pályázatunk pozitív elbírálásban részesült, a projekt megvalósítására eurót nyertünk. Ezt követően, még néhány hiánypótlásra volt szükség, mire november 28-án aláírásra került a támogatási szerződés, és elkezdődhetett az érdemi munka. A projekt tartalmi elemei: - adatgyűjtést követően egy számítógépes szoftver segítségével matematikai szimulációs modellek elkészítése, amellyel modellezhető a klímaváltozás hatása az adott településre, és képes segíteni a tervezési munkákat, - elvi vízjogi (100 ha) és vízjogi (20 ha) létesítési engedélyezési tervek elkészítése a csapadékvíz elvezető rendszerek kiépítéséhez, - a meglévő csapadékvíz elvezető rendszerek karbantartása, felújítása, az elkészült tervek alapján, csapadékvíz elvezetést szolgáló beruházás megvalósítása.

43 TERVEK KÉSZÍTÉSE

44

45

46 FALU-ALJA CSAPDÉKVÍZ CSATORNA ÉPÍTÉSE ÉS A MEGLÉVŐ VÍZELVEZETŐ RENDSZER KARBANTARTÁSA

47 Falu alja csapadékcsatorna építése Főbb paraméterek: 80 cm átmérőjű zárt csatorna építése 150 fm hosszú szakaszon. TB 60/100/80 típusú normál terhelésű beton mederburkoló elemekből nyílt árok építése 236 fm hosszon (összesen: 442 fm). 56 fm es szakaszon A terhelésű, fedlapozott mederburkoló elemmel ároképítés. 3 db tisztítóakna készítése.

48

49

50

51

52

53

54 Összesen 12 km hosszú szakaszon ároktakarítás, a zárt csapadékvíz elvezető rendszerek tisztítása, a megsérült árokburkoló lapok helyreállítása a következő utcákban: Szép utca, Vak Bottyán utca, Liszt F. utca, Kálmán I. utca, Lehár F. utca, Törökvész utca, Madách I. utca, Babits M. utca, József A. utca, Ifjúság utca, Jókai Mór utca, Gárdonyi Géza utca, Béke tér, Határ út, Petőfi Sándor utca, Arany János utca, Vörösmarty utca, Csokonai utca, Halomka liget, Katona József utca, Radnóti Miklós utca, Fekete István utca, Mátyás király utca, Gorkij fasor, Klapka Gy. utca, Kossuth Lajos utca, Árpád utca, Dobó utca, Május 1. utca, Fő út, Mogyorósbányai út.

55

56

57

58

59

60 Tát-Tokod települések csapadékvíz gazdálkodási koncepciója és klímaadaptációs lépései projekt MEGVALÓSULÁSA.

61 ELŐZMÉNYEK Tokod Nagyközség három településrészből áll: Tokod falu, Tokod Üveggyár és Tokod- Ebszőnybánya Tokod Nagyközség területén összetett formában jelentkeznek a vizekkel kapcsolatos megoldandó problémák. -A hegyekről vízfolyásokban lezúduló csapadékvizek. -A bányászat megszűnése miatti vízfakadások. - Talajvíz problémák

62 Hegyeskői vízfolyás Hegyeskői vízfolyás

63 Resszer forrás vízevezetése

64 Tokod - Üveggyár átlagos talajvízszint -1 m

65 A projekt keretében megvalósuló célok Az EGT Pénzügyi Mechanizmus Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz megnevezésű, HU04-C kódszámú program pályázati rendszere keretében Tát-Tokod települések csapadékvíz gazdálkodási koncepciója és klímaadaptációs lépései című, EEA-C3-8. azonosító számú projekt keretében megvalósítható feladatok 1. A meglévő csapadékvíz-elvezető infrastruktúra felújítása és karbantartása Tokod falu és Tokod- Üveggyár településrészeken. 2. Tervezési munkák, koncepciótervek, elvi vízjogi tervek, engedélyezési tervek, tendertervek kiviteli tervek elkészítése, a matematikaiszimultációs modell ajánlásai figyelembevételével. 3. Tokod- Üveggyár településrészen, az Ady Endre út Kodály Zoltán köz által határolt területen beruházási munkák kivitelezése.

66 A meglévő vízelvezető rendszer felújítása, karbantartása 2015 évben 8033,00 m csapadékvíz elvezető infrastruktúra felújítását karbantartását tudtuk elvégezni a pályázati forrásból Határ úti függőleges falú monolit vasbeton fedett árok iszap kiszedés, törött sérült fed lapok cseréje.

67 A meglévő rendszer karbantartása Kossuth Lajos út bal oldal föld árok mederrendezés, iszap kiszedés.

68 A meglévő rendszer karbantartása Április 4. utcai árok, bedőlt mederlapok bontása újra beépítése, fugázása, és fejgerenda betonozás

69 MATEMATIKAI MODELL, TERVEK ÉS A JÖVŐ - Mintaprojekt engedélyezési terveinek elkészítése - Vízjogi létesítési engedély beszerzése - Tenderterv elkészítése - Koncepció tervek elkészítése, a projekt részeként. - Ütemezett megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése, A csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciójának koncepcióterve.

70 A MINTAPROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA TOKOD- ÜVEGGYÁR TERÜLETÉN A településrész helyszínének ismerete alapján megállapítást nyert, hogy a kérdéses területen keletkezett csapadékvíz meglévő élő vízfolyásba történő bevezetése nem megoldható, mivel az Únyi patak a legközelebbi befogadó, Tát város határában található. Tokod Üveggyár település rész rendelkezik csapadékvíz elvezető hálózattal, de annak szintbeli elhelyezkedése nem teszi lehetővé a hozzá való csatlakozás megvalósítását. A feladat megoldásaként csak a szikkasztásos rendszer jöhetett szóba.

