luxcontrol világításvezérlõ rendszerek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "luxcontrol világításvezérlõ rendszerek"

Átírás

1 luxcontrol világításvezérlõ rendszerek 1 1

2 Minden energiánkat az Ön világítására fordítjuk. Fény. Felfedezni, megismerni és új világítási koncepciókat alkotni ez a Tridonic alapvetõ szakértelme. Több mint 50 éve formáljuk az Ön ötleteit fénnyé. Ma szerte a világon 2000 szakember fordítja kreativitását a legfejlettebb technológiákra az innovatív világítási rendszerek vezérlése és mûködtetése érdekében és teszik ezt nagy szenvedéllyel, Önnel együttmuködésben.

3 2500 A Tridonic kivételes innovációs teljesítményét nagyszámú szabadalom és innováció dokumentálja területi fiókunkkal és 73 országban megtalálható partnercégeinkkel mindig az Ön közelében vagyunk. Kereken 2000 munkatársunk használja minden tudását és kreativitását világszerte annak biztosítására, hogy Ön a tökéletes fényhez juthasson Minden évben több mint 1000 oktatási napot szánunk azon munkatársaink továbbképzésére, akik a piachoz közeli tevékenységet látnak el. Három olyan dolog van, amire támaszkodhat, ha a Tridonic-kal kapcsolatba lép: kiváló minõségû termékek, több évtizedes tapasztalat és elkötelezettségünk az Ön rugalmas támogatása iránt.

4 h "Olyan fényt szeretnék, amely megteremti a megfelelõ atmoszférát." Fabienne W., termékmenedzser (Hamburg)

5 Fény a megfelelõ helyen és a megfelelõ idõben Olyan világításvezérlésrõl gondoskodunk, amely a vezérlõrendszer, az érzékelõk, szabályzóeszközök és fényforrások tökéletes kombinációját adja. Komplett, egyetlen forrásból származó Tridonic világítási rendszert a fényforrástól egészen a világításvezérlõ rendszerig. 1 lámpatest Intelligens fényszabályozás A digitális SMART interfész kompakt, beépíthetõ megoldás az okos lámpatestek számára. Maximális kényelmet és kiváló energiahatékonyságot nyújt anélkül, hogy további szabályozóeszközre lenne szükség. Az egyedileg vezérelt lámpatestek fényszintjének alapbeállítását közvetlenül az érzékelõn lehet elvégezni. SMART A részleteket l. a 6. oldaltól. Körülbelül 20 lámpatest Fény mindenféle hangulathoz A basicdim-hez hasonló intelligens rendszermegoldást olyan világításvezérlés jellemzi, amely figyelembe veszi a környezeti fényt és azt, hogy jelen van-e a felhasználó. A megfelelõ master/ slave lámpatestek mellett e hatékony rendszernek a sikere a szoftvert nem igénylõ installációnak köszönhetõ. Bonyolult terekhez alkalmas rendszereket lehet így gyorsan és egyszerûen kiépíteni. basicdim A részleteket l. a 10. oldaltól. 120 lámpatest Kényelmes fény Egyszerû, komplikációmentes és rugalmas ezek azok a jellemzõk, amelyek a maximális kényelem biztosításához szükségesek egy épület minden szintjén, és ezek azok, amelyek a comfortdim-et is jellemzik. Ez a DALI-alapú világításvezérlõ rendszer az egyszerû tervezésre, a könnyû felszerelésre és a rugalmas konfigurációra koncentrál. comfortdim A részleteket l. a 12. oldaltól.

6 SMART érzékelõk Intelligens energiamegtakarítás A könnyen felszerelhetõ digitális SMART interfésznek köszönhetõen könnyen és közvetlenül az elõtéthez lehet csatlakoztatni napfény-, jelenlét- és távvezérlésû érzékelõket. Ily módon a lámpatesteket egyedileg lehet vezérelni és azok egymástól függetlenül reagálnak a vezérlõjelekre, ami maximális kényelmet, megtakarítást és optimális hatékonyságot garantál. SMART érzékelõk A költséghatékony, állandó világítási megoldások elemei A digitálisan szabályozható PCA EXCEL one4all és a PCA ECO elõtétek segítségével egyszerû, költség- és energiahatékony világítási rendszereket lehet kiépíteni. SMART érzékelõink a SMART interfészen keresztül közvetlenül csatlakoztathatók a Tridonic-elõtétekhez. A beépített vezérlõáramkör regisztrálja a környezeti fény nagyságát, vagy azt, hogy tartózkodik-e valaki a helyiségben. SMART sensor 5D 19f Egyszerû és hatékony világításvezérlés A SMART daylight sensor 5D* 19f fényérzékelõ a SMART interfészen keresztül közvetlenül az elõtéthez csatlakoztatható. Az érzékelõ PCA EXCEL, ECO és BASIC elõtétekhez használható. SMART sensor 5DP 19f Hozzáadott értéket kínál Ez a SMART sensor 5DP* 19f detektor érzékeli a jelenlétet és a napfény nagyságát. PCA EXCEL one4all elõtéttel együtt így maximális módon kihasználható az energiamegtakarítások lehetõsége. SMART sensor 5DPI 19f és 10DPI 19f Kényelmes és intelligens Ez az érzékelõ maximum két elõtéthez csatlakoztatható, háromféle elõre beprogramozott üzemmódot téve leehtõvé ezzel a corridorfunction számára. A SMART sensor 10 DPI* 19f max. 10 m magasságú helyiségekhez használható. * D = napfényfüggõ szabályozó, P = mozgásérzékelõ, I = távvezérlõ.

7 f Dióhéjban Kompakt, beépíthetõ. Vezérlõmodulra nincs szükség. Jelenlét-, napfényérzékelés és távvezérlõ egyetlen eszközben Hibamentes vezetékezés a lámpatestben Nincs szükség járulékos beüzemelésre a felszerelés során Maximális energiamegtakarítás Termékjelelmzõk SMART sensor 5D 19f SMART sensor 5DP 19f SMART sensor 5 DPI 19f SMART sensor 10 DPI 19f 5 méteres szerelési magasság 1` méteres szerelési magasság Napfényfüggõ vezérlés (D) Mozgásérzékelés (P) Távvezérlés (I) Két elõtéthez csatlakoztatható A következõ PCA-elõtétekhez alkalmas EXCEL one4all, ECO, BASIC EXCEL one4all EXCEL one4all EXCEL one4all 6 7

8 Kapcsolós érzékelõk Hozzáadott érték a lámpatestek számára A kapcsolós érzékelõk amelyek a világítást a jelenlét és a napfény nagyságának függvényében kapcsolják be nagyobb hatékonyságot és kényelmet kínálnak. Akkor mutatják meg igazi elõnyeiket, ha a Tridonic corridorfunction áramkörével együtt használják õket. Ez a "folyosó funkció" maximum 20 db vezérlõegység kapcsolására alkalmas - egyetlen érzékelõ felhasználásával. smartswitch A smartswitch olyan jelenlétérzékelõ, amelyet a lámpatestekbe építenek be, s azok automatikus ki-bekapcsolására használható. A corridorfunction áramkörrel együtt segítségével még hatékonyabban lehet kihasználni az energiamegtakarítási lehetõségeket. Az érzékelõ a felhasználók jelenlétét PIR-technológia alkalmazásával, a hõforrásokban bekövetkezõ változáson keresztül érzékeli. SWITCH sensor HF 5BP A SWITCH sensor HF 5BP lámpatestekbe beépíthetõ jelenlétérzékelõ. Rádiófrekvenciás technológiát használ a mozgás frekvenciakülönbségek általi detektálására. Ez azt jelenti, hogy a mozgást üvegbõl vagy vékony anyagokból (fémek kivételével) készült falakon keresztül is képes érzékelni. Ha a corridorfunction áramkörrel kiegészítve használják, további energiamegtakarításra van mód. Az érzékelõ 0,5 és 5 m között folyamatosan állítható tartománnyal rendelkezik. cf SMART plug A cf SMART dugasz megkönnyíti a corridorfunction konfigurálását. Segítségével a fényszint 10%-ra való csökkentése után késleletetési idõ állítható be a lámpatestek kikapcsolódása elõtt. Ha a késleltetési idõt 30 percre meg akarjuk nyújtani, akkor a cf30 SMART dugaszt kell használni. Ha a SMART dugaszt nem használjuk, akkor az elõtéten gyárilag beállított "soha sem kapcsol le" (Never off) üzemmód érvényesül.

