TÁJÉKOZTATÓ A BIZOTTSÁGOK ÉS A TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATOK DÖNTÉSI HATÁSKÖRBEN HOZOTT HATÁROZATAIRÓL



Hasonló dokumentumok




A Polgármester és az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság együttes előterjesztése Javaslat



























Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü









J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete március 19-én megtartott rendkívüli üléséről.

Csehbánya Német Kisebbségi Önkormányzat évi határozatai február 5-i nyilvános ülés













ű É Í É Ö ű ü Ö É Ö Í É Ö Ö












ű Ö ű ű Ú Ú ű

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének



ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú





Eredeti Módosított Teljesítés e l ő i r á n y z a t (felhasználás) kiadás bevétel kiadás bevétel kiadás bevétel



















Marcali Város Képviselőtestületének 24/2006.(VII. 07.) számú rendelete






Átírás:

... napirendi pont: TÁJÉKOZTATÓ A BIZOTTSÁGOK ÉS A TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATOK DÖNTÉSI HATÁSKÖRBEN HOZOTT HATÁROZATAIRÓL Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése a 12/2003. (IV.4.) Ök. sz. rendelete értelmében a Szervezeti és Működési Szabályzat 2. sz. mellékletében a bizottságok feladat- és hatásköréről és a 3. sz. mellékletében a településrészi önkormányzatok feladat- és hatásköréről meghatározottak alapján a Közgyűlés által átruházott hatáskörben az alábbi határozatokat hozták: PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG 8/2006. (III.28.) GABI határozat A Pénzügyi Bizottság engedélyezi, hogy az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény az Önkormányzat 2006. évi költségvetésében a központilag kezelt központosított beszerzési tartalék jogcímen szereplő előirányzat terhére 3.220 eft pótelőirányzatban részesüljön az alábbiak szerint: felhalmozási előirányzat (8 db számítógép monitorral, nyomtatóval, szoftverekkel) 3.220 eft IDEGENFORGALMI BIZOTTSÁG 8/2006. (III.30.) IB sz. határozat Az Idegenforgalmi Bizottság megtárgyalta a Roma Kisebbségi Önkormányzat támogatási kérelmét, és az idegenforgalmi keret terhére 250.000,-Ft-tal járul hozzá a Roma Kisebbségi Önkormányzat támogatásával működő 6 fős cigányzenekarnak a Radó szigeti Zenepavilonban való fellépéseihez. 9/2006. (III.30.) IB sz. határozat Az Idegenforgalmi Bizottság megtárgyalta a Sporthorgász Egyesületek GYMS Megyei Szövetségének támogatási kérelmét, és az idegenforgalmi keret terhére 150.000,-Ft-tal járul hozzá az ez évi Arrabona Kupa horgászverseny nyertesei díjazásának költségeihez. 10/2006. (III.30.) IB sz. határozat Az Idegenforgalmi Bizottság megtárgyalta a Rába Sárkányhajó Club támogatási kérelmét, és az idegenforgalmi keret terhére 200.000,-Ft-tal járul hozzá az ez évi III. Győri Sárkányhajó Fesztivál előkészítési, szervezési és reklám költségeihez.

2 11/2006. (III.30.) IB sz. határozat Az Idegenforgalmi Bizottság megtárgyalta a FAMILIA Nagycsaládosok Egyesületének támogatási kérelmét, és az idegenforgalmi keret terhére 250.000,-Ft-tal járul hozzá a 2006. nyarán Győrben tartandó III. Európai Nagycsaládos Konferencia megrendezéséhez kapcsolódó Győr város idegenforgalmi értékeit megjelenítő programfüzet elkészítésének költségeihez. 12/2006. (III.30.) IB sz. határozat Az Idegenforgalmi Bizottság megtárgyalta a Kazinczy Ferenc Gimnázium támogatási kérelmét, és az idegenforgalmi keret terhére 100.000,-Ft-tal járul hozzá a Szép magyar beszéd országos versenyének rendezési, lebonyolítási költségeihez. 13/2006. (III.30.) IB sz. határozat Az Idegenforgalmi Bizottság megtárgyalta a Győri Nők Független Szervezetének támogatási kérelmét, és az idegenforgalmi keret terhére 150.000,-Ft-tal járul hozzá az Apák Napja programjainak rendezési költségeihez. OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS BIZOTTSÁG 4., 5., 6. és 7/2006. (III.7.) OKB sz. határozatok Az Oktatási és Kulturális Bizottság a Kovács Margit ÁMK, a Pattantyús Á.G. Ipari Szakközépiskola és ÁMK, a Ménfőcsanaki Petőfi Sándor ÁMK és a Gyirmóti ÁMK 2005. évi munkájáról szóló beszámolót és a 2006. évi munkatervét elfogadja. 8/2006. (III.7.) OKB sz. határozat Győr Megyei Jogú Város Közgyűlésének felhatalmazása alapján a Közgyűlés Oktatási és Kulturális Bizottsága pályázatot hirdet a 2006. évi ALKOTÓK GYŐRÉRT KERET támogatásának elnyerésére A pályázat célja, hogy hozzájáruljon Győr kulturális értékeit gazdagító alkotások születéséhez, azok közkinccsé tételéhez, elismertségének növeléséhez. A pályázat kizárólag saját forrás kiegészítéseként, művészeti értékek létrejöttét, bemutatását és megörökítését kívánja elősegíteni. Pályázatot nyújthatnak be a Győrött élő alkotók, valamint győri székhelyű alkotóközösségek. A pályázatok adatlapon nyújthatóak be 2 példányban, személyesen, 2006. április 6-án, csütörtökön 16 óráig. A pályázati adatlap igényelhető a Polgármesteri Hivatal Kulturális Irodáján és letölthető a www.gyor.hu honlap dokumentumtár menüpontról. Az SZJA hatálya alá tartozó pályázóknak (magánszemélyek) nyertes pályázat esetén ajánljuk, hogy pénzügyi lebonyolító szervezetet, - lehetőség szerint költségvetési intézményt kérjenek fel a gazdasági feladatok ellátására.

3 Alkotóművészeti pályázatok esetén csatolni kell az előzetes lektori véleményt, ajánlást, kiadói szándéknyilatkozatot, kiállítás rendezés és katalógus készítés esetén a Városi Művészeti Múzeum ajánlását. Nem nyújthat be pályázatot az a személy, vagy szervezet, aki, amely a 2005. évi támogatás célirányos felhasználásáról határidőre nem számolt el. Az önkormányzaton kívüli ún. külső szervek nyertes pályázóival az önkormányzat támogatási megállapodást köt. 9/2006. (III.7.) OKB sz. határozat Győr Megyei Jogú Város Közgyűlésének felhatalmazása alapján a Közgyűlés Oktatási és Kulturális Bizottsága pályázatot hirdet a 2006. évi KÖZMŰVELŐDÉSI, KULTURÁLIS KERET támogatásának elnyerésére. (A legmagasabb támogatási összeg 100.000,-Ft lehet) A pályázat célja, hogy támogatásával segítse Győr kulturális életében szerepet vállaló győri székhelyű közművelődési szervezeteket, amatőr művészeti csoportokat. Pályázatok nyújthatók be a 2006. év során megvalósítandó rendezvényekre, a közművelődés, a kultúra bármely területére vonatkozóan, tartalmi megkötöttség nélkül. Nem nyújtható be pályázat beruházásra, eszközbeszerzésre, reprezentációs kiadásokra, rendezvények étkeztetési költségeire és egyéb személyi juttatásokra. Nem nyújthat be pályázatot az a személy, vagy szervezet, aki, amely a 2005. évi támogatás célirányos felhasználásáról határidőre nem számolt el. A pályázatok adatlapon nyújthatók be. A pályázatok a Polgármesteri Hivatal Kulturális Irodáján igényelhető adatlap kitöltésével és mellékleteinek csatolásával nyújthatók be 2 példányban, személyesen, 2006. április 6-án, csütörtökön 16 óráig. A pályázati adatlap igényelhető a Polgármesteri Hivatal Kulturális Irodáján és letölthető a www.gyor.hu honlap dokumentumtár menüpontról. Az SZJA hatálya alá tartozó pályázóknak (magánszemélyek) nyertes pályázat esetén ajánljuk, hogy pénzügyi lebonyolító szervezetet lehetőség szerint költségvetési intézményt kérjenek fel a gazdasági feladatok ellátására. Az önkormányzaton kívüli ún. külső szervek nyertes pályázóival az önkormányzat támogatási megállapodást köt. 10/2006. (III.7.) OKB sz. határozat Győr Megyei Jogú Város Oktatási és Kulturális Bizottsága pályázatot hirdet a győri önkormányzat által fenntartott közoktatási, közművelődési és szolgáltató intézmények számára a 2006. évi Oktatási keretben elkülönített 1.313.000,-Ft támogatási összeg elnyerésére. A pályázat célja: hogy támogassa azokat a szakmai kezdeményezéseket, amelyek - a tanulmányi versenyek megrendezését, - a tanulmányi versenyeken a diákok részvételét, - kiadványok és évkönyvek készítését, - az intézményi ünnepségek méltó megünneplését szolgálják. A pályázattal legfeljebb 100.000,-Ft/pályázat összegű támogatás nyerhető el. A pályázat elbírálásánál előnybe részesülnek azok a pályázók, akik a versenyeken a diákoktól nem kérnek részvételi díjat. Nem nyújthat be pályázatot az a személy, vagy szervezet, aki, amely a 2005. évi támogatás célirányos felhasználásról a meghatározott időpontig nem számolt el.