71 TOKOD-ÜVEGGYÁR 611/60 HRSZ-Ú TERÜLETÉN LÉVŐ 14 DB TÁRSASHÁZ CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ RENDSZERÉNEK KIÉPÍTÉSE

72 STORMBOX SZIKKASZTÓ RENDSZER A Stormbox csapadékvíz szikkasztó és tároló rendszer segítségével összegyűjthető vagy elszivárogtatható a burkolt felületekre (tetők, útburkolatok) lehullott csapadékvíz. Alkalmazásával, a hirtelen lezúduló nagymennyiségű víz nem jut a szennyvízcsatorna hálózatba, és a természetben megszokott módon, lassan, a keletkezés helyén juttatható visszaa talajba.

73 STORMBOX

74

75

76 A SZIKKASZTÓ MŰTÁRGY BEÉPÍTÉSE

77

78 NORVÉG TANULMÁNYÚT

79 Oslo Hovinbekken nevű városrészében a korábban felszín alá vezetett természetes vízfolyásokat rekultiválták, felszíni meder kialakításával, kisebb tavak, rekrációs parkok építésével.

80

81 Osló Aarvolldammen városrészében csapadékvíz elvezető meder kialakítása a lakóházak között, tározók kialakításával a hirtelen vízlefolyás megakadályozására.

82

83

84

85

86 Ski településen egy mesterséges vizes élőpark, pihenőhely kialakításával a környező területek vizeit gyűjtik össze és szűrik meg a szennyeződésektől, természetes úton.

87

88

89

A snapshot of Tát (Tátról röviden)

A snapshot of Tát (Tátról röviden) TÁT A snapshot of Tát (Tátról röviden) Tát is a town of 5656 inhabitants in the district of Esztergom, county of Komárom-Esztergom. Both local residents and visitors call it the Western gate of the Danube

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 27-i ülésére Tárgy: A Zirc 542 hrsz-ú Reguly Antal u. 46-72. számú ingatlanok előtti csapadékvíz árok és átereszek

Részletesebben

Műszaki leírás. Törökkoppány Petőfi S. Bajcsy-Zsilinszky E, Kossuth L. és Damjanich utca csapadékvíz-elvezető rendszerének koncepciótervéhez

Műszaki leírás. Törökkoppány Petőfi S. Bajcsy-Zsilinszky E, Kossuth L. és Damjanich utca csapadékvíz-elvezető rendszerének koncepciótervéhez Műszaki leírás Törökkoppány Petőfi S. Bajcsy-Zsilinszky E, Kossuth L. és Damjanich utca csapadékvíz-elvezető rendszerének koncepciótervéhez 1. Bevezetés Törökoppány Község Önkormányzata azzal kereste meg

Részletesebben

ELŐREHALADÁSI JELENTÉS ÉRTÉKELÉS

ELŐREHALADÁSI JELENTÉS ÉRTÉKELÉS Közúti Építő és Szolgáltató Kft. 7100 Szekszárd, Tartsay V. u. 10. Tel./Fax: 74/512-312, 512-313 www.kozuti.epito.hu E-mail: kozuti.epito@t-online.hu ISO 9001/2000 Tanúsítvány r. száma: CERT-5192-2007-AQ-BUD-RvA

Részletesebben

A Váli-völgy vízrendezési feladatai

A Váli-völgy vízrendezési feladatai A Váli-völgy vízrendezési feladatai A Váli-völgy vízrendezési feladatai című projekt a 1318/2015. (V.21.) Korm. határozatban került nevesítésre a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP),

Részletesebben

SALGÓTERV MSZ: 1316 Mérnöki és Környezetvédelmi Kft Salgótarján, Meredek út 3. VI./50. T/F.: (32)

SALGÓTERV MSZ: 1316 Mérnöki és Környezetvédelmi Kft Salgótarján, Meredek út 3. VI./50. T/F.: (32) SALGÓTERV MSZ: 1316 Mérnöki és Környezetvédelmi Kft. 3100 Salgótarján, Meredek út 3. VI./50. T/F.: (32) 312-054 E-mail: salgoterv@salgoterv.hu KARANCSLAPÚJTŐ CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉS VÍZJOGI LÉTESÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI

Részletesebben

SALGÓTERV MSZ: 1416 Mérnöki és Környezetvédelmi Kft Salgótarján, Meredek út 3. VI./50. T/F.: (32)

SALGÓTERV MSZ: 1416 Mérnöki és Környezetvédelmi Kft Salgótarján, Meredek út 3. VI./50. T/F.: (32) SALGÓTERV MSZ: 1416 Mérnöki és Környezetvédelmi Kft. 3100 Salgótarján, Meredek út 3. VI./50. T/F.: (32) 312-054 E-mail: salgoterv@salgoterv.hu KARANCSKESZI CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉS PÁLYÁZATI TERVE Megrendelő:

Részletesebben

Tájékoztató. Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra:

Tájékoztató. Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra: Tájékoztató Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, Ügyfeleinket, hogy megjelent a VP2-4.1.4-16 A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése c. pályázati felhívás A pályázati kiírás elsősorban a mezőgazdasági

Részletesebben

VASVÁR IPARTERÜLET KIALAKÍTÁS VÍZIKÖZMŰ ELLÁTÁS TANULMÁNYTERV

VASVÁR IPARTERÜLET KIALAKÍTÁS VÍZIKÖZMŰ ELLÁTÁS TANULMÁNYTERV TARTALOMJEGYZÉK Iratok: Tartalomjegyzék Aláírólap Műszaki leírás Tervezői költségbecslések 7/2 A L Á Í R Ó L A P Felelős tervező: Szilvás István... VZ-TEL; 18-0162 A dokumentáció 7 gépelt oldalt tartalmaz.

