GYAKORI KÉRDÉSEK - ÜGYFÉL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GYAKORI KÉRDÉSEK - ÜGYFÉL"

Átírás

1 GYAKORI KÉRDÉSEK - ÜGYFÉL 1. Hogyan lehet igényelni az Új Széchenyi Hitelt? Az Új Széchenyi Hitel igényléséhez az első lépés az ArteusCredit Zrt. honlapján, (www.arteuscredit.com) a Letölthető dokumentumok vagy a Díjmentes előszűrés menüpontban található Hitelképesség felmérő lap kitöltése. Amennyiben az ügyfél megfelel a Hitelképesség felmérő lapban megfogalmazott kritériumoknak, erről értesítjük, és egyben felkérjük, hogy elektronikus formában juttassa el hozzánk a vállalkozásával kapcsolatos alapvető, kötelezően benyújtandó dokumentumokat. Ez az előszűrés folyamata. Az előszűrés eredményéről Társaságunk értesíti az Ügyfelet és pozitív előszűrés esetén bekérjük a hitelkérelemhez szükséges dokumentumokat, valamint felkérjük, hogy indítsa el a hitelbírálathoz elengedhetetlen értékbecslés megrendelését. A benyújtott dokumentumok alapján megtörténik a hitelkérelem elbírálása, amelynek eredményéről értesítjük az ügyfelet. Pozitív hitelbírálat esetén hitelajánlatot küldünk az ügyfélnek, és amennyiben elfogadja azt, időpontot egyeztetünk vele a szerződés megkötésére. Megtörténik a szerződéskötés, közjegyzői okiratba foglalás majd a folyósítási feltételek teljesítése esetén az ArteusCredit Zrt. átutalja az összeget az Ügyfél hitelkérelmében megadott bankszámlájára egy összegben, illetve igény esetén akár több lépcsőben. 2. Ki igényelheti az Új Széchenyi Hitelt? a. Újonnan alapított vállalkozás is igényelheti b. Egyéni vállalkozó (EVA-s is) c. Kft. d. Bt. e. Zrt. f. Nyrt. g. Egyéni ügyvédi iroda Amely megfelel az alábbi követelményeknek: a. Nincs köztartozása b. Az elmúlt 2 évben nem volt veszteséges c. Rövid és hosszú lejáratú kötelezettsége az árbevételéhez képest nem túl nagy d. Van tehermentes ingatlan fedezete e. Számlával el tudja majd számolni a hitelcélt f. Nem áll felszámolás, csőd, végrehajtási eljárás alatt

2 3. Ki nem igényelheti az Új Széchenyi Hitelt? a. Akinek árbevételének több, mint a fele elsődleges mezőgazdasági tevékenységből származik b. Köztartozása van, veszteséges volt c. Nincs magyarországi székhelye vagy telephelye 4. Mekkora a minimálisan és a maximálisan felvehető hitel összege? Az igényelhető hitel minimum összege 500,000 forint, a maximálisan felvehető hitel összege 50,000,000 forint ügyletenként. A kölcsönösszeg, a kamat és a futamidő meghatározása a fedezet és az ügyfél minősítésétől függ. 5. Hol használható fel az Új Széchenyi Hitel? a. Beruházási hitel esetében a cég székhelyén, telephelyén, ami Budapest és Pest megyén kívüli b. Forgóeszköz hitel esetében a cég székhelyén, ami Budapest és Pest megyén kívüli c. Nincsen település megkötés 6. Mire lehet, és mire nem lehet felhasználni az Új Széchenyi Hitelt? A hitel felhasználható az alábbi hitelcélokra: a. Ingatlan vásárlás: lakás, családi ház, iroda, műhely, raktár, üzlethelység, telek b. Ingatlan felújítása, korszerűsítése c. Eszközbeszerzés, gépvásárlás d. Cégautó e. Fogászati gép f. Szoftver g. Újonnan alapított cég esetében új munkaerő h. Készletek A megvásárolandó/felújítandó ingatlan lehet használt, illetve bérelt, a megvásárolandó eszköz lehet használt. A hitel az alábbi hitelcélokra nem használható fel: i. Áfa finanszírozására j. Működési költségre k. Hitelkiváltásra l. Kapcsolt vállalkozástól és a hiteligénylő vállalkozás tulajdonosaitól történő eszközvásárlásra. 7. Mennyi önerővel kell rendelkezni az Ügyfélnek az Új Széchenyi Hitelhez? A beruházás teljes megvalósulási költségének minimum 10%-ával kell rendelkezni a hitelfelvételhez, melynek elköltését legkésőbb a folyósításig igazolni kell. 8. Az Új Széchenyi Hitel futamideje, türelmi ideje és költségei?

