Válassz egy rúna kártyát a dobott pakliból és vedd a kezedbe!



Hasonló dokumentumok
A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül.

Alkotórészek. 1 játéktábla. 48 áru 8 8 mindből: cukornád (fehér) citrus gyümölcs (narancs) dohány (zöld) rum (piros) szivar (fekete) 4 paraván

TOM LEHMANN ÁTTEKINTÉS A JÁTÉK ELEMEI

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól.

Blöffölős kártyajáték, utálatos állatokkal

A Nagy Dalmuti. Az élet igazságtalan!

AD ASTRA. Bruno Faidutti és Serge Laget játéka Magyar szabály

24. Valószínűség-számítás

KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól

Feladatok és megoldások a 8. hétre Építőkari Matematika A3

7. témakör: kombinatorika. Kidolgozott feladatok:

Skatulya-elv. Sava Grozdev

ANTOINE BAUZA SZABÁLYOK

Montreáli Kognitív Felmérés (MoCA) 3. verzió

MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÍPUSFELADATOK EMELT SZINT Kombinatorika

I. Racionális szám fogalma és tulajdonságai

Mi szükséges a játékhoz? Hogy kell nyerni? Hogyan játsszuk a Pokémont?

MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÍPUSFELADATOK MEGOLDÁSAI EMELT SZINT Kombinatorika

Operációkutatás. 4. konzultáció: Szállítási feladat. A feladat LP modellje

SZÁMELMÉLET FELADATSOR

Róka Sándor. 137 számrejtvény. Megoldások

P (ξ < 490) = F ξ (490) = Φ( 490 m ) =

A termosztát működése

Cél Kapd el a Szfinxet! w w w.var Öazrösmbetetuli. houlv a s á ws w- wv.adriászzslebxeiatûteszt.hu tart S

71) A 32 lapos magyar kártyából kiosztunk 8 lapot. Hányféleképp lehet, hogy pontosan 3 hetes és 4 ász van közöttük? 72) A 32 lapos magyar kártyából

JÁTÉKTAN. főiskolai jegyzet egy ma még nem létező tantárgyhoz

MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÍPUSFELADATOK MEGOLDÁSAI KÖZÉP SZINT Valószínűségszámítás

MATEMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

EMELTSZINTŰ MATEMATIKA ÉRETTSÉGI FELADATOK GYŰJTEMÉNYE

Átírás:

Válassz egy Viking telepest! Amelyik Vikingé az ember, az dob EGY kockával. Ha ez nagyobb, mint a kikötő értéke, a telepes túlélte, egyébként le kell venni. Megj: A kikötő értéke 1-el csökken, ha van áru rajta. Válassz egy rúna kártyát a dobott pakliból és vedd a kezedbe! Válassz egy Vikinget! A játékosnak oda kell adnia egy általa választott telepesét. Vedd le a bábuját és tedd a helyére a tied. Mozgasd egy másik Viking hajóját egy mezőnyit, egy szomszédos tengerre,folyóra vagy kikötőbe! Válassz egy telepest! Dobj egy kockával. Ha ennek értéke egyenlő vagy nagyobb, mint 4, akkor vedd le a legénység jelzőt, a telepes eltűnt. Ezt a kártyát azután játszd ki, miután megtámadtál egy várost, és miután felfedezted a kincsét! Megduplázod egy épp kirabolt városból szerzett kincsek értékét. Válassz egy Vikinget! Meg kell semmisítenie az összes rúna kártyáját. Válassz egy tenger vagy folyó mezőn levő hajót! Minden a fedélzeten levő ember után dobj egy kockával! Ahányszor 4 vagy nagyobb értékű a dobás, annyi tagja veszik oda a legénységnek. Fogj egy épp kikötőben tartozkodó hajót! A rajta található árujelzők közül semmisíts meg egyet!