Részletesebben

TELEPÜLÉSI CSAPADÉKVÍZGAZDÁLKODÁS: Érdekek, lehetőségek, akadályok

TELEPÜLÉSI CSAPADÉKVÍZGAZDÁLKODÁS: Érdekek, lehetőségek, akadályok TELEPÜLÉSI CSAPADÉKVÍZGAZDÁLKODÁS: Érdekek, lehetőségek, akadályok Dr. Buzás Kálmán BME, Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék A hazai csapadékvízgazdálkodás jelen gyakorlata, nehézségei és jövőbeli lehetőségei

Részletesebben

Tát Tokod matematikai modelljének további hasznosítása

Tát Tokod matematikai modelljének további hasznosítása EEA Grants - HU04 Adaptation Programme TÁT-TOKOD TELEPÜLÉSEK CSAPADÉKVÍZ GAZDÁLKODÁSI KONCEPCIÓJA ÉS KLÍMAADAPTÁCIÓS LÉPÉSEI /Tát és Tokod Önkormányzata, DHI, BME, ÉDUVUZIG, ÉDV, BIOFORSK/ Tát Tokod matematikai

Részletesebben

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 2882/2019 CPV Kód: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 2882/2019 CPV Kód: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata TOP-6.1.1-15-ZL1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében, Zalaegerszeg - Kispáli bekötőút és a befogadó Ságodi patak közötti csapadékvíz-elvezető létesítmények kivitelezési munkái - 1. szerződésmódosítás

Részletesebben

ÉAOP- 5.1.2/D-2-09-2009-0033

ÉAOP- 5.1.2/D-2-09-2009-0033 Jánoshida Községi Önkormányzat 5143, Jánoshida, Fő út. 28. Jánoshidai Híradó szerkesztősége 5143 Jánoshida, Fő út. 28. Tárgy: sajtóközlemény megküldése. Tisztelt cím! Jánoshida Község Önkormányzata mellékelten

Részletesebben

Város Polgármestere. Tájékoztatás A Forrás-völgy csapadékvíz-elevezetésének tanulmánytervéről

Város Polgármestere. Tájékoztatás A Forrás-völgy csapadékvíz-elevezetésének tanulmánytervéről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/ Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tájékoztatás A Forrás-völgy csapadékvíz-elevezetésének

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben VP2.-4.1.4-16 A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A Spaldig Alapítvány kérelméről

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A Spaldig Alapítvány kérelméről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Spaldig Alapítvány kérelméről

Részletesebben

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME 1 A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Sajókápolna Község Önkormányzata Postai cím: Szabadság

Részletesebben

Ricse Nagyközség, Cigánd- " Tiszakarádi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezése (VTT)" ÉMOP-3.2.1/E-09-2f

Ricse Nagyközség, Cigánd-  Tiszakarádi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezése (VTT) ÉMOP-3.2.1/E-09-2f Ricse Nagyközség, Cigánd- " Tiszakarádi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezése (VTT)" ÉMOP-3.2.1/E-09-2f-2010-0004 Európai Regionális Fejlesztési Alap Bel- és csapadékvíz elvezetés Ricsén Uniós

Részletesebben

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Lekérdezõ: PKCBD Gyál Dátum: :46:13 Barka Ferenc Lapszám: 1

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Lekérdezõ: PKCBD Gyál Dátum: :46:13 Barka Ferenc Lapszám: 1 Barka Ferenc Lapszám: 1 001. szavazókör Azonosító: 14-048-001-2, Cím: Ady E. Ált. Isk. Ady E. u. 20., OEVK: 07 Arany János utca teljes közterület 27 Csontos József utca 000001 000061 páratlan házszámok

Részletesebben

Által-ér és Tata vizeinek rehabilitációja

Által-ér és Tata vizeinek rehabilitációja Által-ér és Tata vizeinek rehabilitációja Előadó: Molnár András ÉDUVÍZIG szakaszmérnök Tata, Móricz Zsigmond Városi Könyvtár 2012. április 13. A projekt jelenlegi állása: A kivitelező BMO Konzorcium a

Részletesebben

Algyői-főcsatorna vízgyűjtőjének vízpótlása DAOP-5.2.1/B-09-2010-0007 A projekt támogatás tartalma: 696 421 086 Ft

Algyői-főcsatorna vízgyűjtőjének vízpótlása DAOP-5.2.1/B-09-2010-0007 A projekt támogatás tartalma: 696 421 086 Ft A megvalósítás tervezett ütemezése: 2012. december 21-2013. december 31. Projektgazda neve: Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Projektgazda székhelye: 6720, Szeged, Stefánia 4. Közreműködő szervezet:

Részletesebben

Települési vízkár-elhárítási tervek készítésének szakmai tapasztalatai. Kistelek május 15.

Települési vízkár-elhárítási tervek készítésének szakmai tapasztalatai. Kistelek május 15. Települési vízkár-elhárítási tervek készítésének szakmai tapasztalatai Kistelek 2014. május 15. Célja: vizek kártétel nélküli kezelése elvezetése, felkészülés a belvizi és árvizi helyzetekre Cselekvési

Részletesebben

MÓRAHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE

MÓRAHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE MÓRAHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2009. ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE I. Építési beruházások Beszerzés meghatározása, megnevezése A tervezett közbeszerzés eljárási típus Beszerzés becsült nettó értéke Ft-ban

Részletesebben

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Tódor György. T á j é k o z t a t ó

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Tódor György. T á j é k o z t a t ó Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Tódor György T á j é k o z t a t ó a város belvíz elvezető rendszerének helyzetéről, a szükséges intézkedések megtételéről,

Részletesebben

"Pácin község, Cigánd- " Tiszakarádi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezés (VTT)" ÉMOP-3.2.1/E-09-2f