3 Az Új Széchenyi Beruházási Hitel futamideje maximum 120 hónap lehet, türelmi ideje pedig maximum 24 hónap. Az Új Széchenyi Forgóeszköz Hitel futamideje maximum 36 hónap lehet. A kamatokról és a díjakról az ArteusCredit Zrt. honlapján megtalálható Kondíciós lista alapján tájékozódhat. A szerződéskötéssel kapcsolatos tranzakciós díj 50,000 forint. Ügyvédi díj a hitelösszeg függvényében. 9. Mi nem tartozik bele az 50, 000 forintos tranzakciós költségbe? a. Értékbecslés b. Ügyvédi díj c. Közjegyzői díj d. Dokumentációs díj (földhivatal, NAV, stb.) 10. Kaphatok-e hitelt, amennyiben vállalkozásom egyszer már igényelt? Igen, amennyiben az ügyfél és a fedezet minősítése ennek megfelel. 11. Lehet-e előtörleszteni, illetve végtörleszteni a hitelt, és ha igen, milyen költséggel? Az Új Széchenyi Hitel bármikor előtörleszthető és végtörleszthető. 12. ÚSZH Programban lehet-e a beruházás tárgya orvosi praxis megvásárlása? A beruházás során megszerzett jog a vállalkozás tulajdonába kell, hogy kerüljön. Tekintettel arra, hogy a praxisjog nem kerül a vállalkozás tulajdonába, így ennek finanszírozása nem lehetséges. Ugyanakkor az eszközök, berendezések, ingatlan vásárlására természetesen van lehetőség. 13. Induló vállalkozás igénybe vehet-e ÚSZH-t. Válasz: Igen 14. Megkezdett beruházásra igényelhető-e az ÚSZH? Válasz: Igen, befejezett beruházás azonban nem finanszírozható ÚSZH Program keretében. 15. Az ügyfél ERFA pályázati pénzt nyert el. A támogatási szerződés szerint ennek 85 %-a EU-s, 15 %-a magyar költségvetésből származik. Ez esetben a 15 % beszámítható-e az önerőbe? Válasz: A támogatás nem számítható bele az önerőbe. 16. ÚSZH esetében a hitelt egyenlő nagyságú részletekben vagy egyedi ütemezésben kell visszafizetni.

