PIACI KÖRKÉP Magyarország

Hasonló dokumentumok
PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

Boldog új évet kívánunk minden kedves ügyfelünknek!

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

CODEX HÍRLEVÉL DECEMBER 23, KEDD

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

CODEX HÍRLEVÉL DECEMBER 17, SZERDA

PIACI KÖRKÉP Magyarország

péntek, április 24. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország

csütörtök, április 24. Vezetői összefoglaló

CODEX HÍRLEVÉL OKTÓBER 31, PÉNTEK

PIACI KÖRKÉP Magyarország

szerda, június 11. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

csütörtök, április 30. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

hétfő, október 5. Vezetői összefoglaló

csütörtök, szeptember 10. Vezetői összefoglaló

péntek, június 13. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

CODEX HÍRLEVÉL augusztus 18, hétfı

kedd, november 3. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 3. Vezetői összefoglaló

péntek, augusztus 22. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 24. Vezetői összefoglaló

kedd, március 3. Vezetői összefoglaló

csütörtök, október 16. Vezetői összefoglaló

kedd, december 1. Vezetői összefoglaló

péntek, november 22. Vezetői összefoglaló

szerda, július 2. Vezetői összefoglaló

szerda, április 8. Vezetői összefoglaló

szerda, június 18. Vezetői összefoglaló

péntek, október 3. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló november 24.

CODEX HÍRLEVÉL július 30., szerda

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló

CODEX HÍRLEVÉL OKTÓBER 15, SZERDA

PIACI KÖRKÉP Magyarország

péntek, február 21. Vezetői összefoglaló

csütörtök, szeptember 24. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 5. Vezetői összefoglaló

péntek, február 6. Vezetői összefoglaló

szerda, július 15. Vezetői összefoglaló

csütörtök, október 1. Vezetői összefoglaló

szerda, január 27. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló október 17.

csütörtök, május 14. Vezetői összefoglaló

péntek, november 27. Vezetői összefoglaló

péntek, október 30. Vezetői összefoglaló

kedd, április 28. Vezetői összefoglaló

szerda, április 2. Vezetői összefoglaló

péntek, november 20. Vezetői összefoglaló

péntek, augusztus 14. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

hétfő, június 23. Vezetői összefoglaló

hétfő, február 3. Vezetői összefoglaló

csütörtök, november 6. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló november 16.

szerda, augusztus 14. Vezetői összefoglaló

szerda, április 15. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 3. Vezetői összefoglaló

péntek, július 18. Vezetői összefoglaló

hétfő, február 23. Vezetői összefoglaló

péntek, december 4. Vezetői összefoglaló

szerda, május 27. Vezetői összefoglaló

Európa-szerte nagy a baj - Fontos szintet tört a DAX

Vezetői összefoglaló október 10.

csütörtök, május 28. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló április 3.

péntek, július 4. Vezetői összefoglaló

PIACI KÖRKÉP Magyarország

kedd, május 26. Vezetői összefoglaló

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

szerda, október 21. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló február 2.

Vezetői összefoglaló április 6.

szerda, november 26. Vezetői összefoglaló

szerda, június 24. Vezetői összefoglaló

CODEX HÍRLEVÉL DECEMBER 1, HÉTFı

péntek, augusztus 1. Vezetői összefoglaló

kedd, február 16. Vezetői összefoglaló

szerda, november 11. Vezetői összefoglaló

péntek, augusztus 7. Vezetői összefoglaló

szerda, december 2. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló november 9.

péntek, március 6. Vezetői összefoglaló

Átírás:

PIACI KÖRKÉP Magyarország Nem volt érdemi céges hír csütörtökön a magyar tızsde szempontjából, így az árfolyamokat inkább a külföldi, fıleg a tengerentúli makroadatok mozgatták. Kivétel volt a Phylaxia, amely a szerdai 50 százalékos emelkedést megfejelve, továbbra is a cégvásárlás hírére száguldott a nap elején ráadásul nagyon nagy forgalom mellett. A nap elején még 22 forinton 20 százalék feletti emelkedésben is járó papír végül nullában 15 forinton zárt. Úgy látszik a nap végére oszlott kicsit a rózsaszín köd, a forgalom viszont iszonyatosan magas közel 1,2 milliárd forint volt, aminél nagyobbat csak a Mol és az OTP tudott produkálni csütörtökön a tızsdén. megkezdı gyógyszertársaság 0,7 százalékkal 31 555 forintra drágult. A Mol ezzel szemben a dráguló olaj ellenére 0,6 százalékkal 12 625 forintra esett vissza. A Magyar Telekom ennél is többet, 1 százalékot csúszott le, ami 598 forintos értéket jelentett, annak ellenére, hogy a hozamkörnyezetben nem volt lényeges változás. Az OTP egyébként közepes 11 milliárd forintos forgalom mellett óriási hajrát vágott ki a nap végén, így aki szerencsés volt akár 4 százalékot is foghatott a napon belüli emelkedéssel. Az árfolyam ugyanis a 3415 forintos kora délutáni napi minimumról a délután érkezı kedvezı amerikai makroadat hatására szárnyakat kapott, és egészen 3560 forintig emelkedett. A záró ár végül 2,8 százalékos pluszt jelentett 3545 forinton. Az OTP nap végi hajrájának köszönhetıen a BUX is 0,6 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést 15 369 ponton. Az index emelkedésének a mértéke elmaradt a bankpapír szárnyalásától, ami annak volt betudható, hogy a vezetı papírok közül már csak a Richter tudott emelkedni. A saját részvényvásárlásait.

PIACI KÖRKÉP USA A várakozásoknál kedvezıbb makroadatok hatására optimista hangulat uralta a tegnapi kereskedést az amerikai részvénypiacokon, eufóriáról azonban szó nincs, az indexek csupán enyhe pluszt tudtak felmutatni. A Dow 0.6, az S&P 500 0.8, a Nasdaq pedig 0.1%-kal került feljebb. A futuresek jelenleg kisebb emelkedést mutatnak, akárcsak az ázsiai részvényindexek. Az elmúlt napok csökkenését követıen tegnap kismértékben felfele korrigáltak az amerikai részvényindexek, melyet a nap végéig sikerült megtartani, bár zárás elıtt kisebb eladói nyomás érzıdött. A Dow 0.6, az S&P 500 0.8, a Nasdaq pedig 0.1%-kal került feljebb. Az optimista hangulat a vártnál jobb makrogazdasági adatoknak volt betudható, melyek alapján egyre biztosabbak lehetünk, hogy a recesszió még idén véget ér az USAban. A Conference Board leading indicators mutatójának és a Philadelphiai Fed feldolgozóipari beszerzési menedzser indexének értéke is magasabb lett a vártnál. A leading indicators értéke 1.1 százalékról 1.2 százalékra, a philadelphiai Fed index értéke pedig -22.6 pontról -2.2 pontra emelkedett. Az elemzık 1.0 százalékos illetve -17 pontos értékekre számítottak. Tegnap volt még egy munkanélküliségi adat is Amerikában, ez azonban nem okozott meglepetést, a múlt héten ugyanis a várakozásoknak megfelelıen 3 ezerrel nıtt az elsı ízben munkanélküli segélyért fordulók száma az USA-ban. A Dow komponensek között a rosszabb teljesítményt mutatók között volt a GE és a Caterpillar, az elıbbi 1.5, az utóbbi pedig 2.1%-kal élrtékelıdött le. A Caterpillar esetében az eladói nyomás hátterében az állhatott, hogy a májusi értékesítések a kiskereskedelmi egységeknél 57%-kal estek vissza tavalyhoz képest. A pénzügyi szektor viszont a korábbi napokban mutatott lejtmenet után erıre kapott, a Bank of America 4.8, a JP Morgan 4.4%-ot drágult. Jól szerepeltek a gyógyszergyártók is, a Merck 3.6, a Pfizer pedig 2.3%-kal értékelıdött fel. A Conference Board a leading indicators májusi értékének közzétételével egyidejőleg azt mondta, hogy a hosszú kilábalási folyamat év végén veheti kezdetét. A philadelphiai Fed index értéke pedig tavaly szeptember óta nem volt ilyen magas mint most, bár még mindig többségben vannak azok, akik úgy vélik, hogy a jelen gazdasági feltételek rosszabbak, mint az egy hónappal korábbiak.

PIACI KÖRKÉP Európa Visszapattantak a bankrészvények, s ez emelkedést hozott a legtöbb európai tızsdén. A szerdai eladási hullám után pozitív tartományban tudtak zárni a vezetı európai tızsdék. A lökést a kedvezı délutáni amerikai makroadatok adták meg, elsısorban az egy nappal korábban mélyrepülést bemutató pénzügyi szektor szerepelt jól. A DAX 4837 pont zárt, 0,78 százalék pluszban, a CAC-40 egy százalékkal lett magasabb, 3194 pont, Lononban az FTSE 100-as index csakorlatilag stagnált. A pénzügyi szektoprban az ING részvényei produkálták az egyik legnagyobb emelkedést, a bank papírjai 8 százalékkal lettek drágábbak. Ezt egy a Goldmantól érkezı felminısítés is segítette, vételre ajánlják az eddigi semleges ajánlás helyett. A Credit Suisse és a UBS is drágult, elıbbi 5,2, utóbbi 3,6 százalékkal. A svájci jegybank ma a kamatok szintentartásáról döntött, s letette voksát a gyenge frank mint gazdaságélénkítı eszköz mellett. A telekom-szektor is jól szerepelt, a Deutsche Telekom részvényei 2 százalékkal emelkedtek, miután bejelentette, a görög távközlési cégben tovább növelné részesdését.

PIACI KÖRKÉP Ázsia Az amerikai tızsdék kismértékő pluszban fejezték be a tegnapi napot és az ázsiai piacokon is mérsékelt optimizmus bontakozott ki a ma reggeli kereskedés során, amit a tegnapi kedvezı amerikai makroadatok és a japán központi bank közleménye segített. A japán pénzügyi szektor erısödéséhez hozzájárult, hogy a Goldman Sachs felminısítette a japán bankokat. erısödött. A Sony vezérigazgatója ma azt nyilatkozta, hogy jól halad a vállalat a költségcsökkentési programmal. Az ázsiai tızsdéken kialakult hangulatot az is segítette, hogy a japán jegybank szerint a japán gazdasági környezet romlása elkezdett megállni. A távol-keleti indexek a pozitív tartományban mozognak a ma reggeli kereskedés során, a Nikkei 225 0.9%-kal, a dél-koreai Kospi 0.6%- kal, a kínai Shanghai Composite 0.9%-kal, a hongkongi Hang Seng pedig 0.6%-kal menetelt felfelé. A japán börzén a pénzügyi szektor haladt az élen azt követıen, hogy a Goldman Sachs eladásról tartásra minısítette fel a Mitsubishi UFJ és a Mizuho Financial Group papírjait. A két részvény árfolyama 4.1, illetve 3.7%-kal menetelt felfelé, a Sumimoto Mitsui Financial papírjai pedig 4.1%-kal értékelıdtek fel. A jen gyengülése a dollárral szemben javítja a japán exportorientált cégek profitkilátásait, a Canon árfolyama 4.2%-kal, a Sony 2%-kal.

Makroadatok

Figyelmeztetés: Tisztelt Ügyfeleink! A 2007. évi CXXXVIII. törvény 40. elıírásainak alapján felhívjuk a figyelmüket, hogy az értékpapír-ügyletek nyereséget, de veszteséget is hozhatnak. A részvények árát befolyásolhatja, az egyes vállalatok vagy részlegek árfolyam süllyedése, amit a társaságok bevétel csökkenése, a nyereség lassú növekedése, a vezetı tızsde ügynökségek csökkentett ratingje és más negatívumok idézhetnek elı. A hírlevél kizárólag informatív jellegő és nem számít ajánlatnak bármilyen értékpapíroknak a vételére vagy eladására, és nem jelent semilyen biztosítékot a haszonra. Az összeállított hírlevél nem szolgál általános áttekintéssel az egyes értékpapírokról, piacokról vagy fejlıdı trendekrıl. A történelmi részvény árak fejlıdése nem garantálja a jövıbeli hozamot. A külföldi pénznem árfolyama befolyásolhatja a hírlevélben leírt értékeket. A hírlevél a CODEX Értéktár és Értékpapír Zrt. által hitelesnek, megbízhatónak és pontosnak tartott forrásokon alapuló információk alapján készült, de azokért a CODEX Értéktár és Értékpapír Zrt. semmilyen szavatosságot vagy felelısséget nem vállal. A hírlevélben szereplı adatok, árfolyamok, hozamok tájékoztató jellegőek. Ezt a dokumentumot tilos reprodukálni a CODEX Értéktár és Értékpapír Zrt. beleegyezése nélkül!!! További információkért és befektetési ajánlatok elemzéséért forduljon a befektetési tanácsadójához. CODEX Értéktár és Értékpapír Zrt. Derék utca 2, 1016 Budapest Tel: (1) 320-0330 www.ertektar.hu