Pácin község, Cigánd-  Tiszakarádi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezés (VTT) ÉMOP-3.2.1/E-09-2f "Pácin község, Cigánd- " Tiszakarádi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezés (VTT)" ÉMOP-3.2.1/E-09-2f-2010-0002 Európai Regionális Fejlesztési Alap Bel- és csapadékvíz elvezetés Pácinban A projekt

Részletesebben

(Püspökszilágy 051, 050 hrsz.) Szilágyi-patak BAL partján LIFE-MICACC projekt keretében oldaltározós vízvisszatartó vízi létesítmények létesítése

(Püspökszilágy 051, 050 hrsz.) Szilágyi-patak BAL partján LIFE-MICACC projekt keretében oldaltározós vízvisszatartó vízi létesítmények létesítése (Püspökszilágy 051, 050 hrsz.) Szilágyi-patak BAL partján keretében oldaltározós vízvisszatartó vízi létesítmények létesítése TARTALOM 1. Csapadékintenzitás változás a klímaváltozás hatására 2. Klímaváltozás

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó

T á j é k o z t a t ó Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. T á j é k o z t a t ó a város belvíz elvezető rendszerének helyzetéről, a szükséges intézkedések megtételéről, valamint a külterületi

Részletesebben

Szerzıdés megnevezése (típusa): megbízási szerzıdés

Szerzıdés megnevezése (típusa): megbízási szerzıdés Szerzıdés megnevezése (típusa): megbízási szerzıdés Szerzıdés tárgya: Tolna Város önkormányzatának a DDOP-4.1.1./A-2008-0020 azonosító számú városközpont-rehabilitáció pályázat megvalósításához kapcsolódó

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

ESETTANULMÁNYOK. Ssz. Eset Kitöltendő űrlap(ok)

ESETTANULMÁNYOK. Ssz. Eset Kitöltendő űrlap(ok) ESETTANULMÁNYOK Javaslatok néhány egyszerűbb, általános esetre a megfelelő létesítményűrlapok kiválasztásához az integrációs feladatokat ellátó munkacsoport szakterületi alcsoport besorolásai alapján:

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A 2014. évi útfelújításokról

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A 2014. évi útfelújításokról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A 2014. évi útfelújításokról A Településfejlesztési,

Részletesebben

Szerződés nettó értéke

Szerződés nettó értéke Szerződésk ötés időpontja Szerződés típusa Szerződés tárgya Szerződő felek Szerződés nettó értéke Határozatlan Szerződés időtartama Kezdete Határozott 2004.júli. 27. Vállalkozási Kunszentmárton Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben

2017. évi közbeszerzési terv

2017. évi közbeszerzési terv 2017. évi közbeszerzési terv Közbeszerzés tárgya I. Építési beruházás Alkalmazandó/választott eljárási típus, eljárási fajta Közbeszerzés előzetes becsült értéke Az eljárás megindításának tervezett időpontja

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Ady Endre utca Arany János utca Balassa János utca Balogh Ádám utca Barackos

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Útfelújítási igényekről

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Útfelújítási igényekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Útfelújítási

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Ady Endre utca páros oldal, páratlan oldal 1-87-ig Balassa János utca Balogh

Részletesebben

Tiszadorogmai és Tiszavalki I. (régi) szivattyútelepek rekonstrukciója

Tiszadorogmai és Tiszavalki I. (régi) szivattyútelepek rekonstrukciója Projekt címe: Tiszadorogmai és Tiszavalki I. (régi) szivattyútelepek rekonstrukciója Projektgazda megnevezése: Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Projekt azonosítószáma: ÉMOP-3.2.1/D-09-2010-0004

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN GYÁL Köznevelési intézmény: Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Felvételi körzet: Ady Endre utca páros oldal, páratlan

Részletesebben

Velencei-tavi partfal rekonstrukció előzményei és a megvalósítás feladatai

Velencei-tavi partfal rekonstrukció előzményei és a megvalósítás feladatai Velencei-tavi partfal rekonstrukció előzményei és a megvalósítás feladatai Székesfehérvár, 2018. 09.28. Bartha Ákos Viziterv Consult Kft. 2015. Velencei-tavi partfal komplex fenntartható rehabilitációjának

Részletesebben

(PÜSPÖKSZILÁGY 051, 050 HRSZ.) SZILÁGYI-PATAK BAL PARTJÁN LIFE-MICACC PROJEKT KERETÉBEN OLDALTÁROZÓS VÍZVISSZATARTÓ VÍZI LÉTESÍTMÉNYEK LÉTESÍTÉSE

(PÜSPÖKSZILÁGY 051, 050 HRSZ.) SZILÁGYI-PATAK BAL PARTJÁN LIFE-MICACC PROJEKT KERETÉBEN OLDALTÁROZÓS VÍZVISSZATARTÓ VÍZI LÉTESÍTMÉNYEK LÉTESÍTÉSE (PÜSPÖKSZILÁGY 051, 050 HRSZ.) SZILÁGYI-PATAK BAL PARTJÁN LIFE-MICACC PROJEKT KERETÉBEN OLDALTÁROZÓS VÍZVISSZATARTÓ VÍZI LÉTESÍTMÉNYEK LÉTESÍTÉSE Előadó: Tordai Sándor polgármester Dátum: 2018.09.04. TARTALOM

Részletesebben

A Területfejlesztési Bizottság által a 14/2012. (12.17.) TFB határozattal lezárt pályázatok (1. melléklet) Szerződés száma

A Területfejlesztési Bizottság által a 14/2012. (12.17.) TFB határozattal lezárt pályázatok (1. melléklet) Szerződés száma 1. 2. 3. 4. 5. 6. Bag Kisfaludy utca építése 13/366 02804 K 2005. június 2010. június Batthyányi utca 13/494 02303 K 2005. június 2010. június Kodály Zoltán út építése 130009205 K 2007. január 2012. január