9 f Dióhéjban Kapcsolás a felhasználó jelenlétének és a napfény nagyságának függványében Kivételesen könnyû beüzemelés Max. 20 db vezérlõegység kapcsolható a corridorfunction használatával A corridorfunction különbözõ késleltetési idõket kínál, amelyeket SMART-dugasz segítségével be lehet programozni Fényszint Fényszint Jelenlét idõtartama Napfényfüggõ szabályozás Jelenlét idõtartama Napfényfüggõ szabályozás Fénycsökkenés Fénycsökkenés Kikapcsolási késleltetés NEVER OFF Idõ Kikapcsolási késleltetés corridorfunction az okos módszer A corridorfunction elõre meghatározott profilja megfelelõ megoldást kínál bármilyen területen. A standard "soha sem kapcsol le" (Never off) profil mellett a SMART dugasz segítségével további kétféle profil állítható be: "1 perc múlva kapcsol ki", vagy "30 perc múlva kapcsol ki". PCA EXCEL one4all elõtétekkel a corridorfunction egyedileg is programozható. 1 perc 30 perc Idõ 8 9

10 basicdim A napfény és a mesterséges fény igényeink szerinti okos kombinációja A modern világításvezérlõ rendszer által kielégítendõ három legfontosabb kritérium a vizuális komfort, az alkalmasság az elvégzendõ látási feladathoz és az energiahatékonyság. A compactdim mindhármat támogatja. Mindössze ezzel a kis kiegészítéssel a lámpatestek intelligens rendszerré alakíthatók át. Kis méretei és alacsony készenléti veszteségei folytán energiát fog megtakarítani. basicdim ILD Kis méretei, beépíthetõ konstrukciója folytán a basicdim vezérlõegység könnyen beszerelhetõ a lámpatestekbe. Maximum 10 db DSI vagy DALI vezérlõegységhez alkalmas, és két DALI/DSI kimeneti csatornája van 1 és 2 csatorna között állítható lehetõséggel. Energia is megtakarítható a környezeti fény erõsségének és a felhasználók jelenlétének érzékelésével. A távvezérlési opció még kényelmesebbé teszi ezt a vezérlõeszközt. A maximális felszerelési magasság öt méter. A paramétereket egy basicdim ILD programozó segítségével egyedileg is be lehet állítani. DSI SMART PTM Ezek a fény- és jelenlétérzékelõk kétféle változatban állnak rendelkezésre: a süllyesztve szerelhetõ típus max. 25 db, míg a mennyezetre szerelhetõ max. 4 db DSI eszköz vezérlésére alkalmas. A fény- és jelenlétérzékelõket az infravörös jellel mûködõ SMART Controller távvezérlõvel kombinálva is lehet használni. Ez azt jelenti, hogy gombnyomással aktiválható vagy deaktiválható az automatikus világításvezérlõ. A távvezérlõvel be lehet állítani a felhasználó személyes vizuális igényeinek megfelelõ preferenciákat is. Available from Q3/2014 onwards basicdim DGC A basicdim DGC maximum négy jelenlét- és fényérzékelõvel, valamint egy jelenlétérzékelõhez, két pillanatkapcsolóhoz és egy távvezérlõhöz alkalmas bemenettel ellátott digitális vezérlõmodul. Maximum 20 db DSI vagy DALI szabályozóegység vezérlésére alkalmas. A vezérlõmodulok mérik a környezeti fény erõsségét és érzékelik a felhasználók jelenlétét a helyiségben. Lámpatestekbe szerelhetõk és beépíthetõk DALI alapú épületvilágítás-vezérlõ rendszerbe is. A basicdim DGC-nek "szomszéd-funkciója" is van. Több helyiségre kiterjedõ világítási rendszerek vezérlése esetén tanácsos infravörös jellel mûködõ távvezérlésû SMART controllerrel együtt használni. Egy jelfogónak köszönhetõen nincs készenléti elõtét-veszteség.

11 f Dióhéjban Lámpatestekbe építhetõ, kompakt vezérlõmodul Jelenléten és a környezõ fény nagyságán alapuló vezérlés Szoftver nélküli felszerelhetõség Master/slave rendszerû lámpatestekhez használható Termékjellemzõk basicdim ILD DSI Smart PTM basicdim DGC Felszerelés lámpatestbe mennyezetre lámpatestbe/mennyezetre Napfény-, jelenlétérzékelés, távvezérlés 5 méteres felszerelési magasság DSI/DALI csoportos vezérlés Elõtét 10 (2x5) x DSI / DALI BC 25 x DSI / DALI BC 20 (2x10) x DSI / DALI BC Kimeneti csatorna Pillanatkapcsoló-bemenet Szomszéd-funkció van Készenléti üzemmód 200mA 500mA 200mA Jelfogó DALI bemenet van van 10 11

12 comfortdim Kényelmes világítás korlátlan szabadsággal A comfortdim világításvezérlõ rendszerünk a kényelem és függetlenség kettõsére épít. A projektek a kezdetektõl élvezhetik az egyszerûség és a maximális rugalmasság elõnyeit. DALI TOUCHPANEL 02 és DALI x/e-touchpanel 02 Érintõpanelek DALI rendszerek beállítása és üzemeltetése a Tridonic érintõpaneljei mindezt kényelmes módon teszik lehetõvé grafikus felhasználói interfész segítségével. A DALI TOUCHPANEL 02-nek felhasználó által definiálható billentyûfunkciókkal ellátott billentyûzete van a lámpatestcsoportok és világítási jelenetek manuális vezérléséhez. Az érintõpanel az ingyenes Master configurator szoftverrel programozható. A világítási jelenetek és az RGB színkeverés a DALI x/e-touchpanel 02-vel programozhatók, elõhívásuk pedig a grafikai felhasználói interfésszel történhet. A panel sorrendadót is tartalmaz, amely a naptár-vezérlésû szekvenciák indításához használható. d DALI XC comfortdim pillanatkapcsolós modul A comfortdim XC modulhoz hagyományos pillanatkapcsolókat lehet könnyen és gyorsan csatlakoztatni. Ezzel lehetõvé válik a világítás felhasználói igény szerinti beállítása. Ezeket a pillanatkapcsolós modulokat lámpatestek csoportosításához, világítási jelenetek definiálásához és program-makrókhoz használják. Az állítható fehér funkció színhõmérséklet-változtatást is lehetõvé tesz. DALI MSensor 02 és DALI RC Távvezérlõvel ellátott comfortdim sensor A DALI MSensor 02 és DALI RC kombinált (környezeti) fény- és jelenlétérzékelõ (készülnek felületre szerelhetõ és süllyeszthetõ változatban is). A távvezérlõket csoportok vezérlésére, világítási jelenetek elõhívására és világítási szintek beállítására lehet használni.

13 f Dióhéjban DALI alapú világításvezérlés Könnyû tervezés Felhasználóbarát felszerelés Rugalmas konfigurálás Funkciók DALI TOUCHPANEL 02 DALI XC DALI MSensor 02 DALI RC Csoportok/világítási jelenetek manuális vezérlése Világítási jelenetek (sorrendjének) automatikus vezérlése Automatikus napfény- és jelenlétfüggõ vezérlés Kényelmes mûködtetés és programozás Kényelmes konfigurálás számítógép segítségével DALI 12 13

14 Interfészek és mûködtetõk Az interfészek és mûködtetõk világításvezérlõ rendszereinket összekapcsolják az Ön világával Az egyedülálló comfortdim rendszerrel olyan világítási megoldások állíthatók össze, amelyek lenyûgözõ rugalmasságot, könnyû használhatóságot és egyéni jelleget kínálnak. Megoldásaink maximális védelmet nyújtanak a beruházások és idõtálló rendszerek számára. DALI PS 1/PS 2 Központi tápellátást tesznek lehetõvé; opcionális módon kapcsolószekrényekbe építhetõ (PS 2), vagy felületre szerelhetõ házba épített változatban (PS 1) készülnek. DALI USB USB interfész személyi számítógépek DALI rendszerhez való csatlakoztatásához. A Tridonic ingyenes szoftverével együtt lehetõvé teszi a komponensek könnyû címzését és konfigurálását. DALI 3-RM-C Max. 3 standard védõkapcsoló mûködtetését teszi lehetõvé 24V-os kimenõjelekkel úgy, hogy különbözõ elektronikus terheléseket lehet kapcsolni DALI parancsokkal.

15 DALI PCD 300 one4all Felfutó és lefutó élen mûködõ fázisszabályozó különféle eszközök, például kisfeszültségû halogénlámpák mûködtetésére szolgáló elektronikus és induktív transzformátorok comfortdim rendszerbe való integrálására. DALI PCD/S Kapcsolószekrényekbe építhetõ, felfutó és lefutó élen mûködõ digitális fázisszabályozó, amely lehetõvé teszi bármilyen világítási érték tárolását és elõhívását

16 Közeli fény Nagy jelentõséget tulajdonítunk az erõs nemzetközi jelenlétnek Így kerülhetünk megfelelõ közelségbe a vevõinkhez. AUSZTRÁLIA Tridonic Australia Pty Ltd P.O. Box 120 Unit F1 Palm Grove Business Park Forrester Street Kingsgrove 2208 Australia T F au enquiries@tridonic.com.au Tridonic Australia Pty Ltd Private Bag No Melrose Drive, 3043 Tullamarine, Victoria Australia T F au enquiries@tridonic.com.au AUSZTRIA Tridonic GmbH & Co KG (központ) Färbergasse Dornbirn, Österreich T F sales@tridonic.com Tridonic GmbH & Co KG Sales Austria Archenweg Innsbruck, Österreich T F vertrieb.austria@tridonic.com Tridonic connection technology GmbH & Co KG Archenweg Innsbruck, Österreich T F offi ce@tridonic-ct.com KÍNA Tridonic ( Shanghai ) Co., Ltd. Beijing Branch Rm 516, West Wing, North Hall Junefi eld Plaza No.6 Xuanwumenwai Street Beijing, , China T F china@tridonic.com Tridonic ( Shanghai ) Co., Ltd. Guangzhou Branch 505, R & F Profi t Plaza, 76 Huangpu Xi Road, Tianhe District Guangzhou, , China T F china@tridonic.com Tridonic ( Shanghai ) Co., Ltd. (központ) Building 3, 799 West Tianshan Road Shanghai, , China T F china@tridonic.com FRANCIAORSZÁG Tridonic France 34 Rue de l Expansion Erstein Gare, France T F info@tridonic.fr NÉMETORSZÁG Tridonic Deutschland GmbH Edisonallee Neu-Ulm, Deutschland T F vertrieb.deutschland@tridonic.com Tridonic Dresden GmbH & Co KG Manfred-von-Ardenne-Ring 20, Haus F Dresden, Deutschland T F /oled dresden@tridonic.com INDIA Atco Controls ( India ) Pvt. Ltd. 38B Nariman Bhavan, Nariman Point Mumbai, , India T F sales@atcocontrols.com OLASZORSZÁG Tridonic Italia srl Viale della Navigazione Interna, Noventa Padovana Italy T F vendite.italia@tridonic.com KÖZEL-KELET Tridonic Middle East (FZE) P. O. Box Jebel Ali Free Zone Dubai, United Arab Emirates T F sales.middleeast@tridonic.com ÚJ-ZÉLAND Tridonic NZ Ltd. Airport Oaks Mangere PO Box Aintree Ave Auckland, New Zealand T F sales@tridonic.co.nz LENGYELORSZÁG Tridonic Rep. Offi ce Poland Poland T marek.michalski@tridonic.com OROSZORSZÁG Tridonic Rep. Offi ce Russia Russia T michael.ekassov@tridonic.com SZINGAPUR Tridonic South East Asia Pte Ltd 10 Tannery Lane # Singapore Singapur T F asean@tridonic.com DÉL-AFRIKA Tridonic SA ( Pty ) Ltd Yaldwyn Road, Hughes Extension, Jet Park, 1459 P. O. Box 30542, Jet Park, 1459 South Africa T F info@tridonic.co.za SPANYOLORSZÁG Tridonic Iberia, S.L. Delegación Barcelona Calle Pau Vila nº 13-15, 3ª Polígono IV del Plan Especial de Ordenación San Mamet Sant Cugat del Valles (Barcelona) Spain T F ventas@tridonic.com Tridonic Iberia, S.L. OFICINA CENTRAL MADRID Calle Carpinteros nº 8, 2a Poligono Industrial Pinares Llanos Villaviciosa de Odón (Madrid) Spanien T F ventas@tridonic.com SVÁJC Tridonic Schweiz AG Obere Allmeind Ennenda, Schweiz T F vertrieb.schweiz@tridonic.com TÖRÖKORSZÁG Tridonic Aydınlatma TİC.LTD. ŞTİ. Kemankeş Mah., Necatibey cad. Akçe Sok., Akçe Han 10 TR Karaköy / Beyoğlu Istanbul, Turkey T F satis@tridonic.com EGYESÜLT KIRÁLYSÁG Tridonic UK Limited Unit 7 Lindenwood Chineham Business Park Crockford Lane Chineham Basingstoke RG24 8QY Hampshire United Kingdom T F enquiries.uk@tridonic.com USA TRIDONIC Inc Lakes Parkway Suite 101 Lawrenceville, GA 30043, USA Toll-free: TRIDONIC T F guido.walther@tridonic.us f Részletek További információ, adatlapok, termékkatalógusok:

17 A természetes fény ecolution az ökológiai megoldás vevõink számára A Tridonic integrális fenntarthatósági koncepcióra törekszik és a felelõsségét nagyon komolyan veszi a munkatársak, a vevõk, a környezet és az egész társadalom vonatkozásában. E koncepció keretein belül az ecolution kezdeményezésünk hozzáadott jelent a fenntarthatóság és az energiahatékonyság vonatkozásában, amelyet fel tudunk kínálni vevõinknek: A Tridonic technológiai innovációi segítenek vevõinknek az energia és a természeti erõforrások megtakarításában Maximális minõségi és biztonsági szintek biztosítják, hogy a Tridonic vevõi mindig a biztonság oldalán legyenek Kitûnõ vevõszolgálat és tanácsadói szaktudás garantálja a tökéletes rendszermegoldásokat Energiamegtakarítás technológiai innováció folytán Innovatív, energiahatékony termékeink és világításvezérlési megoldásaink segítenek a természeti erõforrások megõrzésében mind a környezet, mind üzleti sikereink javára. Olyan komponens-megoldásokat kínálunk, amelyeket fenntartható módon fejlesztettünk ki és gyártunk és amelyek alapját képezik a modern világítási rendszereknek, amelyek sok energiát és ennek megfelelõen CO 2 -kibocsátást takarítanak meg. Természetesen anélkül, hogy veszélyeztetnék a tökéletes kényelmet és a világítás minõségét. Maximális minõség és biztonság A Tridonic a kompromisszumok nélküli minõség, a kifogástalan termékek és a hibátlan eljárások szinonimája. Számunkra természetes, hogy figyeljünk a vonatkozó rendeletekre és szabályzatokra. Termékeink környezetvédelmi adataival kapcsolatos vevõi kérdésekre válaszul környezetvédelmi terméktanúsítványokat tudunk rendelkezésre bocsátani. Kiváló vevõszolgálat és tanácsadás A jó tanácshoz professzionális termékismeretre és sok tapasztalatra van szükség. Ezért rendszeres továbbképzésben részesítjük alkalmazottainkat ami elengedhetetlen az új technológiák és az egyre rövidebb fejlesztési ciklusok korában. Számos eszközzel megtámogatva tervekkel, látványtervekkel, tanácsokkal és inspirációval tudunk szolgálni, ami lehetõvé teszi számunkra, hogy megtaláljuk a követelményeknek és igényeknek legjobban megfelelõ megoldásokat ügyelve közben a gazdaságossági és környezetvédelmi szempontokra is

18 LED-Katalog + Beispiele Systemlösungen + LED-Betriebsgeräte + LED-Module + luxcontrol-lichtsteuerungen Fény. Felfedezni, megismerni és új világítási koncepciókat alkotni ez a Tridonic alapvetõ szaktudása. Több mint 50 éve formáljuk az Ön ötleteit fénnyé. Ma szerte a világon 2000 szakember fordítja kreativitását a legfejlettebb technológiákra az innovatív világítási rendszerek vezérlése és mûködtetése érdekében és teszik ezt nagy szenvedéllyel, Önnel együttmûködésben. Minden energiánkat az Ön világítására fordítjuk. További információk: Ausgabe Oktober 2013 t LED termékkatalógus Adatlapok:, Technical data menü Központ Tridonic GmbH & Co KG Färbergasse Dornbirn, Austria T F sales@tridonic.com PEFC/ PEFC tanúsítvánny Ez a termék fenntartható módon kezelt erdõkbõl, visszaforgatott és kontrollált természeti erõforrásokwww.pefc.de ból készült. 01/14 A változtatás jogát minden külön értesítés nélkül fenntartjuk. Az esetleges hibákért és kihagyásokért nem vállalunk felelõsséget.

Tridonic az innovatív fényért.

Tridonic az innovatív fényért. Tridonic az innovatív fényért. 20 1 Modern fény Vessen egy pillantást a múltba, és rögtön látni fogja: a Tridonic az Ön világítási rendszerének vezérlését és mûködtetését már ma is a holnap technológiájának

Részletesebben

Professzionális elõtétek nagyintenzitású kisülõlámpákhoz

Professzionális elõtétek nagyintenzitású kisülõlámpákhoz PCI beltéri alkalmazásokhoz Professzionális elõtétek nagyintenzitású kisülõlámpákhoz Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpatestek PCI

Részletesebben

Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók

Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók T LED STARK QLE Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók 1 STARK QLE vengine STARK QLE Gazdaságosság szempontjából a legjobb

Részletesebben

Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpatestek Csarnokvilágítók

Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpatestek Csarnokvilágítók T LED Tconverter Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpatestek Csarnokvilágítók 1 www.tridonic.com Tconverter Okos lépés A szituáció tökéletes.

Részletesebben

Spotámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók

Spotámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók T LED Tdriver Spotámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók 1 Idõtálló és megbízható A tdriver a nagyfokú funkcióképességgel

Részletesebben

PCA. Digitálisan szabályozható elõtétek

PCA. Digitálisan szabályozható elõtétek PCA Digitálisan szabályozható elõtétek USA Skandinávia Nagy-Britannia Benelux-államok Olaszország Franciaország Portugália Svájc Spanyolország Minden energiánkat az Ön világítására fordítjuk. A Tridonic

Részletesebben

luxcontrol basicdim Wireless modul és felhasználói interfész Intuitív lépés a vezeték nélküli lámpatestkommunikáció

luxcontrol basicdim Wireless modul és felhasználói interfész Intuitív lépés a vezeték nélküli lámpatestkommunikáció luxcontrol basicdim Wireless modul és felhasználói interfész Intuitív lépés a vezeték nélküli lámpatestkommunikáció felé basicdim Wireless Zavarmentes, vezeték nélküli kapcsolat A lámpatestekkel való vezeték

Részletesebben

Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpa Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók

Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpa Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók T LED Tconverter Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpa Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók 1 www.tridonic.com Tconverter Okos lépés A szituáció tökéletes. Akármilyen

Részletesebben

LED-es. tartalékvilágítási rendszerek

LED-es. tartalékvilágítási rendszerek LED-es tartalékvilágítási rendszerek 1 1 Minden energiánkat az Ön világítására fordítjuk. Fény. Felfedezni, megismerni és új világítási koncepciókat alkotni ez a Tridonic alapvetõ szakértelme. Több mint

Részletesebben

LED-modul. DLE modul mélysugárzókhoz

LED-modul. DLE modul mélysugárzókhoz LED-modul DLE modul mélysugárzókhoz Alkalmazások és termékválaszték Kompakt rendszermegoldás mélysugárzók számára Termékválaszték ADVANCED AC Integrated ADVANCED AC Integrated PREMIUM PREMIUM állítható

Részletesebben

Tunable White állítható fehér

Tunable White állítható fehér Tunable White Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpatestek Csarnokvilágítók Tunable White Az funkció segítségével a fehér fény színhõmérséklete

Részletesebben

Világításvezérlési applikáció RIDI Smart Control

Világításvezérlési applikáció RIDI Smart Control Világításvezérlési applikáció RIDI Smart Control 2 RIDI Smart Control A RIDI Smart Control A RIDI Smart Control lehetővé teszi, hogy egy intiutív és rendkívül vizuális felhasználói felület felhasználásával,

Részletesebben

LED-modulok. ELA modulok LED-paneles mennyezeti lámpatestekhez

LED-modulok. ELA modulok LED-paneles mennyezeti lámpatestekhez LED-modulok ELA modulok LED-paneles mennyezeti lámpatestekhez Alkalmazások és termékválaszték Igen lapos, használatra kész LED-panelek ELA G1 SNC homogén megvilágításhoz Relatív fényerosség, Iv/Iv, max

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv PCA EXCEL one4all corridorfunction-nal PCA T5 ECO lp corridorfunction-nal TE one4all corridorfunction-nal

Felhasználói kézikönyv PCA EXCEL one4all corridorfunction-nal PCA T5 ECO lp corridorfunction-nal TE one4all corridorfunction-nal Felhasználói kézikönyv PCA EXCE oneall corridorfuctio-nal PCA T5 ECO lp corridorfuctio-nal corridorfuctio-nal Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 2 2 Felszerelés 2 3 Beüzemelés 3 corridorfuctio-nal ellátott termékek

Részletesebben

Spotámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók

Spotámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók T LED Tdriver Spotámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók 1 Vonzó ár kipróbált Tridonic-minõségben A tdriver család a legjobb

Részletesebben

luxcontrol connecdim világításvezérlő megoldás

luxcontrol connecdim világításvezérlő megoldás luxcontrol connecdim világításvezérlő megoldás A fény szabályozása és vezérlése még sosem volt ilyen könnyű A connecdim a Tridonic következőgenerációs, elosztott rendszerű intelligens világításvezérlési

Részletesebben

LED-es megoldások. luxcontrol Világításvezérlő rendszerek

LED-es megoldások. luxcontrol Világításvezérlő rendszerek LED-es megoldások luxcontrol Világításvezérlő rendszerek 1 1 1 2 Sattler Lighting, Göppingen További referenciák: /references luxcontrol Fény a megfelelő helyen és a megfelelő időben Olyan világításvezérlő

Részletesebben

LED megoldások ready2mains megmondja az áramnak, hogyan kommunikáljon

LED megoldások ready2mains megmondja az áramnak, hogyan kommunikáljon LED megoldások ready2mains megmondja az áramnak, hogyan kommunikáljon ready2mains Megmondja az áramnak, hogyan kommunikáljon Egyszerű csatlakozás, biztos konfiguráció ready2mains "hálózatkész" Fényszabályozás*

Részletesebben

Világításvezérlés connecdim-mel

Világításvezérlés connecdim-mel luxcontrol Világításvezérlés connecdim-mel Helyiség Emelet Épület Város A fény szabályozása és vezérlése még sosem volt ilyen könnyû A connecdim a Tridonic következõ generációs, elosztott rendszerû intelligens

Részletesebben

Megoldások Világításvezérlésre

Megoldások Világításvezérlésre Megoldások Világításvezérlésre Gyakorlati útmutató irodaházak részére TEGYÜNK PONTOT AZ ENERGIAPAZARLÁS VÉGÉRE Legrand világításvezérlés azaz hogyan vezéreljük egyszerűen és hatékonyan világításunkat Napjainkban

Részletesebben

Szoros kapcsolat. Termékminõség. Szakértelem. a vevõkkel. Tengine IMAGE. Termékismertetõ

Szoros kapcsolat. Termékminõség. Szakértelem. a vevõkkel. Tengine IMAGE. Termékismertetõ Szakértelem Termékminõség Szoros kapcsolat a vevõkkel Termékismertetõ Tengine IMAGE Tengine IMAGE család Robosztusak és nagy teljesítményûek: ezek a LED-modulok egyenletes megvilágítást adnak bármilyen