4 A pályázatokat 2 példányban a kitöltött adatlappal együtt kell beadni a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási Irodájába, hivatali időben. Az adatlapok ugyanott igényelhetők. A pályázatok beadási határideje: 2006. április 15. A támogatás elnyeréséről a szakmai kuratórium véleménye alapján az Oktatási és Kulturális Bizottság dönt. Valamennyi pályázó a döntésről 2006. május 31-ig értesítést kap. 11/2006. (III.7.) OKB sz. határozat Az Oktatási és Kulturális Bizottság a 2006. évi bizottsági keretekre beérkező pályázatok előzetes véleményezésével az alábbi bizottságokat bízza meg: Oktatási keret: Marosi István, a bizottság vezetője Czifrik Mihályné, Kovács Tamás Alkotók Győrért keret: Kovács Tamás, a bizottság vezetője, Varga Gyula, Istánsuly Dezső, Bári Olga, Marosi István, Joó József, Gábor József Közművelődési keret: Kovács Tamás, a bizottság vezetője, Varga Gyula, Bári Olga, Marosi István, Leszkovich György, Joó József, Gábor József 12/2006. (III.7.) OKB sz. határozat Az Oktatási és Kulturális Bizottság a város kulturális életének kiemelkedő rendezvényeinek támogatására a 2006. évi költségvetésben elkülönített 11.250.000,-Ft keretet az alábbi módon osztja el: VI. Győri Könyvszalon 1.800.000,- Barokk Nosztalgiák Művészeti Fesztivál 1.800.000,- Barokk történelmi Napok 1.200.000,- Nemzetközi Művésztelep 800.000,- Bartók-emlékév ünnepi rendezvényei 200.000,- Hamari Júlia nemzetközi ének mesterkurzusa 200.000,- Megyei Őszi Tárlat 100.000,- Kulturális Eseménynaptár 900.000,- A magyar kultúra napja 600.000,- Világok Találkozása Európai Utcafesztivál 100.000,- Öt templom Fesztivál 100.000,- Marcalvárosi családi hétvége 190.000,- Hajci-hőség nyári gyermekprogram 120.000,- Ujjé a ligetben nagyszerű 100.000,- Kormos István Városi Versmondó Verseny 70.000,- Csiga-biga palota 30.000,-

5 Kölyök komédiások fesztiválja 60.000,- Radnóti Miklós versmondó verseny 30.000,- Váci Mihály Országos Szavalóverseny 30.000,- Móricz Zsigmond Prózamondó verseny 30.000,- Hegyalján innen-sokorón túl 30.000,- Győri Búcsú 600.000,- Likócsi Búcsú 60.000,- Szabadhegyi Szüreti Napok 60.000,- Szentiváni szüreti Napok 190.000,- Ménfőcsanaki Falunap 140.000,- Városi Gyermeknap 80.000,- Városi Gyermek Néptáncfesztivál 120.000,- Pop,-Rock és Táncdalfesztivál 110.000,- Éneklő Ifjúság 30.000,- Városi Furulyafesztivál 30.000,- Tavaszi Kórustalálkozó 30.000,- Kisfaludy Napok 70.000,- Levéltári Napok 40.000,- Megyei Irodalmi Hét 30.000,- Mindenki Karácsonya 100.000,- Colmari Könyvszalon 60.000,- Ünnepi Könyvhét 70.000,- Szülőföldünk Honismereti Egyesület 50.000,- Pályázati díjak 100.000,- Tagdíjak 200.000,- Győri Zenei Tanács tagdíj 10.000,- Közművelődési feszültségek enyhítésére 580.000,- Mindösszesen: 11.250.000,- GYŐR-SZENTIVÁNI TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZAT 132/2006. (III.7.) sz. GySz. határozat A Győr-Szentiváni Részönkormányzat döntése szerint a Győrszentiváni Krónika újság 2005. októberi és decemberi számának nyomdaköltségét, 197.800,-Ft-ot költségvetési keretükből fedezik. 133/2006. (III.7.) sz. GySz. határozat A Győr-Szentiváni Részönkormányzat jóváhagyja, hogy a Győrszentiváni Krónika újság 2006. évi nyomdaköltségére 600.000,-Ft-ot biztosít. 134/2006. (III.7.) sz. GySz. határozat A Győr-Szentiváni Részönkormányzat egyetért azzal, hogy a március 15-i koszorúzási ünnepségek három koszorújának költségét a részönkormányzat költségvetési keretéből fedezi, utalásáról számla alapján gondoskodik.

6 Győr, 2006. április 18. A tájékoztatót a bizottsági és részönkormányzati jegyzőkönyvek alapján összeállította: Önkormányzati és Szervezési Iroda Törvényességi véleményezésre bemutatva: Dr. Kovács Lajos jegyző