Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 26-ai testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 26-ai testületi üléséről készült jegyzőkönyv"

Átírás

1 1 Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 26-ai testületi üléséről készült jegyzőkönyv napirendjei: -Települési értéktár -Gyermekjóléti és szociális alapszolgáltatási feladatokat ellátó társulás létrehozása -Hulladékgazdálkodási terv egyeztetés -Dél-Balatoni Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás felülvizsgálata, módosítása -Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés felmondás -Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal II. félévi belső ellenőrzési munkaterve -Horváth Zoltán kérelme -Promóció engedélyezési kérelem -Előirányzat biztosítás -Balatonvilágosi Nők Egyesülete támogatás iránti kérelme -A Magyar Napló Kiadó Kft. kérelme -Erzsébet Szállodák, Táborok és Vendégházak Kft. kérelme -Multibaal Trade Kft. kérelme -Mozdulj Világos Sport Egyesület kérelme -Előirányzat biztosítás Gazdasági Ellátó és Vagyongazdálkodó Szervezet gépjármű beszerzéshez -Területi Szociális Szolgáltató Intézmény kérelme -EON együttműködési megállapodás -Lengyel László kérelme -Drexler Gáborné kérelme -Forró János kérelme -Vince Orsolya kérelme -Javaslat a kiírásra került KEOP-1.1.1/C/13 kódszámú - komposztládák és járművek beszerzésére lehetőséget adó - pályázat Siófok, Zamárdi és Balatonvilágos települések által történő közös benyújtására -Siófok és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás tulajdonában álló AVE Zöldfok Zrt. részvények adásvételére vonatkozó szerződés jóváhagyás -Városkörnyéki üdülő orvosi ellátás finanszírozása -Club Aliga Üdülőközpont állásfoglalás kérés -ISPA/KA üzemeltetési jog (önkormányzati önrész) és kapcsolódó hitelkamatok, valamint a fordulónapig be nem épített költségek és ráfordítások egyenlegéről szóló tájékoztatás elfogadása -Tájékoztatás B my Lake című fesztivál szervezése vonatkozásában -Útburkolat felújításra érkezett ajánlatok tárgyalása -Állati tetem elhelyezése -Fetter György kérelme -Kéményseprői közszolgáltatás ellátására érkezett ajánlatok -Képviselői észrevétel

2 2 11 számú JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 26-án a községháza tanácstermében 17 órakor megtartott rendkívüli testületi üléséről Jelen vannak: Fekete Barnabás polgármester Kovács Béla képviselő Kovács Tamás képviselő Molnár János képviselő Viszt Attila képviselő Távol maradt: Koloti Béla alpolgármester Szabó István képviselő Tanácskozási joggal meghívott: Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens Pártl Zoltánné GEVSZ intézményvezető Kovácsné Rack Mária jegyzőkönyvvezető Fekete Barnabás polgármester: Tisztelettel köszöntöm a megjelenteket a mai rendkívüli testületi ülésen. A jelenléti ív alapján megállapítom, hogy a képviselő-testület határozatképes. Jegyzőkönyv hitelesítőnek felkérem Viszt Attila és Kovács Béla képviselő urakat. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete jegyzőkönyv hitelesítőnek Viszt Attila és Kovács Béla képviselő urakat egyhangúlag megválasztja. Fekete Barnabás polgármester: A kiadott napirendet javasolom kiegészíteni az EON együttműködési ajánlatának, Lengyel Lászlóné kérelmének, Drexler Gáborné kérelmének, Forró János kérelmének, Vincze Orsolya kérelmének tárgyalásával, egy pályázati lehetőség, AVE Zöldfok részvény adásvételi szerződés tervezetének jóváhagyása, a városkörnyéki üdülő orvosi ügyelet finanszírozásának, a Club Aliga Üdülőközpont állásfoglalás kérésének, ISPA/KA tájékoztatás, Fetter György kérelmének tárgyalásával, az állati tetem elhelyezésének tárgyalásával, az utak útburkolat javítására, a kéményseprői közszolgáltatás ellátására érkezett ajánlatok, ezzel összefüggően a feladat ellátása tárgyában történő döntéshozatal tárgyalásával. Egyéb kiegészítés a napirenddel kapcsolatban? Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: A vegyes ügyek végén lenne pár aktuális tájékoztatási kötelezettségem. Fekete Barnabás polgármester: Kérem a képviselő-testületet, aki a napirend kiegészítésével és annak tárgyalásával egyetért, kézfenntartással jelezze.

3 3 Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete a napirend kiegészítésével, és annak tárgyalásával egyhangúlag egyetért. 1. napirend: Települési értéktár Fekete Barnabás polgármester: A magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvény szerint a települési önkormányzat települési értéktárat hozhat létre. Kérem a képviselőket, tegyék meg javaslataikat az értéktár létrehozásával kapcsolatban. Kovács Béla képviselő: A helyi értéktár létrehozása nagyobb előkészítést igényelne. Az a javaslatom, hogy az előterjesztésben szereplő határozati javaslatok közül az A verziót fogadjuk el, hogy egyenlőre nem hozunk létre helyi értéktárat. A jogszabály is lehetőséget biztosít arra, hogy az a későbbiekben bármikor létrehozható. Végig kell gondolni, hogy milyen értékeink vannak! Fekete Barnabás polgármester: Beszélni kellene emberekkel. Viszt Attila képviselő: Kérjük fel Heinrich Pál urat egy előzetes felmérésre, javaslattételre, hogy esetlegesen mi szerepelhetne ebben az értéktárban. Molnár János képviselő: Indítsuk el a folyamatot, és pár év múlva, ha már nem szükséges, akkor megszüntetjük. Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Ezt meg kellene fontolni! Most dönteni kell. Ha úgy dönt a képviselő-testület, hogy most nem hoz létre települési értéktárat, akkor az bármikor létrehozható. Amennyiben annak létrehozásáról születik döntés, egyidejűleg a Települési Értéktár Bizottság létrehozásáról kell dönteni a képviselő-testületnek, akkor 30 napon belül a megyei közgyűlés elnökét értesíteni kell, és elő kell terjeszteni a bizottságban való részvételre felkértek nyilatkozatai alapján, valamint a feladat ellátásához szükséges pénzügyi, ügyviteli és tárgyi feltételek biztosítására, az értéktár bizottság működési szabályzatára vonatkozó javaslatot. Viszt Attila képviselő: Most hozzunk olyan határozatot, hogy nem kívánunk élni a települési értéktár létrehozásának lehetőségével, és kérjük ki Heinrich Úr véleményét, tegyen javaslatot, hogy mit lenne érdemes felvenni helyi értékként. Fekete Barnabás polgármester: Javasolom a képviselő-testületnek, hogy most ne hozzunk létre helyei értéktárat. Kérjük fel Heinrich Pál urat, hogy tegyen javaslatot az esetleges helyi értékek körére. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 221/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete nem kíván helyi értéktárat létrehozni.

4 4 A képviselő-testület felkéri a polgármestert, tájékoztassa a döntésről a megyei közgyűlés elnökét. Egyidejűleg felkéri a polgármestert, hogy Heinrich Pál helytörténész úrral egyeztetve a képviselő-testület munkaterv szerinti soron következő ülésére tegyen előterjesztést a helyi értéktár létrehozása tekintetében a jelenlegi döntés esetleges megváltoztatására. Határidők: haladéktalanul/ tájékoztatás szeptember 23./ előterjesztés 2. napirend: Gyermekjóléti és szociális alapszolgáltatási feladatokat ellátó társulás létrehozása Fekete Barnabás polgármester: Ma délelőtt volt Kenesén egy egyeztetésünk a társulási megállapodásban foglaltakkal kapcsolatban Balatonkenese, Csajág, Balatonfőkajár polgármestereivel. Az észrevételeinket a megállapodás vonatkozásában elfogadták, azokat javították. Balatonfőkajár polgármestere úgy nyilatkozott, hogy ő egyenlőre nem fogadja el, mert későn kapta meg az anyagot. Csajág polgármestere a szavazati arányt kifogásolta. Kovács Béla képviselő: A mi észrevételünknél mi maradt a megállapodásban a társulás rövidített neve? Kovácsné Rack Mária jegyzőkönyvvezető: A Társulás megfogalmazás maradt, a Szociális szó törlésre került. Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: A délelőtti egyeztetés után a testületi ülés előtt megjött a javított társulási megállapodás tervezet. Viszt Attila képviselő: A 8.8. pont értelmetlen. A tag több alkalommal, de legalább kettő alkalommal. Fekete Barnabás polgármester: Az inkasszót észrevételeztük mindnyájan. Anélkül javasoltuk elfogadni a megállapodást. Kovácsné Rack Mária jegyzőkönyvvezető: A pontban szerepel! Nem került törlésre az inkasszó! Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Már nincs is inkasszó, azt úgy hívják, hogy felhatalmazáson alapuló beszedés! Ha nem akarjuk, akkor vegyük ki a megállapodásból. Fekete Barnabás polgármester: Javasolom a képviselő-testületnek, hogy hagyja jóvá Balatonkenese Város Önkormányzata, Balatonfőkajár Község Önkormányzata, Balatonvilágos Község Önkormányzata Csajág Község Önkormányzata, és Küngös Község Önkormányzata között a gyermekjóléti és szociális alapszolgáltatási feladatokat ellátó társulás létrehozására vonatkozó társulási megállapodást azzal a feltétellel, hogy a pont törlésre kerül, továbbá augusztus 31. napjáig az érintett önkormányzatok a társulási megállapodást teljes egészében felülvizsgálják. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze.