Részletesebben

OLEDmodule LUREON REP

OLEDmodule LUREON REP OLED LUREON REP Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekorációs lámpák 1 Portfolió QUADRATIC NÉGYZETES RECTANGULAR NÉGYSZÖGLETES Hatékony OLED-ek

Részletesebben

Taccessories kiegészítõk

Taccessories kiegészítõk T LED Taccessories kiegészítõk Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. Lámpák Csarnokvilágítók Intelligens kiegészítõk hatékony korszerûsítéshez

Részletesebben

megoldások világításvezérlési Széles körű Irodák Iroda Természetes fény nélküli helyiségekbe Technikai helyiség Galéria Raktár Folyosó Mosdók

megoldások világításvezérlési Széles körű Irodák Iroda Természetes fény nélküli helyiségekbe Technikai helyiség Galéria Raktár Folyosó Mosdók Program Mosaic TM világításvezérlés Széles körű világításvezérlési megoldások Költséghatékony működésre tervezve Irodák Természetes fény nélküli helyiségekbe ECO 1 Megoldások Automatikus fel- és lekapcsolás

Részletesebben

2017. évi kiadás Kiemelt és új termékek

2017. évi kiadás Kiemelt és új termékek 2017. évi kiadás Kiemelt és új termékek 2 Tartalom Maximális biztonság egyetlen "dobozból" EM ready2apply safety Állítható kimenő áramú meghajtó Driver flexc ADV Homogén lineáris világítás Module LLE G2

Részletesebben

Világításszabályzó rendszerek Alkalmazási segédlet 2009

Világításszabályzó rendszerek Alkalmazási segédlet 2009 H Világításszabályzó rendszerek Alkalmazási segédlet 2009 Tartalom Irodák világítása Jelenlét- és fényérzékelővel felszerelt iroda 2 Jelenlét- és fényérzékelővel felszerelt nagy légterű iroda (DSI) 3 Jelenlét-

Részletesebben

LED Engine komplett LED-modulok Engine ready2apply alkalmazásra kész LEDmodulok. és mélysugárzókhoz

LED Engine komplett LED-modulok Engine ready2apply alkalmazásra kész LEDmodulok. és mélysugárzókhoz LED Engine komplett LED-modulok Engine ready2apply alkalmazásra kész LEDmodulok spotlámpákhoz és mélysugárzókhoz 1 Alkalmazások és termékválaszték Professzionális LED-rendszerek a könnyű megoldás Fő alkalmazási

Részletesebben

LED-meghajtós megoldás 48 V DC-String: LED-meghajtó és DC/DC panel A LED-es sínlámpás forradalom

LED-meghajtós megoldás 48 V DC-String: LED-meghajtó és DC/DC panel A LED-es sínlámpás forradalom LED-meghajtós megoldás 48 V DC-String: LED-meghajtó és DC/DC panel A LED-es sínlámpás forradalom AR View "kiterjesztett valóság" Tegyük a láthatatlan láthatóvá! Használja okostelefonját vagy táblagépét,

Részletesebben

Világítási megoldások ipari alkalmazásokhoz

Világítási megoldások ipari alkalmazásokhoz T LED Világítási megoldások ipari alkalmazásokhoz Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. Lámpák Csarnokvilágítók 1 10 Világítási megoldások

Részletesebben

Technológia+ A tökéletesség számtalan aspektusa LED-modulok

Technológia+ A tökéletesség számtalan aspektusa LED-modulok Technológia+ A tökéletesség számtalan aspektusa LED-modulok 2 "A LED-ek és a haladás szorosan, "kéz a kézben" együtt jár. A tegnap új fejlesztései azonban ma már csak átlagosak, középszerűek. Ezért a Tridonic

Részletesebben

Kiskereskedelem és vendéglátás. 7. generációs SLE ADV modulok a rendkívül hatékony és tartós spotlámpás világításokhoz

Kiskereskedelem és vendéglátás. 7. generációs SLE ADV modulok a rendkívül hatékony és tartós spotlámpás világításokhoz Kiskereskedelem és vendéglátás 7. generációs SLE ADV modulok a rendkívül hatékony és tartós spotlámpás világításokhoz Az SLE modulok 7. generációja új dimenziókat nyit a minimalista spotlámpás formatervezés

Részletesebben

Szoros kapcsolat. Termékminõség. Szakértelem. a vevõkkel. Tmodule RECTANGULAR. Termékismertetõ

Szoros kapcsolat. Termékminõség. Szakértelem. a vevõkkel. Tmodule RECTANGULAR. Termékismertetõ Szakértelem Termékminõség Szoros kapcsolat a vevõkkel Termékismertetõ Tmodule RECTANGULAR LED-modulok bel- és kültéri használatra Tmodule RECTANGULAR: kitûnõ teljesítmény és fényhasznosítás A Tmodule RECTANGULAR

Részletesebben

LED-modul Module LLE-FLEX LED-modul: homogén fény tekercsből

LED-modul Module LLE-FLEX LED-modul: homogén fény tekercsből LED-modul Module LLE-FLEX LED-modul: homogén fény tekercsből Alkalmazások és termékválaszték Homogén fény tekercsből Fő alkalmazási területek Boltozat- (rejtett) világítás Általános világítás Profilszerkezetbe

Részletesebben

transzformátorok kisfeszültségû halogénlámpákhoz

transzformátorok kisfeszültségû halogénlámpákhoz TR és TRM transzformátorok kisfeszültségû halogénlámpákhoz Fényt derítünk az ötleteire "Tökéletes megoldást szeretnék bármilyen is legyen az alkalmazás." USA Skandinávia Nagy-Britannia Benelux-államok

Részletesebben

Az érzô lámpa. Újdonság a Sarlamtól

Az érzô lámpa. Újdonság a Sarlamtól Az érzô lámpa Újdonság a Sarlamtól HAGYJA MAGÁT ELVARÁZSOLNI EGY MEGLEPÔ ÚJDONSÁGGAL Az automata világítási rendszerek tapasztalatait felhasználva a Sarlam egy új megoldást kínál ügyfeleinek. Az RF technológiának

Részletesebben

LAOSZ 235 függesztett

LAOSZ 235 függesztett LAOSZ 235 függesztett http://www.zengovari.hu/termekeink/fuggesztett_lampatestek Irodai alkalmazásra tervezett, direkt/indirekt lámpatestek. A beépített intelligens, DALI rendszerű, szabályozható elektronikák

Részletesebben

A fényszabályozásról - 1 -

A fényszabályozásról - 1 - A fényszabályozásról Az épületek különböző funkciójú helyiségeivel szemben (pl. folyosó, irodahelyiség, orvosi vizsgáló, múzeumi kiállítótér, forgácsoló üzem, stb.) más és más igények merülnek fel nem

Részletesebben

LED-meghajtók. Univerzális feszültségû ( V-os) meghajtók a legnagyobb rugalmasság elérésére

LED-meghajtók. Univerzális feszültségû ( V-os) meghajtók a legnagyobb rugalmasság elérésére Univerzális feszültségû (120-270V-os) meghajtók a legnagyobb rugalmasság elérésére Univerzális feszültség a legnagyobb rugalmasság elérésére A Tridonic portfoliójában elfoglalt pozíció ADVANCED Maga az

Részletesebben

Fényforrás-mûködtetõ eszközök. árjegyzék október

Fényforrás-mûködtetõ eszközök. árjegyzék október További információért látogassa meg internetes honlapunkat: www.holux.hu árjegyzék 2009. október Fényforrás-mûködtetõ eszközök Hagyományos mûködtetô eszközök Elektronikus mûködtetô eszközök Tartalékvilágítás

Részletesebben

egyszerű használat energiahatékony azonnal működik idim - energiatakarékosság könnyedén People Innovations Solutions

egyszerű használat energiahatékony azonnal működik idim - energiatakarékosság könnyedén People Innovations Solutions egyszerű használat energiahatékony azonnal működik idim - energiatakarékosság könnyedén People Innovations Solutions Képzelje el a lehető legegyszerűbb világításvezérlési megoldást! Egyszerűen felszerelhető,

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

Világítástechnika. mesterfokon. Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft.

