Még lehet jelentkezni a Legjobb Munkahely Felmérésbe! A legnagyobb múltú elkötelezettségmérésben érdemes részt venni



Hasonló dokumentumok
Esélyegyenlőségi jó gyakorlatok 2011-ben

Volt-e hatása a válságnak? (átszervezés, leépítés) (db)

JÓ GYAKORLATOK A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEK FOGLALKOZTATÁSÁRA

A Pannon Autóipari Klaszter (PANAC) Szellemi Tőke Jelentése

A MUNKAERŐPIACON SZÜKSÉGES NYELVI KOMPETENCIÁK FELTÉRKÉPEZÉSE KVALITATÍV ESZKÖZÖKKEL 5

OSZTÁLYTEREM VAGY IRODA? Az ismeretek bővítésének és a foglalkoztathatóság növelésének legjobb módszerei

Az innovációs és ipari parkok szerepe az innováció erősítésében

Több munkahelyet Európában! (Wim Kok-jelentés)

A magyarországi kórházi szociális munka helyzete egy országos kutatás tükrében 1

A kis- és középvállalkozások. fejlesztésének

A fenntartható működés nem opció, hanem üzleti cél

TANÁCSADÁSI ESET GYAKORLATOK

Hogyan tovább Egészségfejlesztési Irodák, azaz mennyi az annyi?

JAVASLAT A nemzeti oktatási innovációs rendszer fejlesztésének STrATégiáJárA

EURONEWS A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK OKTATÁSÁRÓL 20. SZÁM

Pályázati kiírás a Civil Liciten való részvételre. A pályázat kiírója A Civil Licit Közhasznú Alapítvány.

Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Stratégia

Pályakövetési rendszer kialakítása és pályakövetési szabályzat

Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez

SOR(S)OK A TARTALOMBÓL LXX. ÉVFOLYAM A PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE HÍRLAPJA ÉS HÍRLEVELE NOVEMBER 10. ALAPÍTVA: 1945-BEN

Forrai Szilvia. Az Európai Uniós irányelvek hatása a magyar élethosszig tartó tanulás szakpolitikájára Az elmúlt 10 év retorikája 2014.

TÖBB JUTTATÁS, RENGETEG ÉLMÉNY! OTP SZÉCHENYI PIHENŐKÁRTYA LAKÁSHITEL- TÁMOGATÁS ADÓMENTESEN OTP ADLAK EGYBEN EGYSZERŰBB! OTP CAFETERIA KÁRTYA

A Palóc Út Klaszter. Középtávú marketingstratégiája. és 3 éves marketing és kommunikációs akcióterve

Oktatási Hivatal. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez

Egészségfejlesztési terv

A Kormány ifjúságpolitikai keretprogramja 2012

Közvélemény-kutatások az életen át tartó tanulásról. Kutatási zárótanulmány

Dr. Füzesi Zsuzsanna Dr. Tistyán László EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS KÖZÖSSÉG- FEJLESZTÉS A SZÍNTEREKEN

FOGLALKOZTATÁSI REHABILITÁCIÓS JÓ GYAKORLATOK MAGYARORSZÁGON

Átírás:

News From Aon Médakapcsolatok: Hering Orsolya orsolya.hering@hewitt.com 06-20-978-5080 Azonnal közölhető Még lehet jelentkezni a Legjobb Munkahely Felmérésbe! A legnagyobb múltú elkötelezettségmérésben érdemes részt venni A Világgazdaság-AonHewitt Legjobb Munkahely Felmérés továbbra is várja a jelentkezőket! Már több, mint 80 cég jelentkezett, hogy megmérettesse magát, és elfoglalja 2010-es győztesek helyét. A felmérés szervezői az eredmények tükrében teljeskörű üzleti tanácsadást nyújtanak a résztvevőknek. A jelentkezőket a Tudatos Munkahelyek Klubjába is várják. A legjobb női munkahely, családbarát munkahely, legvonzóbb munkáltató napjainkban egyre több címre pályázhatnak a munkaadók. Legjobb Munkahelynek lenni viszont immár tíz éve azt jelenti, hogy a dolgozók valóban kötődnek a szervezethez, és motiváltak arra, hogy extra erőfeszítést tegyenek az üzleti célok megvalósítása érdekében - tisztában vannak a szervezet céljaival, és a teljesítményhez való személyes hozzájárulásuk fontosságával. A rangsor a lehető leghitelesebb, mivel a munkáltatókat saját dolgozóik értékelik. A Legjobb Munkahelyek esetében a dolgozóknak ajánlott feltételek mindig méltányosak, a vezetők pedig személyes példát mutatnak és csapatként is hatékonyan működnek. Jelenleg több, mint 80 cég jelezte részvételi szándékát, és szeretne Legjobb Munkahely lenni. A jelentkezők között legtöbben a termelő szektorból érkeznek, ezt követi az informatika és telekom, az FMCG és a gyógyszeripar, de idén szolgáltatóközpontok is szép számmal vesznek részt a felmérésben, és természetesen számos korábbi győztes idén újra megmérettei magát. S hogy mit nyernek ők a részvétellel? Hiteles tükröt, pontos képet az adott vállalat állapotáról, iparági, országos és nemzetközi szintű összehasonlításokat, vonzó munkáltatói arculatot és nem utolsó sorban komplex támogatást a hosszú távon sikeres és fenntartható üzleti eredményesség felé. Legjobb Munkahelynek lenni tehát elismerés és presztízs és napjainkban alapvető megmérettetés egy vállalat számára a címet több kategóriában és iparáganként is kiosztják a szervezők. Az Aon Hewitt a Felmérés kapcsán a legnagyobb benchmark adatbázissal rendelkezik: Magyarországon több, mint 1 200 szervezetnél végeztek felmérést. Mindezen adat cselekvéssé fordítható: a 1

