Mi is az a Presztízs Díj?



Hasonló dokumentumok
kategóriák Az év kisvállalkozása díj Az év vállalkozása díj Az év környezetvédelmi díja Az év középvállalkozása díj Üzleti innovációs díj




ű Ö ű ű Ú Ú ű



Használd újra, ökosan! környezettudatos kreatív pályázat. Szabályzat


ÖNKORMÁNYZATI HÍREK KÉPVISELÕ-TESTÜLETI ÜLÉS

MKB GÉPFINANSZÍROZÁSI PROGRAM UNIKÁLIS MEGOLDÁS A BESZÁLLÍTÓI KÖR TÁMOGATÁSÁRA







Ö








ü ő Á Á ü ő Ö Á Á Á Á ü Á Á ő ő Á Á Á Ó Á Á Á Á Á Á Á ü ő Á Á Ö ü ü ő ő ü ü Á




A helyi közösségi közlekedés hálózati és menetrendi felülvizsgálata és fejlesztése Pécsett. Megbízó: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata


Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü


FALI AXIÁLIS VENTILÁTOROK. Mûszaki adatok az alumínium járókerékkel készült típusokhoz. Max. áramfelvétel (A) 230 V 400 V. 1-fázisú 2 pólusú motor

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 16/1999.(V. 5.) sz. rendelete július 1-től

A műhelymunka tervezett napirendje












PannErgy. PannErgy Nyrt. Igazgatótanácsa





















J e g y z ő k ö n y v

ÁSZF Általános Szerződési és Felhasználási feltételek


Az OTP Bank Együttható pályázatának hivatalos Részvételi szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat)


Ezeket az előírásokat az alábbiakban mutatjuk be részletesebben:



KEZDÉSI IDŐPONT. PIU szervezet, ill. tagjainak kiválasztása. Lehetséges kockázatok felmérése. Válságkommunikációs terv készítése







1/17. számú melléklet FHB ALFA Bankszámlához kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek



Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete É V E S K É P Z É S I T E R V



Törökszentmiklós Város Akcióterületi terve november











Átírás:

Mi is az a Presztízs Díj? A Kisalföld napilap kiadója, a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. kezdeményezésére öt további cég az Audi Hungária Motor Kft., a Graboplast Padlógyártó Zrt., az Integrál-Hexa Magasépítôipari és Fôvállalkozói Zrt., a Rába Jármûipari Holding Nyrt., valamint a Gyôr-Moson-Sopron Megyei Iparkamara 2002-ben megalapította a Kisalföldi Presztízs Díjat. Az elismerés létrehozásának nem titkolt célja az volt, hogy versenyt hirdessenek a megye vállalkozásai között, s szakmai szempontok alapján válasszák ki azokat, amelyek eredményeik, munkájuk alapján példaként állíthatók a többi cég elé, s olyan pluszt nyújtanak, amelyre érdemes odafigyelni. Az alapítók ebben az évben 7 kategóriát neveztek meg: Az év kisvállalkozása díj Az év középvállalkozása díj Az év ipari vállalkozása díj Az év vállalkozása szolgáltatás díj Az év üzletembere díj Az év innovációja díj Díj a közösségért A vállalkozások írásban pályázhatnak, a beérkezô pályázatokat szakmai zsûri értékeli.

A díjátadásra egy nagyszabású gálaest (500 fô) keretein belül kerül sor. Díjátadó Gálaest 2008. NOVEMBER 20. HELYSZÍN: GYÔR, EGYETEMI CSARNOK Fellépôk: ADAGIO BALOGH KÁLMÁN HOT JAZZ BAND A belépôjegy ára: 10.000 Ft A belépôjegyek árát a Kisalföldi Presztízs Díj alapítói jótékony célra fordítják. Belépôjegyek vásárlása esetén az alapítványi támogatásról igazolást adunk.