5 5 222/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja Balatonkenese Város Önkormányzata, Balatonfőkajár Község Önkormányzata, Balatonvilágos Község Önkormányzata, Csajág Község Önkormányzata, és Küngös Község Önkormányzata között a gyermekjóléti és szociális alapszolgáltatási feladatokat ellátó társulás létrahozására vonatkozó társulási megállapodást azzal a feltétellel, hogy augusztus 31. napjáig az érintett önkormányzatok a társulási megállapodást teljes egészében felülvizsgálják, továbbá a megállapodásból az alábbi szövegű pont törlésre kerül: Amennyiben a tag önkormányzat pénzügyi hozzájárulás fizetési kötelezettségének, a fizetési határidő lejártát követően, az azonnali beszedési megbízás (inkasszó) lehetőségére történő figyelmeztetést is tartalmazó felszólítás kézhezvételétől számított 30 napon belül nem tesz eleget, úgy a gesztor önkormányzat jogosult a nem teljesítő önkormányzat bankszámlájára azonnali beszedési megbízás (inkasszó) benyújtására. A tagok a jelen megállapodás aláírásával egyidőben a felhatalmazó nyilatkozatokat aláírják. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt a fentieknek megfelelő társulási megállapodás aláírására. Dr. Pavlek Tünde jegyző 3. napirend: Hulladékgazdálkodási terv egyeztetés Fekete Barnabás polgármester: Az AVE Zöldfok Zrt elkészítette Balatonvilágos településre vonatkozó hulladékgazdálkodási tervet, melynek kéri a véleményezését. Kérem észrevételeik megtételét. Viszt Attila képviselő: Szép és jó ez a terv, de lehet, hogy két hónap múlva már nem ő fogja a hulladékot szállítani. Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Ebben az évben még biztos, hogy ők szállítják, és van egy olyan törvényjavaslat, hogy az országos hulladékgazdálkodási ügynökség szerinti minősítéssel egyidejűleg kitolják a jelenlegi szolgáltatásra vonatkozó határidőt június 30-ig. Addig a szolgáltató maradhat elvileg! Fekete Barnabás polgármester: Nekem a szelektív hulladékgyűjtéssel van gondom.

6 6 Kovácsné Rack Mária jegyzőkönyvvezető: Amennyiben a képviselő-testület hozzájárul, lenne két kérdésem. A hulladékgazdálkodási terv 4. oldal lap tetejénél a második francia bekezdés a közszolgáltatással érintett önkormányzatok által meghatározott szolgáltatások és díjak lakossági elfogadtatása. Szerintem az önkormányzat már nem határozhat meg díjakat. Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Abban az esetben, ha minőségi, műszaki tartalom bővítés van, és a rendeletében mást határoz meg, akkor meghatározza annak díját. Pl. ha a zöldhulladék-szállítást belevennénk a közszolgáltatásba, akkor annak a díját meghatározhatná az önkormányzat. Csak a kötelező feladatellátásként a települési hulladékszállításra van a hatósági ár meghatározva! Ha műszaki tartalmat bővítesz, akkor emelkedhet a díj. Megítélésem szerint. Fekete Barnabás polgármester: Annyit meg kellene jegyezni, hogy a házi komposztálás nem biztos, hogy célravezető dolog, mivel büdös. Kovács Tamás képviselő: Attól függ, hogy milyen a komposztáló! Kovácsné Rack Mária jegyzőkönyvvezető: A másik észrevételem, hogy a hulladékgazdálkodási terv 4. oldal alján, az utolsó francia bekezdésnél a zárójelben nem Balatonvilágos civil szervezetei szerepelnek. Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: A közigazgatási területen belül működő civil szervezeteket kellene beírni. Fekete Barnabás polgármester: A kutyaürülékkel mit lehetne csinálni? A hulladékgazdálkodási tervbe azt is fel kellene tüntetni! Viszt Attila képviselő: A gazdájával össze kell szedetni! Ezt a problémát oldja meg a gazdája! Pártl Zoltánné GEVSZ intézményvezető: Az 5. oldalon is vannak olyan részek, amik nem ránk vonatkoznak. Fekete Barnabás polgármester: Azt hiányoljuk, hogy aki a tervet készítette, nem egyeztetett velünk. Molnár János képviselő: A 8. oldal nem ránk vonatkozik. Ha Regionális Közszolgáltatási Tervről beszélünk, akkor helytálló. Kovács Béla képviselő: AVE működési területére vonatkozó! Fekete Barnabás polgármester: A 9. oldalon a 2000 fő az lakosságszám, vagy lakosegyenérték? Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Lakos-egyenérték! Fekete Barnabás polgármester: Javasolom a képviselő-testületnek, hogy hagyja jóvá Balatonvilágos település Regionális Közszolgáltatói Hulladékgazdálkodási Tervét az alábbi kiegészítéssel: - A hatékonyabb és szélesebb körű lakossági tájékoztatás érdekében az együttműködés a

7 7 balatonvilágosi civil szervezetek értendők (4. oldal 10. francia bekezdés) - 5. oldal b). 2. bekezdés: a jelenleg működő szákos zöldhulladék szállítás helyett sikeres pályázat esetén a házi komposztálás elősegítése érdekében komposztládák kihelyezése az elérendő cél. - Az őszi időszakban, amikor nagyobb mennyiségű zöldhulladék keletkezik a központi gyűjtés is lehet alternatíva. - A nem komposztálható nyesedékek, ágak az önkormányzat zöldhulladék lerakójában történő elhelyezésének biztosítása. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 223/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja Balatonvilágos település Regionális Közszolgáltatói Hulladékgazdálkodási Tervét az alábbi kiegészítéssel: - A hatékonyabb és szélesebb körű lakossági tájékoztatás érdekében az együttműködés a balatonvilágosi civil szervezetek értendők (4. oldal 10. francia bekezdés) - 5. oldal b). 2. bekezdés: a jelenleg működő szákos zöldhulladék szállítás helyett sikeres pályázat esetén a házi komposztálás elősegítése érdekében komposztládák kihelyezése az elérendő cél. - Az őszi időszakban, amikor nagyobb mennyiségű zöldhulladék keletkezik a központi gyűjtés is lehet alternatíva. - A nem komposztálható nyesedékek, ágak az önkormányzat zöldhulladék lerakójában történő elhelyezésének biztosítása. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a közszolgáltatói hulladékgazdálkodási tervvel kapcsolatos egyeztetési melléklet aláírására, és a közszolgáltató részére a megküldésre. 4. napirend: Dél-Balatoni Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás felülvizsgálata, módosítása Fekete Barnabás polgármester: A jegyzői referens asszonyt kérdezem, hogy van-e kiegészítése az előterjesztéshez? Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Köszönöm, nincs. Amennyiben kérdés merülne fel, szívesen válaszolok, elég naprakész vagyok a témában. Fekete Barnabás polgármester: Javasolom a képviselő-testületnek A Dél-Balatoni Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának felülvizsgálata, módosítása című előterjesztés jóváhagyását azzal, hogy elfogadja a Társulás tevékenységére vonatkozó beszámolót, tudomásul veszi a Társulási Megállapodás Módosítás tervezetének 4.