4 Válasz: Egyedi törlesztés előírható, nem szükséges egyenlő részletekben fizetnie az ügyfélnek. 17. NAV végrehajtás alatt álló cég (cégkivonatra bejegyezve) finanszírozható-e ÚSZH-val? Az ügyfél fizetési megállapodást kötött az adóhatósággal, mely alapján nemleges adóigazolást kapott, azaz amíg a fizetési halasztással nem esik késedelembe, nincs lejárt adótartozása. Válasz: A fenti esetben finanszírozható az ügyfél, igénybe veheti az ÚSZH-t, hiszen a Program előírása értelmében az ÚSZH Program keretében azok a vállalkozások nem részesíthetők támogatásban, amelyek ellen csőd-, felszámolási vagy végelszámolási eljárás van folyamatban, és/vagy amelynek kiegyenlítetlen lejárt köztartozása van (kivéve, amennyiben az adóhatóság számára fizetési halasztást vagy részletfizetést engedélyezett). 18. Az ÚSZH Program beruházási hitel esetén 10 % önerőt ír elő. Teljesíthető-e az önrész uniós támogatásból (GOP, TÁMOP, DDOP, KEOP)? Válasz: A Program kiírása értelmében önerő forrása nem lehet sem közvetlenül sem közvetetten az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA), Európai Szociális Alapból vagy Kohéziós Alapból származó támogatás. A fent felsoroltak mindegyike ezek közé sorolható, így önerőként nem számítható be. 19. Két cég ½ - ½ tulajdoni hányadban tulajdonosa egy üzlet céljául szolgáló ingatlannak, melyet fel kívánnak újítani. A beruházás egységes, egy költségvetéssel, egy kivitelezővel készülne, viszont a tulajdoni arányoknak megfelelően a beruházás finanszírozása megoszlik a két cég között. A beruházáshoz mindkét cég ÚSZH hitelt kíván felvenni. A felújítandó üzletet bérbeadással (6820 saját tulajdonú ingatlan bérbeadása) hasznosítják, ez lenne a hitel visszafizetés forrása is. A fenti hitelcél, illetve egy beruházáshoz két adós finanszírozható ÚSZH Program keretében? Válasz: Azonos beruházásra két különböző társaság nem kaphat külön-külön ÚSZH-t. Amennyiben a beruházást teljes egészében az egyik vállalkozás végzi el, ő felveheti az ÚSZHt. A hitelcél finanszírozható. 20. Az ÚSZH keretében kihelyezett hitel államháztartás alrendszereiből nyújtott támogatásnak minősül? Válasz: Igen. 21. Egy KEOP 5.5. támogatás önereje lehet ÚSZH hitel? Válasz: KEOP 5.5. esetében az önerő nem lehet államháztartás alrendszereiből nyújtott támogatás - kivéve, ha a pályázó költségvetési szerv -, az ÚSZH keretében kihelyezett hitel viszont államháztartás alrendszereiből nyújtott támogatás. Tehát a válasz: Nem. 22. Az ÚSZH igénybevevői körébe beletartoznak-e az egyéni cégek, egyéni ügyvédek, ügyvédi irodák, közjegyzők, bírósági végrehajtók, szabadalmi ügyvivők, alapítványok? Válasz: A PF alapján jogosult lehet:

5 C1. A Támogatásban részesíthető Kedvezményezettek Az ÚSZH (GOP) Program keretében a pályázatnyertes Közvetítők útján Támogatásra jogosultak a devizajogszabályok alapján belföldinek minősülő, Magyarország területén székhellyel, illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén fiókteleppel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások. Kedvezményezett jogi személyiségű, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, valamint szövetkezet lehet. Gazdasági társaságok: A Gt. szerinti támogatásban részesíthető - gazdasági társaságok a kkt., bt., kft., rt. Egyéni cégre, egyesületre, közjegyzői irodára, végrehajtói irodára a Gt. szabályait kell alkalmazni, azonban ezek nem a Gt. szerinti gazdasági társaságok. Ügyvédi iroda nem gazdasági társaság. Egyéni vállalkozók: Kizárólag az Evtv. szerinti egyéni vállalkozók. Ügyvédek, közjegyzők, bírósági végrehajtók, egyéni szabadalmi ügyvivők a törvény alapján - nem minősülnek egyéni vállalkozónak. (Egyéni cég sem.) Szövetkezetek: A évi X. tv. szerinti szervezet (szövetkezet). Az alapítványok egyik PF által előírt - kategóriába sem férnek bele, ezért nem finanszírozhatók. 23. Nehéz helyzetben lévő vállalkozás fogalmának értelmezése, hogyan szükséges vizsgálni. Válasz: Az alábbi rendelet alkalmazandó: 37/2011. (III. 22.) Korm. rendelet az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről 6. (1) Ha uniós állami támogatási szabály másként nem rendelkezik, nehéz helyzetben lévő vállalkozás nem részesülhet állami támogatásban. Egy vállalkozás akkor tekinthető nehéz helyzetben lévőnek, ha az képtelen - akár saját erejéből, akár pedig a tulajdonosai, részvényesei vagy a hitelezői által biztosított források révén - arra, hogy megállítsa a veszteségek halmozódását, amely a hatóságok külső beavatkozása nélkül teljes bizonyossággal azt eredményezné, hogy rövid- vagy középtávon feladja üzleti tevékenységét. (2) Valamely vállalkozás méretétől, illetve a körülményektől függetlenül akkor minősül nehéz helyzetben lévőnek, ha a) korlátolt felelősségi alapon működő társaság esetén jegyzett tőkéjének több mint a fele nincs meg, és annak több mint egynegyede az előző 12 hónap során veszett el, b) olyan társaság esetén, ahol legalább egyes tagok korlátlan felelősséggel bírnak a társaság tartozásai tekintetében, a társaság könyveiben kimutatott tőkének több mint a fele nincs meg, és annak több mint egynegyede az előző 12 hónap során veszett el vagy c) az adott vállalkozás - függetlenül a vállalkozási formától - megfelel a felszámolási eljárás kritériumainak.