Részletesebben

VÍZELVEZETÉSI RENDSZEREK. az SW-vel más mederben folyik a munka

VÍZELVEZETÉSI RENDSZEREK. az SW-vel más mederben folyik a munka az SW-vel más mederben folyik a munka VÍZÉPÍTÉSI ELEMEK Az egyre szélsőségesebb időjárási viszonyok szükségessé teszik a nagy csapadékvíz hozam miatt megrongálódott vízelvezető rendszerek felújítását,

Részletesebben

Simontornya város Szennyvízelvezetése és Szennyvíztisztítása (KEOP-1.2.0/B/ )

Simontornya város Szennyvízelvezetése és Szennyvíztisztítása (KEOP-1.2.0/B/ ) Simontornya város Szennyvízelvezetése és Szennyvíztisztítása (KEOP-1.2.0/B/10-2010-0047) KEOP-1.2.0/B/10-2010-0047 PROJEKT NYITÓRENDEZVÉNY Simontornya Város Szennyvízelvezetése és Szennyvíztisztítása projekt

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 79/2018. (VII.30.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. július 30-ai rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat a Gerinc utca útépítés és csapadékvíz

Részletesebben

2. melléklet: IV. kerület A településfejlesztési dokumentumokra a 21 napos határidőn túl beérkezett vélemények feldolgozása

2. melléklet: IV. kerület A településfejlesztési dokumentumokra a 21 napos határidőn túl beérkezett vélemények feldolgozása 2. melléklet: IV. kerület A településfejlesztési dokumentumokra a 21 napos határidőn túl beérkezett vélemények feldolgozása 1 Budapest IV. kerület A településfejlesztési dokumentumokra a 21 napos határidőn

Részletesebben

" Ricse Nagyközség, Cigánd- Tiszakarádi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezése (VTT)" ÉMOP-3.2.1/E-09-2f-2010-0004

 Ricse Nagyközség, Cigánd- Tiszakarádi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezése (VTT) ÉMOP-3.2.1/E-09-2f-2010-0004 " Ricse Nagyközség, Cigánd- Tiszakarádi tározóhoz kapcsolódó belterületi vízrendezése (VTT)" ÉMOP-3.2.1/E-09-2f-2010-0004 Bel- és csapadékvíz elvezetés Ricsén A beruházás bemutatása Az elmúlt évek nagy

Részletesebben

19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez

19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez 19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összefoglaló tájékoztatás A Kbt. 113. (1) bekezdés szerinti eljárások esetében. Összefoglaló tájékoztatás A Kbt. 113. (1) bekezdés

Részletesebben

LENTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVRE SZÓLÓ ÉVES ÖSSZESÍTETT KÖZBESZERZÉSI TERVE

LENTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉVRE SZÓLÓ ÉVES ÖSSZESÍTETT KÖZBESZERZÉSI TERVE 2723-18/2014. a 84/2014. (III.26.) ÖKT. számú határozattal jóváhagyott LENTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2014. ÉVRE SZÓLÓ ÉVES ÖSSZESÍTETT KÖZBESZERZÉSI TERVE a 140/2014. (IV.30.) ÖKT. számú határozat és a 228/2014.

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 32/2009. (XI. 13.) számú R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 32/2009. (XI. 13.) számú R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 32/2009. (XI. 13.) számú R E N D E L E T E az egészségügyi

Részletesebben

BALATONVILÁGOS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV VIZSGÁLAT, TERVJAVASLAT FELSZÍNI VÍZELVEZETÉS 2011. 01. MEGBÍZÓ: BALATONVILÁGOS ÖNKORMÁNYZATA

BALATONVILÁGOS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV VIZSGÁLAT, TERVJAVASLAT FELSZÍNI VÍZELVEZETÉS 2011. 01. MEGBÍZÓ: BALATONVILÁGOS ÖNKORMÁNYZATA BALATONVILÁGOS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV VIZSGÁLAT, TERVJAVASLAT MEGBÍZÓ: BALATONVILÁGOS ÖNKORMÁNYZATA TERVEZŐ: POMSÁR ÉS TÁRSAI ÉPÍTÉSZ IRODA KFT. SZAKTERVEZŐ: KRISTÁLY KFT. FELSZÍNI VÍZELVEZETÉS 2011.

Részletesebben

NAGYKOVÁCSI VIZIKÖZMŰVEK ÉVI MÓDOSÍTOTT BERUHÁZÁSI TERV teljesítése

NAGYKOVÁCSI VIZIKÖZMŰVEK ÉVI MÓDOSÍTOTT BERUHÁZÁSI TERV teljesítése NAGYKOVÁCSI VIZIKÖZMŰVEK 2012. ÉVI MÓDOSÍTOTT BERUHÁZÁSI TERV teljesítése 2012 évben indított munkák I. Előre nem tervezett értéknövelő munkák A keret terhére az alábbi munkák valósultak meg 2012-ben:

Részletesebben

Árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai. Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens

Árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai. Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens Árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens Környezet és Energia Operatív Program Állami tulajdonú árvízvédelmi fejlesztések

Részletesebben

Tulajdonosi hozzájárulás a Spirit Hotel Kft. visszamosó víz Aranyos-érbe történő bevezetéséhez

Tulajdonosi hozzájárulás a Spirit Hotel Kft. visszamosó víz Aranyos-érbe történő bevezetéséhez SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Tel./fax.: 95/320-230, Tel.:95/ 323-555 ELŐTERJESZTÉS Tulajdonosi hozzájárulás a Spirit Hotel Kft. visszamosó víz Aranyos-érbe történő bevezetéséhez

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 13/2012.(IX.11.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: A háziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi körzetek meghatározásáról

Részletesebben

VP Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására kollektív beruházás keretében is van lehetőség.