8 8 függelékébe foglalt, Társulásból történő kilépéseket, elfogadja a Társulási Megállapodás Módosítás tervezetének 5. függelékébe foglalt, a Társuláshoz történő csatlakozásokat, jóváhagyja a Társulás május 1-i állapot szerinti tagjegyzékét a Társulási Megállapodás Módosítás tervezetének 6. függelékében foglaltaknak megfelelően. Egyetért a Társulási Tanács Tagjaként Tamási és környéke hulladékgazdálkodási kistérség delegáltjaként Herdics Béla Pincehely Nagyközségi Önkormányzat polgármesterének megválasztásával, a Társulás Felügyelő Bizottsága tagjaként, a Tamási és környéke hulladékgazdálkodási kistérség delegáltjaként Pintér Gábor Koppányszántó Községi Önkormányzat polgármesterének megválasztásával. Elfogadja a Társulási Megállapodás Módosítását, az Egységes Szerkezetbe foglalt Társulási megállapodást. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 224/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta A Dél-Balatoni Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának felülvizsgálata, módosítása című előterjesztést, és az alábbi határozatot hozza: 1. A Társulás tevékenységére vonatkozó beszámolót elfogadja. 2. A Társulási Megállapodás Módosítás tervezetének 4. függelékébe foglalt, Társulásból történő kilépéseket tudomásul veszi. 3. A Társulási Megállapodás Módosítás tervezetének 5. függelékébe foglalt, a Társuláshoz történő csatlakozásokat elfogadja. 4. A Társulás május 1-i állapot szerinti tagjegyzékét a Társulási Megállapodás Módosítás tervezetének 6. függelékében foglaltaknak megfelelően jóváhagyja. 5. A Társulási Tanács Tagjaként Tamási és környéke hulladékgazdálkodási kistérség delegáltjaként Herdics Béla Pincehely Nagyközségi Önkormányzat polgármesterének megválasztásával egyetért. 6. A Társulás Felügyelő Bizottsága tagjaként, a Tamási és környéke hulladékgazdálkodási kistérség delegáltjaként Pintér Gábor Koppányszántó Községi Önkormányzat polgármesterének megválasztásával egyetért. 7. A Társulási Megállapodás Módosítását, az Egységes Szerkezetbe foglalt Társulási megállapodást elfogadja. A képviselő-testület felkéri a polgármestert a döntést tartalmazó határozat Siófok Város Önkormányzata részére a megküldésre. Egyidejűleg felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt a Társulási Megállapodás aláírására. Dr. Pavlek Tünde jegyző

9 9 4/1. napirend: Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés felmondás Fekete Barnabás polgármester: Az AVE Zöldfok Zrt., mint Balatonvilágos közigazgatási területén a közszolgáltatást végző jelezte, hogy az általunk is ismert átalakulással kapcsolatos problémák (a szétválási szerződést alá nem író 5 részvényes átalakulást akadályozó magatartása) miatt nem valósult meg az átalakulás lebonyolítása, és a hulladékszolgáltatási engedélyek megszerzése. Ennek okán a hulladékról szóló évi CLXXXV. törvény 90. (5) bekezdésében foglaltak szerint legkésőbb július 30-ig az önkormányzatnak a szolgáltató felé meg kell tenni a közszolgáltatási szerződés felmondását. Így a jogszabályi előírások alapján a közszolgáltatás 2014-ben szűnne meg. Az AVE Zöldfok Zrt. azt kéri, hogy amennyiben az önkormányzat továbbra is velük kíván együttműködni, úgy a közszolgáltatási szerződés felmondást oly módon tegye meg, hogy lehetőség legyen a szétválás-, illetve az engedélyek időközbeni megszerzése esetén a hatályos szerződés fenntartására. Kérem, tegyék meg észrevételeiket, javaslataikat. Kovács Béla képviselő: A többi település is felmondja a szerződést? Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Igen, jogszabály kötelez rá minden szolgáltatás-igénybevevőt. Ezért az AVE kérte, hogy mondjuk fel, mert jelen állás szerint úgy látszik, hogy nem tud üzemeltetési engedélyt, és minősítést szerezni. Kovács Béla képviselő: A beszámolóban írja, hogy nem baj, hogy kilépnek önkormányzatok, mert akkor a bent maradóknak sokkal több lesz a tulajdoni hányada. Ha felmondja 90%-a a tagoknak, akkor 10%-é lesz a tulajdon? Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Attól még nincs meg az AVE-n belül a többségi önkormányzati tulajdon! Ő maga javasolja, csak alternatívával, hogy ha mégis meg tudják szerezni az engedélyt, akkor hatályban marad a közszolgáltatási szerződés. Kovács Béla képviselő: Ha nem tudják megszerezni az engedélyeket, akkor mi lesz a vagyonnal? Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Attól, hogy felmondják a szerződést, a tulajdonosi pozíció, részvények megmaradnak! Most a közszolgáltatásra vonatkozó szerződést mondjuk fel! Ez a miatt van, hogy nem mindenki írta alá a kiválási szerződést, és ezzel megakasztották az eljárást. A tiszta önkormányzati tulajdonú kft. azért lett létrehozva, ha a kiválás kapcsán nem jön létre az új szolgáltató, akkor legyen mihez nyúlni. Viszt Attila képviselő: Kérdésem, ha a kötelező rezsicsökkentés miatt meg lesz kötve a keze a szolgáltatónak, és ha esetlegesen bérelni kell eszközt, és a szolgáltatásra nem lesz elegendő a befolyt összeg, akkor az önkormányzatoktól fognak kérni ellentételezést a hiányzó költségek fedezetére?

10 10 Fekete Barnabás polgármester: Szabó úr azt a tájékoztatást adta, hogy a rezsicsökkentés miatt kb. 30 millió Ft-tal lesz kevesebb az árbevételük. Azt gondolom, hogy ez nem a lakosság problémája. Molnár János képviselő: Ha jól látom, akkor ebben az évben még megoldott a hulladékszállítás. Ha esetlegesen a cég nem tudja megszerezni az engedélyeket, akkor kivel tudunk szerződni? Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyző: Siófok ezért hozott létre egy 100%-os önkormányzati tulajdonú Siókom Kft-t. Molnár János képviselő: Akkor majdan ahhoz kellene társulnunk? Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Attól függ hogyan alakul az AVE Zrt. ügye. Azt gondolom, hogy minél nagyobb az ellátási terület, annál gazdaságosabban lehet szolgáltatni. Kovács Béla képviselő: Nekünk nem lesz hátrányos a kilépés, a közszolgáltatási szerződés felmondás abban az esetben, ha életbe lép, és akkor se, ha nem lép életbe? Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Jelen tudásom szerint nem lesz hátrányos. Pártl Zoltánné intézményvezető: Úgy gondolom, hogy a régi, esetlegesen az engedélyeket meg nem szerző cég eszköze is a miénk, társult tagoké! Kovács Béla képviselő: Kérdésem, hogy ők attól, hogy mindenki felmondja a közszolgáltatási szerződést, azt várják, hogy ennek hatására a szétválást nem aláírók megváltoztatják a véleményüket? Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Nem. Itt most mindenki arra készül, ha nem megy a szétválás, abban az esetben is legyen aki közszolgáltatni tud, a lakosság felé a szolgáltatás ellátása biztosított legyen. Molnár János képviselő: A határozati javaslatban van, hogy felmondjuk a szerződést, és amennyiben megszerzi az engedélyt, a felmondás hatályon kívül helyeződik. Ezt muszáj belefoglalni? Lehet, hogy megszerzik október, november hónapban, akkor lenne több siófoki szolgáltató cég, és akkor nem lenne elegendő eldönteni, hogy melyikhez csatlakozunk? Pártl Zoltánné intézményvezető: Ha az AVE megszerzi az engedélyt, akkor oda kell csatlakozni. Fekete Barnabás polgármester: Javasolom a képviselő-testületnek az AVE Zöldfok Zrt. és az Önkormányzat között fennálló, február 5. napján kelt, Balatonvilágos közigazgatási területén belül a rendszeres hulladékszállításba bevont, helyi közszolgáltatással ellátott ingatlanokon összegyűjtött települési szilárd hulladék rendszeres begyűjtésére, szállítására, a közszolgáltatás keretében összegyűjtött települési hulladék ártalmatlanítására kötött közszolgáltatási szerződés felmondását a hulladékról szóló évi CLXXXV. törvény 90. (5) bekezdésében foglaltak szerint, hat hónapos felmondási idővel. Egyidejűleg nyilatkozzunk arról, hogy amennyiben az AVE Zöldfok Zrt. vagy jogutódja a törvény által előírt felmondási