Világítástechnika. mesterfokon. Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft. Világítástechnika mesterfokon Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft. Egyedi igényekre szabott tervezés 2 A Webs Világítástechnikai Kft. komplex és egyedi megoldásokat kínál a kül-, és beltéri díszvilágítás,

Részletesebben

Világításvezérlés. 12 Oldal

Világításvezérlés. 12 Oldal 12 Oldal Dimmerek 530 A Hager által kínált világításvezérlési termékek és megoldások tökéletesen megfelelnek meglévő rendszerek kiegészítéséhez, rendszerek lecseréléséhez vagy azok korszerűsítéséhez. Az

Részletesebben

VILÁGÍTÁS VEZÉRLÕ RENDSZER MOZGÁS- ÉS JELENLÉTÉRZÉKELÕK ENERGIA IPAR ÉPÜLET BERENDEZÉS IT KÁBEL VILÁGÍTÁS

VILÁGÍTÁS VEZÉRLÕ RENDSZER MOZGÁS- ÉS JELENLÉTÉRZÉKELÕK ENERGIA IPAR ÉPÜLET BERENDEZÉS IT KÁBEL VILÁGÍTÁS VILÁGÍTÁS VEZÉRLÕ RENDSZER MOZGÁS- ÉS JELENLÉTÉRZÉKELÕK ENERGIA IPAR ÉPÜLET BERENDEZÉS IT KÁBEL VILÁGÍTÁS TARTALOM BEVEZETÉS...1 ÁTTEKEINTÕ TÁBLÁZAT...2 KÜLTÉRI MOZGÁSÉRZÉKELÕK...3 KÜLTÉRI MOZGÁSÉRZÉKELÕ

Részletesebben

T LED. Tmodule LLE. Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók

T LED. Tmodule LLE. Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók T LED Tmodule LLE Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók 8 tengine LLE Hatékony, rugalmas, lineáris A kiterjedt termékválasztékkal

Részletesebben

Tmodule QLE T LED ADVANCED

Tmodule QLE T LED ADVANCED ADVANCED T LED Tmodule QLE Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák i Csarnokvilágítók 1 8 ei új ESSENCE ADVANCED-SE ADVANCED PREMIUM K

Részletesebben

1 NO (záróérintkező) 1 NO (záróérintkező) 1 NO (záróérintkező) Tartós határáram / max. bekapcs. áram

1 NO (záróérintkező) 1 NO (záróérintkező) 1 NO (záróérintkező) Tartós határáram / max. bekapcs. áram 18- - Kombinált kapcsolók (fénykapcsoló + mozgásérzékelő) 10 A 18- Mozgás- és jelenlétérzékelők Érzékelési teru let max. 120 m 2 A 18.51-es típusnál két érzékelési teru let: - Belső (4 x 4) m-es teru let:

Részletesebben

DALI. kézikönyv 2009. Tartalom

DALI. kézikönyv 2009. Tartalom H DALI kézikönyv 2009 Tartalom 1. Bevezetés 2 1.1 A DALI szabvány 2 2. DALI vezérlők és előtétek 3 2.1 DALI vezérlők: a comfortdim termékcsalád áttekintés 3 2.2 DALI interfészmodulok 4 2.3 DALI eszközök

Részletesebben

OSRAM fényszabályozási rendszerek

OSRAM fényszabályozási rendszerek www.osram.hu OSRAM fényszabályozási rendszerek A jövőkép fénnyé változik ÚJ FÉNYBEN A VILÁG 1 Egyszerű. Teljes. Innovatív. A jobb fény a megfelelő mennyiségben, a megfelelő helyen és a megfelelő időben

Részletesebben

Alapvető információk a vezetékezéssel kapcsolatban

Alapvető információk a vezetékezéssel kapcsolatban Alapvető információk a vezetékezéssel kapcsolatban Néhány tipp és tanács a gyors és problémamentes bekötés érdekében: Eszközeink 24 V DC tápellátást igényelnek. A Loxone link maximum 500 m hosszan vezethető

Részletesebben

LED Engine - komplett LED-modulok. Engine ready2apply. spotlámpákhoz, mélysugárzókhoz és tartalékvilágításhoz

LED Engine - komplett LED-modulok. Engine ready2apply. spotlámpákhoz, mélysugárzókhoz és tartalékvilágításhoz LED Engine - komplett LED-modulok Engine ready2apply spotlámpákhoz, mélysugárzókhoz és tartalékvilágításhoz Alkalmazás és termékválaszték Professzionális LED-rendszerek a könnyû megoldás Fõ alkalmazási

Részletesebben

moduláris átkapcsoló rendszer 63... 160 A áramerősségre KAPCSOLJON SWITCH TO INNOVÁCIÓRA

moduláris átkapcsoló rendszer 63... 160 A áramerősségre KAPCSOLJON SWITCH TO INNOVÁCIÓRA moduláris átkapcsoló rendszer 63... 160 A áramerősségre KAPCSOLJON SWITCH TO INNOVÁCIÓRA INNOVATION Socomec : intelligens átkapcsolás A SOCOMEC cég, mint az áramforrás átkapcsolás szakterületének piacvezetője

Részletesebben

ControlAir. ControlAir. Klímagerenda szabályozó rendszer. 2013.09 www.airvent.hu. ControlAir rendszer

ControlAir. ControlAir. Klímagerenda szabályozó rendszer. 2013.09 www.airvent.hu. ControlAir rendszer Klíma szabályozó rendszer ControlAir ControlAir rendszer Klímagerendára épített digitális szabályozó és vezérlő elektronika rendszer. A ControlAir rendszer kifejezetten a klímagerendákhoz kapcsolódó szabályozási

Részletesebben

Világításvezélők. scenecom automatikus világításvezérlő. a nekünk tetsző fény beállításához

Világításvezélők. scenecom automatikus világításvezérlő. a nekünk tetsző fény beállításához Világításvezélők scenecom automatikus világításvezérlő a nekünk tetsző fény beállításához Rugalmas. Dinamikus. És mindig ellenőrzés alatt áll. A kényelmes világításvezérlés egyszerű módja Napfény-alapú

Részletesebben

Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért

Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért CÉLIANE TM Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért A Radio/ZigBee világítási- vagy redőnyvezérlő szerelvényeivel bontás és plusz vezetékezés nélkül teheti intelligenssé otthonát.

Részletesebben

LED-modulok és beépített elektronikájú (integrated) LED-modulok. CLE modulok fali és mennyezeti lámpatestekhez

LED-modulok és beépített elektronikájú (integrated) LED-modulok. CLE modulok fali és mennyezeti lámpatestekhez LED-modulok és beépített elektronikájú (integrated) LED-modulok CLE modulok fali és mennyezeti lámpatestekhez CLE modul Alkalmazások és termékválaszték Rendszermegoldás fali és mennyezeti lámpatestekhez

Részletesebben

B.E.G. LUXOMAT KÜLTÉRI ÉS BELTÉRI MOZGÁSÉRZÉKELŐK. Mozgás vezérelt Jelenléttől függő Fényorientált.