A hajód eggyel több mezőt tud menni ebben a körben. Erre az extra mezőre nem hatnak az időjárás és különböző hajózási szabályok. Válassz egy hajót! Ha ez tengeren vagy folyón található, akkor a tulajdonosának le kell venni a legénységéből vagy az árujelzőkből összesen 2 elemet. Ha kikötőben van a hajó, akkor csak EGYET. Ezután KEVERÉS: ezt a lapot és az összes dobottat vissza kell keverni a Rúna pakliba. Változtasd meg az árucikkjelzőt a Keresett árucikk dobozban! Az árucikk most +2 bónusz pontot ad, ha kereskedett vele. Változtasd meg az árucikkjelzőt a Keresett árucikk dobozban! Az árucikk most +2 bónusz pontot ad, ha kereskedett vele. Változtasd meg az árucikkjelzőt a Keresett árucikk dobozban! Az árucikk most +2 bónusz pontot ad, ha kereskedett vele. A Telelés helyén lehet kijátszani. Tölts fel KÉT árukorongot vagy KÉT embert. Megj.: Ennek az ára Nulla Nap. Szedd le az árukorongokat bármelyik KÉT kikötőből. Ezek most szabaddá váltak, és újra használhatóak. Ha a hajód egy olyan kikötővel szomszédos, amiben már áll másik hajó, akkor a szokásos EGY nap áráért kiköthetsz. És tedd a másik hajót pedig egy szomszédos tenger vagy folyó mezőre! Húzz Rúna kártyákat és vedd a kezedbe őket, maximum 3 lap lehet a kezedben! Megj.: Ennek az ára Nulla Nap.

Válassz egy hajót egy kikötőben! Akié a hajó dob HÁROM kockával. Minden olyan dobásért, amivel nem múlja felül a kikötő értékét le kell vegyen vagy egy embert, vagy egy árukorongot a hajójáról. Megj: A kikötő értéke 1-el csökken, ha van áru rajta. Ha a hajód olyan kikötőben horgonyoz, ahol van telepesed, akkor feltehetsz a hajódra EGY új embert. Megj.: Ennek az ára Nulla Nap. Ha a hajód olyan kikötőben horgonyoz, ahol van egy árukorong, akkor feltehetsz a hajódra EGY új árukorongot ugyanabból a típusból Megj.: Ennek az ára Nulla Nap. A hajózási szabályokat nem használjuk. Bármilyen veszteséget, amit elszenvedne az Akadálymentes Hajózási Napokon túl, azt figyelmen kivül hagyjuk. Adj minden kockadobásodhoz 1-et! Vegyél le vagy egy árukorongot vagy egy telepest egy független kikötőből (Szürke színű kikötő). Válassz egy Viking telepest! Amelyik Vikingé az ember, az dob EGY kockával. Ha ez nagyobb, mint a kikötő értéke, a telepes túlélte, egyébként le kell venni. Megj: A kikötő értéke 1-el csökken, ha van áru rajta. Ha a hajód egy kikötőben kezdi a kört, akkor adj 1-et minden kockához, amikor támadod a kikötőt! NEM fogsz vesztéseget elszenvedni a következő támadásban, a kockadobás aktuális értékétől függetlenül.

Mozgasd egy másik Viking hajóját egy szomszédos tenger vagy folyó vagy kikötő mezőre. Ha a hajód egy olyan kikötőben áll, ahol egy másik Viking telepese van, akkor megpróbálhatod kicserélni a telepesét a sajátoddal. Dobj a kockával, mintha letelepednél. Megj: A kikötő értéke 1-el csökken, ha van áru rajta. Ha a hajód egy olyan kikötőben áll, ahol egy másik Viking telepese van, akkor megpróbálhatod kicserélni a telepesét a sajátoddal. Dobj a kockával, mintha letelepednél. Megj: A kikötő értéke 1-el csökken, ha van áru rajta. Adj egy dobásodhoz 2-t amikor támadsz! (Portyázáskor az első dobásodhoz add. Letelepedéskor a legnagyobb dobásodhoz.) Ha egy kikötőt támadsz és van ugyanazon a régión egy telepesed, akkor adj minden támadó dobásodhoz 2-t! Minden Viking kap letelepedési bónuszt. A Vikingek minden telepesük után kapnak KÉT pontot.