VP Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására kollektív beruházás keretében is van lehetőség. A MEZŐGAZDASÁGI VÍZGAZDÁLKODÁSI ÁGAZAT FEJLESZTÉSE VP2-4.1.4-16 A Felhívás célja a mezőgazdasági termelés biztonsága és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodása érdekében a vízvisszatartás, a vízkészleteinkkel

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez

ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez Mátészalka Város Polgármestere Mátészalka, Hősök tere 9. Tel: 44/501-361. Fax. 44/501-358. e-mail: polgarmester@mateszalka.hu Száma: 507 /2008. ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez TELEPÜLÉSI BEL- ÉS

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Farkas Eszter Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

MÓRAHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2009. ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE

MÓRAHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2009. ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE MÓRAHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2009. ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE I. i beruházások A Móra-túra útvonal rehabilitációja DAOP-2.1.1/E-2008-0009 Petıfi, Honvéd, Juhász Gyula, Móra Ferenc, Rózsa, Köztársaság

Részletesebben

KÖZÉP-DUNÁNTÚLI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG

KÖZÉP-DUNÁNTÚLI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG KÖZÉP-DUNÁNTÚLI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG 157. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. november 14-i ülésére Tárgy: Tapolca patak revitalizációja II. ütem projekt megvalósításával kapcsolatos tájékoztató

Részletesebben

Sajtó háttérbeszélgetés 2013.08.09. Olimpia park rekonstrukciója rövid leírás

Sajtó háttérbeszélgetés 2013.08.09. Olimpia park rekonstrukciója rövid leírás Sajtó háttérbeszélgetés 2013.08.09. Olimpia park rekonstrukciója Érintett közterületek: Olimpia park, Stollár B. utca, Balassi B. u. 6-10., Széchenyi rkp. Széchenyi rkp. Markó utca Balassi B. u. Balaton

Részletesebben

Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának 16/2016.(IX.08.) önkormányzati rendelete a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi és védőnői körzetekről

Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának 16/2016.(IX.08.) önkormányzati rendelete a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi és védőnői körzetekről Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának 16/2016.(IX.08.) önkormányzati rendelete a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi és védőnői körzetekről Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzata az egészségügyi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. Vízgazdálkodási tevékenységek. Belterületi csapadékvíz-elvezetés és győjtés

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. Vízgazdálkodási tevékenységek. Belterületi csapadékvíz-elvezetés és győjtés PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében Vízgazdálkodási tevékenységek Belterületi csapadékvíz-elvezetés és győjtés Kódszám: KMOP-2007-3.3.1 B komponens A projektek az Európai

Részletesebben

IZSÁK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2011.(VI.29.) önkormányzati rendelete

IZSÁK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2011.(VI.29.) önkormányzati rendelete IZSÁK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2011.(VI.29.) önkormányzati rendelete A háziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi körzetek meghatározásáról Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

MÉRNÖKI VÁLLALKOZÁSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT Budapest, Angyalföldi út /B. fszt. 2.,

MÉRNÖKI VÁLLALKOZÁSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT Budapest, Angyalföldi út /B. fszt. 2., MÉRNÖKI VÁLLALKOZÁSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. 1134 Budapest, Angyalföldi út 30-32./B. fszt. 2., e-mail: aquarea.bp@gmail.com I. ütem: Barabás Miklós utcától a Gombás-patakig Mobil árvízvédelmi mű ~ 1900 fm

Részletesebben

1. sz. választókerület

1. sz. választókerület 1. sz. választókerület 1. sz. szavazókör Szabadság u. 29. Szlovák Ált. Iskola Árpád utca 1 - folyamatos házszámok Árpád utca 5 9 páratlan házszámok Béke lakótelep Béke utca 1-3/B páratlan házszámok Bethlen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 13-án megtartott nyílt, rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 13-án megtartott nyílt, rendkívüli üléséről. Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete Szám: 17/2015 Határozatok száma: 161/2015.(07.13.) Rendeletek száma: Tárgyalt napirendi pontok: JEGYZŐKÖNYV Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Tájékoztató év

Tájékoztató év Tájékoztató Tájékoztatás az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. mellékletének III. Gazdálkodási adatok 4. pontja alapján - az államháztartás

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHIVÁS BELTERÜLETI VIZRENDEZÉS TERVEZÉSI ÉS KIVITELEZÉSI MUNKÁLATOK ELVÉGZÉSÉRE.

PÁLYÁZATI FELHIVÁS BELTERÜLETI VIZRENDEZÉS TERVEZÉSI ÉS KIVITELEZÉSI MUNKÁLATOK ELVÉGZÉSÉRE. PÁLYÁZATI FELHIVÁS BELTERÜLETI VIZRENDEZÉS TERVEZÉSI ÉS KIVITELEZÉSI MUNKÁLATOK ELVÉGZÉSÉRE. 1./ Ajánlatkérő: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1. Tel.:

Részletesebben

Kedves Olvasó! Megvalósult fejlesztések, beruházások: ami a fényképes beszámolóból kimaradt

Kedves Olvasó! Megvalósult fejlesztések, beruházások: ami a fényképes beszámolóból kimaradt Kedves Olvasó! Évek óta rendszeressé vált, hogy a Hajdúhegyi Hírekben ismertettem Önnel a városrész önkormányzati képviselõjeként végzett munkámat. Beszámoltam az elkészült fejlesztésekrõl és a megvalósításra

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség KözépTiszavidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 4. Tel.: (06 56) 523423 Fax: (06 56) 343768 Postacím: 5002 Szolnok,

Részletesebben

STATIKAI SZÁMÍTÁS (KIVONAT) A TOP Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című pályázat keretében a