6 (3) Valamely vállalkozás a (2) bekezdésben meghatározott feltételek hiányában különösen olyan esetekben is nehéz helyzetben lévőnek tekintendő, ha veszteségei nőnek, forgalma csökken, leltári készletei felhalmozódnak, fölös kapacitása megemelkedik, megrendelés-állománya jelentős mértékben csökken, pénzforgalma csökken, adóssága nő, a nettó eszközérték leírása csökken vagy teljesen leírásra kerül. (4) Ha a támogatási intézkedés a csoportmentességi rendelet hatálya alá tartozó állami támogatásnak minősül, a kis- és középvállalkozást csak akkor kell nehéz helyzetben lévőnek tekinteni, ha megfelel a csoportmentességi rendelet 1. cikk (7) bekezdésében meghatározott feltételeknek. A (2) bekezdésben szereplő feltételek megvalósulása esetén mindenképpen nehéz helyzetben lévőnek minősül egy vállalkozás, míg a (3) bekezdés példálózó felsorolást ad, a Közvetítőnek kell mérlegelése alapján eldöntenie, hogy az adott vállalkozás nehéz helyzetben lévőnek minősül-e. 24. A hiteligénylő a hitelkérelem benyújtása előtt már önerőből megkezdte a projektet; megkötötte az adás-vételi szerződést. Támogatható-e a hiteligénylés? Válasz: igen, mivel megkezdett beruházás is finanszírozható az ÚSZH-ból. 25. Az ÚSZH hitelprogram keretében teljesült beruházás tárgya értékesíthető-e a hitel futamidejének lejárta előtt? Válasz: igen, mivel a hiteligénylőnek az Európai Unió által kibocsátott COCOF NOTE iránymutatása alapján nincs fenntartási kötelezettsége. 26. Megoldható-e a hitel ezzel együtt a kamattámogatás átvállalása, amennyiben az eredeti hiteligénylő pénzügyi zavarba kerül, emiatt lehetetlenné válik a hitel visszafizetése: Válasz: Lehetséges, az NFÜ külön engedélyével, továbbá a hitelintézet új hitelbírálati eljárást kell, hogy lefolytasson. 27. A hiteligénylő a beruházás során, a beszerzendő tárgyon egyéb munkálatokat is kénytelen elvégezni. Lehetséges e, hogy a kiegészítő munkálatokat is finanszírozza a hitelből? Válasz: igen, lehetséges abban az esetben, ha a hiteligénylő nem saját maga végzi a kiegészítő munkálatot. Saját megvalósítás az ÚSZH programból ugyanis nem finanszírozható. 28. ÚSZH igénylésekor a hiteligénylő kapcsolt és partnervállalkozásai által felvett támogatásokat is vizsgálni kell-e? Válasz: a kapcsolt vállalkozások de minimis támogatásait nem kell vizsgálni egy adott vállalkozás hitelfelvétele esetén, nincs olyan előírás, amely elrendelné, hogy kapcsolt vállalkozások esetén össze kellene számítani ezeket.