11 11 idő leteltéig megszerzi a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedélyt, a közszolgáltatás ellátásához szükséges OHÜ minősítést, továbbá a hulladékkezelési közszolgáltatás ellátásához szükséges valamennyi jogszabályi előírásnak megfelel, és így a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátására képes és jogosult, abban az esetben a felmondás a szükséges engedélyek megszerzésének napjával hatálytalan, és a február 5. napján megkötött közszolgáltatási szerződés annak eredeti lejárati időpontjáig hatályban marad. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 225/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete felmondja az AVE Zöldfok Zrt. és az Önkormányzat között fennálló, február 5. napján kelt, Balatonvilágos közigazgatási területén belül a rendszeres hulladékszállításba bevont, helyi közszolgáltatással ellátott ingatlanokon összegyűjtött települési szilárd hulladék rendszeres begyűjtésére, szállítására, a közszolgáltatás keretében összegyűjtött települési hulladék ártalmatlanítására kötött közszolgáltatási szerződést a hulladékról szóló évi CLXXXV. törvény 90. (5) bekezdésében foglaltak szerint, hat hónapos felmondási idővel. Egyidejűleg nyilatkozik arról, hogy amennyiben az AVE Zöldfok Zrt. vagy jogutódja a törvény által előírt felmondási idő leteltéig megszerzi a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedélyt, a közszolgáltatás ellátásához szükséges OHÜ minősítést, továbbá a hulladékkezelési közszolgáltatás ellátásához szükséges valamennyi jogszabályi előírásnak megfelel, és így a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátására képes és jogosult, abban az esetben a felmondás a szükséges engedélyek megszerzésének napjával hatálytalan, és a február 5. napján megkötött közszolgáltatási szerződés annak eredeti lejárati időpontjáig hatályban marad. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a felmondási nyilatkozat aláírására, és a szolgáltató részére a továbbításra. 5. napirend: Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal II. félévi belső ellenőrzési munkaterve Fekete Barnabás polgármester: A Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Belső Ellenőrzése elkészítette a év II. félévére vonatkozó belső ellenőrzési munkatervet. Kérem a jegyzői referens asszonyt, tájékoztassa a képviselő-testületet a napirend vonatkozásában. Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Arra gondoltunk, mivel a kistérségből a megyeváltás kapcsán kikerültünk, és nincs is a feladat ellátására normatíva, a legpraktikusabb, - a jegyző köteles megszervezni a belső ellenőrzést -, hogy a siófoki belső ellenőr útján biztosítjuk a belső ellenőrzést. A tervezett financiális részét majd az ülés végén mondanám.

12 12 Fekete Barnabás polgármester: Javasolom a képviselő-testületnek, hogy fogadjuk el a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal év II. félévi Belső Ellenőrzési munkatervét. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 226/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal év II. félévi Belső Ellenőrzési munkatervét. A képviselő-testület felkéri a polgármestert a döntést tartalmazó határozat Siófoki KÖH Jegyzője részére történő megküldésre. Fekete Barnabás polgármester: A Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal év II. félévi Belső Ellenőrzési munkatervének elfogadásával egyidejűleg javasolom a képviselő-testületnek a 399/2012.(X.15.) számú határozattal elfogadott, a Szántó és Társa Bt. által készített, Balatonvilágos Község Önkormányzatára, évre vonatkozó belsőellenőrzési tervének hatályon kívül helyezését. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 227/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete hatályon kívül helyezi a 399/2012.(X.15.) számú határozattal jóváhagyott, a Szántó és Társa Bt. (9700 Szombathely, Százhold u. 27) által készített, Balatonvilágos Község Önkormányzatának évre vonatkozó belsőellenőrzési tervét. A képviselő-testület felkéri a polgármestert a döntésről a Bt. tájékoztatására. 6. napirend: Horváth Zoltán kérelme Fekete Barnabás polgármester: Horváth Zoltán, mint a Magyar Repülő Szövetség szakbizottságának tagja, megbízott koordinátora kéri, hogy a július 5-7. közötti időszakban megrendezésre kerülő Sirály kupa versenyen résztvevő versenyzők elhelyezésére biztosítsa a képviselő-testület a Vendégház melletti zöldterület használatát 8-10 sátor felállításához, illetve a vendégház külső bejáratú vizesblokkjait.

13 13 Javasolom a képviselő-testületnek, hogy járuljunk hozzá a területhasználathoz. Engedélyezzük a Balatonvilágos 295/1 hrsz-ú ingatlan teniszpálya és a 295/2 hrsz-ú terület közötti területen 10 db sátor felállítását. Egyben járuljunk hozzá a Vendégház strandolók részére kialakított mellékhelyiségeinek használatához. Egyben tájékoztassuk Horváth urat, hogy tisztálkodó helyiséget nem áll módunkban biztosítani. A terület használatáért javasolom 1500 Ft/fő/nap területhasználati díj megállapítását, egyúttal tájékoztassuk a beszedett idegenforgalmi adó fizetési kötelezettségről és mértékéről. A biztosított területet maximum 40 fő veheti igénybe. Egyidejűleg javasolom, hogy kérjük fel a GEVSZ intézményvezetőjét a terület kijelölésére, valamint a tényleges használatnak megfelelően a területhasználati díj beszedésére. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 228/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete Horváth Zoltán (1028 Budapest, Kertváros u. 59.), mint a Magyar Repülő Szövetség szakbizottságának tagja, megbízott koordinátora részére a július 5-7. közötti időszakban megrendezésre kerülő Sirály kupa versenyen résztvevő versenyzők elhelyezésére használatba adja a Balatonvilágos 295/1 hrsz-ú ingatlan teniszpálya és a 295/2 hrsz-ú terület közötti területet 10 db sátor felállításához. Egyben hozzájárul a Vendégház strandolók részére kialakított mellékhelyiségeinek használatához. A terület használatáért 1500 Ft/fő/nap fizetendő. A biztosított területet maximum 40 fő veheti igénybe. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt a területhasználati megállapodás aláírására, valamint a beszedett idegenforgalmi adó fizetési kötelezettségről és annak mértékéről. Egyben felkéri a polgármestert, tájékoztassa kérelmezőt, hogy tisztálkodó helyiség biztosítására nincs lehetőség. Továbbá felkéri a Gazdasági Ellátó és Vagyongazdálkodó Szervezet intézményvezetőjét a terület kijelölésére, valamit a tényleges használatnak megfelelően a területhasználati díj beszedésére. Dr. Pavlek Tünde jegyző Pártl Zoltánné intézményvezető 7. napirend: Promóció engedélyezési kérelem Fekete Barnabás polgármester: A Prohome cégcsoport képviseletében Kark Ágnes engedélyt kér a Samsung roadshow keretében történő megjelenésre a balatonvilágosi szabadstrand területére július 20-án, szombaton 9 h-tól 3-3,5 óra időtartamra. Négy hostess Samsung magazint osztogatna a strandolóknak, érdeklődőknek. Javasolom a képviselő-testületnek, járuljunk hozzá a promóció megvalósításához, a kért időpontban, és helyen. Egyben javasolom, hogy a területhasználatot térítésmentesen biztosítsuk azzal a feltétellel, hogy a használatot követően a terület rendbetételéről, a

14 14 promóció kapcsán keletkezett hulladék összeszedéséről gondoskodnak, illetve amennyiben a promóciónak reklámértéke lenne, úgy Balatonvilágos település nevét megemlítik. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 229/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a Prohome cégcsoport tagja (1143 Budapest, Ilka u. 50., képviseli Kark Ágnes) július 20-án, szombaton 9 h-tól 3-3,5 óra időtartamra a balatonvilágosi szabadstrand (Balatonvilágos, Csokonai utca 1346 hrsz) területét igénybe vegye a Samsung roadshow keretében történő megjelenésre, promóció megvalósítására. A képviselő-testület a terület használatát térítésmentesen biztosítja azzal a feltétellel, hogy a használatot követően a terület rendbetételéről, a promóció kapcsán keletkezett hulladék összeszedéséről gondoskodnak, illetve amennyiben a promóciónak reklámértéke lenne, úgy Balatonvilágos település nevét megemlítik. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a hozzájáruló nyilatkozat kiadására. 8. napirend: Előirányzat biztosítás Fekete Barnabás polgármester: A Mészöly Géza Általános Iskola igazgatója a tantestület június 8-ai szakmai kirándulásának költségéhez kér anyagi támogatást. Az útiköltség összege Ft. A képviselő-testület a június 3-ai megbeszélésen egyeztetett a kérelemről, és hozzájárult az útiköltség önkormányzat általi átvállalásához. Ennek alapján javasolom a képviselő-testületnek, hogy biztosítsuk a Ft előirányzatot a szakmai út útiköltségére. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 230/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Mészöly Géza Általános Iskola tantestülete részére, június 8-ára szervezett szakmai kirándulás utazási költségének fedezetére előirányzatot biztosít Ft összegben a Általános iskolai oktatás szakfeladatra a működési tartalék terhére. A képviselő-testület felkéri a polgármestert a döntésről az igazgató tájékoztatására. Egyidejűleg felkéri a GEVSZ intézményvezetőjét az összeg költségvetésben történő átvezetésére, az útiköltség pénzügyi teljesítésére.

15 15 Pártl Zoltánné intézményvezető 9. napirend: Balatonvilágosi Nők Egyesülete támogatás iránti kérelme Fekete Barnabás polgármester: A Balatonvilágosi Nők Egyesülete az általuk szervezett Szezonnyitó rendezvény lebonyolításához, a színpadfedés és hangosítás Ft-os költségéhez kér támogatást. A rendezvény június 22. napján került megrendezésre, és a színpadfedéshez és hangosításhoz szükséges kiadás az egyesület pénztárából nem teljesíthető, az összeg a tagok által került megelőlegezésre. Javasolom a képviselő-testületnek, hogy támogassuk a Nők Egyesülete által szervezett Szezonnyitó rendezvényt a kért Ft összeggel. Egyidejűleg a évi költségvetésben a szervezet részére előirányzott Ft-hoz javasolom a Ft pótelőirányzat biztosítását. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 231/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja a Balatonvilágosi Nők Egyesülete által szervezett Szezonnyitó rendezvény kiadásait (színpadfedés, hangosítás) Ft támogatást biztosít. A döntés végrehajtásához szükséges előirányzatból Ft a Civil szervezetek támogatása szakfeladaton a rendelkezésre áll, a Ft pótelőirányzatra előirányzatot biztosít a szakfeladatra, a működési tartalék terhére. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, Gazdasági Ellátó és Vagyongazdálkodó Szervezet intézményvezetőjét, a jegyzőt a támogatási megállapodás aláírására. Egyidejűleg felkéri a GEVSZ intézményvezetőjét a támogatás pénzügyi teljesítésére. Pártl Zoltánné intézményvezető Dr. Pavlek Tünde jegyző 10. napirend: A Magyar Napló Kiadó Kft. kérelme Fekete Barnabás polgármester: A Magyar Napló Kiadó Kft. A Magyar tenger magyar ecsettel A Balaton ábrázolása című album kivitelezési költségéhez kér anyagi támogatást. Kérem, tegyék meg javaslataikat.

16 16 Molnár János képviselő: Nincs valami leírás erről a könyvről? Esetlegesen Világosról is szerepelne valami a könyvben? Fekete Barnabás polgármester: Nincs információnk erről. Javasolom, hogy 10 ezer Ft-tal támogassuk. Viszt Attila képviselő: Tájékoztassanak bennünket, hogy van-e a könyvben Világos vonatkozásában valami alkotás. Molnár János képviselő: Véleményem szerint híres festők Balatonról készült képei lesznek az albumban. Adjunk 10 ezer Ft támogatást. Fekete Barnabás polgármester: Javasolom a képviselő-testületnek a Magyar Napló Kiadó Kft. részére A Magyar tenger magyar ecsettel A Balaton ábrázolása című album kivitelezési költségéhez Ft támogatás biztosítását. Egyidejűleg javasolom, hogy kérjünk tájékoztatást arról, hogy a tervezett albumban Balatonvilágos vonatkozású alkotásokat, illetve Balatonvilágoshoz kötődő művészek alkotásait tervezik-e megjelentetni. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 232/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Napló Kiadó Kft. (1092 Budapest, Ferenc krt. 14. I/5.) részére A Magyar tenger magyar ecsettel A Balaton ábrázolása című album kivitelezési költségéhez Ft, azaz tízezer forint támogatást biztosít a Civil szervezetek támogatása szakfeladatra, a működési tartalék terhére. Egyidejűleg ezen összeggel a GEVSZ költségvetésének finanszírozását megemeli. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, GEVSZ intézményvezetőt, és a jegyzőt a támogatási szerződés aláírására. Egyidejűleg felkéri a polgármestert, kérjen tájékoztatást, hogy a tervezett albumban Balatonvilágos vonatkozású alkotásokat, illetve Balatonvilágoshoz kötődő művészek alkotásait a kiadó tervezi-e megjelentetni. Pártl Zoltánné intézményvezető Dr. Pavlek Tünde jegyző Határidő: július napirend: Erzsébet Szállodák, Táborok és Vendégházak Kft. kérelme Fekete Barnabás polgármester: Az Erzsébet Szállodák, Táborok, Vendégházak Kft. a 2009-től 2012-ig terjedő időszakra a Balatonvilágos Csokonai- Fürdő- Ponty utcai közterületen kialakított 40 db parkolóhely kizárólagos használatát vitatja, valamint hivatkozva arra, hogy az elmúlt öt évben semmilyen megállapodást nem kötöttek az önkormányzattal, a parkolóhelyek használatának díja véleményük szerint nem róható fel társaságuk felé. A Kft. levelét, valamint az ügy iratait megküldtem az önkormányzat jogi képviselőjének

17 17 véleményezésre. A jogi véleményt az előterjesztéshez mellékeltem. A Kft május 28-án a parkolási díjra átutalt ezer Ft-ot, mely összeg a képviselőtestület által jóváhagyott Ft hat havi részletfizetésének első kéthavi részlete összegének felel meg. Egyidejűleg jelezték, hogy társaságuk a 2013-as teljes évre a Csokonai utcában kialakított 16 db parkolóhelyet kívánja kizárólagos használattal igénybe venni. A parkolók kizárólagos használatáért félévente, utólag fizetnék meg a területhasználati díjat. Megnéztem és a Kisfaludy és Fürdő utcákban valóban nem használják a parkolóhelyeket. Pártl Zoltánné intézményvezető: Kovács Tamás intézményegység vezető ellenőrizte két alkalommal, és csak a Csokonai utcai parkolóhelyeket használták az ellenőrzések időpontjaiban. Fekete Barnabás polgármester: Az is probléma, hogy a vendégeket nem tájékoztatják arról, hogyan lehet az üdülőt megközelíteni. Molnár János képviselő: Írjuk meg nekik, hogy tájékoztassák az üdülővendégeket, hogy az aligai vasútállomás megállóhelynél kell leszállni annak, aki busszal, vagy vonattal érkezik, Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Kérném a GEVSZ intézményegység vezetőjét, hogy folyamatosan ellenőriztesse, hogy hány parkolót használnak. Fekete Barnabás polgármester: Javasolom a képviselő-testületnek, hogy biztosítsuk az Erzsébet Szállodák, Táborok, Vendégházak Kft. részére az önkormányzat tulajdonában lévő Csokonai utcai közterületen kialakított 16 db parkolóhely kizárólagos használatát évre, Ft (16 db x Ft x 2 félév) területhasználati díjért azzal a feltétellel, hogy a területhasználati díj két részletben fizetendő. Az első Ft összegű részlet a területhasználati megállapodás megkötésekor, a második Ft összegű részlet szeptember 30. napjáig fizetendő. Továbbá a jogi véleményben foglaltakat, valamint a Kft. általi Ft megfizetését ami a tartozás elismerésére utaló magatartás - figyelembe véve javasolom, hogy a Ft iránt kérjünk fizetési meghagyás kibocsátását. A szükséges intézkedésre hatalmazzuk fel dr. Megyery Tamás ügyvéd urat. Továbbá kérjük meg az illetékeseket, hogy tájékoztassák üdülővendégeiket, hogy aki tömegközlekedési eszközzel érkezik, annak az Aligai Vasútállomás megállóhelynél kell leszállni! Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 233/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Erzsébet Szállodák, Táborok, Vendégházak Nonprofit Közhasznú Kft. (1054 Budapest, Báthory u. 12.) részére biztosítja a Balatonvilágos 1392 hrsz-ú, természetben Balatonvilágos, Csokonai utca 25. szám alatt található üdülőingatlan működéséhez szükséges Csokonai utcai (1359/4 hrsz) közterületen kialakított 16 db parkolóhely üdülővendégek általi használatát évre, a közterülethasználatról szóló 9/1999.(IV.01.) önkormányzati rendelet 1. melléklet 3.) pontja alapján (16 db x Ft x 2 félév) Ft, azaz négyszáznyolcvanezer forint területhasználati díj ellenében. A területhasználati díj két részletben fizetendő, az első Ft összegű részlet a

18 18 területhasználati megállapodás megkötésekor, a második Ft összegű részlet szeptember 30. napjáig. A képviselő-testület felkéri a polgármestert a döntésről az üzemeltető Kft. tájékoztatására. Továbbá felhatalmazza a polgármestert és a GEVSZ intézményvezetőjét, és a jegyzőt a döntésben meghatározott feltételek Kft. általi elfogadása esetén a területhasználati megállapodás aláírására. A képviselő-testület a jogi véleményben foglaltak, valamint a Kft. általi Ft megfizetését - ami a tartozás elismerésére utaló magatartás - figyelembe véve a évekre vonatkozó, még meg nem fizetett Ft területhasználati díj megfizetése iránt fizetési meghagyás kibocsátását kéri. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy kezdeményezze dr. Megyery Tamás ügyvéd úrnál a fizetési meghagyás kibocsátását. Továbbá felhatalmazza a polgármestert az ügyvédi meghatalmazás aláírására. Pártl Zoltánné intézményvezető Dr. Pavlek Tünde 12. napirend: Multibaal Trade Kft. kérelme Fekete Barnabás polgármester: A Multibaal Trade Kft. a Club Aliga területére történő beléptetés bonyolításához kéri a Tourinform irodában egy munkaállomás használatának biztosítását június 17-től augusztus 25-ig. Javasolom a képviselő-testületnek, hogy a Multibaal Trade Kft. részére a balatonvilágosi Tourinform Iroda épületében, egy munkaállomás működéséhez, június 17-től augusztus 25-ig Ft használati díj ellenében biztosítsuk a helyet. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett meghozza alábbi határozatát: 234/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Multibaal Trade Kft. (1116 Budapest, Fehérvári út ) részére, a balatonvilágosi Tourinform Iroda épületében helyet biztosít egy munkaállomás működéséhez június 17-től augusztus 25-ig, bruttó Ft használati díj ellenében. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, a Gazdasági Ellátó és Vagyongazdálkodó Szervezet intézményvezetőjét, és a jegyzőt a használatra vonatkozó bérleti szerződés aláírására.

19 19 Pártl Zoltánné intézményvezető Dr. Pavlek Tünde jegyző 13. napirend: Mozdulj Világos Sport Egyesület kérelme Fekete Barnabás polgármester: A Mozdulj Világos Sport Egyesület a évi Falunap sport rendezvényhez kéri az önkormányzat hozzájárulását. Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyző: Kérjük fel, hogy oldja meg a Spirit of Balaton rendezvény lebonyolításakor a 24 órás pecsételő állomás működtetését. Fekete Barnabás polgármester: Javasolom a képviselő-testületnek a Mozdulj Világos Sport Egyesület részére Ft támogatás biztosítását a Falunapon megrendezendő sportrendezvények lebonyolításának költségére, melynek fedezetére az előirányzat a Civil szervezetek támogatása szakfeladaton rendelkezésre áll. Egyidejűleg felkérjük a Spirit of Balaton rendezvény lebonyolításakor a 24 órás pecsételő állomás működtetésének biztosítására. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 235/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Mozdulj Világos Sport Egyesület részére a Falunapi sportrendezvények lebonyolításának költségéhez Ft támogatást biztosít. A döntés végrehajtásához szükséges előirányzat a Civil szervezetek támogatása szakfeladaton a rendelkezésre áll. Egyidejűleg felkéri az Egyesületet a Spirit of Balaton rendezvény lebonyolításakor a 24 órás pecsételő állomás működtetésének biztosítására. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, Gazdasági Ellátó és Vagyongazdálkodó Szervezet intézményvezetőjét, a jegyzőt a támogatási megállapodás aláírására. Egyidejűleg felkéri a GEVSZ intézményvezetőjét a támogatás pénzügyi teljesítésére. Pártl Zoltánné intézményvezető Dr. Pavlek Tünde jegyző

20 napirend: Előirányzat biztosítás Gazdasági Ellátó és Vagyongazdálkodó Szervezet gépjármű beszerzéshez Fekete Barnabás polgármester: Balatonvilágos Község Önkormányzat Gazdasági Ellátó és Vagyongazdálkodó Szervezete részére a képviselő-testülettel történő egyeztetésnek megfelelően egy KIA K 2500 D TCI gépjármű került beszerzésre, melyre szükséges bruttó Ft előirányzat biztosítása. Molnár János képviselő: Kérem az intézményegység vezető urat, hogy jelöljön ki egy személyt, aki ezt a gépjárművet vezeti, karbantartja, és az autó ne lótás-futásra legyen használva. Kovács Tamás intézményegység vezető: Két ember (Kovács József, Várhelyi Zoltán) lett kijelölve, aki az autót vezetheti. Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Azt kérném, hogy a jövőben előre, és ne utólag kérjünk előirányzatot. Molnár János képviselő: Mi lesz a másik autóval? Kovács Tamás intézményegység vezető: Megkérdeztem egy átvevőt, 10 ezer Ft-ot ajánlott érte. Viszont a forgalomból kivonásra 2500 Ft-ot kell fizetni az okmányirodában. Viszt Attila képviselő: A forgalomból kivonatni viszont csak úgy lehet, ha van egy igazolás az átvételről. Pártl Zoltánné intézményvezető: Véleményem szerint meg kell hirdetni, és el kell adni. Molnár János képviselő: Végül mennyi lett az 1 millió Ft-ból felhasználva? Kovács Tamás intézményegység vezető: 690 ezer Ft + 23 ezer Ft, stb., kb. 850 ezer Ft. Pártl Zoltánné intézményvezető: Van annak még több költsége, biztosítás, stb. Fekete Barnabás polgármester: Javasolom a képviselő-testületnek a GEVSZ intézmény részére, a KIA K 2500 D TCI gépjármű beszerzésének költségére bruttó Ft előirányzat biztosítását. A gépjárművet forintért vásároltuk meg, de szükséges téli gumi megvásárlása felnivel, valamint az első szerviz keretében vezérműszíj, olajszűrő, olajcsere elvégzése. Így szükséges az Ft biztosítása, mert a járulékos költségek pontos összege még nem ismert. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 236/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Gazdasági Ellátó és Vagyongazdálkodó Szervezete részére egy KIA K 2500 D TCI gépjármű beszerzésére

21 21 előirányzatot biztosít bruttó Ft összegben a Zöldterület gondozás szakfeladatra a működési tartalék terhére. A képviselő-testület tudomásul veszi a polgármester, a GEVSZ intézményvezető, és a jegyző által megkötött, aláírt adásvételi szerződést, a felhasznált előirányzatot. Pártl Zoltánné intézményvezető Dr. Pavlek Tünde jegyző 15. napirend: Területi Szociális Szolgáltató Intézmény kérelme Fekete Barnabás polgármester: A Területi Szociális Szolgáltató Intézmény (Balatonkenese) vezetője az intézmény által július 1-től július 5-ig terjedő időszakra szervezett nyári napközis táborban résztvevő balatonvilágosi gyermekek szállításához kéri a Tanyagondnoki Szolgálat gépjárművének biztosítását. Továbbá kéri a július 8-tól július 12-ig terjedő időszakra a küngösi és csajági gyermekek szállításához a gépjármű biztosítását azzal, hogy a költségeket az érintett önkormányzatok vállalnák külön megállapodás alapján. Javasolom a képviselő-testületnek a nyári táborban résztvevő gyermekek szállításához a Tanyagondnoki Szolgálat gépjárművének biztosítását azzal, hogy Csajág és Küngös településről szállítandó gyermekek után a költségeket az érintett önkormányzatok fizessék meg. A szállítás térítési díja a tanyagondnoki szolgálatról szóló 6/2003. (III.27.) önkormányzati rendelet mellékletében meghatározott 265 Ft/km. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze. 237/2013.(VI.26.) számú határozat Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Területi Szociális Szolgáltató Intézmény által július 1-től július 5-ig terjedő időszakra szervezett nyári napközis táborban résztvevő balatonvilágosi gyermekek szállításához biztosítja a Tanyagondnoki Szolgálat gépjárművét. Egyidejűleg biztosítja a július 8-tól július 12-ig terjedő időszakra a küngösi és csajági gyermekek beszállításához a gépjárművet azzal, hogy a költségeket az érintett önkormányzatoknak kell vállalni. A szállítás térítési díja a tanyagondnoki szolgálatról szóló 6/2003. (III.27.) önkormányzati rendelet mellékletében meghatározott 265 Ft/km. A képviselő-testület felkéri a polgármestert a szolgáltató tájékoztatására a testületi döntésről, illetve a tájékoztatás kérésre a szállítás konkrét részleteiről. Egyidejűleg felhatalmazza a polgármestert, GEVSZ intézményvezetőjét és a jegyzőt a szállítás költségének átvállalására, Csajág és Küngös Önkormányzatával kötendő megállapodás aláírására.

22 22 Pártl Zoltánné intézményvezető Dr. Pavlek Tünde jegyző 16. napirend: EON együttműködési megállapodás Szóbeli előterjesztés. Fekete Barnabás polgármester: Az EON megküldte az együttműködési megállapodást, mely ahhoz kell, hogy felszerelhessük a térfigyelő kamerákat. Pénzt nem kér, de ír elő bizonyos dolgokat, hogy az üzemeltetőnek milyen vizsgákat kell letenni. Akit anno majd megbízunk az üzemeltetéssel, annak kell rendelkeznie ezekkel a vizsgákkal. Pártl Zoltánné intézményvezető: Miért, veszünk kamerát? Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyzői referens: Lehetőség esetén pályázunk rá. Viszt Attila képviselő: Anno volt már pályázati lehetőség, csak annak keretében az óvoda felújítására pályáztunk. Remélhetőleg lesz következő pályázati lehetőség. Molnár János képviselő: Kérdésem lenne, hogy kötöttünk a közvilágítás karbantartására szerződést a Termofok Kft-vel. Úgy emlékszem, hogy amennyiben észleljük, és bejelentjük a hibát, azt nem egy hónapos határidővel javítják ki. Kb. négyszer szóltam Kovács Tamás úrnak, hogy a Jászai utcában nincs közvilágítás. Fekete Barnabás polgármester: Ennek az a menete, hogy az ügyfélszolgálatunk jelzi a hibát. Kijönnek, és ha megtalálják, akkor kijavítják a hibát. Szombathyné dr. Kézi Aranka jegyző: Keressék Kovács Tamás intézményegység vezető urat, ha nem találják a hibás lámpát. Kovács Tamás intézményegység vezető: Ha szakaszhiba van, akkor az EON-t kell hívni, ha egy lámpa nem világít, akkor a Termofok Kft-t. Fekete Barnabás polgármester: Kérem, hogy en jelentsük be a közvilágítási hibát, hogy legyen írásos nyoma a bejelentésnek, és ezzel lehetőség legyen a számonkérésre. Térjünk vissza az együttműködési megállapodásra! Kovács Béla képviselő: Az együttműködési megállapodást átnézte valaki? Fekete Barnabás polgármester: Igen, átnéztem. Javasolom a képviselő-testületnek a légvezetékes összeköttetés nélküli térfigyelő rendszer kisfeszültségű szabadvezetékes és közvilágítási hálózat tartószerkezetein történő elhelyezésére vonatkozóan az EON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. együttműködési megállapodás megkötését. Kérem, aki a javaslattal egyetért, kézfenntartással jelezze.

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 23-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 23-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből 2013. július 23-án megtartott rendkívüli ülésének könyvéből 314/2013. (VII. 23.) határozata Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2013. július 23. napján megtartott rendkívüli ülése

Részletesebben

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 13-ai testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 13-ai testületi üléséről készült jegyzőkönyv Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 13-ai testületi üléséről készült jegyzőkönyv napirendjei: - Óvoda zárva tartása tavaszi a szünetben - Autóbusz menetrend módosítása

Részletesebben

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 24-ei rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 24-ei rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 24-ei rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv napirendjei: -Tanyagondnoki Szolgálati feladatokat ellátó gépjármű beszerzésének

Részletesebben

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8-ai rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8-ai rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8-ai rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv napirendjei: - Pályázat egészségügyi alapellátást szolgáló (háziorvosi, házi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 38-4/2010. Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8395 Felsőpáhok, Szent I. u. 67. J e g y z ő k ö n y v Készült: Felsőpáhok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. február

Részletesebben

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e A L S Ó N E M E S A P Á T I Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 149-7/2013/ANA. Tartalom: HATÁROZATOK KÓD 60/2013.(VI.28.)

Részletesebben

Dunaremete Község Önkormányzat. Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v

Dunaremete Község Önkormányzat. Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v Dunaremete Község Önkormányzat Képviselő-testülete 80-8/2013/X J e g y z ő k ö n y v Dunaremete Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 15-én megtartott nyilvános üléséről Készült: Dunaremete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 19-én, 13:30 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 19/2013. J E G Y Z

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 4/2013. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 28/2013. (IV.15.) számú határozatot a Vasivíz Zrt-vel kötendő bérleti-üzemeltetési szerződés

Részletesebben

Jegyzőkönyv Önkormányzat Vassurány Képviselőtestületének július 6-án tartott üléséről

Jegyzőkönyv Önkormányzat Vassurány Képviselőtestületének július 6-án tartott üléséről Jegyzőkönyv Önkormányzat Vassurány Képviselőtestületének 2016. július 6-án tartott üléséről 16/2016. számú képviselőtestületi határozat: hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés módosításának elfogadása

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. január 29. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről Határozat száma: 88/2012.(VIII.29.) 89/2012.(VIII.29.) 90/2012.(VIII.29.) 91/2012.(VIII.29.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 54/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Nemesszalók,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

napirendjei: Központi orvosi ügyeleti ellátás tárgyalása Nyéki Lajos és Nyékiné Kıszegi Krisztina kérelmének tárgyalása

napirendjei: Központi orvosi ügyeleti ellátás tárgyalása Nyéki Lajos és Nyékiné Kıszegi Krisztina kérelmének tárgyalása Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. június 12-ei testületi ülésérıl készült jegyzıkönyv napirendjei: Központi orvosi ügyeleti ellátás tárgyalása Nyéki Lajos és Nyékiné Kıszegi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vámosgyörk Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 14-én 7.00 órakor tartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Vámosgyörk Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 14-én 7.00 órakor tartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Ülés helye: Vámosgyörk Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 14-én 7.00 órakor tartott rendkívüli üléséről. Vámosgyörki Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozóterem

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba Ügyszám: 11/1-7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Halimba község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. június 13-án 16.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ülés helye: Önkormányzat hivatali

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T G A L G A G U T A 16/2013. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. szeptember 10-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Orgoványi László polgármester,

Részletesebben

Jegyzőkönyv Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének július 6-án tartott üléséről

Jegyzőkönyv Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének július 6-án tartott üléséről Jegyzőkönyv Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének 2016. július 6-án tartott üléséről 10/2016. számú képviselőtestületi határozat: hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés módosításának

Részletesebben

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 30-ai testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 30-ai testületi üléséről készült jegyzőkönyv Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 30-ai testületi üléséről készült jegyzőkönyv napirendjei: - Alapfokú Művészetoktatási Intézményi Társulásból való kilépés tárgyalása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. június 12. napján megtartott rendkívüli, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E HATÁROZAT száma 130/2013. (VI.12.) önkormányzati határozat 131/2013.