STATIKAI SZÁMÍTÁS (KIVONAT) A TOP Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című pályázat keretében a Kardos László okl. építőmérnök 4431 Nyíregyháza, Szivárvány u. 26. Tel: 20 340 8717 STATIKAI SZÁMÍTÁS (KIVONAT) A TOP-6.1.4.-15 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című

Részletesebben

LAJOSMIZSE VÁROS FEJLESZTÉSE AZ EURÓPAI UNIÓS PÁLYÁZATOK TÜKRÉBEN Kecskemét, augusztus 22. Basky András polgármester

LAJOSMIZSE VÁROS FEJLESZTÉSE AZ EURÓPAI UNIÓS PÁLYÁZATOK TÜKRÉBEN Kecskemét, augusztus 22. Basky András polgármester LAJOSMIZSE VÁROS FEJLESZTÉSE AZ EURÓPAI UNIÓS PÁLYÁZATOK TÜKRÉBEN Kecskemét, 2017. augusztus 22. Basky András polgármester LAJOSMIZSE ISZTAMBUL ÉS LONDON KÖZÖTT FÉLÚTON LAJOSMIZSE A SZAMÓCA FŐVÁROSA Lajosmizse

Részletesebben

Kimutatás a nettó 5 millió forint feletti összegre megkötött szerződésekről A szerződés tárgya

Kimutatás a nettó 5 millió forint feletti összegre megkötött szerződésekről A szerződés tárgya kötő fél tárgya ek időtartama összege megállapodás AEGON Magyarország Zrt. Önkormányzati vagyonbiztosítás jan. 1. - dec. 31. 5 455 212 Ft Bakos és Társai Bt. Ált. és középisk. gyermekétkeztetés jan. 1.

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés munkaterv szerinti ülésre Véleményezi: Pénzügyi Bizottság E - 86 Nagykovácsi, 2012. június 21. Előterjesztő: Bencsik Mónika polgármester Előadó: Balzó Edina önkormányzati ov. Melléklet: módosított

Részletesebben

Prágai szakmai kirándulás 2015. 05. 18-20.

Prágai szakmai kirándulás 2015. 05. 18-20. Prágai szakmai kirándulás 2015. 05. 18-20. Május 18. Szakmai kirándulásunkat a modřice-i szennyvíztisztító telepen (Chrlická 552, 664 42 Modřice) kezdtük el. A szennyvíztisztító telep Brno és környékének

Részletesebben

VAS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG. Tárgy: Őriszentpéter város csapadékvízelvezetésének K Ö Z L E M É N Y

VAS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG. Tárgy: Őriszentpéter város csapadékvízelvezetésének K Ö Z L E M É N Y VAS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG Tárgy: Őriszentpéter város csapadékvízelvezetésének vízjogi létesítési engedélyezése Ügyintéző: dr. Juhász Boglárka K Ö Z L E M É N Y A Vas Megyei Katasztrófavédelmi

Részletesebben

SWIETELSKY Magyarország Kft. Bemutatkozik

SWIETELSKY Magyarország Kft. Bemutatkozik SWIETELSKY Magyarország Kft. Bemutatkozik Az osztrák alapító Hellmuth SWIETELSKY 1936-ban indította el családi vállalkozását Ausztriában. 1991 óta van jelen, a magyar építőipari piacon, a SWIETELSKY Magyarország

Részletesebben

Szerződés típusa. Szerződés tárgya

Szerződés típusa. Szerződés tárgya Közzététel a Csenger Város Önkormányzat által az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 1. melléklet III./4. pontjában nevesített ötmillió forintot

Részletesebben

3. (1) E rendelet 2011. július 01. napján lép hatályba.

3. (1) E rendelet 2011. július 01. napján lép hatályba. Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2011. (VII.1.) önkormányzati rendelete a háziorvosi, a házi gyermekorvosi és a fogorvosi körzetekről Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

Iszkaszentgyörgy - Vízrendezés - szerződés módosítása

Iszkaszentgyörgy - Vízrendezés - szerződés módosítása Iszkaszentgyörgy - Vízrendezés - szerződés módosítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/121 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Tervezés és kivitelezés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/ké/2013.07.01

Részletesebben

Módosítás dátuma, száma Ft /1520/1. Megbízó Megbízott Szerződés típusa. Szerződés értéke, Bruttó.

Módosítás dátuma, száma Ft /1520/1. Megbízó Megbízott Szerződés típusa. Szerződés értéke, Bruttó. Az államháztartás pénzeszközei felhasználásával, az állam háztartáshoz tartozó vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő nettó öt millió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű ek -2010- Szerződés kötés

Részletesebben

Tisztelt Dobossy Gáborné!

Tisztelt Dobossy Gáborné! Tárgy: Csapadékvíz gyűjtő árok átépítése a Madár-forrásnál Tisztelt! Az AQARIUS Bt. Felújítási tanulmánytervet készített az 1-es út melletti iparterületektől a Füzes-patakig tartó csapadékvíz elvezető

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 22-i nyilvános ülésére. Tapolca Város Önkormányzata évi közbeszerzési tervének módosítása

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 22-i nyilvános ülésére. Tapolca Város Önkormányzata évi közbeszerzési tervének módosítása 12. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 287 /2013. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. február 22-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata 2012. évi közbeszerzési

Részletesebben

VELEM KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL 9726 Velem, Rákóczi utca 73. Telefon: +36(94)563-380 Fax: +36(94)563-379 email: korjvelem@t-online.

VELEM KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL 9726 Velem, Rákóczi utca 73. Telefon: +36(94)563-380 Fax: +36(94)563-379 email: korjvelem@t-online. VELEM KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL 9726 Velem, Rákóczi utca 73. Telefon: +36(94)563-380 Fax: +36(94)563-379 email: korjvelem@t-online.hu Előterjesztés Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011.