7 29. ÚSZH forrásból finanszírozható-e ingatlanvásárlás esetén az ingatlanhoz tartozó illetékfizetés? Válasz: Nem. NFÜ állásfoglalása alapján. 30. Új Széchenyi Hitel Programból lehet felszámolási eljárásból, vagy végrehajtási eljárásból ingatlant vásárolni? Válasz: Igen. 31. Új Széchenyi Hitel Programból finanszírozható bármely vissza nem térítendő támogatás "előfinanszírozása"? Válasz: Nem. A támogatás előfinanszírozása ÚSZH programból támogatáshalmozódást eredményez a 1083/2006 EK rendelet értelmében, így ennek elkerülése érdekében a támogatás előfinanszírozása ÚSZH programból nem engedélyezett. 32. Kombináltható-e Új Széchenyi Hitel és vissza nem térítendő támogatás egy adott projekt finanszírozása esetében, ha az önerőt a hiteligénylő biztosítani tudja saját forrásból? Válasz: igen kockázatos, még az ügyfél részére is. A 1083/2006 EK rendeletben foglalt támogatáshalmozódás elkerülése érdekében az ügyfélnek szigorúan elkülönített nyilvántartást kell vezetni és a projekt keretében felmerült költségeket már a pályázata benyújtásakor a pályázni kívánt forrásokhoz kell rendelnie. Amennyiben nem ennek megfelelően jár el, úgy a vissza nem térítendő támogatás elszámolásakor az ÚSZH támogatástartalmával csökkentik a vissza nem térítendő támogatás összegét.

Az RVA Új Széchenyi Terv KOMBINÁLT MIKROHITEL PROGRAM általános feltételei (2012_v1.01)

Az RVA Új Széchenyi Terv KOMBINÁLT MIKROHITEL PROGRAM általános feltételei (2012_v1.01) Az RVA Új Széchenyi Terv KOMBINÁLT MIKROHITEL PROGRAM általános feltételei () Érvényes: 2012. február 1-től visszavonásig (illetve legfeljebb 2015. október 31-ig). A program keretében a pályázatnyertes

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Új Széchenyi Hitelprogramok Beruházási és Forgóeszközhitel. Hatályos a 2015.03.05-én és utána szerződött hitelügyletek esetében

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Új Széchenyi Hitelprogramok Beruházási és Forgóeszközhitel. Hatályos a 2015.03.05-én és utána szerződött hitelügyletek esetében 1 TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Új Széchenyi Hitelprogramok Beruházási és Forgóeszközhitel Hatályos a 2015.03.05-én és utána szerződött hitelügyletek esetében A BG Finance Zrt. (1036 Budapest, Pacsirtamező út 5. E/3.

Részletesebben

Az Új Széchenyi Terv Kombinált Mikrohitel Program általános feltételei

Az Új Széchenyi Terv Kombinált Mikrohitel Program általános feltételei Az Új Széchenyi Terv Kombinált Mikrohitel Program általános feltételei Érvényes: 2012. január 27.-től visszavonásig (illetve legfeljebb 2015. október 31-ig). Az információk tájékoztató jellegűek és nem

Részletesebben

Mikrohitel Kézikönyv

Mikrohitel Kézikönyv Mikrohitel Kézikönyv Új Széchenyi Hitel Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Hatályos: 2012. március 25. napjától MIKROHITEL KÉZIKÖNYV a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által az Új Széchenyi

Részletesebben

Az RVA Új Széchenyi Terv ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAM általános feltételei (2013_v2.00)

Az RVA Új Széchenyi Terv ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAM általános feltételei (2013_v2.00) Az RVA Új Széchenyi Terv ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAM általános feltételei () Érvényes 2013. október 01-től visszavonásig, illetve legfeljebb 2015. október 31-ig. A támogatott hitelkonstrukcióra jogosultak

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (módosított) a Gazdaságfejlesztési Operatív Program 4.1 Intézkedés. keretében finanszírozott ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAMOK

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (módosított) a Gazdaságfejlesztési Operatív Program 4.1 Intézkedés. keretében finanszírozott ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAMOK PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (módosított) a Gazdaságfejlesztési Operatív Program 4.1 Intézkedés keretében finanszírozott ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAMOK közvetítői számára Kódszám: GOP-2007-4.1./13 1 A. PÁLYÁZAT CÉLJA

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT. a 2014. július 7-ig megkötött egyedi termékmegállapodások alapján történő egyedi feltételű kezességvállalásokra vonatkozóan

ÜZLETSZABÁLYZAT. a 2014. július 7-ig megkötött egyedi termékmegállapodások alapján történő egyedi feltételű kezességvállalásokra vonatkozóan ÜZLETSZABÁLYZAT a 2014. július 7-ig megkötött egyedi termékmegállapodások alapján történő egyedi feltételű kezességvállalásokra vonatkozóan Hatályos: 2014. július 7-étől A szabályzatot jóváhagyó kuratóriumi

Részletesebben

. Takarékszövetkezet/Bank Üzletszabályzata. A Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció Üzletszabályzata

. Takarékszövetkezet/Bank Üzletszabályzata. A Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció Üzletszabályzata A. Takarékszövetkezet/Bank Üzletszabályzata A Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció Üzletszabályzata 1 Tartalomjegyzék: 1.) Bevezető... 3 2.) A Konstrukció... 3 3.) Az Üzletszabályzat hatálya... 3 4.) Részvétel

Részletesebben

MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 1

MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 1 MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 1 Útmutató 2014. 07.01. 1 Korábban Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram. Módosítva a 6/2012. számú MFB Közlemény alapján. Tartalomjegyzék ELSŐ RÉSZ:

Részletesebben

Kombinált mikrohitel (GOP-2011-2.1.1/M, KMOP-2011-1.2.1/M) A TERMÉK JELENLEG NEM ELÉRHETŐ

Kombinált mikrohitel (GOP-2011-2.1.1/M, KMOP-2011-1.2.1/M) A TERMÉK JELENLEG NEM ELÉRHETŐ Kombinált mikrohitel (GOP-2011-2.1.1/M, KMOP-2011-1.2.1/M) A TERMÉK JELENLEG NEM ELÉRHETŐ Röviden... 2 Pályázat és hitelkérelem benyújtása... 2 A hitel kondíciói... 2 A hitel biztosítékai... 3 A támogatás

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (módosított) a Gazdaságfejlesztési Operatív Program 4.1 Intézkedés, illetve 2.1.1/M Komponens. továbbá a

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (módosított) a Gazdaságfejlesztési Operatív Program 4.1 Intézkedés, illetve 2.1.1/M Komponens. továbbá a PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (módosított) a Gazdaságfejlesztési Operatív Program 4.1 Intézkedés, illetve 2.1.1/M Komponens továbbá a Közép-Magyarországi Operatív Program 1.3.1 Konstrukció, illetve 1.2.1/M Komponens

Részletesebben

Hitelpont Zrt. 1022 Budapest, Alvinci út 16. tel: +36-(1)-239-86-38 email: info@hitelpont.hu www.hitelpont.hu

Hitelpont Zrt. 1022 Budapest, Alvinci út 16. tel: +36-(1)-239-86-38 email: info@hitelpont.hu www.hitelpont.hu Hitelpont Zrt. 1022 Budapest, Alvinci út 16. tel: +36-(1)-239-86-38 email: info@hitelpont.hu www.hitelpont.hu EGYSZERŰSÍTETT KÖLCSÖNKÉRELEM A HITELPONT ZRT. ÚJ SZÉCHENYI BERUHÁZÁSI ÉS FORGÓESZKÖZ HITELÉHEZ

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT. Hatályos: 2012. július 1.

ÜZLETSZABÁLYZAT. Hatályos: 2012. július 1. ÜZLETSZABÁLYZAT Hatályos: 2012. július 1. A szabályzatot jóváhagyó kuratóriumi határozat száma: 102/2010. (XII. 9.), kiadta 86/2010. számú ügyvezető igazgatói utasítás. Jelen Üzletszabályzat az Alapítvány

Részletesebben

Az RVA Új Széchenyi Terv ÚJ SZÉCHENYI LENDÜLET - HITEL PROGRAM általános feltételei (2014_v2.01)

Az RVA Új Széchenyi Terv ÚJ SZÉCHENYI LENDÜLET - HITEL PROGRAM általános feltételei (2014_v2.01) Az RVA Új Széchenyi Terv ÚJ SZÉCHENYI LENDÜLET - HITEL PROGRAM általános feltételei () Érvényes 2014. október 01-től visszavonásig, illetve legfeljebb 2015. október 31-ig. A támogatott hitelkonstrukcióra

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Budapest, 2013. szeptember 1. Bevezető rendelkezések: Pénzügyi vállalkozás neve: MiFiN Mikrofinanszírozó Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÜZLETSZABÁLYZAT ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Budapest, 2014. április 23. Bevezető rendelkezések: Pénzügyi vállalkozás neve: MiFiN Mikrofinanszírozó Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság

Részletesebben

A KAVOSZ Zrt. Agrár Széchenyi Kártya Üzletszabályzata

A KAVOSZ Zrt. Agrár Széchenyi Kártya Üzletszabályzata A KAVOSZ Zrt. Agrár Széchenyi Kártya Üzletszabályzata Az Üzletszabályzat mellékletei 1. A regisztrációs díj mértéke 2. Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány mindenkori hatályos Agrár Széchenyi

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Hatályos: 2014. október 13-tól

ÚTMUTATÓ. Hatályos: 2014. október 13-tól ÚTMUTATÓ az általános és speciális feltételű, valamint a 2014. július 7-ét követően megkötött egyedi termék-megállapodások alapján történő egyedi feltételű kezességvállalásokra vonatkozó Üzletszabályzathoz

Részletesebben

I. Bevezetés. Az Üzletszabályzat Függelékei

I. Bevezetés. Az Üzletszabályzat Függelékei Tartalomjegyzék I. Bevezetés II. A Széchenyi Kártya Program 1. Résztvevő szervezetek 1.1. Regisztráló Szervezetek 1.2. Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 1.3. Társult Szervezetek 1.4. A VOSZ tagszervezetek

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program. Mikrovállalkozások fejlesztése tárgyú pályázathoz

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program. Mikrovállalkozások fejlesztése tárgyú pályázathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program Mikrovállalkozások fejlesztése tárgyú pályázathoz Kódszám: GOP-2011-2.1.1/M KMOP-2011-1.2.1/M 1 A. ALAPVETŐ

Részletesebben

Új Széchenyi Beruházási és Forgóeszköz Hitel termékleírás

Új Széchenyi Beruházási és Forgóeszköz Hitel termékleírás Új Széchenyi Beruházási és Forgóeszköz Hitel termékleírás Röviden... 1 Hitelkérelem benyújtása... 1 A hitel kondíciói... 2 A hitel biztosítékai... 2 Hitelfelvevők köre... 3 A finanszírozásból kizártak

Részletesebben

90/2010. számú ügyvitelii utasítás 14. számú melléklete ÜZLETSZABÁLYZAT a 2. számú módosítással egységes szerkezetben A szabályzatot jóváhagyó kuratóriumi határozat száma: 79/2009.(XII. 3.) számú kuratóriumi

Részletesebben

Új Széchenyi Hitel Program

Új Széchenyi Hitel Program Új Széchenyi Hitel Program ÚJ Széchenyi Hitel BERUHÁZÁSRA Érvényes: 2014. július 01.-től visszavonásig. A jogosultság feltételei - nyereség orientált vállalkozásnak kell lennie, - egyéni vállalkozó; -

Részletesebben

Ügyféltájékoztató. A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogram II. refinanszírozási hitelkonstrukcióról kisvállalatok részére

Ügyféltájékoztató. A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogram II. refinanszírozási hitelkonstrukcióról kisvállalatok részére Ügyféltájékoztató A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogram II. refinanszírozási hitelkonstrukcióról kisvállalatok részére Jelen ügyféltájékoztató célja, hogy az ügyfelei számára az MKB Bank Zrt. összefoglaló

Részletesebben

I. Bevezetés. Az Üzletszabályzat Függelékei

I. Bevezetés. Az Üzletszabályzat Függelékei Tartalomjegyzék I. Bevezetés II. A Széchenyi Kártya Program 1. Résztvevő szervezetek 1.1. Regisztráló Szervezetek 1.2. Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 1.3. Társult Szervezetek 1.4. A VOSZ tagszervezetek

Részletesebben

TERMÉKSZABÁLYZAT. TakarékHitel Plusz

TERMÉKSZABÁLYZAT. TakarékHitel Plusz 2/2014. számú közvetlen hatályú szabályzat a Szövetkezeti Hitelintézetek és a Takarékbank Zrt. részére TERMÉKSZABÁLYZAT TakarékHitel Plusz központi fejlesztésű kötelező termék Kiadta: Takarékbank Zrt.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. társasházak és lakásszövetkezeti lakóépületek. energia-megtakarítást eredményező felújítási munkáinak támogatására

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. társasházak és lakásszövetkezeti lakóépületek. energia-megtakarítást eredményező felújítási munkáinak támogatására PÁLYÁZATI FELHÍVÁS társasházak és lakásszövetkezeti lakóépületek energia-megtakarítást eredményező felújítási munkáinak támogatására Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat a Képviselő-testület a XVI.

Részletesebben

Agrár Forgóeszköz Vis Maior Hitelprogram. Útmutató

Agrár Forgóeszköz Vis Maior Hitelprogram. Útmutató Agrár Forgóeszköz Vis Maior Hitelprogram Útmutató 2014. április 30. 1 1 Közzétéve a 8/2014. számú MFB közleményben. Tartalomjegyzék ELSŐ RÉSZ: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 1. AZ ÚTMUTATÓ KIBOCSÁTÁSÁNAK

Részletesebben

Terméktájékoztató 1. A NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM TARTALMI ELEMEI ÉS ÜZLETI PARAMÉTEREI

Terméktájékoztató 1. A NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM TARTALMI ELEMEI ÉS ÜZLETI PARAMÉTEREI Terméktájékoztató a Növekedési Hitelprogram második szakaszának I. és II. pillére keretében folyósított refinanszírozási hitelek igénybevételének módjáról és feltételeiről 1 1. A NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM

Részletesebben

Komplex Faktor Követeléskezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság HITELEZÉSI ÜZLETSZABÁLYZATA ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

Komplex Faktor Követeléskezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság HITELEZÉSI ÜZLETSZABÁLYZATA ÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Komplex Faktor Követeléskezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság ÚJ SZÉCHENYI HITEL és az ÚJ SZÉCHENYI KOMBINÁLT MIKROHITEL PROGRAM keretében végzett tevékenységét szabályozó HITELEZÉSI A ÉS ÁLTALÁNOS

Részletesebben