dolgozók véleménye alapján átfogó elemzések készülnek a továbblépés irányainak, meghatározásának segítésére A Legjobb Munkahely Felmérés részeként idén a Tudatos Munkahelyek Klubja is kínál érdekességeket. A Klub indítását az a cél vezérelte, hogy lehetőséget biztosítson a Legjobb Munkahely Felmérésben résztvevő vállalatok HR szakemberei számára a tudás, tapasztalatok és legjobb gyakorlatok megosztására. A Tudatos Munkahelyek Klubjában való tagság előnyei között szerepel a legjobb HR megoldások kialakítását és megosztását célzó közösségben való tagság és networking. A Klub emelett lehetőséget nyújt a legfrissebb magyar és globális Aon Hewitt felmérések eredményeinek megismerésére. A Klub találkozókon pedig vita panelek, workshopok, esettanulmány megbeszélések várják a tagokat. " Legjobb Munkahely Felmérés hazánkban az legnagyobb múltra visszatekintő, legnagyobb adatbázissal rendelkező elkötelezettség-mérés.a felmérés célja, hogy támogassa a vállalatokat fenntartható üzleti sikereik megteremtésében." mondja Steigerwald Zsuzsa, a Felmérés projektvezetője. "A tudásalapú gazdaságban pedig az alkalmazottak képességei, tapasztalatai, szakértelme jelentik a legfontosabb versenyelőnyt." Legjobb Munkahelynek lenni tehát továbbra is kivételes, jövedelmező befektetés. A szervezők a jelentkezéseket május 27-ig tudják fogadni. xxx A Legjobb Munkahely felmérésről: A kutatás módszertana az anyavállalat Hewitt Associates által végzett tudományos kutatások eredményeire épül, biztosítva ezzel az eredmények nemzetközi összehasonlíthatóságát. A kérdőívek helyi kialakítása a magyarországi sajátosságok figyelembevételével történt, hiszen az Aon Hewitt célja egy, a helyi viszonyokat is tükröző, hiteles munkavállalói tendenciákat bemutató kép kialakítása. A Hewitt Associates 1997-ben állította össze első ízben a "Legjobb 100 munkahely" listáját. A felmérés 2001- ben jutott el először Magyarországra, Németország mellett az első európai országként. 2003-ra már átfogó globális felméréssé nőtte ki magát a kutatás: közel 30 ország alkalmazottai értékelték munkahelyüket. A kiszélesedő európai részvétel 2003-ban már lehetővé tette egy közös európai lista összeállítását, illetve módot adott egy átfogó, a kontinens humán gyakorlatait vizsgáló elemzés elkészítésére is.

A Legjobb Munkahely Felmérés 2006-ban regionális szintűvé nőtt, jelenleg 7 európai ország vesz részt - így a magyar vállalatok nemcsak itthon, de egyúttal a régióban is megmérettethetik magukat. A legfrissebb nemzetközi lista és eredmények 2011 nyarán látnak napvilágot. 2009-től módosultak a részvételi kategóriák, és a vállalatok kizárólag munkavállalói létszámuk alapján kerültek besorolásra a 50-250 fős, 250-1000 fős vagy 1000 fő feletti csoportokba. Az új besorolás eredményeképpen a korábbi évekhez képest 2009-ben összesen 9 Legjobb Munkahely került kihirdetésre. 2010-ben a Felmérés a 10. évfordulóját ünnepelte, ahol a korábbi résztvevői számot fenntartva sikerült a vállalatok érdeklődését új témák (pl. munkáltatói arculat, hatékony javadalmazás, munkahelyi egészség) kapcsán is bővíteni. Egy sikeres első évtizedet lezárva a Felmérés 2011-től megújulva várja az érdeklődő szervezeteket, vállalatokat. Az Aon Hewitt-ról Az Aon Hewitt a világ első számú humánerőforrás és outsourcing tanácsadója. Partnerei üzleti eredményeinek növelése érdekében a legösszetettebb javadalmazási és tehetségmenedzsment kihívásokra is kínál megoldást, a kapcsolódó pénzügyi megoldásokat is beleértve. Az Aon Hewitt különböző stratégiákat dolgoz ki, valósít meg, kommunikál és adminisztrál a humánerőforrás, a nyugdíj, a befektetések, az egészségügy, a javadalmazás és a tehetségmenedzsment területén. Világszerte 90 országban 29,000 munkatársa azon dolgozik, hogy jobb munkahelyeket teremtsen ügyfelei és azok alkalmazottai számára. További információkért kérjük, látogasson el a www.aonhewitt.com weboldalra. A Világgazdaság a gazdasági élet szereplőin túl, az állami és önkormányzati szervek, intézmények döntéshozóit és döntés előkészítőit éri el, azokat, akik sokat tehetnek azért, hogy egy munkahely a legjobbak közé tartozzon. Olvasói többsége a 30-59 év közötti korosztályból kerül ki, felsőfokú végzettségűek és vezető beosztásban dolgoznak: egyszerre munkavállalók és irányítók is, akiknek nem lehet mindegy, milyen a munkahelyi légkör, hogyan viszonyulnak hozzájuk a beosztottaik. Az üzletileg legeredményesebb vállalatok elismerése mellett, a Világgazdaság fontosnak tartja azon cégek feltérképezését és megbecsülését, amelyek Magyarország Legjobb Munkahelyei közé tartoznak. Ezért vállalt immár 4. éve kiemelt médiapartneri szerepet a Legjobb Munkahely Felmérésben az üzleti és gazdasági élet egyik legfontosabb hírforrásaként ismert Világgazdaság.