Részletesebben

Város Polgármestere E L Ő T E R J E S Z T É S

Város Polgármestere E L Ő T E R J E S Z T É S Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu E L Ő T E R J E S Z T É S A Madár forrás problémakör

Részletesebben

CSAPADÉKVÍZ GAZDÁLKODÁS A TELEPÜLÉSEKEN

CSAPADÉKVÍZ GAZDÁLKODÁS A TELEPÜLÉSEKEN CSAPADÉKVÍZ GAZDÁLKODÁS A TELEPÜLÉSEKEN Dr. Buzás Kálmán c. egyetemi tanár BME, Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék LIFE-MICACC projekt LIFE 16 CCA/HU/000115 Lajosmizse, 2019. június 19. Csapadékvíz

Részletesebben

- 2 - (2) Belterület: a település közigazgatási területének jellemzően a település történetileg kialakult, elsősorban összefüggő beépített, illetőleg

- 2 - (2) Belterület: a település közigazgatási területének jellemzően a település történetileg kialakult, elsősorban összefüggő beépített, illetőleg Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2005. (XII.01.) rendelete a lakossági kezdeményezésre önkormányzati részvétellel megvalósuló magánerős út és járdaépítésekről Lajosmizse Város Önkormányzatának

Részletesebben

A cél: Egy átfogó gazdaságfejlesztési program elindítása, amelyen belül inkubátor ház létrehozására és működtetésére is sor kerülne.

A cél: Egy átfogó gazdaságfejlesztési program elindítása, amelyen belül inkubátor ház létrehozására és működtetésére is sor kerülne. Tisztelt Képviselő-testület! A Rétság Kistérség Többcélú Társulása pályázatot kíván benyújtani a Magyarország- Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013. (HUSK/1101) 1.1.1 Üzleti infrastruktúra

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 1-jén megtartott közmeghallgatásáról

JEGYZŐKÖNYV. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 1-jén megtartott közmeghallgatásáról Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete Szám: 20/2016. Határozatok száma: 262/2016. (12.01.) Rendeletek száma: JEGYZŐKÖNYV Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2. 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Ikt. szám: 4020-1/1/2011.II.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 25-én tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 25-én tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. augusztus 25-én tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: Vis maior támogatási igény benyújtása Iktatószám: 6409/2016.

Részletesebben

Átadás-átvételi jegyzıkönyv

Átadás-átvételi jegyzıkönyv Átadás-átvételi jegyzıkönyv 2. számú melléklet Készült: Jelenlévık:.. napján Lajosmizse Város Önkormányzat hivatalos helyiségében. Lajosmizse Város Önkormányzata (továbbiakban: Átadó) részérıl: Basky András

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés a Fekete köz csapadékvíz elvezető csatorna újjáépítése

Város Polgármestere. Előterjesztés a Fekete köz csapadékvíz elvezető csatorna újjáépítése Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés a Fekete

Részletesebben

2014. évi felújítások és beruházások (kifizetések: december 31-i állapot)

2014. évi felújítások és beruházások (kifizetések: december 31-i állapot) 2014. évi felújítások és beruházások (kifizetések: december 31-i állapot) Költségvetés összeg 1. Iskola 1.1 Berhidai út 54. 4 db kültéri kandelláber (napelemes) 2 500 elkészült, műszaki átadás megtörtént

Részletesebben

MaSzeSz Konferencia Lajosmizse 2011.május 17-18. 18. Szeged csatornázása és szennyvíztisztítása eredmények tapasztalatok Mit terveztünk? 391 km csatorna, 14 353 db ingatlan bekötés 36 db közbenső átemelő,

Részletesebben

Az árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai. Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens

Az árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai. Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens Az árvízvédelmi fejlesztési munkák tapasztalatai Készítette: Ambrus Krisztián Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi referens TIVITIG árvízvédelmi szakaszai és elsőrendű árvízvédelmi töltései 09.01.

Részletesebben

Gödöllő Város Önkormányzatának 2011. évi összesített közbeszerzési terve. 85% pályázati támogatás (norvég): 66.637.789,- Ft

Gödöllő Város Önkormányzatának 2011. évi összesített közbeszerzési terve. 85% pályázati támogatás (norvég): 66.637.789,- Ft 1 Gödöllő Város Önkormányzatának évi összesített közbeszerzési terve Sorszám A beszerzés pontos megnevezése A beszerzés tárgya A rendelkezésre álló előirányzat (bruttó) A beszerzés becsült értéke (nettó)

Részletesebben

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzatának költségvetési elszámolási számlájához kapcsolódó alszámlák felülvizsgálatára, megszüntetésére.

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzatának költségvetési elszámolási számlájához kapcsolódó alszámlák felülvizsgálatára, megszüntetésére. Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Czövekné K. Veronika főtanácsos Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzatának költségvetési elszámolási számlájához kapcsolódó alszámlák felülvizsgálatára,

Részletesebben

A DUNA PROJEKT VÁRHATÓ EREDMÉNYEI FONTOS FEJLESZTÉSEK

A DUNA PROJEKT VÁRHATÓ EREDMÉNYEI FONTOS FEJLESZTÉSEK Duna Projekt A DUNA PROJEKTRŐL ÁLTALÁBAN A Duna projekt egy, az Európai Unió támogatásával, közel 30 milliárd forintból megvalósuló, kiemelt állami beruházás. Magyarország eddigi legnagyobb, az árvízvédelem

Részletesebben

K I V O N A T. 170/2018. számú Képviselő-testületi határozat:

K I V O N A T. 170/2018. számú Képviselő-testületi határozat: Szt/601-170/2018. szám 170/2018. számú Képviselő-testületi határozat: Város Önkormányzatának képviselő-testülete felveszi a nyílt napirendek közé az i 1273, 1327 és 1325 hrsz-ú és a Sztg., Széchenyi u.

Részletesebben