B.E.G. LUXOMAT KÜLTÉRI ÉS BELTÉRI MOZGÁSÉRZÉKELŐK. Mozgás vezérelt Jelenléttől függő Fényorientált. B.E.G. LUXOMAT www.beg-luxomat.com KÜLTÉRI ÉS BELTÉRI MOZGÁSÉRZÉKELŐK Mozgás vezérelt Jelenléttől függő Fényorientált MOZGÁSÉRZÉKELŐK KÜLTÉRI ALKALMAZÁSRA Kültéri mozgásérzékelő RC-plus next FELSŐ KATEGÓRIA

Részletesebben

MICONT Intelligens ház automatika. Rendszermodulok

MICONT Intelligens ház automatika. Rendszermodulok MICONT Intelligens ház automatika Rendszermodulok 1/10 oldal NO COM NC Irányítástechnikai és Szoftverfejlesztő Kft. Kapcsolómodul (MCT-1001-8-16) Az MCT-1001-8-16 kapcsolómodul egy 12 relé-kimenettel rendelkező

Részletesebben

BE LTÉRI MENNYEZETI MOZGÁSÉRZÉKELÕK

BE LTÉRI MENNYEZETI MOZGÁSÉRZÉKELÕK BE LTÉRI MENNYEZETI MOZGÁSÉRZÉKELÕK BELTÉRI MENNYEZETI MOZGÁSÉRZÉKELÕ, MD360/8 ESM055 324 Normál bekötés Érzékelõk párhuzamos kapcsolása Világítás állandó üzemû bekapcsolása külsõ kapcsolóval ÉRZÉKELÉSI

Részletesebben

Alkalmazási példa: konyha. Meghatározott háttérfény jelenet, például napi rutin szerint. Fényerő: csökkentett

Alkalmazási példa: konyha. Meghatározott háttérfény jelenet, például napi rutin szerint. Fényerő: csökkentett Hue mozgásérzékelő Alkalmazási példa: konyha 3 Meghatározott háttérfény jelenet, például napi rutin szerint. Fényerő: csökkentett Alkalmazási példa: konyha 4 Mozgás észlelésekor, felkapcsolódnak az előre

Részletesebben

HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R

HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R HCE80/HCC80/HCE80R/HCC80R PADLÓFŰTÉSI ZÓNA SZABÁLYZÓK TERMÉK LEÍRÁS TULAJDONSÁGOK Könnyű és gyors telepítés az új vezetékezéssel Dugaszolható csatlakozók kábelszorítóval Integrált szivattyú relé a szivattyú

Részletesebben

THE GREEN LIGHT. falco +ando

THE GREEN LIGHT. falco +ando 79 THE GREEN LIGHT falco +ando 85 ISMERTETŐ falco A LÁMPATESTEK JELLEMZŐI Tervező: Michel Tortel Védettség Optikai tér IP 66 Sealsafe (*) Szerelvénytér IP 66 (*) Törési szilárdság IK 08 (**) Névleges feszültség

Részletesebben

Megbízhatóság Felhasználóbarát megoldások Környezetbarát kivitel. EL-ngn A fény motorja. P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

Megbízhatóság Felhasználóbarát megoldások Környezetbarát kivitel. EL-ngn A fény motorja. P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s Megbízhatóság Felhasználóbarát megoldások Környezetbarát kivitel EL-ngn A fény motorja P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s Next GeNeration A világítás energiahatékonyságát célzó piaci elvárások

Részletesebben

Útvilágítási megoldások

Útvilágítási megoldások Street lighting solutions T LED Útvilágítási megoldások Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák l Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók Útvilágítás 1 5 A Tridonic

Részletesebben

A jövő közvilágítása Miskolcon!? 59. Vándorgyűlés Konferencia és kiállítás Kovács Csaba Műszaki főmunkatárs

A jövő közvilágítása Miskolcon!? 59. Vándorgyűlés Konferencia és kiállítás Kovács Csaba Műszaki főmunkatárs A jövő közvilágítása Miskolcon!? 59. Vándorgyűlés Konferencia és kiállítás 2012. 09. 05-07 Kovács Csaba Műszaki főmunkatárs Tartalom > Trendek a közvilágításban > Miskolc projekt jellemzői > A megvalósult

Részletesebben

Céliane TM Radio/ZigBee kiválasztási táblázat

Céliane TM Radio/ZigBee kiválasztási táblázat Céliane Radio/ZigBee kiválasztási táblázat mechanizmusok és burkolatok MECHANIZMUSOK BILLENTYŰK ÉS BURKOLATOK Fehér Titán RADIO/ZIGBEE RENDSZER BUS/SCS - Radio/ZigBee interfész 0672 0 068 46 0684 46 VILÁGÍTÁS

Részletesebben

EFix a zöldebb irodáért

EFix a zöldebb irodáért Lighting EFix a zöldebb irodáért EFix függesztve szerelt TPS260 Az EFix TL5 lámpatestcsalád elérhető innovatív világítási választás, amely jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé a régi elektromagnetikus

Részletesebben

t LED Tengine CLE Spotlámpákk Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók

t LED Tengine CLE Spotlámpákk Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók t LED Tengine CLE Spotlámpákk Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók Tengine CLE Rendszermegoldás fali és mennyezeti lámpatestekhez

Részletesebben

Enabling and Capitalising of Urban Technologies

Enabling and Capitalising of Urban Technologies PILOT TEVÉKENYSÉG Pilot tevékenység neve Laborok megvalósítása a Pinkafeld Campuson Projektirányító / Projekt partner Burgenland GmbH Főiskola Motiváció és Célok / Célcsoport A legjelentősebb villamos

Részletesebben

NO (záróérintkező) 1 NO (záróérintkező) 1 NO (záróérintkező) Tartós határáram / max. bekapcs. áram

NO (záróérintkező) 1 NO (záróérintkező) 1 NO (záróérintkező) Tartós határáram / max. bekapcs. áram 18- - Kombinált kapcsolók (fénykapcsoló + mozgásérzékelő) 10 A 18- Infravörös mozgás- és jelenlétérzékelők Emberek, állatok mozgását érzékelik (mozgásérzékelők) valamint pl. az u lő munkával járó apró

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően CLOSER TO YOU Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően FONA Intraorális röntgenek FONA XDC Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően A FONA intraorális röntgen

Részletesebben

CoreLine Downlight az egyértelmű LED-es választás

CoreLine Downlight az egyértelmű LED-es választás Lighting CoreLine Downlight az egyértelmű LED-es választás CoreLine Downlight A CoreLine Downlight egy süllyesztett lámpatestekből álló termékcsalád, amely a CFLni/CFL-i alapú mélysugárzó világítótestek

Részletesebben

PERRY ELECTRIC. Heti digitális kapcsolóóra, automatikus téli-nyári átállással, 1 modul

PERRY ELECTRIC. Heti digitális kapcsolóóra, automatikus téli-nyári átállással, 1 modul Digitális kapcsolóórák Heti digitális kapcsolóóra, automatikus téli-nyári átállással, 1 modul 9 148 Ft Minimális kapcsolási időtartam 15perc; maximális kapcsolási szám: 672; IP40 védettség, tápfeszültség:

Részletesebben

E1/50. 4W lm LALB4W LAL4W LALD4W. VILÁGÍTÁSTECHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK LED asztali világítótestek. 5 steps. LED asztali világítótestek

E1/50. 4W lm LALB4W LAL4W LALD4W. VILÁGÍTÁSTECHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK LED asztali világítótestek. 5 steps. LED asztali világítótestek VILÁGÍTÁSTEHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK A LAL4W asztali világítótest család tagjai között megtalálható az egyszerű asztali világítótest (LAL4W), dátum / idő / hőmérséklet kijelzővel, beállítható ébresztéssel

Részletesebben

egyben megoldás Mondd meg hogy f zöl és megmondom mire van szükséged Sütő és főzőlap egy készülékben. ~ gyakorlatiasság

egyben megoldás Mondd meg hogy f zöl és megmondom mire van szükséged Sütő és főzőlap egy készülékben. ~ gyakorlatiasság egyben megoldás Sütő és főzőlap egy készülékben. ~ gyakorlatiasság Mondd meg hogy f zöl és megmondom mire van szükséged A sütő is igény szerint választható. A Fagor kétfajta sütőt kínál főzőlapjaihoz:

Részletesebben

Jelenlét- és mozgásérzékelők

Jelenlét- és mozgásérzékelők 1 Oldal Jelenlétérzékelők 540 54 Műszaki adatlapok 550 A Hager tökéletes megoldást nyújtanak folyosók, bejárati ajtók előtti terek, szállodák és irodaházak világításvezérléséhez. Amellett, hogy nem kell

Részletesebben

Kül- és beltérre egyaránt

Kül- és beltérre egyaránt AREA INDU FLOOD Kül- és beltérre egyaránt Különböző fényáram és fényeloszlás-kombinációival az INDU FLOOD a többcélú világítási elvárásokra ad alternatívát. A három különféle méretben elérhető kompakt

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

EFix a zöldebb irodáért

EFix a zöldebb irodáért Lighting EFix a zöldebb irodáért EFix függesztve szerelt TPS260 Az EFix TL5 lámpatestcsalád elérhető innovatív világítási választás, amely jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé a régi elektromagnetikus

Részletesebben

Building Technologies. DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere

Building Technologies. DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere Building Technologies DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere A DESIGO PX mögött több éves tapasztalat áll. Világelsõk vagyunk az automatizálás és a HVAC irányítás

Részletesebben

SVARA Funkció áttekintés

SVARA Funkció áttekintés SVARA Funkció áttekintés A következő diák arra készültek, hogy az applikáció szabályzott Svara ventilátor bemutatását és beállítását támogassák. A ventilátor használható applikáció nélkül, a gyári beállítások

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Programozható vezérlô Twido. A programozás és a kommunikáció szabadsága

Programozható vezérlô Twido. A programozás és a kommunikáció szabadsága Programozható vezérlô Twido A programozás és a kommunikáció szabadsága Simply Smart Leleményes, intelligens és egyszerûen használható. Twido: A felhasználók igényeire szabott automatizálási rendszer vezérlô

Részletesebben

Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át.

Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át. ÚJ living by Danfoss termosztátok Váltson magasabb komfortszintre! Egyszer beállítja és elfelejtheti a programozást Az

Részletesebben

A fény egy irányba terjed FELÉD!

A fény egy irányba terjed FELÉD! A fény egy irányba terjed FELÉD! EGLO connect A fény, ahogy Te AKAROD! eglo.com/connect EGLO connect 1 A társad Eglo connect éjjel nappal Kellemes ébredés melegfehér fénynél Koncentrált munkavégzés hidegfehér

Részletesebben

A Click-In 45 mm-es rendszer

A Click-In 45 mm-es rendszer P100934 P94925 P100980 P94483 P100993 P80527 P100912 A Click-In 45 mm-es rendszer 2 OptiLine és Altira az új Click-In 45 mm-es rendszer épületek számára. Moduláris és rugalmas. Okos részmegoldások tömegével.

Részletesebben

GreenWarehouse vezeték nélküli világítási rendszer, amellyel szabályozni lehet az energiamegtakarítást

GreenWarehouse vezeték nélküli világítási rendszer, amellyel szabályozni lehet az energiamegtakarítást Lighting GreenWarehouse vezeték nélküli világítási rendszer, amellyel szabályozni lehet az energiamegtakarítást GentleSpace GreenWarehouse Ez az egyedi rendszer megkönnyíti a raktár-üzemeltetők és létesítménykezelők

Részletesebben

Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók Útvilágítás

Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók Útvilágítás T LED Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpák Csarnokvilágítók Útvilágítás 1 5 A Tridonic tisztában van a követelményekkel Tipikus alkalmazások

Részletesebben

18-AS SOROZAT Kombinált kapcsolók (fénykapcsoló + mozgásérzékelő) 10 A. 1 záróérintkező 10 A. beltéri alkalmazásra

18-AS SOROZAT Kombinált kapcsolók (fénykapcsoló + mozgásérzékelő) 10 A. 1 záróérintkező 10 A. beltéri alkalmazásra 18- Kombinált kapcsolók (fénykapcsoló + mozgásérzékelő) 10 A 18- Kombinált kapcsolók (fénykapcsoló + infravörös mozgásérzékelő) Kültéri vagy beltéri kivitel, oldalfalra szerelhető 18.01-es típus beltéri

Részletesebben

Kerti világítástechnika

Kerti világítástechnika Technoconsult Kft. Kerti világítástechnika Az In-Lite BV holland vállalat a 1999-től aktív szereplője a kerti világítástechnikai piacnak. Az utóbbi évek innovatív mérnöki fejlesztéseinek köszönhetően megbízható,

Részletesebben

www.osram.com A sokoldalú LED fény Nagyszerű a maga nemében: az OSRAM új LED termékválasztéka Nekünk csak a jobb elég jó Light is OSRAM

www.osram.com A sokoldalú LED fény Nagyszerű a maga nemében: az OSRAM új LED termékválasztéka Nekünk csak a jobb elég jó Light is OSRAM www.osram.com A sokoldalú LED fény Nagyszerű a maga nemében: az OSRAM új LED termékválasztéka Nekünk csak a jobb elég jó Light is OSRAM OSRAM LED fényforrások Főbb jellemzők Modern technológia, innováció

Részletesebben

Kommunikáció és energiamenedzsment

Kommunikáció és energiamenedzsment Kommunikáció és energiamenedzsment Huber Szabolcs Értékesítési igazgató 2009. január 22. Sagem Communications termékek Lakossági megoldások Vezeték nélküli dect telefonok ADSL és Home Gateway terminálok

Részletesebben

LED-es megoldások. Állítható fehér technológiával könnyű Modul, meghajtó és vezérlők

LED-es megoldások. Állítható fehér technológiával könnyű Modul, meghajtó és vezérlők LED-es megoldások Állítható fehér technológiával könnyű Modul, meghajtó és vezérlők A napfény napközbeni változása A természet példáján alapuló dinamikus színhőmérsékletek A természet tanulmányozása igazolja,

Részletesebben

ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK

ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK Rosenberg Hungária Lég- és Klímatechnikai Kft. 2532 Tokodaltáró, József Attila út 32-34. Telefon+36/33-515-515 Fax +36/33-515-500 Internet: www.rosenberg.hu

Részletesebben

Vezeték nélküli világításszabályozás a kellemes munkahely megteremtése érdekében

Vezeték nélküli világításszabályozás a kellemes munkahely megteremtése érdekében Lighting Vezeték nélküli világításszabályozás a kellemes munkahely megteremtése érdekében SmartBalance függesztett, SpaceWise A Philips SpaceWise termékével az ügyfelek a világításvezérléssel járó előnyök

Részletesebben

VTZ. Nagy teljesítmény, amelyhez kiváló energiahatékonyság társul FORDULATSZÁM SZABÁLYOZOTT TETŐVENTILÁTOROK NYOMÁSÉRZÉKELŐVEL

VTZ. Nagy teljesítmény, amelyhez kiváló energiahatékonyság társul FORDULATSZÁM SZABÁLYOZOTT TETŐVENTILÁTOROK NYOMÁSÉRZÉKELŐVEL VTZ FORDULATSZÁM SZABÁLYOZOTT TETŐVENTILÁTOROK NYOMÁSÉRZÉKELŐVEL Nagy teljesítmény, amelyhez kiváló energiahatékonyság társul 6 típusváltozat: max. légszállítás 5 m 3 /h-tól 7 m 3 /h-ig, nyomásérték akár

Részletesebben

Szerves fényemittáló diódák

Szerves fényemittáló diódák OLEDmodule Szerves fényemittáló diódák Fényt derítünk az ötleteire "Olyan fényt szeretnék, amely tökéletesen illeszkedik az én világításom stílusához." USA Skandinávia Nagy-Britannia Benelux-államok Olaszország

Részletesebben

80% megtakarítást is elérhet. elavult világítási rendszerének. erének

80% megtakarítást is elérhet. elavult világítási rendszerének. erének 80% -os költség k megtakarítást is elérhet 80% elavult világítási rendszerének erének korszerûsítésével Tisztelt olvasó! Amennyiben vállalkozása jelentõs összegeket költ a világítás mûködtetésére, akkor

Részletesebben

Helyiség szabályozás TM

Helyiség szabályozás TM Helyiség szabályozás TM Uponor Uponor a legjobb választás Innováció, rendszer, megbízhatóság Az Uponor Az Uponor 1965 óta foglalkozik csővezeték rendszerek gyártásával, mára már világviszonylatban is a

Részletesebben

Sigfox, LoRa, Narrow Band IoT hálózatok az okos-városok szolgálatában. Budapest, , Kiss Olivér, ELKO EP Hungary Kft.

Sigfox, LoRa, Narrow Band IoT hálózatok az okos-városok szolgálatában. Budapest, , Kiss Olivér, ELKO EP Hungary Kft. Sigfox, LoRa, Narrow Band IoT hálózatok az okos-városok szolgálatában Budapest, 2018.3.27., Kiss Olivér, ELKO EP Hungary Kft. ELKO EP Holding Innovatív, vezető csehországi központú elektronika eszközöket

Részletesebben