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 16-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Majkut

Részletesebben

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal:

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal: Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 8-án, 13:15 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax:

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax: Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Mártírok u. 64.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat Tárgya: száma: 142/2013. (XI.13.) Pályázat mikrobusz vásárlására 143/2013.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. szeptember 18. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v A 2013. június 26-án Zalabaksa községben, a Zalabaksai Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében 17.30 órakor megtartott Együttes Képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ Margit Nyírõ István Punk

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év április hó 18. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 11/2016.(IV.18.) Rendeletek: Sorszáma (kihirdetés

Részletesebben

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 17-ei testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 17-ei testületi üléséről készült jegyzőkönyv Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 17-ei testületi üléséről készült jegyzőkönyv napirendjei: - Fehér-partok Turisztikai Egyesület beszámolója - Tájékoztatás a két

Részletesebben

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö n y v e Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének j e g y z ő k ö n y v e 51/2009. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők

Részletesebben

dr. Endrédy Renáta osztályvezető, a Jegyző megbízottja

dr. Endrédy Renáta osztályvezető, a Jegyző megbízottja Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám:101/20-43/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 3-án, 18:00 órai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL TARTALOMJEGYZÉK Kistelek Képviselő-testület 2013. október 03-án tartott nyílt ülésének határozatairól

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2012. március 29-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2012. március 29-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 29-én tartott rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyve Határozatok: 43/2012. (III. 29.) 44/2012. (III. 29.) 45/2012. (III. 29.) 46/2012.

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. április 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. április 29-én 13.00 órakor megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8478 Somlójenő, Petőfi u. 99. Szám: Svh/61-1/2015. Készült: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 2015. február

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 45/2015(VI.15.) kt. határozat.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 45/2015(VI.15.) kt. határozat. 165/6/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 40/2015(VI.15.) kt. határozat. 41/2015(VI.15.)

Részletesebben

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Szám: Svh/62-6/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék:

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék: JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich. u.6. sz.) 2010. június. 25-én 10.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa Rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről.

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/10/2015. 10. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29. i rendkívüli nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29. i rendkívüli nyilvános ülésén. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: 510 7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29.

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2016. DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1 16/2016. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

Köszönti a testületi ülésen megjelenteket. Megállapítja, hogy a képviselő-testület tagjai közül 4 fő jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

Köszönti a testületi ülésen megjelenteket. Megállapítja, hogy a képviselő-testület tagjai közül 4 fő jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. Ügyszám: 11/2-6/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Öcs község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. június 13-án 17.30. órakor megtartott rendkívüli üléséről. Ülés helye: Faluház, Öcs Jelen vannak: polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén. 7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/4/2015. 4. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 16:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről Rendeletek és Határozatok mutatója 11/2013. (IX: 27.) önkormányzati rendelet A lakások és helyiségek bérletéről,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 12-én 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 12-én 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-2/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2014. február 12-én 17 órakor megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 58-6/2013/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről. Szám: 338/7/2013. 7. JEGYZŐKÖNYV Készült e 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem Az ülés kezdési időpontja: 17 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.február 13.-án megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

Jegyzőkönyv Önkormányzat Salköveskút Képviselőtestületének június 27-én tartott üléséről

Jegyzőkönyv Önkormányzat Salköveskút Képviselőtestületének június 27-én tartott üléséről Jegyzőkönyv Önkormányzat Salköveskút Képviselőtestületének 2016. június 27-én tartott üléséről 12/2016. számú képviselőtestületi határozat: Törvényességi felhívás elfogadása Határidő: 2016. november 15.

Részletesebben

BÖGÖT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 9612 Bögöt. Assisi Szent Ferenc 2/A MEGHÍVÓ

BÖGÖT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 9612 Bögöt. Assisi Szent Ferenc 2/A MEGHÍVÓ BÖGÖT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 9612 Bögöt. Assisi Szent Ferenc u 2/A MEGHÍVÓ Bögöt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. szeptember 4-én (hétfőn) 10:00 órai kezdettel a Bögöt Község Önkormányzata

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében 2011. december 15-én tartott nyílt üléséről. Jelen voltak: Gémes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július hó 5. napján, a városháza I. emeleti nagytanácskozó termében megtartott 17. rendkívüli, nyílt ülés jegyzőkönyve. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 11/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tanakajd Község Képviselő-testületének 2014. december 11-én megtartott üléséről Hozott döntések: 64/2014. számú határozat PATRIA Szociális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Képviselő-testület 2013. augusztus 22-i üléséről.

JEGYZŐKÖNYV A Képviselő-testület 2013. augusztus 22-i üléséről. JEGYZŐKÖNYV A Képviselő-testület 2013. augusztus 22-i üléséről. Időpontja: 2013. augusztus 22. 19:20 órai kezdettel Helye: Kiskunlacháza Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: polgármester Dr.

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. március 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 14 -i rendkívüli nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 14 -i rendkívüli nyilvános ülésén. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: 243-4 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 14

Részletesebben

JELENTÉS. A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

JELENTÉS. A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Előterjesztés száma:162/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. augusztus 28-án, 18-órakor megtartandó ülésére Jelentés a lejárt

Részletesebben

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. szeptember 25.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 19.00

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 1-3/2015. (I. 14.) számú határozatok. d. rendeletek:-

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen. Beled Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: EPL/36/3/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 9-én 17,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

2014. november 13-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének

2014. november 13-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 13-án megtartott rendkívüli ülésének könyvéből 472/2014. (XI. 13.) határozata Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2014. november 13. napján megtartott rendkívüli ülése

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma.

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma. JEGYZŐKÖNYV Ki ssziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év május hó 30. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 16/2016.(V.30.) 17/2016.(V:30.) 18/2016.(V.30.) 19/2016.(V.30.)

Részletesebben

FEJÉR MEGYE CSÁKVÁR NAGYKÖZSÉG

FEJÉR MEGYE CSÁKVÁR NAGYKÖZSÉG FEJÉR MEGYE CSÁKVÁR NAGYKÖZSÉG J E GY Z Ő K Ö N Y V Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. december 27-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről 345/2012. (XII.27.) határozat Csákvári

Részletesebben

a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 68-74/2014. (XI. 6.) számú határozat. d. rendeletek: - Ügyiratszám:.

a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 68-74/2014. (XI. 6.) számú határozat. d. rendeletek: - Ügyiratszám:. Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 6.-án megtartott (helye: 4275 Monostorpályi, Bajcsy Zs. utca 1/C., Művelődési Ház terme) rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 4-8/2015. (II. 16.) számú határozatok. d. rendeletek:-

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 08- án megtartott rendkívüli, nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József Gerõfi

Részletesebben

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte.

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte. 1 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8352 BAZSI, FŐ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 290-61/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. december 20-án 18,30 órakor kezdődött rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 6-8/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 07. napján (csütörtök)

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-3/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 129-2/2015. BAKONYKOPPÁNY Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Önkormányzat Képviselő-testülete 8571 Bakonykoppány,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK JEGYZŐKÖNYV Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás 2013. augusztus 12-én megtartott nyilvános, alakuló üléséről Szám: 1395/2013/ANA. 1/2013. (VIII.12.) határozat Társulási Tanács elnökének megválasztásáról

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/16-9/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 23. napján 17,00 órakor

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina Szám: D-57-10 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28. napján

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Perkupa község Önkormányzati Képviselő-testületének március 03-án tartott nyílt- képviselő-testületi üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Perkupa község Önkormányzati Képviselő-testületének március 03-án tartott nyílt- képviselő-testületi üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Perkupa község Önkormányzati Képviselő-testületének 2011. március 03-án tartott nyílt- képviselő-testületi üléséről Jelen vannak: Molnár Zoltán polgármester Juhász Imre alpolgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 30-án 16 órakor megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt, Csernik József,

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:64-67/2013. (VI. 21.) számú határozatok d.

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 12/2012. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. október 24-én 18 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Szigliget Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 15-én 8.00 órakor tartott rendkívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Szigliget Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 15-én 8.00 órakor tartott rendkívüli üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült Szigliget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 15-én 8.00 órakor tartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám:101/21-34/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 18-án, 18:00 órai

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 19-én megtartott soron kívüli üléséről Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2014. június 20-i

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 10.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete I/1-24/2015. J e g y z ő k ö n y v 2015. december 14-én 18:00 órakor a Községházán tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Babos Attila polgármester

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:23/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i ülésének jegyzőkönyvéből 31/2017.(IV.26.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata képviselő-testülete a Rác Dénes helyettes lelkész, a Nagysimonyi Evangélikus Egyházközség Sitkei Evangélikus Leányegyházközösségének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bezi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bezi, Szabadság u 59. 7/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bezi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 24-én a bezi Községházban megtartott

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2015. május 27-én, (szerdán)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-11/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014.szeptember 10-én (szerdán) 14 00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről R E N D E

Részletesebben