A kategóriákról: AZ ÉV KISVÁLLALKOZÁSA DÍJ Sikerkritérium, hogy a vállalkozás mennyire növelte piaci potenciálját és nyereségességét az elmúlt év során, illetve, hogy tevékenysége milyen pozitív hatást gyakorolt a régió gazdaságára. A vállalkozás méretének és mûködésének összevetése a gazdasági tevékenységgel, az innováció mértéke és a célpiac jellemzôje meghatározó kritérium a döntési mechanizmusban. Az ismertetett kritériumok mellett az elbírálás leginkább a vállalkozás hátterében álló ötletekre, a fejlôdés mértékére és a jövôképre fókuszál. Foglalkoztatottak száma: max. 5 fô. AZ ÉV KÖZÉPVÁLLALKOZÁSA DÍJ Sikerkritérium szempontjából Az év kisvállalkozása díjnál leírtak a mérvadóak. Foglalkoztatottak száma: 6 20 fô. AZ ÉV IPARI VÁLLALKOZÁSA DÍJ Sikerkritérium szempontjából Az év kisvállalkozása díjnál leírtak a mérvadóak. Foglalkoztatottak száma: min. 21 fô. AZ ÉV VÁLLALKOZÁSA SZOLGÁLTATÁS DÍJ Sikerkritérium a vállalkozás aktív közremûködése a szolgáltató szektorban. Valamint az, hogy munkájukkal minél jobban elôsegítsék az ipari, termelô szektor munkáját, valamint a lakossági igények kielégítését. A bírálat során fontos szempont, hogy a vállalkozás milyen ismertséggel, elismertséggel, referenciákkal rendelkezik, és hány munkahelyet teremtett, illetve milyen kreatív ötletekkel járult hozzá saját területének fejlôdéséhez. AZ ÉV ÜZLETEMBERE DÍJ Ezt a díjat olyan üzletember vagy üzletasszony kapja, aki személyes munkájával, ötleteivel, elhivatottságával és kiterjedt kapcsolatrendszerével kiemelkedô mértékben járult hozzá saját vállalkozása vagy vállalata sikeréhez. Az elbírálásnál a vállalkozás, vállalat növekedésében szerepet játszó valós, személyes közremûködés foka a meghatározó. AZ ÉV INNOVÁCIÓJA DÍJ Sikerrel pályázhatnak azok a vállalkozások és vállalatok, amelyek olyan új terméket, szolgáltatást, gyártástechnológiai folyamatot, beruházást valósítottak meg, amely saját vállalkozásuk mellett iparáguk jelenét, jövôjét is döntôen meghatározza. További kritérium, hogy a belsô vállalati struktúrán belül milyen folyamatokkal segítik, inspirálják az új ötleteket.

DÍJ A KÖZÖSSÉGÉRT Rendhagyó kategória. Ebben azok pályázhatnak sikerrel, legyenek civil szervezetek, önkormányzati intézmények, vagy más gazdasági társulások, akik bizonyíthatóan sokat tettek a közösségért. Munkájuk hatással volt kisebb vagy nagyobb közösségekre, falvakra, városrészekre, városokra. A sikeres pályázóknak már hosszabb ideje kell munkásságát kifejtenie.

A díjazottakról: Az alapítók szándékai szerint hagyománnyá nemesedô díj tulajdonosai nem csupán egyszeri elismerésben részesülnek, hanem olyan sajtónyilvánosságot kapnak, amely rangot és igazi presztízst kölcsönöz vezetônek és vállalkozásnak egyaránt. Az elismerés központjában a Kisalföldi Presztízs Díj védjegye áll, melyet az egyes kategóriák gyôztesei megjelentethetnek arculathordozóikon. Ezen túl a gyôztesek bemutatkozási lehetôséget kapnak a Kisalföld napilapban. A Kisalföld minimum fél éven keresztül beszámol a kategória gyôztes életérôl, munkásságáról, eredményeirôl. A díj tehát elismerés és egyben egy kommunikációs csomag, amely jelentôs eredményességgel egészíti ki a vállalkozások marketingkommunikációs tevékenységét.

A BÍRÁLATRÓL: A pályázatok leadási határideje után szakmai zsûrink megkezdi a beérkezett munkák értékelését. A pályázatok értékelését a megyei felsôoktatási intézmények vezetô szakértôi, valamint a díj alapítói által delegált szakemberek végzik. A pályázatok tartalmának, szerkezetének, igényességének jól kell tükrözni az adott kategória követelményeit. A pályamûvek kidolgozottsága, külalakja, a cég bemutatásának mélysége, a jövôkép felvázolása, a tevékenységet elismerô ajánlások együttesen tárják fel a cégek eredményességének, fejlôdésének mozgatórugóit. A zsûri a vállalkozásokban meglévô szellemi tôke és az innovatív elemek (termék, technológia, anyag, piac, termelési eljárás) bemutatását kiemelten értékeli. Külön elemzik a cégek menedzselésének új formáit, a vállalkozás és a környezet kapcsolatát, s ez természetesen nem csak a környezetvédelmi szempontok szerinti értékelést jelenti. Az elôzsûri munkája nyomán kategóriánként három-három jelöltet személyesen is felkeresünk, illetve bemutatkozófilmet is készítünk róluk. A kategóriajelöltekrôl készített filmeket a Kisalföldi Presztízs Díjak díjátadó gálaestjén mutatjuk be, illetve itt hirdetjük ki a gyôzteseket. A Kisalföldi Presztízs Díjak védjegye: