CODEX HÍRLEVÉL 2008. DECEMBER 23, KEDD



Hasonló dokumentumok
Boldog új évet kívánunk minden kedves ügyfelünknek!

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

CODEX HÍRLEVÉL OKTÓBER 31, PÉNTEK

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

CODEX HÍRLEVÉL DECEMBER 17, SZERDA

PIACI KÖRKÉP Magyarország

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló

CODEX HÍRLEVÉL DECEMBER 1, HÉTFı

csütörtök, október 16. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

kedd, március 3. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

szerda, június 11. Vezetői összefoglaló

szerda, június 18. Vezetői összefoglaló

CODEX HÍRLEVÉL augusztus 18, hétfı

CODEX HÍRLEVÉL OKTÓBER 15, SZERDA

hétfő, november 30. Vezetői összefoglaló

kedd, december 1. Vezetői összefoglaló

szerda, november 26. Vezetői összefoglaló

CODEX HÍRLEVÉL DECEMBER 18, CSÜTÖRTÖK

szerda, november 11. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

hétfő, február 3. Vezetői összefoglaló

szerda, április 8. Vezetői összefoglaló

péntek, június 13. Vezetői összefoglaló

csütörtök, május 14. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

péntek, november 27. Vezetői összefoglaló

szerda, április 15. Vezetői összefoglaló

csütörtök, október 1. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 3. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 16. Vezetői összefoglaló

csütörtök, szeptember 10. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 30. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 24. Vezetői összefoglaló

kedd, május 26. Vezetői összefoglaló

szerda, július 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 10. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

péntek, augusztus 7. Vezetői összefoglaló

hétfő, február 23. Vezetői összefoglaló

hétfő, június 23. Vezetői összefoglaló

csütörtök, szeptember 24. Vezetői összefoglaló

péntek, november 20. Vezetői összefoglaló

csütörtök, június 25. Vezetői összefoglaló

péntek, február 21. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

szerda, április 1. Vezetői összefoglaló

szerda, május 27. Vezetői összefoglaló

péntek, október 30. Vezetői összefoglaló

hétfő, október 5. Vezetői összefoglaló

szerda, december 17. Vezetői összefoglaló

péntek, október 3. Vezetői összefoglaló

szerda, december 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, október 19. Vezetői összefoglaló

kedd, május 12. Vezetői összefoglaló

GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY

szerda, június 24. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 24. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló július 25.

szerda, április 2. Vezetői összefoglaló

csütörtök, november 6. Vezetői összefoglaló

kedd, április 28. Vezetői összefoglaló

kedd, szeptember 8. Vezetői összefoglaló

péntek, február 20. Vezetői összefoglaló

CODEX HÍRLEVÉL NOVEMBER 21, PÉNTEK

péntek, április 24. Vezetői összefoglaló

hétfő, október 26. Vezetői összefoglaló

szerda, október 14. Vezetői összefoglaló

kedd, november 3. Vezetői összefoglaló

kedd, január 19. Vezetői összefoglaló

kedd, február 16. Vezetői összefoglaló

szerda, július 15. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló október 24.

péntek, augusztus 1. Vezetői összefoglaló

kedd, február 9. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló április 3.

PIACI KÖRKÉP Magyarország

szerda, augusztus 14. Vezetői összefoglaló

kedd, október 13. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

szerda, október 28. Vezetői összefoglaló

hétfő, május 26. Vezetői összefoglaló

Átírás:

PIACI KÖRKÉP Magyarország A BUX gyakorlatilag a kereskedés elsı óráját leszámítva egész nap a negatív tartományban tartózkodott, innen emelkedett az utolsó percekben meredeken a masszív pozitív tartományba. Délután három óra után a BÉT irányadó indexe még 0,7 százalékos csökkenést mutatott és 12 574 ponton állt. A papírok összforgalma a 10 milliárd forintot sem érte el. A BUX emelkedése ellenére a blue-chipek között kizárólag a Richter részvénye tudott drágulni. A gyógyszerpapír árfolyama 5,5 százalékkal, 1495 forinttal 28 795 forintra emelkedett, miközben 2,1 milliárd forintot némileg meghaladó értékben születtek rá kötések. Nem tudott viszont drágulni az Egis-részvény. A gyógyszergyár papírja 3 százalékot, 315 forintot veszített árfolyamából, amely a nap végére 10 235 forinton állt 47 millió forintos forgalomban. A többi papír között egy sem tudott 20 millió forintos forgalmat elérni. Közéjük tartoztak az áramszolgáltatók részvényei is, az Elmőnek gyakorlatilag nem volt forgalma, míg az Émász 2,1 százalékkal tudott drágulni úgy, hogy a papírokra alig valamivel több mint 15 millió forint értékben születtek kötések. A kis papírok BUMIX-indexe 0,3 százalékkal 1461 forintra gyengült hétfın. Az OTP Bank papírja 0,4 százalékot, 13 forintot veszített árfolyamából, amely így 2985 forinton állt záráskor. A banki papír forgalma meghaladta a 4 milliárd forintot. A Mol-részvény is 0,4 százalékkal vált olcsóbbá hétfın, a 40 forintos csökkenés 10 900 forintos árfolyamot eredményezett a kereskedés végére. A Mol-részvény 1,8 milliárd forintnál valamivel nagyobb forgalomban forgott. A Magyar Telekom értékpapírjának árfolyama 0,9 százalékkal, 5 forinttal 550 forintra mérséklıdött, az MTelekom-részvényekre 1,3 milliárd forintot meghaladó értékben születtek kötések. A hétfın az ötödik legnagyobb forgalmat teljesítı FHB-papír 1,8 százalékkal, 12 forinttal 687 forintra drágult, a banki papírra 129 millió forint értékben születtek kötések..

PIACI KÖRKÉP USA Tovább estek a vezetı tengerentúli börzemutatók a karácsony hetének elsı napján. Már a felütés is elég drámai volt, a Manpower munkaerıkölcsönzı cég ugyanis tızsdenyitás elıtt jelentette be, hogy jelentısen csökkenti éves profitvárakozásait, papírjainak árfolyama 14,2 százalékot zakózott a hírre. Emelkedett viszont az arany, amelynek februári határidıs ára unciánként 9,80 dollárral 847,20 dollárra hízott. A vezetı indexek közül a Dow Jones 0,69 százalékkal 8 159,69, az S&P 500 1,83 százalékkal 871,3, míg a Nasdaq 2,04 százalékkal 1 532,35 pontra esett vissza hétfın. A legnagyobb amerikai drogérialáncot üzemeltetı Walgreen pedig a vártnál rosszabb negyedik negyedéves eredményrıl számolt be, illetve csökkenti terjeszkedését is, a befektetık 4,2 százalékkal nyomták lejebb árfolyamát. Szenvedtek az autógyártók is, ezúttal a Toyotától. A japán vállalat ugyanis a második világháború óta elıször lehet veszteséges a visszaesı globális kereslet és a jen erısödése miatt. S míg a Toyota amerikai jegyzéső részvényei megúszták 5,4 százalékos mínusszal szektortársai már nem voltak ily szerencsések. A For 12,2 százalékot esett, míg a Dow kosártag GM 21,6 százalékot zuhant. A februári határidıs olaj jegyzése köze 6 százalékkal hordónként 39,91 dollárra olvadt, ezzel pedig magával rántotta az olajcégeket is. A Chevron 2,1 százalékkal gyengült.

PIACI KÖRKÉP Európa A Santander, az UBS és a BNP Paribas értékpapírja egyaránt 3 százaléknál nagyobb árfolyam-veszteséget szenvedett el. A piaci pletykák arról szóltak, hogy a BNP esetleg tıkeemleésre kényszerül abban az esetben, ha a Fortisra tett ajánlata végül kudarcba fúl. Az autóipari részvényeseknek a Toyota lehangoló bejelentése okozott kellemetlenségeket, ugyanis a világ legnagyobb autógyártója története elsı üzemi veszteségét jelezte elıre a gyengülı keresletre és a jen árfolyammozgására hivatkozva. A Volkswagen papírja több mint 7, a BMW és a Daimler részvénye pedig több mint 3 százalékkal gyengült, de még a Porsche papírjának árfolyama is csökkent körülbelül 1,5 százalékkal. Az energetikában érdekelt társaságok az olaj 2 százalékot meghaladó mértékő árcsökkenésére veszítettek részvényeik árfolyamából. A Total értékpapírja 2,5, a Royal Dutch Shellé pedig 1,3 százalékkal lett olcsóbb hétfın. A londoni FTSE 0,9, a frankfurti DAX 1,2, a párizsi CAC 40 pedig 2,3 százalékos gyengüléssel zárt hétfın.

PIACI KÖRKÉP Ázsia A tokiói értéktızsde kedden zárva volt: a császár születésnapjának ünnepe országos munkaszünettel jár. Az ázsiai piacok kedden harmadik napja vesztettek, kereskedık szerint év végi profitkivételben. A tokiói tızsdezárás szokásos idején a hongkongi Hang Seng mutató 2,82 százalékos veszteségben, a szöuli Kospi 2,99 százalékos veszteségben, a sanghaji összetett mutató 2,94 százalékos veszteségben volt a hétfıi záróhoz képest. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója hétfın 135,26 pontos, azaz 1,57 százalékos nyereséggel 8723,78 ponton zárt, 43,01 százalékkal alacsonyabban az év véginél. A múlt héten 4,28 százalékot nyert, az elızı héten 4,02 százalékot nyert. Novemberben 0,75 százalékot vesztett, októberben 23,83 százalékot vesztett. A harmadik negyedévben 16,48 százalékot vesztett, az elsı félévben 11,93 százalékot vesztett. Tavaly 11,13 százalékot vesztett, négyévi nyereségsorozat után elıször volt éves vesztesége, ezzel tavaly a tokiói részvénypiac volt a legrosszabb a világ nagy értéktızsdéi közül..

PIACI KÖRKÉP Makroadatok

Figyelmeztetés: Tisztelt Ügyfeleink! A 2007. évi CXXXVIII. törvény 40. elıírásainak alapján felhívjuk a figyelmüket, hogy az értékpapír-ügyletek nyereséget, de veszteséget is hozhatnak. A részvények árát befolyásolhatja, az egyes vállalatok vagy részlegek árfolyam süllyedése, amit a társaságok bevétel csökkenése, a nyereség lassú növekedése, a vezetı tızsde ügynökségek csökkentett ratingje és más negatívumok idézhetnek elı. A hírlevél kizárólag informatív jellegő és nem számít ajánlatnak bármilyen értékpapíroknak a vételére vagy eladására, és nem jelent semilyen biztosítékot a haszonra. Az összeállított hírlevél nem szolgál általános áttekintéssel az egyes értékpapírokról, piacokról vagy fejlıdı trendekrıl. A történelmi részvény árak fejlıdése nem garantálja a jövıbeli hozamot. A külföldi pénznem árfolyama befolyásolhatja a hírlevélben leírt értékeket. A hírlevél a CODEX Értéktár és Értékpapír Zrt. által hitelesnek, megbízhatónak és pontosnak tartott forrásokon alapuló információk alapján készült, de azokért a CODEX Értéktár és Értékpapír Zrt. semmilyen szavatosságot vagy felelısséget nem vállal. A hírlevélben szereplı adatok, árfolyamok, hozamok tájékoztató jellegőek. Ezt a dokumentumot tilos reprodukálni a CODEX Értéktár és Értékpapír Zrt. beleegyezése nélkül!!! További információkért és befektetési ajánlatok elemzéséért forduljon a befektetési tanácsadójához. CODEX Értéktár és Értékpapír Zrt. Derék utca 2, 1016 Budapest Tel: (1) 320-0330 www.ertektar.hu